Dodaj do ulubionych

Starające się z Trójmiasta III

08.12.05, 09:03

Obserwuj wątek
    • ineze Re: Starające się z Trójmiasta III 08.12.05, 09:09
      Witam w dziwnym tygodniu na nowym wątku.Poniedziałek migreniocho straszliwe,
      wtorek awaria auta=perspektywa drzewa i inne, środa:przeboje ze złobkiem, mężem
      i chorą-niechorą córą, czwartek dopiero sie zaczyna...
      • ata76 Re: Starające się z Trójmiasta III 08.12.05, 21:33
        Ineze...ależ miałaś tydzień...mam nadziję, że czwartek nie był taki zły, a
        piątek będzie zupełnie dobry!!!
        • balbinka74 Re: Starające się z Trójmiasta III 08.01.06, 00:14
          Atko,Pszczola...jesteście okropne...wiecie dobrze dlaczego! Mimo
          wszystko ...jesli jednak znajdziecie ochotę, by ze mną porozmawiać to jestem na
          noworocznych staraniach.
    • pszczolaasia Re: Starające się z Trójmiasta III 08.12.05, 10:14
      witamsmile)))))) a mnie brzucho boli... @ idzie..wink))) nic to. na razie rzucam
      to w cholere..nie bedą mną jakieś instynkta rządzic!!!!big_grin pozdrófkismile))))
    • efqa Re: Starające się z Trójmiasta III 08.12.05, 11:25
      Witam czwartkowo.
      My też "odpoczywamy" od starań. Na razie mamy za dużo pracy w domu.
      Jak zwykle będzie tak, że goście przyjadą a ja będę dopiero sprzątała sad
      Ale w Święta planuję poszaleć i się rozluźnić, żeby w styczniu przystąpić do
      dzieła z nową energią. smile
      A teraz wracam do malowania. Tym razem ściana gorzko-czekoladowa (coś mi odbiło
      z kolorami w domu smile )
      E.
      • zwiatrem puk puk 08.12.05, 12:56
    • zwiatrem Re: Starające się z Trójmiasta III 08.12.05, 13:31
      --------------------------------------------------------------------------------
      wcale mnie nie wywiało, ale nie pisałyście okropnie długo, to
      myslałam, że to z mojego powodu, i przestałam pisac a Wy wróciłyście ...a linka
      nowego żadna z Was mi nie podrzuciła
      • pszczolaasia a czemu z twojego powodu????? no wiesz???? 08.12.05, 14:17
        smile)))))))
        Efki czekoladowo -brązowe? zaskoczyłas mnie...serio-serio.. kurde, ja uważam,
        zem ekstraordynaryjnie ekstrawagancka bo czerwone mam ściany a tu czekoladowo-
        brązowewink))) czy dostanę foty? bom ciekawa jak to będzie wygladcsmile)))
    • ma.dzia Ty to masz pmysly Zwiatrem... 08.12.05, 16:27
      no chyba,ze to byl zartsmile
      • zwiatrem a to nie był żart 08.12.05, 17:11
        • pszczolaasia no nie gadaj.... ty na poważnie myślałaś????? 08.12.05, 17:24
          no weź...!!!!!!!!!!
          • ata76 Re: melduje się na nowym wątku :))) 08.12.05, 21:30
            Zwiatrem oj klapsy za takie myslenie jak nic się należą...wirtualne, ale
            jednak....a tak wogóle to a kysz "dziwnym" pomysłom!!! lepiej napisz jak mała
            Królewna, albo jeszcze lepiej jakieś zdjęcia wklej, żebyśmy mogły oczy
            nacieszyć smile

Ewa....czekoladowo-brązowy...oj to musi fajnie wyglądać....też chętnie foty bym
            oczaczyła jakoweś po smile

Magda, jak zwykle czujna...nowy wątek nam założyła smile)
            • ineze Re: melduje się na nowym wątku :))) 08.12.05, 22:25
              Ata - zawsze dobre słowo powiesz.Czwartek minął jako tako.Dziewczyny jakie
              macie doświadczenia z bańkami?Myślałam o postawieniu Oli-niby nie jest źle, ale
              ciagle ten katar i kaszel. Zastanawiam sie nad chinskimi gumowymi bo jakoś
              szklane-nawet próżniowe to chyba nie dla niej.Kilka razy przymierzałam sie do
              zakupu ale ciagle odkładam.
              • zwiatrem coś pięknego--- to w sam raz dla Was 08.12.05, 22:46
                health.discovery.com/centers/pregnancy/video/video.html
          • zwiatrem Pewnie juz to widziałyscie co??? 08.12.05, 22:50
            i.timeinc.net/time/covers/1101021111/womb/womb_master.swf
            • ata76 Re: Pewnie juz to widziałyscie co??? 09.12.05, 13:00
              ojej, ja tego nie widziałam....cudne smile))
              a tak wogóle to cześć i czołem smile))))
    • kinia.gda Re: Starające się z Trójmiasta III 09.12.05, 13:48
      Zwiatrem..no wiesz?! Przecież Ty fajna kobita jesteś! Mam nadzieję, że "fajna
      kobita" jest dla Ciebie o.k, bo kiedyś któraś się prawie obraziła smile A ja
      uwielbiam to okreslenie, bo mi przypomina moją austriacką przyjaciółkę Gabi,
      która tak mówiła. Z tą prześliczną wymową i akcentem austriackim smile
      Ineze..mąż szuka smile Może to potrwać, bo jak On się do czegoś zabiera
      to....qrwica mnie bierze smile Muszę Go ze WSZYSTKIM gonić, a potem się skarży że
      na NIego krzyczę!
      U mnie, podobnie jak u Pszczoły i Aty przerwa w staraniach. Jakaś bakteria mi
      się przyplątała i musze wyleczyć dzisdostwo. Potem mam mieć cytologię. Zrobiłam
      dziś badania na prolaktynę i inne. Zobaczymy co tam. W następnej kolejności ma
      być PCT.I z tym mam problem. Jak wyczytałam to badanie robi się 6-8 h po
      stosunku. Laboratorium czynne jest do 16. Qrde..tak rano. Dla mnie tragedia,
      mąż też nie ranny ptaszek smile Pozdrawiam
      • ata76 Re: Starające się z Trójmiasta III 09.12.05, 14:06
        Kinia, ja miałam pct i mi ginek zasugerował jednak wieczorne igraszki i z rana
        badanie...zresztą z tego co ja wiem, to pct można robić od 6 do 24 h po...a
        optymalnie jest 8 h...zresztą wkleje Ci art.:

Test po stosunku płciowym

Test po współżyciu płciowym, znany też jako test Simmsa-Huhnera, stosowany jest
        do oceny wpływu śluzu z szyjki macicy na obecne w nim plemniki. Aby wykonać to
        badanie, kobieta jest proszona o zgłoszenie się do gabinetu lekarskiego w
        czasie od dwóch do 24 godzin po wykonanym stosunku w dniach odczuwanego śluzu
        przed jajeczkowaniem ( przed wzrostem temperatury podstawowej) Pobrany
        strzykawką śluz z szyjki macicy jest badany pod mikroskopem. Test jest
        nieprawidłowy, jeśli w śluzie nie ma plemników lub nie poruszają się. Zalecane
        jest wtedy wykonanie posiewów z szyjki macicy dla wykrycia zakażenia śluzu.

Wynik prawidłowy polega na stwierdzeniu, co najmniej 6 aktywnych plemników w
        polu widzenia mikroskopu x 400. Taki wynik świadczy o nabyciu w śluzie przez
        plemniki częściowej zdolności do zapłodnienia (kapacytacja) i możliwości
        przemieszczania się z szyjki macicy do jajowodów, niemniej nie potwierdza to
        ich zdolności do pewnego zapłodnienia komórki jajowej.
        • ata76 Re: Starające się z Trójmiasta III 09.12.05, 14:08
          a tak wogóle jak będą wyniki to daj znać, co i jak..
    • kinia.gda Re: Starające się z Trójmiasta III 09.12.05, 14:13
      No! A u mnie na ulotce z Invicty jest napisane, że musi mieć to miejsce w dniu
      owulacji, potwierdzonej USG lub LH i właśnie 8 h po smile Qrde!Bądź tu człowieku
      mądry!Pójdę tam do nich i ich wymęczę dokładnie!
      Może wie któraś ile kosztuje to monitorowanie i samo badanie?!
      • ata76 Re: Starające się z Trójmiasta III 09.12.05, 14:28
        Kinia, ja chodze do Invicty...i doktorek wyraxnie mi powiedział, że 8 godzin po
        mam się zgłośić...tak miałam wypisane na tym ich zleceniu, czy jak to się tam
        zwie...a cena samego badania 50 zeta...a do kogo chodzisz????
        • ata76 Re: Starające się z Trójmiasta III 09.12.05, 14:30
          i nie robiłam monitoringu...wyznaczył mi tylko dzień w którym powinno byc przed
          owu
          • ata76 Re: Starające się z Trójmiasta III 09.12.05, 14:33
            czyli 12 dc...sorry, że tak w kilku postach zamiast w jednym sad((
    • kinia.gda Re: Starające się z Trójmiasta III 09.12.05, 15:51
      Narazie byłam u dr Kujawy. Bardzo miła i sprawiająca wrażenie fachowca kobieta.
      Powiedziała tak- najpierw bakteria, potem cytologia, w międzyczasie hormony, a
      na samiuskim końcu PCT. Jakby wrazie coś nie tak było to Ona ma mie skierować
      do specjalisty. A mąż też badania hormonalne ma zrobić. A można wiedzieć u kogo
      się Ata leczysz? Bo jak to jest jakis przytomny lekarz to bardzo by mi
      zależało na namiarach. 8 h po !!! Qrde! Wstanę chyba o 6 rano, bo starsznie
      nieprzytomna jestem po obudzeniu smilesmilesmile Taaaa...i to ma być radony,
      spontaniczny sex !smile
    • ineze Re: Starające się z Trójmiasta III 10.12.05, 16:08
      Cichutko dzis tu.Ja próbuję pracować, córa śpi.Przekonuje sie, ze to dobra
      rzecz te bańki-bardzo dobrze spała, od niepamiętnych czasów całą noc i jakby
      kaszel mniejszy ale...nie zapeszam.Zobaczymy.
      • zwiatrem Re: Starające się z Trójmiasta III 10.12.05, 18:59
        a ja przekonuję się i może Was przekonam, do kołyski, to jest tak wspaniała
        sprawa, nie miałam o tym pojęcia-kołyska najlepsza i dla królewny i dla
        księcia...a tak serio serio, to jest fakt.
        • ineze Re: Starające się z Trójmiasta III 10.12.05, 19:11
          niby tak ale...u rodziców M. jest i Ola jak już "czaiła" trochę-miała 5
          miesięcy to nauczyła sie tego kołysania i ja miałam serdecznie dość. Jednak
          wolę łóżeczko.
    • ineze Re: Starające się z Trójmiasta III 12.12.05, 18:28
      Czy Wy wszystkie macie dzis tak "cudne" nastroje jak ja?I dlatego nie piszecie?
      U mnie 1dc-samopuczucie fatalne, ledwo wytrzymuję, żeby na dziecko nie
      krzyczeć.W dodatku jutro ksiądż po kolędzie-już!! A mnie i tak nie będzie.
      Dopiero po 21 wracam. Ale dziwne są te zwyczaje z chodzeniem przed
      świętami.Jeśli cały tydzień ma być taki jak ten poniedziałek to ja chcę już
      niedzieli!!!!
      • ata76 Re: Starające się z Trójmiasta III 12.12.05, 19:07
        Ineze,masz rację...dziwne to "kolędowanie" przed świętami...choć spotkałam się
        już z tym zwyczajem...w dużych parafiach z reguły tylko tak robią.... co nie
        zmienia faktu, że jakies to takie niefajne...a córeczce oczywiście powrotu do
        zdrówka...swoją droga nie bała się jak kładłaś jej bańki????

Zwiatrem....w kołysce to sama bym pospała wink))) no może nie w kołysce, ale za
        to fotel bujany od dawien dawna mi się marzy.....całuski dla Królewny!!!!!

Kinia, chodze do Piątkowskiego...jestem zadowolona...choć tak naprawdę to
        trudno mi do końca go ocenić, bo byłam pare razy i jak na razie zlecił badania,
        ale wydaje się być fachowy.....jest młody....sympatyczny.....w każdym razie na
        pewno nie marnuje czasu na czekanie i gdybanie i zaklinanie losu, że może się
        uda... wiesz co mam na myśli

a co do poniedziałku, to powiem tak...nienawidzę poniedziałków..no może nie
        całych, ale tej części spędzanej w pracy...potem jest już lepiej
    • ma.dzia Re: Starające się z Trójmiasta III 12.12.05, 18:51
      Ja w sobote przyimprezowalam i w niedziele mialam odsypiac ale nic z tego nie
      wyszlo i dzis tez nie mam czasu,wiec padam na twarz i czekam na wieczor...
      • ata76 Re: Starające się z Trójmiasta III 12.12.05, 19:08
        hihihihihi...Magda..jest już wieczór big_grinDDDDDDDDDD
        • ineze Re: Starające się z Trójmiasta III 12.12.05, 20:50
          Czyli Madzia padła juz na poduszkę, Zwiatrem Królewnąę moze buja-właściwie z
          perspektywy dziecka to faktycznie super, tylko ja "wygodnicka", a Ola była
          bańkami zachwycona-zwłaszcza jak jej spadały to miała ubaw!I bardzo mnie to jej
          podejście zdumiało-myśłałam, że będzie płakać. Pomogło-bo właściwie
          dolegliwości brak. Ata na szczęście ten poniedziałek sie kończy. Uff, ale
          właściwie ja powiem po jutrzejszym dniu
          • ata76 Re: Starające się z Trójmiasta III 12.12.05, 22:47
            proszę proszę to z Oli dzielna dziewczyna, bo ja z lat swojej
            młodości....wczesnej młodości pamiętam, że bańki mnie z lekka przerażały...ale
            skoro mała miała jeszcze ubaw to jest ok... a co najważniejsze, że
            poskutkowało smile))
            a swoją drogą to ja powiem "ufff" jak będzie piąteczek...ale póki co pierwsze
            będzie Twoje "ufff" smile)))
    • pszczolaasia 6 laski:-) 12.12.05, 21:01
      Pszczoła tak jak Magda imprezowała w sobote i w niedziel w zasadzie tyż;D Ata
      tyż miala z Pszcoła imprezowac, ale nie wyszło..szkodasmile ale se to odbijemy
      nie ata??? marzę o poduszce ... w pracy dziś mialam fascynujące zajęcie-
      adresowanie kopert i zdycham w związku z tym....od pracy, zeby nei było, nie od
      kaca...big_grin
      a tak na poważnie, dziś jest 4 dc i tak jak pisałam robie sobie przerwewink)))
      jak wasze dzieciaczki??? jak Królewna???
      Zwiatrem powiedz mi i wy matulki nasze, czy wasze dzieci tyz się tak drą? ten
      normalnie widać, ze mu nic nei jest nie boli, a piłuje ryja a takim akltorski
      wrzaskiem, ze Oskara można mu dac... ludzie...smile))) ściski wieczornewink)))
      • zwiatrem Re: 6 laski:-) 13.12.05, 01:35
        Nie ma dobrze
        Królewna śpi nadal , nic nie krzyczy, nie proteści, ale jej brat och kurczę, od
        16 miesięcy wrzeszczy nocami-zamienisz się?
        Emilia podobno jest tym co każda matka powinna otrzymać jak mówiły mi położne i
        inne mamy-nagrodą i rekompensatą.
        to szynki link ale beznadziejne go zrobiłam, zmęczona już jestem
        voila.pl/7j74x/
    • ma.dzia w kwestii wieczora... 13.12.05, 09:33
      Ata kochana o 19:00 to dla mnie prawie srodek dniasmileMoje kochane dziecko od
      czasu ospy nie moze zasnac wczesniej niz 23:00 (ale juz zabralam sie za
      naprawianie jej) jak zasnie to zostaje mi czas na prysznic i ewentualnie
      prasowanie koszuli i spodni Markowi na jutro do pracy bo jak mam wstac przed
      8:00 rano to jest jeszcze gorzej...
      Pszczola w kwestii darcia sie to ja nic nie wiem bo Inka nigdy sie nie darla i
      byla jak Srubeczka grzeczniutka ale to podobno urok dziewczynek. Zawsze jednak
      bylam swiadoma tego,ze kiedys za to bekne i pewnie moje drugie dziecko bedzie
      ryja pilowac,ze pozaluje,ze kiedys sie chcialam starac...
      • pszczolaasia najświeższe info...młody po raz pierwszy 14.12.05, 11:42
        od 2 tygodni wczera po poludniu nie darł ryja!!!!!!!!! dziewczyny...uspał się
        mi na rękach...łał...
        Madzia a moze jednak nie bekniesz???big_grinDD
    • kinia.gda Re: Starające się z Trójmiasta III 13.12.05, 11:47
      Witam pięknie i piękne ! Ryczące dziecko ?! Moja ukochana siostrzenica wyła
      okrutnie! A to kolka a potem to pewnie z przyzwyczajenia. Teraz się już
      opanowała (4 lata), ale ja i tak jak widzę dziecko, które się nie drze co 10
      min. to myslę, że jest idealne! W pierwszym okresie to stanów lękowych
      dostawałam jak widziałam granatowo-pomarańczowy wózek Chicco.
      WIecie co, ta ściana czekoladowa...no no no..fajny pomysł. Ale teraz mam
      upiornie czysto i nawet nie zamierzam o tym mysleć. Może jak nieco ochłonę>!smile
      Ineze..mąż ma namiary..jak twierdzi, ale jeszcze nie wie gdzie smile
      Wczoraj odebrałam wyniki badań- i co następuje:
      1.cholesterol- b.dobrze
      2.TSH-b.dobrze
      3.ft4- b.dobrze
      4.test z MTC- niezbyt dobrze. Przed obciążeniem w granicach górnej normy
      tzn.24, 76 a po obciążeniu aż 204,76. Co jak wyczytałam jest zbyt wysokie, bo
      norma wzrostu jest między 3 a 5. A u mnie 8 !!!
      Trochę mnie to zdziwiło, bo @ mam zawsze jak w zegarku...no ale nie wiem?!
      Co o tym sądzicie?!
      Jutro idę na glukozę.
      p.s a właściwie po co robi się cholesterol?! Wiem, że odpowiada za ew. kruchość
      naczyń, ale co to ma wspólnego z zaciążeniem???
    • ineze Re: Starające się z Trójmiasta III 13.12.05, 18:25
      Ciąg dalszy "czegoś" z Olą. Wczoraj było super, a dzis w żłobku lekka temp. i
      nie chciała jeść. Teraz ma 38,1. A ja w pracy jeszcze niestety. Co to moze być?
      Moze to ospa -ma jakieś plamki ale...chyba nie bo sie raczej dopatruję niż są.
      Oskrzela? Bezobjawowe zapalenie płuc??? Jutro do lekarza bo cuda tu wymyślę.
      Ogólnie mam dosć!!!!
      • ma.dzia Re: Starające się z Trójmiasta III 13.12.05, 18:40
        U Inki ospa zaczela sie wymiotami a pierwsze plamki byly malutkie,rozwiotkie i
        ledwo widoczne. Chcialabym napisac,ze mam nadzieje, ze to nie ospa ale
        zachorowac i tak musi a chyba lepiej wczesniej co? W kazdym razie pozdrawiamy!!!
        • ineze Re: Starające się z Trójmiasta III 13.12.05, 23:18
          Wiesz Madzia- cos jest z tych moich domysłów to ta ospa to by
          jeszcze "najlepsza"była.Ile u Inki to trwało?
    • ma.dzia Re: Starające się z Trójmiasta III 14.12.05, 09:23
      Wszystko razem prawie dwa tygodnie ale najgorszego (swedzenia) kilka dni. Potem
      jak sie zrobily strupki to juz bylo dobrze.
      • zwiatrem Re: Starające się z Trójmiasta III 14.12.05, 14:48
        cześć
        ktoś może by mnie przytulił (niezły dowcip co?), wkurczakowana jestem, kaski
        nie ma na święta i nie będzie....co za dno, mówię Wam. Dzieci zdrowe już, ja
        też coraz lepiej,a kaski nie ma
        • pszczolaasia bez wachania przytulam Cię mocno 14.12.05, 15:17
          mocniutko...co prawda nie potrafię specialnie pocieszac, ale przytulam...kiss
          • zwiatrem miło, bardzo miło 14.12.05, 15:39
            żeby tak baba babę...przytulała- co robić, cieplej mi za miłe słowo - smile)
    • ma.dzia Re: Starające się z Trójmiasta III 14.12.05, 15:42
      Zwiatrem to ja z drugiej strony sciskamsmile bedzie dobrze, zobaczysz.
      • zwiatrem :))))) 14.12.05, 16:09
        dziękuję
      • ineze Re: Starające się z Trójmiasta III 14.12.05, 16:10
        To ja nie wiem czy ściskać bo udusimy więc delikatniutko sie dołączam.Po
        lekarzu-dziwna diagnoza niby różyczka. Była szczepiona. Nie wierzę w tę
        różyczkę-raczej trzydniówka-może nietypowa ale kiedyś słyszałam ze ile dzieci
        tyle przebiegów.A jeśli to różyczka a ja sie staram a chyba nie
        chorowałam....????
        • ma.dzia Re: Starające się z Trójmiasta III 14.12.05, 16:58
          To moze jednak trzydniowka...byle szybko minelo.
          Ja sobie kupilam dzis ziola na prace jajnikow bo moim sie na pewno
          przyda,leniwcom jednym. Zaczynam pic od 1dc czyli za dni kilkasmile
          • ineze Re: Starające się z Trójmiasta III 14.12.05, 17:47
            zioła ojca Sroki? Ja piję już drugi miesiąc i dla mnie stał sie cud! Chodziłam
            po lekarzach z bólem podbrzusza, diagnoza po badaniach -zaburzenia
            hormonalne.Leczenie-tabl anty.Bez sensu bo chce mieć dziecko i źle na mnie
            działają. A po tych ziołach przeszło-żadnych bóli przynajmniej narazie!!!Ponoć
            jeszcze Klimuszki są ale dla mnie za dużo roboty-3x dziennie a te tylko raz.
            Ciekawa jestem jak na Ciebie podziałają.Ponoć skracają cykle ale mnie
            minimalnie wydłużyły. Mam nadzieje że u Oli to trzydniówka
            • ma.dzia Re: Starające się z Trójmiasta III 14.12.05, 18:01
              Ja dzieki ziolom zaszlam w poprzednia ciaze juz w pierwszym cyklu picia,wiec
              mam nadzieje,ze teraz tez mi pomoga.
    • zwiatrem weekend 16.12.05, 07:29
      to co miłego weekendu ?
      • ma.dzia Re: weekend 16.12.05, 08:46
        Tak szybko chcesz sie z nami pozegnac na weekend? Jak dzieciaczki piekne?
        Wszystkie zdrowe, usmiechniete i zadowolone?
    • ma.dzia no, no taka cisza,ze az starch.. 16.12.05, 14:56

• ata76 Re: no, no taka cisza,ze az starch.. 16.12.05, 19:53
        witam się weekendowo smile))

Zwiatrem, ściskam mocno!!!!!!!

Magda, czy to są te ziółka, które ponoć tak strasznie smakują???? I jak Inka
        przestawiła się z rytmu nocnego na bardziej dzienny???

Ineze, co prawda nie wiem, co to ta trzydniówka, ale szybkiego powrotu do
        zrówka dla Oli!!!

Kinia, ten test to nie przypadkiem prl z obciążeniem????? Bo jeśli tak, to
        faktycznie podają, że 5-krotność, jest tą górną normą, ale z tego co słyszałam,
        to problem jest gdy po obiążeniu jest 10-krotność tego pierwszego wyniku

miłego weekendu!!!!
        • ineze Re: no, no taka cisza,ze az starch.. 16.12.05, 20:04
          Zwiatrem-mam nadzieje, że lepiej. Ata-nie wiem czy z Madzią piejmy te same ale
          te, które piję są znośne. Ciekawe, które tak źle smakują. Nie mam wielkiego
          doświadczenia z ziółkami. Co do Oli to ja w końcu nie wiem czy ona wogóle chora
          była. Dziewczyny-spokojnego i pogodnego weekendu.
        • ma.dzia Re: no, no taka cisza,ze az starch.. 17.12.05, 14:59
          Ata poprzednie ziola,ktore pilam byly troche gorzkie ale bez problemu dalo sie
          pic a od dziewczyn slyszalam,ze sa paskudne i one tam cukrem zasypywaly i
          miodem, jak dla mnie niepotrzebnie. Teraz kupilam sobie mieszanki nr 3 z tej
          strony www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=25841
          (poprzednie ziola przyslala mi dziewczyna z forum juz zmieszane,wiec nie wiem
          co to byl za mix) zaczynam pic na dniach. Gdybys sie zastanawiala to polecam bo
          na pewno nie zaszkodzi a pomoc moze. Zaplacilam 16zl i mam tego cala siatke.
          Inka zasypia juz normalnie i moge odpoczac wieczoremsmile
    • zwiatrem Emila dzisiaj kończy 2 miesiące 18.12.05, 14:42
      i uśmiecha się i zaczyna sprawiać jej przyjemność, że się dotyka jej buzi,
      noska, łasi się jak maleńki koteczek i
      • zwiatrem !!!!!!! Życzenia dla Was wszystkich TUTAJ !!!!!! 18.12.05, 17:56
        Czy ktos wie gdzie jest Patchuli i gdzie nogi ja poniosły, ominie ja "opłetek".
        Ponieważ ja zawsze taka patetyczna jestem w takich chwilach to zaraz na pewno
        znowu mi się to przydarzy...a że już wiem, jak wielką jest Wasza wyrozumiałość
        to na niej polegam.
        Chciałabym Wam podziękować, że to forum zawsz było spokojne i ciche, nigdy nikt
        nikogo nie wyzywał-kiedy mój mąż był w szpitalu albo ja sama w doły wpadałam
        mogłam liczyć na dobre słowo, a nawet na telefon nawet kiedy mała Śrubka się
        urodziła.
        To bardzo ważne dać innym siebie. Otrzymałam od Was nie tylko słowa, ale też
        niteczkę, której gdzieś tam zawsze się trzymam.
        Każdej z Was z osobna i wszystkim razem życzę abyście nigdy nie dały się
        rozmienić na drobne; abyście nigdy nie rzucały nadziei w kąt, bo to ona
        prowadzi tak naprawdę do celu; abyście pamiętały, że jak Pan Bóg zamyka drzwi
        to otwiera okno i zawsze ale to zawsze jest drugie wyjście oprócz tej sytuacji,
        że poród musi zakończyć się porodem; abyście dotarły do dnia kiedy grube
        czerwone krechy pokażą Wam dalszą drogę-na przykład do macierzyństwa.
        A teraz zrobiłam to tak, że każda w swoim linku ma kartę z życzeniami dla
        siebie ode mnie. Byłoby mi niezmiernie ciepło, gdybyście je odebrały :
        Pszczoła:
        voila.pl/lbe6t/?7
        ma.dzia:
        voila.pl/lbe6t/?6
        ineze:
        voila.pl/lbe6t/?5
        kinia.gda:
        voila.pl/lbe6t/?4
        ata76:
        voila.pl/lbe6t/?3
        egQa:
        voila.pl/lbe6t/?2
        Patchuli:
        voila.pl/lbe6t/?1
        A tutaj jest album z kartami dla Wasz na wypadek gdyby się coś którejś z Was
        nie otworzyło to może tutaj sie otworzy? voila.pl/lbe6t/

• ineze Re: !!!!!!! Życzenia dla Was wszystkich TUTAJ !!! 18.12.05, 18:54
          strasznie mnie rozczuliłas i juz nic wiecej napisać nie mogę teraz. Dziękuje
          bardzo
          • ata76 Re: !!!!!!! Życzenia dla Was wszystkich TUTAJ !!! 18.12.05, 19:11
            ojejkuś Zwiatrem piękne te życzenia i kartka smile)))))) aż mi się łezka
            zakręciła. Dziękuję bardzo za pamięć...za życzenia!!! Tobie jak i wszystkim
            dziewczynom wszystkiego tego, czego Ty nam życzyłaś!!!

ata
        • efqa Re: !!!!!!! Życzenia dla Was wszystkich TUTAJ !!! 19.12.05, 09:21
          Oja.
          Na chwilkę wpadłam bo mam urwanie głowy i za chwilkę do stolycy jadę na cały
          dzionek. A tu TAKA niespodzianka. Zwiatrem całuski mocne!!
          Kobitki drogie nie wiem czy w tym roku dam radę jeszcze coś napisać. Jakby nie
          to już teraz życzę Wam wszystkiego najnajnaj. Zeby przyszły rok był lepszy niż
          ten, żebyście zobaczyły te upragnione 2 kreseczki (tego i sobie życzę smile ) i
          żeby się ułożyło to co ma się ułożyć. Całuski.
          Ewa
        • pszczolaasia o matko!!!!!!!!!!! łał...nie wiem co powiedzieć... 19.12.05, 14:14
          Danka...smile))))))))))))kiss***************** i wice wersalsmile))))))))) normalnie
          jestem wzruszona, poruszona...to bardzo miłe....smile))))))))) jacie....smile))))))
      • ata76 Re: Emila dzisiaj kończy 2 miesiące 18.12.05, 19:12
        duży buziak dla Emilki z okazji "dwumiesięcznicy"!!!!
        • zwiatrem :))) 18.12.05, 20:43
          Dziękuję w Jej imieniu
          • pszczolaasia nonononononono:-)))) dwa miesiące.... 19.12.05, 14:16
            a spokojna chociąz? bo nasz bartek to rormalnie...mowię Ci...ale powoli, powoli
            się uspokaja wiecie? czasem nawet cała noc przespi... no takie dzieckosmile))))
            uściski dla Emilkismile)))
    • ma.dzia Dziekuje Zwiatrem 18.12.05, 22:48
      Dobra Duszyczko naszego watkusmile milo zrobilo mi sie bardzo i Tobie jak i calej
      Twojej rodzinie rowniez zycze wszystkiego dobrego!
      Specjalne i najlepsze zyczenia dla Emilki!
      ps. i niech przypadkiem nie przyjdzie Ci do glowy nas opuscicwink masz na te
      czerwone kreseczki czekac razem z nami!!!
      • zwiatrem Re: Dziekuje Zwiatrem 19.12.05, 11:21
        ależ czekam, czekam, nie mam zamiaru się stad nigdzie wynosić, choc polubiłam
        gdzie indziej też gościć- tutaj jednak jest tak jak lubię...
    • kinia.gda Re: Starające się z Trójmiasta III 20.12.05, 13:06
      Zwiatrem! Jesteś Jedyna! Po tych wszystkich miłych słowach od dziewczyn
      przyjmij i ode mnie gorące i serdeczne podzękowania! Przez takie "okruszki"
      życzliwości i sympatii zycie jest piękniejsze! Kochana!!!
      Dziewczyny kochane! Wszystkiego, wszystkiego dobrego, pomyslych wiadomości,
      samych czułości i takich "zwiatrowych" gestów jak najczęściej! Wesołych Świąt!
      Dziękuję, że jesteście. Wyjeżdżam jutro więc do zobaczenia
      p.s Ata- ide po świętach do ginki więc się dowiem więcej smile
    • ma.dzia Re: Starające się z Trójmiasta III 20.12.05, 16:22
      Wczoraj 1dc,wiec zaczelam pic ziola. Zle w smaku nie sa, da sie wypic. Ineze
      napisz mi jak ty je "robisz"? Wystarczy zalac wrzatkiem i zaparzac 30 minut
      pod przykryciem czy trzeba je na malutkim ogniu trzymac?
      • ineze Re: Starające się z Trójmiasta III 20.12.05, 17:47
        Czyli robi sie zielarsko...Ma.dzia wystarczy pół godziny pod przykryciem. Ja
        pakuje w "kulkę"-zaparzacz i na ile mi wyjdzie czasami jak zapomnę to i 2
        godziny. Ale przyzwyczaiłam sie i uzależniłam. I pomagają na dolegliwości
        przeróżne. Pozdrawiam jeszcze z pracy.
        • zwiatrem u nas znowu jakieś wirusy 20.12.05, 22:31
          jestem tak wkurrrczakowana, że nie wiem. Karol ma 38,5, ja wymioty i ból glowy
          mąż to samo, reszta sie napiernicza z pięści, malutka jak zwykle Aniołek spi i
          gaworzy i śle usmiechy jak tylko może ...a mnie ręce opadły. Miało byc tak
          pięknie, święta - a ja już mam po świętach...aby do Nowego Roku co?
          • pszczolaasia Re: u nas znowu jakieś wirusy 20.12.05, 22:40
            Danuś aby....kiss****
            a u mniw irusy w glowie by mogly zamieszkać...mozgojady tak zwane!!!! ech nie
            myslec..to mi się marzysmile))) branocsmile)))))))
          • ineze Już świątecznie 21.12.05, 15:50
            Zwiatrem do soboty pewnie będzie lepiej w kwestiach wirusów i odpoczniecie
            sobie świątecznie na spokojnie-wierzę w to. Ja dzis kupiłam "na ciuchach"
            sukienkę niby ciążową-bardzo mnie urzekła bo nie jest taka typowa. Mam
            nadzieję, że nie zapeszę i kiedyś faktycznie mi sie przyda. Z poprzedniej ciąży
            nie mam nic typowo ciążowego-przechodziłam w swoich ubraniach bo za dużo mnie
            wtedy nie przybyło. A jak nie to komuś sprezentuję.

My już zbieramy sie do wyjazdu dlatego zyczę Wam wszystkim:Zwiatrem, Madzi,
            Ewie, PszczoleAsi, Acie, Kini, Patchuli - Świąt spokojnych, pełnych nadziei na
            dobre i w Nowym Roku- miłych niespodzianek i wielu szczęśliwych dni.
            Agnieszka
            • zwiatrem Re: Już świątecznie 22.12.05, 11:20
              pa Kochana, Uważajcie na siebie i wracajcie zdrowi
    • zwiatrem to co? 23.12.05, 08:21
      To co, uważajcie na siebie dziewczyny; resztki jakieś jesteśmy, reszta
      wyjechała?
      a po- prosze mi tutaj listę podpisać co? Że niby wszystko jest w porządku.
      • ma.dzia Re: to co? 23.12.05, 08:31
        Ja tez sciskam Was swiateczniesmile mam nadzieje,ze wpadniecie tu choc na chwilke
        w ciagu najblizszych dni! A poki co buziaki ogromne!!!
        • ata76 Re: to co? 23.12.05, 08:58
          medluje się...obecna...nieprzytomna wink))) i jeszcze raz wszystkiego
          najlepszego smile))))))

a jak przygotowania??? już wszystko zrobione, czy jesteście w trakcie??? Bo ja
          przyznaje się, że dziś tak naprawdę zaczynam....piekę ciasta smile)) naszczęście
          cała reszta do innych członków rodziny "nalezy"

pozdrawiam świątecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka