Dodaj do ulubionych

Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzuszki?

09.12.05, 20:55
Moje malenstwo ma juz 25 tyg., termin na 26 marca, ale brzuszka jeszcze tak
bardzo nie widać...tzn częściej stoje w środkach miejskiej komunikacji niz
siedze, nie mam jeszcze uprawnień do pierszeństwa choć kręgosłup daje o sobie
juz znać i malenstwo kopie sobie dosyc mocno. Obwód pasa już 90 cm...ale nie
ma wyraźnej piłeczki. Jak to jest u Was
Pozdrawiam
tickers.baby-gaga.com/p/car084bb___.png
Obserwuj wątek
    • robbea1 Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 09.12.05, 21:10
      No coż u mnie już dosyć widać a przytyłam dopiero kilogram ponad wagę sprzed
      ciąży. Tak się zastanawiam gdzie resztę kilogramów smile A ty nic się nie martw
      jeszcze nas ten brzuszek zmęczy smile
      • jugr Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 10.12.05, 17:18
        No tak a ja juz na plusie 7,5 kgsmilei gdzie one sie podzialysmile chyba równomiernie
        rozłożyly sie na brzuszku bo talii nie widac i pewnie jeszcze troszke poszlo na
        biust tez na plusie 2 rozmiary.....a brzuszkiem sie nie martwie...tak tylko z
        ciekawoścismile))
        Dzięki i pozdr Was
    • joana.mz Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 09.12.05, 21:23
      Ja niby też "tylko" 90cm ale brzuszek to już jest duży, rzuca się od razu w
      oczy, noże dlatego że jestem wysoka i szczupła i na razie udało się nie przytyć
      w innych miejscach..
      • jugr Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 10.12.05, 17:13
        Ja też jestem raczej z tych wysokich i szczuplych, ale na plusie 7,5 kg smile)a
        brzuszek sie nie rzuca od razu w oczy....
        pozdrsmile
        • sylwuniaw Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 11.12.05, 16:35
          Hej! u mnie brzusio jest już spory.Widać go już nawet przez kurtkę. Dzidzia ma już prawie 22 tygodnie. Przytyłam 3 kg. Część jest na brzuszku, a część niestety w bioderkach. Ale wszyscy mi mówią,że jestem szczupła. Hehehehe. Może takie wrażnie, bo jestem dosyć wysoka 170cm.
          Trzymajcie się.
          • aniafedyszyn Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 13.12.05, 12:47
            Witam ja mam termin na 6 kwiecien brzucholek juz jest i to codzien wiekszy
            kręgosłup tez daje o sobie znac mały kopie jak niewiem co kochane malenstwo
            pozdrawiam buzka
    • kazulinka Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 09.12.05, 21:59
      Moja dzidzia ma 26tc w 3d a mój brzuszek ma juz 109cm tak więc duza jestem ale
      u mnie od początku było widać i od razu był spory a jeszcze 3 m-ce termin na 14
      marca
    • isia21 Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 09.12.05, 22:11
      u mnie tez widac ale nie tylko na brzuszku smile) moje malenstwo ma 27tc i termin
      na 11 marca pozdrawiam
    • ares1976 Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 09.12.05, 22:28
      Oj niestety brzuszek widać wyraźnie! Ale u mnie było wczesnie widać - już w 4
      miesiącu. Mam 7 kg na plusie. Termin mam na 19 marca.
    • hanula12 Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 10.12.05, 19:39
      Brzuszek mam (termin na 1.04), ale w kurtce i tak go nie widać. przechlapane
      jest zimą w 6m-cu, bo spod zimowych ubrań za bardzo nie widać, a kręgosłup juz
      boli. ja mam na dodatek notoryczne twardnienia macicy, także stanie w kolejkach
      i komunikacji doprowadza mnie do rozpaczy. ostatnio to po prostu po wejściu do
      sklepu czy autobusu rozpinam kurtkę i "eksponuję" brzuch, aby ktoś uprzejmnie
      mi miejsca ustąpił. masakra. ale część ludzi i tak woli udawać, że nie widać...
    • wet21 Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 10.12.05, 21:19
      Ja mam termin na 23 marca. Brzuszek widać, ale pod dłuższą kurtką niestety
      niezbyt... I też mam problem ze staniem w autobusie. Pracujecie jeszcze?? Ja
      już marzę o odpoczynku, ale z drugiej strony przeraża mnie siedzenie w domu...

pozdrowionka
      gosia mama piotrusia (25 tc)
    • wet21 Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 10.12.05, 21:23
      Aaa, jeszcze jedno, strasznie dokuczają mi żylaki z tyłu na udach konkretnie
      prawym, i mam torbiel na jajniku, co też mnie niepokoisad A pierwsza ciąża była
      taka lekka...

podr
      mama piotrusia (25 tc)
      • s79 Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 10.12.05, 21:51
        Ja mam jakis 26 tydzień, 4 kg na plusie, raczej widac, choc zalezy w czym. No i
        wiadomo - zalezy kto... Są tacy, którzy wola nie widziec (autobusy i te
        sprawy...).
        • katrem Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 10.12.05, 23:44
          Ja wczoraj skończyłam 26 tydzień. Do przodu 6 kg (przed ciążą miałam
          niedowagę), brzuszek - piłeczka (90 w pasie, 90 w biodrach). Nogi, ręce, biust -
          bez widocznych zmian.
    • olazn Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 11.12.05, 17:17
      ja termin mam na 6.04 i brzuch mam już duuuży. Ciężkie noce...
    • grazyna_s Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 11.12.05, 22:09
      Ja mam termin na 16 kwietnia. Już coś widać...oczywiście w autobusie i tramwaju
      widzą Ci co chcą! smile
      Pozdrawiam!
      Grazyna
      • zolza78 Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 12.12.05, 11:44
        ja też mam teramin na 15/16 kwietnia i widzę, że to nie jest jedyne, co nas
        łączy smile mojego brzucha już trudno nie zauważyć, ale w autobusie jakoś nikt nie
        widzi. Zresztą, w kościele też wszystkim tyłki przyrastają do ławek... smile
      • jugr Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 12.12.05, 22:19
        Oj te autobusy.....z dnia na dzień rośnie brzuszek i ludzie zaczynają zauważać
        go....oczywiście młodzi panowie ok.30 -35lat nie widzą....co niektórzy czytają
        gazety, inni śpią, a jeszcze inni po peostu wpatrują sie w okno...choć ciemno i
        nic nie widać. Śmiesznie, ale u mnie w autobusie expresowej lini, wktorej
        spędzam ok.45 min w jedną stronę i następne 45 min w drugą większość siedzących
        to włąśnie tacy młodzi facecismile)) oni po prostu szybciej wsiadają na 1
        przystanku, mają teczki, torby, którymi skutecznie torują sobie
        drogę.....achsmile))
    • vica11 Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 12.12.05, 09:28
      Ja mam termin na 17.03. Brzuszek spory, zacząl mi nagle rosnac - niektorzy mi
      mowia ze rosnie z dnia na dzien wink jestem wysoka 178cm, przytyłam prawie
      10kg!!! straszne... podobno nie widac tej wagi, ale... Mam straszny apetyt na
      czekoladę - nie mogę się oprzeć, ale ostatnio staram się ograniczać.
      • jasia77 Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 12.12.05, 09:54
        Termin 15 marca. Mam podobna sytuacje do Vici11. Ten sam wzrost, te same
        kilogramy... Tez slysze, ze nie widac ale jakos trudno mi w to uwierzyc.
        Zaczynam czuc sie jak niezgraba, zwlaszcza przy wstawaniu z lozka (kurcze
        jakies za niskie sie zrobilo). W sobote pierwszy raz spuchly mi nogi. Zaczynam
        czuc sie jak Godzilla.
      • jugr Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 12.12.05, 22:12
        Z mojej krótkiej analizy postów i obserwacji w moim otoczeniu- wynika, że u
        wysokich kobitek nie widać tak szybko brzuszka i troche więcej mają na plusie
        kgsmile))ale myślę, że tymi kilogramami nie mamy się co martwić, najważniesze
        dzieciaczki i ich zdrowiesmile
        • magdakb Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 13.12.05, 09:18
          Właśnie z tymi kg to nie ma co przesadzać , najważniejsze jest dziecko,później
          będziemy się martwić jak to zgubić.Moja połozna mówi że lepiej zjeść to na co
          ma się ochotę niż sobie żałować bo stres jest o wiele gorszy.A ja mam termin na
          19.04 na plusie 4,5kg, a brzuszek już widać.Ja mam ten komfort że jeżdzę
          samochodem, ale wiem co to za ból jeździć autobusem-niektórzy ludzie są
          naprawdę bezduszni-ci udający że nie widzą kobiety w ciąży.Pozdrawiam
    • marlii Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 12.12.05, 11:39
      Ja nie jestem wysoka (158 cm ) i przytyłam 5kg (to 23 tc) ale na szczęście
      głównie w brzyszku i biuście.Widać już całkiem wyrażnie, ale jeszcze nie
      zdażyło się żeby ktoś mi ustąpił miejsca w autobusie. Powoli zaczyna dokuczac
      kręgosłup i nogi. Ciągle nie mogę się nadziwić mojemu odbiciu w lustrze smile
      Pozdrawiam
    • alexsc Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 12.12.05, 14:13
      ja mam termin na 3 marca i brzuszek widać, oj widać, to druga ciąża więc w
      ogóle szybciej było widać niz 1.
      • maminka1 Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 12.12.05, 14:33
        Hehe, ja w pierwszej ciązy przed porodem miala brzuch o obwodzie 89 cm, więc
        sama rozumiesż, że do końca ciązy głupio mi było sie pchać gdzieś bez kolejki wink)
        W drugiej ciazy jest trochę lepiej (raczej gorzej wink), czyli brzuch większy, ale
        i tak jak na 23 tydz. to żadna "rewelacja" smile
      • agako78 ciaza mnoga 12.12.05, 18:15
        ja zaczynam 23 tydzien i w obwodzie mam juz 100cm ale moze dlatego ze ciaza
        mnoga no i 7kg do przodu
        brzuch spory ale idzie mi w brzuch a nie w cale cialo
    • amularska Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 13.12.05, 12:53
      ja również jestem w 25 tygodniu przytyłam 7 kg i wszystko poszo mi w brzuch.
      jest wielki - mam problem z wstawaniem, nie obetnę sobie sama paznokci u nóg,
      żebys widziała jak ściagam buty smile)
      • mi_lamaj Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 13.12.05, 13:00
        26 t.c, o zgrozo 9 kg, i brzuszek jak pilka do koszykowki, no prawiesmile choc pod
        kurtka nie widac. ale sie pocieszam, ze na koncu sie tak duzo nie tyje i nie
        rosnie...oby dzidzi bylo zdrowesmile
        pozdrawiam
    • magaa29 Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 25.12.05, 20:34
      Ja mam termin na 2.04, przytyłam 4,5 kg ale wszystko poszło w brzuszek i
      biust... Z przodu mam już całkiem widoczną piłeczkę. Spory kawałek ciałka do
      głaskania smile
    • lacido Re: Mamuśki marcowo/kwietniowe czy macie juz brzu 25.12.05, 21:05
      No to ja chyba bije wszelkie rekordy. jestem w 27 tyg. wzrostu 1,58 i przytyłam
      już 10 kilo. BArdzo się z tego cieszę bo przed ciążą ważyłam zaledwie 45,
      porozkładało się równomiernie a najbardziej cieszę się z rozrośniętej
      klaty smile))))))))Dopiero widząc siebie na zdjęciach zauważyłam, że wyglądam jak
      słoniątko. W przychodni ludzie mi się przyglądają z niedowierzaniem jakby
      myśleli, ze to nie ciąża ale olbrzymie wzdęcie. Inna sprawa, że wyglądam jak
      małolata tyle, że brzuchata. A co do atutobusów to niestety też muszę
      ostentacyjnie rozpinać kurtkę i wtedy UWAGA ustępują mi miejsce kobiety
      obładowane zakupami zapewne matki pamiętające swoje przejścia. Ci mężczyźni.
      Trzymajcie się ciepło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka