Dodaj do ulubionych

3 tydzień ciąży

10.12.05, 14:42
Kochane dziewczyny,
Jestem w ciąży - mniej więcej 3 tydzień. Miałam robione USG, na którym widać
tylko maleńki pęcherzyk ciążowy. Za dwa tygodnie idę ponownie, sprawdzić jak
się rozwija. Czy któraś z Was miała tak wcześnie robione USG?
pozdrawiam
joankaaaa
Obserwuj wątek
    • mamarazydwa1 Re: 3 tydzień ciąży 10.12.05, 15:25
      Ja, ale nic niestety nie było widać. Czekam. Byłam zrobić badanie betaHCG i w
      poniedziałek ok. 13.00 dowiem się czy jestem w ciąży czy nie.
      • joankaaaa Re: 3 tydzień ciąży 10.12.05, 15:27
        Życzę Tobie tego z całego serca. Podziel się widomościąsmile
    • maja2 Re: 3 tydzień ciąży 10.12.05, 18:36
      tak, miałam usg,będąc z Szyciem w ciąży. Wtedy Szymcio miał 6 mm i nie było
      widać serduszka. Na tym forum straszono mnie, że dziecko nie przeżyje!co na
      wyedy przezyłam. Za dwa tygonie miał luz 2 cm i serucho biło jak
      szalone.Pozdrawiam i życzę szczęsliej ciąży.
      Pozdrawiam-maja i szymek, który 15 skończy 3 miesiące!!!
      • sol0 Re: 3 tydzień ciąży 15.12.05, 12:40
        Cześć dziewczyny. Właśnie wróciłam od lekarza... i jestem załamana. Od poczęcia
        minęło 3 tyg., w poniedziałek zrobiłam test i wyszedł pozytywny, tak sie
        cieszyłam... a tu lekarz mnie informuje na wizycie, że nie ma sie z czego
        cieszyć, bo niby ta ciąża jest ale tak jakby jej nie było... do tego mam
        malutkie plamienie, no i dostałam przykaz leżenia w łóżku i 3xdziennie
        Duphaston i Nospę... za tydzień na usg. Strasznie sie martwię... tak marzyłam,
        żeby było wszystko dobrze, żeby lekarz powiedział, że wszystko jest ok....a tu
        takie pesymistyczne wieści... napiszcie, proszę, czy Wy tez macie jakieś
        plamienia? lekkie, bóle podbrzusza? jak sie czujecie?
        • melek77 Re: 3 tydzień ciąży 15.12.05, 14:25
          Sol0 - nie zalamuj sie, ja mialam bardzo podobna sytuacje do Twojej, rowniez
          wystapilo lekkie krwawienie i na usg nie mozna bylo zbyt duzo zobaczyc, bo bylo
          jeszcze za wczesnie. Mialam jednak robiona bete HCG. Tydzien pozniej beta byla
          duzo wieksza, a na usg zobaczylam "kropka".
          Teraz jestem w 16 tyg, malenstwo dobrze sie rozwija, a ja niecierpliwie czekam
          na pierwsze kopniaczki.
          Trzymam za Ciebie kciuki i zycze Ci, aby nastepne badanie przynioslo pozytywne
          wiesci. Duzo zdrowka!
          • sol0 Re: 3 tydzień ciąży 16.12.05, 11:30
            Melek77 - Dzięki za słowa otuchy. Żyje nadzieją, długo czekaliśmy na to
            dziecko, będę dobrej myśli... Napisz mi jeśli możesz, co to jest "beta HCG".
            Pozdrawiam cieplutko Ciebie i Maleństwo, życzę zdrówka smile
            • patite Re: 3 tydzień ciąży 16.12.05, 14:29
              Beta hcg to hormon, który pojawia się w momencie zajścia w ciąże, to właśnie
              ten hormon wykrywany jest w moczu przez test ciążowy. Jego stężenie rośnie na
              początku bardzo szybko i to oznacza, że ciąża się rozwija. Jaki jest poziom
              tego hormonu zbadasz pobierając krew.
            • althea35 Re: 3 tydzień ciąży 16.12.05, 14:40
              solO, zrob koniecznie bete, dwa razy w odstepie dwuch dni. Po jej wzroscie
              bedziesz mogla okreslic, czy jest to prawidlowo rozwijajaca sie ciaza.
              Zaraz wkleje ci link do norm.
              • althea35 Normy bety 16.12.05, 14:44
                www.emedica.pl/szczeg_badania_lab.php3?nr=91&typ=5
                Po dwuch dniach wynik powinien sie podwoic, czy nawet potroic w stosunku do
                poprzedniego wyniku.
                • sol0 Re: jest coraz gorzej - krwawię 17.12.05, 08:22
                  sad Od 2 dni biorę 3x1 Dupasthon i Nospę... i jest coraz gorzej. Wcześniej
                  miałam malutkie upławy a teraz wyraźne krople krwi... jestem zupełnie załamana,
                  tracę nadzieję... chyba juz nic nie pomoże
    • de_la_hoya Re: 3 tydzień ciąży 20.12.05, 13:04
      ja mialam robione w 5 tygodniu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka