Dodaj do ulubionych

Do Mam pracujących !!!

21.12.05, 08:00
Kiedy powiedziałyście w pracy o swojej ciązy (w którym tygodniu)? Kiedy
przyniosłyście zaświadczenie od lekarza?

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • joasiapa Re: Do Mam pracujących !!! 21.12.05, 10:24
      W pracy powiedziałam będąc w 3 miesiącu. Zaświadczenie było potrzebne dopiero
      niedawno (6 miesiąc) ponieważ byłam na zwolnieniu a lekarz (internista) nie
      zaznaczył na druku, że jestem w ciąży i aby otrzymać 100% wynagrodzenia
      musiałam donieśc zaświadczenie od ginekologa. Jednak tak tylko pro-forma, bo
      pieniądze miałam wypłacone wcześniej.
      • hanka71 Re: Do Mam pracujących !!! 21.12.05, 11:37
        Hej! Ja powiedziałam już w drugim miesiącu. A jedna z moich koleżanek dopiero w
        piątym. Wydaje mi się, ze uczciwiej jest powiedziec wcześniej, aby można było
        wszystko zaplanowac na czas nieobecności...pod warunkiem, ze pracodawca jest
        uczciwy. Tak wiec, myślę, ze zalezy to od pracodawcy, warunków umowy itp.
        Trzeba myslec przede wszystkim o sobie i dziecku. Pozdrawiam wszystkie mamy
        pracujące!
    • lidia.stryczynska Re: Do Mam pracujących !!! 21.12.05, 15:02
      hej,

ja powiedzialam w piatym tygodniu. a to dlatego ze mam pojedyncze stanowisko i
      jakbym odeszla z dnia na dzien to firma ma ogromny problem. nie chce palic za
      soba mostow i wolalam aby wszystko bylo jasne od poczatku. nie jest to przeciez
      zadna zbrodnia ani nic wstydliwego a wrecz przeciwnie wspaniala nowina. teraz
      spokojnie pracuje i w kazdej chwili moge poprosic o pomoc w obowiazkach czy
      wyjscie wczesniej. w moim przypadku wyszlo to tylko na plus
      pozdrawiam
      • adzia18 Re: Do Mam pracujących !!! 22.12.05, 23:34
        Ja powiedziałam w 14tc , kiedy jeszcze nic nie było widać. A teraz kończę już
        macierzyński i od stycznia do pracy sad
    • edyta.23 Re: Do Mam pracujących !!! 23.12.05, 11:38

ja powiedziałam w 5 tygodniu, zaraz jak sama się dowiedziałamsmile
      a zaświadczenia od lekarza żadnego na razie nie przynosiłam, jestem w 17tc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka