mamarazydwa1 21.12.05, 08:00 Kiedy powiedziałyście w pracy o swojej ciązy (w którym tygodniu)? Kiedy przyniosłyście zaświadczenie od lekarza? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joasiapa Re: Do Mam pracujących !!! 21.12.05, 10:24 W pracy powiedziałam będąc w 3 miesiącu. Zaświadczenie było potrzebne dopiero niedawno (6 miesiąc) ponieważ byłam na zwolnieniu a lekarz (internista) nie zaznaczył na druku, że jestem w ciąży i aby otrzymać 100% wynagrodzenia musiałam donieśc zaświadczenie od ginekologa. Jednak tak tylko pro-forma, bo pieniądze miałam wypłacone wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka71 Re: Do Mam pracujących !!! 21.12.05, 11:37 Hej! Ja powiedziałam już w drugim miesiącu. A jedna z moich koleżanek dopiero w piątym. Wydaje mi się, ze uczciwiej jest powiedziec wcześniej, aby można było wszystko zaplanowac na czas nieobecności...pod warunkiem, ze pracodawca jest uczciwy. Tak wiec, myślę, ze zalezy to od pracodawcy, warunków umowy itp. Trzeba myslec przede wszystkim o sobie i dziecku. Pozdrawiam wszystkie mamy pracujące! Odpowiedz Link Zgłoś
lidia.stryczynska Re: Do Mam pracujących !!! 21.12.05, 15:02 hej, ja powiedzialam w piatym tygodniu. a to dlatego ze mam pojedyncze stanowisko i jakbym odeszla z dnia na dzien to firma ma ogromny problem. nie chce palic za soba mostow i wolalam aby wszystko bylo jasne od poczatku. nie jest to przeciez zadna zbrodnia ani nic wstydliwego a wrecz przeciwnie wspaniala nowina. teraz spokojnie pracuje i w kazdej chwili moge poprosic o pomoc w obowiazkach czy wyjscie wczesniej. w moim przypadku wyszlo to tylko na plus pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adzia18 Re: Do Mam pracujących !!! 22.12.05, 23:34 Ja powiedziałam w 14tc , kiedy jeszcze nic nie było widać. A teraz kończę już macierzyński i od stycznia do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
edyta.23 Re: Do Mam pracujących !!! 23.12.05, 11:38 ja powiedziałam w 5 tygodniu, zaraz jak sama się dowiedziałam a zaświadczenia od lekarza żadnego na razie nie przynosiłam, jestem w 17tc Odpowiedz Link Zgłoś