Dodaj do ulubionych

Sposób na dziewczynkę...

29.12.05, 15:07
Czy znacie takowe?? Mam syna i marzę o córeczce...Pomóżciewink!
Obserwuj wątek
    • ania800 Re: Sposób na dziewczynkę... 29.12.05, 15:29
      SZANSE 50/50%
      • donciaw Re: Sposób na dziewczynkę... 29.12.05, 15:52
        Dzięki dzięki, to wiem, ale wydaje mi się ,że gdzieś na forum kiedyś coś
        czytałam, dziewczyny miały jakieś swoje metody. Chcę się trochę pobawić, więc
        jeśli wiecie, podzielcie się...
        • mamusiamartusi wydaje mi sie ciut smiszne ale o to co znalazlam o 29.12.05, 16:22

• mamusiamartusi Re: wydaje mi sie ciut smieszne ale .... 29.12.05, 16:23

• mamusiamartusi Re: wydaje mi sie ciut smieszne ale .... 29.12.05, 16:25
              oj sorry mam moją małą marudkę na kolanach smile i jakoś tak enteruje bez potrzeby
              sad
        • kobieta136 Re: Sposób na dziewczynkę... 29.12.05, 22:42
          sorry ale jak przeczytałam tego posta to zrobilo mi sie zal osoby ktora to
          napisała.no i oczywiscie tej ktora pisała cos o kilku dnich przed owulacja...
          o płci dziecka decyduje liczba konkretnych chormonów a nie pozycje w łozku czy
          dzien przed owulacją.
          przychylam sie do jednej z moich poprzedniczek ze szanse masz 50/50 i to jest
          jedyna rzecz ktorej mozesz byc pewna. Rozmawiałam o tym z lekarzem i powiedział
          ze kobiety maja bujna wyobraznie i głupie marzenia skoro chca sobie wybrać płec
          przutulajac sie zmezem w okreslone dni cyklu. no to tyle mojego komentarza.
          • kura28 Re: Sposób na dziewczynkę... 09.02.06, 23:17
            > o płci dziecka decyduje liczba konkretnych chormonów

Taa "chormonów"
            A może jednak chromosomów? I nie liczba, bo ta jest stała u wszystkich ludzi
            (pomijając mutacje), tylko to czy plemnik, który zapłodnił komórkę jajową miał
            "niósł" chromosom X czy Y.
            Tego uczą w podstawówce. Ortografii też.
    • katrint Re: Sposób na dziewczynkę... 29.12.05, 21:18
      Musisz dokładnie wyliczyć z pomiarów temperatury kiedy masz oulacje, tak przez
      kilka cykli żeby było pewne i starać się trzy lub dwa dni wcześniej a nigdy
      dokładnie w dzień owulacji(bo wtedy ustrzelisz chłopaka).Powodzenia życzęsmile))

Kasia i synek w brzuszku
    • acidb Re: Sposób na dziewczynkę... 30.12.05, 08:32
      Muszę Was drogie Panie zawstydzić.

Jestem facetem i ze zdziwieniem przeczytałem odpowiedzi w tym wątku.
      Żeby odpowiedzieć na czyjeś pytanie wartało by najpierw zasięgnąć informacji na dany temat , co w dobie internetu nie jest takie trudne prawda ? ...

Ok dość już tych uszczypliwości smile - i do rzeczy:
      Dzisiejszy art. w GW
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3087802.html
      Ja i moja żona właśnie oczekujemy bejbika - no i stosowaliśmy się do tych porad, bo celowaliśmy właśnie w dziewczynkę smile

Oczywiście nie ma gwarancji , ale skoro można pomóc szczęściu to czemu nie - prawda ? smile
      • ania800 Re: Sposób na dziewczynkę... 30.12.05, 11:45
        ja bardzo dużo czytałam na ten temat i takich arykułow jest kiklanaście w
        internecie próbować można ale czy warto??niewiem wazneżeby dziecko było zdrowe a
        co będzie to będzie sama mam synka i myślałam o dziewczynce czytałam o jakiś
        dietach przez ciążą które mogą w tym pomóc ale jeszcze bardziej zaszkodzić

z wysztkich naszych wyliczeń wychodzło że bedzie dziewczynka(ja pragnęlam synka)
        i jestsmile
        do tego Drogi Panie acidb niewiem czy ja teraz Pana nei zawstydzęsmile plemniki
        przeżywają czasami dlużej niż nam się wydaje i takie celowanie przez nic nie da

Jeśli Pan bedzie miał córeczkę to gratujuję ale nie sadzę żeby to było tylko
        dlatego że stosowalisciesię to jakiej tam metody

Pozdrawiam
        • kkatie Re: Sposób na dziewczynkę... 30.12.05, 12:00
          nie ma sposobu na dziewczynke sad
          pytalam o to ginekologa kilka razy i sie tylko usmiechnal.
          poza tym razem z mezem "celowalismy" wedlug kilku
          "sprawdzonych" sposobow na dziewczynke i..
          bedziemy miec drugiego synka big_grin
          nie mamy wplywu na to co sie urodzi.
          czasem lepiej nie myslec jaka plec chcialoby sie. moze lepiej "wyjsc" niz
          nieustanne myslenie "ja chce teraz dziewczynke" smile
          pozdrawiam
        • acidb Re: Sposób na dziewczynkę... 30.12.05, 12:44
          > do tego Drogi Panie acidb niewiem czy ja teraz Pana nei zawstydzęsmile plemniki
          > przeżywają czasami dlużej niż nam się wydaje i takie celowanie przez nic nie da

No i właśnie o to w tej metodzie chodzi ! Plemniki niosące chromosom żeński X żyją dłużej niż te z Y ... I właśnie dzięki temu można próbować coś zaplanować.

Oczywiście nie ma gwarancji - a jedynie ZWIĘKSZENIE PRAWDOPODOBIEŃSTWA.

Pozdrawiam smile
          • kkatie Re: Sposób na dziewczynkę... 30.12.05, 12:49
            no wlasnie, gwarancji nie ma. u mnie nie wyszlo big_grin
            • kobierek1 Re: Sposób na dziewczynkę... 30.12.05, 14:41
              naukowcy myślą ale i tak nic nie wymyślą bo to organizm jest górąwink

to nie sklep ani matematyka tylko życie

nastawiać się na płeć a później się rozczarować- nie ma sensu

poza tym chyba na złe forum trafiłś tu dziewczyn marzą o DZIECKU
              a nie o synku czy córeczce

• acidb Re: Sposób na dziewczynkę... 02.01.06, 11:13
                Na złe ? Hmm - nie wiem zdawało mi się że temat w tym wątku to "Sposób na dziewczynkę" , ale może się pomyliłem faktycznie.
        • kinia_1979 Re: Sposób na dziewczynkę... 31.12.05, 20:02
          Zgadzam się z Tobą w 100%. Muszę powiedzieć, że byłam na tyle naiwna iż
          sądziłam, że skoro tylu ludzi o tym pisze to jakieś ziarnko prawdy w tym jest,
          jednak próbowałam 2 razy "upolować" dziewczynkę, a będę miała 3 chłopaków.
          Jeżeli ktos mówi, że to się sprawdza to raczej jest to kwestią przypadku, niż
          tych wszystkich metod.
          Ale jak ktoś maochotę to niech się bawi w te wszystkie wyliczenia - napewno nie
          zaszkodzą.
    • iza8791 Re: Sposób na dziewczynkę... 09.02.06, 00:50
      www.webmd.com/medical_information/health_tools/interactive/ovu_calendar.htm
      polecam kalendarz owulacyjny na tej stronie. podaja najlepsze dni na poczecie
      chlopca lub dziewczynki.
      • marzena9914 Re: Sposób na dziewczynkę... 10.02.06, 13:54
        Trzeba wziąć pod uwagę że każda metoda może działać inaczej na organizm kobiety.
      • pederastwa Re: Sposób na dziewczynkę... 24.04.06, 02:05
        Faktycznie fajny ten kalendarz. Polecam
        • sophie2202 Re: Sposób na dziewczynkę... 24.04.06, 13:54
          Kochałam się przed owulacją i urodziła się dziewczynka, marzę o następnej
          natomiast mąż o synu, więc wybór należy jak zawsze do Pana Boga!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka