donciaw 29.12.05, 15:07 Czy znacie takowe?? Mam syna i marzę o córeczce...Pomóżcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donciaw Re: Sposób na dziewczynkę... 29.12.05, 15:52 Dzięki dzięki, to wiem, ale wydaje mi się ,że gdzieś na forum kiedyś coś czytałam, dziewczyny miały jakieś swoje metody. Chcę się trochę pobawić, więc jeśli wiecie, podzielcie się... Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi wydaje mi sie ciut smiszne ale o to co znalazlam o 29.12.05, 16:22 Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusi Re: wydaje mi sie ciut smieszne ale .... 29.12.05, 16:25 oj sorry mam moją małą marudkę na kolanach i jakoś tak enteruje bez potrzeby Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta136 Re: Sposób na dziewczynkę... 29.12.05, 22:42 sorry ale jak przeczytałam tego posta to zrobilo mi sie zal osoby ktora to napisała.no i oczywiscie tej ktora pisała cos o kilku dnich przed owulacja... o płci dziecka decyduje liczba konkretnych chormonów a nie pozycje w łozku czy dzien przed owulacją. przychylam sie do jednej z moich poprzedniczek ze szanse masz 50/50 i to jest jedyna rzecz ktorej mozesz byc pewna. Rozmawiałam o tym z lekarzem i powiedział ze kobiety maja bujna wyobraznie i głupie marzenia skoro chca sobie wybrać płec przutulajac sie zmezem w okreslone dni cyklu. no to tyle mojego komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
kura28 Re: Sposób na dziewczynkę... 09.02.06, 23:17 > o płci dziecka decyduje liczba konkretnych chormonów Taa "chormonów" A może jednak chromosomów? I nie liczba, bo ta jest stała u wszystkich ludzi (pomijając mutacje), tylko to czy plemnik, który zapłodnił komórkę jajową miał "niósł" chromosom X czy Y. Tego uczą w podstawówce. Ortografii też. Odpowiedz Link Zgłoś
katrint Re: Sposób na dziewczynkę... 29.12.05, 21:18 Musisz dokładnie wyliczyć z pomiarów temperatury kiedy masz oulacje, tak przez kilka cykli żeby było pewne i starać się trzy lub dwa dni wcześniej a nigdy dokładnie w dzień owulacji(bo wtedy ustrzelisz chłopaka).Powodzenia życzę)) Kasia i synek w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
acidb Re: Sposób na dziewczynkę... 30.12.05, 08:32 Muszę Was drogie Panie zawstydzić. Jestem facetem i ze zdziwieniem przeczytałem odpowiedzi w tym wątku. Żeby odpowiedzieć na czyjeś pytanie wartało by najpierw zasięgnąć informacji na dany temat , co w dobie internetu nie jest takie trudne prawda ? ... Ok dość już tych uszczypliwości - i do rzeczy: Dzisiejszy art. w GW wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3087802.html Ja i moja żona właśnie oczekujemy bejbika - no i stosowaliśmy się do tych porad, bo celowaliśmy właśnie w dziewczynkę Oczywiście nie ma gwarancji , ale skoro można pomóc szczęściu to czemu nie - prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Re: Sposób na dziewczynkę... 30.12.05, 11:45 ja bardzo dużo czytałam na ten temat i takich arykułow jest kiklanaście w internecie próbować można ale czy warto??niewiem wazneżeby dziecko było zdrowe a co będzie to będzie sama mam synka i myślałam o dziewczynce czytałam o jakiś dietach przez ciążą które mogą w tym pomóc ale jeszcze bardziej zaszkodzić z wysztkich naszych wyliczeń wychodzło że bedzie dziewczynka(ja pragnęlam synka) i jest do tego Drogi Panie acidb niewiem czy ja teraz Pana nei zawstydzę plemniki przeżywają czasami dlużej niż nam się wydaje i takie celowanie przez nic nie da Jeśli Pan bedzie miał córeczkę to gratujuję ale nie sadzę żeby to było tylko dlatego że stosowalisciesię to jakiej tam metody Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kkatie Re: Sposób na dziewczynkę... 30.12.05, 12:00 nie ma sposobu na dziewczynke pytalam o to ginekologa kilka razy i sie tylko usmiechnal. poza tym razem z mezem "celowalismy" wedlug kilku "sprawdzonych" sposobow na dziewczynke i.. bedziemy miec drugiego synka nie mamy wplywu na to co sie urodzi. czasem lepiej nie myslec jaka plec chcialoby sie. moze lepiej "wyjsc" niz nieustanne myslenie "ja chce teraz dziewczynke" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
acidb Re: Sposób na dziewczynkę... 30.12.05, 12:44 > do tego Drogi Panie acidb niewiem czy ja teraz Pana nei zawstydzę plemniki > przeżywają czasami dlużej niż nam się wydaje i takie celowanie przez nic nie da No i właśnie o to w tej metodzie chodzi ! Plemniki niosące chromosom żeński X żyją dłużej niż te z Y ... I właśnie dzięki temu można próbować coś zaplanować. Oczywiście nie ma gwarancji - a jedynie ZWIĘKSZENIE PRAWDOPODOBIEŃSTWA. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kkatie Re: Sposób na dziewczynkę... 30.12.05, 12:49 no wlasnie, gwarancji nie ma. u mnie nie wyszlo Odpowiedz Link Zgłoś
kobierek1 Re: Sposób na dziewczynkę... 30.12.05, 14:41 naukowcy myślą ale i tak nic nie wymyślą bo to organizm jest górą to nie sklep ani matematyka tylko życie nastawiać się na płeć a później się rozczarować- nie ma sensu poza tym chyba na złe forum trafiłś tu dziewczyn marzą o DZIECKU a nie o synku czy córeczce Odpowiedz Link Zgłoś
acidb Re: Sposób na dziewczynkę... 02.01.06, 11:13 Na złe ? Hmm - nie wiem zdawało mi się że temat w tym wątku to "Sposób na dziewczynkę" , ale może się pomyliłem faktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia_1979 Re: Sposób na dziewczynkę... 31.12.05, 20:02 Zgadzam się z Tobą w 100%. Muszę powiedzieć, że byłam na tyle naiwna iż sądziłam, że skoro tylu ludzi o tym pisze to jakieś ziarnko prawdy w tym jest, jednak próbowałam 2 razy "upolować" dziewczynkę, a będę miała 3 chłopaków. Jeżeli ktos mówi, że to się sprawdza to raczej jest to kwestią przypadku, niż tych wszystkich metod. Ale jak ktoś maochotę to niech się bawi w te wszystkie wyliczenia - napewno nie zaszkodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
iza8791 Re: Sposób na dziewczynkę... 09.02.06, 00:50 www.webmd.com/medical_information/health_tools/interactive/ovu_calendar.htm polecam kalendarz owulacyjny na tej stronie. podaja najlepsze dni na poczecie chlopca lub dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena9914 Re: Sposób na dziewczynkę... 10.02.06, 13:54 Trzeba wziąć pod uwagę że każda metoda może działać inaczej na organizm kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
pederastwa Re: Sposób na dziewczynkę... 24.04.06, 02:05 Faktycznie fajny ten kalendarz. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
sophie2202 Re: Sposób na dziewczynkę... 24.04.06, 13:54 Kochałam się przed owulacją i urodziła się dziewczynka, marzę o następnej natomiast mąż o synu, więc wybór należy jak zawsze do Pana Boga! Odpowiedz Link Zgłoś