o_l_a3 07.01.06, 15:28 Już wiemy, że będzie dziewczynka ale ciągle mam wątpliwości, które imię jest ładniejsze, tatuś dzidziuni godzi sie na oba, więc ja mogę wybrać )) Tylko, że teraz to już sama nie wiem, które jest ładniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: Wiktoria czy Nina? 07.01.06, 15:31 Jak dla mnie zdecydowanie Nina,bo Wiktoria zrobiła się zbyt oklepana i popularna. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
cleo1976 Re: Wiktoria czy Nina? 07.01.06, 15:38 Moim zdaniem też zdecydowanie Nina, co druga dziewczynka ostatnio spotykana przeze mnie na ulicy to Wiktoria. U nas jak bedzie dziewczynka to bedzie Dominika a jak chłopiec to Filip, pozdrawiam ,aga Odpowiedz Link Zgłoś
askag2 Re: Wiktoria czy Nina? 07.01.06, 16:11 również uważam, że imię Wiktoria obecnie jest tak okelpane jak Julia; Nina za to brzmi bardzo ładnie i jest dość oryginalne; pozdr Aska Odpowiedz Link Zgłoś
karina66 Re: Wiktoria czy Nina? 07.01.06, 17:38 Mi bardziej podoba sie Nina.krótsze i mniej ładniej brzmi.Wiktorie które znam to straszne "damesy".Pozatym słowiańskie imiona znów w modzie. Karina i Dzidziulek Odpowiedz Link Zgłoś
karina66 poprawka 07.01.06, 17:40 Chciałam napisać ładniej a nie mniej ładniej. Karina i Dzidziulek Odpowiedz Link Zgłoś
enceinte Re: Wiktoria czy Nina? 07.01.06, 21:27 Moja córa będzie Nina. Ciekawe czy będzie dużo Nin. Odpowiedz Link Zgłoś
agilator Re: Wiktoria czy Nina? 07.01.06, 21:56 Zdecydowanie Nina - prześliczne imię. A Wiktorii jest już full. Ale decyzja i tak należy do Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Wiktoria czy Nina? 07.01.06, 22:17 Jak dla mnie oba fatalne, ale Nina gorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Wiktoria czy Nina? 07.01.06, 22:46 Viktoria. Pisane przez "V" jest bardziej oryginalne. Odpowiedz Link Zgłoś
maniolka05 Re: Wiktoria czy Nina? 08.01.06, 23:29 Wg. mnie Nina!!! Wiktori jest po dziurki w nosie albo i więcej. Ja mam córcie Weronikę a mówimy do niej Niki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
msto05 Re: Wiktoria czy Nina? 09.01.06, 08:39 Myślę, że zależy to też od Waszego nazwiska - jak długie to chyba lepiej Nina, jak bardzo krótkie - to lepiej dłuższe imię. P.S. Mam córkę Wikusię (ma już 6 lat) i wśród dziewczynek w jej wieku rzadko słyszymy to imię. Może teraz jest bardziej popularne - zależy jeszcze w jakim regionie kraju. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka255 Re: Wiktoria czy Nina? 09.01.06, 09:02 Zdecydowanie Wiktoria. malinka Odpowiedz Link Zgłoś
jo7775 Re: Wiktoria czy Nina? 09.01.06, 09:28 cześć, obydwa imiona są ok, tak jak pisały poprzedniczki, Wiktorii jest teraz b. dużo. Sama mam Witorię, teraz juz prawie 10-letnią. Ale z jej imieniem to było tak: Będąc w ciąży czułam, że urodzę dziewczynkę, w zwiazku z tym, nie miałam w ogóle imienia dla chłopca Wiktoria wzięła się stąd, ze "przegladając" imiona w rodzinie natknęłam sie na moja prababcię Wiktorię, która ponoc była bardzo dobra i mądrą kobietą... Po czym wiekszośc rodziny próbowała odwieść mnie od tego pomysłu: "to zbyt staroswieckie imię, mała głupio się będzie czuła, gdy rówiesnicy będą się z niej śmiać..." ale dla mnie to było tylko moje imię... Teraz uwaga: nadszedł czas porodu (środa), połozna przynosi mi moją ukochaną dziewczynkę i mówi: "Jaką ma pani piękna córkę, a jak będzie miała na imię??", ja z dumą: "Wiktoria Anna", a ona na to: "Ojej, jak pięknie, Wiktoria.......to juz trzecia w tym tygodniu...",myślałam, ze spadnę z łózka, jak ktoś smiał - MOJE ORYGINALNE IMIĘ!!!!!! Dziś Wiktoria ma w klasie jeszcze dwie Wiktorie i dwóch Wiktorów życzę wytrwałosci w wybieraniu imienia, tez powoli zaczynam myśleć... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dasia_p Re: Wiktoria czy Nina? 09.01.06, 14:10 Wiktoria bardziej mi sie podoba, tyle że to bardzo oklepane imię. Ale Nina też robi sie coraz bardziej popularna. Kto wie może za 2,3 lata będzie tak dużo Nin jak teraz Wiktorii. Odpowiedz Link Zgłoś
o_l_a3 Re: Wiktoria czy Nina? 09.01.06, 15:00 to hehe było do jo7775 oczywiście ))a ja dziękuję za wszystkie podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś