rybinek17 17.02.06, 22:20 Cześć Dziewczyny, jestem z Krakowa i bardzo chcę zorganizować spotkanie krakowskich ciężarówek. Byłoby miło spotkać się w wspólnym gronie. Pozdrawiam mamusie (Majówka 2006) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bania23 Re: PIERWSZE SPOTKANIE KRAKOWSKICH CIĘŻARÓWEK 18.02.06, 12:27 Hej, byłoby super. Już kiedyś było takie organizowane, ale jak się okazało wszystkie zaczęłyśmy mieć problemy- jedna wylądowała wszpitalu, druga miała wskazania do leżenia, ja teżś byłam w szpitalu. Fajnie by było, gdyby doszło takie spotkanie do skutku. Tak się też składa że ja mam termin na koniec kwietnia.Będę śledziła ten wątek i po ustaleniu miejsca i terminu na pewno się zjawię, pomimo,że mam polegiwać, ale tak bardzo brakuje mi kontaktu z innymi ciężarnumiPozdrawiam!! Basia Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: PIERWSZE SPOTKANIE KRAKOWSKICH CIĘŻARÓWEK 19.02.06, 10:01 Cześć Basiu, Ja mam termin na 11-go maja i też brakuje mi kontaktu z dziewczynami oczekującymi dzidziusia. Wszystkie moje znajome plany macieżyństwa odkładają na późniejszy czas. Siedzę w domu i stale odwiedzam to forum. Cudownie byłoby się spotkać i pójść na spacer albo odwiedzić to jedno z "niepalących" miejsc w Krakowie. Dziewczyny odezwijcie się i powiedzcie co myślicie o tym spotkaniu. Jest piękne słoneczko, aż żal siedzieć w domu. Pozdrawiam Cię (Was) serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta2908 Wsparcie innej przyszłej mamy poszukiwane. 20.02.06, 20:45 Witam! Ja również pisałabym się na spotkanie. Mieszkam w Krakowie na Kurdwanowie. Mam 27 lat. Jestem chyba w czwartym tygodniu ciąży, pierwszy raz. Czuję się z strasznie osamotniona gdyż nikt wśród moich znajomych ani nie jest w ciąży ani nie był. Dlatego bardzo się ucieszyłam widząc (dziś po raz pierwszy) to forum. Bardzo chciałabym poznać kogoś kto jedzie na tym samym wózku aby łatwiej nam było tą ciążę przeżywać. Bardzo prosze o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
keri5 Re: Wsparcie innej przyszłej mamy poszukiwane. 20.02.06, 22:15 Fajny pomysl ale ja niestety nie dam rady bo musze lezec termin mam na polowe kwietnia. Ale watek bede sledzic. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Wsparcie innej przyszłej mamy poszukiwane. 21.02.06, 09:58 Jaka szkoda Keri, że musisz leżeć ale dla dobra maleństwa jak trzeba to trzeba. Myślę że nawet w kilka dziewczyn uda nam się spotkać na spacerku w piękną prawie wiosenną pogodę. Napiszę ci potem wrażenia jak było jeśli masz ochotę. Z resztą zobaczymy czy to spotkanie wogóle dojdzie do skutku. Ja jestem dobraj myśli. Życzę ci dużo zdrówka i maleństwu też. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
miecia28 Re: Wsparcie innej przyszłej mamy poszukiwane. 24.06.06, 20:03 No hej!Bardzo się ucieszylam czytajac ze jestes z Krakowa, ja również termin mam na grudzueń na 06 jeśli chcesz to odpisz...pogadamy sobie jak ciężarówka z ciężarówką Pozdrawiam Mietka Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: PIERWSZE SPOTKANIE KRAKOWSKICH CIĘŻARÓWEK 21.02.06, 10:08 Fajnie by było się spotkać i pogadać na żywo! Tylko jak to zorganizować? Odpowiedz Link Zgłoś
edyta2908 Re: PIERWSZE SPOTKANIE KRAKOWSKICH CIĘŻARÓWEK 21.02.06, 10:30 Trzeba ustalic date ale moze zaczniujmy od miejsca. Czy zna ktos jakis lokalik (pewnie najlepiej kawiarnie) w ktorym nie pala i mozna spokojnie porozmawiac? Odpowiedz Link Zgłoś
keri5 Re: PIERWSZE SPOTKANIE KRAKOWSKICH CIĘŻARÓWEK 21.02.06, 10:58 Bardzo chetnie poczytam relacje ze spotkania, mam nadzieje ze uda Wam sie spotkac. calusy Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: PIERWSZE SPOTKANIE KRAKOWSKICH CIĘŻARÓWEK 21.02.06, 13:17 Było takie forum o miejscach dla niepalących w Krakowie. Ja osobiście byłam tylko w jednym ale jest małe i raczej szybko trzeba tam zwalniać stolik ale polecam wam podczas spacerów Pizzeria Cyklop na Mikołajskiej. Inne dziewczyny pisały o barze Vega chyba na Gertrudy, Słotkim Wentzlu na Rynku, Kawiarni przy Dominikańskiej, więcej nie pamiętam. To jak decydujemy się na spotkanie, zabieramy aparaty i gadamy o maluszkach???? Ja w to wchodzę możecie na mnie liczyć. Tylko co z datą macie jakieś propozycje?? Aga Odpowiedz Link Zgłoś
aga-aga-aga Re: PIERWSZE SPOTKANIE KRAKOWSKICH CIĘŻARÓWEK 21.02.06, 15:48 Super pomysłJestem w 26tc Jak ustalicie miejsce i czas-chetnie się dołączam. Ja jestem do 15 na uczelni ale postaram sie dostosować. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta2908 Re: PIERWSZE SPOTKANIE KRAKOWSKICH CIĘŻARÓWEK 21.02.06, 17:10 To ja proponuje bar "VEGA" przy ul. św. Gertrudy 7. Bywam tam czasem bo nie jadam mięsa. Dosc sympatyczny. Jest on otwarty codziennie od 9 do 21. Proponuję piątek, sobotę lub niedzielę (24, 25, 26 luty). Mnie wszystkie pory pasują w te dni. Napiszcie może wszystkie, jakie godziny wam pasują w tych dniach i wybierzemy taką która będzie pasować wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
bania23 Re: PIERWSZE SPOTKANIE KRAKOWSKICH CIĘŻARÓWEK 21.02.06, 17:17 No to trochę już nas jest. Tylko błagam nie w najbliższy weekend!!!Ja najchętniej chodzę do Cafe Siesta przy ul Stolarskiej(koło Dominikanów. Jest tam przesympatycznie. Najlepiej w godzinach popołudniowych, bo rano bywam jeszcze na uczelni. No to kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: PIERWSZE SPOTKANIE KRAKOWSKICH CIĘŻARÓWEK 21.02.06, 21:37 Mnie każdy termin będzie pasował. Zależy mi na spotkaniu. Uważam że piątek jest ok, a 16 to dobra pora. Weekend wiele z nas ma rodzinne spotkania i czas dla zapracowanego męża, aby wreszcie po całym tygodniu móc się z nim nagadać Jednak dostosuję się do każdej opcji. Tak więc proponuję 24 luty 2006 godzina 16 Bar Vega na ulicy Gertrudy. Nigdy tam nie byłam, chętnie poznam nowe miejsce. CO WY NA TO????? Czekam na propozycje lub potwierdzenie mojej propozycji. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: Spotkanie 22.02.06, 18:16 No dziewczyny do dzieła!!! Pasuje wam piątek godz.16 w barze Vega? Dajcie znać bedzie fajnie! Czekam na wasze opinie na temat daty i godziny. pozdrawiam (mama majówka0 Odpowiedz Link Zgłoś
bania23 Re: Spotkanie 23.02.06, 09:34 Niestety ja nie mogę w ten piątek Chyba że w następny- 3.03 o 16.00 w tym barze. Fajnie byłoby się spotkać. W trn weekend jestem poza Krakowem i nie dam rady. Pozdrawiam Czekam na decyzję. Basia Odpowiedz Link Zgłoś
slonce12 Re: Spotkanie 23.02.06, 11:20 witam, jestem Ania w 13 tyg, termin mam na 22 sierpnia mnie pasuje jutro, Vega to na Gertrudy? Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: Spotkanie 23.02.06, 11:25 Dla mnie niestety za wcześnie , przy dobrych wiatrach mąż będzie koło 15:30 - 16:00 w domu i wtedy ja będę mogła wyjść ( ktoś musi zostać z synkiem). Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Spotkanie 23.02.06, 11:49 Ja liczę się z tym, że nie każdej spasuje ten dzień czy godzina. Ten problem będzie przy każdym spotkaniu. Zorganizujemy jeszcze nie jedno, ale: nitka111 byłoby super gdyby udało ci się wpaść nawet później, wiem że przy dziecku to nie łatwa sprawa, mogę ci podać nr gg i będziemy w kontakcie gdybyśmy zmieniały miejsce. Slonce12: tak bar jest na ul. Gertrudy obok dawnego kina Wanda. Ja jeszcze nigdy nie byłam w tym lokalu, któraś z dziewczyn polecała. Ważne że tam się nie pali!!! Tak więc do jutra bardzo się cieszę. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: Spotkanie 23.02.06, 14:05 Oki mój nr gg to:3559147, nie obiecuję, bo akcja "zima: jeszcze trwa i nie wiem czy mój mąż nie będzie musiał zostać na 12 godzin na dyżurze ale fajnie byłoby . Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Ile z Was będzie jutro na 100%??? 23.02.06, 14:11 No właśnie, która wie,że napewno będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Ile z Was będzie jutro na 100%??? 23.02.06, 14:25 Ja będę ze swoim brzuszkiem na 100%, potwierdzała też adad05, może wyrobi się nitka111, wpadnie slonce12 i edyta2908. Jest nas więc piątka jeśli będziesz także ty to ekipa całkiem fajna. Zapraszam nawet gdy będę tylko ja. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: Ile z Was będzie jutro na 100%??? 23.02.06, 14:27 To podaj mi proszę jeszcze raz dokładnie gdzie i o której. Też się zjawię. Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Ile z Was będzie jutro na 100%??? 23.02.06, 14:29 Fajowo!!!! Godzina 16 bar Vega na ulicy Gertrudy 7 obok dawnego kina Wanda. Bardzo się cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Ile z Was będzie jutro na 100%??? 24.02.06, 11:10 Do zobaczenia za kilka godzin!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edyta2908 Re: Ile z Was będzie jutro na 100%??? 24.02.06, 13:10 Potwietrdzam przybycie na 16. Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: Ile z Was będzie jutro na 100%??? 24.02.06, 13:54 Ja też się doturlikam... Odpowiedz Link Zgłoś
sabiptysia Co z tym spotkaniem?? 25.02.06, 11:13 Hej dziewczyny!!! Czy spotkanie juz sie odbylo?? Ja rowniez mam termin na maj ale niestety nie mam czasu przesiadywac na forum bo mam juz jednego malego brzdaca i dopiero dzisiaj zobaczylam informacje o spotkaniu. Najlatwiej byloby mi rozmawiac przez GG, oto moj numer: 2294712. Prosze niech sie ktoras odezwie bo bardzo chce dolaczyc do grona "krakowskich majowek") Pozdrawiam. Sabina. Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: I po spotkaniu!! 25.02.06, 11:19 Cześć dziewczyny!!! Bardzo się cieszę, że nasze spotkanie wogóle doszło do skutku i było na prawdę baaaardzo sympatycznie. Mamy plany dalej organizować takie spotkania z kilku powodów. 1. Możemy się wyżalić, bo w naszych domach nikt juz nas słuchać nie może) 2. Wymieniamy się doświadczeniami z zakresu badań i całej opieki podczas ciąży, wiele się dowiedziałam szczególnie, że to moja pierwsza ciąża. 3. Jest kupa śmiechu i super atmosfera. 4. Pomoc w organizowaniu wyprawki ( co warto kupić i gdzie). I pewnie tych powodów jest dużo więcej dlatego zachęcam do kontynuacji tego wątku. Krakowskie Mamusie Łączmy się!!!!! Pozdrawiam Was wszystkie, a szczególnie Adę i Gosię!!! Aga Odpowiedz Link Zgłoś
sabiptysia Do rybinka17!! 25.02.06, 11:24 Czesc Aga!!) Troche za pozno dowiedzialam sie o spotkaniu i bardzo zaluje bo z tego co czytam bylo super a tez mam sporo pytan jak i wiedzy ktora chce sie podzielic dlatego proponuje nawiazanie znajomosci przez GG, moj numer: 2294712. Nie mam tyle czasu dla forum i wole te forme kontaktu. Pozdrawiam. Sabina. Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Do majówki Sabinki!!! 25.02.06, 11:41 Sabinko, Bardzo się cieszę że dołączysz do naszego grona. Z przyjemnością się z tobą skontaktuję na gg. Dziś i jutro weekend z mężem, ale w tygodniu mam tyle wolnego czasu że spokojnie pogadamy. Spotkanie będzie jeszcze nie jedno, przynajmniej takie mamy plany, więc uda nam się jeszcze spotkać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sabiptysia Re: Do majówki Agi!!! 25.02.06, 12:05 Bardzo sie ciesze ze odpisalas!!! Czekam z niecierpliwoscia na wiadomosc od Ciebie. Ja tez nie mam za bardzo czasu bo mam juz jednego brzdaca ktoremu trzeba poswiecac z racji wieku (14 miesiecy) bardzo duzo uwagi) na pewno zastaniesz mnie rano miedzy 8-10 a pozniej to juz jak sie umowimy pozdrawiam Cie goraco, Twojego meza i maluszka w brzuszku!! Milego weekendu! Sabina, Eryczek (31.12.2004), Emilek (30.05.2006??) Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: Do majówki Agi!!! 25.02.06, 13:01 Szkoda, że nie mogłam dojechać, ale wczoraj źle się czułam. Czekam na na następne spotkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta2908 Re: I po spotkaniu!! 25.02.06, 14:58 Teraz to mi jest dopiero przykro, że nie dotarłam na spotaknie. Wyszłam o 15 na spotkanie, wstąpiłam po drodze do sklepu... i zrobiło mi się słabo. Pogoda coś mi chyba wczoraj nie sprzyjała. Strasznie żałuję, że nie uzyskałam żadnych informacji o których piszecie bo ja to dopiero pierwszy raz z brzuszkiem. Cieszę się jednakże, że planujecie kontynuować spotkania i mam nadzieję że sie jeszcze załapię. Obserwuję forum na bierząco. Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
asia517 Re: I po spotkaniu!! 26.02.06, 22:00 do rybinka!!! Aga czy to Ty w barze Vega podeszlas do mnie i zapytalas czy jestesmy umówione? (zanim ktokolwiek przyszedł) Dopiero dzisiaj zajrzałam na to forum i przyznaję swietny pomysl z tymi spotkaniami!!! Już wtedy bym została, ale spieszylam sie na zajęcia z jogi - jeśli będą kolejne spotkania chętnie się dołączę buziaki Asik Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: I po spotkaniu!! 27.02.06, 08:54 Cześć Asiu!!! No nie powiem jestem w szoku. Tak to byłam ja i cieszę się bardzo, że do nas dołączysz. Będziemy na bierząco wypowiadać się na tym forum co do kolejnego spotkania. Mam nadzieję że zorganizujemy je w tym tygodniu. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
asia517 Re: I po spotkaniu!! 27.02.06, 11:45 super!!! czekam z niecierpliwoscią!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Drugie Spotkenie??? 28.02.06, 21:43 Moje drogie brzuchatki!!!! Ponieważ w ubiegły piątek nie miałyśmy szczęścia spotkać się w licznym gronie proponuję kolejne spotkanie. Nie będę wymyślać, więc proponuję tą samą godzinkę czyli 16 i ten sam dzień tygodnia czyli piątek ale zdecydowanie inne miejsce. Bar Vega jest bardzo miłym miejscem ale niestety przy dłuższym posiedzeniu wychodzi się z tamtąd o zapachu frytki. Dlatego czekam na wasze propozycje i liczę na spory odzew. Moja propozycja to sprawdzenie jak jest w "Słodkim Wentzlu", ale to tylko propozycja. Tak więc łączmy się bo tematów czeka wiele. Pozdrawiam Was wszystkie Aga Nasza Fasolka: bd.lilypie.com/TpNzp1.png Odpowiedz Link Zgłoś
asia517 Re: Drugie Spotkenie??? 28.02.06, 22:35 chętnie, tylko może w sobotę? W piątek o 16.15 mam zajęcia z jogi, ale jeśli będzie dużo chętnych na piątek to postaram się przełoży zajęcia buziaki dla wszystkich majóweczek Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Drugie Spotkanie??? 01.03.06, 11:11 Może faktycznie SOBOTA zrobimy sobie spacerek, albo od razu gdzieś zasiądziemy mnie pasuje właściwie każdy termin. Trzeba by było zmienić tylko godzinkę na wcześniejszą bo szkoda dnia. No dziewczyny proponujcie coś, bo aż mi głupio się tak narzucać!!!!!!!!!!!!!! Aga Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: Drugie Spotkanie??? 01.03.06, 11:26 Aguś, jak pisałam ci na gg sobota może być ,więc proponuję godż.14. Co wy na to? Pozdrawiam wszystkie majówki i również Agę i Gosię.(PS: Gosiu odezwę sie do ciebie )Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: Drugie Spotkanie??? 01.03.06, 11:32 Ja już myślałam,że całkiem zapomniałaś o mnie... To odezwij się na gg, jak będziesz mieć chwilkę. A co do spotkania to ja się dostosuję. Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: Drugie Spotkanie??? 01.03.06, 11:45 Jak dla mnie sobota odpada niestety , jeśli będzie śnieg to mąż w pracy, a jak ładnie wyjeżdżamy. Szkoda, że nie piątek.... Odpowiedz Link Zgłoś
asia517 Re: Drugie Spotkanie??? 01.03.06, 16:32 W sobotę o 14 - ja będę!!! Kto jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu szukam mamy z brzuszkiem do zdjeć-odzież ciążowa! 01.03.06, 12:00 nowej , wiosennej kolekcji ciuszków ciążowych firmy HEY MAMA. szukam dziewczyny z krakowa lub okolic... najlepiej taka która nosi rozmiar 38 lub 40ści. oczywiście ładna z ładnym usmiechem... nie jest to profesjonalna sesja.zdjecia robione sa zwykłą cyfrówką. zdjęcia będą trwały pewnie kilka godzin. (myśle że maximum 4 godziny) najlepszy brzuszek to taki od szóstego miesiąca... zeby był dobrze widoczny! czekan na kontak oto mój gg 6572701 fotki prosze przesyłac na adres gazetowy zdjecia odbęda sie za tydzień - góra dwa tygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
asia517 drugie spotkanie!!!! 02.03.06, 09:51 Dziewczynki, i co z tym spotkaniem? Reflektujecie na sobotę?- jeśli będzie tak jak dzisiaj to może na początek spacerek nad Wisłą? A później na kawkę i plotki buziaki przyszła mama majóweczka (termin na Dzień Matki-fajny prezent prawda?) Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: drugie spotkanie!!!! 02.03.06, 11:13 W sobotę ma sypać, więc ja odpadam na pewno, mąż będzie w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: drugie spotkanie!!!! 02.03.06, 11:30 Droga Niteczko!!!! Bardzo mi przykro że nie dołączysz do nam i tym razem, ale wiosna tuż tuż i mam wielką nadzieję, że co się odwlecze to nie uciecze. Jak pisałam wcześniej spotkania dopiero nabierają tempa i z wiosną będzie ich więcej. Co do daty to niestety ten problem będzie za każdym razem, szkoda że tobie nie pasuje Pozdrawiam cię cieplutko i Batusia i kruszynkę. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: SOBOTA godz.14.00!!!!! 02.03.06, 11:40 Ja oznajmiam że będę o 14.00 w sobotę. Jeżeli będzie piękna pogoda jak dzisiaj to spotkajmy sie pod SKARBONKĄ na Rynku. Jeżeli sprawdzi się scenarisz Nitki to proponuję jakiś lokal. Może SŁODKI WENTZL ( ale osobiście się obawiam tego miejsca przy mojej diecie cukrzycowej). Może któraś z was zna i może polecić jakieś inne przytulne miejsce dla niepalących. Pozdrowionka Aga Odpowiedz Link Zgłoś
edyta2908 Re: SOBOTA godz.14.00!!!!! 02.03.06, 18:26 Bania23 bardzo polecała Cafe Siesta przy ul Stolarskiej(koło Dominikanów). Ponoć jest tam przesympatycznie. Ja tam akurat nie byłam. Co do pogody to z doświadczenia wiem, że umówianie się w jednym miejsccu gdy będzie pogoda a w innym gdy nie będzie powoduje, że potem nikt nie wie gdzie iść bo pogoda okazuje się nijaka. Gdy się ma kontakt komórkowy to nie ma problemu ale w naszej sytuacji to nie bardzo. Zaproponujcie jak się umówić. Ja po ostatnim razie gdy nie udało mi się dotrzeć na spotkanie to już wolę profilaktycznie nie mówić że na pewno będę. Mam jednakże teraz remont w domu i trochę dość własnego mieszkania więc jest szansa. Są tam wogóle wśród was późniejsze mamy niż majóweczki czy to spotkanie dla bardziej zaawansowanych mam niż ja? Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: SOBOTA godz.14.00!!!!! 02.03.06, 19:51 Super pomysł z tą Cafe Siesta też tam nie byłam a lubię poznawać nowe miejsca. To co ja tam czekam o 14.00 na wszystkie brzuchate krakowianki. Myślę, że nie ma co kombinować i przekładać spotkanie. Pozdrawiam cieplutko!!!! Aga Odpowiedz Link Zgłoś
asia517 Re: SOBOTA godz.14.00!!!!! 03.03.06, 19:34 ok ja też przytuptam. O 11 idę na dni otwarte do Siemiradzkiego, więc spokojnie powinnam się wyrobic buziaki Asik Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu tyle was tu jest i żadna nie chce....? :) 02.03.06, 11:36 zapomniałam napisac o wynagrodzeniu - 100zł + do wyboru jedna para spodni ciązowych. zawsze miałam bardzo wiele propozycji a teraz taka cisza... Odpowiedz Link Zgłoś
asia517 Re: tyle was tu jest i żadna nie chce....? :) 02.03.06, 11:57 chyba wystraszyłaś wszystkich tym hasłem: ładna , z ładnym uśmiechem... żartuję przecież nie ma brzydkich kobiet pstryknę parę aktualnych fotek to zobaczysz czy się nadaję. Chętnie bym skorzystała bo to przecież fajna pamiątka Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: tyle was tu jest i żadna nie chce....? :) 02.03.06, 12:20 no nie napisałam że potrzebuje pieknosci typu cindy no ale musi to byc fotogieniczna osoba , naturalna , otwarta , dobrze sie czująca w roli modelki o ładnym usmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
aronka1 Re: tyle was tu jest i żadna nie chce....? :) 04.03.06, 15:21 Sowa, wybacz, ale jeśli ktoś wyśle Ci zgłoszenie, to nie otrzyma odpowiedzi nawet typu: "Dzięki, ale szukam kogoś w innym typie, nie nadajesz się itp." Będąc w drugiej ciąży poświęciłam chwilę czasu i wysłałam Ci zgłoszenie. I co? Ani dziękuję, ani "pocałuj mnie w d..." Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Prognoza 02.03.06, 11:44 Korzystam z prognozy z której korzystają zarówno u męża w firmie, jak i w krakowskim ZDiKu i według niej wystawiają dyżury, dlatego mam takie przeczucie . meteo.icm.edu.pl/ trzeba poszukać na mapie Kraków i kliknąć, jak na razie widać na sobotę opady, ale mam nadzieję, ze to się zmieni . Jak na razie sprawdzalność przez całą zimę w granicach 99% . Odpowiedz Link Zgłoś
nancy_m chętnie się dołączę 04.03.06, 15:21 Czesc Tez jestem z Krakowa i chetnie się dolacze. Nie zagladam tu codziennie ale postaram sie w miare na biezaco sledzic watek. Mam nadzieje ze nie przegapie nastepnego terminu spotkania. Malenstwo urodzi sie pod koniec kwietnia A to moj nr gg: 1145574. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Nasze spotkanie- ciąg dalszy nastąpi!!! 04.03.06, 18:20 Drogie Krakowianki, Mamusie, Brzuchatki!!!! Po kolejnym spotkaniu nie mam wątpliwości, że zapoczątkowała się nowa tradycja naszych spotkań. Może daty i godziny ulegną zmianie ale sam pomysł spotykania się uważam za bardzo udany. Dziękuję dzisiejszym dziewczynom za spotkanie było mi bardzo miło. A wszystkie pozostałe przyszłe mamusie serdecznie zachęcam do śledzenia wątku i proponowania kolejnych spotkań. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: Nasze spotkanie- ciąg dalszy nastąpi!!! 04.03.06, 19:40 rybinek17 napisała: > Drogie Krakowianki, Mamusie, Brzuchatki!!!! > > Po kolejnym spotkaniu nie mam wątpliwości, że zapoczątkowała się nowa tradycja > naszych spotkań. Może daty i godziny ulegną zmianie ale sam pomysł spotykania > się uważam za bardzo udany. Dziękuję dzisiejszym dziewczynom za spotkanie było > mi bardzo miło. A wszystkie pozostałe przyszłe mamusie serdecznie zachęcam do > śledzenia wątku i proponowania kolejnych spotkań. > > Aga To my dziękujemy sprytnej koleżance,że wpadła na pomysł zorganizowania takich spotkań. I z utęsknieniem czekamy na kolejny termin "brzuchatych ploteczek"... Odpowiedz Link Zgłoś
sabiptysia Re: Nasze spotkanie- ciąg dalszy nastąpi!!! 04.03.06, 20:29 Dziewczyny! Bardzo sie ciesze ze spotkania!!! Bylo naprawde super!!! Ale nastepnym razem przyjde bez Eryczka-wykonczyl mnieeeeeeeeee!!!! ) buziaki dla Wszystkich!!! zjdecie wrzuce kiedy indziej o czym na pewno Was poinformuje ) Odpowiedz Link Zgłoś
asia517 Re: Nasze spotkanie- ciąg dalszy nastąpi!!! 04.03.06, 22:01 dołączam się!!!! Głównej organizarotce proponuję przy następnym spotkaniu darmową herbatkę) pozdrawiam Was serdecznie i buziaki dla Eryczka Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Do Asi517!!! 07.03.06, 08:58 Asiu sprawdzał ten film na stronie internetowej i tam podają że ma być 10 marca o 9.00 i 14.00. Jak uzgodnię z Gosią godzinkę to myślę że oglądanie dojdzie skutku. Podaj nam numer gg będzie nam łatwiej sie porozumieć. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
asia517 Re: Do Asi517!!! 08.03.06, 10:06 Aguś dzięki za pamięc Mój nr gg:9731487 buziaki Asik Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Do drogich ciężaróweczek!!! 14.03.06, 12:18 Cześć dziewczyny dawno mnie tu nie było i widzę ze smutkiem jak nasz wątek opada w dół Trzeba sie zacząć organizować bo wiosna tuż tuż, więc szkoda siedzieć w domku. Ja jak zwykle namawiam serdecznie do kontynuacji wątka spotkań bo jak się już okazało jest to super fajna sprawa. Zawsze miło mi będzie poznać nową brzuchatkę a spotkać już poznane to czysta przyjemność. Więc dziewczyny do dzieła zróbmy coś zanim się rozdwoimy. Potem już na takie spotkania nie będzie ani siły ani czasu.Niestety... Pozdrawiam Was wszystkie Aga Odpowiedz Link Zgłoś
asia517 Re: DO MFKI!!!! 11.03.06, 12:13 Gosiaczku, dzięki za spotkanie!!! Mam nadzieję, że cię nie wykończyłyśmy? Jak wróci Aguśka z Warszawki musimy ustalic kolejne (dopóki jestesmy wszystkie w całości)) p.s. dzisiaj dostałam sms-a od koleżanki ze szkoły rodzenia, że urodziła córcie i b. się wzruszyłam, bo pomyślałam, że niedługo kolej na nas buziaki Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: DO MFKI!!!! 11.03.06, 13:14 To mi jest bardzo miło,że przyszłyście i że było tak sympatycznie. Mam nadzieję,że uda nam się jeszcze spotkać kilka razy zanim się rozdwoję! Gratulacje dla koleżanki i jej malutkiej córeczki. No i do następnego spotkania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asia517 Re: Kolejne spotkanie krakowskich ciężarówek!!!! 14.03.06, 14:24 Dziewczyny!!! Organizujemy kolejne spotkanie brzuchatek. Przedstawiajcie swoje propozycje co do terminu i miejsca spotkania. buziaki Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Kolejne spotkanie krakowskich ciężarówek!!!! 14.03.06, 22:02 Asieńka zapoczatkowała więc ja podejmuję wyzwanie i proponuję piatek ale wcześniej niz zwykle, bo pamiętam o twojej Asiu jodze.Co powiecie na godzinę na przykład południową między 12 a 13 w jakimś przytulnym miejscu. Szkoda że nie ma ogródków nie byłoby takiego dylematu z wyborem lokalu. Poszukam jakiegoś miejsca i zaproponuję w najbliższym czasie. Oczywiście zdaję sie także na wasze propozycje. Może nam się uda spotkać w większym składzie, która nie dała rady do tej pory ma wreszcie okazję poznać naprawdę pozytywnie zakręcone BRZUCHATKI!!!! Do dzieła i łączmy się, może ta wiosna przyjdzie szybciej. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
sabiptysia Re: Kolejne spotkanie krakowskich ciężarówek!!!! 14.03.06, 22:20 Ejjj Dziewczyny!!!! A wlasciwie moj Ty Agusiu niedobry!!!! Jaki piatek i jaka 12 w poludnie?? Eryczek spi o tej porze a poza tym to ja juz wypraw razem z nim sie nie podejmuje.... coraz ciezej pchac mi wozek nie mowiac o noszeniu tego malego klocka.... na ostatnim spacerze myslalam ze urodze!!!!!!!!!! najbardziej pasuje mi weekend bo moge go zostawic z Tomkiem... nie chce ominac kolejnego spotkania!! Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Kolejne spotkanie krakowskich ciężarówek!!!! 14.03.06, 22:37 Upsssss!!! Sabinko zapomnialam na śmierć o Eryczku, tak sie zafrapowalam tym spotkaniem. To niech będzie weekend mnie wszystko jedno. Szukałam miejsca dla nie palących i polecają "Botanica" na Brackiej i "Piwnicę przy Dominikańskiej" będę szukać dalej może któraś zna jakąś knajpkę nie koniecznie w Rynku??? Aga Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Kolejne spotkanie krakowskich ciężarówek!!!! 16.03.06, 12:25 No tak widzę, że nasz wątek jakoś podupada chyba ta pogoda wszystkich już dobija. Wcale się nie dziwię, mnie też się nic nie chce i czuję w kościach nadchodzące przesilenie wiosenne. To dobry znak idzie wiosna, jakoś na około ale idzie. Nie nalegam więc, ale codziennie tu zaglądam i jesli któraś ma pomysła niech pisze. Pozdrawiam Brzuchatki Aga Odpowiedz Link Zgłoś
asia517 Re: Kolejne spotkanie krakowskich ciężarówek!!!! 16.03.06, 13:30 Ja milczałam, bo czekam na rozwój wydarzeń tzn. jesli tylko mój mąż dostanie wolne to w weekend mnie nie ma- jadę do rodziców. A sytuacja wyjaśni się dzisiaj. Szlak mnie trafia, bo nic nie możemy sobie zaplanowac. Wiecznie jakaś wizytacja... No, ale już dosc tego narzekania. Tak jak pisałam wcześniej - na spotkanie reflekuję (nawet bardzo)I może byc w sobotę. jeśli nie będę mogła to spotkacie się beze mnie. buziaki Aśka z majowym promyczkiem Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: Kolejne spotkanie krakowskich ciężarówek!!!! 16.03.06, 13:37 No dziewczyny! Co jest z wami? Umawiajmy się i nie dajmy się zwariować pogodzie. Spotkanko i pogaduchy napewno nam dobrze zrobią i naszym maleństwom również. Więc czekam na propozycję... Buziaki dla was wszystkich....... Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: Kolejne spotkanie krakowskich ciężarówek!!!! 16.03.06, 14:12 Ja też jestem chętna! O ile nie urodzę wcześniej przez ten remont... Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Kolejne spotkanie krakowskich ciężarówek!!!! 16.03.06, 14:51 W sobotę jadę odebrać wreszcie łózeczko, ponieważ to kawałek drogi nie wyrobię się za wcześnie. Pasuje mi jak ostatnio 14:00 co do miejsca sama już nie wiem, jak dla mnie może byc to samo "Cafe Siesta" pyszna ta szarlotka była, lub możemy odwiedzic tego " Slodkiego Wentzla" (tak dla odmiany i nowych wrażeń).Sabinka pisała mi, że jednak nie da rady w weekend, a nowych osób jakoś nie widać. Rzucę jeszcze hasło w szkole rodzenia może któraś się skusi tam też same majówki.No i czekam na wieści od was czy to może tak być. Wiem, że Ada jest spięta czasowo do 17:00, to zawsze możecie spotkać się wcześniej ja dołączę. No własnie i jeszcze jestem ciekawa co z Nitką111, Edytką2908 i Sloncem12 może tym razem uda sie nam spotkać. !!!!!!!!!!!!PISZCIE-CZEKAM NA INFO!!!!!!!!!!!!! Aga Odpowiedz Link Zgłoś
bania23 Re: Kolejne spotkanie krakowskich ciężarówek!!!! 16.03.06, 17:45 Hej dziewczyny! Ja to już w ogóle odpadłam. Tak się nastawiałam na te spotkania i co.. Niestety po wizycie u gin. okazało się, że mam zgładzoną, zanikającą szyjkę macicy, muszę leżeć i leże plackiem już czwarty tydzień. Codziennie zaglądam na forum i z chęcią spotkania czytam wasze posty. Dobrze, że to już(a może dopiero) 34 tydzień. Życzę miłych spotkań, pogaduszek. Pozdrawiam. Basia Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: Kolejne spotkanie krakowskich ciężarówek!!!! 16.03.06, 18:07 Do bani23 No to nam przykro, ale się nie martw,najważniejsze jest by dziecku nic nie było,więc trzeba sie poświęcić. Mam nadzieję,że dotrwasz mimo to do końca w dobrym nastroju... Pozdrawiam Cię Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: Kolejne spotkanie krakowskich ciężarówek!!!! 16.03.06, 18:08 Czyli co sobota czy piątek? Bo jesli Sabiny i tak nie będzie to oże jutro??? dajcie znać kobitki. Odpowiedz Link Zgłoś
asia517 Re: Kolejne spotkanie krakowskich ciężarówek!!!! 16.03.06, 18:19 Prawdę mówiąc też wolałabym piątek Odpowiedz Link Zgłoś
sabiptysia Re: Kolejne spotkanie krakowskich ciężarówek!!!! 16.03.06, 20:23 Nawet nie wiecie jak mi jest smutno ze po raz kolejny nie dam rady sie z Wami spotkac (( niestety nie mam z kim zostawic Eryczka a podroz z nim odpada... Mam nadzieje ze jeszcze zdaze Cie poznac Ado!!! buziaki dla Was Wszystkich!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: Kolejne spotkanie krakowskich ciężarówek!!!! 16.03.06, 20:26 Nic się nie martw napewno się zdążymy poznać,może nawet niebawem. Np w przyszłym tygodniu jak dasz radę. A narazie Cię pozdrawiam i twojego synka. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: Kolejne spotkanie krakowskich ciężarówek!!!! 16.03.06, 21:24 W sobotę mam gości, bardziej pasował mi piątek, ale skoro większość wybrała sobotę, to się nie odzywałam. Szczerze mówiąc weekendy nie bardzo mi pasują, bo to jedyny czas ( a i to nie zawsze), aby pobyć trochęz mężem i synkiem ( na codzień przedszkolakiem, który nie chce wyjść z przedszkola ). Najbradziej odpowiadała godzina 12 w tygodniu, wtedy mam szansę sie z Wami spotkać. Odpowiedz Link Zgłoś
asia517 Re: Kolejne spotkanie krakowskich ciężarówek!!!! 16.03.06, 21:34 Dziewczyny, To jutro czy w sobotę? Bo prawdę mówiąc już zgłupiałam Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Kolejne spotkanie krakowskich ciężarówek!!!! 16.03.06, 22:38 No to ostateczna wersja jest taka. Jutro godzina 18( niestety nie dam rady wcześniej) "Cafe Siesta" ulica Stolarska na przciwko "Bastylii".Potwierdzenie mam od Asi i Sabinki.Ada i Gosia na was także liczę. Niteczko może ta pora jakoś nam cię udostępni i czekam na wszystkie inne zainteresowane brzuchatki. No to pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia jutro!!!! Aga Odpowiedz Link Zgłoś
nancy_m Re: Kolejne spotkanie krakowskich ciężarówek!!!! 17.03.06, 16:23 Dopiero dzisiaj przeczytalam o spotkaniu. Moze uda mi sie do Was dolaczyc. Pozdrawiam i mam nadzieję,że do zobaczenia. Boję się tylko że będę najmłodsza i że nikogo nie znam... Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: Kolejne spotkanie krakowskich ciężarówek!!!! 18.03.06, 07:37 No niestety, tym razem i mnie spotkanie ominęło. Jedyny plus jest taki,że remont skończony i kącik dla małego gotowy. Czekam na dzień kolejnego spotkania i serdecznie pozdrawiam wszystkie koleżanki z brzuszkami! No i oczywiście małego Eryczka! Odpowiedz Link Zgłoś
wojt32 Re: Spotkanie Krakowskich Ciężarówek 17.03.06, 11:49 Witam wszystkie Mamuśki i Brzuszki Mam na imię Kaśka mam już?32l., jestem mamą Kuby 3,5l. i Bajbuska, który pojawi się na przełomie sierpnia i września. Cieszę się, że spotykacie sie regularnie...i zazdraszczam, bo niestety nie mogę dołączyć, albo praca albo domek i zabawa z utęsknionym Kubusiem a weekendy rodzinne. Bardzo chętnie natomiast poklachałabym przez gg - mój nr1394627. Pozdrawiam, życzę dużo zdrówka i wytrwałości Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
asiaaiuto do Edyty 2908 19.03.06, 16:17 czesc, może podasz mi swoj nr gg albo email priva? tez jestem z kurdwanowa i od 4 tygodni w ciazy i tez nie znam nikogo w krakowie, kto by oczekiwal dziecka. Moze razem razniej??? napisz na email gazetowy, pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: I co tu zaproponować następnego???? 20.03.06, 11:37 Cześć dziewczyny, wreszcie po weekendzie zaglądam co tu słychać i jak zwykle nowe pomysły mi do głowy przychodzą. Powiem szczerze, że spotkania to super sprawa, bo tyle co sie naśmieję i nagadam starcza gdzieś na tydzień. Tak więc tym razem wątek o spotkaniu zaczynam wcześniej aby każda z was mogła się wypowiedzięć jak jej najbardziej pasuje, może wówczas ustali się najlepszy termin. Potwierdziło się, że godzina 18 to za późno nie ma się takiego komfortu bo zaraz jest 20 i po sprawie. Chyba idzie wiosna już tak na serio, więc teraz to i spacer będzie możliwy. Jeżeli chodzi o mnie to najlepszy jest piątek KAŻDA PORA!!!!Ewentualnie weekend tez wchodzi w grę, ale jak pisałam czakam na wasze informacje zawsze coś mogę zmienić lub przełożyć aby tylko się z wami zobaczyć. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie bardzo gorąco. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: I co tu zaproponować następnego???? 20.03.06, 12:37 Cześć dziewczynki... mam nadzieję,że u was wszystko dobrze. Niestety nie mogłam się z wami w piątek zobaczyć,czego bardzo żałuję,ale mam nadzieję,że w ten piątek będzie to możliwe...Mnie jak już wspomniałam piątek odpowiada. Może godzinki południowe 12-13-14??? Co wy na to? Pozdraiam was serdecznie i proponujcie. ada Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: I co tu zaproponować następnego???? 20.03.06, 13:42 Witam serdecznie mamusie! Mam nadzieję,że uda nam sie ustalić termin spotkania - ja się dostosuję, może być piątek, a godzina jest mi obojętna. Czas leci do przodu i trzeba sie ruszyć z domu póki możemy jeszcze zabrać nasze maluszki ze sobą! Odpowiedz Link Zgłoś
sabiptysia Re: I co tu zaproponować następnego???? 20.03.06, 17:23 Czesc Dziewczyny! Jesli chodzi o piatek mnie niestety pasuja godziny pozno popoludniowe (najwczesniej 18), tak wiec jesli wiekszosci pasuje poludnie to spotkajcie sie beze mnie. Jak juz wspominalam nie mam z kim o tej godzinie zostawic Eryczka a na wspolna wyprawe sie nie pisze... buziaki!! Odpowiedz Link Zgłoś
nancy_m Re: I co tu zaproponować następnego???? 21.03.06, 16:48 WitajciePasuje mi piatek (od 12:00 do wieczora) i sobota. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Piątkowe spotkanie!!!!!!! 22.03.06, 11:17 Po przeczytaniu kilku postów juz coś wiem, bardzo się cieszę i proponuję godzinę 14:00, wiem że zanim dojadę do Rynku to upłynie sporo czasu. Co do miejsca sama nie wiem w "Cafe Siesta" jest całkiem sympatycznie juz nas tam poznają he he he Jak dla mnie może być tam.Kto więc będzie?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: Piątkowe spotkanie!!!!!!! 22.03.06, 15:02 no więc jak godzina 14 to mnie jak najbardziej pasuje,więc ja się zjawię... Pozdrawiam i czekam na spotkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
asia517 Re: Piątkowe spotkanie!!!!!!! 22.03.06, 19:06 czesc kuleczki!!! Będę i ja!!! Miejsce mi odpowiada, bo mam później blisko na zajęcia. buziaki Asia z promyczkiem Odpowiedz Link Zgłoś
nancy_m Re: Piątkowe spotkanie!!!!!!! 23.03.06, 14:36 Pasuje mi dzien i godzina wiec mam nadzieje ze sie zjawiePozdrawiam i do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
edyta2908 Do Asiaaiuto 02.04.06, 18:03 Czesc! Przed sekunda odkrylam Twoja wiadomosc i odpiaslam ci na skrzynke gazetowa. Mam nadzieje ze sie odezwiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Umierający Wątek!!!!!!! 30.03.06, 17:31 No moje drogie Krakowianki ze smutkiem w oczach obserwuję nasz upadający wątek. Wiem że dotyczy on Spotkań ale wcale nie musi koniecznie. Ja pisze dziś z zapytaniem czy może któraś z was wie gdzie wózeczek Volant możne dostać w Krakowie.Czekam na jego premiere i jakoś doczekać się nie mogę a tu czas nagli. Zapewne wiele z was tu zagląda czy może coś nowego się planuje, i właściwie mogłybyśmy coś postanowić. Ja przyznaję nie będzie mi łatwo mały daje mi w kość i ciężko mi sie chodzi ale póki moge to bardzo chcę. Dlatego miło mi bedzie spotykać się z wami chociaż za pośrednictwem tego forum, jest w końcu dla nas. Pozdrawiam i zawitam tu niedługo. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
asia517 Re: spotkanie krakowskich ciężąrówek 31.03.06, 22:36 Hej kuleczki, podnoszę wątek Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: spotkanie krakowskich ciężąrówek 01.04.06, 09:49 Kochane! Nie zapominajcie o swojej "uziemionej" koleżance! Pozdrowionka dla Was wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: spotkanie krakowskich ciężąrówek 03.04.06, 13:21 Dziewczyny co jest z wami??? Piszcie co u was,jak mijają kolejne dni... Będzie nam razniej razem w oczekiwaniu na nasze pociechy. Dajcie znać co u was... Buzki Odpowiedz Link Zgłoś
sabiptysia Re: spotkanie krakowskich ciężąrówek 03.04.06, 20:20 Czesc Ada! Jakos nie jest nam dane poznac sie... i szczerze mowiac coraz bardziej trace nadzieje, bo choc coraz cieplej i pogoda zacheca do wycieczek to ja z dnia na dzien opadam z sil... nie wiem czemu tak sie dzieje, ale moja kondycja nie jest juz ta sprzed miesiaca. Jak wychodze z Eryczkiem na pole to tylko na plac zabaw, ktory chwala Bogu mamy pod oknami... dzis sie szarpnelam na dluzszy spacerek, ktory Okruszkowi chyba posluzyl, bo chce mi sie teraz przebic przez skore, a mnie nie za bardzo, bo nie czuje nog i bioder, nie mowiac o brzuszkowych torturach malego) momentami czuje sie jak stuletnia staruszka. Oprocz tego maz wraca z pracy 18-19 wieczorem, dlatego mnie nie pasuja godziny popoludniowe. Raz, ze Eryczek pore spania ma od 11-14, a dwa to ciezko mi jest sie z nim gdziekolwiek wybrac... Organizujac kolejne spotkanie wezcie mnie pod uwage i moja sytuacje to na pewno jeszcze sie spotkamy ) pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Do Sabiptysia 03.04.06, 21:47 Ja nadal mam nadzieję,że jakoś to pierwsze nasze spotkanie dojdzie do skutku. Mnie skolei nie pasuja godziny wieczorne,ale może kiedyś. Mnie tak jak i tobie też zaczyna być ciężko....mały jakby się już właśnie pchał nogami i rękami (dosłownie).Chyba mamy podobny termin porodu(ja na 31.05)więc myślę,że spotkać się jeszcze spotkamy... narazie was pozdrawiam. Jesteśmy w kontakcie tutajada Odpowiedz Link Zgłoś
sabiptysia Moje Drogie Majóweczki... 04.04.06, 23:40 Dzis bylam u lekarza i dowiedzialam sie, ze rozchodzi mi sie spojenie lonowe i grozi mi cesarka. Zeby do tego nie dopuscic musze jak najmniej chodzic, wiec teraz jestem juz calkiem uziemiona. Moge sobie pozwolic najwyzej na spacerki na plac zabaw, ktory mam pod oknami. Obawiam sie, ze w takim ukladzie spotkamy sie juz z wozeczkami... (((( Kolejna wizyte mam 25 kwietnia, moze wtedy cos sie zmieni..?? Oby... Na szczescie sa i dobre wiadomosci: moj Okruszek jest juz duzym Okruchem ) wazy 2220g i z usg wychodzi, ze to nie 32 a 34 tydzien. Jest juz obrocony glowka w dol i pokazal nam dzis dwa piekne jajka- wielkanocne pisanki!!! ) buziaki dla Was Wszystkich!!! Sabina. Odpowiedz Link Zgłoś
asia517 Re: Moje Drogie Majóweczki... 05.04.06, 15:02 czesc Sabinko, Cieszę się, że twój Ptysiu jest już ułożony prawidłowo.Kawał chłopa z niego Oszczędzaj się, odpoczywaj, (wiem,że przy Eryczku to trudne), a będzie dobrze... zobaczysz trzymaj się cieplutko Asia z majowym promyczkiem Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: Moje Drogie Majóweczki... 05.04.06, 18:47 No to ładnie!!! Gosia leży w domu przymusowo, Sabinka tez do tego teraz dochodzi...... no ekstra. No to moja droga Sabino wykrakałaś z naszym spotkaniemNo cóż zrobic oby z naszymi pociechami w brzuszkach było wszystko ok- to przecież najwżniejsze! A na spacerki jeszcze będziemy miały duuuuuużo okazji jak juz synalki sie na świecie pojawią! Pozdrawiam was i całuję ada Odpowiedz Link Zgłoś
kasia062 Re: Moje Drogie Majóweczki... 05.04.06, 19:05 Witam Ja również jestem chętna na spacerki razem z moim synkiem Krystiankiem.Termin mam na 22 sieronia a jestesmy z Kurdwanowa. Pozdrawiam moj GG 2755350 Odpowiedz Link Zgłoś
asia517 do: kasi062 05.04.06, 21:11 Ale masz ślicznego synusia!!!! Asia z majowym wiercipiętą Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Kiedy przylecą do nas Bociany????? 05.04.06, 23:11 Tak sobie czasem odwiedzam nasze forum i wzdycham z żalem że, nie spotkałyśmy się wcześniej. Brzuchy już nam porosły i wygrzebanie sie z domowych pieleszy to nielada wyzwanie. Ja przyznam osobiście, że mi coraz trudniej chodzić. Na ostatniej wizycie u lekarza, aż wstrzymałam oddech wchodząc na wagę 14 KILO do przodu a tu jeszcze 5 tygodni.Ogólnie samopoczucie bardzo dobre nie wliczając tych dolegliwości na które cierpi prawie każda kobieta na tym etpie ciąży. Faktycznie zaczyna nas ubywać ( Gocha, Sabinka) jednak zostało nam już tak niewiele. Przed nami piękna wiosna, odwiedziny bocianów w każdym z naszych domów i cieplutkie lato, a to oznacza spotkania z maluchami. Już się nie mogę doczekać. Bardzo was wszyściutkie pozdrawiam, ugłaskajcie brzuszki ode mnie i do nastepnego spotkania (pewnie tego na forum)... Aga - Nasza Fasolka: bd.lilypie.com/TpNzp1.png Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: Kiedy przylecą do nas Bociany????? 06.04.06, 10:12 Witam Was Drogie Koleżanki! Z przerażeniem patrzę na swój suwaczek i na te 18 dni, które zostały. Najgorsze jest to,że z dnia na dzień czuję się co raz bardziej "zdechła" i dokuczają mi typowe dolegliwości na tym etapie. Co chwila mi się wydaję, że to już, bo brzuch mnie boli jak na okres, do tego bóle krzyża - nic tylko siedzieć na spakowanej torbie. Choć i siedzieć trudno, bo wtedy jeszcze bardziej boli przez ucisk. Chyba najgorsze w całej ciąży będą dla mnie te ostatnie 3 tygodnie. Albo się wkurzę i pójdę na spacer - może to mi trochę doda energi... Pozdrowionka dla Was i do usłyszenia. ( albo zobaczenia, bo jeśli macie siłe mnie odwiedzić to zapraszam!) Odpowiedz Link Zgłoś
nancy_m Re: Kiedy przylecą do nas Bociany????? 06.04.06, 14:22 Witajcie Juz mi nie duzo zostalo, bo tylko 20 dni Maluch jak na razie glowka do gory, w poniedzialek ide na USG i dowiem sie moze co z porodem, czy nastawiac sie na cc.. Juz nie moge sie doczekac, kiedy Malenstwo bedzie z nami. Na uczelnie chodze do konca tego tygodnia i koniec, bo juz nie mam sily. Trzymajcie sie i do zobaczenia (jesli nie z brzuszkami to z Maluszkami) PS: mfka mnie tez tak brzuch boli jak przed okresem Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: Kiedy przylecą do nas Bociany????? 06.04.06, 15:45 To przynajmniej tyle,że sama nie jestem ze swoimi dolegliwościami! Ale to i tak dobra jesteś,że jeszcze na uczelnie chodzisz! Mnie już nawet ciężko zejść piętro niżej do kuchni... Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: Kiedy przylecą do nas Bociany????? 06.04.06, 22:10 No to ja nie będę wspominać o mojej wadze droga Aguniu!!! I proszę mi więcej tego tematu nie poruszać! Moje drogie ja również żałuję ,że tak pózno się poznałyśmy, ale cóż jak wspominałam wcześniej będziemy miały jeszcze dużo okazji by się spotkać! A wiosna dopiero się zaczyna... We wtorek mam Usg więc dam znać co i jak ,może mój synalek też juz jest "nietoperzem" jak to Aga ostatnio okresliła i co mi się spodobało! Buzialki dla was kochane i dawajcie znać! Pozdrawiam Ada Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Kiedy przylecą do nas Bociany????? 07.04.06, 00:13 Dobrze już dobrze o kilogramach nie rozmawiamy, bo to temat wielce drażliwy. Ja oczywiście chciałam się zarejestrować na USG które mi zlecił mój lekarz i dokonując tego rano (a jestem wówczas jak śnięta ryba) zapisałam sie na tak daleki termin, że pewnie urodze do tego czasu. He,he,he taka ze mnie blondynka. Ale dziś zadzwoniłam i badanie mam jutro a własciwie to na dzisiaj i bardzo się cieszę. Jak tylko z niego powrócę napiszę co i jak z moją fasolką. Aduś na twoje USG też się doczekać nie mogę, bo wiem jak go wyczekujesz-ale już coraz bliżej do podglądnięcia Julianka)) Gocha ty z tymi spacerami nie przesadzaj bo jak słyszę o tym że ty gdzieś jeździsz autem sama to mnie aż dreszcze przelatują. Masz urodzić w szpitalu a nie w centrum handlowym PRZYPOMINAM!!!! Aniu, ty też dbaj tam o siebie i może wiesz ju`z co tam nosisz pod serduszkiem. Może nadal maleństwo wstydliwe i pokazać się nie chce???To pewnie dziewczyna jedyna w naszym gronie bo chłopaki to już wszystkie pisanki swoje pokazały) Asia i Sabi gdzie wy się podziewacie wszędzie Was pełno ale nie tu... Ściskam Was mocno i ślę buziaczki Aga Odpowiedz Link Zgłoś
sabiptysia Re: Kiedy przylecą do nas Bociany????? 07.04.06, 10:02 No jestem, jestem!! ) Zaniedbalam troche nasz watek na rzecz gg Ale systematycznie tu zagladam i jestem na biezaco! Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Kiedy przylecą do nas Bociany????? 07.04.06, 17:08 A więc tak, moja fasolka okazała sie po raz kolejny dorodnym chłopcem z dwoma pięknymi pisankami świątecznymi. Dla pozbycia się wszelkich wątpliwości pokazano mi jeszcze siusiaka bo ja taki niedowiarek. Rozwija sie przepięknie waży sobie 2630 gram i tak jak mama go prosiła zawisł wreszcie na dobre głową do dołu. Długo się do tego zbierał ale mu się udało. Dumna jestem bardzo!!!!! Robiłam USG w szpitalu i mówię wam jaki tam ruch jest można zwariowac, zapewne we wszystkich szpitalach podobnie. Jestesmy pokoleniem wyżu demograficznego i dlatego tyle się teraz porodów sypie.Ubiegłej nocy urodziła się aż czwórka dzieci. To tyle z moich dzisiejszych przeżyć, pozdrawiam ciplutko. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
bania23 Re: a może jednak... 07.04.06, 18:24 Dziewczynki, a może byłyby chętne na spotkanie. Ja wiem, że dużo nie może, ale może ktoś nowy, albo na chodzie, kto ma ochotę. Ja niestety długo leżałam, teraz zaczynam 38tc, owszem jest mi ciężko człapać, ale mam ogromną chęć spotkać się z Wami. Więc może zastanówcie się... To tylko propozycja. Pozdrawiam. Basia Odpowiedz Link Zgłoś
sabiptysia Ostatnia przedświąteczna sobota :/ 08.04.06, 14:39 Czesc Dziewczyny! Chce sie Wam wyzalic i poskarzyc.... Dzis mam ochote gory przenosic! Jest tak cieplo i moglabym tyle rzeczy zrobic a tu lipa!! Chcialam chociaz posciel wystawic na balkon, ale zeby to zrobic musialam zimowych gratow sie pozbyc (choinka, sanki) i pozmywac. Oczywiscie maz mi pomagal wymieniac wode i wyniosl wszytskie graty. Ledwo skonczylam jak mnie za przeproszeniem cale dupsko rozbolalo. Mopem tez mi nie wolno zmywac???!!!! Cholera mnie bierze, ze nie moge normalnie funkcjonowac! A dzis jeszcze cale popoludnie na zakupach spedze (musze zmotoryzowanego meza wykorzystac przed swietami). Co prawda bylismy do poludnia juz na zakupach, chcialam sobie i Eryczkowi jakies buciki kupic, ale oprocz pantofelkow dla Erysia nic innego nie kupilam. Jak znalazlam jakies sliczne i w normalnej cenie to nie bylo dla nas numeru!!!!!!!!! Oprocz tego chce sobie kupic bluzke na swieta i musimy kupic koszyk na swieconke. Dlatego jedziemy jeszcze raz, tym razem po hipermarketach pochodzimy, moze uda sie cos kupic... Jesli bede miala sily siadac jeszcze do kompa to odezwe sie wieczorem i zanudze Was wrazeniami z zakupow. Buziaki! Sabina. Odpowiedz Link Zgłoś
asia517 Re: Ostatnia przedświąteczna sobota :/ 08.04.06, 17:53 Dziewczyno ty się oszczędzaj, bo jak nic posypiemy sie wszystkie przed świętami!!!! Gosia poszła dzisiaj na pierwszy ogień. Mam nadzieję,że z nią i maleństwem wszystko dobrze. Ja tez powoli wysiadam, a właściwie moje nogi. Strasznie mi puchną i dobieram sobie do głowy różne schorzenia, a wizytę mam dobiero po świętach ... Właśnie dostałam od Gosi sms-a!!!! Urodziła synusia-2900g, 55 cm! Gratulacje!!! Trzymaj się Sabinko! pozdrawiam Asia z majowym promyczkiem Odpowiedz Link Zgłoś
sabiptysia Gratulacje Gosiu!! 08.04.06, 22:46 Bardzo sie ciesze, ze wszystko w porzadku z Toba i synusiem. Czyzbys urodzila silami natury?? ) buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: Gratulacje Gosiu!! 09.04.06, 09:48 Ja również Ci serdecznie jeszcze raz chciałam pogratulować ślicznego syneczka!!! Jak ten czas ucieka...Ty juz masz to za soba ale my juz niedługo też ...Całuję Was mocno! Do brzuchatek-Cieszę się,że się poznałyśmy,bo im bliżej tego wszystkiego tym większy stres jakiś taki mnie ogarnia... A z wami zawsze rażniej! Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Gratulacje Gosiu!! 09.04.06, 17:50 Wieeeeeeelkie Gratulacje!!!!! Spisałaś się na medal i jestem bardzo z ciebie i juniorka dumna. Wciąż nie mogę uwierzyć że poród masz już za sobą. Ja zaczynam trochę wariować bo, przecież następna w kolejce jestem własnie ja, ale dzięki Bogu was poznałam i dużo łatwiej mi znieść ten stres. Trzymaj się cieplutko ja chętnie wypiję dziś kieliszeczek czerwonego winka na pępuszek Maksika. Niech się zdrowo chowa. Aga wraz z mężem!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asia517 Odwiedziny Gosi i maleństwa 12.04.06, 20:19 Dziewczyny jesteście suuper!!! Dawno się tak nie uśmiałam!!! Cieszę się, że Gosia z malutkim mają się dobrze. Nawet teraz się uśmiecham na wspomnienie pani, która z przerażeniem otwierała nam drzwi w klinice. Chyba myślała, że przyszłyśmy do porodu, he,he... A my tylko w odwiedziny przyszłyśmy. Podobna sytuacja była w sklepie - wystraszyłyśmy chłopa przy kasie Przecież byłyśmy "tylko" w trzy (dobrze, że nie widział całej naszej ekipy brzuchatek, bo zawał murowany Sabinko żyjesz? Mam nadzieję, że cię nie wykończyłyśmy? Do: Ady,Agi, Gosi i Sabinki - dziewczyny nawet nie wiecie jak bardzo się cieszę, że was poznałam! Z wami jest mi raźniej, weselej i pewniej! buziaczki Aśka z promyczkiem Odpowiedz Link Zgłoś
nancy_m Staś urodzi się za tydzień:) 13.04.06, 11:07 Witajcie Ale miałam przygody w tym tygodniu. Od poniedziałku byłam w szpitalu, właśnie dzisiaj wróciłam. Ale wszystko od początku... Pojechałam w poniedziałek do mojej lekarki na USG. Okazało się, że mam mało wód, a po zbadaniu stwierdziła, że jest już rozwarcie i mam szybko jechać do szpitala, bo według niej urodze jeszcze tego samego dnia(czyli w poniedziałek). Pojechałam więc do szpitala i zostawili mnie tam, powiedzieli że będą czekać na skurcze i jak się zaczną to zrobią cesarkę. Ale leżałam tam aż do dzisiaj i nic. Maluch rozmyślił się chyba))Wypisali mnie więc i kazali przyjść w środę na cesarkę (bo Maluszek dalej główką do góry). Wiem już, że to będzie chłopak - Staś, i urodzi się 19 kwietniaCieszę się, że już jestem w domu, bo myślałam, że umrę z nudów w tym szpitalu... Jak wróce po porodzie, to wszystko Wam opiszę. Trzymajcie się. papa Odpowiedz Link Zgłoś
asia517 Re: Staś urodzi się za tydzień:) 13.04.06, 11:42 Aniu, Powodzienia!!! I napisz koniecznie po powrocie ze szpitala buziaki Asia z promyczkiem Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: Staś urodzi się za tydzień:) 13.04.06, 12:27 Dzięki dziewczynki za spotkanie! Było super. Ja tez się cieszę,że u Gosi i maxa wszystko dobrze, a na dodatek dziś wychodzą do domku ze szpitala!!! Mam nadzieję, że uda nam sie jeszcze choć raz spotkać po świetach by się posmiać i zrelaksować...Całuje was! Do Ani- no to następny chłopak!!! Napisz koniecznie po porodzie. Powodzenia i trzymaj się! Pozdrawiam! Ada z Julkiem Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Staś urodzi się za tydzień:) 13.04.06, 13:27 Ale mi napędziłaś stracha. Czytając Twojego posta myślałam że ze stołka spadnę na szczęście siedziałam twardo. Dobrze że jesteś na święta w domku z mężem, rodzinką szpitale to raczej depresyjne miejsce... NO i cóz tu powiedzieć 19 kwietnia super data moja mama by się ucieszyła, bo to jej urodziny. Trzymam kciuki za ciebie te u stóp też, silna z ciebie babka dasz radę. A następna będę ja ooooo Boże!!!!!! Nie wierzę wprost jak ten czas leci. Kochane moje dziewuszyska!!!! Ja tez za spotkanko dziękuję, oby więcej takich, ale aż strach się śmiać przy was. Kto wie czy nie skończy się to porodem. W końcu tak skaczący brzuch ze śmiechu może się wkurzyć. Gosiaczkowi zazdroszczę baaaaaaardzo ma już kruszynkę ze sobą normalnie się wzruszam jak o tym pomyślę.Bardzo jest nasza Gocha dzielna!!!! Pozdrawiam Was bardzo mocno. Aga z Adasiem Odpowiedz Link Zgłoś
sabiptysia Re: Staś urodzi się za tydzień:) 14.04.06, 10:04 No to Aniu powodzenia!!!!! Trzymam mocno kciuki!! Tez sie wlasnie zastanawialam co tam u Ciebie, bo nie pokazywalas sie na forum... no to nie bedzie zadnej rodzyneczki w naszym gronie... jak sie kiedys nasi chlopcy zejda razem na jakims placu zabaw to zasieja miejscowy terror hehe, na pewno beda tworzyc fajna paczke!! Buziaki i do zobaczenia z wozeczkami!! Odpowiedz Link Zgłoś
kassik1 Re: 13.04.06, 13:18 hej wszystkim Krakowiankom Czy ktoras z was tez ma termin na lipiec????? Odpowiedz Link Zgłoś
morrodiel Do Kassik1 14.04.06, 15:01 cześć, ja mam termin na lipiec! jak chcesz pogadać pisz na gg 928012 lub na maila gazetowego.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sabiptysia Wesołych Świąt!!! 14.04.06, 10:19 Moje Kochane!! Pragne wraz z Tomkiem, Eryczkiem i Okruszkiem zlozyc Wam, Waszym synciom i mezom najserdeczniejsze zyczenia Wielkanocne: zdrowych, pogodnych, spokojnych i rodzinnych Świat, smacznego, swieconego jajka (kazda z nas bedzie miala dodatkowe dwa do poswiecenia hehe) oraz mokrego dyngusa!!!! Moja Wielkanocna rada: Obzerajcie sie przez Swieta, nie zalujcie sobie slodkosci, bo to ostatni dzwonek-pozniej czeka nas juz tylko dieta karmiacej mamy Mam nadzieje, ze po Swietach spotkamy sie jeszcze nierozdwojone buziaki!!!! P.S: Dziekuje za odwiedziny- bylo ssssuuuuppppeeeeerrrr!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: Wesołych Świąt!!! 14.04.06, 13:19 No to dziewczynki! Ja też wam i waszym mężczyznom tym w domu i w brzuszkach- rzecz jasna, życzę zdrowych,pogodnych i radosnych Swiąt Wielkanocnych. Sabina ma rację- jedzcie ile się da-to nakaz! Ja tez mam nadzieję,że po świetach uda nam się jeszcze raz spotkać bez wózeczków... Pozdrawiam was serdecznie i lecę do sprzatania przed światecznego! Ada,Marcin i Julian. Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Wróciłam! 16.04.06, 18:36 W końcu się melduję! Jestem cała i zdrowa i szczęśliwa,że mogę mieć na te święta prawdziwego zajączka! Dziękuję Wam za gratulacje no i przede wszystkim za odwiedziny. Jesteście kochane!!!! Teraz ja trzymam za Was kciuki, no i zapraszam (jeśli tylko będziecie czuły się na siłach) na odwiedziny w domu. Trzymajcie się mocno i do usłyszenia! PS. Sabinko, szczególne pozdrowienia dla Ciebie, bo wiem, że jesteś uziemiona. Ja też byłam i nie mogłam wyleżeć, no i przez to pogoniłam mojego zajączka ze swojej bezpiecznej kryjówki, choć miał tam siedzieć jeszcze co najmniej ze 3 tygodnie! Odpowiedz Link Zgłoś
sabiptysia Re: Wróciłam! 16.04.06, 20:26 Dziekuje Gosienko! Ciesze sie, ze oboje z maluszkiem czujecie sie dobrze i ze na najwazniejsze swieta w roku jestescie w trojke szczesliwi w domku!! Aga pokazywala mi zdjecia Maksia-jest taki makusi i sliczniusi!!!!!!!!!! Juz zapomnialam jak to jest miec przy sobie takie malenstwo, ale pewnie nie na dlugo... samopoczucie nienajlepsze, czuje, ze urodze raczej w pierwszej niz w drugiej polowie maja... Ja tez mam dobre wiadomosci: mialam usg spojenia, rozejscie mam bardzo niewielkie, wiec cesarka mi nie grozi!!!! Bede rodzic w wodzie na Ujastku... Czekam na kolejne wiesci... w razie jakichkolwiek pytan najlepiej zadzwon- chetnie sluze rada ) buziaki dla Was Kochani!! Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: No to witamy!!! 16.04.06, 23:08 Gosiu w końcu jesteś w domu- fajnie co? Mam nadzieje,że u Ciebie i maluszka wszystko ok,ale z tego co piszesz to chyba tak. Ja też juz z niecierpliwościa oczekuję tego dnia, kiedy mały przyjdzie na świat, a szczególnie po dzisiejszym Usg, kiedy to mieliśmy okazję poraz pierwszy ujrzeć twarzyczkę naszego syna (śliczne oczka, usteczka i nosek). Waży też juz sporo bo aż 2659! A to przecież dopiero poczatek 35 tc! Ułożony jest jak trzeba ,więc wszystko w normie. Pozdrawiam was serdecznie i mam nadzieje,że niebawem się spotkamy!!!Buzi dla was wszystkich! Ada Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: No to witamy!!! 17.04.06, 11:08 No i kolejna noc za nami. Nie mogę narzekać, Maksio jest jak aniołeczek spokojny, choć to raczej nie jest Maksiu tylko Miniu, bo taki maleńki! Musiałam jechać do H&M i kupić troszkę ciuszków na 44, bo we wszystkim się topił i mu się zwijało, choć gdy robiłam przedciążowe zakupy rozmiar 56 wydawał mi się taki malutki... Cieszę się,że u Was wszystko w porządku i z utęsknieniem czekacie na swoje maleństwa. A u mnie dziś kolejna wizytacja rodzinki i oglądanie małego. Ada, Twój Julek z pewnością będzie większy niż moja kruszynka, mój w 37 tyg. ważył 2700, ale też nie ma się co sugerować wagą z usg, bo koleżanka z którą byłam na sali czekała na dziecko o wadze 3100 a malutka miała 3750, więc różnica spora. Sabinko, z pewnością zadzwonię do Ciebie w tym tygodniu, to Ci poopowidam na bieżąco. Trzymajcie się cieplutko i do usłyszonka! Odpowiedz Link Zgłoś
asia517 Re: Kolejne maleństwo jest już na świecie!!! 17.04.06, 18:38 Czesc dziewczyny! Właśnie sie dowiedziałam,że w Wielką Sobotę Ania urodziła Stasia!! Świeżo upieczonej mamie oraz maleństwu życzę szybkiego powrotu do domku oraz wszystkiego, wszystkiego najlepszego!!! buziaki Asia z majowym promyczkiem Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Kolejne maleństwo jest już na świecie!!! 17.04.06, 19:54 O rany rany!!!!! To już naprwdę czas na mnie. Torba spakowana i tylko trzymam się jako tako. Ale cieszę się bardzo i Maksiem i Stasiem a tu jeszcze czterech chłopaków w drodze. To się będzie działo he he he... Dobrze wiedzieć, że we wszystkich brzuszkach wszystko super i zdrowe dzieciaczki nam rosną. Pozdrawiam was wszyściutkie i jeszcze raz super gratulacje dla świeżutkich mam. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
sabiptysia Gratuluje Aniu!!!! 17.04.06, 20:19 Wielkie gratulacje Aniu!!!! Ciesze sie bardzo, ze masz juz upragnionego syncia przy sobie!! Buziaki dla Ciebie i Stasia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Nasze zdjęcia cz. 1 17.04.06, 20:26 img63.imageshack.us/my.php?image=maly9xx.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re:gratulacje dla Ani i Stasia! 17.04.06, 20:54 No to jak juz zostało napisane, kolejny dzieciaczek na świecie! Gratuluję serdecznie i mam nadzieję,że wszystko przebiegło dobrze. No to Agula czas na Ciebie!!! Ja coprawda mam jeszcze czas ale torbe już spakowaną. Pozdrawiam was dziewczyny! Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Nasze zdjęcia cz. 2 17.04.06, 20:56 Moje Kochane majóweczki!!! Wreszcie obiecane zdjęcia nie było to łatwe zadanie, ale się udało. Są może nie w kolejności, ale wiem że mi wybaczycie. Stale się uczę. Miłego oglądania. Aga img115.imageshack.us/my.php?image=eryczek4il.jpg img45.imageshack.us/my.php?image=eryczek27ww.jpg img520.imageshack.us/my.php?image=ada6rk.jpg img509.imageshack.us/my.php?image=maksikzmamusi9nk.jpg img508.imageshack.us/my.php?image=maksik1dm.jpg img391.imageshack.us/my.php?image=maly0rt.jpg img53.imageshack.us/my.php?image=mamusiezeryczkiem8iu.jpg img60.imageshack.us/my.php?image=mamusiezeryczkiem20uz.jpg img63.imageshack.us/my.php?image=mamusie6vs.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: Gratuluje Aniu!!!! 18.04.06, 08:49 Przyłączam się do gratulacji dla kolejnej szczęśliwej mamusi i jej dziciątka. Życzę dużo dużo radości z maluszka i pozdrawiam serdecznie,choć nie miałyśmy okazji się poznać. Odpowiedz Link Zgłoś
nancy_m Narodziny Stasia 24.04.06, 10:11 Opowiem Wam jak to wszystko wyglądało. W Wielką Sobotę wybraliśmy z koszyczkiem do kościoła i w połowie drogi czuję, że wody lecą. Wróciliśmy się do domu i pakujemy się do szpitala. Dotarliśmy do szpitala (Żeromskiego), tam badanie, USG,wypełnianie wszystkich formularzy (ok 40 min) a potem zaczęli mnie przygotowywać do cesarki. Sama cesarka trwała bardzo krótko. Jak tylko lekarz wyjął Stasia to mi go pokazał, a potem zabrali go do sali obok, gdzie czekał już Czesiek (mój mąż) i tam jak już z małym wszystko zrobili, to już ubranego przyniesili go na chwilkę do sali operacyjnej gdzie mnie jeszcze zszywali. Dali mi Stasia do ucałowania i zabrali, a potem przynieśli go jak już byłam po cesarce na sali pooperacyjnej. Na noc zabrała położna Stasia, bo ja nie umiałam jeszcze się ruszać. Następnego dnia już kazali mi wstawać z łóżka, było ciężko. Od tego dnia Staś już był cały czas ze mną. Położne były super, bardzo mi pomagały, bo ja ledwno się ruszałam. W czwartej dobie wyszliśmy do domu. Z każdym dniem czuję się coraz lepiej, chociaż jeszcze trochę ciężko się chodzi. Jutro idę zdjąć szwy. Staś jest bardzo spokojny, tylko je i śpiDostał 10 pkt w skali Apgar. Jest zdrowiutki. Zaraz po urodzeniu ważył 3420g i miał 57 cm długości. Trzymajcie się dziewczyny. Już za niedługo też będziecie tulić swoje maleństwa Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Narodziny Stasia 24.04.06, 10:15 Bardzo sie zawsze wzruszam jak czytam o takim szczęściu. Gratuluję Ci Ani jeszcze raz zdrowego i pięknego Stasia. Faktycznie coraz nam bliżej do spotkania z naszymi pociechami ale to wciąż jeszcze czysta abstrakcja. Pozdrawiam gorąco i przecyłam całuska prosto w nosek maluszka. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
asia517 Re: wrażenia po wizycie lekarskiej 18.04.06, 11:44 Hej kuleczki! Właśnie wróciłam od lekarza i okazuje się, że mój promyczek to już spory promyk- ok 3000g. Wiek ciąży wg usg to 36w6d, czyli skończony 37 tc!!! Dzieciątko rozwija sie prawidłowo, dalej stoi na główce, a na pytanie dlaczego prawa strona mojego brzucha jest więkasza od lewej usłyszałam,że malutki ulokował tam swoje kolanka i stópeczki Lekarka delikatnie zasugerowała spakowanie torby i pozałatwianie różnych spraw do końca tego miesiąca. Przyznam, że podchodzę to tego sceptycznie, ale lepiej dostosowac sie do zaleceń, niż później żałowac buziaczki Asia z Mateuszkiem Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: wrażenia po wizycie lekarskiej 19.04.06, 17:06 Cześć dziewczyny, jak się czujecie? Mam nadzieję,że dobrze,i że u was wszystko w porządku. Ja momentami chciałabym, żeby mały przyszedł już na świat, bo mi wieczorami już bardzo ciężko jest. No ale trzeba jeszcze trochę wytrzymać...A co u was w tych sprawach? Ja własnie dziś zrobiłam pierwsze pranie ciuszków syna i wywiesiłam na balkon, bo ładniusia pogoda! Trzymajcie się cieplutko i dajcie znać co u was! Pozdrawiam i buziaki. ADA Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: wrażenia po wizycie lekarskiej 20.04.06, 10:44 Ja własnie swieżutko po badaniu u doktorka!!! Wszystko super, Adaś bardzo ładnie się ułożył i pomalutku lokuje się w kanale rodnym. Zaleca mi się spacery co by mu to pomogło.Zostałam jeszcze zapisana na ostatnią wizytę 9 maja ale się zobaczy czy do niej dotrzymam. Na razie w przeciągu najbliższego tygodnia nie powinnam jeszcze urodzić ale jak będzie??? Zobaczymy. Tak juz bym chciała dołączyć do Gochy i Ani i stać się świeżutką mamusią, doskwiera mi już tyle dolegliwości, że faktycznie ostatni miesiąc jest najtrudniejszy do przetrzymania. Pozostało mi 3 tygodnie dam radę!!! Pozdrawiam was wszysciutkie majóweczki. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: Narodziny Stasia...a nam coraz bliżej... 24.04.06, 13:11 No właśnie nam coraz bliżej do narodzin naszych maleństw. Już niedługo i my się bedziemy mogły pochwalić i opisać nasze przeżyciazwiązane z ujrzeniem poraz pierwszy synków. Teraz kolej nadchodzi na Agusię, biedna juz się męczy ,ale już niedługo Aga! A co do spotkania to Aga miała racje pisząc mi ,że prawdopodobnie spotkamy się juz z wózeczkami na spacerze. Tak więc pozdrawiam was moje kochane, te z synami i te jeszcze oczekujące! Gratulacje raz jeszcze dla Ani i Stasia i buziaki dla Gosi i Maksia! Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: Narodziny Stasia...a nam coraz bliżej... 24.04.06, 18:34 Ja się już doczekać nie mogę kiedy dołączycie do spacerków ze mną, bo mi jakoś tak smutno samej... Odpowiedz Link Zgłoś