Dodaj do ulubionych

Pocianowe jaja Wielkanocne

12.04.06, 11:18
no to wskakujemy
Obserwuj wątek
    • erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:20
      oj widzę że i Fantaisie założyła nowy wątek smile)
      • ant25 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:23
        Ojeja Fantaisie ale zdjęcie, czad smile)))DDDDDDPawełku faktycznie TY jesteś
        Fantazyjny smile)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    • althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:24
      No to mamy dwa nowe watkismile No i gdzie my mamy pisac?
    • bebell Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:24
      melduję sięsmile)
      i lece na spcer z Tosicasmile)
      czy ja wam pisałam, że powróciła zabawa w JEMY, JEMYsmile))
      • althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:26
        Bebelku, Tosica pewnie tylko dba o to zeby cie mdlosci nie meczylysmile
        • bebell Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:27
          taaa, nie męczyłysmile) ruszaj tak łyzką i udawaj, że połykaszsmile) bez ciąży mozna
          się porzygac...
    • bebell Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:25
      No, chyba piszemy tusmile)
      na dwóch nie ma sensusmile)
    • gviazdka3 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:27
      I ja wskakuję!!! big_grinDD

Bebellku i Ant, a dlaczego uważacie, że lepiej mieć pusty żołądek
      podczas porodu??? (szczerze to ja też tak myślałam jeszcze przed
      ostatnimi zajęciami...)
      • bebell Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:28
        z pustym żołądkiem szybciej się rodzismile) no, i miejsze prawdopodobieństwo
        wypróznienia się w trakciesmile)
      • althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:29

Gviazdko, nie wiem co na to dziewczyny, ale moim zdaniem ze wzgledu na cesarke.
        Gdyby przypadkiem okazala sie konieczna i trzababy podac narkoze.
        Althea
        Nasza rocznica ślubu juz za...
        • bebell Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:30
          ten argument tez dobrysmile)
          • gviazdka3 Odn. jedzonka przed porodem... 12.04.06, 11:40
            Nasza położna na pytanie mojego M. >>A co będzie jak mamusi coś "ubiegnie"
            w trakcie porodu (skoro może jeść, a lewatywy się nie robi)?<< odpowiedziała
            >>I co z tego? Normalna sprawa, położnych to nie rusza, a dużo gorzej jest
            jak kobieta zwyczajnie nie ma siły, bo od wielu godzin nic nie jadła!<<

Zaś jeśli chodzi o cesarskie cięcie, w dzisiejszych czasach 90% tych operacji
            przeprowadza się nie pod narkozą całkowitą, lecz znieczulając do kręgosłupa,
            co nie ma nic wspólnego z żołądkiem! A nawet jeśli pacjentka wymaga całkowitego
            uśpienia pełny żołądek może jedynie wywołać zachłyśnięcie, czemu zaradzają
            od razu anestezjolodzy (ich zadaniem jest czuwanie nad prawidłowym "snem"
            podczas operacji) Ponoć wymóg pustego żołądka w trakcie porodu powstał właśnie
            dla wygody niektórych lekarzy anestezjologów...

A wracając do tej mojej koleżanki, która urodziła po terminie, jej nawet
            sam lekarz prowadzący (i jednocześnie odbierający poród) kazał jeść
            czekoladę (normalną, nie białą)!
        • althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:33
          Jak trafilam na ostry dyzur i mieli mnie operowac to anastezjolog dopytywala
          sie kiedy ostatnio cos jadlam. I nieistotne bylo, to ze nie bylo to nic
          konkretnego. Wazne bylo kiedy ostatnio mialam cos w ustach.
      • ant25 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:37
        Gwiazdko dlatego , ze piszac nawet na moim przykładzie, poród był bardzo długi,
        w koncu poprosiłam o zzo, okazało się ze nie mozna załozyc za waska szczelina
        pomiedzy kregami,zemdlałam, Małej tetno troche spadło wiec było pytanie o cc,
        ale na szczescie wszystko sie uspokoiło i było naturalnie, ale gdyby doszło do
        cc przy pełnym znieczuleniu(narkoza) to sciany przełyku tchawicy i wszystkich
        tam rzeczy podobno robia się wiotkie, a moze dojsc do wymiotów tuz przed i po i
        wtedy tak tłumaczyła mi połozna mozna się poddusic,
        Zaznaczam nie znam sie na tym i przekazuje tylko słowa które sama usłyszałam,
        Dodatkowo czasami porod tak szybko się kaplikuje ze decyzja o cc podejmowana
        jest natychmiast i nie ma juz czasu na zzo i wtedy sytuacja się powtarza
        W zwiazku z tym ta biała czekolada zeby jej nie było widac ze cos sie jadło nie
        jest dla mnie do konca rozsadna, od dostarczenia energii jest kroplowka jak
        porod się przedłuza, ja tam miałam , porod trwał 20,5 godz, dostałam kroplowe
        po jakims czasie, i normalnie się załatwiałam,
        • ant25 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:39
          Z tym załatwianiemsmile)) to chodzi o to ze widac ze wszystkie płyny i inne rzeczy
          były podawane w dostatecznej iloscismile
          • erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:42
            wiecie co - te pociany mnie prześladują - właśnie siedząc sobie za biurkiem,
            wypisując fakturkę zaglądnęłam za okno... i co... no i piękny pocian przeleciał
            blisko okna..
            Ech - żeby tak cos przyniosł smile))
          • gviazdka3 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:43
            Zobaczymy jak będzie u mnie, hihi! (ciekawe czy wtedy będę się śmiała...)
            Zjem coś za radą położnej, a potem opiszę Wam wrażenia, oki?!
            Qrcze, to już tak niedługo...
            • erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:51
              a ja dziś jadę z armią szczeniąt do weterynarza na pierwsze szczepienie smile)
              oj będzie się działo!!
            • ma_ruda2 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:52
              melduje sie na nowym watku smile))

Ale sie tu porodowo zrobilo smile) Gviazdeczko przypomnij mi na kiedy masz termin??

Biore przyklad z Bebelka i tez lece na spacer na wisle smile do pozniej ... pa
              • fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:55
                Też się meldujęsmile Erga no wiesz dokładnie w tym samym momenciesmile)
                A ja specjalnie nie wprowadzałam nic ze świąt, bo pomyslałam sobie że przy
                naszym tempie....
                Teraz na trochę się wyłączę, bo myję i pastuję!
                Papa

do spacerujących jest zimno....
              • gviazdka3 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 11:59
                Marudka, termin mam na 20.06. (wg USG) lub 25.06. (wg OM), ale istnieje
                duże prawdopodobieństwo porodu wcześniejszego, tzn. jak tylko ściągną mi
                pessar z szyjki (w 36tc) i odstawię Fenoterol (chyba w 37tc), a tydzień
                37 zaczynam jeszcze w maju...
                Marudko, Twoje dziecię listopadowe będzie o ile dobrze pamiętam, to nawet
                Antowe?!

Erguś, z Ciebie to prawdziwa pani weterynarz w psim żłobku!!! A te bociany
                coś na serio mocno Cię oblężyły!!! ;o) Który to dc???
              • althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 12:03
                Marudko, a na kiedy ty masz termin? Powiedzial, cos ten twoj doktorek?
    • enterek77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 12:02
      to i Ja wskakujęsmile))
      • gviazdka3 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 12:05
        Witaj w środę Enterku!!!

A gdzie się podziała Megi??? Chyba już wstała, co?! Chociaż..., wczoraj
        siedziała tu jeszcze po 23, więc kto wie! ;o)
        • megi.1 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 12:10
          Gviazdko wstałam o 7.00, a spóźniłam się na forum bo rano był u nas ksiądz, bo
          chciałam iść do spowiedzi a nie powinnam robić jeszcze wypraw do kościoła.
      • erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 12:05
        gviazdeczko - coś około 17 dnia cyklu.. Może po prostu mnie lubią pociany smile)
        psiaki jak mnie zobaczą i usłyszą to lecą jak ogłupiałe który pierwszy i
        wspinają się po mnie - najbardziej lubia włazić na głowę. Może pociany też
        poczuły do mnie jakąś sympatię smile)))
        • erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 12:07
          fantaisie - dokładnie w tej samej minucie założyłyśmy smile))
          fakt że do świąt zdążymy założyć nowywątek, ale pomyśłałam że mogą być dwa
          świąteczne wątki - w następnym mogą być baranki albo święconka smile
        • jaania77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 12:14
          I ja się melduję równiez smile i szybciutko wracam do pracy - wróciłam z jakiś
          nudnych warsztatów i chciałam szybciutko przeczytać to co napisalyście przez te
          2 godzinki i zajęło mi to 15 min smile Płodne jesteście bardzo smile I oby tak dalej.
          Wracam do roboty ale będę podczytywać. A w domu w końcu będę miała czas zeby
          napisać coś więcej o sobie abyście mogly mnie poznać i nabrać zaufania. Ja
          jestem w lepszej sytuacji bo niektóre z Was czytałam już wcześniej i jesteście
          mi znajome. Gviazdka, Ktat, Stokrotka, Ant, Erga,Cytrusowa,Melba, Balbinka,
          Bebell - pamiętam z wcześniejszych podczytywań. (to na szybko a pewnie dużo
          więcej Was jest od dawna na tym forum ale wybaczcie jeśli teraz nie pamiętam)
          Pamiętam też Pszczolaasię której teraz nie widze? Lubiłam czytać jej posty smile))
          No to paa pa moje drogie smile A.
          • hortika Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 12:21
            Wszyscy tęsknimy za Pszczółką i Atką, ale się paskudy kochane nieodzywają...
            • jaania77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 12:22
              Hortikę też pamiętam smile
              • gviazdka3 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 12:32
                Fakt, brak Atki i Pszczółki jest tu mocno odczuwalny...

A o Atce pisałam Wam chyba w poniedziałek! Niestety, jest po dwóch
                nieudanych IUI, obecnie z powodu złych wyników M. mają 2-miesięczną
                przerwę, po której spróbują jeszcze dwukrotnie (a może raz wystarczy)
                inseminacji, a jeśli i te próby się nie powiodą prawdopodobnie będzie
                in vitro...
                • althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 12:40
                  Mam juz dosyc kiszenia sie w domu. Jade pobiegas po miescie. Moze sobie cos
                  kupie na poprawe humoru. Buziaki! Do pozniej.
      • megi.1 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 12:08
        Melduję się na nowym wątkusmile Mój M. dziś w domu i taaak mi dobrze jak jest obok
        mniesmile ja nadal w nim zakochana jestem, wiecie?smile

Fantaisie popieram koleżanki w kwestii owulacji: możesz mieć, jak najbardziej.

Balbinko dobrez że się odezwałaśsmile))) kusi mnie ta Twoja rolada szpinakowa ale
        kto to u nas zje skoro na świeta zostajemy tylko z M.??

Gviazdko ja w kwestii porodu mam inny problem, nie potrafię pić samej wody!!!
        Ta woda musi mieć jakiś samk, żeby udało mi się ją przełknąćsmile muszę pomęczyć
        mojego ginekologa co mi wolno pić, skoro wody się nie tknę.

Bebelku miłego spacerusmile

Miki bryka a ja idę prasowaćsmile
        • hortika Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 12:19
          Gvizadko, Ty od dawna bierzesz ten Fenoterol? Lalisia też brała, prawda?
          Oczywiście mam schizę związaną ze skurczami i b. nieoptymistyczne wyobrażenie
          co usłyszę dzisiaj na usg o mojej szyjce. Nic na to nie poradzę! histeryk ze
          mnie i już!
          • gviazdka3 Hortiko 12.04.06, 12:27
            Fenoterol biorę już bardzo długo, zaczęłam w 16tc, bo właśnie wtedy
            zaczął mi mocno twardnieć, wówczas jeszcze malutki brzuszek! Jest to
            lek silnie rozkurczający mięśnie, więc miał powstrzymać skurcze! Szyjka
            staje się wiotka i skraca się (a ostatecznie otwiera) właśnie w wyniku
            skurczy, którym na wczesnym etapie ciąży należy zapobiegać.
            Nie martw się kochana na zapas, kilka skurczy dziennie to norma, a nawet
            jeśli ją przekraczasz, doktorek z pewnością temu zaradzi!!!
            Będzie dobrze!!! smile))
            Ściskam i trzymam kciuki za kolejną miłą relację z wizyty!
            m.
            • erga4 Re: Hortiko 12.04.06, 12:48
              Jaania - czyli podglądałaś nas, taaak??? Może jeszcze ktoś nas tak podgląda??
              proszę się odezwać!!! smile) No tak - Pszczółki posty rozbawiały mnie do łez -
              bardzo mi ich brakuje. Czesto sprawdza maila gazetowego więc można do niej
              pisać. Ostatnio dziękowała za życzenia urodzinowe.

I mOnia dziękowała za trzymanie kciuków i modlitwy za zdrowie Magdulki. za to
              że myślami jesteśmy z nimi.
              • jaania77 Re: Hortiko 12.04.06, 13:33
                tak, podglądałam.... smile)) mam nadzieję, że nie macie mi za złe. Pomimo tego ze
                nie miałam wtedy planów związanych z dzidzią to lubiłam Was czytać smile) I jak
                juz sie zdecydowałam to stwierdziałm, ze sie ujawnięsmile ale jak mówię miałam
                przerwę w tym podglądaniu i musze wszystko nadrobić tak wiec nie miejcie mi za
                złe jeśli będę pytać, pytać, pytać smile
                Fajny klimat jest na tym forum, bardzo rodzinny - i to mi sie podobało zawsze smile
                • erga4 Re: Hortiko 12.04.06, 14:06
                  jaania - pytaj pytaj, a my chetnie odpowiemy.
                  Coś nasza lista zaginęła.. co wy na to żeby kontynuować ją?? Niech jaania nas
                  pozna smile)
                  • erga4 LISTA 12.04.06, 14:09
                    Dopisuję balbinkę smile)

1. Althea35, 27 lat, w oczekiwaniu na wyniki 8 cyklu staran.
                    2. Jaania77, 29 lat, starania rozpoczęte smile
                    3. Gviazdka3, 27 lat (jeszcze), zafasolkowana, termin na czerwiec
                    4. enterek77, 28 lat(jeszcze), ten cykl odpuszczam, ale będzie dobrzesmile)
                    5. Ant25, 26 latek, coreczka 3 latka nielada łobuziak,i mam nadzieje ze juz
                    niedług zakonczy swój stan jedynactwasmile) na forum rok, starania z przerwami
                    czasami duzymi,
                    6. erga4 - 27 latek (własciwie jeszcze 26) i drugi rok starań stuknie w
                    czerwcu
                    7. stokrotka76 - jeszcze 29 latek, z Warszawy, w maju będzie rok staranek. W
                    następnym albo kolejnym cyklu czeka nas pierwsza inseminacja z powodu wrogiego
                    śluzu...
                    8. balbinka - nasza dobra duszyczka która zawsze wie jak pocieszyć smile)
                    • bebell Re: LISTA 12.04.06, 14:17
                      czasami duzymi,
                      czerwcu
                      śluzu...
                      9. bebell-27 lat, warszawa, na stanie Mąż, Tosica-Łasica i Bąbel (powinnien
                      wychynąc na światło dzienne gdzies w listopadzie)
              • lalisia78 Re: Hortiko 12.04.06, 14:25
                tak ja tez bralam fenoterol tylko ja od 28 tc do 35 a urodzilam w 40 przez 2
                tyg chodzilam z 5 cm rozwarciem czekalam tylko na mocniejsze skurcze. A ty sie
                nie martwna zapas lekarz jakby cos bylo nie tak to temu zaradzi
                • ma_ruda2 Re: Hortiko 12.04.06, 15:49
                  Horticzko- wlasnie Lalisia dobrze mowi, nie martw sie na zapas, nie denerwuj
                  szyjka, poczekaj co lekarz powie, a powie ze wszystko jest OK!!!!!!! czekamy na
                  sprawozdanie smile))
                  • althea35 Re: Hortiko 12.04.06, 15:55
                    Hej laski!
                    Juz jestem w domu, ale zaraz znowu znikam, bo w lodowce mamy tylko swiatlo.

Dostalismy list z kliniki z terminem i fajna broszurka. No i niestety
                    wyznaczony przez nich termin jest dzien po naszym wyjedzie... wiec nic z tego.
                    Bedziemy dzwonic i probowac zmienic na wczesniejszy termin. Jak sie nie uda to
                    dotrzemy tam pewnie dopiero w sierpniu.

Stokrotko i w tej wspomninej broszurce napisali, ze to badanie na wrogosc sluzu
                    moze wyjsc negatywne, bo jest wykonane w zlym momencie.
                  • melba7 Re: Hortiko 12.04.06, 16:24
                    No własniesmiletrzymamy kciuki za pomyslne wiescismile
    • lalisia78 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 14:18
      witajcie w nowym watkusmile
      bylam wlasnie z amelka u lekarza bo ma jakies dziwne uczulenie nie wyglata to
      na skaze bialkowa wiec narazie nie mam wprowadzac diety naszczescie bo jak bede
      miala diete to bedzie zemnie juz cien czlowieka juz waze 50 kg czyli tyle co
      przed ciaza. A alelka zato Bardzo ladnie przybiera na wadze od wyjscia ze
      szpitala przytyla 1900 od ostatniej wizyty u lekarza tj w 3 tyg 1200 moj maly
      lakomczuszeksmile
      • gviazdka3 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 14:50
        A do mnie wpadła dziś koleżanka z pracy - totalne zaskoczenie! Przyniosła
        mi ślicznego baranka i karteczkę z życzeniami od wszystkich znajomych
        z grona pedagogicznego! Karteczka z hmmm... trojaczkami wykluwającymi się
        z jajek, każdy bobas pulchniutki i ze śmieszną minką! :o)

Lalisiu, mała Amelka to faktycznie niezły żarłoczek! ;o) Powiedz mi jaki
        rozmiar ubranek nosi w takim razie, już 62???
        • lalisia78 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 14:53
          tak 62 nosi i pampersy juz 3 jak nadal tak bedzie rozla to zaniedlugo bedzie
          nosila juz 68smile
          • melba7 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 15:43
            a , tu jestesciesmileidę czytaćsmile
            • fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 16:40
              Nie mam już siły, a końca nie widać...ratunku!!!!!
            • hortika po usg.. 12.04.06, 16:42
              jestem, dziękuję za wsparcie, to naprawdę pomagasmile)
              ufff! szyjka jest ok, ponad 4 cm, w ogóle wszystko jest w porządku!! Mam
              zdjęcie Maleństwa portretowe, ale nie wiem czy jak zrobię skan to będzie coś
              widać. Płeć nadal jest tajemnicą, mimo nalegań Pani doktor-dalej liczę na
              dziewczynkę!!
              • hortika lista 12.04.06, 16:44
                czasami duzymi,
                czerwcu
                śluzu...
                10.hortika, 31 lat, mieszkam teraz w Warszawie, a pochodzę z Bytomia, po 2
                latach usilnych starań udało mi się! I teraz czekam na sierpniową kruszynkę.
    • anhes heloł :-) 12.04.06, 16:44
      jestem i ja smile
      • fantaisie Re: heloł :-) 12.04.06, 16:46
        Hejka Anhessmile))

Hortika no całe szczęście, że wszstko dobrze, jesteś Kochana panikarasmile))
        • hortika Re: heloł :-) 12.04.06, 16:50
          oj jestem niestety!! teraz pewnie będę spokojna ok. 2 tygodni...
          • fantaisie Re: heloł :-) 12.04.06, 16:52
            Czyli łapiemy energię przez te dwa tygodnie, żeby potem Cię wspierać!!! Słonko,
            będzie dobrze!!!
            • melba7 Re: heloł :-) 12.04.06, 17:02
              Łomatko...biorę się za odgruzowanie chałupy...podczas remontu gabinetu nie
              robiłam w domu nic , słownie n.i.c, więc dom wygląda jak wygląda.Wsparcia mi
              trzeba!
              • fantaisie Re: heloł :-) 12.04.06, 17:08
                Wspieram Cię!!!! A Ty wspieraj mnie, bo zaczynam się czołgać, a przede mną
                jeszcze full robotysad
                • hortika Re: heloł :-) 12.04.06, 17:12
                  dołączam się do wsparcia!!! mnie chyba znów pieczenie ciasta dziś czeka, ale to
                  w sumie przyjemna robota.
                • bebell Re: heloł :-) 12.04.06, 17:14
                  heja popołudniowesmile)

własnie, Ma_rudka, czy lekarz cos mówił o jakims terminie??smile))

Lalisiu- rzeczywiście Amelka musi miec niezły apetyciksmile))

Hortiko- no, widziszsmile) może jednak na dłużej Ci wystarczy?? tak na 2,5 tygodnia
                  chociaż, co??smile))

Melba, fantaisie- wspieram Wassmile) i się lenięsmile)

zmarzły mi nogi w piaskownicysmile) wcale nie jest tak ciepłosmile))

k.
                  • hortika Re: heloł :-) 12.04.06, 17:41
                    całkiem możliwesmile) jak zrezygnuję z siedzenia w necie, to może nawet trzy
                    wytrzymamsmile
                    • ma_ruda2 Re: heloł :-) 12.04.06, 18:07
                      Horticzko a nie mowilam ze bedzie dobrze z szyjka!!!!! HA!!! kurcze a liczylam
                      na poznanie plci sad( ale skoro takie malenstwo wstydliwe to tak jak u
                      Gviazdeczki bedzie dziewuszka big_grinDDD zobaczysz!!!!

Bebelku termin lekarz podal (Antus przykro mibig_grin) na ok 20.11.smile) a moja mama
                      mowi ze ze mna miala na 26.11 a ja sie jednak w grudnu urodzilam, to moze i
                      Marudziatko do grudnia poczeka ???
                    • megi.1 Re: heloł :-) 12.04.06, 18:07
                      Wspieram Was wszystkie i mojego M. też z tapczanu z napoleonką na talerzykusmile)
                      Fantaisie, zaraziłaś mnie tymi napoleonkami!!! Kolejne pół kilograma które
                      przytyję, zadedykuję Tobiesmile
                      Ja dziś chyba już tylko zrobię wafelki z kajmakiem bo troszkę mnie już dziś dół
                      brzucha boli.

Hortiko spokój po usg jest odwrotnie proporconalny do upływającego czasu od
                      ostatniego usgsmile Cieszę się, że u Twojego maleństwa wszytko oksmile

Uściskismile
                      • ma_ruda2 Re: Lista ... 12.04.06, 18:08
                        czasami duzymi,
                        czerwcu
                        śluzu...
                        11. ma_ruda, prawie 29 latek, warszawa, staranka od wrzesnia a od marca pod
                        sercem Marudziatko, ktore powinno rowniez pojawic sie w listopadzie smile
                      • ma_ruda2 Re: heloł :-) 12.04.06, 18:09
                        Melba i Fantaisie ja tez was wspieram w sprzataniu, ja juz swoje odwalilam, a
                        skoro lekarz kazal sie oszczedzac to okna jutro myje moj maz big_grinDDD a ja w tym
                        czasie bede u manikiurzystki smile)
                        • melba7 Re: heloł :-) 12.04.06, 19:07
                          Maruda, popieram, to najlepszy sposób na zadbane ręce-wszystko robić rękami
                          (rękoma?) mężawink)))
                          Ciut odgruzowałamsmile
                          • melba7 Re: heloł :-) 12.04.06, 19:09
                            A końca sprzątania nie widać.
                            Nabożnie posilam się lodami pt 'śmietankowa krówka'.To tak w ramach
                            przedswiątecznego oszczędzania kaloriibig_grinDDDDDD
    • stokrotka76 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 18:50
      Czyli jaja obowiązują, hihi?
      • ma_ruda2 Re: Bebelek zobacz co znalazlam .... 12.04.06, 19:08
        allegro.pl/item95511211_gra_w_boule_w_niebieskim_etui_nylonowym_najtaniej.html

dobre???
    • stokrotka76 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 19:14
      Anialm, pięknie wyglądaliście! Prześliczna z Was para i nulka wygląda jak
      aniołeczek smile

Fantaisie, ale masz boskiego kotka! My mamy też buraska - ale dachowca smile.
      Uwielbiam kocinki!

Napisałam na drugim wątku, ze boli mnie dziś brzuszek, coś jakby mnie
      rozpychało od środka... I zastanawiam się, czy to nie po tych wszystkich
      lekach... Dobrze, że jednak zapisałam się do ginki i idę jutro, zobaczy co i
      jak. Gdyby nie to badanie, to bym sobie pomyślałą, że może... ale nie ma na co
      liczyć sad.
      • jaania77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 19:20
        Hej Dziewczynki
        przejrzałam wszystki zdjęcia ktore mam na kompie i na płytkach i w sumie z
        tych "nadających" się do wysłania mam parę ślubnych (ale to było 2 lata
        temu....) Jestem zwolennikiem lustrzanki i mam masę zdjeć normalnych a skanera
        niet. To co wysyłać takie starocie?
        • stokrotka76 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 19:22
          Dawaj, mogą być smile
          • bebell Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 19:37
            dawaj Jaania, dawajsmile)
            • jaania77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 20:41
              słuchajcie, nie moge wysłać zdjęć - napisło mi ze wystąpił błąd - a tyle się
              nawklejałam i napisałam buuuuuuuu. Co mam zrobić????
          • bebell Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 19:38
            Ma_rudka- takie boule znalazłam juzsad( one nie sa za dobre, bo sa zrobine z
            jakiegos mało wytrzymalego metalusad( i się wypaczają bardzo szybko... niestetysad((
            • gviazdka3 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 19:53
              Heja wieczorkiem!!!

Przed chwilką wróciliśmy od teściów, którzy też bardzo chcięliby wiedzieć
              czy będą mieć wnusię czy wnuczka, ale my oczywiście milczymy jak grób! smile))

Jaaniu, czekam na foty, byle jakie! ;o)

Hortiko kochana i widzisz, po co było to całe zamartwianie się?!?! Cieszę
              się, że z Twoją dzidzią i szyjką wszystko jest w porządeczku!!!

Bebellku, a o co chodzi z tymi boulami??? Grasz w nie??? Czy coś przegapiłam?

Marudko, manicure powiadasz, super!!!

Stokrotko, informacje z broszury Althei dają mi maleńką nadzieję, że może
              jednak...

Erguś, a Ty oczywiście działasz wciaż w wiadomym celu?! 17 dc to jeszcze
              dość wcześnie, może jakaś późna owu się pojawić! Jak sprawowały się psiaczki
              na szczepieniu???

Ant, mam nadzieję, że dziś w nocy nie będziesz musiała znów pracować!

Balbinko, a co u Ciebie???

Ściski na wieczór laski!!!
              m.
              • stokrotka76 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 20:04
                Gviazdko, ja też gdzieś tam głęboko tak naprawdę mam nadzieję, ale to raczej
                nie jest możliwe... Na usg zaraz po pobraniu śluzu było widać, że zaraz będzie
                owu albo, że jestem w trakcie - ginka mi pokazała, że na naszych oczach
                pęcherzyk jakby sie kurczył. I śluzu też miałam od groma. Także wygląda na to,
                że czas był na badanie odpowiedni sad.
                • gviazdka3 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 20:06
                  No to buuuuuuuuuuu Stokrotko... sad((
            • zuza1978 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 19:54
              Pierwszy raz zjadło mi post crying(((

No to jeszcze raz:

Melduję się na nowym wątku i witam nową Koleżankę. Jaania, życzę Ci, żebyś jak
              najszybciej oznajmiał nam radosną wieść o dwóch magicznych kreskach smile)
              Dopisuje się do listy
              czasami duzymi,
              czerwcu
              śluzu...
              11. ma_ruda, prawie 29 latek, warszawa, staranka od wrzesnia a od marca pod
              sercem Marudziatko, ktore powinno rowniez pojawic sie w listopadzie smile
              12. Zuza1978, 28 lat już za chwilkę, 8 cykl starań na ukończeniu

I tak na szybko: Anialm, dziękuję za zdjęcia, cudnie wyglądaliście, w ciąży
              rozkwitłaś, zero brzuszka, za to tyle miłości .... Nulka jak księżniczka z tymi
              loczkami a Wy tacy eleganccy....

A moim horoskopie na maj w Twoim Stylu napisali: „Przed Tobą zaś, po krótkim
              okresie zamętu, prawdziwie świetlana przyszłość, której elementem
              konstytuującym będzie zupełnie nowy człowiek i zupełnie nowe uczucie”. No i jak
              mam to rozumieć???

To sobie pójdę poczytać jeszcze stary wątek...
              • bebell Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 19:58
                Zuza- rozumiec należy tylko w jeden sposóbsmile)

gviazdko- w boule gram trochęsmile) ale chcę kupic dla Wojtka, on jest w nie
                świetnysmile)) nie chwaląc sięsmile) i chcialam mu sprawic taki prawdziwy
                profesjonalny zestawsmile)
                • althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 20:03
                  Bebelku, a jakie te boule maja byc? Masz jakas konkretna nazwe czy cos? Moze
                  bym u mnie kiedys popatrzyla.
                • gviazdka3 Bebell 12.04.06, 20:03
                  Supcio, gra w boule bardzo mi się podoba, wizjonalnie, bo sama nigdy
                  nie próbowałam! A gdzie W. gra??? We Francji oglądałam sobie jak
                  ludziska (panowie) grają na takiej ubitej specjalnie ziemi, ale to
                  było w lecie!
                  • bebell Re: Bebell 12.04.06, 20:08
                    No, bo się gra od wiosny do wczesnej jesienismile)
                    a możesz grac na plaży, na trawniku, na klepisku... takich specjalnych miejsc to
                    w Polsce raczej nie masad( my poprostu gramy w ogrodzie, swoim albo Saskimsmile)
                    zreszta w Ogrodzie Saskim gra coraz więcej ludzi i są często organizowane zawody...

Althea- ja chciałam kupic boule firmy Boule Noirsmile) oni maja swietny sprzetwink))
                • althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 20:06
                  Bylismy na zakupach. No i nadal na ten niedzielny obiad nie mam nic. Zero
                  indyka, zero schabu w tym sklepie... jak ja niecierpie tych sklepow. Jeszcze
                  jutro popatrzymy, jak nic innego nei znajdziemy to bedzie albo poledwica
                  wieprzowa albo cos z piersi z kurczaka... ale i tak nei wiem co.

Fantaisie, a ty juz cos wymyslilas??
                  • fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 20:15
                    Chwila relaksu przed pastowaniemsad
                    Chcę kawalerkę!!!!!

Althea ten indyk Balbinki mnie mocno skusił, ale się wycofałam, boję się robić
                    coś pierwszy raz na taką wielką bibę, a że przede mną moje 30sad(( urodziny to
                    zrobię wtedy, a wcześniej spokojnie przetrenuję!
                    Na dzień dzisiejszy będzie cosik z piersi kurczaka, i bardzo poważnie myślę,
                    żeby zrobić miodek+musztarda.... do tego młode ziemniaczki i nie mam pomysłu na
                    lekką sałatkęsad
                    Dzisiaj przetrenowałam sosik tatarski i jest pycha!!!
                    Mięska już nasoliłam, niektóre się marynują, inne tylko w ziółkach!

Czy Jaania puściła zdjęcia? Bo ja na pewno nie mam...

ooooo, Althea a co powiesz na schab w warzywkach(może być kurczak)????????????
                    ale schabik bez kości lepszy

Bebelku przecież mówiłam, że jest zimno! Nie śmiejcie się ze mnie, ale umyłam
                    jeszcze raz okna, już tak mniej dokładnie, więc od samego rana przymarzałam do
                    szybsad(

Marudko, bardzo ładny masz termin, a jak przenosisz to poluj na 8 grudniasmile)
                    odpuść tylko 6.12 bo dzieciak Cię zabijesmile urodziny i mikołajki w jednym!

Melba, Ty lody ja rogaliki i zagryzam je precelkami czekoladowymismile)
                    • althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 20:26
                      Myslalam o schabie z sosie sliwkowym, no ale schabu nie bylo zadnego ladnego w
                      sklepie. No i jak nie znajde... A jak robisz ten schab w warzywach?
                      • fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 20:31
                        Althea schab bez kości kroisz w plastry, dodajesz pokrojone w kostkę ziemniaki,
                        ogórek kiszony w plasterki, papryka, marchewka, pietruszka, pomidor, wsio
                        pokrojone. Solisz, pieprzysz, dowolne ziółka. I ja pakuję to wszystko w tunel do
                        pieczenia i wrzucam do piekarnika.
                      • ma_ruda2 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 20:33
                        Zuza - horoskop swietny!!!!
                        w kuchni wam nie pomoge niestety, ale Althea a moze jakas zapiekanka??? tak
                        jakos mi przyszlo do glowy smile

Melbus smaka mi narobilas na lody, chyba mam jakies w lodowce ide zjesc... smile
                        • nika112 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 20:42
                          Witam wieczorkiem,

alez tu sie smacznie zrobilo, az zglodnialam i chyba pojde cos przekąsic.
                          Ja tez chce lody!!! Chodza juz za mna pare dni.

Hortiko widzisz niepotrzebnie sie denerwowalas, wszystko jest w najlepszym
                          porzadku.
                          Lalisiu alez Amelka szybko rosnie, az milo sie czyta.
                          Fantasie podziwiam za te porzadki. Ja sie cos nie moge zebrac zeby dokonczyc
                          swoje.

milego wieczorka
                          • gviazdka3 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 20:52
                            I już po kąpięli! big_grinDD

Fantaisie, niezła jesteś z tymi oknami!!! Moja mama zostawia ich mycie
                            na ostatni moment (współczuję jej...), gdyż, jak twierdzi, musi czuć
                            świeżość upranych firanek podczas świąt!

Bebellku, coś mi się zdaje,że gdzieś w PL widziałam grających w boule
                            na profesjonalnym poletku, ale za Chiny nie mogę sobie przypomnieć gdzie!

Jaaniu, a z czym masz problem??? Zdjęcia dołączasz jako załączniki do
                            maila i wysyłasz wszystko max. do 10 osób jednocześnie!

Laski, ja też chcę lody, a dokładnie to Magnuma Algidy w mlecznej lub białej
                            czekoladzie (ewentualnie z migdałami)!!! Nawet zatrzymaliśmy się w jednym
                            sklepie wracając od teściów, ale nie było!!! :o(
                            • jaania77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 20:55
                              dobra poszły pierwsze 2, zarz śle do reszty i resztę. Dajcie znać czy dosżły
                              • althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 21:00
                                Jaania, ja dostalam zdjecia! Super z ciebie laska!
                                • jaania77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 21:00
                                  dzięki wielkie smile - skoro doszły poślę jeszcze 4
                                  • gviazdka3 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 21:03
                                    Jaaniu! Do mnie również doszły śliczne fotki!!! Dzięki! :o)
                                    Mój rewanż wysłany!
                                    • jaania77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 21:13
                                      Gviazdko - z Ciebie to dopiero laska smile)) Śliczne zdjęcia. Ale z Ciebie
                                      chudzinka!! Pomimo ślicznego brzuszka. Ładne te ślubne zdjatka - ja te ładne
                                      mam w jakimś okropnym formacie na kompie i mają rozmiar 4,5 MB jedno - ciężko
                                      coś takiego puścic przez skrzynke..... więc wysłalam takie jakie miałam smile
                                      • jaania77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 21:16
                                        acha zdjęcia wysłałam do: bebell, stokrotki, gviazdki, althei, enterka, ant,
                                        zuzy, fantaisie, ma-rudki, melby, megi.1, hortiki, lalisi, i ergi. Ktoś jeszcze
                                        chętny??
                                      • lalisia78 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 21:16
                                        jaania super wygladasz moje juz wyspalam
                                      • gviazdka3 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 21:17
                                        Jaaniu, zdjęcia można zmniejszyć! Ja wszystkie przerabiałam w IrfanView!
                                        Może i Twoje uda się zmniejszyć, spróbuj, wówczas szybciutko i bez
                                        problemu dołączają się jako załączniki!!!

Za komplementy dziękuję, choć przyznaję, zdjęcia, które dostajecie to te,
                                        na których jeszcze najlepiej wyglądam... Inne wstyd mi wysłać! ;o)
                                        • jaania77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 21:21
                                          mogę mieć z tym problem bo one sa skanowane i mam je zapisane w jakims dziwnym
                                          formacie - mata bitowa czy coś. Kompletnie sie na tym nie znam - komputery i
                                          informatyka to nie moja działka (ani małżona). A poza tym ostatnio trzeba było
                                          zrobic format C: i wszystkie programy użyteczne diabli wzięli - na nowo trzeba
                                          ściągać. Z czasem moze się naucze....
                                        • jaania77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 21:29
                                          Gviazdko -dzięki za radę. w tej chwili ściągnęłam z netu irfana i zrobione. Ale
                                          te już wysle tylko tym które chcą zeby nie zarzucać Was nie potrzebnie fotami...
                                          • anialm Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 21:36
                                            Marudko cieszę się bardzo że pęcherzyk jest na swoim miejscu.

Rany Melba – normalnie zbladłam i się przeraziłam po przeczytaniu tego
                                            artykułu. Raczej też będę ostrożniejsza…

Horticzko bardzo się ciesze ze na usg wszystko dobrze. I proszę mi tu być
                                            dobrej mysli smile

Jaania – ślicznie dziękuje za zdjęcia. Kolejna fajna kobitka na forum smile

Ja dzisiaj jestem dętka - wylazło ze mnie cały poprzedni tydzień biegania. Jak
                                            zasnęłam o 10.00 to obudziałam się o 14.00...
                                            A do tego mialałm popołudniu telefon od dyrektora ode mnie z firmy, że nie mogą
                                            mi płacić całej pensji (etet + zlecenie) - boska szefowa się nie zgodziła. Za
                                            to zdenerował mnie jak zaproponował mi zapomoge finansową, której być może nie
                                            będę musiała spłacać w ratach po powrocie... az mnie krew zalała!!!! Czytać nie
                                            potrafią, nei prosiłam o zapomogę tylko o moją pensję z przed ciąży... żenada.

Kończę - dwie godzinki zajmuje mi doczytanie tego co napisałyście, a po tym
                                            czasie B sie denerwuje że tyle siedzę przed komputerem.

Ściskam Was mocno!
                    • althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 12.04.06, 20:54
                      Aaaa... Fantaisie, czys ty zwariowala! Okna drugi raz myc?? A potem jeczy, ze
                      sie czogla...
    • gviazdka3 Dobranoc! 12.04.06, 21:34
      Właśnie wygrałam dwie aukcje (nabyłam po super cenach ubranka
      w rozmiarze 68, na allegro) i mogę spokojnie udać się do łóżeczka!
      Dobranoc laseczki!
      m.
      • ma_ruda2 Re: Dobranoc! 12.04.06, 21:42
        ja tez powoli spadam spac.
        Jaania - dzieki za zdjecia, dzis juz za pozno zebym swoich szukala, ale jutro
        cos wysle smile
        dobranoc laseczki ... jutro czeka mnie ruchliwy dzien, musze sie wyspac smile
        • althea35 Re: Dobranoc! 12.04.06, 21:48
          Ale mnie suszy... normalnie juz nie moge. I glowa mi peka i brzuch mi rozsadza.
          byle do jutra.
          • jaania77 Re: Dobranoc! 12.04.06, 22:03
            Dobranoc, pchły na noc!!!! smile spadam do łózeczka - idę zmolestowac męża smile)
            Papa i do jutra smile
          • bebell Re: Dobranoc! 12.04.06, 22:03
            Jaania-dzięki za zdjęciasmile)) elegancka kobitka z Ciebiesmile) cyfrówki tez nie
            mamy, ale ja przy wywoływaniu zdjęc zawsze proszę o zapisanie ich w postaci
            cyfrowej na płycie, to nie kosztuje jakoś dużo, a jest bardzo wygodnesmile) jutro
            się zmobilizuję i podeślę Ci nasze fotki...

też lece spac... ściski wieczorne!
            • melba7 Re: Dobranoc! 12.04.06, 22:05
              I ja się kładęsmile
              Coś dostałam, coś wysłałamsmile
              Dobranocsmile
          • fantaisie Re: Dobranoc! 12.04.06, 22:20
            Chyba się już dzisiaj poddaję...

Jaaniu dziękuję za zdjęcia, są super! Mam nadzieję, że Ty mojego linka
            przeżyłaśsmile poszukam jeszcze czegoś innego!

Althea, a co Ciebie tak suszy????
            • althea35 Re: Dobranoc! 12.04.06, 22:24
              No nie wiem wlasnie, pije i pije i pije i nic, dalej mnei suszy!
              • fantaisie Re: Dobranoc! 12.04.06, 22:26
                Przyznaj się gdzie balowałaś ostatnio???
                • althea35 Re: Dobranoc! 12.04.06, 22:28
                  balowalas, hahhahaha chyba razem z moim antybiotykiem...
                  • fantaisie Re: Dobranoc! 12.04.06, 22:43
                    No popatrz jaki imprezowicz z Ciebiesmile))
                    • fantaisie Re: Dobranoc! 12.04.06, 22:51
                      Chyba trzeba iść spać, jutro kolejna porcja porządków...
                      Dobranoc!!!
                      • erga4 Zobaczcie... 12.04.06, 22:59
                        aukcja.onet.pl/show_item.php?item=97735370
                        • erga4 Re: Zobaczcie... 12.04.06, 23:14
                          Brat wystawił psiaki na allegro.. i od razu telefony się rozdzwoniły.

Melduję że zakończyłam dyżur żłobkowy - psiaki zaszczepione i spokojnie poszły
                          spać.
                          I ja też zaraz zmykam - działać w słusznej sprawie smile)

Aha - dzięki jaania za fotki - kobiety mają rację - laseczka z ciebie niezła!!
                          I ja cio się zrewanżuję jutro, bo dziś padam na twarz.

Dobranoc!!
                          • megi.1 Dobranoc:) 12.04.06, 23:20
                            Czyżbym była ostatnia?smile
                            W takim razie dobranocsmile
                            • jaania77 Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:02
                              A czy ja jestem dzisiaj pierwsza?? smile Witam wszystkie foremki gorąco - życzę
                              miłej pracy (dla pracujących) i ogólnie miłego dnia dla wszystkich smile
                              Biorę się za robotę..
                              • erga4 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:03
                                a ja razem z Jaania życzę wszystkim miłej pracy. lecę robić kawę smile)
                                • melba7 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:06
                                  Witam w czwarteksmile
                                  Moje dziecię uczciło pierwszy dzień ferii wielkanocnych pobudką o 6 rano.Siedzi
                                  i oglada cartoon network.O matko...
                                  • jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:17
                                    acha,i chciałam podziękowac za zdjecia -dostałam od Gviazdki, Lalisi, Melby i
                                    Fantaisie. Acha i jeszcze wcześniej od Ani(lm). Dzięki wielkie - zdjecia są
                                    super smile)
                                    A jaka u Was pogoda? U nas ponuro...sad święta nie zapowiadają się
                                    słonecznie...zresztą, i tak jadę do teściowej...ale jakoś przeżyję..mam nadzieję
                                  • fantaisie Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:18
                                    Hejka!
                                    Pełna energii zabieram się za ciąg dalszy porządków...
                                    Buźka

Melbuś, moim skromnym zdaniem teraz dzieci mają narąbanesmile)
                                    • erga4 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:24
                                      no to i ja dołączę się do dziewczyn i wysyłam Jaani foteczki.
                                      • jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:28
                                        Erga, dzięki za fotki smile Super. Kurcze, same fajne laski na tym forum...smile
                                      • hortika Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:29
                                        cześć,
                                        dobrego dnia! idę na pocztę obejrzeć janieę!! I coś Wam wyślę!
                                        • nika112 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:32
                                          czesc

dzis u nas ostatni dzien pracy, jutro juz mamy wolne smile))

Jaania czy i ja mogę Ciebie zobaczyć, swoje zdjecia oczywiscie tez przeslę.

• erga4 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:35
                                            a ja jutro pracuję sad((
                                            ale pewnie krócej..
                                            • fantaisie Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:36
                                              Buuuuuuuuu, ale mój M. też
                                          • jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:36
                                            Nika, postaram sie wysłać ale cos mi w pracy teraz komp zwolnił.Jeśli nie uda
                                            mi sie przesłąć z pracy to wieczorkiem na pewno dostaniesz, obiecuję
                                            • nika112 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:39
                                              Ok zaczekam smile
                                              Wysle Ci zaraz swoje.
                                          • jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:40
                                            Nika, już wysłane (w ratach). Mam nadzieję, że doszły
                                            • nika112 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:53
                                              Jaania doszły!!! Super z Ciebie laska smile

Ja juz tez wysłałam przed chwila, daj znac czy doszły, bo jak nie to puszcze z
                                              maila firmowego, bo z gazetowego to cos mi róznie docieraja do dziewczyn.
                                              • jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:56
                                                Doszły doszły - właśnie przed chwila podziwiałam. Super! No u mnie ślub był już
                                                jakiś czas temu, w czerwcu minie 2 lata - a brzuszek, mam nadzieję, ze niedługo
                                                bedzie smile
                                                • erga4 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:58
                                                  jaania - my też w czerwcu będziemy mieli drugą rocznicę ślubu!! którego czerwca
                                                  miałaś??
                                                  • erga4 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:58
                                                    My 5-tego smile)
                                                  • jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:06
                                                    my 26 smile ale moja siostra brała ślub 5 czerwca tylko ze 8 lat temu a rodzice
                                                    10 smile
                                                • nika112 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 08:58
                                                  zdjecia brzusia i calej reszty beda po swietach smile
                                                  • erga4 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:00
                                                    Łomatko-dostałam fotki od Hortiki!! I własnie oglądam małe Hortiniątko!! ale
                                                    cudne!!
                                                  • ant25 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:04
                                                    Witam, smile

JAaniu, dziekuję za zdjęcia, dziewczyny jak zwykle mają racje super wyglądaszsmile)

Zrewanzuje się juz niedługosmile

Hortiko, śliczne zdjeciasmile)) Jak pięknie się ustawił/a buziaczkiem do
                                                    zdjęcia smile))
                                                    Wiesz nie chce Cie denerwowac ale jak oglądałam zdjecia maluszka od razu
                                                    przyszło mi do głowy ze to Krzyśsmile))DDDDDD
                                                    Kot czaderski zjada zielenine identycznie jak mójsmile))

MIłego dzionkasmile)
                                                  • megi.1 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:02
                                                    Dzien dobrysmile

Jaaniu dziekuję bardzo za zdjęciasmile Postaram się dzisiaj też jakieś Ci wysłać.

Za kilka godzin ma pojawić się mój ojciec z paczką żywieniową z domu, wiec nie
                                                    zginiemy przez te świetawink

Miłego dnia kobiety!
                                                  • melba7 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:02
                                                    a ja nic nie dostałam od Hortikisad
                                                  • hortika Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:16
                                                    Megi do Ciebie też wysłałam!! Tylko w drugim mailu! Więc juz pewnie masz!
                                                    Ant, ja Cię osobiście uduszę-jaki Krzyś!!! Słyszałaś co powiedziała ciocia
                                                    Marudka-wstydliwa -to dziewczynka czyli Zosia!!
                                                  • ant25 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:20
                                                    Hortiko Ty się nie denerwuj Tobie nie wolno...smile))Sama nie wiem, spojrzałam na
                                                    zdjęcie i mowie sobie jak nic ...Krzyś, choc faktycznie przecze sama sobie bo
                                                    faktycznie jak wstydliwa to dziewczynka....No ale powiedziałam nawet na głos ze
                                                    Krzyśsmile)))))
                                                    Zobaczymy smile)) Zaraz musze spisac swoje przepowiednie i zobaczymy w ilu %
                                                    trafione bedą smile))))
                                                  • nika112 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:18
                                                    Hortiko sliczne zdjęcia maluszka smile
                                                    No i fajnego masz kota, potrafi zadbać o roślinki w domu.
                                                    Dobrze ze moja psica jest za duza do chodzenia po parapetach, bo nie mialabym
                                                    zadnego kwiatka w domu, a juz kilka tych wiekszych niestety ma na sumieniu smile
                                                  • hortika Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:23
                                                    Antuś, jużem uspokojona...
                                                  • melba7 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:30
                                                    mam, dostałam fotkismile
                                                    Nie mam żadnych przeczuć odnosnie płcismile
                                                  • fantaisie Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:31
                                                    O rany wpadam na chwilkę i co widzę?! Śliczną dzidzięsmile)) Zawsze miałam słabość
                                                    do Krzysiówsmile))
                                                    A kicia i jej kieł na wierzchu jest powalający! Jakby widziałam swojego jajcarzabig_grin

Jaaniu to i ja się dopisuję, ślub miałam 22 czerwca, tylko że zaraz pyknie 4
                                                    latasmile jak ten czas leci...

Erguś, ja się wcale nie dziwię że taki odzew na psiaki są zbyt słodkie żeby nie
                                                    chcieć ichsmile
                                                    I wiesz co, coś Ci powiem na uszko u mnie dzisiaj to już były trociny...
                                                  • ant25 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:44
                                                    NO tak wióry, trociny,....smile)))i robią człowiekowi smakasmile)))A ja nadal
                                                    gryze....

MUsze wam opowiedziec co zrobiłą wczoraj moja genialna córka....

Bylismy w sklepie, wieczorkiem, stoimy przy kasie pakujemy rzeczy moje dziecko
                                                    capneło tylko ciasteczka i nagle odwracam się a jej nie ma, od razu podział rol
                                                    M na sklep ja na zewnątrz szukamy....i nic....juz mam kolana jak z waty.....
                                                    patrze w pewneej odległosci od sklepu jest wesołe miasteczko, wiec obieram
                                                    kierunek na to okropne dla rodziców miejsce.....i co widze moje dziecko stoi z
                                                    paczką ciasteczek tuz pod karuzela ktora własnie rusza z rozanieloną mina,
                                                    wpadłam porwałam na rece to moje diablo i ocaliłam przed złamaniem karku a
                                                    przynajmniej przed upadkiem z wysokiego podestu, niestety po nie wytrzymałam i
                                                    dostała klapa takiego porządnego pierwszy raz w zyciu....ona przebiegła ulice
                                                    gdzie jezdza samochody lotem błyskawicy chyba, bo cała akcja kiedy stałą i
                                                    nagle oddaliła się od kasy trwała naprawde chwilke, musze kupic kajdanki i
                                                    bede ją sobie przypinac do siebie,
                                                    POtem była wieczorna rozmowa i przeprosiny, obiecała ze juz nie
                                                    bedzie....pewnie do następnego razu....smile)
                                                  • fantaisie Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:47
                                                    O rany! Antuś miałam dreszcze....skąd w dzieciach tyle energii i "rewelacyjnych"
                                                    pomysłów?! Całe szczęście, że tylko tak się skończyło, ale myślę że to jest
                                                    dopiero wstęp do tego co Cię czeka!
                                                  • ant25 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:50
                                                    NO wiesz ja mysle ze ona ma cos z Ciebie Fantaisie smile)) Z tą energią...jezeli
                                                    tak to jestem juz ugotowana smile))))
                                                  • fantaisie Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:51
                                                    O tylko nie to, zbyt Cię kocham, żebyś przeżywała co moja mamasmile)) ale jakby co
                                                    to jako ciocia dobrze się spisujęsmile)) i razem damy czaduuuuuuuuuuu
                                                  • melba7 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:02
                                                    Ant, wyobrazam sobie, co przeżyłaś.Horror...dobrze,że nic się nie stało
                                                  • melba7 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:06
                                                    We wczesnym dzieciństwie mojego młodego takze rozważałam opcję kajdankowąwink
                                                    Straszny był z niego Jasio Wędrowniczek , cały czas go ganiałam.
                                                  • melba7 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:07
                                                    Antuś, przeciez Twoja Skarba jest spod znaku barana...to wiele wyjasniawink)
                                                  • jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:34
                                                    nieśmiało pytam czy ja też mogę dostać zdjecia Zosi vel Krzysia??
                                                  • melba7 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:37
                                                    Ja w czerwcu, 7 zresztą, mam trzecią rocznicęsmilejak ten czas leci...smile
                                                  • ant25 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:45
                                                    O i ja czerwiec 24, szósta rocznicasmile))
                                                  • fantaisie Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:48
                                                    Antuś, ja nie wiem czy Ty jesteś uświadomiona, że ja 24 mam urodzinysmile))
                                                  • ant25 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:50
                                                    OOO fajowosmile)))Noc Świętojanskasmile))
                                                  • fantaisie Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:52
                                                    Dokładnie, 12:20 to była dla mojej mamy godzina prawdybig_grinD Kochana to robimy imprę...
                                                  • megi.1 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 09:53
                                                    Ant, małą rzeczywiście podniosła Ci wczoraj adrenalinę i nie dziwię się, że
                                                    dostała klapsa, przecież zawału w takiej chwili można dostać! A kajdanki wydają
                                                    się być sensownym rozwiązaniemwink) może w przyszłości i ja z tego pomysłu
                                                    skorzystamsmile

Hortinko śliczny maluszek machający do całego światasmile o przeczuciach co do
                                                    płci nie będę mówić, żeby Cie nie denerwowaćwink

A my dziś mamy kolejną małą "rocznicę" czyli 35 tygodni Mikiego. To dla mnie
                                                    cud, że ta ciąża tak przebiega i Miki jeszcze jest w środku.
                                                  • ant25 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:01
                                                    Megi, 35tydz jak to szybciutko leci, grzeczny synus nie wybiera się nigdzie od
                                                    Mamusismile))

Moje dziecko od urodzenia do "grzecznych" nie nalezało, energia i pomysłowość
                                                    ją roznosząsmile))))

Fanatisie impra zawszemile widziana, Jacie sobie uświadomiłam 6 lat juz po
                                                    ślubie a z NIM juz 10!!!!Jako Święta żywcem do nieba pójdęsmile))))
                                                  • megi.1 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:06
                                                    Ant nawet Cię z butami do tego nieba wezmąsmile))

A charakter córeczki to przypadkiem nie po mamusiwink))?
                                                  • hortika Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:12
                                                    jaania wysyłam Ci jeszcze raz! Megi, 35 tydzień- to już jesteś prawie na mecie
                                                    i na pewno możesz odetchnąć z ulgą! Tak się cieszę! Kiedy ściąganie szwu- po
                                                    świetach? I wtedy wspólne lody warszawianek, tak?
                                                  • megi.1 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:15
                                                    Hortiko mam nadzieję, że 24 zdejmą mi szew, no i później nalot na grycanasmile już
                                                    się nie mogę doczekaćsmile

A Zosia to już ostateczne imię dla Waszego maleństwa?
                                                  • ant25 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:16
                                                    Megi czyli co juz bez szwu bedziesz na lodach ?
                                                  • megi.1 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:20
                                                    No tak palnuję, więc może od grycana prosto na porodówkęwink? Jak zdejmą mi szew
                                                    to już nie będę miała ograniczeń w poruszaniu się, tak jak każdy jak zwykły
                                                    człowiek (co prawda zwykły ale w rozmiarze wielorybka) więc spokojnie będę
                                                    sobie mogła poszaleć z Wami w arkadiismile
                                                  • jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:18
                                                    Dzięki Hortiko - jak super widać Maluszka!! Ale się nakręcam, coraz bardziej smile)
                                                    Kotek niezły bandzior!!
                                                  • fantaisie Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:08
                                                    Antuś u mnie 4 po slubie i 10 od poznania...

Megi 35?!!! wow, ale ten czas szybko lecismile)
                                                  • megi.1 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:11
                                                    Ant, Fantaisie to mój staż z M. mało poważnie wygląda przy waszychsmile My "tylko"
                                                    4 lata razem, nie ma co, naczekałam się zanim mój M. mnie znalazłsmile

Może do tych naszych dat na liście dodamy danty rocznic ślubu?smile Im więcej
                                                    okazji do imprezowania tym lepiejwink
                                                  • hortika Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:13
                                                    A u nas 5 lat po ślubie i 12 lat bycia razem...
                                                  • jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:15
                                                    więc u mnie w czerwcu 2 lata minie od slubu a w sumie razem jesteśmy..czekajcie
                                                    niech policzę....5,5 roku a znamy się jeszcze dłuzej bo od początku studiów
                                                  • ant25 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:13
                                                    Melba a kiedy się z tego wyrasta? Bo moja tak generlanie taki uciekinier...
                                                  • melba7 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:17
                                                    Ja brałam ślub w referendum unijnewinkgłosowaliśmy już w Kazimierzuwink
                                                  • hortika Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:18
                                                    Aleś się musiała wystraszyć! Ja kiedyś miałam pod opieką trzyletnie bliźniaki i
                                                    one mi uciekły w różne strony- myślałam, że umrę!
                                                  • erga4 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:22
                                                    Jaania - a skąd jesteś?? bo chyba jeszcze nie pisałaś.

chętnie dopiszę daty ślubu do naszej tabelki. Proszę o przesyłanie..

Antuś - no to niexłe miałaś przeżycie! kurcze zawału można dostać!!
                                                  • jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:26
                                                    pisałam pisałam smile Jestem z okolic Wrocławia, pracuję we Wrocku i codzienie
                                                    dojeżdżam. Nie jest to uciązliwe bo spod domu do pracy jadę 40 min - niektórzy
                                                    więcej czasu spędzają w korkach w mieście. Zresztą połowa mojej drogi do pracy
                                                    to juz Wrocław, korki mnie w sumie też nie omijają smile
                                                  • gviazdka3 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:19
                                                    I ja witam Was gorąco popijając Inkę (Danio już zjadłam!)!!!

Na pocztę jeszcze nie wchodziłam, ale liczę, że i do mnie dotarło
                                                    zdjęcie pewnej małej kruszynki lub okruszka!
                                                    Hortiko, wiesz, moja mała była wstydliwa, owszem, ale tylko do czasu,
                                                    bo w szpitalu tak "rozwaliła" nóżki, że doktorek błyskawicznie podał
                                                    mi płeć, hihi! (to było w 26 i 27 tc) Nie, żebym chciała Cię dobijać...

Laski, czy Wy wszystkie brałyście ślub w czerwcu???? ;o)

Erguś, 05.06. to dzień urodzin mojego kochanego mężusia! Kiedy Ty wychodziłaś
                                                    za mąż, on świętował swoje 26 urodzinki!

Fantaisie, ja również w tym roku obchodzę 4 rocznicę ślubu, matko, jak ten
                                                    czas leci! Tyle, że my stanęliśmy na ślubnym kobiercu 24.08.2002r.! smile))

Jaaniu, cieszę się, że poznajesz coraz więcej z nas wizjonalnie!

Antuś, mały klaps czasem dziecku się należy jak nic, a w tym przypadku...
                                                    Oj, ja też bym się zdenerwowała!!! Kiedyś widziałam we FR. jak pani
                                                    przedszkolanka wyszła z dziećmi na spacer (sztuk ok.6) i wszystkie były
                                                    przypięte do takiej smyczy (szły jeden za drugim,a pani na czele, hihi)

Życzę wszystkim przyjemnej pracy, sprzątanka i w ogóle miłego dnia!!!
                                                    m.
                                                  • hortika Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:24
                                                    Megi, Zosia Magdalena to oficjalne imiona, ale nie do końca akceptowane przez
                                                    M. więc zobaczymy. Męskiego jeszcze nie mam, same popularne mi się podobają-
                                                    Tomasz (to z sentymentu do Pana Samochodzika jak nic), Piotr, Mateusz...
                                                    Gviazdko, zobaczymy smile Małe było b. uparte- lekarka naciskała głowicą, a ono
                                                    nic...
                                                    Te łóżeczko kupiłaś w końcu na allegro?
                                                  • hortika Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:37
                                                    Wiecie co, dostałam wczoraj w prezencie książkę o dzieciach małych.. trochę
                                                    poczytałam i jedyne co mi utkwiło - że obrzezanie dzieci nie jest dobre (!) i
                                                    nieprawdą jest, że pomaga uniknąć raka szyjki macicy u przyszłej partnerkismile))
                                                    Szkoda, a tak na to liczyłam!!!! śmieszne te książki!
                                                  • gviazdka3 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:24
                                                    Megi, rozumiem, że szew będą Ci ściągać po ukończeniu 36 tc, tak?
                                                    I wówczas będziesz mogła normalnie wychodzić z domu, hurrraa!!!
                                                    A nie wiesz czy celibacik wciąż będzie obowiązywał??? Bo mnie już
                                                    coś trafia!!! ;o)))
                                                  • erga4 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:31
                                                    Fantaiusie - trociny powiadasz smile)) oj u mnie aż iskry szły smile))

gviazdeczko, megi - współczuję wam celibaciku...

Jaania - to gdzieś przeoczyłam smile) A wiesz że i ja i Antusia w ostatanim
                                                    czasie jeździłyśmy w twoje strony po autko smile ja byłam koło psiego pola a
                                                    antusia w Złotoryi.
                                                    A wrocław jest miłością moich rodziców - tam studiowali, tam się poznali..
                                                  • erga4 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:33
                                                    hortika nie denerwuj się - ale mnie tak samo bardziej na Krzysia wygląda niż
                                                    na Zosię smile)
                                                  • jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:35
                                                    Wrocław jest pięknym miastem, mam stosunek sentymentalny, dużo tu przeżyłam...a
                                                    zrseztą nie wyobrażałam sobie innego miasta do studiowania jak Wrocław.
                                                    Mieszkać jednak w dużym mieście nie chcę i dlatego mamy takie 12-to tysięczne a
                                                    w planach docelowe miejsce to oczywiscie wieś smile)) marzenie - domek z
                                                    ogródkiem. Dlatego kupiliśmy małe mieszkanie zeby łatwiej nam było sie
                                                    wyprowadzić. Mieszkanie a nie dom bo szybko było, dom budowałby sie
                                                    dłuzej...bardzo jestem niepocieszona teraz bo ja musze sama mieskzać, bez
                                                    sąsiadów...ale coż, parę latek trzeba sie przemęczyć
                                                  • althea35 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:43
                                                    Hej!

Boli, do niczego sie dzisiaj nei nadaje... @ rozszalala sie na calego.
                                                    Udalo nam sie zmianic termin na poczatek maja. Jeszcze przed wizyta M. ma
                                                    zbadac nasionka.

Gvizadko, my tez w sierpniu bralismy slubsmile

Ant, a to mala wedrowniczka z Amelki! Moj M. tez byl taki zdolny, kiedys
                                                    siedzial na blacie w sklepie, okok ojca i nagle zniknal. Nikt nie ma pojecia
                                                    jak on z tego blatu zlazl.

Hortko, dziekuje za zdjecia! A koty tak maja... ostatnio widzialam w sklepie
                                                    trawe dla kotow.

Jania, dziekuje za zdjecia! Slicznie wygladasz!

Buziaki dla wszystkichsmile
                                                  • jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:45
                                                    Kurcze a miałam taki plan ze popracuje dzisiaj smile nie da się, ciągle czytam
                                                    wątek i czaami coś dopisuję. A robota leży i czeka smile)) A terminy gonią...ech...
                                                    jutro niestety też do pracy idziemy
                                                  • jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 11:20
                                                    Altheo, dostałam maila ale bez załączników.....buuuuuu. Spróbuj moze jeszcze
                                                    raz?
                                                    Oj nie da sie z Wami pracować, nie da smile Ciągle próbuję ale co zajrzę na forum
                                                    to znowu sie odrywam od pracy zeby poczytać nowe posty.
                                                    Trzymaj się Althea- życze ulgi w bólu. Na szczęście nigdy nie miałam bolesnych @
                                                  • althea35 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 11:23
                                                    jaania, poszlo jeszcze raz.
                                                  • jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 11:26
                                                    mam mam!!! Ślicznie wyglądacie smile w ogóle ja uwielbiam oglądać ślubne zdjęcia smile
                                                    zastanawiam sie kiedy mi w pracy zablokują pocztę gazetowa - jest to jedyna
                                                    poczta która tu działa smile
                                                  • gviazdka3 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:37
                                                    Hortiko, mam zdjęcia!!! Są super, ale przepowiadać płci nie będę,
                                                    bo akurat "tych" miejsc tam nie widać! ;o)

Jaaniu, właśnie obejrzałam część 3 i 4 Twoich zdjęć! big_grinDD Na najnowszym
                                                    z nich wyglądasz tak samo jak na ślubie, nic się nie zmieniasz, wciąż
                                                    super laska!!!

Erguś, współczuj mi oj współczuj... Jak sobie pomyślę, że jeszcze przez
                                                    kilka miesięcy ten celibacik będzie mnie (nas) obowiązywał... No ale to
                                                    wszystko dla naszej dzidzi!
                                                  • jaania77 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:41
                                                    Dzięki Gviazdeczko za dobre słowo ale mam lustro oraz ciuchy z tamtego okresu -
                                                    niestety juz dłuzszy czas leżą w szafie bo sie w nie nie mieszczę wink w sukienkę
                                                    ślubną nie weszłam już po pół roku wink)Ale cóż, teraz moze być jeszcze gorzej
                                                    jakby tak fasolka się szybko trafiła - ale akurat to nie martwiłoby mnie
                                                    zupełnie smile))
                                                  • megi.1 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:35
                                                    Gviazko ja pewnie dostanę jakiś antybiotyk po zdjęciu szwu ze względu na
                                                    bakterie więc celibacik pewnie będzie trwał, aż do porodu, za to Ty masz szansę
                                                    na te "wióry" jeszcze przed porodemsmile

Erga u Ciebie iskry, u Fantaisie wióry, wiosna na całegosmile
                                                  • hortika Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:39
                                                    co Wy z tym Krzysiem, przecież rysy twarzy czysto kobiece!!! I nie ma Marudki,
                                                    żeby mnie wsparłasmile))
                                                  • nika112 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:46
                                                    Jaania ja tez jestem z Dolnego Slaska, mieszkalo ok. 30 km od Jeleniej Góry
                                                    kolo Świeradowa. we Wrocławiu czasem bywam na zakupach i u brata w odwiedziny smile
                                                  • erga4 Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:51
                                                    Hortika - ja może widzę Krzysia u ciebie i Tadzia u bebell bo sama chcę synka
                                                    smile) hihihi

gviazdeczko- dzielny jest twój M. bo nam kobietom chyba łatwiej znieść
                                                    celibacik. Mój ciężko by to znosił.
                                                  • fantaisie Re: Dzień Dobry!! 13.04.06, 10:50
                                                    Tiasmile) kobiece??? mam ew.problemy ze wzrokiemsmile))
    • gviazdka3 Dzień dobry - c.d. 13.04.06, 10:52
      Hortiko, ja tam neutralna jestem w sprawie płci Twojej dzidzi!
      Zaś łóżeczko zamówię dziś lub jutro na allegro, czekam tylko
      na odblokowanie nowego konta w mBanku!

Altheo, współczuję boleści @@@-owych!!! Wiesz kochana, że ja Cię jeszcze
      nie widziałam, ostatnio przypadkiem ktoś napisał jak masz na imię, ale
      fotki Twoje póki co jeszcze do mnie nie dotarły, więc mogę prosić???

Megi, mam taką małą nadzieję, że zanim urodzę będę mogła troszkę się
      poprzytulać konkretniej z moim ukochanym, bo później to wiadomo...
      • gviazdka3 Re: Dzień dobry - c.d. 13.04.06, 10:57
        Erguś, wiesz, zdziwiłam się, ale mój M. tak bardzo pragnie dzidziusia
        i boi się o moją ciążę, że chyba te "męskie żądze" odeszły na bok!
        Wiadomo, brakuje mu seksiku z żonką (tym bardziej, że dosłownie leci
        na moje krąglejsze kształty wink)), ale widzę, że zrobiłby wszystko dla
        córeczki i poświęcenie w postaci "celibaciku" nie jest dla niego jakąś
        straszną rzeczą!
      • althea35 Re: Dzień dobry - c.d. 13.04.06, 10:58
        Gviazdko, mowisz i masz!

A ja dalej mysle nad tym obiadem... Moj M. znalazla jakis sklep z miechemsmile
        • gviazdka3 Re: Dzień dobry - c.d. 13.04.06, 11:02
          Dzięki Althea za śliczne ślubne zdjęcie!!! Coś mi się wydaje, że brunetki
          na naszym forum w większości są, buuuu wink))
          • erga4 Re: Dzień dobry - c.d. 13.04.06, 11:07
            Althea - Gviazdka ma razję - twoje imię poznałyśmy przez przypadek - bodajże od
            Marudki smile)
            A ja zapraszam do wysyłania dat ślubu - dołoże do tabelki smile
            • erga4 Re: Dzień dobry - c.d. 13.04.06, 11:08
              aaa i zapomniałam - ściskam cię Althea - oby małpa była jak najlżejsza i
              szybklo dała ci spokój.
              • ant25 Re: Dzień dobry - c.d. 13.04.06, 11:09
                Althea sciskami ja , juz niedługo do Ciebie dołącze w bolu @ wym, ale 2007 r
                bedzie nasz smile))
                • fantaisie Re: Dzień dobry - c.d. 13.04.06, 11:15
                  Althea właśnie doczytałam, bidulko, staraj się poleżeć...i tak jak napisała Ant
                  2007 należy do nassmile))

Gviazdko, masz rację mój M. nie miał w ogóle ochoty na seksik, bo się cały czas
                  bał... a normalnie to razem lubimy ten sporcik oj lubimysmile))
                  • ant25 Re: Dzień dobry - c.d. 13.04.06, 11:46
                    O a dla mnie ciąza to był dopiero czas na iskry z wiórami, nigdy
                    dosc......smile)))))
                    • gviazdka3 Re: Dzień dobry - c.d. 13.04.06, 11:49
                      W takim razie Ant, tylko pozazdrościć Ci możemy... smile))
                      U mnie pewnie byłoby podobnie (hmm, nawet było, ale bardzo krótko,
                      bo na początku 3 m-ce wstrzemięźliwości, później trochę mogliśmy
                      baraszkować aż do pojawienia się skurczy, a od pobytu w szpitalu
                      to już zupełnie NIC!)
                  • erga4 Re: Dzień dobry - c.d. 13.04.06, 11:46
                    oj fantasiu - i ja lubię ten sport smile)
    • bebell Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 12:53
      Hej!

Hortika- fajna ta Zosiasmile) i fajnie kończyną swa machasmile) tez bym sobie na
      jakies USG poszłasmile)

Althea- mam nadzieję, że bóle @-owe szybko przejdą... sciskismile)

i nie wiem co więcej chciałamsad((
      jestem dzis totalnie do niczegosad( taka jakaś mentalnie niepozbieranasad((
      i tak mi się nie chce nigdzie jechac na te Święta... posiedziałabym poprostu w
      domu z Mężem i Dzieciną... a tak ciagle człowiek goni i goni... eh...

k.
      • erga4 Fantaisie-zobacz co znalazłam 13.04.06, 12:55
        Może to nie flet ale też ładny smile)

aukcja.onet.pl/show_item.php?item=97822836
        • erga4 Re: Fantaisie-zobacz co znalazłam 13.04.06, 12:57
          aha - wyjaśniłaś już z pawełkiem sprawę zdjęcia pani Funiorka? smile)
          hihihi
          • fantaisie Re: Fantaisie-zobacz co znalazłam 13.04.06, 13:14
            Erguś ale czad aniołek, a że ja mam tylko jeden kierunek wzrokowy to też nieźle
            się prezentujesmile)
            Wyjaśniłamsmile)) odpracował przez całą noc, a nad ranem przeszedł samego siebie...
            • erga4 Re: Fantaisie-zobacz co znalazłam 13.04.06, 13:23
              :o))))))))
              • gviazdka3 Re: Fantaisie-zobacz co znalazłam 13.04.06, 13:56
                Wracam z godzinnego leżenia i liczenia ruchów dzidzi!
                Megi, czy Ty też uzupełniasz kartę ruchów dziecka od 30tc?!

Fantaisie, w właśnie, wczoraj jak zobaczyłam TO Twoje zdjęcie na
                stronie kotka, o mało gały mi nie wyleciały z orbitek!!! ;o)))
                Pawełek nie boi się, że ktoś wykorzysta taką sexi fotkę jego żonki?!

A o tych wiórach to już mi proszę nie pisać, zlitujcie się nad cierpiącymi! wink

Qrcze, już zaczynam się wkurzać na ten mBank, dlaczego jeszcze nie odblokowali
                mi konta?!?!?
                • erga4 Re: Fantaisie-zobacz co znalazłam 13.04.06, 14:04
                  oj gviazdeczko - chętnie bym się z toba zamieniła smile) wolałabym mieć kruszynkę
                  w sobie i pościć... echh - pozostaje nadzieja że kiedyś się uda. Choć w czerwcu
                  minie 2 lata....
                • fantaisie Re: Fantaisie-zobacz co znalazłam 13.04.06, 14:04
                  Nienawidzę mBankutongue_out zawsze mamy z nim kłopoty....ja korzystam z Lukasa i mam
                  spokój, a P. się męczysmile u nich wszystko trwa trochę dłużej...

Chyba się nie boi, nie wiem czy te zdjęcia są, ale niektórych na pewno nie można
                  sobie wziąć, jak on to zrobił to ja nie wiemsmile

Kochana, czekaj cierpliwie! Jak się do siebie dorwiecie to ani wióry, ani
                  trociny tylko już pyłsmile)))))
                  • ant25 Re: Fantaisie-zobacz co znalazłam 13.04.06, 14:17
                    A ja jetsem w Mbanku juz ponad rok i wszystko jest super, ale ja przeszłam z
                    PKO wiec moze dlategosmile))
                • althea35 Re: Fantaisie-zobacz co znalazłam 13.04.06, 14:17
                  Gviazdko im schodzi z wszystkim zawsze baardzo dlugo. Zadzwon do nich. Moze im
                  sie twoj podpis nie spodobal, albo cos w tym stylu. Ja tak mialam.
                  • jaania77 Re: Fantaisie-zobacz co znalazłam 13.04.06, 14:25
                    heheh, koleżanki - ja pracuje w banku!! Na szczęście w zadnym z
                    wymienionych smile ale nie bronię swojej firmy, o nie!! Powiem tylko ze kredyt
                    brałam w innym banku niz pracuję i wszedzie jest bałagan!! Na szczęście nie
                    obsługuję juz klientów i nie musze wysłuchiwac reklamacji - bo straszną rzeczą
                    jest wstydzić sie za firmę...a są powody...
                    • gviazdka3 mBank...... 13.04.06, 14:43
                      Z moim mężusiem mamy jedno wspólne konto w innym banku, ale to,
                      na które tak czekam założyłam ze względu na zakupy przez net!
                      Dzwoniłam do mBanku we wtorek, wkurzyłam się, bo niby konto mam
                      zablokowane, ale mój przelew na nie wpłynął, widzę swoją kasę,
                      ale nie mogę jej ruszyć, totalny bezsens!!! Aha, pani z mBanku
                      powiedziała mi, że konto jest zablokowane, bo widocznie moja
                      umowa do nich nie dotarła i mam się z nimi skontaktować pod koniec
                      tygodnia! Tylko, że ja muszę zapłacić kilku osobom z allegro
                      przelewem już teraz!!! uncertain I chyba będę musiała się pofatygować
                      do mojego "starego" banku jutro...
                      • jaania77 Re: mBank...... 13.04.06, 14:48
                        no to rzeczywiscie. Ale sprawdź od razu w swoim banku - przecież teraz już z
                        każdego konta można płacić przez internet, nie potrzebujesz drugiego konta. ja
                        załozyłam alternatywne konto w mbanku i mam tam jakies drobne sumy bo czasami
                        sie zdarza ze akurat mój bank ma awarię i nie czyta kart smile Alez bankami tak
                        już jest - czasami procedury są takie, ze nie ma zmiłuj, głową muru nie
                        przebijesz...tylko niepotrzebnie nerwy stracisz. Posłuchaj doświadczonej
                        koleżanki (doświadczonej w zakresie bankowosci oczywiscie smile i sie nie
                        denerwuj!! Bo niezdrowo!!
                        • gviazdka3 Re: mBank...... 13.04.06, 14:52
                          Wiesz Jaaniu, nie denerwowałabym się, gdyby nie to, że na serio
                          muszę jak najszybciej puścić kilka przelewów! A mój dotychczasowy
                          bank jest trochę zacofany i nie ma możliwości załatwienia
                          czegokolwiek przez internet, eh...
                          • gviazdka3 Re: mBank...... 13.04.06, 14:56
                            A w dodatku, mieszkam na wsi, więc, by dostać się na najbliższą
                            pocztę czy do banku, muszę wsiąść w samochód, co niezbyt mi
                            się podoba (tzn. owszem jeżdżę, ale staram się zawsze z kimś, bo
                            nie wiem czy coś się nie stanie...)
                            Marudna dziś jestem, wiem... smile))
                      • erga4 Re: mBank...... 13.04.06, 14:56
                        Gviazdeczko- mój mężuś też ostatnioo założył nam konto w mBanku. I póki co
                        wszystko jest w porządku. Mój brat tez w nim ma i jest bardzo zadowolony. ja
                        się nie wypowiadam bo jeszcze nawet nie byłam na swoim koncie smile)

• althea35 Re: mBank...... 13.04.06, 14:57
                        Gviazdko oni maja na uruchomienie konta pare dni. Pare dni schodzi zanim umowa
                        do nich dotrze. A jak im sie cos nei podoba to nie odblokuja dopuki nie
                        wyjasnisz. Tak, wplacac na konto mozna, tylko wyplacac nei moznasmile
                        • jaania77 Re: mBank...... 13.04.06, 15:04
                          Gviazdko rozumiem Cię w 100%. Taka bezsilnosć mnie też czasami strasznie
                          wkurza. Ale nie denerwuj się bo sie dzidzi udzieli smile))
                        • fantaisie Re: mBank...... 13.04.06, 15:05
                          Hi hi hi, zawsze tak jest biorą kaskę a nie na odwrótsmile
                          Ja wolę Lukasa, P. mbank! Mnie tylko szlag trafia, że u mnie przelewy są
                          natychmiast a u niego trzeba czekaćsad raz czekałam 3dni!!! I się wkurzyłam bo
                          nie miałam czym zapłacić...
                          Ale Gviazdko spokojnie, kiedyś będzie działaćsmile))
                          • jaania77 Re: mBank...... 13.04.06, 15:08
                            ech te banki smile)
                            dobrze, ze przynajmniej z wypłatą wynagrodzenia się nie spóźniają smile) a i
                            jeszcze się nie spóźnija w pobieraniu opłati prowizji - w każdej innej sprawie
                            jest to możliwe...
                            a wiecie - odkąd zaczęłam pracować w banku to nie używam słów "masz to u mnie
                            jak w banku" - bo tu różne rzeczy sie dzieją smile)
                            • fantaisie Re: mBank...... 13.04.06, 15:10
                              Ale sobie ponarzekałyśmysmile)) ale nie ma co, są potrzebne i bez nich byłoby gorzej!
                              • jaania77 Re: mBank...... 13.04.06, 15:13
                                smile)))) dają pracę przede wszystkim!!!
                                ale - wszedzie dobrze tam gdzie nas nie ma, czyż nie ??
                                a ponarzekac czasami trzeba - nie ma co!! Potem sie człowiekowi lżej robi...na
                                jakieś 10 minut smile
                          • gviazdka3 Re: mBank...... 13.04.06, 15:10
                            Dzięki laski! Zadzwoniłam tam raz jeszcze i bardzo miły pan
                            (myślałam z początku, że rozmawiam z komputerem) poinformował
                            mnie, że konto jest otwarte na wpłaty i tych pieniążków nie
                            ruszę dopóki nie zweryfikują mojej umowy, co zajmie im jakieś
                            10 dni roboczych...
                            No nic, może jeszcze dziś ktoś ze mną pojedzie do banku...
                            (mężuś robi porządki na budowie!)
                            • megi.1 Re: mBank...... 13.04.06, 16:45
                              Gviazdko my z mbankiem mamy juz dłuższy romans (łącznie z kredytem
                              mieszkaniowym) i jak narazie nie było problemów. Oni zastrzegają sobie te 10
                              dni roboczych na zweryfikowanie umowy.
    • gviazdka3 Re: Lalisiu!!! 13.04.06, 15:13

Dziękuję za śliczną dziecięco - jajkową karteczkę!!! big_grinDD
      • lalisia78 Re: Lalisiu!!! 13.04.06, 15:15
        w tym roku nie mam czasu na wysylanie kartek norumalnie wiec komu sie dalo
        wyslalam wlasnie takasmile
        • erga4 Re: Lalisiu!!! 13.04.06, 15:43
          Fantazyjna Moniu- a ja własnie sobie zapisałam twoją foteczkę z funiowej
          stronki tongue_out
          • erga4 Re: Lalisiu!!! 13.04.06, 15:45
            jeszcze 15 minut i do domku... ufff - już nie moge się doczekać powitania przez
            psiaczki!! Az mi się zmutno robi jak pomyślę że za tydzień ich już nie będzie...
            • fantaisie Re: Lalisiu!!! 13.04.06, 15:50
              tylko nie rób z niej karteczki świątecznejsmile)

Lalisu, dziękuję za życzonka w pięknej dzięcięcej kartcesmile)))))))))
              • althea35 Re: Lalisiu!!! 13.04.06, 16:09
                Dziekuje Lalisiu, ze kartke i zyczenia!
                • melba7 Re: Lalisiu!!! 13.04.06, 16:34
                  jaka fajna kartkasmileLalisiu, dziękujęsmile
                  Althea, wstyd się przyznać, ale ja jeszcze nie mam Twojego zdjęcia,przejrzałam
                  pocztę własniesmileMogę prosić?
                  Współczuję z powodu @...ja też po tym dupastonie(błąd zamierzony)mam jakoś
                  dłuzej, to już 7 dc!
                  • megi.1 Re: Lalisiu!!! 13.04.06, 16:43
                    Lalisiu duży buziak za ślizną kartkę dla Ciebie i pięknych córeczeksmile
    • megi.1 Gviazdko 13.04.06, 16:42
      Mój ginekolg nie wypowiadał się o takiej karcie ale przyznam Ci się, że ja jej
      specjalnie nie prowadzę, bo i tak już znerwicowana jestem i to byłby dodatkowy
      powód do niepokoju. Staram się sprawdzać na bieżąco, kiedy Miki się rusza i
      zapamiętywać czas do następnych ruchów, a że Miki jest dość aktywnym dzieckiem
      to jakoś sobie radzimysmile
      U nas czasmi tak jest, że on ma bardziej aktywny dzień i później dzień
      względnego spokoju, więc to by mnie stresowało w przypadku wypełniania karty.
      Natomist mój ginekolog twierdzi, że czasmi takie dni zwiększonej aktywności i
      później dni odpoczynku mogą się zdazac i jest to normalne.
      Ech ale się rozpisałamsmile
      m.
    • gviazdka3 :(((((((((((((((( 13.04.06, 17:36
      Bombamonika znów jest w szpitalu z Magdusią... Mała ma zapalenie płuc! sad((
      Pomódlmy się, by ta zła passa wreszcie się skończyła!!! Biedna dziewczynka...
      I jej rodzice też...sad(((((((((
      • ma_ruda2 Re: :(((((((((((((((( 13.04.06, 17:57
        wchodze zeby sie przywitac (dopiero wrocilismy) a tu taki post ... boshe a juz
        myslalam ze nasza Magdusia wyczerpala limit pobytow w szpitalu. pomodle sie za
        nia i bede trzymac kciuki!! oby szybciutko dziewczyny opuscily szpital ...

lece czytac.
        • megi.1 Re: :(((((((((((((((( 13.04.06, 18:24
          Też mi się strasznie smutno zrobiło, gdy dostałam tego sms-a. Biedna Magdusia.
          Będziemy się za nią modlić.
          • melba7 Re: :(((((((((((((((( 13.04.06, 18:26
            Jasny gwint...sad(((
            Biedna Magdusia, biedni jej rodzice...sad
            • lalisia78 Re: :(((((((((((((((( 13.04.06, 18:27
              oze kiedy ta zla passa sie dla nich skonczy i beda sie ciezyli swoimszczesciem
              w spokoju. zeby jak najszybciej
          • gviazdka3 Re: :(((((((((((((((( 13.04.06, 18:29
            Smutniutko dziś... I tak się zastanawiam, czy Magdzia tak często
            i poważnie choruje dlatego, że urodziła się już w 31 tc? Jak
            myślicie? Choroba oczek to na 100% przypadłość wcześniaków, ale
            pozostałe?!?! Nie sądziłam, że aż tyle będzie się musiała jeszcze
            nacierpieć i ona i jej rodzice! sad((
            • fantaisie Re: :(((((((((((((((( 13.04.06, 18:37
              Ile możnasad(( jak zobaczyłam Twoje smutne minki to bałam się otworzyć postasad(
              dlaczego ta dziecina tyle musi cierpieć??? Myślałam, że już teraz będzie dobrze...
              Gviazdko sądzę, że Magdusia ma słaby układ odpornościowy i po prostu łapie
              wszystko, a że bardzo często jest w szpitalu to jest wyjątkowo narażona na
              wirusy i stąd te choróbskasad Cała ich rodzina chyba wyczerpuje limit chorób na
              najbliższe 100 lat. Pomodlę się za Maleńką...
            • megi.1 Re: :(((((((((((((((( 13.04.06, 19:10
              Gvaizdko, niestety odporność wcześnizcków jest mniejsza niż dzieci
              urodzonych "w terminie". Myślę, że u Magdusi duży wpływ na te choroby ma samo
              przebywanie w szpitalu. Z jednej choroby jest leczona a zarazki innych chorób
              ją atakuja. Mam nadzieję, że Monika i Magdusia szybko wrócą do domu!!!
      • althea35 Re: :(((((((((((((((( 13.04.06, 18:53
        Jakie to dziciatko jest biednesad(( Jak mi jej szkoda i Moniki tez. Mam
        nadzieje, ze Magdusia szybko z tego wyjdzie.
    • gviazdka3 Hortiko!!!!!!!!!!!! 13.04.06, 18:42
      Kochana, jeśli wzrok mnie nie myli (zajrzałam przed momenten na naszą
      listę) świętowałaś wcozraj swoje urodzinki!!! I nic się nam nie
      przyznałaś!!! Skandal! ;o))) A dziewczyny pewnie bardzo chętnie
      wypiłyby za Twoje zdrówko!!!
      Ale nie to chciałam napisać!

Z jednodniowym opóźnieniem przesyłam najpiękniejsze życzenia dla Ciebie
      i noszonej pod serduszkiem Dzidzi! Niech spełnią się Twe marzenia, szef
      więcej Cię nie wkurza, a Maleństwo stanie się największym szczęściem
      pod słońcem!!!

A tak a propos, nie pomyliłam się?!?! Miałaś wczoraj urodzinki, prawda?!
    • stokrotka76 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 18:48
      Dzieńdoberek smile.

Troszkę się dziś nalatałam... Ginka wysłała mnie na badanie krwi na
      przeciwciała przeciwplemnikowe - wynik za 2-3 tygodnie dopiero. Mam nadzieję,
      że ich nie mam, bo jak tak, to klops - przeciwciała są wskazaniem do invitro.
      Jak wynik będzie dobry, robimy hsg. jak hsg równiez wyjdzie ok - iui.
      No i mam torbiel! Ale to nic nie szkodzi, mam brać 3x dziennie duphaston
      zamiast 2x dziennie i zniknie. Już wiem dlaczego brzuszek pobolewa!
      Powiedziała, ze torbiel nie oznacza, ze nie można być w ciąży, choć u mnie
      przez ten wrogi śluz to raczej mało prawdopodobne...
      • ma_ruda2 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 19:01
        doczytalam, ale my plodne jestesmy big_grinDDD
        zaczynamy ...

Horticzko - wszystkiego najlepszego z okazjii urodzin, samych slonecznych dni,
        slicznego i zdrowego Horticzatka i spelnienia marzen. no i ciocia Maruda nadal
        twierdzi ze twoje malenstwo to dziewczynka!!! Zofia Magdalena - cudnie smile)

Antus - Amelka napewno ma charakterek po mamusi - mamusia tez taka kuternoga,
        pamietasz nasz 'spacerek' wieczorny po tarchominie??? ale sie nie dziwie ze ci
        mala cisnienie podniosla, dzieci sa niesamowite, wystarczy sposcic je z oka na
        1 sekunde i juz ich obok nie ma ...

Althea kochanie usciski mocne, mam nadzieje ze @ ci szybko odpusci i ze to
        ostatnia w tym roku smile)

Ja mam konto w kredyt banku sa OKROPNI, ale mam bankomat i moj oddzial pod
        blokiem wiec mi sie nie chce nic zmieniac. dzis poszlam po 10 po kase do
        bankomatu a on kurna zepsuty a bank czynny od 11.30 wrrrrrrrr ...

Lalisia kartka sliczna, corki sliczne - dziekuje bardzo smile)

a my slub bralismy 04.09.05 a znamy sie od 10.10.99 - same sobie policzcie ile
        to juz lat, nie tak duzo jak niektore z was ale tes sporo ... u mnie to moj M
        zywcem do nieba pojdzie smile))
        • ma_ruda2 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 19:03
          no i zapomnialam ... ups - Horticzko zdjecia Zosi cudne!!! smile)) dziekuje
          kochana, dziekuje ... mialam lzy w oczach ogladajac jak malutka macha do cioci
          marudy lapka big_grinD
          • zuza1978 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 20:43
            Witam wieczorową porą, w ciągu dnia nie mam za bardzo ani czasu ani
            możliwości , bo sobie spokojnie poczytać i popisać, to wieczorem spróbuję
            nadrobić...

Biedna Malutka Magdusia, oby to już ostatnia wizyta. Wcześniaki mają naprawdę
            ciężkie życie

Melba, a ja jeszcze nie dostałam twojego zdjęcia i nie wiem, jak wyglądasz, i
            Hortki też nie dostałamsad

Ale Hotiniątko dostałam,.Cudne. Zosia jak nicsmile A mamusi Zosi życzę wszystkiego
            najlepszego z okazji urodzin.

Ant, Twoja córa rzeczywiście nie pozwala Wam na spokojne życiesmile

Fantaisie, a Ty nie przesadzasz z tymi porządkami? Ty się biedaku
            zapracujeszsmile)))

Erga, a czy mogę dostać kopię tabelki, co by być bardziej zorientowaną?

Althea, współczuje, przykro mi i z powodu nadejścia @ i wszystkich jej
            dolegliwości

Stokrotko, ściskam mocno, oby już skończył się ten etap „pod górkę”

Kontytnuując wątek ślubów, my braliśmy 21.09.2002, a jesteśmy ze sobą już
            od ‘98r. Kawał czasu...

Od jutra mam odwyk od forum, bo u rodziców netu niet. A teraz czas się spakować.
            • megi.1 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 20:46
              Zuza, życzę Ci miłego wypoczynku u rodzicówsmile

Coś padam dzisiaj, dopiero 21.00 a ja już śpię na siedząco.
              • feromonka Jaania77 13.04.06, 20:50
                czy ja mogę prosić fotki?smile nie doslałam ale to penwie dlatego, że mało tutaj
                zaglądam z braku czasu.

pozdr
                widziałaś fotki mojego miszkanka? są jeszcze na starym wątku.
                • jaania77 Re: Jaania77 13.04.06, 21:11
                  ja na minutkę
                  Feromonko, wyślę, wyśle zdjecia ale po kolacji. Dopiero do domu wpadłam. Zuza -
                  nie dostałam zdjeć - mail był pusty bez załączników sad
                  Bardzo współczuję i trzymam kciuki za chorą córeczkę Moniki - Magdusię
                  Lecę jeśc pyszna sałatkę z kurczakiem smile
            • gviazdka3 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 20:49
              Zuza, jeszcze raz życzę udanego pobytu u rodziców! Tylko nie przeziębij
              się nam jak Cię obudzą zimnym prysznicem w poniedziałek!!! ;o)

Erga pewnie podeśle Ci listę w najbliższym czasie!
              A przy okazji przypominam niektórym e:koleżankom, że zapomniały
              przesłać Ergusi daty swoich urodzinek i imieninek i na liście
              sporo braków mamy...

Miłego wieczorku!!!
              m.
              • gviazdka3 Dobranoc 13.04.06, 20:58
                Ja, podobnie jak Megi, padam mimo wczesnej pory, oczka mi się kleją...
                Śpijcie dobrze!!! (i nie rozpędzajcie się z pisaniem! ;o) )
                Do jutra!
                m.
              • zuza1978 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 21:03
                Byłabym zapomniała, że później tu nie zajrzę i jeszcze bym poszła spać i potem
                wstyd....

Z wyprzedzeniem co prawda, Wszytskiego Najlepszego z okazjii Świąt Wielkiej
                Nocy, tradycyjnie mokrego dyngusa i smacznego jajka, jak naszybciej
                po "zajączku wielkanocnym" dla kaźdej z tu obecnych, dla częsci już
                zafasolkowanych, by "zajączki" przyszły na nasz świat w odpowiednim czasie,
                zdrowe i śliczne jak mamusie, niech te święta będą wyjątkowo pogodne i radosne,
                słoneczne i szczęśliwe, żeby na dworze była cudna pogoda na spacerki i żeby
                pomysły na świąteczne obiady okazały się strzałem w dziesiątkę
                Życzę Wam świątecznego wytchnienia, spokojnego do M-ów przytulenia, rozmarzenia
                i oderwania od codziennych problemów.
                M
                • fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 21:11
                  A ja dalej sprzątam........
                  • erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 21:36
                    Fantaisie - no zdjęcie na kartkę jak najbardziej się nadaje - może nie
                    świąteczną ale na pewno na wakacyjną smile))

Listę uzupełniam smile) czekam na więcej dat. wtedy przeslę wszystkim.

Biedna magdulka i Monia - myślami jestem z nimi. I pomodlę się za nie..
                  • megi.1 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 21:38
                    Fantaisie miej litość nad sobą!!!!
                  • althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 21:38
                    Fantaisie, co ty jeszcze sprzatasz?? Okienka trzeci raz? A mzoe podlogi po raz
                    setny?? No daj juz spokoj!!!
                    Udalo nam sie zdobyc sluszny kawal schabu! Wiec na obiad w niedziele bedzie
                    schab, prawdopodobnie w sliwkach.
                    • megi.1 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 21:40
                      Althea czyli polowanie udanesmile))

Życzę dobrej nocki wszytkim bo już do niczego sie dzis nie nadajęsmile
                      • zuza1978 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 21:47
                        Jaania, wysłałam na nowo, zobaczsmileJak się nie uda, to przypomnij mi po świętach.
                        Erga, jakie dane mam Ci wysłać do tabelki?
    • bebell Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 21:47
      Cześc wieczoremsmile))

strasznie się zmartwiłam Madusiąsad( i z przerażeniem stwierdzam, ze z tego
      zrobiło się błędne koło: kolejne antybiotyki wyjałowiaja Malutkiej organizm,
      który nie potrafi juz sam sobie poradzic z infekcjamisad( Maleńka łapie więc
      infekcję za infekcją i znów dostaje antybiotyksad(( zupełnie nie wiem co zrobic
      by wyjśc z tego "zakletego kregu" i jak pomóc Monice... modlę się...

Jaania- wysłałam Ci foty naszesmile)

stokrotko- dobrze, ze wszystko jest pod kontrolasmile)

zuza- ładuj akumulatorki na łonie rodzinysmile) i może ten prysznic to ty
      urządzisz??smile)) nie daj sięsmile)

cytruś już w gdańsku chybasmile) mam nadzieję, że też wypocznie i się odstresujesmile)

Fantaisie- wrzuc na luzsmile) czy Ty zamierzasz dawac gosciom z podłogi jeśc??? że
      tak pucujesz i pucujeszsmile)

Ma_rudka- a kiedy masz następną wizyte??

Matalko- jak Twoje poczatki przeziębienia?? mam nadzieje, że poszło precz!!!smile)

a mój niepozbierany dzisiaj mental nadal mi dokuczasad( zaczynam dochodzic do
      wniosku, że to wpływ "Szkiców piórkiem" Bobkowskiego- strasznie nostaligiczna
      książka...

sciski Kobiety

kasia

ps. jesli zas chodzi o kryminały to niedawno skończyłam "Śmierc w Breslau"
      Krajewskiego- fajowysmile) i mrożący krew w zyłachsmile))
      • erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 21:52
        tabelkę poszerzyłam. dla niezorientowanych w tabelce były:
        nick, imię, numer telefonu, urodzinki i imieniny. Dodałam date ślubu, imię męża
        i może numer gg? hihi - a skończy się pewnie na numerach pesel hehehe.
        • bebell Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 21:54
          no i jeszcze numer buta by sie przydałsmile))
          • erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 21:57
            :oDDD
            • bebell Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 21:59
              ooo i jeszcze czipy na GPRSsmile) z taka mapą elektroniczną, znałybysmy zawsze
              swoje współrzędnesmile)
              podobno w Japoni takie czipy robią furoresmile)
              • erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 22:00
                I najlepsze życzenia dla Hortiki!!!

I powiem wam w tajemnicy że za tydzień będą Melby urodzinki smile)
                • bebell Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 22:02
                  Och! wiedziałam, ze zapomniałam o czymś waznym!!
                  Hortiko- wszystkiego najsmile) niech Zosia bedzie Zosiąsmile) i niech rosnie zdrowo: i
                  w brzuchu i jak juz z niego wychyniesmile)multum sciskówsmile)
              • zuza1978 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 22:02
                dane do tabelki prześle juz po świętach, bo teraz naprawdę czas spać (pobudka o
                5). Rozmiar stanika też? smile))
                Wyłączm komputer.
                Do usłyszenia a właściwie do poczytaniasmile
                • althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 22:16
                  Hortiko, wszystkiego naj, naj, naj! Niech dziecie rosnie i grzeczne bedzie i w
                  srodku i juz po uwolnieniu! Lekkiego rozwiazania w terminie! Buziaki!
          • althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 22:13
            A gdzie imiona rodzicow?
            I NIP?
            • erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 22:21
              jasne - dawaj !!!
              Nie zapomnij o PINach smile))
              • bebell Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 22:24
                big_grinDDDDDD
                i PUKachsmile))
                • erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 22:31
                  PUK PUK smile)
                • ant25 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 22:44
                  Witam Wieczorowo,

Hortiko, wszystkiego najlepszego, samych szcześliwych chwil, i........

aby......

Krzys...........

Okazał się Zosiąsmile))))))

Bardzo mi się przykro i smutno zrobiło po informacji od Moni, Mała Madzia tyle
                  się musi wycierpieć, moja siostra jest wczesniakiem, mama rodziła ja w wieku 40
                  lat, i tez na poczatku nie było rozowo ale jak tylko skonczyła roczek poszła do
                  przodu jak burza i od tego czasu juz zawsze była najwieksza ze wsyzstkich
                  dzieci, niestety pozostał słaby wzrok, Bebel ma racje to zaklety krag
                  antybiotyki i pobyt w szitalu i kolejne choroby,
                  Oby w koncu nastały lepsze i słoneczne dla nich dni,

I widze radosna dyskusje od Pukach i Pinach smile)))

Lece spac, padam,
                  • althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 22:51
                    Antusia, a kiedy ty masz urodziny? Bo z tego co ja pamietam, to ty tez
                    kwietniowa jestes.
                    • melba7 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 23:03
                      Hortiko, wszystkiego naj naj najsmileSpełnienia większych i mniejszych marzeńsmile
                      I spokojnej ciąży, lekkiego porodu,i zdrowego i grzecznego dziecięciasmilesmile
                      • jaania77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 23:10
                        Hortiko - sto lat, sto lat!!!
                        Wszystkiego najlepszego!!

Bebell i Zuza - dzięki za zdjecia. Bebell -śliczna córcia smile

Enterku - wysłałam zdjątka.

Przeczytałam wszsytko ale nie mam siły pisać - jestem padnięta - wróciliśmy
                        późno i dopiero skończyłam pakowanie bo jutro od razu po pracy jedziemy do
                        teściowej. Podróż 4 godzinna nas czeka no ale cóż..czasmai trzeba, co nie?? wink

Odezwę się jutro z pracy

Buziaki!!
                        • fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 23:25
                          Słuchajcie nie mogę w to uwierzyć ale skończyłamsmile)) ledwo żyję, nie mam siły
                          ruszyć nawet nogą...
                          Lśni cała chałupa!!!

Hortiko-wszystkiego naj, naj, njalepszego!!! Niech spełnią się Twoje marzenia,
                          niech maleństwo będzie słodkie i kochane!!!

Widzę, że trochę dziewczynek wyjeżdża na święta...

Althea gratuluję polowania! A ja się teraz czujesz? Już trochę lepiej?

No i z tego zmęczenia zapomniałamsad

Jutro mam boski dzionek, bo rano jadę na jedzeniowe zakupy a o 12 umówiłam się w
                          Wola Park na zakupy zajączkowe, muszę cosik kupić mężusiowi, nawet wiem co, ale
                          ponieważ nas podczytuje to nie powiemtongue_out

Marudzia jak Twoje pazurki?

A Hortiko, Paweł szuka dla Was tego kursu, ale podobno jest tego od groma ciut
                          ciut i ciężko wybrać coś fajnego!

Stokrotko, nie przejmuj się, musi być dobrze!

Właśnie sobie przypomniałam, że jutro muszę zadzwonić po wynik badania
                          histopatologicznego, mam nadzieję, że nic tam złego nie wyszło...
                          • althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 23:33
                            Fajny program byl w telewizji. Nawet po polsku troche gadalismile O dowcipach w
                            czasach komunizmu.
                            Wiecei jak podwoic wartosc trabanta?
                            Polozyc banana na tylnim siedzeniu.

Fantaisie, z maska juz lepiej, ale jeszcze przez dwa dni jestem na prochach i
                            nie moge sie doczekac zdjecia szwow. A brzuch juz nie bolismile Nawet nie bylo tak
                            zle w tym miesiacu, chyba w dobrym momencie wzielam tabletki.

A teraz juz ide spac. Dobranoc.
                            • ant25 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 23:37
                              Miałam juz spac ale się jeszcze poprztykałam z M,
                              Althea, to moja cora jest Kwietniowa ja Listopadowa
                              • fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 23:42
                                Antuś ale o co?????????
                              • fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 13.04.06, 23:52
                                Idę spać, a dokładnie czołgam sięsmile)) do juterka... dobranoc!
    • stokrotka76 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 07:56
      Witam w piąteczek smile

Jaania, dopiero wczoraj wieczorem odebrałam twoje zdjątka - śliczna z Ciebie
      laseczka smile)).

I dzidzia Horticzki suprerancka! Czyżby mnie wczoraj ominęło Twoje święto?
      Również dołączam się do życzeń!

Biedna mała Madzia i Monisia! Bardzo mi przykro, że znowu wylądowały w
      szpitalu! Ile jeszcze będą musiały się nacierpieć! Mam nadzieję, że malutka
      szybko wróci do zdrowia!

Mi juz się chyba wszystko w główce poukładało i nastawienie też już mam ok! No
      cóż, diagnostyke trzeba do końca przeprowadzić i tyle... A to wcale nie
      oznacza, że musi się dziać cos bardzo poważnego, prawda?

Buziaczki i miłego piątku!
      • fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 08:07
        I ja witam w piąteczek!
        Dlaczego tak jest ponuro???
        Stokrotko no pewnie, że jest wszystko dobrzesmile
        Miłego dzionka Dziewuszki!
        • jaania77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 08:19
          Cześć Dziewczynki!!!
          Ponuro ponuro - po pierwsze pogoda a po drugie po newsach o chorej Magdusi
          jakoś każdej zrobiło się ponuro. Mam nadzieję, ze będzie wszystko dobrze i
          trzymam mocno kciuki!!!

Stokrotko - dziękuję za komplement smile Czekam na Twoje zdjęcia smile

Fajnie, ze dzis piątek, święta za pasem, zawsze jakiś odpoczynek smile Zaraz po
          pracy zbieramy się i śmigamy do teściówki. Pewnie, ze wolałabym spędzić święta
          u swoich rodziców ale ... kolejka tak wypada smile) A w zwiazku z tym, ze
          odległość jest duża nie ma sensu świąt dzielić po połowie.

Mam nadzieję, ze ten dzień w pracy będzie trochę lżejszy - zresztą u nas jakoś
          pustki - urlopują się ludzie.

Życzę Wam miłego dnia i słoneczka (u nas przebija się przez chmurki)

Jak sobie pomyslę, ze moja teściowa znowu bedzie marudzić, ze chce wnuka to mi
          się słabo robi - postanowiliśmy z mężem nikomu o tym nie mówić, ze zaczęliśmy
          starania, nikomu poza Wami oczywiscie smile) Więc jej nie powiemy, a co smile)))
        • melba7 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 08:22
          Witam.
          Ale ponuro...i padasad
          Zakupy żarciowe mam juz zrobione w 90 %.
          Chałupa zrobiona w 80%, a ja dzisiaj muszę być w gabinecie od 10 do 19.Nie
          podziałam za wiele w domu, o nie.
        • hortika Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 08:34
          cześć,
          bardzo mi smutno z powodu Moniki i Magdzi, a jeszcze ze dwa dni temu
          rozmawiałyśmy via mail, że już na pewno wszystkie choróbska za nimi..
          dziękuję za życzenia, jesteście Kochane!!!
          Mam nowego szefa-Persasmile)
          • fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:00
            Wyniku jeszcze niet.

Hortika, Persa??? To może być ciekawesmile)

Jaaniu, trzymam kciuki, żeby teściówka nic nie gadałasmile)
            I w ogóle życzę Ci miłego świętowania w gronie teściów...

Ja mam w tym roku spokój, przyznam Wam się cichutko, że w niedzielę jest
            rodzinka u nas, ale tylko z mojej strony, a jeżeli chodzi o teścia i jego bandę
            to wykorzystałam sytuację i powiedziałam, że nie mam jeszcze siły, że wszystko
            mnie boli, a psychicznie jestem do bani(chodzimy na terapię) i na pewno nie
            przyjedziemy!!! Yes,yes,yes!!!!!!!!!!!!!! Wie, wiem jestem podła na maksa, ale
            ja tak tam nie lubię jeździćtongue_out

U nas słoneczka nie ma, i marnie widzę żeby cosik wyszłosad
            • jaania77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:23
              Dzięki za słowa wsparcie co do tesciówki smile Teraz i tak jest lepiej niz
              kiedys...Teściowa jest sama - ojciec mojego mężusia zginął w wypadku 27 lat
              temu. Teściówka sama wychowywała swoich synów i dlatego nadal chciałaby mieć na
              nich duży wpływ. Ale jeśli chodzi o mojego to nie ma szans!!!!! Ale jest
              marudna strasznie i moja cierpliwość kończy sie po 2 dniach. Tak wiec w
              poniedziałek rano już wracamy - a co. I tak w sumie rzadko jeździmy - ostatni
              raz byliśmy w styczniu

Hortika a jaki był problem ze starym szefem??

Nie nadrobiłam jeszcze zaległosci - nie mam czasu smile więc pytam...
          • ant25 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:07
            Witam,

Jechałam do pracy, jest ponuro nijako, i myślałam o Małej Madzi, chyba znowu
            świeta przyjdzie jej spędzic w szpitalu, to takie niesprawiedliwe, chciałabym
            im cos poradzic, jakos pomoc ale nie wiem jak, pewnie dobrze by było aby Mała
            nie brałą antybiotyków ale czy mozna je czyms zastapic, jakims alternatywnym
            leczeniem ?

Hortiko, to szybko znalezli nowego szefa, mam nadzieje ze bedzie lepszy od
            poprzednika

Fantaisie, o co sie poprzytakłam? A o nic, tak sobie ja wiesz nadal gryze i
            wsyzstko mi nie pasi, ale z niego dobre chłopisko i potulnie to w miare znosi,
            ( zreszta pododzilismy się w środku nocybig_grinDD)juz bym chciała tą @ bo wiem ze
            wtedy mi przejdzie to czepialstwosmile)))

Dzisiaj jedziemy do rodziców pewnie czekaja nas gigantyczne korki na wyjezdzie
            z Wawy,

MIłego dzionka
            • ant25 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:10
              Fantaisie to daj znac jak wyniki, jest szansa ze beda jeszzce przed swietami?
              Wcale nie jesteś podła, Tobie niewolno jets się denerwowac, a niestety w ich
              gronie chyba nie było by sielankowo, odpoczywaj w domku,smile))
              • hortika Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:24
                Antuś, ja też dzisiaj w tych korkach będę tkwić... pewnie w Raszynie, albo na
                Puławskiej.. Dodam, że szef jest wyznawcą bahaizmusmile)
                • ant25 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:28
                  NO kochana to robi się faktycznie coraz ciekawiejsmile))))

Wiesz konczymy wczesniej wiec mam nadzieje ze moze jakims trafem jeszcze te
                  korki jakos nie beda najgorsze ale pada jeszcze na dodatek deszcz wiec korki
                  się wzmoga, pomachamy sobie moze w korku w RAszynie bo my ta trasą jedziemy.smile

• melba7 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:26
                Dziewczyny, wiem ze niektóre z nas wyjdą zaraz z pracy i zaczną świętować w
                bezpiecznej odległosci id netasmile
                Zatem złożę już życzenia-Wszystkiego, co Najlepsze, najbardziej kolorowych
                pisanek, mokrego dyngusa, no i spełnienia wszystkich bez wyjątku marzeń,rychłej
                wizyty pocianasmilei samych miłych niespodzianeksmilesmile
                • fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:32
                  Antuś, dobrze że pogodzenie nastąpiłosmile)
                  Wyniki będę po świętach, troszkę się nakręciłam jak dzwoniłam!

Melbuś ja będę codzienniesmile)

Jaaniu, to ja mam inny układ, Pawła mama nie żyje, tatuś szyciutko się pocieszył
                  i ogólnie atmosferka jest bee, a jeszcze braciszek jest wybitnym egzemplarzemtongue_out
                  O, właśnie, czy wiecie że on strzępi się na mój samochód?!! Bo jak kiedyś
                  pisałam, ten co mają jest za mały.......oby się nie zdziwiłtongue_outP

Zapomniałam opisać swój sen! Otóż śniła mi się Erga latająca na wielkim pocianie
                  i sorki!!! ale była w takiej rozkraczonej pozycji-bez komentarzasmile))))))))
                  • erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:34
                    buahahaha
                    Fantaisie - ale się na mnie popatrzył kierowca któremu wypisuję dokumenty!!!
                    Buchnęłam śmiechem czytając o moim Pocianowym rozkroku smile)
                    • melba7 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:36
                      Idę do pracki...dziś przywożą szyld, dlatego muszę być cały dzień
                    • fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:37
                      Weź na wstrzymanietongue_outPPPPP i pomyśl o mnie co przeżywałam, widząc Ciebie w takiej
                      szałowej pozycji i do tego na pocianie... a i był czarnysmile)))
                      • erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:38
                        Błagam cię - fantaisie - przestań bo on patrzy na mnie jak na wariatkę smile)
                  • jaania77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:36
                    Kurcze, stwierdziłam ze chyba będę musiała wziać tydzień urlopu zeby przeczytać
                    wszystkie wątki od października....
                    Tyle jeszcze o Was nie wiem...
                    Ja net włącze dopiero w poniedziałek wieczorem - tez zależy od tego o której
                    wrócimy.

Hortiko - co z tym starym szefem? Co się działo? Uświadom mnie plissss

A w ogóle to chciałam zapytać Bebell czy jedno ze zdjeć które mi wysłała to
                    jest na Mazurach? bo jakoś tak znajomo mi wyglądało...
                    • erga4 Jaania 14.04.06, 09:37
                      zamiast czytać - po prostu pytaj! my chętnie odpowiemy wink)
                      • fantaisie Re: Jaania 14.04.06, 09:41
                        Dokładnie ja ma Jaaniu jakieś pytanka to strzelajsmile
                      • jaania77 Re: Jaania 14.04.06, 09:44
                        Będę pytać ale są tez sprawy które pewnie nie sa dla Was przyjemne i nie wiem
                        czy chcecie ponownie o nich pisać. Teraz wspominacie tylko o nich a ja nie wiem
                        o co chodzi sad(

Teraz nasunęly mi się 2 pytania - co było ze wcześniejszym szefem Hortiki i co
                        robi Twój mąż ze w świeta musi pracować??

• fantaisie Re: Jaania 14.04.06, 10:00
                          Mój czy Ergi??? Bo mój na pewno nie pracuje, ma swoją działalność, więc będzie
                          ze mnąsmile))
                          Jeżeli o mnie chodzi to pewnie się miotasz w jednej sprawie, tak??
                          Jeśli tak to czytaj:
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=39163640&s=3
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=39436314
                          a jeśli nie chce Ci się czytać, to pytaj...
                          • erga4 Re: Jaania 14.04.06, 10:04
                            mój tez nie pracuje. będzie ze mną.
                            • fantaisie Re: Jaania 14.04.06, 10:07
                              A co do szefa Hortiki to był po prostu mało milutkitongue_out

Słuchajcie czy jak sobie wsadzę dwa tampony w nos to mnie wpuszczą do sklepówbig_grinD
                          • jaania77 Re: Jaania 14.04.06, 10:08
                            Fantaisie - bardzo mi przykro, naprawdę. Przeczytałam i mimo ze w pracy jestem
                            to prawie się rozryczałam. Przypomniało mi sie jak 3,5 roku temu moja siostra
                            miała to samo - strasznie to przezyła. Ale teraz mój siostrzeniec skończył 2
                            lata (wczoraj ) i jest ślicznym, zdrowym dzieckiem - tak wiec pamiętaj -
                            wszystko będzie dobrze!!!!!
                            Tego życzę wszystkim które miały takie straszne doświadczenia!!!!
                            Jestem z Wami całym sercem i dusza!!!

A o męża Gviazdki pytałam - ale zjadło mi Gviazdkę smile)
                            • fantaisie Re: Jaania 14.04.06, 10:13
                              Kotek niestety tak się zdarzyłosad ale ja jestem dobrej myśli, zresztą jesteś z
                              nami już kilka dni i na pewno depresji u mnie nie widziszsmile))
                              Wierzę, że będzie dobrze, czekam teraz na zielone światło, może zaraz je
                              dostanę, gdyż czuję się rewelacyjnie! I nosi mnie maksymalniesmile
                              Nie płacz, ja sobie już wszystko w głowie poukładałam i jest dobrze. A niestety
                              nie tylko ja to przeżyłam...
                              • jaania77 Re: Jaania 14.04.06, 10:21
                                No to bardzo dobrze, ze depresji u Ciebie ni widać!! Grunt to pozytywne
                                myślenie!! Oby zielone śwatło było jak najszybciej!!

Gviazdko dzięki za wyjaśnienia smile Rozumiem, ze małżon nie lubi jak sie o nim
                                pisze. Właśnie się zastanawiam co mój by na to powiedział? Chyba tez nie byłby
                                zadowolony...

Kurcze, muszę w koncu wziać sied o pracy....smile
                                • erga4 Re: Jaania 14.04.06, 10:28
                                  i ja dołaczam się do grupy żon których mężowie nie lubią jak się o nich pisze.
                                  Kiedyś mu pokjazałam naszą tajemniczą stronkę Abie - i troszkę się denerwował
                                  że jego zdjęcie też tam jest.
                                  • fantaisie Re: Jaania 14.04.06, 10:29
                                    Mój to jakiś okaz muzealnysmile) moge pisać ile chcęsmile
                                    A właśnie Jaaniu w jakim banku pracujesz??
                                    • ant25 Re: Jaania 14.04.06, 10:31
                                      MOj oporny był na poczatku, po poł roku skapitulował i teraz prawie codzienne
                                      jak nie patrzy przez ramie to pyta a co u dziewczyn ?
                                      To forum wciąga .....wszystkich ...smile))
                                      • fantaisie Re: Jaania 14.04.06, 10:32
                                        Bo my jesteśmy takie cudowne, kochane, słodkie i w ogólesmile)))))))))
                                        • jaania77 Re: Jaania 14.04.06, 10:38
                                          Fantaisie - napisałam ci maila o tej pracy - nie chce tu pisać który bank bo
                                          pisze z pracy smile))) A poza tym nie wiem czy piszecie już takie konkrety - czy
                                          po prostu wszystko już o sobie wiecie????
                                          A czyżbyś Ty równiez bankowcem była?? A gra na flecie to tylko hobby czy zawód??
                                  • jaania77 Re: Jaania 14.04.06, 10:32
                                    nie no na zdjecie to by się nie wkurzał (zresztą i tak już za późno wink))) ale
                                    wysłałam Wam na skrzynki więc dostępu poza Wami nikt nie ma do zdjeć. Tak
                                    ogólenie to marudziłby mi gdybym cos wypisywała konkretnego (tak myślęsmile)

Zaczyna mnie bolec głowa - nie wiem czy to wina pogody czy co. Ostatnio bardzo
                                    często mi się zdarzają takie bóle migrenowe - chyba znowu musze odstawić kawę i
                                    przerzucić sie na zieloną herbate. Błędem było że zaczęłam na nowo pić kawe po
                                    zmianie pracy....

A co to za tajemnicza stronka?? smile))
                                    • fantaisie Re: Jaania 14.04.06, 10:40
                                      Kotek mamy stronkę z naszymi zdjęciami, ale teraz ona nie działa... jak ruszy to
                                      Ci damy namiar.
                                      Odpisałamsmile
                                      Flecik to zawód i pasja jednocześniesmile))
                                      O wszystkim nie warto pisać bo licho nie śpismile
                                      Pij herbatkę, ja kawki w ogóle nie piję...
                                      • jaania77 Re: Jaania 14.04.06, 10:43
                                        dlatego napisałam na priv smile)))
                                        musze zarzucic kawkę, na pewno!!
                                        • erga4 jaania 14.04.06, 10:48
                                          jaania - większoiść z nas uważa co pisze na forum - ja też nie pisze ani o
                                          pracy ani o dokładniejszych danych na forum - bo kto to wie kto nas czyta.
                                          Takie rzeczy to tylko na priva - fotki też.
                                          A co do naszej stronki to jej założycielka chyba zrobiła sobie urlopik od
                                          forum smile) ale jak się pojawi i znajdzie troszkę czasu to naprawi naszą
                                          stronkę. To taka nasza tajemnicza galeria - wiekszość z nas ma tam swoje
                                          foteczki smile)
                            • gviazdka3 Re: Jaania 14.04.06, 10:14
                              Tak w skrócie (M.nie lubi jak się o nim pisze big_grin), mężuś pracuje
                              jakieś 800-1000 m pod ziemią, ale kilofem nie włada! ;o)
                              W te święta przypadły mu jakieś dyżury!!!
                    • erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:38
                      łomatko - i to na czarnym??? ale czad!!!
                      • fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:40
                        fakt to był czadsmile))))))) aż chciałam w nocy wstać i do Ciebie pisać sms-asmile
                        a i wysłałam Ci mailabig_grinD jednego ode mnie i jednego z kartką
                        • erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:42
                          dzieki za karteczkę!! Lalisiu - jest śliczna!!!
                • erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:32
                  I ja witam w ponury piatek. I też w pracy siedzę sad( ale pewnie wcześniej się
                  urwę. A co!

i myślami jestem przy Monice i Madzi... Boże - ile one jeszcze muszą przejść???
                  może już wystarczy, co?? Modlić się nie przestaję.. bo cóż innego mogę dla nich
                  zrobić..
              • gviazdka3 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:39
                Dzień dobry (hmm czy ja wiem czy dobry, ani grama słońca za oknem, buu...)

Za to Wasze wieczorne rozmowy Ergo,Bebell,Altheo,Fantaisie... wywołały uśmiech
                na mej buzi, dobre jesteście z tymi pinami, pukami, rozmiarami butów, hihi!!!big_grin

Fantaisie, obwieszczam iż jesteś pedantką-maniaczką!!! wink)) Nikt Cię nie
                pokona!

A ja od rana (->8) wiszę na telefonie... Dzwonię znajomym do Francji w sprawie
                różnych maszyn rolniczych, ciekawie jest! big_grinDD
                I dziś chcę pójść na spowiedź z mężusiem, który rankiem oznajmił, iż zakazuje
                mi sprzątać i wszystko on zrobi dziś popołudniu, łącznie z oknami! smile))
                Święta spędzę w domku, nawet teściów nie odwiedzimy, bo ukochany pracuje!!!

W taką pogodę (ciemno, zimno, szaro-buro) nawet pisanie mi nie idzie!
                Ślę buziaczki!!!
                m.
                • erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:40
                  gviazdko-a po co ci maszyny rolnicze???
                  • erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:40
                    napisz coś więcej bo.. że tak powiem jest mi to bliski temat smile)
                • fantaisie Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:44
                  Gviazdeczko kochana, oświeć mnie po co kobiecie w ciąży maszyna rolnicza?? A
                  może to jakaś przenośnia dotycząca wózka????
                  Dobrego masz męża, mój nie chce już wracać do domusad ciekawe dlaczego??
                  • gviazdka3 Buhahaha:DDD 14.04.06, 09:49
                    Laski, te maszyny to nie dla mnie!!! Znajomi z wioski mają firmę (jakieś
                    usługi rolnicze czy coś) i czasem zakupują potrzebne maszyny za granicą!
                    Jeśli znajdą ciekawą ofertę w kraju frankofońskim, służę jako tłumacz
                    i obczajam te ogłoszenia (gratis, po znajomości)!
                    • erga4 Re: Buhahaha:DDD 14.04.06, 09:54
                      aaa - a to dla mnie bardzo bliski temat wink)
                      tłumaczę na maila smile)
                      • fantaisie Re: Buhahaha:DDD 14.04.06, 10:01
                        Jasne! Dzięki za info bo już się wytraszyłam że czegoś nie kumamsmile))
                        • gviazdka3 Re: Buhahaha:DDD 14.04.06, 10:11
                          Rozumiem Erguś (przeczytałam maila), ale nie mogę odpisać, coś mi
                          gazetowa poczta siada (to chyba nic nowego!)
                          Powiem Wam tylko, że jak dzwonię w sprawie jakiegoś sprzętu roln.
                          to pojęcia nie mam o co pytam, mam francuską nazwę, jakieś parametry,
                          cenę, adres i tyle! big_grin
    • erga4 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 09:36
      a jaką karteczką od lalisi wy się tak zachwycacie?? ja nic nie dostałam sad((
      prześlijcie mi też, plizzzz!!
      • erga4 Fantaisie 14.04.06, 09:39
        dzięki za twoje szczegółowe dane!! jeszcze o odciski palców proszę smile)
        Aha i zapomniałaś o NIPie smile)
        • fantaisie Re: Fantaisie 14.04.06, 09:42
          Jasny gwint!!! A myslałam, że już wszystko!!!
          • ant25 Re: Fantaisie 14.04.06, 10:10
            Fantaisie mam pytanie, moja siostra ostrzy sobie pazurki jak usłyszała ze
            idziemy na Wasz koncert 19 tego , i na dokładke moj Tatuś mowi ze on ja
            zawiezie ( czyt. rwniez ostrzy sobie pazurki) ale ma powazna wątpliwosc czy
            taka banda bedzie mile widziana? Bo to sporo luda....Odpowiedz szczerze dobrze ?
            Jezeli nie bardzo to ja to w pełni rozumiem smile
            • fantaisie Re: Fantaisie 14.04.06, 10:15
              Skarbuś czyham na Was z utęsknieniemsmile)))))))))))))) jedynie jest zła wieść bo
              wczoraj mi przysłali faks, że koncert musi się zacząć o 17, i coś mnie trafiło,
              a w tym szale sprzątaniowym zapomniałam Wam napisać! ale mam nadzieję, że
              dojedziecie...
              Moje dzieci już się pytają czy któraś z foremek będziebig_grin
              • ant25 Re: Fantaisie 14.04.06, 10:24
                Fantaisie nie jest moze różowo ale na łbie stane zwolnię się z pracy i
                przyjade, nie odpuszcze sobie takiej przyjemności, to przyjedzie wesoły
                autobussmile))))))
                Moja siostra bedzie wniebowzięta uwielbia flecikismile)))Moze przyśle ją do Ciebie
                na lekcjesmile))
                A moze sama się poucze smile)))))) ja musiałm grac w dziecinstwie z racji
                posiadania rodziców muzyków, ale nigdy mi nie pasowło ani pianino ani
                skrzypceale gdymym miała mozliwość gry na fleciku to moze by mnie zarazili
                graniemsmile)))))))))
                • fantaisie Re: Fantaisie 14.04.06, 10:26
                  No to zapraszam i na koncert i na lekcje, mój ślubny potrafi wydobyć kilka
                  dźwięków i prawie się posikał przy tymsmile)) więc wszystko przed namismile)
                  • ant25 Re: Fantaisie 14.04.06, 10:28
                    No bo on Ci facet jest to co Ty byś chciała smile)))))))My to co innego kobiety
                    przystosowane do gry na flecie przez nature smile))), a własnie nigdy nie
                    widziałam facet grającego na flecie poprzecznym smile)))))
                    • fantaisie Re: Fantaisie 14.04.06, 10:30
                      Kochana zdecydowanie więcej lasek grasmile) i wiadomo dlaczego! a tak poważnie to
                      faceci grają i są niestety lepiej widziani np. w orkiestrze bo nie rodzą dzieci,
                      cytat Maksymiuka
                      • ant25 Re: Fantaisie 14.04.06, 10:32
                        O Pan Maksymiuk zalazł za skóre jednej zonie mojego Kolegi za to i to baaardzo
                        ( zona kolegi śpiewa)
                        • fantaisie Re: Fantaisie 14.04.06, 10:33
                          Ja niestety trochę z nim grałam, to półgłówek
          • hortika Re: Fantaisie 14.04.06, 10:14
            Ant, a mam jaguarka wypatrywać? czy innym autkiem popędzicie? Ja dzisiaj zniknę
            z forum i dopiero w czwartek przyszły wracam. Pewnie już będziecie 5 wątków
            dalej...
            • ant25 Re: Fantaisie 14.04.06, 10:17
              A i owsze jedziem Kociakiem smile)))

O wiecie ktos nam go leciutko przytarł, M serce pękło z żalu, ale nie tak
              strasznie prawie nie widac śmiem twierdzić ze jak się dobrze przypastuje to
              nawet wcale nie bedzie widacsmile
              • fantaisie Re: Fantaisie 14.04.06, 10:20
                Co za świnia????? Skandal!!!!! Jeszcze ktoś mu coś kiedyś odgryziesmile

A będąc w temacie paszkwili , czy wiecie że jakaś hiena cmentarna ukradła białą
                lilię, ktorą kupiłam dla Amiołka i położyłam u taty...
            • hortika Re: Fantaisie 14.04.06, 10:20
              właśnie a mnie znowu koncert ominie, bo na Śląsku będę buszować jeszcze.. może
              ktoś uwieczni? Fantaisie-dziękuję za piękną kartkę i życzenia -podziękowania
              też dla cud Pawełka!!
              Laski-a jaki ja miałam dzisiaj sen0byłam piękna, szczupła, fryz od fryzjera,
              czarna półprzeźroczysta kiecka b .krótka i super impreza z maks przystojnym
              facetem u boku... finał impry- ochrzan księdza pt. jak można się tak
              prowokująco ubrać! Ale i tak obudziłam się rozanielona...
              • fantaisie Re: Fantaisie 14.04.06, 10:24
                Hortika nie ma za cosmile
                Po pierwsze: śliczna jesteś
                po drugie: szczupła będzieszsmile
                po trzecie: fryz zawsze u Ciebi ok
                a kiecka....
                po czwarte: na pewno mąż przystojniak
                a księdza olejbig_grinDDD

Chyba trzeba będzie dla Ciebie zrobić koncert z dedykacją w innym terminiesmile
                • fantaisie I co z tym fantem zrobić??? 14.04.06, 10:28
                  Kochane idę dzisiaj na zakupkismile)) i chciałam sobie coś kupić na święta
                  szałowego, i mam teraz wątpliwościsad mam sobie kupić kalosze, oraz pedeszcz... a
                  mozę czapkę uszatkę??? co za pogoda.........
                  • gviazdka3 Re: I co z tym fantem zrobić??? 14.04.06, 10:34
                    Fantaisie, ja też mam podobny problem, buuu, bo przecież w gatkach
                    do ćwiczeń (a la dresowych) do kościoła nie pójdę, a tu nie dość,
                    że pogoda do kitu to jeszcze ciekawe gdzie mam znaleźć coś na siebie?!
                    Byłam ostatnio w sklepie z ubraniami ciążowymi i nic mi się nie
                    podobało (same sztruksowe tuniki i wsiowe bluzki), a do tego ceny
                    kosmiczne!!!
                    • fantaisie Re: I co z tym fantem zrobić??? 14.04.06, 10:36
                      Czyli idziemy Gviazdka w dresiesmile)))) a ja mam w spodniach na tyłku dziurkętongue_outP
                      będzie szał ciał
                      • lalisia78 Re: I co z tym fantem zrobić??? 14.04.06, 14:14
                        no to i ja do was dolacze w tym dresie bo nie mam czasu jechac sobie nic kupic
                        i skim zostawic dzieci bo mama zajeta przygotowaniami do swiat bo obchodzimy
                        jej u niej a maz w pracy. Nie mam nawet czasu jechac do optyka naprawic
                        okularow bo alicja mi zepsula i chcac nie chcac musze chodzic w szklach
                        • gviazdka3 Re: I co z tym fantem zrobić??? 14.04.06, 14:22
                          Hehehe, no to będziemy "dresiarki" na święta!
                          Choć, u mnie jest mała nadzieja, zaraz ruszam do miasta, to i może
                          coś kupię szerszego w normalnym sklepie (nie ciążowym)! Ciekawe o
                          jaki rozmiar mam pytać (38? 40?), kiedyś było 34... Zobaczymy!!! big_grin

Idę się ubierać!
                          Papatki laseczki!!!
                • gviazdka3 Re: Fantaisie 14.04.06, 10:30
                  Ooo, Hortika w me (czyli swoje rodzinne) strony zawita!!!
                  Długo będziesz na Śląsku??? I gdzie, w B.cały czas???

Fantaisie, źli ludzie (czyt. chamy i złodzieje) to nawet cmentarzy
                  nie omijają, niestety... Przykre to bardzo!

Ant, ja uczyłam się gry na pianinie chyba z 5 lat, ale już bardzo długo
                  do pianinka nie zasiadałam...
                  • hortika Re: Fantaisie 14.04.06, 10:34
                    Gviazdko -będę chyba cały czas w Bytomkusmile nie mogę się już doczekać!
                    • fantaisie Re: Fantaisie 14.04.06, 11:06
                      Kochane uciekam na szał zakupowysmile))))))
                      Do wieczorka...
                      Buzi

I dla wszystkich z którymi się już przed świętami nie spotkam:
                      Dziewczynki dla Was i Waszych wspaniałych mężów, dużo radości w te piękne
                      wiosenne święta, niech Wam czas upływa w przyjemnej, rodzinnej atmosferzesmile
                      niech pospełniają się wszystkie życzenia, niech dziecinki w brzuszkach zdrowo
                      rosną, a te na chmurkach oczekujące niech się zbiorą i wreszcie przyjdą, niech
                      humorki Was nie opuszczają, serduszka niech się radują i kochają, bo przecież to
                      cudowne święta!
                      W poniedziałek obowiązkowo dajcie się oblać, bo to wróży powodzenie na przyszłość!
                      I niech zajączek będzie bogaty jak nigdysmile))
                      Całuski
                      p.s i objedzcie się na maksa, bo kiedy zrobicie to bez wyrzutów sumienia jak nie
                      w świętabig_grinDDD
                      • althea35 Re: Fantaisie 14.04.06, 11:29
                        Witam!

No nie, tyle nastukac w jeden poranek!

U mnie tez szaro i paskudnie. Zaraz zapale swiatlo.

Przeczytalam wszystko, ale nic kompletnie nie pamietam.

Skoro Antusia nie jest jednak kwiatniowa, to ktos inny musi byc kwietniowy.
                        Pamietam, ze ktos jeszcze (z tego spotkania na ktorym ja bylam) byl kwietniowy
                        poza Hortika. A Kasia, kiedy sie urodzila?

Buzka!
                        • nika112 Re: Fantaisie 14.04.06, 12:24
                          Witam,

zostawic Was na chwile nie można, zawsze mnówstwo postow do przeczytania.

Bardzo mnie zasmuciła wiadomość, ze mała Madzia znowu w szpitalu. Mam nadzieje
                          ze ta zla passa wkrotce sie skonczy.

Horticzko spóźnione najlepsze zyczenia urodzinowe. Oby maleństwo okazało się
                          Zosią i rosło zdrowo i przynosiło mnóstwo radości mamusi.

Gviazdko, Fantasie przyłączam się światecznego dresowego stroju smile Tez nie mam
                          za bardzo w co się ubrać, wiec pewnie zaloze standardowo spodnie brazowe w
                          ktorych chodze do pracy i jakas bluzkę, nic szałowego.
                          Fantaisie fajne masz sny smile

Wczoraj odebralismy materacyk do łózeczka i zrobiliśmy świateczne zakupki. A
                          dziś z okazji urlopu mam czas w koncu porzadnie posprzatać. Na szczescie
                          ominelo mnie mycie okien.
                          Uciekam dalej robić porządki, zajrze poźniej

Milego dnia,
    • enterek77 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 12:16
      Kochane Kobietkismile))
      Wesołych Świąt,
      smacznego jajka,
      mokrego poniedziałku (dla tych, które lubiąsmile

no i pamietajcie: żadnych złych myśli, odizolować się od złych ludzi (rodzinki,
      teściów, szwagrów, znajomych, każda moze zaznaczyć dowolną opcjęsmile
      to my jestesmy najlepsze i tyle!

odpocznijcie, nabierzcie siłsmile)) po świętach znowu normalne dnismile))

a teraz zmykam Was podczytaćsmile
      • megi.1 Dzień dobry:) 14.04.06, 12:29
        Ufff jestem w końcu na bieżąco z waszą twórczością literackąsmile wystarczyło, że
        pojechałam na badania rano i już byłam w plecy kilkadziesiąt postówsmile

Tym wszytskim, które jadą już w świat daleki odpocząć, życzę spokojnych i
        pełnych miłości Świąt Wielkanocnych. Niech to będzie czas "ładowania
        akumulatorów" nie tylko tych fizycznych ale i duchowych.

Jaaniu w skrzynce znajdziesz moją podobiznę, przepraszam, że tak długo to
        trwało.
        • jaania77 Re: Dzień dobry:) 14.04.06, 12:55
          Megi - dziękuję za zdjęcia, jak zwykle super dziewczyna!!! Jak wszystkie na tym
          forum.

Gviazdko - niestety nie mogę otworzyc tutaj tego linka bo strona jest
          zablokowana - obejrzę po świętach.

A wszystkim Wam Dziewczynki życze wesołych, radosnych i pogodnych świat. Dużo
          dobrego!!!!
          • bebell Re: Dzień dobry:) 14.04.06, 13:31
            hej!

sprząta człowiek, zamecza się po czym widzi 80 postów do przeczytaniasmile) sama
            rozkoszsmile)

Dziewczyny Świąt radosnoch i ciepłychsmile) mnóstwa pocianów i zdrowych dziecismile)

Jaaniu- chyba chodzi Ci o zdjęcie z kołem ratunkowymsmile) to nie Mazury, niestety
            ino Łebasmile) z waznych informacji o mnie z ostatniego czasu: w grudniu miałam
            ciążę pozamciczną... jeśli jeszcze coś CIę INETRESUJE WAL śMIAłOsmile)

Gviazdko- maszyny rolniczesmile) boskosmile) i mój M tez nie znosi jak o nim piszesmile))
            ale on w ogóle jest dziwnysmile)

Althea- jam Ci rodzona w czerwcusmile) szóstego dokładniesmile)

Megi- jak paczka żywnościowa?smile)) pewnie same rarytasysmile))

lecę sprzątac dalej

k.
            • gviazdka3 Re: Dzień dobry:) 14.04.06, 13:41
              Hehe, a ja jako, że wielkich porządków robić nie mogę, wytarłam
              kurze i zrobiłam przeglądzik chyba 2000 kartek okolicznościowych
              (urodzinowych, świątecznych, wakacyjnych, itd...)i wreszcie część
              po prostu wyrzuciłam - M. się ucieszy!!! ;o) Zastanawiałam się co
              zrobić ze starymi walentynkami (od różnych Walentych wink)) ),
              ostatecznie zostały na pamiątkę! big_grin

Sprzątającym - szybkiej i miłej pracy!!! Obkupującym się - udanych
              zakupów!!! Leniuchującym z konieczności - przyjemnego leżenia!!! big_grin

A ja czekam sobie na mężusia, potem spowiedź i chyba jakieś małe zakupy
              jeszcze... (chcę przygotować sobie torbę do szpitala jakby co...)

Nara!!!
              • jaania77 Re: Dzień dobry:) 14.04.06, 13:50
                Kurcze, jak mi dzisiaj praca nie idzie.....

W ogóle nic mi sie nie chce -pogoda do bani - wietrznie strasznie jest u nas.

Tak Bebell - chodziło mi o to zdjęcie z kołem wink)) ech, pojechałoby sie na
                Mazury....albo w ogóle gdzies.

Jeszcze 2 godzinki i mykamy w podróż
                • gviazdka3 Re: Dzień dobry:) 14.04.06, 13:54
                  Jaaniu i wszyscy podróżujący, jedźcie ostrożnie, bo warunki pogodowe
                  nie sprzyjają dziś wyjazdom i szczęśliwej trasy!!!

Bebellku, masz urodzinki dzień po moim M.,a który Ty rocznik jesteś?
                  (my z 78)
                  • jaania77 Re: Dzień dobry:) 14.04.06, 14:05
                    Dzięki Gviazdeczko za dobre słowo. raczej zawsze jeździmy ostrożnie ale dzis
                    rano walnęlibyśmy w faceta bo zaczął gwałtownie hamowac i na dodatek stopów nie
                    miał!!!! Skandal normalnie. Na szczęście obyło się bez stłuczki

Ech, chciałabym juz wrócić - a z drugiej strony, ciekawe co moja teściówka
                    przygotuje dobrego do jedzenia?? Głodna jestem....
                  • bebell Re: Dzień dobry:) 14.04.06, 15:36
                    też '78 gviazdkosmile))
    • feromonka Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 15:58
      Witam dziewczyny! myślałam że w Swięta nadrobię czytanie, ale jednak mi sienie
      uda - też jade do teściówkismile do B.B. a potemdo Krakowa w lany poniedziałek - -
      napewno wstapimy na rynek i tak sie zastanaiwma czy juz go odremontowali bo jak
      ostatnio byłam to tylko kupę robotników i maszyn widziałam.

Hortiko to ja z Bytomia uciekam, a Ty przyjeżdżasz - wymiane robimysmile!

Mój M na szczęście w święta ma wolne (całe 3 dni)! tak to ładnie przypadło bo
      akurat to będą dni naszych największych starańsmile - mam nadzieję, że owocnych.

Jaaniu, nie dostałam foteksad

Bebelku, Altheo, Erguś, Antuś, Gviazdeczko, Fantaisie, Marudziu, Megi, Hortiko,
      Lalisiu, Melbusiu, Anhes, Stokrotko, Zuziu, Aniulm, Nikusiu, Enterku wasze
      zdjatka bardzo chętnie bym zobaczyła (jeżeli kogoś pominęłam to najmocniej
      przepraszamsmile)
      ja mam tylko ślubne, jeśli Wam to nie przeszkadza to z przyjemnością wyślę,
      jest ktoś chetny?smile

pozdr
      M.
      • ktat Wesołych Świąt smacznego jajka i mokrego... 14.04.06, 17:38
        serdeczne zyczonka dla całej rzeszy foremek,ich połówek,dzieciątek,niech
        jajeczka rosną ....
        kasia

wpadlam tylko na chwilke złożyć wam życzonka kochaniutkie
        u nas bez zmian ja coraz wieksza hihi za tydzień mamy wesele kupiłam sobie
        wczoraj białe spodenki i pierwszą ciążowa bluzke i powiem ze te ciuszki
        uwypuklaja moje kształty...i ta biel na ten deszcz mam nadzieje ze to sie
        zmieni do 22
        my na świeta troszke z teściami troszke z rodzicami ...

buziory
        • althea35 Re: Wesołych Świąt smacznego jajka i mokrego... 14.04.06, 17:53
          Hej laski!

Ale tu cisza zapanowala!

Monie na dobre wcielo na tych zakupachsmile

A ja glodna jestem potwornie, ale trudno, twarda bede. Obiad juz niedlugo.

A my dla odmiany sami zostajemy na swieta! Tescie jutro wyjezdzaja! W niedziele
          wieczorem bedzie wesolo, mamy gosci, a wsrod nich roczne malenstwosmile
          Chyba po obiedzie upieke babke. Bo jutro jaja trzeba pomalowac, beda tylko
          cebulowe, bo okazal sie, ze nie mam kolorowych barwnikow. No i wosk pojdzie w
          ruch oczywiscie. Pozniej upieke reszte. Ser juz zrobilam, kilo!

Buzka! Ide gotowac obiad. Rybka z piekarnika bedzie.
      • enterek77 Feromonko:) 14.04.06, 22:28
        Zaglądam do Was wieczorkiemsmile
        już wszystko zrobione, został sernik do upieczenia, ale to jutro. dzisiaj padam:
        (
        Feromonko, Rynek krakowski dalej rozkopany, chociaż już go kończą robić.
        Podobno maja zdążyć do wizyty Ppaieżasmile
        przechodzę tamtędy prawie codzienniesmile
        pozdrawiam
        Was świateczniesmile))
    • bebell Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 18:05
      Althea- a masz rysik do tego wosku?? czy normalnie świecą lecisz?? i jakich
      barwników uzywasz???
      • althea35 Re: Pocianowe jaja Wielkanocne 14.04.06, 18:26
        Bebell, nie mam nic spacjalnego do malowania jajek, uzywam wykalaczek i wosku
        pszczelego. A maluje je pozniej w cebuli i w barwnikach, takich do jajek ze
        sklep. W tym roku beda tylko w cebuli. Gotuje skorupki z cebuli a pozniej w tej
        wodzie maluje jajka. Mozna tez od razu gotowac w tym jajka a pozniej skrobac.
        Jak sie maluje woskiem, to musi to troche wystygnac, co by wosk nie splynal.
        • erga4 Feromonka 14.04.06, 19:01
          ja jestem chętna!! prześlij mi - uwielbiam zdjęcia ślubne!!
          • feromonka Erguś 14.04.06, 19:11
            nio to poszło na gazetową daj znac czy doszło, jak skończę sprzatanie to
            poszukam jeszcze czegoś.
            • althea35 Re: Erguś 14.04.06, 19:13
              Feromonka, ty sie nie pytaj, tylko wysylaj do wszystkich!
              • erga4 Re: Erguś 14.04.06, 19:17
                mam!!!! dzięki!!! ja też zaraz ci coś podeślę - szukaj szukaj jeszcze!! i nie
                pytaj się tylko wysyłaj bo tu wszystkie są wielbicielkami fotek smile)
                • erga4 Re: Erguś 14.04.06, 19:20
                  Poszły !!
              • feromonka Re: Erguś 14.04.06, 19:30
                Oki do ciebie już poszły, ale wiesz może nie wszyscy chcą mnie oglądaćsmile Ślę do
                wszystkich najwyżej potem będę wysłuchiwaćsmile
                • fantaisie Re: Erguś 14.04.06, 19:55
                  Hejkasmile wróciłamsmile)) ale fajowo było!!!
                  Niestety nic konkretnego sobie nie kupiłam, zachorowałam na staniczekbig_grin czerwony
                  i taki seksiasty, ale muszę nad nim pomyśleć bo był koszmarnie drogi, ale może.....
                  Pomimo, że nic nie kupiłam to wydałam kaskę, a to herbatki świata, a to zajączki
                  dla Pawełka i mamy.
                  Z nosa mi się leje na maksa, nie mam już siły, a na dodatek jak wróciłam
                  pożarłam paschętongue_out
                  Widać, że święta bliziutko bo spokój zapanowałsmile))
                  • althea35 Re: Erguś 14.04.06, 20:00
                    Fantaisie, no pasche pozrec dzisiaj? No wiesz! A herbatki jakie kupilas?

Gviazdko, menu ustalonesmile Ide piec babkesmile
                • gviazdka3 Piątkowy wieczór... 14.04.06, 19:56
                  Jestem!!! Wyspowiadana, zmęczona zakupami i wciąż z wizją wystąpienia
                  w dresiku w święta!:o( Nic sobie nie kupiłam, do niczego nie wchodzę,
                  jestem ogromna! Za to nabyłam kosmetyki dla dzidzi (Nivei) i zaczęłam
                  pakować swoją torbę do szpitala (nie koniecznie na poród, ale w mojej
                  sytuacji na IP mogę trafić nawet jutro)

Nie wchodziłam jeszcze na pocztę, ale liczę, że Feromonka i mnie
                  wysłała swoją ślubną fotę, a jeśli nie - zaraz się upomnę! ;o)))

Bebellku, tak myślałam, że Ty też 78'jesteś, ale wolałam się upewnić!
                  I do tego tak jak ja i mój M. - zodiakalny bliźniak! big_grin

Altheo, rybkę chętnie bym zjadła... A świąteczne menu ostatecznie
                  ustaliłaś?!

Erguś, naciesz się psiaczkami podczas świąt, skoro już niedługo będziesz
                  musiała się z nimi rozstać... Oj, chyba łzy polecą...

A Balbinka nasza chyba wciąż nie ma netu, szkoda! sad

Możecie mi coś wytłumaczyć? Nie bardzo rozumiem dlaczego Abie jest taka
                  przygnębiona, bez nsatroju na pisanie?! Coś się stało?! Wiem tylko, że
                  była na Sycylii, później chyba w PL, ale chyba coś przeoczyłam...
                  I Kocurek gdzieś się nam zgubił!
                  • megi.1 Re: Piątkowy wieczór... 14.04.06, 20:05
                    Gviazdko, ja właśnie dziś spakowałam wstępnie torbę do szpitala smile Dochodzę do
                    wniosku, że aby wszytsko spakować, to musiałabym mieć olbrzymią walizkęsmile no
                    nic zapakowałam to co najpotrzebniejsze, resztę dowiezie M. gdy zajdzie taka
                    potrzeba. A co do ubrań to witam w klubie, ja już chodzę tylko w olbrzymich
                    ogrodniczkach, choć nigdy mi się takie spodnie dla kobiet w ciąży nie podobały,
                    no ale jak mus to mussmile

Fantaisie, myślę, że należy podejść do zakupów bielizny inaczej: że to tak
                    naprawdę prezent dla męża, a jemu nie ma się sumienia odmawiać takich
                    prezentów wink no i zakupić bieliznę jak najszybciej, żeby nie wykupilismile

Bebel no paczka jest, co pozwoli nam rozkoszować się prawdziwie śląskim obiadem
                    w poniedziałek wielkanocnysmile)) to będzie uczta dla ślązaka na wygnaniuwink
                • feromonka Foremki 14.04.06, 19:56
                  sprawdźcie czy zdjątka wszystkie doszły i dajcie znać, bo coś działo się z
                  pocztą.

pozdr
                  • fantaisie Re: Foremki 14.04.06, 20:14
                    Feromonko bardzo dziękuję za zdjęciasmile)) są ślicznesmile))
                    ja podam Ci linka do moich, jest co pooglądaćbig_grin
                    www.flecistki.wolomin.pl/
                • melba7 łomatko... 14.04.06, 19:59
                  jeszcze sernik, sałatka, kuchnia,ostatnie szlify mieszkania...dopiero wróciłam z
                  pracywink
                  • fantaisie Re: łomatko... 14.04.06, 20:13
                    Althea to ja się przyznam do końcatongue_out ja zjadam całą i teraz mnie mdli(była z
                    500g sera)
                    a herbatki: czarne: słodka pomarańcza, rabarbarowo-śmietankowa i rooibos
                    pomarańcza z miętą...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka