Dodaj do ulubionych

sposoby na ciążę...proszę pisać ;D

27.04.06, 14:49
Dziś np. się dowiedziałam:

- seks co 2-3 dni(plemniki mają być żywotniejsze)
- wyluzowanie, kochać się przede wszystkim dla przyjemności a nie dla dziecka
- po stosunku leżakować z nogami w górze, co by wszystko co ma spłynąć,
lądowało w odpowiednim miejscu

smile ktoś ma jeszcze jakiś sposób? Zapraszam do dyskusji!
Obserwuj wątek
    • maruda79 Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 27.04.06, 15:10
      WYLUZOWAC sie wink Co do nog w gorze poczytaj w watku:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=36285530&a=36330209
      Dodam, ze autorka - miyoki wlasnie w tym miesiacu, w ktorym to pisala zaszla w
      ciaze smile Czyli piszac te posty byla juz 2w1
      Co do sposobow to bardzo plodna para powinna zaciazyc co najmniej za 3 razem.
      Jesli Tobie bardzo sie spieszy to zaczekaj do 6 cykli. Jesli po 6 cyklach nic
      nie wyjdzie zrob badania. Przy czym stres moze powodowac wzrost prolaktyny i
      problemy z owulacja - dlatego luz tak bardzo potrzebny. Poza tym pary nawet ze
      slabymi parametrami zachodza naturlanie w ciaze - moze to tylko dluzej potrwac
      rok, poltora lub jeszcze dluzej. Zaczynasz dopiero 2 cykl - powodzenia smile I
      pamietaj 0 stresu wink
      Jesli chodzi o rady to jesli obserwujesz u siebie sluz plodny to warto zaczac
      intensywne starania tylko jak go zauwazysz (wygladem przypomina bialko jaja
      kurzego, przezroczsty ciagnacy, moze tez byc wodnisty).
      • top123 Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 27.04.06, 15:46
        Wyluzowac sie. To najwazniejsze. Ja z mezem probowalismy kilka miesiecy i nic.
        Az w koncu powiedzialam ze koniec i nie obchodzi mnie czy zajde w ciaze czy
        nie. I wtedy wlasnie zaszlam. Dzis mam cudowna coreczke Izabele.
        Pozdrowienia.
        • rena78 Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 27.04.06, 17:13
          luz luz i jeszcze raz luz!!!!!!!!!ja też przytulanko w tedy gdy masz ochotę a
          dla przekory od czasu do czasu z gumką(tak zrobiliśmy żeby nie pobzikować) no i
          tescik pozytywnysmile no i kilka razy poszłam zaraz spać po..........żeby nic nie
          uciekłoze mniesmile))))))))powodzenia
      • dziubasek_ona prolaktyna 27.04.06, 19:38
        Zaczynam drugi cykl starań, nie ukrywam, że mój pierwszy cykl starań był lekko
        pod presją, byłam podekscytowana, może trochę spięta, ah nie da się tego
        opisać. Teraz wiem, że muszę się z narzeczonym wyluzować i nic jak to się
        mówi "na chama". Po drugie, jeśli chodzi o stres to mam go troszkę. Aha a
        prolaktyny wynik miałam taki 19,4ng/ml. Lekarz mówił, że w miarę dobry.
        Pozdrawiam cieplutko pa smile
        • maruda79 Re: prolaktyna 27.04.06, 21:27
          W dzisiejszych czasach trudno o brak stresu wink Jesli chodzi o luz w staraniach
          to ja mam na mysli unikanie obsesyjnego myslenia o ciazy, dziecku i staraniach.
          Wg mnie trudno zapomniec, ze czlowiek chce miec potomstwo wink i takie luzowanie
          na sile jest sztuczne. Na pewno wkrotce Ci sie uda!
    • olakr1 Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 27.04.06, 21:19
      A nam z mężem udało sie za pierwszym razem smile
      Wcześniej byłam na tabletkach dosyc dlugi czas. W kolejnym miesiącu po
      odstawieniu sprobowalismy bez zabepieczenia chociaz wiedzielismy ze z tego mogą
      wyniknąć dwojaczki, no i za pierwszym razem byl zloty strzał smile

• dziubasek_ona olakr1 27.04.06, 21:27
        ...zazdroszczę smile
        • mycha.76 Re: na mnie żaden sposób nie skutkuje;) 27.04.06, 21:36
          I ja zadroszczę tym, co się udaje tak szybko. Nam z mężulkiem już 14 miesiąc usilnych starań się nie udało. Sposoby wypróbowuję - leżę z nogami w górze, staram się nie stresować co dla mnie jest b. trudne, bo mam naturę przejmowacza, ale też tak pragjnę dzidzi,że bez niej żyć normalnie nie umiem. Więc żeby się nie stresować, przed - modlę się, czasem sobie śpiewam....
          Najgorzej u nas z tą częstotliwością - co 2 - 3 dzień. Tak współżyjemy , ale tylko w dni płodne, w niepłodne mamy abstynencję. Może to chore, ale jesteśmy już tak zmęczeni staraniami o dziecko, że seks zaczął mi się kojarzyć z kolejnymi porażkami i nawet...po prostu nie mam na niego ochoty. Wiem, że mnie zganicie Dziewczyny, że z takim podejściem to nigdy nie zajdę, ale...po proostu tak jest, podłamałam się tymi dluuuuugimi bezowocnymi próbami. Niektórym pomagają też testy owulacyjne - stosowałam, ale mi nie pomogły!Ale wierzę, że Wam się uda i tego Wam życzę! Monika
          • dziubasek_ona mycha.76 28.04.06, 10:54
            Monia a co Twój lekarz mówi na to wszystko? Robiliście badania nasienia itp.?

Może to monotonne będzie co napiszę, ale ja wierzę, że wkróce Wam się uda, ale
            nie róbcie dziecka na siłę.
            Relaks, świece, długa gra wstępna, adrenalinka smile Jak plemniki się wzburzą to
            będzie dzidzia jak talala! Ja też pierwszy cykl myślałam "aaa na napewno jestem
            już w ciąży a tu bum nie jestem!" I teraz zastosuję inne metody, właśnie te co
            napisałam tongue_out

Pozdrawiam Cię gorrrąco! Gosia.
            • angela2628 Re: mycha.76 28.04.06, 11:03
              A ja z mezulkiem kochalismy dzien przed wyliczona owu, i dwa dni po, a w sama
              owu nie bo nie mielismy ochoty smile nic na sile, jesli bedzie to naturalne i z
              pozadania to wydaje mi sie ze i te plemniczki sa inne, poza tym wcale nie
              kochamy sie czesto-moze dlatego takie wyglodzone hihihi. Musze sie przyznac ze
              nie mierze tempki, po przytulanku zrobilam sobie swiece przez minute-nie wiem
              na ile to mialo wplyw, podobno nie ma-jakby nie bylo-przy pierwszym podejsciu.
              Zycze powodzenia!!!
          • oleczka.5 Re: na mnie żaden sposób nie skutkuje;) 28.04.06, 11:09
            Z całego serca życzę coby Wam się dziołszki udałosmile Ja baaardzo długo czekałam
            no i pomyślałam że coś tu napiszę bo a nuż komuś moje "doświadczenia" pomogą.
            Miałam to szczęście, że pan doktor do którego trafiłam, zanim zapędził mnie na
            setki różnych badań sprawdził po prostu pod swoim starym jak świat mikroskopem
            jak zachowuje się mój śluz kiedy przybywają plemniczki- oczywiście kolega
            małżonek osobisty był do badanka niezędny...;-P No i wyszło, że juz po godzinie
            nie ostał się żaden plemnik bo je mój śluz wytłukł do nogi...smile I gdybym tego
            badania nie miała, mogłabym tak pewnie miesiącami jeszcze próbować z coraz
            większym stresem. Wprawdzie w ciążę zaszłam w końcu dzięki inseminacji ( za
            pierwszym razem na szczęście) ale to dlatego że juz 10 lat po ślubie byliśmy,
            zegar tykał, i chociaż już nie mordowałam plemników po kuracji pana doktora,
            zdecydowałam się coby nie przedłużać starań bo mąż miał w sumie nieciekawe
            wyniki jeśli chodzi o jakość i ilość plemników. Może czasem przyczyna tkwi
            właśnie w tym, że śluz zabija plemniki, a wiem że nie każdy lekarz robi takie
            proste w końcu badaniesmile
            • dziubasek_ona oleczka.5 28.04.06, 11:13
              A o tym to nie słyszałam smile
              ..." nie ostał się żaden plemnik bo je mój śluz wytłukł do nogi...smile"

big_grin
              • oleczka.5 Re: oleczka.5 28.04.06, 11:21
                smile)) Można w zasadzie powiedzieć, że byłam jednym wielkim środkiem
                antykoncepcyjnym hłehłesmile
                • dziubasek_ona oleczka.5 28.04.06, 11:28
                  hahaha ale się ubawiłam! big_grin
                  • oleczka.5 Re: oleczka.5 28.04.06, 11:42
                    A jak sobie pomyślę, że mogłam tak mieć z tym śluzem od zawsze... i przypomnę
                    sobie jak cudowaliśmy z mężem coby w pierwszych latach po ślubie nie zajść w
                    ciążę... a można było "hulaj dusza piekła nie ma"... O naturo złośliwa, no!smile))
          • kaluha Re: na mnie żaden sposób nie skutkuje;) 11.05.06, 18:09
            a ja tak się zastanawiam...hm....a może tak kochać się no niech będzie co drugi
            dzień, ale zawsze. a nie tylko w dni płodne. bo co jeżeli źle oceniasz swoje dni
            płodne i niepłodne? ja sobie tak właśnie myślę, że tak będziemy robić. w końcu
            niby odczuwałam w każdym cyklu swoją owulację, ale nigdy nie wiadomo...organizm
            lubi płatać różne figle.
            co mówicie na taki pomysł?
            • nadya22 Re: na mnie żaden sposób nie skutkuje;) 11.05.06, 19:15
              No moge podpisać się pod tym postem uncertain My nie kochamy się tylko w dni płodne
              tylko wtedy kiedy chcemy smile Zresztą u mnie jest dziwnie, bo jak jest odpowiedni
              śluz to nie tempka nie spada, a jak natomiast leci tempka to już śluz nie jest
              płodny uncertain
    • dziubasek_ona link 28.04.06, 12:56
      podaje linka gdzie jest napisane co nieco o sposobach na ciążę
      • dziubasek_ona Re: link 28.04.06, 12:57
        hehe smile a to link:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=36285530
    • dziubasek_ona kolejny link 28.04.06, 13:25
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=35416105
      • mycha.76 Re: No i tak to jest:) 28.04.06, 21:54
        Dzięki Dziewczyny za Wasze posty i rady, wszystkie zbieram i kolekcjonuję, bo jak wcześniej wspomniałam 14 miesięcy nieudanych starń mam za sobą. Gosiu, pytałaś co na to mój lekarz. Na razie nie wie co jest przyczyną. Rozpoczęliśmy badania w klinice niepłodności. Jestem w trakcie badania hormonów i na razie prze 3 cykle będę mieć monitorowany cykl i lekarka wyznacza nam dzień w jakim mamy współżyć ( w tym miesiącu pudło!). Mąż maiła badania - wyniki wyszły kiepskie. Wykryto astenospermię, czyli zmniejszoną ruchliwość plemników, a połowa nieruchoma. Badanie mąż ma powtórzyć, a na razie wzmacnia plemniki witamnikami. Jednak pani dr powiedziała, że z gorszymi plemnikami zachodzi się w ciążę, więc u nas nie tylko to jest przyczyną niezachodzenia. Musi być jeszcze coś. Być może niedrożne jajowody lub właśnie wrogi śluz, ale to następne badania. Oj, długa i żmudna dla nas ta droga do rodzicielstwa, a latek też przybywa...30 stka na karku. Dziękuję Dziewczyny zw słowa wsparcvia i otuchy. To naprawdę bardzo POMAGA. Dziękuję i pozdrwiam. Monika
        • maruda79 Mycha 28.04.06, 22:03
          na ruchliwosc plemnikow podobno dobra jest L-karnityna: poczytaj watek:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=40904980&v=2&s=0
          Powodzenia w staraniach!!!
          • mycha.76 Re: Dziękuję Marudko:) 28.04.06, 22:12
            Dzięki serdeczne Marudko za informacje o L - karnitynie dla męża. Dotychczas łykał kwas foliowy i promen, ale dołożę mu jeszcze l - karnitynę. Na pewno mu nie zaszkodzi, a może przyśpieszy tę naszą długą drogę do rodzicielstwa. Gratuluję serdecznie Tobie fasolinki, bo z innego posta dowiedziałam się, że jesteś mamusią. Bardzo się cieszę, dbaj o siebie i maluszka. Oby zdrowo rósł ku Waszej radoścismile Dziękuję! Monia
            • maruda79 Re: Dziękuję Marudko:) 28.04.06, 22:16
              Oj nie jestem jeszcze, choc bardzo bym chciala. Choc staram sie juz 10 cykli uncertain
              Ale mysle pozytywnie. Czekam do roku czyli wrzesnia/pazdziernika a potem
              idziemy na konkretne badania. Pozdrawiam
              • mycha.76 Re: Dziękuję Marudko:) 28.04.06, 22:36
                Oj, to w takim razie chyba więcej tych marudek na forumsmile To Wy trochę tak jak my. My też do roku postanowiliśmy nie panikować, bo to niby normalne, że trzeba trochę poczekać, ale gdy rok minął i ciągle nic poszliśmy do kliniki. Odchodziłam już od zmysłów i świat mi się rozpadał na kawałki, gdy nadchodziła @, a teraz gdy chodzimy do kliniki - jakoś spokojniej podchodzę do tych starań. Ale życzę by u Was udało się już przy tym cyklu beż żadnych klinik naturalnie! Chyba coś w tym musi być - skoro wzięłam Cię za mamusięwink Powodzenia zatem i szybkiego zafasolkowaniasmile
                • dziubasek_ona mycha.76 29.04.06, 09:10
                  Cześć Monia smile No to się dzieje u Ciebie. Z tego co piszesz wnioskuję, że
                  jesteś silną kobietą - podziwiam naprawdę! Ja niedługo zaczynam staranka smile

Dziś mój narzeczony zabiera mnie na wieś, koło Częstochowy, do babci :p
                  Uwielbiam to miejsce, zawsze się wyluzuję na maxa big_grin Wracam we wtorek, więc
                  odezwę się po powrocie. Ale póki co jeszcze jestem smile

U mnie w Jeleniej Górze pogoda deszczowa, tzn. barowa wink Pozdrawiam badzio!
                  Gosia.
                  • mycha.76 Re: Udanego odpoczynku wszystkim:) 29.04.06, 10:54
                    Hej Gosiu i inne Dziewczynkismile
                    Oj, wcale taka silna nie jestem, to może na papierze tak tylko wyglądać, a ile miałam łez i załamń to nie zliczę. Zresztą nawet nie próbuję, bo i po cowink
                    Każdy z nas ma jakiś krzyż do noszenia...Widocznie my z mężem taki. A ważne, że jesteśmy razem i bardzo się kochamy. Gosiu, pochodzisz z pięknego miasta! Mam tam ciocię, byłam w Jeleniej kilka razy. Cudne okolice. Ale zawsze dobrze zmienić otocznie, więc wypoczywaj dobrze u babci narzeczonego. W Kotlinie Częstochowskiej też zresztą jest pięknie. My tymczasowo mieszkamy z mężem w Warszawie, z dala od rodzinki - trochę samotnie...Ale mamy nadzieję, że to przejściowy etap naszego życia. Po prostu mężuś tu kończy studia. No i oboje mamy pracę. Pozdrawiam Was wszystkie! Szukajcie i zbierajcie "sposobów na ciążę" i dzielcie się nimi Kochane. Moniczka
                    • dziubasek_ona Udanego odpoczynku wszystkim:) 29.04.06, 12:32
                      Jesteś silna - o łzach, załamkach właśnie mówię sad
                      Jelenia Góra, hmm, nawet nawet miasto. Mieszkam konkretnie w Cieplicach smile
                      Po 15:00 wyjeżdżamy, doszyły mnie słuchy, że ma być 3 razy więcej policji na
                      drogach niż zwykle, więc musimy jechać ostrożnie smile
                      Udanego weekendu Monia, buźka, papa! Gosia.
    • kasienka221 Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 29.04.06, 13:00
      czesc popierwsze wyluzowac sie i nie myslec ciagle o tym kiedy w koncu sie uda,
      my staralismy sie 8 miesiecy w lutym juz zaczelismy kochac sie wtedy kiedy mamy
      ochote a uwazac ne te dni owu marcu postanowilismy ze zaczniemy nowe staranka
      dopiero w sierpiniu a tu sie okazalo ze @ sie spoznia no i koncu zobaczylam
      dwie piekne krechy smile
    • renatil Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 29.04.06, 14:42
      Dziś w 6-stym miesiącu starań wreszcie zobaczyłam 2 kreski. Ręce mi drżały jak
      sprawdzałam wynik testu. Udało się smile Pzez ten czas i duzo wczesniej czytałam
      Forum na gazecie i mase innych stron i książek. Najbardziej polegałam na moim
      śluzie i w ostatnim miesiącu tym sczęśliwym na testach owulacyjnych. Nie
      kochalismy się jak tylko pojawił się śluz tylko pod koniec jego wystepowania
      (wiedziałam z obserwacji z wcześniejszych miesięcy kiedy się może skończyć a
      dodatkowo pomogły mi wspomniane testy owulacyjne. Szkoda marnowac dobre
      plemniczki, lepiej poczekać do odpowiedniej chwili aby wszystkie mocne i silne
      plemniczki dotarły w czasie owulacji. Wiem, że po kazdej kolejnej @ ręce same
      opadają, ale głowa do góry i do dzieła. Co do wyluzowania, ja starałam się nie
      popadac w panikę, gdy przychodziła każda kolejna @ tylko wyciszałam sie i
      modliłam się smile.Dziewczyny trzymam za Was kciuki.
      • mycha.76 Re: Gratuluję! 29.04.06, 18:53
        Kasieńka, Renatil - gratuluję! Cieszę się z Wami Waszymi 2 kreseczkami. Wyobrażam sobie Waszą radość, lekkie zdziwienie, wzruszenie...Wierzę, że i nas - wszystkie starające się - czekają te piękne chwilesmile Trzymajcie się cieplutko i zdrowiutko. Niech maleństwa dobrze się rozwijają, a ciąża przebiega bez przykrych dolegliwości. Pozdrawiamsmile
    • yskyerka Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 29.04.06, 18:57
      A ja złapałam doła, powiedziałam mężowi, że w tym cyklu nie mam ochoty się
      starać czy myśleć o dziecku. No i usłyszałam, że w takim razie on sami mi to
      dziecko zrobi. Wszystko wskazuje na to, że mu się udało. wink
      • melba7 Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 29.04.06, 19:01
        Yskyerka, gratulujęsmilesmile
        Mój mąż mi to co miesiąc obiecuje, ale jakiś chyba niesłowny się zrobiłsad
        • yskyerka Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 29.04.06, 19:27
          Melba, to może go trzeba sposobem? Mój się na mnie trochę rozeźlił, że
          przestałam wierzyć, że nam się uda. Poprzednio zaskakiwałam w pierwszym
          cyklu prób, a teraz dopiero w czwartym. No więc po trzech miesiącach
          miałam kryzys i mąż wziął sprawy w swoje ręce.
          • melba7 Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 29.04.06, 21:08
            ręce jak ręcewink
            Wracając do tematu-w wielu przypadkach najlepiej robi się dzieci nieplanowane,
            przykładem może być mój synwinkpoczęty w 8 dc, przy cyklach 30-31 dniowych
            (wówczas takie były)
            Totalna niespodzianka, ale z perspektywy 10 już lat-najlepsza niespodzianka w
            moim życiu
            • nadya22 Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 30.04.06, 09:35
              Moja koleżanka zaciążyła przez przypadek.Pierwszy miesiąc po odstawieniu
              tabletek smile Troszkę się wściekłam bo ona wogóle ma pstro w głowie i dziecka nie
              chce i nie oszukujmy się jeszcze się nie nadaje na matke(ma 20 lat i lubi
              sypiać z różnymi facetami...nie jestem przekonana czy dziecko jest jej
              narzeczonego tongue_out).I co ślub w za miesiąc, żeby brzucha nie było widać, a tak
              niedawno mówiła mi, że go nie kocha!!
    • dziubasek_ona sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 02.05.06, 14:46
      Witajcie kobitki!
      Ja zaczełam drugi cykl starań, stosuję metodę "nogi w górę" smile zobaczymy czy
      poskutkuje...

Pzdr, Gosia.
      • nadya22 Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 02.05.06, 14:56
        Dziubasku a który to Twój cykl z bromergonem??Ciekawa jestem czy szybko się z
        nim zachodzi??Sorki za wylanie żalów w poprzednim poście - jakoś nie mogłam się
        opanować sad Podobno pozycja od tyłu jest bardzo korzystna dla ciąży albo nogi
        na pagony(czy na ramionach męża).
        • dziubasek_ona nadya22 02.05.06, 16:14
          nadya22 po to jest to forum, żeby się wygadać, wyżalić, poradzić, itp. smile

To mój II cykl z Bromergonem. 8 maja idę do kontroli do ginekologa, ciekawa
          jestem co mi powie, będę też wiedziała jak moje wyniki z Progesteronu wypadły.
    • dziubasek_ona :) 04.05.06, 10:10
      podbijam
      • katya3 Gosiu:) 04.05.06, 12:42
        a do którego gina chodzisz w jelonce??
        • dziubasek_ona katya3 :) 04.05.06, 14:04
          Do dr Wiciaka, a co Ty też z Jeleniej?
          • katya3 Re: katya3 :) 05.05.06, 09:47
            z pobliża jeleniejsmile i właśnie myślę o wyborze lekarza. w ciąży jeszcze nie
            jestem, ale chciałabymsmile
            • dziubasek_ona lekarz - katya3 :) 08.05.06, 10:50
              Masz już kogoś na oku? Z tego co wiem dobry jest dr Wiciak bo sama do niego
              chodzę a kolejnego lekarza to poleciłabym Ci dr Błażko. Jak coś to wal śmiało,
              podam Ci numer tel. i ulicę gdzie przyjmuje. Pozdr. Gosia.
              • dziubasek_ona lekarz - katya3 :) 08.05.06, 10:54
                aha zapomniałam powiedzieć, że dziś się właśnie wybieram do dr Wiciaka. Biorę
                ze sobą wyniki z Progesteronu, ciekawe co mi powie sad Miłego dnia, jak wrócę
                dam znać, pa!
              • katya3 dziubasek_ona:) dzięki:) 09.05.06, 15:35
                Dzieki Gosiu za informacjesmile dopiero dziś weszłam na wątek i zobaczyłam pościki
                od Ciebie. właśnie czekam na @, tzn. nie czekam hihi, ale jakoś wszystko do
                tego zmierza, więc pewno jak się tylko skończy, to rozpocznę poszukiwania
                lekarza. pozdrawiam gorącosmile
                • dziubasek_ona Re: dziubasek_ona:) dzięki:) 09.05.06, 15:43
                  Witaj smile
                  Moje wyniki są super, jak powiedział gin! Kazał też dać nasienie mojego facia
                  do zbadania i facio ma iść się zbadać smile Powiedział, że jak w tym cyklu się nie
                  uda zaciążyć to będę miała jajniki pod obserwacją. Ja wierzę, że się uda i że
                  będzie wszystko OK!
                  Pzdr, Gosia.
                  • katya3 Re: dziubasek_ona:) dzięki:) 09.05.06, 17:21
                    to fantastyczniesmile też chciałabym wiedzieć, że jestem zdrowa i mogę spokojnie
                    zaciążyć. na razie trzy dni do terminu @... piersi jak balony, największe w
                    moim życiu, ciężkie i twarde i delikatne skurcze w podbrzuszu... zobaczymysmile
                    • dziubasek_ona Re: dziubasek_ona:) dzięki:) 09.05.06, 19:53
                      umm życzę powodzenia smile
    • greta18 Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 04.05.06, 16:18
      A ja panikuję - 4 cykle bezowocne za nami. Własnie jestem w połowie 5-tego
      cyklu starań.
      Nawet "wzięłam urlop" od forum, bo zaczynalam schizowac na maxa.

Na szczęście mój M obiecał mi, ze pójdziemy na badania nasienia - jeśli się w
      tym miesiącu nie uda. Wszyscy zalecają najpierw zbadać chłopa, bo badania są
      prostsze niż u kobiety. Nie będę czekac do "przepisowych" 12 miesięcy... to nie
      dla mnie...

Ostatnio wszyscy dookoła zachodza, tylko nie my....

• renatil Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 04.05.06, 22:10
      Z własnego zaciążonego doświadczenia, polecam metodę "od tyłu" -plemniczki nie
      uciekają wink oraz wzbogacenie diety mężczyny w żeń-szeń (dla plemniczków).
      Oboje z mężem łykaliśmy folik + witaminy Bodymax właśnie z żen-szeniem!!!
      Powodzenia dziewczyny smile
    • ememik Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 05.05.06, 14:30
      Polecam nogi do góry!!!

my staraliśmy się od pocz. roku i dopiero w kwietniu zastosowałam tę "metodę" -
      bo wcześniej jakoś nie chciało mi się w to wierzyć no i trochę mój M. się śmiał
      z takiego pomysłu - ale właśnie wczoraj zobaczyłam II kreski więc myślę że to
      pomogło - w każdym razie chyba nie zaszkodziło smile

pozdr. Magda

• oleska16 Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 06.05.06, 21:55
      Ale leżąc z nogami w górze nalezy je przykryc bo zmarzna a noce jeszcze
      zimnesmile. Nie ma sposobu na ciążę. Trzeba sie przytulać az do skutku dla samej
      przyjemności przytulania. Bo przeciez wystarczy tylko jedna
      kropelusia....Życzymy z męzem powodzenia w staraniach. Wzieliśmy na luz i dzis
      mamy 9-tygodniowa fasolkę.
      • dziubasek_ona oleska16 08.05.06, 10:53
        ja goo smile sasdroszczę wink staram się drugi cykl i też stosuję metodę nogi do
        góry, ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie...idę dziś do ginekologa.
        3majcie się papa! Dbaj o fasolkę. Gosia.
        • erbarmanka Re: oleska16 08.05.06, 11:00
          Witaj dziubasku! hihih
          widzę , ze mamy podobne cykle - tez starsz sie drugi cykl, tez mailas owulacje
          w dniach od 2-6, napisz koniecznie, co Ci lekarz powiedział! Pozdrawiam
    • erbarmanka Re: nogi w górze i co dalej?? 08.05.06, 10:56
      Mam pytanko, zastosowałąm sie do Waszych porad w tym cyklu no i trzymałam nogi
      w górze. Ale zaczęłąm sie zstanwaic nad jednym. Jak długo tzreba tzrymać nogi w
      takiej pozycji??? U mnie to trwa 20 - 30 min, potem marzna mi stopy. No a potem
      idę pod prysznic , bo komfort chodzenia z mokrą (!) nie jest zbyt fajny. Ale
      teraz zaczęałm się zastanawiać, czy aby dobrze robię??? mOze nie powinnam sie
      myć pzrynjamniej dzień??? No ale z drugiej strony, tzreba dbać o higienę, a
      wiadomo, ze wilgotność to super podłoze dla różnego rodzaju bakterii. Co Wy na
      to???
      • dziubasek_ona nogi w górze i co dalej?? 08.05.06, 11:02
        Haha nie myć się, jasssne, że się myć. Wystaczy trzymać nogi w górze 20 minut.
        Trzymam kciuki oby Ci się udało. pzdr, Gosia.
        • erbarmanka Re: nogi w górze i co dalej?? 08.05.06, 11:16
          Dzięki, spadł mi kamień z serca, bo jakos nie wyobrazam sobie, żeby się nie
          umyć po całym "zajściu",hihih. Dzieki - przerzucę się chyba na wątek do Ciebie
          i kropci, bo widzę, że mamy podobne odczucia ze wzgęlu na zbliżone cykle,
          owulacje i terminy @. Teraz znikam do pracy, ale odezwę się wkrótce. Teraz
          musimy się uzbroić w cierpliwość i czekać na efekty. pozdrawiam smile
          • dziubasek_ona nogi w górze i co dalej?? 08.05.06, 17:07
            Zapraszam na mój wątek, będzie nam raźniej smile
            Dziś byłam u gina, powiedział, że wyniki z Progesteronu mam idealne i kazał
            narzeczonemu zrobić badanie nasienia big_grin
    • breili Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 09.05.06, 16:04
      Czesc Dziewczyny!

Wyczytalam ze wtrzemiezliwosc u partnera znacznie zwieksza ruchliwosc
      plemnikow. Podobno miedzy 5 a 10 dniem po ostatnim hmm... ze tak
      powiem "wytrysku" wink ruchliwosc tych malych robaczkow jest najwieksza, a po 10
      dniu znowu spada. Na sobie jeszcze nie wyprobowalam tej teorii, bo bedziemy
      probowac dopiero od czerwca.

Trzymajcie sie
    • dziubasek_ona :) 11.05.06, 11:46
      podbijamy, pisać pisać lalki
      • mycha.76 Re:Dla wierzących 11.05.06, 12:07
        Dziewczyny, pomysły, które przedstawiłyście są super, ja wiele zastosuję (nogi w góze, wstrzemięźliwość u partnera 5 dni inne).
        Mi bardzo pomaga modlitwa. Może niekoniecznie w zaciążeniu (bo jeszcze nie zafasolkowałam), ale w akcetacji naszej sytuacji i nieudanych starań.
        Patronem kobiet niepłodnych, brzemiennych i rodzących jest św. Dominik. "Aby otrzymać potomstwo, wzg.szczęśliwe rozwiązanie, używa się paska i nim się przepasuje niewiasta polecająca się św. Dominikowi. Pasek jest zrobiony z białej wstążki lub tasiemki, na której wypisane są po łacinie początkowe słowa modlitwy ". Pasek jest poświęcony przez OO. Dominikanów.
        Dziewczyny, po pasek i modlitwę do Św. Dominika należy pisać pod adres:
        Klasztor Sióstr Dominikanek
        ul. Mikołajska 21
        31-027 Kraków (Gródek)
        e- mail: grodek@dominikanie.pl
        Ja napisałam maila do Sióstr i już za kilka dni w mojej skrzynce pojawiła się koperta z modlitwą i paskiem. Modlimy się z mężem do Św. Dominika i wierzę, że zajdę w ciążę mimo niepłodności mojego męża (na początku maja powtórzyła badania nasienia i wyniki wyszły fatalne:90% plemników nieruchomych, 80% nieprawidłowych). Pozdrawiam i życzę szybkich zafasolkowań - Monika

W Krakowie
      • monica233 Re: :) 11.05.06, 12:44
        witaj dziewczynysmile
        My się staramy z moim chłopakiem 15 miesiecy i nicsad wiec raczej niema niestety
        sposoby na ciaze trzeba sie kochac dla przyjemnosci a nie dla dziecka ze juz
        musiscie miecsad ja juz sobie dałam spokoj niemysle o wogule o tym i nawet jak
        sie kochamy z moim to moj niezostawia sperme w srodku tylko wyciaga tak nam
        bedzie lepiej!!! Nic na sile dziewczyny kochajcie sie dla przyjemnosci bo same
        widziecie jak okropnie sie cche miec dziecko to nic niewychodzi znam to!!
        Muszciie sie wyluzowac dla przyjemnosci pamietajcie o tym!!! smilePowodzeniasmile
        pozdrawiam buzka ppapasmile
        • mycha.76 Re: Do Moniki 11.05.06, 12:57
          Monika, to Wy staracie się tyle samo czasu, co my z mężem. Teraz 16 cykl - 15 miesięcy starań (od lutego 2005) - przeżywaliśmy kolejno nadzieję, a potem porażki i rozpacz. Robiliście jakieś badania? Bo u nas się okazało, że mąż ma słabe plemniki. Życzę powodzenia!
          • monica233 Re: Do Moniki 11.05.06, 13:24
            Czesc mychasmile
            Kochana juz wiem wsyztsko o tobiesmile bo duzo o tobie naczytalam i pamietam ze
            ostanio kiedys do mnie napisalas na forumsmilewiec staramy sie 16 miesiecy ale
            dalismy sobie z tym spokoju juz moj facet sperme niezostawia w srodku bo niema
            sensu na sile zrobic zeby odrazu dziecko miec tylko musimy sie kochac na
            przyjemnoscismileMycha niestety nie bylismy u lekarza i zadne badania nierobilismy
            jeszcze.A po co??Narazie niechce poprostu teraz juz sensu niema sie załamywac!!!
            Mam juz wszzytskiego dosysc tych staran o dziecko!! Co ma byc to bedziesmile A ty
            kochana u ciebie tez bedzie gitara wierze w tosmilePowodzenia zycze!!buzka
    • gunia.a Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 11.05.06, 19:35
      ja nie wierzylam w takie rady jakie mozemy tu poczytac. "tyklo wtedy kiedy mam
      ochote" mowilam sobie "ciaza jest czyms naturalnym, wiec musi sie udac". ale
      jak minal roczek i nadal nic przestalam traktowac macierzynstw jak czegos
      oczywistego, zaczelam sie martwic.

potem mijaly kolejne miesiace, bylam nawet u lekarki, zeby spytac jakie kroki
      podjac w przypadku bezplodnosci. ale meza na badania nie wyslalam - tak bardzo
      chcalam tak normalnie, spontaniczne, bez mierzenia i obserwowania. no i w lutym
      przyszedl taki tydzien czy nawet dwa, kiedy kochalismy sie co drugi dzien -
      dla przyjemosci ale regularnie co drugi dzien. no i kiedy 3 tygodnie pozniej
      zobaczylam 2 kreski nie moglam w to uwierzyc. dla mnie to malenstwo jest
      wielkim cudem - po 1,5 roku staran treaktuje je jak dar z nieba. teraz fika
      sobie koziolki w moim brzuchu i mam nadzieje, ze czuje jak bardzo je kochamy.
      • mycha.76 Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 11.05.06, 21:17
        Gunia gratulujęsmile Niech maluszek zdrowo sobie fika w Twoim brzuszku i rośnie na Waszą pociechę. Też bym chciała pójść w Twoje ślady. I gdy czytam takie historie z życia jak Twoje, to wierzę, że i nam (słyszysz Monika 233 - to też o Tobie) wszystkim strającym też się uda! W końcu mamy taki piękny miesiąc, a w perspektywie wakacjesmile A jak się uda - to też będzie święto na forumsmile)) Pozdrawiam Monia
        • monica233 Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 12.05.06, 08:52
          ja juz w nic w to niewierze naparwde wiec olewam to na prawo i na lewo!!! mam
          dosyc tego zeby sie starac o malenstwosad.Gunia przez ro ksie staraliscie o
          malenstwo?Pozdrawiamsmilegratulucje ci gunia izycze ci spokojnych 9 miechow i
          uwazaj na siebiesmileZazdroszcimy cisad
          • gunia.a Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 12.05.06, 08:53
            chyba w ym samym momencie wyslalycmy posty - pozdrawiam cieplutko!!!
            • gunia.a Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 12.05.06, 08:56
              staralismy sie 1,5 roku. wiem co przechodzicie. nie wierzylam, ze sie uda.
              mialam doly- giganty.
              na kazdego przychodzi pora - tak mi pisaly inne dziewczyny na forum - ja nie
              wierzylam ale cos w tym jest.
              • monica233 Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 12.05.06, 08:57
                no to naparawde ci gratuluje guniasadile masz latek i skad jestes??smile
        • gunia.a Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 12.05.06, 08:52
          moniu i inne starajace sie
          zycze z calego serca, zeby Wam tez sie udalo. nawet jesli trzeba dluzej
          poczekac - wtedy nawet meczace czlowieka mdlosci znosi sie z radoscia. wiec
          wczesniej czy pozniej - oby sie udalo!
          • monica233 Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 12.05.06, 08:54
            hihi no hejsmilegunia jak tam sie czujesz??przez rok sie staraliscie??
      • monica233 Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 12.05.06, 08:56
        aa no juz dobrze poczytalama czyli 1,5 roku sie staraliscie wowsmilea my niestety
        16 miesiecyuncertaini nici ale musze pzrestac o tym mysles bo jak bede o tym myslala
        to zaraz mam blokadesad
        • gunia.a Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 12.05.06, 08:57
          masz moze stresujaca prace? albo brak spokoju w domu (np mieszkanie z tesciami)
          ja tak mialam az do poczatku tego roku
          • monica233 Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 12.05.06, 09:00
            hehe gunia prace mam zawaliscie pracuje w firmie komputerowym i jest swietnie
            tylko przy komputerze pracuje naparwde swietna praca i spokojna smilewiesz eheh
            niejestem mezatka tylko panna ale mamy zamiar z moim facetem sie pobrac ale
            dopiero za rok smilea juz chcemy miec teraz dzidzie niewazne czy po slubie czy
            przed slubesmilewiec niestresuje sie prawie wogulesmile
            • monica233 Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 12.05.06, 09:01
              a z rodzicami niemam problemowsmilewiec mam cudowne zyciesmile
              • monica233 Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 12.05.06, 09:01
                aha i jeszcze jedno jak mam okres to sie zabardzo stresuje i tylko tylesmile
            • gunia.a Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 12.05.06, 09:02
              to masz szczescie. gratuluje spokojnen pracy - to w dzisiejszych czasach skarb.
              ja mieszkam poza krajem (miejsca nie podaje - juz mnie raz rozopznano na forum)
              a latek mam sporo - 31
              • monica233 Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 12.05.06, 09:04
                wow 31 latek masz:ono wlasnie ze w takim wieku jest szansa na zajscie w ciaze a
                ja niestety mam dopiero 23 lateksadniechce przekroczyc 30 stke jak dopiero zajde
                w ciaze bueeesad
                • gunia.a Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 12.05.06, 09:06
                  nie rozumiem twojego postu - do 30 masz duzo czasu wiec skad te "niestety".
                  zycze powodzenia!
                  • monica233 Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 12.05.06, 09:19
                    wiesz uwazam jakbym miala 30 lat i w tym wieku bym w ciazy zaszla to uwazam ze
                    jest dla mnie troszke za pozno noale coz lepiej pozniej nic wcale hihismilemusze
                    sie starac o tym niemysles i niestresować siesmile
                    • gunia.a Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 12.05.06, 09:32
                      kazdy jest kowalem swojego losu. ja w wieku 23 bawilam sie w najlepsze,
                      studiowalam w Polsce, potem poza, poznawalam fajnych facetow i wspolczulam
                      kolezankom, ktore mialy ustabilizowane zycie z mezem i dziecmi (uwazalam, ze
                      maja baaardzo nudne zycie). a teraz sie wyszalalam i wiem czego chce - nie ma
                      wiec recepty na to, kiedy najleiej - sprawa indywidualna, byle byc z tam
                      szszesliwym.
                      • monica233 Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 12.05.06, 10:28
                        Nio to fajnie guniasmileJa w wieku 17 lat az do 21 latek tez niezle sie wyszalałam
                        jak niewiem co hihismileimprezki, bary,faceci,poznawanie ludzi itd...i pozniej w
                        wieku 21 latek dałam sobie spokoj z facetami i wogule na imprezki przestalam
                        lazic wtedy jak wolna jeszcze bylamsmileno i pozniej znalazlam milosc mojego zycia
                        i jestesmy razem prawie 2 lata moj ma 21 latek a zachowuje sie jak dorosły
                        mezczyznasmilei cudnownie nam jestsmileteraz nikt mnie nieinteredsuje zadne faceci
                        ani imprezki tylko w glowie mam mojego cudownego chlopakasmilezawsze keidys
                        mowilam ze niechce zadnego dziecka tylko jak skoncze 30 lat a tu masz porsptu
                        naszło na na instykt macirzysnkibig_grinbig_grinbig_grin
                        • monica233 Re: sposoby na ciążę...proszę pisać ;D 12.05.06, 10:29
                          sorki za blad miało byc naszlo mnie na instykt macierzynskismilePozdrawiamsmile
    • dziubasek_ona gaduły :D 12.05.06, 11:36
      no no no się rozgadały kobietki smile
      • monica233 Re: gaduły :D 12.05.06, 12:16
        dziunasek_ona smile
        a no ehehehe wogule ja to ejstem strasznie gadula ze ja niewiem prawie caly
        dzien jestem na tym forum i sobie czytam i zale sie im i jest bardzo fajnie
        hehesmilea u ciebie co tam??smile
        • monica233 Re: gaduły :D 12.05.06, 12:17
          jestem wlansie teraz w robocie i sie obijam eheh tongue_outtongue_outpracuje w firmie
          komputerowym ehehsmilei jest fajnie nikt niesprawdza co my robimy ehehe
          • dziubasek_ona monica233 12.05.06, 12:31
            Hej gaduło smile
            A u mnie po staremu, dziś mam 20 dzień cyklu i żyję w niepewności czy się udało
            czy po raz drugi nie??!? Też często tu zaglądam, lubię czytać i odpowiadać na
            posty. Dużo się tu dowiedziałam no i zawsze jak coś jest dla mnie niejasne to
            wale na forum smile

Ale u mnie dziś upał, fiu fiu fioła idzie dostać 8)
            • monica233 Re: monica233 12.05.06, 13:05
              smileTo fajnie
              Jak ci na imie i skad jesteś i ile masz latek??Ja jestem Monika milo mi cie
              poznaćsmilemam 23 latek i jestem z podkarpackiegosmileaz 20 dzien cyklu sie staracie??
              o ranyy...my dopiero 16 miesiecy i lipa kurde i dlatego musze o tym niemysles
              ja wiem ze to nietakie prosteuncertainale musimy sie wyluzowac bo nas to blokuje jak
              o tym myslismy i cchemy miec dziecka na siłe.buzka 3 maj sie ciepłosmilePozdrawiam
              bardzo cieplutko
              • nadya22 Re: monica233 12.05.06, 13:19
                Cześć dziewczynki smile Monica masz zbliżony wiek do mojego i też jestem z
                podkarpacia smile Dokładnie z Sanoka smile A ty skąd?? Mierzycie dziewczyny tempki i
                te inne czy tylko na wyczucie??
                • monica233 Re: monica233 12.05.06, 13:26
                  oo cześćnadya22smile
                  Jestem z Krosnasmileswietnie ze sie do nas przylanczylassmile
                  a skadze kochana niemierze wogule tempki niezabezpieczam sie nic kompletnie!!uncertain
                • dziubasek_ona nadya22 12.05.06, 13:28
                  Ja nie mierzę tempki, jak się nie uda w tym cyklu to od przyszłego będę
                  mierzyła i wtedy też chcę, żeby mój ginekolog monitorował mi cykl i powiedział
                  kiedy ewentualnie mamy działać wink
              • dziubasek_ona monica233 12.05.06, 13:26
                Mam na imię Gosia, mam 22 lata i jestem z Jeleniej Góry. Staramy się o dzidzię
                dugi cykl. Dziś mam 20 dzień cyklu i jeszcze z 5/6 dni i okaże się czy udało
                się nam czy nie smile Ale jesteśmy dobrej myśli tongue_out

Pzdr!
                • monica233 Re: monica233 12.05.06, 13:28
                  no to zycze powodzenia i trzymam kciuki za ciebiesmilea robilam test ciazowy??
                  • monica233 Re: monica233 12.05.06, 13:29
                    sorki za bład mialo być "robilaś"smile
                  • dziubasek_ona Re: monica233 12.05.06, 13:33
                    Nie robiłam, za wcześnie jeszcze smile
                • nadya22 Oj jak fajnie wszystkie młodziutkie jesteśmy :) 12.05.06, 13:29
                  Zaznaczam młodziutkie w tym wypadku nie znaczy głupiutkie smile
                  Ja mierze te tempki i inne tam, ale chyba nie mam jajeczkowania sad No okaże
                  się smile
                  • monica233 Re: Oj jak fajnie wszystkie młodziutkie jesteśmy 12.05.06, 13:31
                    a no faktycznie jestesmy bardzo mlodziutkie ale za to mamy rozum ze chcemy miec
                    dzidziebig_grinhihihihihi
                    • nadya22 Re: Oj jak fajnie wszystkie młodziutkie jesteśmy 12.05.06, 13:34
                      U mnie instynkt jest wysoce rozwinięty od najmłodszych lat smile Troche też byłam
                      nianią to zaspokoiłam sobie na jakieś 3 latka, ale teraz najwyższa pora na
                      swoje smile Nie moge się już doczekać smile Wogóle to śnił mi się dziś dzieciaczek,
                      że go tuliłam bo płakał(ale najpierw to niby lalka była ??). W październiku
                      biore ślub z moim ukochany(jesteśmy ze soba 3,5 roku).
                      • dziubasek_ona nadya22 12.05.06, 13:36
                        Oj ja pomagałam mojej siostrze w trójce brzdąców, więc poradzę sobie napewno z
                        maluchem smile Kocham dzieci! Ja z moim narzeczonym też jestem 3,5 roku big_grin
                        Ale ślub planujemy jak będę w ciąży tongue_out
                        • nadya22 Re: dziubasek 12.05.06, 13:42
                          Czemu jak będziesz w ciąży??Wtedy rodzice nie będą mieli wyjścia?? haha my też
                          mieliśmy taki plan smile ale teraz jak ślub ustalony na październik i date znamy
                          od lutego to już nikt nam nie powie, że wpadła i ślub bierze(choć pewnie znajdą
                          sie tacy uprzejmi).
                          W tamtym miesiącu gin powiedział mi, że nie było jajeczkowania a w tym znowu
                          mnie pobolewał jajnik ale tak jak przy torbielusad
                          • dziubasek_ona Re: dziubasek 12.05.06, 13:46
                            Nie chodzi o rodziców, z nimi nie będzie problemów smile Tylko poprostu tak
                            zadecydowaliśmy smile Ja wierzę, że wkróce uda się każdej z nas big_grin
                            • nadya22 Re: dziubasek 12.05.06, 13:50
                              Mam nadzieję, że nam się uda smile Dziubasek bierzesz ten bromergon??Ja miałam
                              brać w tym cyklu, ale niestety nie biore smile Jak nie zaciąże to w przyszłym będę
                              brała smile
                              A jak się uda to z brzucholkiem do ślubu będe szła big_grin
                              • dziubasek_ona Bromergon 12.05.06, 14:07
                                Tak biorę nadal Bromergon. Cykl mi się skrócił na 25 dni, a miałam wcześniej co
                                26 dni, 27 a nawet 30 smile
                      • aagniesiaa Fajnie tu u was dziewczynki 12.05.06, 14:06
                        pozwolicie ż4e zajrzę od czasu do czas smile

ja 28 lat i 4ty cykl po odstawieniu tabletek, i 3 cykl starań
                        zobaczymy, mąż zapracowany i ma mało siły a ja zestresowana często pracą
                        po tabletkach myślałam że zajdę od razu smile a tu klops smile
                        Aga
                        • dziubasek_ona Re: Fajnie tu u was dziewczynki 12.05.06, 14:08
                          Jasne, że pozwalamy, im wiecej nas tym lepiej, zaglądaj kiedy tylko chcesz smile
                          • nadya22 Re: Fajnie tu u was dziewczynki 12.05.06, 14:11
                            Witam i aagniesie smile Dobra ja spadam, bo nigdy nie naucze się tego anglika sad
                            buu jeszcze czeka mnie dziś księgowanie w szkole i egzamin(nie lubie
                            angielskiego). Kurcze forum to jak narkotyk >smile
                            Buziaczki smile
                            • dziubasek_ona Re: Fajnie tu u was dziewczynki 12.05.06, 14:13
                              Dokładnie narkotyk hehe. Leć się uczyć, powodzenia na egzaminie.
                            • aagniesiaa Re: Fajnie tu u was dziewczynki 12.05.06, 14:18
                              nadya egzaminy fajne są potem to się zaczyna jak sie ma iść do pracy, ja to bym
                              jeszcze do czasów studiów i egzaminów wróciła z chęcią,
                              powodzenia i pozdrawiam
                          • nadya22 Imionka dla Naszych Fasolek :) 12.05.06, 14:13
                            Macie już jakieś propozycje ??
                            Ja zaczne smile
                            Jaś, Mikołaj, Mateusz smile
                            Laura, Nadya,
                            hm oczywiście ja chce dziewczynke big_grin
                            • dziubasek_ona Re: Imionka dla Naszych Fasolek :) 12.05.06, 14:15
                              Dziewczynka: Igusia, Oliwia, Paulinka
                              Chłopczyk: Filipek, Leon, Alanek

Obojętnie, aby zdrowe smile
                  • dziubasek_ona nadya22 12.05.06, 13:34
                    A czemu sądzisz, że nie miałaś jajeczkowania? Nie zawsze występuje śluz i ból
                    jajników czy podbrzusza. Może zdecyduj się na monitorowanie jajników?
    • alfa156 Co o tym sądzicie??? 12.05.06, 13:41
      Nie wiem co jest grane. Odstawiłam tabletki. Mam 8 dzień cyklu, i zaczełam
      plamić. Ni to @, sama nie wiem. Kolejna tabletke powinnam była zażyć w
      niedzielę. i co Wy na to?
      • nadya22 Re: Co o tym sądzicie??? 12.05.06, 13:44
        Po odstawieniu tabletek często występują takie anomalia sad
        • alfa156 Re: Co o tym sądzicie??? 12.05.06, 13:45
          to niby jest ok i jak ma ten cały cykl liczyc, może lepiej przestane liczyć sad
          • nadya22 Re: Co o tym sądzicie??? 12.05.06, 13:48
            Lekarz napewno kazałby ci normalnie liczyć, nie biorąc pod uwage tych plamień
            (przynajmniej mi tak kazał).
            • alfa156 Re: Co o tym sądzicie??? 12.05.06, 13:57
              ok dzieki, czyli jeszcze nic straconego?
              • nadya22 Re: Co o tym sądzicie??? 12.05.06, 14:00
                Pewnie, że nic straconego smile Na pocieszenie powiem Ci, że koleżanka odstawiła
                tabletki i też miała jakieś plamienia i wpadła nie wiele o tym myśląc smile
                • alfa156 Re: Co o tym sądzicie??? 12.05.06, 14:02
                  dzieki wielkie, to się nie martwie juz i przestaje o tym mysleć. buziaki fajnie
                  że jesteście
    • dziubasek_ona ja tu gadu gadu a... 12.05.06, 13:47
      łuhuhuh rozgotował mi się makaron tak się tu zasiedziałam <hahaha> ale będzie
      pYYYcha obiad ;P
      • nadya22 Re: ja tu gadu gadu a... 12.05.06, 13:51
        hahahahha nie żebym się śmiała big_grin
        • dziubasek_ona ja tu gadu gadu a... 12.05.06, 14:05
          Mało tego, przed chwilą prąd mi zabrali, ale na szczęście już jest big_grin
    • dziubasek_ona Do sklikania ! 12.05.06, 15:27
      Wpadłam się pożegnać, jadę już. Będę w poniedziałek koło 10:00 smile
      Wszystkim życzę spokojnego i udanego weekendu.
      Do sklikania, papa!
      Gosia.
      • nadya22 uff już po egzaminie :) 12.05.06, 18:42
        Oczywiście niepotrzebnie panikowałam, bo egzamin był łatwy i skończyłam go
        pisać jako pierwsza z grupy smile
        • nadya22 Dziubaska nie ma to wszyscy milczą :( 14.05.06, 14:43
          Dziewczyny co z Wami?? Rozumiem, że weekend, ale żeby nie zaglądnąć choć na
          chwilke?? sad U mnie właśnie się rozpadało sad buuu nudy
          • dziubasek_ona Dziubasek powrócił :D 14.05.06, 18:01
            A tak wogóle to już jestem halio halio smile
            Jak nadya22 Twoje samopoczucie? U mnie nieciekawie. Jajniki bolą, czasami
            mocniej brzuch. Odczuwam osłabienie, czasami zawroty głowy no i mdli mnie od
            czasu do czasu. Momentami odnoszę takie wrażenie jakbym miała z miejsca
            zwrócić sad Nie wiem czy to jakieś nerwy czy co uncertain Oby to była moja dzidzia smile
            Jej wszystko wybaczę tongue_out
          • dziubasek_ona pifo marki pifo 14.05.06, 18:02
            Ide na balkon z teściową na piwko a co mi tam wink
        • dziubasek_ona nadya22 ... uff już po egzaminie :) 14.05.06, 17:58
          No to super, że był łatwy! Obyś zdała go celująco wink
          • monica233 Re: nadya22 ... uff już po egzaminie :) 14.05.06, 20:37
            hej dziewczyny!!!smile
            Co u was słychować??Ja sie okropnie nudze w tej chaupiesadi wogule jakos mi jest
            smutnosadna nic niemam ochoty kompletnie na nicsad wszyskiego juz mi sie
            odechciewasadbuuuuu smutno mi jakoś...
            • dziubasek_ona Cześć 15.05.06, 10:11
              Witajcie dziewczyny.
              Jak samopoczucie? Moje narazie dobrze.

Powiedzcie mi jak u Was jest z moczem? 23 dzień cyklu dziś mam i bardzo ciemny
              mocz...jak na miesiączkę sad

Ostatnio miewam dni z dołami, nawet teściowa wczoraj mówi do mnie:
              - "Gosiu a co Ty taka smutna, stało się coś?"
              hehe no przecież nie powiem jej prawdy!

Pozdrawiam. Gosia.

• monica233 Re: Cześć 15.05.06, 11:36
                hihihi smile dziubasek jesteś mezatka czy panna bo sie juz pogubiłam??U mnie
                niewiedza ze ja planuje dziecko ani mojego chlopaka rodzice hehehe sami
                planujemy wiem ze to jest glupie hihihi
                • dziubasek_ona Re: Cześć 15.05.06, 11:46
                  Ja jestem panienką, ale jestem zaręczona. A tak z przyzwyczajenia
                  mówię "teściowa" heh. U mnie w rodzinie też nikt nie wie o dzidzi.
                  • monica233 Re: Cześć 15.05.06, 12:22
                    ehehehe no ja tak samo tez mowie do mojego chlopaka tesciowa nawet niejestem
                    zareczona ani mezatka niejestem hihi tez nikt niewie o dzidzi wolałabym jakbym
                    w ciazy zaszla toi wtedy slub planujemy big_grinsmileale fajnie ze sama niejestessmiletez
                    niedlugo sie zarecze ale niewiem kiedy bo wole niespodziankesmilehihi3maj sie
                    cieplo kochana uda nam sie smilezobaczysz hihi!!!!smilePozdrawiamsmile
                    • dziubasek_ona Re: Cześć 15.05.06, 12:44
                      My zaręczyliśmy się w Święta Bożego Narodzenia, byli obecni rodzice Jego i moi,
                      no i jeszcze trochę rodzinki. Trema niesamowita hehe, ale było faJJJnie big_grin

Głeboko wierzę, że nam się uda. A Ty Monia który dziś dzień cyklu masz?
                      Występują u Ciebie jakieś dolegliwości?

Pzdr, Gosia smile
                      • monica233 Re: Cześć 15.05.06, 13:17
                        teraz bedzie juz 16 cyklsad ale niechce o tym mysles ze musi odrazu sie udac
                        chce poprostu sie wyluzowac i wogule bo mnie szlag trafia niechce wiedzieć
                        keidy mam dni plodne bedziemy sie kochac keidy mamy na to ochote... ale sie
                        uzaleznilam od forum hihihi a ty dziubasek który dzien cyklu?smile
                        • dziubasek_ona Moje spostrzeżenia z dzisiaj !!! 15.05.06, 20:48
                          Dziś mam 23 dzień cyklu, cylke mam od 25-dniowe ale i zadarzają się 26/27-
                          dniowe. Staramy się z moim Miniem 2 miesiąc. I chciałam zauważyć, że pojawił mi
                          się dziś śluz. Ni to mleczny ni to biały, ale w każdym bądź razie nie ciemny.
                          Mam krótkotrwałe kolki w okolicy żeber no i oczywiście bóle pobrzusza. Nie mam
                          już zawrotów i nie mam żadnych mdłości. Nie powiększyły mi się piersi, nafet
                          mój Minio sprafdzał przed chwilą wink
                          Życze spokojnej nocki dziewczyny, a tak na marginesie, to piszecie mało o
                          swoich spostrzeżeniach ;P

Pzdr, Gosia.
                          • nadya22 Re: Moje spostrzeżenia z dzisiaj !!! 15.05.06, 23:26
                            Hej mówiłam dziubasek wróci to wątek się rozkręci smile Ja dziś też troszke miałam
                            podły nastrój, ale co zrobić uncertain Mam dziś 18dc, jajeczkowanie w tamtym miesiącu
                            było 22dc także czekam i obserwuje siebie smile Dziś pobolewał mnie brzuch, piersi
                            się napełniły, miałam wzdęcia, zgage i mdliło mnie big_grin widocznie mój organizm
                            przygotowuje się do jajeczkowania, bo w tamtym miesiącu podobne objawy
                            wystąpiły smile No chyba, że te wszystkie problemy są przez to, że organizm się
                            przygotowuje, a do jajeczkowania nie może dojść? uncertain Nie wiem czy pamiętacie,
                            ale gin powiedział mi w tamtym miesiącu, że on tam jajeczkowania nie widzi - z
                            odczytów z tempek uncertain Dobra narazie spadam, opisujcie co u Was wieczorkiem
                            poczytam smile
                            • dziubasek_ona dziś 24 dc, jutro powinna przyjść @...grrr oby nie 16.05.06, 10:15
                              Witajcie dziewczyny.
                              Dziś mam 24 dzień cyklu. Czuję się dobrze, zawrotów i mdłości nie ma. Sutki
                              bardzo bolą i pojawiły się na nich żyłki. Wzmożonego apetytu i zachcianek nie
                              mam. Bóli Podbrzusza to już czasami wogóle nie odczuwam, co mnie dziwi,
                              ponieważ zawsze dzień lub dwa przed miesiączką miałam tak mocne bóle, że
                              musiałam brać IBUPROM, bo nic innego nie pomagało. Nie pozostaje mi nic innego
                              jak czekać.

A jak dziewczyny u Was, które dni cyklu macie i jak Wasze odczucia?

Pzdr, Gosia.
                              • katya3 Re: dziś 24 dc, jutro powinna przyjść @...grrr ob 16.05.06, 10:41
                                dziubasku, życze Ci spełnienia ciążowych marzeń i przesyłam fluidki, bo mi się
                                udało, wiem od soboty, jestem po trzech testach i uśmiecham się do Ciebie o
                                kontakt do dr wiciakasmilesmilesmile buziakismile
                                • alfa156 Re: dziś 24 dc, jutro powinna przyjść @...grrr ob 16.05.06, 10:51
                                  Ja mam 12 dzień cylku. Boli mnie wszytsko, brzuch, jajniki, kręci mi się czasem
                                  w głowie i mi niedobrze. To pierwszy miesiąc bez tabletek, i myslę, że organizm
                                  się przestawia. Z innych wiesci to mój ukochany małżonek latała na lotni i się
                                  połamał.Obojczyk w strzępach i boli go totalnie wszytsko. Mam go już w domku,
                                  ale ciekawie nie jest.
                                  • dziubasek_ona alfa156 16.05.06, 11:03
                                    Uuu połamany obojczyk...wiem co to znaczy, mój tato w tamtym roku miał połamany
                                    obojczyk, chodził w gipsie 2 miechy. A jaki bóóLLL, zamiata ponoć uncertain

Życzę Twojemu ukochanemu szybkiego powrotu do zdrowia, a Tobie II kreseczek smile

Pzdr, Gosia.
                                    • alfa156 Re: alfa156 16.05.06, 11:13
                                      Oj boli boli. Dzieki za zyczenia, jeden plus, że mimo bólu o przytulaniu nie
                                      przestał myslećsmile
                                      • dziubasek_ona Re: alfa156 16.05.06, 11:32
                                        hihih i to najważniejsze, a to dobry znak, że powraca do formy big_grin
                                • dziubasek_ona katya3 16.05.06, 11:00
                                  Ja gooo smile SUPER>>>GRATULUJĘ!!!
                                  Już Ci daję namiary:

dr Wiciak
                                  ul. Różyckiego 4
                                  Telefon do gabinetu: 075 753 12 90
                                  Telefon do domu: 075 755 21 26

Rejetracja na godziny smile

Daj znać jak będziesz po pierwszej wizycie, jakie badania musiałam zrobić i
                                  wogóle opowiesz mi wszystko tongue_out

Pozdrawiam Cię cieplutko i życzę spokojnych 9 miesięcy! Buźka!
                                  Gosia.
                                  • katya3 dzięki dziubasku:) 16.05.06, 11:05
                                    dzięki dzięki dziękismile dziś będę dzwonić i się umawiać i jak tylko będę po
                                    wizycie, to się odezwę. na razie zastanawiam się nad betą, bo to już by tak
                                    było chyba na 100 proc, prawda? z drugiej strony trzy testy by się
                                    pomyliły...?? z tymi testami też tak smiesznie, bo na wynik pierwszego
                                    rzeczywiście ze trzy, cztery minuty czekałam, a w dwóch kolejnych kreseczka na
                                    tak pojawiła się od razusmile i dziś była już bardzo mocna i wyraźnasmile ciekawe,
                                    czy moja pani laborantka robi betę? uściskismile
                                    • dziubasek_ona Re: dzięki dziubasku:) 16.05.06, 11:08
                                      Nie rób bety, szkoda kasy, lepiej kup sobie za to owoce wink

Idź do Wiciaka, on Ci napewno potwierdzi ciążę. Ściskam mocno!

• katya3 Re: dzięki dziubasku:) 16.05.06, 11:15
                                        ja cie!! ale fajna radasmilesmilesmile owoce nie, ale kolejna sałatka ze świeżych warzyw
                                        jak najbardziejsmile
                                        • katya3 Re: dzięki dziubasku:) 16.05.06, 11:24
                                          no i wizyta na czwartek po południusmile
                                          • dziubasek_ona Re: dzięki dziubasku:) 16.05.06, 11:29
                                            zachcianki masz cooo smile)) ale ci zazdroszczę, nawet nie wiesz jak bardzo!

zobaczysz, że to fajny, miły i fachowy lekarz. a jakie testy robiłaś? jak się
                                            nazywały? aha no i w którym dniu cyklu zrobiłaś, że wykazał ciążę?
                                            • katya3 Re: dzięki dziubasku:) 16.05.06, 12:06
                                              to chyba nie zachcianki jeszczesmile pomidory zawsze lubiłam ogromnie, zielone
                                              ogóry też, a sałatę zieloną jem, bo nie brałam foliku wczesniej, biorę dopiero
                                              od soboty, kiedy test sie potwierdził, a podobno kwas foliowy własnie w
                                              zielonych warzywach, więc staram sie nadrobićsmile a testy? hi, hi, zawsze, jak
                                              wchodzę do apteki, to proszę o jakiś zwykły, najtańszysmile pierwszy robiłam 13
                                              maja - w sobotę - o 5.30 rano, jakoś tak się wczesnie obudziłam, dzień po
                                              planowanej @. drugi w niedzielę, a trzeci dziśsmile troszkę obawiam się wizyty, bo
                                              po raz piewrszy będę u pana doktora, a nie u pani doktor...
                                              • dziubasek_ona katya3 16.05.06, 13:06
                                                Nie obawiaj się wizyty. Ja też będąc u Niego pierwszy raz i siedząc i czekając
                                                na swoją kolej miałam straszną tremę. Weszłam do gabinetu, przedstawiliśmy się
                                                sobie, podaliśmy ręce i człowiekowi odrazu stres minął smile Naprawdę dr Wiciak
                                                jest bardzo miły i pomocny, zresztą sama się przekonasz niebawem ;D

katya3 wiesz mam takie małe pytanko do Ciebie. Dziś mam 24 dzień cyklu, jutro
                                                powinna pojawić mi się miesiączka. Wczoraj pojawiło mi się troszkę jasnego
                                                śluzu, a dziś było go trochę więcej...powąchałam go i nie był to taki typowy
                                                dla śluzu zapach, tylko...że tak powiem...miał zapach spermy smile

Co o tym myślisz? Czekam z niecierpliwością. papa, Gosia.
                                                • katya3 dziubasku:) 16.05.06, 14:15
                                                  powiem Ci, że ekspert ze mnie żaden, ale u mnie przed sobotą też pojawił się
                                                  śluz, co mnie zdziwiło, bo dotychczasowe końcówki cykli miałam raczej suche. w
                                                  ogóle ten cykl był taki dziwny, jak pomyslę teraz, to wszystko wskazywało na
                                                  idealne warunki do zapłodnieniasmile po przytulanku mój organizm przetrzymywał
                                                  nasionka przez jakiś czas, choc zawsze miał w zwyczaju wszystko od razu wylewać
                                                  na poscielsmile wyliczyłam sobie najlepszą datę na zapłodnienie (wg kalkulatora w
                                                  internecie), ale nie przykładałam do niego wagi przy przytulankach, po prostu
                                                  działaliśmy wtedy, kiedy chcieliśmy, bo Małe naprawdę nieplanowanesmile i jakieś
                                                  dwa, trzy dni po 29.04 - wtedy była największa szansa na zapłodnienie,
                                                  powiekszyły mi sie piersi i to tak poważnie i tak już zostało. to mnie
                                                  zdziwiło, bo zazwyczaj robiły się większe na kilka dni przed @. poza tym nic.
                                                  ani mdłości, ani zmeczenia, brzuch jak na @ boli w dalszym ciągu, ale to
                                                  podobno normalne. byłyby niezłe jaja, gdyby to jednak była spóźniona @smilebuźkasmile
                                                  i dzięki za słowa otuchysmile
                                                  • dziubasek_ona Re: dziubasku:) 16.05.06, 15:16
                                                    Podaj mi linka z tym kalkulatorem smile hihihi

Hmm...piersi mówisz Ci się powiększyły, u mnie niewiele sad

muszę czekać...ale mam nadzieję, że dzidzia wynagrodzi mi wszystko big_grin
                                                  • katya3 Re: dziubasku:) 16.05.06, 16:05
                                                    kobieta.gazeta.pl/kobieta/0,55280,2089979.html
                                                    hi, hismile trzeba miec chyba tylko regularne cykle, co u mnie było rzadkościąsmile
                                                    ale sie sprawdziłosmile
                                                  • dziubasek_ona Re: dziubasku:) 16.05.06, 16:34
                                                    wychodzi na to, że 5 maja była największa szansa poczęcia no a kochaliśmy się z
                                                    moim Miniem 6,7,8 i 9 maja więc może się udało hmsmile
                                                  • katya3 Re: dziubasku:) 16.05.06, 16:40
                                                    trzymam kciukismile i za nasze spotkanie u dr wiciaka też jak najbardziejsmilesmilesmile
                                                  • erbarmanka Re: dziubasku:) 16.05.06, 17:08
                                                    witajcie!
                                                    Katya-Gratulację-to super wiadomość.Widzę, ze dziubasek już pociągnął Cię
                                                    za "języczek" i wypytał o to i owo. Ja chyba jutro rano zrobię test-wiem, ze to
                                                    pewnie za wcześnie, ale dziś śnił mi sie test, którego nie potrafiłam odczytać.
                                                    Uznałam to za jakiś znak i zaraz pojadę kupić teścior. Trzymajcie kciuki.
                                                    Piersi strasznie twarde i duże, żadnych boleści brzuszka, czasem kłuje pod
                                                    żebrami. A jeśli chodzi o piersiątka, to mam pytanko do Ceibie katya: czy
                                                    zauważyłaś , zeby wraz z objętością piersi zmieniły Ci się sutki??? Bo
                                                    słyszałam, ze suteczki się zmieniajją, a ja u sibie nie widzę nic takiego!
                                                    pzodrawiam i opisz, proszę
                                                  • dziubasek_ona Re: dziubasku:) 16.05.06, 17:10
                                                    hehe trzeba pociągnąć troszę za język, a co ;D
                                                  • dziubasek_ona Re: dziubasku:) 16.05.06, 17:09
                                                    Brzuch zaczyna mnie boleć, kłuje od czasu do czasu w prawym dolnym boku, tak
                                                    jakby kolka. Małe ilości jasnego śluzu są nadal. Na którą idziesz w czwartek do
                                                    gina?
                                                    Jadę sobie na solarium na 15 minut, zrelaksować się trochę muszę smile
    • dziubasek_ona reLakSs 16.05.06, 19:23
      No byłam na solarium, opaliłam się troszkę i humorek mi się nawet poprawił smile
      Tylko szkoda, że nikt nic nie piszę bo mam ochotę na małe pogaduchy ;P
      Aha i polecam soczek marchwiowy jednodnioty tak zwany, mniamm właśnie sobie go
      popijam big_grin

Pozdrówki, Gosia.
      • dziubasek_ona Re: reLakSs 16.05.06, 19:24
        hihih ale napisałam "jednodnioty" haha chodziło mi o JEDNODNIOWY wink
        • monica233 Re: reLakSs 16.05.06, 21:16
          Hej dziewczyny!!!smile
          Wlasnie wczoraj i dzisiaj bylam na solarium na 10 minut hihi sie zrelaksowac smile
          a pozatym musze jakos ladnie sie opalic przed weselkiem bo ide 20 majasmileale sie
          ciesze ulalala hihi bede sie szalała az do bialego rana hihismilew czwartek tez
          ide na solarke w piatek i sobota ehehehe wiem ze przesadzam troche ale mam taka
          skore ze poprostu nigdy mnie niepieczesmileKurde wlasnie mam ochote wyliczyc kiedy
          mam dni płodne na tym kalkulatorze ale boje sie ze znow niewyjdzie namsad wiec
          najlepiej niechce odliczać hihsmilepiszcie cos dziewczynysmile
          • katya3 Re: reLakSs 17.05.06, 10:22
            witajcie dziewczynkismile
            erbarmanko - sutki są takie, jakie były, nic a nic się nie zmieniły, jakie rymy
            hehesmile
            dziubasku - wizyta miedzy 17 a 18, jeszcze musze cichaczem wyrwać się z pracy i
            wymyślić jakiś przekonujący powódsmile a powiedz mi, gdzie dokładnie ten gabinet,
            bo sądząc z numeracji, to po tej samej stronie, co taki wielki barak z sukniami
            ślubnymi na I piętrze, czy dobrze kombinuję?
            pozdrawiamsmile
            • dziubasek_ona Re: reLakSs 17.05.06, 10:28
              Ten gabinet jest w tym budynku gdzie suknie ślubne. Od strony parkingu idź i
              tam na parterze jest gabinet. Będzie pisało ginekolog. Takie pionowe żaluzje w
              plastikowych oknach będą smile Napewno zauważysz.

Jeju, ale się denerwuję. Mam dziś 25 dzień cyklu, dziś powinna pojawić się
              miesiączka, ale od 3 dni mam biały, mleczny śluz. Brzuch czasami podoblewa, mam
              też kłucia pod żebrami i w okolicach pachwin. Sutki i piersi powiększone,
              brzuch stwardniał. Jeśli chodzi o mój humor to powiem szczerze, że wszystko i
              wszyscy wokoło mnie denerwują i jestem złośliwa hiihi big_grin

Pzdr, Gosia tongue_out
              • dziubasek_ona poprawka 17.05.06, 10:41
                hehe ale ja mądra jestem, policzyłam w kwietniu jeszcze dzień 31, a przecież
                kwiecień ma 30 dni. Taki koślawy kalendarz mam. Czyli sprostuję:
                Dziś mam 24dc a jutro 25dc. No smile
                • katya3 Re: poprawka 17.05.06, 10:44
                  złośliwcu, usmiechnij sięsmile dzięki za dokładny opissmile
                  • dziubasek_ona nadzieja zawsze jest :) ale wymyśliłam co ;) 17.05.06, 13:26
                    Uśmiecham się Ooo! ---> big_grin
                    Byłam na małym spacerku. Zmęczyłam się tym dreptaniem he smile

Śluz nadal mam, niewiele, ale to zawsze coś. Gdzieś kiedyś na forum wyczytałam,
                    że taki jasny śluz tuż przed spodziewaną miesiączką to z korzyścią dla mnie bo
                    ponoć mój śluz wymieszał się ze spermą i dlatego ma mleczny kolor i taki
                    zapach. Dziewczyny, które też taki śluz miały były już w ciąży. Hmm, muszę
                    odszukać ten wątek smile

Pzdr, Gosia.
    • dziubasek_ona znalazłam ;P 17.05.06, 15:06
      CYTAT ewa.analityk1 04.10.2004 11:11 + odpowiedz

Moje objawy
      1. Ból piersi zaczał się tak 5-6 dni po owulacji
      2. na chusteczce jak czyściłam nos pojawiały się takie małe plamki krwi
      3. zwiększony apetyt też tak 6 dni po owu
      4. 7 dni po owu czułam się jakbym miała lekko podwyższoną temperaturę
      5. 8 dni po owu po basenie dostałam skurczów macicy i wtedy pomyślałam, że
      jestem w ciąży i KID krzyczy mamo nie przemęczaj się
      6. 9 dnia test pozytywny o dziwo
      7. od 7 dnia częstsze latanie do łazienki
      8. W okolicy okresu raz lub dwa pobolewał mnie brzuch jak na okres
      9. Od 7 dni po owu zwiększona energia żadnych senności itd.

10. od 8 dnia po owu strasznie dużo śluzu zaczęło się wydzielać i tak do
      dzisiaj (przy zagnieżdzeniu mogą występować plamienia), bóle krzyża (to jeden z
      typowych objawów spowodowany poluzowaniem mięsci w okolicy miednicy)

11. Nudności tylko dwa dni w okolicha planownego okresu miałam
      Dopisuję dalej
      12. 23 dzień po owulacji zaczynają mnie silnie drażnić wszystkie zapachy,
      strasznie mi niedobrze i nie mogę przejść np. koło śmietnika. Zmalał apetyt, a
      wzrósł ból piersi.
      13. 24 dzień po owulacji apetyt coraz mniejszy, pojawiły sie lekkie poranne
      nudności oraz bezsenność to chyba przed nadmiar energii, zasypiam o 1 budzę się
      o 7
      14. 30 dzień po owulacji jest dobrze, ale mam strasznie niskie ciśnienie
      15. 50 dzień po owulacji objawów nie mam już żadnych oprócz rosnącego brzuszka

DO MNIE PASUJE PUNKT 10! PO SPACERZE ODCZUWAM W PRAWYM BOKU BÓLE KRZYŻA. HMM,
      MOŻE MI SIĘ UDAŁO? OBY smile OKAŻE SIĘ NIEBAWEM...
      • katya3 Re: znalazłam ;P 17.05.06, 15:18
        ja trzymam kciuki za Ciebiesmile
        • nadya22 Re: znalazłam ;P 17.05.06, 18:37
          OOO to mnie boli krzyż i to dość mocno smile Dziubasku a z tą złośliwością to
          chyba coś w powietrzu, bo ja nawet sama ze sobą nie moge wytrzymać uncertain Jak
          dmucham nos to też mam plamki krwi smile No i kłuje mnie jajnik smile Piersi pełne smile
          Jeszcze mam wzdęcia uncertain aha ostatnio obrzeram się czosnkiem i musztardką smile Dużo
          tych objawów smile ale chyba jeszcze na nie za wczesnie!!
          • dziubasek_ona fff... 17.05.06, 19:49
            Witajcie big_grin Właśnie wróciłam z teściową i moim Miniem z parku, jakiś koncert
            był, nawet podobało mi się tongue_out

Byłam przed chwilą siusiu i zauważyłam, że mam coraz więcej tego mlecznego
            śluzu...wogóle dziś latam jak szalona do toalety, jeju, żeby to była moja
            dzidzia smile))

Jutro mój ukochany kupi mi 2 testy Quick View i pojutrze testuję, a teraz idę
            na sałatkę z serem feta fiu! A tak na marginesie to zjadłam dziś na obiad !2!
            talerze zupy ogórkowej, gdzie zawsze jadłam jeden i to nie pełny wink

Pzdr, Gosia.
            • erbarmanka Re: fff... 17.05.06, 20:33
              Hej kobitki, ja dziś rano zatestowałam i wyszło negatywnie. W pracy zauważyłam,
              ze zaczęły mi sie plamienia brązowe.Czyli wszystko jedank wskazuje na
              miesiączkę. Dziś straciłam nadzieję na ten cykl i powoli odchodzą również dobre
              myśli co do następnych prób.Już nie wiem, co się dzieje, dlaczego się nie
              udaje???
              Pozdrawiam-zasmucona Kasica
              • dziubasek_ona erbarmanka 17.05.06, 20:59
                Kasiu a byłaś u ginekologa ostatnio? Może idź i poproś, aby przyszły cykl Ci
                monitorował i wskazał dzień, w którym macie współżyć. A może kochacie się
                codziennie w dni płodne i plemniki są mniej żywotniejsze wtedy. A może wyślij
                partnera na badanie nasienia, może to z Nim jest coś nie tak a nie z Tobą.
                Zastanów się nad tym co napisałam.
                Pozdrawiam i ściskam Cię mocno, buźka!
                Gosia.
                • erbarmanka Re: do dziubaska 17.05.06, 22:14
                  Witaj, jakbyś czytałą w moich myślach. Obmyślam plan, jakby sie tu zabrać za
                  następny cykl i pzreszły mi pzrez głowę te Twoje pomysły. No coś muszę zrobić w
                  tym kierunku, bo nie mam czasu stać z założonymi rękoma i czekać. Poczekam
                  tylko do wakacji, bo koniec roku to prawdziwy szał dla nauczycieli. A u lekarza
                  byłam niedawno, bo pzrygotowaywałam się do zaciązenia.Musiałam mieć pewnosć, ze
                  jestem zdrowa i ze nie ma zadnych pzreciwskazan typu:brak pzreciwcial na
                  rozyczke.Takze jestem po badaniach wszelakich. Dzieki dziubasku,ze myślisz
                  rozsądnie i poddajesz mi pomysły, bo co dwie głowy , to nie jedna. Za ciebie
                  trzymam kciuki i za kropcię, zeby się jej ta ciąza potwierdziła. Według tego,
                  co kiedyś napisałam-jedna z nas musi zaciazyc w tym cyklu! Tak wiec skoro
                  kropcia lub Ty, to zabrakło miejsca dla mnie,hihih smile
                  Dzięki, ze jesteś -pozdrawiam, słodkich snów,papapa
                  • dziubasek_ona do erbarmanki 17.05.06, 22:24
                    Cieszę się, że się trochę przydałam wink Też jestem po wszelakich badaniach,
                    musiałam być pewna, że jestem zdrowa. Nawet nadżerkę zlikwidował mi ginekolog
                    jakimś płynem. Folik biorę od lutego a Bromergon od marca. Myślę, że coś ten
                    Bromergon mi pomógł.
                    Wiesz ja jeszcze nie mam pewności, że jestem w ciąży. Też mogę się jeszcze
                    rozczarować, to poprostu moje obserwacje nic więcej smile Ale nigdy tak nie miałam
                    jak w tym cyklu, więc nadzieje mam, że się udało smile

Jutro jak wstanę to wejdę na forum. Spokojnej nocki, śpij smacznie, papa kiss
                    Gosia.
    • dziubasek_ona :( 18.05.06, 09:17
      Hej dziewczyny.
      Właśnie dostałam jakiś plamień brązowych, niech to szlag sad Znowu się nie udało!
      • monica233 Re: :( 18.05.06, 09:43
        Hej dziewcyznysmile
        Niedenerwujcie sie kobitki bo nieewarto mowie wam ze niemozecie miec na sile
        dziecka i tylko sie kochacie zeby zajsc w ciaze a tak niemozna spróbujecie to
        olewać i niemysles o Tym ja wiem ze to nietakie proste ale staram sie wrzucac
        na luz.Kurde od wczoraj wieczorkiem mnie pobolewa jajniki po prawej stronie az
        do dzis czy to oznacza ze mam dzis jajeczkowanie czy jak??Jesli tak to dzis za
        to wykorzystac ehe niesmutajcie sie bedzie dobrze musicie wierzyc ze nam sie
        udasmilePozdrawiam
        • dziubasek_ona Re: :( 18.05.06, 09:57
          Nie robiłam na siłę dziecka, kochałam się tylko w dni płodne i lipa. Po
          miesiączce idę do ginekologa na monitoring, niech wyznaczy nam dzień, w którym
          mamy współżyć. Mój Minio na badanie nasienia pójdzie. Nie ma co czekać, życie
          jest krótkie.
          3majcie się, udanego dnia.
          • monica233 Re: :( 18.05.06, 10:08
            nio to dobrze ze niena silesmilehihi czasami tez tak mam ze robimy to na sile ale
            to jest odemnie silniejszesadale dalam juz sobie spokojsmileno to zycze powodzeniasmile
            zeby ci sie udalo.A ja krude chyba mam dzisiaj dni plodne skoro mnie jajkniki
            bola po prawej stronie no nie???
            • dziubasek_ona Re: :( 18.05.06, 10:10
              a masz rociągliwy śluz? jak tak to to są chyba dni płodne. już sama nie wiem,
              zgłupiałam uncertain
              • monica233 Re: :( 18.05.06, 10:15
                ehehe chyba tak ale pojde sprawdzic do wc w pracy czy mam sluz hehe tez nic
                niewiem kompletnie tez zgupialam jak niewiem co na kalkulatorze wyznaczylo mi
                dni płodne na 22 maj no to kurde juz nic kompletnie niewiem kiedy mam dni
                plodne do cholery jasnej.Okres mialam 6 maja a powinnam dostac 4 wiec spoznil
                mi sie o 2 dni i skonczyła mi sie ciotka 11 maja wiec jak mam odliczyc dni
                płodne czy ktos mi odpowie? bo cholernie zgupialam!!!Dziekismileheeh
                • dziubasek_ona Re: :( 18.05.06, 10:20
                  jak długie miałaś ostatnie 3 cykle?
                  • monica233 Re: :( 18.05.06, 10:23
                    moze pogaduszkamy na ggsmilejesli bys chciala oczywiscie pogadać zemnasmilepodaje ci
                    numer na gg na gazetowy email ok??smile
                    • dziubasek_ona Re: :( 18.05.06, 10:26
                      ok czekamsmile
                      • monica233 Re: :( 18.05.06, 10:27
                        poszlo na gazetowy emailsmile
                    • dziubasek_ona Re: :( 18.05.06, 10:26
                      ok czekam smile
                      • dziubasek_ona Re: :( 18.05.06, 10:27
                        skąd to dwa razy sie wzielo hee
                        • monica233 Re: :( 18.05.06, 10:27
                          eheh a tego niewiem a to sie czesto zdarza big_grinhihi
                          • alfa156 no to jak to z tym sluzem 18.05.06, 11:20
                            no i juz sama nie wiem, ostatnie dwa dni był taki rozciagliwy, a dziś nic, to
                            co to ma znaczyć. Mam 14 dzień cyklu, pierwszy po odstawieniu tabletek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka