Dodaj do ulubionych

24tydzien ?

27.04.06, 19:47
Obserwuj wątek
    • justysia30 Re: 24tydzien ? 27.04.06, 19:49
      Witam dziewczyna
      Jak u was odbywa sie 24tyg ciazy u mnie wszystko ok oprocz nocnych skurczy
      lydek wszystko ok pozdrawiam wszystkie dziewczyny
      • mmalicka21 Re: 24tydzien ? 27.04.06, 22:10
        spoko
        ja wtedy poczułam pierwsze ruchy
        też się dobrze czuje
        : )
        • justysia30 Re: 24tydzien ? 28.04.06, 09:46
          Witam wszystkie dziewczyny ktore zaczely 24t.c
          Chcialaby nawiazac z wam kontakt serdecznie pozdrawiam Justysia30
          • aga2329 Re: 24tydzien ? 28.04.06, 22:07
            Mi akurat minął 24t.Dzis zaczyna sie 25.Ogólnie jest wszystko dobrze poza tym
            ,ze czasem dzidzia nie daje mi zasnącsmile
      • dodkowska Re: 24tydzien ? 27.04.06, 22:12
        ja w 24 tyg tez mialam skurcze łydek ale one ustapiły choc to jest dziwne ale
        ja sie ciesze
        • justysia30 Re: 24tydzien ? 27.04.06, 22:22
          Witam
          A jak sie czujesz,wszystko u ciebie w porzadku
          serdecznie pozdrawiam.-)
          justysia
      • pollys Re: 24tydzien ? 27.04.06, 22:21
        obecnie jestem w końcówce 26-go tygodnia. właśnie od 24-go tygodnia przestał
        dokuczać mi uciążliwy ból z okolic podbrzusza. bolało beznadziejnie,
        promieniowało na nerki, miałam problemy z załatwianiem się. i nagle jak ręką
        odjął smile nadal czuję się super i oby tak do końca... powodzenia. a na skurcze
        to chyba magnez dobry?
        • justysia30 Re: 24tydzien ? 27.04.06, 22:24
          Witam dzieki za porady zycze Tobie zebys tak czula sie do konca...
          Pozdrawiam bardzo serdecznie Justysia
          • pollys ciąża to świetny stan :) 27.04.06, 22:32
            mimo że czasami coś boli, kłuje, ciężki brzuch, piersi... to jednak jak
            maleństwo kopnie to uśmiech sam się ciśnie na usta. skoro to 24 tydzień u
            Ciebie to pewnie już czujesz maluszka? niesamowite wrażenie, co? pozdrawiam
            • justysia30 Re: ciąża to świetny stan :) 27.04.06, 22:34
              Witam Pollys
              Masz racje ze to niesamowity stan Czuje juz maluszka i to jest cudne
              najbardziej sie odzywa jak jade samochodem.-)
              Pozdrawiam bardzo serdecznie Justysia
              • pollys oby poród był tak rozkoszny jak sama ciąża :) 27.04.06, 22:38
                żebyśmy takie wesołe po porodzie były jak jesteśmy obecnie smile
                • justysia30 Re: oby poród był tak rozkoszny jak sama ciąża :) 27.04.06, 22:41
                  trzeba byc dobrej mysli no i zobaczymy co bedzie dalej buziaki.-)
                  • lesia80 Re: oby poród był tak rozkoszny jak sama ciąża :) 28.04.06, 10:03
                    witajcie. tez jestem w 24 tyg i zastanawiam sie jak czesto w ciagu dnia
                    czyjecie swojego dzidziusia. ja stwierdzam ze moj to leniuszek bo daje o sobie
                    znac 1-2 razy dziennie
                    • pollys z tą aktywnością to różnie bywa... 28.04.06, 10:08
                      hej, mój maluszek ogólnie jest bardzo ruchliwy- są dni,że co chwilę czuję jak
                      się przesuwa, kopie, wierci... ale i takie, że dopiero na wieczór się
                      uaktywnia smile
                      • lesia80 Re: z tą aktywnością to różnie bywa... 28.04.06, 10:26
                        to fakt ze zalezy od dnia.ale i tak z utesknieniem czekam na kazdy
                        najdrobniejszy przejaw jego istnienia. a wtedy ciesze sie jak dziecko.
                        • donata72 Re: z tą aktywnością to różnie bywa... 28.04.06, 10:33
                          ja zaczne w niedziele 24tc nasze maluchy mam wrazenie ze wogole niespia wierca
                          sie cale dnie i noce ale to ponoc urok ciazy blizniaczej pozatym w nocy czuje
                          jak rozszeza mi sie miednica i to jest uciaz;iwe pozatym spuchnieta jestem a
                          tak czuje sie ok pozdrwiamy
                        • justysia30 Re: z tą aktywnością to różnie bywa... 28.04.06, 12:03
                          Witam nasza corcia to najwiecej rusza sie podczas jazdy samochodem no i
                          oczywiscie wieczorem i to tez zalezy od dnia
                          Serdecznie pozdrawiam Justysia.-)
                          • basiek13 Re: z tą aktywnością to różnie bywa... 28.04.06, 13:29
                            Ja kończę 24 tc i moje maleństwo (lekarz twierdzi,że córa na 100%)wierci się
                            prawie cały czas.Najbardziej mnie okłada jak prowadze samochód (polskie drogi!)
                            i jak leżę w wannie.Najzabawniejsze jest to,że jak idę do przedszkola po starszą
                            córkę i wchodzę do sali pełnej dziecięcego gwaru to mój brzuch normalnie się
                            cały trzęsie , tak chyba mój maluszek rwie się do dzieci. Ogólnie dobrze się
                            czuję,nie mam opuchlizny ale czule już nacisk na zołądek i zaczynam sapać jak
                            zabiegany pies.Pozdrawiam wszystkie mamy
                            • justysia30 Re: z tą aktywnością to różnie bywa... 28.04.06, 16:41
                              Witam Basiek13
                              Moja corcia tez bardzo kreci sie przy jedzdzie samochodem.-)
                              Ja poztym czuje sie dobrze.-)
                              chociaz dopiero zaczelam 24t.c
                              pOzdrawiam bardzo serdecznie Justysia
                          • aga2329 Re: z tą aktywnością to różnie bywa... 28.04.06, 22:19
                            Ja nie wiem,coraz czesciej czytam od was ze wasze dzidzie są najbardziej aktywne
                            w samochodzie.Jesli moja dzidzia tak samo "uaktywni" sie podczas podrózy do
                            Niemiec,którą zaplanowalismy z mężem to dopiero bede miała przebojesmile
                            • justysia30 Re: z tą aktywnością to różnie bywa... 29.04.06, 10:21
                              Czesc Aga2329
                              Nie martw sie na zapas ja znalam dziewczyne ktora byla w ciazy i jak tylko
                              jechala samochodem to dzidzia spala nie wiem od czego to zalezy .-)
                              Pozdrawiam serdecznie.-)J
                        • aga2329 Re: z tą aktywnością to różnie bywa... 28.04.06, 22:15
                          Nie martw sie lesia.Nasze maluszki wiercą sie jeszcze nieregularnie.Lekarz mi
                          mówił,ze dopiero od 30tc ruchy sie uregulują.Teraz jesli dzidzia kopnie raz w
                          ciągu całego dnia,to znaczy ze jest wszystko ok.Choc czasem na tego kopa musze
                          czekac do wieczora,to jednak jak malenstwo sie rozszaleje,to nie mam chwili
                          spokoju.Ale to własnie kocham-jak sie wiercismilePozdrawiam.
        • aga2329 Re: 24tydzien ? 28.04.06, 22:10
          Jejku ja tez miałam te bóle,czasami nawet tak doskwierały,ze ledwo mogłam wrócic
          ze spaceru.Teraz zaczął sie 25t i czuje sie ok,bóle minęły,ale zaczęła sie zgagasad
    • dorak8 Re: 24tydzien ? 28.04.06, 17:11
      No mnie też dopadł w nodze skurcz. Jak się w nocy zerwałam i zaczęłam wyć to
      mój Miły myślał, że rodzę wink Ale zauważyłam pewną zależnoćś między tym
      skurczem a tym, że mi się skończył magnez. Jak się znó zaopatrzyłam i łykam to
      ten taki skurcz się nie powtórzył.
      Dzidzi się rusza, szczególnie wieczorem. Nogi spuchły tylko raz jak musiałam
      cały dzień przed komputerem siedzieć.
      Uważajcie na siebie wszystkie mamy!
      • justysia30 Re: 24tydzien ? 28.04.06, 18:03
        Mnie tez osobiscie przechodza skurcze jak pije sok pomidorowy i jem banany.
        U mnie tez wszystko ok
        Serdecznie pozdrawiam Justysia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka