justysia30 Re: 24tydzien ? 27.04.06, 19:49 Witam dziewczyna Jak u was odbywa sie 24tyg ciazy u mnie wszystko ok oprocz nocnych skurczy lydek wszystko ok pozdrawiam wszystkie dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
mmalicka21 Re: 24tydzien ? 27.04.06, 22:10 spoko ja wtedy poczułam pierwsze ruchy też się dobrze czuje : ) Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: 24tydzien ? 28.04.06, 09:46 Witam wszystkie dziewczyny ktore zaczely 24t.c Chcialaby nawiazac z wam kontakt serdecznie pozdrawiam Justysia30 Odpowiedz Link Zgłoś
aga2329 Re: 24tydzien ? 28.04.06, 22:07 Mi akurat minął 24t.Dzis zaczyna sie 25.Ogólnie jest wszystko dobrze poza tym ,ze czasem dzidzia nie daje mi zasnąc Odpowiedz Link Zgłoś
dodkowska Re: 24tydzien ? 27.04.06, 22:12 ja w 24 tyg tez mialam skurcze łydek ale one ustapiły choc to jest dziwne ale ja sie ciesze Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: 24tydzien ? 27.04.06, 22:22 Witam A jak sie czujesz,wszystko u ciebie w porzadku serdecznie pozdrawiam.-) justysia Odpowiedz Link Zgłoś
pollys Re: 24tydzien ? 27.04.06, 22:21 obecnie jestem w końcówce 26-go tygodnia. właśnie od 24-go tygodnia przestał dokuczać mi uciążliwy ból z okolic podbrzusza. bolało beznadziejnie, promieniowało na nerki, miałam problemy z załatwianiem się. i nagle jak ręką odjął nadal czuję się super i oby tak do końca... powodzenia. a na skurcze to chyba magnez dobry? Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: 24tydzien ? 27.04.06, 22:24 Witam dzieki za porady zycze Tobie zebys tak czula sie do konca... Pozdrawiam bardzo serdecznie Justysia Odpowiedz Link Zgłoś
pollys ciąża to świetny stan :) 27.04.06, 22:32 mimo że czasami coś boli, kłuje, ciężki brzuch, piersi... to jednak jak maleństwo kopnie to uśmiech sam się ciśnie na usta. skoro to 24 tydzień u Ciebie to pewnie już czujesz maluszka? niesamowite wrażenie, co? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: ciąża to świetny stan :) 27.04.06, 22:34 Witam Pollys Masz racje ze to niesamowity stan Czuje juz maluszka i to jest cudne najbardziej sie odzywa jak jade samochodem.-) Pozdrawiam bardzo serdecznie Justysia Odpowiedz Link Zgłoś
pollys oby poród był tak rozkoszny jak sama ciąża :) 27.04.06, 22:38 żebyśmy takie wesołe po porodzie były jak jesteśmy obecnie Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: oby poród był tak rozkoszny jak sama ciąża :) 27.04.06, 22:41 trzeba byc dobrej mysli no i zobaczymy co bedzie dalej buziaki.-) Odpowiedz Link Zgłoś
lesia80 Re: oby poród był tak rozkoszny jak sama ciąża :) 28.04.06, 10:03 witajcie. tez jestem w 24 tyg i zastanawiam sie jak czesto w ciagu dnia czyjecie swojego dzidziusia. ja stwierdzam ze moj to leniuszek bo daje o sobie znac 1-2 razy dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
pollys z tą aktywnością to różnie bywa... 28.04.06, 10:08 hej, mój maluszek ogólnie jest bardzo ruchliwy- są dni,że co chwilę czuję jak się przesuwa, kopie, wierci... ale i takie, że dopiero na wieczór się uaktywnia Odpowiedz Link Zgłoś
lesia80 Re: z tą aktywnością to różnie bywa... 28.04.06, 10:26 to fakt ze zalezy od dnia.ale i tak z utesknieniem czekam na kazdy najdrobniejszy przejaw jego istnienia. a wtedy ciesze sie jak dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
donata72 Re: z tą aktywnością to różnie bywa... 28.04.06, 10:33 ja zaczne w niedziele 24tc nasze maluchy mam wrazenie ze wogole niespia wierca sie cale dnie i noce ale to ponoc urok ciazy blizniaczej pozatym w nocy czuje jak rozszeza mi sie miednica i to jest uciaz;iwe pozatym spuchnieta jestem a tak czuje sie ok pozdrwiamy Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: z tą aktywnością to różnie bywa... 28.04.06, 12:03 Witam nasza corcia to najwiecej rusza sie podczas jazdy samochodem no i oczywiscie wieczorem i to tez zalezy od dnia Serdecznie pozdrawiam Justysia.-) Odpowiedz Link Zgłoś
basiek13 Re: z tą aktywnością to różnie bywa... 28.04.06, 13:29 Ja kończę 24 tc i moje maleństwo (lekarz twierdzi,że córa na 100%)wierci się prawie cały czas.Najbardziej mnie okłada jak prowadze samochód (polskie drogi!) i jak leżę w wannie.Najzabawniejsze jest to,że jak idę do przedszkola po starszą córkę i wchodzę do sali pełnej dziecięcego gwaru to mój brzuch normalnie się cały trzęsie , tak chyba mój maluszek rwie się do dzieci. Ogólnie dobrze się czuję,nie mam opuchlizny ale czule już nacisk na zołądek i zaczynam sapać jak zabiegany pies.Pozdrawiam wszystkie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: z tą aktywnością to różnie bywa... 28.04.06, 16:41 Witam Basiek13 Moja corcia tez bardzo kreci sie przy jedzdzie samochodem.-) Ja poztym czuje sie dobrze.-) chociaz dopiero zaczelam 24t.c pOzdrawiam bardzo serdecznie Justysia Odpowiedz Link Zgłoś
aga2329 Re: z tą aktywnością to różnie bywa... 28.04.06, 22:19 Ja nie wiem,coraz czesciej czytam od was ze wasze dzidzie są najbardziej aktywne w samochodzie.Jesli moja dzidzia tak samo "uaktywni" sie podczas podrózy do Niemiec,którą zaplanowalismy z mężem to dopiero bede miała przeboje Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: z tą aktywnością to różnie bywa... 29.04.06, 10:21 Czesc Aga2329 Nie martw sie na zapas ja znalam dziewczyne ktora byla w ciazy i jak tylko jechala samochodem to dzidzia spala nie wiem od czego to zalezy .-) Pozdrawiam serdecznie.-)J Odpowiedz Link Zgłoś
aga2329 Re: z tą aktywnością to różnie bywa... 28.04.06, 22:15 Nie martw sie lesia.Nasze maluszki wiercą sie jeszcze nieregularnie.Lekarz mi mówił,ze dopiero od 30tc ruchy sie uregulują.Teraz jesli dzidzia kopnie raz w ciągu całego dnia,to znaczy ze jest wszystko ok.Choc czasem na tego kopa musze czekac do wieczora,to jednak jak malenstwo sie rozszaleje,to nie mam chwili spokoju.Ale to własnie kocham-jak sie wierciPozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aga2329 Re: 24tydzien ? 28.04.06, 22:10 Jejku ja tez miałam te bóle,czasami nawet tak doskwierały,ze ledwo mogłam wrócic ze spaceru.Teraz zaczął sie 25t i czuje sie ok,bóle minęły,ale zaczęła sie zgaga Odpowiedz Link Zgłoś
dorak8 Re: 24tydzien ? 28.04.06, 17:11 No mnie też dopadł w nodze skurcz. Jak się w nocy zerwałam i zaczęłam wyć to mój Miły myślał, że rodzę Ale zauważyłam pewną zależnoćś między tym skurczem a tym, że mi się skończył magnez. Jak się znó zaopatrzyłam i łykam to ten taki skurcz się nie powtórzył. Dzidzi się rusza, szczególnie wieczorem. Nogi spuchły tylko raz jak musiałam cały dzień przed komputerem siedzieć. Uważajcie na siebie wszystkie mamy! Odpowiedz Link Zgłoś
justysia30 Re: 24tydzien ? 28.04.06, 18:03 Mnie tez osobiscie przechodza skurcze jak pije sok pomidorowy i jem banany. U mnie tez wszystko ok Serdecznie pozdrawiam Justysia Odpowiedz Link Zgłoś