misia9944 Witam w poniedziałek 22.05.06, 13:58 Przede wszystkim dziękuje Moniczce (mycha.76) za to, ze o mnie pamietała (wielki buziak) Agniesi(aagniesiaa) rowniez martajotka no Martusiu czekam na wiesci srodowe A u mnie 14 dc (dzis beda staranka) choc siły na nie zabardzo nie mam, w pracy nawet było fajnie, przygladalam sie ogolnie co robia. Ale strasznie ciezko było wstac o 5:50 a jutro o 5:50 mam byc juz w sklepie bo jutro mam na 6 a nie na 7 ale coz przezyje, wazne ze w domku bede pare minut po 13. Jutro tez mamy nauki przedmalzenskie wieczorem. Pozdrawiam Was Wszystkie trzymam za Was oczywiscie kciuki. Wasza MISIA. Odpowiedz Link Zgłoś
demika Re: Witam w poniedziałek 22.05.06, 15:48 Witam.Czuję się już lepiej(choć mdłości nadal są i do tego doszły bóle krzyża).Dzidzia rośnie,a starsza pociecha głaszcze mamę po brzusiu Pozdrawiam Was słonecznie Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Witam w poniedziałek do Demiki 22.05.06, 16:00 Witaj Demiko, bardzo lubimy gdy na nasze forum zagladaja juz zafasolkowane Folikówki. Cieszę się, że się lepiej czujesz, choć pewnie wszystkie starające się dziewczyny przyznają mi rację, że zazdroszczą Ci tychg mdłości, bóli krzyżą i wszytskich innych oznak ciąży. A na kiedy masz termin? Dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa, uściski m Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Witam w poniedziałek 22.05.06, 18:22 Dominika ogladalam dzis Twojego synusia - fajniutki chłopczyk Mam pytanko jak dziewczyny juz zafasolkowane robia ten pasek np Dominika tez go ma (taki z misiem)i on jej oblicza za ile sie dni dzidzia pojawi itd ?? Podoba mi sie to Jak by ktos znal odpowiedz to bym była wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Witam w poniedziałek 22.05.06, 18:06 Witajcie ponownie w poniedziałek. Ten poniedziałek jest fajny, bo zaraz idziemy na "Ani Mru Mru" do Romy. Fajniutko I w ogóle jakoś tak dziś podoba mi sie ten dzień - ładna pogoda, zjadłam dobry obiadek (który w 85% zrobił mój Mężyk) i pysznego batonika na deser. I... wszelkie objawy na niebie i ziemi oraz mój ff wskazują, że jestem jakoś w trakcie owulacji Hihi... A wiecie co... Nikomu nie mówcie i ja nie chcę "krakać", ale jak tak czytam posty Nadyi i Krokodylka to coś mi się widzi, że na dzień matki, a już najdalej na dzień dziecka obie powinny testować Ale co tam będę gadać - przecież ja się nie znam Pozdróweczki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Witam w poniedziałek 22.05.06, 18:09 Aaaaacha - i jeszcze mi się przypomniało - Misiu - ale może coś napisz jak tam w nowej pracy?? Ludzie fajni?? Miejsce fajne?? Cięzko czy lekko czy tak sobie?? Acha - no i udanych nauk przedmałżeńskich Takich udanych i takich dobrych jak te, na które ja chodziłam (bo moje były naprawdę super)! 3majcie się Kobietki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Witam w poniedziałek 22.05.06, 19:05 Hehe nadya napisala, ze dzis sie musze szybciutko polozyc do lozeczka, to jest chyba nie realne, bo moj luby przyjdzie o 22 a jeszcze staranka musza byc. agnieszka_z-d - szefowa i szef nawet fajni a kobitki tak sobie (strasznie przeklinaja co sekunde, az glupio sluchac) Ale damy rade. Jedna jest tam taka mloda laska co ma core Wanese ale dla niej chyba to dziecko nie za wiele znaczy bo jak sie o co kolwiek pytalam to ona odpowiada dziwnie. Tesciowa jej to dziecko chowa, ciagle powtarza ze wpadła itd. Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: Witam w poniedziałek 22.05.06, 19:11 Hm młoda może Albo instynkt jeszcze jej się nie wytworzył!!Ostatnio nawet myślałam o tym imieniu!! Tak tak staranka muszą być Nio to owocnych staranek A Twój luby zostaje u Ciebie na noc??Wogóle to jakoś późno wraca - chyba nie z pracy?? Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Witam w poniedziałek 22.05.06, 19:24 Nie nie z pracy bo konczy prace o 18 w domku jest o 18:30 a teraz ma egzaminy na studiach i powiedzial ze najpierw sie pouczy, a pozniej przyjdzie. Teraz przez tydzien bedzie u mnie spal (zazwyczaj ja u niego) bo jego rodzice remont robia. Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: Witam w poniedziałek 22.05.06, 19:27 O to zapowiadają się długie upalne noce Z reguły mój narzeczony śpi u mnie ja tam tylk oraz zostałam ale na drugi dzień wolałam uniknąć kontaktu z tesciowa i P. odwiozl mnie o 7 do domku Jeszcze niecałe 5 miesiecy przebolejemy!!Ty troche krócej Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do nadya 22.05.06, 19:29 A co do instynktu to na pewno go nie ma, bo z tego co wywnioskowalam to pytania "co tam u Wanesi" albo, cosik ja mecza i nudza! I jak dzis bylo takie slonce jedna laska sie spytala czy pojdzie z nia na spacer to ona odp "nie tesciowa pewno juz z nia byla" mi rece opadly ! wogole ja jestem innego zdania ze mama i tata maja wychowywac a nie tesciowa i tesc... no ale to moje zdanie i nikt sie do niego nie musi stosowac. ja jedno wiem chocbym miala biedniej zyc to do 3 latek ja bede z dzidzia siedziec a potem do przedszkola dam "(moj tesc wielki przeciewnik przedszkoli) a ja bylam w przedszkolu (tescia dzieci nie bo) i do dzis niektore rzeczy pamietam i sie ciesze. Moje dziecko pojdzie miedzy dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: My, Folikówki :) 22.05.06, 18:23 Misia działasz jak błyskawica.Lista uzupełniona i poprawiona.)) Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: My, Folikówki :) 22.05.06, 18:58 Musze poszukać na necie coś na temat tych objawów Dalej boli mnie brzuszek i krzyż Kurcze myślałam, że jak się drzemne to mi przejdzie a tu ni huhu!! Krokodylku dokładnie tak jak mówisz tak jakbym cały dzień nosiła Wiecie co ja mam chory kręgosłup, więc chyba niewskazane jest mi noszenie ciężarów nie mówiąć o ciąży No zresztą nie wiem, pytałam jakieś 3 lata temu lekarki to tylko powiedziała mi wtedy, że jeszcze za młoda na ciąże jestem haha Pewnie przez calutką ciąże mój ukochany będzie musiał smarować mnie czymś, żeby nie umierać z bólu Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: My, Folikówki :) 22.05.06, 19:00 Nio wróciła mama i też marudzi, że ją krzyż boli Tylko u niej to trwa już 3 dzień Rodzinne czy jak?? Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 No to szczelam w 500 :) 22.05.06, 21:02 Dobranoc wszystkim Hehe obym tak uszczelila jak monjan Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: No to strzelam w 500 :) 22.05.06, 21:03 miało byc... chyba to te zmeczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Re: No to strzelam w 500 :) 22.05.06, 22:19 No Misiu.... chyba zestrzeliłas więcej.... to chyba się zabezpieczyłaś, aby trafić w 500 ?? Nie wiem, czy ta pogoda mnie tak fatalnie nastraja, czy co.... Ale nie mam na nic ochoty.... Zaglądam na forum i tak mi sumtno, że nawet mi sie pisac nie chce... Spokojnej nocy Kochane folkiówki... Całuski Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
heejakawa Re: No to szczelam w 500 :) 22.05.06, 22:29 Zycze owocnego strzelania Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Wtorek 23.05.06, 08:46 Witam wtorkowo ja po badaniach krewkowych buuu jak ja tego nie cierpie ale dla siebi tego nie robie uff w czwartek do gin ciekawe co powie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dakulka Re: Wtorek 23.05.06, 09:02 Ja również witam wtorkowo, no i witam nowe Folikówki. U mnie folik już przyjęty, no i z niecierpliwością czekam już na weekend (mam nadzieję, że wtedy zawalczymy)Pozdrowionka, miłego dna! Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Wtorek 23.05.06, 09:13 Cześc Kobietki! Wiatm Nowe miło, że do nas dołączyłyście. U mnie bez zmin.. i mam nadzieje ze tak zostanie. dziś w miarę luźny dzień w pracy a wieczorem idziemy do teatru na "Kolacje na Cztery ręce". Nie napisalam ze w sobote bylam na "ani mru mru". Usmialam sie, mimo ze wiekszosc skeczy znalam z TV, ale na żywo zupełnie inny odbiór. Agnieszko (o ile dobrze pamiętam) a Tobie jak się podobało? ściskam Was moje drogie! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Wtorek 23.05.06, 10:13 Heh Fajnie było. Tez znałam sporo skeczy z Tv, ale zagrali też 2, których nie znalam i myslałam, że pęknę ze smiechu. Zwłaszcza na skeczu o sedziach piłkarskich Acha - była tez "sztywna" część, bo wręczali im akurat platynowe plyty za ich dvd, więc patroni medialni, producenci itp. tez je odbierali i wtedy było trochę nudno, ale poza tym SUPER!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monjan wtorek 23.05.06, 08:48 czesc kobiety! ja dzis znow na krotko,, bo mam maaase pracy o foliku zapomnialam!!!!!zjem pozniej! zaczne od siebie-ja nadal normalnie, troche piersi bola i to wszystko, jedyne co, to ze okresu nie ma i tyle... witam nowe folikowki-Rybka!heejakawa Misia! widze ze ładnie sie starasz byc moja godna nastepczynia na liscie 500 było Twoje, no i jestes nastepna na wylocie powodzenia w starankach-a płodne tuż tuz i napisz jak w pracy kochane trzymajcie sie ciepło paa Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: wtorek 23.05.06, 09:47 Witam wtorkowo ! Dzięki Monice monjan jesteśmy na bieżąco co do objawów Monia i niech tak zostanie ! U mnie dzis 26dc i 9dpo - czekam chociaż się nie nastawiam i niektórym też tak radzę, Nadya nie ma sensu żeby tak się nakręcać i przypisywać temu każdy objaw, co my być to będzie i przypuszczam że akurat wtedy gdy się zaciązy to akurat pewnie będzie mało objawów albo w ogóle, tak to jest a po co się specjalnie nakręcać, potem jest przykro Ja dziś pojechałam na tokso, pobrali mi krew (oj jak ja tego nie lubię, na sam widok igły już mi słabo) i czekam na wyniki, będą za około tydzień, zobaczymy Krodkodylku głowa do góry i nie smuć się, szkoda życia na smutki bo tak szybko ucieka Zobaczycie że każda z nas będzie się cieszyć z macierzyństwa!! i niech uśmiech wraca na buźki Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: wtorek 23.05.06, 10:18 Równiez witam Was w ten piekny wtorek. Folik łykniety, tempka zmierzona - czyli dzień zaczęty prawidłowo A Ty Misiu jak tak strzelasz w okrągłe posty, to chyba tez jak Monjan powędrujesz wkrótce na górę listy Czego Tobie (ale sobie po cichutku też...) serdecznie życzę. A tak swoją drogą - to fajnie, że masz Moniczko dla nas chwilkę i opowiadasz co u Ciebie - a z zasadzie co u Was Dzięx Pozdrawiam Was serdecznie. Miłego dnia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: wtorek 23.05.06, 11:51 Hej witam wtorkowo Folik oczywiście łyknięty!!Dzieki Agnieszko, że sprowadziłaś mnie na ziemie Faktycznie nakręciłam się tak, że szok!!haha ale w sumie te objawy wszystkie wpisuje żeby się pocieszyć i skonsultować z innymi A potem jak będę to mogłabym wszystko pozbierać w jedną część dla potomstwa!!hihi Na szczęście temperatura mi spadła Jeszcze troszke głowa mnie boli i brzuszek kłuje tak na wysokości pępka Jutro pewnie spadnie mi też tempka ponieżej lini, bo jak oglądałam mój wykresik z tamtego miesiąca to też tak miałam!!Tzn. w 6dpo plamienia(brązowe) w tym miesiącu tylko zaróżowione jak się podcierałam Potem w 7 dpo tempka mocno mi skoczyła, na drugi dzień troszke spadła, ale już w 9 dniu spadła poniżej krechy i jakieś 3 dni później przyszła @!!Mam krótką faze lutealną 12 dni niby to jest w normie jeszcze ale jednak progesteron coś nie wydala Chyba taki dziś dzień paskudny(mimo ze slonko swieci)bo widze, że krokodylek też ma podły nastrój!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: wtorek 23.05.06, 11:53 Nadya, wlasnie mam przed soba ksiazke z poradami dla kobiet w ciazy.Zaniepokoilas mnie tymi objawami .Otoz-skonsultuj sie z lekarzem, jesli temperatura przekroczy 39 stopni lub jesli przez ponad 24 godziny utrzymuje sie stan podgoraczkowy.Ubierz sie lekko, wez letnia kapiel lub zrob sobie zimny oklad.Mozesz wziac Paracetamol-nie zaszkodzi.To sa porady z mojej ksiazki, moze pomoga. U mnie wczoraj zaczely sie staranka))Co prawda przeziebienie jeszcze nie przeszlo(tym razem z krtania cos nie tak), ale goraczki juz nie mam.Pozdrawiam wszystkich i -Nadya-zdrowiej, no!! Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: wtorek 23.05.06, 13:56 Hej Słonka Znowu mnie zaskoczyłyście ilością postów Oj, dziej się u nas, dzieje...Ale to dobrze! Witam Rybkę - jesteś moją rówieśnicą U mnie dziś 28 dc, czekam sobie spokojnie na @ pragnąc by przyszła jak najwcześniej, by zacząć kolejny monitorowany cykl. Jestem spokojna, bo WIEM,ze nie mam szans na ciążę - staranko było tylko 1, mąż z nieruszającymi się plemnikami (a propos wieczorem ma wizytę u androloga.) Wczoraj byłam u koleżanki brzuchatki na urodzinkach. POgłaskałam jej brzuszek, poczułam jak dzidzia kopie i ...ryczeć mi się chciało, ale udało mi się powstrzymać i jestem z siebie dumna. Widziałam też trójwymiarowe usg - jakie cuda - widać jak maleńki się rusza, jak ssie kciuk, jak ziewa... Fajnie było u koleżanki, tylko potem już po imprezie, znów zaczęła mnie dręczyć ta niepokojąca myśl - czy ja kiedyś będę mamą? Tak , wiem Dziewczyny, że Wy we mnie wierzycie i za to Wam dziękuję, ale rozumiecie - każdy ma czasem chwile słabości...Może to był taki dzień, bo i Krokodylek łapał doły i Nadya... Ale ja już znowu mam w sobie spokój.... Nadya - Tobie życzę zdrówka i spokoju. Raczej unikaj tabletek, a na gorączkę zastosuj się do porad Agnieszkimoniki i będzie dobrze...Trzymam kciuki)) Agnieszkomoniko - Tobie też zdrówka, kuracja Kasi stawia na nogi I wykorzystuj owu;P Kasiu-mam nadzieję,że Twoje smutki poszły w siną dal...I nie wrócą tak prędko Agniesia-ja też robiłam toxo, dobrze, że już masz to z głowy, a wyniki na pewno będą dobre, a TY spokojniejsza... MOnjan - dzięki za bieżące wieści, za to, że jesteś z nami Dbaj o Was, szkoda, że masz taki nawał pracy, ale dobrze, ze na razie nie masz mdłosci i innych dokuczliwych objawów... Misia -Współczuję Ci tych ranków, ale przestawisz się, a jak skończysz pracę o 13 to masz jeszcze cały dzień dla siebie;D Dobrze, że pierwsze koty za płoty...Najgorsze te początki, oby teraz było tylko lepiej;D Marta i Agnieszka_z_d -fajnie kobietki, że tak się ukulturalniacie...Gdy czytałam Wasze posty też zachciało mi się wyjść do teatru...Mieszkam teraz w Warszawie, tu jest pełno teatrów, ale tak mało czasu by wyjść z mężem... Trzymam kciuki za środowe testowanko Marta! Pozdrawiam - buziaczki -Monia Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: wtorek 23.05.06, 14:20 Agniesiu dziękuje za cenne wskazówki Zastosuje się do nich Zaczyna mnie to przerażać. Wczoraj biegunka i te dziwne bóle brzuszka i krzyża, dziś znowu za przeproszeniem (nie śmiejcie się)jak zaścielałam łóżko to wymknął mi się bączek(mokry-zielony) Apetytu nie mam, pije herbatke miętową, żeby złagodzić to głupie uczucie w brzuszku Pewnie jakiś wirus mnie się czepił Na szczęście nie dostałam jeszcze wysypki - czyli to nie rumień. Z leków zażywam tylko apap(jak tempka była powyżej 38), bo nie chce zaszkodzić teoretycznemu dziecku. Do tego wszystkiego jakiegoś doła złapałam buuu I musze się przygotować na czwartek na konsultacje (30 zadań z rachunkowości)a nawet za bardzo nie myśle kurka jak nie urok to sraczka (tu dosłownie hihi). Dam znać wieczorkiem czy tempka jest podwyższona jak tak to jutro ide do lekarza! Jestem 9 dzień po owulacji myślicie, że na teście już by coś wyszło?? Zastanawiam się pod kątem brania leków, wiecie jak jestem to trzeba się ograniczyć Cholerka z drugiej strony nie chce robić tak szybko testu bo po co mi rozczarowanie??Mój dziubek dziś przed pracą przywiózł mi leki od teściowej, ale jest przeciwskazanie dla kobiet w ciąży Także zostaje mi tylko ten apap(a jego też za dużo nie mam zamiaru brać). Myszko masz prawo do wątpliwości, nawet do popłakania sobie w poduszke, ja jednak wierze, że i Tobie się uda Dominikanki już o to zadbały Nie dziw się takimi nastrojami, mi też często się zdarza, że łapie doła albo popadam w frustracje jak zobacze dzidzie i pomacam brzuszek aha mam świetną wiadomość wczoraj moja koleżanka urodziła zdrowego chłopaczka Udało jej się za pierwszym razem zajść w ciąże Tyle, że była mądrzejsza ode mnie bo nigdy nie jadła tych syfskich tabletek antywłamaniowych Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: wtorek 23.05.06, 18:53 Na szczęście już lepiej się czuje Oczywiście nie chce zapeszać ale mam nadzieję, że dolegliwości były chwilowe Sorry dziewczyny za szczegóły tego mojego choróbstwa głupio mi troche hihi Myszko moja droga dziękuje za życzonka od razu cieplej na serduszku mi się zrobiło Nio ja chyba narazie zmykam choć jak dziewczyny będziecie się odzywać to może coś jeszcze później skrobne Brzuszek mnie kłuje nadal, ale jest o niebo lepiej niż przedtem no ciumale Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Witam Gorąco :) 23.05.06, 14:06 No Misiunia troszke spiaca bo wstala o 4:05, a nie przyzwyczajona jest do takiego rannego wstawania o 5:40 juz w sklepie bylam. Ale sa tego plusy bo w domku sie jest o 13:10 i teraz moge sobie poodpoczywac FOLICZEK oczywiscie wzięty 15dc wczoraj staranka byly, dzis nie bedzie. monjan- hehe no ja juz pragne wyleciec ... tak tylko ciekam i ciekam az bede sie mogla sama z tamtąd usunąć jupik! Pozdrawiam : monjan, agnieszke_zd, myche, krokodylka, heejakawa, martajotka, adrasteaa, dakulka, agnieszkamonikaz, mamusiemarusi,nadya22, aagniesiaa, marta76, demika no i Grecie ktora wypoczywa. Oczywiscie te ktore nie wymienilam tez pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do msren 23.05.06, 14:10 Witam, dopiero teraz zobaczylam ze w postach od numeru 1-100 19 maja cosik napisalas, hmm tylko dlaczego tam. no nic dobrze ze to wogole odnalazlam. Odezwij sie do Nas. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 My, Folikówki :) dopisujemy necia27 23.05.06, 14:16 Folikówki , które oczekują swoich pociech kordula3 – Dorota – w ciąży - syn Kamilek 02.04.2004 mjodzik78 – Dominika – Poznań - w ciąży demika - Dominika - Warszawa - w ciąży - syn Igor 3.08.2004 mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - w ciąży córeczka Martusia 11.10.2004 sagula - Iga - Warszawa - w ciąży rena78 - w ciąży ememik – Magda – Warszawa - w ciąży myszka2312 - w ciąży monjan – Monika - Lublin - w ciąży Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia monako77 – Monika – Poznań – starania trwają (połowa lutego) córka Majka 2.06.2002 matizka – Agnieszka – Warszawa – poczatek starań październik/listopad 2006 córka Emilka 19 miesięcy pecia3 – Agnieszka - początek starań maj - córka Gabrysia 11.09.2003 baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 asiak21 - Asia - Gdańsk - początek starań maj/czerwiec - córka 1.04.2003 szarlotti - Anna - w trakcie starań - syn Sebastian 08.06.2002 mili17021979 - Emilka - Poznań - syn Mateusz 29.10.2004 bedada - Beata - Szczecin - w trakcie starań - syn Marcel 13.02.2002 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań (maj)- córka Julia 20.09.1998 marta76 - Marta - starania od sierpnia - syn Mateusz 04.03.2002 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w trakcie starań (maj) krokodylek1313 - Kasia - emar13@go2.pl - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w trakcie starań (maj) adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica – w trakcie starań (kwiecień) greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) mycha.76 - Monika - Warszawa - starania trwaja aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań elka_78 – Eleonora czyli Lena - Trzebnica, dolnośląskie – pocz. starań sierpień fuzzyonggbridge – w trakcie starań (styczen) qulinek – Magda – Wrocław - w trakcie starań teresa96 – Teresa - w trakcie starań (maj) arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań tututka – Asia - początek starań sierpień ew. już czerwiec aninka79 – Ania – Warszawa – początek starań lipiec bozus78 – Bożena – Kraków - starania trwają (październik 2005) kokami – Agnieszka – Warszawa – początek starań czerwiec ceribella – Agnieszka – Warszawa – starania trwają (styczeń) sylka5 – Sylwia – Otwock – początek starań pod koniec 2006 mariola314 – Mariola – mkarusi – Marta – początek starań sierpień carla25 – Kasia – Warszawa – folik już od czerwca 2005 krysia.25 – Krysia –Wrocław - początek starań czerwiec emma_sz – Magda - Warszawa – początek starań sierpień? spoti – w trakcie staran (kwiecien/maj) mimi.bo – Magdalena - w trakcie starań (marzec) ememik – Magda – Warszawa - starania trwają (styczen) dzagaaa – Aga – starania trwają (styczeń) niuta_s - Ania - Warszawa - w trakcie starań anais_de_loin - Warszawa - w trakcie starań (grudzień) renne2 – Świdwin - w trakcie starań ilon29 - Ilona - Gliwice - w trakcie starań mariankaa - Maria - Kraków - w trakcie starań (kwiecień) eszymala - starania od lipca kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) fika2 - Magda - Wrocław - w trakcie starań (kwiecień) jaania77 - Ania - Dolny Śląsk - w trakcie starań wiolasb - Wiola - Wałbrzych - w trakcie starań op.wawa – Paulina – Warszawa - breili - Daria - Niemcy - starania od czerwca agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - starania od czerwca natalia_81 - Natalia - Łódź - w trakcie starań (kwiecień) gwiazdusia12 - Agnieszka - Poznań - w trakcie starań (maj) dakulka - Daria- dakulka@wp.pl - Rawicz - w trakcie starań (kwiecień) lamia1978 - Judyta - Gdańsk - starania od sierpnia tappo - Kraków - w trakcie starań monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań miracle55 - Ania - Gdańsk - starania od kwietnia 2007 heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań necia27 - Aneta - Warszawa - w trakcie starań magdaomar - axela - nimeska – look29 – bellka – agulag26 – kiedy-mama – oliwka29 – pacynka27 - joanna796 – wiola1234 - mamaaga283 - Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Misia Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Re: Coś dla Nas kochane Folikówki :) 23.05.06, 17:38 Dziś u nas paskudna pogoda... wieje tak, że głowe urywa i zalecane są cegłówki w kieszeniach... Co chwilę pada deszcz.., jednak parasolek nie polecam, chyba, że chcecie nakręcic drugą część filmu o Marry Popins Ale coś dla Was znalazłam - filmiki oraz małą sciągę z pierwszych 6 tygodni. Pierwszy filmik: www.mayky.net/miriam.html - (piekna muzyka - dźwiek włączcie !!!!) powiem szczerze, że rozczuliłam sie na nim i łezki mi popłynęły..... Drugi filmik: www.silentscream.org/diary-flash.html - (wściśnij play po prawej stronie) tez jest dźwięk Trzeci filmik (filmiki): health.discovery.com/centers/pregnancy/video/video.html - jest to seria filmików o tym, co sie dzieje u nas w organiźmie ..... Zanim bedż te właściew filmiki zawsze jest reklama sponsora.... przeczekajcie... potem miodzio tez jest dźwiek A oto obiecane 6 TYGODNI •Tydzień 1 W jajowodzie dochodzi do spotkania komórki jajowej z plemnikiem. Po przeniknięciu plemnika do wnętrza komórki jajowej tworzy się zygota. Podróżując poprzez jajowód zygota zaczyna się dzielić. Mniej więcej po 3 dniach zygota jest podzielona już na około 16 komórek. Tworzy się tzw. morula, która po około 4 dniach dociera do macicy i przekształca się w blastocystę. Zanika osłona, która wcześniej chroniła nowe komórki przed urazem lub zakażeniem. Obecnie zarodek ma wielkość 0.1 - 0.2 mm. •Tydzień 2 Następują kolejne podziały. Część komórek tworzy tzw. węzeł zarodkowy, z którego w przyszłości powstanie zarodek, a następnie płód. Na obwodzie układają się spłaszczone komórki zwane trofoblastem dające początek kosmówce, a w przyszłości zmieni się w część płodową łożyska. Część blastocysty zmienia się w worek owodniowy. Worek owodniowy jest wypełniony płynem, który ma za zadanie ochraniać przyszłe dziecko. Wewnątrz powstaje również pęcherzyk żółtkowy dzięki któremu na początku będą dostarczane składniki odżywcze. Zarodek obecnie ma 0.2 - 0.3 mm. - Tydzień 3 Wytwarzają się tzw. listki zarodkowe. Są trzy. Pierwszy z nich to endoderma. Z niego powstanie nabłonek przewodu pokarmowego, pęcherza moczowego i układu oddechowego. Drugi - mezoderma. Z niego powstaną tkanka łączna, mięśnie, kości, chrząstki, układ krążenia i układ moczowy. Trzeci to ektoderma. Z niego powstaną mózg i pozostałe części układu nerwowego, włosy, paznokcie i naskórek. Obecnie rozpoczyna się również tworzyć układ krążenia. Kształt zarodka zmienia postać z okrągłego na przypominającą gruszkę. Wykształca się początek struny grzbietowej oraz zaczątek układu nerwowego w postaci rury nazywanej cewą nerwową. Obecnie zarodek ma około 3 mm. •Tydzień 4 Powstaje tak zwany fałd głowowy, a trochę później fałd ogonowy. Powstają pierwsze zalążki rączek i nóżek w postaci fałd po bokach. Po bokach głowy zaczynają się formować zgrubienia - zalążki oczu oraz dołki uszne - zalążki ucha środkowego. Następuje połączenie ust z powstającym odcinkiem przewodu pokarmowego. Zaczynają powstawać zalążki, z których zaczną się później kształtować organy wewnętrzne takie jak żołądek, wątroba, pęcherzyk żółciowy, dwunastnica, płuca. Obecnie zalążek ma około 6 mm. •Tydzień 5 Łożysko poprzez wytworzoną pępowinę zaczyna dostarczać do embrionu składniki odżywcze. Wytwarza się rureczka - zalążek przyszłego serca. Na zalążkach rączek i nóżek zaczynają się kształtować zarysy dłoni i stópek. Powstają zalążki płuc, nerek, trzustki i śledziony. W serduszku zaczynają się rozwijać 4 komory. •Tydzień 6 Cewa nerwowa zaczyna się rozwijać dając początek tworzenia się rdzenia kręgowego. W górnej części zarodka zaczynają się skupiać komórki przekształcające się w tkanki dające przyszłe podłoże pod rozwój brody, policzków i szczęk. Powstaje zalążek małżowiny oraz pojawia się barwnik siatkówki. Obecnie zarodek ma długość około 12 mm. Miłego oglądania.... Całuski Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Brawo Kasieńko:D I dzięki wielkie!!! 23.05.06, 18:02 No juz jest nasz kochany krokodylek!!! Tak myślałam sobie właśnie - no ciekawe co tam u Kasi, zwykle pisze posty po 16, gdy wróci z pracy...Ciekawe, czy już lepszy ma nastrój? I widzę Kasia już jest (;D !!!) i to jeszcze z prezentami dla nas Wspaniałe filmiki, wyciskacze łez - lepsze niż niejeden melodramat... I gdy tak sobie patrzę - to coraz bardziej uświadamiam sobie jak wielkim cudem jest człowiek i moment jego poczęcia i narodzin.... Każda z nas jest takim cudem! Kasiu, życzę Ci by udało Ci się właśnie teraz w maju. Wiem, że będziesz testować z Nadyą (i MIsią chyba już też w Dzień Dziecka - życzę Wam II kreseczek w te dni. I dziękuję za te filmiki i "newsy" - wracam już do oglądania i lekturki Pozdrawiam gorąco!!! Ps. I przy okazji dziękuję też Anetce za dobre słowo - tak miło mi się zreobiło, gdy je przeczytałam I o dominikankach mi przypomniałaś i prawa do płaczu w poduchę nie odmówiłaś Zdrówka, zdrówka Ci Nadya zyczę, niech te wszystkie dolegliwości się wynoszą, i to już!!! A Ty Kasiu - to lepiej już też nie wychodź z domu - jak u Was takie wichury... Bo łatwo o przeziębienie, już tyle Folikówek - cosik złapało;\ I oby nikt więcej Pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 witajcie ponownie!!! 23.05.06, 18:36 witam ponownie kobietki folikujące!!!nie wyrzuciłyście mnie jeszcze z listy folikówek?wiem,wiem nie odzywałam się prawi tydzień ale mogę się usprawiedliwić)jeszcze na dobre nie zaaklimatyzowałam się na wątku a już mam takie straty,będę nadrabiać czytanie chyba do nocy.otóż do tej pory niestety nie miałam dostępu do netu poza pracą a w czwartek siadł nam system,informatyk latał przez 3 dni jak w ukropie i nie było mowy o korzystaniu z internetu!a tymczasem dziś niespodzianka!!przychodzę z pracy a w domku ... internet.mój kochany mężuś sprezentował mi go na rocznicę ślubu.cieszę się niezmiernie,będę mogła śledzić na bieżąco co u was.u mnie dziś 18 dc,staranka były mocne,teraz czekamy na efekty.tak jak niektóre z was będę testować na początku czerwca.biorę się teraz do zaległej lektury,ściskam was mocno,napiszcie czy nie wyrzuciłyście mnie jeszcze z "klubu",teraz obiecuję odzywać się regularnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
heejakawa Re: witajcie ponownie!!! 23.05.06, 20:11 hej Agnieszka, jestem nowa na imie mam kaska u mnie jest 19 dc wiec idziemy podobnie Pozdrowionka i powodzonka Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: witajcie ponownie!!! 23.05.06, 20:45 hej Kasieńko!miło mi ciebie poznać.faktycznie idziemy łeb w łeb,u mnie staranka były dość poważne,od 10 do 17 dc praktycznie codzienne więc szanse są duże,a jak u ciebie).kiedy chcesz testować?w dzień dziecka,ja chyba muszę poczekać do 5-6 czerwca żeby niepotrzebnie się nie rozczarować!powodzonka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 dakotko głuptasku ! :) 23.05.06, 21:10 Jasne ze Cie nikt stad nie wyrzuci Jestes juz Nasza i jak sama nie zrezygnujesz to ja Cie z listy nie wykresle! Super dostalas przezenciek. No ciekawa jestem tych naszych wszystkich Staranek. Kurcze MAJ musi byc szczesliwy ! Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: dakotko głuptasku ! :) 23.05.06, 21:23 dzięki misiaczku za miłe słówka!!a kiedy ty testujesz?ja oczekuję(lub raczej mam nadzieję że już nie nadejdzie)@ pomiędzy 1 a 5 czerwca.teścik chcę zrobić 6,dołączysz czy to dla ciebie za wcześnie? Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: dakotko głuptasku ! :) 24.05.06, 05:19 Ja bede jak cosik to testowala ok 11 czerwca. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
heejakawa Re: witajcie ponownie!!! 23.05.06, 22:13 hej ja tez pozniej, chyba ze przyjdzie @, mysle takze o 5-6. U mnie tez staranka byly, chociaz przyplatala mi sie jakas infekcja ( pierwszy raz w zyciu) i bylo troche utrudnien. Teraz juz jest dobrze i czekam... Ja staram sie o pierwsza dzidzie z tego co wyczytalam Ty masz juz jedna, chyba 8 latek juz ma? Ja niestety bardzo sie nakrecam a potem jestem rozczarowana i mam dola, ale moze teraz jak jestem z wami bedzie mi latwiej. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: witajcie ponownie!!! 23.05.06, 23:25 tak,mam 8 letnia Julcię,ona "zrobiła się sama" więc w pierwszym miesiącu jak byłam z nią w ciąży wogóle nie miałam o tym pojęcia.a co za tym idzie nie umiem skojarzyc takich całkiem pierwszych oznak ciąży,kilka dni po zapłodnieniu.teraz dużo mi się wydaje ale chyba połowę z tego sobie wmawiam,bo bardzo chcemy mieć nareszcie drugiego bobaska.fajnie że będziemy testować w tym samym czasie,bałam się że wszystkie dziewczyny zrobią to w dzień dziecka i zostanę sama(a tak to zawsze raźniej.trzymam za nas wszystkie kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
heejakawa Re: witajcie ponownie!!! 24.05.06, 19:16 witaj widzialam watek na testowanie 4 czerwca, jest nas sporo na ten czas, ja jednak postarm sie poczekac do 5-6, moze mi sie uda, a jak zobacze ze komus udalo sie 4 to bedzie mi jeszcze fajniej papa Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: Brawo Kasieńko:D I dzięki wielkie!!! 23.05.06, 18:48 Rany Boskie jak pooglądałam ten drugi filmik do końca to aż serce mi stanęło!!! Ale to co dzieje się w głowie ojca i matki to jest świetnie ukazane czyli facet myśli o pieniążkach, pierścionku i czy damy sobie rade a kobieta powinna myśleć tylko o pieluszkach, dzidzi itp. Ale koniec jest okropny!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Brawo Kasieńko:D I dzięki wielkie!!! 23.05.06, 19:19 śliczna ta dzidzia z pierwszego filmu!!też poleciały mi łzy jak grochy,wogóle ostatnio bardzo często się wzruszam,dziś rano poryczałam się po wiadomości że zmarł trener Gorski a nigdy nie lubiałam piłki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Re: Brawo Kasieńko:D I dzięki wielkie!!! 23.05.06, 20:43 Właśnie nadya22.... film tak pieknie się zapowiada... ta dziewczynka tak fajniutko o sobie opowiada..... Ona wie, że jej pierwsze słowa to będzie "mama" ...." lekarz powiedział mojej mamie, że zyje pod jej sercem. Och, jaka ona musi być szczęśliwa ..." " Jak wyglądasz mamo? .." Tak przenikliwie,.... A ostatnie jej słowa... "Today my mother....... Aborted Me" Tak mi się oczy spociły Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Do mycha 23.05.06, 21:07 Ojj mi jeszcze do testowania daleko dzis dopiero 15dc naprawde nie wiem ile bedzie ten cykl trwal ale napewno 31 dni najmniej ! testu raczej robic nie bede. Cierpliwie sobie poczekam. Odpowiedz Link Zgłoś
monjan dzięki Kasia! 24.05.06, 11:08 obejrze w wolnej chwili moje malenstwo ma teraz 3mm Odpowiedz Link Zgłoś
heejakawa Re: Coś dla Nas kochane Folikówki :) 23.05.06, 20:06 filmiki rewelacyjne, prawdziwe wycikacze Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Coś dla Nas kochane Folikówki :) 23.05.06, 21:37 Oj te filmiki - tak... Po drugim na chwilkę zamarłam - zwłaszcza jak ta dziecinka mówiła wczesniej - czasem inne dzieci mają chore seruszka, ale moje jest zdrowe, silne i mocno bije!!! A potem.. aborted... Brak mi słów. Niektóre kobiety nie zasługują na dar możliwości bycia Matkami... Dzięki Krokodylku za te filmy. Pozdrawiam Was serdecznie i miłych snów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Re: Uciekam spać :] 23.05.06, 22:35 To ja tak na dobranoc. Mam dla Was nowinkę. Już nic mnie nie boli... Nie wiem, chyba się odfasolkowałam, a te zmiany to chyba idą na @. Mimo iz u mnie dziś 18 dc (na 25)... Dziwne co??? Jutro wpadnę później, bo idzeimy na obiadek do teściowej... Mniam... juz nie mogę się doczekać.... Spokojnej nocki... Całuski dla Was - Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Uciekam spać :] 23.05.06, 23:29 ja też życzę wam miłych snów.dziś mamy z M 8 rocznicę ślubu więc trzeba to uczcić))do jutra,pozdrowionka!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do dokota 24.05.06, 05:24 Widze ze rowniez swietujecie 23-go Mysmy wczoraj mieli 3lata i 3 miesiace Razem ale sie ciesze i tradycyjnie dostalam Piękną Różyczke. ale staranek nie bylo bo sily nie było, a nic na sile! Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: Uciekam spać :] 23.05.06, 23:35 Ja tak na chwilke I zaraz też zmykam spać Roztrzaskałam narazie 15 zadań z rachunkowości - została mi jeszcze druga połowa Ale niestety coś czuje, że jutro będę miała kiepską wiadomość dla Was - a właściwie dla siebie Czuje, że mnie zaraz @ zaleje, nawet już wydzieline mam podbarwioną blee niedużo ale jednak buuu Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Środa 24.05.06, 05:18 Ojej ale mi sie spac chce ale przylecialam jeszcze na kompka, aby Wam zyczyc Udanego Dnia. Buziolki Folik oczywiscie wziety. Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Środa 24.05.06, 08:57 Witam was dziewczyny! Kasiu krokodylku super robota, filmiki bardzo bardzo wzruszające, i pomyśleć że my tak bardzo prganiemy takiego małego cudu, a niektóre kobiety tak latwo niszczą maleńkie życie, aż mi się wyć chce naprawdę u mnie 10dpo, i czekam na @ bo jakoś nie spodziewam się aby teraz się udało, z dnia na dzień wydaje mi się że czas ucieka nieubłagalnie, ale wierzę że będzie ok (nawet ostatnio mama mi mowiła że córka jej kolezanki 32l, tez po długich staraniach ale zaszła) także musimy dziewczyny optymistycznie patrzeć w przyszłość, ja tak myślę ze moja fasolka to nie chce przyjść jak widzi ten nasz remonotwy bałagan w domu i nie dokończone część spraw Misia wspołczuję że musisz tak wcześnie wstawać do pracy, ja bym chyba się nie zwlokła z łóżka Nadya pisz co i jak może jednak twoje nadzieje będą uzasadnione Wiecie mam piątek wolny od pracy chyba wykorzystam go na pojscie do urzędu, rok po slubie a ja nawet dowodu nie zmieniłam, no i prawko tez mam do wymiany jak pomyślę o kolejkach to już mi źle Śniadanko zjadłam i folik łykam no i ściskam Was Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Pytanie 24.05.06, 08:57 Poradźcie i pomóżcie mi proszę. Jeszcze nie jestem biegła w tych pomiarach i wypełnianiu fertilityfriend, więc mam pytanie - mierzyłam dzis rano tempkę najpierw po 6 (jak się przypadkiem przebudziłam) potem przed 8 jak wstałam. I tu jest problem - bo to wczesniejsze mierzenie pokazało mi 36,5, a późniejsze 36,8. To co mam wpisać do ff?? Dodam, że ostanio mierzyłam tempkę raczej koło godziny 6.30, ale z drugiej strony 0,3 stopnia to spora róznica. A kolejną sprawa jest to, że jak robiłam pomiar koło 6 to czułam sie tak, jakbym zaraz miała (sorry) zwymiotować (nawet juz pobiegłam do łazienki). Więc nie wiem czy ten pomiar z godz.6 jest miarodajny. Ale z drugiej strony ten pomiar o 6 pokazał dokładnie tyle samo co wczoraj. A jeszcze, żeby było ciekawiej, powinna mi już chyba powoli skakać do góry tempka, bo chyba miałam wczoraj owulację (no chyba, że to dopero dziś...) Jestem w kropce. Pomóżcie biednej mi... Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Pytanie 24.05.06, 11:18 Agnieszko ja na moją wiedzę pomiar robiony poźniej przważnie wykaże wyższą tempkę, dlatego dobrze jest mierzyć o stałej porze, może to wcześniejsze mierzenie też wykazałoby większą jeśli mierzyłabyś bez przerw, trzeba conajmniej 5 minut, poza tym każde wstanie z łożka może już spowodować skok, jesli wpiszesz ta tempke z 8 godziny to i tak ff ci zaznaczy puste kóleczko ze względu na inny czas mierzenia i mozesz traktować ten wynik jako przekłamany, powodzenia dalej w mierzeniu, ja staram sie zawsze o tej samej porze Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: Pytanie 24.05.06, 13:02 Tempke mierzymy o tej samej godzinie nie wstając z łóżka Także proponuje wziąść pod uwage ten pomiar z okolicy 6 rano!!I tak ff nie weźmie go pod uwage jeżeli wpiszesz, że był dwie godziny później!!Aha a żeby ff wyznaczył Ci owulacje to musisz także mniej więcej zaznaczać co ze śluzem!!Pamiętaj, że z każdą godziną tempka leci do góry o 0,01'C,a jak mierzyłabyś godzine wcześniej niż zwykle w Twoim wypadku o 5 to miałabyś tylko 36,4'C. Dziś ja np. o 7:30 miałam 36,5'C a już o 8:30 bo jeszcze podrzemałam miałam 36,6'C. Zresztą specjalnie mierzyłam, bo nie byłam przekonana czy cioty nie dostane i czy mi nie spadnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Środa - środek tygodnia 24.05.06, 09:59 HEj, ale dziś jestem śpiąca... po teatrze (który okazał się taki sobie) " na chwilę" zajrzeliśmy do znajomych i ... wróciliśmy przed 1 w nocy do domu. Więc ziewam i ziewam u mnie 30 dc... to dość długo jak na moje 26-27 dniowe. Ale uznałam, że cierpliwość jest cnotą, która będzie wynagrodzona i postanowiłam, że testować będę dopiero w piątek czyli Dzień MAtki. Jak ma być to niech będzie symbolicznie. W każdym razier objawy przedmiesiączkowe które miałam od piątku jakoś się rozmyły... no to ściskam Was jeszcze jednek filmik z serii: i.timeinc.net/time/covers/1101021111/womb/womb_master.swf m Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Środa - środek tygodnia 24.05.06, 11:15 Oj, dziewczyny!Niestety przeziebienie wrocilo(((Tym razem krtan mi zaatakowalo, ledwo mowie(((Coz, zaraz ide do apteki po antybiotyk-bioparox.Lekarka moi, ze to lek b.lagodny, dziala miejscowo i mozna go brac w ciazy.No, mam watpliwosci, ale czytalam w necie, ze dziewczyny biora.Zreszta, wiem ze mi samo nie przejdzie.W nocy zaaplikowalam sobie zabek czosnku i omal nie zwymiotowalam)) Kurcze, chyba mam pecha, no.Wczoraj staranka byly, a dzis antybiotyk mnie czeka. Misia-podziwiam, o 5 rano jeszcze na forum weszlas)) Agniesia-nie mam pojecia jak to z tymi tempkami;nie mierze.Martajotka-polecam Mayday 1 i 2-mozna peknac ze smiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Środa - środek tygodnia 24.05.06, 11:37 biedactwo!!! kuruj sie kuruj!! u mnie dzis cisnienie niskie i pada deszcz a ja padam na twarz ciagle mam duzo roboty, ale znalazlam chwilke by do Was skrobnać folik był-podwój-za wczoraj kiedy Greta wraca z urlopu??ktos pamieta?? Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: Środa - środek tygodnia 24.05.06, 12:56 Hej U nas deszcz blee Mierzyłam tempke narazie jeszcze nie spadła poniżej lini Nie wiem czy się cieszyć czy nie ;/ Nadzieja matką głupich jak to się mówi hihi Ja mam chyba jakiegoś wirusa albo rozwolnienie no już nie wiem ;/ Chyba, że niektóre kobiety reagują tak na ciąże??haha znowu się wkręcam ;P Mój P. wierzy, że jeszcze się okaże, że to ciąża!!! Folik tradycyjnie łyknięty ciumale laski papa Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Środa - środek tygodnia 24.05.06, 13:41 No to moze najpierw napisze Monjan, ze Grecia bedzie na forum 31 maja (tak Nam pisala)napewno teraz sobie wypoczywa ojj ale fajniusio! ciekawa jestem co tam u niej slychac bo jechala pod koniec cyklu moze przyjedzie z niespodzianka !!! aagniesiaa - nie mierze tempki 9nic nie robie)tylko sie kocham a wiec nie odpowiem na pytanie. martajotka - bedzie ciekawie w Dzien Matki ja tez postanowilam ze bede spokojnie czekam na @ albo na...2 kreseczki. agnieszkamonikaz- widzisz ja dla Was wszystko zrobie nawet wejde o 5 na forum hehe. Buźka !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Środa - środek tygodnia 24.05.06, 15:52 Witam Dziewczyny I się melduję: folik był do śniadanka x2, 29 d.c,nadal spokojnie czekam na @. Ja też piątek mam wolny i b.się cieszę - mamy z mężem wejściówki na mszę z Papieżem i wybieramy się na Plac Piłsudskiego. Jestem szczęśliwa Misia - dzięki za to co dla nas robiszI odeśpij to ranne wstawanie. Ja o 5 to jeszcze najpiękniejsze sny miałam Agnieszka - bardziej wiarygodny wydaje mi się pomiara z 6, potem jak zrozumiałam wychodziłaś z łóżka do toalety, to mogło się przyczynić, że ta tempka tak wzrosła. Może jutro przyjdzie skok tempki? Agnieszkomoniko-kuruj się!Dobrze, że na forum gardziołko niepotrzebne, a tylko paluszki sprawne Marta - no,no...nie chcę nic mówić, ale...Czekamy na wyniki testu w Dzień Matki.I dzięki za film. Monjan - 3 mm? To wzruszające...Szkoda, że musisz tyle pracować... Agniesia, Nadya - nam też się uda...Póki nie ma @ zawsze jest nadzieja a jak nie ten cykl to następny, ale i my będziemy kiedyś świętować. Kasiu - smacznego obiadku u teściowej...Szkoda, że ja mam tak daleko rodziców i teściów... Pozdrawiam wszystkie Folikówki Ps. Acha, przypomniałam sobie - mój mąż był na badaniu u androloga. Lekarz nie stwierdził u niego żadnych problemów hormonalnych...NIe wyjaśnił, czemu ma tak słabe wyniki 2X. Tłumaczył, że tak się zdarza, że wyniki nie sątragiczne, ale "do poprawy". Zapisał mu 1 antybiotyk na ruchliwość i ilość plemników oraz zalecał jedzenie kwasu foliowego i androvitu. Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Środa - środek tygodnia 24.05.06, 16:29 Hej, Moniko, to dobre wieści o Twym Mężu - skoro są " do poprawy" to trzeba być dobrej myśli. Tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość,. bo lecznei mężczyzn czasem dość długo trwa. Ale jestem bardzo ciepłymi myślami z Wami. DLa Was jako osób wierzących na pewno będzie pomocna też wizyta Ojca Świętego. CHorym Folikówkom życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia!! na dziś koniec pracy, wyłączam komputer i tradycyjnei zamelduję się jutro z rana Ściskam Was Marta Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Środa - środek tygodnia 24.05.06, 17:52 he folikóweczki!witam was i ja.właśnie wróciłam z pracy i wcinam obiadek,mniam,mniam.agnieszkamonikaz-bioparox to dobry antybiotyk a najważniejsze że skuteczny i szybko pomaga,misiu-jestem pełna podziwu dla twojego porannego wstawania-ja wstaję o 7.15 i codziennie mam problem ze zwleczeniem się z łóżka.martajotka-też chciałabym zatestować już za parę dni tak jak ty ale dla mnie to niestety za wcześnie.chociaż przeczytałam dziś na forum że bobo-test sprawdza się już po 6 dniach od zapłodnienia.czy któraś z was używała go już?pozdrawiam cieplutko!!aha!dobrze że przeczytałam że zjadłyście dziś już folik-łykam po obiadku)) Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Środa - środek tygodnia 24.05.06, 18:41 Witam Was serdecznie Własnie wróciłam od teściowej.... (teściów)i jestem obżarta jak bąk Oj.... nie jestem przyzwyczajona tyle jesć Misiu.... tak rano przed pracą jeszcze sidasz do kompa .... Podziwiam Nadya... trzymam kciuki i przesyłam zrówka moc... Mycha... Teraz tylko wydać rozkaz armii żołnierzy Twojego męża do mobilizacji ...i do dzieła... Resztę folikówek też serdecznie pozdrawiam.... i wpadnę jesze tu pod wieczór, bo zaraz będziemy formatowac kompa, bo mam psikusy płata.... Całuski Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Środa - środek tygodnia 24.05.06, 19:19 Krokodylku - nie jedz tyle, bo Cię zjedzą krokodyle... hahaha!!! EHh - głupi ten wierszyk Myszko - to teraz zaaplikuj swojemu Chłopu folik i do roboty AgnieszkaMonika - myślę, że Bioparoxem możesz się nie przejmować, bo to antybiotyk działający domiejscowo, bardzo łagodny, więc raczej bezpieczny. Acha - i testów na sobie dodam, że bardzo skuteczny. Nadya - daj znać co się dzieje - @ czy nie@ A poza tym to dzięki za rady dotyczące tempki. Wpisałam do ff tą wcześniejszą i czekam na wzrost jutro. A w ogóle to jakiś fatalny mam dziś dzień. Najpierw rano to złe samopoczucie, potem wstałam jakaś niewyspana (nie wiem jak Ty te pobudki o 5 jesteś w stanie przeżyć Misiu) i w ogóle jakiś taki beznadziejny mam humor, zero nastroju na cokolwiek, wszystko jest jakieś takie szaro-bure... Nie wiem... Może to przez wczorajszy dzień - bo jak się wczoraj koło 12 wku~*%łam to do wieczora mnie trzymało. Aż się zagotowałam!!! Ale... spokojnie - to było wczoraj... Nie mogę się na to wszystko wkurzać w nieskończoność. Dobra - starczy tej paplaniny. Biorę butlę czerwonego wina i idę do wanny)) Pozdróweczki - postaram się jeszcze zajrzeć wieczorkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Środa - środek tygodnia 24.05.06, 19:36 Mam dosc!!Jestem tak wsciekla, ze chyba wybuchne zaraz...Biore ten cholerny Bioparox i zastanawiam sie co dalej. Dzieki Dakota, Agnieszka_z_d))Niby bezpieczny, ale..No wlasnie.Dlaczego nie moze byc tak jak powinno??Chyba zaprzestane tych naszych staran na ten miesiac, bo chyba i ochota mi odeszla.Ladny poczatek-ciaza(moze) i antybiotyk.I jak tu mozna w ogole cos planowac????(((((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
heejakawa Re: Środa - środek tygodnia 24.05.06, 19:41 hej Aga Nie przejmuj sie i nie denerwuj Te nerwy bardziej zaszkodza niz ten antybiotyk. W bioparoxie jest tak malo tego antybiotyku ze naprade mozesz w ogole zapomniec ze to jest antybiotyk a poza tym on dziala miejscowo wiec naprawde luzik. Wiem ze pomyslisz ze latwo mi mowic ale postaraj sie nerwy odlozyc na bok. ok? Buzka Odpowiedz Link Zgłoś
heejakawa Re: Środa - środek tygodnia 24.05.06, 19:44 acha jeszcze jedno co Ci moge doradzic to jedz maliny lub pij jakies soczki malinowe, mi kiedys pomoglo na przeziebienie, zjadlam caly koszyk malin ( co prawda to bylo lato i byly swieze ale moze gdzies kupisz mrozone albo sok) trzymaj sie i nie nerwuj Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Środa -do Agnieszkimoniki 24.05.06, 20:07 Oj, Aguś...Smutno mi... Wirtualne buziaki - pocieszaki przesyłam.. No widzisz, takie to życie czasami jest... NIe układa sie po naszej myśli... I możemy sobie planować, a tu życie nam pisze zupełnie inne scenariusze... Nie smutaj się i nie załamkaj Bedzie dobrze...I nie rezygnuj ze staranek Myślę, że jeśli dzidzi się poczęło, to antybiotyk jeszcze mu nie zaszkodzi...To za wcześnie... Komóreczka ma na razie zapasik jedzonka i nie czerpie jeszcze od Ciebie...tak mi się wydaje.... I nie poddawaj się stresowi i zagniewaniu, on przynosi znaczenie wiecej szkody - heejakha ma rację...(przepraszam, pewnie źle napisałam nicka) Odpowiedz Link Zgłoś
heejakawa Re: Środa -do Agnieszkimoniki 24.05.06, 20:08 to nic, mozesz pisac kaska albo kasia i tak wiemy o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Środa - środek tygodnia 24.05.06, 19:43 Hej, to jeszcze raz ja.... Sama siedzę, mężyk ciągle w tej pracy...Wróci pewno znowu poźno Zwierzaka nie mam, dobrze, że Wy jesteście to sobie z Wami pogadam NIe muszę do ścian czy lustraUgotowałam już obiadzik, poprasowałam, do pracy na jutro jestem przygotowana, książkę czytać skończyłam... Myślę sobie o Was)) Agnieszko, ale masz fajny sposób na chandrę Winko i kąpiel...brzmi kusząco! Proponuję jeszcze wyciszającą muzyczkę, aromatyczną świeczuszkę i ...smutki się utopią! Oby! Jestem pewna, że po kąpieli będzie lepiej))) Dakota, czuły test powinien wykryć ciążę 6 dni po zapłodnieniu, ale... zalecane jest testowanie w dniu spodziewanej @... Czytałam posty dziewczyn, które testowały wcześniej, zobaczyły bladą drugą kreseczkę, a potem po kilku dniach ...przyszłą @. Są to tzw. naturalne poronienia i tzw. ciąże biochemiczne ( o ile coś mi się nie pozajączkowało). Bądź więc dzielna i nie testuj za wcześnie...Unikniesz rozczarowania. Wytrwałości i trzymaj się! Rozumiem jak Cię kusi doskonale, ja też zawsze tak mam (poza tym cyklem). Kasiu, no, no, no - widzę , że wizyta u teściów była...smaczna. Formatujcie ten komputer i wracaj szybciuchno do nas Ciekawe, czy Greta wróci z dobrymi nowinami po urlopie? Pa Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Środa - środek tygodnia 24.05.06, 19:55 Ja o 5 to juz jestem gotowa do wyjscia bo o 5:30 wychodze a wstaje o 4 :10 (ciezko ciezko wstac) Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Środa - środek tygodnia 24.05.06, 20:10 Wlasnie mi kolezanka napisala smska ze o 1:30 w nocy wywiezli ja do szpitala (w Siemianowicach)z bolami na rozwarcie na 1,5 palca ma lozysko przodujace i niestety porod naturalny choc ma przeciwskazania, ale ma probowac naturalnie w razie czego cesarka (ona chce cesarke). Ma miec synka. Termin ma na ok 9 czerwca, no ale jej mowili ze raczej wczesniej urodzi, choc i tak dlugo donosila. ale fajnie, ja tez bym juz chciala czekac na swoja kruszynke. P.S. A teraz do Folikowek : "Nie dołowac sie" !! bo smutnawo bedzie. Sa dni lepsze i gorsze no i niestety te gorsze trzeba przezyc ! Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 Re: Środa - środek tygodnia 24.05.06, 20:16 witam to 14 miesiac staran o dziecko i małpa znowu przyszła@!!!!Wyniki z mezem may bdb tak mowia lekarze jednak wciaz nie moge zajsc w ciaże..nie mam sily juz nawet plakac....zmieniam lekarzy ginekol.i wciaz slysze wyniki sa dobre ...prosze nie myslec...o matko wciaz ta sama spiewka Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Środa - środek tygodnia 24.05.06, 20:45 Heejakawa, Myszka-dziekuje Wam bardzo dziewczyny)))Wiem, przesadzam moze, ale wiecie jak to jest...Moze rzeczywiscie powinnam posluchac lekarza , ktory twierdzi, ze to nie ma wplywu.Heejakawa-masz te same informacje)))Ok, glowa do gory)) Wiecie, tak sie z Wami zzylam, ze....Cmoki dla wszystkich Folikowek**** Myszko-no widzisz, ostatnie wiadomosci od Ciebie tez sa dobre)))))))WIERZE, ZE JUZ NIEDLUGO NAM WSZYSTKIM SIE POSZCZESCI Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Środa - środek tygodnia 24.05.06, 20:51 Renne2-mija kolezanka tez ma tego typu problemy.Lekarze twierdza, ze wszystko jest dobrze, a ciazy nie ma.Najpierw miala klopot z prolaktyna-teraz chyba wszystko w normie.Twierdza, ze to stres.Faktycznie cos w tym jest, bo juz kilka razy o tym slyszalam.Powinnysmy sie wszystkie wyluzowac.Tylko jak??? Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Środa - środek tygodnia 24.05.06, 20:51 agniesiumoniczko(moja imienniczko)nie możesz teraz się poddawać.wiem,wiem to ty cierpisz z powodu bólu gardziołka a my sobie gdybamy ale jednak jesteśmy z tobą.na pewno nie zagrozisz hipotetyvznemu maluszkowi,wrzuć sobie dziś na luzik,zakop się w kołderkę i prześpij najgorsze.pamiętaj-sen to najlepszy lekarz!! Mycha76 dzięki za rady o teście-korci,korci ale postanowiłam testować 4.06-dzień po spodziewanej @.zobaczymy czy wytrwam!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Środa - środek tygodnia 24.05.06, 20:55 Dakota-ale fajnie, ze jestesmy imienniczkami))I DZIEKUJE))))))))))))))))Biegne po miksture czosnkowa(znowu).Moj biedny maz, hi.hi))) Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Środa - środek tygodnia 24.05.06, 21:00 wiem co to za uczucie-mój mąż też kurował się niedawnosposób na to jest tylko jeden-przytulanko "od tyłu") Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Środa - środek tygodnia 24.05.06, 20:58 Renne-główka do góry.może masz już dosyć podnoszenia na duchu ale czasami słowa otuchy dużo dają!aga dobrze mówi-powinnyśmy wszytkie bardziej się wyluzować i tyle nie myśleć o tempkach,śluzie i dniach płodnych.przydałby się jakiś niezaplanowany wypad traktowanie tego wszystkirgo na Zywioł,chociaż przez 1 mies.kuzynka męża długo nie mogła mieć dziecka-w końcu zdecydowali się na adopcję i...w tym samym mies.odkryła że jest w ciąży!życzę wszystkiego dobrego) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: My, Folikówki :) 24.05.06, 21:19 AgnieszkaMonika, Dakota, Aaguś i ja - dużo tu nas - kobitek o imieniu Agnieszka Słuchajcie... Kąpiej, winko - zły nastrój odszedł "jak ręką odjął". Super sprawa Posiedzę tu jeszcze troszkę i popatrzę co piszecie. A tak poza tym - polecam Wam winko Kagor - bułgarskie deserowe - pychotka. I jak widac po moim przykładzie - ma rewelacyjne właściowości jeśli chodzi o poprawianie humoru Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Re: My, Folikówki :) 24.05.06, 21:40 Witam... Komp sformatowany Co prawda, nie mamy wszytskiego, ale przegladarka jest !!! Uprosiłam męża aby dał na dzis spokój i mnie puścił do kompa, jutro ma wolne to dokończy. Dziś od samego rana bardzo bolała mnie głowa... ale wytrzymałam do 13.00 potem zaaplikowałam sobie 2 tabletki Apapu i o dziwo pomogło, gdyż..... od kiedy pamiętam miewam strasze bóle migrenowe. Do tej pory brałam silne tabletki przeciwbólowe na bazie paracetamol + kofeina + kodeina... Niezawodne, jak ręką odjął po 10- 15 min.... Niestety... jak tylko zaczęlismy staranka, to je odstawiłam i przezuciłam sie na Apap.., który nigdy mi nie pomagał. Ale chyba go przeproszę, bo mi już dwa razy pomógł. faktycznie, brałam go od razu, jak czułam, że pani migrenka sie zbliża, ale pomógł. APAP - przepraszam Dzis widziałam się z moja koleżanką, która ma 14 miesięcznego synka... Rosną mu kolejne ząbki... i płakuśny jest strasznie. Ale ma zabójcze przednie ząbale i jak się usmiecha, to jak królik wygląda... Taki uroczy brzdąc. Mnie ciotke już zna, ale po raz pierwszy zobaczył mojego męża (wójka) i tak się fajnie zawstydził, że schował się w wóżek i zerkał na mojego M i sie usmiechał ukradkiem do niego Ach.... Pozdróffki Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: My, Folikówki :) 24.05.06, 21:42 dobre winka to do siebie mają że są dobre)ja też jestem świeżo po degustacji,wczoraj mieliśmy rocznicę ślubu i troszkę zostało.polecam Bongeronde-czerwone deserowe.coś mam przeczucie że jak sobie będziemy tak winkowały to poszczęści nam się w tym maju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
an_76 Re: My, Folikówki :) 24.05.06, 21:53 Witam Was wszystkie Jestem już uzależnioną folikówką (biorę od kilku miesięcy Poważne starania rozpoczęłam w kwietniu, no i czekam z niecierpliwością... Także jeżeli można do Was dołączyć to z przyjemnością pofolikuję z Wami Aneta ze Szczecina - w trakcie starań (kwiecień) Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Re: My, Folikówki :) 24.05.06, 22:02 Witaj Aneto Na rareszcie ktoś bliżej mnie Kołobrzeg wita Ostatnio mam "nieprzyjemnośc" dośc często gościc w Szczecinie, gdyż jeżdże a to do onkologa a to do Zakładu Medycyny Nuklearnej... Teraz znów tam będę, bo mam 12.06 biopsję tarczycy Nie ma to jak mieszkac w zadupiu Kołobrzeg Serdecznie Cie witamy i nasz Misiulka na pewno Cie dopisze do list Folikówek Pozdrowionka Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
an_76 Re: My, Folikówki :) 24.05.06, 22:12 krokodylek1313 napisała: > Ostatnio mam "nieprzyjemnośc" dośc często gościc w Szczecinie, gdyż jeżdże a to do onkologa a to do Zakładu Medycyny Nuklearnej... Witaj Kasiu! No to faktycznie niezbyt przyjemnie Ci się ten mój Szczecin kojarzy... przykro mi ogromnie, mam nadzieję jednak, że to nie potrwa już długo i będziesz przyjeżdzasz do Szczecina wyłącznie na zakupy Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: My, Folikówki :) 24.05.06, 23:33 Hej narazie @ nie przyszła Jutro rano jak zmierze tempke to powiem Wam co się zapowiada Dziękuje, że pamiętacie o mnie hihi Czytam sobie i co się okazuje, że jakieś choróbstwa grasują po naszym wątku Mam nadzieję , że ból gardełka przejdzie Ci jak ręką odjął Czosnek w każdej postaci to najlepsze lekarstwo - mnie nie trzeba namawiać, bo ogólnie rzecz biorąc lubie czosneczek. No i herbatki z soczkiem z malin lub z cytrynką i miodkiem!! Witam moją imienniczke Anetke Kasiu dobrze, że mąż skończył formatować ten komputer, bo cicho bez Ciebie na forum!! Misia o 4:10 wstajesz????Rany, ja jak miałam na 8 do pracy,a autobus odjeżdżał o 7:30 to wstawałam góra o 7 (zdarzało się, że i 7:15 hihi). Dakota wytrzymaj jeszcze z tym teścikiem będzie dobrze a przynajmniej nie wyrzucisz pieniędzy w błoto(takie wczesne testy czasem są przekłamane, więc po co ci rozczarowanie). Winkujecie dziewczynki? Szkoda, że ja nie lubie winka Po tym jak się raz strułam jakimś wińskiem to mam do niego obrzydzenie Ale np. aroniówka robiona przez moją ciocie jest pyszna!!mnim Szampana też nie pijam bleee potem mnie tylko po nim głowa boli A z gorącymi kąpielami prosze uważać bo nie są wskazane dla kobiet w ciąży!! Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Objawy ciąży :) jeszcze jedna lista :) 25.05.06, 00:02 Oznaki ciazy: 1) Piersi - piersi sprawiaja wrazenie nabrzmialych, pobolewaja, swedza, - otoczki pierwsi cieminieja, gruczoly powiekszaja sie i wygladaja jak male pryszcze 2) Okres - Zdarzaja sie male krwawienia, albo okresu wcale nie ma 3) Nudnosci - troche lub wcale, rano albo przez caly dzien - wrazliwosc na zapachy - wymioty 4)Uklad trawienny - niewiarygodne wzdecia, zaparcia, brzuch powiekszony na wskutek wzdec, przeczyszczenie, 5) Brzuch, podbrzusze - uczucie jakby sie pilke polknelo, "ciagniecie" w brzuchu, klucie w brzuchu jak na miesiaczke, 6) Uplawy - zwiekszenie, przezroczyste, bezzapachowe, 7) Zmeczenie - mimo wystarczajacej ilosci snu chce sie ciagle spac 8) Mocz - zmienia sie zapach moczu, potrzeba ciagle oddawania moczu, takze w nocy 9) Humor - zmiennosc nastojow 10) Problemy z ukladem krazenia - czesto robi sie slabo 11) Skora - albo wyjatkowo ladna, albo nagle pojawiaja sie pryszcze 12) Apetyt - albo wcale go nie ma, a jak jest to wilczy... 13) Pochwa - staje sie w dotyku jedwabiste, troche jakby zasiniona 14) Plecy - bol plecow w okolicy kosci ogonowej, ponoc odpowiedzialna jest za to rozciagajaca sie macica 15) Odbijanie sie - nie tylko po jedzeniu, ale tez po piciu, albo tak zwyczajnie, bardzo bardzo czeste... 16) jama ustna: -rozpulchnienie dziąseł -czasami krwawienia z dziąseł -zapalenia jamy ustnej 17) pierwszym symptomem jest brak miesiączki, a jesli sie pojawia to sa to raczej plamienia koloru brunatno-czerwonego. A ja do tego moge dodać jeszcze apatię, lęki i powiększenie i zmiane koloru na fioletowo-czerwony warg sromowych oraz stałą, podwyzszona temeprature ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa czwartek :):) 25.05.06, 08:29 Cześć dziewczyny pracujecie jutro, czy macie wolne?? Ja pracuje i nawet sie ciesze bo wole w piatek niz isc w sobote do pracy Dziś odbieram wynik z TSH i po południu do gin ciekawe co powie, może pozwoli zacząć starania w nastepnym cyklu choć nikle sa na to szanse za bardzo jest tak hmmm sztywna, nieugieta etc a ten cykl oj długi chyba bedzie dzis 21 dc skoku temp nie było śluz mam jakis taki dziwny nigdy takiego nie miałam co jest do licha??? Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 do an_76 24.05.06, 22:02 miło cię powitać Anetko!!jak to mówią "w kupie raźniej" i po to właśnie tu jesteśmy,odzywaj się często) Odpowiedz Link Zgłoś
an_76 Re: do an_76 24.05.06, 22:09 Dziękuję Już mi lepiej Bo ja niestety z natury nie mam w ogóle cierpliwości i liczę na to, że przy Was się jej nauczę bo przecież niezmiernie mi teraz potrzebna Dzięki wielkie! Jestem z Wami Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: do an_76 24.05.06, 22:49 dobranoc kobietki folikujące!do "usłyszenia" jutro)miłych snów Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Czwarteczek :) 25.05.06, 04:56 Witam z rana Widze ze zaczynaja sie stresy przed testowaniem. Renne przykro mi ze @ przyszla. Wczoraj troszke napisalyscie -juz teraz tego nie zdarze przeczytac ale popoludniu to zrobie Buziole zaraz łykne Foliczek. Milego dnia. WYŚPIJCIE SIE ZA MNIE Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Czwarteczek :) 25.05.06, 09:05 hej Dziewczyny... dla mnei wcale nie dzien dobry, bo wczoraj przyszla @@... i tyle z mojego czekania. na razie mam doła, brzuch mnie boli bardzo. Cholerka, nie tak miało być( Wiem, wiem ... mowy cykl - nowa szansa, ale chwilowo nie potrafię tak myśleć. Renne- jestem z Tobą. Dakota- ja bym nie testowałą, MYcha ma rację te testy pokazują stężenie hormonu który uwalnia się przy zapłodnieniu, ale ważniejsze jest czy zarodek się zagnieździ- stąd nie warto testować przeed 10-11 dniem, ale najlepiej wytrzymać do dnia teoretycznego wsytąpienia miesiączki. Aneto! ja bardzo lubię Szczecin, często tam bywam, mieszka tam moja przyjaciółka, a poza tym jesteś z tego samego rocznika więć witam Cię na forum szczególnei serdecznie! Popisała, popisałam i już mi nieco lepiej! Dużó słońca na cały dzień Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Czwarteczek :) 25.05.06, 09:29 hej wam!! dzis folik byl, nawet nie zapomnialam wzoraj sie rozluznilam an basenei-fajnie sie pływało! mialam caly tor dla siebie! witam Anete! Renne kochana, a mialas HSC? mnie gin juz po pol roku staran chcial robic to badanie, obylo sie bez ale u ciebie to juz dłuuugo...moze powinnas? buziaki znad kawy bezkofeinowej pa Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Czwarteczek :) 25.05.06, 10:29 Witam !! do mnie @ jeszcze nie przyszła ale czuję że tuż tuż, piersi bardzo obolałe, chociaz brzuszek narazie milczy, dziewczyny trzymajcie się i do nas kiedys @ nie przyjdzie !! folik łykam tez mam jutro wolne więc pewnie do was nie zajrzę, będę miała pewnie potem dużo czytania Nadya dzięki za dalsze szczegóły objawów, patrzcie monjan tez się tak odbijało Witam też nowa Anetę i ściskam folikówki na antybioytkach i chorujące, trzymajcie się ciepło i nie dajcie chorobie Misia mam nadzieję że weekendy masz wolne od pracy, to chociaż wtedy będzie mozna się wyspać Mycha jak fajnie że pojdziesz na mszę papieża, też bym poszła to napewno doda Ci jeszcze bardziej otuchy i wiary, trzymaj się buziaki dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: Czwarteczek :) 25.05.06, 11:52 No niestety nie mam dobrych wieści Temperatura spadła do 36,1 czyli poniżej lini Teraz czekam tylko na okres buuu Pewnie dziś będę markotna, naszczęście musze iść na konsultacje także dzionek minie narazie papatki Odpowiedz Link Zgłoś
an_76 Re: Czwarteczek :) 25.05.06, 09:35 Witajcie serdecznie wszystkie witające mnie w Waszym zacnym gronie Przesyłam słowa otuchy dla wszystkich do których dzisiaj @ przyszła... Coś tak czuję, że i do mnie jednak zmierza wielkim krokami, mimo, że tak bardzo nie chcę... Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Misiunia wita :))))))))) 25.05.06, 14:23 Czesc ! no przeczytalam wasze posciki teraz w skrocie odpowiem Aha przede wszystkim witam an_76, Anetka zostanie dzis dopisana do Naszej listy. aagniesiaa- niestety w sobote pracuje zas na 5:40 , a niedziela jest jeszcze niewiadoma. nadya22- no o 4:10 wstaje, ale np teraz zjadlam obiadek i jestem padnieta i za jakies 30 min ide spac i wstane za 3 godz i takim sposobem rano "jakos" wstane Aha dzieki za ta liste objawow napewno sie przyda A teraz mam prosbe do MONJAN : Prosze Moniczko wyjasnij mi jak sie zaklada takie cosik co Ty masz "moj cud" bo tak chodze po tym forum i juz pare razy takie cos widzialam, jedni maja misie drodzy bocianki, a inni jeszcze cos innego, a ja glupia nie wiem jak to zrobic (jeszcze tego nie potrzebuje ale ciekawosc mnie zrzera) Mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi Pozdrawiam jeszcze dzis tu zajrze Odpowiedz Link Zgłoś
monjan instrukcja robienia suwaczków 25.05.06, 15:17 ogólna jest tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=34850552&v=2&s=0 mozecie sobie zrobic suwaczki owulacyjne, ciazowe, rocznicow itd stron z suwaczkami jest duzo! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 My, Folikówki :) 25.05.06, 14:30 Folikówki , które oczekują swoich pociech kordula3 – Dorota – w ciąży - syn Kamilek 02.04.2004 mjodzik78 – Dominika – Poznań - w ciąży demika - Dominika - Warszawa - w ciąży - syn Igor 3.08.2004 mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - w ciąży córeczka Martusia 11.10.2004 sagula - Iga - Warszawa - w ciąży rena78 - w ciąży ememik – Magda – Warszawa - w ciąży myszka2312 - w ciąży monjan – Monika - Lublin - w ciąży Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia monako77 – Monika – Poznań – starania trwają (połowa lutego) córka Majka 2.06.2002 matizka – Agnieszka – Warszawa – poczatek starań październik/listopad 2006 córka Emilka 19 miesięcy pecia3 – Agnieszka - początek starań maj - córka Gabrysia 11.09.2003 baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 asiak21 - Asia - Gdańsk - początek starań maj/czerwiec - córka 1.04.2003 szarlotti - Anna - w trakcie starań - syn Sebastian 08.06.2002 mili17021979 - Emilka - Poznań - syn Mateusz 29.10.2004 bedada - Beata - Szczecin - w trakcie starań - syn Marcel 13.02.2002 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań (maj)- córka Julia 20.09.1998 marta76 - Marta - starania od sierpnia - syn Mateusz 04.03.2002 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w trakcie starań (maj) krokodylek1313 - Kasia - emar13@go2.pl - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w trakcie starań (maj) adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica – w trakcie starań (kwiecień) greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) mycha.76 - Monika - Warszawa - starania trwaja aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań elka_78 – Eleonora czyli Lena - Trzebnica, dolnośląskie – pocz. starań sierpień fuzzyonggbridge – w trakcie starań (styczen) qulinek – Magda – Wrocław - w trakcie starań teresa96 – Teresa - w trakcie starań (maj) arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań tututka – Asia - początek starań sierpień ew. już czerwiec aninka79 – Ania – Warszawa – początek starań lipiec bozus78 – Bożena – Kraków - starania trwają (październik 2005) kokami – Agnieszka – Warszawa – początek starań czerwiec ceribella – Agnieszka – Warszawa – starania trwają (styczeń) sylka5 – Sylwia – Otwock – początek starań pod koniec 2006 mariola314 – Mariola – mkarusi – Marta – początek starań sierpień carla25 – Kasia – Warszawa – folik już od czerwca 2005 krysia.25 – Krysia –Wrocław - początek starań czerwiec emma_sz – Magda - Warszawa – początek starań sierpień? spoti – w trakcie staran (kwiecien/maj) mimi.bo – Magdalena - w trakcie starań (marzec) ememik – Magda – Warszawa - starania trwają (styczen) dzagaaa – Aga – starania trwają (styczeń) niuta_s - Ania - Warszawa - w trakcie starań anais_de_loin - Warszawa - w trakcie starań (grudzień) renne2 – Świdwin - w trakcie starań ilon29 - Ilona - Gliwice - w trakcie starań mariankaa - Maria - Kraków - w trakcie starań (kwiecień) eszymala - starania od lipca kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) fika2 - Magda - Wrocław - w trakcie starań (kwiecień) jaania77 - Ania - Dolny Śląsk - w trakcie starań wiolasb - Wiola - Wałbrzych - w trakcie starań op.wawa – Paulina – Warszawa - breili - Daria - Niemcy - starania od czerwca agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - starania od czerwca natalia_81 - Natalia - Łódź - w trakcie starań (kwiecień) gwiazdusia12 - Agnieszka - Poznań - w trakcie starań (maj) dakulka - Daria- dakulka@wp.pl - Rawicz - w trakcie starań (kwiecień) lamia1978 - Judyta - Gdańsk - starania od sierpnia tappo - Kraków - w trakcie starań monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań miracle55 - Ania - Gdańsk - starania od kwietnia 2007 heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań necia27 - Aneta - Warszawa - w trakcie starań an_76 - Aneta - Szczecin - w trakcie starań (kwiecień) magdaomar - axela - nimeska – look29 – bellka – agulag26 – kiedy-mama – oliwka29 – pacynka27 - joanna796 – wiola1234 - mamaaga283 - Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Misia Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: My, Folikówki :) 25.05.06, 15:41 Cześć a ja też nogę być dopisana Karolina- Warszawa pierwszy cykl starań maj folik od marca buziaki dla Was Wszystkich nie wiem co ja bym zrobiła bez Forum Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: My, Folikówki :) 25.05.06, 15:44 coś nie chce mi się zapisać to może jeszcze raz Karolina - Warszawa- folik od marca, starania od maja Buziaki dla Wszystkich jesteście super!!!! Co ja bym bez Forum i Was zrobiła Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Re: My, Folikówki :) 25.05.06, 16:12 Witajcie kochane. Misiu... to jak Ty pracujesz ??? DO której.... Rozwalasz nas tak wczesnymi posatmi a potem co róż patrzę, a moja Misia już po 14.00 na forum szaleje ?? Nadya22.... to to chyba dołączę do Ciebie, bo chyba u mnie tez nici z fasoleczki Ale.... zawsze jest jakieś ALE i dlatego 3mam za nas kciuki 01.06... może test sie zlituje i coś wykarze???? Te dwie piekne krechy. Nadzieję zawsze trzeba mieć... a jak nie..., to będziemy sie dzielnie dalej starać Niem mam żednych objawów z tych opisanych przez Ciebie... Ani jednego !!!! Witamy Karolinę Rzogośc sie i napisz czy juz zakończyłas starania i kiedy testujesz Monjan dzięki za suwaczki Mycha76... wierze w to, że masz z udziałem Papieża moze zdziałac cuda Czego z całego serca zyczę. jeśli możesz to pomódl sie też w intencji tych z nas, które nie mogą uczestniczyć w spotkanich z Ojcem Świetym... Tak mi przykro, że Papież tylko objeździ Pd Polski, no... od Warszawy w dół... a Cała góra Polski... ???? Dziś praca mi zleciała jak z bicza strzelił. Miałam duzo roboty, a i klientów dzis nie brakowałao z popsutymi podgrzewaczami wody. Tak więc tamta część dnia uważam za udaną Jutro Dzien Matki... Pamietajmy o Naszym mamach I pamiętajmy, że my tez kiedyś nimi zostaniemy Ściskam wszystkie folikówki.. potem jeszcze tu przywedruję Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Re: My, Folikówki :) 600 :))) 25.05.06, 16:41 No to ustrzeliłam 600 !!!!!! Całuski Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 czwarteczek!! 25.05.06, 17:40 witam was i ja kochane folikóweczki!!witam alfę na nowym wątku!!właśnie wróciłam z pracy,szef wkurzył mnie dziś chyba ze 3 razy ale głębokie wdechy to jest to! postanowiłam się nie przejmować i wszystko w pracy spływa po mnie jak po kaczce,po co się niepotrzebnie stresować))martajotka-głowa do góry,wiem jak bardzo w tym czasie nie czekamy na wredną @ ale pamiętaj,przed tobą następny,piękny cykl starań!!!czerwcowe staranka też będą fajne!!aagniesiaa-w pierwszej ciąży przed spodziewanym terminem @ czułam się tak jakbym zaraz miała dostać,cały czas latałam sprawdzać do łazienki,a ona jednak nie przylazła!!może u ciebie będzie podobnie!!krokodylku-a jak u ciebie,@ nie ma w dalszym ciągu??a czujesz się jakbyś miała zaraz dostać.pędzę zjeść obiadek,potem z Juleczką na rower,odezwę się jeszcze wieczorkiem!!pozdrowionka)))) Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 My, Folikówki :) 600 :))) 25.05.06, 19:36 Widze ze Kasiunia dzis ustrzelila 600 , ja pracuje do 13 sklep mam bliziutko i o 13:10 jestem w domku. I oczywiscie jak tylko przychodze to wpadam na forum (co ja bym bez niego zrobila ) Witam alfa156 P.S. Kasiu u Nas wczoraj były ostatnie starania, dzis 17dc (narazie juz nie bedzie, bo mam cos zaczerwieniona...i szczypi ) Ale i tak moim zdaniem w najlepsze dni przytulanko było. Jak ma byc dzidzia to bedzie...nic na sile. Teraz tylko pozostaje czekac na rezultaty (ok 9-10 czerwca planowana @)aby do mnie zabładziła hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Re: My, Folikówki :) 25.05.06, 19:55 Dakota... u mnie @ ma przyjść 31.05. Dzis mam 20 dc. Ale nic szczególnego się nie dzieje. Nie popędzam sie i czekam cierpliwie tych dni. Jak wredna małpa przyjdzie, to przyjdzie, jak nie... to 01.06 testowanko. Co ma byc to będzie. Czerwiec też jest pieknym miesiącem Widzę Misiu, że teraz i Tobie pozostaje czekanie Nie ukrywam, iż trochę sie dłuży Całuski Kaśka... Jeszcze późnym wieczorkiem zawitam Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 My, Folikówki :) dopisujemy Karolinke :) 25.05.06, 19:40 Folikówki , które oczekują swoich pociech kordula3 – Dorota – w ciąży - syn Kamilek 02.04.2004 mjodzik78 – Dominika – Poznań - w ciąży demika - Dominika - Warszawa - w ciąży - syn Igor 3.08.2004 mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - w ciąży córeczka Martusia 11.10.2004 sagula - Iga - Warszawa - w ciąży rena78 - w ciąży ememik – Magda – Warszawa - w ciąży myszka2312 - w ciąży monjan – Monika - Lublin - w ciąży Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia monako77 – Monika – Poznań – starania trwają (połowa lutego) córka Majka 2.06.2002 matizka – Agnieszka – Warszawa – poczatek starań październik/listopad 2006 córka Emilka 19 miesięcy pecia3 – Agnieszka - początek starań maj - córka Gabrysia 11.09.2003 baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 asiak21 - Asia - Gdańsk - początek starań maj/czerwiec - córka 1.04.2003 szarlotti - Anna - w trakcie starań - syn Sebastian 08.06.2002 mili17021979 - Emilka - Poznań - syn Mateusz 29.10.2004 bedada - Beata - Szczecin - w trakcie starań - syn Marcel 13.02.2002 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań (maj)- córka Julia 20.09.1998 marta76 - Marta - starania od sierpnia - syn Mateusz 04.03.2002 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w trakcie starań (maj) krokodylek1313 - Kasia - emar13@go2.pl - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w trakcie starań (maj) adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica – w trakcie starań (kwiecień) greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) mycha.76 - Monika - Warszawa - starania trwaja aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań elka_78 – Eleonora czyli Lena - Trzebnica, dolnośląskie – pocz. starań sierpień fuzzyonggbridge – w trakcie starań (styczen) qulinek – Magda – Wrocław - w trakcie starań teresa96 – Teresa - w trakcie starań (maj) arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań tututka – Asia - początek starań sierpień ew. już czerwiec aninka79 – Ania – Warszawa – początek starań lipiec bozus78 – Bożena – Kraków - starania trwają (październik 2005) kokami – Agnieszka – Warszawa – początek starań czerwiec ceribella – Agnieszka – Warszawa – starania trwają (styczeń) sylka5 – Sylwia – Otwock – początek starań pod koniec 2006 mariola314 – Mariola – mkarusi – Marta – początek starań sierpień carla25 – Kasia – Warszawa – folik już od czerwca 2005 krysia.25 – Krysia –Wrocław - początek starań czerwiec emma_sz – Magda - Warszawa – początek starań sierpień spoti – w trakcie staran (kwiecien/maj) mimi.bo – Magdalena - w trakcie starań (marzec) ememik – Magda – Warszawa - starania trwają (styczen) dzagaaa – Aga – starania trwają (styczeń) niuta_s - Ania - Warszawa - w trakcie starań anais_de_loin - Warszawa - w trakcie starań (grudzień) renne2 – Świdwin - w trakcie starań ilon29 - Ilona - Gliwice - w trakcie starań mariankaa - Maria - Kraków - w trakcie starań (kwiecień) eszymala - starania od lipca kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) fika2 - Magda - Wrocław - w trakcie starań (kwiecień) jaania77 - Ania - Dolny Śląsk - w trakcie starań wiolasb - Wiola - Wałbrzych - w trakcie starań op.wawa – Paulina – Warszawa - breili - Daria - Niemcy - starania od czerwca agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - starania od czerwca natalia_81 - Natalia - Łódź - w trakcie starań (kwiecień) gwiazdusia12 - Agnieszka - Poznań - w trakcie starań (maj) dakulka - Daria- dakulka@wp.pl - Rawicz - w trakcie starań (kwiecień) lamia1978 - Judyta - Gdańsk - starania od sierpnia tappo - Kraków - w trakcie starań monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań miracle55 - Ania - Gdańsk - starania od kwietnia 2007 heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań necia27 - Aneta - Warszawa - w trakcie starań an_76 - Aneta - Szczecin - w trakcie starań (kwiecień) alfa156 - Karolina - Warszawa - w trakcie starań (maj) magdaomar - axela - nimeska – look29 – bellka – agulag26 – kiedy-mama – oliwka29 – pacynka27 - joanna796 – wiola1234 - mamaaga283 - Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Misia Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Witajcie!!! Dziś czwartek - blisko do weekendu:-) 25.05.06, 19:57 Jutro nie idę ani do szkoły, ani do pracy, więc totalnie wypoczywam... Ufff... Taki dzień był mi potrzebny już od dawna. Plan na jutro skromny - pranie, prasowanie i obiadek. Oraz nauka - jak najwięcej. Więc jednym słowem nie planuję się przemęczać Coś dziwne mi te tempki wychodzą... Mój wykres na ff jest w ogóle bez sensu... I wychodzi na to, że choć dziś mam 21 dc, przy cyklach 32-dniowych to jeszcze nie miałam owu... Troszkę tego nie rozumiem... Ale co tam - co ma być to będzie Pozdrawiam i ściskam Was serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 polecam!!! 25.05.06, 20:48 dziewczynki,polecam wam świetną książeczkę!nosi ona tytuł."Matka mojego dziecka",jest niewielkich rozmiarów ale jej treść jest po prostu świetna.znalazłam ją wczoraj w księgarni i połknęłam w jeden dzionek;to spojrzenie z punktu widzenia tatusia na jego zaciążoną partnerkę,świetne komentarze jej czasami dziwnego zachowania-coś dla naszych M!autor prowadzi też blog internetowy- www.matkamojegodziecka.blog.pl autor i jego partnerka są już szczęśliwymi rodzicami ale jego język nadal jest dość cięty!!!chciałam wam podać link żebyście mogły sobie prosto z niego wejść na ten adres ale nie mam pojęcia jak się to robi.może ktoś mnie oświeci( Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: polecam!!! 25.05.06, 22:07 tiny.pl/ to jest stronka do skracania adresów!! Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: polecam!!! 25.05.06, 22:29 dzięki nadya!!wypróbuję przy najbliższej okazji) Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: polecam!!! 25.05.06, 22:41 nadya,jeszcze raz błagam,pomóż!!!adresik skróciłam,ok,ale napisali tam że skrócony adre można znależć w schowku-GDZIE JEST TEN SCHOWEK-wybacz mój kompletny brak wiedzy na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: polecam!!! 25.05.06, 23:11 Sorki dopiero doczytałam Mi się nie pokazuje nic, że w schowku po prostu wpisuje adresik w wyznaczone pole i daje ok!Potem wyskakuje mi podany adres został skrócony do wersji ...(wytłuszczony adres http tina/ blebleble i to jest ten adres) wtedy ten skrót kopiuje i wklejam na forum Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: polecam!!! 25.05.06, 23:39 nadya22 napisała: wtedy ten skrót kopiuje i wklejam na forum ale gdzie go kopiujesz i jak?? Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: polecam!!! 26.05.06, 12:57 Dakota podświetlam na niebiesko ten skrócony adres strony, wciskam prawy myszy daje kopiuj, a potem jak chcesz np wysłać ten adres na forum to jak piszesz wiadomość, dajesz prawy myszy i wklej TAk jak normalne kopiowanie tekstu, tylko, że to się wyświetli jako adres stronki Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 To do jutra ;) Pamiętajcie... Jutro Dzień Mamy :) 25.05.06, 22:31 Mówię Wam dziś dobranoc. Ja jutro normalnie idę do pracy Więc spotakam się z Wami po południu.... Późnym popołudniem, gdyz znów idziemy do teściowej na obiadek... przy okazji Dnia Mamy Odpowiedz Link Zgłoś
rybka303 Witam piatkowo :)) 26.05.06, 08:18 Nie wiem jak to sie stało, ale nie ma mnie na liście a Misia mnie prtzecież dopisała a poza tym mam dziś ogromna radoche , bo moja koleżanka z pracy testowała wczoraj i zobaczyła 2 kreseczki )) Cudnie. Dla wszystkich starających się od dłuzszego czasu- jak widać można się doczekać )) Dziś 22 dc. Czekam z niecierpliwością, @ ma przyjść w dzień Dziecka, i mam nadzieję, że nie przyjdzie )) Ściskam mocno Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Dla obecnych i przyszłych mam :):) 26.05.06, 08:26 Znalazłam gdzies w sieci i bardzo mnie wzruszyło wiec postanowilam wkleic Oczekując dnia narodzin, chłopiec zwraca się do Boga: Jutro posyłasz mnie na ziemie, ale jak ja tam będę żył? Jestem zbyt mały i bezbronny?” Bóg odpowiedział: “Spośród wielu aniołów wybralem jednego dla Ciebie. Twój anioł będzie czekał na Ciebie i zaopiekuje się Tobą.” Chłopiec pyta dalej: Ale powiedz co będę tam robił? Tutaj w niebie nic nie robie, tylko śmieję się i śpiewam ze szczescia.” Bóg odpowiedział: “Twój anioł będzie śpiewał dla Ciebie i będzie się do Ciebie uśmiechał każdego dnia. Bedziesz czuł jego milość, a nieogarnione szczęście wypełni Twoje serce.” Ponownie chłopiec pyta: “ Jak ja zrozumiem ludzi, ktorzy będą mowić do mnie nieznanym językiem? Bóg odpowiedzial: “Od twego anioła usłyszysz wiele cudownych i serdecznych słów, jakich nigdy nie słyszałeś. Z wielką cierpliwością i troską będzie Cię uczył jak je wymawiać.” Chłopiec zapytuje: “A co powinienem zrobić, gdy zechce porozmawiac z Toba?” Bóg odpowiedzial: Twój anioł złoży Twoje rączki i będzie się modlił z Tobą.” Chłopiec zastanawia sie: “Słyszałem, ęe na ziemi jest wielu złych ludzi. Kto mnie przed nimi obroni?’ Bóg odpowiedział: Twój anioł będzie Cię bronił, gotowy oddać życie za Ciebie.” Mówi chłopiec: “Ale na zawsze pozostanę już smutny, bo nigdy Cię już nie zobaczę.” Bóg odrzekł : “Twój anioł zawsze będzie Ci o mnie mówił i pokaże Ci drogę, którą wrócisz do mnie, chociaż ja i tak zawsze będę przy Tobie.” W niebie zapanowala cisza, a na ziemi dały się słyszeć głosy i wtedy chlopiec pospiesznie zapytał: “Boże, jeśli już muszę opuścić niebo, to powiedz mi jakie jest imie mojego anioła?” Odpowiedział mu Bog: “Jej imie nie jest ważne. Będziesz ją wołał po prostu – MAMO" WSzystkim nam zycze abysmy jak najszybciej usłyszaly MAMO Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Dla obecnych i przyszłych mam :):) 26.05.06, 09:05 dzieki Adasteaa! aż się wzruszyłam czytając tę przypowieść! Piękna! rzeczywiście! abyśmy wszytskie jak najszybciej usłyszały "mamo"- to takei piękne słowo. Ja w południe wyrywam się z pracy i idę z moją MAmą na kawę Dziś pracuję, ale już za parę godzin zaczyna się weekend! pozdrawiam m Odpowiedz Link Zgłoś
demika Re: Dla obecnych i przyszłych mam :):) 26.05.06, 11:46 PiękneŁezka się zakręciła.Życzę nam wszystkim,żebyśmy słyszały"mamo" Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Dla obecnych i przyszłych mam :):) 26.05.06, 11:54 Tak dziś dzień mam naszych,pamietajmy o nich Mam wolne dziś i akurat przyjechałam do mojej mamy no i akurat mam okazję skorzystać z neta dlatego mogę do was skrąbnąć dakota oby tak było jak mówisz wiecie najgorsze jest to że nie wiem ile ten cykl będzie trwał, każdy był inny po tabletkach, wiec nie wiem kiedy i czego się spodziewać chciałabym kupić testy owu ale tak czekam bo może nie będą potrzebne (łudzę się cały czas) Misiu no tak co do weekendu to nieciekawie, dobrze i tak że możesz się zdrzemnąć po robocie ale za to plusy bo jesteś wcześniej w domuy i obiadek na spokojnie możesz gotować, a nie tak jak ja zawsze w pośpiechu, zeby zdarzyć zanim mój m. wyjdzie do pracy zresztą ostatnio mi coś gotowanie nie idzie więc tak myślę że pewnie się zbliża @ Krokodylek Kasiu widzę ze ty też czekasz (u mnie 29dc i 12 dpo) Adresteaa ładne to co znalazłaś ej tam dziewczynki my też będziemy mamami !! zobaczycie !! idę łyknąć folik Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Dla obecnych i przyszłych mam :):) 26.05.06, 12:08 Aagniesiu - skoro masz nieregularne cykle po pigułkach to lepiej nie kupuj testu, bo jeszcze jakąś "schizę" złapiesz. Ja własnie wyszłam z takiego założenia i postanowiłam, że póki co testu nie kupię. No bo kurde - pewnie bym już powoli fiksowała co się dzieje, a tyczasem chyba dopiero dziś - 22 dc przy cyklach poprzednich 32-dniowych - mam swój most fertile day... A już powoli zaczynałam się martwić czemu mi tempka jeszcze nie urosła. A tak poza tym - to Twój post przypomniał mi o łyknięciu folika Ta opowiastka o chłopczyku jest śliczna. Aż się wzruszyłam, ale też zastanowiłam jak wielkie zadanie i jak wielka odpowiedzialnośc przed nami - przyszłymi Mamami (bo przecież nie ulaga watpliwości, że wszystkim nam się uda i już wkrótce będziemy Mamami)) Mój T. miał dziś małego "dzwonka" samochodem. Uff... Nic mu się nie stało, ale się zdenerwowałam... Facet jechał zbyt szybko i uderzył w inny samochód, a następnie odbił się i uderzył w samochód Mojego T. Kurde... Tamten facet jakiś nienormalny... Jechał z dzieckiem - i jechał tak szybko, że jak przydzwonił, to się fotelik wypiął z pasów!!!! Debil!!! Na całe szczęście jego dziecku też nic nie jest. A mój biedny T. aż się cały trząsł, aż słyszałam po jego głosie przez telefon jak się zdenerwował... Doooobra - trzeba w końcu zrobić coś produktywnego, więc biorę się do roboty. Do zobaczonka potem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Do Agnieszki_z-d 26.05.06, 12:12 wiesz mam problemy z wyczajeniem wlasnie tych płodnych dni, a zwłaszcza sluzu i stad pomysl na testy, niby tempka wskazuje owu bo rośnie, ale do konca pewności nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Do Agnieszki_z-d 26.05.06, 12:21 Oooooj wiem coś o tym - ja mam z kolei problem z badaniem śluzu i szyjki. Nie wiem... Może kwestia wprawy?? Myślę, że po tym - pierwszym próbnym cyklu będę już trochę "mądrzejsza". A w pigułki anty raczej prędko nie dam się wrobić. A jak już to odstawię je duuużo wcześniej przed planowanymi następnymi staraniami. Teraz odstawiłam 3 miesiące przed i wcale nie jestem taka pewna, że mi wszystko wróciło "do normy" Powiem Ci szczerze, że dla mnie ff jest bardzo pomocny. Jest sporo wskazówek. I choć korzystam z niego dopiero od tygodnia to już, jak na tak początkującą osobę, sporo się nauczyłam. A poza tym mam jeszcze taką fajną zieloną książeczkę z poradni z nauk przedmałżeńskich o NPR. Z niej też dużo się dowiedziałam. Tylko jak tu zgadywać czy moja szyjka jest już wysoko, czy jeszcze nisko i jak tu wyczuć czy jest miękka, otwarta, zamknięta...??? Ehh... Chyba tylko praktyka, praktyka, praktyka... Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: Dla obecnych i przyszłych mam :):) 26.05.06, 12:56 Piękna ta przypowieść czy opowieść Wzruszyłam się Mnie jeszcze @ nie zalała choć mówiłam, że najpóźniej dziś, bo wczoraj tempka spadła No jeszcze przyjdzie Folik łyknięty oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Dla obecnych i przyszłych mam :):) 26.05.06, 13:37 Witajcie Kochane "stare" i "nowe" (Anetka, Karolina, Rybka..)Folikówki Jestem szczęśliwa, bo właśnie wróciłam do domu z mszy z Papieżem Benedyktem na Pl.Piłsudskiego w Wwie. Wstałam dziś po 4 jak nasza Misia i tak dzień w dzień, musiałoby to być trudne.... Już po 6.30 byliśmy z mężem na wyznaczonym sektorze i czekaliśmy na mszę na 9.30. Mieliśmy dość dobre miejsca, bo blisko, z samego boku ołtarza - wszystko więc widziałam z profilu Choć czekaliśmy tak długo na tę mszę, nie czułam zmęczenia... Cieszyłam się, że jesteśmy z moim mężulkiem razem i że dane jest nam uczestniczyć w tak ważnym wydarzeniu... Jedynie pogoda spłatała figla...Po 8 zaczęło padać, czyli już przed mszą byliśmy (mimo kurtek ochronnych) przemoczeni i zziębnięci... Podczas mszy też niestety w dalszym ciągu padało, ale potem to już nawet nie zwracałam uwagi na deszcz... Ojciec Sw. zadziwił mnie, bo bardzo dużo mówił po polsku, właściwie 1. część mszy prowadził po polsku, homilię - po włosku, ale na zakończenie homilii też po polsku...Kazanie było proste, i "do serca" o pogłębianiu wiary... Wielkie to było przeżycie być na placu z Papieżem... Ja to się zawsze wzruszam w takich chwilach i płaczę.. Dziś też arę łezek zgubiłam oczywiście... Jestem szczęśliwa.... Dziś Dzień Mamy, kochane Folikóweczki....Fajnie mają te z nas, które dziś spotkają się osobiście z mamami, teściowymi... Spotkać się z mamą na kawie to musi być super sprawa... Mnie niestety dzili od mam ok.4ookm, więc - tylko zadzwonię z życzeniami.. Dziękuję za przypowieść o mamie i życzenia byśmy wszystkie jak najszybciej były mamami...No... I musimy w to wierzyć... Do mnie dzis w Dzień Matki, zawitała @ po 31 dniach...Ale...cóż ..nie miałam złudzeń, że może być inaczej...Tak więc dołączam do Was Renne i Marto... Nadya, może u Ciebie jednak @ się nie zjawi.... Cóż, oby do pozostałych Folikówek (Agniesie, Kasia, Dakota, Misia...) przyleciały jednak te bociany, co je tak zamawiałyśmy.... Trzymam za Was kciuki... Ps. Dziękuję, za polecenie lektury Postaram się przeczytać. Ja Wam polecam "Ono" Doroty Terakowskiej-przeżycia młodej dziewczyny, która "wpadła" i opis jej uczuć i doświadczeń przez całą ciążę, czyta się jednym tchem... Pozdrawiam Słonka Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do Aagniesiaa 26.05.06, 14:00 No ja po pracy to mam juz luz (obiadku nie gotuje, bo mieszkam z mama i ona gotuje) Dzis sie dowiedzialam ze jutro mam przyjsc na 6-14 bozeee jak ja pragne pospac. Ale niedziela wolna, a wiec moze sie wyspie. Dzis nauki przedmalzenskie, no i piekny Dzień Matki folik wzięty P.S. zastanawiam sie ile w tym miesiacu bedzie trwal moj cykl oby najdluzej 32 dni. Rybko303 zaraz Cie dopisze !!! Buzka. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Dla obecnych i przyszłych mam :):) 26.05.06, 13:38 Adrasteaa-dziekuje)))))))))))))))Piekny tekst. Ciekawe jak tam nasza Moniczka po mszy z papiezem?Tez bym tam chciala byc, choc mnie blizej do Krakowa...Kurcze, zaluje ze nie wykupilam wejsciowki. Przeziebienie nadal mnie gnebi.Mowie juz normalnie, ale boli mnie w klatce piersiowej((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Do Agnieszkimoniki 26.05.06, 14:34 Hej Agniesiu, Ty się lepiej kuruj i zdrowiej, a nie żałuj, że nie masz wejściówki na spotkanie z Ojcem Św. Z Twoim gradziołkiem i przeziąbieniem - to nie byłby dobry pomysł! Jestem pewna, że jeszcze będzie Ci dane uczestniczyć w mszy z Papieżem, ale wtedy gdy będziesz zdrowa. A teraz włącz telewizor i oglądaj relację... Wiem, że to nie to samo, co na żywo, nie czuć tak tego klimatu, ale... też ma plusy, a wiele moich znajomych z pracy, specjalnie nie szło na Plac na mszę, bo wolało obejrzeć w TV -na pewno lepiej widzieli wszystko Ja Ojca św. widziałam tylko jak mężuś mnie podniósł kilka razy - niestety ja jestem maluszek 160cm, na szczęście męzulo wysoki ponad 190, więc mnie podnosił... A jeszcze deszcz padał i ludzie trzymali parasolki, więc naprawdę czasem to widziałam tylko głowy i parasole;D Teraz siedzę w domciu i się rozgrzewam herbatką z cytrynką i miodem.. I masuję zbolały brzuszek od @ Buziaki Miło, że o mnie pamiętałaś Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Witam piatkowo :)) 26.05.06, 14:25 i ja tez witam! ja niesteyty musze pracowac, ale fajnie, ze chociaz niektore z nas moga sie pomodlic za nas i spotkac z papieżem Andrastea piekna opowiastka!!wzruszylam sie a oststnio łatwo sie wzruszam, to chyba hormony... Agnieszkazd dobrze ze nic sie nie stało! samochod to tylko kupa zlomu, ale facet rzeczywiscie debil!!! folik był dzis po raz pierwszy usłyszalam zyczenia z okazji Dnia Matki od mojego kochanego malza zlozcie zyczenia mamom, tesciowym tez i przyszłym mamom jeszcze tylko 2 godz i spadam, ugotowałam na dzis szczawiowa paa Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Witam piatkowo :)) 26.05.06, 16:01 Hej, dla mnei zaraz zaczyna się weekend. Mycha, ALfa, Agnieszka-z-d, ememik wybieram sie do Wawy! Bedzie mi milo wiedzac, ze gdzies tam jestescie! a kto wie, moze sie gdzies miniemy nie wiedzac o tym?! Zabieram Męża na "Taniec Wampirów" z okazji jego urodzin... Misiu, co do listy Folikówek to np ememik nadal jest w części dziewczyn które się starają (choć wsród zafasolkowanych oczywiście też Miłego weekendu! i Owocnych staranek! m Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Lista :P 26.05.06, 17:37 Folikówki , które oczekują swoich pociech kordula3 – Dorota – w ciąży - syn Kamilek 02.04.2004 mjodzik78 – Dominika – Poznań - w ciąży demika - Dominika - Warszawa - w ciąży - syn Igor 3.08.2004 mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - w ciąży córeczka Martusia 11.10.2004 sagula - Iga - Warszawa - w ciąży rena78 - w ciąży ememik – Magda – Warszawa - w ciąży myszka2312 - w ciąży monjan – Monika - Lublin - w ciąży Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia monako77 – Monika – Poznań – starania trwają (połowa lutego) córka Majka 2.06.2002 matizka – Agnieszka – Warszawa – poczatek starań październik/listopad 2006 córka Emilka 19 miesięcy pecia3 – Agnieszka - początek starań maj - córka Gabrysia 11.09.2003 baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 asiak21 - Asia - Gdańsk - początek starań maj/czerwiec - córka 1.04.2003 szarlotti - Anna - w trakcie starań - syn Sebastian 08.06.2002 mili17021979 - Emilka - Poznań - syn Mateusz 29.10.2004 bedada - Beata - Szczecin - w trakcie starań - syn Marcel 13.02.2002 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań (maj)- córka Julia 20.09.1998 marta76 - Marta - starania od sierpnia - syn Mateusz 04.03.2002 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w trakcie starań (maj) krokodylek1313 - Kasia - emar13@go2.pl - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w trakcie starań (maj) adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica – w trakcie starań (kwiecień) greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) mycha.76 - Monika - Warszawa - starania trwaja aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań elka_78 – Eleonora czyli Lena - Trzebnica, dolnośląskie – pocz. starań sierpień fuzzyonggbridge – w trakcie starań (styczen) qulinek – Magda – Wrocław - w trakcie starań teresa96 – Teresa - w trakcie starań (maj) arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań tututka – Asia - początek starań sierpień ew. już czerwiec aninka79 – Ania – Warszawa – początek starań lipiec bozus78 – Bożena – Kraków - starania trwają (październik 2005) kokami – Agnieszka – Warszawa – początek starań czerwiec ceribella – Agnieszka – Warszawa – starania trwają (styczeń) sylka5 – Sylwia – Otwock – początek starań pod koniec 2006 mariola314 – Mariola – mkarusi – Marta – początek starań sierpień carla25 – Kasia – Warszawa – folik już od czerwca 2005 krysia.25 – Krysia –Wrocław - początek starań czerwiec emma_sz – Magda - Warszawa – początek starań sierpień spoti – w trakcie staran (kwiecien/maj) mimi.bo – Magdalena - w trakcie starań (marzec) dzagaaa – Aga – starania trwają (styczeń) niuta_s - Ania - Warszawa - w trakcie starań anais_de_loin - Warszawa - w trakcie starań (grudzień) renne2 – Świdwin - w trakcie starań ilon29 - Ilona - Gliwice - w trakcie starań mariankaa - Maria - Kraków - w trakcie starań (kwiecień) eszymala - starania od lipca kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) fika2 - Magda - Wrocław - w trakcie starań (kwiecień) jaania77 - Ania - Dolny Śląsk - w trakcie starań wiolasb - Wiola - Wałbrzych - w trakcie starań op.wawa – Paulina – Warszawa - breili - Daria - Niemcy - starania od czerwca agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - starania od czerwca natalia_81 - Natalia - Łódź - w trakcie starań (kwiecień) gwiazdusia12 - Agnieszka - Poznań - w trakcie starań (maj) dakulka - Daria- dakulka@wp.pl - Rawicz - w trakcie starań (kwiecień) lamia1978 - Judyta - Gdańsk - starania od sierpnia tappo - Kraków - w trakcie starań monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań miracle55 - Ania - Gdańsk - starania od kwietnia 2007 heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań necia27 - Aneta - Warszawa - w trakcie starań an_76 - Aneta - Szczecin - w trakcie starań (kwiecień) alfa156 - Karolina - Warszawa - w trakcie starań (maj) rybka303 - Magda - Kraków - w trakcie starań (kwiecień) magdaomar - axela - nimeska – look29 – bellka – agulag26 – kiedy-mama – oliwka29 – pacynka27 - joanna796 – wiola1234 - mamaaga283 - Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Misia Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Witam piatkowo :)) 26.05.06, 16:34 Ja tak samo, oby nie przyszła w piątek ja testuje w niedziele trzymam kciuki za Nas wszytskie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Lista ( wraz z Madzią -Rybka :) ) 26.05.06, 14:02 Folikówki , które oczekują swoich pociech kordula3 – Dorota – w ciąży - syn Kamilek 02.04.2004 mjodzik78 – Dominika – Poznań - w ciąży demika - Dominika - Warszawa - w ciąży - syn Igor 3.08.2004 mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - w ciąży córeczka Martusia 11.10.2004 sagula - Iga - Warszawa - w ciąży rena78 - w ciąży ememik – Magda – Warszawa - w ciąży myszka2312 - w ciąży monjan – Monika - Lublin - w ciąży Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia monako77 – Monika – Poznań – starania trwają (połowa lutego) córka Majka 2.06.2002 matizka – Agnieszka – Warszawa – poczatek starań październik/listopad 2006 córka Emilka 19 miesięcy pecia3 – Agnieszka - początek starań maj - córka Gabrysia 11.09.2003 baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 asiak21 - Asia - Gdańsk - początek starań maj/czerwiec - córka 1.04.2003 szarlotti - Anna - w trakcie starań - syn Sebastian 08.06.2002 mili17021979 - Emilka - Poznań - syn Mateusz 29.10.2004 bedada - Beata - Szczecin - w trakcie starań - syn Marcel 13.02.2002 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań (maj)- córka Julia 20.09.1998 marta76 - Marta - starania od sierpnia - syn Mateusz 04.03.2002 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w trakcie starań (maj) krokodylek1313 - Kasia - emar13@go2.pl - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w trakcie starań (maj) adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica – w trakcie starań (kwiecień) greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) mycha.76 - Monika - Warszawa - starania trwaja aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań elka_78 – Eleonora czyli Lena - Trzebnica, dolnośląskie – pocz. starań sierpień fuzzyonggbridge – w trakcie starań (styczen) qulinek – Magda – Wrocław - w trakcie starań teresa96 – Teresa - w trakcie starań (maj) arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań tututka – Asia - początek starań sierpień ew. już czerwiec aninka79 – Ania – Warszawa – początek starań lipiec bozus78 – Bożena – Kraków - starania trwają (październik 2005) kokami – Agnieszka – Warszawa – początek starań czerwiec ceribella – Agnieszka – Warszawa – starania trwają (styczeń) sylka5 – Sylwia – Otwock – początek starań pod koniec 2006 mariola314 – Mariola – mkarusi – Marta – początek starań sierpień carla25 – Kasia – Warszawa – folik już od czerwca 2005 krysia.25 – Krysia –Wrocław - początek starań czerwiec emma_sz – Magda - Warszawa – początek starań sierpień spoti – w trakcie staran (kwiecien/maj) mimi.bo – Magdalena - w trakcie starań (marzec) ememik – Magda – Warszawa - starania trwają (styczen) dzagaaa – Aga – starania trwają (styczeń) niuta_s - Ania - Warszawa - w trakcie starań anais_de_loin - Warszawa - w trakcie starań (grudzień) renne2 – Świdwin - w trakcie starań ilon29 - Ilona - Gliwice - w trakcie starań mariankaa - Maria - Kraków - w trakcie starań (kwiecień) eszymala - starania od lipca kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) fika2 - Magda - Wrocław - w trakcie starań (kwiecień) jaania77 - Ania - Dolny Śląsk - w trakcie starań wiolasb - Wiola - Wałbrzych - w trakcie starań op.wawa – Paulina – Warszawa - breili - Daria - Niemcy - starania od czerwca agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - starania od czerwca natalia_81 - Natalia - Łódź - w trakcie starań (kwiecień) gwiazdusia12 - Agnieszka - Poznań - w trakcie starań (maj) dakulka - Daria- dakulka@wp.pl - Rawicz - w trakcie starań (kwiecień) lamia1978 - Judyta - Gdańsk - starania od sierpnia tappo - Kraków - w trakcie starań monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań miracle55 - Ania - Gdańsk - starania od kwietnia 2007 heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań necia27 - Aneta - Warszawa - w trakcie starań an_76 - Aneta - Szczecin - w trakcie starań (kwiecień) alfa156 - Karolina - Warszawa - w trakcie starań (maj) rybka303 - Magda - Kraków - w trakcie starań (kwiecień) magdaomar - axela - nimeska – look29 – bellka – agulag26 – kiedy-mama – oliwka29 – pacynka27 - joanna796 – wiola1234 - mamaaga283 - Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Misia Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Pst....cisza na forum.... 26.05.06, 16:04 Cichuteńko u Folikówek.... Niektóre koleżanki pewno w pracy, inne na spotkaniach z mamami.... Jedna pewnie śpi I cóż...Żadna laska nie pocieszy mnie bidulki z bolącym brzuszkiem? A swoją drogą - Kochane, czy to nie ironia losu, żeby w Dzień Mamy zamiast 2 kresek, zjawiała się @ ;D? Nie mogła wczoraj albo jutro? Tylko specjalnie dziś - jakby chciała mi się zaśmiać prosto w nos? Takie to moje szczęście I tak oto zaczynam 17 miesiąc starań ( to do Ciebie Renne, żebyś nie myślała, że masz najdłuższy staż;D)... Ps. Monjan, ale Ci dobrze! To wyjątkowy Dzień Mamy w Twoim życiu.... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Pst....cisza na forum.... 26.05.06, 17:09 Też zauważyłam, że mało się dziś tu u nas dzieje. Myszko - nie przejmuj się @ - może przyszła akurat w Dzień Mamy, bo chce się "mocnym akcentem" pożegnać z Tobą na najbliższe miesiące...?? Kto ją tam wie A jaki dziś dobry obiadek wymyśliłam!!! Kluszeczki z truskawkami. Mniam. Pychotka Aaaa - i właśnie przyszła mi przesyłka - kupiłam na allegro termometr elektroniczny, coby rano sprawniej mierzyć sobie tempki. Już go wypróbowałam. Fajny - łatwy w obsłudze i bardzo szybko mierzy. Monjan i inne Ciężarówki!!! Wszystkiego naj naj z okazji Dnia Mamy Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do mycha.76 26.05.06, 17:34 "Jedna pewnie śpi" hehe pewno to do mnie no ale wstalam juz bo zaraz uciekam na te nauki. Trzymaj sie Moniczko, a ta @ miala wogole nie przyjsc, zawsze sie wprasza tam gdzie nie ma. Ale ja jej juz powiedzialam niech sie ode mnie trzyma z daleka !!!!!!!!! P.S. masu masu brzuszek Myszuni , no widzisz juz nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Piątkowo :) 26.05.06, 19:02 Witajcie kochane No juz jesteśmy po wizycie u teściowej i po wspólnym siedzeniu u nas. Mieszakmy z moimi rodzicami (na razie) tak więc obie mamy mamy na miejscu (ale literówka słowna Tak więc kolejny dzień.... obżarstwa Ludzie.... ile można adrasteaa - piekne to opowiadanie o chłopczyku i mamie - naszym Aniele Stróżu.... Dzięki nadya22 - wredna @ nie przjdzie...., a wiesz dlaczego... bo Dzien Matki ma magiczną moc mycha76 - na pewno musi to byc niesamowite przezycie widzieć na żywo Ojca Świętego... Co tam deszcz... Przesyłam moc fulidków "masażystów" dla Twojego bolącego brzuszka... Na pewno pomogą.. monjan - dziś z samego rana byłaś pierwszą osobą, o której pomyślałam...., gdyż to Twój pierwszy Dzień Mamy To musi być niesamowite uczucie ... Moje samopoczucie dziś nie najlepsze..., gdyż od samego rana pobolewa mnie głowa, mam ciepłą, więc chyba trochę tempka skoczyła. Poza tym boli mnie w dole brzuchola i mam go wzdętego... Nie wiem po czym... Piersiątka bolą po bokach... Najprawdopodobniej @ skrada się... Ale humor mi dopisuje.... Powiem Wam cos... Dzis w pracy było trochę luzu i gdy w radio leciały jakieś fajne piosenki, to sobie "tańczyłam " siedząc na krześle... Ale mnie pogięło ... hi hi hi... Jeszcze do Was potem zajrzę... Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Do Kasi 26.05.06, 19:12 O, jak miło - Kasia jest z nami I to na dodatek roztańczonai w dobrym humorze... A dobry humor bywa zaraźliwy Kasiu mój brzuszek dziękuje za Twoje fluidki, ja moje wysyłam... Twojej pobolewającej główce... A obżarstwo nie zaszkodzi... Można, można trochę podjeść szczególnie jak zdrowe i smaczne z maminej kuchni...Tylko potem trzeba pójść na ...aerobik i wyskakać...A tobie wystarczy, że weźmiesz Gryfa na spacer lub pójdziesz na spacer w tym ćiśnieniu, co kiedyś nam pisałaś i będzie OK Ja Ci bardzo kibicuję w tych majowych staraniach i trochę się nakręcam tymi objawami, o których piszesz... Mam nadzieję, że TWÓJ prywatny CUd się zdarzy już 1 czerwca (wtedy chciałaś testować, prawda?) Trzymam kciuki - Monisia Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: pod wieczór.... 26.05.06, 19:02 Hej To jeszcze raz ja Brzuszek już nie boli - ciepłe słowa Agniesi i wspaniały masażyk Misi oraz ....cóż...prawie pół paczki ptasiego mleczka o smaku waniliowym - pomogły! Chyba nawet pójdę na wieczorny aerobik, tak się dobrze czuję no i co by te ptasie kalorie spalić;D Agnieszko, ja też miałam taki termometr...Super rzecz! 5 sek. pomiaru i gotowe! Oj pametam jaka to była wygoda, gdy po zwykłym termometrze przestawiłam się na elektryczny - trochę tak jakbym najpierw ukręcała ciasto ręcznie, a potem mikserem;D NIech się termometr dobrze spisuje i czyni staranka owocnymi A skąd miałaś truskawki do tych kluseczek? Już świeże? Oj, jeśli tak to pycha obiad! A ta szczawiowa, którą ktoś robił (chyba druga Agnieszkateż pycha! Ja miałam rybę - wczoraj usmażyłam dorsza na wczoraj i na dziś, a na deser to już wiecie co schrupałam I niech @ nie przychodzi do Misi i Alfy, bo wiem, że jej nie pragną teraz szczególnie!!! Przyjemnych nauk Misiu - bądź pilną słuchaczką, to ważne sprawy Marta, witaj w Warszawie, aleś sprawiła przyjemną niespodziankę mężowi...Może kiedyś - jak przyjedziesz na dłużej - uda sie nam spotkać gdzieś na kawce? Pozdrowiaki - buziaki* Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: pod wieczór.... 26.05.06, 20:51 witam was gorąco,kochane folikóweczki!!!oj działo się dziś tyle,działo!najpierw z samego ranka usłyszałam cudowny wierszyk z ust mojej kochanej Juleczki,dostałam laurkę i wisiorek,własnoręcznie zrobiony.przy tym wierszyku to aż mi się łaezka zakręciła,ogólnie taka "wzruszająca się" jestem.dlatego wszystkim wam z całego serduszka życzę aby jak najprędzej,najlepiej już w przyszłym roku mogły cieszyć się tym wyjątkowym świętem.po pracy poszłam i ja złożyć życzenia mojej mamusi,było ciasteczko i lampeczka winka,jutro jedziemy do teściowej więc ucztowania bedzie ciąg dalszy! Nadya-bardzo ci dzięki za tak wyczerpujące instrukcje,wiem,wiem jestem tłuczkiem komputerowym i podziwiam twoja cierpliwość. Aagniesiaa-dziewczyny mają rację,może jeszcze się wstrzymaj z tymi testami owu Adrastea-nie będę oryginalna jeśli powtórzę że opowieść śliczna,chwyta za serce i kolejny dziś raz poleciały łezki! Agniesza_z-d-ja też 3 mies.temu odstawiłam tablety i jak na razie na nowo uczę się swojego ciała i swojej kobiecości.tabletki wytłumiły mi wszystko i jakie było moje zdziwienie kiedy w pierwszym cyklu po odstawieniu tak wyraźnie czułam jajniki podczas owu.a termometr elektr.super sprawa,kupiłam jak urodziła się Julka i służy nam do dziś. Myszko.76-tak miło czyta się twojej relacji z mszy z papieżem-ja niestety oglądałam tylko relacje w tv,jakie piękne jest to że są tam takie tłumy ludzi.dziękuję ci za życzenia aby i mnie bocian odwiedził jak najprędzej-wszystko okaże się 04.06-wtedy testuję.ono to książka genialna,polecam ci też tej samej autorki poczwarkę-świat dziecka chorego widziany jego własnymi oczkami.może lektura nie bardzo na ciążę ale na pewno można wiele z niej wynieść!!! Krokodylku-obżarstwo nie zawsze jest czymś złym,szczególnie kiedy karmi nas teściowa))ja jadę jutro do swojej więc będę miała to samo!!! ależ mi tego wyszło,chciałam nadrobić całodzienny brak obecności,Sciskam was cieplutko!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: pod wieczór.... 26.05.06, 21:15 Krokodylku masz racje dziś wyjątkowy dzień @ jeszcze nie przyszła wogóle tego nie rozumie, przecież tempka spadła, więc powinna przyjść(dziś już nawet nie mierzyłam tempki, bo i po co?). Myszko przykro mi, że ta wredna @ przyszła do ciebie w taki dzień nie lubie tego uczucia Mam nadzieję, że brzuszek już Cię nie boli??Mam nadzieję, że spotkanie z Papieżem pomoże Ci wytrwać w wierze i da siłe na następny okres staranek(oby już ostatni ) Dakota ciesze się, że mogłam pomóc hihi ja tam też jestem antytechniczna, ale mój miły jest informatykiem z wykształcenia, więc cały czas czegoś się przy nim ucze Misia współczuje, że jutro musisz iść do pracy My mieliśmy jechać gdzieś na weekend, ale niestety pogoda nie dopisuje, więc leżymy w łóżeczku i oglądamy transmisje z pielgrzymki Benedykta Przesyłam moc buziaczków Agniesiu zdrowiej Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Dobranoc 26.05.06, 22:25 Wyspijcie sie jutro za mnie i pamietajcie o Misi ktora siedzi w robocie od 5:40-14:00 -bo jutro sobota ;/ Boziu te wstawanie to koszmar... Kochaniutkie papa Jestescie super !!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: pod wieczór.... 26.05.06, 21:28 Kasia widze dzis wesolutka i tak wlasnie powinno byc ! Moniczko widzisz zadziałalo na brzuszek Na naukach indywidualnych było o sluzie ale i tak z tego nic nie rozumie, nie umialabym takich wykresikow robic ;/ U mnie 18 dc czekam, czekam teraz juz tylko na to aby były z tych staranek rezultaty, tak tego pragne Oby do ok 9-10 czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: pod wieczór.... 26.05.06, 21:32 Kasia widze dzis wesolutka i tak wlasnie powinno byc ! Moniczko widzisz zadziałalo na brzuszek Na naukach indywidualnych było o sluzie ale i tak z tego nic nie rozumie, nie umialabym takich wykresikow robic ;/ U mnie 18 dc czekam, czekam teraz juz tylko na to aby były z tych staranek rezultaty, tak tego pragne Oby do ok 9-10 czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Witam w sobotę:-) 27.05.06, 09:29 No ładnie Folikóweczki - Misię to rozumiem - Ona już w środku nocy pognała do pracy, ale gdzie jest reszta???? No bo żeby po 9 rano produkowac pierwszy dzisiejszy wpis... No chyba, że jeszcze smacznie śpicie i zgodnie z instrukcją Misi odsypiacie też za Nią - wtedy ok)) Mój cykl oszalał. Mam dziś 23 dc, wszelkie objawy płodności, przy cyklach średnio 32-dniowych. Nic nie rozumiem Mam nadzieję, że mi się nie wydłuży ten cykl, bo ja już czekam z niecierpliwością na @ żeby zacząć starania. Myszko - truskaweczki świezutkie miałam, takie "z bazaru". A ten termometr to faktycznie super sprawa, tylko, że on się chyba nie nadaje do pomiaru pod językiem - bo pokazuje wtedy średnio o 0,2 stopnia mniej niż ten zwykły - rtęciowy. Więc chyba przejdę na pomiar "vaginally" Tak pokazuje dobrze. To tyle z rana. Pa pa! Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Re: Witam w sobotę:-) 27.05.06, 09:44 I ja się meluduję... Już po sniadanku, folik łyknięty... Ale dziś zaszalałam.... spałam do 9.00 !!!! Dzis moje samopoczcie lepiej... brzuchol już przestał mi dokuczać.... U mnie dziś 22 dc, przy 25-dniowych. Pogoda za to nijaka Nie ma to jak sobota... Misia.... to chyba za Ciebie odespałam, bo nigdy tak długo nie spię... nawet w weekend hi hi hi A moje truskwczeczki w ogródki (11 rzędów) dopiero kwitną... Juz nie mogę się doczeakć, aby opychac sie nimi... i robić dżemiki.... mniam ... agnieszka z-d - nie ma to jak nasze organizmy... wieczna zagadka nawet dla nas samych... To tyle z rana - Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Witam w sobotę:-) 27.05.06, 10:10 i ja melduję się z ranka!też pospałam sobie dziś dłużej,o 8 mama obudziła mnie telefonem(jestem już po śniadanaku i foliku,zaraz wyjeżdżamy do teściowej na dzień mamy.dziś u mnie 21 dc,już nie mogę się doczekać następnej niedzieli żeby w końcu zatestować!!!pozdrawiam was i do jutra,odezwę się jak wrócimy)) Misia-wciąż jestem w szoku że tak wcześnie wstajesz!ja mniej więcej o 5.30 mierzę tempkę(sama z siebie tak się budzę)i nie mam mowy żebym wtedy była w stanie wstać i np.pójść do pracy!! to do jutra,3majcie się cieplutko!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Witam w sobotę:-) 27.05.06, 15:00 Witam, folik lykniety w pracy bezndziejnie sobota najgorsza Dziekuje dziewczynka ze za mnie sie wyspaly. Moj narzeczony w szkole do 19 a wiec ja zaraz jem obiad i ide spac Mialam miec w nastepnym tyg na popoludniu cieszylam sie ze sie wyspie a tu szef powiedzial ze wale nastepny tydzien tez na rano Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Witam w sobotę:-) 27.05.06, 21:55 Oj,rzeczywiscie cicho tu))Ale to pewnie dlatego,ze wszystkie ogladamy relacje z pielgrzymki naszego papieza.Wspamnialy czlowiek;niezwykle skromny i delikatny. Masz racje, Moniczko, pewnie bym sie doprawila na tym chlodzie.Ale jednak niedosyt pozostaje...Bylam trzy razy na spotkaniu z Janem Pawlem II-Krakow, Czestochowa i Sosnowiec-niezapomniane przezycia. Poza tym, juz powoli dochodze do siebie.Trzy dni bralam Bioparox-mam nadzieje,ze nie zaszkodzilam ewentualnej dziecince.Pocieszam sie, ze wszedzie pisza,ze to bezpieczny lek.Coz, lepiej zahamowac chorobe, niz dopuscic do czegos gorszego.Buziaczki wszystkim sle******** Odpowiedz Link Zgłoś
rybka303 Re: Witam w sobotę:-) 27.05.06, 10:02 Melduję, się sobotnio-śniadaniowo. Folacid wzięty, (momo, że lekarz mi powiedział, że mogę brac tak co trzy dni. Ja jednak nie jem pieczywa, kukurydzy, więc z pokarmów to raczej mało mam kwasu foliowego (no może troszkę więcej z czerwonego wina )) U mnie dziś 23 dc. czekam na @ , bo nie wierzę za bardzo , ze po 6 latach tabletek uda mi się w drugim cyklu starań, choć bardzo boli mnie w krzyżu (ale to raczej, ze zbyt długiego spania, bo zwykle wstaje o 5 a dziś byczyłam się do 9) po brzuchu też mi jeździ tak jak na @ (troszkę zbyt wcześnie, bo mam dostać za tydzień.) Widziałąm wczoraj te dwie magiczne kreski u koleżanki i mam schizę, na dodatek rozmawiałam z inną koleżanką która jest w 6 mc i troszkę mnie zciągnęła na ziemię. Wczorajszy dzień był dla mnie koszmarny, bo byłam w pracy, mszę usiłowałam wysłuchać przez neta, ale ciągle połączenie się zrywało. No i Dzień Matki... ja swojej nie mam od 16 lat uwierzcie mi bardzo, bardzo mi przykro , gdy Wy opowiadacie o wizytach, kwiatach, prezentach, telefonach. Stąd tez pewnie moje parcie do bycia Mamą. z całym szacynkiem, ale moja teściowa, nigdy mama moją nie będzie. Ślub za 3,5 miesiąca, i nie wiem jak przezyję fakt że NIej przy mnie nie będzie w najważniejszym dniu mojego życia. MIsia bardzo Ci dziękuję za wpisanie mnie na listę ponownie. Myszko, mam nadzieję, ze to twoja ostatnia @ Ściskam Was ciepło weekendowo. Do napisania w poniedziłek. Powodzenia zyczę testującym w niedzielę! Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Witam w sobotę:-) 27.05.06, 11:21 Hej Dziewczynki... Oj, i nam się dziś pospało do 9...Chyba po tym wczorajszym wstaniu po 4 albo też nadrabiałam za Misię Dziś odpoczywamy... Oglądamy relację z pobytu Papieża w Wadowicach... Ale pięknie i radośnie...Wspominamy nasze ubiegłoroczne wakacje, gdy udaliśmy się z mężem do Wadowic śladami Jana Pawła... Wzruszam się, gdy widzą jak ludzie radośnie reagują na Benedykta i ile serca mu okazują... Myślę, że Jan Paweł II jest szczęśliwy z tego przyjęcia swojego następcy i przyjaciela i uśmiecha się )) Rybko...Tak mi przykro...Przytulam Cię i życzę, byś jak najszybciej była mamą...A teściowa mamy nie zastąpi, ale może stać się Twoją przyjaciółką i życzę, by tak się stało... Dakota...Ty z kolei miałaś cudowny Dzień Mamy Wspaniale! Kochana ta Twoja Juleczka))NIech szybko będzie mieć rodzeństwo A "Poczwarkę" czytałam, czytałam - jeszcze przed "Ono"... Czytałam i płakałam...Czytałam i się śmiałam...Genialana po prostu! Przeczytajcie Folikówki! Nadya...mam nadzieję, że dziś też uchronisz się przed @. A tempka jest niska może z powodu wiosennego osłabienia? Misia...wyśpij się po 14, ni i jutro - do południa co najmniej... To był ważny tydzień dla Ciebie...A z tym śluzem to ja też nie rozumiem... Agnieszka...Tak, nasze cykle są tajemnicze...Ale zdaj się na kobiecą intuicję... Jeśli czujesz, że to dziś jest dzień płodny - wykorzystaj to Ja tempkę mierzyłam "w buzi" i rzeczywiście nie były to rzetelne pomiary, lepiej jest ponoć właśnie tak jak piszesz... Kasia...dobrze, że dziś czujesz się lepiej... Zazdroszczę Ci tych krótkich cykli, to zawsze 1 jajeczko w roku więcej niż u mnie przy ok. 30 - 32 dniowych Pozdrawiam wszystkie! Miłej sobotyMonika Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Witam w sobotę:-) 27.05.06, 12:48 Po śniadaniu, prasowaniu i foliku. Teraz czas na odkurzanie. Matko... Jak ja nienawidzę odkurzać(( Wrrrr.... Heh Chyba wszystkim (oprócz biednej Misi) nam się dziś pospało.. Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: Witam w sobotę:-) 27.05.06, 13:24 Cześć @ jeszcze nie przyszła, ale tempka znowu 36,1'C także wykresik ff ześwirował hihi i poinformował mnie, że w takim wypadku owulacji nie było i teraz jest śmiać się czy płakać z tej głupiej maszyny?? Agnieszko wcześniej mówiłaś, że w okolicach owulacji(tam gdzie przypuszczałaś ze powinna być)nie było objawów, dopiero teraz są weź więc poprawke na to, że cykle nie zawsze są miarodajne i mają tyle samo dni ja np.w tamtym miesiącu miałam owulacje właśnie dopiero w 22 dc, a tym razem natomiast w 18dc. Najważniejsze są objawy Wykorzystaj to i nie zdziw się jak dostaniesz okres dopiero ok 7 czerwca Ja dziś także długo pospałam ale dużo dłużej niż Wy bo do 12!!! Nie wiem skąd ja tyle zdrowia biore, w nocy pożeram książki a w dzień śpie Taka sowa ze mnie, wszyscy się dziwią(no bo ile można)i pytają jak ja sobie dam rade jak będzie maleństwo hihi wtedy będe wstawać wcześniej(jak chodziłam do pracy i musiałam wstać to nie było problemów- tzn. większych problemów). ok Zapomniałam co miałam jeszcze napisać Może sobie przypomne?? Odpowiedz Link Zgłoś
monica233 Re: My, Folikówki :) 27.05.06, 13:29 Witaj dziewczyny!!!! Przepraszam was ze mnie tak dlugo na tym forum niebylo ale jak zwykle czasu niemam bo cały czas pracuje...i jezdze na działke do chłopaka.WLasnie cos wam wysle az mnie leza zakrecila w okupodaje wam linka www.pressmedia.com.pl/sn/wydarzenia/d2.asp?u_file=wczoraj/%21w%2Etxt normalnie zamarłamco za okrutnt swiat jestem własnie z Krosnaale tej kobitki nieznam.Smutno mi jakos Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Kochaniutkie folikówki Jesteście 27.05.06, 15:08 Nio tak mi miło, ze o mnie pamietacie Dziękuje poprostu dziękuje. No to juz mykam jak wstane to znowu wskocze na forum Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Re: Popołudnie z sobotą ;) 27.05.06, 17:10 Witam... Własnie ... No własnie... Jak zwykle dzień pracowity. Rano pojechalismy do miasta.. padał deszcz. Po 12.00 przestał padać i po obiadku zabrałam się za koszenie trawy z przodu domu..., przycięłam żywopłot, przycięłam forsycję.... Poprobiła parę fotek mojemu psiakowi ... i jestem szczęśliwa, bo zmęczona troszku No to papatki Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Znów cisza.... 27.05.06, 17:14 Nikogo nie ma na forum... Nadya - mam taką myśl, że może jednak ff coś Ci wykrył - ale się troszke pomylił co to może być. Mówiąc w skrócie - może jesteś jedną z tych osób, które mają ogólne niski poziom hormonów i dlatego "sikotest" Ci narazie nie wyszedł. Może poczekaj i zatestuj jeszcze raz np. w Dzień Dziecka?? Acha - mi ff też obliczył @ na 7 czerwca, więc się nie zdziwię gdy wtedy dostanę PZDR!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Znów cisza.... 27.05.06, 20:43 Nie no... 3,5 godziny i zero wpisów.... Kobitki!!! Gdzie Wy jesteście?? Bo ja się uczę i sobie pifffkuję Wiecie co... Ta 9-cio-miesięczna prohibicja mnie troszkę przeraża... Jak ja w 40 dni Wielkiego Postu miałam problem, to co dopiero 9 miesięcy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Re: Wieczorek :) 27.05.06, 22:13 Witam z wieczorka Tak oglądałam relacje ze spotakń z Papieżem i jestem pod wrażeniem, jak on się zaczął częściej usmiechać Wybitnym dowodem na to jest jego drugie pojawienie się w oknie na Franciszkańskiej 3. Usmiech z twarzy Ojca Świętego praktycznie nie schodził On chyba sie na dobrą sprawę nie spodziewał takiego przyjęcia przez nas Polaków To miłe... ja ujrzałam w Papieżu juz nie "żelaznego kardynała" ale i ciepłego człowieka.... Przepraszam ,że nie na temat, ale tak mi się miło zrobiło... Czas powoli uderzać w kimono. Jeszcze trzeba trochę telewizji pooglądać i spać. Jutro na pewno zajrzę tutaj Dobranoc .... Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Wieczorek :) 27.05.06, 22:33 witam i ja spac sie chce ale postanowilam, ze dzis pobiegam ogolnie po forum poczytam rozne posciki bo ostatnio je zaniedbalam ;/ wszedzie sobie powchodze oczywiscie bobaski tez poogladam. U mnie koniec 19 dc i modle sie aby @ nie przyszlo a powinno byc ok 9 czerwca. Buzka, dobranoc. Jutro bede spac Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Dobranoc.. 27.05.06, 23:04 Dobranoc Dziewczynki.... Ja też nie na temat się odezwę... Bo w temacie to u mnie na razie nic ciekawego tzn. drugi dzień nowego cyklu... Dziś cały dzień spędziłam w domu...Sobotnie sprzątanie mieszkanka, obiadzik od razu na niedzielę, ciasto upiekłam dla męzusia, "żeby w domu było miło"... Do kompa nie miałam dostępu, bo mężulo pilnie pracuje, robi projekty na studia.. Obejrzałam dziś praktycznie wszystkie relacje z pielgrzymki Papieskiej... I jestem szczęśliwa, na nowo napełniona wiarą... Gdy patrzę na tych wszystkich ludzi zgromadzonych dla Papieża na Błoniach, na Franciszkańskiej, w Wadowicach, gdy widzę ich serdeczność, a wręcz miłość okazywaną Papieżowi (już nie Polakowi wszakże), gdy widzę szczęście , otwartość i ten nieustanny uśmiech na twarzy Benedykta, to....jak nie wierzyć, że Bóg istnieje, że jest z nami....że nas kocha.... Jestem ciekawa jutrzejszego dnia... A tymczasem do łózia - myk! Dobrej nocki Dziewczynki Pa! Monia Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Zapłakana niedziela :( 28.05.06, 08:32 Witam Was..... Ja juz na nogach, gdyz mężulko dziś poszedł na służbę... i ma ją do 24.00 Ja zaraz będę szamać śniadanko i folik do niego. Teraz tylko zostało mi czeaknie albo na @ - 31.05 - w środę albo na coś przyjemnijeszego, ale... znając swój organizm, to raczej zapowiada sie wredna @. Ale nie od razu Rzym zbudowali.... no nie ??? U nas od samego rana pada deszcz.... i jakoś malo optymistycznie zapowiada się reszta dnia. Oprócz spacerów z Gryfiozem... nie mam zamiru nigdzie sie dziś wybierać..... Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Zapłakana niedziela :( 28.05.06, 10:32 O nie tylko nie to, Kasienko nie smutkaj sie! Ja widzisz tez mam dzis 1 dzien wolnego i sama bede go spedzac tylko wieczorkiem jak moj wroci ze szkoly to sie zobaczymy i co ja mam z tego dnia ?? Jedynie to sie wyspalam wstalam o 10:12 A dzis zas musze isc spac wczas bo zas czekaja mnie ranne zmiany na ktore juz nie mam sily i ochoty pragne popoludniowki. Wtedy przynajmniej bym mogla spac u mojego chłopa, rano pospac -wstac i do roboty, a o 20:30 juz bysmy sie zobaczyli(bo bym robila do godz 20)A tak na rano niewyspana, zmierzla , on przychodzi na 1,5 godz i musi isc bo ja juz zasypiam... Aha u nas tez brzydka pogoda. Folik łykne po sniadanku. Buziaczki Dla Was jeszcze tu zajrze A Krokodylek ma sie rozweselic Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Zapłakana niedziela :( 28.05.06, 10:40 Po pierwsze - Krokodylku - UŚMIECH PROSZĘ!!! Misiu - przyjdzie czas i na popołudniówki... Spokojnie... Jeszcze Ci się ten Twój Chłop znudzi)) U mnie śniadanko, cos słodkiego, kawka, gazeta i folik - zaliczone. Teraz czas na naukę Buuu... Nie chce mi się już - a tak naprawdę to dopiero początek sesji. Do zobaczenia później!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Zapłakana niedziela :( 28.05.06, 11:57 No fakt dziewczyny pogoda fatalna u mnie leje Zimno ciemno i nic się nie chce, mój m. tez dziś w pracy więc bedzie samotna niedziela ale teraz jeszcze jestem u mamy Nie wiem co się dzieje, piersi bolą jak nigdy, opuchnięte jakieś takie i czekam na ból brzucha i spadek tempki, a tu nic 36.8 co dzień, dzis też trochę coś tam pobolewa ale niewiele ...? Mycha głowa do góry nowy cykl to nowe nadzieje, nie traćmy ich tak mówią, że jak czlowiekowi już nic nie zostaje zawsze ma jeszcze nadzieję, nie traćmy wiary Krokodylek Kasia bez smutasków prosimy Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Zapłakana niedziela :( 28.05.06, 11:57 No fakt dziewczyny pogoda fatalna u mnie leje Zimno ciemno i nic się nie chce, mój m. tez dziś w pracy więc bedzie samotna niedziela ale teraz jeszcze jestem u mamy Nie wiem co się dzieje, piersi bolą jak nigdy, opuchnięte jakieś takie i czekam na ból brzucha i spadek tempki, a tu nic 36.8 co dzień, dzis też trochę coś tam pobolewa ale niewiele ...? Mycha głowa do góry nowy cykl to nowe nadzieje, nie traćmy ich tak mówią, że jak czlowiekowi już nic nie zostaje zawsze ma jeszcze nadzieję, nie traćmy wiary Krokodylek Kasia bez smutasków prosimy Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Zapłakana niedziela :( ups 28.05.06, 11:59 Sorki dziewczynki ale zasmieciłam pare razy mi się kliknęło Agnieszko z-d ucz sie ucz, masz szczęsie że pogoda dzis nie sprzyja spacerom pozdrawiam was wszystkie, i gorąco ściskam, trzymam kciuki za nasze nadzieje, marzenia, prośby... Aga Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: Zapłakana niedziela :( 28.05.06, 12:43 Cześć dziewczynki Ja niestety wstałam z bólem głowy ale sama jestem sobie winna bo pomieszałam drineczka z piwkiem Posiedzieliśmy troszke u znajomych.aha od razu żeby nie zostać zlinczowana uprzedzam, że wyglądało tak jakbym miała już dostać @ (brudziłam) dlatego pozwoliłam sobie na alkoholowe upojenie. Dziś jednak nadal się nie wykociłam tylko mam gęsty śluz podbarwiony na brąz, piersi nadal pełne Mój organizm to jakieś figle mi robi Folik łyknięty, śniadanka jeszcze nie jadłam, bo dopiero zwlekłam się z łóżka, ale kawka stoi i czeka na degustacje Misia i Kasiu nie smutkujcie się Weźcie przykład z Myszki!Jest pełna wiary Napewno podzieli się nią z nami Misia rozumiem to, że bardzo chciałabyś dłużej pospać, w ramionach ukochanego, znam ten ból co prawda ja nie jestem zmuszona wstawać ok 4!!brrr dalej nie moge tego zdzierżyć.Kochana pociesz się myślą, że jeszcze niecałe 3 miesiące i będziesz już codziennie budzić się obok niego Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Zapłakana niedziela :) 28.05.06, 13:55 Hej Dziewczynki... I ja się z Wami witam...I trochę matwię Waszymi nastrojami... No, cóż pogoda rzeczywiście nie sprzyja radosnemu nastrojowi. W Wwie też pada i pada...A jeszcze jak ukochany daleko, to już w ogóle smutno, ale... Dziewczyny...cieszcie się , że w ogóle tych ukochanych macie, że macie za kim tęsknić, na kogo czekać, że ma Was kto przytulić, ucałować, pocieszyć... Wiecie, ja mam dużo koleżanek z mojego rocznika (czyli trzydziestolatki, które są samotne, jakoś nie miały okazji spotkać tego jedynego... Ukończyły studia, mają pracę, odnoszą sukcesy i ...wracają do pustego pokoju przy rodzicach... No tak, chciałam Was podnieść na duchu, a tymczasem chyba jeszcze większy smutek zasiałam...Sorki W każdym razie Folikówki nie spędzające niedzieli z drugą połówką - nie smućcie się, włączcie telewizję lub radio - posłuchajcie, jakie cuda się dzieją w związku z pielgrzymką Papieża, popatrzcie na jego uśmiech, wsłuchajcie się w ciepłe, pełne nadziei i wiary słowa i ...pomoże! Popatrzcie, jakie wspaniałe wydarzenia są wokół nas, jacy gościnni są nasi rodacy, jakie życie jest piękne... ....A propos - radosne wydarzenia szykują się chyba też na naszym forum... Chyba bocian złożył wizytę niektórym z nas...Nadya, Agniesia,Kasia... Te objawy, o których wspominałyście....No, no, nic nie mówię - tylko trzymam kciuki Za Was! Które Wy macie dni cyklu? Misia, głowa do góry - Nadya ma rację, już wkrótce będziesz szczęśliwą żoną, a teraz ciesz się stanem narzeczeństwa i nawet tą tęsknotą... ona też jest piękna... Agnieszko, zrób sobie kawusię i ..do książek! I ciesz się, że nie ma słońca, bo wtedy to już w ogóle nauka by odstraszała, a tak - jeszcze się da! No, kochane - zrobiłam z Wami porządek (jak przystało na dobrą panią nauczycielkę), a teraz biorę się za żołądek mojego męża i idę zagrzewać obiadek. Buziaki -strofaki! od Moni Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: Zapłakana niedziela :) 28.05.06, 14:40 Słyszałyście kiedyś o takim zjawisku, że tempka spadła a @ niet??Ja zgłupiałam mówiąc szczerze Jeszcze Myszka mi coś sugeruje, kurcze a nóż widelec Ja mam dopiero 31 dc także jeszcze @ może się rozkręcić. Zgłupiałam mówiąc szczerze wykresik ff też bo jak mu wpisałam dwie niższe tempki to odznaczył moją owulacje tak jakby wogole jej nie było Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Re: Zapłakana niedziela :) 28.05.06, 15:02 No to znów ja .... Od kilku godzin nie pada, tylko wiatr bardzo silny..... Porywisty mycha76 - u mnie dziś 23 dc (na 25-dniowe), tak więc po objawach raczej sie nie czaruję, tylko czekam na @, aby znów zacząć staranka ... Dla zasady zrobie, tak jak obiecałam test 01.06, ale na nic nie liczę. Nadya22 bacznie obseruje swój organizm i ma jakieś objawy.... a ja nic..... Objawy mam tylko na @ nadya22 - ja juz normalnie w pełnym napęciu czytam każdego Twojego posta....., wzorowo mierzysz tempki.., itp. sprawy..., i tylko czekam na znak, że masz 2 krechy..., ja się stresuję razem z Tobą.... Dobra wiadmość, bo mój M ma krótsza słuzbe i będzie w domu po 22.00. OK dobre i to..., bynajmniej swoim powrotem nie pobudzi całego domu.... (pies juz by o to zadbał ) Humor mi sie troche poprawił, bo pogoda sie poprawiła. Cały dzień jestem strasznie senna. Fakt cisnienie u nas to ok 995 hpa. Myslałam, że i ja mam niskie, skoro co usiądę na narożniku to oczy mi sie kleją, ale zmierzyłam cisnienie 125/75. Jak najabrdziej normlane dla mnie (tak średnio mam 120-130). Więc niskie cisnienie na dworze musi to sprawiać. I tak przysnęłam na 40 min...., ale bronię sie, bo potem znów cała noc będę się męczyć. Juz mnie trochę głowa pobolewa od tego drzemięcia Ziewająca Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Do Nadyi i Kasi 28.05.06, 15:34 Jeszcze raz się melduję... Po obiadku...Korzystając z chwili, gdy mąż poszedł się położyć (tak go nakarmiłam celowo hi,hi) i opuścił na chwilę kompa, to go podsiadałam... Kasiu i Anetko, Kochane, ja Wam całym sercem kibicuję i bardzo, bym chciała, aby Wam się udało Sobie kibicować już nie mogę, @ w toku, więc - nakręcam się Waszymi objawami... Oczywiście nie chcę Was nakręcać i niczego sugerować ani Wam wmawiać, bo wiem, jak podwójnie boli potem @ (( Mi teraz było łatwiej ją przyjąć, bo wiedziałam, że na ciążę nie było żadnej szansy w tym miesiącu z powodu fatalnych wyników męża, ale normalnie to każdy objaw wsysyłany przez ciało interpretowałam jako ciążę... A potem, gdy @ przychodziła - wprost wyłam z bólu i rozczrowania...i przeżywałam żałobę po dziecku, które już sobie wyobrażałam jak we mnie jest, jak będę głaskać jego główkę... Nie chciałabym żebyście i Wy tak to potem przeżywały, dlatego chyba lepiej się nastawić na "nie", a potem doznać zdziwienia i szczęścia niż nastawić się na "tak" i portem przeżyć zawód i rozczarowanie, wprost wściekłość i wielki smutek.... Dziewczyny, starajcie się zachować spokój... Przepraszam, jeśli cokolwiek Wam sugerowałam. To tylko dlatego, że tak chcę , być folikową ciocią...))) Czekam już grzecznie i cierpliwie z Wami i staram się nie wprowadzać stresa, ok? Ale piszczie o na bieżąco o wszystkich Waszych odczuciach i w ogóle..wiecie o czym. Kasia, budź się...Może kawka pomoże? Może lampeczka winka? U nas też wiatr silny porywisty.. A w pokoju to się tak ciemno zrobiło, że chyba światło trzeba zapalić.. Mąż mój chyba usnął - tak się rozpisałam...Pa Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 wieczorek 28.05.06, 20:49 witam was niedzielnie,kochane folikóweczki!widzę że przez cały weekend "dyżurowało" was tutaj tylko kilka!ja właśnie przed chwilą wróciłam z rodzinką od teściowej,cięższa chyba kilka kilogramów).fakt,dużą część wizyty spędziliśmy śledząc pielgrzymkę Benedykta,nie chcę się powtarzać ale moje odczucia są identyczne-COŚ WIELKIEGO.i wszędzie te tłumy ludzi!!nie miałam tylko okazji obejrzeć wizyty w Auschwitz-akurat wracaliśmy ale na pewno będzie skrót w wiadomościach! Agnieszko z_d-też lubię sobie "popifffkować",nie wiem jak przeżyję okres ewentualnej ciąży,choć muszę ci powiedzieć że jak byłam w ciąży z Julką to kilka razy wypiłam sobie pół szklaneczki,kilka łyczków dosłownie Wszystkie folikóweczki,którym spóźnia się @,życzę wam aby ona już jednak nie dotarła tym razem,wszystkie gorąco ściskam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
an_76 Re: Zapłakana niedziela :( 28.05.06, 21:09 Kochane dziewczynki, piszecie tak dużo, że nie nadążam Was czytać Ale to strasznie budujące wiedzieć, że nie jestem sama w swoich oczekiwaniach i niecierpliwościach Ja mam teraz najgorszy tydzień przed sobą - tydzień oczekiwania na testowanie, chociaż raczej nie wierzę że mogłoby mi się teraz udać.. takie jakieś wewnętrzne przeczucie... A właśnie, dziewczynki- te którym się udało zobaczyć dwie kreski - czy czułyście to jakoś, tak psychicznie? Bo przestudiowałam już wszystkie fizyczne objawy, ale zastanawiam się czy czuje się też to jakoś psychicznie, że jest się Mamą? Ale to pięknie zabrzmiało być Mamą... pozdrawiam Was serdecznie w deszczowy i wietrzny wieczór Odpowiedz Link Zgłoś
heejakawa trudny tydzien przed nami 28.05.06, 22:09 jest juz nas 3, trudny tydzien przed nami a potem testowanko, musimy sie trzemac razem. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
an_76 Re: trudny tydzien przed nami 30.05.06, 07:58 Jakoś się trzymam choć nie wiem czemu, ale z każdym kolejnym dniem mniej wierzę, że mogłoby się tym razem udać... ale jestem z Wami dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
heejakawa witam dziewczynki 28.05.06, 20:45 Czesc kochane folikoweczki Jestem na naszym poscie codziennie i na biezaco czytam co sie dzieje ale jakos nie pisze i nie odzywam sie bo nie wiem co pisac? Az mi glupio jest bo pewnie myslicie sobie ze nie ma mnie z Wami i mnie wyrzucicie ;-( Ja oczywiscie jak co miesiac doszukuje sie objawow ciazy (najgorsze jest to ze je znajduje) i nakrecam sie coraz bardziej. Widze ze maj jest naprawde szczesliwy dla wielu z nas Ludze sie ze dla mnie tez i bardzo boje sie co bedzie jak przyjdzie @. Jak tu zrobic zeby sie tak nie nakrecac??? Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: witam dziewczynki 28.05.06, 20:53 tak już chyba mamy,tak bardzo chcemy być w ciąży że wydaje nam się jakbyśmy miały jej objawy i jeszcze bardziej się nakręcamy!ale cóż nam pozostaje,odliczać dni do wrednej @ lub testowania i wzajemne wspieranie się.ja odliczam jeszcze dokładnie tydzień,jeśli @ nie przyjdzie to testuję 4 czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
heejakawa Re: witam dziewczynki 28.05.06, 21:03 na kiedy masz termin spodziewanej @. Ja mniej wiecej na 2 VI- to bedzie 29 dc, zwykle wlasnie tyle dni maja moje cykle, chociaz raz, chyba w marcu trafil mi sie 34 dniowy, jaka mialam wtedy nadzieje... ale zrobilam test i jedna krecha wyszla a na nastepny dzien @. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 heejakawa 28.05.06, 21:16 ja termin spodziewanej (aczkolwiek mam nadzieję że już nie przylezie) mam 03.06,cykle 28 dniowe,choć ostatni była 2 dni krótszy,chyba po odstawieniu tabletek.tak więc nie wiem jak przeżyję ten tydzień-to będzie największe oczekiwanie mojego życia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
heejakawa Re: heejakawa 28.05.06, 22:07 dla mnie to tez bedzie trudny tydzien. musimy sie wiec wspierac Odpowiedz Link Zgłoś
heejakawa Re: My, Folikówki :) 28.05.06, 22:11 wyslalam juz 2 odpowiedzi i ich nie widze? moze pojawia sie za chwile. A tymczasem ide cos poogladac. naraziczku Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Poniedzialek 29.05.06, 04:45 Hejka ja juz wstałam a Wy spioszki hehehe. Folik wziety. 21dc, widze ze bedzie interesujaco przez nastepne 2 tyg bo co chwile ktos bedzie testował. Ja zycze powodzenia z calego serduszka. Pa Kociki Moje Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: Poniedzialek 29.05.06, 08:10 Witam hihi widze, że jestem druga (po Misi oczywiście). @ nadal brak Wczoraj zmolestowałam mojego P. bo to czasem pomaga(tzn. @ z reguły po tym przychodzi)ale dziś narazie jej nie widać!!hm spytam dziś na naukach w poradni rodzinnej, czy to do licha możliwe, że tempka spadła a @ nie ma!!!Myśle jednak, że mimo opóźnienia przyjdzie, bo wczoraj miałam taki podły humor, że szok!!Na wszystkich się wyżywałam(najbardziej ucierpiał mój P.).Najchętniej to zrobiłabym już test Tylko zmylił mnie ten spadek tempki buuu Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Poniedzialek 29.05.06, 08:42 Hej dziewczyny!! Misia ty ranny ptaszku pierwsza na forum zawsze Mycha dziekujemy Ci za dobre słowa, tak mi się zdaje że się sprawdzasz jako nauczycielka ja tam osobiście za bardzo się nie nakręcam, tak długo jeszcze się nie staram, ale jakoś nie czuję żeby to mialo być już teraz, mam 32dc (ale ile powinien trwać tego nie wiem niestety, od ostawienia nie mam regularnych) ale to juz 15 dpo więc chyba lada moment się okaże, chyba że ff źle mi wyliczył owu - spojrzycie na wykresik? (www.fertilityfriend.com/home/126d3f) Nadya a po tym spadku mierzyłaś tempkę, cały czas masz niską? Krokodylek, dakota, hejakawaa też się trzymajcie i inne dziewczyny też, łykajmy folik i działajmy !!! wiecie u mnie dziś taka pogoda że nawet nie chce się pracować i jeszcze remont nade mną wiercą i wiercą juz czuję że wyjdę z bólem głowy Pozdrawiam poniedziałkowo !! Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: Poniedzialek 29.05.06, 08:52 Cześć Agniesiu No dziś nie mierzyłam wczoraj też nie, bo stwierdziłam, że jednak @ przyjdzie! Wykresik nie chce się wyświetlić!!Musisz dać sharing a potem home page setup i tam będzie link do Twojego wykresu/! Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Poniedzialek 29.05.06, 09:05 spojrzycie na wykresik? (www.fertilityfriend.com/home/126d3f) > www.fertilityfriend.com/home/126d3f - zdaje się że to to samo ?? ale nie wiem czemu sie nie otwiera Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: Poniedzialek 29.05.06, 09:12 Kochana piękny wykresik!!Podwyższona tempka powyżej 16 dni może wskazywać na ciąże!!Także trzymam kciuki Kiedy planujesz zrobić test??W Dzień Dziecka może??Właściwie to możesz zrobić już jutro Zależy to od Twojej cierpliwości Będę trzymać kciuki buźka Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Poniedzialek 29.05.06, 09:53 Hej aagniesiu! ja sie na wykreikach kompletnie nie znam,ale mam dobre przeczucia! poczekaj symbolicznie do dnia Dziecka i potem dziel się z nami dobrymi wieściami. Mocno trzymam kciuki!! Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 przepraszam, że Was tak męcze :/ 29.05.06, 10:01 www.fertilityfriend.com/home/12d660 popatrzcie tak wyglądał do tej pory mój wykresik Czyli owulacja była, ale wnioskując po spadku tempki powinnam dostać @!!A jej nie ma!I co ja mam myśleć? Tak mnie teraz tknęło, że czasem występuje tzw.spadek implantacyjny może to to??Potem jednak wpisałam jeszcze jedną tempke i ff zwariowało, odznaczyło mi tą czerwoną kreske tak jakby nie było jajeczkowania!! Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: przepraszam, że Was tak męcze :/ 29.05.06, 10:12 Nadyu wiesz co ja nie jestem jeszcze aż tak biegła w wykresikach, ale szkoda że zaprzestałaś mierzenia po tym spadku, kurczę żeby te nasze organizmy były łatwijesze do rozgryzienia, widzę też że zaczęłyśmy cykl tego samego dnia oby nam poszlo razem tak pomyślnie jak chcemy wiesz mnie piersi bolą przeogromnie tak mi się jeszcze nie zdarzyło, ale dzis też już brzuch dołączył więc jakoś nie mam nadziei, zobaczymy może dziewczyny coś jeszcze mądrego napiszą o twoim wykresiku głowa do góry Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Poniedzialek 29.05.06, 09:27 Ha ha!!! Widzę, że Myszko masz podobne przemyślenia do moich, bo nie chcę "krakać", ale coś mi się widzi, że bocian obskoczył w maju trochę Folikówek... Oj tak Misiu - będzie teraz u nas ciekawie - jedno testowanie za drugim)) Życzę Wam kobietki aby wszystkie były dwukreskowe!!! Agnieś - poczekaj może jeszcze z 2 dni..... i TESTUJ!!! Bo jak zobaczyłam Twój wykresik to już nabrałam mnóstwoprocentowego przekonania, że Ty już zaraz wędrujesz na górę naszej listy Ehh... Przywracasz mi wiarę w możliwość zajścia po pigułkach)) A ja dziś mam wolne z okazji sesji. Z jednej strony się cieszę, ale z drugiej... no nie wiem. Acha - i ciągle jeszcze (dziś 25 dc) nie skacze mi tempka jak po owu. Ale po Twoich wykresikach Aguś widzę, że to nic nadzwyczajnego, więc relax)) Miłego dni Folkówki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Poniedzialek 29.05.06, 09:39 i ja się melduję! urodzinowy weekend Mężula miły i udany. Pod szczególnym wrażeniem jestem po Łazienkowych koncertach szopenowskich... i do tego ta pyszna wedlowska czekolada Myszko, dzięki za zaproszenie- kto wie, może przy okazji, choć będąc w Wawie zawsze jest tum dawno nie widzianych znajomych, z którymi chce się spotkać. Ale przy okazji się dowiedziałam, że dwie koleżanki oczekują swoich maleństw. u mnie 6 dc. W czwartek ide do gin na USG macicy i obserwację owu. Przy okazji będę go molestwoać pytanaimi na dręcząće tematy. Jak się coś ciekawego dowiem to oczywiście się z Wami podzielę! A teraz po weekendowych smutakch i wątpliowściach (bo widzę że takowe były) głowa do góry i z uśmiechem zaczynać nowy tydzień! m Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Poniedzialek 29.05.06, 09:46 Nadyu i Agnieszko oby oby ... chociaz wiecie nie wiem sama dziś mnie brzuch pobolewa na @ narazie nie planuję testować, poczekam jeszcze chwilkę, jakoś tak mała wiara we mnie że się udało, po tych tabletkach jakoś w ten mój organizm nie wierzę, chociaż malutka nadzieja tli się we mnie że może Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: Poniedzialek 29.05.06, 09:48 Dzięki Agniesiu, że odpowiedziałaś na mojego posta Tylko jedno sprostowanie ja jeszcze nie testowałam!!A z tego co wcześniej mi wykresik pokazał to dziś mam 15dpo, ale dziwne to jest ma multum wydzieliny takiej płodnej!!!Po prostu mnóstwo!!Piersi pełne - mój P. śmieje się, że się zmniejszyły a one tak po prostu zwarły się w sobie hihi i obwódki ciemniejsze, czuje taki gorąc w sutkach Kurcze żałuje, że nie zmierzyłam dziś tempki hm Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Do Nadya22 29.05.06, 10:09 Nie testowałaś...??? W takim razie coś mi się pomerdało - sorry No to na co czekasz??? Testuj!!! Bo naprawdę jak tak opsujesz swoje objawy, to... No w zasadzie tylko jedno wytłumaczenie przychodzi mi do głowy i nie jest to @!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rybka303 Re: Poniedzialek 29.05.06, 09:57 Witam Was serdecznie. Jakoąś dolinę mam dzisiaj. Wróciłam od ukochanego prosto do pracy, pogoda raczej mi nie pomaga, fakt, ze mam imieniny też mnie jakoś nie cieszy. Obsesyjnie myslę o tym, ze w piatek mam dostać @ i mam nadzieję, że jednak nie przyjdzie. Mój D. już pytał, co bym chciała...wiecie takie chłopskie gadanie. Myszko dzięki za ciepłe słowa. Pozdrawiam Was wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Poniedzialek 29.05.06, 10:09 Rybko! serdeczne życzenie imieninowe! Oczywiście przede wszystkim dwóch kreseczek jak najszybciej! i wszystkim Magdom również! Nadya! coś czuję, że dla Ciebie ten maj szczęśliwy! Moja kumpela miałą właśnie takie same pierwsze objawy ciąży! marta Odpowiedz Link Zgłoś
heejakawa do rybka 303 29.05.06, 10:11 Madziu wszytskiego co najpiekniejsze w tym cudownym dniu imienin, nie smuc sie i postaraj sie usmiechnac chociaz na chwilke, po jednym usmiechu dla kazdej z nas ok? Ja tez mam dostac @ w okolicy piatku (jest nas wiec juz 4) ale postarajmy sie nie martwic za wczesnie bo to i tak nic nie da a tylko psuje nam radosc zycia. No to glowa do gory, prosze o te usmiechy Odpowiedz Link Zgłoś
rybka303 Re: do rybka 303 29.05.06, 10:16 Dzięki Dziewczynki) za życzenia, bardzo mi miło, bardzo! Heejakawa, ustrzeliłaś 700 ) może coś się z tego wykluje Wredne @ od nas precz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
heejakawa Re: do rybka 303 29.05.06, 10:19 ja ustrzelilam 700?? Jak to sie patrzy? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Poniedzialek 29.05.06, 10:12 Uuuuu.... Dziś Magdaleny!!! Sto lat, sto lat!!! A czego Ci życzę z okazji imienin to chyba się domyślasz Odpowiedz Link Zgłoś
heejakawa Re: Poniedzialek 29.05.06, 10:04 witam w poniedzialek. U mnie sliczna pogoda, dawno tak nie bylo, mam nadzieje ze sie nie zepsuje. Ja mam dzis wolne a moje kochanie wraca o 13 i potem planujemy sobie jakas wycieczke. Ale mi dobrze dzisiaj, pieknie jest oby tak dalej, przesylam sloneczne pozdrowionka i pieknego dnia zycze hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d 700!!! 29.05.06, 10:15 Hmmm... Tak patrzę i liczę - liczę i patrzę - i mi wychodzi, że mój post był 700-ny!!! Ciekawe, czy to o czymś świadczy... Odpowiedz Link Zgłoś
rybka303 Re: 700!!! 29.05.06, 10:35 Kurcze mnie wyszło wczesniej, że to Heejka ) ale i Tobie życzę strzału w dziesiątkę ) U Monjan się udało ) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: 700!!! 29.05.06, 10:57 Niom Monjan się udało. A my tu teraz jakieś schizy na punkcie "okrągłych" strzałów łapiemy...)) A właśnie - Monjan - odezwij się!!! Co u Ciebie?? Jak się czujesz?? Jak zareagował Szczęśliwy Ojciec?? Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 poniedziałek:((( 29.05.06, 10:58 witam was cieplutko,chociaż pogoda niezbyt temu sprzyja,przynajmniej u mnie! Dizś nietypowo mogę coś do was skrobnąć z pracy,szefa ma nie być calutki dzień(hurrra).folik oczywiście dziś juz łyknięty,na wykresikach tempki niestety się nie znam więc nie wiem co wam poradzić ale jedno jest pewne:będzie dobrze,skoro nasze "forumowe"specjalistki tak mówią.ja ten pierwszy cykl idę "na żywioł"-jeśli sie uda to super,jeśli nie następne starania będą w czerwcu)) choć przykładaliśmy się solidnie!!!widzę że faktycznie najbliższe dni będą bardzo emocjonujące-pierwsze folikówki testują chyba w dzień dziecka a to juz przecież za 3 dni!!!.następna tura to 04.06.(ja też) a potem chyba dopiero coś koło 10 (Misia).tak więc powodzenia nam wszystkim,3mam kciuki i wracam do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: poniedziałek:((( 29.05.06, 11:22 czesc Wam mam juz dosc ej szczwiowej, jemy ja 3 dzien...ale dobra była!!! dzis idziemy do gina po pracy, moze na usg tez?? zobaczymy dalej czuje sie normalnie...i folik lykam tylko nam nagazowane jelita... Nadya ja mysle ze z twojego wykresiku to juz po ptakach...temp spadla ponizej linii pokrywajacej... Kasiu Krokodylku buziaki!! oj chyba pada... mam mase pracy-wracm paaa Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: poniedziałek:((( 29.05.06, 14:07 Moniczko - miło, że się odezwałaś Troszkę Ci zazdroszczę tej szczawiowej, bo to moja ulubiona zupka, ale jakoś jej nie robię, bo mój T. nie przepada za nią zbytnio A szkoda... Ehhh... Może jak będę w ciąży będę miała argument, żeby ją sobie często robić i zajadać)) A tak sobie pomyślałam... Skoro już pokazujemy sobie wykresiki - to rzućcie okiem na mój: www.fertilityfriend.com/home/13740d Hmm??? Co myślicie?? Bo dla mnie ten mój wykres jest jakiś dziwny A może to ja jestem jakaś dziwna?? )) Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: poniedziałek:((( 29.05.06, 14:19 Agnieszko bardzo późno zaczęłaś mierzyć tempke, dlatego tak ciężko wyjść z Twojego wykresiku To wygląda tak jakbyś dopiero co miała jajeczkowanie, ale o tym się przekonasz (i my też)jak następne tempki skoczą w góre Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa ależ nam ucichło 29.05.06, 14:18 po wpisie monjan, nadyu jak tam? ja ciągle latam do ubikacji bo mi się wydaje że to (@) już a tu nic, wiecie szef mnie męczy, ten tydzień będę miała ciężki, chyba się nawet nie wyrobię żeby odebrać moje toxo wyniki, bo tam od 8 do 14, wiecie męczy mnie trochę ta niepewność, te cykle u mnie ciągle takie inne, ze nie wiem za każdym razem czego się spodziewać, mężus mój też zapracowany i mało się widujemy ma w pracy takiego kolegę którego żona właśnie urodziła, to są młodsi od nas ludzie (po 23 lata) i ten kolega biega miedzy pracą a domem i pomaga razem z teściowa żonie bo ona nie ma jeszcze siły i tak sobie opowiadają w pracy i tak się smięją nie spieszcie się zobaczysz (tak mówi do mojego m.) jak kupki przeraźliwie śmierdzą i że narazei dzidzia jego tylko je i śpi a on czeka kiedy zacznie płakać na całego śmiejemy się razem z moim m. jak mi to opowiada Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: ależ nam ucichło 29.05.06, 14:23 Monjan zawsze miała racje Jej wypowiedzi się sprawdzały No z jednej strony na logike ja też przecież czekam na @ (nawet pozwoliłam sobie na alkohol w sobote, bo wiedziałam, że lada chwila przyjdzie)ale widzicie nadzieja to taka złudna chadra Spałam przed chwilka 3 godzinki i po drzemce zmierzyłam tempke 37'C(podobno można mierzyć po wypoczynku). Jestem już pewna zmieniam gina!!Ide w tym miesiącu prywatnie i niech się dzieje wola nieba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: ależ nam ucichło 29.05.06, 15:48 ojej trąci pesymiznem...nie chciałam tak cie natchnąc! ale widocznie nastepny cykl nalezy do ciebie!! dobrze ze zmieniasz gina!! dzialanie!akcja!! brawo!!! buzka! Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: My, Folikówki :) 29.05.06, 14:09 Gdzie są jakieś stronki z wykresami,tak abym sama sobie mogła wprowadzać dane Nie wiem czy się przyda w czercu , ale wole już mieć. pozdrawiam!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: My, Folikówki :) 29.05.06, 14:17 www.fertilityfriend.com Powodzenia Ja już powoli to "łapię". Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: My, Folikówki :) 29.05.06, 14:17 www.fertilityfriend.com/ to stronka do wykresików tiny.pl/gs8f a to tłumaczenie co i jak (bo tamta stronka nie jest po polsku) Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: My, Folikówki :) 29.05.06, 14:26 fajnie wielkie dzieki jak coś to w czerwcu zacznę się tym bawić Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: My, Folikówki :) 29.05.06, 14:57 też zmieniam gina!jak poszłam ostatnim razem do mojej ginki i chciałam żeby dała mi skierowanie na podstawowe badania(krew,mocz)bo planuję ciążę i chciałabym mieć pewność że nic mi nie jest to ona z niewinną mina spytała po co mi to!!!na miłość boską,ręce mi opadły.w tym momencie kobieta się u mnie spaliła!! Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: My, Folikówki :) 29.05.06, 15:11 ah dakota tak to jest z ginami, często, niestety !! mój tez tak mówił że za wcześnie na badania, najpierw się starać a potem, dziwna ta ich filozofia ja zaraz znikam a nasz Misia pewnie się lada moment pojawi po pracy buziaki **** Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: My, Folikówki :) 29.05.06, 15:11 Kretynka, przepraszam. Ja mam wspaniałego lekarza, jak się przygotowywałam, to miałam całą długą listę badań, rozmaiał ze mną długo, tłumaczył, wypytywał o rodzine, chori\oby itp. bardzo go lubie i mam zaufanie, zobaczymy jak bedzie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re:Poniedziałkowe emocje... 29.05.06, 15:39 Cześć Kochane No, no, ale zadałyście mi lekturę...pracowity u nas ten poniedziałek i w posty obfity, począszy od postu Misi "w środku nocy" dalej leciało jak lawina... Dziewczyny, jako że będzie to tydzień pełen emocji i oczekiwań,życzę nam wszystkim dużo spokoju i cierpliwości oraz jak najwięcej wiadomośći typu "Mam 2 kreseczki"! Rybko...Proszę mi tu żadnych dolin nie łapać, bo w Dniu Imienin nie przystoi W urodzinki to jeszcze bym zrozumiała (bo ostatnio łapałam), ale imieninki to cudowny dzień! Życzę Ci tradycyjnie-jak wiele dziewczyn na tym forum-kawałka nieba w pieluszcze Niech w piątek (ani w sobotę, niedzielę. itd.) @ się nie zajawia.... Dwie Agniesie i Nadya - zamieściłyście swoje wykresiki, chętnie bym je obejrzała, ale - wstyd się przyznać jaki gapcio jestem - nie umiem ich otworzyć...Tzn. klikam na link, a potem pojawia się strona, ale wykresyu nie widzę i nie wiem na co mam wtedy klikać... Dzięki Nadya za podanie strony do robienia wykresów... Ja robiłam klika lat wykresy odręcznie, mam z tym cały zeszyt, ale te na stronie są chyba fajniejsze, bo z interpretacją...Może się skuszę w tym cyklu na coś takiego? Tylko z drugiej strony idę na monitoring, więc nie wiem czy jest potrzeba mierzenia tempek... Nadya, a co do Twoich objawów i sytuacji to..?????? same znaki zapytania jak dla mnie....Oj, trzymasz nas tu w napięciu;DDD Wszystkie trzymacie! Naliczyłam, że w tym tygodniu testują: ok. 1.06 - Agnieszki, Nadya, Kasia; 2-Hejka (przepraszam za skrót,Rybka,4-Dakota no i jeszcze An_76 i alfa...I może jeszcze kogoś pominęłam... W następnym tygodniu - Misia... TRZYMAM KCIUKI ZA WAS WSZYSTKIE!!!!! Cóż my z Martą, czekamy dopiero na staranka...Marta, to dobrze, że weekend urodzinowy się udał...A jak sam"Taniec wampirów"? Warto się wybrać? I czy są na to "wejściówki", bo bilety niestety drogie I zdawaj relacje z usg - rozumiem, że też będziesz mieć monitorowany cykl? Agnieszka_z-d...powodzenia! Widzisz...sesja ma też dobre strony np. taki, że dzis masz wolny dzień... Agniesia Łódzka - dziękuję za komplement Monjan - jak dzisiejsza wizyta u gina? Czy Twoja kruszynka coś urosła? Ostatnio miała chyba 3 mm Dakota...ja też się dziwię reakcjitej lekarki, ale wiele dziewczyn na forum spotkało się z takimi sytuacjami...Dziwne podejście jak na lekarza, no nie? Kasia...pewnie zaraz wrócisz z pracy...Ciekawe jak dziś Twe samopoczucie? Pozdrwiam Was wszystkie serdecznie u progu tego nowego tygodnia...Monika Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re:Poniedziałkowe emocje... 29.05.06, 15:48 Jest i nasza kochana Myszka Witam maleństwo Jeszcze raz wyśle ci linka jak chcesz pooglądać wykresik ale mi normalnie się otwiera Ja już zwątpiłam mówiąc szczerze Chyba po prostu mam cykle bezowulacyjne zresztą zobaczysz zaraz www.fertilityfriend.com/home/12d660 tak wygląda wykres teraz Wcześniej była pięknie owulacja zaznaczona w 18dc!!A jak Ty się słoneczko czujesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
monjan och Mycha!! 29.05.06, 15:50 jak ja kocham te twoje opowiadania!!twoje posty sa tak dlugie i tak cudownie napisane, ze milo sie czyta!! dam wam znac jutro jak u gina, zaraz spadam buzka trzymam kciuki za testujace!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 dzięki! 29.05.06, 16:02 dzięki dziewczyny za dobre słówka co do ginki,z drugiej strony nie można ich tak tłumaczyć "lekarze już tacy są".w końcu taką kasę co miesiąc potrącają nam na różnorakie ubezpieczenia zdrowotne że chyba łaski nam nie robią.teraz idę do ginki prywatnie,koleżanka chodzi do niej z ciążą od początku i jest b.zadowolona-profesjonalizm+miła rozmowa w cenie. ogólnie łapię jakiegoś doła,mam dziwne przeświadczenie że jednak się nie udało,brzuch boli mnie jaka na @ i ogólnie czuję się bleeeee Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: do Nadyi i Monjan 29.05.06, 16:13 Och, Dziewczynki.... Czerwona jak burak jestem!!! Ale się zawstydziłam... Dziękuję Wam za miłe ciepłe słowa...Kochane jesteście Wstyd mi...bo żyjąc w XXI wieku nie umiem otworzyć wykresu... Anetko, klikam na link, otwiera się strona, są tam różne napisy po angielsku, ale...wykresu nie widzę Wstyd mi, bo nie umiem tak dobrze czytać po angielsku... A wtedy pewnie bym zrozumiała...i wykres ujrzała! Wstyd mi, bo mój mąż pracuje jako komputerowiec, komputery to jego pasja, a ja...zawsze proszę go o pomoc i on mi wszystko robi.. Ale teraz mąż w pracy... Wstyd mi, bo nie umiem streszczać swoich myśli, tylko piszę eseje... A przecież obiecywałam być mniej gadatliwa w postach... I nie udaje się. Ach, Dziewczyny! I tak to jest! A jesli chodzi o moje samopoczucie - to codziennie szepczę do swojego brzuszka by wypielęgnował piękne pęcherzyki na ten miesiąc,co by pani dr je pochwaliła na usg i co by starania czerwcowe w końcu dały efekt. I codziennie patrzę dyskretnie, czy mąż "wsuwa" lekarstwa, co by wzmocnić tę armię żołnierzy...tak jak mu androlog przepisał... Czekam Dziewczyny na dalsze newsy od Was - o wizycie u gina od Moniczki i na rozwiązanie zagadek ???? (oczywiście na II kreski)u Aneci... Bardzo zawstydzona Mycha... Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Re:Poniedziałkowe emocje... 29.05.06, 16:00 Witam Was kochane U nas dzis tochę słoneczka zawitało Ale wiatr nie daje za wygraną Dziś cały dzień mnie boli brzuch i na zmianę jajniki, w pracy, jak siedziałam, to az musiałam sobie guzik od spodni odpiąć Piersiątka bolą i to aż od pachy. Nic nie mówie, niech się dzieje wola Nieba Dzis u nie 23 dc na 25. nadya22 - bidulko.... to się naplątało. Niestety ja w ogólne nie zanm się na wykresikach... i jak oglądam Wasze to dla mnie czarna magia Ale tylko czekam na dobre wieści od Ciebie aagniesia - no to wytrzymujemy do Dnia Dziecka, choć Ty juz mogłabyś testować, u mnie trochę za wcześnie. A jeśli chodzi o męskie rozmowy.... To dobrze, że o tym rozmawiają... zawsze warto poznac męski punkt widzenia rybko - Uśmiech poproszę !!!! Jednoczesnie prosze przyjąć i ode mnie bukiet najlepszych życzeń. monjan - mogłaś mi podrzucić trochę szczawiowej, dawno jej nie jadłam, aż mi ślinka pociekła.... Mniam Juz czekam na wieści od Ciebie po wizycie u gina... Jestem ciekawa, jak Twój bąbelek sie miewa.... Czy już cos było widać na USG.... Ach... zdawaj relację i to szybko.... Całuski.... Mycha - Dzieki za uporządkowanie , kto kiedy testuje, ja sie pogubiłam... a tu taka niespodzianka. Ściskam goraco.... Teraz zmykam robić obiadek Jeszcze tu zawitam Pozdroweinka dla Was wszytskich..... Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re:Poniedziałkowe emocje... 29.05.06, 16:38 i zbliża się koniec racy na dziś więc jeszcze parę słów do Was. Krokodylku! Oby te objawy miały w sobie jak najwięcje optymizmu! Trzymam kciuki! Hmm, mniam na tę szczawiową Monjan też nabrałam ochoty... Myszka ślicznie nam uporządkowała terminy. I nie masz się czego wstydzić! KAżda z nas jest w czymś lepsza i w czymś gorsza.. A "taniec Wampirów" - dla mnni taki sobie, ale ja w ogole nie przepadam za tego i typu "sztuką" - jeżeli to tak można nazwać. Dla mnie ważne, że M się podobało. Ja wolę oryginał Polańskiego. Bilety okropnie drogie- ale były tam tłumy młodych, piszczących- jak wynikało z rozmów w trakcie przerwy, które były juz któryś raz z kolei. no to na dziś zmykam. Miłego popołudnia! marta Odpowiedz Link Zgłoś
rybka303 Re:Poniedziałkowe emocje... 29.05.06, 17:01 Dziewczynki kochane! Bardzo dziękuję jeszcze raz za zyczenia! Nawet nie wiecie jak mi miło! W pracy dostałam piękną orchideę i czekoladkii już tylko godzina do końca dnia pracy... jakoś wytrzymam. a zmieniając temat, to nie umiem zrobić sygnaturki bez tego wpisywania całego kodu html. Jeśli mogę prosić, to chętnie przyjmę sugestie Sciskam mocno Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 ja też poproszę o pomoc 29.05.06, 18:11 a może któraś z was,kochane folikóweczki wie jak zrobić sygnaturkę ze zdjęciami,tak żeby po każdym moim poście na dole pisało np.Julka i żeby były tam jej zdjęcia.wiem że takie ustrojstwo ma "matka-założycielka" folikówek-mamusiamartusi.wiecie jak takie cóś zrobić?będę wdzięczna za podpowiedzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re:Poniedziałkowe emocje... 29.05.06, 18:20 Witajcie Kochane!Jakos tak mi smetnie.To przeziebienie dalej mnie gnebi, a juz myslalam , ze odchodzi.Tym razem boli mnie w klatce piersiowej.Poszlabym dalej n L-4,ale wtedy moi wspaniali uczniowie(przynajmniej dwojka) zostana na drugi rok w 6 klasie.Dzisiaj wiec poszlam do pracy, a oni ...na zawodach!Grunt to nie przejmowac sie))Wlasnie pije kawke.Na razie staranka przystopowalismy.Jestem ciekawa czy cos z tego bedzie w tym miesiacu-to nasze pierwsze))Z tym, ze przed owulacja probowalismy-podobno to dobry sposob na coreczke.No, ale pewnie trudniej zajsc.Dobija mnie tylko ten kaszel.Sama nie wiem, czy byloby dobrze, gdybym w taki sposob zaczynala ten czas. Pozdrowienia dla wszystkich i serdeczne zyczenia dla Rybki)))*** Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: My, Folikówki :) 29.05.06, 18:20 Hmmm... Myszko jak dla mnie nie ma co się wstydzić. A wykresików ff nie widzisz - bo jeszcze Ci się nie zdążyły załadować. Najpierw ładuje się strona różne napisy itp. a dopiero potem wykresiki. W zależności od szybkości internetu może to potrwać nawet kilka minut. Więc "odpal" któryś z wykresów i cierpliwie poczekaj - na 100% się pokażą. Popatrzyłam sobie na ff na różne karty na "Chart Gallery" i powiem Wam, że można tam znaleść naprawdę wykręcone wykresy różnych dziewczyn. Matko... Jednej cykl trwał 56 dni... innej ponad 70 dni. A jeszcze innej tylko 17 - taka to ma dobrze - może robić więcej staranek w roku Jednak nie ma reguły co do długości cyklu, fazy lutealnej, objawów owu itp. Każda z nas jest inna drogie Panie A nauki mam już powoli dość. Uczę się tego od piątku i nadal nie ogarniam A zaliczenie już jutro... Kuna jego.... Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 My, Folikówki :) 29.05.06, 20:19 Witam.... pod wieczór.... Cos Misiulka sie nie odzywa... Skarbeczku... gdzie jestś ??? Ja właśnie wróciłam ze spacerku z psem i postanowiłam go wyczesać.... Gdy weszłam po tym do domu zrobic porządek przy kawie ( 3 doniczki) to musiałam się rozebrac do stanika, bo tak mi się słabo zrobiło, a serce myślałam, ze mi z klaty wyskoczy Teraz już ochłonełam.... Zbawienna jest woda niegazowana.... - zawsze pod ręką Acha... pomyliłam się, bo dziś mam 24 dc... na 25. Jutro ostatni dc..... Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 No i ja w końcu jestem :) 29.05.06, 21:09 Krokodylku Jestem, Kochaniutka Jestem, dziękuje ze o mnie pamiętałas. Ojej chyba godzinke mi zajęło dokładne przeczytanie waszych poscikow, pełnych ciekawostek. A wiec pokolei nadya- no jestem bardzo ciekawa rezultatow tej spozniajacej sie @, moze wyslychały Nas w koncu Boćki ?? aagniesiaa- trzymam oczywiście kciuki za Ciebie Rybko- Wszystkiego Najlepszego, Spełnienia Marzeń (-_-)Buziolek ode mnie Grecia- wracaj bo jestem ciekawa cio tam slychac u Ciebie !!! Mycha- jesteś super (usmialam sie dzis przy Twoim posciku) agnieszkamonikaz- hehe ja tez w glebi serca celowalam na core agnieszka z_d- powodzenia jutro, zalicz pokaz, co potrafisz Aha dzis robilismy sami 1 raz pizze spod itd super wyszla objadlam sie za DWÓCH hehe. Trzymajcie sie, ciagle o Was mysle. MISIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Na wesoło ;) 29.05.06, 21:47 Sluchajcie zapomniałam Wam napisać, co mi się dziś w biurze przydarzyło.... Otóz... ja jem pierwsze śniadanko dopiero w pracy między 8 a 9. Tradycyjnie jest to jogurcik naturalny z musli. Dzis było tak samo. Zawsze przed otworzeniem jogurcika troche nim potrząsam, aby konsystencja w kubeczku zrobiła się jednakowa. Biorę jogurcik do ręki .... robię szybkie zamachy nim ....i ........ patrzę a jogurt z kubeczka ... frunie przez pół biura.... w jedna i drugą stronę. ))) Zamarłam.... zamiast szybko sprzatać. Patrze na kubeczek... zamknięty... Co u licha... Okazało się, że kubeczek pękł po boku... i stąd jogurcik powędrował na ściany, krzesła, dwa biurka, podłogę, telefon i... moje czarne spodnie Na szczęście pół kubeczka zostało, tak więc sniadanko zostało skonumowane..., ale z usmiechem na twarzy... PAMIETACIE !!!!! Zanim jakimkolwiek kubeczkim porząsniecie, sprawdzcie go ze wszystkich stron Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Na wesoło ;) 29.05.06, 23:10 No, jak radośnie się na forum zrobiło... Kasiulka nas rozbawia i na pewno wszystkie - nawet te najbardziej zestresowane bliskimi testowankami Folikówki - już będą spokojniejsze... Muszę się Wam pochwalić Przed chwilą po raz kolejny postanowiłam stoczyć bój z wykresami...Zastosowałam się skrupulatnie do wskazówek Agnieszki i...VICTORIA!!! Ujrzałam Wasze wykresy Dziewczyny...)) Są piękne! Wykresik Łódzkiej Agniesi jest książkowy, Agnieszko warszawska Twój to już raczej pokazuje tę drugą fazę po owulacji... A Nadya...cóż nadal ????? nie wiem co o tym myśleć.... Oj, Anetka, Anetka...dajesz nam tu do myślenia w tym miesiącu Dziewczynki idę spać w dobrym humorze... ...bo odniosłam zwycięstwo w walce z wykresami, ...bo żadna z nas dziś nie dostała @, ...bo Kasia mnie rozweseliła, ...bo jestem ciągle pełna energii po pielgrzymce Papieża ...bo Wy jesteście... Ps.Agnieszko, trzymamy kciuki za pomyślne zaliczenie. Misia,chyba jutro też zrobię pizzę, bo mi smaka narobiłaś Dobranoc! Do jutra Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Na wesoło ;) 29.05.06, 23:17 mniam,mniam! mnie też ślinka leci na pizzę. Mycho-też przed chwilą odniosłam swój malutki internetowy sukcesik!-udało mi się (po 4 godz.)chyba dołączyk do moich postów sygnaturkę ze zdjęciami Julci! Och,unoszę się pod sufitem,tak mi lekko że nie jestem aż tak wybitnym tłukiem komputerowym. Miłych snów,do jutra!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Wtorek :) 30.05.06, 04:59 Czesc ! Dzis wstalam z ochota bo deszczyk pada i mi nie szkoda dnia a pozniej smialam siez Kasi (jorgurcik) hahahaahahahhahahha. Ona jest cudowna! A teraz juz cosa mniej optymistycznego - brakło mi folika. Ale spoko loko nadrobie U mnie 22 dc, a wiec u Kasi 25 wiec zycze Ci Malenka aby ta @ nie zawitala. Tzn wszystkim zycze zeby wredota malpowa nie przyszla! Ja czekam tak gdzies do 32-33 dnia cyklu hehe. Papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Wtorek :) 30.05.06, 07:59 Hej!no właśnie,u nas też deszczysko ale ja w przeciwieństwie do misi nie jestem tym faktem zadowolona!!nie chce się nawet nosa z domu wystawiać,zimno,brrrr. u mnie też 25 cyklu,za trzy dni powinna przyleźć wredna @,pożyjemy,zobaczymy!! Sciskam was cieplutko na resztę dnia)) Odpowiedz Link Zgłoś
an_76 Re: Wtorek :) 30.05.06, 08:11 Witajcie we wtorek dziewczynki Zawsze mi się wydawało, że jak wstaję 5.20 to znaczy, że bardzo wcześnie, ale widzę że misia mnie zdecydowanie pobija podziwam, podziwiam o, właśnie dobrze, że przypominasz, mi też się folik kończy, muszę zakupić no i jeszcze zaklęcie - żeby @ nie przyszła do żadnej z nas, żeby nie przyszła, żeby nie przyszła... Odpowiedz Link Zgłoś
monjan byłam na usg! 30.05.06, 08:39 hej dzieweczki wczoraj bylam u lekarza i poniewaz beta byla niska skierowal mnie na usg dzis 6tc1dz był widoczny pęcherzyk płodowy i zarodek!! CRL 17mm ma 2,3mm!(GS)co daje 5tc6d wiec ciut za wczesnie na serduszko...niestety nie było go widac... "trofolast bez cech odklejenia"-co to znaczy?? "kanał szyjki zamknięty" gin mowil zeby sie nie denerwoawac tym, ze jest ok ale kropeczka była! Rybka przyjmij i moje zyczenia!! Misia uwazaj na jogurty sorry dziewczyny szczawiowa sie skonczyla... buzka __ i zdarzył się... mój Cud Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: byłam na usg! 30.05.06, 08:50 garatulacje Monicako,niech twoja dzidzia rośnie zdrowo, jeśli bez cech odklejania to znaczy że wszystko ok!!! wiem.onet.pl/wiem/01ab7d.html Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Do monjan 30.05.06, 14:33 Czesc, kurcze ja tez bym juz chciala isc na USG, no ale to dopiero wtedy jak "zaciaze" fajne to musi byc uczucie? A ciemu mam uwazac na jogurty ? nie pomylilo sie cosik? Ja ich nie jem (bo nie lubie) Buzka. Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Do monjan 30.05.06, 14:44 jasne! to Mycha rozwalika kubek sory a najfajniesze chyba usg bedzie jka mojej kropce bedzie pikało serduszko i jak bedzie widac raczki i nozki... i polub jogurty!!! sa zdrowe paa __ moja kropka ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Wtorek :) 30.05.06, 09:00 Hej dziewczynki, wracam do punktu wyjścia bo 1dc ale dziękuję za trzymanie kciuków, cóż Mycha moje wykresiki może są książkowe, ale napewno nie ciążowe niestety jeszcze nie w tym cyklu ale jeszcze inne oczekujące zostały, piszcie co i jak jem sobie bułeczkę z ziarnem i ogóreczkiem małosolnym, w niedzielę sobie zrobiłam i na dziś mam, pych jak ja uwielbiam ogóreczki Moniczko monjan nie denerwuj się niepotrzebnie wynikami, napewno są dobre i jest tak jak mówi lekarz, szkoda tracić tak piękne miesiące na stresy, zobaczysz fasoleczka będzie zdrowiusieńka, a tak nawiasem mówiąc ciekawe co ja ta bardzo marzę o dziewczynce, tak bardzo bardzo mocno ahhhh ale miłe marzenia ale teraz muszę zejść na ziemię, praca czeka ściskam was kochane !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rybka303 Re: Wtorek :) 30.05.06, 09:27 Hmmm, nakrzyczcie na mnie! po wczorajszej dolinie dziś jak kretynka zrobiłasm sobie test i oczywiście wyszedł negatywnie (26 d.c).Rany, tak mi sie uroiło, że nawet widziałam u siebie ciemniejsze brodawki! Czyli nie wytrzymałam nawet do Dnia Dziecka Takiej marudy to chyba jeszce nie miałyscie na Forum ) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Wtorek :) 30.05.06, 10:52 No Rybko, krzyczeć na Ciebie na pewno nie będziemy! za to mocno przytulimy! Ja dziś od rana tylko się wkurzamy. Biegam od urzędu do urzędu, wszędzie biuroracja, niczego załatwić się nie da, bałagan na całego. NA dodatek jeszcze się z pracownikami użeram! eh... ale jak zaglądam na forum to mi od razu lepiej więc się do Was uśmiecham! pozdrowionka M Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Wtorek :) 30.05.06, 11:58 Rybko!proszę posłuchać Martusi,dołączam do niej. Główka do góry,może po prostu było za wcześnie na teścik,ja mam dziś 25 dc i czekam z testem na 04.06. powtórz za kilka dni a na razie uśmiech na buźkę proszę,będzie dobrze))))) Odpowiedz Link Zgłoś