Dodaj do ulubionych

Testowanie w Dzień Matki;-)

15.05.06, 20:40
Co Wy na to,żeby okazało się, że będziemy mamusiami w ten piękny dzień?
Mi akurat @ przypada na 24-26.05. Mam nadzieję, że jej nie będzie!
Na razie z ewentualnych objawów to ból podbrzusza i jajników (jajniki
przestały boleć po duphastonie, który zażywam od 16 dnia cyklu), a poza tym
takie dziwne uczucie w sutkach (ciągnięcie???) i zawroty głowy. Na siłę
raczej nic nie wymyślam, bo ciążę planowaliśmy tak za parę miesięcy, co nie
wyklucza tego, że byłaby to baaardzo miła wpadkawink))
No to jak? Kto chce zostać mamusią w Dzień Matki?wink No i jakie macie objawy,
a może żadnych tylko przeczucie? Też dobry objaw.
Pozdrawiam serdecznie,
Inka
Obserwuj wątek
    • pikus26 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 16.05.06, 00:39
      Ja tez przewiduje @ na 25 maja,jak nie przyjdzie 26 testuje,moze to bedzie ten
      szczesliwy dzien i miesiac...
      • filemonka7 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 16.05.06, 07:32
        ja też przewiduję @ na 25-go, i gdy nie przyjdzie @ to wtedy przetestuję!
        Bądźmy dobrej myśli smile
    • dorota.m1976 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 16.05.06, 07:42
      Ja powinnam miec 22-05 więc 26 to tez bedzie dobry dzień na testowanie ,
      choć staram sie nie robić nadziei.
      To moj pierwszy cykl starań i staram sie nie nakręcać ...
      • karinaera Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 16.05.06, 08:43
        Hej!!a ja już zrobiłam 2 testy- i dwa razy mi wyszły pozytywne!!!!26 umówiłam
        się na wizytę do mojego ginekologa i mam nadzieję ,że będzie to najpiękniejszy
        dla mnie Dzień Matki!!
    • emkz Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 16.05.06, 17:26
      Gratulacje Karinaera! Życzę zdrówka i wszystkiego dobrego dla Ciebie i maleństwa!
      A dla nas wszystkich testujących 26.05 Twoja obecność tutaj jest tylko dobrym
      znakiemwink
      A może jakieś symptomy już u Was występują? Ja jeszcze tempke mam dosć wysoką,
      ale nie wiem, może to z przemęczenia, bo ostatnio straaasznie dużo czasu spedzam
      w pracy;-(
      Pozdrawiam wszystkie i trzymam kciuki!
      • annajas Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 16.05.06, 18:33
        Witam, ja też będę testowała w Dzień Matki i mam wielką nadzieję, że po roku
        bezowocnych starań w końcu się uda a ten wyjątkowy dzień przypadnie właśnie w
        Dzień Matki, czego sobie i Wam gorąco życzę!
        • filemonka7 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 16.05.06, 23:17
          karinaera gratulacje! może fluidki przejdą i na nas? smile
          ja objawów nie mam, piersi mnie bolą ale to u mnie normalne, tempka wysoka jak
          zawsze po owu. nie nakręcam się, nie oczekuję, choć nadzieję mam.
          Pozdrawiam smile
          • karinaera Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 17.05.06, 10:31
            Dzięki dziewczynysmileTrzymam za was kciukismile
    • emkz Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 17.05.06, 16:49
      A ja im więcej myślę o tym, że mogę być w ciąży tym bardziej się zaczynam bać i
      nie wiem czy jestem już gotowa. Właśnie zaczęłam nową pracę i możliwy niedługo
      awans... Ajć! Sama nie wiem czego chcę, a poza tym jak to mawiała Scrlet O'Hara
      - 'Pomyślę o tym jutro'wink Czyli wtedy kiedy faktycznie sie okaże, ze w tej
      ciąży jestemwink Byle do Dnia Matki!
      • kaluha Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 17.05.06, 18:20
        no to jest nas dwie smile
        moja @ też ma termin 24-25, więc 26 już będę testować
    • emkz Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 18.05.06, 19:56
      Hop do góry!
      Jeszcze troszkę ponad tydzieńwink
      Testy już kupione? Ja jeszcze się boję, a poza tym nie chce, zeby mnie kusiło...
      • kaluha Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 18.05.06, 20:26
        ja kupie dopiero jak będę mogła już testować. inaczej od razu bym je zrobiła.
        jestem niecierpliwa, i ciągle mam ból w dole brzucha. ale wczoraj ogarneła mnie
        wątpliwość....za pierwszym razem miałoby się udać? wiem, po łapach powinnam
        dostać. na szczęście dziś już mam więcej wiary że będzie dobrze.
    • emkz Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 19.05.06, 20:01
      Wszystkie objawy jak ręką odjął minęły;-(
      Zmęczenie zostało, ale to dlatego, że pracuję ostatnio 12 h na dobę, a śpię 4...
      Ech, no nic; pożyjemy, zobaczymy...
      • filemonka7 Maj to szczęściwy miesiąc !!! 19.05.06, 21:02
        Dziewczyny, maj to jest szczęśliwy miesiąc! Na jednym forum dziewczyn
        testujących wczoraj okazało się, że mnóstwo z nich ma dwie krechy! Ich objawy
        wcale nie wskazywały, jeszcze kilka dni temu one były w takiej sytuacji jak my
        dziś smile Już się nie mogę doczekać !!!
        Nie nakręcaj się... Ale naprawdę nie mogę się doczekać!
        smile
        • dru Re: Maj to szczęściwy miesiąc-TO PRAWDA! 20.05.06, 19:21
          Dziewczyny, nie wytrzymałam i zatestowałam dziś rano.
          I w pierwszej chwili rozczarowanie, bo nic, ale po 3 min. zauważyłam ledwo widoczny, różowawy cień w miejscu II kreski!!!! Jest krecha, słaba jeszcze, ale ją wypatrzyłam. Boże!!!!!!!!!! Jestem w ciąży!!!
          Ostatnia miesiączka 25 kwietnia, cykle 30 dniowe.
          Jakby która jednak nabrała ochoty na testy, to testujce WYŁĄCZNIE z porannej próbki moczu.
          POWODZENIA!!!
          PS dziś jest nasza 6 rocznica ślubu smile)

Tra la la smile))))))))
          • filemonka7 Re: Maj to szczęściwy miesiąc-TO PRAWDA! 20.05.06, 20:26
            Dru, czyżbyś była kolejnym dowodem na Szczęśliwy Maj, dobrym zaczątkiem na tym
            forum? Serdeczne gratulacje smile
            • dru Re: Maj to szczęściwy miesiąc-TO PRAWDA! 20.05.06, 21:07
              Pewnie!!!
              Żeby tylko przejść przez dzień, w którym miałby pojawić się okres...

Wszystkim Wam życzę powodzenia i trzymam kciuki! smile
          • kaluha Re: Maj to szczęściwy miesiąc-TO PRAWDA! 21.05.06, 00:08
            no ja właśnie dziś też nie wytrzymałam i kupiłam test - jutro z rana chyba
            testuję. ostatnia @ 24 IV i też ok 30 dniowe cykle. a niech to, nie wytrzymam
            jeszcze tygodnia, no ...
            • filemonka7 Re: Maj to szczęściwy miesiąc-TO PRAWDA! 21.05.06, 10:34
              kaluha, i jak?
              • emkz Re: Maj to szczęściwy miesiąc-TO PRAWDA! 21.05.06, 11:44
                no Kaluha! Umarłaś z wrażenia???wink
                Daj znać koniecznie!
                • kaluha Re: Maj to szczęściwy miesiąc-TO PRAWDA! 21.05.06, 15:10
                  sad
                  kurde no
    • dru Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 20.05.06, 19:23
      Chciałam dodać tylko, że z objawów tylko odrobinę częstsze sikanie i niechęć do słodyczy, które wcześniej żarłam po prostu smile)

• emkz Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 20.05.06, 23:15
        gratulacje!!! Ale fajną rocznice maciewink
        Prześlij fluidki!wink))
        • dru Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 21.05.06, 11:34
          Przesyłam fluidki, uuuuuuuu smile)
          • nadya22 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 21.05.06, 12:59
            Jak dziś dziewczynki smile Już niedługo będziecie mogły testować smile Ja czekam do
            Dnia Dziecka choć przez ten wątek kusi mnie, żeby zatestować wcześniej smile W
            sumie u mnie druga faza trwa 12 dni a te akurat mijają w Dzień Matki!!Kaluha i
            jak niecierpliwa kobietko!??Znasz już wynik testu??Macie jakieś objawy??
            Poczytajcie co znalazł dziubasek (Gosia) na wątku sposoby na ciąże smile Jest tam
            lista rzeczy, które odczuwała dziewczyna od 6 dni po owulacji!!A potem dajcie
            znać czy coś z tych objawów macie smile ciumaski papa
            • filemonka7 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 21.05.06, 13:21
              dru, łapię ! smile
              • filemonka7 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 21.05.06, 13:27
                nadya22, objawy fajne, ale ja chyba podpinam się tylko pod jeden: zwiększony
                apetyt. A potem mi niedobrze. Ale nie wiem, czy to się wpisuje.
                Tak czy owak, jestem dobrej myśli smile
            • kaluha Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 21.05.06, 15:13
              obbjawów to ja mam mnóstwo - sikam co chwile, cycolki mi spuchły, boli w kółko w
              dole brzucha, niedobrze mi też...haha....ale to akurat swoją drogą całe życie mi
              z rana niedobrze. niesteety nie ma najważniejszego objawu w postaci drugiej
              kreski sad
              ale będę dzielna, trochę posmutniałam z rana, ale jest to nasza pierwsza
              oficjalna próba więc na pewno się doczekamy.
              a jak u Was? kusicie się wcześniej? czy czekacie do dnia mamci?
    • emkz Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 21.05.06, 16:39
      Kurcze, tyle tam postów, że nie mogę znaleźć tego o objawach;-( U mnie tylko
      wyższa tempka (ale to niemiarodajne, bo nigdy nie miałam serca do porządnego
      mierzenia) i ból podbrzusza od czasu do czasu. Zawroty głowy i mdłości też się
      zdarzają, ale jak to dobrze niestety wiemy, objawy te mogą być dowodem na
      wszytsko;-(
      Trzeba być jednak dobrej myśli kobietki i wierzyć, że nam się też uda, skoro
      tyle babek już w maju zafasolkowało!!!wink))
      Teścik już dziś zakupiłam, ale jestem twarda i zamierzam zatestować w Dzień
      Matki (mam nadzieję, że wytrzymam - wytrzymamy te 5 dni).
      Kaluha nie martw się tą jedną krechą! W piątek zobaczysz IIwink
      • kaluha Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 21.05.06, 19:26
        to chiba o to chodzi, co nadya22 pisze:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=40942154&a=41973329
        • luna67 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 21.05.06, 20:38
          Ja tez sie do was przylaczam, bo zle obliczylam (ale wstydsad(() i wpisalam sie
          tam gdzie nie potrzeba;-((( a jest to moj 6 cykl staran, a moze dopiero pol
          roku? (tak lepiej brzmiwink))
          Mam (co do dnia) 28 dni cyklu, a ostatnia @ byla 27.IV, czyli powinnam robic
          test 26.IV dzien po spodzewanej @, lekarz mi zaproponowal badanie krwi 22.V, ale
          ja mam juz dosyc tego klucia wiec robie z moczu juz 23.V, moge sie do was pomimo
          tego dolaczyc????

Jezeli sie tym razem uda to dla nastepnych "pokolen starania sie" zrobilam mala
          liste objawow, i mam nadzieje ze nie wypoczwarza sie w liste UROJENIA:

1. 5 dni po owu lekkie ciagniecie w macicy i lekkie klucia (czyzby zagniezdzenie
          sie jaja?)
          2. 6 i 7 dzien wzmozony apetyt, sennosc i lekko bolace piersi (jakby "dreszcze"
          w srodku piersi)
          3. 8 dni czestsze oddawanie siusiu
          4. 9 dzien od czasu do czasu bole w pachwinie, i po zimnym prysznicu wzmozone
          bolace piersi
          5. dzisiaj jest 10 dzien po owu i mam wrazenie jakbym miala maly kamien w macicy
          (poprostu czuje ze mam twardsza macice), brzuch mialam zawsze plaski a teraz
          jest (nawet przy wciagnieciu powietrza) zaokraglony, jakby napuchniety.

Trzymam za was kciukiwink a wy za mnie, zeby to nie byla ciaza urojonawink OK.?
          • emkz Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 21.05.06, 21:30
            Jak najbardziej zapraszamy!!wink Razem raźniej!
            Pozdrawiam i obiecuję trzymać kciuki!!!

PS. No i czemu mnie te piersi nie bolą, buuuu. Tylko macica - obawiam się, że na
            zbliżający okresik... buuuuu ;-((((((
        • emkz Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 21.05.06, 21:10
          o choliwcia, podziwiam za tak skrupulatne pamiętanie/notowanie wszystkiego!
          Z tego wynika, że każda z nas początki ciąży przechodzi inaczej: nadmierna
          energia - ospałość, apetyt - jadłowstręt, itp.itd.
          Ja się czuję 'dziwnie', tylko te piersi nic a nic nie bolą;-(
          No i teścik kusi...
          • kaluha Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 21.05.06, 21:39
            no właśnie. a najlepsze jest to, że jakie by te skutki nie były, to myślimy że
            są właśnei skutkami smile I OBY BYŁY!
            ja na przykład mam chuśtawki nastrojów, haha, test był sad a potem sobie myśle:
            no....sutki to mnie kurka bolą naprawdę wink. ale teraz to ja czuję się jednak
            bardziej jak przed okresem, puchnie mi wszystko w środku i w ogóle. sad jednak.
            • emkz Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 21.05.06, 21:59
              Nooo, beznadziejna ta niepewność - to przez to można mieć huśtawki nastrojów!!
              Powinno się wiedziec od razu: ciąża albo nie, np. na brzuchu coś nam wyskoczy i
              wiemy, albo coś podobnego...
              Jedyna pociecha: objawy na @ identyczne jak na ciążę, bądź brak jakichkolwiek
              objawów...
              Dobrze, że od jutra mam na 6 rano do pracy to przynajmniej nie będzie mnie
              kusiło zrobienie testu, bo o tej porze to ja nieprzytomna jestem...
              Trzymajcie się dziewuszki. Byle do piątku i trzymajmy kciuki!
              • filemonka7 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 21.05.06, 22:23
                Oby do piątku!
                Ja zamierzam wytrzymać. Pierwszy dzień, kiedy mogę się spodziewać @, to środa,
                ewentualnie czwartek (zależy, różnie bywa). Jeśli więc w środę rano tempka
                będzie wysoka, będę się cieszyć. Jeśli w czwartek nadal będzie wysoka, będę się
                bardzo cieszyć. A jeśli w piątek też, to wstaję rano i teścik smile
                Mnie bolą piersi, ale często przed @ bolą. Do wc też chodzę częściej, ale też
                więcej piję. Apetyt mam, czasem mi niedobrze. Trudno powiedzieć.
                A teraz zaczął mnie pobolewać brzuch, niestety jak na @. A kysz!
            • kaluha Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 21.05.06, 22:15
              kurka!! i błędy robię!! Huśtawki oczywiście. a robienie błędów nie jest może
              objawem? wink szkoda że nie, byłabym pewniakiem. papaski bobaski.
              • emkz Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 21.05.06, 22:45
                To byłby nowy objaw! Kto wie?wink
                I jeszcze jedna myśl przed pójściem grzecznie do łóżeczka: jakbym tak zaczęła od
                jutra codziennie rano rzygać, tzn. wymiotowaćwink byłabym najszczęśliwsza na
                świecie - ot, jak mi niedużo do szczęścia potrzeba...
                Chyba że byłby to objaw zatrucia pokarmowego... wtedy to co innego.

Dobranoc!
                • filemonka7 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 22.05.06, 07:38
                  emkz napisała:

jakbym tak zaczęła od
                  > jutra codziennie rano rzygać, tzn. wymiotowaćwink byłabym najszczęśliwsza na
                  > świecie

hihi, przyłączam się na całego smile))

• kaluha Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 22.05.06, 09:37
                  o mamo....naprawdę należy nam się druga kreska. ja póki co znalazłam jeszcze
                  jeden objaw (bo znowu wierzę, że może tamten teścik nei wyszedł bo za
                  wcześnie....na pewno...) - mam spuchnięte place rąk. co wy na to? może być?
                  najgorsze jednak że czuję się zupełnie jak na okres...uuu. pozdrawiam.
          • luna67 Re:schowajmy tesciki do dnia matki, bo kusza:-) 21.05.06, 23:03
            jak bys miala 6-ty miesiac staran to bys nawet burczenie w brzuchu zapamietalawink))D

Czytajac te powtarzajace sie pytania i ktore tez sama sobie zadawalam, zaczelam
            zapisywac, mialam juz dwa razy dwie kreski, ale moje anioleczki nie chcialy
            jeszcze byc ze mna, opozniona @ o 5 dni co mi sie nie zdarzasad(((
            Dwa razy te same objawy??? i te dwie dreski w 29 dniu cyklu?

Objawy ciazy maja moim zdaniem rozlegla game, zalezne sa od organizmu kobiety,
            trybu zycia i od wieku kobiety

Humory tez mam i to jeszcze jakie, wyuzdane, jak nigdysmile moj nie moze sie
            nadziwic skad je biore i pyta ile mam jeszcze w zanadrzuwink))

Wlasnie ten tescik....,kazalam mojemu schowac, ale jak go znam to tak dobrze
            schowa, ze go 23.V sam nie znajdziewink))))
            • filemonka7 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 22.05.06, 07:45
              a w ogóle to nie wiem jak Wy, ale ja nie mogę spać. Dziś obudziłam się o
              czwartej i nie mogłam usnąć. To chyba z nerwów. Miałam nie mieć nadziei, ale
              ona mi się zrobiła, przeleżałam kilka godzin wyobrażając sobie, jak to będzie
              gdy się okaże że się udało. Jednocześnie co chwila denerwowałam się, że
              przecież mogło się nie udać, że mogę dostać @ i będzie mi znowu smutno.
              Ech.
              • nadya22 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 22.05.06, 08:49
                luna widze, że jesteś na wcześniejszym wątku smile I bardzo dobrze, bo szybciej
                będziesz wiedzieć tongue_out Nio skoro lekarz powiedział, że możesz bete robić 4 dni
                przed spodziewaną miesiączką, tzn ze już wtedy beta skoczy uncertain Może by tak się
                skusić??hm zabiłaś mi ćwieka sad
                • luna67 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 22.05.06, 10:54
                  O rany, dzisiaj pojede tylko na pare godzin do pracy. Gardlo mnie boli jak
                  cholera i nie moge mowic...sad a moi pacjenci tak lubia pogaduszkismile chyba
                  rozczaruje ich dzisiaj.
                  Tak sie koncentrowalam na tych objawach "ponizej", ze nie zauwazylam jak mi w
                  gardle cos "skrobalo", zeby te symptomy nie byly objawymi grypy, no najwyzej
                  przeniose watek na forum o objawach chorobysad((((

Ja tez nie moglam dzisiaj zasnac, i do tego wczoraj wieczorem wzdecia i bol w
                  podbrzuszu po prawej stronie. A dzisiaj...., nie dowiezalam...., jak nacisnelam
                  piers to wydobywal sie przezroczysto mleczny plyn...????, czyzby ciaza
                  urojona??sad((

Nie moge sie doczekac, jakbym znalazla ten tescik ktory jest skrzetnie schowany,
                  to bym juz dzisiaj zrobila.
    • amagda80 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 22.05.06, 10:00
      haha to byloby super- rok temu w dzien ojca powiedzialam mezowi ze bedzie tata
      i... urodzil sie syn!!
      teraz w dzien matki planuje test ciazowy i mam nadz ze wyjdzie pozytyw i...
      bedzie coreczka!!
      trzymam kciuki za wszystkie marzace o 2 kreskach 26.05.- i za siebie
      oczywiscie!!!!!!!
    • emkz Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 22.05.06, 17:09
      Właśnie z pracy wróciłam. Padnięta jestem nieziemko, bo jeszcze jakieś choróbsko
      się przyplatało - luna co nas też musiało dopaść;-(??!!!
      Gardło boli, nos zapchany, a mdłości ani widu ani słychu;-(
      Brzuszek i krzyż pobolewa jak zwykle przed @. Za ciążą może przemawiać to, że od
      paru dni zajadam się kapustą kiszoną z keczupem i indykiem... Chociaż ja zawsze
      miałam dziwne upodobania jedzeniowe to o takich sobie nie mogę przypomnieć...
      Więc co tam mogę sie połudzic jeszcze parę dniwink
      Kaluha - spuchnięte palce dobry znak!
      Luna ja też chcę, żeby moje piersi znały dać o sobie!!! A one nawet drgną - hm,
      to dziwne, bo zawsze przed @ mnie bolą...
      Jeszcze 4 dni!
      • luna67 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 22.05.06, 17:38
        Oj nie wiem czy mam sie tym chwalic, co ja teraz zrobilamsad((

Przez przypadek tak przy sprzataniu, znalazlam ten kochaniutki tescik (a mial
        byc tak dobrze schowany przez mojego Msad, trzymalam go chyba 3 mimuty w rece, i
        wpewnym momencie (tak jak w kreskowkach zarowka zaswiecila w moim ptasim
        mozdzku) przypomnialo mi sie, ze ktos kiedys pisal, ze po 6 dniach od owu test
        tez moze wyjsc pozytywnie.....a u mnie baaaaa juz 11 dzien, no to ja do kibla.....

Rozczarowanie niemilosierne, jestem zla na siebie, taka duza a glupia, jak sie
        uda to niecierpliwosc dziecka bede zawsze rozumiecwink

Musze szybko po nowy tescik do apteki, zeby moj sie nie zorientowalwink)) bo
        wstyd (obiecalam mu)

Ach guzik powiem mu, napewno zrozumie, tylko czy ten wynik jest juz ewidentny,
        poczekam lepiej do Dnia Matki. Jutro mam termin u lekarza, ale w ostatniej
        sekundzie dzisiaj dowiedzialam sie o waznym terminie jutro z waznym
        klientem;-((( moje babki musza cos zawsze spiepszyc ("one myslaly, ze...")

No to sobie jeszcze pocierpie w niepewnosci, bo nadzieje jeszcze mam i nikt mi
        jej narazie nie odbierze, no chyba, ze znowu ta @

Rano piekna pogoda, az serce dostalo od razu skrzydel, a teraz zanosi sie na
        deszcz, i do tego ta grypasad((

Emkz chyba przez kompek nie mozna sie zarazic, i moge miec czyste sumieniewink))

Zycze tobie szybkiego powrotu do zdrowka i sobie tez

• emkz Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 22.05.06, 17:49
          Ach no mnie też korci ten test... STRASZNIE, ale wiem, ze trzeba poczekać, bo
          nici wyjdą i się zdołuję. A tak można jeszcze sobie pomarzyć, co by było gdyby...wink
          U mnie pada i wieje i pada i wieje i tak od 3 dni; nie dziwota,że sie zagrypiłam
          - ależ słowotwórstwo - zaciążyłam - zagrypiłam...
    • emkz Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 22.05.06, 18:53
      Dziewczyny! Trzymajcie mnie, bo zatestuję... Sama w domu zostałam i głupie myśli
      mi do głowy przychodzą. Nie będzie kreski, pomyślę, że za wcześnie, będzie -
      umrę z wrażenia i pomyślę (albo w odwrotnej kolejności, jak kto woli), że to
      przeciez nic pewnego, ciąża biochemiczna itp.
      CHoliwcia, dwupak kupiłam, więc ten drugi najwyżej się przyda na 26...
      • nadya22 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 22.05.06, 19:05
        emkz nieeeeeeeeeeeeee big_grin Pamiętaj, że cholerka z popołudniowego moczu nie
        wychodzi zwykle kreska smile Do tego przed terminem @!!
        • emkz Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 22.05.06, 19:14
          No wiem, na opakowaniu jak byk: jeśli przed terminem to tylko z porannego
          siusiu. buuu, chyba gdzieś pójdę czy co...
          • nadya22 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 22.05.06, 19:16
            I dobrze smile Na dobrą sprawe to skoro miesiączka ma przyjść ok 24-26 maja to
            możesz zatestować jutro z rana smile Ale nie namawiam i nie odradzam. Bądź
            wytrwała!!
      • nadya22 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 22.05.06, 19:07
        A taki dwupak to jakiej firmy??I ile kosztował?Jakaś promocja?
        Mi piersiątka spuchły, są takie nadmuchane i tak jakby sutki mnie paliły big_grin
        haha No ale teraz coś co nie jest mi do śmiechu!!Cholera jasna brzuch mnie boli
        cały dzionek nie mówiąc o krzyżu!!Myślałam, że jak się drzemne to mi przejdzie
        ale nici z moim marzeń sad Boli cholercia strasznie!!Słyszałyście o takim
        objawie??haha Ide pobuszować na necie może coś znajde!!
        • emkz Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 22.05.06, 19:28
          Słyszałyśmy, słyszałyśmy - objaw jak najbardziej pozytywny (niestety na dwoje
          babka wróżyła...). Mnie też ćmi. Jak się tak pomacałam to wreszcie mnie te sutki
          też zaczęły wreszcie tak ni to szczypać ni to swędzieć - tylko teraz już nie
          wiem czy ze sprawdzania czy same z siebie;-(
          A test to Clearview - brytyjski, bo ja niestety na Wyspach się zafasolkowuję. Tu
          to nawet czteropaki mają - perspektywicznie jak myślę - dla tych co zaraz po
          owulacji nie mogą się doczekać, potem zaraz przed @, potem w dniu @, no i
          jeszcze raz czy aby na pewno...wink A drogie to jak nie powiem co 2pak - 10 funtów!!!

Ha! Luna! Objawy grypy to też objaw ciąży (coś tam się ponoć ze śluzówką dzieje)
          - ten internet to kopalnia wiedzy normalnie...
          • luna67 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 22.05.06, 19:42
            Oj emkz mam nadzieje, za nie za mocno sie tymi cycuszkami bawilas? i ten bol to
            objawy ciazy.
            Moj test kosztuje 7,90 Euro, wiec moj kupil po pracy na zapas (jak mu sie
            wyspowiadalam ze zapasik sie skonczyl moim dzisiejszym durnym testowaniem).

emkz dajesz mi otuche tymi slowami, dziekuje, jest mi na duszy jakos razniej.
            • emkz Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 22.05.06, 20:03
              no to też niezła cena - za jeden 8 euro?, czy jakiś wielopak?
              Fajnie, że Ty też zza graniy, jakoś milej tak wiedzieć, ze ktoś też jest w
              podobnej do naszej sytuacji. A w jakim to kraju się zafasolkowujesz jeśli można
              wiedzieć?
              • luna67 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 22.05.06, 20:28
                Test z zapasu byl jedno pakiem, nazwa: EVA-test (direck), a ten ktory kupil moj
                kochaniutki to dwupak, nazwa Pré test (najnowszy na rynku), wiec testuje jutro z
                raniutka..., a moze jeszcze dzisiaj? moze sprawdzic czy to rzeczywiscie nowosc?
                przeciez mam jeszcze zapassmile
                Mieszkam juz dlugo w Berlinie (to widac po mojej pisowniwink))
                • emkz Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 22.05.06, 20:49
                  luna! Miałyśmy się trzymać i testować 26!
                  A cholera; też nie wytrzymam chyba i jutro rano spróbuję, jeśli wystarczająco
                  się obudzęwink
                  Ale my cierpliwe jesteśmy,że hej
                  • luna67 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 22.05.06, 21:03
                    Jezeli masz test do wykrywania ciazy pare dni przed @, to mozesz juz jutro, ale
                    poczekaj jak ja zrobie, szkoda testu, i tego rozczarowania. Dzisiaj po poludniu
                    robilam (durna bo nie przeczytalam dokladnie) normalnym testem.
                    Ide jutro do pracy na 12:00 godz, to wstane o 8 albo 9:00 (to zalezy od pogody)
                    i zaraz zrobie.
                    Ja juz sie taka urodzilam niecierpliwa i na swiat przyszlam tez w 8 mies. ciazysmile

Ach i jeszcze cos, nie lubilam sparagow, a dzisiaj na kolacje wtrynilam pol kilo
                    z sosem holenderskim i kotletem schabowym, a teraz jest mi niedobrze, ale to
                    chyba od tej iloscismile
                    • emkz Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 22.05.06, 21:10
                      Mam taki co wykrywa na 4 dni przed, czyli by sie zgadzało. Nie mogę poczekać na
                      Ciebie, bo ja wstaje o 5 rano!!! (6 czasu polskiego)
                      Chyba, że jutro jednak nie zatestuję, bo z wrażenia jeszcze do pracy się spóźnię...
                      Nie wiem, ciągle sie waham, ale ten brzucho tak boli... i sutki 'ciągną'...
                      • luna67 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 22.05.06, 21:27
                        Z tego wszystkiego, mnie juz nic nie boli, nawet gardlo przestalo, i tych
                        dreszczy w pieriach tez juz nie mam, o jejku jak ja ta noc przespie? Czuje tylko
                        kamien w macicy (twarda)
                        Moj kochaniutki musi mi cos przed snem poczytac, bo nie zasne (on czyta tak
                        monotonnie, ze to pomagawink)) to zamiast liczenia owiecwink

No to do jutra, jak zrobiscz to napisz jak najszybciej, bedzie mi lzej. A jak
                        dzisiaj nie wytrzymam, to tez napiszewink dobrej nocy!!!
                        i zycze powodzenia
          • kaluha Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 22.05.06, 21:26
            jesteście urocze kobiety smile
            dobrze że nie jestem sama, łatwie tak.
            jeżeli chodzi o objaw grypy to melduję się, że też w zeszłym tygodniu byłam coś
            jakby przeziębiona, i nawet z temp pozwyższoną.
            no i wiecie....jak robiłam test ostatnio, to w nocy co 2 godziny się budziłam
            czy to już. aż się boję, ale ja w kółko tak się tym stresuję i to chyba nie
            pomaga. dziś zajęłam się przesadzaniem kwiatków, coby doczekać do piątku. a nóż
            się drugiej kresce odmieni i mi się pokaże?
            • dru O ja durna 22.05.06, 22:03
              Dziewczyny, ja dziś test zrobiłam, nie z porannego siku i nie wyszedł, oczywiście!!!
              O ja durna, to żem se zrobiła teraz.
              20 maja były z porannego 2 kreski, teraz kipiłam 2 i jak jeden nie wyszedł to złapałam drugi i to samo. I tym sposobem nie mam na rano nic sad
              Durna baba.
              Pocieszam się, że że jak już raz wyszedł, to na 99% jednak w ciąży jestem, bo testy mylą się raczej w drugą stronę (jeśli już).
              Widzicie ofiarę losu???

Strzeżcie się testowania zbyt wcZeśnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Bo po łapach dam.
              Testujemy 26 i ani dnia wcześniej.
              Zrozumiano? smile

Pozdrawiam
            • filemonka7 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 22.05.06, 22:07
              Oj, Kobitki... Ale z Was gaduły, nie ma co smile
              Ja też jestem z natury rzeczy niecierpliwa, ale tak okropnie nie cierpię
              patrzeć na jedną kreskę, że jednak wolę poczekać aż nie przyjdzie @. Nie
              poznaję siebie, ale poczekam, a co! Kto poczeka ze mną? Nadya22? smile
              Jutro wtoreczek, potem środa, czwarteczek i będzie smile
              A za Was niecierpliwe trzymam kciukasy !
              • emkz Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 22.05.06, 22:44
                Ha! Jako założycielka wątku powinnam świecić przykładem... OK Obiecuję solennie:
                jeżeli jutro rano będę zbyt nieprzytomna to testuję w piątek! Ale wielkie
                postanowienie hohowink A jeśli nawet nic nie wyjdzie jutro to nie będę mieć doła!
                A Was dziewczyny uważam za najbardziej cierpliwe, rozsądne i najmilsze kobietki,
                jakie stąpają po świecie.
                Trzymam kciuki za nas wszytskie, (za Ciebie dru!) i dobrej nocy życzę!
    • emkz Re: Testowanie we wtorek... 23.05.06, 06:18
      No to mam nauczkę, żeby o 5 rano nie testować... obsikałam ten test aż za dobrze
      i w ogóle nie wyszedł. O przepraszam wyszedł: błędny pomiar...
      Czyli morał z tego taki: nie testuj za wcześnie-i nie chodzi tu tylko o dzień @...
      A Ty jak Luna?wink
      Ja teraz już grzecznie czekam do piatku i więcej głupich pomysłów mieć nie będę!
      Dzień dobrywink
      • luna67 Re: Testowanie we wtorek... 23.05.06, 09:53
        Nie chce mi sie juz zyc..., zrobilam juz o 5 rano tak jak i ty emkz (nie moglm
        zasnac do tej godziny) I co?... i nic... tes negatywnysad(( wyryczylam sie
        pierwszy raz z tego powodu, bo stracilam juz nadzieje.
        Zadzwonilam do mojego lekarza (o zgrozo)juz o 6:00 bo nie moglam wytrzymac (na
        szczescie moj znajomy), powiedzialam mu jakim testem robilam, a on na to, ze
        takimi testami robia tez w swoim gabinecie i jest on na 99% wiarygodny, a wiec
        pozostaje mi czekac do 26.V i sie modlic zebym nalezala do tego 1%, zaproponowal
        mi z krwi, ale ja jak juz pisalam mam juz dosyc tego klucia, i nie chce sobie
        robic niepotrzebnie nadziei.
        A te symptomy to napewno grypa, podwyzszona tempka, dreszcze w piersiach,
        zaparcia i bol w plecach najbardziej na dole, bol gardla, a ten plyn w piersi??
        co to ma znaczyc? czyzbym doszla juz do stanu urojenia?)

Ja nie mam nadiei w tym miesiacu, nie ma co sie oszukiwac, jestem zozgoryczona
        bo bedzie to 7 miesiac staran!!!!!!

Mam termin u ginka na 30.V, beda moje wyniki, jestem ciekawa co tym razem
        wymysli, jakie badania i znowu te klucia, ale bede dzielna, potem jest moj M w
        obrotach.

Przyznam sie, ze dalam sobie czas do 6 miesiecy staran, ale ja tak nie moge sie
        poddac.

Zycze wam wszystkim 2-ch kresek, zrekompensujcie moje rozczarowanie.
    • calineczka793 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 23.05.06, 08:56
      Witam!
      Ja również będę testować w Dzień Matki!Tzn. testowałam już 2 dni po
      przewidzianej @, wyszły dwie kreseczki (czyba - bo jedna była niewyraźna bardzo.
      W sumie to już wyrzuciłam test od razu po ukazaniu się pierwszej bardzo wyraźnej
      kreski (nie zobaczyła drugiej i byłam bardzo rozżalona), ale coś mnie podkusiło
      i jeszcze raz sprawdziłam ten test i okazało się że 2 kreseczka sie pojawiła. W
      związku z powyższym nie ejstem pewna wyniku, więc postanowiliśmy z mężem że
      sprawdzimy w piątek tj. 26 maja. Ogólnie mam dziwnie objawy: bolące piersi
      (nigdy się mi to nie zdarzało), jestem senna, mam chyba lekkie mdłości. Także
      trzymam ksiuki za Was no i za siebie teżsmile
      • luna67 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 23.05.06, 10:27
        czyli celineczka793, mozna juz tobie teraz pogratulowac!!!
        Ciesze sie razem z toba!!! Test 26.V tez wyjdzie pozytywnie, ale te kreseczki
        beda wyrazniejsze, jeszcze raz gratuluje!!!!
        • nadya22 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 23.05.06, 11:40
          Filemonko ja właściwie straciłam nadzieje sad Wczoraj miałam wysoką temperature,
          biegunke itp. Także pewnie w tym miesiącu znowu nici z mojej dzidzi sad
          Właściwie to jajeczkowanie miałam 14 maja a faza lutealna trwa u mnie tylko 12
          dni także jak okres nie przyjdzie 26 maja to będzie sukces!!Daje sobie jeszcze
          troche czasu i jak mnie licho jakieś nie podkusi to zatestuje w 1 czerwca,
          napewno jednak nie wcześniej jak 26 maja!!Dlatego tak siedze na obydwóch
          wątkach big_grin hihi
          A fe dziewczyny miałyście czekać na nas!!nonono Teraz grzecznie prosimy o
          cierpliwość jeszcze te 3 dni!!!!Mam nadzieję, że jeszcze nie wszystko stracone!!
          ciumale Aneta
        • calineczka793 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 23.05.06, 11:45
          Dzięki luna67smile mam taką nadzieję, że kreseczki będą wyraźne i że w ogóle
          będą...-smileChociaż nabieram co raz większej pewności, że moja malutka fasolka
          rośnie we mniesmileA Twój post napawa mnie jeszcze większym optymizmem...A przy
          okazji mam pytanie - czy istnieje możliwość, że test wyszedł pozytywnie, a mimo
          wszystko nie jest się w ciąży?Pozdrawiam i trzymam kciuki! Odezwę się w piątek,
          a może wcześniej bo nie wiem czy zdołam wytrzymać do piątkusmile
          • luna67 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 23.05.06, 16:39
            Nie mam zamiaru ciebie straszyc, ale jest faktem, ze mialam to juz dwa razy,
            zrobilam test w dniu spodziewaniej @ (no i oczywiscie wczesniej tez) i wyszedl
            pozytywnie, radosc niesamowita a moj M zachowywal sie jakbym miala zaraz rodzic,
            nic nie pozwalal mi robicwink)), ale niestety po paru dniach w dniu jak chcialam
            potwierdzic te dwie kreseczki u lekarza to dostalam @ z opoznieniem, lekarz mi
            powiedzial, ze napewno moj progesteron (nie wiem jak to po polsku) mam za niski
            i zagniezdzone, zaplodnione jajo nie moglo sie utzymac, wiec zrobliam badania
            krwi w maju i czekam na wyniki.
            Ja mam jeszcze znikoma nadzieje..., chociaz logika mowi na nie, bo przy tamtych
            dwuch kreseczkach robilam test 11-stego dnia od owu, wiec nie mam sie czym
            ludzic, a ze nadzieja zawsze umiera ostatnia wiec jeszcze czekam.

Dbaj o siebie i o fasolke i unikaj stresu
    • citizen20 wiecie, że test owulacyjny wykrywa wczesną ciążę 23.05.06, 11:31
      Kochane, ja też mam testować najpóźniej w dzień mamy, dzisiaj jest 28 dzień
      cyklu, wyczytałam na innym forum (www.starania.pl), że test owulacyjny pokazuje
      ciążę, ponieważ pokrywają się podobne hormony co w teście ciążowym. Jastem
      trochę zdziwiona ponieważ w 22 dc taki test owul. wyszedł mi z dwoma kreskami
      przy cyklach 29-30 dni więc nie jest raczej możliwe, że tak późno mam owulację,
      czyli z tego by wynikało, że około 23 lub 24 dnia cyklu. Wczoraj test
      owulacyjny wyszedł negatywnie z jedną mniej widoczną kreską a dzisiaj znowu
      teat owul. z dwiema wyrażnymi, co o tym myśleć. Ja z objawów ciążowych mam
      twarde podbrzusze i ciągle napełniony pęcherz, dziwnie też mi się świecą oczy
      ale nie boli mnie biust tylko same sutki zrobiły się trochę ciemniejsze, a tam
      w środku jakby wyraźne rozpulchnienie. To będzie moja 3 ciąża, mam już synka,
      drugą poroniłam 3 miesiące temu. Starania były prawie codziennie chyba trochę
      za często. Robiłam już test ciążowy chyba o 5 rano w 25 dniu cyklu i nic. Ale z
      drugą ciążą też robiłam w 24 dc i nic a w 29 dc były już dwie kreski więc jest
      nadzieja. Kochane trzymajny kciuki za maj, jestem dobrej myśli, w Dzień mamy to
      będzie prezent.
      • pikus26 Re: wiecie, że test owulacyjny wykrywa wczesną ci 23.05.06, 17:11
        A ja mam pytanie-co moze oznaczac bardzo malutkie plamienie w 25dc przy cyklach
        27dniowych?Wlasnie dzisiaj rano takie mialam ale zaraz sie skonczylo,brzuch nie
        bolal jak na@,poprostu nic nie czulam a nigdy wczesciej nie mialam takich
        plamien.Wydaje mi sie jednak ze to poczatki @ i moge zapomniec o fasolce,ale
        czekam do 26 na testowanie bo jakas nadzieje jeszcze mam
    • emkz Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 23.05.06, 17:04
      Gratulacje Calineczka - test raczej myli się z drugą stronę: tzn. jak twierdzi,
      że nie ma ciąży, to możliwe bardzo, ze jest, więc myśl pozytywnie!wink

Luna! - Dziewczyno kochana - nie martw się, wszytsko się ułoży! Jak nie w tym
      cyklu to w następnym, tylko nic na siłę (wiem, łatwo pisać): wyjedzcie może
      gdzieś na weekend, zapomnijcie o wszytskim, a samo przyjdzie. Zawsze tak jest,
      że to na czym najbardziej zależy, najtrudniej przychodzi. Głowa do góry. I
      jeszcze jedna rzecz: skoro ten Twój lekarz podejrzewa niedobór progesteronu (tak
      samo po polskusmile), to czemu Ci niczego nie przepisze?!?! Ja też tak mam/miałam i
      dostałam do brania duphaston (wiem, w Niemczech jesteś, ale odpowiednik tego
      przecież muszą mieć). A, na polskim rynku jest jeszcze luteina. Oba leki to
      syntetyczny progesteron ułatwiający zagnieżdżeniu się fasolki (lepsze
      endometrium) + jej utrzymaniu.

Trzymam kciuki za wszystkie z Was i za każdą z osobnawink
      • luna67 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 23.05.06, 17:30
        emkz, a wiesz co mnie najbardzij wkurza, ze ja tyle lat bralam te pile, bo nie
        bylismy jeszcze gotowi, a tu sie okazuje ze obylo by sie bez;-(((((

Jezeli chodzi o ten progesteron to o tej mozliwosci niedoboru dowiedzialam sie
        dopiero na poczadku maja, wczesniej byl monit., i bylo wszystko wporzadku (i
        inne badania). Zrobilam wiec badania krwi w 19/21 i 24 dniu cyklu, a termin w
        tej sprawie mam na 30.V (lekarz ma urlop od jutra do 29.V) i napewno mi cos
        przypisze.

emkz dzieki za "podpuche"
        • emkz Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 23.05.06, 17:41
          jakbyś nie brała to byś wtedy na pewno zaszła w tę ciążę i jeszcze nie na rekę
          to Wam by było...wink
          Trzymaj się ciepło!
        • luna67 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 23.05.06, 17:42
          wiem, wiem poczatek, ale ze mnie gapasad(((
          Na weekend wybieramy sie prawdopodobnie na Mallorke, jak moj dostanie wolne od
          szefa (25 mamy i tak wolne a wiec tylko jeden dzien 26.V musi wywalczyc), lecimy
          w nocy w srode 24.V a wrocimy w nocy w niedziele, uwielbiam ta wyspe, ale czy to
          pomoze?sad((
          • emkz Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 23.05.06, 17:50
            jak nie będziesz myślała za dużo to pomoże! Na pewno. Jak by to ująć: poddaj się
            nastrojowi chwili, zapomnij o monitoringu i lekarzach i wszystko się ułożywink
            • filemonka7 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 23.05.06, 18:05
              Cześć Dziewuszki, najpierw muszę Wam zadać niezmiernie ważne pytanie. Moze na
              innym forum powinnam o to pytać, ale Was już znam, więć Was zapytam :o)
              Od wczoraj boli mnie brzuch, jak na @, dziś cały dzień jest mi niedobrze, ale
              brzuch jak na @ boli cały czas. Trochę mi się nawet chce wymiotować, ale może
              po przejedzeniu się. Jutro, najpóźniej w czwartek, powinnam dostać @. Dziś
              tempkę miałam wysoką jeszcze, ale BOJĘ SIĘ, że ona jutro spadnie i przyjdzie ta
              wstrętna @. Czy myślicie, że brzuch bolący DOKŁADNIE tak samo jak na @ może
              oznaczać, że ta wstrętna jednak nie przyjdzie?
              To pytanie gnębi mnie od wczoraj, dziś znowu nie mogłam spać. Zwariowane to
              wszystko.
              • filemonka7 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 23.05.06, 18:13
                teraz z innej beczki

Nadya, dlaczego straciłaś nadzieję jak masz wysoką tempkę? Przecież to się nie
                wyklucza, wręcz przeciwnie! Coś Ty, głowa do góry i czekajmy razem do piątku
                (właściwie do czwartku, bo ja też powinnam dostać @ w czwartek).

Luna67, wszystko jest możliwe, więc może akurat będziesz tym jednym %-cikiem smile
                Życzę serdecznie!

Emkz - milutko, że jednak poczekasz do piątku (zmuszona siłą wyższą, co za
                różnica, hehe)

Calineczka, ale Ci fajnie, dwie małe kreseczki to lepiej niż nic. Trzymam
                kciuki i daj znać smile
                Za pozostałę kobitki też trzymam kciuki!
                W ogóle trzymam kciuki smile

A może tak zbiorowo, na trzy cztery, wypowiemy jakąś formułę odstraszającą @?
                Coby nie przyszła. Co Wy na to? smile
    • kaluha Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 23.05.06, 18:40
      do 26go jeszcze 3 dni, ale tak naprawdę dwa i potem już poranne siku smile
      ja tak naprawdę troszkę odpuściłam, jakoś za bardzo na okres się czuję. tzn
      czekam oczywiście na piątek, ale dziś mam sad jestem dopiero
      pierwszaczkiem-testownikiem i może tym bardziej jest mi smutno, że to wcale nie
      tak łatwo jakby się wydawało.
      ale wiecie co? mam koleżankę, która miała kurcze rozjechane okresy i to bardzo
      - 2-3 miesięczne cykle i wiecie? zaszła w jedną jedyną noc poślubną smile a dziś
      już ma pięknego syneczka smile I sobie myślę...ach! trzeba wierzyć!
      zatem trzymam za Was laseczki kciuki i za Wasze zagnieżdżające się jajeczka smile
      • nadya22 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 23.05.06, 18:56
        Oczywiście nie jest wykluczone, że jestem w ciąży i fasolka sobie mieszka już w
        moim brzuszku, tylko tak jakoś straciłam nadzieję przez to moje choróbstwo!!
        Kłuje mnie pod żebrami i w okolicach pępka uncertain Coś gdzieś czytałam o tych
        żebrach tylko nie pamiętam co!!
        Nio ale czekam cierpliwie na 26 może to będzie szczęśliwy dzień big_grin
        • kaluha Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 23.05.06, 19:14
          będzie smile
          ps. kwiatki przesadziłam. teraz co mam przesadzać? byle do piątku....wink
          • luna67 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 23.05.06, 19:49
            a teraz przesadz ten piatek na srodesmile
            • nadya22 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 23.05.06, 19:51
              Przez Was zwariowane dziewuchy big_grin też ciągle myśle, żeby już testować!!!
              • kaluha Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 23.05.06, 19:57
                a może tak zajmę się zawodowo flancowaniem jajeczek?
                przesadzanie w przestrzeni już trochę opanowałam, w czasie może zająć mi to
                troszkę....obliczam że prawdopodobnie ze 2-3 dni
                • luna67 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 23.05.06, 20:13
                  No zobaczymy, ile bedzie tu meldunkow "zaflancowania", jak 60% tnz. ze zdalas i
                  jestes w tym zawodzie zatrudniona. Tylko nie zawal, odbior twojego dziela za 2-3
                  dnismile
                  • filemonka7 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 23.05.06, 20:38
                    wy tu o flancowaniu, a ja w nerwach
                    czy zaflancowałam?
                    oto jest pytanie

• emkz Hasło wywoławcze: A kysz @!!! 23.05.06, 20:40
      Filemonka! Objawy na ciąże moga być takie jak na @, więc ten brzuszek to jak
      najbardziej, podobnie z żebrami - chodzi o to, że we wczesnej ciąży macica się
      rozrasta i sobie miejsce dzidzia robi.

Nadya no co tu poradzić, że my tak lubimy pisać i dzielić się wątpliwościami,
      smutkami i radościami-oby tych ostatnich najwięcejwink
      Jeszcze w sumie dwa dni i będziemy wiedzieć wszystko, albo chociaż się domyslaćwink

U mnie samopoczucie bez zmian. Mam ochotę na frytki z keczupemwink

• kaluha Re: Hasło wywoławcze: A kysz @!!! 23.05.06, 20:42
        sio @
      • filemonka7 Re: Hasło wywoławcze: A kysz @!!! 23.05.06, 20:43
        to mnie pocieszyłaś emkz!
        właściwie tylko tego mi było trzeba smile

idę na spacerek, może uda mi się gdzieś kupić kabanoska...
        hehe
      • luna67 Re: Hasło wywoławcze: A kysz @!!! 23.05.06, 21:24
        O nie, chyba naprawde dostane @, w podbrzuszu mnie pobolewasad((
        • filemonka7 Re: Hasło wywoławcze: A kysz @!!! 23.05.06, 22:22
          kobietki, nie wiem jak Wy, ale ja zaczynam się denerwować...
          • kaluha Re: Hasło wywoławcze: A kysz @!!! 23.05.06, 22:26
            ja się tak objadłam że nie mam siły się denerwować. i czuję coraz bardziej, że
            się zbliża @. pewno skubana przed piątkiem nawet przyjdzie.
            • emkz Re: Hasło wywoławcze: A kysz @!!! 23.05.06, 23:01
              No nie! Prosze mi tu nie pesymizować i niech chociaż parę z nas przyniesie
              chlubę naszemu wątkowiwink))
              To chyba z tych nerwów dostajemy @ pomimo wcześniejszych usilnych starań...
              Trzymajcie się!!!
              • nadya22 Re: Hasło wywoławcze: A kysz @!!! 23.05.06, 23:38
                No ja niestety chyba muszę się poddać w tym miesiącu @ przyjdzie sad Jutro
                powiem Wam na 100% buuu już coś tak jakby wydzielina podbarwiona sad
    • calineczka793 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 24.05.06, 07:37
      Witam!

Luna67 wyjazd może pomóc, tylko nie można tak dużo o tym myśleć, chociaż wiem,
      że to trudne...
      emkz, filemonka dziękuje za słowa otuchy, dzisiaj jak przyszłam do pracy od razu
      weszłam na forum, bo wczorajszy dzień miałam lekko płaczliwy, w sumie to nie za
      bardzo wiem czemu (ale to może jedna z oznak smile)Mój mężuś nie chciał mi kupić
      testu bo jak powiedział ustaliliśmy, że w piątek to w piątek, a mnie tak zżera
      niepewność. No i temperaturka też jest podwyższona, nie czuje żeby @ miała
      przyjść. I dalej mnie piersi bolą przy każdym nawet najmniejszym dotyku, ogólnie
      jestem dobrej myśli...
      Trzymam kciuki i mam nadzieje, że w piątek wszystkie będziemy usmiechnięte i
      promieniejące...
      • luna67 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 24.05.06, 10:30
        Wiecie co? moj M dostal te wolne!!!! wiec wlasnie zaczelam sie pakowacsmile)))
        Dowiedzialam sie tez, ze w hotelu jest tez internet, a wiec bede na bierzaco.
        Zycze wam podwujnych kreseczek!!! Biore tez ze soba test, durna mam jeszcze
        nadzieje...
        • kaluha Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 24.05.06, 10:34
          nie durna nie durna. nadzieja jest ważna bardzo. trzymam kciuki luna67. ale wam
          zazdroszę odpoczynku....uch smile czekamy na dwie kreski bobaski dla wszystkich.
          • luna67 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 24.05.06, 10:55
            wolalabym miec te dwie kreseczki, niz ten wypadsad((((
            • kaluha Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 24.05.06, 11:19
              i know i know. ale ja od roku nie miałam dnia urlopu, święta nie świeta w kółko
              do roboty po kilkanaście godzin. jestem już wykończona i boję się że to też
              może wpłynąć na moje flancowanie sad
        • calineczka793 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 24.05.06, 12:23
          Witaj Luna 67!!!

Taki weekendowy odpoczynek może na was dobrze wpłynąć, zero stresu z pracką, i w
          ogóle inne myslenie...smile Trzymam za Was mocno kciuki i mam nadzieje, że ten
          tescik wyjdzie... w końcu zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...
          Więc miłego weekendowania...
      • kaluha Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 24.05.06, 10:32
        a ja chciałam powiedzieć że do piątku coraz bliżej, a na pewno bliżej niż
        wczoraj. zatem z okazji setnego postu tutaj życzę udanego dnia, niechno szybko
        i cierpliwie nam zleci, pełen nadziei i objawów smile
        • alfa156 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 24.05.06, 11:29
          Dziewczyny, jak uważacie, czy jest sens testować w Dzień Matki, to bedzie mój
          22 dzień cyku, na 28. Tzn. dokładnie nie wiem czy na 28, tak było przy
          tabletkach a to mój pierwszy miesiąc bez. Poradxcie nie chcę sie nakręcać, bez
          sensusmile
          Powodzenia
          • luna67 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 24.05.06, 11:48
            Nie, przy 28 dniach cyklu, owu bylo pomiedzy 13 a 15 dniem cyklu, a zapl. jajo
            potrzebuje ok 5-ciu dni do zagniezdzenia, czyli w ok. 20 dniu cyklu. Jezeli sie
            udalo, to minelo dopiero 2 dni od zagniezdzenia, i za malo jest hormonu hcg zeby
            potwierdzic ciaze.
            Jezeli masz tzw wczesny test, ktory mozna przeprowadzic ok.4 dni przed
            spodziewana @, to mozesz dopiero w 26-27 dniu cyklu, jezeli masz normalny test,
            ktory przeprowadza sie w dniu spodziewanej @ to w 29 dniu cyklu (prawie
            wszystkie testy sa na 99% wiarygodne, wiec trzeba powtorzyc po kilku dniach)

Zycze powodzenia!
            • alfa156 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 24.05.06, 11:55
              Dzięki, ale Wy mądre jesteścismile To ja wole poczekac jednak do 4/06. Testu nie
              kupuje bo zaraz zrobie, kupie sobie w sobote, a zrobię w niedzielę, może będę
              miała prezent na rocznicę.
              Dzieki
    • calineczka793 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 24.05.06, 12:25

Taki weekendowy odpoczynek może na was dobrze wpłynąć, zero stresu z pracką, i w
      ogóle inne myslenie...smile Trzymam za Was mocno kciuki i mam nadzieje, że ten
      • luna67 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 24.05.06, 12:45
        Dzieki calineczka,
        pytam sie sama siebie co ja tu jeszcze robie na tym forum? zamiast podlac kwiaty
        na balkonie i ogrodek, zagladam tu co chwilke, no ale najwazniejsze,ze jestem
        spakowanasmile
        Z praca nie mam stresu, kocham ja (mam swoja mala firmke), dzisiaj zafundowalam
        sobie wolnewink do niedzieliwink
        • calineczka793 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 24.05.06, 13:10
          Luna ja tez zamiast skupić sie na pracy, cąły czas tutaj zaglądamsmile Właśnie
          zjadłam pastę jajeczna mojej koleżanki z biura, była pyszna (chociaż jakoś tak
          za nią nie przepadam), no ale teraz troszkę mi nie dobrze - chyba za duzo zjadłam.
          Fjanie że masz pracke która lubisz, w sumie ja swoją też lubię, chociaż jest
          bardzo stresujące czasami... no ale cóż trzeba pracować żeby żyć. W sumie to ja
          bez pracy to ja wytrzymuje góra 3 dni, potem dostaję szałusmile
          jeszcze raz zyczę powodzenia i trzymam kciuki za Ciebie no i za wszytskie
          forumowiczki (za siebie też troszeczkęwink)
    • calineczka793 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 24.05.06, 12:28
      Luna Taki weekendowy odpoczynek może na was dobrze wpłynąć, zero stresu z
      pracką, i w ogóle inne myslenie...smile Trzymam za Was mocno kciuki i mam
      nadzieje, że ten

Ps. Nie wiem co sie dzieję, ale jakoś mój post nie może trafić na forum, więc
      jeśli pojawi się 3 razy to z góry przepraszam...wink
    • bliambka To i ja się przyłączę 24.05.06, 15:33
      Cześć, dziewczynki! Ja równiez zamierzam testować w Dzień Matki. To mój trzeci
      cykl starań i pierwszy z mierzeniem tempki. Fajnie się złożyło, bo oboje z
      mężem bedziemy mieć piątek wolny z okazji wizyty papieża, więc po testowaniu
      nie będę sama - albo będziemy sie wspólnie cieszyć, albo będę miała się komu
      wypłakać w rękaw. Narazie cieszę się z każdego dnia bez @ i z podwyższonej
      tempki, no i walczę ze sobą, aby sie z testem nie pospieszyć. A teścik leży
      sobie spokojnie w szufladzie od ponad miesiąca (!!!) - ostatnio się nie
      przydał, bo go @ sprytnie wyprzedziła.
      Pozdrawiam wszystkie starające się! smile
    • lebesgue Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 24.05.06, 16:06
      Czesc dziewczyny. mozna sie do Was rzylaczyc? U mnie tez WIELKIE oczekiwanie.
      Ja juz totalnie zakrecona. Dzis 27 dc cyklu wiec tylko dwa dni. 24 dc mialam w
      nocy straszne
      bole podbrzusza tak jakby ciagniecie az myslalam ze po pogotowie bede
      jechala, ale po 3 nospach naraz przeszlo. Od tamtej pory cisza. Czsasami tylko
      cos mnie zakluje z lewej lub z prawej stronie i czasami czuje ciagniecie w
      pachwinach. juz sama nie wiem co to moze byc. W tym cyklu mialam pierwszy raz
      zastrzyk i w nim pokladam duze nadzieje. Tak po cichutku mam nadzieje ze to to
      na co wszystkie czekamy, ale cccccciiiiiii..... aby nie zapeszycwink Pozdrawiam
    • emkz Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 24.05.06, 17:22
      Ojej! Ale fajnie, że tyle nowych osób na naszym wątku. No! Żeby jeszcze jutro
      przeżyć i można testowaćwink
      Ja się czuję zarówno na @ jak i na ewentualną ciążę... Zła, zmęczona i z bolącym
      brzuszkiem.
      Luna! Strasznie się cieszę z Twojego wyjazdu, odpocznij i nawet nie wchodź (za
      częstowink na forum, żebyś się totalnie odstresowała.
      A w ogóle wszytskim Wam/Nam życzę spokojnych kilkudziesięciu godzin oczekiwania.
      • filemonka7 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 24.05.06, 19:55
        cześć dziewczęta, jak fajnie, że jesteście smile razem raźniej!
        mnie brzuszek cały czas pobolewa, choć dziś mniej (szczerze mówiąc bałam się,
        że @ dziś przyjdzie, ale tempkę miałam wysoką, no i nie przyszła). Oby do jutra!
        Jak jutro też nie przyjdzie, to w piąteczek testowanko !!! smile
        Aha, wiecie, przeczytałam gdzieś że jedną z oznak mogą być szklane oczy. Patrzę
        w lustro i patrzę, szklane jak nic! smile
        • kaluha Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 24.05.06, 20:56
          kurcze! ja też zaczęłam zaglądać na forum w robocie. uzależniam się, ale jaja.
          dziś miałam taki bół brzucha że myślałam że właśnie @ przyszła. ale nie
          przyszła. jakbym chciała żeby to mały się zakorzeniał... ja ciągle z moją
          huśtawką - raz już odpuszczam a raz czekam na piątek z nadzieją. ale w stadzie
          łatwiej czekać. dzięki smile
          • filemonka7 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 24.05.06, 21:25
            Kaluha, ja mam identycznie z tą huśtawką. To mi się wydaje, że na pewno @
            przyjdzie, to znów że na pewno się udało... To jestem wyluzowana na maxa, co ma
            być to będzie, to znów w nerwach...
            Czekam na jutro: spadnie tempka czy nie spadnie. Będę testować w piąteczek czy
            nie będę. Zobaczymy smile
            • kaluha Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 24.05.06, 21:33
              a ja temp nie mierzę. jakieś to za trudne dla mnie. ale jak mnie przyciśnie i
              kolejne @ będą przychodzić, to pewno i tego się naucze. chociaż nie wiem czy to
              ma sens w moim przypadku, bo ja jak pamiętam zazwyczaj miałam podwyższoną
              temperaturę.
              jak jutro nam nie przyjdzie @, to oj będzie się działo w piątek rano, oj będzie
              smile chyba ocieplenie globalne nastąpi z emocji smile dla mnie te trzy minuty trwają
              jak godzina. tak samo jak teraz czekałam na drugą kreskę, jak i wcześniej gdy
              ciąża była bardzo niepoządana.
              • filemonka7 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 25.05.06, 07:11
                już jutro piąteczek !!!

Kaluha, ja pierwszych kilka miesięcy też nie mierzyłam, ale gdy mimo
                spontanicznych przytulanek nic nie wychodziło, zaczęłam mierzyć. Mierzę już 4
                cykle (przedtem 4 cykle bez), weszło mi w nawyk. Też przedtem myślałam, że mam
                podwyższoną tempkę, ale teraz okazuje się, że pół miesiąca jest niższa, pół
                wyższa. Wszystko w normie smile
                Dziś temperaturka wysoka, a zawsze w dniu spodziewanej @ spadała...
                Nie zapeszajmy.

O której będziecie jutro testować? smile
        • calineczka793 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 25.05.06, 07:12
          Filemonka o co chodzi z tymi szklanymi oczami? Wsumie to doszukuje się już
          wszystkich objawów...winkPozdrawaim i trzymam kciuki
    • calineczka793 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 25.05.06, 07:10
      Witam wszystkie forumowiczki!
      Jeszcze tylko dzisiaj, nocka i teścik - to już niedługo. ja wczoraj maiałam mały
      kryzysik - tak sie juz nastawiłam na fasolkę, że płakałam w rękaw małżonowi co
      będzie jeśli to nie to..., ale ogólnmie jestem dobraj myśli. Temperaturka w
      normie tj. 37-37,2, 33 dzień cyklu (normalnie @ odwiedza mnie 24-26), piersi
      troszke pobolewaja, mdłości malutkie są - więc jestem dobrej myśli...smileno i
      małżon na 100% jest pewnien, że będzie małe karczątko.
      W sumie to nie wiem, czy wytrzymam do jutra, chociaż mam nadzieję, że dam radę.

TO JUŻ JUTRO!!!!!!!!!smile
      • filemonka7 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 25.05.06, 07:13
        calineczka, dasz radę, potestujmy razem jutro rano!
        Ty już tyle po terminie @, że aż miło.
        Dla mnie jutro będzie jeden dzień po terminie. Zawsze to coś smile

• filemonka7 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 25.05.06, 07:15
          jakieś dziewczyny na forum pisały, że miały szklane oczy, a potem okazało się
          że udało im się
          ja popatrzyłam, chyba miałam, to i się ucieszyłam smile
          • calineczka793 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 25.05.06, 07:31
            filemonka więc jęsli to będzie jeden z objawów to powinnam już gratulować, ale
            narazie nie będę Ci gratulować, żeby nie zapeszaćsmile
          • calineczka793 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 25.05.06, 07:32
            Mam nadzieję, że jutro wszystkie będziemy szczęśliwe, że fasolki sie
            zagnieździły i wszystkie będziemy sobie gratulować...
            • filemonka7 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 25.05.06, 07:45
              Maj to szczęśliwy miesiąc. Mimo że nie ma "r" smile W maju brałam ślub.
              Jestem pełna nadziei smile
              I nie tylko przez te szklane oczy!
              Tylu dziewczynom udało się w maju, że może i my załapiemy się na tą szczęśliwą
              falę?
              O rany, muszę zbierać się do pracy.

• calineczka793 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 25.05.06, 08:28
                Ja się w maju urodziłam filemonka, także na pewno jest szczęścliwy i na pewno
                będzie szczęśliwy dla nassmile
                • nadya22 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 25.05.06, 11:58
                  Tempka spadła sad Czekam na @!!Pewnie przyjdzie w Dzień Matki buuu
                  • calineczka793 Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 25.05.06, 13:58
                    nadya22 czasami zdarzają się takie wachania temperatur...miomo wszystko trzymam
                    za Ciebie kciuki...już nie mogę doczekac się jutrasmile
                    • lebesgue Re: Testowanie w Dzień Matki;-) 25.05.06, 14:46
                      Ja też już chyba odpadam. Rano jednaknie wytrzymalam i zrobilam tescik i po ...
                      wlasnie ok 10 minutachzobaczylam rozmazany cien kreseczki. Do poludnia w pracy
                      mialam okropne mdlosci a po przyjsciu do domu zaczal mnie bolec brzuch jak na @
                      i co sie okazalo ze dostalam plamien wiec juz nie mam co sie ludzicsad Pewnie
                      wieczorem wstreciocha sie rozkrecisad Zycze calej reszcie powodzenia i trzymam
                      za Was kciuki dziewczyny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka