anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 02.08.06, 11:48 testy beda jutro... juz zamowilam Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 02.08.06, 11:51 chyba mnie pobiera glupawka... a tak dobrze mi szlo. bylam taka wyluzowana i zdystansowana do tego. dzis jeszcze pomecze swojego chlopa i oby cos z tego wyszlo...buziaki odezwe sie pozniej Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 02.08.06, 11:58 Dzisiaj mój 6dc, więc jak zamówię to spokojnie zdążę zrobić w terminie testy Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 02.08.06, 11:52 no i super jak bedziesz miala jakies pytanko to sluze Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 02.08.06, 11:56 ok dziekuje... mam nadzieje ze to mi pomoze zaciazyc Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Starania sierpniowe - gdy już się uda... 02.08.06, 12:25 Czy jak już się Wam uda, zobaczycie dwie kreseczki na teście, to planujecie jakieś zmiany w swoim życiu, mniej pracy, więcej spacerów, inna dieta etc., czy też zamierzacie pozostawić wszystko tak jak jest dotąd, bo przecież robicie to, co lubicie...??? Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Starania sierpniowe - gdy już się uda... 02.08.06, 12:34 czesc Dziewczyny! kurcze, ja moze jeszcze testow owu nie kupie, ale termometr dzis to juz na pewno. wczoraj weszlam do apteki, bo wiedzialam, ze cos mam kupic, ale za cholere nie moglam sobie przypomniec co to takiego bylo )) ale juz sobie zapisalam na karteczce z zakupami termometr i od jutra mierze temp Blueish - ja po zaciazeniu zamierzam dalej chodzic na basen, spacerowac, a przede wszystkim mniej pracy, bo mam bardzo stresujaca prace. sposobu zywienia nie bede specjalnie zmieniac, bo teraz odzywiam sie zdrowo pozdrawiam wszystkie sierpniówki! Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Starania sierpniowe - gdy już się uda... 02.08.06, 13:11 No wreszcie udało mi sie zerknąć na forum, bo pracy mialam duuuzo, zaglądam a tu patrze ze tyle do nadrobienia. Rozpisałyście sie dziewczyny. Ja tez testuje 19 lub 20ego jak nie przyjdzie @ i mam nadzieje ze dla wiekszosci z nas nie przyjdzie, aczkolwiek jestem juz złej myśli bo dzis 15 dc a tempka jest niska znowu. Kurcze kiedy będzie ta owu, sluzu podobnie jak wczoraj nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - gdy już się uda... 02.08.06, 13:13 Ja tez własciwie dużo nie zmienię. No zrezygnuję z alkoholu (a wesele mi się właśnie szykuje) i z chemii totalnej (ale duzo tego nie jem), czyli chipsów i coli. No i koniec ze skakaniem synka po brzuchu, i noszeniem go, bo podnoszenie tez groźne. Tylko w sumie nie do końca wiem jak mam go nie nosić, jak on ciągle pcha mi się na raczki... juz troche staram se przyzwyczajac, że na rączki to do taty, a ze mna idziemy za rączkę... ale pewnie parę razy się ugnę... Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Starania sierpniowe - gdy już się uda... 02.08.06, 13:17 Kajo z tego co pamiętam to Ty chyba tez testujesz jakośc koło 19 sierpnia, masz juz owu albo jakies oznaki, nie wiem tempka,śluz,testy owu? Obserwujesz coś? Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - gdy już się uda... 02.08.06, 13:20 hmmm, zmijka... u mnie tez temp niska, ale tak mnie trochę coś brzuch pobolewa, może to ovu... nigdy wczesniej się nad tym nie zastanawiałam i nie skupiałam na odczuciach w połowie cyklu i nie wiem czy tak się czuje ovu... a w sumie dopiero jutro rano będę wiedziala czy był skok temp... no i nie wiem czy próbowac dzis czy nie... no bo jak jest ovu, to dziś totalnie kochanie się na synka... ehhh, cięzkie to życie kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - gdy już się uda... 02.08.06, 13:21 Moj Skarb oczywiscie, jak to facet, skomentowal juz chec posiadania przeze mnie testow owu. "Po co Ci te testy?? Przeciez jestesmy systematyczni..." On mysli ze jak zostawimy wszystko samemu sobie to sie uda, bo przeciez jestesmy zdrowi i wogole. A ja chce zwiekszyc swoje szanse na szkrabika To musi byc cudowne uczucie nosic pod sercem nowe zycie, czesc mnie i mojego Skarba. Juz sie nie moge doczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - gdy już się uda... 02.08.06, 13:36 Mój też mysli, że to taka prosta sprawa. Zanim podjęliśmy starania to myślał, że za pierwszym podejściem się uda (jak się postaram to będą bliźniaki mówił). A jak się okazało że ze staranek nici to mina niestety mu zrzedła. Szkoda mi się go zrobiło i w tym cyklu chcę zrobić wszystko żeby nam się udało Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - gdy już się uda... 02.08.06, 13:42 No wlasnie... faceci to mysla ze zajsc w ciaze to takie proste. I tyle z nim rozmawiam na ten temat i nic nie dociera. A moze to tkwi w ich ego? "Zaplodnie ja od razu bo przeciez rasowy samiec ze mnie" hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - gdy już się uda... 02.08.06, 14:16 Chyba tak.... To jakiś atawizm i jeszcze mnie rozbraja jak mówi "kiedy będziesz miała ondulację"? Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - gdy już się uda... 02.08.06, 13:44 U nas w poprzednich staraniach tak było. Tzn. jak nie wychodziło bez starania to przyłożylismy się w jeden weekend okołoowulacyjny i myk synek jest, więc Małż tez ma wizje, że o co chodzi z tym na dziewczynkę czy na chłopca... kochamy sie duzo to będzie dzidziuś. Koniec i kropka. Ale z pierwszym dzieckiem to płec bez znaczenia, a drugie to chciałabym odmiennej płci... albo inaczej, chociaz jedną dziewczynkę to bym chciała. Więc lepiej teraz próbować... bo za dużo szans na próby nie ma... max do czwórki dzieci próbujemy Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Starania sierpniowe - gdy już się uda... 02.08.06, 13:48 Dziewczyny macie zdrowie do tej tempki,ja juz na tym etapie nie mialabym sily na to,robir test i poprostu wiem przynajmniej ze owu bedzie.Na sluz jest bardzo dobry Oeparol(kolezanka brala) bierze sie go od pierwszego dnia cyklu w tej wiekszej dawce podobno dziala.Ja od 6 tygodni biore bromergon i musze powiedziec ze w tym cyklu sluz mam poprostu piekny Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Starania sierpniowe - gdy już się uda... 02.08.06, 13:52 No to zanetad nie ma co czekać tylko brać się za starania, ja narazie śluzu nie obserwuje. a ten Oeparol to po co jest, żeby sluzu było więcej czy żeby był rzadszy??moze i ja sobie kupie, a nie orientujesz sie ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Starania sierpniowe - gdy już się uda... 02.08.06, 14:17 Oeparol chyba kosztuje ok 30zl o ile dobrze kojarze poprawia jakosc sluzu i ilosc.Powiem Wam ze w tym cyklu zaczynam sie nastawiac ze sie uda,staranka ida ok bez zadnych przeszkod no ten sluz jest poprostu ksiazkowy.Od kilku cykli sie nie nastawialam-wrecz zwatpilam a w tym lapie jakas nadzieje ze sie uda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - gdy już się uda... 02.08.06, 14:20 No to ja w tym cyklu nie będę mogła wziąć, ale jak przyjdzie @ to zacznę od następnego (tfu, tfu oby nie przyszła@) Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Starania sierpniowe - gdy już się uda... 02.08.06, 14:23 nie wiem czy wiecie co poprawia jakosc plemniczkow,napewno SALFAZIN ok30zl i BODYMAX,panowie powinni to zazywac regularnie.Czytalam jak dziewczyny pisaly ze wyniki badania nasienia meza byly slabe a po 3 miesiacach byly juz w normie,takze naprawde dziala,wiecie ze plemniczki(kurcze nie wiem jak to ujac) dojrzewaja ok 3 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - gdy już się uda... 02.08.06, 14:26 Jeszcze tej sugestii nie będę przedstawiać mężulkowi. Nie wiem jak by zareagował.... Ale w razie co to dobrze wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Starania sierpniowe - gdy już się uda... 02.08.06, 14:36 Mezowi to sie takich rzeczy nie mowi,ja mojemu powiedzialam ze jest taki przemeczony(to bylo na wiosne) i ze kupilam mu witaminki a jakbym mu powiedziala ze to na lepsze plemniczki to by sie zdenerwowal ze od razu zakladam ze ma slabe,z facetami tak to jest czasem lepiej zadzialac po cichutku Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - gdy już się uda... 02.08.06, 14:43 hmm zanetad ale podstepna jesteś... najpierw sie usmiechnęłam, a teraz zaczęłam zastanawiać, bo mój mężulo jakiś taki chorowity jest ostatnio, ciagle kaszle i chrypi, normalnie co parę tygodni... może dlatego coś nie wychodzi... i taki bodymax by pomógł... rzuce mu taki tekst dzisiaj, że może by kupic jakies witaminy na wzmocnienie dla niego... Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - gdy już się uda... 02.08.06, 15:02 Hm, u mnie argument ten odpada, bo mój mąż generalnie jest przeciwny przyjmowaniu witamin w kapsułkach. Zaraz powiedziałby że chemia nie jest mu potrzebna a poje sobie warzywek No ale na razie nie będę panikować. Zobaczymy jak wyjdzie nam w tym cyklu Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Starania sierpniowe - gdy już się uda... 02.08.06, 15:04 No wlasnie czasem podstepem trzeba bo inaczej sie nie da.Jest jeszcze ANDROVIT poczytaj sobie na necie jest to zestaw witamin specjalnie dla mezczyzn tez stosuje sie dla poprawienia jakosci plemniczkow.Ja uwazam ze jak mozna pomoc to warto zrobic wszystko zeby dzidzia byla jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Starania sierpniowe - chyba się zanadto nakręcam.. 02.08.06, 15:02 Czytam to nasze forum i zamiast skupić się na pracy myślę o tym, że okropnie łaskocze mnie w brzuchu (b. dziwne uczucie ), że do spodziewanej @ jeszcze 9 dni, że... Chjyba musze pauzować, bo zbzikuję przez ten czas doszczętnie i ktoś w końcu odkryje, że zbijam bąki w biurze zamiast (choć trochę ) pracować. Wam się udaje skoncentrować na pracy??? Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - chyba się zanadto nakrę 02.08.06, 15:04 no ja własnie cały czas tu skaczę, a jak nie tu to o nprze sobie czytam... albo blogi dzieciowe jakieś i robie mądrą minę, że pracuję... musze sobie chyba jakiś rygor internetowy narzucić... bo jak tak dalej pójdzie to mnie wywalą Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - chyba się zanadto nakrę 02.08.06, 15:04 ciężko się zmusić. Ale ja też przed ostatnią @ miałam wrażenie że coś się dzieje, chociaż wmawiałam sobie że nie mam objawów. Ale jak brzuch mnie ciągnął to myślałam że ciąża a po chwili przyszła @ no i nici.... Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - chyba się zanadto nakrę 02.08.06, 15:15 no a ja tez dzis caly czas na forum. Mialam sie uczyc bo mam poprawke we wrzesniu, ale tak mnie boli glowa ze nie moge myslec...co oczywiscie nie przeszkadza mi myslec o dziecku i pisac na forum Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Starania sierpniowe - chyba się zanadto nakrę 02.08.06, 15:38 hehe ja tez malo pracuje ale mina caly czas skupiona ))) Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania sierpniowe - chyba się zanadto nakrę 02.08.06, 15:38 Cóż, bez wątpienia znacznie przyjemniej jest gawędzić tu z Wami niż zajmować urojonymi problemami rzeczywistych klientów ) Szkoda, że maleństwa - w przecieiweństwie do wzmiaankowanych klientów - nie dzwonią ani nie mailują z informacją, że są i oczekują na jakąś reakcję z naszej strony... Trzym,ajcie się, spróbuję zakończyć dziś to, co leży rozgrzebane od rana. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
ika1 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 02.08.06, 23:10 Ja tez chcialabym koniecznie w tym miesiacu zajsc w ciaze.Koniecznie zeby dzidzun urodzil sie wczesna wiosna,bo poraz drugi nie chialabym przechodzic przez upaly z noworodkiem. Pierwsza ciaze poronilam.Pracowalismy na nia rok i stracilam juz jakakolwiek nadzieje.Poraz drugi w ciaze zaszlam po 3 miesiacach.Zobaczymy jak bedzie tym razem.Narazie probowalismy 2 razy,ale owulacji jeszcze raczej nie mam.Nie mierze tem.,bo mi to nigdy nie wychodzilo. Narazie dziewczyny. Edyta. Odpowiedz Link Zgłoś
kala772 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 08:05 Witajcie moje miłe dziś po raz pierwszy się odważyłam napisać na forum choć obiecywałam sobie, że nie będę. Jestem po poronieniu (czerwiec)( i w lipcu się ponownie zaczeliśmy starać o dzidziunie nio i nie wyszło dlatego wskakuje na sierpień i czytam WAS od deski do deski Powiedzcie mi dziewczynki jak WY żyjecie ??? czy ćwiczycie, czy normalnie prowadzicie domy, biegacie do prcki, czy tylko sie staracie o dzidzie lezycie i odpoczywacie??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 08:10 Ja do pracy nie biegam bo siedzę w domu z córeczką- urlopik wychowawczy... Ćwiczyć nie mam kiedy, o leżeniu i odpoczynku też raczej mogę tylko pomarzyć... Co do normalnie prowadzonego domu...to staram się jak mogę, mąż raczej nie narzeka Odpowiedz Link Zgłoś
kala772 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 08:16 Jaga wiesz ja po tym poronieniu i perwszej teraz nieudanej próbie zastanawiam się nad wszystkim co robię tzn czy moge się opalać, jeżdzić na rowerku kosić trawkę pić zieloną herbatkę itp już mnie chyba łapie obłęd strasznie przeżyłam tą czerwcową stratę i teraz wszystko bym dała żeby tylko być w ciązy duże buśki na początek dzionka Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 08:28 hej dziewczyny! to forum to juz dla mnie nałóg, zaraz po wejściu do pracy włączam kompa i natychmiast sprawdzam co nowego u was słychac My wczoraj się staraliśmy, a dzisiaj mam skok temperatury... więc jesli juz to chłop prawie murowany. Nawet pytałam sie mężula co robimy, czy czekamy na za miesiac... a on na to, że przeciez staramy się o dziecko, a nie o dziewczynkę i nie ma czasu na zastanawianie się, trzeba działac zobaczymy co wyjdzie. Ja tylko juz sie dziś rano zastanawiałam, że od kiedy wykrywaja ciążę te pre- testy? po 6-ciu dniach? to może tak sobie po cichu sprawdze już za tydzień? no bo jak tu wytrzymać aż do 18tego? no i witam nowe koleżanki. Kala, ja zyję normalnie, praca, dom, synek... wiecznie w biegu, staram się jeść zdrowo, ale kawy np. jeszcze sobie nie odmawiam, a poprzednią ciążę starałam się jej unikać. Opalac się, pić zielona czy kosić trawę to napewno możesz... może najwyżej roweru możesz unikać, bo wypadek rowerowy może byc niebezpieczny... a że lipcowe staranka nie wyszły to normalka, po prostu nie zawsze wychodzi... głowa do góry i staramy sie wszystkie nadal. Miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 08:32 Kajka nie wyłamuj się Czekamy do 19!!!! Nie ma testowania po cichu, bo jak Ty się wyłamiesz to ja na pewno też nie wytrzymam i zatestuję wcześniej.... Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 08:44 Nie wiem czy wytrzymam z czekaniem. A wogóle z tym skokiem to juz nie wiem. Bo zakodowałam sobie, że mam ciągle 36.7, a dziś było 36.9, niby skok o 2 kreski, ale wklepałam to w mój wykres i to wcale nie wyglada na skok, bo trzy dni temu miałam 36.8, a to przecież 6 dni musi być niżej... a poza tym to w zeszłym cyklu mierzyłam sobie temp. kilka ostatnich dni(żeby przyzwyczaić się do tej rutyny) i te temperatury wtedy miałam wyższe (37.1), więc może jednak to nie był skok tylko jakaś dziwna zapowiedź skoku? A wogóle to chciałam wczoraj kupić te testy owulacyjne, ale w dwóch pobliskich aptekach nie było, a sprowadzać na dziś to bez sensu, bo juz 14dc, to teoretycznie za późno... jak w tym miesiącu nie wyjdzie to w następnym zakupię Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 08:30 Ja też chociaż w ciąży jeszcze nie jestem (chociaż może się udało??) też cokolwiek bym nie zrobiła zastanawiam się, czy jednak się udało i może coś co robię dzidziusiowi zaszkodzi.. Mogę Ci jedynie powiedzieć, że koleżanka również poroniła ( 12 tc) a teraz jest w 20 tygodniu i wszystko jest ok. Więc bądź dobrej myśli i czekaj na 2 kreseczki jak my wszystkie Pozdrawiam Agnieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
kala772 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 08:48 Agieszka trzymam kciuki żebyś jednak już była w ciąży dziękuje Ci za słowa otuchy ja staranka ostre zaczynam dopiero od 8.08 i całe szczęście jest to mój pierwszy dzień urlopu a testować mam nadzieje z pozytywnym wynikiem będę ok 21.08 Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 08:50 My w większości testujemy 19.08.. ja, kajka ,kka, zmijka...może się dołączysz?? Odpowiedz Link Zgłoś
kala772 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 08:53 Przyznam się nieskromnie że miałam taką nadzieję, że przyjmiecie mnie do TESTUJĄCYCH Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 08:56 Może jak będzie nas tak duuuuużo to żadna sie nie wyłamie i wszystkie doczekamy do tego 19 Bo jak mówiłam wcześniej, mój nowiutki teścik już czekla w szufladzie i tak mnie co rano woła żeby go zrobić ale sie nie daję, przynajmniej na razie Odpowiedz Link Zgłoś
kala772 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 09:01 Ja w tym miesiącu miałam "ułatwione" zadanie @ przyszła 3 dni wcześniej choć miałam schizy straszne że jestem w ciązy wydawało mi się że jest mi niedobrze że mnie mdli itp a tu niespodzianka paskudna @ - to pewnie z tego upału A przy wcześniejszych próbach wydałam fortunę na testy Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 09:08 oj, jaga, jak ty wytrzymujesz trzymajac taka pokuse w szufladzie. Ja nie robię tylko dlatego, że nie mam. I unikam w tym celu aptek. Kupię dopiero 18tego! Kala, oczywiście testuj z nami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 09:08 dziendoberek! a ja zaczelam dzis mierzyc tempke Kajka - z uzaleznieniem od tego forum tez mam tak jak TY niewazne, ze mialam zrobic zebranie o 9. zebranie poczeka, a ja przeciez musze poczytac co nowego u Was milego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 09:17 Zapomniałam jeszcze dodać, że testuje z nami zanetad30 i anja_d. Przepraszam dziewczyny ale tyle nas jest.... Mam nadieję, że się nie gniewacie... A Ty gorzatko kiedy testujesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 09:28 Czesc dziewczyny! Jak dziś się czujecie? U nas wczoraj bylo staranko, no i oczywiscie - choc nie wiem czy to pomaga- nogi w gorze. Ja ide dzis po testy owu do apteki. 12dc wiec chyba nie jest zapozno na testowanie, co?? jak myslicie? A jesli nie to zostawie sobie na nastepny miesiac (oby nie bylo to potrzebne). Mysle ze jesli ulegniemy pokusie i bedziemy testowac wczesniej to wiele z nas sie moze przedwczesnie rozczarowac, dlatego nie robmy sobie przykrosci i poczekajmy wszystkie do 19 sierpnia. Z reszta razem wytrzymamy do 19, a jesli ktoras sie wylamie to bedzie nas kusilo... Wiem ze owu ksiazkowe powinnam miec dopiero w sobote, ale dzis zlapalam sie na tym ze siedzac przy sniadaniu glaskalam sie po brzuchu zastanawiajac sie czy juz sie udalo, a przeciez moge miec owu jak w zeszlym miesiacu w 18-20dc i wtedy @ przyjdzie pozniej. Jedno jest pewne... Fajnie ze jestescie i ze mam z kim o tym pogadac. Ja mam wakacje(nauczycielka), a moj Skarb w pracy wiec nie mam komu pomarudzic. Caluje Was wszystkie cieplutko i zycze milego dnia, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 09:40 Coś mnie dzisiaj brzuszek boli ( taki ból promieniujący do kręgosłupa... To chyba nie wróży najlepiej... Pewnie się okaże, że @ przyjdzie do mnie jeszcze przed 19 ( i pozostaną mi starania wrześniowe .... Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 09:41 jaga a moze to dopiero teraz jest owu... przeciez brzuch wtedy boli podobnie Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 09:38 Jagusia - ja bede testowac za jakis czs, bo tak calkiem, calkiem to starania zaczniemy w drugiej polowie wrzesnia (jak nic sie nie poprzesuwa i cykle bede miala takie jak do tej pory. tempke zaczelam dzis mierzyc tak orientacyjnie, bo chcialabym bc gotowa na ta druga polowe wrzesnia i wyliczyc mniej wiecej kiedy bedzie owu tylko nie pamietam jak to bylo z tymi dziewczynkami i chlopcami? chlopiec przed owu? Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 09:40 dziewczynka przed owu Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 09:45 aha - to znaczy, ze my musimy po owu bo ja bardzo chce miec pierwszego chlopca Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 09:55 Cześć wszystkim! Z rana musiałam zająć się paroma sprawami związanymi z wyańczaniem naszego nowiuśkiego mieszkania Ale jestem już Wczoraj niestety nici ze staranek, bo najpierw był mecz a potem ja zasnęłam i nie byłam w stanie się dobudzić, ale nic straconego. Dzisiaj ze zdwojoną energią przystąpimy do dzieła, no i potem nogi w górę (chociaż ponoć można też sobie podłożyć poduszkę bo tak z nogami w górze 15 minut to trochę ciężko) Testy z rana zakupiłam więc uzborjona jestem po uszy i nie ma bata - w tym miesiącu musi się udać Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 09:59 Ile zaplacilas za testy? Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 10:03 Mega dużo, a odwiedziłam kilka aptek i tylko w jednej znalazłam. Zapłaciłam 40 złotych Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 10:08 uuuu, ja mam nadzieje ze jak pojde to powiedza mi 23zl a nie 40 Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 10:14 Dziewczyny chyba dzis sa bardzo zapracowane, bo jakas cisza panuje na forum Ja chyba tez sie wezme... Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 10:29 Witajcie!!! Skoro dalsze staranie się już wpłynie na nasze zostawanie rodzicami, wybralismy się wczoraj na długi spacer. Świerszcze są fantastyczne, można się oderwać od myslenia o testowaniu, o tym czy się uda... ) I jeszcze od zakończenia porządków. Od miesiąca nie ma nas w weekendy i domeczek zarósł nieco. To daje odpowiedź na Wasze (i moje ) pytanie, czy w związku ze staraniami coś zmieniamy. Nic nie zmieniamy. Dużo pracy w pracy, dużo spotkań z przyjaciółmi i weekendowych wypadów. Ale my czekamy dopiero na pierwszego Malucha i dopiero 3 cykl... Do zobaczyska!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewacia Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 10:19 Witam, to i ja do Was sie przenosze...dzis przyszla @ i znow wszystkio wzielo w łeb... Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 10:20 U nas dużo pozytywnej energii więc zapraszamy Odpowiedz Link Zgłoś
kala772 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 10:26 powiedzcie mi kiedy sie stosuje te testy owulacyjne?? Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 10:32 Ponoć trzeba odjąć od cyklu najkrótszego 17. U mnie np. cykl miał 28 dni minus 17 to będzie 11 dc jak zacznę testować. Kochać się można dwa dni pdzed i dwa dni po owulacji, ale nie wiem jak to będzie bo pierwszy raz będę robić testy, a jeszcze nie otwierałam opakowania bo jestem w pracy i nie chcę pokazywać.. Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 10:34 Z testami to jest tak ze zalezy ilo dniowe masz cykle... jesli 28 dni to do pierwszego dnia miesiaczki dodajesz 10 dni i tego dnia testujesz... z reszta poczytaj sobie testyowulacyjne.pl/kiedyrozpoczacbadanie.html Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 10:41 Czyli wychodzi na to samo Teraz jeszcze muszę doczytać jak to jest ze staraniami w czasie owu Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 10:32 I atmosfera miła jak na kawie z przyjaciółkami... ) Witaj Ewciu! Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 10:50 A ktory dzien cyklu masz teraz? Tak jak ja 12? Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 10:58 U mnie 14dc więc bez sensu robić te testu. Starania były, więc jajaeczko pewnie juz się zagnieżdża (taki jest plan)! ale tak sobie myslę, że jak nie wyjdzie to tez dobrze, bo będę mogła pic na weselu kuzynki... a postaramy się zaraz po i dziecko będzie majowe, tez dobrze Grunt to pozytywne nastawienie Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 11:07 U mnie też 14 dc. Może ten bolący brzuszek to właśnie dzidziuś sobie "przybył"?? Oby... Bo chciałabym, żeby nam wszystkim się udało w tym samym czasie "zaciążyć" Czy muszę dodawać, że mnie mdli?? Ale to pewnie tylko moja psychika już szaleje Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 11:09 no a ja mam 12dc i mam zgage, ale to pewnie po capuccino wypitym na czczo... nie dobijam sobie do glowy takich rzeczy. z reszta z natury jestem pesymistka i moze to nawet lepiej ze sceptycznie do tego podchodze.... Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 11:15 Dziś jest mój dopiero 6dc. W poprzednim też miałam mdłości a okazało się że to nie ciążowe, albo sobie wmówiłam Odpowiedz Link Zgłoś
kala772 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 11:11 dziękuję za info o tescikach ściskam WAS mocno i trzymam mocno kciukasy Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 11:38 Mnie też mdli od czasu do czasu, jakby się wczytać w objawy wczesnej ciąży to jak malowane, a potem po prostu @ i można zaczynać od nowa... Zresztą na portalach medycznych nikt nie ukrywa, że lekkei mdłości czy powiększony biust mogą być także oznaką nadchodzącej miesiączki ) Więc chyba nie pozostaje namnic więcej jak uzbroić się w cierpliwość. To jest właśnie to, co teraz lubimy najbardziej, czyż nie? Sk z marchewki to pijecie świeżo wyciśnięty, tzw. jednodniowy czy soki typu "Kubuś"??? Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 11:44 Mieszkam w takim grajdole ze tu ciezko dostac sok jednodniowy, ale jesli sie trafia to kupuje, albo jem duzo marchewki swiezej(jak wczoraj).Jak nie ma to Kubus i juz, najlepiej z pomarancza mniam mniam Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 11:54 Hej dziewczyny. Zgłupiałam już. Jeśli załóżmy zrobię test owu i wyjdzie pozytywny to mam starać się tego samego dnia czy następnego? Niby wykrywa nadchodzącą owu na dzień do dwóch przed... Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 11:56 staran nigdy dosc, wiec strac sie juz w dniu w ktorym wychodzi pozytywny. Robilas juz? Ja ide po swoje po 14 dopiero Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 12:03 Nie robię dopiero 11dc, czyli we wtorek. Jeszcze trochę czasu zostało Odpowiedz Link Zgłoś
kala772 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 12:08 Ja w tym miesiacu mam orana taktyke przytulać się codziennie wieczorem przez półtorej tygodnia od miesiączki. Nad testami też się zastanawiam. Myślicie, że przytulając się tak często zwiększa się szansę poczęcia? BUZIACZKUJE WAS NIE MACIE OCHOTY NA KAWKĘ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 12:25 Nie byłabym taka pewna, bo starania codzienne osłabiają plemniczki, tzn może być ich mniej i mogą być mniej ruchliwe Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 12:09 no tak zapomnialam ze ty dzis masz 6dc tak? Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 12:07 Testy owu działają w ten sposób, że "wykrywają" owu nadchodząca w ciągu 48 godzin, stąd zaleca się zacząć je robić przed spodziewaną owulacją, co dwa dni i potem starać się o malucha w ciągu 48 godzin po uzyskaniu pozytywnego wyniku. Jeśli to jest pierwszy test i od razu wskazuje obecność owu to lepiej nie czekać, bo tych godzin mogło juz sotać mniej. A jeśli wiadomo, ze dwa dni wcześniej jeszcze owu nie nadciągała, to ma się większą swobode manewru i mozna popróbować od razu (na dziewczynkę), albo powiedzmy dobę później na chłopca. Nie korzystałam (jeszcze) z tych testów, tylko czytałam o nich, ale ja starałabym się raz, żeby plemniki były jak najchętniejsze do współpracy z jajeczkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 12:26 Też tak myślę, ale postaramy się już dziś dla rozgrzewki Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 13:00 Kala kawka juz dawno wypita A ze ograniczam kofeinę przygotowując się do rygoru ciążowego... to więcej nie piję. Ale słyszałam ostatnio, że jedną mleczną w ciąży można i dziecku nie zaszkodzi. Ja w poprzedniej ciąży nie byłam w stanie totalnie ograniczyć i piłam bardzo mleczną, bezkofeinową albo inkę, żeby mieć choć namiastkę a teraz nie mam już tego nałogu i nie chce się bez sensu wciagać. Odpowiedz Link Zgłoś
kala772 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 13:07 kajka podziwiam Cię ja 4 miesiące temu rzuciłam papierosy teraz chyba wzorem Ciebie ogranicze kawkę Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 13:09 Ja na szczęście nie lubię kawy Nie musze więc jej ograniczać ale będę miała mały problem z colą...mniam... Czasem pewnie ulegnę No cóż każda z nas pewnie ma jakieś zabronione jedzonko lub picie bez którego byłoby jej ciężko... Odpowiedz Link Zgłoś
kala772 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 13:17 jaga i tu masz 100% racji Wiecie co bardzo dobrze że są osoby, które tak jak ja mają podobne problemy i wątpliwości bo chyba bym oszalała. My sobie odmawaiamy przyjemności łykamy witaminki liczymy dni i oddałybyśmy wszystko za dzidzie, a w koło jet tyle matek które piją palą itp i mają drużyny futbolowe ehhhhhhh ale sobie ulżyłam Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 13:22 Dokładnie Kala. Nie potrafie zrozumieć czemu ludzie , którzy bardzo pragną dzidziusia nie mogą go mieć a inne "matki" wyrzucają swoje dzieci na śmietnik... Niestety my tego nie jesteśmy w stanie zmienić, możemy tylko dbać o siebie, żeby nasze dzieciaczki były zdrowe... Odpowiedz Link Zgłoś
kala772 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 13:31 Czyli musimy byś silne psychicznie i fizycznie dla naszych fasolek ja wiele bym dała i zrobiła żeby zobaczyć bijące serduszko, ale mam nadzieje, że już w tym miesiącu zobaczymy II kreseczki a w następnym serduszka Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 13:34 Tego sie musimy trzymać ) Odpowiedz Link Zgłoś
marika_ja Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 08:16 Witam! Na tym forum jestem nowa, poczytuję od kilku dni, i tak szczerze to myślałam,że w lipcu mi się uda, ale niestety...Więc oficjalnie zapisuję się do starających się w sierpniu. W lipcu staraliśmy się na luzie ale w wyniku rozjazdów spotkaliśmy się dopiero w 18 dc i to chyba było już za późno Ale nic to, zaczniemy na dobre w sierpniu, kupię chyba sobie te testy owulacyjne, tak na wszelki, przecież nie zaszkodzą, a pomóc mogą (mam nadzieję). W związku z tymi testami mam pytanko, jakiej firmy polecacie? Nigdy takich testów nie kupowałam i nic a nic się na tym nie znam, widziałam jedynie na allegro, ale chyba nie będę ryzykowała, kyupię w aptece. Jak możecie to podpowiedzcie, jakie zakupić.A, folik łykam już od ponad miesiąca. Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 13:31 Ona chyba też zawiera kofeinę?? Ale fakt cukru mniej jest w takim razie dla mnie nadzieja Dzięki kka Odpowiedz Link Zgłoś
kala772 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 13:34 Idę już do domciutrzymajcie sie cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 13:45 Fajnie masz. Ja jeszcze do 17 muszę posiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 13:47 Tez zawsze o tym myślę... jak można np. palić w ciąży... normalnie by mi ten papieros chyba "stawał w gardle", robić coś co NAPEWNO szkodzi dziecku... A wczoraj jak szukałam tego testu Ovu w aptekach to tak sobie myslałam, że ciążowe testy są wszędzie, chyba nawet w kiosku większym da się kupić, w każdym razie i w drogeriach i hipermarketach, a owulacyjny tak ciezko znaleźć. Czy to znaczy, że jednak większość ciąż to wpadki? Bo tak śledząc to forum zapomniałam o tym i żyje ostatnio w przeświadczeniu, że wszystkie kobiety sie starają miesiącami, licza dni, mierzą tempy itd... Ciekawe jak to statystycznie wychodzi? Znacie jakies dane na ten temat? Ile ciąż jest planowanych? i ile czasu zwykle się starają kobitki? Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 13:48 cola light ma za to aspartan, któty tez na cos tam jest niedobry... Już dawno wymyślono, że wszystko, co dobre jest niemoralne, niezdrowe, albo tuczące Jedna z moich przyjaciółek nie mogła oprzeć się w ciąży podpijaniu mężowi piwa imbirowaego od czasu do czasu. Brzdąc zdrów, teraz klikumiesięczny, karmiony piersią, i co miłe, nic mu nie jest gdy jego mama teraz łyknie swojego ukochanego piwka I wiecie co, to, że się o siebie dba chyba jednak się przekłada, na przykład na lepiej rozwijające się, ciekawe świata dziecko. W końcu nie tylko chodzi o ilość, ale i o to, by maluchom zapewnić szanse na dobre życie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 14:00 Masz świętą rację. Chociaż też nie można oszaleć. Moja koleżanka powiada, że kieliszek wina nawet w ciąży przy specjalnych okazjach nie zaszkodzi. A inna moja koleżanka która karmi pije "KARMI" bo ponoć ułatwia produkcję mleka i tak zaleciła jej położna Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 14:04 Moja przyjaciółka tez pija Karmi, ale dla niekarmiącej, a lubiącej tzw. babskie piwka, Karmi nie jest rewelacyjne. Próbowałam dla towarzystwa Kartmi podobne jest też świetne dla dziewczyn po cc., żeby mogły szybko i efektywnie zacząć karmić malucha piersią Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 14:04 Z tym winem to ona jest ginekologiem "młodym" jak również jest nim jej ojciec, więc pewnie wie co mówi Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 15:43 uciekam zaraz do domku, jupi!!! tylko mi sie wieczór dziwny szykuje, bo mąż męczy o wyjście na orange-polish-open, a ja wtedy zostane z synkiem i teściami... cały wieczór... ehhh, cięzkie to życie Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 15:56 Może jakaś zabawa integrująca synka z dziadkami...? Może zrobicie coś super na kolacje...? I na pewno będzie lepiej niż myślisz teraz ) Posiadanie teściów w iodległości 20 minut jazdy rowerem ma tę zaletę, że nie pwpadają z dwutygodniową wizytą. Kajka, kiedy znów zostajecie w trójkę/czwórkę...? Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 15:59 ogólnie to opiekunki nie ma przez 4 tygodnie (czyli jeszcze trzy), ale moja mama sie zaoferowała wczoraj, że następny tydzien to ona weźmie wolne, a ona mieszka blisko, więc teraz tydzień znowu sami... potem teściowie na trzy dni po długim weekendzie i ostatni tydzien jeszcze zobaczymy...może ja cos wezme wolnego... Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 16:07 Kajku, macie bardzo urozmaicowny gryplan... Nam jest łatwiej w tym sensie, że musimy się dopasowywać z panem małżonkiem tylko do siebie (i grafików pracowych ), a z drugiej strony gdzies tkwi we wmnie taki lęk, że w sumie to nie wiem czy bedziemy mogli miec dziecko. W końcu żadnego dotąd żadne z nas nie miało. Para bliskich przyjaciół nie może, choć chce i jest to problem dla nich i problem w ich związku. Idiotyczne rozważania, zwłaszcza w kotekście pary, która dopiero zaczęła się starać o powiekszenie rodziny, ale zdaje się, że pomysłów na tematy do niemądrych rozważań mi nie brak... Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 16:24 Blueish ja też ostatnio tak sobie pomyślałam, a co jak np jesteśmy niepłodni, bo nawet tego nie wiem.... Ale jak tylko uzbroiłam się po zęby testami owu, mierzeniem tempki to jakoś nie widzę możliwości żeby nam się nie udało Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 17:17 Grunt to pozytywne nastawienie. Ja się pozytywnie nastawiałam w poprzednich staraniach, udało się w drugim cyklu i mamy śliczną córeczkę. Mając testy i mierząc temp. zawsze zwiększa się to prawdopodobieństwo więc na pewno nie zaszkodzi je mieć... Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 17:18 I tak trzymać, a nie wymyslac straszaki jak nie przymierzając ja... Ale lepiej mi jak wreszcie "upubliczniłam" moje lęki. Przecież nie powiem czegoś takiego panu małżonkowi... Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 17:38 Jakies 10 minut temu zrobilam swoj pierwszy test owu.Jest pozytywny. Dwie kreseczki, z ktorych jedna ledwie widoczna, ale jest.Szkoda ze to nie wynik testu ciazowego,ale i tak dobrze bo przynajmniej wiem ze mam cykle owulacyjne. Dzis znow staranka i nogi do gory Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 17:43 Trzymam kciuki ....Mam nadzieję, że Ci się uda Anja_d Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 17:45 Dziekuje i mam nadzieje ze uda sie Nam a nie tylko mnie. Co wieczor sie o to modle Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 17:49 Pomodlimy się i my, by się udało i trzymamy mocno kciuki. Czas wyjść wreszcie z pracy. Lecę na babskie party z dwiema przyjaciółkami (one obie z córeczkami ) Mam nadzieję, że córeczki okażą się zaraźliwe ) Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 17:50 Mam jedną więc polecam właśnie córeczkę ). Miłej zabawy..... Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 17:48 a jednak cienka kreska oznacza ze trzeba jeszcze poczekac... Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 03.08.06, 20:40 Witam Was kochane,strasznie zabiegany dzis dzien mialam.Ja juz dzis test mialam negatywny a pozytywny mialam we wtorek czyli 14dc po poludniu a staralismy sie 12dc 13dc i 14dc i mam ooooogromna nadzieje ze sie udalo,wszystko w tym cyklu przebiega u mnie ksiazkowo test owu pozytywny we wtorek a w srode koniec sluzu.Czytalam ze owu jest na koniec sluzu plodnego.Kurcze nie wiem jakos dziwnie sie czuje tzn nie to ze juz mam jakies objawy ale ciagle chodzi za mna takie przeczucie ze sie w tym cyklu uda.Ktos cos wspominal o zagniezdzaniu,nie wiem czy wiecie ze do zagniezdzenia dochodzi po ok 7 dniach od owulacji a czy sie zagniezdzi pomyslnie wiadomo dopiero jak minie termin spodziewanej @.Chyba do niedzieli mnie tu niestety nie bedzie wiec zycze udanego weekendu a tym ktore sa przed staraniami owocnych staranekPozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 08:48 Witam z rana... ja już nic nie rozumiem bo dzis mam temp.36,95 czyli nie ma wogóle tego książkowego skoku, a to 15dc, przy 28dniowych cyklach już powienien być. No i teraz się zastanawiam, że może ja mam krótsza fazę lutealną i później jajeczkowanie... no a wczoraj się nie kochalismy, bo nie chciałam tak totalnie podczas jajeczkowania (czyli na chłopca). Mąż powiedział, że on nie wierzy w te moje metody, i że w następnym cyklu staramy się ile wlezie Uciekam do pracy, bo dużo roboty, jak się obrobię to zajrze do was. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 08:52 Kajka mi sie zdarzalo ze @ mialam po 28 dzniach a owu dopiero 16dc.Poza tym teraz jest szalona pogoda najpierw byly upaly a teraz sie ochlodzilo a to tez ma wplyw dlatego mierzenie tempki nie zawsze i nie u kazdego sie sprawdza Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 09:18 Czesc dziewczyny! Ja mam dzis totalnego dola i zastanawiam sie czy moze nie powinnismy poczekac z dzieckiem. Powiedzcie mi, czy majac w perspektywie zmiane pracy z fizycznej i malo platnej na biurowa i lepiej platna zastanawialybyscie sie nad zmiana? Tymbardziej ze planujecie dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 09:28 Witam w pochmurny poranek. Dla mnie wybór jest oczywisty - na pierwszy rzut oka..... Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 09:33 hej! Anja - gdyby ta nowa praca oznaczala dla mnie nowe wyzwanie, zdobycie nowych, ciekawych doswiadczen i wiazalaby sie z tym co chce w zyciu robic to nawet za mniejsza kase bym sie zdecydowala. nawet w perspektywie planowanego dziecka. a tak w ogole dostalas ode mnie maila? a ja chyba mam zepsuty termometr i moje pomiary chyba nie sa prawdziwe takze dobrze, ze sie za to wzielam przed prawdziwymi staraniami kurcze, juz sie nie moge doczekac tego 19, 20 sierpnia jak bedziecie testowac bardzo bym chciala zeby sie u Was wszystkich pokazly dwie kreseczki Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 09:36 U mnie sprawa wygląda nieciekawie. W rodzinie męża jest osoba umierająca więc nie chcę nawet wspominać teraz o starankach bo nie wiadomo jak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 09:47 Dziękuję, ale trzymam dziweczyny za Was mocno kciuki I przesyłam fluidy same pozytywne %%%%%%^^^^^^^^^$##########$$$$$ Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 09:52 Ojejku jaki dzis smutny dzień... za oknem szaro-buro i deszczowo, bohaterowie moich ulubionych blogów mają jakieś problemy... tutaj też nieciekawie... mam nadzieję, że jutro będzie lepiej... a z tym cyklem to juz nie wiem... może lepiej sie starać ciągle i nie przejmowac chłopcem czy dziewczynką. Przeciez dwóch synków to tez fajnie. Można mówić np. "wpadniemy z naszymi chłopcami..." ....a może ten brak takiego widocznego skoku to własnie dlatego, że spadła temperatura na dworze... tzn. wtedy miałam trochę wyższą cały czas, bo były upały i dlatego jest mały skok? głowy do góry... Anja... a może zmień prace i starajcie sie nadal... przecież możecie się starac nie wiadomo ile więc bez sensu rezygnować z rozwoju zawodowego... tylko nie rezygnujcie jednocześnie ze starań Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 09:59 Ja bym właśnie chciała mieć dwóch chłopców, ale ponieważ bardziej zależy mi na zaciążeniu niż na płci, to nie myślę dodatkowo kiedy się kochać na chłopaka a kiedy nie bo wyjdzie dziweczynka. Poza tym wiele dziewczyn na forum miało inaczej niż wynikałoby to z zasad... Anja kajka ma rację. Nigdy nie wiadomo kiedy TO się stanie więc nie ma sensu odkładać okazji Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 09:59 anja... nie wiem czy dobrze mówię... ja się tak bałam z poprzenim dzieckiem, bo właśnie zaczęłam nową pracę i chciałam z dzieckiem poczekać...ale mnie wtedy mój husband przekonał, że nie ma na co czekać, że planujemy przeciez kilkoro dzieci i musimy się jakoś w czasie wyrobić, że on ma juz 30stkę (jest starszy ode mnie) i nie chce by staryn ojcem... a zę ja zawsze sie bałam, że moge nie miec dzieci, a od dziecka o nich marzyłam, to tez stwierdziłam, że lepiej wiedzieć wczesniej i mieć jeszcze czas na leczenie albo starania adopcyjne... i zresztą, że możemy sie starać, bo nie zawsze wychodzi od razu, to akurat zdążę popracować trochę.... no i wyszło nam szybko, w pracy było troszkę głupio, no ale stało się... nie wiem czy to było dobrze, synka nie żałuje oczywiście bo kocham go nad życie... tylko ciężko było mi powiedziec szefowi... a teraz mam inną pracę, i właściwie zmieniałam ją z myslą, że planuje dziecko za pare miesięcy to taka (biurowa, dobrze płatna i bez stresu) jest dla mnie idealna. Tylko, że to było w styczniu, a ja staram sie dopiero teraz. Mój jedyny kolega i współpracownik wie o moich planach i je popiera Sam ma tylko jednego, 7mio letniego syna i żałuje, że nie starali się szybko o drugiego, bo teraz juz im ciężko sie zdecydować. Mówi (ten kolega), że poszerzy firmę, zatrudni kogoś, a potem ja wrócę to będziemy w trójkę...ale się rozgadałam... pomogło trochę... Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 10:04 to mile co piszecie tylko ze problem dotyczy mojego Skarba. Nie chce zmienic pracy.powiedzial ze mysle tylko o pieniadzach, eh faceci Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 10:15 Hm jeśli tak to nic na siłę, ale z drugiej strony im większe dziecko tym większe wydatki a myślenie o przyszłości i dbanie o zapewnienie dziecku niezbędnego to nie jest myślenie wyłącznie o pieniądzach... Tak myślę, ale nie są to moje sprawy i nie chcę się wtrącać Odpowiedz Link Zgłoś
ika1 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 10:05 O ile mi wiadomo,to stara teza planowania chlopca,czy dziewczynki jest nieprawdziwa.Kiedys o tym czytalam.Bylo to wyjasnione,ale przypomniec sobie dlaczego,to nie potrafie.Wiem tylko,ze tak nie jest.Takze nie przejmuj sie tym. U mnie narazie za wczesnie na cokolwiek.Kochalismy sie dopiero 3 raz.Musze jeszcze troche poczekac na wynik. Edyta. Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 10:17 Ale 3 cykl? Czy w cyklu 3 razy? A kiedy masz spodziewany termin @? Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 10:21 Witajcie! Kiedy jest tak szaro i mokro to same się cisną nienajweselsze myśli i problemy rodzinne... Nie damy się tsk łatwo, w końcu to sierpień, pogodny miesiąc i dobrze się śpi (jesli tylk jest taka możliwość ) gdy pada deszcz. Do tego koledzy kłócą się o możliwości rozwiązania konfliktu libańsko- izraelskiego... Nasze wczorajsze małe babskie party przerodziło się wczoraj w większe obupłciowe, przybyła jeszcze jedna przyjaciółka z dwoma synkami i mężem. Dziewczyny pogrupowały się na te, które już mają dzieci i te, tóre ich jeszcze nie mają. Prz czym jedna z mam to chyba wolałaby teraz skupić się na karierze, a nie na córeczce, więc chyba nie do końca przekonywały ją zachwyty pozostałych mam nad jej maleństwem... Sama nie wiem, kocham te moje baby okropnie i przyjaźnimy się od lat, ale mam poczucie stania z boku tylko dlatego, że jeszcze nie jestem mamą. Z drugiej strony wiem, że one zazdroszczą nieco pracy w pełnym wymiarze czy spontanicznych wypadów na weekend... Będzie, co ma być Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 10:35 Przepraszam Was wszystkie... to jest watek staraniowy, a ja tu o swoich prywatnych sprawach mowie. Jedynym usprawiedliwieniem jest to ze bardzo mi smutno dzis... nie nawidze takiej pogody. Najchetniej nie wychodziloby sie z lozka. Ciekawe jak dzis wyjdzie test owu.? Zrobilam wczoraj chwilke po 17 to chyba i dzis musze zrobic pozniej co? Bo korci mnie teraz Jak na tescie owu wychodza dwie kreski ale ta jedna jest jasna to znaczy ze jeszcze nie czas jajeczkowania i nalezy powtorzyc test nastepnego dnia. Buzka dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 10:36 A powiem szczerze że jeszcze do niedawna myślałam o takich kobietach jak my, że w mózgu coś się im poprzewracało, bo jak można tak skupić się wyłącznie na dzieciach a teraz przeszłam na drugą stronę Praca jest ważna owszem, ale teraz ważniejsze jest dla mnie dziecko i juz:-0 Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 10:43 i znow mnie dopadla glupawka wlasnie robie test owu Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 10:49 Na moim w instrukcji jest napisane, że jak jedna kreska wychodzi blada to jeszcze nie będzie owu Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 10:48 no i przytulanko dzis musi byc tym razem kreski sa wyrazne. Zrobie ten test jeszcze jutro, dla pewnosci ale wyglada na to ze mam ksiazkowe jajeczkowania w polowie cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 11:32 rany jaka dzis cisza na tym forum... wszyscy ciezko pracuja Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 11:40 Rany, a jeszcze wczoraj miałam świetny humor Anja z testami owu to powinno Ci wyjść... Fajnie, że coś takiego jest, bo tak kobiety by łatwiej się załamywały. Odpowiedz Link Zgłoś
kala772 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 12:06 Cześć Dziewczynki pogoda faktycznie dzisiaj przygnębiająca, ale w końcu piątek i w końcu weekend Ja staranka zaczynam dopiero od wtorku i już nie mogę sie ich doczekać. Powiem Wam, że bardzo sie zastanawiam sie nad tymi testami owu (moj mąż twierdzi żeby jeszcze w tym miesiącu nie wariatkować) a ja tak już bym chciała żeby nam się udało zafasolkować. Co o tym myślicie???? WIELKIE PRZYTULASKA Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 12:13 mój maz tez tego nie kuma, wystarczy się duzo kochać i dziecko jest... ale ja chyba jednak (jak nie wyszło teraz) to kupie sobie te testy na przyszły cykl, ale jemu nie bedę tym głowy zawracała, tylko dla samej siebie będę wiedziała co i jak... zwłaszcza, że po takim skoku/nie skoku temperatury to ja nic nie wiem... a brzuch to mnie tak dziwnie pobolowa juz któryś dzień i nie wiem w takim razie kiedy było to jajeczkowanie Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 12:15 Ja bym się chyba na Twoim miejscu wspomogła i co najwyżej nie napomknęła o tym mężowi... Ostatecznie jesli oboje chcecie powiększyć rodzinę, a nie ma nic zbereźnego w stosowaniu testów owu to czemu nie...? Mój pan małżonek czasami sprawia wrażenie, że o pewnych rzeczach wcale niekoniecznie chce wiedzieć, a ja go zarzucam nadmiarem informacji i detali... Odpowiedz Link Zgłoś
kala772 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 12:24 Mój mąż jest słuchajcie przekochany On wszystko rozumie a ja się o wszystko radze jego i On to wszystko znosi. Kochane dziecko Chyba pójde za Waszą radą i zakupię te testy. Im bliżej starań tym zaczynam bardziej fiksować a WY jak sie czujecie??? Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 12:37 Najlepiej czuję się gdy mam dużo wciągajacych zajęć. Wtedy myślę sobie, że w przyszły weekend robię test, dwie kreseczki i jedziemy na urlop juz w trójkę Jk mam wolną chwilę, widzę te wszystkie dzieciate przyjaciółki, albo myslę o tym, że samochód ciągle jeszcze mamy w naprawie, to roi się ze mnie Maruda "na peewnoo się nie uuudaa..." Nie udało, bo dziś 22dc... Zwłaszcza gdy wciąż cos mi się kłębi w brzuchu(normalnei nie zwracam na to dużej uwagi, więc nawet trudno mi stwerdzic czy cokolwiek jest inaczej niz zwykle ). Wszystkim Wam życzę pogodnego pierwszego podejścia i wiary, że się uda, bo to w końcu podstawa ) Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 13:01 Chyba rzeczywiście zrobię te testu nic mu nie mówiąc... on uważa, że jak nam wtedy wyszło to teraz tez tak będziei dopiero po roku bezowocnych działań zaczął by isę zastanawić co z tym zrobić... a ja juz bym tak strasznie chciała, że szkoda mi czekać kolejne miesiące.... ale, tu plus dla mężula, pyta sie ciągle o temperaturę, choć nie wiem czy coś mu mówią moje odpowiedzi. Eh, kochany jest, bo tez juz by chciał drugiego dzidziula Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 12:20 Kala - ja tez bym na Twoim miejscu nie mowila mu o tym, a zrobila test oni nie o wszystkim musza wiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 12:29 Mój mąż tylko pyta czy już mam "ondulację" Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 12:26 Nigdy nie zaszkodzi a może pomóc jak użyjesz testów Odpowiedz Link Zgłoś
kala772 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 12:33 Wiecie co mnie tak naprawde martwi.... to, że wydaje mi się że jestem taka przygotowana już oczytana a tu nic z tego nie wychodzi. Może zbyt szybko się zniechęcam i załamuje, a może to życie po raz kolejny uczy mnie pokory i cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 13:00 Kłaniam sie kochane dziewvzynki! Ja też od rana jestem przygnębiona, humor kiepski i mine mam taką Ale tez troszkę sie ciesze bo dzis czyli w 17 dc nastąpił wzrost tempki o 2 kreski, wczoraj oczywiscie było przytulanko ale tak mysle czy dzisiaj wieczorem tez mozna czy juz bedzie "po ptokach"? Bo owu trwa ok. 12 godz i nie wiem czy byla czy bedzie ,pojecia nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 13:07 Hej smutasynie nakrecac sie prosze negatywnie tylko dzialac a potem starac sie cierpliwie czekac.Sama tez juz bym chciala wiedziec ale wiecie co,dzis znow jestem super spokojna i nie wiem skad to dziwne przeczucie ze w tym miesiacu mi sie uda,troche mnie to martwi bo nie wiem skad mi sie to wzielo a boje sie rozczarowania. Dziewczyny pamietajcie ze ta druga kreska na tescie owu musi byc tak samo ciemna lub ciemniejsza od tej pierwszej acha na drugi dzien tez czasem jeszcze test jest pozytywny jak hormonu jest duzo to i 3 dni moze byc pozytywny ale liczy sie czas po pierwszym tescie pozytywnym.Pisze Wam o tym bo ja tak mialam dwa razy i nie wiedzialam o co chodzi ale popytalam na forum i zadzwonilam do mojego gina i tego sie wlasnie dowiedzialam Odpowiedz Link Zgłoś
anelka.p Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 14:59 Witam wszystkie Dziewczyny! jestem nowa na tym forum ale juz od miesiąca Was czytam To mój pierwszy cykl starań. 15 dc. Od trzech dni robię testy owu i zgłupiałam. Mam bladą druga kreskę. Jajnik mnie lekko boli i mam płodny śluz ale co z tą kreską? Martwię, się że mam problem z owu. Co o tym myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 15:11 Nie mam pojęcia. Ale może popróbuj jeszcze testować, może tempka Ci skacze z innych powodów? Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 15:50 Uciekam do domu... w weekend postaram sie NIE zaglądać i nie mysleć o staraniach... luz blus, odpoczywamy Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 15:50 Może owu po prostu będzie dopiero jutro, stąd śluz juz płodny, a kreska jeszcze blada... Uszka do góry, to chyba po prostu TEN moment Odpowiedz Link Zgłoś
anelka.p Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 16:01 dziekuję! tez zaraz spadam do domku i życzę wszystkim owocnego weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 16:10 Owocnych staranek i nie stresować się! Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 16:51 Do zobaczyska, dziewczynki ) Ide poweekendować trochę Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 04.08.06, 22:16 Hej anelka,witaj w klubieNic sie nie martw ja czasem test pozytywny mialam dopiero w 17dc a wczesniej wlasnie druga blada kreske,pamietaj zeby malo pic 2 godziny przed testem i nie rob go z porannego moczu.Do owulacji dochodzi na koniec sluzu plodnego,ja w tym cyklu jednego dnia mialam test pozytywny a na drugi dzien koniec sluzu a wogule przez kilka dni mialam go naprawde duzo Odpowiedz Link Zgłoś
zaniepokojona10 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 06.08.06, 16:59 Cześć dziewczyny. Mogę dołączyć do was, może bedzie mi raźniej. Staramy się od dwóch miesiecy może to krótko ale ja jużna głowę dostaję. Dlatego że obawiam się że nie mam owulacji najwyższą temp miałam w tym miesiącu 36,85 i nic więcej. Właściwie to następne starania czekają mnie już we wrześnieu. Co zrobić żeby się udało. Wcinam bromergon i duphaston i folik i ...nic. Pozdzielcie się wiedzą na temat tej owulacji bo ja jestem jakaś tempa w tych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 06.08.06, 20:55 hej! z tego co ja zdazylam sie wgryzc w temat, to temperatura niekoniecznie musi byc wyznacznikiem owulacji. Dziewczyny tu duzo pisaly o testach owulacyjnych - moze sprobuj ich w kolejnym cyklu? a poza tym staran nigdy za wiele Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 08:14 Witam w poniedziałkowy poranek ) Nie wiem jak u Was, ale u nas po weekendowej ulawie piękan pogoda. Ciepło, ale ni gorąco i PIĘKNE SŁOŃCE Zaniepokojona, też mam taką temperaturę jak Ty w drugiej części cyklu i z tego, co czytałam to jest ona oabsolutnie ok. i najprawdopodobniej Twoja owulacja występuje tak jak powinna. Gorzata ma rację, wątpliwości z pewnością rozwieje test owulacyjny... Zemdliło mnie dziś porządnie w drodze do pracy i już na serio zaczęłam się martwić brakiem jakiejś plastikowej siatki in case of emergency. Na szczęście mam przesiadkę i świeże powietrze zdziałało cuda. Staram się nie nakręcać zanadto, ale widok spotkanej wczoraj na spacerze kumpeli w ósmym miesiącu natchnął mne pozytywną wiarą, że musi się niezadługo udać Może już tym razem... Teraz tylko doczekać do weekendu, albo @, albo test... Zabieram się do pracy, pa. Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 08:18 Trzymam kciuki, żebyś jednak robiła test i żeby były dwie kreseczki... U nas już na szczęście nie pada ale słoneczka brak ( szaro, buro i mokro.. Witam wszystkie zapracowane "przyszłe i obecne" mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 08:54 hejho! u nas tez szaro u buro. Własnie kolega wszedł do pracy z pytaniem: Włączyłas juz kaloryfery? z moim cyklem to ja już nic nie wiem... patrzę na ten wykres i patrzę i skoku nie było, a dziś 18dc Czy może być tak, że przez diametralną zmianę pogody akurat w momencie jajeczkowania nie ma skoku temperatury? Bo w sumie wczesniej były ciągłe upały, to może tą podstawową temp. z pierwszej części cyklu miałam podwyższoną i dlatego nie ma różnicy pomiędzy pierwszą a druga częścią? A może wogóle jajeczkowania nie miałam? W kolejnym cyklu na bank kupuję testy ovu. Nawet mąż jak sie mnie pyta codziennie o temp i wnioski i mówię mu, że juz nie wiem to zgadza sie na testy... widzę, że bardzo by chciał tego drugiego dzidziusia, bo ciągle o tym mówi Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 09:14 Witam serdecznie. U mnie słoneczko pięknie świeci i nie jest gorąco Ja mierzę tempkę, ale na razie skacze dziwacznie. Zrobiłam wczoraj test owu, mimo, że to był 9 dc (tak było w instrukcji) no i oczywiście nawet bladej kreski ani widu ani słychu. Dzisiaj robię ponownie jak wrócę do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 09:24 Czesc dziewczyny!!! U mnie w tym miesiacu ksiazkowo z owulacja. Powinnam miec mniej wiecej w 14-15 dniu cyklu i tak bylo. W piatek byl pierwszy dzien pozytywnego testowania testami owu, w sobote drugi dzien. Meczylam swojego Skarba codziennie od czwartku. W piatek wieczorkiem pokazal sie plodny sluz, a w sobote odczuwalne oznaki jajeczkowania. Strasznie bolaly mnie jajniki zupelnie jakbym sie przeziebila i przeczulica. Bolalo mnie wszystko skora na calym ciele nie moglam sie dotknac.Wczoraj tez ale juz nie tak bardzo w zasadzie to tylko rano.Wieczorem zrobilam test owu. Drugiej kreski juz nie bylo Wyczytalam w ksiazce "W oczekiwaniu na dziecko", ze pierwszym z objawow ciazy jest wlasnie przeczulica, czyli bol skory i miesni na calym ciele. Nie wiaze tego w zaden sposob z ciaza bo przeciez byloby za wczesnie na takie objawy, choc w ksiazce pisze ze wystepuje to w pierwszych dniach po zaplodnieniu. Staram sie wyluzowac choc w glebi duszy nie moge sie juz doczekac 19tego zeby zatestowac. aha i jeszcze jedno... nigdy nie przechodzilam tak jak w tym cyklu jajeczkowania. Zazwyczaj nie wiem nawet kiedy mam, bo ani sluzu ani bolu brzucha. Wczoraj bylismy u rodzinki i zaproponowano mi kieliszek wina,ale odmowilam z mysla o ewentualnej fasolce w brzuszku (oj tak bardzo tego pragne). Te testy owu sa na prawde super i wszystkim dziewczynom polecam, a zwlaszcza tym, ktore jak ja nie maja objawow jajeczkowania.Przynajmniej jestem spokojna ze mialam owulacje i ze zrobilam wszystko zeby sie udalo. Z opakowania 5szt testow zostal mi jeszcze jeden, a na poczatku myslalam ze braknie Pozdrawiam wszystkie Was kobitki kochane... Nogi do gory i milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 09:36 Anja_d nie ma bata, musi się udać! Ja dzisiaj dopiero odczuwam płodny śluz więc zrobię test, może już wyjdzie? A jak nie pozostaje mi testować, testować..... najgorzej jak nie będzie owu... Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 09:42 Będzie owu, jak to sama mówisz - nie ma bata! Aniu, trzymam mocno kciuki za pozytywne wyniki tesotwania za dwa tygodnie ) Co robicie, żeby się zająć czymś pozytywnym zamiast nerwowo w kółko liczyć dni, które pozostały do dnia testu??? Tylko nie intentysnw prava, błagam. W wakacje tuż przed wyjazdem to zupełnie nie wciąga )) Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 09:48 dziekuje dziewczyny za dobre slowo... kka wszystko bedzie dobrze, jajeczkowanie bedzie i uda sie zobaczysz, wszystkim nam sie uda Ja staram sie cos robic, albo sprzatam, albo sie ucze, albo ucze innych, ale od soboty sie tak dziwnie czuje ze jedyne na co mam ochote to cisza, spokoj i relaks w postaci lektury dobrej ksiazki ... ale zycie niestety weryfikuje moje potrzeby i chyba jednak troszke dzis popracuje Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 10:19 Witam Dziewczyny! Ja też jestem pozywnie nastawiona że musi sie udac w tym bądź nastepnym cyklu. Ja nie używam testów owu za to mierze tempke i z tego by wychodziło że owu juz była i staranka oczywiście tez. Teraz nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie czekać. O dziwo, jestem, wyjątkowo cierpliwa i spokojna i nie myslę tak cały czas o tym 19tym gdzie ma przyjść @. Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 10:24 U nas trochę smutno, bo męża dziadek zmarł wczoraj. A taki sprawny był do samego końca. Ach z jednej strony smutno mi, a z drugiej chciałabym jednak starać się o dziecko, ale to już zależy od męża. Nie chcę nawet nic mówić o dziecku teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 10:31 Ja tam już bym chciała żeby był ten 19... Tylko coś mi się zdaje, że @ będzie szybsza( Z wiadomości pogodowych: słońca nadal brak ( Może dlatego humorek taki nie bardzo?? Spokojnej pracy dziewczyny... Może któraś odda mi trochę swojego optymizmu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 10:54 Chętnie Ci oddam jago, bo dziś wyjątkowo jestem nastawiona pozytwnie, nie neakręcam się wogóle, wymyślam sobie jakies zajęcia żeby tylko nie myslec i udaje mi sie to. Nie martw sie jak @ przyjdzie to jest przeciez nastepny cykl, masz córke więc zajmuj sie nią żebys tylko o tym nie myslała. Zleci szybko do tego 19tego zobaczysz... Ja wyjeżdżam na następny tydz i nie bede miala dostepu do kompa wiec jak przyjade to juz bedzie wszystko jasne komu przyszla @ a komu nie. Trzymam kciuki.. Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 10:54 Może dziś jest nie jest dzień do śmiechu, tylko dzień na refleksje nad życiem w różnych jego formach...? I nad życiem bliskich, ktorzy juz od nas odeszli i wiele poieknych rzeczy nam przekazali, i nad tym, które dopiero powstaje ) Chyba nie jest aż tak źle jak mogłaby to sugerować wypowiedź Marka Twaina: 'Bóg stworzył człowieka bo nie podobała mu się małpa. Dalszych eksperymentów zaprzestał". Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 11:03 Tak..... A mi się dzisiaj tak strasznie nie chce pracować a muszę skończyć ważną rzecz do końca tygodnia... Oj taki dzień głupi Odpowiedz Link Zgłoś
megala Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 11:22 Juz mialam nadzieje, ze niedlugo zrobie test ciazowy, a tu w sobote w 19 dniu cyklu pojawila sie @. Rozregulowalo mi sie chyba wszystko z tego stresu. Za kilka dni zaczynamy kolejne starania, tym razem sierpniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 12:01 megala- w 19 dc @? Troche to dziwne, masz takie krótkie cykle czy wyjątkowo pojawiła ci sie tak wczesnie? Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 12:23 To dziwne. A może powinnaś skonsultować to z ginem? Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 13:13 oj w 19dc to kiedy ovu? to już bym jutro miała... Odpowiedz Link Zgłoś
megala Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 13:31 Cykle rozregulowaly mi sie rok po porodzie. Ten byl wyjatkowo krotki. 18-dniowy Nie dobrze to wyglada, ale na razie zwalam to na stresy. Na pewno nie jest to krwawienie owulacyjne, bo jest bardzo obfite. Owulacji w tym krotkim cyklu chyba nie bylo, bo objawy owulacyjne jakies malo wyraziste. Z mezem bylo codzienne bara-bara i mialam taka nadzieje Jak to sie powtorzy, to oczywiscie pojde do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 13:36 Dołączam i ja do testujących 19, choć termin spodziewanej i niechcianej @ mam na 16, to jednak poczekam jeszcze 3 dni i zatestuję z wami. Życzę powodzonka. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 13:44 tuneczek-fajnie to czekamy razem megala-a może to taki wyjątkowy krótszy cykl spowodowany przez pogodę (te upały) i teraz juz bedzie znowu normalny... ja to jakos straciłam nadzieje na ten cykl, bo nie zauważyłam objawów jajeczkowania, ale staranie były.. może jednak cos wyszło... Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 13:48 A może jeszcze zrób test owu? Ja z mężem w poprzednim cyklu staraliśmy się dopiero w 16dc i było za późno bo @ przyszła w 28 dc (nie robiliśmy żadnych testów), ale może u Ciebie będzie owu póżniej? Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 14:04 Kajka-moim zdaniem to nie sugeruj się objawami owulacyjnymi, ja ich nigdy nie miałam i nie mam, a wiem, ze mam owu bo raz juz bylam w ciąży więc głowa do góry i jeśli były staranka w dniach okołowulacyjnych więc masz ok. 30% na zajśie w ciąże... tyle ile my wszystkie. Więc nawet jesli nie zajdziesz to przeciez jest kolejny cykl, a tymczasem czekaj do 19tego wtedy większosc z tego formu bedzie testować i na pewno się ktorejś uda. Pytanie której... Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 14:05 ciągle mi sie wydaje, że to juz za póżno chyba w 13dc jak belam to chialam kupic test ale nie bylo nigdzie, albo trzeba czekac to zmowia na jutro... to myslalam, ze za pozno, kupie za miesiac... bo teraz bez sensu, bo moze jednak wyszlo... teraz tez mi się wydaje, że 18dc to juz tak późno, że cięzko zamawiac dopiero test ovu... a może wyskocze z pracy do apteki... może tu będą testy... ehhh, nie wiem już Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 14:07 a zmijka masz rację. Wiem, że płodna jestem bo synka mam i to bez większych problemów ze staraniem, ani z ciążą, wręcz ksiązkowo i miło było... bedzie dobrze, najwyżej w następnym cyklu. Ale same wiecie jak to jest, jak zaczniecie się naprawde starać to rózne mysli krążą po głowie... jak kobieta chce dziecka to wariowac zaczyna normalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 14:08 Może masz rację..... Może lepiej nie wydawać pieniędzy na testy i w razie czego kupić w kolejnym cyklu, jakby (odpukać) nie udało się tym razem.... Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 14:30 no własnie tak sobie mówię... nawet tamponów wczoraj nie kupiłam, choc była promocja... jakis awaryjny w domu mam, a bez sensu wydawac kasę, jak potem sie tego przez 1,5roku nie używa (albo i dłużej). Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 14:33 Ja nie mierzę tempki, kilka już razy stosowałam testy owu i za każdym razem w inny dzień wychodziła mi owu. W tym cyklu po prostu przytaliliśmy się w okolicach owu, tak przynajmniej mi się wydaje. Liczę teraz na przychylność sierpnia, tak jak większość z Was. I nie mogę się doczekać 19. Kajka271 - dokładnie, to pragnienie dziecka jest silniejsze od nas. Ja choć staram się nie myśleć o dzidzi to cały czas jednak podświadomie myślę. Do tego jak widzę ciążówki, to im zazdroszczę, bo tak bardzo chcę ponownie być w ciąży. P.S. Wczoraj również nie kupiłam tamponów, bo chyba za bardzo już wierzę że będę w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 15:03 Aaa, zapomniałam dopisać, że nasze zachodzenia w ciążę to są zdarzenia niezależne więc może prawdopodobieństwo tego, żs wszystkim nam uda się w podejściu sierpniowym, nie jest jakieś bardzo duże, niemniej zdecydowanie większe od zera Nie przypomina to na szczęście mistrzostw w piłce nożnej gdzie wygrać może tylko jedna drużyna W sumie to chyba powinnam odwołac się do rywalizacji w pływaniu - tam przynajmniej nasi rodacy odnoszą sukcesy Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 15:05 A ja dzisiaj jeszcze taka poddenerwowana jestem. Jakby czekał mnie egzamin życiowy, nie wiem..... Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 15:07 Ja też z tych co nie kupuja.. Tak na wszelki wypadek, żeby nie zapeszyć A tu jeszcze dwa tygodnie czekania ... No nic musimy się jakos trzymać Fajnie, że nas tak dużo na tego 19.... Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 15:09 No ja trochę później, ale trzymam kciukasy mocno za wszystkie)))) Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 15:28 Ja trochę wcześniej, ale wcale nie wiem czy to mnie podnosi na duchu, pięć dni to nadal nie jest wiedzenie JUŻ TERAZ. Chyba powinnam sobie zaserwować jakieś rekolekcje z cierpliwości i cieszenia się z tego, co przynosi życie Może powinnysmy oddać się swoim ulubionym zajęciom (przynajmniej w czasie wolnym )??? Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 15:32 Ja przy ostatnim cyklu nakręciłam się, mąż też się nakręcił, więc przy tym nie chcę o tym mysleć, ale wiem że jest ciężko. Co do zajęć to pracuję, a tu ulubionych zajęć nie znajdę Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 15:38 tez sie staram nie zwariować... ale cos mnie prawy jajnik pobolewa... być kobietą, być kobietą... Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 15:45 Ja też przed chwilą miałam takie bóle jajnika jakby owu.... Zrobię test dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 16:57 a ja mam jakiegos dola... popadam ze skrajnosci w skrajnosc. Raz mi sie wydaje ze nie ma bata musi sie udac a za chwile czuje sie jakby nic sie nie stalo nie mam zadnych objawow i wyc mi sie chce bo pewnie sie nie udalo... za chwile znow mysle ze to przeciez dopiero 2 dzien od jajeczkowania wiec gdzie tu mowa o objawach i tym sposobem zaczynam swirowac. strasznie mi smutno nie wiem czy bede chciala starac sie za miesiac jesli cos by sie teraz nie udalo... nie znosze rozczarowan Odpowiedz Link Zgłoś
chihuahuaa Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 08.08.06, 09:13 My też probowalismy w lipcu, jestem przed miesiączką. Zrobiłam dwa testy i wyszły ujemne. Na dodatek w międzyczasie złapałam najpierw katar a teraz mam jakiegoś wirusa rota. Wiec w sumie mam nadzieje że nie jestem w ciąży bo te pierwsze dni są najważniejsze. Dziewczyny trzymam za was kciuki. Musi sie udać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewacia Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 14:07 witam czyżbym ustrzelila okraglutka 400? Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 07.08.06, 14:32 Ewciu, nawet jesli nie jest to czterysetna notka na tym formu to formu jest super i fajnie, że z nami jesteś Kka77, będąc w Twojej sytuacji wstrzymałam się z testami owu, jesli nie uda się teraz to startuję w kolejnym ceyklu, ale tak koło 11 dc., żeby naprawdę wiedzieć, co i jak Całkiem prawdopodobne, ze miałaś owu, tylko nie była uprzejma pochwalić się, że jest... Praca mnie goni, jedna osoba z naszego teamu na urlopie i od razu kolejka rzeczy do zrobienia ) Odpowiedz Link Zgłoś
ewacia wykres po polsku 07.08.06, 18:23 Witajcie... zobaczcie co znalazlam )) www.nmpr.bfe.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gingerruda Re: wykres po polsku 07.08.06, 18:40 witajcie nie udało nam sie w lipcu wiec nastepna próba przed nami ,kupiłam pierwszy raz testy owul.i mam nadzieje ze NAM sie uda-pozdrawiam wszystkie sierpniowe starające sie))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: wykres po polsku 07.08.06, 18:46 ania_d mam to samo, popadam ze skrajności w skrajność. Raz myślę, że tym razem musi się udać, a innym doszukuję się objaw zbliżającej się @. Ale będziemy szcześliwe jak już będziemy we "dwójkę" lub we "trójkę" Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: wykres po polsku 08.08.06, 08:42 hehe mam to samo niby przez te dylematy z owu, nie wiem kiedy miałam, to zakladam, że nie wyszło, ale wczoraj coś mnie jakby piers zabolała i potem przez pół godziny się macałam, czy to boli mnie pierś czy mi sie wydawało. W poprzedniej ciąży właśnie piersi mnie na początku bolały (ale nie pamiętam czy już przed terminem okresu). Miłego dnia Wam życzę Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: wykres po polsku 08.08.06, 08:53 Witajcie, mnie piersi bolą i są większe niż w pierwszej fazie cyklu, ale tak się dzieje zazwyczaj, przynajmniej odkąd zaczęłam zwracać większą uwagę na mój cykl... Troszkę smutasowato się dziś zrobiło, szaro i mglisto. Idealna pogoda na popracowanie trochę... ) Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: wykres po polsku 08.08.06, 09:10 czesc dziewczyny ! Ja dzis mialam napad migreny od rana i taka zaspana poprosilam swojego Skarba o wode i Ibuprom i wzielam, a teraz sie zastanawiam czy to nie zaszkodzi dziecku. Piersi troszke mi sie powiekszyly i delikatnie bola, ale tak przeciez moze byc przed okresem. Zamierzam dzis popracowac bo tak mi czas szybko zleci i nie bede myslala. A wy jak sie dzis czujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: wykres po polsku 08.08.06, 09:27 A ja dzisiaj nie mam specjalnego doła. Wczoraj zrobiłam test owu i wyszła druga taka bladziuchna kreska, więc testuję dzisiaj ponownie. A w poprzednim cyklu też tak miała z objawami. Jak mnie brzuch zabolał albo jajnik to myślałam że może ciąża no a potem przyszła @ Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: wykres po polsku 08.08.06, 09:33 Witam Dziewczyny. Ja za to mam mdłości tylko nie wiem czemu wieczorne a nie poranne... U nas też szaro i brzydko, taki dzień nie nastraja optymistycznie... Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: wykres po polsku 08.08.06, 09:37 jaga9911 ja w pierwszej ciąży miałam mdłości tylko wieczorne, a nie poranne Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: wykres po polsku 08.08.06, 09:45 Ja w pierwszej ciąży też Tuneczku miałam mdłości ale właśnie poranne.... chociaż wg mnie bardzo podobne do obecnych... takie prowadzące do zawrotów głowy. Ogólnie czuję się dość niewyraźnie... a najgorsze, że mam ochotę na czekaoladę W poprzedniej ciąży nie mogłam patrzeć na nic czekoladowego i po ciąży tak mi zostało ale dzisiaj rano poczułam ogromna potrzebę zjedzenia właśnie czegoś z czekoladą. Więc sobie zjadłam dwa ciasteczka czekoladowe jeszcze przed śniadaniem, a co... mąż nawet nie skomentował Wczoraj wieczorem tylko spytał czy może jednak zrobię ten test wcześniej...bo może jednak jestem w ciąży. Bardzo bym chciała ale zobaczymy 19.08 czy się udało Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: wykres po polsku 08.08.06, 09:56 hehe ja też w poprzedniej ciaży nie mogłam jeść czekolady, po prostu mi śmierdziała. Leżało na stole całe pudełko Merci a ja nawet nie ruszyłam, bardzo mnie wtedy to smieszyło, bo uwielbiam czekoladę Ciekawe jak będzie teraz Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: wykres po polsku 08.08.06, 09:56 wreszcie zrobiłam sobie suwaczki w sygnaturce , mam nadzieję, że niedługo jeden z nich sie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: wykres po polsku 08.08.06, 09:58 No ja dopiero dzień 11 więc jestem cały tydzień za wami... Nawet owu jeszcze nie przyszła Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: wykres po polsku 08.08.06, 09:37 Dzień dobry Wszytkim! Ja jak wczoraj humorek mialam całkiem w porządku to dzisiaj jest do bani Natomiast jeśli chodzi o te bolące piersi...to mnie też bolą od wczoraj, nie wiem czy to objaw na @ ale to jeszcze za wcześnie bo ma przyjść dopiero okolo 19ego wiec jest jeszcze prawie 2 tyg. A może to ciąża...zreszta to tez chyba za wczesnie bo nie tak dawno mialam owu ... a moze to tylko moja psychika płata mi figle. ahhh zycie jest ciężkie... Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: wykres po polsku 08.08.06, 09:39 Teraz to mi się wydaje, że może czasem psychika podsuwa nam różne objawy.... Nie wiem, okaże się 19ego...... Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: wykres po polsku 08.08.06, 09:35 mnie piersi też bolą, ale ja niestety tak mam przed @, choć łudzę się że może jest jeszcze nadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: wykres po polsku 08.08.06, 10:39 Zadaje się, że znalazł się dla mnie "odciągacz uwagi" od liczby kresek na teście, acz nikomu takiego nie życzę. Mamy kłopoty z wydębieniem przelewu pieniędzy od ubezpieczyciela... Mechanik czeka na pieniądze, auto jest nam bardzo potrzebne i podobno po to płacimy ubezpieczenia, żeby wszystko dało się załatwić sprawnie i bez bólu, ale nic z tego. Podobno klient płaci i wymaga, ale tutaj jakoś ta zasada się zupełnie nie sprawdza. Jestem na granicy histerii i wcale nie wiem czy takie stresy to dobry początek ciąży... Pogodnego oczekiwania na wyniki staranek wszystkim życzę ) Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: wykres po polsku 08.08.06, 10:45 Bluesh masz problemy z ubezpieczycielem za to my z telefonią... Rachunki płacimy za jakies rozmowy międzynarodowe innych, bo u nas nikt za granicę nie dzwoni... internet (stałe łącze) się wiesza...a na dodatek przez dwa dni mieliśmy zamienione nr telefonu z innym abonentem, więc ktoś nabijał rozmowy na nasze konto... My raczej mało rozmawiamy przez stacjonarny więc sumienie mamy czyste... Polska rzeczywistość, każdy ma jakiś swój "odciągacz uwagi".... Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: wykres po polsku 08.08.06, 10:54 Tylko czemu te odciągacze nie mogłyby być jakieś miłe??? Telefonia przysyła info, że obniża abonament, bo tyle lat już mamy linię. Albo ubezpieczyciel czyta zapis w kodeksie cywilnym, że jest zobowiązany współpracować z klientem i dołożyć wszelkich starań, by mozliwie szybko wywiązać się ze zobowiązan i to robi. Albo szefowa proponuje podwyżkę, bo docenia wkład w pracę zespołu... Jaga, nie damy się tym okropnościom, prawda? Znajomi mieli podobna sytuację jak Wy i - po licznych interwencjach osobistych i telefonicznych - na szczęście udało się sprawy załatwić pomyslnie dla nich. Ale mając sensowna mozliwość zmienili operatora... ) Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: wykres po polsku 08.08.06, 11:01 My niestety operatora zmienić nie możemy (jeżeli byśmy zmienili to niemieli byśmy internetu ). Najlepsze jest to, że dodzwonilismy sie do Niemiec, tam gdzie wg operatora my wydzwanialiśmy i kobietka podała nam nazwisko, adres i nr telefonu osoby z naszego miasta, która tego dnia do niej dzwoniła... No ale oczywiście nasza reklamacja i odwołanie od reklamacji zostało odrzucone ponieważ wg operatora nie ma fizycznej możliwości jakiegokolwiek błędu z ich strony... a telefon był wykonany z naszego aparatu i koniec...Tu dopiero ciśnienie może podskoczyć.. Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: wykres po polsku 08.08.06, 11:04 Współczuję Wam naprawdę. A my walczymy z developerem żeby sprawdził instalacje wodne w całym budynku, albo przynajmniej w naszym pionie bo u nas wszystko była tak podłączone, że hydraulik złapał się za głowę. Normalnie woda będzie się lała od sąsiadów na nas jak nie zostanie nic poprawione, a jak ja mam kończyć mieszkanie i czekać aż ktoś mnie zaleje.... W tym kraju niestety nic nie może odbyś się jak piszesz blueish Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d być kobietą, być kobietą... 08.08.06, 11:36 Ja też już się wzięłam za robote bo ile mozna myslec tylko o jednym i sie zadreczac?! Dzis moj 17dc, a od jajeczkowania minely 3 dni... jakie objawy można mieć po 3 dniach?? jeszcze sie pewnie ewentualny zarodek nie zagniezdzil w macicy, a ja juz bym chciala Bog wie czego. Piersi w zasadzie mnie bola i nie bola, no chyba ze ich dotykam ale nwet wtedy to jest niewielki bol. martwie sie tym ibupromem bo pierwsze dni sa najwazniejsze a ja tak po prostu wzielam lek... my to mamy przerabane. moj Skarb wczoraj powiedzial ze nie chcialby zeby sie udalo za pierwszym razem bo to byloby zbyt proste, a mi sie slabo zrobilo to ja sie modle zeby sie udalo i pragne tego z calych sil a ON takie teksty... o zgrozo!! Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: być kobietą, być kobietą... 08.08.06, 11:40 A mój mężuś był niestety nastawiony na tzw "pierwszy strał" i szkoda mi się go zrobiło jak mu powiedziałam, że nici ze starań lipcowych Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: być kobietą, być kobietą... 08.08.06, 11:45 same widzicie z tymi facetami to gorzej jak z babami Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: być kobietą, być kobietą... 08.08.06, 11:54 Aniu, nie martw sie tym ibupromem za bardzo, jesli maleństwo ma być to teraz żywi sie tym, co było w komórkach. A mężczyźni to faktycznie dziwne stworzenia. Mój pan małżonek, gdy marudziłam, że brzuch mnei dziwnie bolał, spytał czy to może nasz maluch kopie , a potem się ze mnie śmiał, że ja chciałabym wiedzieć JUŻ... ) Mając do wyboru denerwowanie się ubezpieczycielem i denerwowanie się w oczekiwaniu na wynik testu to zdecydowanie wolę to drugie ) Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: być kobietą, być kobietą... 08.08.06, 11:50 Anju_d Twój Skarb pewnie nie chce żebyś się martwiła, jeśli sie nie uda za pierwszym razem... Przecież nie powiedział, że jeszcze nie chce dziecka.. Może boi się, że jak będzie dzidziuś to jego przestaniesz zauważać i po prostu spanikował... Co do Ibupromu, to nie ma powodów do obaw. Przez pierwsze dwa tygodnie nic co jemy, pijemy itd. nie ma wpływa na ciążę (na 100%) więc się nie zamartwiaj. Zobaczysz jak będą II kreseczki ten Twój Skarb na pewno bardzo się ucieszy Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: być kobietą, być kobietą... 08.08.06, 11:57 wiem wiem... on tak mowi zeby latwiej mi bylo jak (boze bron) sie nie uda w tym miesiacu.Bardzo jest kochany. Podziwiam go, chce byc z osoba ktora jest chora na serce i zalozyc rodzine. Pamietam jak zaczelismy sie spotykac to byl bardzo ... skrupulatny w planowaniu naszego zycia. Bal sie nieprzewidzianych sytuacji i chcial miec wszystko zaplanowane od deski do deski. Zycie jednak pokazalo ze nie ma co planowacc bo jest nieprzewidywalne i nie da sie go ujazmic. teraz mieszkamy razem przed slubem (choc tego nie chcial na poczatku), bierzemy slub juz 2 wrzesnia i staramy sie o dziecko, ktorego tez sie bal bo mowil ze najwazniejsze jest moje zdrowie. A myslalam ze to nie jest faccet dla mnie hehe Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: być kobietą, być kobietą... 08.08.06, 12:00 taki mąż to rzeczywiście skarb Ja sobie nie wyobrażam zamiany mojego mężusia na innego..... Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: wykres po polsku 08.08.06, 11:48 łoj, skąd ja to znam... tez walczyłam długo z naszą polska telefonią... i teraz, w nowym mieszkanku,nie podłączyliśmy stacjonarnego wogóle. Internet mamy z sieci osiedlowej, nie narzekamy, mamy komóry firmowe i dzwonimy ze skypa. Teraz planujemy zakupic telefon wyglądajacy jak stacjonarny do uzywania przez skypa, bo nasza opiekunka gubi sie ciągle przy używaniu komórki i mam stresa, że jakby się coś grzesiowi stało to nie będzie umiała do nas zadzwonić... Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: wykres po polsku 08.08.06, 11:34 Aż mi wstyd, że zarzuciłam taki ponury temat i jeszcze Wam psuję nastroje wyciągając rozmaite upiory... Pozostaje nam mieć nadzieję, że wychowamy choć kilku przedstawicieli nowego pokolenia, którzy nie będa się zajmować wstawianiem kitu (i nie mam tu na myśli ekipy wstawiającej okna ) tylko robić porządnie to, co do nich należy i traktować z aszacunkiem swoich klientów Trzymamy się zatem dzielnie w oczekiwaniu Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: wykres po polsku 08.08.06, 11:35 Jak mi się dzisiaj nie chce pracować. Patrzę na tą tabelkę z cyferkami i nie mogę się zebrać w sobie.... Odpowiedz Link Zgłoś
ewacia Re: wykres po polsku 08.08.06, 12:12 witam ja dzis odebralam beta hcg. wynik 0,100 wiec nic z tego. I na dodatek ze staran sierpniowych nici, bo ja bez CLo nie jestem w stanie wyprodukowac jajeczka. Wczoraj powinnam zaczac brac CLO ale przez to ze mialam ciagle podwyzszona tempke i ze mialam 3-dniowa @ to nie wzielam CLO. Smutno mi jakos....przeciez nie moge zaczac brac CLO o jeden dzien pozniej...ehhhh Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: wykres po polsku 08.08.06, 12:17 Ewciu, nie znam się na tym... ale napewno nie możesz... szkoda przez jeden dzień stracic szansę i czekac cały miesiąc... przeciez jeszcze rano jest, to w sumie moze mozna... Odpowiedz Link Zgłoś
marika_ja Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 08.08.06, 12:27 Hej kobietki, j czekam na połowę sierpnia i będziemy się starali.Właśnie zakupiłam testy owu - tak tylko chcę sprawdzić czy wszystko oki, a tempki to mierzyć mi się nie chce. Jakoś tak mi dzisiaj w sercu radośnie, sama jestem w pracy, wszyscy z biura na urlopach, śliczna pogoda, słonko wygląda zza chmur, ehhh, fajnie miPrzesyłam Wam pozytywne fluidy... Życzę wszystkim oczekującym II kreseczek, starającym się - owocnych przytulanek. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 08.08.06, 12:48 No to chociaż jedna z pozytywnymi myślami dzisiaj. Ja staranka zaczynam już dzisiaj mimo, że to 11dc. Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 08.08.06, 13:09 My tez zaczęliśmy 11 dc. Mając na uwadze także i to, że pan małżonek (nie wiedzieć czemu) chyba bardziej chciałby córeczkę... Może marzy o odziedziczeniu po malutkiej naszych przyjaciół zestawu różowych polarków... Trochę mi lepiej jak się Wam wyżaliłam, dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 08.08.06, 13:22 Hej, z tą płcią to niekoniecznie musi tak wyjść. My akurat czekamy na chłopca, ale bardziej zależy mi na zdrowym dzidziusiu niż na tym aby był to syn Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 08.08.06, 13:29 ja marzę o dziewczyncę, bo chłopa już mam. Ale czasami już jestem tak zrezygnowana, że nie zależy mi na płci, tylko na tym bym była wogóle w ciąży... W pierwszą zaszłam od razu, a teraz to już 4 cykl i czekam do 19 Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 08.08.06, 13:43 o, tuneczek, ja też marzę o dziewczynce, ale pocieszam się, że jak nie wyjdzie to też fajnie, bo męskie ubranka juz mamy i autek duzo w domu sie wala chciałam się starać wedle tych zasad na chłopczyka czy dziewczynkę, ale tam mi się obraz jajeczkowania rozmył, że juz nie wiem kiedy było i czy było i jak się w takim razie wg tego staraliśmy... będzie co ma być... a wogóle to jakieś taie dziwne piersi dzis mam bardziej tkliwe... chyba znowu zaczynam się nakręcać, a fe... miało byc tym razem na luzie... Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 08.08.06, 13:53 My tez nie przywiązujemy się zanadto do płci )zwłaszcza, że to nasze pierwsze dziecko, więc w temacie rodzicielstwa jesteśmy zieloniutcy). Tak się tylko złożyło, że już dawno wybrało się nam imię dla dziewczynki i zazwyczaj gdy mówimy o maleństwie to w formie żeńskiej Faktem jest natomiast, że znacznie łatwiej byłoby nam dostać po znajomych dziewczyńskie ciuchy i zabawki, bo w okolicy głównie dziewczęta Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 08.08.06, 14:05 My mamy samych chłopców wśród znajomych ale siostra męża ma dziewczynkę i ubiera ja slicznie i napewno wszystkie sunkienki po Asi byśmy odzidziczyli poza tym dziewczynkę łatwiej wychować, chyba ale będzie co ma być... Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 08.08.06, 14:13 a spineczki, gumeczki.... takie teraz są śliczne sukieneczki....i przeciez czy do komunii czy w dniu ślubu to płęć żeńska 1000 razy lepiej wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 08.08.06, 14:48 A ja boję się, że córka będzie rozpuszczoną królewną, a syna łatwiej wychować. Ale każdy ma jakieś upodobania. Chociaż co ciekawe jeszcze nie spotkałam się żeby przyszła mama chciała syna, a ciąż wokół mnie było do tej pory chyba 8 Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 08.08.06, 15:35 j kiedys, jako dziewczynka marzyłam o córeczce, ale juz jak byłam w ciąży to było mi to obojętne... i cieszę się, że mam mojego grzesia, ale właśnie dlatego, że mam synka to teraz chciałabym odmiany Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 08.08.06, 15:49 Ja jestem tak nakręcona na syna, że chciałabym mieć dwóch. A najlepiej bliźniaki Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 08.08.06, 16:32 Nie ma to jak pozytywne myśli o powiększanej rodzinie na koniec dnia ) Do jutra, czas opuścic moje przemiłe biuro... Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 09.08.06, 08:44 Witam w ten brzydki, pochmurny, deszczowy dzień.... Brrr... Samopoczucie niestety takie jak pogoda... Miłego i weselszego od pogody dnia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 09.08.06, 08:51 hej, hej! to ja przesylam wszystkim ktorym potrzeba troche wiaterku, ktory u mnie wieje, zeby przegnal Wasze chmury Dziewczyny - sama siebie nie poznaje, bo codziennie udaje mi sie mierzyc tempke )) budze sie rano i od razu termometr i do dziela w tym miesiacu wyszlo, ze owu mialam w 18 dc. jesli w przyszlym bedzie tak samo to owu bede miala w noc poslubna lib dzien pozniej! )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 09.08.06, 09:07 czesc dziewczyny! Jak wam mija dzien? Jak sie czujecie? Pojawily sie u Was jakies objawy? U mnie nic kompletnie nic! Zaczynam juz tracic nadzieje ze sie udalo, bo w koncu prawdopodobienstwo to tylko 1/3. Moj Skarb stara sie mnie podnosic na duchu, ale moje nastawienie nie zmieni sie dopoki taka pogoda za oknem. Jestem osoba swiatlolubna i mam juz dosc, wyc mi sie tylko chce. Pozdrawiam serdecznie was wszystkie, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 09.08.06, 09:38 No właśnie anja_d, prawdop. na ciążę wynosi tylko ok. 30% wiec strasznie mało, ale dlaczego? Ktos wie? Przeciez jesli staranka sa w dniach okołoowulacyjnych (bo nigdy dokladnie nie znamy ani dnia ani godz owu) to przecież szansa powinna wynosić 50% czyli albo zajdę albo nie, ale 30%??? Ktos wie dlaczego tylko tyle ...1/3 mało... Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 09.08.06, 09:43 pewnie dlatego ze wedrowka zarodka przez jajowod jest obarczona sporym ryzykiem no i zagniezdzenie rowniez. To ponoc bardzo skomplikowany proces w organizmie kobiety... Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 09.08.06, 09:45 No tak, faktycznie przecież organizm kobiety jest bardzo skomplikowany i na ciążę wpływa wiele czynników i dlatego nie tak łatwo zajść w ciążę, aczkolwiek niektórzy w nią zachodzą bardzo łatwo... Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 09.08.06, 09:49 czasami to zazdroszcze tym kobietom w ciazy ktore mijam na ulicy... bylismy teraz u znajomych w weekend i kolezanka tez jest w ciazy. nie moglam odkleic oczu od brzuszka Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 09.08.06, 09:51 Wiem ja czuje podobnie, ale z drugiej strony tak bardzo staram sie nie nakrecać , bo wiem że istnieje blokada psychiczna a ona przyczynia sie do wielu problemów z zajściem w ciążę, więc trzeba starać się wyluzować (łatwo mi mówić ale wiem ze to jest najtrudniejsza rzecz na świecie),a ty anju kiedy testujesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa do anja_d !!!! 09.08.06, 09:52 macie ślub 2 września??? ale super my 3go września mamy już pierwszą rocznicę.... ale to przeleciało ((( tak bym chciała jeszcze raz przeżyć ten mój najcudowniejszy dzień w życiu!!!!!!!!!! trzymam kciuki za super pogodę - my mieliśmy rewelacyjną choć jak rano wstałam to nawet nie zwróciłam uwagi, tylko mama po czasie do mnie mówi "Monika ale pogodę to macie wymarzoną..." i dopiero zaczaiłam Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 09:55 My będziemy mieli 21.08 drugą rocznicę ślubu...Mam nadzieję, że zrobię mężowi teścikowo pozytywny prezent..... Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 09:57 A ja 10.09 pierwsza rocznice slubu... ahhh jak ten czas leci Jago co słychać, dawno nie gadałyśmy, nie widuje Cie na gg? Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 10:01 Późnym popłudniem (a raczej wieczorem ) szykujemy córeczce pokoik..Więc komputer niestety trzeba odstawić... Ale jak dobrze pójdzie to za jakiś tydzień skończymy Oby bo już mam dość bałaganu w domu... Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 10:04 to teraz będzie miala swoj własny pokoik? super... a jak tam jago? cierpliwa jestes jesli chodzi o tego nieszczesnego 19tego?? Bo ja (o dziwo) jestem spokojna i cierpliwie czekam...Narazie to bolą mnie piersi przy dotyku ale to moze moja psychika... Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 10:10 Ogólnie źle się czuję...Żołądek coś mi świruje ale to pewnie moja wyobraźnia, chociaż te mdłości na urojone nie wyglądają... Jeżeli nie ciąża to i tak będę chyba musiała iść z tym do lekarza, bo normalne to to nie jest Dzisiaj sobie przeciełam krajalnicą palucha, troche krwi się polało i od razu słabo mi się zrobiło. Normalnie krew mnie nie wzrusza... a tu o, aż mąż się zaczął zastanawiać, że może jednak się nam udało w tym miesiącu... Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 10:16 To może faktycznie ci sie udało w tym miesiącu , skoro masz inne objawy niz zazwyczaj, zreszta te mdłości to nie sądzę zeby były urojone, fajnie by było... mnie sie wydaje ze ci sie udało... extra, ale dla pewnosci trzeba poczekac jeszcze do tego 19tego. Jest tez drugie ale bo jakbys byla w ciąży to i tak na jakieklowiek mdłosci to i tak jest jeszcze za wczesnie bo one występuje po około miesiącu, a mc jeszcze przeciez nie upłynął. A bolą cie piersi? Ja dzis nie mierzylam tempki wiec nie wiem jaka jest a zazwyczaj ja mierze ale zapomnialam wiec nie wiem czy skoczyla dzisiaj czy spadła, bo po tempce tez mozna wczesniej sie dowiedziec o ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 10:12 ja az sie boje zrobic test 19 zeby sie nie rozczarowac... bedzie mi strasznie przykro jesli zamiast dwoch || wyjdzie tylko jedna Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 10:13 Wszystkie myślimy dokładnie tak samo... Więc głowa do góry Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 10:18 Jeśliby nie wyszły 2 kreski anju to sie nie przejmuj to (chyba ) twoj pierwszy cykl staran wiec nie zamartwiaj sie zawczasu, ale ja trzymam kciuki zeby sie udało Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 10:22 po owulacji skacze do góry i jeśli jest ciąża to nie spada tylko utrzymuje się na wyższym poziomie, a jeśli ma przyjść @ to spada i znowu trzeba odliczać dni do następnej owu.... znam to doskonale Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 10:27 Ja w tym cyklu mierzę tempkę i od kilku dni utrzymuje się na poziomie 36.25 36.30, więc niewiele, ale jeszcze jestem przed owu więc skoku nie ma prawa być Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 10:36 kk wszytko prawidłowo skoro Twoja tempka taka niska przed owu , mozesz podjąć starania a w dzien kiedy wsrosnie i dzien przed jest najwieksza szansa na ciaze, zycze powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 10:42 Dzięki, zobaczymy kiedy będzie ta owu, bo w tym cyklu jakoś nie mam objawów jak w poprzednim, bólu piersi, jajników.... Zrobię test dzisiaj i będzie jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 10:46 a jaka jest ta linia wsparia? chodzi mi o temp? Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 10:52 www.npr.prolife.pl/Skok_temperatury.htm Tu powinnaś wszystko mieć nt skoków temperatur. Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 11:02 przykro mi ale nie znalazlam tam nic na temat tej temperatury po zaplodnieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 11:06 w grudniu miną 3 lata od naszego ślubu. Pierwsze dziecko to nieplanowana, ale chciana wpadka. Teraz dopiero wiem jak ciężko jest zajść w ciążę jak się planuje.... Obyśmy wytrzymały do 19. Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 11:10 Objawy odczuwane przez kobietę (nie muszą wystąpić wszystkie): Powiększenie, mrowienie i przeczulica w piersiach mogą się pojawić już kilka dni po zapłodnieniu, jest to jednak objaw mało specyficzny, bo częsty przy napięciu przedmiesiączkowym. Piersi stają się bardziej wrażliwe, bolesne, stają się także pełniejsze, a dookoła brodawek powstają niewielkie guzki, które są ujściami gruczołów łojowych około ósmego tygodnia ciąży. Poranne nudności, wymioty (czasami mogą dokuczać przez cały dzień), ślinotok, zgaga. Co do tego, kiedy występują, zdania są nieco podzielone. Jedni mówią, że nudności i wymioty występują od 6-8 tygodnia i zazwyczaj trwają do 12-14 tygodnia ciąży, inni że mogą się pojawić już w 2 tygodniu po zapłodnieniu. Częste oddawanie moczu 6-8 tygodni po zapłodnieniu. Wzmożony apetyt lub odwrotnie – utrata łaknienia, lub tzw. zachcianki. Zawroty głowy w pierwszym trymestrze Zaparcia też w tym okresie We wczesnej ciąży pojawiają się też bezbolesne, częste skurcze jelit. U kobiet palących może pojawić się niechęć do palenia Zwiększona wrażliwość czuciowa - lekkie uderzenie, czy zadrapanie boli bardziej niż zwykle. Uczucie zmęczenia, zwiększenie potrzeby snu w czasie pierwszych tygodni ciąży. O ile powyższe objawy są subiektywne, odczuwa je kobieta, ale nie można ich zobaczyć, zmierzyć, o tyle poniższe są już bardziej obiektywne, co nie znaczy "pewne": Dość pewnym objawem, o ile nie jest spowodowany np. zaziębieniem, czy jakimś stanem zapalnym w organizmie, jest podwyższenie podstawowej temperatury ciała powyżej 37 °C, utrzymujące się przez min. 2-3 tygodnie po owulacji. Jeżeli nastąpiło zapłodnienie, temperatura ciała w czasie spodziewanego terminu miesiączki zwiększa się o jakieś 6-10 kresek. Szereg zmian w narządach płciowych, które stwierdza lekarz w trakcie badania ginekologicznego. Na początku ciąży stają się sine i "rozpulchnione". Rozpulchnienie macicy i szyjki 2-8 tygodni po zapłodnieniu, choć może to być spowodowane także opóźnianiem się miesiączki. Powiększenie macicy i brzucha dostrzegalne dopiero po 8-12 tygodniach, a dla mało spostrzegawczych dużo później. U niektórych kobiet w pierwszych tygodniach ciąży pojawiają się przebarwienia skórne – na wargach sromowych, brodawkach, linii biegnącej od pępka do spojenia łonowego, mogą pojawić się także przebarwienia na twarzy, ale mogą to być także objawy zaburzeń hormonalnych. Pewnymi oznakami ciąży są: Możliwość oglądania embrionu lub pęcherzyka poprzez USG (4-6 tygodni po zapłodnieniu) Czynność serca płodu słyszalna w 10-20 tygodniu w zależności od aparatu Ruchy płodu wyczuwalne poprzez powłoki brzuszne od ok. 20 tyg. (niektóre źródła mówią o 16 tyg., ale to raczej w kolejnej, a nie pierwszej ciąży) Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 11:17 kk swietny arykuł, skąd go wzielas ? a moze sama napisalas bo posiadasz takie wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 11:22 Nie, nie jestem niestety tak dobrze obeznana. Wzięłam z jakiejś strony z wyszukiwarki (posiłkowali się encyklopedią PWN więc raczej wiedzą co piszą), ale najważniejsze informacje podają Zobaczymy czy u nas się potwierdzi Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 12:05 No hej dziewczyny, dopiero wylądowałam w biurze i musiałam nadrobić zaległości... aleście się rozpisały...gorzeta, masz owulację w noc poślubną, bosko, dziecko równo w 9 miesięcy po ślubie rodziców (ja tak jestem, ale jestem duży wczesniak, więc nie do końca im się udało wstrzelenie), ja mam też we wrzesniu urodzinki (28me) i wtedy by było fajnie powiedzieć wszystkim, ale napewno wyda sie wszesniej (o ile będzie miało co się wydawać), bo 9tego wrzesnia idziemy na wesele i wszyscy zauważą, że nie piję...a poza tym ja nie wytrzymam i powiem zaraz po zrobieniu testu ehh, kiedy ten teścik...jeszcze 8-9 dni Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 12:08 hej kajka ja też jestem z września. To będą moje 29te. Też fajnie by było zakomunikować wszystkim o dzidziusiu w urodziny Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 12:14 ale tak właściwie to mało wierze w ten miesiąc, bo nie zaobserwowałam tego skoku, tylko taką powolnie rosnącą linię, i teraz trudno o skok jak mam 37,05, no bo nagle miałabym mieć 37,3 dlatego tak sie jednak trochę zastanawiam nad zrobieniem testu wcześniej... bo w poprzedniej ciąży mi w terminie @ wyszedł od razu pozytywny, to może mam tendencje do wysokiego poziomu tego hormonu i jest szansa, że szybko by było widać... a chociaz bym szybciej przestała się nakręcać... chociaz wiem też, że jak będzie negatywny, to tak do końca w to nie uwierzę Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 12:27 Wiesz co a może u Ciebie nie ma być skoku tylko utrzymująca się tempka pow 37 przez 3 tygodnie od owu? Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 12:31 ja też myślałam nad zrobieniem testu wcześniej, by się nie nakręcać i nie łudzić. Oznak ciąży u mnie brak, więc pewnie @ przyjdzie niebawem i znów od początku... Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 12:39 U mnie właśnie niby są objawy więc też myślałam o wcześniejszym testowaniu, żeby przestać się łudzić i nastawić na @... Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 12:48 a myslałam, że jak sie przyznam, że marze o zrobieniu testu wczesniej to mnie bedziecie namawiac, żeby czekać i robic razem, zawsze w kupie raźniej.... a tak to może razem po cichutku zatestujemy wczesniej? Może w niedzielę? Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 12:52 o nie, napisałam raz i mi znikło, wrrrr ja myslałam, że jak sie przyznam do planów wcześnejszego testowania, to będziecie mnie namawiać na czekanie i wspólne testowanie ale może w takim razie razem wczesniej zatestujemy? Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 12:58 Też tak sobie pomyślałam ale kurcze mam stracha... Może w piątek?? Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 13:01 Długo się czeka żeby wskoczył post... czy tylko u mnie tak się coś kopie??? Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 13:04 jestem za wcześniejszym testowaniem, ja nie należę do osób cierpliwych... z drugiej strony boję się znów rozczarować i czekać z niechęcią na @... taki urok kobiety... Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 13:01 Aż tyle nas jest z września??? Ja też Boże to by było naprawde piekne dostac na urodziny potwierdzenie od gina, że JEST się w ciąży!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 13:05 a mój mąż ma za tydzień w piątek urodziny i moim marzeniem jest mu dać w prezencie m.in. teścik z dwiema kreseczkami... choć nie nastawiam się zbytnio to bardzo bym chciała dać mu taki piękny prezent na 30te urodziny )))) Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 13:08 Ja dałam taki prezent mężowi na imieniny dwa lata temu ) Oczywiście na początku nie wiedział o co mi chodz, że daję mu jakieś plastiki ( bo zrobiłam 2 testy) dopiero jak mu wszystko wyjaśniłam to załapał... ) Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 13:13 Eh ale te chłpy są mało kumate Dziewczyny ja uważam że testowanie wcześniej może przynieść rozczarowanie. Chociaż jak wyjdzie negatyw to nie będziecie się tak nakręcać może? i wtedy dwie krechy będą super niespodzianką? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 13:17 mój już przy mnie łapie że tempka musi być u góry a na teście dwie kreski jest przy mnie do przodu <hahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 13:27 mój mąż trochę chodzi zbity, bo coś za długo nam nie wychodzi. Ostatnio stwierdził, że na pewno kochamy się nie wtedy kiedy trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 13:45 Oj, mój drugi a perwszy z tempką i testami owu Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 13:09 Trzymam kciuki, żeby i Tobie sie udało !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 13:33 dziewczyny!!! nie testujecie wcześniej prosze Was!!! Ja termin owu mam na 19tego ale sie wstrzymuję i czekam cierpliwie do piątku, Wy tez poczekajcie proszę... wiem ze lepsiej wiedzieć wczesniej ale znam wiele przypadków robienia testów przed @ i byly ujemne a w rzeczywistosci okazywalo sie ze sa w ciąży. Poczekajcie .... Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 13:35 nie termin owu ale termin @ - male sprostowanie Ale poczekajcie jeszcze te 1,5 tyg co macie do starcenia , wynik bedzie bardziej wiarygodny... Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 13:42 zmijka78, ale może być też tak, że zatestujemy wczesniej wynik bedzie negatywny, więc już spokojnie będziemy czekać na @, która nie przyjdzie. Dopiero wtedy będzie miła niespodzianka... Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 13:44 Ja się zastanawiam, czy robić test czy poczekać parę dni i zrobić betę. Większa pewność, ale znając życie to nie wytrzymam i zrobię test najpierw Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: beta 09.08.06, 14:10 beta HCG badanie z krwi pokazuje czy jest ciąża czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: beta 09.08.06, 14:24 no mi właśnie tez to chodziło... sprawdzic, bo moze wyjdzie... ale znając mnie jak będzie negatywny to dalej będę się łudzić, że może jednak tylko nie wyszło wteście a jest inaczej... teraz to myslę, że to tylko 10-12zł przeciez, czemu nie spróbować... poza tym i tak będę dziś w aptece (Grzes ma zapalenie spojówek i potrzebuję kropelki)to może kupię sobie test do szuflady... i postaram się poczekać jak najdłużej się da... ale nie obiecuję, że jak mnie slabość napadnie to wytrzymam... Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: beta 09.08.06, 15:05 W sumie to zatestować nie zaszkodzi. Nie wiem, jeżeli ktoś ma mieć problemy z normalnym funkcjonowaniem z tego powodu to po co się męczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: do amoniaa 09.08.06, 10:30 ale tempka utrzymuje sie cały czas na wysokim poziomie czy moze nieznacznie spasc?? Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: do amoniaa 09.08.06, 10:36 Po owu ma utrzymywać się na poziomie powyżej linii wsparcia (chyba tak się nazywa ta linia) i nie spaść, to jeden z objawów ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: do amoniaa 09.08.06, 11:09 może troszkę spać ale nie poniżej liniiiii ale to już zbyt skomplikowane nawet i dla mnie jakby co to pisz jakie masz tempki może coś poradzę Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 10:28 Nie wiem napewno ale gdzieś czytalam ze dzien lub dwa przed @ zamiast spaść to utrzymuje sie na wysokim poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: 09.08.06, 10:35 Witajcie! Zazdroszczę spokoju, mnie przed szaleństwem chroni szereg rzeczy do policzenia w pracy i mnóstwo spraw do załatwienia przed wyjazdem ) Też mnie bolą piersi i nie mogę zasypiać na brzuchu tak jak lubię... Smutno by było gdyby skończyło się tak jak przez ostatnie trzy podejścia. Zwłaszcza, że my pobieralismy się jeszcze w poprzednim stuleciu... Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: 09.08.06, 10:40 My jesteśmy 3 lata po ślubie i jakoś do tej pory dzidzia nie była w planach. Tzn u mojego męża jak najbardziej, ale ja zwlekałam. A teraz obo je bardzo chcemy Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 10:02 czesc amioniu! tak slubuje 2 wrzesnia i mam wlasnie takie male marzenie zebysmy byli juz na tej imprezie we trojke choc przyznacie ze to nie naturalne. A co u Ciebie? Dawno sie nie odzywalas. Jak starania? Juz zakonczone sukcesem? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 10:10 no u mnie wciąż nic nie wiem... pierwszy cykl brałam luteinę i 5 dni przed terminem @ miałam jakieś plamienia brązowe które trwały 5 dni... byłam u lekarza i mówi że takie plamienia przy luteinie są normalne.. Okresu nadal nie mam, tempka skacze mi to do góry to na dół... sama nie wiem. Jutro zrobię test i zobaczymy choć zupełnie nie czuję się ciążowo Robię ten test dla pewności i pierwszy raz się nie nakręcam, nawet ręce mi się nie trzęsą pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 10:24 Cześć wszystkim, Wczoraj były staranka, chociaż nie robiłam wczoraj testu owu więc nie wiem czy nie na darmo. Zrobię test dzisiaj i zobaczymy. Muszę jednak powiedzieć, że jakoś nie nakręcam się. Sama myśl że zajdę w ciążę jest dla mnie w tym cyklu jakaś abstrakcyjna? Może to dobrze, a z drugiej strony myślę sobie, że skoro tak nie jestem nakręcona to nam się nie uda? Dziwna ta moja psychika.... Odpowiedz Link Zgłoś
marika_ja do anja_d !!!! 09.08.06, 11:18 anja_d, wiesz,że 2 września to mi stuknie równa 30 i mam nadzieję,że mój test pokaże tego dnia 2 kreseczki, już my się o to postaramy w tym cyklu Pozdrawiam i pięknej pogody życzę Magda Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 15:22 Dziewczyny tak sobie czytałam przed chwila wątek lipcowy i jak sie okazuje wielu dziewczynom się udało zajść w ciążę. Wyobrażacie sobie co sie będzie działo na naszym forum sierpniowym, gdzy przyjdzie 19ty i wiele z nas napisze: hurra hurra udało się, widze dwie kreski na ciążowym!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A wierze, że tak wyjdzie, czego Wam kochane z całego serca szczerze zycze. Uda sie zobaczycie, musi i koniec!!!!! Będziemy sie cieszyć i wzajemnie gratulować. Niech juz będzie ten 19ty!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: do anja_d !!!! 09.08.06, 15:34 Ja w tym czasie będę na urlopie, więc po powrocie chcę widzieć same dwie krechy u wszystkich! Ja czekam z testowaniem do 26 sierpnia niestety. Jestem opóźniona ale mam nadzieję że to tylko dobrze wróży Odpowiedz Link Zgłoś
niusia5 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 09.08.06, 15:42 Ja tez zaczynam starania sierpniowe Za 8 dni zaczynam płodne dni wiec zobaczymy czy tym razem sie uda? Do trzech razy sztuka jak to mówią Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 08:48 Witam z rana... test już kupiłam ale jakos przeszła mi ochota na robienie go, bo w sumie nie wierzę, że coś wyszło... zrobię go dopiero jak naprawdę będzie mi się @ spóźniał. ah, mam dziś ciężki dzień. Moja kuzynka źle sie czuła, wróciła z tego powodu wcześniej z wakacji i wczoraj okazało się, że ma wielkigo guza na mózgu, dzis ma operację.... Niesamowite, nagle możesz się dowiedzieć, że cudem żyjesz... a my przejmujemy się głupotami. Dziewczyny cieszcie sie tym co mamy, zdrowiem, zdrowiem i jeszcze raz zdrowiem!!!! I nie odkładajmy nic na później, bo mozemy już nie zdążyć... przekonuje mnie to tylko, że trzeba się ostro starać o dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 09:01 Dokładnie... Ja też stwierdziłam, że jednak zrobię test dopiero 19.08.. Czasami niepotrzebnie przejmujemy się bzdurami, dopiero jak nas lub naszych bliskich coś złego spotka zaczynamy cieszyć się ze szczęścia jakie mamy... szkoda, że dopiero to nas w tym utwierdza.. Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 09:16 Tak jak juz wczesniej pisalam nie mozna sobie zycia zaplanowac, bo ono jest nieprzewidywalne i nigdy nie wiadomo co przyniesie kolejny dzien. To przykre co napisalas o zdrowiu swojej kuzynki. Wczoraj podjelam decyzje ze nie bede siedziala przez pol dnia na tym forum, bo jak czytam ktora ma jakies objawy, albo ze ktoras nie ma to zaczynam sie denerwowac i efektem tego sa glupie mysli w stylu "napewno nic z tego nie bedzie". Nie bede tez robila testu wczesniej niz 19tego chociaz w tym dniu powinna przyjsc @, to jedyny kompromis na jaki moge pojsc sama ze soba. Nie kupie rowniez z tego powodu wczesniej testu. Musze sie uspokoic i uporzadkowac swoje zycie bo te starania calkiem je wywrocily do gory nogami. Mysle tylko o jednym i ciagle obserwuje swoje cialo, mierze temperature (pow. 37,2). Moj Skarb ma racje, to dopiero pierwszy miesiac staran a ja sie denerwuje jakby to byl juz co najmniej rok od czasu kiedy zaczelismy. Co ma byc to bedzie, a wiem ze jesli jestesmy oboje zdrowi, to z testami owu szybko sie zaciazy. Bede sie martwic jak nam nie wyjdzie w ciagu 6 miesiecy. Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. Zawsze sie znajda jakies plusy, np. skoncze studia i bede mogla sie zajac tylko rodzina i dzieckiem. Pozdrawiam wszystkie starające bardzo serdecznie i życzę milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 09:03 hej! Kajka daj znac jak po operacji. a rozmawialas moze z Kuzynka przed operacja? Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 09:10 Rozmawiałam z jej siostrą, bo miałam wczoraj jej synka na przechowanie, żeby miogła pojechać z siostra na badanie... wszyscy są w szoku, bo nikt nie zakłada wogóle takich wyników badań. Dodam, że ta kuzynka była sama, 1,5miesiąca w Tajlandii. Dobrze, że tam nie zrobila tego rezonansu, bo sama by była z problemem... a tu ma siosty i mamę lekarzy... sorki, ze wam się wygaduje... ale tez jestem w szoku.... w nocy mi się sniła... Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 09:32 Kajka po to jest to forum, nie musimy przecież ciągle opowiadać o testach owu, testach ciążowych czy cyklach.. To forum, przynajmniej wg mnie ma nam pomagać w tych staraniach, mamy się tu wspierać i właśnie żalić na rzeczy od nas niezależne... Więc jak coś nam leży na sercu to trzeba to z siebie wyrzucić... Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 09:08 Trzymam kciuki za Twoją kuzynkę... Trzeba być dobrej myśli i wierzyć, że wszystko się uda i kuzynka wyjdzie z tego.... Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 09:18 wlasnie do tego co Jaga napisala chcialam zmierzac - trzeba byc dobrej mysli! przede wszystkim ona nie moze dopuscic do siebie mysli, ze cos moze byc zle. jakis czas temu bliska mi Osoba miala operacje na mozgu. zanim podjela decyzje lekarze jej mowili, ze moze sie cos stac i moze byc np kaleka do konca zycia, albo roslinka. a Ona powiedziala wtedy: jakie "cos sie moze stac"? nic sie nie moze stac, bo ja musze zyc, musze byc sprawna, bo ja mam dziecko do wychowania i zycie do przezycia!" po 11 dniach od operacji wyszla ze szpitala, bo lekarze stwierdzili, ze dalsza hospitalizacja jest niepotrzebna, bo tak dobrze wszystko sie zagoilo i funkcjonuje i za taki obrot sprawy w przypadku Twojej kuzynki trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 09:23 kajka przesyłam dla twojej kuzynki dużo siły i optymizmu, bo teraz jej to będzie potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 09:30 dziękuje bardzo za ciepła słowa... ona ma 23lata... więc nic się ne może stać, całe życie przed nią... a za miesiąc jest świadkiem na slubie siostry, musi przeciez być!!!!! to sa cztery siostry więc sie nie dziwcie, że ciągle cos o jakichs siostrach piszę... Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 09:34 anja_d masz całkowitą rację... powinnysmy wyluzować... dopiero zaczynamy starania, a juz siejemy panikę... ty to wogóle dopiero zaraz masz ślub... jak za miesiąc wam wyjdzie to żaden problem, a nawet "politycznie poprawniej" Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 10:09 Nie sądzę, żebyśmy siały panikę, po prostu staramy sie o ciążę a w "kupie" łatwiej się starać. Na efekty jeszcze trzeba poczekac conajmniej tydzien, ale zleci szybko... Ja wyjeżdzam jutro na tydzien wiec nie bede zagladac na to forum ,a jak przyjade do pewnie z nas większość będzie juz wiedziała czy w tym miesiacu sie udało, czy trzeba sie przenieść na wątek wrześniowy. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 10:24 a ja Wam jeszcze nie powiedzialam, ze niewykluczone, ze "niechcacy" moze sie tak stac, ze tez bede z Wami testowac )) Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 10:34 bo ja w tym miesiacu to generalnie Wam kibicuje, a nie staramy sie :0 tzn mielismy sie jeszcze nie starac zaczniemy starania po slubie Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 10:37 Acha, tzn. mielsicie sie nie starac, ale czy sie staraliście?? Ale mozesz dotrzymac nam towarzystwa w testowaniu 19 nie mam nic przeciwko temu Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 10:59 Fajnie będzie zajrzeć na forum 19 i dowiedziec się której z nas się udało... Tylko szkoda, że to jeszcze tyle czasu.... Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa dziś rano testowałam.... 10.08.06, 11:12 niby 4 dni po terminie @ i wyszła jedna krecha Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: dziś rano testowałam.... 10.08.06, 11:28 Bądź cierpliwa... próbuj za dwa dni. Pewnie zobaczysz już II kreseczki, czego Ci bardzo życzę Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: dziś rano testowałam.... 10.08.06, 11:53 amoniaa, ciebie to tu żadko widać... w porównaniu z lipcowymi... bo w sumie jak teraz roisz test, to starania bły lipcowe trzymamy kciuki i czekamy na informacje o kolejnych testach Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: dziś rano testowałam.... 10.08.06, 12:27 ja to pikole i nie testuję narazie... czekam aż mnie dopadną jakieś mdłości albo przyjdzie normalna @ w związku z faktem iż nie wiem który dziś u mnie dzień cyklu - nie biorę w tym miesiącu pieprzonej luteiny która mi strasznie namieszała buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
lemonka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 12:40 Cześć dziewczyny jestem tutaj nowa ale też z meżem zamierzamy się starać o maleństwo. Dzisiaj idę na wizytę do gina i poradźcie mi o co powinnam go spytać? Może poprosic o jakieś badania? Wiecie jacy lekarze sa niechętni a jak będę taka uświadomiona to chyba lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 12:49 Na pewno powinien zlecić badanie krwi.. Możesz spytać też o witaminki, kwas foliowy...Ewentualnie jeszcze zrobić cytologię.. Powodzenia. Jaga. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 13:12 Pamiętam, że jak przed pierwszą ciążą byłam u ginekologa i zapytałam się czy zrobić jakieś badania jesli planujemy dziecko to powiedział, że trzeba się tylko starać. Na szczęście sama zaczęłam brać kwas foliowy, bo o nim dowiedziałąm się od koleżanek. Chyba badanie na toksoplazmozę i cytomegaliś powinno się zrobić, i może na różyczkę... to napewno robi się zaraz na początku po stwierdzonej ciąży, ale chyba bezpieczniej by było wcześniej... choc ja się staram, a nie byłam robic tych badań, przyznaję się bez bicia. Toksoplazmozę miałam w poprzedniej ciąży dodatnią, czyli już ją przechodziałam więc nie grożne i ogólnie czuję się dobrze... ale tak się teraz zastanowiłam, że może skoczę jednak na jakieś podstawowe badania... Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 13:23 mnie moja pani doktor zlecila nastepujace badania: 1. toksoplazmoze, 2. rozyczke, 3. cytologie, 4. badanie ogolne krwi. powinno sie tez zrobic szczepienie na zoltaczke, a jesli sie bylo szczepionym to czy masz przeciwciala. zapyta Cie czy z mezem nie macie konfliktu serologicznego. poza tym tak jak Dziewczyny pisza powinien Ci kazac zazywac kwas foliowy. jesli tego nie zrobi - zmien lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
lemonka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 13:40 dziękuje wam bardzo za szybka odpowiedź - już wiem o co go pomęczyć. Strasznie jakos tą wizytę przeżywam może dlatego że strasznie mi zaczęło zależeć. Dodam jeszcze że mam sporą nadwagę i jak znam życie to jeszcze mi się dzisiaj niezły opiernicz od lekarza zbierze uch.... Ciekawa jestem co mi powie - w dodatku kiedys dawno temu jak robiłam usg to wyszło mi że mam tyłozgięcie macicy i małe przydatki. Co to znaczy że małe? Może ktoraś z Was wie? Wiem że tyłozgięciem nie należy się przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 13:48 Nie mam pojęcia co to znaczy małe przydatki, pierwsze słysze coś takiego, ale jak pójdziesz do lekarza to zapytaj wprost co to jest i czy ma to wpływ na zajście w ciąże badź juz na ciąże. Kiedy zamierzasz się starać? W sumie kwas foliwoy to juz mozesz brac, przeciez nie zaszkodzi a napewno pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 13:53 jesli masz nadwage (tak jak ja) to przygotuj sie na to, ze mozesz miec problemy z zajciem, a pozniej z donoszeniem ciazy. na razie wiem to czysto teoretycznie, ale tak mi kiedys powiedzial lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 13:53 Też mam tyłozgięcie macicy O przydatkach nic nie wiem... W pierwszą ciążę zaszłam w drugim cyklu starań więc faktycznie tym tyłozgięciem nie ma się co przejmować ( chociaż lekarz mówił, że mogą być z tym problemy).. Daj znać co powiedział lekarz. Pozdrawiam Jaga. Odpowiedz Link Zgłoś
lemonka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 14:05 Kwas foliowy to pewnie juz od dzisiaj zacznę łykać To fajnie bo ja bardzo lublię tak sobie pamiętać o tym żeby brać tableteczki i zawsze jak byłam chora to branie leków zamieniało się w mały rytualik A co do nadwagi to ja gdzieś wyczytałam że organizm często odrzuca ciążę bo traktuje ją jako obciążenie ktoremu już nie podoła Ale mam też dwie bardzo bliskie koleżanki a naewt trzy które przy dużej nadwadze bez problemów zaszły w ciążę i urodziły beż żadnych sensacyjnych powikłań o! a czwarta z nadwagą we wrześniu urodzi Więc myslę że z ta nadwagą to jest tak że ona generalnie nie jest dobra a z zajściem w ciąże to pewnie takie samo prawdopodobieństwo jak u szczupłych dziewczyn. Przynajmniej tak się próbuję pocieszyć no i od jakiegoś czasu staram się nie obrzerać i jeść raczej zdrowo. Ale większych nadziei że schudne to juz nie mam Zresztą jak bedę w ciąży to i tak będę grubo wyglądać Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 14:20 Ja też wiele słyszałam na temat problemów z zajsciem w ciąże osób otyłych, ale mam wiele koleżanek z nadwagą które w ciąże zachodziły zaraz po ślubie, a mam jedną kuzynke bardzo otyłą ktora ma dwoje dzieci i w ciążę zachodziła momentalnie. Sądze, że te wiadomosci o osobach z nadwaga i ich problemami z zajściem w ciąże sa bardzo ogólne i one sa generalizowane, czyli nie każda osoba otyła moze miec z tym problemy Natomisat znam tez wiele szczupłych osób które równiez, nie wiedziec czemu, mają z tym problemy, więc nie zamartwiaj sie lemonko77 na zapas, idz do lekarza, niech cię zbada, wykluczy ew. jakies zapalenie, zrobi usg, skieruje na badanie toxo i różyczkę (jesli nie chorowalas) i to wszystko. Reszta zależy od ciebie i Twojego męża Odpowiedz Link Zgłoś
lemonka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 14:32 Właśnie mój mąż jest święcie przekonany że za pierwszym razem mu się uda Mam nadzieję że tak będzie Ale generalnie faceci to chyba już tak mają HIhi .A starać się zamierzamy już po @ która ma nadejść w poniedziałek 14-go i tak sobie mysle że jak tylko się skończy to weźmiemy się do pracy. A swoją droga zauważyłyście że w dni płodne to bardziej się ma ochotę na przytulanie do mężulka? Mi pod koniec cyklu to sie nawet reka nie chce ruszyć w łóżku Pozdrawiam i napiszę po wizycie u doktorka - terminatorka Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 14:29 ja tylko tak o tej kuzynce znowu napomknę, moze któraś sie martwiła ze mną, juz po operacji, przytomna i rozmawia, można sie przestać martwić ufff Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 14:31 a co się stało bo ja nie w temacie?? całe szczęście że już po i wszystko dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 14:35 Kajko - dobrze, ze napisalas! Dzieki Bogu! Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 14:46 No to dobrze, że już najgorsze minęło... Niech teraz szybko wraca do zdrowia... Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 16:22 Kajku, mnostwo usmiechu, optymizmu i siostrzano-rodzinnego ciepelka zycze, zeby kuzynka szybko i komfortowo powrócila do zdrowia ) Dokladnie tak jak napisalas, tyle jeszcze pieknych chwil przed nia... ) Zasypali mnie praca w pracy zupelnie i dopiero teraz udalo mi sie przeczytac dzisiejsze wpisy... Ach te okresy urlopowe! Właśnie sobie uświadomiłam, że nawet jak niechciana @ przymaszeruje w ten weekend to nasze starania sie byly przelomowe lipcowo-sierpniowe (i pewnie bardziej lipcowe), wiec jakby co, to kolejna szans apod koniec miesiaca Biorę z Was przykład i trzymam się dzielnie z nietestowaniem do niedzieli (o ile oczywiście będzie po co testować). Zwiększmy sobie szanse na wiarygodny wynik Odpowiedz Link Zgłoś
lemonka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 10.08.06, 20:44 wróciłam od gina. I po co ja tak to przeżywałam - faktycznie bardzo przyjemny Pan doktor i wcale nie narzekał że jestem za gruba zbadał mnie kazał brać folik obserwować dokładnie następny cykl jaki sluz czy odczuwam jakieś bóle - a prawie zawsze czuję ból przy jajeczkowaniu. A jutro zrobi mi usg od środka. Mam nadzieję że to nie boli? I na razie kazał próbować i nie przejmować się. Zdrowo się odżywiać duzo warzyw jeść nie palić-chociaz i tak nie już palę i dlatego właśnie przytyłam zresztą Ciekawa jestem co to usg pokaze..... Powiedział jeszcze że w 14tym tyg tyłozgięcie macicy sie wyprostuje tylko że moge odczuwać na początku bóle lędźwiowo-krzyżowe. Ale generalnie nic strasznego to nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 11.08.06, 08:17 hej, nie martw się to usg wewnetrzne nie boli... potem w ciaży tez pierwsze badanie usg jest wewnętrzne (nie wiem czy zawsze, ale ja takie miałam) i (juz w ciaży oczywiście) tak super wtedy widac maluszka, całego, jak macha nóżkami i rączkami. To wtedy jest niesamowite, jeszcze go nie czujesz, brzucha nie masz i gdyby nie brak @ to właściwie byś nie wiedziała, że jesteś w ciąży, a możesz zobaczyc takie ruchliwe maleństwo... ehhh, kiedy to poczujemy... mam nadzieję, że już niedługo.... a badania ci jakies zlecił... bo się zastanawiam czy czegoś nie zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
lemonka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 11.08.06, 09:12 hej Kajka Fajnie że to nie boli. Właśnie nie dał mi zadnego skierowania na badania - może dopiero dzisiaj albo uznał że skoro dobrze wyglądam to nie trzeba? Dzisiaj się upomnę przynajmniej o badania krwi. Wczoraj byłam tak zesteresowana tą wizytą że mnie zamurowało i jeszcze z tego wszystkiego chciacłam wyjść bez płacenia ))) Odpowiedz Link Zgłoś
lemonka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 11.08.06, 09:15 A no i od wczoraj biorę folik i wzwiązku z tym mam pytanie. Na opakowaniu jest napisane żeby brać przynajmniej miesiąc przed planowaną ciążą i jeśli my zaczynamy się starać za powiedzmy dwa tygodnie to może powinnam brać po dwie tabletki dziennie? Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 11.08.06, 09:20 Czesc dziewczyny! Dzis rano po 4 zmierzylam sobie temperature i to co zobaczylam przyprawilo mnie o bol serca... temperatura 37,2 spadla do 36,8. Czy mimo to moge sie nadal ludzic ze jestem w ciazy? 4 godziny pozniej mierzylam i byla 37,1. Dziwne to wszystko, ale widze po swoim organizmie ze zaczyna sie inaczej zachowywac. Brzuch mnie dziwnie boli i w plecach, piersi sa inne w dotyku... no i z tego wszystkiego przyznaje sie bez bicia zrobilam rano test po wyjsciu Skarba do pracy, jest negatywny. Jest mi strasznie smutno bo ktoras z Was przytoczyla kiedys tu na forum fragment artykulu, gdzie mozna bylo przeczytac ze temperatura pow 37 musi sie utrzymywac non stop do 2 tygodnia ciazy co najmniej. Tak mi smutno... Skarb moj oczywiscie splentowal " przeciez to nic nie znaczy, moze jeszcze nie wszystko stracone". Co wy o tym myslicie dziewczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 11.08.06, 09:50 nie musi tak być... ja nigdy nie mam nawet 37,00... więc nie denerwuj się za wcześnie... jak zwykle pozostalo CZEKANIE. Też go nie cierpię Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 11.08.06, 09:54 No to mnie uspokoilas... Ale dzis jest 6 dzien i moze ten skok tempki ze wzgledu na implementacje... z reszta ja sie nie znam. Modle sie tylko zeby sie udalo... Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 11.08.06, 09:56 hej! Anja_d - z tego co ja wiem o mierzeniu temp to powinno sie ja mierzyc zawsze o tej samej porze, ewentualnie z godzinnym przesunieciem. takie pomiary mozna porownywac. wiec jak mierzylas o 4 rano, a wczoraj o 8 to nie porownuj tych pomiarow, bo to nie jest wiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 11.08.06, 09:59 a poza tym to nie chodzi o to żeby było przekroczone 37, tylko o to, żeby temperatura w drugiej części cyklu była wyższa o tej w pierwsej części... czyli trzeba mierzyc cały cykl (o tej samej godzinie i po 3 godzinach przespanych), zeby mieć jakieś porównanie Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 11.08.06, 10:04 a do Lemonki... apropos tego foliku... to nie jest tak, że musi być koniecznie miesiąc przed zapłodnieniem, przeciez wiele kobiet wpada i zaczyna brac folik dopiero jak dowiedzą się, że są w ciąży, albo nawet wogóle.... więc nie jest to straszny problem, że zaczynasz brac dopiero teraz... poza tym nie ma 100%, że odrazu w pierwszym cyklu ci sie uda (choc oczywiście zycze tego z całego serca)... czytałam tylko gdzies tutaj na forum, że folik ma za małą dawkę kwasu foliowego i powinno się brać 3 tabletki dziennie, albo jedna tabletkę kwasu foliowego na receptę, nawet przez kilka tygodni brałam taką większą dawkę, ale mi kuzynki lekarki powiedziały, że o tym nic nie wiedzą, więc teraz biorę po jednej... i nie przejmuj sie jak raz czy dwa razy zapomnisz... to nie jest antybiotyk ani antykoncepcyjne, tylko bardziej jak witaminy... ważne żeby wogóle brać, albo jeść duzo marchewki albo kiwi chyba (tez gdzies na forum było). Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 11.08.06, 10:46 mam dzis wielkiego lenia i zamiast pracowac cały czas tu siedzę, a wy gdzie jesteście? tylko 6 dni to testowania... jupi Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 11.08.06, 10:58 a jesteście, tylko cos mi się nie odświeżało... Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 11.08.06, 10:58 mi też sie nic nie chce robić, najchętniej to poszłabym spać. Boję się testowania, że znów wyjdzie jedna kreska, tym bardziej, że czuję się tak jak przed @ Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 11.08.06, 11:06 Mnie dzis strasznie boli brzuch i plecy, jak pomysle ze musze isc na zakupy to... az mi strzyka w kosciach... Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 11.08.06, 11:07 cos jest nie tak ze strona forum bo mi tez posty nowe nie wskakuja od razu Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 11.08.06, 09:57 temperaturę trzeba mierzyc zawsze o tej samej godzinie +/-0,5godziny i tylko taka porównywac ze sobą, do tego musi byc to temperatura po przespanych minimum 3 godzinach chyba, taka zaraz po przebudzeniu... czemu mierzyłaś o 4tej? spałas wtedy? bo jeżeli dopiero kładłaś sie spać, to taka temperatura nie ma znaczenia... w ciągu dnia, jak sie ruszamy, zwykle temp. sie reguluje do tej podstawowej 36,6 i tylko zaraz po snie jest podwyższona lub obnizona ovulacyjnie, ta temperatura do porównań to nazywa sie chyba Podstawową Temperaturą Ciała i zawsze jest mierzona po spoczynku.... chyba dobrze piszę... więc chyba mozesz byc nadal w ciąży... a test negatywny, bo jeszcze nie w terminie @, to może być za niski poziom hormonów ciążowych Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 11.08.06, 10:02 Anju_d wydaje mi się ze to jeszcze za wczesnie aby wynik bł wiarygodny. A jeśli chodzi o tę temperaturę, to czytałam gdzieś , ze temperatura w ciąży nieznacznie spada jak zarodek się zagnieżdża, więc uważam , ze jest jeszcze szansa. Ale tempka jest powyzej linii podstawoej? Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 11.08.06, 10:23 W takim razie skoro nie mierzylam od poczatku tempki nie moge porownywac tych temperatur do siebie, tymbardziej ze temperature mierze po obudzeniu ale nie przestrzegalam tej zasady +-0,5godziny. Czy przy zagnieżdzeniu wystepuja jakies objawy oprocz spadku tempki? Bol brzucha czy cos w tym stylu? Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 11.08.06, 10:25 chyba czestomocz, bo macica sie spulchnia zeby latwiej sie zarodek mial zagniezdzic i zwieksza swoja objetosc, uciskajac na pecherz. Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 11.08.06, 10:43 Cześć wszystkim, Wracam po wczorajszej n nieobecności. Z tą temperaturą to ja bym się nie przejmowała. Co ma byc to będzie. Ja dzisiaj właśnie zdałam sobie sprawę, że mierzę codziennie tempki a nie wiem która godzina. Więc generalnie do bani z tym cyklem. Dzisiaj powinnam mieć owu, albo jutro. Wczoraj kreska prawie jak testowa, więc dzisiaj powtórzę. Staranka w związku z tym były wczoraj i dzisiaj też będą. Eh... jakoś tak nie myślę o tym że zajdę w ciążę tylko bardziej nakręcam się tą owu, głupio nie? Chyba wyrwę się do fryzjera, już mnie denerwują długie włosy..... Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka78 do zobaczenia ... 11.08.06, 11:19 Jestem teraz w pracy, ale dzis wieczorem wyjeżdżam na tydzien, więc nie będę na forum, przyjadę i ... wszystko juz będzie jasne... która zaciążyła, a której przyszła @. Będzie mi Was Kochane troche brakować, ale jak przyjadę to czekam tylko na dobre wiadomości... Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: do zobaczenia ... 11.08.06, 11:27 My tobie rowniez zyczymy pomyslnego zakonczenia staran i oczywiscie udanego wypoczynku... Odpowiedz Link Zgłoś
lemonka77 Re: do zobaczenia ... 11.08.06, 11:42 Baw się dobrze, wracaj pełna optymizmu i z maleństwem Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: do zobaczenia ... 11.08.06, 12:01 Ja też wyjeżdżam na tydzień, ale moje testowanie dopiero 25 sierpnia, chociaż wyjazd może mi pomoże się wyluzować i dziecku łatwiej będzie się pojawić? Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: do zobaczenia ... 11.08.06, 12:45 Ja też życzę udanego urlopu Trzymam kciuki żebyś po powrocie mogła się pochwalić dwoma kreseczkami... Mam nadzieję,że wszystkie będziemy miały tylko dobre wiadomości do przekazania Pozdrawiam Jaga. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: do zobaczenia ... 11.08.06, 12:58 wracaj pozytywnym testem oczywiscie bo pewnie tam zrobisz... Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: do zobaczenia ... 11.08.06, 13:02 zmijka78 miłego odpoczynku i cierpliwego czekania na testowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: do zobaczenia ... 11.08.06, 13:53 Ale tu cichutko dzisiaj.. Pewnie pilnie pracujecie przed długim weekendem... Wobec tego już teraz Wszystkim nam życzę udanego wypoczynku ... .... no i żeby do żadnej z nas niedobra @ nie przyszła... Pozdrawiam Jaga. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: do zobaczenia ... 11.08.06, 14:13 dziwne, ale mam w domu test i wcale nie kusi mnie żeby go zrobić... może to dlatego, że raczej nie wierzę, że coś nam wyszło... ale piłam sobie wczoraj frika i tak pomyslałam, że przeciez gdybym byla to moze nie powinnam pić, ale z drugiej strony bez sensu każdą drugą polowę cyklu uważać tylko dlatego, że moge być w ciąży... przecież nie wiadomo kiedy nam wyjdzie... eee, pół frika nie zaszkodzi, ale brałam też jakies witaminy, na których było napisane, że w ciąży i karmiąc piersią tylko za zgodną lekarza i nie wiedziałam czy mogę brać czy nie...za 6 dni się dowiem Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: do zobaczenia ... 11.08.06, 14:21 Ja pozwoliłam sobie na 3 lampki wina w sobotę... ale tak sobie naiwnie pomyślałam, że nawet jeśli się udało i jestem w ciąży to jeszcze dzidziuś tej dawki nie dostanie... Dodam, że te trzy lampki wina były wypite w ciągu gdzieś 8 godzin... Pewnie jak się okaże, że w ciąże zaszłam (mam nadzieję cichą) to będę się marwić czy to jednak nie zaszkodziło ( Czuje się jak jakaś nieodpowiedzialna matka I chociaż mama ma we wtorek imieniny to obiecuję nawet nie spojrzeć na nic alkoholowego.. Nawet na cukierki z alkoholem, bo chyba wrócił wstręt do czekolady... Pozdrawiam Jaga. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: do zobaczenia ... 11.08.06, 15:50 Uciekam do domku zaraz i... długi weekend. Nie wiem czy zajrzę w międzyczasie... trzymajcie sie ciepło, zaraz po weekendzie testujemy przecież ;- ). Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: do zobaczenia ... 11.08.06, 15:57 Trzymajcie się wszystkie ciepło. Ja też uciekam. Wracam 21 więc pewnie dużo uśmiehów będzie już na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: do zobaczenia ... 11.08.06, 16:19 To i ja się dopisuję z najlepszymi zyczeniami dla wybywających na wakacje, długie weekendy i dla tych zostających w domu!!! Trzymam kciuki wiadomo za co ))))))))))))) Strasznie mi będzie łyso bez zaglądania na forum przez te dwa tygodnie, ale moge mieć kłopot z netem. Alez będzie do czytania po powrocie!!! Porzadkuję pliki na dysku i generuję alternatywny dojazd na nasze wakacje (daleko i miało być autem, ale że auto wciąż w naprawie (wrrr) to trzeba znaleźć inne rozwiązanie. Pa, kochane. Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: do zobaczenia ... 14.08.06, 08:30 Ciekawe ile z nas zostało.... tych nie wyjeżdżających na jakieś poza domowe lenistwo.... Pogoda nadal nie nastraja optymistycznie a do testowania jeszcze parę dni.... Odpowiedz Link Zgłoś
marika_ja Re: do zobaczenia ... 14.08.06, 09:39 ale dzisiaj pogoda, nie wytrzymam, nic tylko siedzieć w łóżku pod cieplutką kołderką, ehhhh....marzenia.Ja dzisiaj siedzę w pracy, zimno, pochmurno i nic mi się nie chce, nawet gadać...nie wspominając już o pracy, która piętrzy się obok klawiatury, ale co tam. Do mnie wielkimi krokami zbliża się owu (przynajmniej taką mam nadzieję), testy owu zakupione, wczoraj pierwszy zrobiłam ale chyba jeszcze za wcześnie.Nic to, od wczoraj się staramy, mam nadzieję,że coś z tego wyjdzie Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: do zobaczenia ... 14.08.06, 09:51 hej! i ja sie melduje na forum marika - Tobie sie zliza owu, a mnie @. przynajmniej tak wynika z moich pomiarow temp, ktora wlasnie zaczela spadac. ale tak juz pisalam martwic sie tym nie martwie, bo my w zasadzie w tym cyklu sie nie staralismy. zaczniemy pewnie w nastepnym (owu w noc poslubna ). ale to nie zmienia faktu, ze nadal Wam wszystkim kibicuje i mocno trzymam kciuki! milego dnia, pomimo aury na zewnatrz... Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: do zobaczenia ... 14.08.06, 11:49 Witam,nie bylo mnie przez tydzien,u mnie dzis 27dc 14 dni po pozytywnym tescie owu i opusciala mnie wiara w to ze sie udalo,maksymalny czas nadejscia@ w sobote,caly zeszly tydzien i teraz nadal pobolewaja mnie jajniki delikatnie i czasem podbrzusze,no i niby cos dziwnego bo tydzien swedza mnie okropnie sutki,ale ja juz mialam tyle falszywych alarmow ze nie moge tego wszystkiego powaznie traktowac,tez myslalam zeby zrobic test wczesniej ale chyba nie ma sensu.Boje sie tylko ze jak znow przyjdzie @ to bede miala dola bo to juz taaaak dlugo trwa Odpowiedz Link Zgłoś
bea_bak1 Re: dołaczam się 14.08.06, 12:23 WItajcie Kochane, nie wiem juz co myśleć, bo dzis w 30 dniu cyklu zrobiłam test - wyszedł negat, ale @ nie widać, za to piersi wielkie jak balony. Czy wierzyć? Już sama nie wiem. @ powinnam dostać niedzielę (cykle 29 dniowe), ale chyba jeszcze poczekam, bo może powakacyjnie rozregulowało się coś????? Kurde zaczynam panikować, że tak szybko w drugą ciążę nie zajdziemy... Czy leki p/alergiczne mogą mieć negatywny wpływ na jakoś nasienia małża? Pozdrawiam was wszystkie cieplutko i trzymam kciuki bea Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Jeszcze tylko 5 dni... 14.08.06, 16:25 Pewnie już żadnej z Was dziewczyny nie ma na tym wątku, ale ja również się melduję. Cały dzień nie miałam neta i chodziłam wściekła. U mnie objawów ciążowo-okresowych nie brak: powiększone i bolące piersi, ból brzucha jak na okres, ale już sama nie wiem jak powinien brzuch boleć, a co dziwne jest mi raz zimno raz gorąco... Poza tym nie sikam częściej nie jestem wrażliwa na zapachy, nie jem za dwóch, nie mam huśtawki nastrojów (wczoraj nakrzyczałąm na Skarba Bóg jeden wie o co)i ogólnie nie czuje sie jak w ciąży wiec pewnie zostało mi czekać na @. Jest jeden plus tego wszystkiego... skupie sie na egzaminach poprawkowych zamiast wybierac wozek czy lozeczko dla dziecka... Cholera jasna!!! Dlaczego to czekanie jest takie dobijające...!! Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Jeszcze tylko 5 dni... 14.08.06, 17:34 Też mam już dosyć czekania... Ty pewnie teraz zajmujesz się jeszcze przygotowaniami do ślubu A z doświadczenia wiem, że to raczej absorbujące Pozostaje nam tylko czekac albo na @ albo........ Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Jeszcze tylko 5 dni... 15.08.06, 08:54 no hej, ja mam złą wiadomość niestety, bo spadła mi dzis temperatura i to mierzona według wszystkich zasad ale co tam, kolejny miesiąc przed nami... a wczoraj jeszcze miałam napad, że może jednak... i obiecałam sobie, że jak dziś będzie nadal wysoka to dziś zatestuję, teraz to już nie ma raczej co, kupujemy testy ovu i próbujemy dalej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek ja nie testuję 19 ;( 15.08.06, 09:25 u mnie niestety wczoraj nadeszła @. Wszystkie objawy: bolące piersi, ból podbrzusza z miejsca ustąpiły. pozostaje mi teraz czekanie na owu i kolejny cykl starań. Pocieszam się, że może jeszcze w sierpniu się uda. Trzymam za Was kciuki dziewczyny, oby testy wyszły pozytywnie.Powodzenia. PS. Jakoś mi lżej, bo już nie czekam i gdybam czy jest ciąża czy nie, tylko wiem, że jej niestety jeszcze nie ma. Ja w piątek byłam u gin, badania mam dobre. Przepisała mi castagnus na wyregulowanie cykli. Gin stwierdziała, że nie mogę zajść w ciążę z powodu tych nieregularnych cykli, stąd owu nigdy nie wiadomo kiedy jest. Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: ja nie testuję 19 ;( 15.08.06, 10:09 Ja tez czuje ze sie nie udalo... chociaz po cichutku wierze ze moze jednak cos z tego bedzie. Czekam do dnia @ jak nie dostane to testuje. Jesli wyjdzie nagetyw, to czekam na @, kupuje na allegro testy owu i probujemy dalej... nie ma co sie nad soba rozczulac tylko brac sie do roboty. W koncu to nie zalezy tylko od Nas... Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Jedna kreska :( 15.08.06, 12:46 A ja się wyłamałam i już dzisiaj zrobiłam sobie teścik... i jedna krecha więc pewnie też niedługo będę na staraniach wrześniowych... a szkoda. Już miałam nadzieję, że się udało, no nic trzeba teraz grzecznie czekać na @ a potem zabrać się ostro do roboty Pozdrawiam Jaga. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 ja tez chyba po raz kolejny odpadne 15.08.06, 13:14 Dzis 28dc wczoraj mialam juz male plamienie,mam tak co miesiac jak odstawie luteine i teraz maksymalnie 4 dni i niestety dostane@,nie czuje sie kompletnie ciazowo a mialam taka nadzieje ze sie w koncu w tym cyklu uda!!!A tu znow bedzie@ i dol,bo jak sobie pomysle ze przede mna kolejny miesiac staran to ryczec mi sie chce,dlaczego to tak dlugo trwa?????? Odpowiedz Link Zgłoś
breili :-( 16.08.06, 07:11 Czesc dziewczyny! U mnie 20dc i nadal nie bylo owu. Co prawda ff pokazal mi owu w 15 dc ale ja w to nie wierze. Jak dzisiaj nie przyjdzie to spisuje sierpien na straty. We wrzesniu raczej nie bede miala okazji na staranka, wiec dopiero pazdziernik. Mowi sie trudno, zyje sie dalej. Stwierdzam ze zdziwieniem ze udalo mi sie troche wyluzowac i schiza ciazowa juz mnie tak nie trzyma. Az jestem z siebie dumna!! . Trzymam za Was kciuki! zanetad30 nie poddawaj sie! Zobaczysz, w koncu sie uda!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 odpadłam ;-( 16.08.06, 08:53 No i dostałam wczoraj @, temperatura nie kłamała... przechodzę na wrzesniowe :- ( (choc w sumie ovu będzie chyba jeszcze w sierpniu). fajnie, bo nie nastawiałąm się i nie czuje sie jakoś strasznie zawiedziona, raczej pełna nadziei na przyszły cykl. Kupuje testy ovu i do dzieła. I tak sobie myslę wiem, że tak to nie działa, ale jak mi nie wyszło to większa szansa, że Wam wyszło. Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: odpadłam ;-( 16.08.06, 08:57 Ja robiłam wczoraj test i jedna krecha.... jeszcze mam taką cichą nadzieję, że może po prostu było za wcześnie na robienie testu... Ale coś mi sie zdaje, że spotkamy się na staraniach wrześniowych ... Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Jeszcze tylko 3 dni... 16.08.06, 09:05 Ja to już sama nie wiem co myśleć, ale jakoś nie jest mi tak cieżko na myśl o nieudanych sierpniowych staraniach jak kilka dni temu. Piersi bola mnie raz bardziej raz mniej. No i pobolewania w brzuchu jak na okres tez sa, ale na razie kilka razy po kilkanascie sekund w ciagu dnia. Korci mnie zeby dzis zrobic test, ale to sa w koncu moje ciezko zarobione pieniadze i troszke mi szkoda, bo nie wiadomo jak wyjdzie. Jak myslicie? Moze zrobic i jak wyjdzie negatyw to nie kupowac nastepnego tylko juz czekac i co bedzie to bedzie...?? Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: odpadłam ;-( 16.08.06, 09:00 Na dodatek coś mnie brzuch pobolewa więc pewnie niedługo @ do mnie też przyjdzie Trudno na szczęście to dopiero 2 cykl starań.... Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 pozytywnie! :) 16.08.06, 09:11 Dziewczyny - ja wiem, ze mnie sie fajnie mowi, bo ja sie nie staralam, ale wydaje mi sie ze przy staraniach to chyba tak jak przy wszystkim, ze trzeba byc pozytywnie nastawionym. skoro nie wyszlo w tym miesiacu to wyjdzie w kolejnym, a jak nie to w nastepnym ja pocieszam sie, ze nawet jak dlugo nam bedzie schodzilo na zaciazeniu to widocznie tak ma byc moi Rodzice czekali na mnie prawie dwa lata! ale w koncu sie udalo i nam wszystkim tez sie uda! na pewno! a we wrzesniowych staraniach tez sa fajne Dziewczyny a jeszcze mam pytanie techniczne - te testy owu sie robi rano, czy wieczorem, czy kiedy? i jak wyjdzie pozytywny to od razu trzeba dzialac, czy np jak rano zrobie test i bedzie ok to moge sie starac dopiero wieczorem? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa a ja mam dzisiaj chyba owu ;-) 16.08.06, 09:17 choć z tych moich tempek to już raczej mało co wiem, to chyba dzisiaj mam owu bo temoka mi spadła Achhhhhh zapomniała..... przecież ja narazie nie chcę dziecka Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: pozytywnie! :) 16.08.06, 09:22 Zrobiłam... I mam 2 krechy tylko ta jedna jest bardzo bladziutka. O rany patrze na test i nie wierze wlasnym oczom Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: pozytywnie! :) 16.08.06, 09:27 Gratulacje !!!!! ) Czyżby założycielka wątku okazała sie pierwszą zaciążoną ) Fajny prezent ślubny ) Skarb dowie się dzisiaj czy w dniu ślubu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: pozytywnie! :) 16.08.06, 09:27 Anja - superowo! oby sie wygrubila ta druga krecha!!!!!!!!!!!!!!! jupi! jupi!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: pozytywnie! :) 16.08.06, 09:33 Strasznie sie teraz boje... boje sie ze przyjdzie @ i nastapi poronienie. Jestem bardzo szczesliwa ale tez bardzo sie martwie. Co ma jednak byc to bedzie. Skarb juz wie, nie moglam sie powstrzymac i zadzwonilam do niego do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: pozytywnie! :) 16.08.06, 09:35 Anja - bedzie dobrze! az mi sie lezki zakrecily w oczach Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: pozytywnie! :) 16.08.06, 09:35 Soper, super anja... i czekamy na kolejne podwójne kreseczki Odpowiedz Link Zgłoś
breili Gratuluje! 16.08.06, 09:40 To super nowinka!! Gratuluje!!!!!! Zycze zdrowiutkich i przyjemnych 9 miechow. Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Gratuluje! 16.08.06, 09:42 Kolezanka podpowiedziala mi zebym kupila test Quick view i zrobila jutro rano, bo to ponoc czuly test, ale ja sie boje ze jutro rano tej drugiej krechy juz nie bedzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Gratuluje! 16.08.06, 09:46 Pewnie, że zniknie... Za jakieś 9 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Gratuluje! 16.08.06, 09:51 dziekuje dziewczyny jestescie kochane, teraz trzymam kciuki za was wszystkie i za siebie, zeby wszystko ukladalo sie jak najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Gratuluje! 16.08.06, 10:03 ja też gratuluję można wiedzieć jak długo się staraliście?? i ile masz lat pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Gratuluje! 16.08.06, 10:08 Jeszcze raz gratuluję anju, zrób sobie zaraz nową sygnaturkę, odliczającą tygodnie ciąży... u mnie nowy cykl, nowa sygnaturka... 13 dni do ovulacji... grunt to pozytywne nastawienie... Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Gratuluje! 16.08.06, 10:10 Mam 25 lat i nadal nie mogę uwierzyć, ze udalo sie za... 1 razem Testy owulacyjne jednak sa bardzo dobre Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: Gratuluje! 16.08.06, 10:31 i ja dołączam się do gratulacji. Spokojnej ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Gratuluje! 16.08.06, 10:47 super, bo ja też 25 lat ale dopiero w październiku pozdrawiam i trzymam kciuki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Gratuluje! 16.08.06, 13:50 O cholera, ale jestem stara Ja mam we wrześniu 28 , no tak, ale jeden mały szkrabik już biega... własnie sobie policzyłam, że jak dobrze pójdzie to będę testowała w urodziny, ale super byłby prezent, już sie cieszę. Niby zła nowina, ze mi nie wyszło, a mam jakiegoś powera do dalszych starań. no i czekam na kolejne zaciążone... gdzie jesteście? Cos dzisiaj tu cicho na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Gratuluje! 16.08.06, 13:55 moze Dziewczyny jeszcze nie wrocily z dlugiego weekendu? a jak juz wszystkie zaciazymy to dalej tu bedziemy? Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: Gratuluje! 16.08.06, 13:59 Ja to dopiero jestem stara 29 mi stuknęło w czerwcu.... Fajnie by było spotykać się tutaj nadal, bez względu na to czy uda nam się czy nie.... Dziwczyny urlopują... Takim to dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Gratuluje! 16.08.06, 14:20 Założymy wątek starania sierpniowe ciag dalszy hehe, ja tez sie nie wybieram nigdzie zostaje tutaj z Wami. Milo nam chyba tu razem co? No chyba ze juz mnie tu nie chcecie to sie zwine Odpowiedz Link Zgłoś
marika_ja Re: Gratuluje! 16.08.06, 14:33 anja_d - serdecznie gratuluję i spokojnych 9 miesięcy życzę dziewczynki drogie, ja to dopiero jestem stara, najstarsza z Was chyba - 2 września stuknie mi 30!!!! na szczęście czuję się duuuużo młodziej, wyglądam chyba też, no i jeden dzieciaczek też już lata - prawie 3 letni pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: Gratuluje! 16.08.06, 14:38 Cześć dziewczyny Ja już po staraniach, ale teraz oczekuje na testowanie a w gromadzie raźniej. U mnie dzis 18 dc według FF 6 dni po owulacji. Do testowania jeszcze 10 dni długaśnego czekania. Samopoczucie niezłe - poza sennością i bólami głowy. Pozdrawiam oczekujace, gratuluję zaciążonym Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Gratuluje! 16.08.06, 14:49 to ja Wy jestescie stare to ja powinnam sie starac o emeryture a nie o dziecko! ))) ja w listopadzie 31! i wcale sie staro nie czuje Anja - a mozesz zmienic tytul watku? tak zeby dodac "ciag dalszy"? fajnie nam razem ja-goda - trzymam kciuki za dwie kreski Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: Gratuluje! 16.08.06, 15:08 U mnie w tym miesiącu starania były prawdziwie 100 % - codziennie od pierwszego śluzu do wzrostu temperatury po owulacji. Więc na pewno owulacji nie przegapiliśmy A Wy jaką macie metodę dziewczynki??? Ja przz dwa miesiace próbowałam tylko do 11 dc ( na córeczkę ) a teraz już mi obojętne, przestałam się bawić w Pana Boga i chcę mieć zdrowe dziecko - płci obojętnej Zobaczymy czy ta metoda jest bardziej skuteczna A odnośnie wieku to ja też nienajmłodsza ( 29 lat ) i jedna pociecha juz w domku - Synek ma 4 lata. Buziaczki, papa Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Gratuluje! 16.08.06, 15:10 A może poprostu założyć nowy wątek, taki kącik wzajemnej adoracji... mi też tu miło się rozmawia... Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Gratuluje! 16.08.06, 15:19 ja-goda, ja też próbowałam na dziewczynkę, ale w końcu nie byłam pewna kiedy była ta owu (wogóle skoku temperatury nie miałam), a teraz tez mi obojętne, bo juz mam dosć czekania. W tym miesiącu staram sie na maksa... bez ograniczeń płciowych Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: Gratuluje! 16.08.06, 15:30 Kajka to tak jak ja Dokładnie codziennie od 8dc do 17 dc, a że mój mąż nie skarzy się na brak temperamentu barrrdzo mu ta metoda przypadła do gustu Trzymam kciuki za nasze II Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: Gratuluje! 16.08.06, 15:20 ja mam 26 lat i 2-letniego chłopca. ale wiecie co, coś mało narazie tych ciążówek na naszym forum, większość jak widzę przechodzi na wrzesień. Szkoda. Miło byłoby gdyby było więcej ciążówek. testującym 19 życzę powodzenia i 2 kresek. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: Gratuluje! 16.08.06, 15:21 A tak jeszcze sobie myslę, że może dlatego, że ten wącik taki długi, to tak długo sie odświeża i późno się pojawiają nowe posty...ja juz napisałam dwa przed chwila a jeszcze ich nie widzę... nowy wącik by to usprawnił... Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Gratuluje! 16.08.06, 15:39 moze masz racje... ale z drugiej strony to, ze dlugi watek tez swiadczy o tym, ze fajnie nam tu Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 a ja mam dosyc!!!!!!!!! 16.08.06, 22:59 Wybaczcie ze psuje Wam dobre nastroje,wczoraj dostalam @ i przybilo mnie to i zniechecilo,powoli przestaje miec sile na to wszystko.Dwa lata temu wyszlam za maz w tym roku w grudniu bede miala 27 urodziny a dziecka jak nie bylo tak nie ma,jak w zeszlym roku w maju odstawilam te glupie tabletki to bylam pewna ze w tym roku bede juz mama,chcemy miec dwoje dzieci a w takim tempie to ja sie najpierw zestarzeje nim to sie stanie!!!Przechodze taki stan ze nawet plakac mi sie nie chce,jestem poprostu wsciekla i przybita i mam wszystkiego dosyc.Naprawde staram sie zyc normalnie ale jak tu sie nie przejmowac jak to tyle trwa???!!! Anja gratuluje ci serdecznie,fajnie ze chociaz tobie sie udalo,pozdrwiam Odpowiedz Link Zgłoś
breili Do zanetad30 17.08.06, 06:56 Nie poddawaj sie! Ja jestem 5 lat po slubie, mam skonczone 29 i zaczelam wpadac w panike "przdtrzydziestkowa". Zawsze chcialam miec do 30 bejbika a tu nic. Mimo wszystko wierze ze w koncu sie uda - i mnie i Tobie. Po prostu niektore dziewczyny musza uzbroic sie w cierpliwosc, i my pewnie do nich nalezymy. Ale napewno nam sie uda. @ = nowy cykl i nowa nadzieja Buzka!!!!!!!!! ;* Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Do zanetad30 17.08.06, 12:14 breili dziekuje ci za to co napisalas!!!Masz racje musinmy byc cierpliwe bo inaczej zwarjujemy,a Ty robilas jakies badania.Ja prolaktyne niby wyszla mi w normie ale kiedys mialam podwyzona,teraz zaczelam 3 cykl z bromergonem no i musze powiedziec ze jestem zadowolona bo ten lek jakos mnie troche wyciszyl,cykl bardzo ladny 28dni no i malutkie plamienie mialam tylko dzien przed@,a i co jescze wazne to w tym cyklu mialam naprawde ladny sluz juz nie pamietam kiedy taki mialam,wiec moze niedlugo sie uda? A ty czekasz na testownie,na jakim etapie jestes w tym miesiacu?U mnie dzis 3dc.Wiesz co chyba gdyby nie to forum to bym zwarjowalaBuziaki Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Do zanetad30 17.08.06, 12:32 Żaneta - ja tez wlasnie dostalam @ i tak jak pisze Breili - nowa @ = nowa szansa. pomysl co by bylo gdybys np nie dostala @ ale z jakiegos innego powodu. albo gdybys miala nieregularne @. a teraz termometr w lapke, w druga testy pwu i do dziela my zaczynamy powazne starania w noc poslubna - no dobra, w noc po poslubnej i tym samym oficjalnie przechodze do wrzesniowych staran Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Do zanetad30 17.08.06, 12:49 gorzatko wiem ze tak jest ale po jakims czasie coraz ciezej jest ztym wszystkim sobie poradzic,jak wychodzilam za maz mialam przwie 25 lat i tak sobie pomyslalam poczekamy rok i zaczniemy sie starac,bylam pewna ze na druga rocznice bedziemy mieli juz dzidzie,my juz nie mamy prawie znajomych bez dzieci,ciezko jest ciagle cos odpwiadac na pytania kiedy u was?jak ja o niczym innym nie mysle.Tobie zycze wszystkiego naj najlepszego na nowej dorodze zycia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Do zanetad30 17.08.06, 12:56 Żanteko - wiem jak jest z glupimi tekstami, bo ja tez slysze "no...to musicie sie postarac szybko, bo latka leca". ale trzeba to olac! a najlepiej znalezc jakas cieta riposte i wtedy zamkniesz usta wszystkim wkolo. wiesz, ludzie sobie nie zdaja sprawy z tego ile malzenstw ma problemy z ciaza. czy to z zajsciem w ciaze, czy z utrzymaniem. wiele osob nie zdaje sobie sprawy ile procentowo teraz kobiet traci ciaze. dopiero jak zaczniesz sie tym ineteresowac, rozmawiac z ludzmi to sie okazuje, ze wkolo kazdej z nas jest bardzo duzo takich przypadkow. i wtedy juz nie zapytasz kolezanki, ktora jest X lat po slubie i wciaz nie ma dzidziusia czemu sie nie spiesz, czy cos takiego. zapytasz ja ewentualnie na osobnosci czy ma jakies problemy. ale to dopiero jak sie "wgryziesz w temat". bo niezainteresowanym to sie wydaje, ze to czas pras i po sprawie i w czym ta filozofia?! ale nie ma sie co lamac, trzeba isc dalej i dalej sie starac za zyczenia jeszcze nie dziekuje, ale... Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Do zanetad30 17.08.06, 13:27 Wpelni sie z Toba zgadzam.Mam nadzieje ze ten podly nastroj mnie szybko opusci bo zwarjuje,chodze taka przybita,mysli kolacza mi siepo glowie ...Chyba Wam nie pisalam ze w tym roku bylam dwa razy u wrozki Mam taka fajna,chodzilam juz do niej jak jeszcze studjowalam.W tym roku za kazdym razem mowila mi ze mialam problemy z cyklem po odstawieniu tabletek ale ze to juz mija i ze jeszcze w tym roku zajde w ciaze,ze wogule bede miala dwoje dzieci w nie duzym odstepie czasu i ze chlopiec i dziewczynka ale nie potrafila powiedziec co pierwsze.Po wizycie u niej to normalnie czlowiek zapomina z wrazenia jak sie nazywa,ona najpierw mowi co bylo co jest a potem co bedzie.Normalnie kolejki sa do niej,pomaga tez szukac zaginonych itp,ciekawe czy u mnie sie to sprawdzi,do tej pory jak chodzilam sie sprawdzalo,pewnie sobie pomyslicie ze nienormalana jestem Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: odpadłam ;-( 17.08.06, 16:49 czesc to tak samo jak ja! test srobilam 15 negatyw, i tez mnie pobolewa brzuch - mam dostac ok.22. A moze nam sie uda pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
megala Re: Starania sierpniowe - nowy wątek 17.08.06, 13:09 Jeszcze nie wszystkie przeszly na "Starania wrzesniowe" U mnie dopiero 13 dc. Test bedzie pod koniec miesiaca. Nie szukam u siebie objawow, bo w poprzednim cyklu mialam wszystkie objawy ciazowe, a potem okazalo sie, ze to wszystko bylo urojone. Mam nadzieje, ze sie uda, tylko to czekanie jest meczace. Odpowiedz Link Zgłoś
breili Do zanetad30 17.08.06, 13:29 Nie damy sie!!!!!! U mnie dzisiaj 21 dc i 1 dpo. U lekarza jeszcze nie bylam, mam termin 06.09.06 i pewnie dostane cos na moja krotka faze lutealna . Moze pamietasz, juz Ci kiedys pisalam, mam cykle 28-dniowe, owu ok. 20 dc i "przecudne" plamienia przed @, ktorych koloru i konsystencji nie bede opisywac (bleeee!). Ale od kilku dni przepelnia mnie optymizm ze mimo wszystko mi sie uda. I jestem pewna ze Tobie tez (i wszystkim innym dziewczynom)! Tak wiec glowa do gory i ruszamy do walki z malpiszonami!!!! Przesylam baardzo optymistyczne buziaki!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Do zanetad30 17.08.06, 13:33 no dobra, zbieram sie i zbieram i w koncu zapytam: 1. co to jest dpo, 2. co to jest faza lutealna? okres w ktorym moze dojsc do zaplodnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
breili do gorzata9 17.08.06, 13:40 Juz sluze pomoca (zawsze chetnie ): 1. dpo = dzien po owulacji 2. faza lutealna to okres miedzy owulacja a miesiaczka. Powinien wynosic 12 - 16 dni (przecietnie 14). Jezeli jest krotszy niz 10 dni to nawet jezeli dojdzie do zaplodnienia to zaplodnione jajo bedzie mialo za malo czasu zeby sie zagniezdzic i pojdzie z @ w sina dal. Krotka faza lutealna (< 10 dni) i/lub brunatne plamienia przedmiesiaczkowe wskazuja na niedobor progesteronu i/albo za wysoka prolaktyne. Mam nadzieje ze Ci troszke pomoglam. Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: do gorzata9 17.08.06, 13:52 cholera! policzylam i wg wszelkich danych moja faza lutealna w tym cyklu trawala 11 dni. malo! to chyba sobie zrobie ten poziom prolaktyny i progesteronu... bardzo dziekuje za wyjasnienie! Odpowiedz Link Zgłoś
breili Re: do gorzata9 17.08.06, 13:58 Nie denerwuj sie! 11 dni to nie az tak malo. Mowi sie ze ponizej 10 dni to za krotko. (ja mam 8 ). Trzymaj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
pipi_bipika Re: do gorzata9 17.08.06, 14:28 No kurcze blade, moja też trwa 11 dni.. buuu!! Kiedy się robi badanie na poziom prolaktyny i progesteronu? Obojętne w którym dniu cyklu? Odpowiedz Link Zgłoś
breili do gorzata9 i pipi_bipika 17.08.06, 14:37 Dzeiwczyny nie przejmujcie sie tymi 11 dniami! Oto co znalazlam w necie (na stronie www.kobietaintymna.pl: "...Prawidłowa faza lutealna wynosi 14-16 dni, choć 11-12 dni czasami również bywa zaliczane do prawidłowych. Od 10 - w dół mówi się o niedomodze lutealnej, która może utrudniać lub uniemożliwiać zajście w ciążę bez odpowiedniego leczenia. Chodzi o to, że jeśli ta faza jest byt krótka, to zapłodnione jajeczko może przed następnym okresem nie zdążyć zagnieździć się w macicy i zostanie wydalone. Leczy się to bardzo prosto - trzeba przyjmować luteinę (progesteron) po owulacji..." Do do badan to niestety nie wiem w ktorym dniu nalezy je wykonac bo jeszcze nie robilam. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: do gorzata9 i pipi_bipika 17.08.06, 14:41 heh...dzieki! jakies pocieszenie to jest Odpowiedz Link Zgłoś
pipi_bipika Do breili 17.08.06, 14:41 Dzięki Ci dobra kobieto Na razie nie robię badań. Dopiero we wrześniu zaczynam starania. Pozytywne nastawienie mam nadzieję mi pomoże. Byle bym się nie zawiodła na tym moim optymiźmie. Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
breili do gorzata9 i pipi_bipika - c.d. 17.08.06, 14:42 A to ze strony www.npr.prolife.pl "...Kryteria oceny cyklu pełnego: • dwufazowość temperatury, • prawidłowa faza lutealna - długości 10-14 dni, • możliwie zbieżny objaw śluzu i PTC, • prawidłowy rozwój śluzu (od typu mniej płodnego poprzez płodny do mniej płodnego)..." Tak wiec jak widzicie rozne zrodla roznie podaja ale wedlug wszystkich nalezy sie martwic gdy faza lutealna wynosi PONIZEJ 10 dni. Trzymajcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
pipi_bipika Do breili 17.08.06, 14:46 Dzieki Ci dobra kobieto!!!! Nasze jajeczka będą takie wypasione, że bez problemu zdążą się zagnieździć! A co! Odpowiedz Link Zgłoś
breili Tak trzymaj! 17.08.06, 14:55 Masz racje Pewnie ze sie za gniezdza. Uwija sobie krolewskie gniazdka Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Tak trzymaj! 17.08.06, 15:18 well...a ja moge w sumie za darmo zrobic to badanie (do konca sierpnia), wiec nie wiem czy nie skorzystam z okazji. a poziom prolaktyny i progesteronu powinno sie mierzyc w jakims okreslonym dniu cyklu, czy badz kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
breili Re: Tak trzymaj! 17.08.06, 15:33 Nie wiem dokladnie kiedy. O ile sie nie myle, progesteron w fazie lutealnej. Chyba, ale tylko "chyba" gdzies wyczytalam ze progesteron w 7 dpo osiaga najwyzsze stezenie i wtedy powinno sie go mierzyc, ale najlepiej zapytaj sie lekarza albo wrzuc na wyszukiwarke "badanie progesteronu" Buzka! Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek badanie progesteronu 17.08.06, 15:40 moja gin zleciła mi badanie progesteronu i powiedziała, zebym zrobiła to badanie pomiędzy 19 a 24 dniem cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
pipi_bipika Gorzatka 17.08.06, 15:43 Daj znać kochana, co postanowiłaś i co tam Ci powychodziło. Ja na razie nie będę robić badań. Na pewno wyjdzie wszystko ok. Ściskam kciuki z całych sił. No i oby do września! Odpowiedz Link Zgłoś
pipi_bipika Pytanie o testy owulacyjne 17.08.06, 15:47 Miłe me, W tym miesiącu robiłam próbny monitoring cyklu, czyli zrobiłąm domowe testy. Za miesiąc dopiero startujemy ze staraniami. No ale mam pewną zagadkę. W 14 dniu cyklu wyszedł mi pozytywny test. Super. Ale tak dla zabawy zrobiłam też test następnego dnia i także był pozytywny. Czy jeśli wystąpi owulacja, to test też to wskazuje. Bo z tego co czytałąm, to on tylko powiadamia o tym, że jajeczkowanie pojawi się w ciągu 24 h. Troszkę czuję się zagubiona... Hilfe Odpowiedz Link Zgłoś
breili Re: Pytanie o testy owulacyjne 17.08.06, 15:52 Test pokazuje owulacje i dzien pozniej "uwolnienie" sie jajeczka z pecherzyka. Tak wiec dodatni test owulacyjny dwa dni pod rzad jest jak najbardziej w porzadku. Przypadkiem wczoraj weszlam na strone producenta testow bo sama zastanawiam sie czy nie sprobowac z testami owu i stad wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Pytanie o testy owulacyjne 17.08.06, 16:01 a ja robilam test i wyszedl pozytywny, przytulalismy sie w ten dzien a potem rano na drugi dzien a potem juz wogole. czy moze przegapilismy owulacje?, moze tzreba bylo jeszcze za dwa dni od zrobienia testu sprobowac? Jestem 6 dni przed @. Robilam test tydzien po przytulaniu i byl negatywny.... Odpowiedz Link Zgłoś
pipi_bipika Re: Pytanie o testy owulacyjne 17.08.06, 16:05 Nawet jeśli jajeczkowanie było troszkę później, to przecież plemniczki od razu nie umierają, tylko siedzą sobie i czekają na jajo, czasami nawet dłuugo. P.S. dziękuję za odpowiedz na moje pytanko o testy. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 do Pipi - Bipika 17.08.06, 16:23 chyba na razie odpuszcze te badania. skoro ma sie je robic w drugiej polowie cyklu, a ja wlasnie dzis dostalam @ to d... zbita zobaczymy co bedzie po wrzesniowych i pazdziernikowych starankach. jesli nic to wtedy pomysle o badaniach Odpowiedz Link Zgłoś
pipi_bipika Re: do Pipi - Bipika 17.08.06, 16:25 gorzata9 napisała: > chyba na razie odpuszcze te badania. skoro ma sie je robic w drugiej polowie > cyklu, a ja wlasnie dzis dostalam @ to d... zbita > zobaczymy co bedzie po wrzesniowych i pazdziernikowych starankach. jesli nic to > > wtedy pomysle o badaniach Co będzie? Będzie dobrze!!! I tego się trzymajmy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
breili Jeszcze raz do zanetad30 17.08.06, 13:36 Ja tez bylam kiedys u wrozki na rynku krakowskim bo zastanawialam sie czy mam sie przeprowadzic do Niemiec (na stale ) czy nie, ale nagadala mi takich glupot ze juz nigdy wiecej nie pojde. A jak zaczela mi opowiadac ze: "Lezy Wanda w polskiej ziemi co nie chciala Niemca" to myslalam ze sie przekrece . Mam nadzieje ze trafilas na lepsza profesjonalistke niz ja. Jeszcze raz optymistyczna buzka Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Jeszcze raz do zanetad30 17.08.06, 13:41 Ta moja to mnie czasem przeraza bo za duzo wie,mojej kolezanki mezowi jak wrozyla mial wtedy 20 lat to powiedziala ze widac smiertelny wypadek przed 30 i wiecie co chlopak zginal 2 miesiace przed 30 urodzinami,dlatego jak zawsze do niej ide to sieboje ze cos zlego mi powie Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 breili 17.08.06, 13:44 breili a robilas juz wogule badanie prolaktyny? Odpowiedz Link Zgłoś
breili Re: Jeszcze raz do zanetad30 17.08.06, 13:47 A myslalam ze wrozki takich rzeczy nie mowia?! W takim razie chyba bym sie bala isc do niej. Ale jezeli ona tak duzo wie to powinnas sie cieszyc z Twojej pomyslnej wrozby! Chopiec i dziewczynka - po prostu super! W takim ukladzie po prostu nie moze sie nie udac!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: Jeszcze raz do zanetad30 17.08.06, 13:50 Ona sie pyta czy zle rzeczy tez mowic albo jak widzi cos zlego to mowi zeby na cos tam uwazac i nic zlego sie nie stanie Odpowiedz Link Zgłoś
breili zanetad30 17.08.06, 13:51 Jeszcze nie robilam zadnych badan. Ide dopiero 06.09. Ciekawa jestem co mi wyjdzie??????? Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: zanetad30 17.08.06, 14:10 Jezeli jeszcze nic nie robias to proponowalabym cie zebys sobie zbadala prolaktyne bo z reguly od tego sie zaczyna,a jak juz bedziesz miala wynik idac na wizyte to zaoszczedzisz na czasie,ja mialam wlasnie takie plamienia jak napisalas i najpierw dostalam sama lutine -troche pomogla bo wydluzyla faze lutealna ale te plamienia nadal byly,male ale byly a teraz jak biore bromergon to przy drugim cyklu brania dzien przed @ mialam tylko malusienkie ledwo widoczne plamienie takze z cala pewnoscia moge powiedziec ze zaczal dzialac.Jak dlugo sie starasz? Odpowiedz Link Zgłoś
breili Re: zanetad30 17.08.06, 14:15 Nie za dlugo - dopiero 3 miesiace. Wiesz chyba pojde wpierw do lekarza. Mieszkam w Niemczech i wydaje mi sie ze tutaj jest troche inaczej niz w Polsce (wielkiego doswiadczenia nie mam). Podejrzewam ze u mojego gina moge zrobic te badania albo wysle mnie do mojego lekarza rodzinnego. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 pytanie o testy owulacyjne 17.08.06, 16:08 witam a ja robilam test i wyszedl pozytywny, przytulalismy sie w ten dzien a potem rano na drugi dzien a potem juz wogole. czy moze przegapilismy owulacje?, moze tzreba bylo jeszcze za dwa dni od zrobienia testu sprobowac? Jestem 6 dni przed @. Robilam test tydzien po przytulaniu i byl negatywny.... Odpowiedz Link Zgłoś
pipi_bipika Re: pytanie o testy owulacyjne 17.08.06, 16:17 Nawet jeśli jajeczkowanie było troszkę później, to przecież plemniczki od razu nie umierają, tylko siedzą sobie i czekają na jajo, czasami nawet dłuugo. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: pytanie o testy owulacyjne 17.08.06, 16:44 mam nadzieje.... ale zrobilam juz test ciazowy, ktory wykrywa ciaze po tyg. od zaplodnienia i byl negatywny... Odpowiedz Link Zgłoś
pipi_bipika Kolejne pytania niedoinformowanej pipi 17.08.06, 17:32 Dziewczynki, bo znów mam pytania. Chodzi o ten progesteron. Wyczytałam gdzieś właśnie, że jak się ma silne objawy PMS to są one efektem zbyt małych ilości progesteronu. Czy to ma wpływ na zajście w ciążę? Może pytanie jest głupie i naiwne, ale ja dopiero zagłębiam się w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
anja_d Re: Kolejne pytania niedoinformowanej pipi 17.08.06, 17:33 Zmieniłam suwaczek... Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 badanie prolaktyny 17.08.06, 18:25 Dziewczyny prolaktyne mozna zrobic w dowolnym dniu cyklu ale trzeba byc w miare wyspanym i najlepiej nad czczo,w zasadzie najpierw sie bada prolaktyne bo jak ona za wysoka to i wiadomo ze progesteron za niski a jak sie zbije prolaktyne to i progesteron wraca do normy,Gorzatko jak masz mozliwosc zrobic to sobie za darmo to sobie zrob nie zaszkodzi a jak w razie cos nie tak to nie bedziesz tracic czasu,najlepiej zrobic badanie z proba,pobieraja krew,daja lyknac tabletke i po godzinie znow pobranie,ja mam wiele kolezanek ktore mialy wlasnie plamienia i okazalo sie ze maialy za wysoka prolaktyne a dwie nawet wczesne poronienia.Moim zdaniem lepiej wiedziec pewne rzeczy a takie badanko to nic takiego Odpowiedz Link Zgłoś
jowa80 Re: badanie prolaktyny 18.08.06, 08:34 Witam wszystkie Dziewczyny, od dłuższego czasu jestem stałym cytelniczką Waszego forum, ale dopiero dzisiaj piszę po raz pierwszy w związku z badaniem prolaktyny. Zgadza się, że trzeba być na czczo, ale badanie musi być wykonane pomiędzy 1 a 9 dniem cyklu. Tylko wtedy wynik jest miarodajny. Niestety jestem "ekspertem" w tej sprawie, bo od dłuższego czasu próbuję "zbić" poziom prolaktyny, który jest bardzo, bardzo w moim przypadku wysoki. Tabletki anty odstawiłam już 1,5 roku temu i do tej pory nie mogę się uregulować. Brałam już luteinę, bromergon, teraz perlodel(r?). Zaczynam się martwić, że długo jeszcze będę musiała poczekać zanim u mnie na teście pojawią się II kreseczki. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: badanie prolaktyny 18.08.06, 09:08 no to sie umowilam na poniedzielek na badanie prolaktyny Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: badanie prolaktyny 18.08.06, 09:28 witaj,no i dobrze,lepiej byc spokojnym i wiedziec takie rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Piszmy w nowym wątku....................... 18.08.06, 09:33 Dziewczyny piszmy już w tym nowym wątku dobrze.....???? Starania sierpniowe ciąg dalszy.... bo już sama nie wiem gdzie z Wami gadać Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata9 Re: Piszmy w nowym wątku....................... 18.08.06, 09:43 zgadza sie - ja tez sie juz myle Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: pytanie o testy owulacyjne 17.08.06, 22:05 Alela1, Tu na forum czytałam ,że często te pierwsze testy nie wychodzą i że w sumie nie ma co robić przed terminem @. Testy badają obecność jakichś tam hormonów i nie każdej kobiecie odrazu rośnie poziom tych hormonów. Wypowiadały się też kobiety, którym ciągle wychodziły testy negatywne i dopiero np. po tygodniu albo dwóch od terminu @ test wyszedł pozytywny... więc jeszcze się nie martw, nadal jest szansa Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: pytanie o testy owulacyjne Kajka 18.08.06, 09:05 dzieki za mile slowa, ale tak mnie jakos brzuch pobolewa na @, jak zawsze... wiesz juz nawet zamowilam nastepne testy ovu ... Odpowiedz Link Zgłoś