29.07.06, 17:10
Witam Was serdecznie,
W związku z moimi bardzo nieregularnymi cyklami, w piątek odwiedziałam
lekarza. Powiedziałam, że chcielibyśmy z mężem starać się o małego brzdaca,
nawet przez ostatnie dwa cykle dość intensywnie sięstaraliśmy ale bez
upragnionych rezultatów. Mam brać Falvit oraz Castagnus przez 90 dni i
lekarka powiedziała mi abym w tym okresie lepiej nie zaszła w ciąże bo
stwierdziła że lepiej przygotować odpowiednio na takie zmiany organizm. Po
tym czasie mam do niej znowu zawitać.Co Wy na to? Druga kwestia, czy któraś z
Was brała może Castagnus, czy rzeczywiście jest skuteczny w regulacji cykli?
Będę wdzięczna za kazdą informacje.
Pozdrowionka i powodzenia dla wszystkich starających się !
MOnika
Obserwuj wątek
    • mamakrzysia4 Re: Castagnus 29.07.06, 20:25
      Castagnus mi nic nie dał miał wyregulować miesiączke i zmniejszyć napięcie
      przedmiesiączkowe- zero działania a brałam przez 5 cykli. Pozdrawiam i życze
      powodzenia smile))
      • chrumpsowa Re: Castagnus 29.07.06, 21:23
        Castagnus to ladgodny ziolowy lek. Jesli lekarz podejrzewa problemy z
        prolaktyna, to jesli jest wysoka Castagnus moze nie pomoc, bo konieczne bedzie
        cos silniejszego. U mnie castagnus (brany raz przez kilka miesiecy, potem
        niemal roczna przerwa i znow 3 miesiace brania) w pierwszej kolejnosci wydluzyl
        2 faze (z 7 do 10/11 dni), nie w kazdym cyklu eliminowal PMS - przedostatni moj
        cykl (3-ci miesiac wznowionego brania) byl idealny - zadnych bolow piersi,
        nerowowki etc. Czyli wszystko zalezy od organizmu i przyczyn PMS...
        • aga2831a Re: Castagnus 30.07.06, 12:20
          Ja sama siegnełam po castagnus zamiast bromergonu (b. żle się po nim czułam).
          Miałam niewielkie podwyższenie prolaktyny i castagnus świetnie mi ją zbił !
          Prolaktyna poszła w dól a z nia pozostałe hormony sie uregulowały! Lekarz
          zalecił Tobie branie tych lekarstw w ciemno czy robiłas hormony?????
          • monia_82 Re: Castagnus 30.07.06, 18:24
            niestety, tak w ciemno... uncertain powiedziała, że po 3 miesiącach się okaże co dalej
            W czwartek ide do niej na USG, może sama jej podpowiem czy nie warto zrobić
            konkretniejszych badań, jak sądzisz?
            • aniaresz Re: Castagnus 30.07.06, 23:08
              Kiepska lekarka. Jeżeli bez badań daje lek na zbicie prolaktyny. Może jest wróżką. Niesamowici są niektórzy lekarze.
              • aga2831a Re: Castagnus 31.07.06, 13:19
                Zmieniłabym natychmiast!!! Nie zwlekaj! Szkoda czasu! W ciemno przepisuje
                tabletki na zbicie hormonów!!!!Zmień bo nic taki lekarz Ci nie pomoże,
                zmarnujesz tylko czas i pieniądze i oby nie zdrowie!!!!!!!!!!!Ja mialam kilku
                takich lekarzy!!!i wiele straciłam czasu i pieniędzy i zdrowia psychicznego!!
                Lekarzy dziś jest na pęczki i warto zaufać ale komus pewnemu! a skąd jesteś?
                • monia_82 Re: Castagnus 06.08.06, 19:59
                  ze Śląska - troche mnie przestraszyłaś sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka