Dodaj do ulubionych

mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie?

18.08.06, 09:45
Hej mamuśku, 1,5 tygodnia temu zrobiłam tescik i wyszły mi dwie kreski.
Oczywiście 1,5 tygodnia temu miałam dostać@ i nie dostałam. Strasznie się
cieszę że jetem w ciąży (po raz drugi). Chętnie pogadam z mami które również
mają tak małe "fasolki"
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • anja_d Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 18.08.06, 09:58
      Ja jestem jeszcze dzien przed spodziewana @ ale wiem juz od 2 dni ze jestem w
      ciazy. Termin wypada mi na 28 kwietnia badz na 1 maja, zalezy jak liczyc .
      pozdrawiam ania smile
    • mrsbird Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 18.08.06, 09:58
      Witam, moje gratulacje.
      Ja również moge dołączyc, We wtorek zrobiłam test-2 kreski. Z niedowierzania
      zrobiłam jeszcze w srode-dwie kreski, a w czwartek poszłam na badanie krwi.
      Jestem szczęściwa poczatkujaca mamusią. wychodzi, że to 6 tydzień, ale ja z
      moich wyliczeń obstawiam, że to góra piaty tydzień. Nie wiem jak u ciebie, ale
      mnie dosyć mocno i często boli brzuch. Dzisiaj w nocy złapał mnie taki ból, że
      az mnie obudził, czy ty tez tak masz???
      • anja_d Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 18.08.06, 10:03
        Mnie boli brzuch zupelnie jak na @ dlatego sie bardzo tym stresuje zeby nie
        poronic i zeby wstretna @ nie przylazla. Temu bolowi towarzyszy bol plecow i
        gdzies tak ok 14-15 jestem juz tak zmeczona ze rzucam sie na 1 godzinna drzemke.
        Jak myslicie powinnam isc na beta hcg?
        • agatta-a1 Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 18.08.06, 10:12
          serdezcnie Wam gratuluję i mam pytanie bo jesteście na bieżąco w temacie. ja
          jestem przed @ która planowo ma byc ok czwartku, objawy zaczęły się wczoraj ale
          są takie jak co miesiąc więc chyba nie mam co robic sobie nadziei??? miałyście
          jakieś zadzwyczajne objawy czy sygnały ze jest inaczej niz zwykle czy
          nie???dzięki za odpowiedź ale nie chciałabym się 11 raz się nakręcać.
          • anja_d Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 18.08.06, 10:17
            Ja nie mialam zadnych objawow, poza powiekszeniem wczesnie piersi. Latwo to
            zauwazyc bo ogolnie rzecz biorac mam maly biust wink i do tej pory nie mam
            praktycznie zadnych innych objawow tak widocznych jak te piersi, poza tym
            wszystko jak przed @
          • blady.jacek Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 18.08.06, 13:25
            ja równiez nie miałam innych objawów jak tylko powiąkszających się piersi co
            mnie bardzo ucieszyło gdyż równiez nie należę do kobiet z dużym biustem smile nie
            cieszmy się, po karmieniu wszystko wraca do normy
          • katarynia Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 19.08.06, 08:23
            mnie właśnie bolały piersi i pojawiła sie w nich biała wydzielina i od jakiegoś
            czasu nie mogę patrzeć na bałagan i sprzątam cały czas ( hihi wicie gniazdka)
      • blady.jacek Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 18.08.06, 13:23
        witam, tez tak mam. Prz poprzedniej ciąży też tak miałam, lekarz tłumaczył mi
        że spowodowane to jest poszeżaniem się macicy. Dopóki nie jest to ból nie do
        wytrzymania to się nie przejmu, niektóre mamuśki tak mają do 3 miesiąca.
        Pozdrawiam
      • prazanka Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 18.08.06, 13:36
        mrsbird ja mam podobnie - bole brzucha mnie o zawał przyprawia chyba. Zwykle
        bole jak na @ lapia mnie w nocy ale w ciagu dnia tez sie zdarza, takie
        gwaltowne skurcze w dole brzucha.. Ja jeszcze nie bylam u lekarza nawet,
        jedynie 2 pozytywne testy potwierdzają moj cudowny stan smile do lekarza mam
        zamiar isc pod koniec sierpnia, 3 tyg po terminie spodziewanej @ Wczesniej
        podobno nie ma sensu, bo badanie i tak nie wykryje. Poki co modle się zeby
        wszystko było dobrze smile pozdrawiam wszystkie "zafasolkowane"
    • bea_bak1 Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 18.08.06, 10:22
      U mnie dwie kreseczki pojawiły się po pierwszym mcu starań! Obydwoje się
      cieszymy. Termin na 23 kwiecień, więc moja fasoleczka jets jeszcze maleńka (4,5
      tyg ciąży liczonej od daty ost@). Moja Madzia 3 latka będzie prawdopodobnie
      mieć braciszka, tak intuicyjnie czuję

BArdzo się cieszę i chciałabym przezyć szczęśliwie te 9 miesięcy, czeo i wam z
      całego serca życzę
      Bea
      • zuzanka14 Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 18.08.06, 12:23
        Ja mialam objawy takie jak przed miesiaczka wiec bylam pewna ze dostane ja a tu
        tak niespodzianka, fasolka ma 6 tygonia a jedyny objaw jaki mialam to
        zgrubienia na brodawkach
      • blady.jacek Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 18.08.06, 13:26
        ja sobie wyliczyłam ze około 17 kwietnia powinnam miec termin. do lekarza idę
        dopiero 4 września - ja sobie wyliczyłam ze będzie to około 6 tydzień gdyż do
        zapłodnienia (chyba) doszło 25/26 lipca). A wy byłyście już u lekarza?
      • blady.jacek Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 18.08.06, 13:28
        hejka, ja też mam 3 letniego synka - bedziemy miały taką samą równicę wieku?? A
        dojakiego lekarza się wybieraci jeżeli jest ktoś z Warszawy???
        pozdr
        • katarynia Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 19.08.06, 08:35
          to u nas też taka róznica wieku to jest nas trzy
        • lizzy9 Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 24.08.06, 14:03
          Miedzy moimi starszymy dziecmi sa trzy lata roznicy, to bardzo fajna roznica
          wieku. Teraz corcia ma prawie 11 lat, a synek 7 i pol. Nowy braciszek, lub
          siostra bedzie dla nich super niespodzianka, bo od dawna nas mecza o
          powiekszenie rodzinki.
    • wannaiprysznic Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 18.08.06, 13:31
      Tydzień temu robiłam test i też wyszły dwie kreski! To mój pierwszy dzidziuś.
      Mam pytanko jeśli pójdę w poniedziałek do lekarza 7 dni od terminu brakującej
      miesiączki to czy będzie już umiał mi potwierdzic ciążę ?Mam nadzieję że te
      testy się nie mylą!
      • blady.jacek Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 18.08.06, 13:35
        witam serdecznie, powiniem Ci potwierdzić lae jeszcze poczekaj, z reguły
        zalecają iść około 5-6 tygodnia, ale wiem ze napewno nie możesz się
        doczekac::smile)))) ja powinnam dostać 1,5 tygodnia temy @ a test robiłam 2 dni
        przed @ i miałam dwie kreski na teście - jedna coprawda słaba ale tak też
        miałam przy pierwszej ciązy.

Pozdarwiam serdecznie
        • wannaiprysznic Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 18.08.06, 13:41
          Dzięki za odpowiedż !Jeśli chodzi o mnie to jeszcze bym poczekała z wizytą u
          lekarza ale pracuję na onkologii i tam domagają się zaświadczenia że to ciąża.
          Terza mam wolne ale w środę musiałabym wrócic do pracy a jeśli pokażę
          zaświadczenie to mnie przeniosą
    • kasia.w4 dziewczyny jest nas więcej 18.08.06, 15:28
      zapraszam tu:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=42045
      pozdrówki
    • nika001 Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 18.08.06, 19:47
      Witam!
      Właśnie spóznia mi się @ już 3 tyg., ale i tak wiem, że jestem w ciązy, czuję
      to od dawna. Byłam u gina, chciałam sprawdzić na USG czy zarodek jest na
      pewno w macicy, (miałam już ciążę pozamaciczna i strasznie się boję, żeby sie
      nie powtórzyło) ale gin na USG kazał przyjść dopiero 21sierpnia. Muszę
      wytrzymać jeszcze 3 dni, chyba zwariuję!!!
      • anja_d Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 18.08.06, 20:33
        Pocieszylas mnie ze te bole sa normalne. Do lekarza to moze i bym poszla teraz,
        ale wszystkie dziewczyny mowia ze najlepiej ok 6-7 tygodnia bo wtedy juz widac
        bijace serduszko. Oj strasznie jestem szczesliwa, ale mimo wszystko to dla mnie
        ogromna abstrakcja i modle sie o szczesliwe zakonczenie tej historii smile
    • katarynia Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 19.08.06, 08:15
      hej
      ja właśnie zrobiłam teścik dziś rano i były dwie kreski cieszę sie bardzo bo
      zaczełam już patrzec na małutkie dzieci bo Moja córcia ma już trzy latka i
      zrobiła się taka duża i samodzielna aż mi sie zal robiło że nie jestem juz jej
      potrzebna a ta mała fasolka zrobiła nam taka niespodziankę wiedziała kiedy sie
      pojawić ,w przyszłym miesiącu idę do lekarza ( a miałam wrócić do pracy w
      listopadzie i tak muszę wrócić ale może na lżejsze stanowisko -jestem chemikiem)
      • blady.jacek Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 19.08.06, 20:06
        witam,
        ja również jestem w 4 tygodniu ( tak sobie wyliczyłam) a mój synek 10 sierpnia
        skończył 3 latka. bardzo cieszy się na dzidziusia, powiedział że n rowerku
        będze go woził smile)) kochany chlopaksmile
        • mausi12 Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 20.08.06, 18:37
          Macie bole zoladka i sciskanie?Nie wspominam juz o mndlosciach!
          • ika78 Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 20.08.06, 19:05
            Wybaczcie dziewczyny ze nie bede pisala na temat ale moze mi pomozecie?

mam pytanie dotyczace testuuu-czy wam pierwszy test pokazal 2 kraski??Ja 5 dni
            temu ro bilam test( spozniala mi sie @ juz dosyc sporo) i niestety jedna kreska
            ...ale @ dalej nie ma.dziec juz naprawde zaczynam sie martwic , jutro chyba
            musze isc do gina! JA TAK CHCE FASOLKIsmile))!!!!IKA
            • blady.jacek Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 21.08.06, 09:32
              cześć, a o której robiłaś test??? najlepszy jest mocz poranny, jeżeli robiłaś w
              środku dnia to mógł ci nie wykazac ciązy
              pozdr
              • ika78 Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 21.08.06, 09:53
                jesli dobrze pamietam to chyba ok 17-tej??Nie wiem co o tym sadzic..nigdy az tak
                dlygo mi sie okras nie spoznial....nic tez mnie nie boli( zawsze przed @ mam
                bolesnosc piersi i brzusia...) nie wiem moze jeszcze poczekam z testem?
                • ta_wariatka Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 21.08.06, 14:46
                  Witam i dołączam do grona!
                  U mnie 6 tydzien, w 5 tyg gin potwierdził ciażę, stwierdził duży pęcherzyk a
                  zarodek taki dość mały, ale ponoć to o niczym nie świadczy- serduszko bije i to
                  jest najważniejsze!
                  Test robiłam 2 dni po spodziewanej miesiączce- wtedy nie czułam prawie żadnych
                  objawów (trochę zmęczenie), a teraz mogę spać na stojąco.
                  Pozdrawiam,
                  Obecna i przyszła mama
                • mamusia111 Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 22.08.06, 19:13
                  Witam wszystkie przyszłe mamusie.Ja dziś zrobiłam teścik i z moich obliczeń
                  termin porodu ok.25 kwietnia.Trochę się martwię bo mam małego ślicznego półtora
                  rocznego łobuziaka w sukieneczce,ale damy z mężem rade(mam nadzieje
                  przynajmniej).
                  Pozdrawiam wszyskie mamusie i wiele zdrówka życze
          • katarynia Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 21.08.06, 19:39
            bóli żołądka to nie mam za to mdłości to tak jak wstane rano 0 6 to jest cieżko
            ale jak poleże do 8 to jest o.k gorzej z tym leżeniem bo córcia mi nie da
            poleżeć
    • neomama Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 22.08.06, 11:12
      Chyba się do was przyłączę. W piątek robiłam test, czwarty z kolei i dopiero ten
      ostatni pokazał dwie krechy. To nasze czwarte dziecko. Termin około 23 kwietnia.
      Pozdrawiam serdecznie przyszłe mamy kwietniowe. Ania
      • mamaliv Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 22.08.06, 16:52
        To ja sie przylacze. Mam termin na 4 kwietnia smile.
        • wannaiprysznic Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 22.08.06, 21:37
          Witam! Ja też się dołącze do was!Moja fasolka ma już 6tyg.i 11mm wielkości.
          Termin mam na 19 kwietnia! Przy okazji czy wy na początku miałyście uczucie
          ściskania w żołądku jakby z głodu?
          • zosik7 Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 23.08.06, 09:49
            Ja dowiedziałam się wczoraj. 7 tydzień smile A termin na 11.04.
            Mdli mnie tylko okropnie.

Buziaki

Zosia
            • zmijka78 Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 23.08.06, 14:20
              Cześć Dziewczyny! Ja tez się melduje na tym wątku, test zrobiłam wczoraj i
              pokazał dwie upragnione kreseczki, do lekarza sie jeszcze nie wybieram bo to
              chyba za wczesnie. Pojde pod koniec 6 tygodnia, natomiast dzis zaczyna sie
              piąty tydz , bo ostatnia @ miałam 19 lipca.
              Zycze Wam dziewczyny duzo zdrowia i mama nadzieje ze wszytko bedzie dobrze.
              • katarynia Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 25.08.06, 21:28
                mi lekarz powiedział żebym sie pojawiła około 7 -8 tygodnia
      • eva.1981 Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 23.08.06, 16:41
        Hej,
        chyba już mogę do was dołaczyć.
        Test robiłam w niedziele. Oczywiście dwie kreski. Na usg idę w poniedziałek.
        mam nadzieje że wtedy dostanę potwierdzenie na 100% bo jakoś w to nie wierzę.
        Ostatnia @ była 09 lipca więc termin bedzie pewnie jakoś na kwietnia, nie??
      • aneczkag1 Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 23.08.06, 21:39
        hej jestem z wami jeszcze nie bylam u lekarza ale test dwie kreski i przeczucie
        potwierdza fakt termin wyliczylam z na 25 kwietnia to bedzie moje trzecie
        dziecko.pozdrawiam
    • ulaa4 03,04,2007 23.08.06, 14:36
      witam!!!
      rodzę w kwietniu. i ajoś myśle ze bedzie chłopak smile
    • agnieszka_z-d To chyba też ja... 23.08.06, 19:59
      Wypada mi końcówka kwietnia (raczrej) lub początek maja. W każdym razie będzie
      zodiakalny Byczek. Jak Tatawink))
    • creolka Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 23.08.06, 21:52
      hej!mam na imię karolina jestem z poznznia mam 18 miesięcznego synka i kwietniu
      przyszłego roku na 99%adaś będzie miała rodzeństwosmiletroszkę to wpadka i jestem
      lekko przerażona ale podobno róznica dwóch lat jest między dziećmi najlepsza
    • magiggii Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 24.08.06, 12:31
      Ja również dołączam do waszego grona.Dwa dni temu pozytywny tescik ale u gina
      jeszcze nie bylam(chyba jeszcze troche za wczesnie).według moich wyliczeń termin
      na 28 kwietnia.A wczoraj zalozylam sie z mezem ze to bedzie chlopak-on twierdzi
      ze dziewczynka.
      • lizzy9 Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 24.08.06, 13:59
        Witam to grono smile

Ja mam termin na 17 kwietnia, ale poniewaz bedzie to cc, to pewnie trzecie moje
        dziecko urodzi sie troche wczesniej. Mdli mnie, ale ogolnie czuje sie dobrze.
    • deszczu_kropelka Re: mamuśki z fasolką na kwiecień:-))są tu takie? 24.08.06, 14:01
      I ja, i ja, i ja też !! smile)

Mrsbirs, Anja_d - ja też miałam bardzo silne bóle brzucha na początku, tj. przed
      terminem i w dniach spodziewanej miesiączki. Jak mi wyszedł test dodatni, to nie
      mogłam uwierzyć oczom - myślałam, że okres mi się opóźnia z powodu jakiegoś
      stanu zapalnego, no bo te bóle... Słyszałam o pierwszych objawach ciąży takich
      jak mdłości, senność, ból piersi - ale jako żywo nigdy o tym, że brzuch boli smile
      Tak że pocieszyłyście mnie, no i ja mam nadzieję pocieszę Was, że widać tak się
      zdarza... smile

Teraz jestem w 6 tc i troszkę mnie brzuch czasami pobolewa (ale juz nie tak
      silnie). Za to nie mam żadnych nudności, do tego żadnych zmian smaku, żadnych z
      owych słynnych zachcianek ciązowych - a zawsze byłam ciekawa, jak to jest, no i
      nie dane mi jest doświadczyć smile

Piszcie Dziewczyny co u Was! Pozdrawiam.
      • anja_d do deszczu_kropelka 24.08.06, 15:48
        Ja tez nie mam typowych objawów. Jedyne co mnie męczy to ból piersi i sutków,
        wypadanie włosów i bardzo rzadkie ból w dole brzucha, ale to są raczej takie
        skurcze, kłójący ból jakby jajniki się odzywały. Fajnie że jest nas coraz
        więcej. Ja jestem umówiona do gina na 13 września dopiero nie wiem jak wytrzymam...
        • tusia21 czesc 24.08.06, 20:22
          Nazywam się Marta. Jestem z Warszawy. Mam córeczkę 1 i 8 miesięcy.
          Teraz czekam na drugie maleństwo, które urodzi się pewnie w połowie kwietnia.
          Jutro idę do ginekologa.
          W pierwszej ciąży czułam sie super. Teraz niestety mam okropne mdłości.
          Jestem też insruktorką szkoły rodzenia, więc jakbyście miały jakieś pytania w
          tym temacie, to chętnie pomogę smile
          Pozdrawiam kwietniówki smile
          • e-millie Re: czesc 24.08.06, 21:08
            Witaj Marta smile
            Z jakiego jestes miasta?

Pozdrawiam,
            E-millie
            • tusia21 Re: czesc 24.08.06, 21:25
              Warszawa smile
              • e-millie Re: czesc 24.08.06, 21:35
                Witaj ponownie Tusia!

ja tez jestem z warszawy i wlasnie czekam na poniedzialek, zeby zrobic test -
                mam cicha nadzieje, ze pozytywny smile czy mozesz polecic jakis warszawski szpital,
                czy wybralas juz cos dla siebie? ja pierwsza coreczke rodzilam na inflanckiej,
                ale tym razem zastanawiam sie nad innym wyborem. wiem, ze mam jeszcze czas, ale
                chcialabym prowadzic ciaze u lekarza, ktory pracuje w danym szpitalu, jest godny
                zaufania i w razie czego bede w nim miala oparcie.
                dziekuje za wszelkie info,
                pozdrawiam i zycze szybkiego konca mdlosci!!!
                e-millie
                • lena991 Hej! 25.08.06, 08:15

Tu macie link na forum Kwietniówki 2007:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=42045
                  Pozdrawiam
                  Kwietniówka 2006
                  • martol79 Re: Hej! 27.08.06, 21:46
                    Witajcie, wydaje mi się że mogę do Was dołączyć.... według mnie jestem
                    kwietniową mamą - ok 20 kwietnia - dlatego według mnie, bo nie robiłam jeszcze
                    HCG , mam wyznaczona 2 wizyte na 18 .09 i wtedy mam zrobic badania , ale nie
                    wiem czy nie zrobić sobie na własną rękę wczesniej chociaż badań krwi bo nie
                    moge się juz doczekac.... A poza tym czyję się dobrze, czasami do południa
                    słabiej, ale ogólnie ok.
                    • aniak37 Re: Hej! 28.08.06, 21:25
                      Ja robiłam dzisiaj test jeszcze raz i na 100% moge do was dołączyć. Termin
                      pewnie koniec kwietnia. I to moje drugie dziecko, pierwsze skończyło właśnie rok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka