Dodaj do ulubionych

Starania Listopadowe

• emilka2007 Re: Starania Listopadowe ;((( 03.11.06, 15:38
      No i z listopadowych staranek chyba nic nie bedzie.

Bylam w czoraj u gina 12dc. Pecherzyk z lewego jajnika 11mm, z prawego 9mm.

Co do moich wykresow to gin powiedzial ze mam owulacje, ale nie sa one
      optymalne.

@ ma przyjsc 17.11 musze isc na badanie krwi. Lekarz powiedzial ze bez
      stymulacji ze staranek raczej nic nie bedzie.

Jestem zalamana sad

• joanna238 Re: Starania Listopadowe ;((( 03.11.06, 16:06
        Przykro mi bardzo, ale może jeszcze nie wszystko stracone.
        • eva29 Re: Starania Listopadowe ;((( 03.11.06, 16:27
          joanna idziemy razem u mnie 4 dc cylke mam 30-33 powodzenia.
          pozdrawiam
          • karolata Re: Starania Listopadowe ;((( 03.11.06, 16:31
            Emilko będzie ok smile zobaczysz. Ale ja bym nie polegała tylko i wyłącznie na
            opinii 1 lekarza. Taka już jestem. co dwie głowy to nie jedna.
        • karolata Re: Starania Listopadowe ;((( 03.11.06, 16:29
          Byliśmy parą 8 lat smile to była miłość od drugiego wejrzenia smile a u Was?

• joanna238 Re: Starania Listopadowe ;((( 03.11.06, 16:36
            My z mężem poznalismy sie przypadkiem i wcale nie przypadł mi od razu do gustu:
            (,ale był tak urarty ze w koncu mnie zdoby. to było tak dawno, parą byliśmy
            prawie 7 lat,ale początki były dla niego fatalnesmiledla mnie to była zabawa a on
            traktował to powaznie, zameczał telefonami i wizytami.teraz nie zamieniłabym go
            na nikogo innego, wiele razem przeszlismy, jest uczucie, bliskość,
            przyzwyczajenie po troszce co nie znaczy że nie ma burz, oboje raczej jesteśmy
            cholerykami więc są też starcia ale z biegiem czasu nauczyliśmy sie na siebie
            nie dąsać po wojnie, ogólnie fajniutki ten mój męzuleksmile
            • karolata Re: Starania Listopadowe ;((( 03.11.06, 16:57
              No ja na mojego też złego sowa nie moge powiedzieć. Jak się poznaliśmy to
              później nasze drogi pzrez jakiś czas się rozmijały.I pewnego dnia...
              bach..spotkaliśmy się wreszcie w tym samym miejscu i w tym samym czasie bez
              ingerencji znajomych - po prostu przeznaczenie. Nazajutrz byliśmy już parą smile
              A w życiu mieliśmy dokładnie tak samo - tez cholerycy,czasem dzikie awantury, a
              potem pół nocy na kontemplacji gwiazd na huśtawce przy ognisku.
              On nauczył mnie życia i była zawsze w najtrudniejszych jego momentach. Był
              zawsze na czas.Nie sposób wymieniac bo zanudziłabym Cię na śmierć smile
              A jaka różnica wieku między Wami?
              My 3 lata różnicy.Ja 26 on 29.
            • beata.hopek Re: Starania Listopadowe ;((( 29.11.06, 18:08
              staralam sie od wrzesnia no ale udalo sie w listopadzie dzidzia będzie w
              lipcu pozdrawiam moje dwie dzidzie lekko wyrosnięte 8i12 lat czekaja na
              siostre bo to dwa lobuzy
    • aba1122 Chciałam się przywitać ... 03.11.06, 18:13
      ....i dołączyć do Was, jestem jeszcze jedną nogą na staraniach październikowych
      bo owu była 30.10-1.11 ale już powoli mogę się przenosić na listopadsmile teraz
      czekam co mi ten m-c przyniesie,planowa @ 13.11,mam nadzieję że ten m-c będzie
      szzcęśliwszy dla Nas i więcej dziewczyn będzie w ciąży bo październik jakoś
      mało był obfitysmile
      Trzymam za Nas kciuki
      To już trzeci cykl moich starań
      Pozdrawiam
      • blaszany_dzwoneczek Re: Chciałam się przywitać ... 03.11.06, 19:35
        Cześć Aba! A skąd Ty wiesz, że z października nici? Ja już nie mogę z tym waszym
        pesymizmem, no! smile
        Ja też się spodziewam okresu na 12-13.11, ale ja się teraz nie starałam.
        Trzymam kciuki, żeby jednak wyszło.
        • karolata Re: Chciałam się przywitać ... 03.11.06, 19:50
          Dziewczyny - może właśnie Wy zapoczątkujecie ten oczekiwany wysyp II kresek.
          Niby październik to najbardziej płodny miesiąc roku, ale tego widać nie był. A
          może uda nam się to zmienić i będzie to listopad smile
          Uszy do góry (i nogi też ;D -to rada koleżanki z październikowych starań wink)
          żegnam się do poniedziałku bo mam wyjazd, a w poniedziałek już będzie mój 9 dc
          i do dzialania smile
          do poniedziałku smile)
    • fryga29 Re: Starania Listopadowe 03.11.06, 18:54
      Cześć.
      Dziewczyny pomóżcie dzisiaj ma 14 dc czyli owu.miałam dzisiaj niewielkie
      plamienie jak przy owu juz mi się zdarzały ale zrobiłam też test LH i wyszła
      druga kreseczka blada.
      więc nie wiem czy mam jajeczkowanie czy będe miała?acha a śluz taki dziwny .No
      i co Wy na to.A tak poza tym to chciałabym zauważyć ze trochę się rozgadałście
      jak inni ciężko pracowaliwinkBuziaki
      • karolata Re: Starania Listopadowe 03.11.06, 19:34
        Przyjdzie czas że Ty będziesz gadać jak my bedziemy pracować smile))
        A teraz na poważnie - nie znam się na tych testach - ale działaj skoro masz
        śluz płodny smile)- to akurat wiem
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 03.11.06, 21:52
      Karolata-oj dobrze by było żebyśmy zapoczątkowały tego farta pomimo tego mało
      udanego października ale nic trzeba iść do przodu i jakos żyć nie wykańczając
      się nerwowo że nie jest się w ciążysmile
      dzwoneczku - jesteś? myślałam że też cię marazm ogarnął i nie zaglądasz na
      razie na forum ale miło że jesteś! tak ogólnie to nie spisałam października na
      straty , czekam! ale jakoś już tak bez emocji,jednak to prawda że każdy
      następny nieudany cykl przyjmuje się tak na ,,miękko,,i bezpłciowo po prostu
      nie wyszło to zaczynamy od nowa i tak w koło.....
      Trzymajcie się dziewczynki ciepło , miłego weekendu Wam życzę.
      Odezwę się w poniedziałek bo w weekend wyjeżdzam.
      pa
      asia
      • zabka1233 Re: Starania Listopadowe 05.11.06, 17:11
        ja jeszcze tydzien i chwila prawdy mam wielka nadzieje ze jednak sie udalo, ten
        tydzien bedzie bardzo dlugi pozdrowionka
      • karolata Re: Starania Listopadowe 06.11.06, 17:24
        smile)
        Wróciłam po wielkich perturbacjach - zawieruchy i śnieżyce - już myślałam że
        utkne w tych zawieruchach i nie dotrę na poniedziałek do pracy. Ale szef jak
        szef- zamiast ucieszyć się że nie wziełam urlopu to zawalił mnie dziś praca tak
        że nawet nie miałam kiedy wpisać www.gazeta.pl
        Eh - ale co tam dziś już 9dc i działamy smile
        A noce i dnie zimne i ponurw więc sprzyjają zmarzniętej żonie tongue_out mąż grzać
        musi, nie ma rady smile)
        Podjęłam decyzję że w tym miesiącu nie uświadamiam mu że dziś mam pół cyklu i
        że będzie lub była OWU - nic a nic nie powiem.
        pzdr
    • fryga29 Re: Starania Listopadowe 06.11.06, 09:42
      Cześć.
      widzę że baardzo się zaangażowałyście w staranka bo nawet nie macie czasu
      zajrzeć na forumwink).ale tu pusto i głucho.No cóza ja mam dzisiaj urlopik i jest
      mi dobrze.Weekend był bardzo pracowity i teraz tylko już czekam do konca
      miesiąca na wieści.Mam nadzieję że pozytywne i kreskowane.Pozdrowionka
      • joanna238 Re: Starania Listopadowe 06.11.06, 12:31
        Fryga ty czekasz na wieści ja na odpowiedni momentsmileu mnie dopiero 6 dc chociaż
        z drugiej strony patrząc bliżej niż dalejsmile,oby pracowity weekend okazał sie
        owocnysmile
        • gochach Re: Starania Listopadowe 06.11.06, 15:40
          oj dawno tu nie byłam. U mnie też 6 dc. Ale tak prawde powiedziawszy to coraz
          mniej się do tego staranka przykładam. O pierwszym dziecku pomyśleliśmy i sie
          od razu udało a teraz to już 8 miesiąc starań.
          • joanna238 Re: Starania Listopadowe 06.11.06, 15:59
            gochach no to jesteśmy obie na starcie oby sie powodłosmileto mój dopiero 1 cykl
            staranek
    • karolata hmmmmmmm :)) 07.11.06, 12:41
      Oj "pracują" kobiety nad...bo na forum cicho - sza!
      Mam nadzieję że wszystkie będziemy niedługo bzbierac "plony" tej ciszy w
      postaci 2 kreseczek smile)
      pzdr
      • joanna238 Re: hmmmmmmm :)) 07.11.06, 13:00
        Tak dziewczyny w myśl zasady"lepesze działanie niż gadanie" smile ja już działam
        chociaż do ovu jeszcze chwilka, tylko że pojawiają sie myśli-obsesyjki zaczynam
        sie nakręcać a to nie dobrze chyba
        • karolata Re: hmmmmmmm :)) 07.11.06, 13:04
          Oj jak dobrze że chociaż Ty jesteś smile myślałam że zostalam sama - a że lubię
          duzo gadac to pzregapię OWU. U mnie 10dc i też działam smile)
          • joanna238 Re: hmmmmmmm :)) 07.11.06, 13:07
            u mnie dopiero 7 ale tez nie jestem pewna kiedy ovu bo ostatnio te cykle takie
            pokręcone,raz 28 nar 30, nie wiadomo na co liczyc ,zawsze miałam 28 po porodzie
            sie coś pochrzaniło, nigdy nie robiłam testów ovu ale po obserwacji śluzu i
            tempki to ovu jest
          • blaszany_dzwoneczek Re: hmmmmmmm :)) 07.11.06, 13:08
            Ja tu czasem zaglądam, ale nie mam za bardzo o czym pisać, bo u mnie 23dc, a
            więc jeszcze jakieś 3 tygodnie do spodziewanej owulacji. Skończyłam niedawno
            brać prochy, które mi nie pozwalały w tym cyklu się starać, w tym tygodniu biorę
            trzecią dawkę szczepionki na żółtaczkę (a myślałam, że jej nie wezmę, bo już
            dawno będę w ciąży, ech...) i czekam na nowy cykl.
            • karolata Re: hmmmmmmm :)) 07.11.06, 13:12
              Ja się nie szczepiłam na wzw.Ale nie stresuję się tym aż tak bardzo. Żebym
              tylko nie pzregapiła owu - ostatnio zapóźniliśmy - liczyłam na cykl 29 dni-30
              dni a miał 28 i przespałam - a koniecznie chciałam chłopczyka więc metoda smile
              złotego strzału smile zakończyła się... brakiem ciąży.ehh-teraz będzie ok - bo już
              mi nie zależy tak bardzo na płci dziecka smile
              • emilka2007 Re: ja juz sama nie wiem... 07.11.06, 13:39
                ... co sie ze mna dzieje sad

2.11 bylam u gina, to byl 12dc. Pecherzyk prawy 11mm, lewy 9mm. Gin powiedzial
                ze do owulacji jeszcze okolo 9 dni, tzn ze owu w 21dc przy cyklach 26 dniowych.
                Szok normalnie. Tempka w czoraj 36,17°C, dzisiaj 36,14°C. Zastanawiam sie czy
                lekarz mial racje ze owu jeszcze bedzie, czy bedzie to znowu cykl bezowulacyjny?

Gin powiedzial ze mam owulacje, ale nie sa one optymalane, tzn. dluga I faza
                cyklu, opozniona owu, krotka II faza cyklu, wzrost tempki tez taki sobie.

No ja sie chyba zalamie sad

Pozdrawiam

• emilka2007 Re: ;( 07.11.06, 13:45
                  przy nastepnej @ czeka mnie badanie krwi, gin chce zobaczyc co sie dzieje z
                  moimi hormonami, w tedy zadecydujemy jakie leczenie mnie czeka sad

Tak sie zastanawiam czy jest szansa ze sie wszystko samo wyreguluje czy trzeba
                  bedzie sie leczyc???
                  Dodam ze 8. maja odstawilam antyki.
                • karolata do Emi 07.11.06, 14:18
                  Emi smile nie stresuj się wszystko się wyregujuje - na to potrzeba czasu - ale jak
                  długo to nie wiem bo nie wiem przez jaki czas brałaś anty.
                  I pytanie wstyd się w ogóle przyznawac ale nie wiem ile osiągają pęcherzyki w
                  dniu owulacji i jeszcze 1 pytanie - usg normalne czy przez pochwę Ci robią?
                  Może jest niedokładne.
                  • emilka2007 Re: do Emi 07.11.06, 15:17
                    karolata napisała:

> Emi smile nie stresuj się wszystko się wyregujuje - na to potrzeba czasu - ale
                    jak
                    >
                    > długo to nie wiem bo nie wiem przez jaki czas brałaś anty.
                    > I pytanie wstyd się w ogóle przyznawac ale nie wiem ile osiągają pęcherzyki w
                    > dniu owulacji i jeszcze 1 pytanie - usg normalne czy przez pochwę Ci robią?
                    > Może jest niedokładne.

Dzieki za pocieszenie
                    No wlasnie, jak dlugo tego chyba nikt nie moze powiedziec

1. antyki bralam od sierpnia 2004 (zaczelam brac podczas pierwszej @ po
                    porodzie) do maja 2006
                    2. pecherzyki w dniu owu powinne byc chyba ok 18-20mm
                    3. usg przez pochwe

Jak wrocilam od gina do domu, to najpierw sobie poryczalam

Gin mi powiedzial ze bez lekow z ciazy nic nie bedzie sad(((((
                    No ja juz sama nie wiem, czy jeszcze odczekac, czy co robic?
                    Ponoc po tabsach czasami i 2 lata organizm potrzebuje na wyregulowanie sie
                    • karolata Re: do Emi 07.11.06, 15:23
                      Też cos koło tego słyszałam- że w zasadzie organizm potrzebuje zazwyczaj tyle
                      czasu na regenerację ile czasu brało się anty - ale to w książkowych
                      przypadkach więc nie myśl o tym. Mojej kumpeli Kaśce lekarz zalecił zmiane
                      klimatu - pojechała do sanatorium , jakiś jod, inne menu bogate w mikroelementy
                      itp i uregulowało się wszystko - no i zero stresu.
                      Wiesz co nie napisze Ci że nie ma sensu płakac, bo płacz zawsze przynosi
                      ukojenie - przynajmniej mi - i nową siłę do "walki" o dziecko.
                      Jestem pzrekonana że wkrótce wszystko się uda smile
                      a może zasięgniesz porady u innego gina?
                      Później jeszcze napiszę bo teraz już zmykam do chałpki smile
                      Trzymaj się cieplutko smile)
                      • emilka2007 Re: do karolata 07.11.06, 15:32
                        Dziekuje bardzo, jak przeczytalam twojego posta to az mi lezki polecialy.

W pierwsza ciaze zaszlam w pierwszym cyklu staran (a tabsy bralam 3 lata), a
                        teraz takie rzeczy sie dzieja crying

My bylismy na urlopie zmienilismy klimat i tez nic crying , no a z tym stresem to
                        sama wiesz jak to jest. A moze jeszcze bedzie owu i druga faza sie wydluzy?

Pozdrawiam
                      • zazuzina Re: starania listopadowe 07.11.06, 15:36
                        witam
                        przyłączam się do oczekujących na dwie kreski
                        u nas 14 dc i mam nadzieję że ostatni weekend był owocny ale czy tak będzie to
                        się dopiero okaże
                        • fryga29 Re: do emii 07.11.06, 16:48
                          Cześć!
                          nie przejmuj sie tak bardzo tym co mówi lekarz.ja przed pierwsza ciążą brałam
                          tabsy 3 lata odstawiłam i w 2 cyklu zaszłam w ciążę ,zreszta zupałnie
                          niaeplanowanąsmile.więc głowa do góry i do robotywink.zazuzina ja również ostro
                          działałam w weekend a teraz już czekam.Oczywiści już mam wszystkie objawy
                          ciążysmile)ból piersi,częste siusianie.potęga wyobraźni jest ogromna.A tak wogóle
                          to miło że coś się zaczęło dziać na forum bo juz myślałam że zapomniałyscie o
                          nim.buziaki.
                • karolata Re: ja juz sama nie wiem... 07.11.06, 22:37
                  Emi tak sobie myślałam że to może coś nie tak z poziomem prolaktyny.
                  Prolaktyna - norma laboratoryjna jest od 3 do 30 - może tu pies pogrzebany uncertain
                  hmm coś jeszcez poszperam po swoich "magicznych" księgach
                  Teraz ide ćwiczyć , myju i ....
                  • emilka2007 Re: ja juz sama nie wiem... 08.11.06, 08:40
                    Wiesz ze ja juz tez nad tym sie zastanawialam.

Antyki powoduja ze poziom prolaktyny moze wzrosnac. No i stres, a tego w
                    ostatnich 14mc miala bardzu duzo.
                    • karolata Re: ja juz sama nie wiem... 08.11.06, 10:37
                      Wszystko będzie ok.Zobaczysz - to tylko kwestia czasu smile)
                      Wczoraj padłam - już nic nie poczytałam. Ale może jeszcze dzisiaj coś
                      poszperam smile)
                      Ja dziś 11 dc - spodziewana OWU w święto (nie) podległości (mężowi) smile))
                      • emilka2007 Re: ja juz sama nie wiem... 08.11.06, 12:55
                        Tez tak mysle ze wszytko bedzie ok, ale czamsami mysle ze moja Zosia jedynaczka
                        zostanie crying

No my tez sie regularnie przytulamy tzn. co dwa dni, i jest fajnie, nie mysle w
                        tedy ze robimy dziecko.

W czoraj tempka 36,14°C a dzisiaj 18dc 36,20°C moze owu jeszcze bedzie, bo mnie
                        jajniki lekko bola.

• karolata Re: ja juz sama nie wiem... 08.11.06, 13:21
                          To pewnie zaczynają normalny cykl pracy smile i owu nastąpi. A może kup sobie
                          testy na owu?
                    • karolata DO Agathea 08.11.06, 10:40
                      Ja liczę od kiedy zaobserwuję pierwsze plamienie jako 1-szy dzień cyklu.
    • oska81 Re: Starania Listopadowe 07.11.06, 18:01
      Witam
      Jednak przeniosłam się z październikowych na listopadowe z nowymi nadziejami,
      siłami i pozytywnymi myślamismilesmile
      Dawno nie zaglądałam na forum, dużo pracy zawodowej, jak również praca nad
      maleństwem i mało czasu mi się robiło.
      Więc tak, krótko co u mnie. Dziś 18dc, cykle niby 30 dniowe, owu przewidziana
      niby na wczoraj, ale czy była....??oto jest pytanie, mierzę temp., ale i tak nic
      z niej nie wiem, jest jakaś dziwna, śluz płodny niby jest, ale jakby go nie
      było, więc też nie wiem, a o szyjce to już nie wspomnę. Czyli wszystko niby...
      Ale na razie myślę tylko o przyjemności,za około 10 dni pewnie będzie inaczej.

Emilko, uszy do góry, jak powiada moja koleżanka: będzie dobrze bo musi być dobrze.
      Trzymam kciuki i życzę nam wszystkich 2 pięknych wspaniałych kreseczeksmile
      Pozdrawiam
      Aga
      • agathea Jak liczyć dni cyklu? 07.11.06, 22:43
        Dziewczyny jak liczycie dni cyklu, tzn. który dzień liczycie jako pierwszy - ja
        mam na początku miesiączki 2 dni takiego plamienia i dopiero na 3 dzień jak
        chluśnie, to ho-ho. Więc nie wiem, czy powinnam liczyć już od plamienia czy
        dopiero od 3 dnia?
        • emilka2007 Re: Jak liczyć dni cyklu? 08.11.06, 12:51
          Od pierwszego dnia krwawienia.
      • gochach Re: Starania Listopadowe 07.11.06, 22:52
        wiecie dzisiaj miałam jakiś dzień załamania i tak myślałam czy nie powinnam
        jednak wrócic do pracy. Może dobrze by mi zrobił jakiś odpoczynek psychioczny
        od tych myśli z miesiąca na miesiąc czy się udało. A gdzie tu moja upragniona
        czwórwczka.Zawsze myslałam że ktoś jak ma juz dziecko to później to tak łatwo
        będzie z kolejnym a tu niestety lipa
    • suzanah79 Re: Starania Listopadowe 08.11.06, 07:54
      czesc dziewczyny... wlasciwie to dzisiaj sie okaze
      czy listopadowe starania beda
      czy pazdziernikowe owocki zbierac bede.. smile
      a jak przyjdzie @..
      mhym chyba jakies zioowe tabletki na wyciszenie kupie
      zeby sie nie nakrecac pozdrawia mpowodzenia...
    • karolata Re: Starania Listopadowe 08.11.06, 19:57
      no ładnie - wszystkie się starają tylko ja tu sama zostałam crying
      zmykam do łóżka smile)))
    • zolza79 Re: Starania Listopadowe 08.11.06, 21:29
      to i ja się dołanczam, niestety październikowe starania nie powiodły sięsad(ma
      taką sama nadzieję jak wy, że listopad okaże się dla nas lepszy, trzymajmy sie
      razem
      • fryga29 Re: Starania Listopadowe 08.11.06, 22:42
        karolata nie zostałaś samasmile.nawiasem mówiąc chyba jestesmy imienniczkami-Karo?
        załapałam dzisiaj doła.moje kolesiówy pozaciążały i mnie poganiają.żeby to
        takie proste było.a mi wkręciła się myśl że nie będę mogła mieć więcej
        dzieci.skąd nie mam pojęcia.mam taką pracę że codziennie widuję maleństwa z
        mamami i patrzę na nich cielęcymi oczami .też juz bym chciała mieć małego
        bąbelka.echh ale mnie naszło.sorry za smutasy.no to dobranoc
        • emilka2007 Re: chyba cos sie dzieje 09.11.06, 05:41
          dzisiaj tempka poszla troche do gory, w czoraj 36,2°C a dzisiaj 36,3°C no moze
          z tej owu jeszcze cos bedzie smile
          • kate-kate1 Re: chyba cos sie dzieje 09.11.06, 07:22
            No cóż ja oczywiście załapałam się na starania listopadowe sad
            Jestem już po pierwszych listopadowych próbach smile poczekamy, zobaczymy smile
            Od stycznia to już trochę czasu upłynęło ale cóż nie można tracić wiary i trzeba być cierpliwym smile
            Pozdrawiam wszystkie starające się smile
            • karolata Re: chyba cos sie dzieje 09.11.06, 07:37
              EMi - ja Ci ostro kibicuję smile))) działaj cały czas nieprzerwanie smile)
              U mnie 12 dc - działania są smile ale nerwy jeszcze większe wink i kto to mówi ?
              prawda? Ta co radzi Ci wiecznie - zero stresu.
              Eh.
              Fryga - ja mam Karo ale na 2 gie imię smile - uwielbiam to imię smile
              • emilka2007 Re: my sie staramy... 09.11.06, 09:21
                ... co drugi dzien, mysle ze to wystarczy smile

u mnie 19dc, wedlog lekarza owu powinna byc w weekend (21 dc), wiec bedzie on
                baaaardzo pracowity. No moze sie akurat uda, dzis juz tempka poszla w gore
                troche.

Ja sie nie poddaje, czasami trzeba troche walczyc o swoje, no nie smile

Pozdrawiam
                • zazuzina Re: my sie staramy... 09.11.06, 09:30
                  u nas zgodnie z moimi wyliczeniami owu była we wtorek (z obserwcji śluzu to by
                  się zgadzało), starania były w niedzielę
                  a wczoraj strasznie bolał mnie brzuch, gdzieś czytałam że jak się jajeczko
                  zagnieżdża to może brzuch może boleć-ech jak wielka jest siła chciejstwa, bo
                  nawet jeśli to chyba na zagnieżdżenie trochę za wcześnie
                  Aga
                • karolata Re: my sie staramy... 09.11.06, 09:34
                  A ja się chyba teraz skuszę jeszcze dziś i jutro i pojutrze smile
                  to będzie kolejno 13, 14 i 15 dc - owu mam tak 15-16ty dzień cyklu zawsze.

Może juz niedługo smile
                  Wczoraj spotkałam koleżankę - jest w 5 miesiącu ciąży. Szczęśliwa, nic nie
                  przytyła a mówiła że je jak koń smile Żadnych nudności, żadnych wymiotów - mówiła
                  że ona nie wie co to jest.
                  Tylko pozazdrościc takiej.
                • blaszany_dzwoneczek Re: my sie staramy... 09.11.06, 10:01
                  Emilka, taki skok o jedna kreske to żaden skok i to się w ogóle nie liczy i nie
                  daje żadnych informacji, ani powodu do jakichś podejrzeń czy interpretacji.
                  Temepratura skacze do góry PO owulacji, a nie przed. I żeby to nazwać skokiem
                  to muszą być trzy dni wyższej temperatury, wyższej od najwyższej z ostatnich
                  sześciu niskich i to wyższej o co najmniej dwie kreski.
                  • zabka1233 Re: my sie staramy... 09.11.06, 11:24
                    u mnie dzis 30 dc takze jeszcze 2 dni do okropnej @ oby nie przyszla ale
                    niestety mam wszystkie objawy zblizajacej sie @ mam jednak jeszcze nadzieje ze
                    moze sie udalo... pozdrawiam was goraco
                    • joanna238 Re: my sie staramy... 09.11.06, 13:38
                      U mnie 9 dc,chociaz ostatnio z moimi cyklami to nie wiem ile jeszcze do ovu ale
                      staranka rozpoczęte,żabka ja w poprzedniej ciżąy tez miałm objawy @, brzuszek
                      piersi i @ nie było po @ tescik i II kreski oby było tak teraz u Ciebie no i u
                      mnie oczywiściesmile u w szystkich starajacych sie
                  • emilka2007 Re: my sie staramy... 09.11.06, 18:10
                    Wiem o tym dzwoneczku, wiem ze temp Po owu skacze do gory smile
                    tylko ze przez ostatnie dni tempka byla miedzy 36,1 do 36,2°C , a dzisiaj jak
                    zobaczylam 36,3°C to sie ucieszylam, bo mam taka nadzieje ze jeszcze owu bedzie,

Pozdrawiam
                    • blaszany_dzwoneczek Re: my sie staramy... 09.11.06, 19:30
                      emilka2007 napisała:

> a dzisiaj jak
                      > zobaczylam 36,3°C to sie ucieszylam, bo mam taka nadzieje ze jeszcze owu bedzie

Ale Emilka, gdyby nawet ten wzrost o jedną kreskę to był już skok, który potem
                      potwierdziłby się kolejnymi jeszcze wyższymi temp., to znaczyłoby
                      najprawdopodniej, nie że owu będzie, tylko że właśnie już była.
                      • emilka2007 Re: my sie staramy... 09.11.06, 19:52
                        no i wlasnie to by bylo supersmile

juz sie nie moge doczekac jutrzejszego poranka smile
                        • blaszany_dzwoneczek Re: my sie staramy... 09.11.06, 21:14
                          No to życzę Ci, żeby było tak jak chcesz smile
                          A jak tam ze śluzem płodnym? Wszak to to też ważny wskaźnik?
      • nablaa Re: Starania Listopadowe 09.11.06, 23:28
        i ja też do listopada się dopisuję, to nasz drugi cykl starań, może teraz się
        uda smile
        • emilka2007 Re: Starania Listopadowe 10.11.06, 05:33
          No dziewczynki dzisiaj znowu tempka o 1,1°C poszla do gory (34,1°C).

13dc - 36,27°C
          14dc - 36,20°C
          15dc - 36,18°C
          16dc - 36,17°C
          17dc - 36,14°C
          18dc - 36,20°C
          19dc - 36,30°C
          20dc - 36,41°C

Pozdrawiam
          • karolata :)) 10.11.06, 12:10
            Cześc Kobietki smile
            jak mija dzionek? u mnie 13 dc - starania są smile to juz mój drugi cykl jak i
            Twój Nabla.
            Joanna - fajnie wiedziec że jesteśmy rówieśniczkami smile w którym miesiącu
            urodzona? ja połowa 1980 -czyli w 6 smile)
            • joanna238 Re: :)) 10.11.06, 13:06
              to jestes troszke starsza, ja niedługo urodziny XI
              • karolata Re: :)) 10.11.06, 17:40
                Chyba wiem co chciałabyś dostać w prezencie smile
                zgadłam prawda? smile)
          • emilka2007 Re: Starania Listopadowe 11.11.06, 08:56
            emilka2007 napisała:

> No dziewczynki dzisiaj znowu tempka o 1,1°C poszla do gory (34,1°C).
            >
            > 13dc - 36,27°C
            > 14dc - 36,20°C
            > 15dc - 36,18°C
            > 16dc - 36,17°C
            > 17dc - 36,14°C
            > 18dc - 36,20°C
            > 19dc - 36,30°C
            > 20dc - 36,41°C
            >
            > Pozdrawiam

Witam w ten sobotni poranek. Dzisiaj TEMPKA 36,51°C. Program pokazal owu miedzy
            17-19dc smile (staranka 13,15,17 i 19 dc smile )

Teraz tylko trzymac kciuki zeby @ nie przyszla 17.11 tylko 22.11

Zycze milego weekendu

• aba1122 Re: Starania Listopadowe 11.11.06, 10:04
      Cześc dziewczyny
      Ja dalej czekam niedługo się wyjaśni czy zaciążyłam , na razie objawów niet a
      jak nawet jakieś mam to już tak naprawdę nie zwracam na nie uwagi bo już raz z
      objawów byłam w ciązy a @ jednak przyszła więc odpuściłam....
      Trzymam za Nas kciuki
      aba
      • karolata Re: Starania Listopadowe 11.11.06, 19:09
        Hej Aba. Znam to z autopsji- objawy ciążowe wszystkie jak w książce smile a ciązy
        niet.
        Teraz nawet nie mierzę regularnie tempki tylko się staramy. Może na Mikołaja
        dostaniemy ładny prezent smile)) tzn. II
        Chyba list napiszę jak w dzieciństwie smile Kto się dopisuje?
        • alela1 Re: Starania Listopadowe 11.11.06, 19:17
          witam, u mnie dzis 2dc.wlasnie przenioslam sie z pazdziernika, z ktorego nic
          nie wyszlo, byl JAK ZWYKLE placz i deprecha ale juz jest lepiej. nowy miesiac
          nowe starania... kolo 24 list. dopiero no ale coz. Pozdrawiam wszystkie nowe i
          pazdziernikowe!
          czesc Dzwoneczkusmile
          • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 12.11.06, 14:26
            Cześć Alela smile Witaj i już nie płacz - będzie dobrze. A u mnie właśnie 1 dc i
            napawa mnie to nadzieją. W każdym razie jaka to miła świadomość, że z efektem
            czy bez, ale będę się wreszcie mogła starać. Bo ta beznadzieja poprzedniego
            cyklu i brak chociaż cienia szansy na bycie w ciąży i możliwości choćby czekania
            na coś - to było mocno dołujące. Udanego urlopu Ci życzę, bo wyczytałam w
            październikowym wątku, że się gdzieś wybierasz. A gdzież to, jeśli można spytać
            z ciekawości? Wygrzej się, odpocznij i nic a nic nie myśl o staraniach. Hihi, a
            w ciepłych krajach o tej porze roku są nasze bociany - więc, moja droga, dobrze
            wybrałaś kierunek smile
            • alela1 Re: Starania Listopadowe 12.11.06, 18:43
              hej, egipt/hurghada, nurkowanie, wygrzewanie... ale akurat owu bedzie pod
              koniec pobytu wiec nie za ciekawie, zreszta z jedziemy z nasza pierworodna
              zakrecona dwulatka takze czy zadzialamy cos -watpie...chyba, ze noca, kiedy
              wszystkie dzieci spia... hihi
    • monique777 Re: Starania Listopadowe 12.11.06, 18:32
      Ja też dolaczam do Was. W pazdzierniku nic nie wyszlo pomimo testu LH i troche
      mnie to zmartwilo.Mam juz dwie dziewczynki. Czas na chlopaczka. Miesiac kazdy
      na wage zlota bo w marcu stuknie 35...W tym tygodniu bedą płodne dni.Do
      dziela.Trzymam za Was wszystkie mocno mocno kciuki, zebyśmy na poczatku grudnia
      podzielily sie ze sobą wieścią o dwóch kreseczkach na tescie
      • alela1 Re: Starania Listopadowe 13.11.06, 14:04
        czesc dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest z mierzeniem temperatury?
        postanowilam w tym cyklu zwrocic na to uwage, nigdy nie mierzylam, do tej pory
        kupowalam testy owu i to wszystko ale juz zbankrutowalamsmile wiec postanowilam
        mierzyc tempke. Od kiedy zaczac mierzyc i ile razy dziennie? czy jesli w dniu
        owulacji bedzie 37np. rano to czy mierzyc jeszcze raz popoludniu?
        Dzwoneczku ty jestes ekspertem , co?
        • fryga29 Re: Starania Listopadowe 13.11.06, 16:35
          cześć.
          Alela z tego co wiem to temp mierzy sie od 1 dnia cyklu.rano przed wstaniem z
          łóżka.po @ do jajeczkowania temp jest niższa ok 2 dni przed owu temp podnosi
          się do ok37,0 i utrzymuje się do @.
          zrobiłam dzisiaj test 4 dni przed @ i wyszły dwie kreseczki tylko ta druga taka
          słabiutka.testowałam w południe wiec może.....Czekam do soboty na powtórkę
          amoże jednak się udało.czy któraś z Was miała taka słabiutką kreskę i była
          ciąża.wiem że się pospieszyłam ale nie mogłam już wytrzymać.a teraz jeszcze
          gorzej bo nie wiem co mysleć.wrrr
          • alela1 Re: Starania Listopadowe 13.11.06, 16:45
            dzieki za odp. i gratuluje! Z tego co wiem to w 90% przypadkach po pierwszej
            slabej kresce juz nastepna bedzie mocna! Odczekaj 2 dni i zrob test ponownie!
            Trzymam kciuki.
            • zabka1233 Re: Starania Listopadowe 13.11.06, 17:00
              czesc dziewczyny u mnie juz minely 2 dni od majacej sie zjawic @ , piersi bola
              mnie paskudnie juz od jakis 2 tygodni i od paru dni brzuch jak na okres jak nie
              przyjdzie @ to testuje w srode trzymajcie kciuki pozdrowionka
            • karolata Re: Starania Listopadowe 13.11.06, 17:02
              Fryga z pewnością 2 test wyjdzie już "wyraźny" te testy daja 99% pewności -
              zresztą skąd wziąłby się w moczu "hormon ciążowy" jeślibyś w ciązy nie była?
              Ale powtórz może dzień przed @.
              Super że zaczynasz mam nadzieję ciąg pozytywnych wieści od starających się smile
              Długo się staraliście?
              aha zapomniałabym - teżmam pytanie odn. temp - wiem kiedy mam owu i dzień po
              niej temp skacze np z 36.00-do 36.8 ale na 3-ci dzień po owu temp znów spada np
              do 36.4 a potem rośnie do 37 i tak już jest do @ - pytanie -czemu ten spadek w
              3 dniu po owu?Wykluczam stresy, alkohol, późne spanie, podróże itp. więc o co
              może chodzić?
              • fryga29 Re: Starania Listopadowe 13.11.06, 19:46
                Hej Karo.
                Nie wiem czemu spada temp po owu ale wiem że takie skoki bywają.Moim głównym
                źródłem wiedzy do obserwacji cyklu jest książeczka którą dostalismy na naukach
                przedmałzeńskichsmile).kiedys się z tego śmiałam a teraz się przydaje.są tam
                szczegółowe opisy wykresów temp,obserwacji śluzu itd,.a co do mojego testu to
                mam nadzieję ze ta kreseczka wróży dobre wieści,mam nadzieję że nie była ona
                wytworem mojej wyobraźni ale oglądałam ten test baaardzo długo i dokładnie no i
                była leciutka kreseczka.Cóż czekam.niecierpliwie i z obawami.tak naprawdę to
                tylko tu na forum piszę o tym bo nie chce narazie z nikim o tym rozmawiac.jest
                to tak w sumie nasz pierwszy cykl staranek ale chęci są wiadomo wielgachne.Więc
                trzymajcie kcciuki.a jak macie jakies pytanka o temp to pytajcie będe
                sstudiować małą zileona książeczkę i odpowiadać.
                cieplutkie buziaki
        • blaszany_dzwoneczek Jak mierzyć temperaturę 14.11.06, 00:37
          Na początek, jak i kiedy. Najlepiej zacząć jak najwcześniej, niekoniecznie od
          1dc, ja zwykle zaczynam po miesiączce, ale czasem zapominam i zaczynam za poźno
          np. 7-8 dc. Nieraz to wystarcza, a nieraz jest za późno i mam potem wątpliwości
          przy interpretacji. Tak więc, skoro to twój 3dc, to zacznij najlepiej już teraz.
          Mierzysz tylko raz dziennie, codziennie rano o tej samej godzinie (mniej więcej,
          pół godzinY w tę czy wewtę różnicy nie robi, ale najlepiej stała godzina), zaraz
          po obudzeniu, przed wstaniem. Mierzenie kilka razy dziennie o różnych porach
          zupełnie mija się z celem. Można mierzyć w ustach pod językiem, w pochwie lub w
          pupie (pod pachą się nie nadaje). Ja mierzę w pochwie. Mierząc temperaturę
          dobrze jest też obserwować śluz - to bardzo pomaga w interpretacji. Jeśli
          odróżniasz swój śluz płodny od niepłodnego, to zwracaj baczną uwagę, i jeśli się
          pojawi to notuj tam gdzie notujesz temperatury. CDN.
          • blaszany_dzwoneczek Re: Jak mierzyć temperaturę 14.11.06, 01:28
            Link do forum NPR - polecam
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14906
            • alela1 Re: Jak mierzyć temperaturę 14.11.06, 08:45
              dzieki ci seredczne !!! Choc to juz 5dc. to zaczynam od dzis mierzyc, jestem
              bardzo ciekawa czy zauwaze cos interesujacego? Dobrze, ze napislalas, ze pod
              pacha odpada bo wlasnie zamierzalam tam wlasnie mierzyc. No ale w tym wypadku
              zrobie tak jak ty.
              U ciebie tez juz 4dc?
              • alela1 Re: Jak mierzyć temperaturę 14.11.06, 08:55
                super te strony, wydrukowalam i do roboty!
                • karolata Re: Jak mierzyć temperaturę 14.11.06, 09:22
                  A ja nadal nie znalazłam nic o moim problemie. Czemu temp nie rośnie pomimo owu?
                  Dzis mój 17 dc a ja mam 36.2 - nigdy tak nie miałam. Chyba zmienię termometr
                  albo miejsce mierzenia.
                  • blaszany_dzwoneczek Re: Jak mierzyć temperaturę 14.11.06, 09:51
                    Karolata, a masz może mozliwość pokazania swojego wykresu? A jak nie, to spróbuj
                    może wstukać tu wszystkie pomiary po kolei i podać wszystkie obserwacje jakie
                    możesz (kiedy jaki śluz, kiedy ew. pozytywny test owulacyjny). Bo bez tego
                    ciężko coś powiedzieć.
                    • karolata Re: Jak mierzyć temperaturę 14.11.06, 12:28
                      Dzwoneczku mam nawet skan mojego wykresu - tyle że zamieszczę go jak będę w
                      domu- bo teraz jestem w pracy-i piszę tu "z dobiegu" a w domu to na spokojnie
                      załączę.
                      Będziesz na forum po 16.00?
                      • emilka2007 Re: Moja tempka - pyt. do dzwoneczka ;) 14.11.06, 13:42
                        Witam,

u mnie dzisiaj 24dc przy cyklach 26 dniowych. Owu w 19dc mam nadzieje ze @
                        jezeli przyjdzie to dopiero okolo 22.11.

Tempka

16dc - 36,15°C
                        17dc - 36,15°C
                        18dc - 36,20°C
                        19dc - 36,30°C
                        20dc - 36,40°C
                        21dc - 36,50°C
                        22dc - 36,45°C
                        23dc - 36,55°C
                        24dc - 36,60°C

Dzwoneczku co sadzisz o moim wykresie???

Moze sie wreszcie uda smile

Pozdrawiam i dziekuje
                        • blaszany_dzwoneczek Re: Moja tempka - pyt. do dzwoneczka ;) 14.11.06, 15:49
                          Według temperatur owulacja wydaje się prawdopodobna w okolicy tego 19dc, ale za
                          mało danych, aby powiedzieć coś z całą pewnością (biorąc pod uwagę tylko
                          temperatury, ignorując test owulacyjny, który zapewne zrobiłas i który pokazuje
                          Ci 19dc jako datę owulacji). Ale z samego wykresu nie byłabym pewna czy za skok
                          uznać 36,3 z 19dc, 36,4 z 20dc, czy może dopiero36,5 z 21dc, bo nie wiem jakie
                          temperatury były przed 16dc. Trochę za późno zaczęłaś mierzenie temperatury.
                          Żeby określić w miarę pewnie skok temperatury ( a więc okres okołoowulacujny -
                          temperatura skacze go dóry zwykle po owulacji, czasem w dniu owulacji) potrzeba
                          przynajmniej 6 niższych temperatur przed skokiem. Jeśli masz ochotę obserwować
                          temperatury zaczynaj mierzyć najpóźniej 5-6dc.
                          Dobrze też wpleść w to obserwacje śluzu, gdyż na ogół skok temperatury następuje
                          następnego dnia po tzw. szczycie śluzu, czyli ostatnim dniu występowania śluzu
                          płodnego. Jeśli więc śluz płodny znika i jednocześnie temperatura rośnie i
                          utrzymuje się wyższa przez trzy dni (w tym trzeciego dnia jest wyższa o
                          przynajmniej dwie kreski od najwyższej temperatury z tej przedwzrostowej 6-tki)
                          można mieć pewność, że to właśnie ten właściwy skok temperatury, a nie jakiś
                          tam czasowy podskok związany z czym innym niż z rozpoczęciem wydzielania
                          progesteronu.
                          Natomiast kiedy przyjdzie @ to nic na ten temat nie mogę powiedzieć, znając
                          nawet datę owulacji, bo nie wiem jakiej długości masz na ogół fazy lutealne.
                          Pozdrawiam
                          • karolata Dzwoneczku jesteś? 14.11.06, 16:17
                            To moje pomiary za poprzedni cykl miejsce mierzenia - usta
                            1 - 4 dc - @ 36,2
                            5 dc - 36,7 - sucho
                            6-7 dc - 36,2 - sucho
                            8-9 dc - 36,4 - gęsty, mętny, lepki mało
                            10-11 dc - 36,2 - gęsty, mętny, mało
                            12 dc - 36,1 - gęsty lepki więcej
                            13 dc - 36,3 - mętny rzadszy
                            14 dc - 36,4 - metny rzadszy
                            15 dc - 36,2 - przezroczysty, rozciągliwy, potem śliski- mało i ból owu,
                            16 dc - 36,2 - sucho
                            17 dc - 36,5 - sucho
                            18 dc - 36,3 - mokro (wodnisty?)
                            19 dc - 36,6 - mokro ( -II -)
                            20 dc - 36,7 - mokro ( -II -)
                            21 dc - 37,0 - sucho
                            21-26 dc - 36,7 - sucho
                            27 dc - 36,6 - mało mętny gęsty
                            28 dc - 36,5 - mętny gęsty
                            29 dc - 36,4 - w południe przyjechała @
                            A ten obecny cykl jest całkiem zakręcony, zupełnie jakbym owu miała ale temp
                            wskazuje dziwne rzeczy - i nie mogłam zbytnio dokładnie pzreprowadzić
                            obserwacji ze względu na starania.
                            10 dc - 36,3 - lepki mało, gęsty
                            11 dc - 36,2 - mało mętny rzadszy
                            12-13 dc - 36,3 - rozciągliwy mokro, potem śliski mało
                            14dc - 36,5 - rano rozciągliwy potem nic już nie zaobserwowałam
                            15 dc - 36,2
                            16 - 17 dc 36,3 - sucho, teraz jest mój 17 dc (zaspałam godzinę na pomiar -
                            pzrez starania no i - po południu dużo mlecznego, mokro.
                            Nieststy nie wiem kiedy był ból owulacyjny bo od zeszłego cyklu cały czas czuję
                            prawy jajnik, tak dziwnie. Kurcze ale się spisałam - mam nadzieję że coś z tego
                            się wyznasz smile
                            Dzięki że w ogóle chce Ci się na to patrzeć smile)
                            Karo
                            • emilka2007 Re: Dzwoneczku jesteś? 14.11.06, 20:49
                              Podaj tempki od 1dc, wpisze je do mojego programu. Zobaczymy czy cos pokaze.

Pozdrowienia
                            • blaszany_dzwoneczek Re: Dzwoneczku jesteś? 15.11.06, 08:56
                              Hej, Karolatko. Narysowałam sobie twoje wykresiki. Pierwszy wygląda bardzo
                              przyzwoicie. Nie jestem tylko pewna czy za skok uznać 36,5 z 17dc (i zignorować
                              ten spadek z 18dc), czy dopiero 36,6 z 19dc. Nie bylabym więc pewna który dzień
                              typować na owulację. Jak chcesz, mogę podlinkować tego twojego posta na forum
                              NPR, tam są prawdziwe ekspertki, może coś ciekawego powiedzą.
                              Co do bieżącego cyklu, to trochę za mało informacji i tych temperatur, ale z
                              tego co widać, nie wygląda na to, żeby już się odbyła owulacja - nie ma żadnego
                              skoku temperatury. Jest niby ten podskok w 14dc, ale potem trzy temperatury
                              niższe. A o skoku temperatury poowulacyjnym mozna mówić gdy są minimum trzy
                              odpowiednio wyższe temperatury.
                          • emilka2007 Re: Moja tempka - pyt. do dzwoneczka ;) 14.11.06, 16:40
                            Ja zaczelam mierzyc w 1dc.

Tu link do wykresu mojego
                            www.wunschkinder.net/forum/zanzeige.php?userid=37908&nummer=4
                            dodam ze 12dc bylam u gina na usg bylo widac pecherzyk prawy mial 11mm a lewy
                            9mm, wedlug gina owu miala byc ok 19dc.
                          • emilka2007 Re: Moja tempka - pyt. do dzwoneczka ;) 14.11.06, 16:46
                            dodam ze faza lutealna trwa 9-10 dni, co jest za krotko. Gin podejrzewa
                            niewydolność ciałka żółtego. Czeka mnie badanie krwi.
                            • blaszany_dzwoneczek Re: Moja tempka - pyt. do dzwoneczka ;) 14.11.06, 17:05
                              No, wykres ładny jak do tej pory. Wg wykresu typowałabym owu na 18 albo 19dc.
                              Więc zgadza się z tym co przewidział lekarz. Ale te fazy lutealne rzeczywiście
                              masz za krótkie. Dobrze, że się z tym pokazałaś u lekarza. To podobno daje się
                              poprawić. Powodzenia, ściskam kciuki, żeby jak najszybciej się wydłużyły smile
                              • emilka2007 Re: Moja tempka - pyt. do dzwoneczka ;) 14.11.06, 17:54
                                Dziekuje dzwoneczku. Tak sobie mysle ze moze akurat teraz sie udalo smile
                                Pozdawiam
                                • oska81 Re: Moja tempka - pyt. do dzwoneczka ;) 14.11.06, 18:21
                                  Witam witamsmile
                                  Ja również mam ogromną prośbę do Ciebie Dzwoneczku, bo ja już nic a nic
                                  kompletnie nie kumam z mojego pomiaru tempki, a wygląda ona tak:
                                  6dc - 36,6
                                  7dc - 36,6
                                  8dc - 36,4
                                  9dc - 36,9 (temp mierzona z 4-godzinnym opoznieniem - zaspalam)
                                  10dc - 36,8
                                  11dc - 36,6
                                  12dc - 36,75
                                  13dc - 36,7
                                  14dc - 36,7
                                  15dc - 36,7
                                  16dc - 36,5
                                  17dc - 36,7
                                  18dc - 36,65
                                  19dc - 36,65
                                  20dc - 36,65
                                  21dc - 36,5
                                  22dc - 36,8 (tu znowu zaspalam, pomiar 3 godz poźniej)
                                  23dc - 36,8 (jw)
                                  24dc - 36,6
                                  25dc - 36,45
                                  Tempkę mierzę w pochwie.
                                  O śluz mnie nie pytaj, bo właściwie to go nie widzę, badam szyjkę i tak mniej
                                  więcej od 17dc cyklu była wysoko, ale też głowy nie daję. Żadnych innych odczuć
                                  (jakieś bóle itp.) nie miałam
                                  Cykle mam średnio 30-33 dniowe.
                                  Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek wyjaśnienia, bo ja już się całkowicie
                                  pogubiłam sad(((Jedyna w Was nadzieja.
                                  Z góry dziwki i pozdrawiamsmile
                                  Aga
                                  • oska81 Re: Moja tempka - pyt. do dzwoneczka ;) 14.11.06, 18:22
                                    o matko kochana, nie dziwki!!!tylko dzięki smile "e" za blisko "w" (kiedyś do
                                    swojego promotora napisałam "dziwkuje" smile Przepraszam bardzosmile
                                    • emilka2007 Re: do oska81 14.11.06, 19:42
                                      ale sie usmialam smile
                                      • oska81 Re: do oska81 14.11.06, 20:06
                                        smile)
    • lamciad Re: Starania Listopadowe 13.11.06, 22:28
      Witam wszystkie starające sie PaniesmilePostanowilam tu wskoczyc,bo wiadomo-w
      kupie razniejsmile))))To bedzie nasz 3 cykl staran i mam nadzieje ostatni.Chociaz
      martwie sie,bo cos mi chyba hormony zglupialy.Od tygodnia mam plamienia,od 2
      tyg.bola mnie piersi i brzuch,dzis zaczela sie @,pewnie jutro rozkreci sie na
      dobresad Owulacja pojawi sie zapewne ok.29 pazdziernika-juz sie nie moge
      doczekac.
      • monique777 Re: Starania Listopadowe 14.11.06, 19:01
        Pech to pech.Złapałam wstretna infekcję i nici z planów. Wypadam z drużyny.
        Trzymam kciuki za wszystkie Starajace się w listopadzie. Ja wskoczę do
        grudniowek.Ale zajrzę do Was zobaczyć jak tam Wasze starania smile
    • lucky_1 Re: Starania Listopadowe 13.11.06, 23:51
      Czesc DZiewczyny,
      Wskakuje do was bo z pazdzernika nici. To byl nasz pierwszy cykl staran i taki
      wiecie na luzie. Teraz zamierzam podejsc do tego bardziej profesionalnie, bo
      latka leca. Dzis moj pierwszy dzien nowego cyklu. Zamierzam podszkolic sie z
      naturalnych metod planowania rodziny, zwlaszcza w mierzeniu i interpretowaniu
      zmian temperatury. Dziewczyny, jesli macie jakies pomocne linki na temat npr to
      dajcie znac. W ubieglym cyklu przegapilam owulacje, bo nie mierzylam temp, tylko
      obserwowalam sluz. wg sluzy mialam owu 15-16 dzien cyklu, a w rzeczywistosci
      najprawdopodobniej w 12-13, temp zmierzylam tylko w 15 i16 dniu ( tak dla
      zabawy)i mialam 36,8 i 37 wiec bylam juz po owu, bo cykl byl 27-dniowy -czyli
      musztarda po obiedzie.
      Odpowiedzcie mi prosze na jedno pytanie-czy temp rosnie PRZED czy PO owulacji,
      bo kazdy pisze inaczej? Sama tez zabieram sie za szukanie i musze sie wyrobic
      przed listopadowa owu
      Pozdrawiam wszystkich
      • ablacim Re: Starania Listopadowe 14.11.06, 11:18
        Witamsmile
        Ja od zeszłego miesiąca biorę luteinę, ale poprzedni miesiąc nie był zbyt
        intensywny pod względem starań - dopiero się rozkręcamywink Dziś mam 4 dc i
        zaczęłam mierzyć temperaturę - zobaczymy jak mi wyjdą te obserwacje...Mam
        nadzieję, że do końca tego roku uda nam się zaciążyć, czego i Wam zyczęsmile
        Pozdrówkasmile
    • emilka2007 Re:do oska : Info jak korygowac temp.: 14.11.06, 20:12
      www.npr.prolife.pl/zmiana_godziny.htm
      • oska81 Re:do oska : Info jak korygowac temp.: 14.11.06, 20:22
        Wielkie dzięki Emilko za to infosmile, teraz przynajmniej coś wiem i ta wiedza
        niezbyt mi się podoba, tempka spada a tu cykl się kończy, chyba znowu nic z tego
        nie będzie, ale nie tracę nadziei
        • emilka2007 Re:do oska : Info jak korygowac temp.: 14.11.06, 20:27
          oska wpisalam w moj program twoje tempki, no i owu nie bylo, program owu nie
          pokazuje sad

link
          www.wunschkinder.net/forum/zanzeige.php?userid=37908&nummer=5
          • oska81 Re:do oska : Info jak korygowac temp.: 14.11.06, 20:33
            Tak się domyślalam, że nie było, mówi się trudno i trzeba starać się dalej.
            Ślicznie Ci dziękuję za pomocsmile
            Mam tylko nadzieje, że @ przyjdzie w miarę normalnie, w czerwcu odstawiłam
            tabletki, więc mogę miewać cykle bezowulacyjne.
            A z programu w przyszłym cyklu chętnie skorzystamsmile
            • emilka2007 Re:do oska : Info jak korygowac temp.: 14.11.06, 20:39
              Po zmianie tempki z 9, 22 i 23dc owu nie bylo. Przykro mi bardzo sad
              ja z moimi owulacjami tez mam cos nie tak sad
              • oska81 Re:do oska : Info jak korygowac temp.: 14.11.06, 20:52
                Mi też jest przykro i to bardzosad ale musimy się trzymać i walczyć dalej. Musi
                przyjść kiedyś i na nas ten wspaniały moment jak 2 kreski.

Właśnie próbuje rozgryźć ten Twój programik, ale cholerka nie znam
                niemieckiegowink no ale do następnego cyklu jeszcze troche czasu, więc będę próbować
                • emilka2007 Re: Program 14.11.06, 21:01
                  A nie ma takiego programu po polsku? Moze dziewczyny znaja jakis??
                • emilka2007 Re:Program 14.11.06, 21:03
                  tu jeden ale w jezyku angielskim:
                  www.fertilityfriend.com/
                  • oska81 Re:Program 14.11.06, 21:19
                    Słyszałam o tym programie, nawet założyłam tam konto ,ale jeszcze go nie
                    rozpracowywałam, bo cały czas korzystam z polskiego programu "karta", kiedyś na
                    forum NPR dziewczyna pisała o nim, i ściągnęłam go z jakiejś stronki, nie jest
                    zły, ale ma jedną wadę, przewidywaną owu wpisuje się, on sam jej nie wskazuje,
                    ale muszę zmienić, żeby sam mi wskazywał owu (lub jej brak).
                    I chyba się zdecyduję właśnie na fertilitysmile
                    Pozdrawiam
                    • blaszany_dzwoneczek Re:Program 15.11.06, 09:04
                      Oska, ja używam FF, ale traktuję go bardziej jako kartę do zapisywania
                      obserwacji. Dość często nie zgadam się z jego interpretacją. Np. dużo wcześniej
                      wiem, że on się myli wyznaczając owulację gdzie indziej niż ja bym zazanaczyła,
                      a on dopiero po kilku dniach zmienia swoja interpretację na tę moją. To w końcu
                      tylko program - uważam, że własnej interpretacji nie zastąpi. Więc nie zalecam
                      przyjmować jego wskazań bezkrytycznie.
                      Poza tym właśnie pojawił się jakiś polski program tego typu. Dostałam niedawno
                      informację na maila - pierwsze 30 dni testowe za darmo, potem każą sobie płacić.
                      Ale jeszcze nie spenetrowałam co to warte. Mam zamiar go przetestować z
                      ciekawości, płacić nie mam zamiaru, FF w tej wersji bezpłatnej mi wystarcza jako
                      karta do obserwacji smile Jak znajdę linka do go Wam wkleję.
                      • blaszany_dzwoneczek Re:Program 15.11.06, 09:06
                        28dni.pl/
                        • karolata Re:Program 15.11.06, 10:00
                          Dzwoneczku
                          dziękuję Ci bardzo za pomoc. Dzisiaj moja temp też niepokojąco niska 36,2 i nie
                          wiem już nic - zawsze wszystko miałam jak w zegarku - poza czasem sesji egz.
                          Wiesz co ja już zamieściłam tam ten sam post- z tego linka co Ty podałaś o NPR
                          mówię. Bardzo Ci dziękuję. mam nadzieję że nie przegapię tej OWU - a może
                          przesadziliśmy ze staraniami sad
                          • blaszany_dzwoneczek Re:Program 15.11.06, 10:15
                            A jak tam ze śluzem - znikł po tym 14dc? To wygląda tak, jakby Ci się organizm
                            rozmyślił co do owulacji, bardzo mozliwe, że śluz się znów pojawi i wtedy będzie
                            owulacja i skok temperatury. Czasem tak się zdarza, że sluz pojawia się nawet
                            kilka razy w cyklu - takie kilka podejść do owulacji. A póki co obserwuj i może
                            starajcie się cały czas na wszelki wypadek smile
                            • karolata Re:Program 15.11.06, 10:20
                              nie ma. Dziś już sucho a wczoraj jeszcze był sluz. Nie było wczoraj starań więc
                              mogłam dziś z całą pewnością potwierdzic że śluzu nie ma. Żadnego.
                              Może to przez stres.
                • emilka2007 Re: Program 14.11.06, 21:12
                  po polsku
                  www.nmpr.bfe.pl/
                  po angielsku:
                  ovusoft.com/
            • emilka2007 Re:do oska 14.11.06, 20:43
              Nie ma za co. Po to tutaj jestesmy smile

Trzymaj sie cieplutko
    • gochach Re: Starania Listopadowe 15.11.06, 12:14
      u mnie ze starań listopadowych chyba nic nie będzie ale jeszcze nie przekreślam
      tego miesiąca. obecnie 15dc a przytulanko mamy co 3-4 dni (a to goście , a to
      zmęczenie a to jeszcze coś się trafi a miesiąc leci).
      • joanna238 Re: Starania Listopadowe 15.11.06, 12:28
        Gochach ja dziś też 15 dc, do wczoraj przytulanka codziennie, naczytałm sie o
        tych tempkach zmierzyłm wczoraj 36,8 chyba ovu bedzie, czemu mówisz że ze
        starań nici, jak sie najmniej spodziewasz to może być ok czego tobie i sobie
        życzę, jesteśmy na tym samym etapie mam nadzieje na pozytywne testowanko na
        andrzejki, na razie nic nie przekreślamsmile
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 15.11.06, 13:10
      Cześc dziewczyny
      A ja czekam na okres dziś ,jutro powinnam dostać ,nie robie testów bo nie chcę
      się nakręcać(chyba że bym do piatku nie dostała to zatestuje)
      na razie oczywiscie mam wszystkie objawy ciązowo -okresowe więc dalej nie wiem
      na czym stoje a intuicji nie wierzę bo mnie już dwa razy w konia zrobiła
      Trzymam kciuki za wszystkie czekające i starajace się
      buziaki
      aba
      • karolata Re: Starania Listopadowe 15.11.06, 13:48
        Hejka smile
        uff - a ja właśnie zakończyłam żmudny proces podpisywania kontraktu - eh - nic
        mi się nie chce.Kawę żłopię - pierwszą od rana smile) - oduczyłam się dla dobra
        celu starań- a z tymi jak wiecie może by różnie.
        Miałam doła jak nie wiem - i nie wiem czemu bo przeciez jeszcze nie wszystko
        stracone może owu jeszcze przyjdzie.Nigdy nie faszerowałam się antykami -
        jedynym dopuszczalnym dla mnie przez jakis czas była prezerwa - zawsze mogłam
        polegac na swoim organizmie - bo nigdy mnie nie zawiódł - aż do teraz. Dlatego
        nie rozumiem tej sytuacji w której się znalazłam i jeszcze Was niepotrzebnie
        może zamęczam tymi swoimi elaboratami. W "realu" nic nikomu nie chcę mówic -
        oni mnie nie rozumieją, bo wszystkie moje koleżanki mają ciąże nie planowane -
        żadna się nie starała. Po prostu zaszły w ciążę i już. Nie to co ja więc
        zwierzam się tylko Wam. smile Dobrze że mogę smile)
        Całuski i niedźwiadek smile)
        • joanna238 Re: Starania Listopadowe 15.11.06, 14:18
          Karolata uuu dołka łapiesz widze, niedobrze.Kobieto myśl pozytywniesmile, taka
          mądra jestem bo u mnie dopiero start a tak powaznie to nie przejmuj sie kochana
          ale wiem jak tu sie nie przejmować ja ci mówie będzie dobrzesmile
          • karolata Re: Starania Listopadowe 15.11.06, 14:46
            Wiem Joasiu że nie powinnam życ w stresie, ale ja myślę o tym 24/dobę i 24/dobę
            walczę żeby nie myślec negatywnie. U mnie też dopiero początek starań, zresztą
            wiesz smile
            Ale mam tu taki link przy którym się uśmiałam przed chwilą smile)

www.smog.pl/wideo/5224/zima_w_pełni/
            i jeszcze ten
            www.smog.pl/wideo/5417/pada_pada_snieg/
            • emilka2007 Re: Starania Listopadowe 15.11.06, 15:15
              Witam dziewczyny,

u mnie 25dc dzis tempka podskoczyla do 39,93°C, od wczoraj jakos mnie
              podbrzusze boli, nie wiem czy to na @. Jakos od wczoraj sie dziwnie czuje,
              chyba sie zaczynam nakrecac.

Pozdrowienia
              • zabka1233 Re: Starania Listopadowe 15.11.06, 15:33
                czesc dziewczyny dzisiaj robilam test i wyszly mi 2 kreseczki, jestem jeszcze w
                szoku bo objawy byly typowo na @ ale bardzo sie ciesze pozdrawiam i trzymam
                kciuki za was
                • joanna238 Re:Zabka 15.11.06, 16:07
                  Żabka to pięknie gratulacje i zaraż nas ,zaraż prosze , zaklinam ZARAŻ NAS 2
                  KRESKAMI smile
                • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 15.11.06, 17:32
                  Zabko - gratulacje!!!
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 15.11.06, 17:19
      żabka wielkie gratulacje życze spokojnych 9 m-cy!
      A ja się fatalnie czuje jak bym miała być chora , może to ta obrzydliwa pogoda?
      już sama nie wiemsmile
      Raczej się nie łudzę że jestem w ciąży bo przed chwilą zmierzyłam sobie temp
      (czuje się tak jakbym miała stan podgorączkowy)i wyszło 35,5st tak więc raczej
      z taką temp nie mam co na ciąże liczyć?
      Już nie wiem dlaczego znów mi się w tym m-cu mogło nie udać? może wpływ miało
      moje przytrucie w połowie cyklu , dwa razy nawet wymiotowałam może to zaburzyło
      moją owulacje? Nie wiem sama smile
      Dzwoneczku ty jesteś ekspertem w tej dziedzinie może coś mi napiszesz czy to
      mogło mieć wpływ?
      Wiecie co chyba jakiś mega dół mnie ogarnia.....
      Karolata wiem co czujesz , ja też jestem rozżalona na cały świat!
      asia
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 15.11.06, 17:31
        Aba, nie wiem co mogło mieć wpływ. Aż takim ekspertem nie jestem hihi. Ja tylko
        troszkę coś tam wiem i to niewiele. W każdym razie zdrowa, płodna para,
        kochająca sie w najbardziej sprzyjającym poczęciu momencie, ma statystycznie
        tylko 30-40% szans na ciążę. Wiele rzeczy może się nie udać: może byc cykl
        bezowulacyjny, jajowód może "zgubić" komórkę jajową, komórka jajowa może być
        jakaś nie udana, plemnik może nie dotrzeć, zarodek może się jakoś źle dzielić,
        może być jakaś wada, może się nie zgnieździć...
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 15.11.06, 18:16
      Już się nie łudzę własnie dostałam okres.....załamka ,jestem totalnie zdołowana
      wiem że to dopiero trzeci nieudany cykl ale strasznie mi przykro buuu
      siedziałabym i wyła a najlepiej to już jutro poleciałabym do ginka żeby Nas
      leczył! wiem że to głupie bo to dopiero trzeci raz nie wyszło i to o niczym nie
      świadczy ... ale ja się boję że może coś nie tak z Namismile
      w każdym bądz razie dziękuje że jesteście i zostaje z Wami bo następna owu
      będzie na przełomie listopada/grudnia.
      ale mam doła , kurcze coraz ciężej się pozbierać
      asia
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 15.11.06, 18:23
        Aba, trzymaj się, spróbuj wyluzować. Jak obserwuję znajome pary, to rzadko
        którzy od razu zachodzą w ciążę - zwykle ok. pół roku starań. Ja zamierzam się
        jeszcze przez trzy miesiące zupełnie nie przejmować. A teraz też mój czwarty
        cykl starań będzie. Teraz jestem w 4dc.
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 15.11.06, 18:28
      Dzięki dzwoneczku ale łzy mi się same do oczu cisną....gdyby nie to ze jestem
      sama w córką w domu to bym się gdzieś zamknęła i wyryczała...a nie chcę bo mała
      nie będzie wiedziała co jest granesmile
      Wiesz mamy podobne zamiary bo ja też czekam jeszcze trzy cykle i jak nie
      wyjdzie to spadam do ginka w styczniu niech coś robi....
      Asia
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 15.11.06, 18:32
        Ale pomyśl sobie, że i tak jesteś w lepszej sytuacji, bo już masz córeczkę...
        • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 15.11.06, 18:33
          A to znaczy, że jestescie z mężem zdolni do spłodzenia dziecka smile
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 15.11.06, 19:25
      Wiem dzwoneczku wiem że jestem w dużo lepszej sytuacji niż niektóre z Was bo
      już mam dziecko i staram się o drugie,ale uwierz mi, jak nie wychodzi z drugim
      trzecim to też strasznie boli...kurczę strasznie w tym m-cu to przeżywam ,
      muszę wziąść się w garścsmilestrzeliłam sobie teraz dwa kieliszki wina i trochę mi
      lepiej, muszę się znieczulić nim mąż przyjdzie bo zaraz on spusci nos na kwinte
      jak usłyszy że ta ochydna @ przylazła i ja będę musiała być twardsza, przecież
      nie możemy być we dwoje zdołowanismile
    • cayenne78 Re: o co chodzi z tymi testami 15.11.06, 20:40
      Witajcie, to mój pierwszy oficjalny cykl starań smile, w cyklu zerowym się nie
      udało wink. Poszłam na całość kupiłam testy owu i zrobiłam monitoring w 13 dc i
      dzisiaj, w 20 dc. I cóż, w 13 dc monitoring wykazał 1,63 cm pęcherzyk - czyli
      powinien pęknąć ok.15-16 dc, przez cały czas testowałam i ciągle 1 krecha,
      dzisiaj na monitoringu w 20 dc pęcherzyka nie ma, pękł... jest za to ciałko
      żółte... I o co chodzi z tymi testami?
      • zazuzina Re: Starania Listopadowe 16.11.06, 09:22
        u mnie dzisiaj 22dc czy myślicie że na test dwóch kresek jest dużo za wcześnie?
        Cayenne ja nigdy nie robiłam testów owu więc może ktoś mądrzejszy się wypowie
    • karolata Re: Starania Listopadowe 16.11.06, 09:52
      witam w piękny słoneczny czwartek. smile
      moja temp w 19 dc (cykl 28-29 dni ) wciąż 36,3 - sad(((
      Owu już chyba nie będzie - a mi odniechciało się starac. Prawie nie rozmawiam z
      mężęm,dół się nasila. Zresztą nawet nie mamy kiedy.Widzimy się tylko wieczorem
      i to zależnie od godziny kiedy idziemy nyny.
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 16.11.06, 10:02
        Hej, Karolatko. Jeszcze nie rezygnuj - bo na dwoje babka wróżyła: albo owu nie
        będzie, albo jeszcze będzie. Jak bedzie, to wydłuży Ci się ten cykl.
        • karolata Re: Starania Listopadowe 16.11.06, 10:13
          Dzwoneczku dziękuję że jesteś i mnie podnosisz na duchu.
          Ale jak się coś psuje to na całego. Tak więc kłótnia z mężem i takie tam. Ale
          pocieszam się myśla o godzeniu się smile) tylko że w tej chwili jestem zbyt
          rozżalona żeby znów zacząc pozytywnie myślec.
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 16.11.06, 11:22
      Cześc dziewczyki
      Ja już dziś trochę lepiej , wczoraj było tragicznie jak bym mogła to
      przepłakałabym cały wieczór...
      Dziś idę do apteki po testy owu, spróbuję w tym m-cu z nimi,co prawda
      naczytałam się że nie są w 100% skuteczne w ocenie owu ale może spróbuje , już
      sama nie wiem co robić? używałyście ich , jest sens?
    • karolata chyba już wiem 16.11.06, 13:41
      Stresowałam się z powodu braku owu po raz pierwszy. Wiesz Dzwoneczku chyba już
      przypuszczam jaka może byc przyczyna - otóż zaczęłam cwiczyc jakies 1,5
      tygodnia temu- dzień w dzień po 1,5 godziny - a nigdy wcześniej nie cwiczyłam
      tak. A właśnie wyczytałam że - " duży wysiłek i przemęczenie mogą zahamować
      owulację; forsowny trening powoduje, że tarczyca jest bardziej aktywna i
      wytwarza więcej hormonów, które wpływają destabilizująco na równowagę
      hormonalną między podwzgórzem, przysadką i jajnikiem"
      Przypuszczam że to może byc przyczyną zaburzenia cyklu. Tylko że ja nie mogę
      przestac cwiczyc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka