Dodaj do ulubionych

Starania Listopadowe

• lamciad Re: Starania Listopadowe 16.11.06, 14:21
      U mnie dzis 3 dc i postanowilam oblowic sie tym razem w testy
      owulacyjne.Zobaczymy,co pokaza.Obiecalam tez sobie,ze musze koniecznie przytyc w
      tym miesiacu,bo moze brak ciazy jest wynikiem mojej niskiej wagi.Tak wiec
      sniadanko,przed obiadem deserek,potem obiad i wieczorkiem obfita kolacyjkawink)
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 16.11.06, 14:39
      Lamcid to działamy we dwie z testami w tym m-cu! ja też dziś kupuje , zobaczymy
      a Ty używałaś już kiedyś?
      • lamciad Re: Starania Listopadowe 16.11.06, 16:57
        Bede uzywala w tym miesiacu pierwszy raz.Zamowilam sobie na allegro,bo w
        aptekach ciezko dostac,ale paczka zaginela i musialam sie obejsc bez nich.To
        bedzie 3 cykl staran,lekarz widzac moje wyniki badan powiedzial,ze szybciutko
        ciaza bedzie,ale jak widac-nie koniecznie.Wszak trza byc dobrej myslismile))
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 16.11.06, 19:00
      Ja już trzy m-ce mam w plecy zaczęłam czwarty mam nadzieje że może teraz
      wyjdziesmiledziś zakupiłam test owu zobaczymy co pokażą , u mnie bez problemu w
      aptece były jeszcze dodatkowo dostałam test ciążowy gratissmile
      Pozdrawiam
      • cayenne78 Re: Starania Listopadowe 16.11.06, 20:14
        też takie miałam, i te ze strony starania.pl też miałam, więc się nie przejmuj
        jak nie pokażą że miałaś owulację wink, choć życzę aby Twoje zadziałały.
        • lamciad Re: Starania Listopadowe 16.11.06, 20:31
          Wlasnie tego sie obawiam,ze te testy to pic na wode.Dlatego tez zaczelam
          dodatkowo mierzyc temperature.Chce sprawdzic,czy owulacja jest u mnie
          rzeczywiscie wtedy kiedy mi sie wydaje.
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 16.11.06, 21:59
      Wiem wiem że te testy to podobno lipa, nie u każdej pokazują owu no ale
      zobaczymy jakby co będę miała następny argument żeby udać się szybciej do
      ginkasmiletak w ogóle to juz mnie nosi czy nie iśc teraz ? wiem że przesadzam bo
      to dopiero trzy m-ce i powinnam poczekać dłużej ale ja jestem strasznie
      niecierpliwa jak coś chcę to muszę zaraz , wy też tak macie czy cierpliwie
      czekacie? bo mnie nosi najchetniej zrobiłabym wszystkie badania świata naraz i
      wiedziała na czym stojesmile kurcze straszny ten mój charakterek!
      Dobrej nocy Wam życzę.
      Aba
      • karolata Re: Starania Listopadowe 16.11.06, 22:10
        Ale kiedy noc jeszcze młoda smile i niewiadomo co przyniesie smile))
        Aba - mam podobnie jak sobie coś umyślę to muszę koniecznie już teraz zaraz.
        Popłakałam sobie, podołowałam się i stwierdziłam że na odstresowanie i
        oderwanie się myslami zafunduję sobie babską przyjemność _ fryzjera smile))
        Ale jak weszłam do salonu to mi się odwidziało i skończyło się na ścinaniu
        końcówek i prostowaniu włosów - sa super smile
        No i ochota na dns wink wróciła _smile)) bo myślę o czym innym.
        papa
        dobranoc smile)
        Karo
      • cayenne78 Re: Starania Listopadowe 16.11.06, 22:27
        aba żartujesz chyba, ja kupiłam testy i poszłam do gina i zrobiłam monitoring w
        obecnym=1 cyklu... na co czekać? gin od razu zlecił mi badania hormonów, które
        zrobię w 2-gim cyklu starań, o ile ten będzie bezowocny wink. Po co się
        stresować - jak jest coś nie tak to i tak nici ze starań, trzeba się podleczyć,
        a im szybciej tym szybciej zajdziemy w ciążę smile.
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 16.11.06, 22:39
      Cayenne- to Ty szybka jesteś, kurcze muszę i ja zebrać się do galopu już
      postanowiłam ten cykl z testem i jak nic nie będzie to jeszcze przed świętami
      jestem u ginkasmile
      karo - to my podobne jestesmy ja też poleciałam do fryzjera tak na pocieszenie
      wczoraj ale humor tylko na troche mi się poprawił i znów dół wrócił byleby już
      ta @ się skończyła to już będzie lepiej znów będę żyła nadzieją że moze się
      udało?
      Pozdrawiam Was
      asia
      • karolata Czyli fryzjer dobry na wszystko :) 17.11.06, 00:17
        smile Aba my to rzeczywiście podobne jesteśmy, nawet pomysły te same.Wiesz co ja
        uwielbiam jak mi ktoś robi cokolwiek z włosami wink mmmm
        Byłam tak umęczona po pracy, że pewnie gdyby potrwało to dużej to bym zasnęła
        tam na fotelu.
        Kurcze zmiatam bo jutro nie wstanę i pewnie znowu zaśpię na pomiar temp. smile)
        Do jutra smile)
        • cayenne78 Re: Czyli fryzjer dobry na wszystko :) 17.11.06, 00:31
          zainwestujcie w monitoring zamiast fryzjera wink.
          Aba obym była taka szybka jak piszesz wink.
    • emilka2007 Re: Starania Listopadowe 17.11.06, 08:46
      Dzien dobry dziewczyny,
      u mnie na razie nic nowego. Mam 26 dniowe cykle, wiec dzis powinna przyjsc @.
      Owu byla okolo 19dc, wiec na @ jest za wczesnie, ale czuje sie tak jakby zaraz
      miala przyjsc, tzn. bol podbrzusza i caly czas uczucie ze pecherz pelny (sorry
      za okreslenie).

W czoraj tempka spadla na 36,47°C , a dzisiaj podskoczyla na 36,54°C. Ale ja
      sie juz nastawiam na @ sad

Pozdrawiam i zycze milego dnia
      • zazuzina Re: :( 17.11.06, 09:00
        dzisiaj rano zrobiłam test, @ ma być wprawdzie dopiero we wtorek ale
        stwierdziłam że jak jestem to pokaże chociaż bladziutką kreseczkę i nic
        a do dupy to wszystkosad
        • karolata Re: :( 17.11.06, 09:24
          nie ma sensu wcześniej testowac. Człowiek niepotrzebnie się łudzi- a tak
          testując w terminie masz zazwyczaj czarne (lub szare) na białym.
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 17.11.06, 10:45
      Emilka nie nastawiaj się może wredziocha nie przyjdzie!? trzymam kciukismile
      A ja cały czas jestem zdołowana tym że nie wyszło jakoś trudno mi się zebrać a
      najgorsze jest to że cały czas mi chodzi po głowie ze i w tym m-cu nie wyjdzie
      i że i tak skończe u gina na monitoringu a wolałabym tego uniknąć , w mojej
      sytuacji przy konflikcje niepotrzebny mi jeszcze problem z zzaciążeniemsmile
      Trzymajcie się koleżanki niedoli
      aba
    • lamciad Re: Starania Listopadowe 17.11.06, 11:05
      No i sie wzielam za robotesmilePostanowilam przejsc calusienki cykl z testami
      owulacyjnymi.To sobie strzelilam wczoraj w 3 dcwinkWyszly mi dwie kreski,ale jedna
      jasniejsza,wiec negatywny(to bym sie zdziwila jakby byl pozytywny).Dzis rano
      zmierzylam temp.i wyszlo 37st.
    • karolata Re: Starania Listopadowe 19.11.06, 08:37
      HEj Kobietki
      Ale w naszym wątku cisza zapadła smile Poza wątkiem wysyp II kresek. Tak bym
      chciała żeby to się rozprzestrzeniło też i na nasz wątek.
      W tym tygodniu idę do gin-już nie mogę znieść bólu - nie- bólu jajnika. Nie
      jestem pewna czy toboli jajnik czy zrosty na bliźnie po wyrostku.Muszę to
      sprawdzić bo m.in. przeszkadza mi to w staraniach. Mówię Wam koszmar.
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 19.11.06, 10:36
      Witaj karolata
      No cisza bo pewno wszystkie czekają albo na efekty staranek albo na
      starnka ....tak jak ja u mnie 5 dc i niedługi zaczynam z testami owu ciekawe
      czy coś pokażąsmile
      Owu mam pod koniec listopada więc zostanę na tym watku.
      pazdrawiam
      asia
      • lamciad Re: Starania Listopadowe 19.11.06, 11:01
        U mnie 6dc,wiec na razie rowniez czekam na bardziej "gorący okres"smile)Poki co
        mierzę temperaturkę,cały czas powyżej 37st-bynajmniej mierzone nie pod paszkąwink
        Ale nie należy to do najprzyjemniejszych czynności.Cóż,mam nadzieje,że cel
        uświęca środki.
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 19.11.06, 11:52
      Lamcid a testy już robisz?bo coś pisałaś ze cały czas będziesz używać?
      Ja na moich wyczytałam że nie mozna robić ich rano najlepiej popołudniu!A już
      pod żadnym pozorem z pierwszego rannego moczusmiledobrze że się dokładnie
      wczytałam w ulotkę bo znając zycie robiłabym od rańca! Ja zaczynam z testami za
      10 dni.
      Powodzenia w starankach.
      asia
      • lamciad Re: Starania Listopadowe 19.11.06, 12:22
        Asiu,faktycznie miałam je robić od początku cyklu,ale stwierdziłam,że pi razy
        oko wiem kiedy jest u mnie owulacja,wiec zamierzam zaczać testować za 5
        dni.Dobrze,że napisałaś o testowaniu popołudniem,bo ja też pewnie bym z rańca
        sikałasmile)))
        Pozdrawiam
        • gochach Re: Starania Listopadowe 19.11.06, 22:13
          u mnie dzisiaj 19dc ale czy cos dzisiaj z tego będzie to nie wiem. Głowa mi
          pęka i ogólnie jestem padnięta. dzisiaj mojemu synkowi wyszedł siódmy ząb a
          niestety każdy ząbek bardzo źle znosi. Prawie cały dzień ma 39 gorączki a
          momentem dochodziło i do 39,6. Mąż już śpi ale chyba jednak go obudze bo szkoda
          przegapić dzień a przytulanko mieliśmy dwa dni temu także dłużej nie mozna tego
          przekładać.ŻYCZE wam dziewczyny miłej i OWOCNEJ nocki.
    • emilka2007 Re: Starania Listopadowe 20.11.06, 08:30
      Witam dziewczyny
      u mnie dzisiaj 30dc, w piatek miala przyjsc @, ale nie przyszla smile
      Mam 26 dniowe cykle, ale nie nakrecam sie. Podbrzusze raz boli, raz nie.
      Dzisiaj sie czuje jakby @ miala przyjsc zaraz. Poczekamy, zobaczymy co i jak.

Jak mi sie zacznie nowy cykl, to w 3 dniu lece do gina na badanie krwi.

Pozdrawiam
      • cayenne78 Re: emilko 20.11.06, 10:55
        A czemu do gina? To na badanie krwi nie idzie się do laboratorium? Pytam, bo
        sama zamierzam w 3dc o ile taki będzie smile pójść na badanka.
        • zazuzina Re: Starania Listopadowe 20.11.06, 11:36
          i już po staraniach listopadowych, od dwóch dni napieprzał mnie brzuch, wczoraj
          miałam jakieś coś dziwnego taki jakby czerwonawy śluz i to samo dzisiaj tak
          więc @ się zjawiła, trochę dziwacznie bo mnie nigdy brzuch wcześniej nie bolał
          tylko na drugi dzień @ i zwykle przychodziła w terminie a miała być dopiero
          jutro
          no cóż wcześniej pozbyłam się złudzeń
          no cóż spadam na grudzień
          powodzenia dziewczyny
          Aga
        • emilka2007 Re: do cayenne 20.11.06, 20:03
          hi, ja mieszkam w Niemczech, gin kazal przyjsc w 3-4dc. Nie wiam jak to je w
          Polsce z tym badaniem smile

Pozdrowienia
      • oska81 Re: Starania Listopadowe 20.11.06, 16:29
        Hejka
        u mnie z kolei 31dc, cykle srednio 30-dniowe, w ogóle się nie łudzę, że mogłabym
        być w ciąży, owu w tym cyklu nie było, mam nadzieję, że długo się nie opóźni,
        jak nie przyjdzie w ciągu 10 najbliższych dni to idę do gina po jakieś proszki
        na wywołanie, bo nie chcę czekać ze starankami. Najgorsze, że nie mam żadnych
        objawów na zbliżającą się @, absolutna cisza, testu nawet robić nie będę, bo
        szkoda go marnować. Jestem troszkę zdołowana, ale myślałam, że będzie gorzej.
        Teraz tylko szybciutko dostać @, a zaraz po niej w dalsze boje o maleństwosmile
        Pozdrawiam
        • karolata Re: Starania Listopadowe 20.11.06, 18:18
          Witam moje niestrudzone w boju o nowe życie Koleżanki smile
          Dziś już chyba odpisałam na wszytskie ciekawsze wątki więc jakbym mogła opuścić
          nasz bez słowa.
          A poważnie mam dobry humor - zaczyna mi się syndrom "niezamykającej się
          lodówy" - przed chwilą żarłam oliwki na zmianę z waflem smile - czyli syndrom
          nadciągającej @ - CHyba minął mi już dołek po braku owu i teraz nawet nie myślę
          o staraniach podczas ns (bo dns -wykluczony - teraz za bardzo bolą mnie piersi-
          sorry za szczerośćwink
          Już jedną noga jestem na grudniowych - i cholera wie po co zawracam Wam tu
          jeszcze głowę - ale tak mi tu dobrze że chciałabym tu przycumować - ale... i ta
          owu...szyki mi pomieszała.
          pzdr Karo
        • cayenne78 Re: Starania Listopadowe 20.11.06, 20:49
          a skąd wiesz że owu nie było?
          • karolata Re: Starania Listopadowe 20.11.06, 22:08
            Nie było skoku temperatury, a pomimo tego że jest teraz - ale nieznaczny - to i
            tak mam mieć @ w weekend i faza wyższej temp trwałaby tylko 7 dni a to
            niemożliwe sad chyba raczej
            • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 20.11.06, 22:40
              Karolata, a czemu jesteś taka pewna, że okres będzie w weekend? Jakie masz teraz
              temperatury od 19dc - mam tu kartkę z twoim wykresem, ktory sobie narysowałam
              wcześniej - chętnie go uzupełnię i zerknę smile Jakiej długości masz na ogół fazy
              lutealne?
              • karolata Re: Starania Listopadowe 21.11.06, 13:43
                Dzwoneczku napiszę CI te moje tempery ale kurcze po pracy - mam pod poduchą
                notes a teraz zapiernicz taki że hej. smile)
                i muszę już niestety uciekac do pracy bo mnie oskurują. Szefu wrócił sad i po
                sjeście.
                Zajrzyj tu później jak możesz - po 16.00 smile)
                papa
    • emilka2007 Re: Starania Listopadowe 21.11.06, 08:29
      Witam dziewczyny,

dzisiaj 31dc. Tak sie zastanawiam czy testowac czy nie.????

Faza lutealna trwa juz 12 dni, a tak zawsze 9-10. Moze sie juz w koncu organizm
      po tych tabsach wyregolowal? A moze sie udalo? No nie chce sie nakrecac.

Wedlog owu to @ powinna przyjsc jutro.
      Chyba z tym testowaniem odczekam, jak do piatku @ nie przyjdzie to w sobote
      testuje
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 21.11.06, 09:06
        To trzymam kciuki Emilka. Też bym poczekała z testowaniem jeszcze chwilę na
        twoim miejscu.
        A u mnie dziś obiecujący 10dc. Trza się brać do roboty smile
        • emilka2007 Re: Starania Listopadowe 21.11.06, 09:19
          Dzwoneczku zycze przyjemnej pracy smile
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 21.11.06, 09:26
      Emilka trzymam kciukasy za Twój test i za Dzwoneczka staranka! kiedyś przecież
      musi Nam się udać , nie?
      Ja na razie żyję po Bożemu , co prawda miałam się wstrzymać ze starankami do
      owu ale oczywiście już czekała nie będę bo nie wytrzymam , stwierdziłam że jak
      mi się chce sexić teraz to nie będę nic odkładała na pózniejsmileco ma być to
      będzie!
      asia
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 21.11.06, 09:33
        No pewnie, jak się chce to nie ma co się powstrzymywać i na odwrót. Trzeba się
        kochać a nie robić dzieci. Dziecko ma być wynikiem miłości a nie zimnej
        kopulacji. A mi się właśnie jakoś niezbyt chce i to od początku cyklu. Nie wiem
        co to ma znaczyć. Przed @ baaardzo mi się chciało uncertain Ale mam nadzieje, że mi
        sie zaraz zachce smile
    • eva29 Re: Starania Listopadowe 21.11.06, 09:43
      dopisuje sie i ja. Dzis 22 dc. Zastanawiam sie kiedy moge zrobic test. Kurde n
      atescie napisane jest ze wykrywa juz 4 dni po zapłodnieniu ale to chyba takie
      małe kłamstwo. smile pozdrawiam i zycze powodzenia wszystkim
      • joanna238 Re: Starania Listopadowe 21.11.06, 11:46
        Eva u mnie 21 dc i ten sam problem co u ciebie,też nie wiem kiedy najwcześniej
        można zatestować , zastanawiam sie nad wynikiem bety tylko tez nie mam pojęcia
        czy nie za wcześnie?Jaki test kupiłaś?
        Mam nadzieje ze sie udasmile
        • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 21.11.06, 11:56
          Najlepiej testować najwcześniej w terminie spodziewanej miesiączki jeśli nie
          przyjdzie, albo później. Wczesniej negatywny wynik często bywa fałszywy. A i w
          terminie miesiączki też się to zdarza. A beta hcg podobno najwcześniej 10-12 dni
          po owulacji.
          • joanna238 Re: Starania Listopadowe 21.11.06, 12:16
            Dzieki blaszany dzwoneczku za konkretną rzeczową odpowiedz smile
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 21.11.06, 09:44
      Ooo bo to dzwoneczku tak zwykle bywa ja parę m-cy to z męzem się nie mogłam
      zgrać jak on chciał to ja nie chciałam i na odwrót, awantury tylko przez to
      były bo wiecznie o coś do siebie pretensje mieliśmysmile a Ty się nakręcaj powoli
      bo potem będziesz żałować że nie skorzystałaś z okazji a już ostatni cykl
      miałaś w plecy.
      Pozdrawiam
      • emilka2007 Re: i znowu nic ;((((((((((((((( 21.11.06, 10:49
        Przed chwila zauwazylam brazowe plamienie, to pewno i @ przyjdzie.

No nic, we czwartek lece na badanie krwi, w koncu bede wiedziala w czym jest
        problem.

Ale sie ciesze, bo faza lutealna wydluzyla sie do 11 dni ( co cykl o 1 dzien ),
        to chyba dobry znak, no nie?

Na razie nie rozpaczam, ale to tez jeszcze przyjdzie. Myslalam ze bedzie
        sierpniowy dzidzius, maz ma w sierpniu urodzinki. No ale widocznie nie mialo
        byc crying .

Niestety bede musiala sie przeniesc na grudniowe staranka. Ale bede wam
        towarzyszyc

Trzymam za was kciuki

Pozdrawiam
        • emilka2007 Re: i znowu nic ;((((((((((((((( 21.11.06, 11:08
          Zawsze tempka przed @ spadala o 0,1-0,2°C, a teraz tylko o 0,5°C.
          No ala kazdy cykl jest inny.
    • ja-goda1 Re: Starania Listopadowe 21.11.06, 13:47
      Cześć Dziewczynkismile
      Zgodnie z obietnicą podczytuję i trzymam kciuki. Mi sie udało zaciażyć na
      przełomie października i listopada, ale jeszcze świeże w pamieci emocje w
      oczekiwaniu na owulację i dwie kreseczki.
      Dzwoneczku, jak sie spisuje nowy termometr??
      Aba - napisałam na październikowych, testy owu są jak nabardziej pomocne, tylko
      trzeba testować zgodnie z instrukcjąsmile Trzymam kciuki i pozdrawiam
      A gdzie sie Alela podziała??
      Pozdrawiam wszystkie kobiety starające sie w listopadzie, trzymam kciuki i
      wysyłam fluidy ciążowe w ilościach hurtowych.
      Aga
      • karolata Re: Starania Listopadowe 21.11.06, 13:56
        Aga to ja jeszcze na te fluidy sie załapię i spadam do pracy smile)
        Szczęśliwych 8-mniu pozostałych miesięcy ciąży smile)
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 21.11.06, 13:55
      Cześc Agniesiu
      Jak widzisz my tu cały czas walczymy,wierzę że w końcu się uda!
      Ja własnie będę w tym m-cu próbowac z testami zobaczymy co z tego wynikniesmile
      Super że u Ciebie wszystko ok że dobrze się czujesz,pisz do Nas co jakiś czas!
      Emilko - trzymam za Ciebie kciuki może taki mały spadek temp o niczym nie
      świadczy?
      asia
      • eva29 Re: Starania Listopadowe 21.11.06, 14:41
        Kupiłam test Quick Vue najbardziej sie z nimi zaprzyjaźniłam smile. Od wczoraj mam
        straszne napady złosci. Tego to jeszcze u mnie nie było. Dzis kazałam mezowi da
        mi sie pobic, ale pojechałam z córa na sale zabaw to sie troche rozładowała.
        Joasiu a kiedy zamierzasz testowac? Ja chciałabym zaczekac do ok 8 grudnia bo
        wtedy mam urodzinki, chyba ze wczescniej..........Zobaczymy.
        • joanna238 Re: Starania Listopadowe 21.11.06, 15:01
          Ja urodziny mam po jutrze 23.XI ale to za wcześniena testowaniesadszkoda,ja bym
          chciała jak najszybciej ale blaszany dzwoneczek odarł mnie ze złudzeń i
          testować będę chyba dopiero w teminie @ tj za tydzień chyba że w piatek nie
          wytrzymam i polece na bete , ale w piatek zły początek wiec chyba pozostaje mi
          czekaćsadstraszne to czekanie
          • emilka2007 Re: Starania Listopadowe 21.11.06, 18:43
            No to plamienie to takie minimalne. Wkladka czysta tylko na papierze toaletowym
            troszeczke.
    • lamciad Re: Starania Listopadowe 21.11.06, 19:07
      I masz babo placek.Wzięłam się i rozchorowałam.Nie zaszczepiłam się przeciwko
      grypie,bo starania były od września.Nie myślałam,że nam się zejdzie.No i teraz
      klops.Aczkolwiek cały czas mam nadzieję,że to może jakaś niegroźna infekcja i
      szybko sobie precz pójdzie.
    • emilka2007 Re: dziewczyny, 21.11.06, 20:24
      chyba jutro zrobie test. Ale mam stracha jak nie wiem.
      To plamienie takie minimalne jest, jakos na @ sie nie czuje.

Cala sie trzese.

Pozdrawiam
      • oska81 Re: dziewczyny, 21.11.06, 21:25
        Emilko, trzymam kciuki, oby wynik był pozytywnysmile

A ja łapię coraz większego doła, stałam się nerwowa i to bardzo, zaczyna mnie to
        wszystko wkurzać!!Gdyby chociaż te pieprzone @ były regularnie, a tak to teraz
        nie wiem kiedy przyjdzie, w poprzednim cyklu dostałam pierwszy raz w życiu
        normalnie i myślałam,że już będzie tak zawsze, a tu znowu kicha, cykl stracony,
        nie wiadomo kiedy zacznie się kolejny. Dziś mój 32dc cisza jak makiem zasiał. W
        ogóle to przełamalam się i zrobiłam dziś rano test, powiedziałam sobie, że może
        jakiś cud się jednak zdarzył i wyszła jedna piękna krecha, nawet głupiego cienia
        nie bylo, NIC! zresztą co ja się spodziewałam, glupia jestem, aby przez ten test
        jeszcze bardziej się zdołowałam. Na to wszystko jestem przeziębiona, z nosa mi
        kapie, gadać nie mogę, bo gardło zawalone...ech...sad(((

Czekam na pozytywne wieści od Was dziewczyny.
        Pozdrawiam
        Aga
        • cayenne78 Re: dziewczyny, 21.11.06, 22:24
          nie łam się! damy radę, kiedyś na pewno się uda smile. Pamiętam, że w zeszłym
          cyklu równo testowałyśmy, ale szczęściaro dostałaś normalną @ a ja po 36
          dniach! no i teaz masz 32 dc a jak raptem 26..., te przedłużające się cykle to
          chyba stres i nakręcanie się - nie miałam wcześniej takich długich.
          Trzymaj się!
          • emilka2007 Re: dziewczyny, 22.11.06, 05:39
            Wlasnie @ przyszla, bardzo mnie brzuch boli. W piatek lece na badanie krwi.

Trzymam za was kciuki

• karolata Dzwoneczku 22.11.06, 08:27
              Wczoraj cierpiałam migrenę sad i nic już nie zdołałam zrobic juz nic.
              Poniżej moje tempki od 19 dc - tylko nie zapisywałam obserwacji śluzu.
              19 - 36,3
              20 - 36,5
              21 - 36,5
              22 - 36,6
              23 - 36,6
              24 - 36,7
              25 - 36,5
              (dzis) 26 – 36,6
              Co myślisz?
              Emi uszy do góry - w końcu i my bedziemy w ciąży smile) na pewno!
              pzdr
              • blaszany_dzwoneczek Re: Dzwoneczku 22.11.06, 10:26
                Karolatko, no widzisz - poszło do góry i wygląda to całkiem skokowato, że tak
                powiem smile Kto wie, może owulacja była w okolicy 18-19dc? Ja bym na to stawiała.
                Zupełnie nie wiesz jak było ze śluzem, to by pomogło się upewnić? Jakiej
                długości miewasz fazy wyzszych temperatur zazwyczaj? Policz sobie od 19dc i
                wypadnie Ci wtedy termin miesiączki prawdopodobny dla tego cyklu. W każdym razie
                nijak nie wygląda to jak wykres cyklu bezowulacyjnego smile
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 22.11.06, 10:52
      hej kobitki
      Emilko - nowy m-c nowe starania trzeba być dobrej myśli, głowa do góry będzie
      ok!
      Dziewczyki kochane czy słyszałyscie moze o tym że wiesiołek potrafio przesunąć
      owulacje? czytałam o tym ostatnio i nie wiem czy to prawda? jeżeli prawda to
      jakiś bezsens go brać? już głupia jestem.
      może coś wiecie?
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 22.11.06, 10:56
        Ja tylko słyszałam, że wiesiołek śluz płodny poprawia.
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 22.11.06, 11:00
      Czesć dzwoneczku
      No własnie ja też ale wczoraj wyczytałam że jakies cuda sie po nim dziewczynom
      dzieją przedłuża cykle,owu ,mi co prawda nic nie przedłużył ale dobrze się po
      nim nie czułam cycki myslałam ze mi eksplodują i brzuch mnie strasznie bolał od
      połowy cyklusmile
      a jak tam dzwoneczku ochota na staranka wróciła?
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 22.11.06, 11:10
        Chyba wróciła smile Tylko mąż mi wraca po nocy wykończony. Wczoraj nawet ochota
        obustronna była, ale jakoś nam nie wyszło.
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 22.11.06, 11:15
      Czasem tak bywa , nic na siłęsmile
      To powodzenia życzę.
      asia
      • karolata Re: Starania Listopadowe 22.11.06, 12:16
        Dzięki Dzwoneczku. Moje fazy wyższej tepmery sa min 10 dni max było kiedyś 17
        ale zazwyczaj to zamykają w pzredziale 13-15 dni.
        A ten śluz to taki dziwny był - mętny ale nie mleczny.I raz był raz było sucho.
        A co do wiesiołka - to słyszałam że wzmaga produkcję estrogenów - ale nie wiem
        czy wpływa to na przedłużenie czasu przed owulacją.
        pzdr
        • oladr1 Re: Starania Listopadowe 22.11.06, 12:36
          Cześć dziewczyny, postanowiłam do Was dołączyć, i razem z Wami ponakręcać
          ciążowo. Listopad jest naszym 1 miesiącem starań.Mam małą nadzieję, że się udasmile
          To mój 15 dc. Sluzu ani trochę, temp podskoczyłą nieznacznie: z 36,6 do 36,8
          (wczoraj)Dziś również temp 36,8.Trochę śluzu zauważyłam 8 i 9 dc- co wydaje mi
          się dziwne, a temp miałąm na poziomie 36,3sad Od jutra zaczynam brać Luteinę ( do
          25 dc) bo mam problem z plamieniami przedmiesiączkowymisad
          U mnie ze śluzem marnie, prawie wogóle go nie mam. O wiesiołku słyszałam, że
          poprawia śluz. Słyszałam, że wiesiołek można brać tylko do owulacji, a
          zamiennikiem wiesiołka może być siemie lniane, które można brać cały cykl.
          Nie wiem, jestem jakaś dziwna, czy też tak macie? Doszukuję się cały czas jakiś
          objawów ciążowych, a tu nic, nic nie boli, nic nie ciągnie w dole
          brzucha...nic.Tylko trochę sutki są wrażliwe...Pozdrawiam Was serdecznie,
          piszcie co u Wassmile
    • aba1122 Re: Starania Listopadowe 22.11.06, 12:46
      Cześć Oldar
      Fajnie ze dołączasz do Nassmile co do wyszukiwania objawów ciążowych to jak
      najbardziej my tu wszystkie się tak zachowujemy i nakręcamy, z tą tylko róznicą
      że u niektórych z Nas są one objawem faktycznej ciąży a inne wyszukują sobie
      objawy wirtualne tak jak np ja od trzech m-cysmile także masz jak najbardziej
      prawidłowe reakcje.
      Powodzenia w starankach.
    • oladr1 Re: Starania Listopadowe 22.11.06, 13:00
      Hej, ja jak na razie nie mam żadnej dietki, w tym miesiącu łykam tylko folik i
      magnez z wit b6.Nie trzymam żadnej diety, jem to , na co mam ochotę, wystrzegam
      się tylko jakiś Mc Donaldów, chipsów, coli.
      Dziewczyny, powiedzcie,może to głupie pytanie, ale:
      1 tydzień ciąży, to jest 1 tydzień od zapłodnienia, owulacji, czy czego?
      Co do badań, to trochę więcej niż pół roku temu robiłam badania na różyczkę,
      toksoplazmozę i cytomegalię. W tych badaniach wyszło mi, że z różyczką miałam
      kontakt, a z pozostałymi nie.Ostatnio byłam na USG dowcipnym, prawy jajnik miał
      wymiary górnej granicy, widać w nim było pęcherzyk Graffa.Jesli chodzi o
      badania, to ja robiłam takie. Aha, i jescze rok temu szczep[iłam się przeciwko
      żółtaczce.to tyle, pozdrawiam.
      • magda.ciszek.6b3 Re: Starania Listopadowe 22.11.06, 13:12
        oladr1 napisała:

> Dziewczyny, powiedzcie,może to głupie pytanie, ale:
        > 1 tydzień ciąży, to jest 1 tydzień od zapłodnienia, owulacji, czy czego?

To jest tak głupawo, że tygodnie ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej
        miesiączki. Czyli wychodzi na to, że pierwszy tydzień ciaży to jest jeszcze
        przed staraniami. A ledwie dowiesz się o ciąży, to okazuje się że to już min.
        4tc. Jest to moim zdaniem idiotyczne i mój logiczny umysł cały czas pozostaje w
        stanie dysonansu poznawczego, odkąd dowiedziałam się, że tak to się powszechnie
        liczy. Ale nie pozostaje nic innego jak się do tego przyzwyczaić...
        • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 22.11.06, 13:13
          To byłam ja, ech, wydało się smile
          • joanna238 Re: Blaszany dzwoneczku 22.11.06, 16:07
            Jak to z ta tempką dziś 22 dc wczoraj temp.37,2 i taka od tygodnia co to
            znaczy???
            • blaszany_dzwoneczek Re: Blaszany dzwoneczku 22.11.06, 16:26
              Zapewne znaczy to, że jesteś w fazie poowulacyjnej. Zapewne, bo za mało danych
              podałaś. Jeśli mierzysz temperaturę, to daj wszystkie pomiary, z pierwszej
              połowy cyklu też. Bo te wyższe temperatury z drugiej fazy mają być wyższe
              względem temperatur sprzed owulacji. Wtedy można okreslić kiedy był skok, a więc
              kiedy mniej więcej owulacja. I potem wyliczyć sobie kiedy spodziewać się
              miesiączki w tym cyklu (jeśli się obserwowało w ten sposób wiecej cykli). Nic
              więcej z tego nie wywnioskujesz - przed spodziewanym terminem miesiączki takie
              temperatury nie świadczą w żaden sposób o ciąży ani też o jej braku, a
              dziewczyny często nakręcaja się zmierzywszy parę razy temperaturę i zobaczywszy
              na termometrze 37. Jak naliczycsz tych wyższych temperatur więcej niż 18 to
              wtedy można podejrzewać ciążę.
              • joanna238 Re: Blaszany dzwoneczku 22.11.06, 16:47
                Dzieki, jak zwykle jesteś dzwoneczku konkretny smile
                • magda.ciszek.6b3 Re: Blaszany dzwoneczku 22.11.06, 16:51
                  joanna238 napisała:

> jak zwykle jesteś dzwoneczku konkretny smile

A to źle? smile
                  • blaszany_dzwoneczek Re: Blaszany dzwoneczku 22.11.06, 16:52
                    No i żegnaj anonimowości... Tak to jest jak się ma kilka nicków uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka