eva29 Re: Starania Listopadowe 22.11.06, 19:53 Dzwoneczku Ty chyba zawsze tu bedziesz dzwoneczkiem Mam pytanko czy mogła bys spojrzec na moj wykres. Wiem ze nie był mierzony od poczatku ale... Ty zawsze wiesz co i jak. 14dc-36,9 15-37,0 16-36,9 17-37,1 18-37,2 19-37,2 20-27,3 21-37,1 22-37,3 23-37,5 Dodam ze w 14 dc straszliwie bolał mnie jajnik ale to tak strasznie ze sprawiało mi to problemy przy siadaniu. Bardzo ci dziekuje za wszelkie info Odpowiedz Link Zgłoś
gochach Re: Starania Listopadowe 22.11.06, 20:10 powiedzcie mi kiedy można zrobic badanie krwi, tzn kiedy wychodzi wynik prawidłowy po zapłodnieniu Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Re: Starania Listopadowe 22.11.06, 21:54 Ee tam nie przejmuj się nasz Dzwoneczku nickami kto by tam zwracał uwagę na to skoro mamy wszystkie inny CEL Ja dziś cierpię od 3 godzin boleści brzucha. Bolał mnie już wczoraj ale stwierdziłamże to wątroba a dziś wydawało mi się że od nerki mi promieniuje a teraz to już cała jama mnie boli. To na tą wstrętną @ wiem to - już ja to wiem.Idę napić się herbatki. Mój mąż dziś zajęty papierzyskami i chyba pierwszy raz się cieszę bo dziś nici z tego na "es" przez ten brzuch. o a mnie się wczoraj śniła śliczna ciemnowłosa dziewczynka w wieku 6-może7 miesięcy - niby że moja córeczka. Boże już na pewno poczekam na nią tak długo jak będzie trzeba bez żadnego marudzenia byleby tylko zdrowie jej dopisywało. W moim śnie była taka śliczna, sama już siedziała. ale się rozpisałam. Śniłyście tak kiedyś? Przez tą pogodę łapię doły i częściej i bardziej dotkliwie doskwiera mi pustka Słodkich snów życzę Odpowiedz Link Zgłoś
fryga29 Re: Starania Listopadowe 23.11.06, 09:31 cześc kobitki dawno mnie nie było bo mój komp mi padł.czekam na naprawę.ale ja nie o tym.chciałam się pochwalic że jenak się udało.hurra.przesyłam popozdrowionka.jak bedę miała dostęp do kompa napiszę więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 23.11.06, 11:04 Eva, jednak trudno mi coś powiedzieć bez informacji o wcżeśniejszych temperaturach i o śluzie. Bo tak to te 36,9 z 14dc to może być zarówno już wyższa temp. po skoku po owulacji, a może być to jeszcze niższa temp. przedowulacyjna, a skok dopiero np. 18dc (37,2). Dlatego zawsze trzeba mieć taką temperaturę z czym porównać - skok w okolicy owulacji pokazuja przynajmniej 3 temperatury wyższe o co najmniej 2 kreski (przynajmniej trzecia musi być wyższa o te 2 kreski) od najwyższej z sześciu temperatur przed skokiem. A w razie kilku takich podskoków - jak u Ciebie - bardzo pomocna jest obserwacja śluzu. Bo skok temperatury występuje najczęściej po ostatnim dniu wystepowania śluzu płodnego - wtedy widać jak na dłoni, że odbyła się owulacja, a nie jest to jakiś nic nie znaczący podskok temperatury. To co podałaś, to niestety za mało informacji, i w dodatku wyrwane z kontekstu, żeby można było to zinterpretować. Jedyne co można powiedzieć, to że najprawdopodobniej jesteś w fazie poowulacyjnej i można przypuszczać, że owulacja się odbyła, bo temp. dość wysoka - ale pewności nie ma (patrząc na wykres) bo nie widać jednoznacznego skoku. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Listopadowe 23.11.06, 10:19 Fryga rozumiem że udało Ci się zajść ? jeśli tak to gratulacje! Kurcze kiedy Wy mi tak będziecie gratulować? szczerze mówiąc już nie mogę się tego dnia doczekać! na razie znów czekam tym razem na owu , po niej czekanie na efekty i tak wkółko ciągle trzeba na coś czekać ! a ja taka niecierpliwa jestem! Powodzenia w starankach asia Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Starania Listopadowe 23.11.06, 13:08 U mnie choroba na szczescie okazala sie byc jednodniowaOd dzis (10dc) zaczynam testowac owulacyjnymi.Zobaczymy co z tego bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
eva29 Re: Starania Listopadowe 23.11.06, 14:21 Dzwoneczku bardzo ci dziekuje i nastepnym razem sie poprawie i bede mierzyc od poczatku. A jesli chodzi o sluz to w 15 dniu sie skonczył. Wiecie co moja córa dzis zrobiła połamała swoje łózeczko. Nie wiem jakim cudem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eva29 Wszystkiego Najlepszego Dla... 23.11.06, 14:23 Joanny 238 Zycze ci zdrówka, szcześcia i oczywiscie spełnienia marzeń. Wszystkiego co najlepsze. Sciskam mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna238 Re: Wszystkiego Najlepszego Dla... 23.11.06, 14:49 Dziekuje bardzo eva mam nadzieje że sie spełnią. Odpowiedz Link Zgłoś
eva29 Re: Wszystkiego Najlepszego Dla... 23.11.06, 14:51 Napewno, ale trzeba czasu. Jak na razie jestesmy w takiej samej sytuacji. Jak u cIebie? Ilu dniowe masz cykle? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna238 Re: Wszystkiego Najlepszego Dla... 23.11.06, 15:59 Kiedyś miałam zawsze 28 dniowe,ale od porodu jeszcze do tego brałam po drodze Harmonet pochrzaniło sie wszystko, zdarzył sie i 26 i 30 dniowy chociaz 2 ostatnie równo 28 dni wiec to dopiero cyrk nie wiadomo co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
eva29 Re: Wszystkiego Najlepszego Dla... 23.11.06, 16:07 U mni ejest podobnie ostatni miałam 33 a wczesniej 27. MI sie tak pochrzaniło po poronieniu. Ale zobaczymy. A kiedy testujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna238 Re: Wszystkiego Najlepszego Dla... 23.11.06, 16:32 Ja to bym chciał już ale wiem że za wcześnie tak myślę o tej becie???może,ale chyba poczekam do terminu @ zakładając cykl 28 dniowy, zobaczymy ciebie tez kusi? Odpowiedz Link Zgłoś
karolata dla Joanny :) 23.11.06, 16:26 serdeczne życzenia urodzinowe moja rówieśniczko i życzę Ci z całego serca byś dostała ten najbardziej wymarzony PREZENCIK - ode mnie masz uściski i pozdrowienia ) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna238 Re: Karolata 23.11.06, 16:42 Dziekuję za zyczenia. Tyle życzeń dzisiaj....może sie spełnią.... Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Joanna 23.11.06, 17:04 wiesz ja chyba przegapiłam OWU o ile w ogóle była. Wydłużyła mi się faza przed owulacją a później nie miałam objawów śluzu i chociaż skoczyła temp - nie pamiętam już czy wtedy się staraliśmy czy nie więc już zapisuję się pomału do grudniowych - a tak mi szkoda - bo fajnie tutaj jest Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Re: Karolata 23.11.06, 17:06 a co do życzeń - myślę że do szczęścia brakuje by spełniło się TO jedno właśnie życzonko ) i ufam że na pewno tak będzie ) i wtedy też tu będę żeby raz jeszcze złożyć Ci życzonka ) To który dc masz teraz że Cię tak korci ) Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: :) 24.11.06, 11:20 Witam dziewczyny, bylam na badaniu krwi. Wyniki beda za 4-5 dni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Re: :) 24.11.06, 11:56 Cześć Emi badałaś poziom hormonów? w zasadzie to powinnam już rzucac cumy na grudniowe ale jakoś ciężko mi rozstawać się z kolejnym mijającym miesiącem starań Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Listopadowe 24.11.06, 12:48 To tak jak ja owu mam przełom listopada/grudnia i tak jedą nogą jestem tu a drugą tam, mi cały czas wychodzą przełomy,chyba utworze nowy wątek ,,Starania przełomowe,, bo ja cały czas nie mogę się przypisać do żadnego m-ca hi hi. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Listopadowe 24.11.06, 19:15 Witajcie Dziś mój 35dc, nic się nadal nie dzieje, jedyne co to poprawiło mi się samopoczucie, bo muszę przyznać, że doła miałam strasznego. Tempka na poziomie 36,7-36,5, ale nie sugeruje się nią, bo jestem strasznie przeziębiona, tak sobie mierzę, bo wpadłam w nałóg Czekam cały czas na @, czekam do przyszłego piątku, a potem do lekarza biegnę, chcę się w końcu dowiedzieć, co się dzieje. W poniedziałek chcę jeszcze raz zatestować, aby mieć już pewność, to będzie 38dc. Zobaczymy. Pozdrawiam, trzymam kciuki za nas Aga Odpowiedz Link Zgłoś
matala6 Re: Starania Listopadowe 26.11.06, 12:17 Testowalam we wtorek i w srode z rana i byly dwie kreski ) Jestem przeszczesliwa!!!!!!!!! Nie udawalo sie przez podwyzszona prolaktyne Sle do Was dobre fluidki ------------------- i wierze, ze i Wam sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Doradżcie MI proszę 27.11.06, 07:49 Hej. Słuchajcie to jest dobra zagadka. Od „domniemanej” owu z 18 dc – temperatura nie osiągnęła ani raz 37 C, poza tym przedwczoraj miałam 36,2 ( pomiar o 5.00 godz,) przedwczoraj wczoraj 36,2 – tez pomiar o 5.00, Dziś zmierzyłam o 6.00 i mam 36,1 – no i dziś zrobiłam test – II. No i co myślec o tej temperaturze? Przecież test ma wiarygodnośc 99% W 25 dc – bolał mnie brzuch – to był taki „słodki” ból – może implant. Jakie jest Wasze zdanie? Pzdr Karo Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Doradżcie MI proszę 27.11.06, 09:59 Hej, faktycznie brzmi to dosyć niejasno. Ale jak są dwie kreski to chyba możesz się cieszyć? )) > temperatura nie osiągnęła ani raz 37 C, Nie musiała - to nie problem, temperatura w drugiej fazie musi być wyższa od tej z pierwszej fazy, ale ponieważ masz niskie temp. w pierwszej fazie, to twoje wyższe temperatury wcale nie muszą osiągać 37 stopni. poza tym przedwczoraj miałam 36,2 ( pomiar o 5.00 > godz,) przedwczoraj wczoraj 36,2 – tez pomiar o 5.00, Dziś zmierzyłam o 6 > .00 i > mam 36,1 – no i dziś zrobiłam test – II. W które dni cyklu są te temp? Daj po kolei temperatury od 26dc włącznie. Który dc jest dziś? Czy zawsze mierzysz tak wcześnie? Widziałam twojego posta na forum NPR. Wstukaj tam może wszystkie swoje obserwacje po kolei wg dni cyklu: temperatury, śluz, wszystko - tam naprawdę bywają prawdziwe specjalistki, może Ci coś poradzą. Bo ja to tylko na w miarę typowych sytuacjach się znam Pozdrawiam serdecznie i życzę, żeby te dwie kreski okazały się prawdziwymi dwiema kreskami Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Re: Doradżcie MI proszę 27.11.06, 10:54 Poniżej moje tempki od 19 dc - tylko nie zapisywałam obserwacji śluzu. 19 - 36,3 20 - 36,5 21 - 36,5 22 - 36,6 23 - 36,6 24 - 36,7 25 - 36,5 - ból brzucha 26 – 36,6 -trochę śluzu mętnego 27 - 36.5 - trochę śluzu mętnego 28 -36.6 - sucho 29 - 36,4 - sucho 30- 36.2 - trochę śluzu takiego mętnego 31- 36.1 W innych dniach niestety nie zapisałam obserwacji a godziny mierzenia sa dlatego takie że wstawałam dośc wczesnie na autobus. mało snu i stres Boję się i jednocześnie nie chcę się denerwowac. Czekam nadal na @ - potem powtórzę test raz jeszcze. Trzymajcie kciuki za mnie ! Buziaki dla Was Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Doradżcie MI proszę 27.11.06, 11:10 A poza tymi dwoma ostatnimi pomiarami o 5 i 6 godz. - o której godzinie na ogół mierzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Listopadowe 27.11.06, 10:04 O jej karolata jeszcze Ci nie gratuluję ale mocno trzymam kciuki za to żeby była ciąża! a u mnie 13dc i za dwa dni zaczynam z testami (tak z ciekawosci) ciekawe czy coś pokażą(już się tyle negatywnych opini naczytałam że sama nie wiem czy je robić)tylko niepotrzebnie się będę stresować, ale jak już je mam to wypróbuję w tym m-cu. Powodzenia w starankach. asia Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 27.11.06, 10:19 A ja już po staranich raczej. Dziś 16dc, a temperatura już drugi albo czwarty dzień wyższa. Nie wiem do końca jak to interpretować bo 13dc poszła trochę do góry, a 15 jeszcze bardziej. A śluz też jakiś nieewidentny. Więc owulacja zapewne 12 albo 14dc. Na szczęście i tu i tu udało się nam utrafić z kochaniem Więc teraz oczekiwanie... Jakoś tak się ciut bardziej w tym cyklu nakręcam na ciążę niż w poprzednich. No, tak bardzo bym chciała, żeby już się udało! To 4 cykl starań. Mąz kazał mi leżeć po seksie z pupą do góry, hihi. Ja miałam teorię, żeby leżąc na plecach pupa do góry i nogi na ścianę. W poprzednim cyklu ze staraniami nic to nie dało. A mój mąż teraz stwierdził, że trzeba leżeć odwrotnie, na brzuchu z górą kołder i poduszek pod biodrami - on jest bardziej techniczny w naszym związku, więc w tym cyklu wypróbowuję jego metodę )) Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Re: Starania Listopadowe 27.11.06, 17:59 dopiero teraz "na spokojnie" czytam raz jeszcze Wasze posty . HMM Dzwoneczku - Twój małżonek - to niezły strateg jest ) Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Re: Starania Listopadowe 28.11.06, 08:05 Dzień Dobry Wszystkim ) u mnie dziś 31 dc i temp mierzona o 6.20 - 36,8 W każdym bądź razie wczoraj raz jeszcze obejrzałam test i wszystkie pomiary temp. Czekam jeszcze na @ a potem pójdę na betę gdy się nie pojawi a tak mam nadzieję będzie. Wpierniczyłam chyba z 8 kiszonych w papryce ogórków - psychoza. hahaha Lepiej napiszcie co u Was Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 28.11.06, 08:35 Hej. Ja myslę sobie, że można już Ci gratulowac A tamten spadek temperatury po prostu przypadkowy. Mierzone wcześniej niz zwykle, może zmarzłaś w nocy itp... A te ogórki symptomatyczne Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Re: Starania Listopadowe 28.11.06, 08:53 wiesz, już myślałam że podpowiem mojemu mężowi Waszą strategię ) ale... wszystko przed nami teraz czekam na Ciebie i Asię no i na i nasze koleżanki z wątku. Karo Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Listopadowe 27.11.06, 10:37 No to Dzwoneczku wiesz czego Ci życzę? nawet boję się o tym pisać żeby nie zapeszyć! ja też teraz czwarty cykl i też próbuję się nie nakręcać ale nie bardzo mi to wychodzi musimy być dobrej myśli , kiedyś każdej z Nas się uda! Bardzo w to wierzę. asia Odpowiedz Link Zgłoś
eva29 Re: Starania Listopadowe 27.11.06, 13:18 Ja niestety od was odpadam bo dzis przyszla @. Nie wiem dlaczego bo to 27dc. ja juz sama nie wiem raz mam 33 raz 27. Co ja mam robic? Zastanawiałam sie nad testami owu ale nie wiem ile sie tego kupuje i jak sie to stosuje. ZAraz bede płakac mam tak strasznego doła. Czasem mysle ze chyba zrezygnuje z drugiego dziecka ale z drugiej stony....ALe tej drugiej strony jest coraz to mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Listopadowe 27.11.06, 15:58 Eve trzymaj sie i bądz dzielna , musisz dalej walczyćja przerabiałam to dwa tygodnie temu , byłam zdołowana @ i teraz znów próbuje zaciążyć - będę to robić aż do skutku! Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Re: Starania Listopadowe 27.11.06, 17:52 wiecie co - ten mój stres. Spojrzałam raz jeszcze na termometr zapisuje ostatni pomiar tak że po włączaniu go wyświetla i ... źle odczytałam tempe - rano było nie 36.1 - a 36,7 - hmmm )) nic nie napiszę, nie chcę zapeszać. siedzę cicho. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Starania Listopadowe 28.11.06, 10:45 36,7 to juz cos!!!Trzymam kciuki.U mnie tescik owulacyjny pokazal dzis w koncu druga kreske o wiele ciemniejsza niz do tej pory,ale i tak jest jasniejsza niz ta druga.Mysle,ze wieczorem powinna byc takiego samego koloru,bo wedlug moich obliczen owu powinna byc w czwartek rano,czyli 16 dc.Tempka jeszcze ustabilizowana,dzis 36,9. Asiu,a jak Twoje testy??? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek A gdzie Alela? 28.11.06, 13:32 No właśnie. Wróciłaś już czy nie? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Listopadowe 28.11.06, 16:55 Cześć dziewczynki Alela pewno jeszcze leży do góry brzuchem i się opala? ale jej zazdroszcze a mnie własnie dziś podkusiło żeby zrobić test owu w 14dc chociaż powinnam jescze 3 dni poczekać bo mam 32 dniowe cykle i oczywiście wyszło że.....zle zrobiłam! co ja mogłam zle zrobić? przecież do cholery jeszcze umiem 3 krople zakroplić do okienka? głupia jestem teraz , miałam trzy możliwe opcje pierwsza to dwie kreski jedna mocniejsza to owu, druga też dwie kreski tylko jedna jaśniejsza to brak owu i jedna kreska nieważny!i ja miałam jedną kreskę dziewczyny zlitujcie się miała tak któraś? od którego dnia zacząć teraz testować? jestem na siebie zła że kupiłam to badziewie! asia Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 28.11.06, 17:01 A ile toto w ogóle kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Starania Listopadowe 28.11.06, 17:09 Badziewie toto kosztuje na allegro ok.18zl za 6-8 testow. Asiu,Tobie wychodzi niewazne,a mi z kolei non stop(a zrobilam tych testow chyba z 8 szt,bo dwa razy dziennie) dwie kreski z tym ze jedna jasniejsza.A moja kolezanka testuje rowno ze mna i ma za kazdym razem jedna kreske.A w pieruny te wynalazki.Jak mi dzis wieczorem znowu pokaze jasniejsza to piernicze taka zabawe. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 28.11.06, 17:16 Jejku, to brzmi bardziej skomplikowanie niż stara dobra metoda objawowo-termiczna. Ja już sobie wolę wykresik rysować Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Listopadowe 28.11.06, 17:08 dzwoneczku ja zapłaciłam 30 coś zł w aptece + gratis test ciążowy Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 28.11.06, 17:18 Mnie to by było szkoda kasy, na pizzę wolałabym se z mężem pójść, albo co... Ale mam nadzieję, że się jednak na coś Wam zdadzą te testy. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 lamcid 28.11.06, 17:17 to twoja koleżanka ma tak jak ja jedną kreskę-przecież tam nie ma co źle zrobić? bez sensu , stwierdzam że przez te testy tylko się niepotrzebnie denerwuje i nakręcam u Ciebie też wychodzi niewiadomo w końcu co? ja chyba zacznę robić od 17dc i zobaczymy co pokażą , ale już sobie obiecałam że nigdy ich nie kupię? Dzwoneczku napisz mi kiedy najpózniej może wystąpić owu przy cyklach 32-33 dniowych? bo może ja za wczesnie kończe staranka? asia Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: lamcid 28.11.06, 17:23 Nie wiem kiedy najpóźniej. Faza lutealna, czyli poowulacyjna, trwa zwykle 12-16 dni. Ale nieraz i krócej. Krótsza niż 10 dni to już niezbyt dobrze, ale czasem dziewczyny miewaja krótsze, tylko to wtedy trzeba leczyć, bo zarodek ma za mało czasu żeby sie zagnieździć. Aba, jak sie w tym cyklu nie uda, mam nadzieje ze jednak sie uda , ale gdyby nie, to może pomierz teperaturę w nastepnym - na ogół to wszystko widać wtedy jak na dłoni - byle zgodnie ze sztuką mierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Listopadowe 28.11.06, 17:27 Dzwoneczku już tak myslała żeby zacząc mierzyć tylko ja często kończe w nocy w łóżku u córki(jakieś koszmary jej się śnią prawie co noc) i boję się czy jak mnie tak wyrwie ze snu to będę pamiętała o termometrze? bo jak już wstanę to nie można pewno mierzyć? trzeba tylko na leżąco tak? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 28.11.06, 17:40 Nie mam doświadczeń jak to jest z pomiarami przy małym dziecku Ale wiem, że jakoś dziewczyny dobie radzą mimo wstawania w nocy. Za to ja często chodzę spać późno. Jednego dnia np. o 23, a innego o 3 czy 4 w nocy. I to jakoś nie zaburza mi wykresu. Ważne ponoć jest, żeby to była temperatura spoczynkowa, czyli po przynajmniej chyba 3 godzinach snu. Wiem, że jakieś są zasady postępowania nawet przy pracy na zmiany. Jeśli masz wątpliwości, a chciałabyś pomierzyć, to może zapytaj na forum NPR - opisz jakie masz te nocne "przeszkody" - tam Ci doradzą bardziej doświadczone niż ja Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Listopadowe 28.11.06, 17:42 Dzięki dzwoneczku będę musiała się zorientować. Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Starania Listopadowe 28.11.06, 21:40 W koncu udało mi się sprowadzic mój komputer do świata żywychDzwoneczku,ja do moich testów dołączyłam mierzenie temperatury,na razie wygląda to następująco: 5dc 37.2 6dc 37.1 7dc 36.8 8dc 36.9 9dc 36.7 10dc 36.6 11dc 36.9 12dc 37.1 13dc 37.1 14dc 36.8 15dc 36.9 Cykle mam 30 dniowe,czyli owu powinna byc jutro,najdalej pojurze.A testy tego nie wykazuja! Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Listopadowe 28.11.06, 23:51 jestem jestem ,melduje sie !!!! Wrocilam wypoczeta, opalona ale chyba nie zaciazona.. ha haa ale mi sie zrymowalo! U mnie jutro 20dc. Oznak @ jeszcze nie widac ale to jeszcze 8 dni.. Przyznaje siebez bicia nie mierzylam tempki jak sobie obiecalam , wiecie jak to jest na urlopie. Ale sprawdzalam sluz, tzn. zgodnie z instrukcja ze strony intern. NPR od Dzwoneczka i nawet szyjke ale jakos nie moglam sie w tym polapac, wiec gdy poczulam ze jest go duzo jeden raz doslownie jedyny bylo przytulano w 12dc. Niestety z corka w pokoju jakos tak sie nam nie bardzo chcialo... Pozdrawiam Was, Dzwoneczku jak zawsze trzymam kciuki, moze Tobie wreszcie sie uda!Zycze tego nam wszytkim ! Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Listopadowe 29.11.06, 00:02 hej Aba,nie przejmuj sie tymi testami ja juz przestalam zawracac sobie nimglowe, stracilamprzy tym sporo kasy botez kupowalam w aptece, chyba wszystkie marki wyprobowalam. Nie ukrywam, ze przy 1 cizy pomogly mi. po ich uzyciu zaszlam. A teraz nic!!!I raz wyszlo mi 1 kreska ale to dlatego,ze wczseniej pilam duzo wody i innych napojow. Potem juz zawsze dwie, raz jasniesza ale w czasie owu zawsze bardzo intensywna- i co z tego?!nadal sie staramy.Dalam sobie juz totalny spokoj z jakimikolwiek testami. Ale dzieki temu doswiadczeniu lepiej znam swoje cialo, np. w casie owu ( w okolicach) bola mnie jajniki, zauwazylam to od jakis 4 miesiecy. W kazdym razie bedzie dobrze,trzymam kciuki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 29.11.06, 08:37 Witaj! Zupełnie Ci się nie dziwie, że nie mierzyłaś temperatury na urlopie, ja też bym nie mierzyła A ja poki co szyjki nie badam - nie umiem tego zupełnie i nie chce mi się tego robić. Na razie śluz i tempka starcza, ale w razie jakichś problemów ze śluzem nie wykluczam, ale mnie do tego zupełnie nie ciągnie A ten wasz jeden raz, jeśli utrafiony w dobry moment, może być rownie owocny albo i bardziej. Wiesz, silniejsze plemniki, no i na wakacjach, na luzie... A u mnie 18dc - więc czekamy razem ) Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Listopadowe 29.11.06, 11:43 U mnie 19 dc, cos mi sie wczoraj pomylilo, myslalam, ze juz dzis 30 sty a to dopiero 29....jak ten czas wolno leci.. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Listopadowe 29.11.06, 10:47 o witaj Alela - super że odpoczęłaś , odstresowałaś się fajnie chociaż było? ja już mam dosyć tych testów żeby jeszcze były tak wiarygodne jak ciążowe ale one pokazują co chcą! odpuszczam sobie używanie ich bo niepotrzebnie się stresuję, u mnie dziś 15dc więc działam ....zobaczymy co wydziałam ? Dziewczyny będzie dobrze! aba Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Listopadowe 29.11.06, 11:45 hej aba, dopiero teraz dzialasz? pewnie masz dlugie cykle. Sprawdzasz tempke, czy tez sluz? Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Listopadowe 29.11.06, 12:02 tak alela ja mam 32 dniowe cykle więc owu mam 18-19dc, tempek nie mierzę , sluz obserwuje i własnie wczoraj się pojawił , no i jajnik się odezwał więc to chyba to? no więc się staram od wczoraj chociaż na dobrą sprawę mogłabym jeszcze ze dwa dni poczekać ale wole nic nie przeoczyćjakoś tak nie nakręcam się wtym m- cu już się nawet do ginka na grudzień zapisałam może mi hormonki zbada czy wszystko ok? POzdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Re: Starania Listopadowe 29.11.06, 12:58 Hej Kobietki Dopiero oddychłam po młynie jaki mi zafundowali w pracy. Moja tempa się utrzymuje 36.8 dziś rano ) Pobolewa mnie trochę brzuch tak jak na @ - mam taką schize ) - że sprawdzam ( jak jestem w domu) czy ta II ga kreska aby nie znikła ))) aż boję się cieszyc ) pzdr dla WAS WItaj Alela Odpowiedz Link Zgłoś
joanna238 Re: Starania Listopadowe 29.11.06, 13:32 Dziewczynki chyba sie udało, beta w 27 dc 91,29m IU/ml, test z apteki robiony w 29 dc -są dwie krechy, dzwoniłam do gina kazał jutro powtórzyć bete powinna sie podwoić, zobaczymy wszystkie znaki wskazuja na ciąże. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Listopadowe 29.11.06, 15:23 Witaj Karolata, Gratuluje! Rozumiem, ze termin @ juz za toba, czy jeszcze przed? Kiedy zrobilas test? Odpowiedz Link Zgłoś
mika817 Re: Starania Listopadowe 29.11.06, 15:27 Witam,ja zakupiłam sobie nowe witaminki feminatal . Myśle że nie na darmo.) Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Listopadowe 29.11.06, 13:35 ojej joanna to super a długo się staraliście? używałaś może testów owu? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna238 Re: Starania Listopadowe 29.11.06, 13:50 To był 1 cylk starań, dostałm zielone światło po cc(miałam rok temu cc, moja córcia nie żyje), nie używałam zadnych testów,testy zakładałam przy kolejnych cyklach gdyby ten sie nie powiódł, boję sie cieszyć ale wszystko wskazuje że jestem w ciąży czego życze wszystkim starającym sie Odpowiedz Link Zgłoś
mika817 Re: Starania Listopadowe 29.11.06, 15:30 joanna238 Trzymam za Ciebie kciuki..bedzie dobrze...ja równiez straciła dziecko ....wiem co czujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Listopadowe 29.11.06, 13:55 Myślę że jesteś czego Ci z całego serca życzę! teraz już będzie tylko lepiej. Super,powodzenia. aba Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Listopadowe 29.11.06, 15:21 Gratulacje dla Joanny,po takich przezyciach, nalezalo ci sie zajscie za 1 podejsciem!! Trzymam kciuki zeby wszystko bylo Ok. Gratuluje!! Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 29.11.06, 15:35 I ja też gratuluję )) Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Listopadowe 29.11.06, 16:43 A u mnie znów na teście owu jedna kreska czyli test nieważny! nie wiem co jest grane? miała tak może któraś? Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Starania Listopadowe 29.11.06, 16:56 odpowiedzialam Ci w watku o "II kreskach w 7dc" Odpowiedz Link Zgłoś
ilona979 Re: Starania Listopadowe 29.11.06, 21:42 i ja do Was dołączam oczekuję albo na @ oby nie przyszła albo na dwie kreseczki)) mam zamiar zrobić test w poniedziałek ale kusi też żeby iść na betę już pojutrze to mój pierwszy cykl starań moje objawy (oby nie urojone): - piekące sutki i tak w ogóle czuję że mam piersi a zazwyczaj mnie tak nie bolą - straszne bóle brzucha: mam jakby wzdecia , nie mogę go wciagnąc - ból jajnika ale tylko prawego i tak już od owulacji czyli blisko dwa tygodnie... - dużo białego śluzu dziś 24 dc. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Re: Starania Listopadowe 30.11.06, 07:30 Cześc Alela Ty pewnie opalona, wypoczęta - ze świeżym zapałem - zabierzesz się ostro do działania - nie watpię ) Sorki że wczoraj ni odpisałam ale jak zwykle miałam młyniec - jak nie "poklepię" rano to później bywa różnie. Test robiłam w poniedziałek. @ miała przyjśc w niedzielę i się specjalnie nie nastawiałam na II kreski - a tu masz Ci taka niespodzianka Postanowiłam poczekac do piątku i na betę pójśc a do gina w połowie grudnia - a jak wszystko będzie ok. na Święta powiemy rodzinie. Z pewnością Mikołaj przyniesie wszystkim II - nawet tym co w niego nie wierzą ;D Buziaki i uściski dla WAS!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Listopadowe 30.11.06, 10:41 No to Karolata chyba mogę już Ci oficjalnie pogratulować? No więc WIELKIE GRATULACJE !!!! Cieszę się razem z Tobą! Aba Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Re: Starania Listopadowe 30.11.06, 10:51 Aba dziękuję ja też się bardzo cieszę i trzymam kciuki byście dołączyły wszystkie do mnie. Jak wszystko będzie dobrze to urodzę 12-13 sierpnia - a póki co jednak nie zapeszam dopóki - "formalnie" u gina nie potwierdzę i dopiero wówczas zapisze się na sierpień 2007 ) Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Listopadowe 30.11.06, 14:18 oj ajk fajnie to chyba bedziesz miala Lewka. Ja bardzo chcialam miec 1 spod znaku Lwa a byl Raczek. CHyba juz sie na Lewka nie zalapie... Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Listopadowe 30.11.06, 11:02 Na pewno będzie wszystko ok! Super że tak szybko udało Ci się zaciążyć ja cały czas próbuję i wierzę że i mi się w końcu uda! Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Re: Starania Listopadowe 30.11.06, 11:24 uda Ci się - wierze i tzrymam kciuki ) no i czekam teraz na pozytywne wieści )) wiesz ze ja już stwierdziłam że jak teraz nie zajdę to odkładam na rok przyszły starania - i ten test to zrobiłam tak z czystej ciekawości - bo nie wierzyłam że miałam w ogóle owu w tym cyklu. a tu masz - taka niespodzianka )) Wystarczyło przestac się nakręcac - ale nie powiem- było to trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 30.11.06, 11:44 I co ja mogę powiedzieć? A nie mówiłam??? )) O tym, że cykl był bezowulacyjny można mówić dopiero jak się skończy. A jak nie, to zawsze jest duża szansa, że owulacja po prostu się spóźni I ja Ci teraz już oficjalnie gratuluję!!! Ale nie opuszczaj nas, co? Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Re: Starania Listopadowe 30.11.06, 12:38 Tobie Dzwoneczku tez dziękuję z całego serduszka I cały czas zamierzam WAM ostro kibicowac. Jak pozwolicie to będę Was od czasu do czasu zanudzac moimi spostrzeżeniami nt ciąży Póki co to tylko sennośc i ból piersi-ale do zniesienia - zwłaszcza że mąż tu żadnych ale nie zgłasza bo drażni mnie wszystko - a jemu.... coż zostaje tylko patrzenie bo dotknąc nie dam- a śpię bez "góry".Stwierdził że się nad nim "pastwię" hahaha - wystawianiem na widok - a zakazem dotyku - eh te chłopy Ale ta sennośc jest niesamowita 9 godzin snu w nocy i dosłownie kimię na stojąco. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Listopadowe 30.11.06, 14:21 o to tak jak ja, powoli dajemy sobie spokoj, zaczniemy na wiosne. Strasznie to nasze pozycie monotonne, tylko czekanie na owu. Mam juz dosc powoli... Wyjezdzamy na 2 tyg na narty przez swieta wiec na razie damy sobie luzik... Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Listopadowe 30.11.06, 15:10 To nie czekajcie na owu. Jejku, my się kochamy kiedy mamy ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Re: Starania Listopadowe 30.11.06, 15:18 o racja! Jak sobie pomysle że wtedy co była owu - a ja myślałam że nie będzie już to jakoś tak luzacko i namiętniej było niż wówczas gdy z koniecznosci )) polecam )) skuteczne )) Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Listopadowe 30.11.06, 16:17 ja wiem tylko moj mezul czesto wyjezdza, raz na 5 dni raz na 3 potemjest zmeczony... pozostaja weekendy a wtedy akurat przed owulacyjny okres... Ale ten jeden raz podczas urlopu byl namietny i na luzie..... Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Listopadowe 30.11.06, 11:41 Często tak bywa , ja niby też się nie nakręcam bo mam 100 innych spraw na głowie ale wiesz jak to jest, podświadomośc pracuje i tak w 100% nie da się nie myśleć Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Listopadowe 30.11.06, 20:33 Karolatko gratulacje Dawaj nam znać jak się czujesz, to dla nas cenne wskazówki. Spokojnych juz chyba 8 miesięcy U mnie ciągle ciiisza, dziś mój 41dc, jutro idę do lekarza, ale najpierw z rana zrobię test, robilam w niedzielę i był negatyw, jutro tylko się upewnię. Zobaczymy co mi lekarz powie. Najgorsze to jest to, że w ciąży nie jestem, to wiem, ale i @ nie ma i wszystko się przesuwa, ech....i w sumie nic nie wiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cayenne78 Re: Starania Listopadowe 30.11.06, 23:33 a może jednak...? 41 dc to długo, ale wiem co czujesz jak się wzięłam do roboty mój 1 cykl wydłużył się do 36 dni - zwariować można - przy normalnych cyklach od 25 nawet do 31 dni, nagle 36 ciszy i to właśnie wtedy jak się zaczęłaś starać - mam nadzieje, że szybko się wyjaśni u Ciebie przyczyna, napisz co gin powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś