lady79 02.10.06, 09:04 Jestem 7 dni po terminie przewidywanej miesiączki, test pozytywny, będę mamusią!!!Kiedy najlepiej udać się do lekarza? Doradzcie, to moja pierwsza, tak upragniona i długo wyczekiwana Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megi1974 Re: kiedy do lekarza 02.10.06, 09:41 Ja poszłam 3 dni po terminie OM i lekarz potwierdził ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
kat.s Re: kiedy do lekarza 02.10.06, 09:41 Gratulacje! ja tez czekam, za jakis tydzien bede testowac jeśli nie przyjdzie @... życzę powodzenia i mam nadz. ze szybko kobitki odpowiedzą na Twoja pyt, bo ja też niedoświadczona w tym względzie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nina99991 Re: kiedy do lekarza 05.10.06, 12:25 Gratulacje! Najlepiej sie do niego teraz wybrać żeby potwierdził, jakieś witaminki przepisał itp. Ja poszłam Tydzień po terminie gdy wyszedł mi test pozytywny. Odpowiedz Link Zgłoś
dosia76 Re: kiedy do lekarza 09.10.06, 14:15 Ja też poszłam tydzień po zrobieniu testu i lekarz potwierdził ciążę. Co prawda było to już 7,5 tygodnia, ale podobno można "zobaczyć" już "fasolkę" nawet 3 dni po terminie spodziewanego okresu... Więc: dziewuszki do lekarzy... Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
emma_sz Re: kiedy do lekarza 09.10.06, 14:30 Z USG poczekałabym do skończonego 6tc licząc od daty ostatniej miesiączki. Wtedy można zobaczyć już zarodek i pięknie bijące serduszko. Na normalną wizytę można iść wcześniej albo w tym samym mniej więcej czasie. Witamin i tak raczej w pierwszym trymestrze żadnych się nie bierze, no chyba, że są ku temu jakieś medyczne wskazania. Wiem, że to niełatwe ale naprawdę warto uzbroić się w odrobinę cierpliwości!! Odpowiedz Link Zgłoś
dosia76 Re: kiedy do lekarza 09.10.06, 15:10 Witaminek może i nie ale kwas foliowy - a i owszem... Odpowiedz Link Zgłoś
emma_sz Re: kiedy do lekarza 09.10.06, 15:16 No ale żeby brać kwas foliowy nie trzeba iść na wizytę, z resztą większość starających się i tak go już zażywa. Odpowiedz Link Zgłoś