Dodaj do ulubionych

styczen 2002

IP: *.* 24.08.01, 10:03
Czesc Przyszle Mamusie :)))Jestem w 21 tygodniu ciazy termin mam na styczen 2001, a dokladnie na 16.01.2002 Jest moze ktos kto ma termin w tym samym czy zblizonym czasie? Napiszcie jak sie czujecie, jak przezywacie wasza ciaze, czy wiecie juz czy to chlopczyk czy dziewczynka... :)))Pozdrawiam serdecznie !!
Obserwuj wątek
    • Gość: asia_t Re: styczen 2002 IP: *.* 24.08.01, 11:22
      Hej cos mi sie nie zgadza, ja jestem w 20 tygodniu, a termin mam na 10 stycznia... :-) ja bede miala bliznieta. Wiec termin terminem, a pewnie swieta spedze w szpitalu... Ja sie czuje swietnie, tylko brzuch mi z dnia na dzien rosnie coraz bardziej! :-) Podobno maja byc dwa chlopaki, ale nie trace nadziei na coreczke. :-)A Ty jak sie czujesz? I skad jestes? ja jestem z Warszawy! pozdrawiamasiaT
      • Gość: guest Re: styczen 2002 IP: *.* 24.08.01, 12:01
        hej hej :-)a jestem w 21tyg (skonczony) a termin mam na 1 styczniasmile mam nadzieje, ze moje dzieciatko zdecyduje sie przyjsc na swiat troszke pozniej.Jeszcze nie wiem czy to chlopak czy dziewczyna :-) ostatnie USG mialam robione w 18 tyg i jeszcze nic nie bylo widacsad11 wrzesnia wyjezdzam nad morze i juz nie moge sie doczekac..A ja jestem z Żyrardowa, ale pracuje w WAWcalusy
      • Gość: guest Re: styczen 2002 IP: *.* 24.08.01, 12:21
        Hej :)Z tym sposobem liczenia terminu to czasem trudno dojsc do ladu ;/21 tydzien to wg lekarza, ktory liczy od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki. Ja liczac po "swojemu", czyli od dnia poczecia, jestem w 18 tygodniu. Stad moze te niejasnosci . Termin mam wyznaczonyna podstawie I USG robionego na poczatku 3 miesiaca. W przyszlym tygodniu ide na kolejne USG i sie okaze jakto tam dokladnie z moim malenstwem jestsmile)) A juz baaardzo nie moge sie doczekac, aby je znowu ujrzec na monitorze USG !! Czytochlopiec czydziewczynkadowiemsie wiec moze teraz :) Mam jakies przeczucie co do chlopaka, ale to sie okaze ;)Poza "wliczonymi w koszty" dolegliwosciami - bole glowy, krwawienie dziasel, zmeczenie - czuje sie calkiem znosnie. A bede pewnie czula sie jeszcze lepiej bo wlasnie od jutra ide na zwolnienie. Moglabym pewnie jeszcze popracowac, bo nic mi szczesliwie nie jest - na wlasne zyczenie wzielam dzis zwolnienie. Wynika to jedynie z pewnych stosunkow w pracy, i stwierdzilam, ze mam dosyc ponoszenia kosztow niefortunnych decyzji szefostwa.A jestem ze Szczecina tak wogole :))Pozdrowienia dla blizniakow :)))) Ja jestem spod znaku blizniat :)
        • Gość: guest Re: styczen 2002 IP: *.* 28.08.01, 08:48
          Cześć Alu. Ja mam termin na 17 stycznia i jestem ...ze Stargardu Szczecińskiego. Co do przebiegu ciąży, to oby tak dalej - nie miałam dotąd żadnych dolegliwość, oprócz senności. Nie wiem też czy noszę w brzuszku chłopca czy dziewczynkę. Wiem tylko, że jest bardzo ruchliwe, właśnie teraz fika koziołki. Może spotkamy się na porodówce, zamierzam rodzić w Zdrojach. Odezwij się jeszcze. Pa
          • Gość: guest Re: styczen 2002 IP: *.* 30.08.01, 01:43
            HEJ Wiola ja tez jestem ze Stargardu Szczecińskiego i mam termin na 5 stycznia Co do szpitala to sie jeszcze nie zastanowiłam. Nie wiem czy to bedzie chłopiec czy dziewczynka.A kopie bardzo mocno ale najlepiej w nocy w dzien tylko lekko pokopuje.Pa
            • Gość: guest Re: styczen 2002 IP: *.* 11.11.01, 09:23
              czesc ja jestem ze szczecina i mam termin na 8 stcznia narazie nie odczuwam zadnego strachu przed porodem a ty? pa pozdrawiam cie
          • Gość: guest Re: styczen 2002 IP: *.* 16.09.01, 17:19
            Witam !Niestety nie mam kiedy odpisywac na posty ;/ Od trzech tygodni jestem na zwolnieniu i nie mam za wiele dostepu do internetu, tyle co z kafejki terazsad(( a ze zwolnienia do pracy nie bede juz wracac, za bardzo sie rozleniwilam :)) Bylam niedawno, 10 dni temu na USG, ale Malenstwo wypielo sie do nas tylkiem i nie chcialo pokazac plci :) Wiec nie wiem kogo tam na tym swiecie ugoszcze w styczniu :) Byle bylo zdrowe :)Co do szpitala to nie jestem jeszcze pewna - albo Zdroje wlasnie, albo Pomorzany, bo mamtu do szpitala 500m. Ide w tym tygodniu sie zorientowac co i jak... A zapisujesz sie do szkoly rodzenia ? I tez w Zdrojach ? Pozdrawiam Ciebie i Malucha :))))))))))))Ala
        • Gość: guest Re: styczen 2002 IP: *.* 11.11.01, 09:30
          czesc ja tez jestem ze szczecina i mam termin na 8 stycznia chcialam rodzic w szpitalu na pomorzanach ale kazdy to odradza bo personel nizbyt mily wiec nie wiem co mam wybrac moze ty juz wiesz napisz pa pozdrawiam cie napisz tez na kiedy masz termin
    • Gość: guest Re: styczen 2002 IP: *.* 28.08.01, 14:49
      Witam styczniowe mamy! ja mam termin na 8 stycznia, ale jak znam mojego pecha to pewnie urodzę w Sylwestra ;-) - mam tylko nadzieję, że Maleństwo nie będzie chciało sobie skrócić dzieciństwa. Czuję się nieźle, choć lekarz jest innego zdania i ciągle faszeruje mnie różnymi świństwami (ostatnio fenoterolem - klnę na czym świat stoi). A brzuszek już widać i to porządnie - aż się boję, jak to będzie za 4 miesiące. No i od początku ciąży jestem na zwolnieniu! :-)A mieszkam w Dąbrowie Górniczej.Pozdrawiam!
      • Gość: guest Re: styczen 2002 IP: *.* 28.08.01, 15:01
        Kangurzyco, gratuluję!Ja rodzę w marcu i wła?nie wylšdowałam na zwolnieniu 4 tygodnie.Ale pisze z innego powodu. Ja jeszcze do zeszłego roku mieszkałam w Dšbrowie Górniczej, koło Urzędu Skarbowego. W pogoni za pracš zostałm zmuszona do przeprowadzki do Warszawy. Tak więc pozdrowienia dla Dšbrowy.Gdzie będziesz rodzić? Ja rodziłam w Gliwicach i w Katowicach w klinice na Ligocie. W Gliwicach z musu - zaczęłam rodzić będšc z wizytš u te?ciów i nie zdšżyłam dojechać do Katowic. Tam urodziła swojego młodszego syna i byłam bardzo zadowolona.PozdrawiamMarta
        • Gość: guest Re: styczen 2002 IP: *.* 28.08.01, 16:23
          Witam, Marta!Jak to miło wiedzieć, że więcej Dąbrowianek zagląda na listę - ja jestem ze Strzemieszyc.Nad porodem na razie zastanawiam sie bardzo "oględnie", ale rozważam Dąbrowę (mam tu w szpitalu parę przyjaznych dusz), Ligotę (bo podobno jest tam nieźle), Tychy (bo poród w wodzie) i Czeladź (wysoko oceniona w "Rodzić po ludzku")A jakie jest Twoje zdanie o Ligocie? I jakie wrażenia z bycia w Warszawie?Pozdrawiam gorąco
      • Gość: guest Re: styczen 2002 IP: *.* 29.08.01, 08:17
        Kangurzyco znam ten bolsmileod poczatku ciazy jestem faszerowana Utrogestanem na podtrzymanie, ale jeszcze 2 tyg i koniec z tym.Przez 19 tyg 2 razy dziennie o tej samej porzesad ale 10 wrzesnia koniec..pocieszylas mnie ze tez masz spory brzuszeksmilebo juz myslalam, ze cos ze mna nie tak..powiedz czy Twoje malenstwo kopie juz codziennie czy robi sobie przerwy? od 1 pazdziernika zaczynamy chodzic doszkoly rodzeniasmilecalusyMicky
        • Gość: asia_t Re: styczen 2002 IP: *.* 29.08.01, 09:09
          Hej Mickymoje dwa bąbelki kopią regularnie:jak mama sie budzi, jak mama siedzi w pracy,jak mama sie naje, jak mama idzie spać. na szczęście zasypiają razem z mamą. :-)))) bo takie cztery nożki i cztery rączki plus dwa pląsające ciałka są czasem mocno uciążliwe... :-) ja ide do szkoly rodzenia juz 5 września...
          • Gość: guest Re: styczen 2002 IP: *.* 29.08.01, 09:28
            A to male nieznosne Babelkismile moj Skarbek sobie pobrykuje gdy za dlugo siedze np. w pracy,widocznie sie nudzi i chcialby zebym Go pobujalasmile co robie z wielka przyjemnoscia i ide na 15 minut na "spacer" korytarzami a czasami kiedy moja kierowniczka ma dobry humor idziemy na "swieze" powietrzesmile.Poniewaz pracuje w Warszawie pierwsze kroki kierujemy do Smyka i tam chodzimy ogladamy i czasami na cos sie skusimysmileostatnio kupilam pozytywke kaczuszke i sluchamy jej na wieczor, ale ona usypia bardziej mnie niz Babelka bo dla niego wieczor i noc to czas najwiekszej aktywnoscismilewe wtorek ide do lekarza i znowu bede musiala wejsc na ta przekleta wage wazylam sie w 19 tyg (od poczatku ciazy) przytylam 6 kgsad mam nadzieje, ze lekarz da mi 2 tyg zwolnienia bo jestem bardzo zmeczona a zreszta planujemy z moim mezem wyjazd 11 wrzesnia nad morzesmilecalusyMicky
            • Gość: asia_t Re: styczen 2002 IP: *.* 29.08.01, 09:37
              ja przytylam 9 do 20 tygodnia... wiec co Ty sie przejmujesz???? 6 kg to NORMA. (przy jednym). ja w smyku nie kupuje, bo tam jest drogo... jakas pozytywke mam, tez juz bede im puszczac. ale moje spia w nocy,takie sa grzeczniutkie! :-) wiedza, ze mama po 22 jest malo komunikatywna... mam nadzieje, ze im ta wiedza pozostanie rozwniez po przyjsciu na swiat... :-)buziaczkiAsiaT
              • Gość: guest Re: styczen 2002 IP: *.* 29.08.01, 09:49
                Oj bardzo drogo.Mam porownanie cenowe (mieszkam w Żyrardowie) i w naszych lokalnych sklepikach te same rzeczy kosztuja o 20/30 PLN taniej.Pielucha tetrowa w Smyku 2.70PLN a u nas 2.10PLN ale lubie tam chodzic i ogladac chociaz niektore rzeczy sa paskudnesad tyle naczytalam sie na tym forum o Mothercare, ze zamierzam sie tam wybrac no i bardzo ladne rzeczy sa w Auchon i niedrogosmileKiedy planujesz kompletowac wyprawke dla Babelkow? Wozek,lozeczko bedziesz kupowala "przed" czy "po"?
                • Gość: asia_t Re: styczen 2002 IP: *.* 29.08.01, 10:13
                  Wozek i lozeczka przed. w zasadzie wszystko zamierzam kupic przed porodem, i to wczesniej niz mam termin, bo istnieje przeciez duuuze prawdopodobienstwo,ze babele urodza sie wczesniej.W Mothercare jest OKROPNIE i strasznie drogo. nie polecam. jest kilka sklepikow z dzieciecymi rzeczami, te w smyku sa ohydne! (przynajmniej niektore ubranka...) nie wiem, gdzie ja bede to wszystko kupowac... a musze liczyc kazdy grosz, bo ja kupuje podwojnie... mowisz, ze w Auchan jest niebrzydko? musze sie tam wybrac!
                  • Gość: guest Re: styczen 2002 IP: *.* 29.08.01, 10:28
                    W Auchan sa ladne i niedrogie rzeczy, ale te francuskie.Tez slyszalam,ze w Mothercare jest okropnie drogosmilezeruja na nas biednych rodzicach jak moga.Wydaje mi sie, ze sprzedawcy i producenci wychodza z zalozenia, ze dziecku trudno odmowic a rodzic w euforii kupi wszystko i za kazde pieniadze.Ja tez planuje kupic wszystko "przed", ale moj maz jak jakas zabobonna baba mowi, ze to moze zapeszycsmile))),ale tak go przekonamsmile)Wiesz co mnie najbardziej denerwuje jak w pracy,czy w rodzinie ciocie daja dobre radysmile)typu "nie nos nic na szyi bo dziecko bedzie obwiniete pepowina",albo"jak nie masz zgagi to dziecko bedzie lyse" (a ja nie mam zgagi i nie chce miec lysulka hihihihi),ale juz sie uodparniam i robie swojesmile
        • Gość: guest Re: styczen 2002 IP: *.* 29.08.01, 20:39
          Droga Micky, trzymam kciuki za Twoje rychłe odstawienie prochów - psyche wtedy zdecydowanie się podnosi (ach, jak to było super pożegnać się z duphastoniem!). To juz naprawdę niedługo.Czuję fikanie Maleństwa juz od osiemnastego tygodnia (w co nie do końca chciał wierzyć mój lekarz, ale co mi tam) i z każdym dniem daje mi coraz bardziej popalić. Robi sobie parogodzinne przerwy, ale np. śniadania nigdy nie da mi zjeść w spokoju, nie mówiąc już o zasypianiu czy pobudce... Ciągle nie umiem się do tego przyzwyczaić i wydaje mi się że mam jakieś bulgotania jelitowe, a tu dzidziuś... Choć z drugiej strony nie potrafię sobie wyobrazić jak to jest bez tych atrakcji i jak sobie z tym poradzę po porodziesmile Kurczę, to naprawdę niesamowite uczucie - zresztą sama wiesz!Ja też wybieram się do szkoły rodzenia - od 17 września - i już nie mogę się doczekać!Pozdrawiam!
      • Gość: guest Re: styczen 2002 IP: *.* 11.11.01, 09:22
        ja rowniez ma termin na 8 stycznia i mam nadzieje ze moja mala urodzi sie juz w nowm roku pa pozdrawiam cie
    • Gość: guest Re: styczen 2002 IP: *.* 18.09.01, 12:40
      witam,ja rownież jestem styczniową mamą TP 27.01. 2002sama urodziłam się 25.01teraz czuję się dobrze ale pierwsze 3 mce to była tragediate ciągłe wymioty i mdłości przez 24h/dobę...brrrale teraz jest okNie wiemy czy to jest chłopak czy dziewczynka bo nie chcemy się pozniej rozczarować ale doktor (niby żartem) powiedział,że dziecko jest takie szczupłe że chyba to dziewczynka bo już dba o linię.A Ty gdzie mieszkasz? Pracujesz? Jak się czujesz?Pa EWA
      • Gość: guest Re: styczen 2002 IP: *.* 18.09.01, 19:55
        witam,ja rownież jestem styczniową mamą TP 27.01. 2002sama urodziłam się 25.01teraz czuję się dobrze ale pierwsze 3 mce to była tragediate ciągłe wymioty i mdłości przez 24h/dobę...brrrale teraz jest okNie wiemy czy to jest chłopak czy dziewczynka bo nie chcemy się pozniej rozczarować ale doktor (niby żartem) powiedział,że dziecko jest takie szczupłe że chyba to dziewczynka bo już dba o linię.A Ty gdzie mieszkasz? Pracujesz? Jak się czujesz?Pa EWA
    • Gość: guest Re: styczen 2002 - Katowice IP: *.* 18.09.01, 20:04
      Czy w Katowicach nikt nie będzie rodzić w styczniu? Mieszkam na Brynowie, szpital wybrałam na Markiefki. A tak w ogóle - z nadejściem jesieni czuję się lepiej fizycznie i psychicznie. Poza tym, jestem już wielkim grubasem, bo nie potrafię się powstrzymać od zajadania (pożerania) słodyczy. Pozdrawiam!!!
    • Gość: guest Re: styczen 2002 IP: *.* 11.11.01, 09:27
      czesc ja mam termin na 8 stycznia i mam nadzieje ze moja mala urodzi sie juz w nowym roku bo grudzien to nie najlepszy miesiac zostaly mi tylko juz 8 tyg a w poniedzialek mam usg moje malenstwo strasznie sie wierci a juz mniej kopie bo nie ma miejsca na to pozdrawiam cie serdecznie pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka