Gość: bobas Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 31.08.02, 07:43 Witam wrześnióweczki,wczoraj bylam na KTG, wszystko OK. Miło było posłuchać tego serducha. Jak na razie nic nie zapowiada, że będę za chwilę rodziła. Ale mnie ten lekarz nastraszył. Dobre jest to, że już mam wszystko gotowe. Czuję coraz bardziej, że jestem w ciąży. Przez tydzień byłam na zwolnieniu. Mój lekarz doradza mi bym jeszcze na nim posiedziała. Ale jeśli ja urodzę jednak w terminie czyli pod koniec września? A wy dalej pracujecie? Jak samopoczucie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zziolkowska Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 31.08.02, 10:12 Hej! Właśnie wróciłam ze szpitala, bo KTG nie było rewelacyjne i przez ostatnie 5 dni podłączano mnie co kilka godzin. Na całe szczęście był to fałszywy alarm. Mam zakaz pracy do końca (23.09) i polecenie leżenia ile tylko można. Co prawda czuję się dobrze, maluch też, USG wykazało iż nasze maleństwo waży już 3kg.Niezły słonik. Po pobycie w szpitalu postanowiłam mieć torbę juz gotową, żeby mojego szanownego małżonka nie stresować dodatkowo. Trzymaj się ciepło. Zocha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamcia Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 31.08.02, 11:48 Cześć wszystkim Mamom , ja mam termin na 4 września, ale od 2 dni czuję silne skurcze, czasem aż zapierają dech w piersiach no i boli jak przy miesiączce.Czasem są co 5 minut, czasem co 10, albo jeszcze rzadziej.W środę byłam na ktg i nic nie wskazywało ,że już niedlugo...i główka wysoko...Do tego okropnie dokuczają mi plecy,brrrZosiu, gratuluję tak wspaniałego i dużego dzieciaczka, umieram z ciekawości kiedy urodzisz!Pozdrawiam wrześniówki, trzymajcie się ciepło, od jutra nasz miesiąc!Kamila i 40 tyg Gabryśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joaand Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 01.09.02, 15:15 Cześć dziewczyny!Idę jutro, tj. 2.09 do szpitala. O ile pamiętacie mam planowaną cesarkę. Termin na 11 września, ale możliwe, że już 3, 4 zobaczę dzidzię. Są więc dwa wyjścia: albo jutro napiszę do Was, że jeszcze mnie wrócono do domu, albo mój mąż napisze Wam we wtorek lub środę, że na świecie pojawił się nowy człowieczek. Trzymajcie za mnie kciuki. Opowiem Wam wszystko po powrocie. Pozdrawiam gorąco.Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobas Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 01.09.02, 15:21 Asieńko trzymam mocno kciuki i z niecierpliwością czekam na wieści.Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joaand Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 02.09.02, 17:47 Dzięki Zosiu!Okazało się jednak, że na dzidzię muszę jeszcze poczekać. Idę ponownie do szpitala w środę i najprawdopodobniej w czwartek będzie rozwiązanie. Jestem straszliwie zestresowana, ale cóż, nie jestem na to nic w stanie poradzić. Pozdrawiam serdecznie.Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobas Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 02.09.02, 19:02 Cześć Asieńko,Ja też się urodziłam w czwartek Dla mnie najgorsze jest czekanie. Jak zacznę myśleć o porodzie zaczynam się bać. Odganiam te mysli i szybko wyobrażam sobie maleństwo, które tulę. Mąż mi bardzo pomaga. Dziś byłam w pracy i dziewczyny stwierdziły, że opuścił mi się już brzuszek, może to już nie tak długo...Z drugiej strony nie mogę się doczekać.Asieńko moja koleżanka miała cesarkę jakieś 1,5 roku temu. Miała znieczulenie zo i zaraz po porodzie trzymała swojego chłopaka. Wszystko poszło super. A teraz już ten chłopak biega po całym mieszkaniu i rozrabia niemilosiernie Trzymam więc mocno kciuki i od środy cieplutko myślę o Tobie.POzdrowienia Zosia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 03.09.02, 12:03 Cześc mamusie!Ja już jestem na ostatnich nogach. Torba spakowana. Ostatnio pani doktor powiedziała że mam się szykować na 15.09 a nie na 30 jak było w planie. W ogóle zastanawia się czy dzidzia się zmieści. Ja mam całe 158 cm. wzrostu, a dzidzia jest tak duża że już w 35 tygodniu nie miała prawie miejsca. 9 września idziemy na USG - jeśli jeszcze zdążymy. Już się nie moge doczekać. Ostatnio śni mi się że jestem inkubatorem. W nocy boję się ruszać i budzę się kropnie obolała. Zawsze myślałam że urodzę normalnie, ale im bliżej tym mam większą ochotę na cesarkę - oczywiście ze strachu.Przygotowania właściwie zakończonePozdrawiam Was serdecznie.Trzymam kciuki.MartiP.S. Gdzieś słyszałam o lekach homeopatycznych które, ułatwiają poród - wiecie coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joaand Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 03.09.02, 18:11 Hej!To już chyba ostatni list przed... Dzięki za wsparcie i słowa pociechy, bardzo mi się przydadzą. Szczerze mówiąc przez te ostatnie dwa dni niemal cały czas leżałam, bo bałam się, że jak się ruszę to wywołam poród samoistny, a podobno nie wolno mi rodzić nawet ciutkę. Jak widzę wszystkie przyszłe mamy boją się porodu bez względu na jego rodzaj, może nie jest to pocieszające, ale chociaż nie wydaję się sobie kompletną idiotką i panikarą. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie jak należy. Trzymajcie za mnie kciuki w czwartek ok 10 (chyba). Pozdrawiam wszystkie oczekujące mamusie. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty_123 JEST - URODZIŁ się dzisiaj o 11.00 IP: *.* 05.09.02, 18:05 Wszystkich zainteresowanych (i nie zainteresowanych) informuję, że moja żona (JOAAND)dzisiaj urodziła ślicznego chłopczyka, ma na imię Maciuś, waży 3750 i ma długość 56 cm, a swoją drogą ciekawe dlaczego nie mówi się że ma tyle to, a tyle wzrostu. Serdecznie pozdrawiam wszystkie oczekujące mamusie - mąż Asi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GosiamamaEdytki Re: JEST - URODZIŁ się dzisiaj o 11.00 IP: *.* 05.09.02, 23:16 Gratulacje To chyba nasz pierwszy poród wrześniowy.Ciekawe, kto następny ? Ja niestety jeszcze długo nie. Byłam wczoraj u lekarza - szyjka jeszcze kompletnie nieprzygotowana, mam co najmniej tydzień spokoju.16-go idę na ostatnie USG i wtedy nastąpi decyzja, czy jeszcze pochodzę, czy już się kwalifikuję do wywoływania. Brrr... Dziewczyny, co u Was. Dajecie sobie radę ? Mi już trochę ciężko, ale jeszcze staram się człapać z córką na spacery.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik25 Re: JEST - URODZIŁ się dzisiaj o 11.00 IP: *.* 06.09.02, 07:58 Bardzo serdecznie Wam gratuluje!!! Cieszę się i życze wszystkiefo dobrego.Asia+ 11 tyg brzuszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobas Re: JEST - URODZIŁ się dzisiaj o 11.00 IP: *.* 06.09.02, 12:03 Gratulacje dla całej trójki. Cieszę się ogromnie i przesyłam całusy dla Maciusia. Ale z niego kawał mężczyzny. Napisz szybko jak było i co słychać.Pozdrawiam Zosia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joaand Re: JEST - URODZIŁ się dzisiaj o 11.00 IP: *.* 14.09.02, 12:23 Witajcie!Mały urodził się 5 września, a dziś jest 14 i dopiero teraz udało mi się znaleźć sekundę, żeby do Was skreślić kilka słów. Cały czas uczymy się siebie nawzajem, my czyli rodzice i Maciuś. Już udaje nam się całkiem nieźle ssać cycusia, a dziś próbowalismy pierwszy raz spić odciągnięte mleko z butelki (na wypadek np. gdyby Maciuś miał zostać z babcią na dłużej) i o dziwo, po dość długich chwilach marudzenia zamiar się powiódł. Posiłek dokończyliśmy jednak z cyca .Jeśli chodzi o pobyt w szpitalu, to cóż... nie będę za dużo opowiadać. Nikt nie lubi być w szpitalu i bardzo się cieszymy, że udało nam się już w piątej dobie po cesarce wrócić do domku. Nie ma to jak znane kąty i pomoc i opieka męża.Pozdrawiam wszystkie już mamusie i przyszłe mamusie i życzę powodzenia.Całuski. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobas Re: JEST - URODZIŁ się dzisiaj o 11.00 IP: *.* 06.09.02, 12:03 Gratulacje dla całej trójki. Cieszę się ogromnie i przesyłam całusy dla Maciusia. Ale z niego kawał mężczyzny. Napisz szybko jak było i co słychać.Pozdrawiam Zosia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamcia Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ--JEST GABRYSIA!!!---- IP: *.* 06.09.02, 19:42 Witam wrześniowe mamusie!!!Chciałam wam z radością oznajmić, że 31 sierpnia o 23.55 urodziła się Gabrysia.Waga 3620 i 55 cm wzrostu. Poród był raczej krótki: (1 faza 6 h,2 faza 20 minut) i naprawdę będę go mile wspominać. Polecam Wam wszystkim znieczulenie zo .Teraz już jesteśmy z żabką w domku i uczymy się "cyckać".Pozdrawiam Was wszystkie.Kamila z Gabrysią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobas Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ--JEST GABRYSIA!!!---- IP: *.* 07.09.02, 12:34 Gratuluję i z całego serca życzę wszystkiego najlepszego Chciałabym mieć też taki krótki poród.Trzymaj się i odezwij, jak troszkę odpoczniesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ--JEST GABRYSIA!!!---- IP: *.* 11.09.02, 09:35 Hej WrześniówkiNapiszcie jak się macie. Ja miałam już pierwsze chwile paniki kiedy pani dokor powiedziała że dzidzia jest wielka i na pewno urodzi sie wcześniej tj. ok. 15.09 a nie 30.09. Ale usg wykazało że dzidzia wcale nie jest wielkoludem i prawdopodobnie posiedzi w brzuszku do końca miesiąca czyli do terminu. Waży mniej więcej 3150 - więc chyba wcale nie jest żle, a ja już chciałam załatwiać sobie cesarkę. Więc teraz czekam cierpliwie, chociaż trochę mi smutno że to jescze nie teraz.PozdrawiamMarti i 38 tygodniowy brzuszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobas Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ--JEST GABRYSIA!!!---- IP: *.* 11.09.02, 12:27 Witam,ja też mam termin na koniec września, dzidzia jest duża (ok 4kg) więc lekarz pod koniec sierpnia kazał mi się pakować. Jak na razie nic. I kto wie może donoszę do końca. Coraz trudniej jest mi chodzić do pracy. Chciałabym się troszkę pobyczyć w domu przed porodem, ale niestety urlop musiałam wykorzystać w wakacje a teraz do pracy Starm się więc odpoczywać gdy wracam. Najgorsze jest to czekanie. Troszke zaczynam się bać czy sobie dam radę w czasie porodu i z opieką dziubka. Jak pomyślę, że to taka kruszyna, to już panikuję. Mam nadzieję, że mi przejdzie.Co myślicie o odwiedzinach najbliższej rodziny w szpitalu i zaraz po porodzie?Pozdrawiam Zosia i 38 tygodniowy bobas (prawie, jeszcze 3 dni i koniec 38) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agapiek Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ--JEST GABRYSIA!!!---- IP: *.* 12.09.02, 14:22 ja mam termin na 15.09 wiec juz odliczam. dzidzia tez jest juz duza - 2 tygodnie temu wazyla ok 3,5 kg, wiec teraz juz troche wiecej. czuje ze bedzie silny! ale jak ja sobie poradze? nie, nie zamartwiam sie tym, a nawet wcale sie nie boje, po prostu nie wiem czego sie spodziewac i tak jest dobrze.odwiedziny zaraz po porodzie? - sama nie wiem, pewnie rodzice beda chcieli ale ja chyba bym wolala poczekac przynajmniej kilka godzin az troche odpoczne. ale zobaczymy. a moze to juz dzisiaj???pozdrawiam wrzesniowe mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika01 Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 03.09.02, 16:21 Tydzień temu wyszłam ze szpitala ,ale jeszcze z Dzidzią w brzuszku.Byłam zagrożona porodem przedwczesnym.Teraz jestem w domu , dużo odpoczywam i z mężem kończymy urządzać pokoik dla naszego Maleństwa.Do czwartku muszę brać jeszcze leki zapobiegające przedwczesnemu porodowi ,a potem już się wszystko może wydarzyć.Im bliżej porodu tym bardziej się boję.Nie wiem jak w tym wszystkim się odnajdę. Pozdrawiam Monika i Dzidzuś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnetaLelonek MIAŁAM BYC MAMĄ WRZEŚNIOWĄ:P IP: *.* 06.09.02, 13:04 ...ale zostalam sierpniową- miałam termin na 15.09 a urodziłam 14 sierpnia w 35 tyg. śliczną córeczkę Julkę- mała waży 2750 g i mierzy 51cm. Obie czujemy się dobrzepapa Anetka+ 3 tyg Julka+ 18 m-czny Kacperek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GosiamamaEdytki Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 15.09.02, 12:31 Hej, hej !Mamy już jakieś nowe dzidziusie?Idę jutro na USG /termin porodu na piątek/ i być może już zostanę... Niewygodnie mi się ubierać w taką pogodę - trzeba tyle rzeczy na siebie zakładać ! Na dodatek nie mieszczę się w żadne buty oprócz adidasów, więc możliwości ubioru mam mocno zawężone.Czy planujecie może rodzić w IMiDz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobas Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 15.09.02, 17:05 Witam serdecznie,oj mam podobne problemy z ubieraniem. Po pierwsze rajstopy - u gino ubieram sie za firaneczką i nie ma krzesła, więc wkładałam je na stojąco i modliłam się tylko bym nie runęła jak długa. To by był widok Po drugie tak samo buty - wszystkie ciasne, a super sandałki, które mi służyły przez całą ciąże musiałam włożyć do szafki, bo w deszczu ani rusz.No ale zostało mi tylko 2 tygodnie do terminu (29.09), więc jakoś wytrzymam. Tym bardziej, że od poniedziałku jestem już na zwolnieniu.Będę rodziła na Inflanckiej. Dziewczyny czy szykujecie jakies cieplejsze rzeczy dla maluchów do szpitala?Strasznie martwię się by maleństwo nie zmarzło, a kaftaniki,śpioszki mam takie zwykłe bawełniane.Pozdrawiam Zosia i 38 tygodniowa niespodzianka (nadal nie wiem czy to chłopczyk, czy dziewczynka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 16.09.02, 07:24 Hej wrześniowe mamusie!Podpisuję się pod problemami z ubieraniem. Całe lato przechodziłam w klapkach a teraz pozostaja mi tylko adidasy. W bluzy polarowe ledwo się mieszczę, mam nadzieję że zimniej już nie będzie do końca września (termin na 30). Dla dzidzi biorę cieplejszy kocyk i kombinezon na powrót, mam nadzieję, że nie zmarznie po drodze. W szpitalach podobno i tak jest upał więc raczej nic nam nie grozi. Planuję rodzić w szpitalu na Czerniakowskiej. Czy któraś z was też się tam może wybiera? Jeśli tak to może umówmy się że będziemy przyjeżdzały w jakichś odstępach (Hi!) bo oni maja tylko dwie pojedyńcze sale (Hi! Hi!). Mi się śni po nocach, że przyjeżdzam do szpitala a tam nie ma wolnej sali i muszę rodzić w piwnicy brr! Okropne.Pozdrawiam Was serdecznie.Marti i dzidzia dziewczynka, która nie ma jescze imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GosiamamaEdytki Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 17.09.02, 13:46 Nadal jestem - USG dopiero jutro wieczorem, więc mam jeszcze dwa dni na ostatnie porządki.Ostatnio śniło mi się, że urodziłam trojaczki - najpierw dwie dziewczynki, a potem jeszcze chłopca. Spodziewam się tylko jednego chłopca - te dwie dziewczynki to chyba z nadmiaru wrażeń.W szpitalu faktycznie będzie gorąco, ale ja na wszelki wypadek oprócz czapeczek, kaftaników i śpiochów wzięłam małemu welurowy pajacyk, skarpetki i kocyk. Jeśli jutro po USG wrócę do domu, to coś napiszę. Albo odezwę się dopiero w przyszłym tygodniu po powrocie ze szpitala Trzymajcie się dzielnie Odpowiedz Link Zgłoś