Dodaj do ulubionych

Spadek temperatury - pomocy!!!

25.11.06, 15:39
Co to może znaczyć??Dziś mój 17dc i po kilkudniowym wzroście temka dziś
spadła do 36.5, nigdy tak nie miałam, co może być tego przyczyną??Zaczynam
się poważnie martwić, jestem zdesperowana, czy to znaczy, że z dzidzi w tym
miesiącu ZNOWU nicsad((
Obserwuj wątek
    • chrumpsowa Re: Spadek temperatury - pomocy!!! 25.11.06, 15:53
      Czy skorelowalas wzrost temp. ze sluzem? Moze dopiero jestes przed owulacja????
      Polecam poczytanie, bo wydaje mi sie, ze nie do konca znasz zasady npr. Temp.
      wczesniej Ci nie powie niz test, ze jestes w ciazy. Temp. i sluz pokaza czy z
      Twoim cyklem jest wszystko ok. Dopier 18 wyzszych temp. po skoku moze swiadczyc
      o ciazy a zazwyczaj to jest 4 dni spozniajacej sie miesiaczki i KAZDY test
      pokaze Ci ciaze. Ponizej kilka linkow, zachecam do lektury:
      www.embrion.pl
      www.npr.prolife.pl
      www.npr.pl/
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14906
      www.naturalnemetody.fora.pl/
      • zolza79 Re: Spadek temperatury - pomocy!!! 25.11.06, 16:29
        Właśnie chodzi o to, że z obserwacji tempki i śluzu + moje specyficzne
        okołoowulacyjne dolegliwości, wskazywały, że jajeczkowanie było 4 dni temu,
        stąd mój niepokój co to wspomnnianego spadku!!nawet nie podejrzewam ciąży,
        wręcz przeciwnie!!jestem pewna, że się nie udało. Podwyższona tempka zawsze
        utrzymywała się do dnia @!!
        • yskyerka Re: Spadek temperatury - pomocy!!! 25.11.06, 16:39
          Niestety, nikt ci tu nic konkretnego nie powie. Jeżeli jutro temperatura
          wróci na dotychczasowy poziom, znów będą dwie możliwości:
          a) spadek implantacyjny (choć 4 dc to trochę wcześnie, ale organizm kobiety
          to nie zegarek, więc niczego nie można wykluczyć),
          b) przypadkowy wybryk organizmu.

Pewność będziesz miała dopiero wtedy, kiedy przyjdzie @ albo kiedy właśnie
          nie przyjdzie, a na teście zobaczysz dwie kreseczki. Moja rada: nie stresuj
          się tym, bo to ci w niczym nie pomoże. Spóbuj się czymś zająć, co w okresie
          przedświątecznym nie powinno być trudne, i spokojnie odczekaj jeszcze tych
          10 dni, aż wszystko się wyjaśni.
        • chrumpsowa Re: Spadek temperatury - pomocy!!! 25.11.06, 16:46
          Powodu spadeku temp w fazie lutealnej.:
          - oziebienie ciala/przemarzniecie
          - malo snu
          - stres
          - chwilowy niedobor progesteronu
          - blad w pomiarze (np. zmierzylas WCZESNIEJ niz zazwyczaj)
          Nie powinnas sie martwic tylko czekac spokojnie. Jesli spadek bylby po ok 12
          dniach podwyzszonej temp. i sie utrzymywal, moglby z duzym prawdopodobienstwem
          swiadczyc o zblizajacym sie okresie, a tak to jeszcze nic nie wiadomo. Musisz
          obserwowac sie dalej. Jak pisalam wczesniej temp. NIE POWIE Ci wczesniej niz
          test czy ciaza bedzie czy nie, a twierdzenie "ze na pewno nici z ciazy" w 17 dc
          sa przesadzone - w tej chwili NIC tak naprawde nie mozna stwierdzic. Czekaj
          cierpliwie na rozwoj sytuacji. Oby to byl chwilowy spadek, cykl okazal sie taki
          9-mny wink Pozdrawiam.
          • chrumpsowa Re: Spadek temperatury - pomocy!!! 25.11.06, 16:47
            Podobno spadki implantacyjne to MIT (wg. poloznej i instruktora npr):
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=45120884&a=46537330
            • zolza79 Re: Spadek temperatury - pomocy!!! 25.11.06, 17:01
              dzięki dziewczyny, macie rację nie ma się co stersować na zapas, poczekamy,
              zobaczymy!!
            • yskyerka Re: Spadek temperatury - pomocy!!! 25.11.06, 17:19
              Tu jest fajnie wyjaśnione, skąd się biorą spadki implantacyjne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka