Dodaj do ulubionych

mamy planujace bobaska

IP: *.* 17.05.02, 13:38
A może tak się zrzeszymy,żeby nie było nam tak bardzo niecierpliwie wśród tych,które już...?????MY planujemy zacząć starania we wakacje.NAsza córa 8 czerwca skończy rok.Oczywiście "i chciałabym i się boję",ale to chyba normalne.Czy któraś z Was planuje w najbliższym czasie zajść w ciążę?Pozdrawiam,NAtalia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ryba Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 17.05.02, 13:51
      Ja tez planuje na te wakacje !Nie ma to jak dzidzius na wiosne z pierwszymi bocianami...Pozdrowienia.
    • Gość: Rokitka Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 17.05.02, 17:34
      My byśmy bardzo chcieli... Ale ciągle nie mogę się doczekać pierwszej miesiączki po porodzie :cry: , więc póki co nie mam za dużo do powiedzenia :-(Pozdrawiam,Ania z Emilką (7.5 miesiąca - póki co jedynaczką ;-) )
    • Gość: NataliaM Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 17.05.02, 21:19
      JA karmię piersią,miałam do tej pory dwa razy miesiączkę(jedną w marcu i jedną w maju),ale podobno są dziewczyny,które nie dostały miesiączki i zaszły w ciążę.TAk więc-trzeba próbować!!!!!!!!!!Czy zaczęłyście już jakieś szczegłone przygotowanie(kwas foliowy,badania...)JA 23 maja idę do ginekologa i powiem mu o moich "wakacyjnych" planach.Zobaczymy,co on na to.Pozdrawiam,NAtalia
    • Gość: Annna Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 19.05.02, 09:34
      Witam wszystkie mamusie planujące dzidziusie :) My z mężem także chcielibyśmy mieć juz malutkiego bobaska i w wakacje zaczniemy się o niego starać.Będzie to nasze pierwsze dziecko.Pozdrawiam i życze powodzenia.
    • Gość: Rokitka Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 20.05.02, 08:38
      Ja póki co przekonałam męża, że taka mała różnica miedzy dzieciaczkami jest najlepsza :lol: I to mój największy sukces, co chodzi o planowanie :lol:Do lekarza wybieram się w przyszłym tygodniu (w tym mam zamiar odwiedzić go w szpitalu i wziąść namiary na gabinet prywatny). Chcę porobić sobie wszystkie badania (szczególnie toksoplazmozę - nie przechodziłam jej przed poprzednią ciążą, ani na szczęście w trakcie, więc jestem w "grupie ryzyka"). Myślę także o szczepionce przeciwko WZW B.Pozdrawiam,Ania z Emilką (jedynaczką ;-) )
    • Gość: NataliaM Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 20.05.02, 13:19
      Ja robilam badanie na tokso przed pierwsza ciaza,poniewaz stara kociara ze mnie.Dlaczego szczepienie na WZw B,czy mozna je wykonac karmiac piersia?W ktorym miesiacu planujeci zaczac proby???Pozdrawiam,NAtalia
      • Gość: Rokitka Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 21.05.02, 09:09
        Hej,WZW B zalecają przed planowanym pobytem szpitalu (niestety, to wciąż popularne zakażenie szpitalne :-( ). A czy można się szczepić w trakcie karmienia dowiem się w czwartek (będę z Emilką u pediatry). Ale na chłopski rozum wydaje mi się, że tak - przecież dzidzia także otrzymała tą szczepionkę. No ale do końca nie wiem.Z oficjalnym rozpoczęciem starań chcę poczekać do pierwszej miesiączki, a póki co przygotowywuję organizm (zaczęłam łykawć kwas foliowy, przebadam się wzdłuż i wszerz po wizycie u ginekologa).Pozdrawiam ciepło,Ania
        • Gość: philbad Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 28.05.02, 14:19
          witajcieja tez planuje a nawet zaczelam dzialac bo nie ma to jak dzidzia w cieple dni w ogrodku a poniewaz mieszkamy we Francji tutaj jest szybciej cieplo. kwas foliowy biore juz od 3 miesiecy pigolki odstawilam w listopadzie, ginekolog zatwierdzony a teraz pozostala tylko przyjemnosc dzialania.serdecznie pozdrawiamania - 27 lat pierwszy raz zdecydowana na dzidzie
    • Gość: MGK Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 20.05.02, 16:36
      Witam :hello:No to i ja zapisuję się do klubu :) chociaż troszkę się boję żeby nie zapeszyć ;)Starania rozpoczną się oficjalnie w czerwcu :bounce:Ale przyznam, że i ten cykl jest troszkę niepewny... (prezerwatywy się skończyły hi hi)Pozdrawiam starające sięNina
      • Gość: AneczkaG Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 20.05.02, 20:36
        Nina, ale super, nasze miasto zapełną dwa nowe edzieckowe bobaski i to w podbnym wieku - jak się tylko uda - ale jestem dobraj myśli.Pozdrowienia siemianowickieAneczka
        • Gość: MGK Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 21.05.02, 19:27
          No to byłoby extra :)))Trzymam za nas kciuki!!!:hello:Nina
          • Gość: AneczkaG Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 22.05.02, 21:11
            Też trzymam kciuki!!!Aneczka
    • Gość: eBeatka Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 20.05.02, 20:28
      I ja rowniez zapisuje sie do klubu,ale widze ze niektore z Was to juz drugie "podejscie" robia.Szczesciary!smile))My z mezem staramy sie od miesiaca,zobaczymy jak bedzie tym razem(okaze sie po 27 maja)Tak bym chciala juz...:))Pozdrawiam cieplo,eBeatka
      • Gość: Iw Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 21.05.02, 07:07
        Hej,To i ja się dopiszę :). Staramy się od miesiąca o pierwsze dziecko (eBeatko, tak jak Wy :) ) i mam nadzieję, że długo to nie potrwa.Jeśli chodzi o badania: robiłam tylko toksoplazmozę, no i w szkole byłam szczepiona przeciwko różyczce. Według mojej pani doktor to dwie najważniejsze sprawy. Można ewentualnie zaszczepić się przeciwko żółtaczce (wiadomo jak to jest w naszych szpitalach :( ). No i oczywiście kwas foliowy, który powinno się przyjmować już na kilka miesięcy przed poczęciem.Napiszcie, jak długo staracie sie o dzieciaczki i jak się do tego przygotowałyście.Pozdrawiam,Iwona
    • Gość: AneczkaG Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 20.05.02, 20:35
      Ja też, ja też!!!Starania zaczynamy gdzieś w lipcu i może nam się uda tak od razu??? Pomarzyć dobra rzecz...Mamy już jedną pociechę, która w piątek kończy dwa latka.Aneczka
      • Gość: gosiaLachowska Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 20.05.02, 21:23
        czesc dziewczyny !ja tez bym chciala drugiego bobaska,ale dla mnie jeszcze za predko.moj synek we wrzesniu skonczy dopiero roczek.poza tym troche sie boje,bo wiem juz co mnie czeka.widze,ze niektore mamusie ida "na calego" i od razu chca miec drugiego bobaska,a ja sama nie wiem jaka jest odbra roznica pomiedzy rodzenstwemniektorzy mowia,ze krotka inni,ze dluzszaco Wy o tym sadzicie?pozdrawiam wszystkie emamygosia m.Filipka
        • Gość: Rokitka Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 21.05.02, 09:12
          Emilka skończy roczek w październiku, a ja chcę drugą dzidzię już! Tylko, że niestety jeszcze nie mogę :cry:Myślę, że dzieci lepiej się chowają przy mniejszej różnicy wieku, od razu mają ze sobą lepszy kontakt, a starszemu jest łatwiej zaakceptować młodsze. W końcu nie jest jeszcze tak bardzo przyzwyczajone do swojego jedynactwa ;-) Na pewno dwójka maluchów naraz jest bardziej obciążająca dla mamy, ale z drugiej strony po krótszym okresie ma się odchowane maluszki :-)Pozdrawiam,Ania z Emilką
    • Gość: Lusia Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 21.05.02, 10:14
      Witam :hello: wszystkie starające się. W zeszłym miesiącu się nie udało, może maj będzie miał dla nas lepsze wieści.Mam już 7-letniego synka i czas najwyższy na drugie. Życzę wszystkim powodzenia. :bic:
    • Gość: Edzia Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 21.05.02, 10:32
      A owszem, owszem. Również myślę o starcie w wakacje.:hello: Edzia
    • Gość: szwedka Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 21.05.02, 12:16
      A ja też chcę, mój Mikołajek ma dwa i pół roku, ja mam straszną ochotę na drugie, ale chyba jeszcze poczekam z pół roku ze staraniami.Podobno najlepiej, kiedy różnica między dziećmi jest 3, 4 letnia, bo wtedy to starsze dostało od rodziców ten bardzo ważny komunikat, że jest NAJWAŻNJIEJSZE.Ale czy wszystko musi być takie zaplanowane?
      • Gość: Siunia Re: mamy planujace bobaska - do SZWEDKI !!!!!!!!!!! IP: *.* 22.05.02, 00:27
        Tylko nie przesadźcie z tym NAJWAŻNIEJSZYM :)Moi znajomi od zawsze powtarzali swojej córce , że ona jest najwazniejsza na świecie i NIKT INNY.Gdy koleżanka urodziła drugie dziecko, córka jest nie ta sama. Chodzą z nia do psychologa, taki to był dla niej szok Niby najwazniejsza, a jednak kogo innego mama wciąż nosi na rękach. Myśle, ze zbytnio przekonywali córcie, że tylko Ona i NIKT INNY nie jest tak wazny. Róznica wieku między ich dziecmi to 4 lata.We wszystkim należy zachować umiar i rozsądek.Nie gniewaj się, że to napisałam. Czasem dobrze jest poczytac o takich przypadkach - lepiej uczyc się na błędach innych, prawda? Grunt to wyciagnąć wnioski by wiedziec na co zwrócic uwage. W końcu zależy nam na dobru naszych pociech :)- Siunia
        • Gość: szwedka Re: mamy planujace bobaska - do SZWEDKI !!!!!!!!!!! IP: *.* 22.05.02, 14:51
          No cóż to druga strona medalu, o której nawet nie myślałam.Może sytuacja, którą opisujesz, wynikała z tego, że rodzice mówiąc dziewczynce, że "jestnajważniejsza i jedyna", nie uczyli jej jednocześnie, że są inni ludzie, także dzieci (choćby w tejsamej piaskownicy), które również mają potrzeby.Broń boże nie miałam na myśli wychowywania egocentryka, skoncentrowanego tylko nasobie.Rozumiem też, że czterolatek czy czterolatka może mieć takie problemy, bo z pewnościąnarodziny rodzeństwa są ogromnym przeżyciem. A chyba zadaniem rodziców jest ten szok,stres, czy jak to nazwiemy, zmniejszać. Może więc lepiej, że czasem różnica wieku jest niewielka, wtedy dzieci po prostu "od zawszesą razem" i już. Może warto się pośpieszyć?Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam gorąco.Też uważam, że najważniejszy jest umiar.
          • Gość: Siunia Re: mamy planujace bobaska - do SZWEDKI !!!!!!!!!!! IP: *.* 23.05.02, 01:02
            Cieszę się, że właściwie zrozumiałaś mój post :)Czasem na forum wynikają niepotrzebne nieporozumienia - bo jednak słowo pisane to nie to samo co mówione :)Ja swoją drogą, trzymam mocno kciuki za wszystkie, które planują owiększyć rodzinke o kolejną pocieche, by obyło sie bez stresów dla starszego rodzeństwa.A jak widać, nie jest to łatwy orzech do zgryzienia, dla nas-rodziców :)Buziaczki dla wszystkich starających sie o maluszka, zarówno pierwszego , jak i następnego :)- Siunia z nadzieja, że może w tym cyklu sie udało ;)
    • Gość: Siunia zapisuję sie i pytam...... IP: *.* 22.05.02, 00:31
      Przyłączę się chętnie do tego klubiku :)Właśnie zaczęlismy starania o drugiego maluszka.Pierwsza jest córcia, Wiktoria, ma 16 m-cy.Urodziłam ja niestety przez CC.Czy któraś z Was może mi powie jakie są ograniczenia czasowe odnosnie drugiej ciąży?Bo ja chciałabym juz :) Tylko czy mogę?Któraś z Was wie?- SiuniaPs. Jak wspaniale, że są tu tez mamy, które dopiero sie staraja a nie tylko z brzuszkami :)
      • Gość: Rokitka Re: zapisuję sie i pytam...... IP: *.* 22.05.02, 10:51
        Siuniu,Gdy byłam na patologii z przeterminowaną Emilką leżała ze mną dziewczyna, która zaszła w ciążę rok po cesarce. Rodziła naturalnie, ale z przygotowaną na wszelki wypadek salą operacyjną, gdyby się okazało, że jest potrzebna kolejna cesarka. Na szczęście wszystko zakończyło się bez problemów :-)Myślę, że najlepiej poradzić się lekarza, ale jak widać da się urodzić po tak krótkim czasie :-)Pozdrawiam,Ania z Emilką
        • Gość: Siunia Re: zapisuję sie i pytam...... IP: *.* 23.05.02, 01:08
          To ja w takim razie juz sie nie zastanawiam, tylko działam ;) dalej Moja pani doktor, tak jak jest wspaniałym lekarzem i zadowolona jestem z jej opieki, to wole postawić ja przed faktem dokonanym Ona ma takie inne poglądy :)Może dlatego, że jej córka wpadła zbyt wczesnie, mieli duzo problemów i dlatego teraz wszystkim odradza.Jak ja byłam na wizycie kontrolnej po porodzie i zapytałam kiedy moge starac sie o drugie, to spojrzała na mnie jak na kosmite ;)- SiuniaPs. no i oczywiście mi odradzała, mówiła, że mam sobie podchowac pierwsze, odpocząć, zrobić kariere i wtedy . Ha, ha,ha :) To miałabym miec drugie kiedy? Na emeryturze? ;)
      • Gość: Edzia Re: zapisuję sie i pytam......- DO SIUNI!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.* 23.05.02, 12:58
        Witam w klubiku, ja również urodziłam Michałka przez cięcie cesarskie. Tylko, że w moim przypadku to było WIELKIE STETY, bo uratowało mi życie i dzieciaczkowi (miałam po prostu poważne komplikacje). Teraz mój synuś ma 19 miesięcy, a mój lekarz prowadzący stwierdził, że powinnam była starać się o drugiego bobaska już w ubiegłym roku. Właściwie nakazał mi się pojawić u siebie, jak będę już w drugiej ciąży. I dlatego właśnie do tej pory nie zawitałam w jego progach ;)P.S.1 Dlaczego Siuniu piszesz, że niestety przez cięcie?P.S.2 Piszę sobie z BiałegostokuSerdeczne pozdrowienia dla Twojej całej rodzinki (przepraszam za nietakt, w domyśle miało być dla obecnej oczywiście):hello: Edzia
    • Gość: dalia Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 22.05.02, 12:03
      Ja równiez zapisuję się do klubu :)) Też zaczynamy w wakacje, to będzie nasze drugie dziecko. Teraz mamy synka 4-lata, więc marzy mi się córeczka :)).Łykam już kwas foliowy, zęby wszystkie wyleczone, w najbliższym czasie wizyta u ginekologa. Natomiast mam pytanie: przeciwko różyczce i żółtaczce byłam szczepiona przed pierwszą ciążą, 5 lat temu - czy trzeba teraz wziąc jakieś dawki przypominające ?
      • Gość: AneczkaG Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 22.05.02, 21:10
        Dalia, jak się szczepiłaś na WZW (żółtaczka) 5 lat temu, to super pora na szczepienie przypominające - właśnie po pięciu latach jest następne (czwarte) szczepienie. Ale po szczepieniu musisz poczekać jakieś 3 miesiące z ciążą. Ja właśnie mam problem, bo szczepiłam się 5 lat temu, a kolejne darmowe szcepianie "przespałam" i teraz za późno. Jak pójdę na staż, to niby mają mnie zaszczepić, ale mam nadzieję być już wtedy w ciąży...Co do różyczki, to chyba jeszcze nie musisz. Ale zawsze możesz zrobić sobie p/ciała (i WZW i różyczka) jak Ci się chce i masz pieniążki - wtedy się dowiesz, czy się szczepić czy nie.Aneczka
        • Gość: Siunia Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 23.05.02, 01:10
          no to juz wiemy, do kogo zwracac sie z takimi pytaniami, nasza pani doktor :)- Siunia
          • Gość: AneczkaG Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 23.05.02, 17:23
            Siunia ;) jeszcze aż trzy egzaminy!Aneczka
            • Gość: Siunia Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 24.05.02, 08:15
              "aż" trzy? Ja myślę, że TYLKO trzy :)ja za to już trzymam kciuki :)- SiuniaPs. studiujesz na AM w Gdańsku?
              • Gość: AneczkaG Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 24.05.02, 19:52
                Wiesz, jak się dalej będę uczyć tak jak przez ostatni tydzień, to będą CZTERY!Studiuję na Śląskiej AM. (już sama nie wiem, jeszcze trochę studiuję? Zajęcia właśnie skończyłam, zostały tylko egzaminy, złożenie wszystkich papierów, opłata za dyplom i bye bye Alma Mater - będę miała wykształcenie zawodowe, tyle, że wyższe ;)Aneczka
                • Gość: Siunia Re: mamy planujace bobaska - do Aneczki IP: *.* 24.05.02, 22:43
                  to Ty mi nie odpisuj, tylko sie ucz ;)Bo jak zawalisz, to kogo pytać będziemy? :)Trzymaj się naukowo ;)- Siunia ( już nie studentka - dzięki Bogu)
      • Gość: Siunia Re: mamy planujace bobaska - do Dalii IP: *.* 23.05.02, 01:04
        radziłabym się zaszczepic.Bo nawet szczepienie przeciwko żółtaczce, gdy miałaś trzy dawki (w jednym jakby "cyklu") to wystarcza to na 5 lat ochronyA lepiej zrobic to przed ciążą- Siunia
    • Gość: agunia Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 23.05.02, 17:58
      :hello: Ja też zapisuję się do Waszego klubu! Chociaż mam nadzieję, że to już. We wtorek wizyta u lekarza. Wg. moich wyliczeń "dobijam" do 4 tygodnia, ale z całej listy książkowych objawów ciąży mam właściwie tylko ze cztery ; nie mam porannych mdłości, więc sama nie wiem co o tym sądzić, tym bardziej, że to nasza pierwsza próba i pierwsza ciąża i brakuje nam doświadczenia. Trzymajcie za mnie kciuki.Agunia
      • Gość: Siunia Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 23.05.02, 19:56
        ...........ale z Ciebie szczęściara :)GRATULACJE !Ja mam od niedzieli zgagę, ale nie wiem czy to nie urojenie.Chyba za bardzo chciałabym być w ciąży i "wczuwając" ;) się w siebie, na siłę (już chyba) staram się znależć jakieś objawy :)Pocieszam sie tym, że może będę miała tak jak moja Mama ze mną w ciąży - to była najkrótsza ciąża na świecie ;)Świtnie się czuła do połowy piątego miesiąca, przez ten czas miała okres regularnie i w ilościach Niagary. Poszłą do lekarza tylko dlatego, że zaczęły ją boleć piersi i puchnąć podejrzanie ;) Lekarz stwierdził połowę piątego miesiąca ciąży, he, he, he :) A urodziła mnie w siódmym. Zatem świadomej ciąży miała raptem ponad dwa miesiące. Dobre, co?Ja jednak dziś mam zamiar wycisnąć wszystkie ;) soki z mężusia :) Co by maksymalnie zwiększyć szanse, by ten cykl był szczęśliwy - jeżeli do tej pory nic nie wyszłoPozdrawiam- Siunia
    • Gość: NataliaM Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 23.05.02, 22:03
      Dzewczyny,dzisiaj bylam u lekarza.Obadal mnie,stwierdzil,ze wszystko dobrze.Pokazal mi na usg dojrzewajace w jajnikach pecherzyki.Kilka malych i jeden duzy,tlusciutki i baardzo dorodny.Chyba nie mozemy zmarnowac takiego okazu,prawda???!Pytalam o karmienie piersia w czasie ciazy,moj lekarz nie widzi przeciwskazan i sam prowadzil wiele takich ciaz.POzdrawiam,NAtalia
    • Gość: eBeatka Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 24.05.02, 17:04
      Wiecie co diewczyny,przed chwila zjadlam caly sloj ogorkow kiszonych,taka mnie naszla chetkasmile))A teraz z kolei mam ochotke na cos slodziutkiego...Czyzby to bylo to???O MATKO KOCHANA,chyba zaraz "szczezne".Kiedy ten poniedzialek?Dostane czy nie dostane???Oto jest pytanie!Jakby to bylo piknie,jakbym nie dostala :)))))Prezencik w sam raz na urodzinki.Pozdrawiam cieplo,eBeatka
      • Gość: Siunia Re: mamy planujace bobaska - urodzinki :) IP: *.* 24.05.02, 18:38
        he, he, w poniedziałek - powiadasz :)To wszystkiego najlepszego ;) bliźniakuja mam w środę :)- Siunia, która też sobie życzy OKREES - STOP ! :)
    • Gość: eBeatka Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 24.05.02, 17:10
      Nie,niejednak zdecydowalam,ze zamiast jesc slodkie,zrobie sobie jajecznice,mniam-mniamwink))))Matko swieta,na pewno sie roztyje!Ale co tam,hihi.eBeatka z wilczym apetytemsmile))))
    • Gość: agunia Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 24.05.02, 18:22
      Siunia (Mama_Wikuni)dziękuję za gratulacje :hello: ale sama boję się jeszcze myśleć czy to już czy nie. Nie mogę doczekać się wtorku czyli wizyty u lekarza. Objawy mam jakieś takie nie mrawe, chociaż test "sikany" był pozytywny. No, nie wiem czy już mam zacząć robić na drutach maleńkie sweterki :lol: czy nie. Ale jak czytam wcześniejsze posty o szczepionkach i badaniach na te wszystkie paskudne zarazy to włos mi się jeży. Ja o tym nie pomyślałam, ale jestem, a właściwie jesteśmy oboje ( a może jednak już troje), nastawieni pozytywnie. :bounce:
      • Gość: Siunia Re: mamy planujace bobaska - do aguni IP: *.* 24.05.02, 22:41
        jak ja Ci zazdroszcze :)Ja chyba narazie nie mam co liczyc, chyba, że na cud :)Bo jak trafilismy, to za pierwszym razem :)Za jakiś tydzien powinnam dostac okres. Modle się, by tak się nie stało. W toalecie patrząc na podpaski mrucze sobie pod nosem: sio ! sio! ;)ach...... tak bardzo bym chciała być już w ciąży .......mysle o tym cały czas, jak śpie , jak siedze, chodze, jak robie zakupy, jak robie obiad, jak miętoszę mojaą Wikuchę i jak ją przewijam, jak ją karmie, jak sprzątam, jak sie myje....... poprostu myśle o tym cały czas.Za to ciesze sie razem z Toba :) (tylko nie umiem tych potworków tu wstawic co skaczą z radości)Ale jak ja będe w ciąży, to wy nie tylko to przeczytacie na forum, wy to nawet USŁYSZYCIE ;)- SiuniaPs. Myśl tylko pozytywnie. Szczepionki nie miałaś - trudno. Wiele kobiet się nie szczepi i jest ok. Teraz tylko pozytywnie. Mi wyszło za to tak, że drugą szczepionke przeciwko żółtaczce miałam juz będąc w ciąży, bo szykowałam sie do operacji. No i co za tym idzie, operacja tez była wtedy, gdy Wikucha była maleńką fasolką w brzuszku . Na szczęście to była operacja kolana . I nie było mi fajnie, bo zakaz chodzenia całkowitego miałam. Więc - i tu przepraszam za wyrażenie - przez piekne lato żygałam sobie w miske, którą dopiero wieczorem mój ąż (bo pracował) oprózniał wieczorem. W domu był smród niesamowity ;)To była okropność. Potem klezanka sąsiadlka dostała klucze i zaglądała do nie za dnia, by opróznic ową nieszczęsną miske , podac mi picie i jedzonko. Okropność. Tym razem mam nadzieje, że nie będę na niczyjej łasce :) Tzn. koleżanka to bardzo uczynna kobietka, pomagała bardzo chętnie. Jednak nie zmienia to faktu, że było to dla mnie co najmniej niezręczne i krępujące :)- Siunia
        • Gość: philbad Re: mamy planujace bobaska - do siuni IP: *.* 28.05.02, 14:31
          jesli trafilismy w tym miesiacu to jestesmy dwie, ja na widok podpasek dostaje drgawek bo ja chce dzidzie musze czekac jeszcze 10 dni i chyba osiwieje w tym czasie, mierze dziesiatki razy temperature , bola mnie piersi ale nie wiem z jakiego powodu na wszelki wypadek zero alkoholu itp, czy ty tez dostajesz takiego swira? bo ja bardzopozdrawiam i trzymam kciukiania 27 lat
    • Gość: NataliaM Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 25.05.02, 21:50
      MOje Drogie,zegnam Was na trzy tygodnie,jutro wyjezdzamy na wakacje.MAm nadzieje,ze sycylijscie powietrze zadziala i wrocimy juz we czworeczke.Trzymajcie kciuki,pozdrawiam Was,NAtalia.No i,oczywiscie,mam nadzieje,ze niektore z Was za te trzy tygodnie beda juz 2w1.
    • Gość: She Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 27.05.02, 14:55
      Do wszystkich eMam planujących zajsc w ciaze - Czesc!!!!Ciesze sie ze znalazlam ten watek, wybitnie mnie interesujacy ostatnimi czasy. Mam 29 lat (z reszta od 23 maja tu pozdrawiam wszystkie zodiakalne i nie tylko blizniaki!)Podobnie jak wy b.b.b. bym chciala w niedlugim czasie zostac mama. Bylaby to moja pierwsza ciaza. Po dlugich namowach udalo mi sie zmobilizowac meza i zaczynamy proby od czerwca. Fajnie wiedziec ze jest nas wiecej!!!!! Pozdrawiam radosnie i zycze OWOCNYCH PROB.She_Monica
      • Gość: bestia Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 03.06.02, 20:11
        CześćPodobnie jak Ty mam w tym roku 29 lat, tylko ze dopiero w grudniu. Wraz z mężem od lipca będziemy się starać o nasze pierwsze maleństwo. Zrobiłam badania na toxo, biorę już drugi miesiąc folik. Ponadto biorę lek (duphaston) ktory ma nam pomoc w "strzale" bo mam nieregularne cykle. Mam nadzieję, że nam się uda, podobnie jak Tobie.Pozdrawiam bestia
    • Gość: eBeatka Re: mamy planujace bobaska.ZASZLAM!!!!!!! IP: *.* 29.05.02, 16:41
      Dziewuszki kochane :)))))),Jestem w CIAZY!!!!!!Dzis rano zrobilam test-wyszedl pozytywny :))))Boze,jak ja sie ciesze!Pozdrawiam cieplo,eBeatka
      • Gość: Rokitka Re: mamy planujace bobaska.ZASZLAM!!!!!!! IP: *.* 29.05.02, 16:55
        :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: GRATULUJĘ!!! :bounce: :bounce: :bounce: :bounce:Beatko!Wszystkiego naj, naj, naj dla Ciebie i Maluszka :-) Cieszę się razem z Tobą! I proszę - zlikwiduj szybko to "jeszcze nie mama" z podpisu :-)Całuski,Ania z Emilką (ciągle pojedynczą)
      • Gość: dalia Re: mamy planujace bobaska.ZASZLAM!!!!!!! IP: *.* 03.06.02, 12:11
        Beatko-gratulacje !!! :-)Życzę aby wszystko było w porządku. I mam nadzieję, że ja róniez niedługo dołącze do tego grona :))
      • Gość: KP Re: mamy planujace bobaska.ZASZLAM!!!!!!! IP: *.* 17.07.02, 01:20
        Bardzo się cieszę, mam nadzieję, że wkrótce dołączę do tego szacownego gronaZosiczek
    • Gość: MagdaAQQ My też się zapisujemy! IP: *.* 30.05.02, 11:12
      Wprawdzie my dopiero możemy za dwa miesiące zacząć starania (okres ochronny po poronieniu w lutym, niestety :((()ale już się zapisujemy. Gaja jutro kończy 16 miesięcy, a ja chciałam, żeby różnica między dziećmi była jak najmniejsza. Natura jednak wie lepiej i w najlepszym wypadku pomiędzy naszymi dziećmi będą dwa i pół roku różnicy.Pozdrawiam wszystkie starające się! :hello:
    • Gość: eBeatka Re: mamy planujace bobaska IP: *.* 30.05.02, 18:24
      Witam Was :)),chcialabym poinformowac Was,drogie emamy planujace,ze zmienilam swoj nick,co chyba w danej sytuacji jest zrozumiale :)))Pozdrawiam cieplo,eBeatka.
      • Gość: Siunia UDAŁO SIE !!!!!!!!!!!!! IP: *.* 12.06.02, 23:04
        Ja też chciałabym poinformowac, że jednak BINGO :)Udało sie, choć myslałam, że za późno sie za to wzięliśmy ;)- Siunia, żona faceta z 100% - ową skutecznością ;)(druga ciąża i tez za pierwszym podejściem)To jest dopiero FART, prawda"? :)
        • Gość: cat Re: UDAŁO SIE !!!!!!!!!!!!! IP: *.* 13.06.02, 06:32
          Gratuluję i witam w gronie mam oczekujących na drugie dziecko.CAT :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka