Dodaj do ulubionych

Starania Noworoczne.

• aba1122 Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 13:33
      Cześć kochanesmile
      Oska- trzymałam kciuki za Ciebie - teraz już musisz zaciążyć, jajowody
      udrożnione , torbiel usunięta - extra!
      Iva bądz dobrej myśli, kurcze musi być dobrze!!!!
      Lamciad - najważniejsze że znacie przyczyne , to już połowa sukcesu teraz tylko
      musisz znaleśc dobrego gina , napisz na bezpłodności tam Ci dziewczyny nalepiej
      doradzą i pewno androloga no i głowa do góry nawet przy beznadziejnych wynikach
      nasienia dziewczyny zachodzą w ciąze a co dopiero po leczeniu!? facetowi
      stosunkowo łatwo poprawić parametry są leki na zwiększenie ilości i jakości
      nasienia , oczywiście przy tym odpowiedni styl życia zero gorących kąpieli,
      papierosów , ograniczyć alkohol itp nie poddawaj się tylko szukaj lekarzy!
      karolata - super że u Ciebie wszystko ok, chociaż u Ciebie ! bo jak widzisz My
      tu dalej działamy, wszystkie w pierwszym,drugim cyklu w ciąze zachodzić nie
      możemy więc padło na Nas ! ale cierpliwie czekamy!
      Odzywaj się do Nas i pisz koniecznie co u Ciebiesmile
      alela - szlag mnie trafia jak lekarze mówią kiedy trzeba badać hormony?!
      Oni chyba myslą że nam to za darmo ktoś robi a mnie do tej pory te wszystkie
      badania kosztowały ok 500 zł !!!! zlecają nie wszystko , i nie wtedy kiedy
      trzeba! słuchaj napisze Ci kiedy się je robi i masz 100 % pewnośc że zrobisz je
      w odpowiednim terminie(potwierdzałam wszędzie gdzie się dało) a więc tak :
      1-3 dc LH, FSH, TSH, estradiol, testosteron
      6-7 dni po owu badasz Progesteron, prolaktyne i estradiol będziesz miała
      odpowiedz czy była owulacja i czy dobre masz komórki,wydaje mi się że na
      monitoring idziesz dobrze , wg mnie monitoring masz w dobrym terminiesmile
      w badaniach hormonalnych już jestem obcykana , wiem co i jak powinno wyjść
      będziesz chciała to pytajsmile
      a ja dziś o 17 też lecę na monitoring, nie odpuszczam! umówiłam się do drugiego
      gina będziemy co m-c podgladać co tam się dzieje , no i w przyszłym m-cu chyba
      pogadam z mężem żeby i on się przebadałsmile napisze wieczorem po lekarzu u mnie
      dziś 14 dc to już coś powinnien widzieć?
      Pozdrawiam Was
      Aba
      • alela1 Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 16:11
        dzieki serdeczne Aba, za odpowiedz. wiesz to sa moje pierwsze badania na razie
        tylko obserwacja owu i stan hormonow. Na szczescie wszystko za darmo w ramach
        Medicover, mam tam zlota karte ale lekarze tacy sobie,zalezy na kogo sie
        trafi...
        • alela1 Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 16:13
          Aba, a co to za badania? pobranie krwi?
          1-3 dc LH, FSH, TSH, estradiol, testosteron
          • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 17:28
            Dzisiaj dzień dobrych wieści.
            Dzisiaj odebrałam kolejny wynik bety. Po 4 dobach bez 6 godzin . Beta 975.
            Licząc ,że powinna przyrosnąć minimum 66% na 48godzin, powinnam otrzymać wynik
            minimum 984. Zrobiłam jednak 6 godzin wcześniej więc 9 różnicy myslę ,że nie
            jest takie niepokojące.
            Powiem szczerze ,ze raczej oczekiwałam ,ze beta spadła. Byłam nastawiona ,że
            podczas tych krwawień macica sie oczyściła (na USG nic nie było widać ,ostatnio
            beta przyrosła tylko o 65% w ciąby 72 godzin). Teraz boję sie cieszyć, że znowu
            się niepotrzebnie nastawie.
            Boję się cieszyć....

TSH to hormon tarczycy
            reszta to hormony płciowe
            Odnosnie tych hormonów to ja na forum wyczytałam ,że:
            TSH wynik musi być poniżej 2 , nie trzeba być na czczo - w dowolnym dniu
            LH,FSH i Estradiol - w 3 dc (ostatecznie w 2 lub 4)
            Progesteron w 21 dc ,ale najlepiej 7 dni po owulacji
            to też dotyczy Prolaktyny
            • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 21:50
              Iva trzymam nadal kciuki!
              Lamciad macie już potwierdzenie, że są to żylaki powrózka nasiennego? Jeżeli
              tak to witam w klubie.
              Oska oby @ przyszła jak najwcześniej żebyś mogła szybciutko wrócić do starań!
    • emila60 Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 18:40
      No i niestety przyszła @ niespodziewanie dzień wcześniej sad. Szkoda, ale to był
      pierwszy miesiąc starań więc nie jestem bardzo zła.
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 19:16
      Emila szkoda, ale nowy cykl nowa szansa, musisz próbować dalej!
      iva a widzisz? My tu wszystkie trzymamy kciuki , musi być dobrzesmile
      alela te badania są z krwi fsh pokazuje np stan jajników ich rezerwę , lh to
      nie wiem co wiem że stosunek fsh do lh musi być 1:1 wtedy jest bardzo dobrze,
      progesteron mówi czy była owusmile
      uff, a ja już po usg- na oko wszystko dobrze-endometrium prawidłowe, macica
      jajniki też bez zmian , pęcherzyk jest i to spory z lewego jajnika będzie owu ,
      pani doktor powiedziała że mogę się jej spodziewać w przeciągu 24 h bo
      pęchęrzyk już dojrzał, a więc bierze w łeb twierdzenie że przy moich 33 dn
      cyklach owu jest ok 19-20 dc dziś mam 14 dc więc owu będzie ok 15dc i tak ją
      właśnie czuje , śluz jest więc wszystko się zgadzasmile generalnie trochę mnie
      uspokoiła kazała się starać i ewentualnie za dwa-trzy m-ce zbadać męża ,
      powiedziała że pół roku to naprawdę nie jest dużo , i chyba tak zrobię poczekam
      do kwietnia i jeżeli nie zaciąże to zdecyduje się na to hsg i przebadam
      małżonkasmile
      Pozdrawiam
      • alela1 Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 20:05
        no trzymam za Ciebie Aba! Owocnych przytulanek w nocysmile U mnie tego typu akcje
        dopiero za tydzien...
    • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 30.01.07, 10:11
      No, dziewczyny, i na mnie w końcu chyba schiza ciążowa padła, choć generalnie z
      powodzeniem się jej opierałam smile Cycki mnie bolą, w sumie nic dziwnego, nieraz
      mnie tak bolały w przszłości przed okresem, ale ostatnimi czasy nie bolały. A
      mój wykres jest piękny trójstopniowy, co też o niczym nie świadczy, bo takie
      wykresy bywają ciążowe, ale też bywają trójstopniowe nieciążowe. Ospała coś
      jestem od kilku dni... Więc generalnie na dwoje babka wróżyła, jak zawsze. Ale
      coś tak tym razem nie daje mi przestać myśleć, że może... A najśmieszniejsze
      jest to, że już po staraniach ostatnich doszłam do wniosku, że w tym cyklu w
      ciążę lepiej gdybym nie zaszła. Hm...
      • alela1 Re: Starania Noworoczne. 30.01.07, 15:31
        mam nadzieje, ze przelamiesz zla passe na naszym watku noworocznymsmile !!!
        Jeszcze nie gratuleje ale trzymam kciuki!
      • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 30.01.07, 15:53
        Dzwoneczku no to trzymam kciuki!

Dzwoneczku mam takie pytanko: od tego cyklu mierze temperaturę i trochę
        zgłupiałam, ale do rzeczy.
        5dc-36,4
        6dc-36,4
        7dc-36,3
        8,9,10dc-36,1
        11dc-36,2
        12dc-36,1 ( śluz przeźroczysty)
        13dc-36,2 ( śluz przeźroczysty, ciągnie się )
        14dc-35,6 śluz jw
        15dc-35,9 śluz jw dodatkowo ból w dole brzucha
        16dc-36,4 śluz przeźroczysty ale mniej rozciągliwy
        17dc-36,3 śluz biały, ale jeszcze nie gęsty
        W 14 i 15dc wyjatkowo musiałam wstać dość wcześnie i temperatura była mierzona
        2 godz. wcześniej niż zazwyczaj. Czy na podstawie tych obserwacji można ustalić
        kiedy była owulacja? Będę wdzięczna za wszelkie rady.
        • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 30.01.07, 16:46
          Jak dla mnie to jest nieewidentne jeszcze. Może 15dc była owulacja, a może
          jeszcze nie było.
          • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 30.01.07, 16:47
            tzn. może w okolicy 15dc - bo tak co do dnia to nie da się ustalić.
            • oska81 Re: Starania Noworoczne. 30.01.07, 17:17
              No Dzwoneczku,ale byłoby super jakby się udałosmile trzymam kciuki
              Ja swego czasu chciałam odpuścić sobie luty na staranka, bo nie chcieliśmy
              skorpionka, teraz jest nam to zuuupełnie obojętne, a najlepsze, że właśnie od
              lutego kontynuujemy, więc wszystko możliwesmile
              Kurde, coś niezbyt się czuję, cały czas brzuch mnie pobolewa, a dokładnie ranka
              z prawej strony, a już nie powinna sad Jutro zobaczę co się dzieje, jak zdejmę
              opatrunek.
              Buziaki - Aga
            • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 30.01.07, 18:01
              Dzięki, ja też tak obstawiam, ale bardziej po obserwacji śluzu niż po
              temeraturze. Jeżeli faktycznie owu była 15 dc to plemniczki czekały na
              jajeczkosmile bo kochaliśmy się 14 dc późnym wieczorem i poprawiliśmy jeszcze 16 (
              rano) i 17 dc. Zobaczę jaka jutro będzie temperatura. Jeszcze jedno pytanie, a
              jeżeli nie wzrośnie to marne szanse na ciążę?
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 10:07
      Cześć dziewczyny
      Tweety ja Ci nie powiem o co chodzi z tą temperaturą bo ciemna jestem w tych
      sprawach może któraś z dziewczyn?
      A ja szykuje się na narty także parę dni mnie tu nie będzie, mam nadzieje że
      Dzwoneczek zdąży się podzielić ze mną przed moim sobotnim wyjazdem radośną
      nowiną? przydałby się jakiś kop na wątku no i z Ivą byłoby do pary!
      Także czekam na dobre wiadomości!
      Pozdrawiam Was.
      • oska81 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 10:28
        Aba, ale Ci zazdroszczęsmile ale bym sobie też pojechała, ale niestety.
        Baw się dobrze i wypocznij dobrze, abyś przyjechała z nowymi nadziejamismile
        Zaglądam ciągle tu z niecierpliwością, czy Iva już coś napisała, ciekawe jak jej
        beta wygląda. No i ciągle trzymam kciuki za Dzwoneczka, dziś ma chyba 26dc,
        jeśli dobrze pamiętam, bo szłyśmy prawie równo.
        Pozdrowionka
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 10:49
      Dzięki Oskasmile ja się łudzę że może coś zdziałamy w tych górach? bo akurat
      środek cyklu będzie przypadał tam, obysmilechociaż mój styl życia na nartach do
      zdrowego nie należy ale co tam , za dużo się popija winka i upadki zalicza bo
      ja jeżdze dopiero 4 lata więc same rozumiecie, dobrze że już chociaż nie palę
      od paru m-cy!
      A Ty jak się czujesz? już ok?
      Dzwoneczek chyba jutro powinna dostać okres? tak coś mi się obiło że 1 lutegosmile
      • oska81 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 11:25
        Ooo kochana, środek cyklu, to owocnych starańsmilesmile Ja osobiście to zostałam
        poczęta w górach, więc jakby się mocno uprzeć to ja góralka wink A winko i to
        czerwone to niby nawet dobrze robi, więc wrzucaj na luz i do dziełasmilesmile Ale suupersmile
        A ja się też muszę pochwalić - również nie palę, ale od tygodniasmile jak tydzień
        temu operację miałam, tak jeszcze fajki w ustach nie miałam i postanowiłam, że
        to dobry moment na rzucenie.
        A czuję się całkiem dobrze, dziś zdejmuję opatrunki, mniej mnie już boli, tylko
        trochę jak dotykam, ale do zniesienia. Już się nie mogę @ doczekać, a potem...smilesmile
        Oby Dzwoneczek żadnej @ nie dostałasmile
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 11:35
      Oska to super że wszystko się dobrze goi, oby tak dalejsmile
      Da się żyć bez papierosów, ja przestałam palić jakoś tak w sierpniu, byłam nad
      morzem i tak się przepaliłam że szok , generalnie paliłam mało 2-3 papierosy
      dziennie a tam paliłam po pół paczki i więcej , miałam juz dosyć i
      stwierdziałam ze mam to gdzieś i nie palę! od wrzesnia nie miałam w ustach
      papierosa i nawet specjalnie mnie nie ciągnie , przytyłam tylko ze 2-3 kg ,
      niestetysmile najbardziej cieszy się mój mąż bo on nigdy nie palił i ostatnio już
      mnie błagał żebym przestałasmile teraz boję się tego wyjazdu bo dla mnie
      szczególnie na początku narty to stres i nie wiem czy dam rade? tak jakoś było
      fajnie zjechać , popić grzańca i popalić a teraz ...nie będę wiedziała co z
      rękami robić?
      • oska81 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 12:16
        To ja też do super palących nie należę, góra 4-5 dziennie, a jak jakaś impreza
        to trochę więcej, znajomi mówią, że to nie palenie tylko głupotasmile a mężulek też
        od soboty nie pali, jemu trudniej, bo palił więcej, ale przynajmniej się razem
        wspieramy. I stwierdziliśmy, że dopóki w ciążę nie znajdę na imprezkach sobie
        zapalimy, tak dla towarzystwa.
        • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 12:41
          Aba no to życzę udanego ( pod każdym względemsmile ) wyjazdu. Ja byłam w weekend
          na nartach i wybieram się od piątku znowu ( może nawet uda się od jutra ).
          Dzięki nartom nie myślę o "staraniach" i czas mi szybciej leci.
          Dzwoneczku dzisiaj znowu troszczkę wzrosła mi temperatura do 36,5 więc chyba
          owu była faktycznie około 15 dc.
    • oska81 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 13:44
      Dziewczyny zdjęłam opatrunki, pięknie to wygląda, 2 małe kreseczki, jedna 0,5 cm
      a druga 1 cm, w pępku jeszcze strupek, ale pewnie niebawem zejdziesmile i już nie
      bolismile Ale się cieszę.
      Tweety mam nadzieję, że owu u Ciebie jednak była i coś z tego będziesmile
      Buziaki
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 15:04
        Dziewczyny kochane! Jak to miło, że o mnie myślicie. Okresu spodziewam się jutro
        albo ewentualnie pojutrze. Staram się nie nakręcać, bo to jak zwykle na dwoje
        babka wróżyła. Ale wykres mam pikny wink Oto on dla ciekawych:
        www.fertilityfriend.com/home/10cd55
        Aba, nie wiem czy jeśli miesiączka nie przyjdzie, to zdążę do soboty test
        zrobić, ale jeśli nie przyjdzie w piątek, to będą już duże podejrzenia. A może
        przyjdzie?

Tweety i Aba, udanych nart życzę, żeby pogoda była fajniejsza niż dzisiaj, bo
        dzisiaj jest OBRZYDLIWIE! Ja lubię zimę jak jest mróz, śnieg i słońce, i tego
        Wam i nam wszystkim życzę smile

Aba i Oska - tak trzymać z tym niepaleniem, trzymam kciuki żebyście wytrwały. A
        po co jeszcze na imprezach Aba chcesz palić, fuj! wink Ja to jestem taki
        ewenement, co nigdy w ustach papierosa nie miał, i niedobrze robi mi się na sama
        myśl...

Tweety, no wygląda to na skok, ale niskie masz te tempki, ja w pierwszej fazie
        rzadko miewam mniej niż 36,6. Może taka twoja uroda. Ale w zasadzie nie wiem,
        czy takie niskie tempki jakoś w czymś przeszkadzają - może popytaj na forum NPR
        czy temperatury rzędu 36,4-36,5 w fazie lutealnej są OK i w zajściu w ciążę nie
        przeszkodzą. Polecam to forum, bo tam naprawdę prawdziwe ekspertki bywają, sama
        sie tam nieraz podpytuję o to i o owo.

Oska, a ja dwie takie dziurki miałam swojego czasu w kolanie, więc się tak nie
        chwal, hihi wink Zblednie Ci to za jakiś dłuższy czas i nie będzie widać.

Buziaki i też trzymam kciuki za Was wszystkie i za Alelę i za wszystkie inne
        dziewczyny w naszym wątku. A propos, powstał konkurencyjny wątek Starania
        Lutowe, a nasz miał starczyć do wiosny, nie? Napisałam tam post
        protestacyjno-zapraszający do naszego wątku, bo mało tu nas, nie? Jakaś świeża
        krew by się przydała smile
        • oska81 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 16:10
          No Dzwoneczku, ja tam się za bardzo na wykresach nie znam, może dlatego że nigdy
          takich nie miałam, ale ten Twój to wygląda zawodowosmile aż przyjemnie się patrzy
          na taki i napawa optymizmemsmilesmile Oby się udało

A no widziałam wątek starań lutowych i mam nadzieję, że dziewczyny do nas
          dołączą (z tą świeżą krwi to mnie rozbawiłassmilesmile) Chociaż niech na chwilę się u
          nas pojawią, potem niech sobie zaciążąją, a co mi tam, przecież o to chodzismile Ja
          i tak mam nadzieję, że my teraz co tutaj jesteśmy to już do starań wiosennych
          nie dotrwamysmile

A apropo palenia, to ja taka głupia, że na imprezach chce sobie popalać, Aba
          jest grzeczna i mądra i papierocha do ust nie weźmiesmile a kyszsmile nawet na
          wypadzie na nartysmile
          • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 16:36
            oska81 napisała:

> A apropo palenia, to ja taka głupia, że na imprezach chce sobie popalać, Aba
            > jest grzeczna i mądra i papierocha do ust nie weźmiesmile a kyszsmile nawet na
            > wypadzie na nartysmile

Acha, to pomyliłam się, sorki Aba smile Oska, żadnego palenia na imprezach, no! wink
            • oska81 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 16:40
              Tak jestsmile przynajmniej się postaramsmile
        • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 17:42
          Dzięki Dzwoneczku. Z tą temperaturą to u mnie zawsze tak było marnie. Musiało
          mnie niezłe przeziębienie złapać żeby tempka skoczyła do trochę ponad 37.
          Popieram post protestacyjno-zapraszający. Jak tylko zobaczyłam nowy wątek
          chciałam zrobić to samo, ale mnie uprzedziłaśsmile.
          Trzymam kciuki żeby @ nie przyszła. Masz taki śliczny wykresik. Tylko
          pozazdrościć!
    • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 20:29
      Kurcze jutro wybieram się na narty, a tu mnie dopadł taki ból w dole brzucha,
      że ciężko mi się wyprostowaćsad. W niedzielę (wszystko na to wskazuje) miałam
      owulację więc już nie powinno mnie nic boleć.
      Też Was tak boli w kilka dni po owu?
      Dwa cykle wcześniej bolał mnie brzusio po owulacji, ale nie tak mocno. Kurcze
      miesiączki mam mniej bolesne. Mam nadzieje, że do jutra mi przejdzie.
      • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 21:56
        Przepraszam za błędy ,ale zdjełam szkła kontaktowe i juz niewiele widze...
      • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 21:58
        Buuu opisałam się i wszystko mi sie skasowało. Ale przynajmniej się wygadałam i
        mi lepiej.
        nie chce mi się już tego wszystkiego dziubać od nowa
        • alela1 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 22:07
          oj to tak jak ja bez szkiel kontaktowych ani ruszsmile
          • alela1 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 22:11
            a u mnie dopiero 6dc ale NUDA....., czytam te wasze posty i tylko zazdroszcze,
            wszystkie czekacie na rezultaty staranek- mam nadzieje owocne...
            • oska81 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 22:23
              A nie wszystkie czekająsmile Ja na jedyne co czekam to na @, więc łączę się z Tobą
              Alelka w nudziesmile
              Miłej nocki życzęsmile
              • alela1 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 22:47
                dzieki za wsparciesmile Milej nocki Oska!
            • kotek766 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 22:27
              Witam
              u mnie tez dopiero 7dc. Wiec starania przede mną. To drugi cykl staran.Spróbuje
              z testami owulacyjnymi, zeby miec pewnosc kiedy jest owu. Cykle sa 27-28 dniowe
              wiec pewnie owu bedzie 15-16 dc czyli środa -czwartek. Czekam - chociaz pewnie
              najgorsze bedzie czekani ena to zeby @ nie przyszła...
              zycze powodzenia nam wszystkim

kotek766
              • alela1 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 22:44
                witajcie kolezanki niedolismile Kotku766 no idziemy rowno, ja tez kupilam testy
                owu, pierwszy robie juz w sobote 9dc, bo tak napisane na opakowaniu, ze przy
                cyklach 26-27 juz w 9dc. Ale mysle, ze owu przyjdzie gdzies kolo 13dc-tj 7 luty.
                • kotek766 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 23:16
                  alela1 napisała:

> witajcie kolezanki niedolismile Kotku766 no idziemy rowno, ja tez kupilam testy
                  > owu, pierwszy robie juz w sobote 9dc, bo tak napisane na opakowaniu, ze przy
                  > cyklach 26-27 juz w 9dc. Ale mysle, ze owu przyjdzie gdzies kolo 13dc-tj 7
                  luty
                  > .

W pierwszym cyklu staran myslałam, ze mam owu 12-13 dnia - ale nic z tego -
                  wiec zakładam, ze pewnie jest później. Mam juz jedno dziecko i nie wiem kiedy
                  dokładnie mam owulacje - moze to dziwne ale wtedy udało nam sie na luzie za
                  pierwszym podejsciemsmile
                  Licze na to, ze teraz pomogą owulacje "namierza" testy i cykl bedzie
                  zafasolkowanysmile
                  Testy zaczne uzywac jak tylko przyjda pocztą - zakładam zed moze jutro lub w
                  piatek - jak je otrzymam zaczne je stosowac podobnie jak Ty Alela1 w 9 dc.
                  Stosowałas jej juz kiedys czy pierwszy raz?
                  • alela1 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 11:19
                    nie moj nie pierwszy z testami.W pierwsza zaszlam dzieki testm za 3 podejsciem.
                    A teraz juz sie mecze 8 cykl, dwa razy juz uzywalam testow i nic. Teraz
                    postanowilam jeszcze raz zwlaszcza, ze kupilam mojej przyjaciolce z internetu i
                    zaciazyla od razu....
    • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 07:49
      Chyba zwariuję od tego czekania, noo! Temperatura dziś nadal wysoka, choć mam od
      wczoraj wizje gwałtownego piku w dół. Ale się bałam jak wyciągałam termometr -
      ale 37,19. Czuję się jakbym na minie stała...
      • alela1 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 11:21
        zrob sobie test ciazowy i juz nie bedziesz Siebie i Nas stresowacsmile Trzymam
        kciuki!
        • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 12:12
          O, nie, najwcześniej w sobotę wink Bo jak zrobię test i będzie negatywny, to będę
          kombinować czy prawdę mówi, nieraz jeszcze w terminie miesiączki wychodzi
          fałszywie negatywny, słyszałam. A jak zaraz przyjdzie @ to mi bedzie szkoda, że
          test robiłam.
          Ja to ja, mogę się postresować, ale Wy - bez przesady - macie swoje cykle,
          starania, testy owu, temperatury... do stresowania. Mną się nie stresuj
          przynajmniej wink
          Dzięki za trzymanie kciuków. Nakręciłam się, że hej - pierwszy raz tak. Ech,
          lepiej się temu jednak opierać i podchodzić do sprawy na luzie. Ale jak widać,
          przyszła kryska na matyska wink
          • alela1 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 12:23
            cykle cyklami testy owu testami ale wiesz jestemy na tym forum razem pare
            dobrych miesiecy, starmay sie "razem" wiec wiesz podchodze do tego troche
            emocjonalniesmile
            • alela1 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 12:26
              zwlaszcza, ze z tych zasiedzialych forumowiczek na naszych starankach chyba
              tylko ja ostane.... reszta to nowicjuszki..
              • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 12:39
                Aba jeszcze chyba z zasiedziałych, i Oska. A może i ja zostanę? A jeśli nie to i
                tak Wam bedę kibicować smile
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 09:04
      Aż mi serce dygnęło jak zobaczyłam Twojego posta tak rano i nim przeczytałam to
      myślałam że ta wstręciucha do Ciebie przylazła, uff jednak nie! Trzymam kciuki
      dalej!
      alela, oska czekajcie spokojnie teraz czas tak leci że niedługo Wy będziecie
      czekały na efekty staraneksmile
      Witaj koteksmile
      Pozdrawiam
    • mia17 jestem i ja ;-) 01.02.07, 13:51
      witam wszystkie serdecznie.
      dolaczam do Was - my wznawiamy starania po 3 miesiacach (szczepilam sie na
      rozyczke). moze w lutym uda sie "zaskoczyc"? wink
      chyba chcialabym...
      • blaszany_dzwoneczek Re: jestem i ja ;-) 01.02.07, 14:49
        Witaj Mia i szybkiego "zaskoczenia" życzę wink
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 14:29
      jestem i Ja
      Witaj Mia - mam nadzieje że nie zadomowisz się tu na długo , ja już 5 m-c tu
      jestem....niestety , kiedyś myślałam że szybciej pójdzie ale cóż samo życie
      wszystkiego nie da się zaplanowaćsmile
      Alela - kiedy robisz badania?
      Trzymam kciuki za wszystkie starajace się i czekające na efekty, Dzwoneczku daj
      znać jutro co i jak bo strasznie ciekawa jestem ? jak alela napisała wcześniej
      ja też bardzo się z Wami zżyłam i podchodze do tego bardzo emocionalnie będęsmile
      Pozdrawiam Was.

• oska81 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 14:55
      Potwierdzam to , że podchodzi się emocjonalnie, bo my tutaj to prawie jak
      rodzinasmile Żyjemy sobie tak w naszej doli i niedoli. I mnie osobiście jakoś tak
      łatwiej to wszystko przechodzić, kiedy wiem, że od Was zawsze usłyszę słowa
      pocieszenia i otuchy, kiedy człowiek tego potrzebuje.
      Alelko, sama na razie nie zostaniesz, obiecuję Ci to, do marca na pewno stąd się
      nie ruszę, a poza tym nawet jeśli już zaciążę (mam nadzieję) to tak się zżyłam z
      tymi naszymi wątkami, już prawie pół roku tu siedzę, o losie, ale to zleciało.
      Mimo wszystko jest fajniesmile I mam nadzieję, że jak już wszystkie zaciążymy to i
      tak będziemy sobie pisać, ale już na innym forumsmile))

Kotek i Mia witajcie w naszej drużyniesmile Życzę również szybkiego zaskoczeniasmile

Pozdrawiam Was gorąco w tą piękną naszą zimę uncertain
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 14:57
        Na tym forum też będziemy mogły sobie dalej pisać, bo w końcu tytuł "W
        oczekiwaniu" jest dwuznaczny smile
        • oska81 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 15:00
          No rzeczywiściesmile ale ze mnie głupotasmile

W ogóle to tak sobie pomyślałam, że fajnie by było wiedzieć z kim się rozmawia i
          mam taką propozycję, aby przesłać między sobą nasze fotki, jak wyglądamy, np. na
          maila gazetowego. Co Wy na to?
          • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 17:25
            Swietny pomysł z tymi zdjęciami.
            Blaszany dzwoneczku ja coś mam przeczucia co do tego twojego cyklu teraz wink
            Przecież kiedyś musimy zobaczyć te dwie kreseczki...
            Ja też nie mogę się z Wami rozstać i tak sobie nadal tu zaglądam. Mam
            nadzieję ,że za dwa tygodznie nie okaże się ,że muszę wracać jako starająca
            sie .wolę być oczekująca....
            • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 17:39
              No własnie Iva, co z Tobą, wszystko w porządku?
              • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 17:53
                Ostatnia beta urosła dość ładnie. Lekarka powiedziała ,żeby się bardzo nie
                nastawiać ,ale że to dobry znak. Mam być u niej na wizycie w przyszły piątek.
                Zobaczymy czy coś widać na USG. To już będzie koniec 7 tygodnia ,więc duzo nam
                to badanie wyjaśni. Mam jeszcze raz zrobić bete i sprawdzić przyrost .Pewnie
                jutro zrobie to badanie. Szczerze powim ,że ten ostani przyrost bety mnie
                zdziwił,spodziewałam się raczej ,że bedzie spadać. Lekarka mówi ,że może wtedy
                było zawcześnie na USG i dlatego nic nie było widać. Zobaczymy co będzie .
                Wiadomo rosnąca beta daje nadzieję... choć jednoznacznie nie mówi ,ze z ciąża
                jest wszysko ok. Ja ma nadzieję ,nie spadła więc może jednak wtedy było zbyt
                wcześnie.
                Forum mnie wkurza i zaglądam już tylko do Was. W innych wątkach tylko
                dziewczyny dołują .Zamiast napisać ,że jest szansa ,że komuś sie przy takich
                wynikach jednak udaje ( a wiem ,że się udaje - nawet lekarka mówi ,że jest
                szansa ,że wszysko jest dobrze). To tylko czytam ,ja miałam tak samo i
                poroniłam. Wyrok już zapadła. Mam dośc, nie chcę teraz słyszeć ,że ktoś
                poronił. Przykro mi ,że tak się stało, ale ja jeszcze nie poroniłam....
                Okropne porównanie , ale jakbym była nad łóżkiem chorego dziecka ,to nikt nie
                miał by śmiałości powiedzieć mi ,że jego dziecko miało to samo i wiesz już nie
                żyje....
                Póki lekarz daje nadzieję, to trzeba się tego trzymać!!!
                Oczywiście ta niepewnośc ,mnie doprowadza do szału. Wczoraj cały dzień miałam
                doła. Odbija się to oczywiście na mojej córeczce i mężu.
                Znowu się rozpisała
                • oska81 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 17:59
                  Iva, głowa do góry, jesteśmy z Tobą i mocno trzymamy kciuki, aby wszystko sie
                  udało. Nie myśl o żadnych poronieniach!!! Zrelaksuj się, uspokój, domyślam się,
                  że to trudne, ale musisz być teraz spokojna. Kochana będzie dobrze, bo musi być
                  dobrze!!!!I nie czytaj żadnych postów. Buziaki
            • oska81 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 17:51
              Iva czy to oznacza że na 100% jesteś w ciąży??
              • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 17:56
                W ciąży jestem , tylko nie wiem czy ona się prawidłowo rozwija. Czy nie jest to
                puste jajo ,albo jakieś inne dziwy.
                Blaszany dzwoneczku gratuluję cierpliwości .Ja test zrobiłam 8 dni po owulacji
                i był pozytywny....
                • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 18:16
                  Iva, trzymam kciuki żeby było dobrze. Ja, jeśli się uda (albo kiedy się uda), to
                  chyba nie będę tej bety tak w kółko robić, może raz najwyżej, żeby się upewnić,
                  a do lekarza to chyba dopiero w 6-7 tyg. bym się wybrała, chyba że działoby się
                  coś niepokojącego. Bo tak to tylko w stresy niepotrzebne cżłowiek się wpędza, a
                  to właśnie jest najbardziej szkodliwe. Iva, ja myślę, że u Ciebie będzie dobrze
                  - czytałam z kolei wiele postów, w których dziewczyny pisały, że na USG nie było
                  nic widać, że lekarz kazał nie robic sobie nadziei, a tymczasem po prostu było
                  za wcześnie i potem wszystko było ok. Beta rośnie, to chyba ok. Uszy do góry i
                  myśl, że wszystko bedzie dobrze, że maleństwo sobie już rośnie. I nie
                  zastanawiaj się czy sie dobrze rozwija czy nie, czy puste jajo itp - nie ma co
                  od razu zakładać najgorszego - jak by tak było to każda kobieta by prędzej
                  zwariowała zanim by dotrwała do porodu.
                  • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 18:34
                    Blaszany dzwoneczku bętę każe mi powtarzać lekarka, ponieważ miała mna początku
                    plamienia i krwawienia. Raz przyrosła dobrze, lekarka kazała jeszcze dla
                    świętego spokoju sprawdzić jeszcze raz. Okazało się ,że przyrosła zbyt malo
                    (zamiast 114%na 72 godziny to tylko 65%). Wtedy akurat byłam na wizycie i na
                    USG nic nie było widać. Więc znowu lekarka kazała powtórzyć bętę. Myślałam ,zę
                    spadła a tu niespodzianka ślicznie urosła. I znowu muszę sprawdzić czy ładnie
                    przyrasta. Tak to się nakręca.
                    Nadzieję daje mi to ,że na tym USG nie było nic widać. Gdyby beta rosła
                    dlatego ,że nie do końca macica się oczysciła ,to przecież lekarka by coś wtedy
                    na USG zauważyła.Ona nie widziała nic ,a bardzo dokładnie wszystko oglądała.
                    Więc mam nadzieję ,że było zawcześnie i tego się trzymam.
                    W pierwszej ciąży nie zrobiłam ani razu bety. Ale to dlatego ,że na początku
                    nie miałam dobrej lekarki. Jak poszłam na pierwszawizytę ,parę dni po
                    pozytywnym teście i z lekkimi plamieniami. To ta niby lekarka nawet ciąży nie
                    potwierdził, bety nie kazała zrobić, USG też nie robiła tylko stwierdziła ,że
                    skoro plamię to nawet jak jestem w ciąży to pewnie poronię. wizyta trwała
                    maksimum 10 minut a 100zł wzięła. Szłam od tego babska i płakałam. Potem zanim
                    znalazłam ,z polecenie doskonałą lekarkę i super człowieka to na USG biło już
                    serduszko...
                    • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 18:51
                      No tak, jak plamienia miałaś... Zapomniałam. Ale wszystko na pewno będzie dobrze smile
                      Ja to się martwię trochę, bo nie mam żadnej sprawdzonej lekarki (albo lekarza,
                      ale ja jednak babki preferuję wink na oku. Znaczy byłam ostatnio u takiej jednej
                      na NFZ i najgorszego wrażenia nie zrobiła, ale czy ona dobra i przejmująca się
                      bardziej to nie wiem. Ale chyba do niej pójdę w razie czego i zobaczę. Jak
                      bedzie do niczego to poszukam dalej. Ale chciałabym na NFZ. Na prywatne wizyty
                      to jeszcze bym odżałowała, ale płacić za wszystkie badania to już nie mam zamaru.
                  • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 18:50
                    Nie było mnie przez kilkanaście godzin, a tu blisko 40 nowych postów. Nieźle
                    Dziewczyny!

Iva cieszę się bardzo, że beta rośnie i trzymam kciuki, żeby nadal rosła. Ja
                    również zraziłam się do "wyroczni", które pozjadały wszystkie rozumki i szybko
                    wydają wyroki. U Nas, na naszym wątku, jest tak rodzinnie i ciepło. Nie to co
                    na innych forach ( szczególnie nie polecam forum BORELIOZA tam to dopiero można
                    dostać po uszach ).

Dzwoneczku trzymam kciuki za temperaturkę!

Dla zainteresowanych pogoda w górach niezła. Sypie śnieg co prawda mokry, ale
                    jednak śnieg. Warunki narciarskie niezłe.
                    • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 18:56
                      tweety_28 napisała:

> Dzwoneczku trzymam kciuki za temperaturkę!

Dzięki, na razie okresu nie widać. Ach, już się nie mogę doczekać co jutro
                      termometr pokaże - jak jutro @ nie przyjdzie to chyba zakupię test i zrobimy w
                      sobotę rano kolektywnie z Robertem wink Jaki test najlepszy, wiecie może?

> Dla zainteresowanych pogoda w górach niezła. Sypie śnieg co prawda mokry, ale
                      > jednak śnieg. Warunki narciarskie niezłe.

Aż się wierzyć nie chce wyglądając za okno. A już taka ładna zima była sad
                      • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 19:09
                        Masz rację, nie jest tanio prywatnie. Dość ,że za wizytę, to jeszcze wszystkie
                        badania trzeba płacić. Wiadomo USG 50zł ,cytologia też sporo i cała reszta. Jam
                        jednak z mojej lekarki byłam bardzo zadowolona w pierwszej ciąży. Za przyjazd
                        specjalnie do porodu tylko 400zł (więcej brały położne). Starała się
                        bardzo ,prawie ze mną do wanny weszła winkzanim mąż przyjechał. Miałam poczucie
                        bezpieczeństwa ,że nic złego mi ani dziecku nie stanie się w czasie porodu, że
                        nie będzie zwlekać w razie potrzeby z cesarką. Zresztą miałam super poród. Od
                        pierwszych bóli,które czułam (leciutkich jak okresowe) do przytulenia
                        dzidziusia tylko 1 godzina 45 minut. Ze znieczuleniem też nie zwlekała. Bardzo
                        miło wspominam poród.
                        Jak jest z badaniami na kasę? Czy toksoplazmoza,cytomegalia itp też są
                        refundowane. Wydaje mi się ,że za nie.
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 19:18
      No no ale Was na pisanie wzięło , dzięki za pogodę w górach , mam nadzieję że
      trochę pojezdzimysmile
      Oska ja się piszę na te fotki , świetny pomysł np odkąd zobaczyłam alelę to
      jakoś tak ,,osobowo,,a nie wirtualnie ją traktuje, jak wrócę z nart z nowymi
      zdjęciami zaraz Wam cos prześlęsmile
      Tweety ty już 8 m-cy się starasz? dobrze zrozumiałam? to gdzieś Ty się uchowała
      na forum bo mi się wydaje ze ja , dzwoneczek i alela najstarsze stażem
      (niestety!)jesteśmy potem zaraz wiem że oska dołączyła na pazdziernikowe no i
      cała reszta dziewczyn i tak się razem telepiemy z miesiąca na miesiąc ale ja
      naprawdę się z Wami baardzo zżyłam , aż żal się będzie rozstawać! szkoda że nie
      można się umówić i na trzy cztery razem zajść w ciąże, to by było superowosmile
      A dzwoneczek to mi widze niezłego ,,kopa,, szykuje po powrocie z gór biegiem
      będę odpalać kompa czy zobaczyła te dwie kreski czy nie?
      • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 19:35
        Nie Aba, ja dopiero 3 podejście zaliczyłam ( zobaczymy z jakim rezultatemsmile ).
        Zupełnie przypadkowo trafiłam kiedyś na to forum i dziękuje losowi,
        że "dostałam w prezencie", tak cudowne i wyrozumiałe, starsze stażem koleżanki!
        W ciężkich chwilach jesteście nieocenione! Dzięki Wam za to i polecam się na
        przyszłość, bo pewnie nie raz jeszcze będzie trzeba mnie pocieszać.
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 19:22
      Lamciad bidulka coś zamilkła ? na pewno Nas podczytuje....tylko trochę dystansu
      do wszystkiego musi złapać , będzie dobrze , wszystkie kiedyś pozachodzimy w
      ciąże!
      • oska81 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 19:59
        No kochane faktycznie zaszalałyśmy dziś z pisaniem , że ho hosmile Ja tylko co
        jakiś czas mężulkowi kompa odstępuje, co by się biedaczek trochę naczytał
        jakichś wiadomości, ja w tym czasie sobie leżę, odpoczywam. Ooo, właśnie mężuś
        powiedział: "kiedyś pisałaś jeden post dziennie, a dziś to już ile wpisałaś?",
        a najlepsze jest to, że jak on siedzi przed kompem, to sam mi odświeża i mówi
        jak przybyło postówsmile) niby się buntuje, ale jednak sam mi pomagasmile) Dobrze, że
        mecz się właśnie zaczyna to trochę spokoju,hihihih

Cieszę się, że jesteście za odnośnie zdjęć. W takim razie ja zacznę wysyłkę,
        znajdę tylko jakieś odpowiednie, w razie jak do kogoś nie dojdzie to pisać, to
        wyślę.

Ale fajnie, mężuś gada o meczu, ja tylko przytakuje mu i piszę dalej, jak to
        niewiele facetom potrzebasmile
        • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 20:03
          To ja zaczyanm:
          img488.imageshack.us/my.php?image=p7100431rw5.jpg
          img170.imageshack.us/img170/2226/p7100428ts5.jpg
          • oska81 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 20:06
            Ta ślicznotka to Twoja córcia??Piękniutka jestsmile

Ja nie umiem tak tych zdjęć wklejać sad, więc wysyłam na maila
            • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 20:31
              To jest program przez ,który można wklejać zdjęcia:
              imageshack.us/index.php
              klikasz na okienko przeglądaj i wybierasz zdjęcie z komputerai klikasz otwórz.
              Potem klikasz host it! Program sobie go zapisze i wyskoczą takie okienka z
              róznymi adresami. Musisz skopiować ten Show image to friends - jest to
              przedostatni adres.
              Tylko jakieś plamy wyszły na tych zdjęciach , pewnie lepiej zmniejszyć
              wcześniej, ale tak też może być.

Tak ta dziewczynak to moje spełnione marzenie - Martynka!!!
              • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 20:37
                Lepsze zmniejszone:
                img294.imageshack.us/my.php?image=p6091505sx7.jpg
                Trzeba kliknąć, na tej pierwszej głownej stronie - tej na której
                jest,przeglądaj w okienko resize image? i zaznaczyć to. Szybciej je potem
                otwiera
                • oska81 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 20:41
                  Nie chce kurde mi to wyjść, maila też trzeba wpisać? Ciągle wywala mi stronkęsad
                  Próbuje dalej...

A mała jest prześlicznasmile
                  • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 20:46
                    Mam już twoje zdjęcie. Fajoskie!
                    Jakiego maila? Nie rozumiem . Jak klikniesz w przeglądaj to musisz odnaleźć
                    zdjęcie na swoim komputerze. Nie wiem gdzie masz . Ja np. mam tak :moje
                    dokumenty, moje obrazy, foto,itd. Musisz wiedzieć gdzie szukać tego zdjęcia na
                    kompie. Jak juz widzisz zdjęcie to klikasz na nie myszką i dajesz otwórz, potem
                    host it!
                    • oska81 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 20:49
                      No robię dokładnie tak, ale nie chce mi w ogóle załadować, wywala mi stronkę
                      pokazując error. Trudno. Dobrze, że doszło na mailasmile popróbuje w inny dzień,
                      może internet słabo chodzi. Ale dzięki za linkasmile
                      • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 20:54
                        podesłałam Ci na pocztę adres twojego zdjęcia. Zmniejszyłam go, żeby szybciej
                        wczytywało
                    • oska81 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 20:55
                      Iva odebrałam mailasmile dzięki wielkiesmile
                      A mnie chyba w końcu się udało też, w końcu załadowało. Próbuje wkleić
                      img388.imageshack.us/my.php?image=p1040487dr1.jpg
                      • alela1 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 21:28
                        fotoforum.gazeta.pl/5,2,alela1.html
                        no dobra, to ja tez sie dolacze, powyzej link do mojej malej "galerii"
                        • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 21:53
                          alela1 widzę ,że Wy też podróżujecie z córeczką. Nasza już się tak rozpuściła,
                          że pyta gdzie w wakacje lecimy na wczasy wink. Co to będzie potem jak już 2,5-
                          latki takie wymagania mają hihi. Czy Wasza córeczka radzi sobie na tych
                          nartach? My kupiliśmy naszej takie dziady dla dzieci za 10zł i nic z tego nie
                          ma bo się z butów zsuwają. A te co ma Wasza córeczka są ok?
                          • alela1 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 22:01
                            co ty! kupilismy jej, tzn. tatus -uwielbia ja rozpieszczac, a moze tez
                            chcielismy troche spokoju- nie dala nam spokoju, jak nas zobaczyla to tez
                            chciala jezdzic, "pochodzila" w nich 15 min i juz jej sie znudzilo... Teraz
                            stoja w jej pokoju i sluza do zabawy....
                          • alela1 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 22:06
                            nasz tez uwielbia podrozowac, jak miala 3 tyg. wiezlismy jasamochodem z
                            Wiednia, tam sie urodzila i zmienialismy pieluche na masce samochodu, bylo
                            lato... W samolocie tez juz nie ma problemu jedynie trzeba jej dac zelka przy
                            stratowaniu, ze by uszy odpowietrzyc....
                            • alela1 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 22:07
                              sorry, za literowki i bledy juz mnie oczy bola...
                              Milej nocki
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 22:37
      Dziewczyny, super te Wasze zdjęcia! Iva,alela jakie sliczne dzieciaczki macie!
      Oska , Ciebie już lubię chociaż Cię nie znam , jesteś sobowtórem mojej
      koleżanki, bardzo dobrej zresztą którą bardzo lubię, identyko!
      Fotki ślicznesmile
      Ja Wam poprzesyłam dopiero jak wrócę z nart , nawet jak bym teraz chciała to
      nie mam zdięc w domu na kompie, wszystko trzymam w pracy także musicie poczekać
      bo jutro już mam wolnesmile
      Miłej nocki Wam życzę.
      • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 22:41
        Jeśli ktoś ma ochotę to stronka mojej małej:
        republika.pl/martynka_krakow/
        Zdjęcia takie sobie -jeszcze wtedy nie mieliśmy cyfrówki, ale zawse mnie
        rozczula. szkoda ,ze zabrakło mi wytrwałości w kontynułowaniu tego.....
        Troszke trzeba poczekać az muzyka się załaduje
    • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 08:22
      Aleście wczoraj zaszalały wink
      Alela, Iva, Oska - ale ładne jesteście smile A dziewczynki Alely i Ivy - jejku
      jakie fajne.
      No to ja też się pokażę - zdjęcie niestety sprzed trzech lat bo nie mam nic
      lepszego w komputerze, ale jakos bardzo sie nie zestarzałam chyba, hihi
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/8a9ece50d3c8000f.html
      I pozdrawiam Oskę - okularnicę wink
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 10:07
      Ho ho dziewczyny jakie Wy wszystkie ,młode,, i szczupłe jesteście nie to co ja
      wiecznie się musze odchodzać bo młodo to jeszcze podobno wyglądam!
      Dzwoneczku jak tam samopoczucie i tempka oczywiście?
      • oska81 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 10:22
        Witam Wassmile
        Pierwsze to muszę się czymś pochwalić - dziś mija nam (tzn. mnie i mojemu
        mężusiowi) 6 lat naszego związkusmile i już rano dostałam wielkiego lizaka w
        kształcie sercasmile

Dziewczyny fajowskie zdjęcia. Czekamy z niecierpliwością na Abę.
        Aba, uff dobrze, że lubisz swoją koleżankęsmile Gorzej by było jakbyś nie lubiła hihihi
        Dzwoneczek też okularniksmilea jaką masz wadę? ja mam -3 i cholerka znowu coś mi
        się pogarsza wzrok. No i napisz co z Twoją tempką!!

Aba - wspaniałego wyjazdu i owocnegosmile przede wszystkimsmile
        A ja teraz oddaję się oglądaniu stronki ślicznotki Ivysmile I widzę, że Martynka
        jest spod pięknego znaku Bliźniątsmile
        Pozdrawiam
        • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 10:29
          oska81 napisała:

> Witam Wassmile
          > Pierwsze to muszę się czymś pochwalić - dziś mija nam (tzn. mnie i mojemu
          > mężusiowi) 6 lat naszego związkusmile i już rano dostałam wielkiego lizaka w
          > kształcie sercasmile

Ale fajnie, gratulacje, a ile lat jesteście po ślubie? Ja to bym nie mogła
          powiedzieć kiedy my mamy rocznicę związku (nie małżeństwa), bo myśmy tak krążyli
          wokół siebie, jak żuraw i czapla, była przyjaźń, a kiedy dokładnie zaczęła się
          miłość - ciężko powiedzieć smile

> Dzwoneczek też okularniksmilea jaką masz wadę? ja mam -3 i cholerka znowu coś mi
          > się pogarsza wzrok. No i napisz co z Twoją tempką!!

Mam -5 i -3, ale te okulary mam już 5 lat i chyba trochę mi wzrok jeszcze
          poleciał - właściwie powinnam sie do okulisty wybrać.
          A temperatura dziś nadal wysoka, tylko się trochę niepokoję bo lekko mnie
          podbrzusze jak na okres pobolewa.

> Aba - wspaniałego wyjazdu i owocnegosmile przede wszystkimsmile

Ja też się dołączam do życzeń smile

> A ja teraz oddaję się oglądaniu stronki ślicznotki Ivysmile I widzę, że Martynka
          > jest spod pięknego znaku Bliźniątsmile

Ja też spod Bliźniąt smile
          • alela1 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 10:32
            ja tez jestem okularnica od czasu do czasu, -4.5 to chyba nikt mnie nie
            pobije!! I nosze szkla bo tak wygodniejsmile zwlaszcza,ze prowadze sportowy tryb
            zycia, z przerwami oczywiscie!! Fajnie jest w koncu widziec do kogo sie pisze!!
            Dzwoneczku wlasnie tak sobie Ciebie wyobrazalam!
            • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 10:39
              alela1 napisała:

> ja tez jestem okularnica od czasu do czasu, -4.5 to chyba nikt mnie nie
              > pobije!!

Moje lewe oko wygrywa wink

> Dzwoneczku własnie tak sobie Ciebie wyobrazalam!

A Ty jasnowidzka jakaś czy co? wink
              Ja sobie Was nijak nie wyobrażałam, byłyście bezcielesnymi bytami, hihi. Teraz
              jeszcze Aba pozostała bezcielesna wink
              • oska81 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 11:02
                Dzwoneczku, po ślubie jesteśmy 1,5 roku. Ślubowaliśmy w sierpniu.

Swego czasu też kontakty nosiłam, głównie w lato, ale teraz jestem znowu na
                brylkach. Wolałam wydać pieniążki na nowe oprawki jak znowu pogorszył mi się
                wzrok i niż na soczewki. Ale w tym roku może znowu się skuszę smile

Aha, czasami czytam, że podbrzusze lubi boleć jak na okres, a potem się
                okazuje... Oby tak się okazało smile)
                • alela1 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 14:11
                  skonczyl mi sie okres i od razu strasznie mam sluzu, takiego jak na owu-
                  przezroczysty, rozciagliwy, czy to normalne tak wczesnie? Jak wy macie? U mnie
                  dzis 8dc.
    • aba1122 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 14:39
      Alela ja tak nigdy nie miałam bo mam dłuższe cykle ale słyszałam często że
      dziewczyny które mają cykle 20 paro dniowe potrafią mieć już taki płodny sluz
      ok 10 dc i potem oczywiście owu, może u Ciebie też tak będzie? może cykl Ci się
      skróci? w każdym bądz razie wykorzystaj to i lepiej nie czekaj na ,,planowy
      sluz,, Ty temp sprawdzasz więc będziesz wiedziała>
      Żegnam się z Wami na 10 dn , mam nadzieje ze jak wróce to będą same dobre
      wiadomosci.
      Całuję Was.
      • alela1 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 14:47
        dzieki Aba za odp. Slonecznej pogody i duzo sniegu zycze!!!
        • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 15:16
          Aba, pa pa!
          Alela, możliwe to z tym śluzem. U mnie zwykle śluz płodny zaczyna sie tak
          9-11dc. A zresztą zawsze może być tak, że w jednym cyklu jest inaczej niż zwykle
          - owulacja się przyspieszy i wtedy śluz pojawi się wcześniej, albo opóźni. Jak
          jest śluz to bierzcie się już do roboty, żeby w razie czego nie przegapić, jakby
          akurat owu była wcześniej. Chociaż Ty testy owulacyjne stosujesz, to nie
          przegapisz smile
          • alela1 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 15:48
            no jutro robie pierwszy test owu, ale tak mam ochote juz dzis, moze zrobie.
          • alela1 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 16:11
            A Ty robisz jutro test ciazowy czy jeszcze czekasz?
            • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 21:43
              Jutro chyba nie, bo dziś testu nie kupiłam, a zrobiłabym z rana na wszelki
              wypadek - czasem dziewczyny pisały, że w okolicy terminu miesiączki im jeszcze
              nie wyszedł, a za jakiś czas, albo z porannego moczu już tak. To może jutro
              kupię i w niedzielę rano zrobimy. Ale jutro już będę dobrej myśli raczej.
              Najgorsze wczoraj i dzisiaj. Jeśli jutro rano temperatura będzie wysoka, to
              bedzie to 16 dzień wyższej temperatury - nigdy tak nie miałam - na ogół 13,
              czasem 12, ze dwa razy zdarzyło się 14. A wg samej temperatury z założenia 18
              wyższych temperatur niemal na pewno świadczy o ciąży. Właściwie można by testu
              nie robić wink Nawet bym chyba wytrzymała, ale mam ochotę zobaczyć jak to jest
              robić test ciążowy - może już nie będę miała więcej okazji, kto wie? wink
              • kotek766 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 21:49
                zatem trzymam kciuki za Ciebie i fasolkęsmile
                Ja zrobiłam dzisiaj pierwszy test owulacyjny (9dc) - nic nie pokazał,
                bledzitenką lekko widoczną kreseczke, a własciwie prawi n iewidoczna smile. Ale to
                pewnie za wczesnie. Jutro jeszcze szybko musze sie uwinąc i zrobic zdjecie rtg
                zeba zanim rozpoczniemy przytulanka (bo póxniej bym sie bała). Mam nadzieje ze
                te testy beda wiarygodne...
                pozdrawiam
                kotek766
              • oska81 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 22:00
                O rany!!Dzwoneczku to ty zrobilaś test i nic nie mówisz??to co Ci wyszło??Było
                coś?? Pisz i to szybko co Ci wyszło.
                • tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 22:29
                  No to ja też się "ujawniam"smile
                  img102.imageshack.us/my.php?image=p8210465hs4.jpg
                  Oska mój związek też jest lutowy, a dokładnie z 5 lutego. My w tym roku
                  świętujemy 14 rocznicę, ale na tym podobieństwa się nie kończą, ślub również w
                  sierpniu, a dokładnie 28. A Wy kiedy? My w tym roku będziemy obchodzić 8
                  rocznicę.

Dzwoneczku podziwiam Twoje "stalowe" nerwy!
                  • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 22:49
                    Bo ja bym się bała, że jak zrobię za wcześnie, to mogą wyjść dwie kreski a potem
                    jednak okres przyjść. To już wolałabym nie wiedzieć.
                  • oska81 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 22:59
                    Tweety, ślubowaliśmy 20 sierpnia, ależ to był piękny dzień...smile
                • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 22:47
                  No nie zrobiłam przecież. Napisałam, że zrobię w niedzielę może smile
    • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 22:54
      A w ogóle to jest mi źle, bolą mnie piersi i nie chcę iść spać, bo ostatnio źle
      sypiam (jak na mnie to coś dziwnego), a jak się przewalam w łóżku z boku na bok,
      z pleców na brzuch i z powrotem, to jeszcze bardziej bolą mnie piersi sad
      Marudnie tak mi się zrobiło, wybaczcie.
      • oska81 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 23:04
        Jejku Dzowneczku normalnie już się pogubiłam, źle Cię zrozumiałam, myślałam że
        dziś rano robiłaś tekst.
        Trzymam kciukasy Dzwoneczku, bardzo mocno!!smile
        Marudzenie masz wybaczonesmile
        Ja idę spać, padam na mordkę już.
        Dobrej nocki
        Aga
        • lamciad Re: Starania Noworoczne. 03.02.07, 13:28
          >Lamciad bidulka coś zamilkła ? na pewno Nas podczytuje....tylko trochę
          >dystansu
          >do wszystkiego musi złapać , będzie dobrze , wszystkie kiedyś pozachodzimy w
          >ciąże!

A pewnie,że podczytujewink)
          Dziewczyny,fajnie z tymi zdjęciami.Ja tez chętnie się dołącze.
          Wyniki badań mojego mężulka widziało na razie dwóch lekarzy.Twierdzą,że
          tragedii nie ma i można jeszcze z leczeniem zaczekać,może coś samo zaskoczy.Za
          tydzień mam wizytę u gina.Chciałabym żeby zlecił mi wszystkie badania,które
          potwierdzą,że u mnie jest OK.Mąż ma wizytę w InviMedzie 13 lutego.
          Oczywiście staranka są,ale tym razem zmieniamy taktykesmile))Do tej pory seksik
          był niemalże codziennie,a przecież te jego plemniczki takie słabowite,że już w
          owulacje to tam chyba niewiele ich żywcem zostawało.Tym bardziej,że codzienny
          seks zmniejsza ilosc plemników o 1/3!!!Teraz wstrzemięźliwość 4-6 dni przed
          owu,która ma się pojawić jakoś tak na dniach.Potem zero przyjemności przez 2
          tygodnie(przynajmniej mojej)sad((( a to dlatego,ze ewentualnie zagnieżdżone jajo
          często usuwa się naturalnie,gdy na horyzoncie pojawi sie nasienie,które
          powoduje skurcze.Wszystkie te zabiegi stosujemy tylko dlatego,ze przy
          ewentualnej inseminacji są właśnie takie zalecenia,a wiadomo,że tego
          chcielibyśmy uniknąć.No ewentualnie dozwolony seks z prezerwatywą,ważne,żeby
          nasienie się "do srodka" nie dostało.
          Mam trochę cykora,bo właśnie usunełam sobie wczoraj "ósemkę" i dostałam
          antybiotyk i silne leki przeciwbólowe,no ale owu jeszcze nie ma,więc może jakoś
          sie uda uniknąć później tych lekarstw.Tym bardziej,że już dziś zaaplikowałam
          sobie Apap zamiast tego świństwa,co dostałam od dentystki.
          Sorki,że tak się dokładnie rozpisałam,ale przynajmniej teraz wiecie,jak wygląda
          nasza sytuacja.A przecież się tu wsperamy nawzajem,więc nie ma co ukrywać.
          Uwaga,próbuje wkleić zdjęcie(ja i mój mężuś):
          img165.imageshack.us/my.php?image=dsc03880er0.jpg
          • oska81 Re: Starania Noworoczne. 03.02.07, 14:00
            Lamciad to są super wieścismile Jednak są spore nadzieje na powodzenie naturalnesmile
            Trzymam kciuki za powodzeniesmile
            Trochę mnie zaskoczyłaś tym, żeby nie kochać się po owulacji, ale skoro tak musi
            być to musismile

Dobrze tak czasem nabrać dystansu do siebie i własnych myślismile Ale wierzę, że
            nam sie w końcu uda zaciążyćsmile

Dzwoneczku jak tempka, nic się nie odzywasz??
            • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 03.02.07, 14:08
              O! Lamciad, cieszę się, że są nadzieje, a wyniki okazały się nie takie złe smile
              Trzymam kciuki.
              Oska, jest ok.- temperatura 37,21, okresu nie widać. To już trzy dni dłuższa
              faza wyższych temperatur niż zwykle (16 dni, a zwykle 13). Jutro robię test.
              Buziaki smile
              • oska81 Re: Starania Noworoczne. 03.02.07, 14:20
                O Matko!!to ja jutro zaraz jak wstanę kompa włączam, ależ jestem ciekawasmile Coś
                mi sie wydaje, że Dzowneczek już 2w1smile Miałabym prośbę do Ciebie, jakbyś wkleiła
                swój aktualny wykres, bo można go nazwać wzorcowymsmile
                Trzymaj się jutro. I cos czuje, że będziesz miała problemy z trafieniem pipetką
                do tego małego otworu smile
                • lamciad Re: Starania Noworoczne. 03.02.07, 14:27
                  Dzwoneczku trzymam kciuki,przecież trzeba w końcu rozpruć ten worek,co go tak
                  bocian skrycie nosismile))
                  A co do niekochania sie po owu,to oczywiście nie dotyczy to każdego.To tylko i
                  wyłącznie jedna z recept przy słabych parametrach nasienia.A my decydujemy sie
                  na to,ponieważ odkąd staramy się o dziecko to 3 razy zdarzyło mi się lekkie
                  krwawienie dokladnie 6-7 dni po owu po stosunku.Mogło dojść do zapłodnienia,ale
                  organizm pozbył się "słabeusza" pod wpływem skurczów.Stąd w tym miesiącu
                  czekają nas te męki.Choć nie wiem,czy wytrzymamywink))
                • blaszany_dzwoneczek Wykres 03.02.07, 14:50
                  Zgodnie z życzeniem. Wklejam go tu jeszcze raz, w razie jakiś zmian jeszcze on
                  się uaktualni, bo to tylko link do strony.
                  www.fertilityfriend.com/home/10cd55
                  Nie wiem czy wzorcowy. Może i wzorcowe, ale weź pod uwagę, że te wzorcowe mogą
                  być różne. Na stronie FF jest galeria wykresów, można sobie pooglądać ciążowe,
                  nieciążowe, owulacyjne, bezowulacyjne - warto popatrzeć, bo na przykład te
                  ciążowe są bardzo rozmaite - tu link do ciążowych
                  www.fertilityfriend.com/ChartGallery/index.php?cat=3
                  U mnie wyszedł akurat taki wykres, co to się go trójstopniowym nazywa, ale nie
                  musi być wcale tego drugiego podskoku temperatury, żeby była ciąża. Jak również
                  taki cykl trójstopniowy może się też skończyć miesiączką a nie ciążą. Więc
                  ostrożnie z tym traktowaniem mojego wykresu jako wzorcowy, zwłaszcza, że jeszcze
                  wcale nie jest pewne czy jestem w ciąży smile
    • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 03.02.07, 17:55
      Ha...Kupiłam test smile Jakie to małe, myślałam, że taki test to większy jest.
      Pewnie się ze mnie będziecie śmiać, ale ja nigdy testu ciążowego w ręku nie
      miałam i się teraz ekscytuję wink Przeczytałam wnikliwie instukcję, a najbardziej
      mi się spodobało: "Nie stosować wewnętrznie". Hihi, ciekawe co autor miał na
      myśli, użycie doustne czy dowaginalne...
      Twarda będę, do jutra rano wytrzymam...
      • oska81 Re: Starania Noworoczne. 03.02.07, 19:21
        Podziwiam Cię Dzwoneczku, ja to już chyba z 10 użyłam, a i tak z perspektywy
        czasu to niepotrzebne było, no i Twoja silna wola, ja bym już nie wytrzymałasmile
        A jaki test kupiłaś?
        Daj znać szybciutko rano jaki wynik, ależ jestem ciekawasmile
        • oska81 Re: Starania Noworoczne. 03.02.07, 19:47
          A ja muszę jeszcze powiedzieć, że jutro lub pojutrze powinnam dostać okres,
          pierwszy normalnie, po laparoskopii, ciekawe czy przyjdzie planowo, tego
          najbardziej się obawiam, że nie przyjdzie i trzeba będzie znowu kombinować. Już
          raz czekałam z niecierpliwością na @, ale teraz to jest szczyt oczekiwania, ale
          mam nadzieję ostatnismile
          • iva_marti Re: Starania Noworoczne. 03.02.07, 20:36
            lamciad fajna z Was para! Chyba pierwszy raż na tym forum życzę ,żeby @
            przyszła w terminie wink
            Blaszany dzwoneczku myślę,że ten test u Ciebie to tylko formalność. Ile dni po
            terminie juz jesteś? Cyba i tak jesteś już nastawiona na ciążę.
            Powodzenia!!! Oczywiście z niecierpliwością czekam na tą miłą wiadomość rano.
    • blaszany_dzwoneczek No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 03:52
      Jedna trochę słabsza, ale bardzo wyraźna - różowa. Chodzę raz po raz i patrzę
      czy nie znikają wink Dzięki, kochane dziewczyny, za wsparcie, jeśli pozwolicie to
      tu z Wami zostanę i Wam będę kibicować. I sobie też, bo dwie kreski wiosny nie
      czynią, że się tak wyrażę.
      Szczegóły techniczne: Test Quick Vue, zrobiony 3 dni po terminie miesiączki.
      Hihi, teraz zasnąć z powrotem nie będę mogła wink))
      • oska81 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 07:52
        Kochana!!!GRATULACJE!!!Zresztą to było pewnesmile))Ale super!!!
        Dzwoneczku wspaniałych 9 miesięcy (no właściwie 8)
        Ale chyba sama jednak wytrzymać nie mogłaś, skoro o tej porze testowałaśsmile
        No i oczywiście, że masz tu zostać, może jak zaciążona będzie tutaj z nami, to
        jakoś nas wszystkie "pozaraża" smile
        • alela1 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 09:23
          No wreszcie sie udalo!!!! GRATULACJE!!! Trzymaj sie i zycze jaknajmniej mdlosci
          w pierwszych 3 miesiacach!!!!!
          • alela1 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 09:29
            smutno mi tu bedzie bez Ciebie;-(......Ale mam nadzieje, ze napiszesz cos od
            czasu do czasu!
            • alela1 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 09:40
              dziewczyny, moze zalozymy nowy watek np. Starania wiosenne, bo ten juz jest
              bardzo dlugi. Co Wy na to ? albo Starania Noworoczne cd.
              • blaszany_dzwoneczek Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 09:50
                Na Starania Wiosenne może jeszcze ciut za wcześnie? Może Starania
                Zimowo-Wiosenne albo Starania na Przedwiośniu czy coś w tym stylu. Ale ja tu już
                chyba nie mam nic do gadania wink
              • oska81 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 10:01
                Alelka, Dzwoneczek wcale nas nie chce zostawiaćsmile Bedzie nam kibicować i trzymać
                kciukismile
                Co do nowego wątku jestem jak najbardziej za, zastanawiam się tylko czy Starania
                Noworoczne czy Wiosenne. Wiosny jeszcze nie ma (przynajmniej kalendarzowej), a
                mam nadzieję, że uda nam się jeszcze zaciążyć w zimęsmile Chociaż wiosna napawa
                takim optymizmem i bocianamismile Więc ja generalnie nie wiem jaki tytuł uncertain
                • blaszany_dzwoneczek Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 10:07
                  A może Starania Zimowe po prostu? W końcu jeszcze 1,5 miesiąca zimy.
                  • oska81 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 10:10
                    W sumie to niezły pomysłsmile Spokojnie do połowy marca można go podciągnąć.
                    Oczywiście my już swoje tu wysiedziałyśmy i na wiosennych już nie będziemy smile
                    (zawsze byłam optymistką).
      • alela1 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 09:43
        Dzwoneczku, opisz prosze Twoje odczucia po owu przed zrobieniem testu i teraz,
        czy czulas sie jakos inaczej, czy bolal brzuch etc....
        • blaszany_dzwoneczek Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 10:02
          Alela, więc pierwsze co wzbudziło moje podejrzenia to ten drugi skok temperatury
          na wykresie. Gdy się utrzymywał - moje nadzieje rosły - choć były ostrożne, bo
          podobno z takimi wykresami trójstopniowymi różnie bywa. Poza tym tak gdzieś w
          okolicy tego drugiego skoku zaczęły mnie boleć piersi, bardziej niż to ostatnio
          bywało przed okresem. No i od kilku dni, 5-6 tak gdzieś (a więc parę dni przed
          spodziewanym okresem to się zaczęło), jestem jakaś taka dość senna - takie senne
          nieruchawe ciało wink, wieczorem zmęczona choćbym się nie przemeczała wcale w
          ciągu dnia. A z kolei w nocy źle spałam, budziłam się, nie mogłam zasnąć - co
          jak na mnie jest bardzo dziwne. A, i jeszcze w czwartek i piątek - czyli w dni
          kiedy spodziewałam się okresu, tak jakby leciutko bardzo pobolewało mnie
          podbrzusze, tak jakby zaczynał się okres, ale ból się jeszcze nie rozkręcił.
          Dziwne to było, bo zwykle jak zaczynam cokolwiek czuć w brzuchu to okres
          przychodzi zaraz, za godzinę, dwie najdalej, a tu tak leciutko ćmiło a okresu
          nie było. I to chyba wszystko smile
      • emilka2007 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 10:13
        Gratuluje dzwoneczku. Zycze szczesliwych 9 miesiecy.
        • oska81 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 10:15
          Emilka witajsmile Jak się czujesz?? Fajnie, że do nas zaglądaszsmile
          • emilka2007 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 10:24
            Czesc dziewczyny. U mnie juz 11 tc, jutro wybieram sie do gina. Czuje sie
            dobrze. Mdlosci mialam tylko przez jakies 3 tyg non stop, teraz zawroty glowy.

Pozdrawiam.
            • blaszany_dzwoneczek Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 10:25
              Nie byłaś wcześniej u gina? Bo ja się zastanawiam kiedy najlepiej pójść.
              • emilka2007 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 10:31
                Bylam w 7tc u gina i bilo juz serduszko. Najpiekniejszy moment w zyciu. Az sie
                poplakalam.

• emilka2007 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 10:25
        Dzwoneczku a na kiedy termin porodu?
        • blaszany_dzwoneczek Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 10:31
          Wychodzi mi, że na 13 października. A Ty kiedy?
          • emilka2007 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 10:38
            Ja mam termin na 29 sierpnia.

A jak zareagowal maz?????
            • iva_marti Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 11:49
              Gratuluje blaszany _dzwoneczku !!!!
            • iva_marti Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 11:49
              Gratuluje blaszany_dzwoneczku !!!!!
            • iva_marti Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 11:52
              kurcze czemu nie wyświetla moich postów. Jest napisane starania noworoczne 512,
              a jak wejde to tylko 510
              • oska81 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 12:00
                u mnie też tak było wcześniej, może serwer cos nawalał
              • blaszany_dzwoneczek Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 12:58
                Za długi wątek - tak się dzieje jak przekracza 500 postów.
                • tweety_28 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 14:35
                  GRATULACJE blaszany_dzwoneczku! Zostań z nami i "pozarażaj" nas wszystkie!

Pomysł ze Staraniami Zimowymi bardzo dobry, ale może poczekamy jak Aba wróci z
                  nart.
                  • oska81 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 15:45
                    Masz rację Tweety, te 10, a właściwie chyba juz 9 dni wytrzymamy, będzie jej
                    łatwo czytać zaległe postysmile Chyba, że już ten wątek nie da rady z tą ilością
                    postów, więc wtedy założymy Starania Zimowe i Abę się tutaj powiadomi i na nowymsmile
            • blaszany_dzwoneczek Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 17:50
              emilka2007 napisała:

> A jak zareagowal maz?????

Oglądał boks w nocy. Ja się obudziłam o 3 rano, chciało mi się sikać,
              stwierdziłam, że robię test. Robert się śmiał po co robię, i tak wiadomo, że
              jestem w ciąży (od kilku dni mówił na mnie "półciężarówka", dziś zaczął mówić
              "ciężarówka" - muszę się z tym chyba pogodzić, choć określenie to niezbyt mi do
              gustu przypada, ale się na niego nie gniewam wink) No i robiłam w łazience ten
              test, zakropliłam, patrzę jak kreski wyłażą. A on się oderwał od tego boksu
              (chyba przerwa była, hihi) przyszedł, patrzy na test i na mnie i tak się
              gapiliśmy przez chwilę i głupie śmieszne miny robiliśmy do siebie. A potem
              poszedł dalej boks ogladać, a ja siadłam przy kompie napisać Wam co i jak, i
              łaziłam ciągle do testu patrzeć czy kreski nie znikają smile Szoku nie było, bo on
              był na bieżąco i już chyba zdążył się ucieszyć wcześniej. Teraz twierdzi, że w
              ciążę to się zachodzi od leżenia. Bo w tym cyklu kazał mi po seksie leżeć długo
              i nie wstawać, żeby nie wypłynęło, a poprzednio, wg niego, za szybko wstawałam i
              wszystko gubiłam. Ja mam inną teorię, ale niech mu będzie smile)
    • oska81 Re: Starania Noworoczne. 05.02.07, 10:02
      Hej
      Dziś mój 30dc, no i oczywiście @ do mnie nie przychodzi, bo i po co sad A miało
      wszystko wrócić do normy (jeżeli kiedykolwiek ta norma była) W sumie to dzień
      się dopiero zaczął, ale nic, kompletnie nic nie czuję na jakąś @. Zastanawiam
      się czy ta laparoskopia w ogóle pomogła sad Poczekam do 35dc i jeśli nie dostanę
      to dzwonię do mojego lekarza.
      Łapię przez to trochę doła, bo miało być inaczej.
      Trudno czekam dalej i modlę się, żeby @ przyszła. A może jeszcze dziś
      przyjdzie?? Oby.....
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 05.02.07, 10:45
        Oska, a dzisiaj masz termin miesiączki? Może dziś właśnie przyjdzie? A jak nie
        dziś to na pewno niebawem - trzymam kciuki mocno!
        • oska81 Re: Starania Noworoczne. 05.02.07, 10:51
          Termin miesiączki trudno określić, bo nie wiem co to regularność. Lekarz jak
          mnie puszczał do domu to powiedział, że teraz powinna być regularnie, tzn.28
          dni, a 28 dni minęło 2 dni temu. Ja wiem, że to dopiero 30dc i że po laparo
          wszystko jest możliwe, że może przyjść dziś, jutro, pojutrze, ale już nie mogę
          sad Żeby jeszcze brzuch mnie bolał, albo piersi. Bleeesad
          Dzięki za trzymanie kciuków, przyda sięsmile
          A jak Ty się czujesz?? Kiedy do lekarza?? I jak wrażenia, oswoiłaś się już?
          • oska81 Re: Starania Noworoczne. 05.02.07, 10:56
            Tzn. lekarz mówił, że regularnie, ale nie mówił ze 28 dni, to ja sobie sama
            dopowiedziałam, po prostu pokładam wielkie nadzieje w laparo i myślałam, że to
            będzie 28. Wiem, że nie mam sie jeszcze co martwić, ale i tak się martwięsad Będę
            bardzo happy jak juz przyjdziesmile
          • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 05.02.07, 10:58
            Czuję sie nieźle w sumie, tylko te piersi bolą cały czas, zwłaszcza lewa i
            codziennie popołudniu i wieczorem jestem zmęczona i boli mnie głowa. A do
            lekarza to nie wiem, za jakieś dwa tygodnie chyba - dziś zajrzę do przychodni i
            się spróbuję zapisać. No i chyba się powoli oswajam - już nie latam tak jak
            wczoraj do testu leżącego na komódce popatrzeć czy kreski nie znikły. A mój mąż
            dzisiaj, jak wychodził do pracy, powiedział, że musi się pożegnać z małym i
            pocałował mnie w brzuch... Hihi, obśmiałam go, ale to miłe - i dobrze rokuje na
            przyszłość chyba wink
            • oska81 Re: Starania Noworoczne. 05.02.07, 11:04
              To fajnie, że czujesz się dobrze, oby tak dalej.
              To bardzo dobrze rokujesmile To bardzo fajne i miłe z jego strony. A powiedział "z
              małym" - czyżby był już pewny że syn smilesmilesmile
              • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 05.02.07, 11:09
                "Z małym" od "małe" raczej - to małe wink
                A co do cykli regularnych - nie ma czegoś takiego, że cykl regularny to musi być
                28 dni. Cykle regularne to może być i 25 dni i 35 dni, i w dodatku +/- kilka dni
                różnicy między cyklami to też jeszcze nie jest nieregularność.
                • alela1 Re: Starania Noworoczne. 05.02.07, 11:45
                  a ja bylam dzis na USG, pecherzyk Graafa jest ma 22mm na prawym jajniku gotowy
                  do pekniecia moze w ciagu kilkunastu godzin. test owu tez wyszedl pozytywny,
                  dzis 11dc, czyli wedlug testu owu ma byc w ciagu 24-36 godz. Kurde chcialabym
                  trafic dokladnie w owu. Przytulano bylo wczoraj i dzisiaj rano, chcemy
                  powtorzyc wieczorem juz sama nie wiem. Ciesze, sie, ze przynajmniej jest
                  pecherzyk i cos sie dzieje....
                  • alela1 Re: Starania Noworoczne. 05.02.07, 11:48
                    i do tego mam lekkie klucie po prawej stronie jajnika, i teraz nie wiem czy owu
                    juz tuz tuz czy moze jutro.... Ale mam dylematy, sorry ale moze ktoras z Was ma
                    podobnie?
                  • alela1 Re: Starania Zimowe zaluzmy nowy watek 05.02.07, 11:50
                    dziewczyny zalozmy nowy watek, posty nie wskakuja
                    • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Zimowe zaluzmy nowy watek 05.02.07, 11:57
                      Wskakują tylko, że z opóźnieniem. Ale nowy można założyć. To zakładajcie jak
                      chcecie, bo to wasz wątek, a ja Tu już tylko na krzywy ryj jestem, z
                      przyzwyczajenia wink
                      Alela to trzymam kciuki, żeby pękło kiedy trzeba, żebyście utrafili, ale skoro
                      kochacie się codziennie, to ciężko nie utrafić, no i żeby efekty były!
    • oska81 Re: Starania Noworoczne. 05.02.07, 12:06
      Dziewczyny założyłam nowy wątek Starania Zimowe, więc wskakujcie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka