aba1122 Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 13:33 Cześć kochane Oska- trzymałam kciuki za Ciebie - teraz już musisz zaciążyć, jajowody udrożnione , torbiel usunięta - extra! Iva bądz dobrej myśli, kurcze musi być dobrze!!!! Lamciad - najważniejsze że znacie przyczyne , to już połowa sukcesu teraz tylko musisz znaleśc dobrego gina , napisz na bezpłodności tam Ci dziewczyny nalepiej doradzą i pewno androloga no i głowa do góry nawet przy beznadziejnych wynikach nasienia dziewczyny zachodzą w ciąze a co dopiero po leczeniu!? facetowi stosunkowo łatwo poprawić parametry są leki na zwiększenie ilości i jakości nasienia , oczywiście przy tym odpowiedni styl życia zero gorących kąpieli, papierosów , ograniczyć alkohol itp nie poddawaj się tylko szukaj lekarzy! karolata - super że u Ciebie wszystko ok, chociaż u Ciebie ! bo jak widzisz My tu dalej działamy, wszystkie w pierwszym,drugim cyklu w ciąze zachodzić nie możemy więc padło na Nas ! ale cierpliwie czekamy! Odzywaj się do Nas i pisz koniecznie co u Ciebie alela - szlag mnie trafia jak lekarze mówią kiedy trzeba badać hormony?! Oni chyba myslą że nam to za darmo ktoś robi a mnie do tej pory te wszystkie badania kosztowały ok 500 zł !!!! zlecają nie wszystko , i nie wtedy kiedy trzeba! słuchaj napisze Ci kiedy się je robi i masz 100 % pewnośc że zrobisz je w odpowiednim terminie(potwierdzałam wszędzie gdzie się dało) a więc tak : 1-3 dc LH, FSH, TSH, estradiol, testosteron 6-7 dni po owu badasz Progesteron, prolaktyne i estradiol będziesz miała odpowiedz czy była owulacja i czy dobre masz komórki,wydaje mi się że na monitoring idziesz dobrze , wg mnie monitoring masz w dobrym terminie w badaniach hormonalnych już jestem obcykana , wiem co i jak powinno wyjść będziesz chciała to pytaj a ja dziś o 17 też lecę na monitoring, nie odpuszczam! umówiłam się do drugiego gina będziemy co m-c podgladać co tam się dzieje , no i w przyszłym m-cu chyba pogadam z mężem żeby i on się przebadał napisze wieczorem po lekarzu u mnie dziś 14 dc to już coś powinnien widzieć? Pozdrawiam Was Aba Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 16:11 dzieki serdeczne Aba, za odpowiedz. wiesz to sa moje pierwsze badania na razie tylko obserwacja owu i stan hormonow. Na szczescie wszystko za darmo w ramach Medicover, mam tam zlota karte ale lekarze tacy sobie,zalezy na kogo sie trafi... Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 16:13 Aba, a co to za badania? pobranie krwi? 1-3 dc LH, FSH, TSH, estradiol, testosteron Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 17:28 Dzisiaj dzień dobrych wieści. Dzisiaj odebrałam kolejny wynik bety. Po 4 dobach bez 6 godzin . Beta 975. Licząc ,że powinna przyrosnąć minimum 66% na 48godzin, powinnam otrzymać wynik minimum 984. Zrobiłam jednak 6 godzin wcześniej więc 9 różnicy myslę ,że nie jest takie niepokojące. Powiem szczerze ,ze raczej oczekiwałam ,ze beta spadła. Byłam nastawiona ,że podczas tych krwawień macica sie oczyściła (na USG nic nie było widać ,ostatnio beta przyrosła tylko o 65% w ciąby 72 godzin). Teraz boję sie cieszyć, że znowu się niepotrzebnie nastawie. Boję się cieszyć.... TSH to hormon tarczycy reszta to hormony płciowe Odnosnie tych hormonów to ja na forum wyczytałam ,że: TSH wynik musi być poniżej 2 , nie trzeba być na czczo - w dowolnym dniu LH,FSH i Estradiol - w 3 dc (ostatecznie w 2 lub 4) Progesteron w 21 dc ,ale najlepiej 7 dni po owulacji to też dotyczy Prolaktyny Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 21:50 Iva trzymam nadal kciuki! Lamciad macie już potwierdzenie, że są to żylaki powrózka nasiennego? Jeżeli tak to witam w klubie. Oska oby @ przyszła jak najwcześniej żebyś mogła szybciutko wrócić do starań! Odpowiedz Link Zgłoś
emila60 Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 18:40 No i niestety przyszła @ niespodziewanie dzień wcześniej . Szkoda, ale to był pierwszy miesiąc starań więc nie jestem bardzo zła. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 19:16 Emila szkoda, ale nowy cykl nowa szansa, musisz próbować dalej! iva a widzisz? My tu wszystkie trzymamy kciuki , musi być dobrze alela te badania są z krwi fsh pokazuje np stan jajników ich rezerwę , lh to nie wiem co wiem że stosunek fsh do lh musi być 1:1 wtedy jest bardzo dobrze, progesteron mówi czy była owu uff, a ja już po usg- na oko wszystko dobrze-endometrium prawidłowe, macica jajniki też bez zmian , pęcherzyk jest i to spory z lewego jajnika będzie owu , pani doktor powiedziała że mogę się jej spodziewać w przeciągu 24 h bo pęchęrzyk już dojrzał, a więc bierze w łeb twierdzenie że przy moich 33 dn cyklach owu jest ok 19-20 dc dziś mam 14 dc więc owu będzie ok 15dc i tak ją właśnie czuje , śluz jest więc wszystko się zgadza generalnie trochę mnie uspokoiła kazała się starać i ewentualnie za dwa-trzy m-ce zbadać męża , powiedziała że pół roku to naprawdę nie jest dużo , i chyba tak zrobię poczekam do kwietnia i jeżeli nie zaciąże to zdecyduje się na to hsg i przebadam małżonka Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 29.01.07, 20:05 no trzymam za Ciebie Aba! Owocnych przytulanek w nocy U mnie tego typu akcje dopiero za tydzien... Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 30.01.07, 10:11 No, dziewczyny, i na mnie w końcu chyba schiza ciążowa padła, choć generalnie z powodzeniem się jej opierałam Cycki mnie bolą, w sumie nic dziwnego, nieraz mnie tak bolały w przszłości przed okresem, ale ostatnimi czasy nie bolały. A mój wykres jest piękny trójstopniowy, co też o niczym nie świadczy, bo takie wykresy bywają ciążowe, ale też bywają trójstopniowe nieciążowe. Ospała coś jestem od kilku dni... Więc generalnie na dwoje babka wróżyła, jak zawsze. Ale coś tak tym razem nie daje mi przestać myśleć, że może... A najśmieszniejsze jest to, że już po staraniach ostatnich doszłam do wniosku, że w tym cyklu w ciążę lepiej gdybym nie zaszła. Hm... Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 30.01.07, 15:31 mam nadzieje, ze przelamiesz zla passe na naszym watku noworocznym !!! Jeszcze nie gratuleje ale trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 30.01.07, 15:53 Dzwoneczku no to trzymam kciuki! Dzwoneczku mam takie pytanko: od tego cyklu mierze temperaturę i trochę zgłupiałam, ale do rzeczy. 5dc-36,4 6dc-36,4 7dc-36,3 8,9,10dc-36,1 11dc-36,2 12dc-36,1 ( śluz przeźroczysty) 13dc-36,2 ( śluz przeźroczysty, ciągnie się ) 14dc-35,6 śluz jw 15dc-35,9 śluz jw dodatkowo ból w dole brzucha 16dc-36,4 śluz przeźroczysty ale mniej rozciągliwy 17dc-36,3 śluz biały, ale jeszcze nie gęsty W 14 i 15dc wyjatkowo musiałam wstać dość wcześnie i temperatura była mierzona 2 godz. wcześniej niż zazwyczaj. Czy na podstawie tych obserwacji można ustalić kiedy była owulacja? Będę wdzięczna za wszelkie rady. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 30.01.07, 16:46 Jak dla mnie to jest nieewidentne jeszcze. Może 15dc była owulacja, a może jeszcze nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 30.01.07, 16:47 tzn. może w okolicy 15dc - bo tak co do dnia to nie da się ustalić. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 30.01.07, 17:17 No Dzwoneczku,ale byłoby super jakby się udało trzymam kciuki Ja swego czasu chciałam odpuścić sobie luty na staranka, bo nie chcieliśmy skorpionka, teraz jest nam to zuuupełnie obojętne, a najlepsze, że właśnie od lutego kontynuujemy, więc wszystko możliwe Kurde, coś niezbyt się czuję, cały czas brzuch mnie pobolewa, a dokładnie ranka z prawej strony, a już nie powinna Jutro zobaczę co się dzieje, jak zdejmę opatrunek. Buziaki - Aga Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 30.01.07, 18:01 Dzięki, ja też tak obstawiam, ale bardziej po obserwacji śluzu niż po temeraturze. Jeżeli faktycznie owu była 15 dc to plemniczki czekały na jajeczko bo kochaliśmy się 14 dc późnym wieczorem i poprawiliśmy jeszcze 16 ( rano) i 17 dc. Zobaczę jaka jutro będzie temperatura. Jeszcze jedno pytanie, a jeżeli nie wzrośnie to marne szanse na ciążę? Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 10:07 Cześć dziewczyny Tweety ja Ci nie powiem o co chodzi z tą temperaturą bo ciemna jestem w tych sprawach może któraś z dziewczyn? A ja szykuje się na narty także parę dni mnie tu nie będzie, mam nadzieje że Dzwoneczek zdąży się podzielić ze mną przed moim sobotnim wyjazdem radośną nowiną? przydałby się jakiś kop na wątku no i z Ivą byłoby do pary! Także czekam na dobre wiadomości! Pozdrawiam Was. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 10:28 Aba, ale Ci zazdroszczę ale bym sobie też pojechała, ale niestety. Baw się dobrze i wypocznij dobrze, abyś przyjechała z nowymi nadziejami Zaglądam ciągle tu z niecierpliwością, czy Iva już coś napisała, ciekawe jak jej beta wygląda. No i ciągle trzymam kciuki za Dzwoneczka, dziś ma chyba 26dc, jeśli dobrze pamiętam, bo szłyśmy prawie równo. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 10:49 Dzięki Oska ja się łudzę że może coś zdziałamy w tych górach? bo akurat środek cyklu będzie przypadał tam, obychociaż mój styl życia na nartach do zdrowego nie należy ale co tam , za dużo się popija winka i upadki zalicza bo ja jeżdze dopiero 4 lata więc same rozumiecie, dobrze że już chociaż nie palę od paru m-cy! A Ty jak się czujesz? już ok? Dzwoneczek chyba jutro powinna dostać okres? tak coś mi się obiło że 1 lutego Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 11:25 Ooo kochana, środek cyklu, to owocnych starań Ja osobiście to zostałam poczęta w górach, więc jakby się mocno uprzeć to ja góralka A winko i to czerwone to niby nawet dobrze robi, więc wrzucaj na luz i do dzieła Ale suuper A ja się też muszę pochwalić - również nie palę, ale od tygodnia jak tydzień temu operację miałam, tak jeszcze fajki w ustach nie miałam i postanowiłam, że to dobry moment na rzucenie. A czuję się całkiem dobrze, dziś zdejmuję opatrunki, mniej mnie już boli, tylko trochę jak dotykam, ale do zniesienia. Już się nie mogę @ doczekać, a potem... Oby Dzwoneczek żadnej @ nie dostała Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 11:35 Oska to super że wszystko się dobrze goi, oby tak dalej Da się żyć bez papierosów, ja przestałam palić jakoś tak w sierpniu, byłam nad morzem i tak się przepaliłam że szok , generalnie paliłam mało 2-3 papierosy dziennie a tam paliłam po pół paczki i więcej , miałam juz dosyć i stwierdziałam ze mam to gdzieś i nie palę! od wrzesnia nie miałam w ustach papierosa i nawet specjalnie mnie nie ciągnie , przytyłam tylko ze 2-3 kg , niestety najbardziej cieszy się mój mąż bo on nigdy nie palił i ostatnio już mnie błagał żebym przestała teraz boję się tego wyjazdu bo dla mnie szczególnie na początku narty to stres i nie wiem czy dam rade? tak jakoś było fajnie zjechać , popić grzańca i popalić a teraz ...nie będę wiedziała co z rękami robić? Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 12:16 To ja też do super palących nie należę, góra 4-5 dziennie, a jak jakaś impreza to trochę więcej, znajomi mówią, że to nie palenie tylko głupota a mężulek też od soboty nie pali, jemu trudniej, bo palił więcej, ale przynajmniej się razem wspieramy. I stwierdziliśmy, że dopóki w ciążę nie znajdę na imprezkach sobie zapalimy, tak dla towarzystwa. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 12:41 Aba no to życzę udanego ( pod każdym względem ) wyjazdu. Ja byłam w weekend na nartach i wybieram się od piątku znowu ( może nawet uda się od jutra ). Dzięki nartom nie myślę o "staraniach" i czas mi szybciej leci. Dzwoneczku dzisiaj znowu troszczkę wzrosła mi temperatura do 36,5 więc chyba owu była faktycznie około 15 dc. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 13:44 Dziewczyny zdjęłam opatrunki, pięknie to wygląda, 2 małe kreseczki, jedna 0,5 cm a druga 1 cm, w pępku jeszcze strupek, ale pewnie niebawem zejdzie i już nie boli Ale się cieszę. Tweety mam nadzieję, że owu u Ciebie jednak była i coś z tego będzie Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 15:04 Dziewczyny kochane! Jak to miło, że o mnie myślicie. Okresu spodziewam się jutro albo ewentualnie pojutrze. Staram się nie nakręcać, bo to jak zwykle na dwoje babka wróżyła. Ale wykres mam pikny Oto on dla ciekawych: www.fertilityfriend.com/home/10cd55 Aba, nie wiem czy jeśli miesiączka nie przyjdzie, to zdążę do soboty test zrobić, ale jeśli nie przyjdzie w piątek, to będą już duże podejrzenia. A może przyjdzie? Tweety i Aba, udanych nart życzę, żeby pogoda była fajniejsza niż dzisiaj, bo dzisiaj jest OBRZYDLIWIE! Ja lubię zimę jak jest mróz, śnieg i słońce, i tego Wam i nam wszystkim życzę Aba i Oska - tak trzymać z tym niepaleniem, trzymam kciuki żebyście wytrwały. A po co jeszcze na imprezach Aba chcesz palić, fuj! Ja to jestem taki ewenement, co nigdy w ustach papierosa nie miał, i niedobrze robi mi się na sama myśl... Tweety, no wygląda to na skok, ale niskie masz te tempki, ja w pierwszej fazie rzadko miewam mniej niż 36,6. Może taka twoja uroda. Ale w zasadzie nie wiem, czy takie niskie tempki jakoś w czymś przeszkadzają - może popytaj na forum NPR czy temperatury rzędu 36,4-36,5 w fazie lutealnej są OK i w zajściu w ciążę nie przeszkodzą. Polecam to forum, bo tam naprawdę prawdziwe ekspertki bywają, sama sie tam nieraz podpytuję o to i o owo. Oska, a ja dwie takie dziurki miałam swojego czasu w kolanie, więc się tak nie chwal, hihi Zblednie Ci to za jakiś dłuższy czas i nie będzie widać. Buziaki i też trzymam kciuki za Was wszystkie i za Alelę i za wszystkie inne dziewczyny w naszym wątku. A propos, powstał konkurencyjny wątek Starania Lutowe, a nasz miał starczyć do wiosny, nie? Napisałam tam post protestacyjno-zapraszający do naszego wątku, bo mało tu nas, nie? Jakaś świeża krew by się przydała Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 16:10 No Dzwoneczku, ja tam się za bardzo na wykresach nie znam, może dlatego że nigdy takich nie miałam, ale ten Twój to wygląda zawodowo aż przyjemnie się patrzy na taki i napawa optymizmem Oby się udało A no widziałam wątek starań lutowych i mam nadzieję, że dziewczyny do nas dołączą (z tą świeżą krwi to mnie rozbawiłas) Chociaż niech na chwilę się u nas pojawią, potem niech sobie zaciążąją, a co mi tam, przecież o to chodzi Ja i tak mam nadzieję, że my teraz co tutaj jesteśmy to już do starań wiosennych nie dotrwamy A apropo palenia, to ja taka głupia, że na imprezach chce sobie popalać, Aba jest grzeczna i mądra i papierocha do ust nie weźmie a kysz nawet na wypadzie na narty Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 16:36 oska81 napisała: > A apropo palenia, to ja taka głupia, że na imprezach chce sobie popalać, Aba > jest grzeczna i mądra i papierocha do ust nie weźmie a kysz nawet na > wypadzie na narty Acha, to pomyliłam się, sorki Aba Oska, żadnego palenia na imprezach, no! Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 16:40 Tak jest przynajmniej się postaram Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 17:42 Dzięki Dzwoneczku. Z tą temperaturą to u mnie zawsze tak było marnie. Musiało mnie niezłe przeziębienie złapać żeby tempka skoczyła do trochę ponad 37. Popieram post protestacyjno-zapraszający. Jak tylko zobaczyłam nowy wątek chciałam zrobić to samo, ale mnie uprzedziłaś. Trzymam kciuki żeby @ nie przyszła. Masz taki śliczny wykresik. Tylko pozazdrościć! Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 20:29 Kurcze jutro wybieram się na narty, a tu mnie dopadł taki ból w dole brzucha, że ciężko mi się wyprostować. W niedzielę (wszystko na to wskazuje) miałam owulację więc już nie powinno mnie nic boleć. Też Was tak boli w kilka dni po owu? Dwa cykle wcześniej bolał mnie brzusio po owulacji, ale nie tak mocno. Kurcze miesiączki mam mniej bolesne. Mam nadzieje, że do jutra mi przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 21:56 Przepraszam za błędy ,ale zdjełam szkła kontaktowe i juz niewiele widze... Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 21:58 Buuu opisałam się i wszystko mi sie skasowało. Ale przynajmniej się wygadałam i mi lepiej. nie chce mi się już tego wszystkiego dziubać od nowa Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 22:07 oj to tak jak ja bez szkiel kontaktowych ani rusz Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 22:11 a u mnie dopiero 6dc ale NUDA....., czytam te wasze posty i tylko zazdroszcze, wszystkie czekacie na rezultaty staranek- mam nadzieje owocne... Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 22:23 A nie wszystkie czekają Ja na jedyne co czekam to na @, więc łączę się z Tobą Alelka w nudzie Miłej nocki życzę Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 22:47 dzieki za wsparcie Milej nocki Oska! Odpowiedz Link Zgłoś
kotek766 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 22:27 Witam u mnie tez dopiero 7dc. Wiec starania przede mną. To drugi cykl staran.Spróbuje z testami owulacyjnymi, zeby miec pewnosc kiedy jest owu. Cykle sa 27-28 dniowe wiec pewnie owu bedzie 15-16 dc czyli środa -czwartek. Czekam - chociaz pewnie najgorsze bedzie czekani ena to zeby @ nie przyszła... zycze powodzenia nam wszystkim kotek766 Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 22:44 witajcie kolezanki niedoli Kotku766 no idziemy rowno, ja tez kupilam testy owu, pierwszy robie juz w sobote 9dc, bo tak napisane na opakowaniu, ze przy cyklach 26-27 juz w 9dc. Ale mysle, ze owu przyjdzie gdzies kolo 13dc-tj 7 luty. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek766 Re: Starania Noworoczne. 31.01.07, 23:16 alela1 napisała: > witajcie kolezanki niedoli Kotku766 no idziemy rowno, ja tez kupilam testy > owu, pierwszy robie juz w sobote 9dc, bo tak napisane na opakowaniu, ze przy > cyklach 26-27 juz w 9dc. Ale mysle, ze owu przyjdzie gdzies kolo 13dc-tj 7 luty > . W pierwszym cyklu staran myslałam, ze mam owu 12-13 dnia - ale nic z tego - wiec zakładam, ze pewnie jest później. Mam juz jedno dziecko i nie wiem kiedy dokładnie mam owulacje - moze to dziwne ale wtedy udało nam sie na luzie za pierwszym podejsciem Licze na to, ze teraz pomogą owulacje "namierza" testy i cykl bedzie zafasolkowany Testy zaczne uzywac jak tylko przyjda pocztą - zakładam zed moze jutro lub w piatek - jak je otrzymam zaczne je stosowac podobnie jak Ty Alela1 w 9 dc. Stosowałas jej juz kiedys czy pierwszy raz? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 11:19 nie moj nie pierwszy z testami.W pierwsza zaszlam dzieki testm za 3 podejsciem. A teraz juz sie mecze 8 cykl, dwa razy juz uzywalam testow i nic. Teraz postanowilam jeszcze raz zwlaszcza, ze kupilam mojej przyjaciolce z internetu i zaciazyla od razu.... Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 07:49 Chyba zwariuję od tego czekania, noo! Temperatura dziś nadal wysoka, choć mam od wczoraj wizje gwałtownego piku w dół. Ale się bałam jak wyciągałam termometr - ale 37,19. Czuję się jakbym na minie stała... Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 11:21 zrob sobie test ciazowy i juz nie bedziesz Siebie i Nas stresowac Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 12:12 O, nie, najwcześniej w sobotę Bo jak zrobię test i będzie negatywny, to będę kombinować czy prawdę mówi, nieraz jeszcze w terminie miesiączki wychodzi fałszywie negatywny, słyszałam. A jak zaraz przyjdzie @ to mi bedzie szkoda, że test robiłam. Ja to ja, mogę się postresować, ale Wy - bez przesady - macie swoje cykle, starania, testy owu, temperatury... do stresowania. Mną się nie stresuj przynajmniej Dzięki za trzymanie kciuków. Nakręciłam się, że hej - pierwszy raz tak. Ech, lepiej się temu jednak opierać i podchodzić do sprawy na luzie. Ale jak widać, przyszła kryska na matyska Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 12:23 cykle cyklami testy owu testami ale wiesz jestemy na tym forum razem pare dobrych miesiecy, starmay sie "razem" wiec wiesz podchodze do tego troche emocjonalnie Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 12:26 zwlaszcza, ze z tych zasiedzialych forumowiczek na naszych starankach chyba tylko ja ostane.... reszta to nowicjuszki.. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 12:39 Aba jeszcze chyba z zasiedziałych, i Oska. A może i ja zostanę? A jeśli nie to i tak Wam bedę kibicować Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 09:04 Aż mi serce dygnęło jak zobaczyłam Twojego posta tak rano i nim przeczytałam to myślałam że ta wstręciucha do Ciebie przylazła, uff jednak nie! Trzymam kciuki dalej! alela, oska czekajcie spokojnie teraz czas tak leci że niedługo Wy będziecie czekały na efekty staranek Witaj kotek Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mia17 jestem i ja ;-) 01.02.07, 13:51 witam wszystkie serdecznie. dolaczam do Was - my wznawiamy starania po 3 miesiacach (szczepilam sie na rozyczke). moze w lutym uda sie "zaskoczyc"? chyba chcialabym... Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: jestem i ja ;-) 01.02.07, 14:49 Witaj Mia i szybkiego "zaskoczenia" życzę Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 14:29 jestem i Ja Witaj Mia - mam nadzieje że nie zadomowisz się tu na długo , ja już 5 m-c tu jestem....niestety , kiedyś myślałam że szybciej pójdzie ale cóż samo życie wszystkiego nie da się zaplanować Alela - kiedy robisz badania? Trzymam kciuki za wszystkie starajace się i czekające na efekty, Dzwoneczku daj znać jutro co i jak bo strasznie ciekawa jestem ? jak alela napisała wcześniej ja też bardzo się z Wami zżyłam i podchodze do tego bardzo emocionalnie będę Pozdrawiam Was. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 14:55 Potwierdzam to , że podchodzi się emocjonalnie, bo my tutaj to prawie jak rodzina Żyjemy sobie tak w naszej doli i niedoli. I mnie osobiście jakoś tak łatwiej to wszystko przechodzić, kiedy wiem, że od Was zawsze usłyszę słowa pocieszenia i otuchy, kiedy człowiek tego potrzebuje. Alelko, sama na razie nie zostaniesz, obiecuję Ci to, do marca na pewno stąd się nie ruszę, a poza tym nawet jeśli już zaciążę (mam nadzieję) to tak się zżyłam z tymi naszymi wątkami, już prawie pół roku tu siedzę, o losie, ale to zleciało. Mimo wszystko jest fajnie I mam nadzieję, że jak już wszystkie zaciążymy to i tak będziemy sobie pisać, ale już na innym forum)) Kotek i Mia witajcie w naszej drużynie Życzę również szybkiego zaskoczenia Pozdrawiam Was gorąco w tą piękną naszą zimę Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 14:57 Na tym forum też będziemy mogły sobie dalej pisać, bo w końcu tytuł "W oczekiwaniu" jest dwuznaczny Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 15:00 No rzeczywiście ale ze mnie głupota W ogóle to tak sobie pomyślałam, że fajnie by było wiedzieć z kim się rozmawia i mam taką propozycję, aby przesłać między sobą nasze fotki, jak wyglądamy, np. na maila gazetowego. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 17:25 Swietny pomysł z tymi zdjęciami. Blaszany dzwoneczku ja coś mam przeczucia co do tego twojego cyklu teraz Przecież kiedyś musimy zobaczyć te dwie kreseczki... Ja też nie mogę się z Wami rozstać i tak sobie nadal tu zaglądam. Mam nadzieję ,że za dwa tygodznie nie okaże się ,że muszę wracać jako starająca sie .wolę być oczekująca.... Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 17:39 No własnie Iva, co z Tobą, wszystko w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 17:53 Ostatnia beta urosła dość ładnie. Lekarka powiedziała ,żeby się bardzo nie nastawiać ,ale że to dobry znak. Mam być u niej na wizycie w przyszły piątek. Zobaczymy czy coś widać na USG. To już będzie koniec 7 tygodnia ,więc duzo nam to badanie wyjaśni. Mam jeszcze raz zrobić bete i sprawdzić przyrost .Pewnie jutro zrobie to badanie. Szczerze powim ,że ten ostani przyrost bety mnie zdziwił,spodziewałam się raczej ,że bedzie spadać. Lekarka mówi ,że może wtedy było zawcześnie na USG i dlatego nic nie było widać. Zobaczymy co będzie . Wiadomo rosnąca beta daje nadzieję... choć jednoznacznie nie mówi ,ze z ciąża jest wszysko ok. Ja ma nadzieję ,nie spadła więc może jednak wtedy było zbyt wcześnie. Forum mnie wkurza i zaglądam już tylko do Was. W innych wątkach tylko dziewczyny dołują .Zamiast napisać ,że jest szansa ,że komuś sie przy takich wynikach jednak udaje ( a wiem ,że się udaje - nawet lekarka mówi ,że jest szansa ,że wszysko jest dobrze). To tylko czytam ,ja miałam tak samo i poroniłam. Wyrok już zapadła. Mam dośc, nie chcę teraz słyszeć ,że ktoś poronił. Przykro mi ,że tak się stało, ale ja jeszcze nie poroniłam.... Okropne porównanie , ale jakbym była nad łóżkiem chorego dziecka ,to nikt nie miał by śmiałości powiedzieć mi ,że jego dziecko miało to samo i wiesz już nie żyje.... Póki lekarz daje nadzieję, to trzeba się tego trzymać!!! Oczywiście ta niepewnośc ,mnie doprowadza do szału. Wczoraj cały dzień miałam doła. Odbija się to oczywiście na mojej córeczce i mężu. Znowu się rozpisała Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 17:59 Iva, głowa do góry, jesteśmy z Tobą i mocno trzymamy kciuki, aby wszystko sie udało. Nie myśl o żadnych poronieniach!!! Zrelaksuj się, uspokój, domyślam się, że to trudne, ale musisz być teraz spokojna. Kochana będzie dobrze, bo musi być dobrze!!!!I nie czytaj żadnych postów. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 17:51 Iva czy to oznacza że na 100% jesteś w ciąży?? Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 17:56 W ciąży jestem , tylko nie wiem czy ona się prawidłowo rozwija. Czy nie jest to puste jajo ,albo jakieś inne dziwy. Blaszany dzwoneczku gratuluję cierpliwości .Ja test zrobiłam 8 dni po owulacji i był pozytywny.... Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 18:16 Iva, trzymam kciuki żeby było dobrze. Ja, jeśli się uda (albo kiedy się uda), to chyba nie będę tej bety tak w kółko robić, może raz najwyżej, żeby się upewnić, a do lekarza to chyba dopiero w 6-7 tyg. bym się wybrała, chyba że działoby się coś niepokojącego. Bo tak to tylko w stresy niepotrzebne cżłowiek się wpędza, a to właśnie jest najbardziej szkodliwe. Iva, ja myślę, że u Ciebie będzie dobrze - czytałam z kolei wiele postów, w których dziewczyny pisały, że na USG nie było nic widać, że lekarz kazał nie robic sobie nadziei, a tymczasem po prostu było za wcześnie i potem wszystko było ok. Beta rośnie, to chyba ok. Uszy do góry i myśl, że wszystko bedzie dobrze, że maleństwo sobie już rośnie. I nie zastanawiaj się czy sie dobrze rozwija czy nie, czy puste jajo itp - nie ma co od razu zakładać najgorszego - jak by tak było to każda kobieta by prędzej zwariowała zanim by dotrwała do porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 18:34 Blaszany dzwoneczku bętę każe mi powtarzać lekarka, ponieważ miała mna początku plamienia i krwawienia. Raz przyrosła dobrze, lekarka kazała jeszcze dla świętego spokoju sprawdzić jeszcze raz. Okazało się ,że przyrosła zbyt malo (zamiast 114%na 72 godziny to tylko 65%). Wtedy akurat byłam na wizycie i na USG nic nie było widać. Więc znowu lekarka kazała powtórzyć bętę. Myślałam ,zę spadła a tu niespodzianka ślicznie urosła. I znowu muszę sprawdzić czy ładnie przyrasta. Tak to się nakręca. Nadzieję daje mi to ,że na tym USG nie było nic widać. Gdyby beta rosła dlatego ,że nie do końca macica się oczysciła ,to przecież lekarka by coś wtedy na USG zauważyła.Ona nie widziała nic ,a bardzo dokładnie wszystko oglądała. Więc mam nadzieję ,że było zawcześnie i tego się trzymam. W pierwszej ciąży nie zrobiłam ani razu bety. Ale to dlatego ,że na początku nie miałam dobrej lekarki. Jak poszłam na pierwszawizytę ,parę dni po pozytywnym teście i z lekkimi plamieniami. To ta niby lekarka nawet ciąży nie potwierdził, bety nie kazała zrobić, USG też nie robiła tylko stwierdziła ,że skoro plamię to nawet jak jestem w ciąży to pewnie poronię. wizyta trwała maksimum 10 minut a 100zł wzięła. Szłam od tego babska i płakałam. Potem zanim znalazłam ,z polecenie doskonałą lekarkę i super człowieka to na USG biło już serduszko... Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 18:51 No tak, jak plamienia miałaś... Zapomniałam. Ale wszystko na pewno będzie dobrze Ja to się martwię trochę, bo nie mam żadnej sprawdzonej lekarki (albo lekarza, ale ja jednak babki preferuję na oku. Znaczy byłam ostatnio u takiej jednej na NFZ i najgorszego wrażenia nie zrobiła, ale czy ona dobra i przejmująca się bardziej to nie wiem. Ale chyba do niej pójdę w razie czego i zobaczę. Jak bedzie do niczego to poszukam dalej. Ale chciałabym na NFZ. Na prywatne wizyty to jeszcze bym odżałowała, ale płacić za wszystkie badania to już nie mam zamaru. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 18:50 Nie było mnie przez kilkanaście godzin, a tu blisko 40 nowych postów. Nieźle Dziewczyny! Iva cieszę się bardzo, że beta rośnie i trzymam kciuki, żeby nadal rosła. Ja również zraziłam się do "wyroczni", które pozjadały wszystkie rozumki i szybko wydają wyroki. U Nas, na naszym wątku, jest tak rodzinnie i ciepło. Nie to co na innych forach ( szczególnie nie polecam forum BORELIOZA tam to dopiero można dostać po uszach ). Dzwoneczku trzymam kciuki za temperaturkę! Dla zainteresowanych pogoda w górach niezła. Sypie śnieg co prawda mokry, ale jednak śnieg. Warunki narciarskie niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 18:56 tweety_28 napisała: > Dzwoneczku trzymam kciuki za temperaturkę! Dzięki, na razie okresu nie widać. Ach, już się nie mogę doczekać co jutro termometr pokaże - jak jutro @ nie przyjdzie to chyba zakupię test i zrobimy w sobotę rano kolektywnie z Robertem Jaki test najlepszy, wiecie może? > Dla zainteresowanych pogoda w górach niezła. Sypie śnieg co prawda mokry, ale > jednak śnieg. Warunki narciarskie niezłe. Aż się wierzyć nie chce wyglądając za okno. A już taka ładna zima była Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 19:09 Masz rację, nie jest tanio prywatnie. Dość ,że za wizytę, to jeszcze wszystkie badania trzeba płacić. Wiadomo USG 50zł ,cytologia też sporo i cała reszta. Jam jednak z mojej lekarki byłam bardzo zadowolona w pierwszej ciąży. Za przyjazd specjalnie do porodu tylko 400zł (więcej brały położne). Starała się bardzo ,prawie ze mną do wanny weszła zanim mąż przyjechał. Miałam poczucie bezpieczeństwa ,że nic złego mi ani dziecku nie stanie się w czasie porodu, że nie będzie zwlekać w razie potrzeby z cesarką. Zresztą miałam super poród. Od pierwszych bóli,które czułam (leciutkich jak okresowe) do przytulenia dzidziusia tylko 1 godzina 45 minut. Ze znieczuleniem też nie zwlekała. Bardzo miło wspominam poród. Jak jest z badaniami na kasę? Czy toksoplazmoza,cytomegalia itp też są refundowane. Wydaje mi się ,że za nie. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 19:18 No no ale Was na pisanie wzięło , dzięki za pogodę w górach , mam nadzieję że trochę pojezdzimy Oska ja się piszę na te fotki , świetny pomysł np odkąd zobaczyłam alelę to jakoś tak ,,osobowo,,a nie wirtualnie ją traktuje, jak wrócę z nart z nowymi zdjęciami zaraz Wam cos prześlę Tweety ty już 8 m-cy się starasz? dobrze zrozumiałam? to gdzieś Ty się uchowała na forum bo mi się wydaje ze ja , dzwoneczek i alela najstarsze stażem (niestety!)jesteśmy potem zaraz wiem że oska dołączyła na pazdziernikowe no i cała reszta dziewczyn i tak się razem telepiemy z miesiąca na miesiąc ale ja naprawdę się z Wami baardzo zżyłam , aż żal się będzie rozstawać! szkoda że nie można się umówić i na trzy cztery razem zajść w ciąże, to by było superowo A dzwoneczek to mi widze niezłego ,,kopa,, szykuje po powrocie z gór biegiem będę odpalać kompa czy zobaczyła te dwie kreski czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 19:35 Nie Aba, ja dopiero 3 podejście zaliczyłam ( zobaczymy z jakim rezultatem ). Zupełnie przypadkowo trafiłam kiedyś na to forum i dziękuje losowi, że "dostałam w prezencie", tak cudowne i wyrozumiałe, starsze stażem koleżanki! W ciężkich chwilach jesteście nieocenione! Dzięki Wam za to i polecam się na przyszłość, bo pewnie nie raz jeszcze będzie trzeba mnie pocieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 19:22 Lamciad bidulka coś zamilkła ? na pewno Nas podczytuje....tylko trochę dystansu do wszystkiego musi złapać , będzie dobrze , wszystkie kiedyś pozachodzimy w ciąże! Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 19:59 No kochane faktycznie zaszalałyśmy dziś z pisaniem , że ho ho Ja tylko co jakiś czas mężulkowi kompa odstępuje, co by się biedaczek trochę naczytał jakichś wiadomości, ja w tym czasie sobie leżę, odpoczywam. Ooo, właśnie mężuś powiedział: "kiedyś pisałaś jeden post dziennie, a dziś to już ile wpisałaś?", a najlepsze jest to, że jak on siedzi przed kompem, to sam mi odświeża i mówi jak przybyło postów) niby się buntuje, ale jednak sam mi pomaga) Dobrze, że mecz się właśnie zaczyna to trochę spokoju,hihihih Cieszę się, że jesteście za odnośnie zdjęć. W takim razie ja zacznę wysyłkę, znajdę tylko jakieś odpowiednie, w razie jak do kogoś nie dojdzie to pisać, to wyślę. Ale fajnie, mężuś gada o meczu, ja tylko przytakuje mu i piszę dalej, jak to niewiele facetom potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 20:03 To ja zaczyanm: img488.imageshack.us/my.php?image=p7100431rw5.jpg img170.imageshack.us/img170/2226/p7100428ts5.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 20:06 Ta ślicznotka to Twoja córcia??Piękniutka jest Ja nie umiem tak tych zdjęć wklejać , więc wysyłam na maila Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 20:31 To jest program przez ,który można wklejać zdjęcia: imageshack.us/index.php klikasz na okienko przeglądaj i wybierasz zdjęcie z komputerai klikasz otwórz. Potem klikasz host it! Program sobie go zapisze i wyskoczą takie okienka z róznymi adresami. Musisz skopiować ten Show image to friends - jest to przedostatni adres. Tylko jakieś plamy wyszły na tych zdjęciach , pewnie lepiej zmniejszyć wcześniej, ale tak też może być. Tak ta dziewczynak to moje spełnione marzenie - Martynka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 20:37 Lepsze zmniejszone: img294.imageshack.us/my.php?image=p6091505sx7.jpg Trzeba kliknąć, na tej pierwszej głownej stronie - tej na której jest,przeglądaj w okienko resize image? i zaznaczyć to. Szybciej je potem otwiera Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 20:41 Nie chce kurde mi to wyjść, maila też trzeba wpisać? Ciągle wywala mi stronkę Próbuje dalej... A mała jest prześliczna Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 20:46 Mam już twoje zdjęcie. Fajoskie! Jakiego maila? Nie rozumiem . Jak klikniesz w przeglądaj to musisz odnaleźć zdjęcie na swoim komputerze. Nie wiem gdzie masz . Ja np. mam tak :moje dokumenty, moje obrazy, foto,itd. Musisz wiedzieć gdzie szukać tego zdjęcia na kompie. Jak juz widzisz zdjęcie to klikasz na nie myszką i dajesz otwórz, potem host it! Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 20:49 No robię dokładnie tak, ale nie chce mi w ogóle załadować, wywala mi stronkę pokazując error. Trudno. Dobrze, że doszło na maila popróbuje w inny dzień, może internet słabo chodzi. Ale dzięki za linka Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 20:54 podesłałam Ci na pocztę adres twojego zdjęcia. Zmniejszyłam go, żeby szybciej wczytywało Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 20:55 Iva odebrałam maila dzięki wielkie A mnie chyba w końcu się udało też, w końcu załadowało. Próbuje wkleić img388.imageshack.us/my.php?image=p1040487dr1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 21:28 fotoforum.gazeta.pl/5,2,alela1.html no dobra, to ja tez sie dolacze, powyzej link do mojej malej "galerii" Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 21:53 alela1 widzę ,że Wy też podróżujecie z córeczką. Nasza już się tak rozpuściła, że pyta gdzie w wakacje lecimy na wczasy . Co to będzie potem jak już 2,5- latki takie wymagania mają hihi. Czy Wasza córeczka radzi sobie na tych nartach? My kupiliśmy naszej takie dziady dla dzieci za 10zł i nic z tego nie ma bo się z butów zsuwają. A te co ma Wasza córeczka są ok? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 22:01 co ty! kupilismy jej, tzn. tatus -uwielbia ja rozpieszczac, a moze tez chcielismy troche spokoju- nie dala nam spokoju, jak nas zobaczyla to tez chciala jezdzic, "pochodzila" w nich 15 min i juz jej sie znudzilo... Teraz stoja w jej pokoju i sluza do zabawy.... Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 22:06 nasz tez uwielbia podrozowac, jak miala 3 tyg. wiezlismy jasamochodem z Wiednia, tam sie urodzila i zmienialismy pieluche na masce samochodu, bylo lato... W samolocie tez juz nie ma problemu jedynie trzeba jej dac zelka przy stratowaniu, ze by uszy odpowietrzyc.... Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 22:07 sorry, za literowki i bledy juz mnie oczy bola... Milej nocki Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 22:37 Dziewczyny, super te Wasze zdjęcia! Iva,alela jakie sliczne dzieciaczki macie! Oska , Ciebie już lubię chociaż Cię nie znam , jesteś sobowtórem mojej koleżanki, bardzo dobrej zresztą którą bardzo lubię, identyko! Fotki śliczne Ja Wam poprzesyłam dopiero jak wrócę z nart , nawet jak bym teraz chciała to nie mam zdięc w domu na kompie, wszystko trzymam w pracy także musicie poczekać bo jutro już mam wolne Miłej nocki Wam życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 01.02.07, 22:41 Jeśli ktoś ma ochotę to stronka mojej małej: republika.pl/martynka_krakow/ Zdjęcia takie sobie -jeszcze wtedy nie mieliśmy cyfrówki, ale zawse mnie rozczula. szkoda ,ze zabrakło mi wytrwałości w kontynułowaniu tego..... Troszke trzeba poczekać az muzyka się załaduje Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 08:22 Aleście wczoraj zaszalały Alela, Iva, Oska - ale ładne jesteście A dziewczynki Alely i Ivy - jejku jakie fajne. No to ja też się pokażę - zdjęcie niestety sprzed trzech lat bo nie mam nic lepszego w komputerze, ale jakos bardzo sie nie zestarzałam chyba, hihi www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/8a9ece50d3c8000f.html I pozdrawiam Oskę - okularnicę Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 10:07 Ho ho dziewczyny jakie Wy wszystkie ,młode,, i szczupłe jesteście nie to co ja wiecznie się musze odchodzać bo młodo to jeszcze podobno wyglądam! Dzwoneczku jak tam samopoczucie i tempka oczywiście? Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 10:22 Witam Was Pierwsze to muszę się czymś pochwalić - dziś mija nam (tzn. mnie i mojemu mężusiowi) 6 lat naszego związku i już rano dostałam wielkiego lizaka w kształcie serca Dziewczyny fajowskie zdjęcia. Czekamy z niecierpliwością na Abę. Aba, uff dobrze, że lubisz swoją koleżankę Gorzej by było jakbyś nie lubiła hihihi Dzwoneczek też okularnika jaką masz wadę? ja mam -3 i cholerka znowu coś mi się pogarsza wzrok. No i napisz co z Twoją tempką!! Aba - wspaniałego wyjazdu i owocnego przede wszystkim A ja teraz oddaję się oglądaniu stronki ślicznotki Ivy I widzę, że Martynka jest spod pięknego znaku Bliźniąt Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 10:29 oska81 napisała: > Witam Was > Pierwsze to muszę się czymś pochwalić - dziś mija nam (tzn. mnie i mojemu > mężusiowi) 6 lat naszego związku i już rano dostałam wielkiego lizaka w > kształcie serca Ale fajnie, gratulacje, a ile lat jesteście po ślubie? Ja to bym nie mogła powiedzieć kiedy my mamy rocznicę związku (nie małżeństwa), bo myśmy tak krążyli wokół siebie, jak żuraw i czapla, była przyjaźń, a kiedy dokładnie zaczęła się miłość - ciężko powiedzieć > Dzwoneczek też okularnika jaką masz wadę? ja mam -3 i cholerka znowu coś mi > się pogarsza wzrok. No i napisz co z Twoją tempką!! Mam -5 i -3, ale te okulary mam już 5 lat i chyba trochę mi wzrok jeszcze poleciał - właściwie powinnam sie do okulisty wybrać. A temperatura dziś nadal wysoka, tylko się trochę niepokoję bo lekko mnie podbrzusze jak na okres pobolewa. > Aba - wspaniałego wyjazdu i owocnego przede wszystkim Ja też się dołączam do życzeń > A ja teraz oddaję się oglądaniu stronki ślicznotki Ivy I widzę, że Martynka > jest spod pięknego znaku Bliźniąt Ja też spod Bliźniąt Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 10:32 ja tez jestem okularnica od czasu do czasu, -4.5 to chyba nikt mnie nie pobije!! I nosze szkla bo tak wygodniej zwlaszcza,ze prowadze sportowy tryb zycia, z przerwami oczywiscie!! Fajnie jest w koncu widziec do kogo sie pisze!! Dzwoneczku wlasnie tak sobie Ciebie wyobrazalam! Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 10:39 alela1 napisała: > ja tez jestem okularnica od czasu do czasu, -4.5 to chyba nikt mnie nie > pobije!! Moje lewe oko wygrywa > Dzwoneczku własnie tak sobie Ciebie wyobrazalam! A Ty jasnowidzka jakaś czy co? Ja sobie Was nijak nie wyobrażałam, byłyście bezcielesnymi bytami, hihi. Teraz jeszcze Aba pozostała bezcielesna Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 11:02 Dzwoneczku, po ślubie jesteśmy 1,5 roku. Ślubowaliśmy w sierpniu. Swego czasu też kontakty nosiłam, głównie w lato, ale teraz jestem znowu na brylkach. Wolałam wydać pieniążki na nowe oprawki jak znowu pogorszył mi się wzrok i niż na soczewki. Ale w tym roku może znowu się skuszę Aha, czasami czytam, że podbrzusze lubi boleć jak na okres, a potem się okazuje... Oby tak się okazało ) Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 14:11 skonczyl mi sie okres i od razu strasznie mam sluzu, takiego jak na owu- przezroczysty, rozciagliwy, czy to normalne tak wczesnie? Jak wy macie? U mnie dzis 8dc. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 14:39 Alela ja tak nigdy nie miałam bo mam dłuższe cykle ale słyszałam często że dziewczyny które mają cykle 20 paro dniowe potrafią mieć już taki płodny sluz ok 10 dc i potem oczywiście owu, może u Ciebie też tak będzie? może cykl Ci się skróci? w każdym bądz razie wykorzystaj to i lepiej nie czekaj na ,,planowy sluz,, Ty temp sprawdzasz więc będziesz wiedziała> Żegnam się z Wami na 10 dn , mam nadzieje ze jak wróce to będą same dobre wiadomosci. Całuję Was. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 14:47 dzieki Aba za odp. Slonecznej pogody i duzo sniegu zycze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 15:16 Aba, pa pa! Alela, możliwe to z tym śluzem. U mnie zwykle śluz płodny zaczyna sie tak 9-11dc. A zresztą zawsze może być tak, że w jednym cyklu jest inaczej niż zwykle - owulacja się przyspieszy i wtedy śluz pojawi się wcześniej, albo opóźni. Jak jest śluz to bierzcie się już do roboty, żeby w razie czego nie przegapić, jakby akurat owu była wcześniej. Chociaż Ty testy owulacyjne stosujesz, to nie przegapisz Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 15:48 no jutro robie pierwszy test owu, ale tak mam ochote juz dzis, moze zrobie. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 16:11 A Ty robisz jutro test ciazowy czy jeszcze czekasz? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 21:43 Jutro chyba nie, bo dziś testu nie kupiłam, a zrobiłabym z rana na wszelki wypadek - czasem dziewczyny pisały, że w okolicy terminu miesiączki im jeszcze nie wyszedł, a za jakiś czas, albo z porannego moczu już tak. To może jutro kupię i w niedzielę rano zrobimy. Ale jutro już będę dobrej myśli raczej. Najgorsze wczoraj i dzisiaj. Jeśli jutro rano temperatura będzie wysoka, to bedzie to 16 dzień wyższej temperatury - nigdy tak nie miałam - na ogół 13, czasem 12, ze dwa razy zdarzyło się 14. A wg samej temperatury z założenia 18 wyższych temperatur niemal na pewno świadczy o ciąży. Właściwie można by testu nie robić Nawet bym chyba wytrzymała, ale mam ochotę zobaczyć jak to jest robić test ciążowy - może już nie będę miała więcej okazji, kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek766 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 21:49 zatem trzymam kciuki za Ciebie i fasolkę Ja zrobiłam dzisiaj pierwszy test owulacyjny (9dc) - nic nie pokazał, bledzitenką lekko widoczną kreseczke, a własciwie prawi n iewidoczna . Ale to pewnie za wczesnie. Jutro jeszcze szybko musze sie uwinąc i zrobic zdjecie rtg zeba zanim rozpoczniemy przytulanka (bo póxniej bym sie bała). Mam nadzieje ze te testy beda wiarygodne... pozdrawiam kotek766 Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 22:00 O rany!!Dzwoneczku to ty zrobilaś test i nic nie mówisz??to co Ci wyszło??Było coś?? Pisz i to szybko co Ci wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 22:29 No to ja też się "ujawniam" img102.imageshack.us/my.php?image=p8210465hs4.jpg Oska mój związek też jest lutowy, a dokładnie z 5 lutego. My w tym roku świętujemy 14 rocznicę, ale na tym podobieństwa się nie kończą, ślub również w sierpniu, a dokładnie 28. A Wy kiedy? My w tym roku będziemy obchodzić 8 rocznicę. Dzwoneczku podziwiam Twoje "stalowe" nerwy! Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 22:49 Bo ja bym się bała, że jak zrobię za wcześnie, to mogą wyjść dwie kreski a potem jednak okres przyjść. To już wolałabym nie wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 22:59 Tweety, ślubowaliśmy 20 sierpnia, ależ to był piękny dzień... Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 22:47 No nie zrobiłam przecież. Napisałam, że zrobię w niedzielę może Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 22:54 A w ogóle to jest mi źle, bolą mnie piersi i nie chcę iść spać, bo ostatnio źle sypiam (jak na mnie to coś dziwnego), a jak się przewalam w łóżku z boku na bok, z pleców na brzuch i z powrotem, to jeszcze bardziej bolą mnie piersi Marudnie tak mi się zrobiło, wybaczcie. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 02.02.07, 23:04 Jejku Dzowneczku normalnie już się pogubiłam, źle Cię zrozumiałam, myślałam że dziś rano robiłaś tekst. Trzymam kciukasy Dzwoneczku, bardzo mocno!! Marudzenie masz wybaczone Ja idę spać, padam na mordkę już. Dobrej nocki Aga Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Starania Noworoczne. 03.02.07, 13:28 >Lamciad bidulka coś zamilkła ? na pewno Nas podczytuje....tylko trochę >dystansu >do wszystkiego musi złapać , będzie dobrze , wszystkie kiedyś pozachodzimy w >ciąże! A pewnie,że podczytuje) Dziewczyny,fajnie z tymi zdjęciami.Ja tez chętnie się dołącze. Wyniki badań mojego mężulka widziało na razie dwóch lekarzy.Twierdzą,że tragedii nie ma i można jeszcze z leczeniem zaczekać,może coś samo zaskoczy.Za tydzień mam wizytę u gina.Chciałabym żeby zlecił mi wszystkie badania,które potwierdzą,że u mnie jest OK.Mąż ma wizytę w InviMedzie 13 lutego. Oczywiście staranka są,ale tym razem zmieniamy taktyke))Do tej pory seksik był niemalże codziennie,a przecież te jego plemniczki takie słabowite,że już w owulacje to tam chyba niewiele ich żywcem zostawało.Tym bardziej,że codzienny seks zmniejsza ilosc plemników o 1/3!!!Teraz wstrzemięźliwość 4-6 dni przed owu,która ma się pojawić jakoś tak na dniach.Potem zero przyjemności przez 2 tygodnie(przynajmniej mojej)((( a to dlatego,ze ewentualnie zagnieżdżone jajo często usuwa się naturalnie,gdy na horyzoncie pojawi sie nasienie,które powoduje skurcze.Wszystkie te zabiegi stosujemy tylko dlatego,ze przy ewentualnej inseminacji są właśnie takie zalecenia,a wiadomo,że tego chcielibyśmy uniknąć.No ewentualnie dozwolony seks z prezerwatywą,ważne,żeby nasienie się "do srodka" nie dostało. Mam trochę cykora,bo właśnie usunełam sobie wczoraj "ósemkę" i dostałam antybiotyk i silne leki przeciwbólowe,no ale owu jeszcze nie ma,więc może jakoś sie uda uniknąć później tych lekarstw.Tym bardziej,że już dziś zaaplikowałam sobie Apap zamiast tego świństwa,co dostałam od dentystki. Sorki,że tak się dokładnie rozpisałam,ale przynajmniej teraz wiecie,jak wygląda nasza sytuacja.A przecież się tu wsperamy nawzajem,więc nie ma co ukrywać. Uwaga,próbuje wkleić zdjęcie(ja i mój mężuś): img165.imageshack.us/my.php?image=dsc03880er0.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 03.02.07, 14:00 Lamciad to są super wieści Jednak są spore nadzieje na powodzenie naturalne Trzymam kciuki za powodzenie Trochę mnie zaskoczyłaś tym, żeby nie kochać się po owulacji, ale skoro tak musi być to musi Dobrze tak czasem nabrać dystansu do siebie i własnych myśli Ale wierzę, że nam sie w końcu uda zaciążyć Dzwoneczku jak tempka, nic się nie odzywasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 03.02.07, 14:08 O! Lamciad, cieszę się, że są nadzieje, a wyniki okazały się nie takie złe Trzymam kciuki. Oska, jest ok.- temperatura 37,21, okresu nie widać. To już trzy dni dłuższa faza wyższych temperatur niż zwykle (16 dni, a zwykle 13). Jutro robię test. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 03.02.07, 14:20 O Matko!!to ja jutro zaraz jak wstanę kompa włączam, ależ jestem ciekawa Coś mi sie wydaje, że Dzowneczek już 2w1 Miałabym prośbę do Ciebie, jakbyś wkleiła swój aktualny wykres, bo można go nazwać wzorcowym Trzymaj się jutro. I cos czuje, że będziesz miała problemy z trafieniem pipetką do tego małego otworu Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Starania Noworoczne. 03.02.07, 14:27 Dzwoneczku trzymam kciuki,przecież trzeba w końcu rozpruć ten worek,co go tak bocian skrycie nosi)) A co do niekochania sie po owu,to oczywiście nie dotyczy to każdego.To tylko i wyłącznie jedna z recept przy słabych parametrach nasienia.A my decydujemy sie na to,ponieważ odkąd staramy się o dziecko to 3 razy zdarzyło mi się lekkie krwawienie dokladnie 6-7 dni po owu po stosunku.Mogło dojść do zapłodnienia,ale organizm pozbył się "słabeusza" pod wpływem skurczów.Stąd w tym miesiącu czekają nas te męki.Choć nie wiem,czy wytrzymamy)) Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Wykres 03.02.07, 14:50 Zgodnie z życzeniem. Wklejam go tu jeszcze raz, w razie jakiś zmian jeszcze on się uaktualni, bo to tylko link do strony. www.fertilityfriend.com/home/10cd55 Nie wiem czy wzorcowy. Może i wzorcowe, ale weź pod uwagę, że te wzorcowe mogą być różne. Na stronie FF jest galeria wykresów, można sobie pooglądać ciążowe, nieciążowe, owulacyjne, bezowulacyjne - warto popatrzeć, bo na przykład te ciążowe są bardzo rozmaite - tu link do ciążowych www.fertilityfriend.com/ChartGallery/index.php?cat=3 U mnie wyszedł akurat taki wykres, co to się go trójstopniowym nazywa, ale nie musi być wcale tego drugiego podskoku temperatury, żeby była ciąża. Jak również taki cykl trójstopniowy może się też skończyć miesiączką a nie ciążą. Więc ostrożnie z tym traktowaniem mojego wykresu jako wzorcowy, zwłaszcza, że jeszcze wcale nie jest pewne czy jestem w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 03.02.07, 17:55 Ha...Kupiłam test Jakie to małe, myślałam, że taki test to większy jest. Pewnie się ze mnie będziecie śmiać, ale ja nigdy testu ciążowego w ręku nie miałam i się teraz ekscytuję Przeczytałam wnikliwie instukcję, a najbardziej mi się spodobało: "Nie stosować wewnętrznie". Hihi, ciekawe co autor miał na myśli, użycie doustne czy dowaginalne... Twarda będę, do jutra rano wytrzymam... Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 03.02.07, 19:21 Podziwiam Cię Dzwoneczku, ja to już chyba z 10 użyłam, a i tak z perspektywy czasu to niepotrzebne było, no i Twoja silna wola, ja bym już nie wytrzymała A jaki test kupiłaś? Daj znać szybciutko rano jaki wynik, ależ jestem ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 03.02.07, 19:47 A ja muszę jeszcze powiedzieć, że jutro lub pojutrze powinnam dostać okres, pierwszy normalnie, po laparoskopii, ciekawe czy przyjdzie planowo, tego najbardziej się obawiam, że nie przyjdzie i trzeba będzie znowu kombinować. Już raz czekałam z niecierpliwością na @, ale teraz to jest szczyt oczekiwania, ale mam nadzieję ostatni Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Noworoczne. 03.02.07, 20:36 lamciad fajna z Was para! Chyba pierwszy raż na tym forum życzę ,żeby @ przyszła w terminie Blaszany dzwoneczku myślę,że ten test u Ciebie to tylko formalność. Ile dni po terminie juz jesteś? Cyba i tak jesteś już nastawiona na ciążę. Powodzenia!!! Oczywiście z niecierpliwością czekam na tą miłą wiadomość rano. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 03:52 Jedna trochę słabsza, ale bardzo wyraźna - różowa. Chodzę raz po raz i patrzę czy nie znikają Dzięki, kochane dziewczyny, za wsparcie, jeśli pozwolicie to tu z Wami zostanę i Wam będę kibicować. I sobie też, bo dwie kreski wiosny nie czynią, że się tak wyrażę. Szczegóły techniczne: Test Quick Vue, zrobiony 3 dni po terminie miesiączki. Hihi, teraz zasnąć z powrotem nie będę mogła )) Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 07:52 Kochana!!!GRATULACJE!!!Zresztą to było pewne))Ale super!!! Dzwoneczku wspaniałych 9 miesięcy (no właściwie 8) Ale chyba sama jednak wytrzymać nie mogłaś, skoro o tej porze testowałaś No i oczywiście, że masz tu zostać, może jak zaciążona będzie tutaj z nami, to jakoś nas wszystkie "pozaraża" Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 09:23 No wreszcie sie udalo!!!! GRATULACJE!!! Trzymaj sie i zycze jaknajmniej mdlosci w pierwszych 3 miesiacach!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 09:29 smutno mi tu bedzie bez Ciebie;-(......Ale mam nadzieje, ze napiszesz cos od czasu do czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 09:40 dziewczyny, moze zalozymy nowy watek np. Starania wiosenne, bo ten juz jest bardzo dlugi. Co Wy na to ? albo Starania Noworoczne cd. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 09:50 Na Starania Wiosenne może jeszcze ciut za wcześnie? Może Starania Zimowo-Wiosenne albo Starania na Przedwiośniu czy coś w tym stylu. Ale ja tu już chyba nie mam nic do gadania Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 10:01 Alelka, Dzwoneczek wcale nas nie chce zostawiać Bedzie nam kibicować i trzymać kciuki Co do nowego wątku jestem jak najbardziej za, zastanawiam się tylko czy Starania Noworoczne czy Wiosenne. Wiosny jeszcze nie ma (przynajmniej kalendarzowej), a mam nadzieję, że uda nam się jeszcze zaciążyć w zimę Chociaż wiosna napawa takim optymizmem i bocianami Więc ja generalnie nie wiem jaki tytuł Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 10:07 A może Starania Zimowe po prostu? W końcu jeszcze 1,5 miesiąca zimy. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 10:10 W sumie to niezły pomysł Spokojnie do połowy marca można go podciągnąć. Oczywiście my już swoje tu wysiedziałyśmy i na wiosennych już nie będziemy (zawsze byłam optymistką). Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 09:43 Dzwoneczku, opisz prosze Twoje odczucia po owu przed zrobieniem testu i teraz, czy czulas sie jakos inaczej, czy bolal brzuch etc.... Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 10:02 Alela, więc pierwsze co wzbudziło moje podejrzenia to ten drugi skok temperatury na wykresie. Gdy się utrzymywał - moje nadzieje rosły - choć były ostrożne, bo podobno z takimi wykresami trójstopniowymi różnie bywa. Poza tym tak gdzieś w okolicy tego drugiego skoku zaczęły mnie boleć piersi, bardziej niż to ostatnio bywało przed okresem. No i od kilku dni, 5-6 tak gdzieś (a więc parę dni przed spodziewanym okresem to się zaczęło), jestem jakaś taka dość senna - takie senne nieruchawe ciało , wieczorem zmęczona choćbym się nie przemeczała wcale w ciągu dnia. A z kolei w nocy źle spałam, budziłam się, nie mogłam zasnąć - co jak na mnie jest bardzo dziwne. A, i jeszcze w czwartek i piątek - czyli w dni kiedy spodziewałam się okresu, tak jakby leciutko bardzo pobolewało mnie podbrzusze, tak jakby zaczynał się okres, ale ból się jeszcze nie rozkręcił. Dziwne to było, bo zwykle jak zaczynam cokolwiek czuć w brzuchu to okres przychodzi zaraz, za godzinę, dwie najdalej, a tu tak leciutko ćmiło a okresu nie było. I to chyba wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 10:13 Gratuluje dzwoneczku. Zycze szczesliwych 9 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 10:15 Emilka witaj Jak się czujesz?? Fajnie, że do nas zaglądasz Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 10:24 Czesc dziewczyny. U mnie juz 11 tc, jutro wybieram sie do gina. Czuje sie dobrze. Mdlosci mialam tylko przez jakies 3 tyg non stop, teraz zawroty glowy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 10:25 Nie byłaś wcześniej u gina? Bo ja się zastanawiam kiedy najlepiej pójść. Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 10:31 Bylam w 7tc u gina i bilo juz serduszko. Najpiekniejszy moment w zyciu. Az sie poplakalam. Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 10:25 Dzwoneczku a na kiedy termin porodu? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 10:31 Wychodzi mi, że na 13 października. A Ty kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 10:38 Ja mam termin na 29 sierpnia. A jak zareagowal maz????? Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 11:49 Gratuluje blaszany _dzwoneczku !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 11:49 Gratuluje blaszany_dzwoneczku !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 11:52 kurcze czemu nie wyświetla moich postów. Jest napisane starania noworoczne 512, a jak wejde to tylko 510 Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 12:00 u mnie też tak było wcześniej, może serwer cos nawalał Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 12:58 Za długi wątek - tak się dzieje jak przekracza 500 postów. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 14:35 GRATULACJE blaszany_dzwoneczku! Zostań z nami i "pozarażaj" nas wszystkie! Pomysł ze Staraniami Zimowymi bardzo dobry, ale może poczekamy jak Aba wróci z nart. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 15:45 Masz rację Tweety, te 10, a właściwie chyba juz 9 dni wytrzymamy, będzie jej łatwo czytać zaległe posty Chyba, że już ten wątek nie da rady z tą ilością postów, więc wtedy założymy Starania Zimowe i Abę się tutaj powiadomi i na nowym Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: No kochane - dwie kreski :-)))) 04.02.07, 17:50 emilka2007 napisała: > A jak zareagowal maz????? Oglądał boks w nocy. Ja się obudziłam o 3 rano, chciało mi się sikać, stwierdziłam, że robię test. Robert się śmiał po co robię, i tak wiadomo, że jestem w ciąży (od kilku dni mówił na mnie "półciężarówka", dziś zaczął mówić "ciężarówka" - muszę się z tym chyba pogodzić, choć określenie to niezbyt mi do gustu przypada, ale się na niego nie gniewam ) No i robiłam w łazience ten test, zakropliłam, patrzę jak kreski wyłażą. A on się oderwał od tego boksu (chyba przerwa była, hihi) przyszedł, patrzy na test i na mnie i tak się gapiliśmy przez chwilę i głupie śmieszne miny robiliśmy do siebie. A potem poszedł dalej boks ogladać, a ja siadłam przy kompie napisać Wam co i jak, i łaziłam ciągle do testu patrzeć czy kreski nie znikają Szoku nie było, bo on był na bieżąco i już chyba zdążył się ucieszyć wcześniej. Teraz twierdzi, że w ciążę to się zachodzi od leżenia. Bo w tym cyklu kazał mi po seksie leżeć długo i nie wstawać, żeby nie wypłynęło, a poprzednio, wg niego, za szybko wstawałam i wszystko gubiłam. Ja mam inną teorię, ale niech mu będzie ) Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 05.02.07, 10:02 Hej Dziś mój 30dc, no i oczywiście @ do mnie nie przychodzi, bo i po co A miało wszystko wrócić do normy (jeżeli kiedykolwiek ta norma była) W sumie to dzień się dopiero zaczął, ale nic, kompletnie nic nie czuję na jakąś @. Zastanawiam się czy ta laparoskopia w ogóle pomogła Poczekam do 35dc i jeśli nie dostanę to dzwonię do mojego lekarza. Łapię przez to trochę doła, bo miało być inaczej. Trudno czekam dalej i modlę się, żeby @ przyszła. A może jeszcze dziś przyjdzie?? Oby..... Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 05.02.07, 10:45 Oska, a dzisiaj masz termin miesiączki? Może dziś właśnie przyjdzie? A jak nie dziś to na pewno niebawem - trzymam kciuki mocno! Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 05.02.07, 10:51 Termin miesiączki trudno określić, bo nie wiem co to regularność. Lekarz jak mnie puszczał do domu to powiedział, że teraz powinna być regularnie, tzn.28 dni, a 28 dni minęło 2 dni temu. Ja wiem, że to dopiero 30dc i że po laparo wszystko jest możliwe, że może przyjść dziś, jutro, pojutrze, ale już nie mogę Żeby jeszcze brzuch mnie bolał, albo piersi. Bleee Dzięki za trzymanie kciuków, przyda się A jak Ty się czujesz?? Kiedy do lekarza?? I jak wrażenia, oswoiłaś się już? Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 05.02.07, 10:56 Tzn. lekarz mówił, że regularnie, ale nie mówił ze 28 dni, to ja sobie sama dopowiedziałam, po prostu pokładam wielkie nadzieje w laparo i myślałam, że to będzie 28. Wiem, że nie mam sie jeszcze co martwić, ale i tak się martwię Będę bardzo happy jak juz przyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 05.02.07, 10:58 Czuję sie nieźle w sumie, tylko te piersi bolą cały czas, zwłaszcza lewa i codziennie popołudniu i wieczorem jestem zmęczona i boli mnie głowa. A do lekarza to nie wiem, za jakieś dwa tygodnie chyba - dziś zajrzę do przychodni i się spróbuję zapisać. No i chyba się powoli oswajam - już nie latam tak jak wczoraj do testu leżącego na komódce popatrzeć czy kreski nie znikły. A mój mąż dzisiaj, jak wychodził do pracy, powiedział, że musi się pożegnać z małym i pocałował mnie w brzuch... Hihi, obśmiałam go, ale to miłe - i dobrze rokuje na przyszłość chyba Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 05.02.07, 11:04 To fajnie, że czujesz się dobrze, oby tak dalej. To bardzo dobrze rokuje To bardzo fajne i miłe z jego strony. A powiedział "z małym" - czyżby był już pewny że syn Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Noworoczne. 05.02.07, 11:09 "Z małym" od "małe" raczej - to małe A co do cykli regularnych - nie ma czegoś takiego, że cykl regularny to musi być 28 dni. Cykle regularne to może być i 25 dni i 35 dni, i w dodatku +/- kilka dni różnicy między cyklami to też jeszcze nie jest nieregularność. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 05.02.07, 11:45 a ja bylam dzis na USG, pecherzyk Graafa jest ma 22mm na prawym jajniku gotowy do pekniecia moze w ciagu kilkunastu godzin. test owu tez wyszedl pozytywny, dzis 11dc, czyli wedlug testu owu ma byc w ciagu 24-36 godz. Kurde chcialabym trafic dokladnie w owu. Przytulano bylo wczoraj i dzisiaj rano, chcemy powtorzyc wieczorem juz sama nie wiem. Ciesze, sie, ze przynajmniej jest pecherzyk i cos sie dzieje.... Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Noworoczne. 05.02.07, 11:48 i do tego mam lekkie klucie po prawej stronie jajnika, i teraz nie wiem czy owu juz tuz tuz czy moze jutro.... Ale mam dylematy, sorry ale moze ktoras z Was ma podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe zaluzmy nowy watek 05.02.07, 11:50 dziewczyny zalozmy nowy watek, posty nie wskakuja Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Zimowe zaluzmy nowy watek 05.02.07, 11:57 Wskakują tylko, że z opóźnieniem. Ale nowy można założyć. To zakładajcie jak chcecie, bo to wasz wątek, a ja Tu już tylko na krzywy ryj jestem, z przyzwyczajenia Alela to trzymam kciuki, żeby pękło kiedy trzeba, żebyście utrafili, ale skoro kochacie się codziennie, to ciężko nie utrafić, no i żeby efekty były! Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Noworoczne. 05.02.07, 12:06 Dziewczyny założyłam nowy wątek Starania Zimowe, więc wskakujcie Odpowiedz Link Zgłoś