Dodaj do ulubionych

Elblążanki - są ???

10.01.07, 10:53
Hej, są na formum dziewczyny z Elbląga? Termin mam na początek maja i chciałam
się powymieniać doświadczeniami na temat lekarzy, szpitali itd.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • widosna Re: Elblążanki - są ??? 10.01.07, 11:34
      Hej, mało tu Elblążanek smile ale może z kilka się znajdzie wink
      Tak więc melduję się. Termin mam na koniec kwietnia a więc możemy się spotkać na
      porodówce wink
      • niunka24 jakieś są...:) 10.01.07, 12:01
        A ja mam termin na lutysmile
    • alexia.x Re: Elblążanki - są ??? 10.01.07, 12:15
      Witam dziewczęta. Ja od niedawna mieszkam w Elblągu (od roku). Termin mam na 8
      maja. Zastanawiam się który szpital wybrać. Zbieram opinie i chyba mój wybór
      padnie na Żeromskiego. A jak u Was? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? No
      i jeszcze odnośnie sklepów z ubraniami ciążowymi w naszym mieście, bo póki co
      zaopatruję w internetowych sklepikach. Wiem, że jest jeden sklep "Mama Jasia i
      Małgosi" na 3 Maja chyba. A znacie jakieś fajne sklepy z ubrankami i sprzetem
      dla dzieciaczków. Pozdrawiam i dzięki za odp.
      • niunka24 Re: Elblążanki - są ??? 10.01.07, 12:29
        hej, nowo przybyła Elblążanko, witajsmile
        jeśli chodzi o szpital, ja wybieram ten na Żeromskiego z kilku powodów. Tam
        jest "moja" położna i "mój" lekarz. Rodziły tam koleżanki i są bardzo
        zadowolone. Wg Rodzić po Ludzku to też najlepszy szpital w eg.
        A jeśli chodzi o ciuchy ciążowe, ja się zaopatruję tylko p.sieć,to samo z
        innymi rzeczami,więc Ci nie pomogę. Jest jeden fajny sklep, chyba na Wiślickiej
        ulicy. Nigdy nie pamiętam nazw ulicwink a w tym sklepie "mama jasia" nie byłam.

pozdrawiam,
        • alexia.x Re: Elblążanki - są ??? 10.01.07, 12:35
          Ok, dzięki za info. Ja raczej też zdecyduję się na Żeromskiego. Tam orydantorem
          jest chyba dr Flak,i prcuje mój lekarz prowadzący - dr Genge. Chcę się zapisać
          tam do Szkoły Rodzenia - uczęszczasz może ?? Pozdrawiam
          • niunka24 Re: Elblążanki - są ??? 10.01.07, 12:44
            dr Flak nie jest ordynatorem. jest nim Cylkowski.
            Chodzę do szkoły rodzenia Joanny Grosch. Świetna kobieta, polecam!smile
            • alexia.x Re: Elblążanki - są ??? 10.01.07, 12:46
              A może i tak, nie zorientowana jeszcze jestem smile. A na tą szkołę rodzenia
              możesz dac jakieś namiary?
              • niunka24 Re: Elblążanki - są ??? 10.01.07, 12:50
                Proszę bardzo:
                Zajęcia: ul. Żeromskiego 2

Zapisy: tel. 235 47 98, 230 42 53, 0-502 05 92 89 (od g. 10 do 20)

ja nie chodzę tam sama, tylko pani Joasia przyjeżdza do mnie, ale tylko
                dlatego,że mam zagrożoną ciążę. Znajome, które tam chodziły były bardzo
                zadowolone.

Powodzenia!!!smile
            • alexia.x Re: Elblążanki - są ??? 10.01.07, 12:50
              To chyba też przy szpitalu na Żeromskiego, co? A ta szkoła to płatna?
              • niunka24 Re: Elblążanki - są ??? 10.01.07, 12:51
                Płatnasmile
                ja płacę za wizytę 30 zł, ale jak się chodzi tam, to za kurs coś ok. 250 zł.
                CHYBA. Nie jestem pewna, musisz się dowiedzieć.
                powodzenia
                • alexia.x Re: Elblążanki - są ??? 10.01.07, 12:53
                  Ok WIELKIE dziękuję za wszystkie informacje. Życzę powodzenia.
                  • niunka24 Re: Elblążanki - są ??? 10.01.07, 12:55
                    nie ma za co. jakby co, pisz na priva...

Ja Tobie również życzę powodzenia.

Uważaj na siebie! pozdrawiam,
                    • widosna Re: Elblążanki - są ??? 10.01.07, 13:31
                      A ja zdecydowana jestem na szpital wojewódzki na Królewieckiej. Moje koleżanki
                      też rodziły na Żeromskiego i chwaliły ale głownie położne a nie lekarzy. Ja
                      miałam do czynienia już z tym szpitalem i niestety mam średnie wrażenia (oddział
                      ginekologiczny) - przede wszystkim brak informacji od lekarzy, bieganie za nimi,
                      ordynator potraktował mnie fatalnie za pierwszym razem i wyraźnie oczekiwał
                      "prezentu". Dr. Flak bardzo miły i Hryniewicz również - może ten brak informacji
                      wynikał z ich zabiegania (w końcu do obskoczenia mają dwa oddziały). A
                      pielęgniarki milusie.

Dwie moje koleżanki rodziły w wojskowym i jedna wspomina tragicznie a druga była
                      zachwycona - miała poród w wodzie (oczywiście opłacony i wykupioną położną).

Na Królewieckiej rodziła jedna moja koleżanka i miała cc - bardzo chwaliła
                      opiekę. A moja decyzja podyktowana jest najlepszym oddziałem dla noworodków.
                      Jeśli (odpukać) są problemy z dziećmi to przewożą je do tego szpitala
                      (oczywiście mówię o bardziej poważnych sprawach).

W zasadzie to chyba dużo zależy od położnej i ja chcę opłacić ją do prywatnej
                      opieki. Nie wiem tylko jak to jest gdy akurat będę rodzić a ona będzie miała
                      swój "normalny" dyżur. Przecież nie porzuci innych pacjentek dla mnie. A może
                      one dogadują się między sobą i na przykład gdy położna ma zlecenie prywatne w
                      trakcie "normalnego" swojego dyżuru to zamienia się z inną położną? To będę
                      musiała obgadać bo nie chciałabym aby inna babeczka przeze mnie cierpiała na
                      "mniejszą" opiekę.

A jeśli chodzi o rzeczy dla dzieci to ceny w elbląskich sklepach są dość
                      wysokie. Rozsądne są ceny ciuszków w Elzamie (jest tam kilka sklepów ale warto
                      porównać ceny). Wczoraj byłam w sklepie koło Wyspiańskiego i tam mają
                      internetowe ceny wózków (ale wybór jak dla mnie mały bo ja chcę wózek cenowo z
                      wyższej półki). Ciuszki drogie. Pieluchy - tetra 2,5 gdzie z Allegro takie same
                      za 1,59. Oczywiście jeśli kupować same pieluchy to dochodzą koszty przesyłki.
                      Ale podaję tak dla porównania. Jest jeszcze nowy sklep na Bema (na przeciwko
                      wjazdu do Żeromskiego) - tam pieluchy tetra dla porównania 1,9. Ale wózki
                      droższe o 40-50 zł niż na Wyspiańskiego. Dla porównania podam też cenę laktatora
                      Aventu (Isiss). W tym sklepie na Wyspiańskiego 179 a na Allegro za 125 plus
                      około 10 zł przesyłka. Rachunek prosty.

Ja będę chciała chodzić do szkoły rodzenia przy szpitalu wojewódzkim. Tam
                      zapraszają na zajęcia od 30 tyg. ciąży i jest taniej niż u Pani Joanny. Choć
                      opinie o jej szkole są rewelacyjne. No ale szukam kontaktu z położnymi z
                      wybranego szpitala, dlatego taki mój wybór smile))
                      • widosna Re: Elblążanki - są ??? 10.01.07, 13:36
                        A jest jeszcze sklep z wózkami na Nitschmana ale sprzedawca jest bardzo
                        "nachalny" - ja akurat nie lubię takich co to na pytanie klienta o dany typ
                        wózka którego nie mają w swojej ofercie zaczynają go bardzo negować mimo, że
                        niewiele o nim wiedzą (jak się okazuje w trakcie rozmowy) a wychwalają tylko ten
                        co mają. Fakt, że facet dużo opowiedział o tym wózku co miał ale był trochę za
                        natarczywy.

• wagulek Re: Elblążanki - są ??? 10.01.07, 13:37
                      Witajcie elblążanki-ja również polecam szkołę rodzenia Asi Grosch, jestem w
                      drugiej ciaży-termin na 3 kwietnia, tym razem do szkoły rodzenia już nie chodzę-
                      ale Asię polecam bardzo, bardzo. W sumie również ze względu na nią rodziłam w
                      szpitalu na Żeromskiego, a teraz zastanawiam sie nad wojewodzkim-ponieważ
                      kilka znajomych ostatnio tam rodziło i opinie są bardzo dobre.Zobaczę jeszcze,
                      do porodu mam trochę czasu. Co do sklepów w Elblągu-to zwykle zaopatruję się w
                      dziecięce akcesoria i ciuszki w ATUSIU-na Wiślickiej lub w sieci, ubrania
                      ciażowe raczej pożyczam i kombinuję tańszym kosztem.Pozdrawiam serdecznie.
                      • mirelaa Re: Elblążanki - są ??? 12.01.07, 21:16
                        Hejka! Ja też jestem z Elbląga mój termin to 31 lipiec! Jestem w drugiej ciaży.
                        Pierwszy raz rodziłam w Nowym Szpitalu miałam poród rodzinny i wspominam bardzo
                        dobrze poród z tamtasmile do szkoly rodzenia chodzilam takze do nowego szpitala,
                        takze w lipcu takze sie wybieram na krolewieckasmile pozdrawiam
    • alexia.x Re: Elblążanki - są ??? 10.01.07, 13:55
      Jesteście zorientowane smile. Też dobre opinie słyszałam o szpitalu Wojewódzkim,
      szczególnie ze względu na super sprzęt na oddziale noworodkowym, dlatego się
      zastanawiam. Jeszcze mam trochę czasu żeby wybrać.

Większość rzeczy "upatruję" sobie na allegro lub w sklepach internetowych, ale
      najpierw chciałabym zobaczyć, dotknąć np. wózka czy fotelika.
      • niunka24 Re: Elblążanki - są ??? 10.01.07, 14:46
        Ja o wojewódzkim niestety mam o wiele gorsze zdanie...
        przyjaciółka poroniła tam dziecko, nei dość, że dla niej tragedia, to jeszcze
        sposób w jaki ją potraktowano, koszmarcrying

Na Żeromskiego w szpitalu, na ginekologii leżałam 2 razy, w tym z zagrożoną
        ciążą i nie odczułam przymusu "biegania za lekarzami". Pielęgniarki super,
        opieka w porządku, zrobili,co mieli zrobić, dobrzy fachowcy i tylesmile

No a poza tym, tak, jak piszecie, wszystko zalezy od połoznej, a ja innej niż
        Pani Joasia nie chcę. No i do dr Flaka mam zaufanie po tym, co przeszłam z
        różnymi ginekologami z Elblągasad

Jednak z drugiej strony, znajomy miał miesiąc praktyki na położniczym na
        Kólewieckiej i z jego perspektywy opieka jest b.dobrasmile Ale ja mam bardzo złe
        wspomnienia związane z tym szpitalem i lekarzami. jednak wszystko mogło się
        zmienic. Oby!

Mam nadzieję,że wszystkie urodzimy zdrowe i słodkie dzieci, a nasze porody będą
        lekkie i przyjemne, bez wzgledu na szpital, w jakim urodzimy!

Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka