Dodaj do ulubionych

jaka temp. w ciaży?

21.01.07, 10:17
jestem na samym początku ciąży 3-4 tydzien, miesiąć temu poroniłam boję sie
czy wszystko wporządku. mam temp. wczoraj 37,2 dziś 36,8 czy jak ciaża
prawidłowo sie rozwija to temp musi być ko,ło 37 stopni?
pytam dlatego bo przed poronieniem moja temp spadła do 36,6.
na razie piersi mnie nie bolą jestem na 3x1 duphastonie a we wtorek wizyta.
Obserwuj wątek
    • eyes69 Re: jaka temp. w ciaży? 21.01.07, 15:43
      Temperatura jest wyzsza na poczatku ciazy, gdyz utrzymuje sie ona taka od
      owulacji.
      Pozniej spada.
    • karusfilmowa Re: jaka temp. w ciaży? 21.01.07, 22:45
      czesc.mam ten sam problem.biorę duphaston 3 razy dziennie od 5 tyg. ciaży, a
      jestem w 13-14tyg. moim problemem jest zbyt niski progesteron (w 5 tyg mialam
      15, w 9- 22, a teraz mam juz 40, ale to tylko dlatego, ze wzielam 20 zastrzyków
      z kaprogestu!!). musialam mierzyc temperature codziennie.do dzis moj wykres to
      istne himalaje, okolo 37,0 mialam kilka razy, ale generalnie skacze mi od 36,5
      do 37,6!!! codziennie inaczej. kiedys w ciagu jednego dnia skoczyla mi z 36,7
      do 37,6. strasznie mnie to duzo kosztuje nerwów.
      nie pracuje, wiec spie sobie do 11. kiedy budze sie wypoczeta, wypije sobie
      soczek, poczytam sobie i potem na zupełnym relaksie badam temp. zwykle mam
      miedzy 36,9 d 37,2. ale jesli musze wstac na przyklad o 7 rano, bo ide do
      przychodni czy do szkoly, to nagle mam 36,5 - 36,8. a po gorącej kąpieli mam
      powyżej 37,4. tak wiec pamietaj zeby badac zawsze o tej samej porze, kiedy
      jestes wyspana i wypoczeta i zachowaj spokój, bo moja ciąza jest najlepszym
      przykładem, ze to mierzenie temperatur to taka sobie metoda; przede wszystkim
      badaj hormony i wszystko- kazde plamienie i ból w podbrzyszu konsultuj z
      lekarzem. i trzymaj sie.nie noś, nie przemęczaj sie,jesli trzeba - weź urlop. i
      nie boj sie zastrzyków z kaprogestu (gdybys musiala brac)- mozna sie do nich
      przyzwyczaić. ja juz dwa razy widzialam malenstwo na usg, i ostatnio wygladało
      na zadowolone.. oby to 14 tyg... pozdrawiam
      • 24milenka Mierz temperaturę prawidłowo! 21.01.07, 23:23
        karusfilmowa napisała:

> musialam mierzyc temperature codziennie.do dzis moj wykres to
        > istne himalaje, okolo 37,0 mialam kilka razy, ale generalnie skacze mi od 36,5
        > do 37,6!!! codziennie inaczej. kiedys w ciagu jednego dnia skoczyla mi z 36,7
        > do 37,6. strasznie mnie to duzo kosztuje nerwów.
        > nie pracuje, wiec spie sobie do 11. kiedy budze sie wypoczeta, wypije sobie
        > soczek, poczytam sobie i potem na zupełnym relaksie badam temp. zwykle mam
        > miedzy 36,9 d 37,2. ale jesli musze wstac na przyklad o 7 rano, bo ide do
        > przychodni czy do szkoly, to nagle mam 36,5 - 36,8. a po gorącej kąpieli mam
        > powyżej 37,4. tak wiec pamietaj zeby badac zawsze o tej samej porze, kiedy
        > jestes wyspana i wypoczeta i zachowaj spokój, bo moja ciąza jest najlepszym
        > przykładem, ze to mierzenie temperatur to taka sobie metoda;

Twój wykres temperatury skacze najprawdopodobniej tylko dlatego, że błędnie ją mierzysz.
        Poczytaj na stronach o naturalnych metodach, jak się mierzy podstawową temperaturę ciała.

Przede wszystkim rano (między 4 a 11) PRZED WSTANIEM z łóżka! Codziennie o tej samej porze. Więc
        wybierz sobie taką godzinę, przed którą nigdy lub prawie nigdy nie wstajesz, np. 6.30. Po zmierzeniu
        temperatury możesz sobie dalej spać, choćby i do południa. Wiem, to niewygodne. Ale inaczej nie ma
        sensu. Musisz mierzyć cały czas tym samym termometrem, w odpowiednim miejscu itd. Poczytaj sobie.

Jeśli nie jesteś w stanie przestrzegać prawidłowej procedury, to wcale nie mierz, bo to jak teraz
        mierzysz, nie ma sensu, bo o niczym nie informuje.

Pozdrawiam i życzę, żeby wszystko było dobrze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka