czarnulka2121 25.01.07, 13:11 Jakieś 3 lata zażyłam POSTINOR DUO lek zapobiegający zagnieżdzeniu się zarodkowi, czy to może mieć potem wpływ na zajście w ciąże??Może wywołać jakieś problemy??odp prosze.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adamari1 Re: Postinor Duo?? 25.01.07, 13:23 nie lepiej zapytac u zrodla, czyli u lekarza? Na zdrowy, chlopski rozum nie powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
szyma13 Re: Postinor Duo?? 25.01.07, 13:43 Mi zdarzyło się zarzyć Postinor jakieś 2-3 razy. A teraz jestem po raz drugi w ciąży. Także raczej nie ma większych komplikacji. Ale zawsze warto pogadać z ginem. I oczywiście z miejsca się nie zajdzie bo taką tabletką całkowicie zaburzasz sobie cykl więc organizm musi mieć czas na dojście do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Postinor Duo?? 25.01.07, 13:46 > czy to może mieć potem wpływ na zajście w ciąże??Może wywołać jakieś problemy? Nie. Postinor to hormon. w odpowiedniej dawce hamuje owulację (jeśli jeszcze się nie odbyła) i utrudnia zagnieżdżenie się zarodka. I na tym jego rola się kończy,. Odpowiada naturalnemu progesteronowi produkowanemu przez organizm kobiety po owulacji. Jedynym skutkiem ubocznym może być długi brak krwawienia albo zbyt szybkie krwawienie - po zażyciu leku. Nijak ma się to do 3 lat. Odpowiedz Link Zgłoś