Dodaj do ulubionych

testy owulacyjne

26.01.07, 11:39
Dziewczyny, które stosowały testy owulacyjne. Proszę wyjaśnijcie mi na czym
polega ich dzialanie, jak stosować, ile mogą kosztować i jakie są dobre. W
tym temacie jestem kompletnie ciemna.
Obserwuj wątek
    • kimi76 Re: testy owulacyjne 26.01.07, 11:54
      Ja kupowałam testy owulacyjne na allegro, nie pamiętam teraz za ile ale od "ewy
      analityk". Od 9-11 dnia cyklu stosujesz ten test tak jak ciążowy, czyli
      zanurzasz go w moczu na chwilę i czekasz na wynik. Jak pokaże ci się na teście
      pasek świadczący o tym, że podniósł się poziom hormonu LH to owulacja wystąpi
      za 24-36 godzin. To teoria. Ja kupiłam ich cały pakiet, bo z ciekawości
      chciałam sprawdzić kiedy mam owulację. W trzech cyklach nie wykazały mi wzrostu
      poziomu tego hormonu, więc zaczęłam świrować, że jestem bezpłodna. Kiedy
      podjęliśmy starania w kierunku dzidziusia, zaszłam w pierwszym cyklu smile Więc
      tak naprawdę do niczego mi się te testy nie przydały, a tylko wywołały
      niepotrzebą panikę. Ale czytałam, że wielu dziewczynom pomogły - może tylko ja
      dziwna jestem smile
      Pozdrawiam
      • bobimax Re: testy owulacyjne 26.01.07, 12:05
        Po pierwsze testy się stosuje w zależności od długości cyklu. Więc nie jest tak
        że od 9-11 dnia. Ja mam cykle długie 31-33 dni więc tak naprawdę stosowałam od
        12 dc a kończyłam jak już mi wskazał owulację i potem dla pewnosci czy juz jest
        po. Poobserwuj najpierw cykl na podstawie temp. Mi wyznaczały dni płodne bez
        problemu i teraz jestem w ciąży. Fakt że wcześniej mierzyłam temp a jka mi się
        znudziło to wtedy wzięłam testy.
        • aleksa51 Re: testy owulacyjne 26.01.07, 15:38
          kupowałam takie testy w aptece jakieś1,5 roku temu i zapłaciłam ok 24zł(o ile
          dobrze pamiętam.
          W opakowaniu było 5 lub 6 testerów.
          Niektóre firmy dodają tester gratis.
          Niestety w aptekach raczej tego nie trzymają więc poprosiłam panią w aptece
          żeby mi zamuwiła, nie było problemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka