Dodaj do ulubionych

Testujemy w Walentynki :))

01.02.07, 13:30
Wiem, że jest już wątek lutowy, ale luty mamy już teraz, jak również za 3 tygodnie. Jedne z Was więc czekają na okres, inne na owulację.
Ja testuję za 2 tygodnie dokładnie - właśnie w Walentynki. Wtedy bowiem jakos powinnam dostać okres, (może być też 1-2 dni wcześniej). Nie wiem ile dni będzie miał ten cykl. Ostatnie kilka było 26-28 dniowych.
Teraz powinnam być w sumie w czasie owulacji, bo jeszcze jej nie było (wnioskuję po testach owu i temperaturze). Mam 16dc - śluzu jednak nie mam prawie w ogole, a jesli jest, to raczej nieplodny... Nie wiem co to oznacza.

Zapraszam wszystkie dziewczynki testujące w Walentynki smile)))
Obserwuj wątek
    • zuemu Re: Testujemy w Walentynki :)) 01.02.07, 13:49
      To ja się dołączamsmile
      Ja powinnam testować trochę wcześniej, koło 12.02.
      Ale staram się nie nakręcaćsmile)
      Pozdrowionka
      • misiama Re: Testujemy w Walentynki :)) 01.02.07, 14:00
        ja też. tak jak zuemu ok.12.02. spodziewam sie, a raczej nie spodziewam sie @.
        chce testowac w walentynki (o ile doczekam)
      • eliza_dm Re: Testujemy w Walentynki :)) 12.02.07, 18:55
        Ja powinnam dostac wczoraj,ale nadal nie ma. tlumacze to sobie, ze zapewne
        dlatego,ze chodze na lasery i ogolnie przez to moglo sie poprzestawiac, jednak
        tak gleboko w sroku ...wciaz mam nadzieje, ze pomimo jakiegos tam waskiego
        endometrium (jak to napisano na USG) i badaniach hormonalnych, ktore zroblam
        trzy dni temu, moze w koncu sie udalo. I jezeli nadal bedzie nic,w Walentynki
        robie tescik. Ale cicho sza, nie zapeszac
    • oliszka Re: Testujemy w Walentynki :)) 01.02.07, 14:03
      jak możecie myśleć o testowaniu jak właśnie teraz jest czas na luz i seks?!

Walentynki to zbyt odległy termin! ZDECYDOWANIE
      • skorpionka1981 Re: Testujemy w Walentynki :)) 01.02.07, 14:47
        Dziewczyny - jeśli planujecie testować w Walentynki - jak u Was z owulację? Czujecie ją? Mialyscie? Używałyście testów owulacyjnych? Jaki macie śluz?
        • misiama Re: Testujemy w Walentynki :)) 01.02.07, 15:39
          ja juz po owu - byl monitoring, sluz i ból. wiec chyba moge myslec o testowaniu.
          a przy tym seks i luz nie przeszkadzają
    • oliszka Re: Testujemy w Walentynki :)) 01.02.07, 15:54
      nie przeszkadzają? to oczywiste! wręcz są konieczne na tym etapie!

doskonale wiem, że to stresujące i można o niczym innym nie myśleć ale takie
      myślenie ma sens tuż przed @! a nie teraz!

też już długo staram się z mężem o dziecko ale ten temat to poprotu zadręczanie
      siebie!!!
      • misiama Re: Testujemy w Walentynki :)) 01.02.07, 15:57
        ale co jest stresujące? nadzieja? i jaka jest roznica, czy myslimy teraz czy
        pzed @? jezeli sie zadreczasz - to nie czytaj, nie pisz, nie mysl. ja lubie marzycsmile
    • oliszka Re: Testujemy w Walentynki :)) 01.02.07, 16:16
      mylisz nadzieję z obsesją~

nie zadręczam się i radzę to innym

dwa lata temu miałam głęboką depresję z powodu braku ciąży- doprowadziła mnie w
      nią właśnie taka "nadzieja"...
      • misiama Re: Testujemy w Walentynki :)) 01.02.07, 16:47
        twoja depresja - twoj problem. czy ty naprawde nie rozumiesz,ze tu nie ma powodu
        do zadreczania sie???
        a jezeli tak depresyjnie reagujesz, to po co tu wchodzisz? nie zrozum mnie zle,
        ale wątek jest dla testujących w walentynki - jesli nie chcesz o tym myslec czy
        pisac, to zaloz osobny wątek, w ktorym bedziesz przestrzegac przed obsesja, jak
        to szumnie nazywsz. a tymczasem pozwol nam w spokoju doszukiwac sie objawow
    • oliszka Re: Testujemy w Walentynki :)) 02.02.07, 09:31
      forum i wszelkie wątki tutaj są dla wszystkich i mam prawo pisac co myślę

oczywiście moje depresje to mój problem smile i nikogo na tym wątku nim nie
      obarczam-piszę tylko jak może skończyć się Wasze podejście do sprawy

chciałam tylko wprowadzić trochę hmmm zdrowego rozsądku i nadal uważam, że
      jeżeli ktoś myśli o testowaniu w Walentynki ma obsesje!

chociaż w sumie do Walentynek już raptem 12 dni czyli jajeczko zapłodnione i
      już sobie wędruje.....albo..... zajmijcie się seksem i wyluzujcie!!!!

trzymam kciuki a odwiedzę Was tu 10 lutego najwcześniej smile

powodzenia
    • skorpionka1981 Re: Testujemy w Walentynki :)) 09.02.07, 11:40
      I jak tam?
      Jesteście tu jeszcze? Mówię o dziewczynach testujących w Walentynki. Ja mam dziś 24dc (przy 26-28 dniowych). Nie trstuję jeszcze, choć przyznam, że już nie mogę się doczekać. Powiem jeszcze, że nie wierzę i nie mam nadziei, że się udało. Już w tamtym miesiącu mialam wiekszą nadzieję. Tym razem - jestem wręcz PEWNA (!!), że nie stało się nic sad
      • margot602 Re: Testujemy w Walentynki :)) 09.02.07, 11:54
        Hello Skorpionka, ja u ciągle jestem smile Ty nie bądź taka pewna, bo znam
        przypadki w najblizszej rodzinie, że szwagierka była taka pewna, że nie ma
        mozliwości ciąży, bo niby jak, zabezpieczenie było, objawów brak, a tu
        niespodzianka. Czasami dzidziul może się pojawić w najbardziej nieoczekiwanym
        momencie smile ja testuję dopiero za tydzień, bo od 3 miesiący cykle wydłużyły mi
        się do 30 dni i teraz ten 30 dc traktuję jako planowaną @. Bosz, jak by było
        cudownie gdyby sie udało... Pozdrawiam Cię serdecznie, m.
        • skorpionka1981 Re: Testujemy w Walentynki :)) 09.02.07, 12:01
          Wiesz, podejrzewam, że kobieta, o której piszesz, wpadła, a o wpadkę najłatwiej podobno. Jak się już chce i planuje - to nici z tego sad( Ja mam czarne myśli i WIEM, że się nie udało.
          A jak wyglądaly Twoje starania? Wiesz kiedy mialam owulację?
          • margot602 Re: Testujemy w Walentynki :)) 09.02.07, 17:14
            to była wpadka przez wielkie W, masz rację. ja w ogóle widzę taką prawidłowość,
            że ciąże z wpadki są bezproblemowe, dzieciaczki rodzą się zdrowe jak rybki, a
            te planowane, to zawsze cos nieciekawego się przypałęta. u mnie, pierwsza
            ciąża, całkowicie zaplanowana, wiesz, nogi w górę na 15 min smile)) wszystko udało
            się za pierwszym razem. Niestety juz w 6 tc plamienia, leżenie i później
            poronienie. teraz te starania sa raczej lajtowe, testów owulacyjnych nigdy nie
            robiłam, obserwuje jedynie śluź. jeśli w tym miesiącu sie nie uda, to kupię
            testy. Martwie się troche, bo w czasie kiedy powinnam mieć owulację bolą mnie
            piersi i przestają tak ok. 2 dni przed okresem. gdzieś tu przeczytałam, ze może
            to sugerować cykle bezowulacyjne sad plamień żadnych nie mam, a śluź jest płodny
            w czasie mojej zakladanej owulacji. Kiedyś ból piersi rozpoczynał się parę dni
            przed okresem, a nie 2 tyg przed. no nie wiem sama. Ja się jeszcze łudzę, że
            coś z tego wyjdzie. pozdrawiam smile
            • skorpionka1981 Re: Testujemy w Walentynki :)) 12.02.07, 13:28
              No i co dziewczyny? Jak tam u Was? Pojutrze Walentynki!
              • eulaliaa Re: Testujemy w Walentynki :)) 12.02.07, 20:18
                Skorpionko, jak czułe są testy ciążowe, które robisz???

U mnie 28 dc (z 28-30 dniowych cykli), kręci z brzuchu, krzyż boli, piersi wrażliwe, wszystko jak na okres. Może tylko do toalety biegam częściej, ale za to piję dużo herbaty z miodem i cytryną, bo mnie przeziębienie łapie.

Trzymam za Ciebie kciuki smile
    • ania8012 Re: Testujemy w Walentynki :)) 14.02.07, 21:32
      zatestowałam w 31 dc, nie wiem czy się cieszyć, są dwie kreski, jedna
      jaśniejsza, ale pojawiła się w jakiejś 4- 5 min. może za późno?według
      kalkulatorów powinnam zatestować dopiero 16.12.mam jednak nadzieję że się
      udało.pozdrawiam.
      • skorpionka1981 Re: Testujemy w Walentynki :)) 15.02.07, 12:14
        Nie wiem, jak czułe są testy, które robię, bo nie jest na nich napisane. Kupuję na Ebayu i wlasciciele aukcji różne rzeczy pisza, ale wiecie jak to jest - wszystko se mogą napisać.

ania8012 -
        Powtórz test jutro. Zobacz, czy coś się zmieni. Mi nigdy nie bylo szkoda na testy - wolałam kupic ich 20 ale mieć spokój i wiedzieć smile

A jeśli o mnie chodzi - testowałam już przed Walentynkami i w Walentynki też. Wszystkie pozytywne. Cieszę się, ale jeszcze nie do końca, bo wiem, że jeszcze wiele może się zdarzyć.
        • ania8012 Re: Testujemy w Walentynki :)) 16.02.07, 10:04
          testowałam wczoraj dwoma różnymi, na każdy po dwie kreski ale jaśniejsze ( na
          tym samym co przedwczoraj trochę ciemniejsza niż poprzednio). Ale od wczoraj
          boli mnie brzuch jak na @. A i nie testowałam z porannego.chciałabym się już
          cieszyć, ale tak bardzo się boję. pozdrawaim.
    • eulaliaa Re: Testujemy w Walentynki :)) 16.02.07, 10:21
      A ja mam dziś 32 dc, przy cyklach dość regularnych, przeważnie 28 dniowych (choć raz zdarzył mi się 33 dniowy). W 28 i 30 dc testowałam, nie było nawet cienia nadziei...
      No więc ciąży brak i okresu brak. Na bete nie idę, bo przeziębiona jestem i nie chcę się dorobić...

Gratulacje Ania8012, jesteś w ciąży smile) Trzymam kciuki, żeby wszystko było OK.

Pozdrawiam
      • ania8012 Re: Testujemy w Walentynki :)) 16.02.07, 10:44
        dzisiej kupię jeszcze jeden i zrobię z rańca jutro, tylko nie wiem czy kupić
        ten sam czy jakiś inny. Martwi mnie ten ból brzucha, latam co troche do wc i
        sprawdzam czy nie przyszła @.Ale chyba trzy testy nie mogą się mylić?
        dzięki za miłe słowa.
        • skorpionka1981 Re: Testujemy w Walentynki :)) 16.02.07, 11:15
          Jeśli kreski są, to są! Na testach jest często napisane, że druga kreska nie musi miec konkretnego koloru - ma po prostu być smile
          Więc wychodzi na to, że jesteś w ciąży.
          Teraz tylko mieć nadzieję, że się nic złego z nią nie stanie; (ja caly czas żyję tą nadzieją.. nie jest łatwo) sad
        • eulaliaa Re: Testujemy w Walentynki :)) 16.02.07, 11:19
          ja bym zrobiła inny test. testy nie mylą się raczej na plus, raczej mogą nie wykazać ciąży ze względu na to, że są robione za wcześnie.
          ból brzucha może występować w ciąży; często też zmienia się śluz, może być go sporo, nawet można mieć odczucie, że coś wypływa i w panice biec do WC sprawdzać, czy to nie okres.
          głowa do góry, jeszcze chwila i minie termin spodziewanej miesiączki, bóle powinny wtedy minąć (choć nie muszą).

trzymam kciuki za pozytywny wynok następnego testu i powodzenia!
        • anna395 Re: Testujemy w Walentynki :)) 16.02.07, 12:42
          Aniu! Mnie też bolał brzuch jak byłam w ciąży. Dokładnie tak jak na @. Byłam
          pewna, że lada moment dostanę. Bolały mnie tez piersi. I... ciągle biegałam
          siku. Jesteś w ciąży. To są b. typowe objawy. Gratuluję
    • ania8012 Re: Testujemy w Walentynki :)) 16.02.07, 13:00
      Dzięki bardzo kochane za miłe słowa. coraz bardziej wierzę, że już moja
      dzidzia siedzi w środku.
      • ala988 Re: Testujemy w Walentynki :)) 16.02.07, 14:39
        W Walentynki czekałam na @. I nic. 15.02 zrobilam test... i nic... nadal nie
        mam @. Nie wiem co myslec....
        • eulaliaa Re: Testujemy w Walentynki :)) 16.02.07, 18:42
          też tak mam, ani 2 kreseczek, ani @... a jutro będzie 33 dni z 28, max 30 dniowych cyklów.
          ostatni raz testowałam w 30 dc... Tli się jeszcze światełko nadziei, że może później owu była, ale w sumie później już nie straliśmy się tak regularnie...

no ale przeziębiona jestem i pewnie to jest przyczyną, może to i lepiej, że się nie udało, bo temp. podwyższoną miałam do 38,5 st...

już powoli przywykam do stanu "starającej się" i przynajmniej nie latam co chwila po testy, ani na betę... co ma być i tak nie ucieknie. a lubię w sobie tą nadzieję, która mam teraz i będę mieć aż do @... a może jej wcale nie będzie? smile

życzę powodzenia!!

• aga999944 Re: Testujemy w Walentynki :)) 16.02.07, 20:18
            Ja mam podobnie. Dziś mój 38 dziec cyklu i @ nie widać. Zazwyczaj moje cylke to
            29-34 dni, raz tylko 36 jak byłam przeziębiona. Testów nie robie bo również
            lubię tę nadzieję, że może jednak sie uda. Objawy mam typowe na @, brzych mnie
            boli potwornie i mam wrażenie że już @ przyszła, co chwilę biegam do łazienki.
            Piersi również bolące i nie mogę ich dotknąć. Juz nie wiem co o tym myśleć.
            • aga999944 Re: Testujemy w Walentynki :)) 17.02.07, 08:02
              Dziś zrobiłam test i jestem w szoku bo w 6 cyklu starań ujrzałam dwie grube
              krechy a myslałam że ten cykl będzie stracony bo było mało przytulanka. Aż mam
              dreszcze. Brzuch i piersi ciagle mnie bardzo bolą tak jak na zbliżającą się @,
              która zapewne nie przyjdzie. Teraz będę za Was trzymać kciuki i wiem napewno że
              każdej sie uda tak jak mnie.
              • ala988 Re: Testujemy w Walentynki :)) 17.02.07, 09:07
                A ja juz nie musze robic testu sad @ przyszla. Ale nic, najwidoczniej musimy z
                mężem dluzej bawic sie w starania! Pozdrawiam Was gorąco. Powodzenia!
            • eulaliaa Re: Testujemy w Walentynki :)) 17.02.07, 20:06
              Aga! GRATULACJE!
              Ja testowałam dziś rano (33 dc), jedna krecha.
              Okresu brak.
              Nie pamiętam już, kiedy miałam tak długi cykl (jużtro 34 dzień)...
              I wściekła się robię, że kiedy nie było strarań i cykle 35 dniowe by mnie nie martwiły, bo okres to nic miłego, to teraz kiedy zaczęły się starania, regularność wzięła w łeb i teraz będę miała szansę starać się raz na 2 m-ce sad

nadzieja ciągle się tli, że się owu przesunęła, ale nie mam zamiaru leciać na betę, ani robić dalszych testów.... mam to gdzieś.

może takie podejście pomoże w straniach, bo myślenie o tym widać nie sprzyja...
              • eulaliaa Re: Testujemy w Walentynki :)) 19.02.07, 11:35
                35 dc (cyklów zwykle 28 dniowych, raz się zdarzył 33 dniowy), nadal brak @
                testy z jedną krechą w 28, 30 i 33...
                ciekawe, co z tego będzie?

jest tu ktoś, kto też tak ma???
                • kamila781 Re: Testujemy w Walentynki :)) 19.02.07, 17:10
                  Witam dziewczyny!
                  dziś mój 34dc (zazwyczaj cykle mam 28 dniowe, czasami dłuższe).Trzy razy robiłam
                  testy płytkowe, pojawiły się drugie kreseczki, ale bardzo bladziutkie,wyglądają
                  jak cień tej pierwszejsmileale sąsmilejutro idę na betę,tak bardzo chciałabym żeby to
                  była dzidziasmile)
                  również tak jak Wy nie wiem czy mam sie już cieszyć, czy wręcz przeciwnie.okaże
                  się jutro.
                  Pozdrawiam! i trzymam kciuki za wszystkie!
                  • eulaliaa Re: Testujemy w Walentynki :)) 23.02.07, 13:23
                    kamila, i jak beta???
                    bo ja w 39 dc mam bladą drugą kreseczkę i też nie śmiem się cieszyć jeszcze smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka