Dodaj do ulubionych

Jaki test zrobic przed miesiączką?

15.03.07, 14:09
Słyszalam, ze sa testy, ktore wykrywaja ciaze nawet juz w 6 dni po
zaplodnieniu. Czy ktos z Was wie, jakie?
Czy badanie z krwi na Beta Hcg ma sens przed terminem miesiaczki?
Wiem, ze lepiej poczekac, mimo wszystko, jesli znacie odpowiedzi na powyzsze
pytania bede wdzieczna. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • hippa Re: Jaki test zrobic przed miesiączką? 15.03.07, 14:12
      Bobo test, Pre Test, quick vue, ale radzę poczekać do terminu @ smile
    • agnrek Re: Jaki test zrobic przed miesiączką? 15.03.07, 14:53
      Test - przed terminem miesiączki żaden nie pokaże Ci dwóch kresek, chyba, że
      naprawdę będziesz miała szczęście, lepiej zacząć testowanie od dnia miesiączki.
      Beta - możesz zrobić na kilka dni przed miesiączką, ale ja osobiście odradzam,
      bo wydasz pieniądze,a wynik będzie bardzo mały i będziesz się stresować, że za
      słaby i zaraz polecisz na kolejne, żeby patrzeć, czy rośnie.
      Reasumując - przed terminem miesiączki kupić dobrą książkę i się relaksować smile
      • izetta Re: Jaki test zrobic przed miesiączką? 16.03.07, 09:34
        hej! ja też już nie mogę się doczekać terminu @ i wierzę, że nie nadejdzie.
        bardzo chciałabym miec 2 dzidziusia. myślicie, ze jednak z tą bętą to nie
        przesadziłabym gdybym poszła ją zrobić np w poniedziałek? termin kolejnej @ mam
        na piątek, ale czuję się jakoś tak dziwnie. czasami mnie mdli, śpię niewiedomo
        ile, nawet w nocy zaczęłam wstawać do wc. wiem, ze to dopiero początek i to
        nawet bardzo, ale przy 1 ciąży nie miałam zadnych objawów. potem w grudniu
        zanim poroniłam to we znaki dawały mi się tylko zapachy i bieganie do ubikacji
        i to wszystko miało już miejsce przed terminem spodziewanej @, no ale niestety
        nie udało się więc teraz tak bardzo bym chciała by się udało, ze jak same
        widzicie, nie mogę się wprost doczekać, by zrobić testy. rany dlaczego nikt
        jeszcze nie wymyslił czegoś by udało się sprawdzić ciążę w najlepiej 3 dni po
        kochaniu się sad
        • mamawrock Re: Jaki test zrobic przed miesiączką? 16.03.07, 10:13
          Do terminu miesiaczki pozostal mi ponad tydzien... ale ciagle, nieustannie
          pobolewa mnie podbrzusze (podobnie, jak to bywa przed nadchodzaca miesiaczka),
          podobne odczucia mialam bedac w ciazy po raz pierwszy, 4 lata temu. Dziwne jest
          to pobolewanie, nie ustepuje, momentami przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu.
          Nie daje mi to spokoju dlatego za jakis tydzien sprobuje wykonac test. Moze
          Bete Hcg z krwi, moze jest dokladniejsza??? Pozdrawiam Wszystkich.
          • izetta do mamawrock 16.03.07, 10:36
            hej, jak miło więc nie jestem sama w moich spostrzeżeniach. to co? idziemy w
            poniedziałek na betę??? razem będzie raźniej tak wirtualnie bo w realu to ja
            mieszkam koło poznania. pozdrawiam iza
            • mjulka Re: ja też nie mogę się doczekać testowania:) 16.03.07, 12:05
              i te dni ciągną się niemiłosierniesmile
              tym bardziej, że u mnie to dopiero 20 dc. ratowałaby mnie beta w poniedziałek,
              ale boję się, że mogę się rozczarować. Może lepiej pożyć w nadziei trochę
              dłużej.

tzrymam kciuki za Was i siebiesmile!!!
              • izetta Re: ja też nie mogę się doczekać testowania:) 16.03.07, 12:14
                hej! więc wzięłam się na sposób, poszukałam na forum i cosik znalazłam. ponoć
                testy owulscyjne potrafią wykryć wczesną ciążę. no i ponieważ dzisiaj takie
                przywiozłam koleżance, to od razu jeden mi podarowała. wyszły 2 kreski, wiec
                może jednak się udało?! oj doradźcie coś bo zwariuję sad
                • megisa1 Re: ja też nie mogę się doczekać testowania:) 16.03.07, 12:21
                  przy owulacyjnych które pokazują ciążę
                  ta szczęsliwa krecha powinna być mocniejsza od testowej

zrób ciązowy bo jak owulkowy cos pokazła to ciążowy tez powinien,
                  badają podobne stęzenia hormonów

powodzenia
                  • izetta Re: ja też nie mogę się doczekać testowania:) 16.03.07, 12:23
                    dzieki, poczekam na wszelki wypadek do poniedziałku i pójdę zrobić betę.
                    powinna hyba też coś wykazać?! pozdrawiam i 3mam za ciebie kciuki iza
                    • mjulka Re: ja też nie mogę się doczekać testowania:) 16.03.07, 12:37
                      Hejka!
                      Właśnie policzyłam, że jesteśmy w podobnej sytuacjismile Ja @ powinnan dostać w
                      sobotę 24.03. I policzyłam też, że faktycznie beta w poniedziałek powinna już
                      drgnąć, gdyby się szczęśliwue okazało, że zaskoczyłyśmysmile

Kciuki w piąstki!smile
                      • izetta Re: ja też nie mogę się doczekać testowania:) 16.03.07, 12:44
                        to co?? robimy tą betę w poniedziałek??? we dwie to będzie nam raźniej smile
                        • mjulka Re: ja też nie mogę się doczekać testowania:) 16.03.07, 13:06
                          no dobra! trochę się boję, że mogę się rozczarować, ale co tam, co ma być to
                          będzie.

Kurczę, tylko, że ja w pracy do 16 i nie wiem czy jakieś laboratorium o tej
                          porze jeszcze mi zrobi?sad
                          • izetta Re: ja też nie mogę się doczekać testowania:) 16.03.07, 13:42
                            ja idę rano przed pracą. potem postaram się wylecieć po wyniki, ewentualnie
                            odebrać je po pracy i wieczorkiem wrzucić wiadomości na forum
                • cayenne78 Re: ja też nie mogę się doczekać testowania:) 16.03.07, 13:49
                  a ile dniu po owu jesteś? Jeśli masz termin @ na przyszly piątek to dobrze
                  myśle ze około 7 dni? Tak wcześnie już można wiedziec? Jak tak, to sama zaraz
                  zrobię smile
                  • izetta Re: ja też nie mogę się doczekać testowania:) 16.03.07, 14:02
                    witam, z wyliczeń wynikałoby, że test zrobiłam 10 dni po owulacji, ( na usg w
                    zeszły piątek okazało się, ze jajeczko już sobie poszło na wycieczkę, a z mężem
                    kochaliśmy się w środę ) ale niczego nie można być pewnym, dlatego chcemy
                    zrobić betę. wiem, że to trochę wcześnie ale ja po prostu siedzę już jak na
                    szpilkach i nie mogę doczekać się następnego piątku
                    • cayenne78 Re: ja też nie mogę się doczekać testowania:) 16.03.07, 14:10
                      dzięki za info, 10 dni po owu będę w niedziele smile
                      • izetta 3mam za nas kciuki 16.03.07, 14:14
                        do "przeczytania" w ponedziałek wieczorem lub wtorek rano smile
                        pa pa
                    • mjulka Re: ja też nie mogę się doczekać testowania:) 16.03.07, 14:12
                      słuchajcie dziewczyny!
                      przeczytałam fajny artykuł na temat ciąży, wczesnych objawów i metod "wykrycia"
                      i wiecie, co , jeśli zna się dzień owulacji to wszystko łatwo policzyćsmile
                      Kilka godzin (po stosunku)zajmuje plemnikom namierzenie jajeczka, dochodzi do
                      zapłodnienia, potem trwa wędrówka zapłodnionej komórki poprzez jajowody do
                      macicy w celu zagnieżdżenia i to wszystkie trwa 6-10 dni. Od tego momentu
                      (zagnieżdżenia)zaczyna rosnąć HCG i rośnie bardzo szybko ok 100% w pierwszej
                      dobie. Tak, więc z moich obliczeń wynika, że 11-12 dzień po owu i sexiepowinno
                      już coś drgnąćsmile

W poniedziałek lecę i sprawdzamsmile
    • kicia03 Re: czułosc testu? 16.03.07, 14:44
      Kupiłam test ciązowy i pisze na nim ze jest o czułosci 20mIU/ml/hCG i że
      wykryje ciaze przd spodziewanym okrese. jak myslicie?
      • mjulka Re: czułosc testu? 16.03.07, 14:55
        większa szansa przy teście o czułości 10ml. Takie też są. Ale czy beta nie
        pewniejsza? A cena badania = mniej więcej 2 testy, na które na bank kasę
        wydasz , jeśli pierwszy wynik okaże się negatywny. A niestety rzadko zdarza się
        inaczej, szczególnie jeśli robisz go przed terminem@smile
      • megisa1 Re: czułosc testu? 16.03.07, 14:56
        sa też chyba z czułością 10 ...
        • hippa Re: czułosc testu? 16.03.07, 15:05
          Ja robilam 2 testy przed spodziewaną @ i jeden test dzień po i wiecie co? guzik
          mi pokazał smile) dopiero tydzień po spodziewanej @ zrobilam i pokazały się 2
          krechy smile teraz troche szkoda mi tej kasy wydanej niepotrzebnie, bo co ma być i
          tak będzie smile
      • mamawrock Re: czułosc testu? 16.03.07, 15:03
        Kicia03, a jak sie ten Twoj test nazywa?

Dziewczyny, dziekuje za "podtrzymanie" tematu. Faktycznie, wiedzac, ze inni
        przezywaja to samo, jakos razniej wink

Zaskoczyla mnie informacja, ze testy owulacyjne wykrywaja wczesna ciaze. Nie
        wiedzialam! Test o jakiej nazwie, na przyklad? Faktycznie bedzie on "czulszy"
        od standardowego testu ciazowego?

Ja na Bete poczekam jeszcze tydzien. Obawiam sie, ze jest za wczesnie. Ale
        spokoju nie daje mi bol podbrzusza. Wzielam od rana dwie no-spy i nareszcie
        moge funkcjonowac, choc ciagle tak tepo pobolewa. Gdzies czytalam, ze
        powiekszajaca sie macica moze dawac takie odczucie bolu... Nie mam pomyslu coz
        innego mogloby to byc....

3mam kciuki za Wszystkie "nie - mogace - sie - juz - doczekac" wink
        • mamawrock Re: czułosc testu? 16.03.07, 15:06
          O... piszecie o czulosci 10. Czy ktos moze podac nazwe takiego testu?
          • mjulka Re: czułosc testu? 16.03.07, 15:09
            chyba firmy acon, ale nie pamiętam na 100%. Zapytaj w aptece, choć z
            doświadczenia wiem, że farmaceuci nie zawsze wiedzą, że te testy się w ogóle
            czymś różniąsmile

a z testami owu, to czytałam gdzieś, że pokazują dopiero wtedy, gdy i normalny
            test już wychodzi pozytywniesmile

pewnie, że w kupie raźniejsmile

trzymajcie się monika
            • kicia03 Re: czułosc testu? 16.03.07, 15:10
              Ja nie wiem jak sie nazywa, bo kupilam na allegro
              www.allegro.pl/item174599442_test_ciazowy_testy_ciazowe_z_usa_sprawdz_.html
      • agnrek Re: czułosc testu? 16.03.07, 18:31
        Ja taki robiłam na dzien przed miesiączką i ciąży nie wykazał. Dwie kreski
        zobaczyłam dopiero w terminie miesiączki, więc z tym wczesnym wykrywaniem to nie
        do końca prawda, bardziej producenci nas naciągają na koszty smile
    • daisy1980 Re: Jaki test zrobic przed miesiączką? 16.03.07, 17:53
      Hej Ja tez mam dzis 20 dc i zastanawiam sie kiedy robic test? Pewnie poczekam
      cierpliwie, do terminu @.
      • izetta Re: Jaki test zrobic przed miesiączką? 16.03.07, 20:46
        hej! co do testów na mocz to ja w nie nie wierzę, byłam 2 razy w ciąży i za
        każdym razem robiłam 2 testy i to po tygodniu i 2ch od spodziewanej @ i nic mi
        nie wyszł, w grudniu (potem poroniłam) to wyszedł mi tylko ten owulacyjny.
        ponoć są jakoś czulsze ale tylko do pewnego momentu i beta
        • mjulka Re: Jaki test zrobic przed miesiączką? 17.03.07, 23:10
          Hejka!
          Czy wytłumaczy mi może któraś z Was, jakim cudem test owulacyjny ma wykazać
          ewentualną ciążę? Szczerze mówiąc nie bardzo to kumam, przeciez to zupełnie
          inne hormony.

A!! I jeszcze mam pytanie, jak długo po owu na tych testach powinna pojawiać
          się kreseczka, bo ja juz trochę jestem po (9 dni)i z ciekawości zrobiłam taki
          test. I były II. Co prawda ta w polu kontrolnym jaśniejsza od testowej, ale
          byłasmile Wiem, ze LH opada wolno, ale aż tak?? A może nigdy nie opada do "0"...
          Zgupiałam :0

Pozdrowionkasmile
          • mamawrock Re: Jaki test zrobic przed miesiączką? 19.03.07, 15:48
            Kupilam Pre-Test, pisze, ze wykrywa juz 6 dniowa ciaze (czyli mozna probowac
            przed miesiaczka...) Mnie jednak wynik wyszedl negatywny. Coz, bede probowac
            ponownie w terminie miesiaczki i zobaczymy, jak to jest z tym
            testowaniem "przed". Dam znac wink wink wink
            • izetta Re: Jaki test zrobic przed miesiączką? 20.03.07, 08:03
              witam panie. zrobiłam testa z krwi wczoraj i wyszło 0.177 więc czekam jeszcze
              na piatek bo moja lekarka i tak uprzedzała mnie że to za wcześnie, ale nie
              wyszło 0.0 wiec mam jeszcze nadzieję. pzodrwaima i do piatku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka