jagoda_271 03.04.07, 12:23 do ilu dni po spodziewanej @ można robić test , dzisiaj mineło 2 dni po spodziewanej i dalej negatywny, znacie podobne przypadki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia2c3 Re: do ilu dni? 03.04.07, 13:37 ja zrobiłam w takim terminie i miałam 2 kreski jedna mniej wyraźna no ale tak było. Później powtórzyłam za kilka dni i linie były ciemniejsze, wie może warto za 2- 3 dni powtórzyć dla pewności. Chyba ten test z dzieckiem jest najbardzije czuły. Odpowiedz Link Zgłoś
hippa Re: do ilu dni? 03.04.07, 13:40 ja zrobilam 3 dni po terminie i negatyw, ale 7 dni po byly juz 2 krechy Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_271 Re: do ilu dni? 03.04.07, 15:21 oj ale mnie pocieszyłaś , ciągle mam nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: do ilu dni? 04.04.07, 10:53 Mi test pokazał dwie kreski w terminie miesiączki. Koleżance - tydzień po. Jeśli do tygodnia po terminie okres się nie zjawi, możesz zrobić badanie beta HCG z krwi albo iść do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
marcina6 Re: do ilu dni? 04.04.07, 11:06 Chej nie martw si, ja czytałam gdzieś tutaj na forum, że jej dopiero pod koniec drugiego miesiąca test pokazał 2 kreseczki!!! Tyle że wcześniej poszła do lekarza i właśnie na usg wykazało jej ciążę, więc ten test zrobiła tak dla formalności i chciała zobaczyć kiedy w końcu na teście będą te 2 kreseczki. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 Re: do ilu dni? 04.04.07, 13:30 W pierwszej ciązy test był pozytywny dopiero tydzień po terminie , za drugim razem , 2 kreski zobaczyłam juz w dniu spodziewanej @. Jesli tydzień po nadal nie dostaniesz - zrób test z krwi Odpowiedz Link Zgłoś
matylda.dk Re: do ilu dni? 04.04.07, 14:12 Mam to samo. Jest już 2 dni po spodziewanej @ i test negatywny. Fakt,że zrobiłam test wieczorem ale był to test, niby o dużej czułości. Narazie jeszcze poczekam z kolejnym testowaniem. A masz jakieś objawy? Bo mnie tydzień przed spodziewaną @ już bolał brzuch i ciągle dziwnie mi się odbija, nawet rano przed zjedzeniem. Od wczoraj biegam do łazienki nawet po kilkanaście razy. Sama już nie wiem co jest grane Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_271 Re: do ilu dni? 05.04.07, 08:38 ja właśnie przed chwilką zrobiłam badanie bety, wynik mam o 13.00 a do tej pory zrobiłam 3 tesy jeszcze jeden wczoraj, czyli 4 dni po spodziewanej @ i dlatego stwierdziałam że coś z tymi testami jest nie tak albo poprostu mówią prawde oby nie .... a co do objawów to od samego (nibby) zapłodnienia maiłam i mam do dziś - ból jajnika - ból podbrzusza (np. wczoraj) - ogromne piersi - jestem rozdrazniona, czasami chce mi się bez sensu płakać - i od trzech dni wieczorami dreszcze i bolą mnie strasznie kosci Wiesz moze ja sobie to wkręcam bo bardzo pragnę tej ciąży - oby nie! ale tak mniej więcej się czuję Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 Re: do ilu dni? 05.04.07, 08:59 Co do objawów to myślę , że kiedy bardzo pragniemy tej ciąży to je sobie wmawiamy )) Z fizjologicznego punktu widzenia to stanowczo za wcześnie na objawy ciązy takie jak nudności czy znaczne powiększenie piersi ( tym bardziej ze nabrzmiale i bardziej wrazliwe zawsze są przed @) Odpowiedz Link Zgłoś
matylda.dk Re: do ilu dni? 05.04.07, 09:26 No właśnie Doroto, tego się boję, że tak sobie wmówiłam, że mawet @ nie przyszła, a czekałam na nią bo miałam zrobić badania hormonalne już umówiłam się nawet do gina na konsultacje a tu jak na złość nie przychodzi. Fakt, że pragnę tej ciąży,jednak nie wierzę, że w niej jestem, ale pozostaje mi taka malutka nadzieję, że może akurat tym razem.......... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
matylda.dk Re: do ilu dni? 05.04.07, 09:04 Ja dalej czekam, i do kolejnych testów mi się nie śpieszy. Na 12 kwietnia mam wizytę u mojego gina. Miałam do niego iść z wynikami badań hormonalnych, których nie zrobiłam bo nowy cykl się nie zaczął i lepiej niech się nie zaczyna. Jak do tej pory moje cykle nigdy się tak nie przesuwały, więc mam małą nadzieję,że może tym razem się udało. Za dwa dni mam urodziny, więc byłby to najwspanialszy prezent. Też cały czas zastanawiam czy się nie wkręcam i sama doszukuję objawów, zobaczymy. Daj znać jak będziesz znała wyniki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.m1976 Re: do ilu dni? 05.04.07, 09:40 W cyklach kiedy wydawalo mi sie ze mam objawy ciązy okazywalo sie ze @ w koncu przyszla nawet po tygodniowym spoznieniu. W tym cyklu kiedy kompletnie nie spodziewalam sie ze cos we mnie rosnie, a dodatkowo nic mnie nie bolalo, nie nabrzmialo , nie uroslo - okazalo się ze jestem w ciazy ( to moj 7 tc) Odpowiedz Link Zgłoś
matylda.dk Re: do ilu dni? 05.04.07, 10:09 To gratuluję!!!!!!!!!! A jak się dowiedziałaś, zrobiłaś test? Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: do ilu dni? 05.04.07, 11:12 Ja miałam to samo. W pierwszym cyklu organizm mi wariował, byłam pewna ciąży, a tu nic. W następnym wszystko szło normalnie,a tu dwie kreski. Odpowiedz Link Zgłoś