Dodaj do ulubionych

do ilu dni?

03.04.07, 12:23
do ilu dni po spodziewanej @ można robić test , dzisiaj mineło 2 dni po
spodziewanej i dalej negatywny, znacie podobne przypadki?
Obserwuj wątek
    • kasia2c3 Re: do ilu dni? 03.04.07, 13:37
      ja zrobiłam w takim terminie i miałam 2 kreski jedna mniej wyraźna no ale tak
      było.
      Później powtórzyłam za kilka dni i linie były ciemniejsze, wie może warto za 2-
      3 dni powtórzyć dla pewności. Chyba ten test z dzieckiem jest najbardzije czuły.
      • hippa Re: do ilu dni? 03.04.07, 13:40
        ja zrobilam 3 dni po terminie i negatyw, ale 7 dni po byly juz 2 krechy big_grin
        • jagoda_271 Re: do ilu dni? 03.04.07, 15:21
          oj ale mnie pocieszyłaś , ciągle mam nadzieję
          • agnrek Re: do ilu dni? 04.04.07, 10:53
            Mi test pokazał dwie kreski w terminie miesiączki. Koleżance - tydzień po.
            Jeśli do tygodnia po terminie okres się nie zjawi, możesz zrobić badanie beta
            HCG z krwi albo iść do lekarza.
            • marcina6 Re: do ilu dni? 04.04.07, 11:06
              Chej nie martw si, ja czytałam gdzieś tutaj na forum, że jej dopiero pod koniec
              drugiego miesiąca test pokazał 2 kreseczki!!! Tyle że wcześniej poszła do
              lekarza i właśnie na usg wykazało jej ciążę, więc ten test zrobiła tak dla
              formalności i chciała zobaczyć kiedy w końcu na teście będą te 2 kreseczki.
    • dorota.m1976 Re: do ilu dni? 04.04.07, 13:30
      W pierwszej ciązy test był pozytywny dopiero tydzień po terminie , za
      drugim razem , 2 kreski zobaczyłam juz w dniu spodziewanej @.
      Jesli tydzień po nadal nie dostaniesz - zrób test z krwi
    • matylda.dk Re: do ilu dni? 04.04.07, 14:12
      Mam to samo. Jest już 2 dni po spodziewanej @ i test negatywny. Fakt,że
      zrobiłam test wieczorem ale był to test, niby o dużej czułości. Narazie jeszcze
      poczekam z kolejnym testowaniem. A masz jakieś objawy? Bo mnie tydzień przed
      spodziewaną @ już bolał brzuch i ciągle dziwnie mi się odbija, nawet rano przed
      zjedzeniem. Od wczoraj biegam do łazienki nawet po kilkanaście razy. Sama już
      nie wiem co jest grane
      • jagoda_271 Re: do ilu dni? 05.04.07, 08:38
        ja właśnie przed chwilką zrobiłam badanie bety, wynik mam o 13.00
        a do tej pory zrobiłam 3 tesy jeszcze jeden wczoraj, czyli 4 dni po
        spodziewanej @ i dlatego stwierdziałam że coś z tymi testami jest nie tak albo
        poprostu mówią prawde oby nie ....
        a co do objawów to od samego (nibby) zapłodnienia maiłam i mam do dziś
        - ból jajnika
        - ból podbrzusza (np. wczoraj)
        - ogromne piersi
        - jestem rozdrazniona, czasami chce mi się bez sensu płakać
        - i od trzech dni wieczorami dreszcze i bolą mnie strasznie kosci
        Wiesz moze ja sobie to wkręcam bo bardzo pragnę tej ciąży - oby nie! ale tak
        mniej więcej się czuję
        • dorota.m1976 Re: do ilu dni? 05.04.07, 08:59
          Co do objawów to myślę , że kiedy bardzo pragniemy tej ciąży to je
          sobie wmawiamy wink))
          Z fizjologicznego punktu widzenia to stanowczo za wcześnie na objawy
          ciązy takie jak nudności czy znaczne powiększenie piersi ( tym bardziej
          ze nabrzmiale i bardziej wrazliwe zawsze są przed @)
          • matylda.dk Re: do ilu dni? 05.04.07, 09:26
            No właśnie Doroto, tego się boję, że tak sobie wmówiłam, że mawet @ nie
            przyszła, a czekałam na nią bo miałam zrobić badania hormonalne już umówiłam
            się nawet do gina na konsultacje a tu jak na złość nie przychodzi. Fakt, że
            pragnę tej ciąży,jednak nie wierzę, że w niej jestem, ale pozostaje mi taka
            malutka nadzieję, że może akurat tym razem..........
            Pozdrawiam
        • matylda.dk Re: do ilu dni? 05.04.07, 09:04
          Ja dalej czekam, i do kolejnych testów mi się nie śpieszy. Na 12 kwietnia mam
          wizytę u mojego gina. Miałam do niego iść z wynikami badań hormonalnych,
          których nie zrobiłam bo nowy cykl się nie zaczął i lepiej niech się nie
          zaczyna. Jak do tej pory moje cykle nigdy się tak nie przesuwały, więc mam małą
          nadzieję,że może tym razem się udało. Za dwa dni mam urodziny, więc byłby to
          najwspanialszy prezent. Też cały czas zastanawiam czy się nie wkręcam i sama
          doszukuję objawów, zobaczymy. Daj znać jak będziesz znała wyniki. Pozdrawiam
          • dorota.m1976 Re: do ilu dni? 05.04.07, 09:40
            W cyklach kiedy wydawalo mi sie ze mam objawy ciązy okazywalo sie ze @ w
            koncu przyszla nawet po tygodniowym spoznieniu.
            W tym cyklu kiedy kompletnie nie spodziewalam sie ze cos we mnie rosnie, a
            dodatkowo nic mnie nie bolalo, nie nabrzmialo , nie uroslo - okazalo się
            ze jestem w ciazy ( to moj 7 tc)
            • matylda.dk Re: do ilu dni? 05.04.07, 10:09
              To gratuluję!!!!!!!!!!
              A jak się dowiedziałaś, zrobiłaś test?
            • agnrek Re: do ilu dni? 05.04.07, 11:12
              Ja miałam to samo. W pierwszym cyklu organizm mi wariował, byłam pewna ciąży, a
              tu nic. W następnym wszystko szło normalnie,a tu dwie kreski.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka