Dodaj do ulubionych

co gdy bardzo długie cykle??

17.04.07, 15:28
Czy ktoras z was ma bardzo dlugie cykle, czy przy takich zaszla w ciaze. Moje to srednio 34-35 dc. Chcoc ostatni byl 41 a tu kolejny cykl, dzis 34 dzien a ti ani widu albni slycu @,a w ciazy na bank nie jestem. Doktor dala bromergon, bo prolaktyna sladowo ale to minimalnie podwyzszona o 0,1 i kazala czekac. Krde ale ja nie chce czekac bo miesiace leca a tu dzidzi nie masad jak to z wami bylo??
Obserwuj wątek
    • daffodil5 Re: co gdy bardzo długie cykle?? 17.04.07, 17:41
      Hej Dorciaszku, pamietam Cie z wczesniejszych postow na ten sam tematsmile Ja
      zaszlam w ciaze w pierwszym miesiacu staran przy cyklach 38-40 dniowych
      (owulacja kolo 20-24 dnia). Odkad pamietam zawsze mialam tak dlugie cykle i
      nigdy z tym nie walczylam. Staraj sie poobserwowac swoj organizm, mierzyc
      temperature,zeby przekonac sie, w ktorym mniej wiecej dniu wypada u Ciebie
      owulacja.Mi to bardzo pomoglo.Powodzenia i pozdrawiam
      • dorciaszek Re: co gdy bardzo długie cykle?? 17.04.07, 20:30
        Dzieki bardzo, takie slowa sa dla mnie wazne. Tak sie boje bo to juz 3 cykl na straym choc teraz nie za bardzo walczylismy bo w 13 dc wyszlo ze jajeczek amse a zadnego dominujacego wiec owu na pewno nie bylo. w zeszlym cyklu zreszta tez. wiec martwie sie nie tlyko o dlugie cykle a takze o brak owu. Aj jak ja bym chciala by sie udalo i by @ w koncu przyszla. Trzymaj sie i twoje malenstwo tez cieplutko smile
        • marcelowa Re: co gdy bardzo długie cykle?? 17.04.07, 21:10
          spokojnie - ja miewałam cykle kompletnie nieregularne od 30 - 60 dni... żadnych
          norm, żadnego przewidywania.... staraliśmy się rok ale zanim poszłam do lekarza
          bo jakieś "normowacze" to się okazało że się udało!!!!!! zupelnie
          niespodziewanie po tylu rozczarowaniach !!!! i teraz jestem w 11 tygodniu smile
          także się nie denerwuj, ze spokojem, będzie dobrze smile
      • dorota.m1976 do daffodil5 19.04.07, 09:43
        ja tez mialam takie cykle jak Ty . teraz jestem w ciązy ...i troche sie
        pogubilam z tym terminem . Polozna liczy termin od ostatniej miesiaczki ale
        w naszym wypadku to chyba będzie 3 tygodnie pozniej prawda ?
        • daffodil5 do:dorota.m1976 19.04.07, 14:59
          Tak, masz racje. Przy takej dlugosci cyklu, ciaza bedzie o tydzien starsza (do
          zaplodnienia nie dochodziw 2 tyg, jak to jest standardowo przyjete, ale w
          3).Gdy poszlam na pierwsza wizyte do ginekologa, przekrecilam nieco date
          ostatniej miesiaczki i odjelam ''ten 1 tdzien'' tak, aby bylo 14smileWiek ciazy
          wg pomiarow maluszka na usg, pokryl sie idealnie z podana przeze mnie data
          ostatniej(-7dni) miesiaczki.Prowadzilam obserwacje i wiedzialam mniej wiecej,
          kiedy wypadla u mnie owulacja i moglo dojsc do zaplodnienia.Nie pochwalam tego
          typu praktyk, ale chcialam uniknac niepotrzebnych stresow.Dodam tylko, ze
          mieszkam za granica i samo zrobienie usg w tak wczesnej ciazy graniczylo z
          cudem.Pozdrawiam
    • ewa19711 Re: co gdy bardzo długie cykle?? 18.04.07, 00:17
      Też tak miałam!Staralismy się jakies 4-5 cykli , co przy tak długich dało ponad
      pół roku.Gin. kazała nam próbowac bez zadnych regulacji ale ja zaczęłam w pewnym
      momencie sama monitorowac swoje cykle-obserwowałam sluz , wytrwale mierzyłam
      temperaturę ,no i udało się.Zatestowałam w 43 d.c. przy utrzymujacej sie
      podwyższonej temp.
      Za tydzień mój synek kończy 5 miesięcy.Jestem bardzo szczęśliwa!Tak że nie
      przejmuj sie i "do dzieła".Powodzenia!!!
      • dorciaszek Re: co gdy bardzo długie cykle?? 18.04.07, 13:51
        Dziękuje bardzo bardzo mocno!! Same pewnie wiecie jak takie słowa nadziei
        podbudowywuja i daja nadzieje! Wielkie buzi dla Wassmile
        • dorota.m1976 Re: co gdy bardzo długie cykle?? 19.04.07, 09:45
          Sprobuj z testami owu.
          Ja przy cyklach 35-38 zaszlam za pierwszym razem .
          Zawsze myslalam , ze owulację mam około 14-16 dnia a okazalo sie ze 24 ;-
          )))
          Trzymam kciuki .

mama jakuba i 7 tygodniowego groszka
    • agnieszka_z-d Re: co gdy bardzo długie cykle?? 19.04.07, 08:48
      Moje cykle nie są tak długie jak Twoje, ale... zawsze to 33-36 dni. Przy pomocy
      mierzenia tempki + obserwacja śluzu + badanie szyjki wiedziałam, że owu mam
      zawsze w 21-24 dc, a potem 11-12 dni fazy lutealnej. Zajść w ciążę udało się w
      drugim cyklu starań. Gdy 14-stego dnia po owu nie przychodziła @ już
      wiedziałam... ale dla pewności zatestowałam w domu i zaraz jeszcze pojechałam
      na Betę. I tak oto lada dzień będę rodzićsmile))
      Powodzenia!!!
    • dreamo Re: co gdy bardzo długie cykle?? 19.04.07, 11:53
      Moje cykle trwały od 32 dni do 65. Problemów z zajściem w ciążę nie mam
      kompletnie żadnych. Lekarz mi powiedział, że taka moja uroda. Mam córkę 15
      miesięcy i znów jestem w planowanej ciąży smile
      • kasiadamianka Re: co gdy bardzo długie cykle?? 20.04.07, 08:24
        a kiedy w takiej sytuacji można liczyć na to, że test ciążowy pokaże wynik
        pozytywny? Kiedy robić ten test? Moje cykle mają długość 30-40 dni
        • dorciaszek Re: co gdy bardzo długie cykle?? 20.04.07, 08:33
          Dziękuje Wam bardzo, bardzo mocno dziewczyny za każde dobre słowo i nadzieje.
          No nic teraz mam 3 dc wiec jak tlyko nadejda te dnismile to zaczynamy dzialac. mam
          nadzieje ze brak owuy bylo tlyko takie krotkotrwale i w tym juz bedzie!
          Trzymajcie za mnie kciuki. Najbardziej wlasnie boje sie ze jak w dwoch
          ostatnich cyklach owu nie bylo to po prostu amm znim problemy, ale biore
          bromergon, moze zadziala i wszystko uda sie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka