Dodaj do ulubionych

Testujemy w czerwcu :)

08.06.07, 19:13
Cześć dziewczynysmile To nasz 3 cykl starań. Najpierw celowalismy w owu...na
chłopca, nic nie wyszło, więc w kolejnym cyklu...starania prawie codziennie.
Zmęczyło to nas troche, więc tym razem kupiłam testy owu. Jestem w 10 dc, z
testami zaczne od jutra. Mierzę temp. rano o tej samej godzinie. Na razie co
dzień ta sama 36.2. Od tygodnia powstrzymujemy się od kochania. Podobno to
ułatwia zapłodnieniesmile Zawsze @ miałam co 28 dni, gdy zaczeliśmy
starania...jak na złosc organizm zaczoł ze mnie drwic i albo dostaje @ 2 dni
wczesniej, albo 4 dni później. Testuje 26 czerwca, szybko zleci, zobaczyciesmile
Najgożej jest w pierwszym cyklu. Rozczarowanie i zal na maxa...Potem już
lżej.Daje sobie jeszcze 2 cykle, jak nie uda się, ide do lekarza porobić
badania. Zapraszam Was dziewczyny. Tu czas mija szybciej. I dobrze tak
powymieniać się doświadczeniami, powspierać z innymi. Życzę nam oby w czerwcu
jak najwięcej z naz zaciazyłosmile
Obserwuj wątek
    • olina27 Re: Testujemy w czerwcu :) 08.06.07, 20:03
      Cześc smile

u nas czwarty cykl starań i tak jak u Ciebie organizm wariuje i z każdym cyklem
      @ przychodzi dzień wcześniej, teraz mam akurat owulację( wnioskuję po szyjce)i
      męcze męża co drugi dzień, starania codzienne i celowanie w owulację nie
      przyniosły efektu uncertain testowanie wypada mi 23 czerwca czyli w dzień ojca i nie
      ukrywam, że byłby to fantastyczny prezent! w domu mamy już szkraba z marca
      2006 smile
    • karola237 Re: Testujemy w czerwcu :) 08.06.07, 20:26
      czesc dziewczyny, ja mam 1 cykl starań, próbujemy co drugi dzień. jutro rano
      robie test. nie nastawiam się na tak ani na nie. nie chce się zabardzo
      roczarować. ale i tak pewnie sie rozczaruje. marze o tych dwóch kreskach. jesli
      nie jestem to czeka mnie wizyta u lekarza bo dziś jest 51 dzień cyklu ( zawsze
      mialam nieregularne ale nie aż tyle. pewnie i mi organizm płata figle pzdr smile
      • olina27 Re: Testujemy w czerwcu :) 08.06.07, 21:27
        Karola trzymam więc mocno kciuki!!!!
        oby krechy były dwiesmile))))
    • fruzia27 Re: Testujemy w czerwcu :) 09.06.07, 00:29
      My też się staramy smile Pierwszy cykl, też się niby nie nastawiam, ale dziś jak
      zobaczyłam lekkie plamienie (28 dc) byłam zawiedziona wink. Cykle miałam
      ostatnio 28-29 dni i właśnie przed samą @ miałam plamienie...
      No cóż nie zawsze się udaje, jak się chce. Mieliśmy szczęście za pierwszym
      razem, bo udało nam sie w pierwszym cyklu! Ale to było 6 lat temu...
      My wprawdzie będziemy testować dopiero w lipcu, bo zaraz zaczynam następnym
      cykl, ale pomyślałam, że chyba mogę się wpisać?
      Staracie się o pierwszego malucha?
      A i jeszcze jedno - ja zaczęłam testy od 12 dc i przez 4 kolejne dni nic mi nie
      wyszło, więc nie wiem co to znaczy. Z obserwacji temperatury wynika, że niby
      owu była, a na testach nic... Podobno one też nie zawsze wychodzą. Dlatego
      postanowiłam dać spokój. Też poczekam jeszcze trochę i jak nic nie wyjdzie
      zrobię monitoring.
      Pozdrawiam i też życzę owocnych starań smile
      • aleks2539 Re: Testujemy w czerwcu :) 09.06.07, 07:33
        hej. To jest także mój pierwszy cykl starań. Dzieci nie mamy, jedynie potrzebę
        ich posiadania coraz większą. Z mężem wykorzystujemy rady z forum, to znaczy
        starania rozpoczynamy 4 dni przed planowanym owu i 4 dni po (co dwa dni). Po
        stosunku nogi do góry i robimy (oboje - mąż się ze mną solidaryzuje wink ) świecę
        aby ułatwić dojście żołnierzykom. Testuję w granicach 18-20 czerwca. Tak bym
        już chciała....
    • agacia1976 Re: Testujemy w czerwcu :) 09.06.07, 09:56
      Cześć dziewczynysmile Dzis mój 11 dc. Kupiłam testu owu wczoraj, i zrobiłam
      jeden.Jedna kreska wyraźna, druga bardzo blada. To chyba negatywny? pierwszy
      raz to robiłam . Temp. nadal niska, a nawet o kreske spadła. Bije się z myślami
      czy czekac, czy zaczać juz staranka. Nie chce marnować pływaków smilePoczekam
      chyba do jutra i zaczynamy. Ciesze się że się owu zbliza, oby tym razem wyszło.
      Bardzo bym chciała....mimo ze za miesiąc nad morze wyjeżdzamy, na 2 tygodnie i
      pewnie byłoby ciężko z początkiem ciąży.....ale juz tyle czekam.
      • eliza765 Re: Testujemy w czerwcu :) 09.06.07, 10:11
        cześć dziewczynysmile to nasz drugi cykl w poprzednim celowałam w owu ale nie
        wyszło teraz co drugi dzień męczę męża i zobaczymy.Dzisiaj jest mój 13dc i
        wykorzystujemy ten cykl na maxa i nie ukrywam że "wąż" jest wniebowzięty
        hihihii.Dzidziusia jeszcze nie mamy testuje ok 28 czerwca byłoby cudnie bo
        rozwiązanie wypadłoby bardzo blisko urodzin męża prezent miałabym z głowysmilesmile
        Temp teraz od 3 dni 36,4 jest dobrze oby tak dalej.To jest szczęśliwy post,tak
        coś czuję,więc do roboty mamuśki.
        • fruzia27 Re: Testujemy w czerwcu :) 09.06.07, 10:34
          No to oby Wam się udało! Ktoś u góry pytał co oznacza jedna kreska wyraźna,
          druga blada - wynik negatywny. Ja miałam właśnie 1 raz taki wynik, potem 3
          następne nic, a wg innych objawów owu była. Od wczoraj lekkie plamienie, więc z
          naszych staranek w tamtym cyklu nici sad. Powodzonka!!!
          • ol2 :(:( 10.06.07, 10:49
            u mnie również nic z tego!!! @ dzisiaj przyszła w nocy.
            Ale powiem Wam, że jakoś niespecjalnie się tym zmartwiłam.

Pozdrawiam Dorota
            • fruzia27 Re: :(:( 12.06.07, 12:11
              NO niestety ja też - tak jak myślałam od niedzieli mam @. Strasznie to może nie
              jestem rozczarowana, ale ciut tak wink
    • barcellona Re: Testujemy w czerwcu :) 10.06.07, 19:03
      Ja też się wpiszę, dziś 18dc, oficjalnie zakończony pierwszy cykl starań, planuje tezstować w przyszłą niedzielę, 25 dc. Cykle wahają mi się od 27 do 31 dni, więc może już cos wyjdzie smile Oby smile
      Trzymam kciuki za wszystkie testujące!

• pewna_taka Re: Testujemy w czerwcu :) 10.06.07, 19:52
      Czesc dziewczyny, oficjalnie rozpoczynamy starania - dziś 9 dc, wiec najblizszy
      tydzien bedzie pracowity smile
      Chcielibysmy chłopca, więc zastanawiam się czy starać sie dopiero po ovu - czy
      te kalkutacje mają jakiś sens? Szczerze mówić jestem trochę sceptycznie do
      takich wyliczanek nastawiona, a nie chciałabym zmarnowac cyklu.
      • tunia30 Re: Testujemy w czerwcu :) 10.06.07, 21:04
        My naszego synka zmajstrowaliśmy gdzieś między 14dc. a 19dc., przy cyklach
        28-dniowych. Ale ponoć są szanse pół na pół. Teraz marzyłaby nam się
        dziewczynka, więc zastoswaliśmy metodę ludową: mąż zabrał siekierę z piwnicy,
        która jest pod naszą sypialniąsmile)))) Testujemy koło 19 czerwca. Jeszcze tak długo...
        Pozdrawiam
        Tunia
        • punia666 Re: Testujemy w czerwcu :) 11.06.07, 11:54
          Ja też bym chciała dziewczynkę, testuję 27 i to jest dopiero długo smile
    • agacia1976 Re: Testujemy w czerwcu :) 11.06.07, 13:29
      Czesć dziewczynysmile co u Was? Ja mam dziś 13 dc, starania od wczoraj. Polecam
      conajmniej tydzien ''postu'',u nas dzięki temu ogromna ochota smile . A to ważne
      przeciez, co nie? Zastanawiaja mnie tylko testy owu. Zaczynam myslec że na
      darmo kasę wydałam. Pierwsze 2 testy miały blada kreske (oprucz kontrolnej
      wyraźnej), a wczorajszy test negatywny( jedna kreska). Może to przez piwo,
      które wcześniej piłam.....Zawiedziona nimi jestem. Mam nadzieje że dziś już
      będa 2 krechy i nasze starania teraz nie sa na darmo. Temp. od 8 dni taka sama,
      36.2. Czy ona podskoczy przed owu, w czasie, czy po??
      • kaczucha31 Re: Testujemy w czerwcu :) 12.06.07, 11:19
        Witam serdecznie. Ja też jestem podczas 3go cyklu starań wink. Jestem w 22dc. a
        testuję ok. 30.06.
        Co do testów owulacyjnych, to muszę powiedzieć, nie zawiodłam się. Mimo
        staranek, rób je nadal, zobaczysz, niedługo wyjdą 2 grube krechy. Też tak
        miałam, że na pierwszym lub nawet dwóch pierwszych była druga blada krecha, a w
        następnych dniach tylko jedna. Ale zawsze za czwartym bądź piątym razem test
        wyraźnie wskazał na zbliżającą się owulację. No a później trzeba się głowić nad
        tym, kiedy dokładnie ten pęcherzyk ma zamiar pęknąć wink. A potrafi jeszcze z
        półtorej doby jajeczka nie wypuszczać. Życzę powodzenia z całego serca!
        Ja mam cichą nadzieję, ze w tym cyklu się udało, bo piersi, jak nigdy, bolą na
        potęgę, są ciężkie i obrzmiałe. Ale wiadomo przecież, że kobieca psychika nie
        takie cuda potrafi wywołać. Myślmy dziewczyny pozytywnie! smile) Trzymam kciuki
        za nas wszystkie!
        Kaczucha
      • kaczucha31 Re: Testujemy w czerwcu :) 12.06.07, 11:26
        Aha, temka z reguły podskakuje zaraz po owulce. Przynajmniej tak jest u mnie.
        Więc, kiedy rano będziesz miała zdecydowanie wyższą (tzn. wyższą o ok.
        2kreseczki od Twojej normalnej z pierwszej fazy cyklu) to znaczy, że owulacja
        była poprzedniego dnia lub w nocy. Myślę, że w takiej sytuacji poranne
        przytulanie może okazać się owocne smile
      • fruzia27 Re: Testujemy w czerwcu :) 12.06.07, 12:14
        No ja właśnie też w tamtym cyklu robiłam testy i to od 12 dc i na 4 nic nie
        wyszło. Starania zaczęliśmy 14dc, mimo negatywnego testu, temperatura się
        podniosła i niby szanse były, ale się nie udało... My testować będziemy dopiero
        w lipcu, a starać się za ok. 10 dni, chcę tym razem spróbować wcześniej, bo
        skoro teraz się nie udało...
        Zobaczymy co będzie - fajnie, że nie jestem sama - starająca i testująca smile
      • karolina_x1 Re: Testujemy w czerwcu :) 14.06.07, 17:15
        Ja mam dziś 20 dc za bardzo się nie staraliśmy (niby chcemy już drugie, ale cały
        czas się boimy), bo tylko raz się kochaliśmy tak chyba koło owulacji, więc i tak
        mam nadzieję. Po owulacji nie chciałam się starać, bo chcemy dziewczynkę.

Mam już synka z sierpnia 2005. O synka staraliśmy się 3 miesiące i udało się po
        owulacji, więc może te metody planowania płci nie są do końca nieskuteczne.

Chciałabym żeby już nam się udało, ale nie chcę się za bardzo nastawiać.
    • agacia1976 Re: Testujemy w czerwcu :) 14.06.07, 11:43
      Czesć dziewczynysmile Zaden test owu mi nie pokazał 2 kresek , mimo to czułam że
      się coś dzieje, ból owu mam od 3 dni, sluz jak nigdy -taki obfity, więc
      działalismy codzienniesmiledziś robimy przerwę, niech sie pływaki zregenerują.
      Tempka mnie troche zaskoczyła, bo rosła po jednej kresce od 3 dni, wczoraj było
      juz prawie 36.4 ( najnizsza to 36.0) a dziś spadła do 36.2. Jestem
      zawiedziona , bo miała rosnąc przecież , a nie spadac. Teraz pozostaje czekanie
      do testowaniania. Pozdrawiam Was.
      • kaczucha31 Re: Testujemy w czerwcu :) 14.06.07, 13:18
        Agacia, a ilu dniowe masz cykle? Może Ty nadal jesteś przed owulacją? Tak mi
        się wydaję, bo temperatura nie wskazuje na to, że już po. A ten śluz to jaki? U
        mnie na przykład jeśli przezroczysty i ciągliwy,to znaczy że przed lub w
        trakcie jajeczkowania. Po fakcie natychmiast matowieje.
        • agacia1976 Re: Testujemy w czerwcu :) 14.06.07, 13:34
          Kaszuszko smile cykle miałam zawsze 28dniowe, ale gdy zaczeliśmy starania to @
          dostaje 2 dni wczesniej a raz to 4 dni później, więc trudno powiedzieć ilu
          dniowe cykle...Mam wielka nadzieje że jest już po owusmile 2 dni temu czułam ból
          owu i zalewało mnie śluzem, rozciągliwym, chyba przeźroczystym, nadal troszkę
          mami jajniki mnie bola trochę jak siadam, już 4 dzień to dziwne, zwykle 2 dni i
          koniec.Zwariowac można. Pozdrawiam
          • kaczucha31 Re: Testujemy w czerwcu :) 14.06.07, 14:11
            No to rzeczywiście na dwoje babka wróżyła. A może już Ci się udało wstrzelićsmile
            Swoją drogą, ciekawe, kiedy Ci temp. skoczy. Rozumiem, że to pierwszy cykl,
            kiedy mierzysz?
            Ja mam dużo prościej, bo już 3ci cykl monitoringu usg i cykle jak w zegarku,
            więc o swojej owulce wiem wszystko, łącznie z tym kiedy następuje z
            dokładnością niemal do godziny. Mam nadzieję, że to już ostatni miesiąc
            prześladowania tego biednego jaja wink
            Trzymam za Ciebie kciuki.
            • agacia1976 Re: Testujemy w czerwcu :) 14.06.07, 16:07
              Kaczuszkosmile to nasz 3 cykl starań. Mam już córkę 9letnią.Temp. mierze
              codziennie rano o 6.30smilespecjalnie budzik nastawiam, co za poświęcenie, nie?smile
              Super masz z tym monitoringiem, ja tez tak chce!!!!To gin. Ci to zlecił,
              prywatny? Ja jak przez wakacje nie zaciąże to ide robić badania hormonalne.Z
              córka był złoty strzał, jestem zawiedziona że nam nie wychodzi...Kiedy
              testujesz? ja 26.M asz bóle owu? Ile czasu?
              • kaczucha31 Re: Testujemy w czerwcu :) 14.06.07, 17:32
                Jej, fajnie, już taka odchowana córa! smile). My dopiero debiutujemy wink.
                Monitoring mam ze względu na inseminacje, bo starać się możemy jedynie tym
                sposobem. Wam napewno uda się bez tych wszystkich badań i nerwów. Lato, słonko,
                wakacje - sprzyjają. Będę testowała ok. 23go. więc prawie w tym samym czasie co
                Ty. Co do bólu owulacyjnego to mam, zazwyczaj 1 dzień porządnie łupie, a dwa
                kolejne pobolewa, choć czasem tego pobolewania nie ma.
                Pozdrawiam smile
    • nadave Re: Testujemy w czerwcu :) 14.06.07, 11:54
      Hej! ja tez bede testowac w czerwcu smile) Watpie w pozytywny wynik, pewnie i tak
      bede miala @. Staralismy sie od 9 dc z przerwa w 13 dniu.Wczoraj byl 14 dzien.A
      niestety moje Szczescie wyjechalo dzis i wraca dopiero w niedziele.Wiec nici z
      dalszych staran w tym cyklu.A moze...??Pozdrawiam!
    • agacia1976 Re: Testujemy w czerwcu :) 16.06.07, 16:06
      Cześc dziewczynysmile Co u Was? Ja jestem juz chyba po owu. Dzis mi podskoczyła
      tempka o 2 kreski...wreszcie, ale na wszelki wypadek nie przerywamy staranek.
      Mąż w tym cyklu jakiś zadowolonysmile A Wam jak idzie? To ja teraz będe się
      wsłuchiwała w swoje podbrzusze w czasie kiedy powinno byc zagnieżdzenie,
      pozdrawiam.
      • olina27 Re: Testujemy w czerwcu :) 16.06.07, 16:10
        Mnie dziś w nocy obudził okropny ból jajnika uncertain
        w pierwszej chwili pomyślałam - wyrostek!..ale to nie ta stona wink
        od rana czuje,że mam krok, tzn. nie boli ale jestem go świadoma wink
        dziś 20 dc, cykle 26 dniowe
      • loona81 Re: Testujemy w czerwcu :) 16.06.07, 16:47
        A kiedy powino byc zagniezdzenie? czy tydzien po zaplodnieniu moge juz cos
        odczuwac? Jestem w 21 dniu cyklu (przy 28 dniowych), a kochalismy sie 14 i 16
        dnia. Odczuwam kłucie w podbrzuszu ale moze to juz na okres? No nie mam pojecia
        ale juz bym bardzo chciala zeby sie udalo, najlepiej juz wiedziec o ciazy ale
        nie bede wariowac. Pozdrawiam
        • karolina_x1 do loona81 i nie tylko :) 17.06.07, 20:24
          Ja też kochałam się w 16 dniu cyklu przy cyklach 28 dniowych. Jestem obecnie w
          23dc i też jestem strasznie ciekawe czy się udało. Daj mi znać jak będzie u
          Ciebie - jestem ciekawa.

To już moja druga ciąża i oczywiście przy staraniach o pierwsze dziecko
          towarzyszyły mi te same emocje. Za każdym razem wydawało mi się, że coś czuję,
          robię się senna, piersi bolą lub podbrzusze a potem rozczarowanie i miesiączka.

Cykl w którym zaszłam w ciążę był normalny, nic mi nie dolegało i nie było
          żadnych oznak zbliżającej się ciąży.

Teraz też nie mam żadnych oznak a przynajmniej ich nie szukam, bo wtedy wydaje
          mi się, że chciałam mieć jakieś oznaki i stąd te wszystkie pobolewania.

Dziewczyny z objawami i bez objawów trzeba być dobrej myśli i czekać i powiem
          Wam, że to czekanie mimo, że takie niecierpliwe ma w sobie niepowtarzalny urok.

Cieszę się, że znów mogę odczuwać ten dreszczyk emocji a jednocześnie też już
          chciałabym wiedzieć czy jestem bo wariuje z niepewności smile smile
    • mama712 Re: Testujemy w czerwcu :) 16.06.07, 17:03
      Cześc ! Ja też czekam z mężem na efekt naszych starań. Ja testuje dopiero 28
      czerwca . W maju się nie udało , ale może teraz ????? Pozdrawiam wszystkie
      potencjalne mamuśki !
      • punia666 Re: Testujemy w czerwcu :) 16.06.07, 19:04
        Ja też testuję 28 smile
    • barcellona Testowałam 17.06.07, 19:56
      Oczywiście za wcześnie (25dc,) ale już wytrzymać nie mogłam. I oczywiście nic nie wyszło, z jednej strony przykro, ale z drugiej jak się okaże za kilka dni, że jednak się udało to będę mile zaskoczona. Temperature mam ciągle podwyższoną do 37 stopni, więc może jakaś szansa jest smile
      • loona81 Re: Testowałam 17.06.07, 21:10
        Ja tez nie chyba nie wytrzymam, ciagle mnie boli brzuch mysle ze cos tam sie
        dzieje, dopiero 22 dc. Nakreciłam sie bardzo nie mysle o niczym innym. Chyba
        musze przystopowac bo zwariuje na tym punkcie.
    • konwalia25 Re: Testujemy w czerwcu :) 18.06.07, 06:35
      Cześć. W sobotę miałam dostać @, więc z samego rana testowałam. Wyszła jedna
      kreska sad.Brzuch przestał mnie boleć i przeszły mi właściwie wszystkie objawy @,
      może tylko trochę piersi mnie bolą. Jak nic sie nie zmieni to jutro rano testuje
      drugi raz.
      Pozdrawiam
      • loona81 Re: Testujemy w czerwcu :) 18.06.07, 08:12
        A ja czekam i czekam, zarazem przyzwyczajam sie do mysli ze sie nie udalo bo
        rozczarowanie nie bedzie takie bolesne. Moze gdybym zrobila test wczesniej i
        wiedziala to przestalabym sie zastanawiac czy sie udalo czy nie smile. a tak to
        jeszcze 5 dni czekania.Musze pisac prace a te nasze staranka zamieszaly mi w
        glowie zupelnie.
        • chillianna Re: Testujemy w czerwcu :) 18.06.07, 08:54
          Witajcie. Ja też testuję, ale pod koniec czerwca. To była nasza czwarta próba,
          mam nadzieję, że ostatnia smile)
          Staram się nie ekscytować za bardzo, bo później będzie większe rozczarowanie sad
          Z pierwszym dzieckiem to było raz ciach i dzidzia była, teraz widzę, jakie
          mialam szczęście.
          Trzymam kciuki za wszystkie mamuśki.
          • tunia30 Re: Testujemy w czerwcu :) 18.06.07, 12:57
            No właśnie u nas też pierwsze dziecko za pierwszym podejściem, a tu pierwszy
            cykl sarań i @ przyszła cztery dni wcześniej. Nawet testu nie zdążyłam kupićsad
            Ale Wam życzę, żeby się udało
            Tunia
    • agacia1976 Re: Testujemy w czerwcu :) 18.06.07, 16:54
      Cześc dziewczynysmile Obecnie jestem w 20 dc.Od 3 dni tempka podwyzszona więc owu
      raczej byłosmileDo testowania jeszcze tydzien, juz nie moge się doczekaćsmile Kilka
      razy w ciągu dnia czuje takie ''cmienie'' w podbrzuszu. Za trzy tygodnie
      wyjezdzam nad morze, więc sobie tłumacze , że jak nie zaciaże to nic, bede
      przynajmniej mogła do woli sie kapać , opalać, pic piwo i korzystać do woli ze
      wszystkich uciech smileDlatego mam nadzieję że w tym cyklu nie będzie tak zal ,
      gdy sie @ pojawi. A co u Was? jakies objawy macie?
      • zapomniana1978 Re: Testujemy w czerwcu :) 18.06.07, 17:29
        Ja żadnych obajwów nie mam, nawet na okres! Ja w poprzednim cyklu były mdłości,
        wstręt do kawy i brązowe plamienie, to chociaż miałam jakąś nadzieję, a teraz?
        Nawet mnie piersi nie bolą, chociaż zawsze o tej porze (20 dc, przy 25 dniowych
        cyklach) miałam okropne bóle piersi... Pewnie to przez stres i cykl był
        bezowulacyjny.
        • karolina_x1 Re: Testujemy w czerwcu :) 18.06.07, 17:40
          Ja dziś mam 24dc (ostatnio cykl miałam 26 dniowy, ale średnia z ostatnich
          miesięcy to 28 dni). Też nie mam żadnych objawów, ani na miesiączkę ani na
          dzidzię, ale jestem ciekawa.
          Przez to forum to się nakręcam, ale miło jest popisać z osobami, które
          przeżywają to samo i tak samosmile

Życzę wszystkim powodzenia.
          Przy pierwszej dzidzi udało nam się za 3 razem, ale po pierwszym mieliśmy 2
          miesięczną przerwę, więc jakby za 2.

Teraz to jest nasz pierwszy cykl starań.
        • agacia1976 Re: Testujemy w czerwcu :) 18.06.07, 17:54
          Tez tak miałam jak Ty. Zwykle obiawy @, a w poprzednim cyklu nic, zero objawów,
          juz się cieszyłam że to znak, bo jest inaczej...okazało się że owu się mocno
          przesuneła, @ tez.
          • zapomniana1978 Re: Testujemy w czerwcu :) 18.06.07, 18:01
            Owu się raczej nie przesunęła, bo śluz płodny był wtedy, kiedy być powinien, ale
            mogło to być też zafałszowane baaardzo częstmi starankami <zawstydzona>. Jedyne
            wytłumaczenie, to brak owulacji, ale wtedy skąd ten śluz?? A tak sobie
            obiecywałam, że się nie będę nakręcać! Ale nie potrafię, tym bardziej, że mam
            przeczucie, że jestem w ciąży!
            • agacia1976 Re: Testujemy w czerwcu :) 18.06.07, 18:28
              A ja Ci się wcale nie dziwiesmileJak tu się nie nakrecać, ja tez ciagle o tym
              myslę, i tylko zaglądam tu.....I wiem że najlepiej o tym nie myslec, prędzej
              wyjdzie, ale to się tak przeież nie da. Jestem pewna że takich ''nakreconych''
              jest tu masa. Pozdrawiam Was dziewczynkismile A mierzysz tempkę?. Bardzo Ci to
              polecam. Ja dopiero w tym cyklu zaczełam mierzyć bardzo skrupulatnie i dzięki
              temu wiedziałam kiedy jestem po owu. Mam tez taki mega bol owu przez pare
              godzin, to chyba uwolnienie jajeczka, ale 100% nie wiem. Jedno jest pewne, W
              tym cyklu pierwszy raz miałam taki extra sluz ,od razu wiedziałam że to to. A
              ten mega ból miałam dwa dni po sluzie. Teraz czekam smile Testuje 26.
              • eliza765 Re: Testujemy w czerwcu :) 18.06.07, 18:55
                cześćsmiledzisiaj 22dc(cykle 31)i co?zero bóli,cycki nie bolą,staram sobie wmawiać
                że to że kawa mi nie smakuje to fakt nie zjedzenia sniadania,brzuch pobolewa
                ale mam tak zawsze..ehhh....ja się staram a moja siostra zaszła hoiihiihhii
                pozytyw to to ze BĘDĘ ORYGINALNA CIOCIĄ!! nie taka podrabianąsmile
                Temp sama nie wiem wykres wygląda jak elektrokardiogram i nic z tego nie
                rozumiem skacze,spada,skacze...a myślałam ze sobie poradzę chyba mam doła i
                jeszcze do tego mąż wyjechał do włoch a przydałby się buuuu.....Ale jak
                wspomniałam na początku postu,jest szczęśliwy,siorka będzie maiła
                bajbusasmilesmilesmilesmile!!!!!!!!!!!!!!!!walczyła 15mcy należało jej się!!Wygadałam sie i
                już mi lepiej.Buziaki i trzymam za wszystkie i każdą z osobna kciuki
              • zapomniana1978 Re: Testujemy w czerwcu :) 18.06.07, 18:59
                Nie mierzę tempy... Obiecałam sobie, że jak się teraz nie uda i na początku
                lipca też nie (czyli 3 cykle bez efektu) to kupię testy owulacyjne, będę mierzyć
                temę itp. Póki co... może się udało.

Ja wiem, że się wszystkie nakręcamy, ale tak nie można... Jak się 3 tyg. temu
                nie udało, to miałam zostawić to forum, ale bywam nawet jeszcze częściej. Jedyny
                plus to to, że nie wyszukuję sobie objawów, pewnie dlatego nawet tych na okres
                nie ma wink

Na dodatek boję się, że będę chora, mam dziś spierzchnięte usta, bardzo boli
                mnie głowa i mam stan podgorączkowy uncertain Czekam tylko jak mnie coś rozłoży, a
                wtedy to z ciąży na 100% nici sad Tylko skąd to przeczucie? Ok, już nie marudzę smile
    • kaczucha31 Re: Testujemy w czerwcu :) 20.06.07, 19:10
      Widac, ze wiekszosc z nas bedzie testowala w okolicach 25.06, oj bedzie sie
      dzialo smile Oby tylko dobrze. Wyczekuje pomyslnych wiesci i masy fluidkow wink
      Powodzenia dziewczyny!
      • barcellona Kolejne testowanko 22.06.07, 09:44
        No i po kolejnym testowanku, tym razem 29 dc i badusienka, ledwo widiczna druga
        kreska.
        Jeszcze sie nie nastawiam, bete zrobie w poiedzialek o ile @ nie przyjdzie.
        Pozdrawiam i meldujcie jakie rezultaty smile
        • lenka30a Re: Kolejne testowanko 22.06.07, 10:07
          witajcie
          my też staramy się o bobasa, mam już córkę (09.2005)
          to moj drugi cykl, dziś 22 dc, test mam zamiar zrobić jutro, albo poczekam do
          poniedziałku
          chciałabym bardzo zajśćsmile
          • kaczucha31 Re: Kolejne testowanko 22.06.07, 11:29
            Czesc Lenka, ja tez mam zamiar jutro testowac, ale czuje ze @ mnie ubiegnie sad.
            Ale Tobie zycze udanego testowania (23dc to chyba ciut wczesnie, nie? smile
            rozumiem niecierpliwosc, ale czasem chyba lepiej za wczesnie nie wiedziec)
            Pozdrowienia.
            • lenka30a Re: Kolejne testowanko 22.06.07, 12:15
              Mam 26 dniowe cykle
              w pierwszej ciąży miałam dwie kreski trzy dni przed terminem @
              smile
              • kaczucha31 Re: Kolejne testowanko 22.06.07, 12:24
                szczesciara smile))) no to czekam na dobre wiesci. Ja mam 32-33 cykle, oj jest
                tego czekania strasznie duzo - cale 3 tyg.! bo owulke mam stosunkowo wczesnie.
    • nadave Re: Testujemy w czerwcu :) 22.06.07, 12:34
      Ja testuje ok 30 czerwca, czyli jeszcze kilka dni zostalo. Jakos zleci, czyz
      nie??!!
    • sagia78 Re: Testujemy w czerwcu :) 22.06.07, 13:07
      Witam!
      Mi sie niestety nie udalo w tym miesiacu. obudzil mnie dzis potworny bol
      brzucha. no wiec jak co miesiac 2tabletki i po godz moglam sie zbierac do
      pracy. a 2 dni temu z trzesacymi rekoma kupowalam swoj pierwszy test ciazowy.no
      coz...pozostaje miec nadzieje w lipcu. trzymam kciuki za pozostale czerwcowki
      • kaczucha31 Re: Testujemy w czerwcu :) 22.06.07, 13:42
        przykro, oj przykro sad ... u mnie też lipa. Również trzymam kciuki za pozostałe!
        • olina27 Re: Testujemy w czerwcu :) 22.06.07, 14:23
          a nam się chyba udałosmile))))
          test robiony w środę(24dc- ostatni cykl 26 dniowy)pokazał bladziutką kreskę, to
          samo było wczoraj. Zrobie jeszcze test jutro wink
          • kaczucha31 Re: Testujemy w czerwcu :) 22.06.07, 14:38
            mmmmmmm smile))) NO TO GRATULACJE!!! smile Miło przeczytać, bardzo miło.
            Ech, może i nam się wkońcu uda.
          • nadave Olina!! 22.06.07, 22:39
            Najszczersze gratulacje!!!! smile))))))))))))))
    • sagia78 Re: Testujemy w czerwcu :) 22.06.07, 16:41
      Gratuluje Olina27! Co zamierzasz kupic w prezencie dla przyszlego tatusia? Z
      reszta sama wiadomosc tez jest super smile
      Kaczuszko mi tez przykro ze Tobie sie nie udalo ale moze bedziesz miala
      szczescie za 4m razem tak jak Olina27. Za lipcowki tez juz trzymam kciuki!
      • grochalcia tu lipcówki, dziekujemy))) 22.06.07, 16:55
        dziekuje za kciuki w imieniu wszystkich lipcówek))))

zafasolkowanym gratuluje!!!!

moze i nam sie w koncu uda??lipiec, sloneczko, lato...wszystko sprzyja....
      • agacia1976 Re: Testujemy w czerwcu :) 22.06.07, 17:14
        Cześć dziewczynki.Sagia i Kaczuszka.....szkoda, trzymajcie się dzielnie. Ja juz
        3 cykl to przerabiam, więc wiem co czujecie. Jestem w 24 dc , testuje we
        wtorek, w srode spodziewana @. Denerwuje się bardzo, mam przeczucie że nic z
        tego i tym razem, juz mi przykro. Boję się że mnie @ zaskoczy zanim zrobię
        test.Po owu miałam tyle objawówsmile a teraz jakby wszystko ustało. Ok tydzień po
        owu , spadła mi mocno tempka na 1 dzień, potem znowu podskoczyła , to moja
        nadzieja że może...zagnieżdzeniesmile@ nie przychodz!!!
        • kaczucha31 Re: Testujemy w czerwcu :) 22.06.07, 17:46
          Będzie dobrze, zobaczysz, wkońcu komuś musi się udać, nie wink). Trzymam
          kciukasy mocno.
          U nas następne staranko dopiero w sierpniu, niedługo wyjeżdżam odetchnąć i
          będzie jeden cykl odpoczynku od tych zastrzyków, codziennego podglądania jaja i
          czekania. Wcześniej jednak będę tu zaglądać i czekać na wspaniałe wieści od
          Was smile
          • chillianna Re: Testujemy w czerwcu :) 22.06.07, 19:55
            Termin miesiączki 31, ach za długie mam te cykle smile)

Troszkę drażnią mnie zapachy, ale testu nie robię. Ostatnio zrobiłam trzy dni
            przed @ i wykazał ciążę. Poźniej okazało się, że było samoistne poronieniesad(

Z strachu to chyba nie zrobię testu 31, a zaczekam kilka dni.

Trzymam kciuki za fasolki i czekam na 25, bo widać, ze dużo z Was się dowie jak
            starania smile
            • olina27 Re: Testujemy w czerwcu :) 23.06.07, 06:26
              Dziś powtórzyłam test i wyszła od razu bardzo wyraźna kreska, więc będę miała w
              domy kolejne marcowe dzieciątko. Trzymam z całej siły kciuki za wszystkie
              testujące!!!!! U mnie w tym cyklu nie było specjalnych objawów ( więcej ich
              miałam jak nie udało się zaskoczyć)boli mnie tylko krzyż i krok.
              • agacia1976 Re: Testujemy w czerwcu :) 23.06.07, 09:26
                Olinka gratulacje!!!!!!!!!smile ZYCZE ZDRÓWKA DLA CIEBIE I FASOLKIsmile A ja mam dzis
                okropne wyzuty sumienia. We wtorek testuje, a wczoraj miałam gosci i sie upiłam
                piwem, nie mocno , ale jednak. Maz na mnie zły, a mi i tak się wydaje że nie
                zaciazyłam tym razem, bo nie czuje się jakoś specjalnie ciazowo.Mimo to mnie
                sumienie gryzie, powiedzcie mi ,że nawet jak się uda to nic fasolce nie będzie,
                o ja wyrodna matka!!!!!
                • olina27 Re: Testujemy w czerwcu :) 23.06.07, 17:52
                  Agacia nie Ty pierwsza zaimprecowałaś smile
                  Znam kobiety, które piły większe procenty a były w ciąży nie wiedząc o tym (
                  połowa z nich piła z żalu, że się nie udało wink)i teraz mają całkiem zdrowe
                  dzieci!!!! Więc nie stresuj się!!!TRZYMAM KCIUKI!!!
              • labeg Re: Testujemy w czerwcu :) 23.06.07, 19:42
                cześć Olinasmile dzis w Dniu Ojca tez powiedziałam mojemu partnerowi, że jest
                tatusiem smile
                • karolina_x1 Re: Testujemy w czerwcu :) 23.06.07, 20:24
                  Testuję w poniedziałek rano. Strasznie się niecierpliwie. Jutro najpóźniej
                  powinnam dostać @, jak nie dostanę to w poniedziałek rano robię test.
                  Strasznie jestem ciekawa co będzie. Kilka dni temu czułam, że może jestem w
                  ciąży, ale wczoraj bolało mnie całe ciało jak na miesiączkę, więc już mi się w
                  głowie pomieszało i sama nie wiem.

Mam biały, gęsty śluz, ciekawe czy to na miesiączkę czy na ciążę?
                  Jak u Was?
                • karolina_x1 Re: Testujemy w czerwcu :) 23.06.07, 20:30
                  Gratuluję wszystkim zaciążonym!!!

Ja z jednej strony bardzo chcę a z drugiej bardzo się boję (to będzie nasz drugi
                  dzidziuś i jestem pełna obaw jak to się nam będzie układać w powiększonej rodzince).
                  Z jednej strony czekam na @ a z drugiej na ciążę. Śmieszna jestem co?
                  Jak się teraz nie uda, to boję się, że przestaniemy się starać a z drugiej
                  strony wiem że ten temat prędzej czy później znów powróci, bo my już tak z mężem
                  mamy.

O synka też się staraliśmy z przerwami - raz już chcieliśmy a kolejnego miesiąca
                  odkładaliśmy to na później. Udało się po 5 m-cach w tym staraliśmy się tylko 3
                  m-ce, bo dwa minęły na wahaniach smile

Jak by się okazało, że jestem w ciąży, to bym się cieszyła, że ta trudna decyzja
                  już za nami.

Czekam więc do poniedziałku.

Życzę Wam dziewczyny powodzenia i mam nadzieję, że nie macie takich rozterek jak ja.
                • olina27 Re: Testujemy w czerwcu :) 23.06.07, 21:37
                  labeg serdecznie gratuluję!!
                  wychodzi Ci luty czy marzec??

Karolina ja też mam biały gęsty śluz, to on mnie trzymał w nadzieji, no i
                  szyjka winki w 20dc w nocy obudził mnie okropny ból jajnika, teraz już wiem, że
                  to fasolka się zagnieżdzaławink
                  w jaki wieku jest twoje dziecko??
                  • labeg Re: Testujemy w czerwcu :) 23.06.07, 22:42
                    luty, sam początek smile Jak sie uda to trafię w urodziny mojego ojca, znaczy
                    dziadkasmile)) W poniedziałek idę walczyć o dostęp do lekarza na potwierdzenie. Mój
                    połówek chodzi dziś zakręcony : albo sie tuli do mnie, całuje albo mówi "ale to
                    na pewno?" smile))))
                    Dziewczyny u mnie też śluz gęsty i biały. No i brodawki wrażliwe jak nigdy! Boże
                    mam nadzieje, że lekarz potwierdzi - od spodziewanej miesiączki mija dziś 15.
                    dzień.
    • zapomniana1978 Re: Testujemy w czerwcu :) 24.06.07, 10:11
      Testowałam wczoraj, ale wynik negatywny... Dziś powinnam dostać okres, w sumie
      już od wczoraj boli mnie tak, jakby mniał mnie lada moment dopaść, ale póki co
      nie ma go jeszcze. Wiem, że się znowu niepotrzebnie wkręcam, ale cały czas bolą
      mnie piersi, a zazwyczaj tuż przed okresem przestawały. Czekam do jutra rana,
      jak @ nie przyjdzie, to robię czuły test strumieniowy.

Ten ból brzucha tak mnie zmylił sad
      • karolina_x1 Re: Testujemy w czerwcu :) 24.06.07, 14:01
        Mój synuś jest z 26 sierpnia 2005, więc gdyby się udało to będzie 2 lata i 6
        miesięcy różnicy. Gratuluję Ci dwóch kreseczek!!!

Dziś nadal bez miesiączki 29dc - jutro testuję (cykle miałam 26 - 29 dniowe).
        Mam mieszane uczucia i ogromną ciekawość.
        • agacia1976 Re: Testujemy w czerwcu :) 25.06.07, 07:15
          Cześć dziewczynki. Ale jestem przybita, chyba znowu nic z tegosadJutro miałam
          testować ale rezygnuje, nie kupuje testu, raczej nie ma po co. Mierze bardzo
          dokładnie tempki i mi spada. Wczoraj o jedna kreske i dziś o kolejną. Zresztą
          czuję że się @ zbliża.Mam wrażenie że się nigdy nie uda. Tak mi przykro.
          • kaczucha31 Re: Testujemy w czerwcu :) 25.06.07, 09:27
            Agacia, nie wolno tak myslec, no cos ty! Zobaczysz bedzie dobrze smile Nawet
            jesli @ przyjdzie teraz, to przeciez nie koniec swiata i wcale,ale to wcale nie
            znaczy, ze jest cos zle. Po prostu, nie jest to taka latwa robota, jak sie
            powszechnie wydaje, szczegolnie, kiedy nam zalezy. Nie martw sie smile) uda sie
            uda, jak nie w czerwcu to w lipcu. Uszy do gory! smile
            Ja niedlugo jade na urlop wiec jeden cykl przepada... a byc moze 2, choc licze
            ze w sierpniu uda sie cos zmajstrowac na naturalnym cyklu. W kazdym razie,
            kiedy wroce z wakacji pewnie bedziecie wszystkie posiadaczkami zafasolkowanych
            brzuszkow wink
            • karolina_x1 Re: Testujemy w czerwcu :) 25.06.07, 09:40
              U mnie tez nici. Robiłam rano test i wyszła jedna kreseczka. Trochę się
              rozczarowałam, ale się z tym liczyłam, za to mąż był w szoku, że nie wyszły dwie
              - bardziej chyba był rozczarowany ode mnie (nie widać było wcześniej po nim, że
              mu tak zależy).
              Miesiączki też nie mam, ale to dopiero jeden dzień po terminie, więc pewnie się
              spóźnia.
              Z drugiej strony czy mogło mi wyjść, że nie jestem a jednak jestem (od roku
              miesiączka mi się nie spóźniała aż do dziś)???
              Dziwne te ciało kobiece smile

Życzę pozostałym testującym powodzenia a tymczasem idę robić kaszkę pierworodnemu smile
              • punia666 Re: Testujemy w czerwcu :) 25.06.07, 09:48
                Ja przeżyłam dziś takie samo rozczarowanie. Test robiony 27 dc(cykle 27-28
                dniowe, choć ostatni byl 30-dniowy). SKoczyła mi dziś temperatura o 1 kreseczę i
                pomyślałam, że test na pewno wyjdzie. Niestety ani cienia kreseczki. Pocieszam
                się, że to przez ilość płynów, które wczoraj wieczorem wypiłam.
                • karolina_x1 Re: Testujemy w czerwcu :) 25.06.07, 09:58
                  Punia może nam jednak jeszcze wyjdzie.
                  Cień nadziei chyba jeszcze nam się należy sad w końcu @ jeszcze nie nadeszła.
                  • punia666 Re: Testujemy w czerwcu :) 25.06.07, 10:32
                    Pewnie, że się należy. Ja zaraz do apteki po drugi test idę smile i jutro testuję
                    od nowa.
            • agacia1976 Re: Testujemy w czerwcu :) 25.06.07, 13:52
              Kaczuszko dziękuje Ci bardzo za słowa otuchy. Teraz juz mi lepiej, wręcz mnie
              kusi, kupić ten test czy nie.Ciekawa jestem czy to możliwe żeby tempka spadała
              a jednak się udało.Ja wyjeżdzamza za dwa tygodnie, bedziemy się starac
              oczywiscie, jak w 4 cyklu nie wyjdzie bede szukać jakiegoś lekarza żeby
              przebadac hormony, bo mam trochę problemów z tarczyca. Chociaz jak tsh badam co
              jakis czas to jest ok.Trzymaj się Kaczuszko i wypoczywajsmile
    • emfj Re: Testujemy w czerwcu :) 25.06.07, 11:19
      Ja już nawet testu nie musiałam robić sad No nic będziemy próbować dalej smile)
      • lenka30a Re: Testujemy w czerwcu :) 25.06.07, 11:23
        ja zrobiłam test w sobotę i niestety negatywny, ale @ jeszcze nie ma, jutro
        albo pojutrze się okażesmile
      • nadave Re: Testujemy w czerwcu :) 25.06.07, 11:26
        Boje sie, ze @ nas ubiegnie i tez nie trzeba bedzie testu robic.W sumie to
        nawet nie kupilismy testu, bo jakos brak przeczucia.Trzymajcie sie dzielnie
        drogie Kobitki!Ja zmykam do pracy smile)
    • zapomniana1978 Nadal się łudzę... 25.06.07, 19:05
      A ja nadal się łudzę. @ miał być wczoraj, a nadal nie ma. Dzisiejszy test (taki
      zwykły od 25, nie jakiś czuły) dziś wyszedł negatywnie. Ale w sumie z
      nie-porannego moczu, więc może to ma znaczenie, tym bardziej, że częściej biegam
      do WC. Poza tym ten test był jakiś dziwny, niby wynik miał być po 3 minutach,
      ale on po tym czasie nadal był cały dość mocno różowy, więc... Sama nie wiem! Do
      tego miewam mdłości, piersi mnie bolą i jestem chyba wrażliwsza na zapachy (ale
      to mogę sobie akurat wmawiać). Czekam. Wczoraj i w sobotę brzuch mnie bolał jak
      na @, a dziś już nie, tylko jajnik zakuje od czasu do czasu. No nic, póki nie
      będzie @ będę żyć nadzieją. Wczoraj o niczym innym nie myślałam, dziś już
      wrzuciłam na luz. U mnie to naparwdę bardzo niezwykłe, że mi się okres spóźnia,
      zawsze jak w zegarku...
      • loona81 Re: Nadal się łudzę... 25.06.07, 20:08
        Ja tez juz jestem w lipcowych staraniach, zawsze mam 28 dni raz bylo 29 a od
        tego wkrecania mialam 30dniowy cykl i negatywny test. Walczymy dalej, zycie
        przed nami a moze nawet trafią sie potem blizniaki to bedzie podwojne
        szczescie wink.
        • zapomniana1978 Re: Nadal się łudzę... 25.06.07, 21:36
          Póki @ nie przyjdzie, ja nie tracę nadziei! Przecież testy mogą wychodzić
          negatywne, nawet jak sie jest w ciąży. Ważniejsze jest to, że mam, np. biały
          gęsty śluz w dużej ilości.
          Jutro rano zrobię czuły test smile)) Bo wydaje mi się, że @ nie przyjdzie!
          • karolina_x1 i ja Nadal się łudzę... 25.06.07, 23:22
            Zapomniana napisz jutro jak wyszedł czulszy test i Ty Punia też.
            Jestem w podobnej sytuacji. Jeden dzień po terminie @ i poranny test negatywny
            (też ten od 25). Szkoda, że nie pamiętam kiedy testowałam przy pierwszej ciąży.
            Drugą kreseczkę miałam bladziutką, ale była, tylko nie wiem ile to było dni po
            @. Pamiętam tylko, że kolejny test robiłam po tygodniu i już była mocno różowa.

Póki nie ma @ też mam nadzieję.

Muszę kupić ten czulszy test. Dziewczyny napiszcie koniecznie jak Wam jutro pójdzie.
            • zapomniana1978 :((( 26.06.07, 09:48
              Test bobo strumieniowy od 10 wyszedł mi negatywny. Przestałam już wierzyć, że
              się udało, ale okres nadal nie przychodzi. Powiedźcie mi, czy jest jeszcze
              szansa, że testy w moim przypadku zawodzą? Od rana nic ni robię, tylko płaczę...
              • karolina_x1 Re: :((( 26.06.07, 09:58
                Poczekaj jeszcze kilka dni i znów zrób test, jak miesiączka nie przyjdzie.
                Podobno niektórym testy wychodzą po tygodniu lub dwóch po terminie oczekiwanej
                miesiączki.
                Bądź dobrej myśli, przecież @ nie przyszła.

Jestem w tej samej sytuacji. Zrobię test strumieniowy za 2-3 dni a teraz cieszę
                się, że @ nie przychodzi.

Pisz jak u Ciebie. Trzymam kciuki.
                • zapomniana1978 Re: :((( 26.06.07, 14:31
                  Bardzo Ci dziękuję, za słowa otuchy, ale szczerze mówiąc to ja już wolę @, niż
                  tę niepewność! Im wcześniej przyjdzie, tym wcześniej będziemy mogli się starać
                  znowu... Rano byłam załamana, teraz już nieco mi raźniej na duchu, ale... jak
                  sobie przypomnę te poranne rozczarowanie... Powtarzam sobie, żeby już się nie
                  łudzić, że taki test nie mógł się pomylić, ale... same wiecie, jak to jest. Póki
                  @ nie ma, nadzieja nie umiera.

karolina_x1 napisała:

> Poczekaj jeszcze kilka dni i znów zrób test, jak miesiączka nie przyjdzie.
                  > Podobno niektórym testy wychodzą po tygodniu lub dwóch po terminie oczekiwanej
                  > miesiączki.
                  > Bądź dobrej myśli, przecież @ nie przyszła.
                  >
                  > Jestem w tej samej sytuacji. Zrobię test strumieniowy za 2-3 dni a teraz cieszę
                  > się, że @ nie przychodzi.
                  >
                  > Pisz jak u Ciebie. Trzymam kciuki.
            • punia666 Re: i ja Nadal się łudzę... 26.06.07, 09:58
              No ja wczoraj negatywny, dziś spadek temperatury o 3,5 kreski - 28 dc. Nie chcę
              się już łudzić. Chcę @ i nowych starań.
              • agacia1976 ...i ja odpadam 26.06.07, 10:21
                Cześć dziewczynki. Tempka poleciała na łeb na szyje, zdazyłam zrobić test i
                znowu się roszczarowac jedną krechą ......i @ przylazła. Zapomniana nie płacz,
                przyjdzie lipiec, sierpień, wakacje!!! to sie wyluzujemy i się w końcu uda.To
                byl mój 3 cykl starań, czułam ból owu, był sluz, częste starania. Dziewczyny ja
                już nie czekam, pogadałam troche z taka Wiosenką (polecam) z NPR i przekonałam
                się że nie ma co czekać, ide do gina. Chcę mieć monitorowany cykl , zeby
                wiedzieć co i jak. Mierzyłam dokładnie tempki w tym cyklu i Wiosenka dostrzegła
                ze mam niskie tempki w drugiej fazie, może to byc za niski prl czy jakoś
                tak .Może wystarczy pobrac jakieś tabletki i zajdę, a to czekanie z miesiąca na
                miesiąc to mnie wykańcza nerwowo.Wyjeżdzam za 2 tygodnie nad morze to się tam
                zamierzam porządnie zrelaksowac i odstresować ( a miełam byc juz 3,5 miesiąca w
                ciąży tam i rybki jeśćsad To chociaż piwka sobie nie będę żałować.Trzymajcie się
                kochane, pewnie się podepne pod watek lipcpwy.
                • grochalcia Re: ...i ja odpadam 26.06.07, 14:34
                  agacia, podpinaj sie pod lipcowy, zapraszamy)))))
                • kaczucha31 Re: ...i ja odpadam 26.06.07, 15:09
                  Przykro mi, że Ci się nie udało w tym cyklu.. Mocno trzymałam kciuki. Ale
                  wierzę, że będzie ok. smile Rzeczywiście, Wiosenka ma rację, jeśli nie zaciążysz
                  nad morzem, porób badania, cholera wie... Lepiej wiedzieć, że wszystko jest
                  dobrze, albo ewentualnie coś skorygować, niż się zastanawiać, że coś może nie
                  tak i stresować dodatkowo.
                  Jej, ja też planowałam wakacje na Mazurach już z malutkim brzuszkiem, a tu
                  guzik, nie brzuszek. Za to poszaleję zdrowo na rowerze i w wodzie, nie będę się
                  wcale oszczędzać tylko wyginać ciało do granic możliwości, bo potem, nie ma
                  siły, musi wreszcie przyjść dzieciaczek i trzeba się będzie ceregielić ze sobą.
                  Wypoczywaj Agacia i starajcie się radośnie smile wierzę w powodzenie. Miłego
                  urlopu życzę! smile
                  • joko5 JESTEM W CIĄŻY 26.06.07, 15:15
                    21-06 i 23-06 robiłam test strumieniowy obydwa wyszły negatywnie. 25-06
                    zrobiłam test (taki z dzidziusiem) i pokazała się bladziutka, ale jednak druga
                    kreska. HURA!!!!!!!!!!!!!! Praktycznie pierwszy cykl starań.
                    • zapomniana1978 Re: 26.06.07, 15:18
                      Moje szczere gratulecje smile A w którym dniu po spodziewanej miesiączce test
                      wyszedł Ci pozytywnie?
                      • joko5 Re: 26.06.07, 15:36
                        Okres powinnam dostać 23-24.06
                        • kaczucha31 Re: 26.06.07, 20:12
                          Joko5 - Serdeczne gratulacje!!! smile))))))))
                          Ale musisz być szczęśliwa, co? smile Spokojnej ciąży życzę i zdrowego, pięknego,
                          wspaniałego bobasa smile
                  • agacia1976 Re: ...i ja odpadam 26.06.07, 15:23
                    Dzieki Kaczuszko!!!! chodz do lipcowych Grocholcia zapraszasmilesmileMoze nad jej
                    wątkiem będzie nalot bocianów smile Ja od rana byłam przybita, ale jak czytam co
                    piszecie to od razu lepiej się na sercu robi. Myslę tak samo jak Ty o tych
                    wakacjach, przynajmniej piwa sobie załowac nie będe, słońca i zimnych kąpieli w
                    Bałtyku. Testowac będe tam, mam nadzieję ze wróce w ciąży, ale byłabym
                    szczęśliwasmile pozdrawiam
                    • kaczucha31 Re: ...i ja odpadam 26.06.07, 17:51
                      No właśnie, niczego nie będziemy sobie żałować smile)
                      Dziękuję za zaproszenie do lipcówek, z wielką radością bym dołączyła, ale
                      niestety nie będę w lipcu testować sad. Ten cykl idzie na marne, no może nie
                      zupełnie, wykorzystam go do celów badawczych wink. Ale do sierpniówek, po
                      powrocie, na pewno się dołączę.
                      Może i ja odwiedzę na kilka dni nasze zimne polskie morze. Nie widziałam go już
                      chyba z 10 lat. Tęskno.
                      Życzę Ci, kochana, żebyście wrócili w zwiększonym składzie!
    • lenka30a Re: Testujemy w czerwcu :) 27.06.07, 08:31
      do mnie dziś małpica przyszła, więc test z soboty się nie mylił, do zbaczenia w
      przyszłym m-cusmile
      • zapomniana1978 Re: Testujemy w czerwcu :) 27.06.07, 09:34
        Do mnie też przylazł okres... Ale w sumie się cieszę, bo chociaż wiem, że cykle
        wróciły do swojej "normalnej" długości, zawsze miałam co 28 dni, po krótkim
        epizodzie z tabletkami anty tamtego lata mi się skróciły do 25 dni. To czekanie
        na okres ze świadomością negatywnego testu było najgorsze. Teraz wrzucam na luz,
        wiem, że tylko tak się mówi, ale tak będzie! Zajmę się pracą, pójdę do lekarza,
        zrobię cytologię i wypytam o wszystkie nurtujące mnie sprawy, a jak przeczytam 7
        tom Harrego Pottera i okresu nie będzie, tzn. w okolicach 27 lipca to zatestuję.
        Dopiero po 30 dniach od tej miesiączki! Trzymajcie kciuki, żeby mi się udało i
        żebym wytrzymała w tym dzisiejszym nastawieniu!
        • bea1232 Re: Testujemy w czerwcu :) 27.06.07, 09:43
          Dziewczyny, zaczynam Wam zazdrościć ... okresu. U mnie 42dc - @ brak; beta
          wykonana wczoraj nie pozostawia złudzeń - w ciązy to ja napewno nie jestem. I
          teraz to dopiero stres, co się tam w środku porobiło. Po południu wybireram się
          do lekarza i mam nadzieję, że dzięki usg wszystko się wyjaśni. Oby to tylko nic
          poważnego nie było...
          • karolina_x1 Przyszła @ ale powitałam ją z wielką ulgą 27.06.07, 16:09
            Od rana źle się czułam. Bolały mnie jajniki i ogólnie tak dziwnie (to była
            zapowiedź @ - przyszła w południe). Do tego wszystkiego mam czerwony migdał i
            powiększone węzły chłonne, więc się ucieszyłam jak @ przyszła, bo mogę się
            spokojnie leczyć, bez obawy o dzidzię.

Z drugiej strony jak tak mnie dzisiaj wszystko bolało na @, nie mogłam przełykać
            śliny przez ten migdał, to przypomniał mi się cały poród, to cierpienie,
            zmęczenie po porodzie i wszystko co najgorsze jest przy oczekiwaniu na dzidzię i
            jakoś tak znów mi się starań odechciało.

Najchętniej poczekałabym jeszcze z parę lat, a z drugiej strony szkoda mi tak
            dużej różnicy między dziećmi. Oj czułam, że tak będzie, że znów będzie się
            ciężko zdecydować na kolejne próby.
            Sama nie wiem czemu tak mam. Chcę dziecka a zarazem boję się, że wypadnę z
            obiegu (myślę o pracy). Nie chcę, żeby Kacper był jedynakiem a z drugiej strony
            jest mi z tym dobrze, to już taki fajny, odchowany chłopczyk.
            Czy tylko ja tak mam?

Może dołączę do starań lipcowych o może wrócę do pracy.

Powodzenia dla wszystkich starających się, oby się tym razem Wam udało.
    • olenka_a agacia1976 28.06.07, 10:22

Ja mam tak samo. Odkąd zaczęliśmy myslec o dziecku, a zaczął się zbliżać termin
      pierwszej próby to zupełnie mi się wszystko porpzestawiało. Do tej pory okre
      miałam co 29 dni jak w zegarku. A teraz mam jakieś dziwne te cykle - 28-34 dni.
      Martwi mnie to...
      • olina27 Re: agacia1976 28.06.07, 10:34
        olenka u mnie było tak samo cykle zawsze 29 dniowe i jak zaczeliśmy się starać
        co miesiąc @ przychodziła wcześniej, zaczeliśmy się więc starać nie w
        prawdopodobne dni płodne tylko zaraz po @ do 16dc i udało się!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka