Dodaj do ulubionych

Właśnie ujrzałam dwie kreseczki...

13.06.07, 12:26
I jeszcze trzęsą mi się ręce z emocji. Co teraz? Dziś jest dzień spodziewanej
miesiączki, testować miałam jutro rano, ale nie wytrzymałam, bo coś
przeczuwałamsmile) Cieszę się i boje się...To moja druga ciąża, mam już
3,5-letniego synka, ale uwierzcie mi, jestem bardziej podniecona i niepewna
niż przy 1. ciąży. Co powinnam zrobić? Poczekać z tydzień, dwa i iść do
lekarza, czy może iść już??Wiem, że wszystkie robicie betę? Po co się ją bada?
Czuję jakieś delikatne bóle jakby przed miesiączką, może powinnam wziąć
no-spę? Ostatnio też miałam katar i przez 2 dni brałam cirrus, mam nadzieję
,że to nie zaszkodziło maleństwu...Ech, te nerwy!!!Cholera, ale zaskoczenie,
udało się nam w 1. cyklu, kochaliśmy się tylko 2 razy, to miała być rozgrzewka
przed staraniami wakacyjnymismile)
Obserwuj wątek
    • aishka2307 Gratulacje!!!:-) ja też 13.06.07, 12:39
      Cieszę się. U mnie wczoraj słabiutka, dzis już wyraźna druga kreska. Również
      2ga ciąża, mam już 11miesięczną Emilkę. Nam udało się w drugim cyklu starań i
      też jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa. Będę mamą lutową, tak jak chciałam.
      Ja jeszcze czekam z lekarzem, pójdę po 20tym, jak wrócę z urlopu to zrobie
      wszystkie badania i z całym kompletem pójdę do gina. Jak na razie to łykam
      tylko folik - to już od początku roku, jak zdecydowalismy z mężusiem, że wiosną
      staramy się o drugie.
      • donciaw Re: Gratulacje!!!:-) ja też 13.06.07, 12:44
        Hej, miło mi baardzo!! Jakie badania będziesz robić? Z moich obliczeń wynika,że
        u mnie to dopiero 2-gi tydzień ciąży, więc chyba nikomu poza mężem oczywiście
        nie powiem...Chyba z wizytą u lekarza też poczekam z 2 tyg. Nie wiem tylko jak
        to wytrzymam...Tak bardzo potrzebuję potwierdzenia,że wszystko jest ok...Folik
        też już biorę jakiś czas, moż powinnam łykać jakieś witaminy??
        • boni_76 Re: Gratulacje!!!:-) 13.06.07, 12:56
          Dla Was obu gratulacje. Strasznie zazdroszczę Wam tego szczęścia. Ja sie
          jeszcze nie zdecydowałam i im częściej o tym myślę, tym bardziej sie boję i mam
          coraz więcej wątpliwości i obaw.
          • donciaw Re: Gratulacje!!!:-) 13.06.07, 13:10
            Wiesz, to jest tak, że takiej wiadomości towarzyszą sprzeczne uczucia
            (przynajmniej u mnie). To wielka radość ale i tysiące obaw, a przede wszystkim
            czy wszystko sie dobrze skończy, tzn. urodzi się zdrowe dziecko obojętnie jakiej
            płci. Na tym najbardziej mi zależy i o to od dziś sie modlęsmile
            • boni_76 Re: Gratulacje!!!:-) 13.06.07, 13:14
              Życzę Ci tego z całego serca. Dbaj o siebie i maluszka.
              Ciepło pozdrawiam
              • aishka2307 donciaw 13.06.07, 13:22
                Ja będę robić ogólne badanie moczu, cukier, morfologia krwi, odczyn Wassermana,
                toksoplazmoza, grupa krwi - chociaż mam wyniki ze stycznia 2006, może bedzie to
                ważne, w końcu grupa krwi mi się nie zmieniłasmile. I USG oczywiście, dopochwowe
                chyba.
        • agapuli80 Re: do donciaw 13.06.07, 13:46
          A robiłaś Betę? Jaki masz wynik?
    • agapuli80 Re: A ja wczoraj odebrałam wynik BETY :) 13.06.07, 13:44
      20,1, dziś rano powtórzyłam badanie i zrobiłam morfologię. Jutro idę do
      lekarza, więc chcę mieć badania. Czy w tak wczesnym okresie mogę liczyć na usg?
      Bo badania gin. to chyba nie robią?
      • donciaw Re: A ja wczoraj odebrałam wynik BETY :) 13.06.07, 13:59
        Nie robiłam, tylko dziś w dniu spodziewanej@ zrobiłam zwykły test na mocz i to
        nie rano, ale w południe, bo coś mi nie dawało spokoju. Nie wiem właśnie czy
        powinnam jeszcze tą betę robic, czy poczekać z 2 tyg. i iść do gin. Bo wg moich
        obliczeń to jeszcze b. wcześnie-2 tydzień chyba...
      • artdesign84 agapuli80 13.06.07, 14:46
        Badnie gin to pewnie będziesz miała, takie snadartowe.USG to sie w 6tc. Możesz
        chcieć wcześniej, ale poco, jak nie będzie nic widać ..Więc poczekaj jeszcze
        jakieś 4tygodnie i śmigaj na USG smile
    • protka77 Chyba się udało! 15.06.07, 11:51
      Przed momentem zrobiłam dwa testy ciążowe. Na obu pojawiły się dwie kreski,
      chociaż ta druga bardzo bladziutka. Staramy się o drugie dziecko już dwa lata.
      Mam nadzieję, że to już z pewnością ciąża. Jeśli nie, to wpadnę chyba w
      bezdenną depresję.
      • donciaw Re: Chyba się udało! 15.06.07, 12:10
        Głowa do góry!! To pewnie ciąża, a w którym dniu cyklu jesteś?
        • protka77 Re: Chyba się udało! 15.06.07, 12:23
          To 31 dzień cyklu. Piersi mnie bolą tak , że w nocy nie mogłam spać.
          Stwierdziłam, że może się udało. Po dwóch latach starań... Po czterech latach
          od porodu martwej dzidzi. Na obu testach kreseczka druga jest bardzo blada, ale
          widoczna. Nie wiem, czy już mam się cieszyć. Z drugiej strony, jeśli to
          faktycznie ciąża, to będę niezwykle przewrażliwiona. Pragnę tego drugiego
          dziecka tak bardzo!!!!!!!!!!!!!!!!!!NI ezniosłabym, gdyby coś się stało i tym
          razem.
          • donciaw Re: Chyba się udało! 15.06.07, 15:28
            Witaj ponownie!! U mnie dziś 30 dc, więc jeśli jesteśmy w ciąży (a ja już
            wierzę, że na pewno tak) i nic się nie wydarzy (tfu tfu) to obie szczęśliwymi
            mamami zostaniemy w lutym 2008. Trzymaj się ciepło, myśl pozytywnie i będziemy w
            kontakcie, co?
            • protka77 Re: Chyba się udało! 15.06.07, 16:42
              Dziękuję za słowa wsparcia. Ja sobie właśnie odpoczywam, bo z wrażenia
              rozbolała mnie głowa. Z niecierpliwością czekam też na powrót mężulka.
              Podaję moje GG- 5298878.
              P.S. Mam nadzieję, że wszystkie kobietki, które ujrzały dziś magiczne dwie
              kreseczki zostaną w lutym szczęśliwymi mamami.
              • monia2506 Re: Chyba się udało! 15.06.07, 16:53
                Protka a czy przy tescie pojawiły ci sie od razu dwie kreski bo mni najpierw
                jedna grubsza a zaraz taka słabsza.i sama nie wiem co o tym sadzic ale na drugi
                dzien robiłam zas i wszyszło tak samo.
                pozdrawiam
                • protka77 Re: Chyba się udało! 15.06.07, 23:20
                  Podobnie u mnie. Najpierw na obu testach, zaraz od zanurzenia, pojawiły się
                  grube krechy testowe i dopiero po chwili dostrzegłam, że pojawiają się drugie,
                  bardzo blade, ale widoczne. Myślę, że tak chyba ma być. Zwłaszcza u kobiet,
                  które robią to na bardzo wczesnym etapie ciąży. Szczerze mówiąc, mam też taką
                  nadzieję, bo staramy się o tego drugiego dzidziusia już prawie dwa lata smile
                  Pora chyba umówić się do ginasmile
                  Cieplutkie pozdrowienia.
    • agnrek Re: Właśnie ujrzałam dwie kreseczki... 15.06.07, 12:54
      Serdecznie gratuluję. Jesteś zatem w 4. tygodniu ciąży. Do lekarza nie masz
      kompletnie po co iść, bo co najwyżej da Ci skierowanie na beta HCG, ale
      najprawdopodobniej każde przyjść dopiero najwcześniej za 2 tygodnie, kiedy
      będzie już mógł zrobić usg.
      Bierz Folik, odstaw wszystkie inne leki i witaminy bez porozumienia z lekarzem i
      umów się za 14 dni na wizytę.
      • donciaw Re: Właśnie ujrzałam dwie kreseczki... 15.06.07, 15:33
        Witaj, folik biorę już kilka miesięcy, a do lekarza się właśnie umówiłam na za 2
        tyg.smileI właśnie też zaczynam być bardziej czujna i ostrożna jeśli chodzi o dietę
        itp. Zaczynam powoli przyzwyczajać się do nowego stanusmile
        • patchuli Re: Właśnie ujrzałam dwie kreseczki... 15.06.07, 15:44
          podłączę się - dzisiaj rano i ja ujrzałam dwie kreseczki... nie była mega
          grubaśna ale widać ją i to nie są omamy wink
          ostatnią miesiączkę miałam 18 maja i wychodzi na to, że w dzień dziecka sobie
          zmajstrowaliśmy bobaska smile
          mąż jeszcze nic nie wie i nie wiem czy mu mówić czy nie?? mam mieszane
          uczucia.. boję się, że coś się stanie... mój gin chyba na urlopie bo ma
          wyłączony telefon a miałam dostać jakieś wspomagacze na małą macicę jak tylko
          się dowiem o ciąży... także mam nadzieję, że dotrwam w tym stanie do jego
          powrotu i będzie dobrze...

mnie również piersi bolą od jakiegoś czasu, w sumie przed okresem też tak
          bolały.. ale w nocy się budziłam ostatnio jak się przekręcałam - taki ból.. no
          i dzisiaj w nocy jakieś skurcze podbrzusza mnie przebudziły kilkakrotnie...

test zorbiłam bo od wczoraj (termin miesiączki) tempertatura skoczyła mi na 37.3

pozdrawiam
          • protka77 Re: Właśnie ujrzałam dwie kreseczki... 15.06.07, 16:48
            Gratulacje!!!Widzę, że jest nas kilka. Ja wciąż nie mogę uwierzyć, że wreszcie
            się udało. Jeśli wszytko będzie dobrze, to zostaniemy zimowymi młodymi mamami.

Co do bólu piersi, to mój jest przedziwny. Bardzo silny. Mam wrażenie, że
            piersi powiększają mi się do mega rozmiarów. Podbrzusze też odczuwam. Są to
            leciutkie kłucia w różnych miejscach.

• donciaw Re: Właśnie ujrzałam dwie kreseczki... 15.06.07, 17:11
              Dziewczyny, proponuję,żebyśmy przeniosły się na forum mam lutowych, które juz
              prężnie działa i jest fajne, co?
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=47868
    • mrs.solis Re: Właśnie ujrzałam dwie kreseczki... 17.06.07, 19:04
      Dziewczyny wyluzujcie troche. Ja wiem,ze czekanie na mozliwosc zrobienia testu
      sie ciagnie,ale potem trzeba czekac prawie drugie tyle zeby w ogole cos
      zobaczyc czy potwierdzic. Zanim pojdziecie do lekarza warto zrobic dwa badania
      krwi na bhcg w odstepach co najmniej dwoch dni zeby lekarz mial juz wglad na
      ewentualny przyrost bety. Potem to i tak trzeba czekac, bo na usg nic nie
      bedzie widac a po co chcecie sie stresowac. Ja obecnie jestem w 6tc. jestem po
      dwoch badaniach krwi (beta przyrastala) i pierwsza wizyte mam dopiero we wtorek
      nawet nie wiem na kiedy dostatne skierowanie na usg. Wiec zdrowia zycze i
      jeszcze wiecej cierpliwosci,bo teraz bedzie wam najbardziej potrzebna hehee
      przed wami w koncu ok 36 tyg. dalszego czekania smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka