Dodaj do ulubionych

plamienie implantacyjne - kiedy?ile?jakie?

19.06.07, 09:51
wczoraj popołudniu miałam dzwne plamki dwie na bieliźniesad
Na okres za wcześnie,fakt,że mam zazwyczaj plamienia 2,3 dni,ale zaczynaja
się około 30dc, a dzis jest 26dc. Może to to plamienie inplantacyjne? Dziś
jest 9dzien od ow,a po niej był jeszcze seksik przez 3 dni,więc teoeretycznie
mijałby tydzień od zapłodnienia i może to zagniezdżenie zarodka? Ktoś coś wie
wiecej o tym plamieniu implantacyjnym? Jak jest intensywne? jakiej
barwy,tylko jeden dzień?

Dziś nie ma nic,zero plamienia. I co ja mam o tym myśleć?

ps.trzymam za Nas WSZYSTKIE kciuki!!!
w końcu mis się udaćsmile))
Obserwuj wątek
    • zapomniana1978 Re: plamienie implantacyjne - kiedy?ile?jakie? 19.06.07, 09:54
      To ja się dołączę z takim pytaniem - czy plamienie implantacyjne zawsze występuje?
      • agnrek Re: plamienie implantacyjne - kiedy?ile?jakie? 19.06.07, 09:58
        Nie, nie zawsze i jest to chyba rzadkość. Ja w dwóch ciążach niczego takiego nie
        miałam. Nasz organizm lubi oszukiwać - w pierwszym cyklu tuż po zapłodnieniu
        bolał mnie bardzo silnie dół brzucha i nic z tego nie było. A myślałam, że to
        zagnieżdżanie. W kolejnym bez żadnego bólu i zagnieździły mi się bliźnięta.
        • manuelle Re: plamienie implantacyjne - kiedy?ile?jakie? 19.06.07, 17:37
          gratuluję bliźniaków! smile))

z tym plamieniem to zagadka wielka,bo od wczorajszych dwóch plamek nic wiecej
          nie ma,tylko dziś śluz strasznie gęsty,kremowy... no i piersi już mniej bolą.
          To 27dc,do testowania niestety jeszcze trochesad

Zobaczymy...
          • krooowka Re: plamienie implantacyjne - kiedy?ile?jakie? 19.06.07, 18:06
            ach, no wlasnie, ja jestem w takiej samej prawie sytuacji. okres mam dostac w
            weekend, wiec teoretycznie implantacja mogla byc w ten ostatni weekend. i wtedy
            tez bolal mnie brzuch i piersi mialam opuchniete i obolale i plamienie, ale
            tylko jakby zabarwiony sluz.
            a dzis wszystko ustalo.
            a ja sie martwie, bo juz w ubieglym cyklu tak mialam a potem okres przyszedl
            (spozniony) i lekarka powiedziala, ze prawdopodobnie poronienie biochemiczne
            bylo sad
            kazala mi sie uspokoic i zrelaksowac, bo przy stresie to tak wlasnie jest, ze
            sie dziecko nie moze zagniezdzic ( musze sobie tez zbadac progesteron i
            prolaktyne, ale to dopiero w 21 dniu cyklu....)

no wiec czekam..........

a plamienie implantacyjne moze, a nie musi wystepowac, tak jak dziewczyny
            mowia....
            • potworeczka Re: plamienie implantacyjne - kiedy?ile?jakie? 19.06.07, 19:50
              W czwartym tygodniu ciąży (ok. 5 dni po poczęciu) następuje zagnieżdżenie W tym
              okresie niektóre kobiety - szczególnie wrażliwe na zmiany hormonalne - mają złe
              samopoczucie, mogą także obserwować niewielkie krwawienie.Jest krawienie
              implantacyjne.
              Oczywiscie w zaleznosci od organizmu kobiety moze to byc od 5 d0 12 dni po
              poczeciu.
              • krooowka Re: plamienie implantacyjne - kiedy?ile?jakie? 19.06.07, 19:53
                to chyba jednak nie 4ty tydzien, tylko co najwyzej 3ci (liczac od 1szego dnia
                ostatniej miesiaczki). a liczac od poczecia to dopiero 2gi smile
                no ale zalezy jak kto liczy i jaki ma organizm smile chcialam tylko sprostowac,
                zeby ktos nie myslal, ze ten 4ty tydzien to od poczecia wink
                • potworeczka Re: plamienie implantacyjne - kiedy?ile?jakie? 19.06.07, 20:50
                  No coz sprostowalas kawalek podrecznikawink...co prawda nie wrzucialam tego w ""
                  Ale wiadomo co szkola to szkolawink
                  • manuelle kiedy test po zagnieżdżeniu? 19.06.07, 20:55
                    a kiedy od zagnieżdżenia test wykryje ciąże? ddoam,ze mam bardzo czułe testy 10

pytam po tylko wczoraj miałam dwie plamiki jakieś,nie jak zawsze przed @ brudno
                    brązowe,tylko tak jakby gesty sluz zabarwiny byl jednolice krwia i wsumie kolor
                    blado czerwony. a dzis juz tylko gest bialy kremowy sluz. I zdecydowanie za
                    wcześnie na @. Wiec to może było to plamienie implantacyjne?...
                    • potworeczka Re: kiedy test po zagnieżdżeniu? 19.06.07, 21:01
                      W moim przypadku test wykryl ciaze 11 dnia po obserwowanej OWU.
                      Generalnie plamienie implantacyjne jesli wystepuje to trwa ok 2-3 dni w bardzo
                      malej ilosci, czesto pierwszego dnia bardzoej brunatny kolor, a ostatniego juz
                      zoltawy. Co w stylu gojenia siniaka. Zaodek zagniezdza sie i moze wystapic
                      lekkie podraznienie.
                      • manuelle do potworeczka:))) 20.06.07, 05:39
                        o rany!!!!! są dwie kreski!!!!!!!!!!!!!!!!!
                        dokładnie,jak u Ciebie, 11dni po owu!
                        te dwie plamiki przedwczoraj,to musiało być to plamienie implantacyjne!
                        Dałaś mi wiarę,i nadzieję,że test bedzie pozytywnysmile
                        DZIĘKUJĘsmile)))
                        to mój 28dc,a ostatnie dwa okresy miałąm co 33dni,wiec teoretycznie 5dni przed
                        terminem @, ale test super czuły (10) i się udałosmile po zarodkowaniu musiało się
                        udać!

tylko co dalej...
                        w lekkim szoku jestem,zrobiłam test 0 5 rano,mąż jeszcze śpi,a mnie zatyka z
                        emocji.poczekać do soboty (Dzień Ojca) i zrobić kolejny test,czy już dziś mu
                        powedziec?.....
                • potworeczka Re: plamienie implantacyjne - kiedy?ile?jakie? 19.06.07, 20:53
                  Przy cyklach trwajacych 28-31 dni pierwszym mozliwym terminem plamienia
                  implantacyjnego jest 4 tydzien ciazy... Ginekolodzy licza tydzin miesiaczki
                  poprzedzajacej zajscie w ciaze jako 1 tydzien ciazy.
                  • manuelle Re: plamienie implantacyjne - kiedy?ile?jakie? 19.06.07, 20:57
                    ja miałam te plami w 26dc,wiec to 4tydzień ewentualnej ciąży... zgadzałoby
                    się... ale kiedy mam test zrobić??? help!
                    • krooowka test 19.06.07, 21:09
                      test podobno najlepiej robic w dniu s[odziewanej miesiaczki. a bardzo czule
                      testy podobno wykrywaja nawet 5 dni przed spodziewanym terminem. podobno jakies
                      z bobaskiem. nie wiem dokladnie, bo ja tu u siebie takich nie mam wink
                      • polpotworek Re: test 19.06.07, 23:45
                        Nie mam pojecia co to bol owulacyjny czy plamienie implantacyje a mimo to
                        jestem w ciązy.
                        • krooowka Re: test 20.06.07, 10:42
                          polpotworek napisała:

> Nie mam pojecia co to bol owulacyjny czy plamienie implantacyje a mimo to
                          > jestem w ciązy.

och, jak ty to wszystko to optymistycznie przedstawiasz. dziewczyna sie pyta
                          jak WYGLADA anie jak NIE WYGLADA plamienie, a ty jej prawisz ze go nie mialas.
                          przeciez nikt nie mowi, ze trzeba je miec zeby byc w ciazy. a jak widac
                          manualle plamienie miala i w ciazy tez jest. wiec cieszyc sie nalezy z
                          plamieniem lub bez smile
                          • manuelle do Krooowka 20.06.07, 11:09
                            smile ja tam z mojego plamienia cieszę się baaaaaaaaardzo! ono mi dało największa
                            nadziejęsmile

dzięki do bres słowasmile
                          • polpotworek Re: test 20.06.07, 21:01
                            Zapomniana sie pytala czy plamienie zaawsze wystepuje to napisalam jak bylo u
                            mnie- ze nie bylo. Zupelnie nie rozumiem o co Ci caman. Najpierw przeczytaj
                            wszystkie posty a póxniej ironizuj.
                            • manuelle Re: test 21.06.07, 08:24
                              oj dziewczyny! widze,że emcje,podirytowanie itp nam tu się wdarły,a to nie ma
                              sensu! badxmy dla siebie życzliwe,bo tego nam przecież potrzeba,tego tu szukamy
                              zaglądając na forum,prawda?

Dużo zrówka wszystkim, dobrego nastroju i uśmiechusmile)))))))))
                              i oczywiscie II cudnych kreseczek!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka