aba1122 Re: Folikowy wąteczek.... zaprzyjaznionych babecz 30.07.07, 14:47 Misia weźmiesz , zobaczysz jak sie będziesz czuła w razie co odstawisz, antyki nie są takie straszne jak je malują , muszą być tylko dobrze dobrane ale to nie jest tak że zaraz 10 kg utyjesz , jak będziesz się zle czuła to najwyżej odstawisz i tyle Dzięki dziewczyny za tą ,,laskę,, staram się jak mogę chociaż przydałoby się zrzucić parę kg niektóre z Was są takie szczupłe że aż miło popatrzeć zresztą szystkie jesteśmy fajne kobitki Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Folikowy wąteczek.... zaprzyjaznionych babecz 30.07.07, 14:57 aba bo dostaniesz po łebku!! rączki masz?? nogi zdrowe?? przestań o odchudzaniu... Ja też czasami mam doła że mam za dużo w udach ale szybko mi przechodzi. Zauważyłam że zazwyczaj mam doła przed @ ale to podobno u kobiet normalne w tym czasie Ostatnio na discavery oglądałam program o facecie który ważył 560 kg haha nie potrafię sobie wyobrazić jak można dojść do takiej wagi... jego jedne udo ważyło coś 45 kg czyli prawie cała ja No i zaraz mi się humor poprawił bo ja przy nim to mega laska <hahahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do Aby 30.07.07, 16:51 "szczuple" haha ale mnierozbawilas -bo ja do niech juz nie naleze buzki p.s. cholera wlasnie wie czy utyje czy nie nie nawidze eksperymentow Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Folikowy wąteczek.... zaprzyjaznionych babecz 30.07.07, 15:23 Ło matko 540 kg ! to jak on wyglądał? co to za życie takiego człowieka? A co do nastrojów przed@ to masz Amonia racje w 100 % ja wtedy czuje się jak słoń w składzie porcelany , brzuch mam jak w 4 m-cu ciązy , podły humor , pryszczatą twarz i ogólnie czuje się bleeee.... Ja właśnie za chwilę w ramach odchudzania wybieram się z córką i koleżanką na basen, szkoda tylko ze jak z niego wracam to zjadam wszystko co znajde na drodze ha ha po dwóch godzinach pływania jestem tak wygłodzona jakbym Atlantyk przepłynęła. Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa :) 30.07.07, 15:28 haha tyś jest agentka ))) sorki pomyliłam się on ważył 560 kg!! nie chodził, nic nie robił tylko w łóżku siedział... On wyglądał jak słoń!! troche mi go było żal ale potem sobie pomyślałam że trzeba mieć coś z głową żeby się do takiego stanu doprowadzić!! Ja jak mam już 3 kg więcej to czuję się tragicznie i staram się coś z tym zrobić (mąż się śmieje że kolekcjonuję herbatki na odchudzanie w domu haha). Kupuję herbatki... dwie wypiję przez 2 dni a potem stwierdzam że one i tak nie pomagają hahahahaha i znowu kupuję nowość która z pewnościę będzie super <lol> aba co do głodu po basenie to ja też taki zawsze mam, ale to zjedz sobie jakieś owoce albo opij się wodą to potem się nie chce jeść (oczywiście nie wodą z basenu ). ja po basenie zawsze ide spać żeby nie myśleć o tym że jestem głodna. A zresztą co sobie będziesz jedzenia żałować... olej to!! Odpowiedz Link Zgłoś
baka1baka Re: :) 30.07.07, 16:09 Cześc Dziewczyny! Bardzo dawno mnie tu nie było, ale jestem, żyję, dzidziuś ma się dobrze. To już 14 tc. Szybciutko zleciało, jeszcze trochę i będę oczekiwać na pierwsze ruchy maleństwa. Ja czuję się średnio, ale nie to najważniejsze. Pozdrawiam wakacyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Wysłałam zdjęcia 30.07.07, 17:43 Jak ktoś nie dostał, albo kogoś pominęłam to wołać, prześlę wtedy Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 Re: Wysłałam zdjęcia 30.07.07, 17:51 Ładna z Was para. My tez lubimy łazic po gorach o kazdej porze roku. W przyszłym roku napewno zabierzeemy na szlak naszą malenką. Może zlapie bakcyla po rodzicach. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Wysłałam zdjęcia 30.07.07, 18:10 Paula, my też planujemy kiedyś z naszym maluchem po górach łazić. A teraz jak byliśmy zobaczyłam, że to możliwe. Są fantastyczne nosidełka na plecy, takie ze stelażem i nawet z daszkiem. Może wysokie partie nie będą za bezpieczne, ale te niższe to jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 oska -fotki doszly, dzieki 30.07.07, 17:51 fajna masz figurke, ojj Misia marzenia takiej nigdy nie bedziesz miala... Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: oska -fotki doszly, dzieki 30.07.07, 18:06 Dzięki za komplementy dziewczyny Ale z tę figurką Misiu to nie jest tak miło jest za dużo tu i ówdzie, a teraz po leczeniu hormonalnym trochę przybyło Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: oska -fotki doszly, dzieki 30.07.07, 20:43 Dzieki za fotki))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: oska -fotki doszly, dzieki 31.07.07, 07:38 Dzięki za fotki widoki piękne, para uśmiechnięta haha Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Folikowy wąteczek.... zaprzyjaznionych babecz 30.07.07, 18:52 Oska dzięki za zdjęcia , para z Was faktycznie ładna! i widoki przepiękne! A ja już po basenie ponad 2 h pływałyśmy non stop właśnie wypiłam kawe , zjadłam jabłko,4 cukierki,pół opakowania borówek i czekam z językiem na wierzchu bo mi się kalafior gotuje, smród na całe mieszkanie ale co tam zaraz się najem oczywiście z bułką!Ot i tyle z mojego odchudzania Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: Folikowy wąteczek.... zaprzyjaznionych babecz 30.07.07, 19:10 Dzięki oska zdjęcia dostałam. Zatęskniłam za wakacjami - moje niestety miną na remontach. Kuchnia już zrobiona, jeszcze nasz pokój i łazienka - mam nadzieję że do końca sierpnia zdążę no a potem do roboty. I tyle będę miała z moich wakacji. Misia rozbawiłaś mnie "ona mnie widziała..." - no i to z której strony hihihi. Ale prawda jest taka, że tu jesteśmy anonimowi. Więc jak się zobaczymy na zdjęciach lub osobiście może się okazać że rzeczywiście ktoś się z kimś już zna. Świat jest mały. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Folikowy wąteczek.... zaprzyjaznionych babecz 30.07.07, 19:38 oska dziekuje za zdjecia, widac z nich ze wakacje byly udane. Gory jednak sa zdecydowanie bardziej malownicze niz morze. Jobo ja nie dostalam od Ciebie zadnych zdjec a chcialabym zobaczyc " ginke misi" <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: Folikowy wąteczek.... zaprzyjaznionych babecz 30.07.07, 19:46 Adrasteaa - zaraz to zmienimy. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 adrastea hihihi 30.07.07, 22:23 rozbawilas mnie do łez "ginke misi" -hahahahahha a wiec tablety kupione teraz czekam na okres powinien byc jutro-tak wykazalo USG zaplacilam 51 zl buu no ale za 2 paki to i tak taniej niz mi pokazywala apteka na google. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa misia 31.07.07, 13:31 misia to i tak tanio... ja przeszło 2 lata temu za jedną paczkę tri minulet płaciłam jakieś 40 zł Jak pomyślę ile wydałam przez cały ten czas a i tak bym w ciążę nie zaszła bez nich to aż mnie szlag trafia... i jeszcze się trułam tym świństwem!!!! Już nigdy tego nie chcę... Moje libido też spadło po antykach!! do tego wiecznie płakałam z byle powodu i nawet mama mi kiedyś powiedziała że powinnam to rzucić w kąt bo ma to same wady Jedynie brzuch nie bolał jak @ przychodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: do amoniaaa 31.07.07, 18:08 bo nie biore juz tabletek 2 lata i nie zaszłam, więc wcześniej też bym nie zaszła... Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: do jobo :D:D:D 30.07.07, 22:33 Treść doszła ale nie ma zalącznika pod postacią zdjęć Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: do adrastea 31.07.07, 12:38 A może zobaczysz - wysłałam jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Teraz doszły 31.07.07, 12:43 Dziekuje bardzo Sympatyczna rodzinka Pies rewelacja taki słodki futrzuś Misia ma bardzo sympatyczna "ginkę" lol Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Amonia to samo sobie ostatnio myślałam... 31.07.07, 18:34 na jakiego ja się tyle lat trułam jak teraz od roku chcę być w ciąży i nie mogę zajść! dlaczego człowiek nie może być mądrzejszy ,,przed,,tylko zawsze ,,po,,może już bym dawno wpadła i nie nie miała teraz problemu? Dziś pół dnia spędziłam w sklepach na wybieraniu płytek,terakoty,gresu oszaleć można tyle tego teraz jest że zwariować można na szczęscie już wybrane, czeka się bagatela ponad 2 m-ce , ciekawa jestem czy damy radę zacząć wykańczać od października teraz są na etapie tynkowania i wylewek.Amonia a Ty już coś patrzysz,kiedy macie zamiar się wprowadzać? Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Do meblujacych sie i nie tylko 31.07.07, 19:27 Wlasnie wrócilam z kiosku ruchu, kupilam super gazetke a wlasciwie 2 za 9,90 zł, jest to tak jakby gazeta reklamowa w ktorej jest bardzo duzo firm reprezentujących przerózne branze: meble podlogi, drzwi i inne. Polecam bo mozna znaleść ciekawe rzeczy. Podaje adres strony zebyście wiedziały mniej wiecej o czym piszę www.wydawnictwo.murator.pl/39_175_PLK_htm.htm Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Amonia to samo sobie ostatnio myślałam... 31.07.07, 20:43 Amonia i Aba przyłączam się do Waszych rozważań na temat brania tabletek. Nie biorę ich już dobrze ponad rok, a głupia trułam się nimi przez 4 lata, potem nawet jak odstawiłam to używaliśmy prezerwatyw, żeby tylko odczekać zalecane 3 miesiące. O ja głupia!!! Pamiętam jak jeszcze na studiach panicznie bałam się ciąży, byle tylko nie wpaść, złośliwość losu. Jedyny pozytyw tego jest taki, jak w końcu lekarz do którego trafiłam i ocenił mój stan jajników jeszcze przed laparoskopią, to określił, że dobrze, że brałam, bo hormony hamowały rozwój choroby. Jedyny plus z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Amonia to samo sobie ostatnio myślałam... 31.07.07, 21:18 no ja tak samo myślałam... wszystko kolejno: ślub, mieszkanko, dziecko... po cholerę??? żeby sąsiedzi mnie nie obgadali??? wolałabym być nastolatką z brzuchem niż tak jak teraz zupełne zero!!!! aaaa szkoda słów drugi raz bym już taka głupia nie była Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Amonia to samo sobie ostatnio myślałam... 31.07.07, 21:16 my w połowie października mamy mieć oddany dom pod klucz. Narazie oglądamy tylko w jakich kolorach chcemy łazienki (bo będą dwie - jedna mała przy sypialni a druga większa taka gościnna z wanną). Do tego oglądamy już jakieś podłogi i mąż znalazł lodówkę jaką chce haha marzy mu się ta z kruszarką do lodu ja tam niekoniecznie chcę ją mieć ale jak on chce to niech ma. Poza tym rozglądam się już za forankami do domku hihi potem ci podeślę co mi się podoba do "dziecięcych" pokoi Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: Amonia to samo sobie ostatnio myślałam... 31.07.07, 21:49 Coś Wam powiem. Może pomyślicie sobie że jestem niedzisiejsza, ale ja nigdy nie stosowałam żadnych tabletek. Zawsze się bałam bo jednak są to hormony i jakaś ingerencja, a potem albo problemy z zajściem w ciążę albo ciąże mnogie, nie mówiąc o innych skutkach ubocznych. Ja polegałam i pewnie nadal będę polegać na metodach naturalnych. Pewnie wiele z Was puka się teraz w czoło, ale stosuję ją od 12 lat, syn planowany - udało się za pierwszym razem, i teraz ciąża też zaplanowana i też udało się za pierwszym razem. Małżeństwem jesteśmy 11 lat. Pomiędzy tymi dwoma ciążami żadnych wpadek, więc bez względu na to co sądzą inni uważam, że jest to metoda skuteczna. Trzeba tylko dobrze poznać swój organizm. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Jakie zero Amonia ....... 31.07.07, 21:49 co Ty piszesz? Jesteś przesympatyczną dziewczyną , pełną życia i ogromnego optymizmu a nie ,,zerem,,widocznie już tak musi być że masz już cudownego męża , jesteście niezależni finansowo więc dopiero teraz kolej na dziecko! a zobacz jakie ,,zera,,mają dzieci!topią je , wyrzucają na śmietnik w tym nie ma logiki sama nie potrafię tego zrozumieć ale tak jest i tego nie zmienimy Oska to witaj w klubie nawiedzonych co brały a teraz żałują ! ja też odczekiwałam 3 m-ce po żeby od razu nie zaciążyć! załamka...... p.s. a co u Marty i Mychy nie odzywają się w ogóle ? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Jakie zero Amonia ....... 31.07.07, 22:07 po pierwsze to o tą firankę mi chodziło aba: aukcja.onet.pl/show_item.php?item=219622408 co do drugiego to masz rację w 100%... wolę poczekać ale nie miec stresu że nie mam na pieluchy dla dziecka!! a co do metod naturalnych to tez probowałam tego i nawet mi sie spodobało ja uważam że to dobra metoda choć kiedyś nawet sie z tego śmiałam tylko że mi się już potem nie chciało latać z termometrem hihi Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 jobo... 31.07.07, 22:08 nie jesteś niedzisiejsza wiele kobiet stosuje tą metodę tylko Ci pozazdrościć takiej płodności, ja niestety do nich nie należę obserwowałam swój organizm , sprawdzałam,mierzyłam, wyluzowywałam się, nie myślałam,zajmowałam czym innym i wielkie G......o widać mój organizm ma w d...nature i robi po swojemu. Z pierwszą ciążą też zeszło się parę ładnych m-cy nim się udało tylko wtedy tak nie panikowałam bo byłam 8 lat młodsza. Mam za to gro koleżanek które brały pigułki po kilka ładnych lat dwie nawet po 10 lat i teraz mają już po dwoje dzieci, jedna z nich nawet specjalnie brała antyki dwa m-ce potem odstawiła żeby szybko zajśc i bach po dwóch m-ca druga ciąża. Dlatego utwierdzam się w przekonaniu że ciąża to łut szczęscia i przeznaczenie, gdzieś tam jest zapisane ile dzieci i czy w ogóle będziesz miała. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: jobo... 01.08.07, 13:50 Jobo-ja tez nie stosowalam nigdy tabletek i dlatego nie wypowiadalam sie na ten temat,ale gumki tak))Mysle, ze po ciazy jednak sprobuje przerzucic sie na tabletki anty...Choc do konca jeszcze nie wiem. Amoniaaa-firanka lux!!Bardzo mi sie podoba. No wlasnie-gdzie MARTA, Mycha i Krokodylek???? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Firanki przepiękne! 31.07.07, 22:27 no ale nie widzę niczego co by mi pasowało do salonu... będę miała 3 wąskie okna koło siebie ale musi być jedna firanka i do tego chciałabym jakąś ozdobę nad nimi kurcze jak wam coś wpadnie w oko to podeślijcie do kuchni planuję taką śliczną roletę rzymską wyślę ci mailem aba i daj znac co ty na to Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 Złośliwa ta moja mała. 01.08.07, 18:27 Dzisiaj po badaniu usg okazalo sie ze moja córeczka siedzi pupa w dół-a była już glowa w doł odwrocona. Az mnie zimny pot oblał. Pani dr pociesz ze jeszcze z 10 razy moze sie obrocić.A jak nie to cc. U nas to chyba rodzinne bo ja się nie obróciłam i mama miała cesarke (( Pozatym wszystko dobrze-mogę wychodzic z domku!!!!! Dzisiaj kupilismy mojemu mężowi ubranie do porodu-zdecydował ze chce byc z nami bo nas kocha i wie ze go bede potrzebować. Aż się wzruszylam ze podjął taka decyzje-decyzja nalezała do niego bo ja nie chcialam go zmuszać. Amonia -fajne te firaneczki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Złośliwa ta moja mała. 01.08.07, 19:57 Paula, z checia bym sie zamienila na ulozenie naszych małych.Przynajmnniej mialabym darmowe cc...A tak czeka nas chyba niezly wydatek((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do agnieszkamonikaz 01.08.07, 22:03 Co Ty chcesz miec na zyczenie cesarke ??????????? w zyciu bym sie na to nie zgodzila Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Cesarskie cięcie...za i przeciw 02.08.07, 07:23 Skoro już wywołałyście temat cc a teraz dużo z nas będzie rodzić, więc może podzielmy się naszymi zdaniami na ten temat... U mnie ze względu na dużą wadę wzroku (+6,00 i +5,00)i słabe prawe oko...jak chodze dłużej bez okularów robi mi się zez...boję się, że przy tak duzym wysilku jakim jest porod przesile oczy i zez zostanie mi na stale a wada się pogłębi...dlatego mam zamiar skonsultować to z okulistą i jak będzie potrzeba to bede miec cc... Są zalety : po porodzie nie będę taka zmęczona jak po naturalnym, nie bedzie ryzyka utraty oczek, nie pękniesz w kroczu, w jakim stanie dziecko donosisz do konca ciązy takie urodzisz - nie uszkodza ci bioderek np. ( ja rodzilam sie porodem kleszczowym - wyciagneli mnie za glowke)i niestety wyrwali jedno bioderko ze stawow- mam noge krótszą o 1,5-2 cm Wady : po cc dluzej zostajesz w szpitalu, moga pojawic sie zrosty, nie mozesz nic dzwigac po cc - ale chyba dziecko mozesz bo jak inaczej??niewszystkie pozycje są wygodne do karmienia... Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka Re: Cesarskie cięcie...za i przeciw 02.08.07, 10:08 Witajcie dziewczyny. "przeleciałam wzrokiem" po postach i tak: amoniuu - czy ty miałaś gorszy dzień?? Jesteś fantastyczną, ciepłą, pogodną i odpowiedzialną kobietką. Roztaczasz wokół siebie taką aurę choć dla nas wirtualną, ze aż miło Cię czytać Pewnie już wygnałaś te wszystkie złe myśli z głowy. A jak nie to zrób to natychmiast(!) Maksiu jak zwykle przesłodki (!) misiu - ja brałam harmonet dwukrotnie - za każdym razem przez około rok. Nie miałam żadnych dolegliwości ani dodatkowych kilogramów. Pewnie wrócę do nich za jakiś czas. jobo - podziwiam za znajomość tematu (nmp)i wytrwałość paula, agnieszkomoniko - co do CC. Ja nie chciałam mieć ale wyszło jak wyszło. Największa trudność dla mnie to właśnie zakaz noszenia ciężarów - niestety sama nawet nie mogę znieść wózka choć minęło już 2 miesiące. Podobno są wskazania aby dzieciątka też nie dźwigać ale to przecież nierealne (choć staramy się go nie nosić na rękach) Po zabiegu czułam się bardzo dobrze i w bardzo szybko "doszłam do siebie" (mimo znieczulenia ogólnego). Rana nie bolała mnie i nie mam zrostów i za często zapominam/zapominałam się, ze muszę się oszczędzać. Innym problemem okazało się dla nas karmienie po cc. W naszym szpitalu, po cesarkach dzieciątka są na sali noworodkowej a do mam trafiają na kilka godzin dziennie (na noc zabierają maleństwa bo nie było by nawet jak wstać do nich). Problem polegał na tym, ze przynosili mi Stasia nakarmionego co za tym idzie nie chciał i nie potrafił jeść z piersi. W szpitalu byliśmy tylko jeden dzień dłużej niż po porodzie sn (wypis w 4 dobie - dzień urodzenia to doba zerowa) To tyle z moich przemyśleń na temat cesarki. W sumie nie taki diabeł straszny... ale żeby na własne życzenie hmm... chyba bym sie zastanowiła Dziękuję za zdjęcia. aba - ale fajne z was babeczki agnieszkomoniko - ślicznie wyglądasz oska piękne widoczki a i osóbki na fotka przsympatyczne pozdrawiam was serdecznie i życzę miłego dnia ciotka Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Cesarskie cięcie...za i przeciw 02.08.07, 11:41 Misiu, tak,ja chce miec cc.Przerazliwie boje sie bolu i wiem, ze nie dam rady, nawet z lekarzem nie bede umiala wspolpracowac.C C tez sie boje, ale mniej.Zreszta,moj lekarz ostatnio powiedzial, ze lekarze tylko OFICJALNIE sa przeciw cc.Jest pewien, ze za jakis czas to bedzie norma.Takie czasy.Oczywiscie nie musicie sie z tym zgadzac. Ja jeszcze mysle o ZZO do porodu sn, ale to podono nie zawsze dziala. Aka-a jak dlugo jeszcze nie bedziesz mogla dzwigac? Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Cesarskie cięcie...za i przeciw 02.08.07, 12:11 no jestjedna najwazniejsza wada CC -duzo kobiet traci pokarm Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 Re: Cesarskie cięcie...za i przeciw 02.08.07, 12:06 Ja cały czas myślalam ze bedzie porod sn, ale niestety nie odemnie to juz zależy. Troszke sie przerazilam cc-boje sie bardzo narkozy bo jak zrobili mi operacje wyrostka pare lat temu to bardzo xle ja zniosłam i nie mogli mnie wybudzić ,prawie na OIOM trafiłam. Lepiej znosze "oponówke"-miałam ja rok temu we wrzesniu-operacja kolana.Jednak najwazniejsze zeby mala przyszła na swiat cala i zdrowa. Moze jeszcze sie obroci-to teraz ona wybiera w jaki sposob przyjdzie na świat. W dzisiejszych czasach kobiety maja wybór czy sn czy cc.Ja juz na ten temat rozmawiałam z Agnieszką-i uwazam ze to jest jej decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
animkaa Re: Folikowy wąteczek.... zaprzyjaznionych babecz 02.08.07, 17:48 Hello! Wczoraj zaliczyłam wizytę u gina. Pobadał mnie, pobrał wymaz na cytologię i na stan czystości pochwy. Aktualnie nie widzi przeciwwskazań i ma nadzieję, że mnie szybko zobaczy ponownie z wiadomością, że spóźnia się moja @ Ja też mam nadzieję!! Na razie załapałam doła... Przez zęby Leczę, leczę i leczę - majątek mnie to już wszystko kosztowało - miałam nadzieję, że teraz będę miała choć chwilę spokoju i qpa. Prześwietlenie wykazało zmiany - takie, że moja dentystka zaleca usunięcie. Kazała jeszcze się skonsultować z innym dentystą (ma specjalizację z chirurgii), ale jak się okaże, że będzie chciał mi to ratować bez gwarancji na całkowite wyleczenie, to każę usunąć, bo niestety to leczenie jest związane z kilkakrotnymi prześwietleniami, a ja nie chcę już żadnych zdjęć rtg. Nie dopuszczam do świadomości myśli, że przez zęby mogę nie zostać ponownie mamą!! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa ja tez dzis mam dola.... 02.08.07, 19:21 wypierdzielę ten telewizor bo już mi niedobrze od tych meczy!!!!!!!!!!!!!!!! Faceci są jednak baaaaardzo ograniczeni więcej nie chce mi się nawet pisać bo mam ciężki dzień ((( Aba super te aranżacje My też będziemy mieć bidet Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Wysłałam wam fotki 02.08.07, 20:02 Jeśli ktoś nie dostał, a chciałby mnie zobaczyć to proszę pisać to zaraz to naprawię Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Widzialam adrastee :) 02.08.07, 21:16 fajna laseczka wiecej nie pisze bo sobie pomyslicie ze ja ten tego hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 A ja wczoraj miałam doła..... 02.08.07, 20:12 ...i cały wieczór przepłakałam , córka patrzyła się jak na idiotkę i dopytywała co jest grane (wciskałam jej kity że oczy mi łzawią)a ja chlipałam i chlipałam ale chyba było mi to potrzebne bo dziś już trochę lepiej po pierwsze zdołował mnie okres który wczoraj dostałam zaczynam chyba 12 cykl starań a może 13? po drugie mój cholerny kręgosłup!mam go dość!!! niby lepiej ale co zmiana pogody to mam zawroty głowy, głowa mnie boli i tak w koło ponad m-c rehabilitacji a efekty mizerne , jeszcze te pogody dobijają raz pada raz słońce a mnie ,wozi,,dziś byłam u lekarza i usłyszałam że taka rehabilitacja może trwać i pół roku!matko tyle czas! oszaleje niedługo od tych masaży,laserów A tak w ogóle chciałam się z Wami na jakiś czas pożegnać bo jade jutro na Mazurki, na ile nie wiem to zależy od pogody ale może trochę posiedzimy. Pozdrawiam i wkrótce się odezwę pa Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Agnieszka , dzięki ja dostałam! 02.08.07, 20:21 Slicznie w tej ciąży wyglądasz a raczej w ogóle jej nie widać! Gdzie Ty masz tego swojego dzieciaczka? Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 Re: Agnieszka , dzięki ja dostałam! 02.08.07, 20:59 brzuszek faktycznie maleńki ) Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: zobaczcie !!!!!!!!!! 02.08.07, 22:50 Ale numer to jest poprostu niesamowite Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: zobaczcie !!!!!!!!!! 02.08.07, 23:14 ale jaja... to jest dopiero cud Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka jestem z Wami :) 03.08.07, 10:04 Hej Dziewczyny, nie jestem w stanie ogarnąć tych wszytskich postów które stworzyłyście podczas mojej nieobecności na forum. POstaram się nadrobić choć nie będzie łatwo... Adrastea, Agnieszkamonika, Amonia! Dzięki za śliczne fotki. MIło popatrzeć. MOnika! nasz domek też z każdym dniem coraz piękniejszy. Właśnie skończyli elewację. Teraz tylko ścianki wewnętrzne i zacznymay wykończeniówkę. Cześć płytaek i gresó już kupiona, podłogi też wybrane, tak samo kominek )). no a u mnie... jak może pamiętacie 23.07 położyli mnie w szpitalu z powodu "stanu zapalnego - przetoki pępkowej" i moczownika przetrwałego- do tego całe mnóstwo fachowych nazw łacińskich. Jednak podczas wszytskich szczegółówych badań które na miejscu przeprowadzili okazało się że to nie to. POstanowoiona mnei rozkroić i wyciąć "to coś". OPeracja trwała ponad dwie godziny, trzeba mi było wyciąć pępek i go zrekonstruwać poprzez chirurgię plastyczną. Jak to po narkozie przez kolejnych kilka dni byłam słaba, choć nie było żadnych skutków ubocznych. 5. dni mnei wypisali do domu. Muszę się nadal oszczędzać, noszę specjlany pas ściskający mięśnie brzucha aby nei doszło do przepukliny pooperacyjnej ani niczego takiego. Ale dopiero wczoraj otrzymałam wyniki z histopatologii (czyali badanie tkanki którą mi wycięli) -okazało się, że to ENDOMETRIOZA! Lekarz który meni operował powiedział, że po raz pierwszy widział endometriozę w pępku na dodatek u kobiety która nie była w ciąży w czasie swojej 42-letniej praktyki! Wygląda na to, że niejako przez przypadek poznałam przyczynę moich trudności zajścia w ciążę! TEraz tylko muszę się skontaktować z moim ginem i ustalić czy to trzeba jakoś dodatkowo leczyć, czy ta operacj wystarczy. Co prawda przez operację musimy teraz odłożyć starnia na co najmniej 3 cykle ale naprawdę patrzę z dużym optymizmem!) POzdrawiam Was serdecznie Marta Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: jestem z Wami :) 03.08.07, 10:26 Marta bardzo sie ciesze ze wszystko u ciebie jest na lepszej drodze. To dobrze że operacja sie udała. Jak to jednak przypadek rzadzi naszym zyciem oby teraz wszystko było lepiej, 3 cykle szybko zlecą, oby sie tylko wszystko wyjasnilo i nie było zadnych powikłań pooperacyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Martus ;) 03.08.07, 13:58 wierze ze teraz juz bedzie wszystko ok i zadnych przeszkod w zajsciu ! duzo zdrowka i oszczedzaj sie buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Folikowy wąteczek.... zaprzyjaznionych babecz 03.08.07, 13:25 Adrastea, dzięki za foteczki, ślicznie wyglądasz, brzusiu taki fajny,zgrabniutki Martajotka, no to przeszłaś, ale trzymam kciuki, aby wszstko się dobrze skończyło Aba udanego wyjazdu życzę i pogody przede wszystkim, a @ sie nie przejmuj, kiedyś się nie pojawi, zobaczysz. Chociaż ja pewnie sama za pare dni się załamię. A ja dziś mam doła strasznego, pogoda mnie dobija, dodatkowo jestem totalnie przed okresem, dawno nie miałam takiego napięcia, zła jestem jak moja nickowa osa, wrrr, wszystko mnie wnerwia, a w pracy już nie mogę wysiedzieć. Jedyne pocieszenie to wczoraj kupiłam karnisz i firanki i zasłonki nowe do kuchni i zasłonki za wąskie, dziś muszę dokupić. Szlag mnie zaraz chwyci!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: Folikowy wąteczek.... zaprzyjaznionych babecz 03.08.07, 13:31 cześć dziewczyny, co ja słysze, ja też mam dzisiaj straszny humor, bo zaczęły mnie boleć piersi a już myślałam że coś będzie, bo od dwóch dni pobolewały mnie jajniki jak nigdy. A teraz już jestem pewna na 100% że za tydzień @ przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Folikowy wąteczek.... zaprzyjaznionych babecz 03.08.07, 14:01 Ja co miesiąc mam objawy, więc od tego cyklu dałam sobie spokój w wpatrywanie się w objawy, bo szału dostawałam, piersi bolą jak oszalałe, ale jak w ciąży byłam też bolały, więc nie patrzę na to. Za 4 dni powinnam dostać @ i strasznie to czuję, jak nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Folikowy wąteczek.... zaprzyjaznionych babecz 03.08.07, 14:15 A ja dzis mam 39 dc tak po tej ciazy mi sie wydluzyl ze szok ;/ a najgorsze jest to ze placy mnie juz bola okresowo a okresu nie ma ;/ a moj mezus od dzis ma urlop 2 tygodnie:d 10.08 z rana wyjezdzamy w gory huraaa Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Folikowy wąteczek.... zaprzyjaznionych babecz 03.08.07, 14:39 Misiu, oby tylko okres przyszedl teraz, żebyś w górach nie miała. Jejuniu góry suuuuuper!!!! Jak mi smutno to ogladam swoje zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Krokodylek na porodowce !!!!!!!!!!! :)huraaa 03.08.07, 13:29 witam rano dostalam smska od Kasi ze o 4 rano odeszly jej wody, jest na porodowce trzymamy lapki zaciskniete Mateuszek sie spieszy do Cioci Misi hahaa Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Krokodylek na porodowce !!!!!!!!!!! :)huraaa 03.08.07, 13:33 OOO to wszystkie trzymamy kciuki i czekamy na wieści Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Krokodylek na porodowce !!!!!!!!!!! :)huraaa 03.08.07, 15:23 jezuuu mam nadzieję że to nie przeze mnie... wczoraj pisałam jej że mam ciżęki dzień i może sie zdenerwowała i.... Kasiu przepraszam jeśli to przeze mnie tak szybko poszło. Czekamy na wieści o zdrowym synusiu ))) Jeeeee Kasia będzie mamusią !!!!! tralalalala <jupi> Odpowiedz Link Zgłoś
animkaa Re:facet potrafi 03.08.07, 18:56 wszystko zepsuć! Dlaczego z tego mojego wrażliwego, dowcipnego, kochanego i czułego męża zrobił się taki egoista? Dlaczego to ja mam wszystko na głowie, a on z łaską ostatnio zajmuje się Anią i chodzi do pracy bo musi? Czy to ja mam za niego aplikacje rozsyłać? Ja mam się kłaść za niego spać o przyzwoitej porze? Całą resztę już za niego robię - tych dwóch rzeczy raczej nie dam rady Boshhhhhhhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re:facet potrafi 03.08.07, 22:00 oj widzę "małego" doła... ja identycznego miałam wczoraj!!! przeszło mi ale powiedziałam mężowi że zobaczę jeszcze jeden mecz i tv leci przez okno!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
animkaa Re:facet potrafi 04.08.07, 19:19 TO nie mija Tym razem przebrała się miarka. Siedzi na kanapie i nic nie robi - ponoć mu brzuch dokucza... Wór na śmietnik nie wyniesiony, jego gatki w automacie mokre leżą, gary w zlewie brudne, zaschnięte - a ja nie ruszam tego bo nie i już. STRAJKUJĘ. Aha - no i pan mąż od wczoraj powiedział do mnie tylko dziś z wyrzutem, że mu brzuch dokucza - bardzo wylewnie - nawet pacan nie zapyta o co mi chodzi... AAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 dot Krokodylka 03.08.07, 20:15 Kasia jeszcze nie urodzila, czeka az cos sie zacznie dziac. Jak cos to rano beda wywolywac. Bede cos wiedziala to napisze ............myślami z Kasia............ Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: dot Krokodylka 03.08.07, 22:01 matko... to jak długo można bez wód płodowych??? ja myślałam że niezbyt długo Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Krokodylek juz tuli swojego Synusia ;-) 05.08.07, 09:59 moze zacytyje smska od Kasi, ktorego dostalam dzisiaj rano : "Po 12 godz walki owywolanie akcji porodowej, wczoraj o godz.22:38 poprzez cesarskie ciecie przyszedl na swiat nasz kochany Mateusz. Waga 3kg; dl.53 cm; 10pkt" Gratuluje Kasiu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czekamy na Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 Re: Krokodylek juz tuli swojego Synusia ;-) 05.08.07, 10:36 Kasiu moje gratulacje. Całusy dla Was. Odpowiedz Link Zgłoś
paula343 Re: Mateuszek jest z soboty tak jak Zuzia :) n/t 05.08.07, 10:37 ja niby termin tez mam na sobote-moze i Zosia dolączy do Zuzi i Mateuszka. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 dop. syna od Krokodylka (lista) 05.08.07, 11:00 PAMIETAJCIE ZE RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ Nasze Folikówki, które juz doczekały swoich pociech !!!! mamusiamartusi - Gosia z Warszawy -c. Marta 11.10.2004 i s. Marcin 12.10.2006 demika - Dominika z Warszawy - s. Igor 3.08.2004 i c. Ola 28.10.2006 kordula3 - Dorota - s. Kamil 02.04.2004 i c. Kinga 26.10.2006 rena78 - Renata -c. Michalina 26.12.2006 ememik - Magda z Warszawy - pochwal się kiedy urodziłaś monjan - Monika z Lublina - s. Stefan 12.01.2007 dakota123 - Agnieszka z Czechowic-D. c. Julia 20.09.98 i s. Szymon 26.01.2007 dziubasek_ona - Gosia - s. Maksymilian 01.02.2007 szarlotti - Ania -s.Sebastian 08.06.2002 i c. Helena 02.02.2007 arabelka78 - Ania z Czechowic-D. - s. Tymoteusz 08.02.2007 misia9944 - Angelika z Siemianowic Śl. c. Zuzanna 24.02.2007 renne2 - Świdwin -podobno urodziła -Renne pochwal się!!! niuta_s - Ania z Warszawy - podobno urodziła - pochwal się alfa156 - Karolina z Krakowa/W-wy c. Julia 25.03.2007 agnieszka_z-d - Agnieszka z Warszawy - c. Małgosia 1.05.2007 breili - Daria - podobno urodziła – Breili pochwal się Sabina - Chorzów - s. Mikołaj 26.09.1996 i s. Maksymilian 14.05.2007 ciotka.aka - Iwona z Bydgoszczy - s. Staś 30.05.2007 mycha.76 - Monika z Warszawy - c. Hania 1.06.2007 krokodylek1313 - Kasia z Kołobrzegu - s. Mateusz 4.08.2007 Folikówki , które oczekują swoich pociech agnieszkamonikaz - Agnieszka z Olkusza - term. 08.09.2007 paula343 - Paulina z Częstochowy - term. 8.09.2007 adrasteaa - Ania z Legnicy - term. 3.12.2007 nadya22 - Aneta z Sanoka - term. 20.12.2007 anecik3 - Aneta z Niemiec - term. 8.01.2008 jobo100 - Jowita z Rzeszowa - term. 17.01.2008 + syn 13.02.1998 anel79 - term. 18.01.2008 + córka 8.03.2006 aagniesiaa - Agnieszka z Łodzi - term. 21-26.01.2008 baka1baka - Kasia - term. 07.02.2008 + syn 20.03.2004 aaa.ia - Asia - Poznań - term ??? Folikówki w trakcie starań martajotka - Marta z Poznania amoniaaa - Monika z Siemianowic Śl. greta18 – Greta z Warszawy zaxia - Agnieszka z Poznania rybka303 - Magda z Krakowa aba1122 - Joanna z Warszawy + córeczka Ola 06.01.1998 oska81 - Agnieszka z Lipna nadave - Magda z Torunia animkaa - Alina z Mikołowa + córeczka Ania 18.10.2004 Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Odpowiedz Link Zgłoś