Dodaj do ulubionych

Bole w dole brzucha w 5 tc

19.06.07, 21:18
Witam,
mam pytanko, czy możliwe jest , żeby w 5 tc już czuć było delikatny ból
rosnącej powoli macicy??? Czy jest to naturalne, czy powinnam zacząć się obawiać?
Obserwuj wątek
    • filipeta Re: Bole w dole brzucha w 5 tc 19.06.07, 22:29
      mnie cholernie bolał brzuch tak jak podczas miesiączki. nawet w nocy. podobno to
      normalne
      • siasiunia1 Re: Bole w dole brzucha w 5 tc 19.06.07, 23:07
        filipeta jesli bolal Cie bardzo Cie brzuch jak podczas miesiaczki to powinnas
        chyba sie zglosic do lekarza bo to moga byc skurcze. Jezeli brzuch pobolewa tak
        jakby sie rozciągało cos w srodku to jest ok. (macica sie rozciaga)
      • grochalcia Re: Bole w dole brzucha w 5 tc 19.06.07, 23:08
        mnie tez tak cholernie boli bzruch i jajniki juz od 4 dni...i mam plamienia
        ..ale ja czekam na okreswink))dziwnie długo nie nadchodzi, zawsze bolalo dzien
        wczesniej i potem juz leciala krew. teraz boli i boli, jade na nospie od 4 dni a
        okresu nadal nie widac. to pewnie stres z powodu, ze sie nie udalo zajsc w ciąze
        w tym cyklu....

w pierwszej ciąży nic mnie nie bolało...tylko rzygalam prze miesiąc jak kot. u
        każdej jest inaczej.
        niech Cie juz nie boli!!!!!
        • polpotworek Re: Bole w dole brzucha w 5 tc 19.06.07, 23:38
          Naturalne o ile ból nie jst silny jak na @ lub bardziej i nie pojawia sie
          plamienie czy krwawienie.
    • kanetka Re: Bole w dole brzucha w 5 tc 20.06.07, 10:33
      myślę, że warto się poradzic lekarza tak dla pewności, ale pewnie będzie OK.
      mnie w pierwszej ciąży bolał brzuch tak jak podczas miesiączki i czasami
      bardzo. lekarz mówił, że to macica się rozciąga i kazał brać nospę. po 3 mies.
      przeszło.
      trzymaj się!
    • ewelia5 Re: Bole w dole brzucha w 5 tc 20.06.07, 10:37
      Mnie tez boli, nie caly czas. W poprzedniej ciazy tez bolal. Powodzenia. e.
      • jagodzie Re: Bole w dole brzucha w 5 tc 20.06.07, 21:24
        mnie tez bolal i lekarz mi powiedzial ze jesli bol jest krotki i przerywany to
        jest ok a jesli trwa bez przerwy po kilka godzin to znaczy ze to sa skurcze..ja
        mialam skurcze i bralam nospe forte na rozkurczenie pozdrawiam
        • mocpytan Re: Bole w dole brzucha w 5 tc 23.06.07, 15:48
          No a jak to są skurcze to co?
          Moja lekarka raczej nie jest zwolenniczką nospy, a ja miałam przez 2 dni
          skurcze, bardzo silne, ale plamienie nie wystąpiło. To było 2 dni temu - mam
          się martwić?
          • jagodzie Re: Bole w dole brzucha w 5 tc 23.06.07, 18:35
            jezeli plamienie nie wystapilo to nie stresuj sie na zapas...najlepiej
            porozmawiaj o tym z lekarka....jak wystapi plamienie to zglos sie do niej
            natychmiast albo do szpitala i poowiedz ze mialas skurcze i plamieniaa oni wtedy
            podaja specjalne leki rozluzniajace..ew. zostajesz w szpitalu puki wszystko nie
            bedzie w pozadku ale jesli nie ma plamienia to generalnie jest ok....ale zawsze
            warto powiadomic swojego ginekologa o obawach..smile)
            • manuelle Re: Bole w dole brzucha w 5 tc 23.06.07, 23:37
              jestem własnie w piątym tygodniusmile
              mam 2,3razy dziennie cos jakby krótkie ale intensywne,mocne bóle w okolicy
              pępka, poniżej dokładniej. To raczej coś jak kłócie ostre i krótkotrwałe,albo
              takie nagłe skórcze,sama nie wiem...
              Mam też strasznie nabrzmiałe podbrzusze,twarde,wypukłe, ale może to ze wzgledy
              na ciągnące się od ponad tygodnia zaparciasad

pozdrawiam,trzymaj się ciepłosmile
            • mocpytan Re: Bole w dole brzucha w 5 tc 24.06.07, 00:06
              O obawach mówiłam, ale moja pani ginekolog, niestety pewnie słusznie twierdzi,
              że co ma być to będzie i że na tym etapie nic nie można zrobić.
              Wiadomo, że ciąży 8tyg raczej nie ma szans uratować sad
              Mi zupełnie zmalał biust i tym się martwię, mdłości miewam ogromnie
              sporadycznie, ale może to dlatego, że za chwilę 9 tydzień?
              Oby. Nie wiedziałam, że ciąża to taka stresująca sprawa!
              • jagodzie Re: Bole w dole brzucha w 5 tc 24.06.07, 21:15
                wiesz powinna sie w sumie troche tym zainrteresowac ale nie martw sie poki nie
                bedziesz miala plamien a nawet jak wystapia to jedz do szpitala od razu a oni
                wezma Cie na podtrzymanie poza tym poronienie to nie jest rzecz ktora dzieje sie
                od razu krtew i nie ma juz dziecjka tylko najpierw wlasnie sa plamienia i wtedy
                trzeba cos z tym zrobic jak najdszybciej a jak jestes w 8tc to juz prawie 3
                miesiac wiec nie stresuj sie bo to jeszcze pogarsza sprawe...biust wcale nie ma
                tu nic do rzeczy moze Ci sie znow za chwile powiekszyc...spokojnie bez
                paniki...trzymaj sie cieplutko bede trzymac kciuki
                pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka