Dodaj do ulubionych

POMOCY!!!!

01.07.07, 17:01
Nie wiem c mam robic, przez ostatni tydzien wykonalam 6 testow ciazowych
kazdy z nich wyszedl pozytywnie, bylam u lekarza nadmienie ze mieszkam w
anglii i tu nikt badania krwi nie robi na potwierdzenie ciazy, powiedzial mi
tylko ze jak test wyszedl ozytywnie to mi tylko gratuluje i kazal umowic sie
na wizyte z polozna ktora mam dopiero za miesiac. przez ten caly tydzien
bolal mnie dziwnie brzuch prawie tak jak na okres ale troche inaczej, wczoraj
pod wieczor zaczelo mnie kluc z lewego boku, tak jakby jajnik i kluje
nieustannie do teraz, dzisiaj praktycznie caly dzien przespalam a gdy teraz
poszlam do ubikacji zobaczylam na papierku brazowa krew, niewiele ale jednak
jest. prosze pomozcie co mam robic bo jestem zalamana, w obcym kraju, nawet
dzisiaj do szpitala nie moge isc bo u mnie w tej dziurze nie ma.
Obserwuj wątek
    • tiana77 Re: POMOCY!!!! 01.07.07, 17:09
      Hej. W zasadzie dużo ci nie poradzę, może troszkę. Poczekaj do jutra weź dziś
      nospę rozkurczowo - nie zaszkodzi ciąży a wręcz pomoże i ewentualnie jutro udaj
      się na jakieś pogotowie. Powiedz co się dzieje może coś poradzą . A może być
      też tak że ta ciąża jest bardzo wczesna i mogło dojść do samoistnego
      poronienia, że normalnie dostaniesz @ ( bo nie robiąc testów nawet nie
      wiedziałabyś że jesteć w ciąży) lub też to zwykłe jakieś plamienia. Przede
      wszytkim nie zamartwiaj się na zapas bo tym zaszkodzisz. Zyczę powodzenia.
    • anecik3 Re: POMOCY!!!! 01.07.07, 18:22
      idz do tego lekarza jeszcze raz i powiedz mu co sie dzieje...nie odkaldaj
      wizyty , plamienia nie wolno bagatelizowac
    • mrs.solis Re: POMOCY!!!! 01.07.07, 21:16
      Te wszstkie bole i klucia sa chyba normalne na samym poczatku tez tak mialam.
      Plamienia takze mialam, jest to czasem normalne zjawisko w koncu jestes chyba w
      terinie @. Dzwonilam do lekarza (usa) i nie potraktowali tego powaznie to nie
      polska,ze walczy sie o kazdy plod. Wyluzuj i nie stresuj sie i staraj sie
      odpoczywac. U mnie te plamienia nie okazaly sie niczym zlym i nadal jestem w
      ciazy. Jesli z twoim zarodkiem bedzie cos nie tak to nie masz na to zadnego
      wplywu i organizm sam sie tego pozbedzie czy bedziesz latala po szpitalach czy
      nie. Niestety poczatek ciazy chyba dla kazdej jest tak okropnie stresujacy
      szczegolnie jak sie plami.
      • mrs.solis Re: POMOCY!!!! 01.07.07, 21:21
        Dodam jeszcze,ze do lekarza przyjeli mnie dopiero jak bylam w polowie 6tc nie
        zostalam przez lekarke zbadana dostalam tylko mase ulotek o zakazach i nakazach
        dla ciezarnych. Usg tez nie mialam zrobionego bo pani doktor stwierdzila,ze i
        tak wszystko bedzie za male zeby cos zobaczyc. No coz. Nastepna wizyte mam 10
        lipca i bede sie widziala tylko z pielegniarka. Pisze to zebys sie nie zawiodla
        bo slyszalam,ze w uk opieka nad ciezarna jest podobna i nikt sie z nimi tu nie
        piesci tak jak w polsce.
        • spaola76 Re: POMOCY!!!! 01.07.07, 21:45
          no tak , masz racje tu sie nikt nie przejmuje ciezarnymi, ja tez dostalam mase
          ulotek, ksiazeczek do poczytania i mam umowiona wizyte z polozna ktora
          przyjdzie mi do domu dopiero na 1 sierpien. Dzisiaj faktycznie boli mnie bardzo
          brzuch i czuje sie oslabiona. najgorsze to to ze mam ciezka prace fizyczna,
          sporo musze dzwigac, powiedzialam o mojej ciazy kierowniczce, ma mnie przeniesc
          na lzejsza prace no ale dopiero za dwa tygodnie, kiedy kolezanka wroci z urlopu
          i nie wiem jak tu przezyc te dni w pracy. jak narazie jutro nie planuje pojscia
          do pracysad
          • zaksio Re: POMOCY!!!! 01.07.07, 21:52
            radzę nospę i do lekarza...przepisze moze cos na podtrzymanie i kaze pobrac
            nospe....jakis odpowiednik chyba masz tam w anglii?

powodzenia i lepiej nie dzwigaj....
            pozdrawiam - klaudia
    • anangaa Re: POMOCY!!!! 01.07.07, 22:54
      Mnie kuło przez pierwesze parę tyg. ciąży. Plamienie miałam w 13 t.c. Cały
      pierwszy trymestr byłam nonstop śpiąca i do tego miałam dreszcze. Teraz jestem
      w 25 t.c. i wszystko jest dobrze. Z Tobą też będzie dobrze, życzę tego z całego
      serca. Tylko nie dźwigaj bo można poronić!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka