agnieszka-81 Re: staramy sie we wrzesniu 29.08.07, 14:00 chyba do was dolacze dziewczyny, fakt ze starania sierpniowe jeszcze nie zakonczone bo @ nie ma , ale przeczucie mam ze raczej nic z tego wiec zostaje tu !! Odpowiedz Link Zgłoś
goshas3 Wypisuję się ze starań, bo......... 29.08.07, 14:26 okazało się, ze jednak jestem w ciąży!!!!!!!! jeszcze w ogóle nie zdążyłyśmy się poznać, ale będę na pewno cały czas do Was zaglądać i trzymać kciuki. Od września mieliśmy się starać konkretniej bo od połowy lipca robiliśmy małe przymiarki. W maju zdążyłam odstawić tabletki dopiero. I od razu zaskoczyło. Nie mogę uwierzyć w to jakie mamy szczęście. Drugie zachodzenie w ciążę, zupełnie bezstresowe (pierwsza nieplanowana trzymam kciuki za Was Odpowiedz Link Zgłoś
oka1111 Re: Wypisuję się ze starań, bo......... 29.08.07, 21:41 Gratuluję!!!!!!!! i życzę zdrówka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oka1111 Re: staramy sie we wrzesniu 29.08.07, 21:30 Pozwolicie że i ja się dopiszę na wrzesień??? Jestem tu od niedwna, ale to forum bardzo mi pomaga to wszystko przetrwać. Też toczę pianę w ustach jak widzę te wszystkie ciążowe brzuszki... W sierpniu się nie udało ale już w sobotę cudowny wrzesień pozostaje czekać na owulkę i do dzieła he he... życzę wszystkim owocnego sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
oka1111 Re: Oczywiście września 29.08.07, 21:35 Tak się podjarałam, że mi się pokirało Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: Oczywiście września 30.08.07, 13:43 Puk! Puk! ja tez sie dopisuje, wlasnie dostalam @, a myslalam ze moze tym razem sie udalo, to bedzie moj czwarty cykl, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
breezerka Re: staramy sie we wrzesniu 30.08.07, 16:16 w lipcu sie nie udało,w sierpniu też nic z tego @przyszła dwa dni temu.Co zrobic natura!Może we wrzesniu się uda.... Odpowiedz Link Zgłoś
tuneczek Re: staramy sie we wrzesniu 30.08.07, 21:23 Goshas3 - moje gratulacje. Trzymaj się. Wkrótce zaczynamy starania wrześniowe, życzę powodzenia wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: staramy sie we wrzesniu 31.08.07, 07:02 już niedługo zaczynam a wy ? starania ..... mam nadzieję że tym razem się uda... Odpowiedz Link Zgłoś
madzik751 jutro 1 wrzesnia - dziewczyny startujemy :) 31.08.07, 08:36 ja zaczynam przytulanka i bardzo mooocno wierze że tym razem się uda czego i Wam zyczę Odpowiedz Link Zgłoś
ann2 Re: staramy sie we wrzesniu 31.08.07, 09:00 to i ja sie dopisuje! w lipcu i sierpniu sie nie udalo dzis 3dc... mam nadzieje ze wrzsien bedzie pomyslny i owocny! pozdrwiam! Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: staramy sie we wrzesniu 31.08.07, 18:03 ann2 - u mnie podobnie jak u Ciebie, dziś 4 dc już niedługo zaczynamy starania Odpowiedz Link Zgłoś
nika26_online Re: staramy sie we wrzesniu 31.08.07, 20:15 ja zaczynam starania dziś tzn zaczynamy oczywiscie bo sama nic nie zdziałam staramy się o drugą dzidzię bardzo chcemy dziewczynkę ale najważniejsze to żeby wogóle się poczęło i żeby było zdrowe mam nadzieję że teraz się uda najgorsze to czekanie potem i doszukiwanie się objawów pozdrawiam pracowite nocki nas czekają pa Odpowiedz Link Zgłoś
breezerka Re: staramy sie we wrzesniu 31.08.07, 20:32 witam was jak ja wam zazdroszcze tego zapału,mi dwa razy nie wyszło i powiem wam że już nie mam ochoty specjalnie się starac.Normalnie mam doła jak cholera!Niby w tym miesiącu się tak nie nakręcałam a jedna jak @ przyszła to ryk!Kurcze czy zajście w upragnioną ciąże musi byc taki trudne?Przecież każda z nas pragnie dziecka,stac nas na wychowanie i godne życie a tu nic.A tam gdzie bieda i nie ma"co do gara włozyc są drużyny piłkarskie"Normalnie jestem dziś wściekła na cał świat nawet mojego M wysłałam do kolegów!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nikka1975 do breezerka 01.09.07, 08:40 Podpisuję się pod Twoim postem obiema łapkami (a naprawdę jestem oburęczna). Mąż się ze mnie śmieje, że tak przeżywam, wiec wolę z Wami porozmawiać, próbuję zarazić się entuzjazmem od dziewczyn, ale nastrój mam jak ty ( Dziś miałam robić test , rano poszłam do łazienki i testu nie było potrzeby robić No nic, próbujemy we wrześniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mia17 Re: staramy sie we wrzesniu 31.08.07, 20:41 ja caly czas czekam jeszcze na efekty sierpniowe - choc jutro 1 wrzesien wszystko sie okaze na poczatku tygodnia... Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: staramy sie we wrzesniu 01.09.07, 08:24 no i mamy 1 wrzesień, u mnie 5 dc , jeszcze kilka dni i zaczynamy a , entuzjazm i zapał przychodzi i odchodzi, ale cóż jak się czegoś bardzo chce, to się człowiek łatwo nie poddaje , czego wam też życzę i udanych oraz owocnych starań …. Odpowiedz Link Zgłoś
eliza765 Re: staramy sie we wrzesniu 01.09.07, 09:03 witam to ja też sie dopisujędzisiaj tempka spadła mi do 36.4 wiec pozamiatane, czekam na @ w ciągu kilku godz powinna ptzyjść. To będzie nasz 7 cykl starań...... Odpowiedz Link Zgłoś
katy-5 Re: staramy sie we wrzesniu 01.09.07, 09:16 i ja się dopiszę!chociaż jestem po terminie @ test wyszedł-1 kreska pozwólcie ,że "poczekam" z Wami na wrześciowe starania?Razem raźnieja ja nie mam nikogo z kim mogłabym o tym wszystkim porozmawiać!mój M się tak nie nakręca jak ja, on jest "na luzie" nie dziś to jutro!a ja tak nie potrafie ,nieudany cykl(chociaż pierwszy) przepłacam złym humorem i płaczemJak będe mogła z Wami spędzać te następne starnia szybciej i sympatyczniej mi czas będzie mijał pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zaga25 Re: staramy sie we wrzesniu 01.09.07, 16:29 To ja się wypisuję z września. Poczekamy jeszcze ze dwa miesiące. Właśnie dostałam umowę na czas nieokreślony i trochę mi głupio tak odrazu zajść w ciążę. Myślałam, że umowa będzie tylko na następny rok a tu taka niespodzianka. A wszystkim starającym się we wrześniu życzę dwuch kreseczek i cudownych dzieci. Mam nadzieję, że za dwa miesiące już was tutaj nie zobaczę tylko na "ciąży i porodzie". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
madzik751 Re: staramy sie we wrzesniu 03.09.07, 10:33 u mnie dzis 9 dc a staranka zaczelismy w 6 dc a najgorsze jest to ze wczoraj wieczorem posprzeczalismy sie z moim K. iwec bede go musiala wieczorkiem udobruchac) Odpowiedz Link Zgłoś
roaa1 Re: staramy sie we wrzesniu 02.09.07, 12:52 hej koleżanki i ja się dopisuję na wrzesień bo pierwsze starania jak się dziś okazało były przyjemne choć nieskuteczne życzę nam powodzenia i spokoju a wtedy na pewno się uda!!!pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
nadave Satramy sie :)) 03.09.07, 09:27 Jestesmy w trakcie staran, ale mniej intensywnych niz ostatnie razy )Przytulanka co drugi dzien. Mysle, ze wyluzowalismy sie.Ochlonelam w koncu i nic na sile. Nie mysle, czy uda sie czy nie. Przeciez w koncu musi, prawda?? Pozdrawiam Was kobitki i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
negali Re: Satramy sie :)) 03.09.07, 10:43 U mnie 16 dc. Wg tego kalkulatora www.edziecko.pl/przed_ciaza/0,79775.html u mnie szanse są "duże". Heh, zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: Satramy sie :)) 03.09.07, 13:53 witam u mnie według tego kalkulatora to małe dopiero 7 dc musze jeszcze poczekać , jeszcze troszeczkę i tez zaczniemy starania bo teraz to są tylko próby aby nie wypaść z formy a ty negali to do roboty , i trzymam mocno kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
ewciapo Re: Satramy sie :)) 03.09.07, 22:12 Hej! U mnie też dopiero 9 dc więc jeszcze trochę trzeba poczekać.Muszę Wam napisać,że teraz też jakoś tak na luzie podchodzę do starań i myślę,że to tylko może wyjść na dobre.Staram się już tak non stop o tym nie myśleć jak ostatnio i lepiej się z tym czuję.Co będzie to będzie.Najlepsze są niespodzianki i mam nadzieję,że taka mnie spotka.Pozdrawiam i życzę owocnych staranek. Odpowiedz Link Zgłoś
goshca My też się postaraliśmy ;) 04.09.07, 07:38 Wiam! My stwierdziliśmy ,że spróbujemy w tym miesiącu. W 11 dc byłam u gina i powiedział ,że pęcherzyk przed owulacją, to był czwartek. Trochę mamy obawy z moim facetem i postanoowiliśmy ,że spróbujemy raz , albo wyjdzie ,albo nie. "Poczęliśmy" zatem w niedzielę. No ciekawe czy było po owulacji czy nie. hehe jak się uda to za jedynym strzałem. Dziś mój 15dc . Zapowiada się nerwowy czas do spodziewanej @. Trzymam kciuki za was kochane. POzdro Odpowiedz Link Zgłoś
agnesik190 Re: staramy sie we wrzesniu 05.09.07, 09:15 To ja z września się wypisuje, bo dzisiaj się okazało, że jednak udało się w sierpniu. Na teście dwie tłuściutkie kreseczki. Odpowiedz Link Zgłoś
aroska Re: staramy sie we wrzesniu 05.09.07, 11:03 Witam No to ja tez zaczynam starania we wrzesniu. Porobione wszystkie badania, oprocz jednej bakteryjki, ktora gin radzil olac wszystko ok. Mamy juz coreczke Hanie (2 latka-lipiec 2005), o ktora staralismy sie pol roku. Ciekawe jak bedzie tym razem. Na razie zdaje sie na szczescie...tzn. zadnych testow, monitoringu, tabletek, tylko do dziela))Starajac sie o Hanie poznalam tu super dziewczyny, z ktorymi przyjaznie sie juz ponad 3 lata...moze i tym razem bedzie podobnie)) A skad jestescie? Bo ja z Wroclawia... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnesik190 Re: staramy sie we wrzesniu 05.09.07, 11:05 Ja również z Wrocławia, i mam synka z marca 2005. Ale jak pisałam w poście powyżej udało się w sierpniu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aroska Re: staramy sie we wrzesniu 05.09.07, 11:18 To superowo Czyli bedzie maj 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
abi19822 Re: staramy sie we wrzesniu 05.09.07, 11:40 jestesmy w trakcie intensywnych starań zaczeliśmy dość szybko bo w 7 dc, mam nadziję ze nie za szybko !!! teraz mam 12 dc, ale skoku tempki jeszcze nie bylo, ciagle 36,5-36,6 Odpowiedz Link Zgłoś
basiast2 Re: staramy sie we wrzesniu 05.09.07, 16:46 Ja też bym chciała się starać. Mamy już córeczkę 22 miesiące ale bardzo marzy mi się już drugie ale mój M nie chce na razie((( Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mini-1 Re: staramy sie we wrzesniu 05.09.07, 17:48 ja sie dopisuje bo sierpień nie wypalił.byłam pelna wiary że sie udało ale wczoraj dostałam @. jest mi smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: staramy sie we wrzesniu 06.09.07, 07:00 witam u mnie 10 dc wiec starania tuż tuż , zobaczymy pod koniec września ,a co u was ...... Odpowiedz Link Zgłoś
madzik751 Re: staramy sie we wrzesniu 06.09.07, 09:13 u mnie dzis 12 dc wczoraj przerwa dla zregenerowania sil witalnych malych rycerzy a dzis znow do dziela tak bardzo bym chciala aby byl juz koniec wrzesnia i moglabym zrobic test na ktorym zobaczylabym 2 krechy... ale sie rozmarzylam ) ale tego z calego serca zycze i sobie i Wam Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: staramy sie we wrzesniu 06.09.07, 18:01 no to do dzieła dziś ..........no i żeby ten wrześni szybko się skończył Odpowiedz Link Zgłoś
nikka1975 Re: staramy sie we wrzesniu 06.09.07, 21:33 oj, niech się szybko i dwukreskowo skończy dla Nas wszystkich!!!! U mnie dziś dopiero 6dc ale podobno trening czyni mistrza Odpowiedz Link Zgłoś
madzik751 Re: staramy sie we wrzesniu 10.09.07, 08:36 no i co tam dziewczynki u was slychac? jak tam staranka? ja w polowie cyklu teraz pozostaje czekac na efekty moich staranek ) Odpowiedz Link Zgłoś
nadave Re: staramy sie we wrzesniu 10.09.07, 11:44 Ja juz po staraniach - tak myslalam do wczoraj. Wczoraj temp podskoczyla, a dzis opadla i to sporo. ( Chyba owu nie bylo, ale jajnik mnie pobolewal, sluz byl (malo), piersi mi nabrzmialy co wskazuje na czas poowulacyjny. Nie wiem, zglupialam. 19 dc i chyba pozostaje mi czekac. Cykle mam nieregularne. To juz siodmy raz i szalu dostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: staramy sie we wrzesniu 10.09.07, 18:44 dziś 14 dc i czas zacząć zabawę ...... i dołącze niedługo do was dziewczyny w tych oczekiwaniach , a na razie to wracam do roboty……….. dziś , jutro i pojutrze no i dla pewności też i popojutrze………… haha ….jak starczy sił trzymam kciuki ) Odpowiedz Link Zgłoś
marwoj_79 Re: staramy sie we wrzesniu 15.09.07, 17:56 no i ja zaczynam 3 miesiąc starania z moim mężem. w czerwcu odstawiłam tabletki z nadzieją że sie nam uda....nic, pudło do dzisiaj, miesiąc później dostałam 1 dniową @ i poszłam do lekarza-oby takich więcej.DZIEWCZYNY NIE NAKRęCAć SIE TAK, BO TYM BARDZIEJ BEDZIE GORZEJ ZASKOCZYćjeśc dużo owoców i mysleć pozytywnie, to podstawa!! najważniejsze jest to że masz najbliższą osobę na świecie i że checie byc razem, we 2 łatwiej iśc przez życie a reszta sie poukłada.my cały czas wierzymy że w tym roku nam sie udapozdraiwm i trzymam kciuki za wrześniowiczki Odpowiedz Link Zgłoś
humusia Re: staramy sie we wrzesniu 19.09.07, 10:55 witam wszystkie oczekujące piszę po raz pierwszy, czytałam Wasze posty już wcześniej, w końcu sama piszę. U nas to już 2 starań, na razie 8dc czyli do stań jeszcze kilka dni, mam wielką nadzieję, że tym razem nam wszystkim się uda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
madzik751 Re: staramy sie we wrzesniu 11.09.07, 10:22 ja mozna powiedziec tez po staraniach bo to 17 dc ale dzis dla przyjemnosci i tak dla pewnosci jeszcze dostaramy sie) a potem pozostanie nam czekac...na dwie kreseczki Odpowiedz Link Zgłoś
czupurek10 Re: staramy sie we wrzesniu 11.09.07, 12:57 wykończyc sie mozna z tymi staraniami, koszmar. Ja uzywam testow owu pierwszy miesiac i chyba zdaje mi sie ze ten miesiac bez owu. Odpowiedz Link Zgłoś
74agajg Re: staramy sie we wrzesniu 12.09.07, 15:07 To ja też dołączam do wrzesniowych staranek , w sierpniu się nie udało(( To ma byc nasze 3 dziecię,sierpień był 1 m-ce i myślałam że pójdzie gładko jak z dziewczynami a tu klops - dało mi trochę życie po dupce. Chyba moja pewnośc mnie zgubiła ))) Ale u nas stranka będa dopiero pod koniec m-ca. Trzymam kciuki za wszytskie dziewczyny i wysyłam dobre fluidki )) Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: staramy sie we wrzesniu 13.09.07, 06:55 madzik - ty pierwsza testujesz , jak będziesz wiedziała to daj nam znać trzymam za nas wszystkie kciuki u mnie starania w pełni dziś 17dc. a później czekanie na efekty ... Odpowiedz Link Zgłoś
asiulenkaa1981_kalisz Re: staramy sie we wrzesniu 13.09.07, 08:13 Witam, ja równiez dopisuję się do wrzesniowych starań. To już 12 cykl - od roku nie widać żadnych efektów.... Ale nadzieję cały czas mam Odpowiedz Link Zgłoś
agawa19761 Re: staramy sie we wrzesniu 13.09.07, 09:08 cześć dziewczyny, ja też sie wpisuje na wrzesień, dzisiaj 3dc, to będzie mój 6 cykl starań. Odpowiedz Link Zgłoś
madzik751 Re: staramy sie we wrzesniu 13.09.07, 09:46 tak ja testuje 22 wrzesnia ale juz mnie skreca i mam przeogromna ochote juz zrobic test ale rozum mi podpowiada ze to jeszcze za wczesnie Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: staramy sie we wrzesniu 13.09.07, 17:57 w takim razie trzymam mocno kciuki i mam nadzieje ze Ci czas do następnej soboty szybciutko zleci ja będę po tobie dopiero, 28 ale to się jeszcze okaże na razie jestem na etapie starań mam nadzieje ze owocnych Odpowiedz Link Zgłoś
74agajg Re: staramy sie we wrzesniu 13.09.07, 20:53 Ja będę testować dopiero w październiku dzisiaj dopiero 3 d.c, także nawet do staranek mam trochę czasu... Trzymam kciuki za wszytskie dziewczyny i czekam na dobre wieści. Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mini-1 Re: staramy sie we wrzesniu 14.09.07, 11:09 ja się już wystarałam. mam 2 kreski!!!!!! dzisiaj 11 dc a test dodatni. byłam u położnej , która powiedziała,że to może być po sierpniowym staraniu. @ miałam 4. 09 starałam się w 6dc i w 9dc.test robiłam też przed @ - wyszedł negatywny.czy można mieć owulację zaraz po @? w środę idę do gina . pozdrawiam i trzymam kciuki za was wszystkie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
74agajg Re: staramy sie we wrzesniu 14.09.07, 11:18 mimi ogromne gratulki- trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze. Z tego co sobie ostatnio poczytałam to jest taka możliwość)) Ale nie ma co gdybac kiedy najważniejsze że się udało a teraz tylko oby wszystko szło dobrze)) Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mini-1 Re: staramy sie we wrzesniu 14.09.07, 11:27 dzięki 74agajg,właśnie wyczytałam, że mimo pozytywnego testu można dostać @. ja zrobiłam test po 5 dniach od próbowania, ale on wykrywa hcg już 2,3 dni od momentu jego wzrostu.może to jednak sierpniowa ciąża? chyba zwariuję, dobrze ,że mi niedobrze, i piersi moje sa cierpiące, mam wyostrzony węch i krwawią mi dziasła przy myciu zębów. Odpowiedz Link Zgłoś
ik07 minimini... 17.09.07, 10:40 kiedy wzrasta hcg? mnie tak korci, zeby zrobić test, staralismy sie pare dni temu po badaniu testem owulacyjnym(pozytywny), do @ jeszcze parenaście dni(mam długie cykle)... i ... tez mi krwawią dziąsła? ale to mogłoby być już??? po paru dniach od poczęcia, jeśli oczywiscie poczęliśmy.... Odpowiedz Link Zgłoś
iw80 Re: staramy sie we wrzesniu 14.09.07, 23:10 witam! ja też testuję 22 września to nasz 6 cykl starań. niestety. jak się teraz nie uda to idę do lekarza żeby sprawdzic czy wszystko ok, bo to chyba nie jest normalne, że się tyle człowiek stara i nic. a u mnie podejrzewam wszystko ok, bo mam dni płodne i nawet potrafię wyczuć kiedy mam owulację. Odpowiedz Link Zgłoś
lili-a31 Re: staramy sie we wrzesniu 14.09.07, 12:34 tez się dopisuje. Będzie to mój 3 cykl starań. Teraz jestem dopiero w 2dc, ale starania jeszcze we wrześniu będą... Oby do 3 razy sztuka........ Odpowiedz Link Zgłoś
agany Re: staramy sie we wrzesniu 14.09.07, 15:37 hej to i ja sie dopisze, u mnie dzis 1dc,ale staranka beda tez jeszcze we wrzesniu,to moj drugi cykl staran pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katy-5 Re: staramy sie we wrzesniu 14.09.07, 16:29 dziewczyny staramy się ,staramy...kiedy ten wrzesień się skończy? agany widzę,że tak jak ja musisz 2 cykl się staraćja jeszcze do 18 a na wszelki wypadek i do 22 zamierzam się starać) no niech już będzie październik..ale tylko jak będzie z 2 kreskami,oczywiście pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: staramy sie we wrzesniu 14.09.07, 18:15 mini-mini gratulacje super ze tak się udało to niespodzianka życzę spokojnych 9 miesięcy albo juz trochę krócej u mnie 18 dc siec jeszcze trochę popracuje a co tam nie będzie mam tylko nadzieje ze ta moja praca będzie owocna czego sobie i wam życzę Aga oby ten wrzesień okazał się owocny i na początku października były te 2 kreseczki , nadal mocno trzyma kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
agany Re: staramy sie we wrzesniu 14.09.07, 20:41 witam Tak musze 2 cykl sie starac ,oby ostani dla nas i wszystkich starajacych sie.U mnie dopiero poczatek cyklu ,wiec jeszcze caly miesiac przedemna,te czekanie jest najgorsze.A ty Katy-5 staraj sie, staraj, i pisz co z tego starnka wyszlo. Mam nadzieje ze dwie kreseczki i trzymam za nie kciuki.A kiedy masz termin@? pozdrawiam wszystkie starajace i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
katy-5 Re: staramy sie we wrzesniu 14.09.07, 20:50 Ja też mam nadzieję,żę zobaczę w końcu te 2 kreski a termin @ mam na 2 października,jeszcze dłuuuuuuuuugo) oczywiście życzę Wam wszystkim 2 kresek po wrześniowych staraniach pozdrawiam i miłego weekendu życzę Odpowiedz Link Zgłoś
nikka1975 Re: staramy sie we wrzesniu 14.09.07, 22:27 oj, dłuuuuugo. U mnie @ liczona na 30.09 ale mam nadzieję, że tylko liczona Miłe te staranka, ale jak nigdy czas się ciągnie, do końca miesiąca jeszcze tyyyle czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: staramy sie we wrzesniu 15.09.07, 08:16 u mnie powinna przyjść @ 28wrzesnia ale mam nadzieje ze zabłądzi Odpowiedz Link Zgłoś
qmellis Re: staramy sie we wrzesniu 15.09.07, 10:33 Dziewczyny cieszę sie z waszego optymizmu i trzymam kciuki. Ja jednak do września podchodze sceptycznie. Skoro nie udało nam sie w sierpniu to co ma sie niby zmienic we wrześniu czy październiku? Wiem, ze to głupie myślenie, ale wynika z tego ze pierwsze dziecko poczęliśmy "z marszu" bez zadnych starań. Ja dopiero teraz tak naprawdę dowiedziałam sie ze isntneje coś takiego jak testy owulacyjne (stosowałam w sierpniu - nic nie dały) czy badanie beta (tego jeszcze nie robiłam). U mnie w tej chwili 9dc, ale od kilku dni ma silne bóle krzyża i bola mnie na zmiane jajniki, po lekturze forum to juz zaczynam dostrzegać u siebie symptomy róznych chorób... OK, koniec narzekania. Termin @ mam na 4.10, ale nie zamierzam mierzyć temperatury, robić testów owu, ani w jakis szczególny sposób osberwować swojego organizmu. Odpuszczam, bo tylko się niepotrzebnie nakręcam. Jeżeli tak sie dzieje juz po miesiącu to az sie boje myślec co bedzie z moja psychiką np. po pół roku Odpowiedz Link Zgłoś
74agajg Re: staramy sie we wrzesniu 15.09.07, 15:29 qmellis dobrze Cię rozumię bo mam to samo, u nas 1 dwie ciąze hop siup i już było, teraz chcieliśmy trafić w synusia więc testy pierdoły i niby owulka była a z ciązy nici.... Teraz mam w głowie kupę myśli, a stwierdziłam że w tym miesiącu poprostu przytulanko bez zbędnych pomcy.....i myslenia.... Mam nadzieję że będzie dobrze. Trzymam kciuki za wszytskie starające się i życzę dwóch kreseczek... Odpowiedz Link Zgłoś
madzik751 alez ja jestem durna................ 17.09.07, 07:23 wiecie co nie wytrzymalam i zrobilam test oczywiscie wyszedl negatywny ( jestem zla na siebie ze nie wytrzymalam i dalam sie podkusic sama sobie a teraz to juz calkiem jestem nakrecona i nie wiem jak dotrzymam do 22 wrzesnia bo wtedy powinnam testowac pocieszam sie ze to jeszcze tylko 6 dni i jak zrobie ten prawidlowy test to wyjda 2 kreseczki.. a co tam u Was dziewczynki? jak tam staranka? Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re nie durna tylo niecierpliwa ale to norma... 17.09.07, 08:24 witaj u mnie dopiero 21 dc wiec do testowania jeszcze trochę ,powinna testować 28 .09 i również nie wiem czy wytrzymam ale się postaram a u ciebie to ja myślę ze jeszcze za wczesanie czytałam ze dwa dni przed spodziewana @ test wychodzi w 60-70 % a u Ciebie jeszcze jest dłużej , tylko będziesz się bardziej denerwować,….. niech ten czas szybko zleci do soboty ja jestem trochę zła bo się przeziębiłam i trochę się obawiam czy to przypadnie nie zaszkodzi sama juz nie wiem co mam myśleć i co mam brać chyba pójdę do lekarza nie będę się leczyć sama bo jak by była dzidzia to nie chciała bym aby tak miała na starcie no nie wiem a co o tym myślisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
promyczek3054 Re: Re nie durna tylo niecierpliwa ale to norma.. 17.09.07, 10:24 Dziewczyny trzymam za was kciuki uda wam się na pewno co prawda ja już jestem w 15 tyg od dziś,ale duchowo jestem z wami pozdrawiam was cieplutko Będę do was zaglądać Odpowiedz Link Zgłoś
madzik751 Re: Re nie durna tylo niecierpliwa ale to norma.. 17.09.07, 12:23 ja mam katar ale na razie nic nie biore a do kompletu przeziebiony jest rowniez moj synek masz racje lepiej sie teraz samemu nie leczyc mimo ze nie wiemy czy zaciazylysmy lepiej dmuchac na zimne a tak wogule to pobolewa mnie brzuch jak na @ i tak jakos mnie cos ciagnie w dole brzucha ciekawa jestem czy to naprawde cos czy moja wybujala wyobraznia zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
ik07 witam. dołączam do starajacych się 17.09.07, 10:26 zrobiłam sobie test owulacyjny, bo wczesniej nie udawalo nam sie "trafić"... no i był pozytywny. więc sie staraliśmy parę dni temu. kiedy test ciążowy "pokaże" mi wynik? mam czekać czy mogę już sprawdzić??? zżera mnie ciekawosc... Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: witam. dołączam do starajacych się 17.09.07, 10:39 promyczek super i wszystkiego naj , rozsyłaj nam ciążowe fluidy ik07 myślę ze musisz jeszcze poczekać po co się rozczarować test tak szybko może nie wyjść pomimo że będziesz w ciąży czego bardzo tobie jak i sobie życzę Odpowiedz Link Zgłoś
ik07 hi hi... 17.09.07, 10:53 zamiast ciążowego, zrobiłam owulacyjny, bo coś mi się tak wydaje, że mam objawy owulacji, no i wyszedł mi ponownie pozytywny.. czyżbym poprzedni zrobiła źle?? kurcze! mój organizm do łatwych nie należy.. tak czy inaczej w najbliższych godzinach znów się będziemy starać... Odpowiedz Link Zgłoś
mietowy_kot staramy sie we wrzesniu 17.09.07, 12:21 witam ponownie to moj 25dc, dni płodne były w 14-16 dc. od tego czasu zaczęło boleć mnie podbrzusze, bolą piersi a w ostatnich dniach sie powiększyły, temp. cały czas ok. 37c. no i mam cichą nadzieję, że może się udało... Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: staramy sie we wrzesniu 17.09.07, 14:03 no to pozostało nam trzymać mocno kciuki u mnie dopiero 21 dc no i przeziębienie żeby się nie nudzić Odpowiedz Link Zgłoś
74agajg Re: staramy sie we wrzesniu 17.09.07, 17:52 Dziewczyny trzymam za Was kciuki)) Do moich staranek jeszcze trochę czasu, więc uzbrajam sie w cierpliwośc)) Dzisiaj jest dopiero 9 d.c. Odpowiedz Link Zgłoś
madzik751 Re: staramy sie we wrzesniu 18.09.07, 10:30 no i jak tam dziewczynki samopoczucie ja odliczam dni do testowania i musze powiedziec ze nawet jakos mi to idzie chociaz sa chwile ze nie moge uwolnic od mysli o tej upragnionej ciazy a jak u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
animkaa Re: staramy sie we wrzesniu 18.09.07, 10:55 Tak, tak - staranka będą. Mam nadzieję, że tym razem będzie cykl owulacyjny - coś mi się wydaje, że ten ostatni był bez jajeczkowania Przy pierwszym dziecku w ciążę zaszłam w 4 cyklu, ale był to mój pierwszy z testami owu. Teraz od pierwszego zaczęłam testować i nic. U mnie dopiero 7 dc (po dziwnie długaśnym 36 dniowym cyklu). Cierpliwie czekać mi wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
qmellis Re: staramy sie we wrzesniu 18.09.07, 11:32 U mnie 12 dc. Nie wiem czy cykl owulacyjny czy też nie. W sieprpniu robiłam testy, niby wszystko było zgodnie z instrukcją, a jednak sie nie udało. Dlatego w tym miesiacu nawet sie nie zastanawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: staramy sie we wrzesniu 18.09.07, 11:43 My sie staramy od sierpnia, no i teraz wlasnie mam okres.Bartka poczelismy w pierwszym cyklu, a teraz juz 2 za nami i stres jest. Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: staramy sie we wrzesniu 18.09.07, 12:16 madzik sama się nakręcam juz twoim testowanie i nie wiem jak wytrzyma do swojego trzymam mocno kciuki , i kicha na szczęście , aby się nam udało i wszystkim starającym u mnie dopiero 22dc jak ja wytrzymam do tego 28,09 to sama nie wiem , namawiam męża na odrobinę szaleństwa i wyjazd w góry aby szybciej mi ten czas zleciał, chyba się nakręciłam a mówili mi żeby się nie nakręcać ale jak tu się nie nakręcać……… nie da się ) Odpowiedz Link Zgłoś
madzik751 Re: staramy sie we wrzesniu 18.09.07, 12:46 ale Ci dobrze ja tez bym chciala pojechac w gory to bym sobie odpoczela troszku i mlody by sobie pobiegal za owcami po lakach ale to tylko moje marzenie bo nikt mi nie da urlopu filmonrob a gdzie jezdzisz w gory? a co do nakrecania to juz mi dzis chodzi mysl po glowie zeby sobie test kupic i go dzis zrobic bo to w koncu do niechcianej i nieoczekiwanej @ pozostalo tylko4 dni wiec moze cos juz bedzie widac...oczywiscie 2 kreski innego wyniku nie przyjmuje do wiadomosci Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: staramy sie we wrzesniu 18.09.07, 12:57 W góry jadę do Zakopca a naprawdę to od Kościeliska z synkiem wybieramy się zdobyć jego pierwszy szczyt Nosala sam chce zobaczymy czy da rade ma juz 5,5 lat wiec powinien juz się nie mogę doczekać a co do nakręcani to byłam dziś rano na badaniach krwi ogólnych i tak mi chodziło po głowie zrobić dodatkowo bete ale to chyba by mi nic nie powiedziało u mnie trochę dłużej niż u Ciebie widzę ze sama fiksuje ale cóż łatwo jest mówić żeby czekać spokojni ……..jak się nie da Odpowiedz Link Zgłoś
madzik751 Re: staramy sie we wrzesniu 18.09.07, 13:30 napewno da rade niedawno byla na nosalu moja kolezanka z 4 letnia corcia i mala sama weszla na szczyt tak wiec gory beda Wasze ja bedac na badaniach pewnie bym nie wytrzymala i pwenie bym sobie zroila wiec gratuluje Ci samozaparcia i mam nadzieje ze do dnia testowania nie sfiksujemy :0 Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: staramy sie we wrzesniu 18.09.07, 16:47 dzięki i mam nadzieje ze te góry trochę zajmą mi czasu ale jak wrócę w poniedziałek bo w niedziele to w nocy to od razu zobaczę u Ciebie 2 kreski!!!!!!!!!!!!!!!! trzyma mocno za to kciuki i za to ze po tygodni ja też pokarze swoje 2 kreski a przynajmniej człowiek ma o czym marzyc i wtedy Zycie wydaje się piękniejsze szczególnie przy tym deszczu , ups ….ulewie ) Odpowiedz Link Zgłoś
madzik751 Re: staramy sie we wrzesniu 18.09.07, 17:14 u mnie tylko troche kapie deszczyk za to grzmoty sa zaj....ste powylaczalam wszystko oprocz kompa a co najdziwniejsze synka uspily te grzmoty :0 deszcz troche pokrzyzowal mi plany bo mialam isc na spacer z mlodym i po drodze wstapic do apteki a tak siedze sobie w domku poprawiam zdjecia a tak konkretnie to mi sie nudzi Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: filmonrob a gdzie ty mieszkasz.... 18.09.07, 17:46 w warszawie a ulewa była okropna prawdziwe urwanie chmury a ty z jakiego miejsca piszesz a i mam na imię Monika Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: madzik a gdzie ty mieszkasz.... 18.09.07, 17:49 a twój szkrabie ile ma latek ? Mój ma 5,5 Filip strasznie przemądrzały okres wie wszystko i to najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: madzik a gdzie ty mieszkasz.... 18.09.07, 17:52 A Tomasz jakie ładne imię i oj fajny wiek też bym tak chciała tu wyrosło takie chłopisko ale jest kochane ) Odpowiedz Link Zgłoś
madzik751 Re: madzik a gdzie ty mieszkasz.... 18.09.07, 18:08 ja tez mieszkam w warszawie a na jakiej dzielnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: madzik a gdzie ty mieszkasz.... 18.09.07, 18:34 i co u Ciebie nie padało ? ja mieszkam na Tarchominie Odpowiedz Link Zgłoś
madzik751 Re: madzik a gdzie ty mieszkasz.... 18.09.07, 18:37 padalo ale tak jakby ksiadz pokropil za to grzmoty niczego sobie ale juz po wszystkim pozostaly mokre chodniki a ja mieszkam na woli Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: madzik a gdzie ty mieszkasz.... 18.09.07, 18:41 aż dziwne bo u nas naprawdę lało wcześniej mieszkałam na Bemowie " za młodu " u rodziców to niedaleko woli Odpowiedz Link Zgłoś
74agajg Re: :)))) 18.09.07, 21:09 To ja trzymam kciuki za testujące w najbliższym czasie )) Odpowiedz Link Zgłoś
anmys Re: staramy sie we wrzesniu 19.09.07, 12:28 Ja też do Was dołączę, to mój 6dc , staranka pod koniec września,to mój czwarty cykl starań. Okazuje się ,że nie jest tak prosto zajść. Mam już dwójeczkę, z którą też łatwo nie było. Powodzenia dziewczyny!! Odpowiedz Link Zgłoś
74agajg Re: staramy sie we wrzesniu 19.09.07, 17:36 anmys Witaj, u mnie drugi cykl bedzie teraz starnka zaczynamy w przyszłym tygodniu, też starmy sie o trzecią dzidzię z tą róznicą ze w dwóch poprzednich razach było szybko czyli za 1 podejściem, a teraz już chyba nie te latka )) Cóż zobaczymy na początku października jak bedzie... Trzymam kciuki i życze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: staramy sie we wrzesniu 20.09.07, 07:51 witam u nie dopiero 24dc zwariować można z tym czekanie , jadę na krótki urlop i jak wrócę to mam nadziej ze się dowiem jak wam poszło dziewczyny i mnie czas szybciej zleci , trzymam kciuki za wszystkie starające się dziewczyny i powodzenia a i odzywajcie się bo tu jakoś cicho a powinno być juz gorąco.. koniec miesiąca się zbliża ... Odpowiedz Link Zgłoś
katy-5 Re: staramy sie we wrzesniu 20.09.07, 08:08 Witajcie!!!Dziś mój 20 dc także staranka dobiegają końca jeszcze pare razy tak dla pewności i oczywiście dla mnie ten czas też się wlecze jak....a testować dopiero mogę ok 2 paź no chyba że mnie @ ubiegnie,ale wtedy to nie wiem co zrobię! pozdrawiam wszystkie starające się we wrześniu i aby jak najmniej nas weszło na październik ps:filmonrob3 udanych wakacji życzę)) Odpowiedz Link Zgłoś
madzik751 Re: staramy sie we wrzesniu 20.09.07, 08:20 no tak jak napisala filmonrob miesiac zbliza sie do konca mi do testowania pozostaly 2 dni tak wiec juz calkiem niedaleko (na szczescie bo juz kota dostaje:0 ) a moze ktoras z was juz testowala? czy ja bede pierwsza? Odpowiedz Link Zgłoś
ewciapo Re: staramy sie we wrzesniu 20.09.07, 08:29 Witajcie dziewczyny!A u mnie dziś 26dc ale w tym miesiącu jakoś się nie nastawiam bo od 1 października zmieniam pracę,więc jak się uda to będzie super a jak nie to będziemy działać dalej.W sierpniu brałam luteinę na wywołanie @ więc nie wiem co będzie teraz z długością mojego cyklu zwykle były długie 36-38. W poniedziałek robiłam badanie poziomu hormonów jedno pocieszenie to progesteron pasował tylko do przedziału dla ciężarnych,ale przeraża mnie luteina wysoka 636 uIU/mL,wg norm na moich wynikach prolaktyna ma od 80-614.Proszę napiszcie czy jest aż tak źle.Trochę się boję,że coś będzie nie tak a tyle się już naczytałam o tej prolaktynie ,że mam dość-chyba lepiej nie wiedzieć.Pozdrawiam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
animkaa Re: staramy sie we wrzesniu 20.09.07, 10:20 A ja czuję się zagubiona w tym wszystkim Chyba za bardzo mi zależy na tym dziecku i czuję się bardzo niepewnie. Zawsze chciałam, żeby drugi maluch był klasyczną wpadką, ale jak tu wpaść przy tak nieregularnych cyklach i poziomie libido bliskim zeru? No to staramy się drugi cykl. W szufladzie tetsy owu czekają, ale nie chce mi się ich w ogóle robić. Z jednej strony chcę pójść na żywioł, z drugiej zaś mieć świadomość dnia poczęcia. Stara baba i nie umie zdiagnozować swoich dni płodnych, echhh - wstyd na potęgę Odpowiedz Link Zgłoś
humusia Re: staramy sie we wrzesniu 20.09.07, 10:27 Witajcie, animkaa, masz to co ja, czyli chyba nie jest tak źle skoro dotyczy to również i mnie i pewnie innych babek także.Mam 3 letnią córeczke i również chciałam mieć wpadkę z 2 dzieckiem, niestety jakoś nie wychodzi. Ale nos do góry, kiedyś w końcu się uda. Czasami mam wrażenie, że za bardzo chcę, dlatego nie wychodzi? Staram się odpuścić, ale myśl o 2 bobasie szybko nadchodzi i znowu myślę tylko o jedny. Boję się, żebym nie zaczeła męża traktować przedmiotowo Odpowiedz Link Zgłoś
madzik751 Re: staramy sie we wrzesniu 21.09.07, 08:12 animkaa nie jestes sama wiekszosc z nas ma jakies tam problemy z poczeciem i jestesmy na nie bardzo nastawione i chyba cos w tym musi byc ze im bardziej sie chce tym bardziej nie wychodzi ale glowa do gory kiedys na pewno sie uda i mnie i Tobie i wszystkim dziewczynom ktore chca miec kolejne dziecko ja np.pierwsze dziecko zrobilam od razu po odstawieniu pigulek a teraz czekam i czekam wydalam majatek na testy ciazowe bo mi sie wydawalo ze sie udalo a tu nic ale mam nadzieje ze tym razem sie udalo nie tylko mnie ale wszystkim z wrzesniowego watku ja mam to szczescie doczekalam sie konca cyklu juz jutro sobota moge testowac pozdrawiam i zycze fasolki Odpowiedz Link Zgłoś
animkaa Re: staramy sie we wrzesniu 21.09.07, 23:52 Powodzenia Dziewcznki! Uda się! Odpowiedz Link Zgłoś
madzik751 mi sie nie udalo.... 22.09.07, 17:35 tak czulam od wczorajszego popoludnia ze nic z tego nie bedzie bylam tak zla ze poklocilam sie mezem dzis rano dostalam @ plakalam caly ranek nie odzywam sie do meza i odwolalam kolacje na ktora maz mnie zaprosil nie mam sily na nic jestem okropnie zla zastanawiam sie dlaczego akurat mnie to spotkalo? dlaczego nie moglo byc tak szybko jak za pierwszym razem? dlaczego teraz mamy problem z poczeciem dziecka? tych pytan jest z tysiac i nie umiem znalezc na nie odpowiedzi... nie moge tego zrozumiec... narazie zegnam sie z Wami nie bede tu zagladac musze ochlonac odpuscic spojrzec na to wszystko z innej strony wszystkim Wam zycze 2 kreseczek na tescie i powodzenia Magda Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: mi sie nie udalo.... 24.09.07, 07:41 Madziu ściska Cię mocno , odpocznij nabierz sił i wracaj do nas szybciutko , wie wszystkie się nakręcamy bardzo ,ale się nie da inaczej a rozczarowanie jest wielkie ale musimy Wierzyc ze w końcu się uda i ze czekamy na cos naprawdę cudownego … czego bardzo gorąco Ci życzę ...Monika Odpowiedz Link Zgłoś
humusia Re: staramy sie we wrzesniu 24.09.07, 11:04 gotowi START....starania zostały rozpoczęte, mam tydzień , a potem zostanie czekanie, trzeba tylko wyłączyć głowe, a jakoś to będzie! Dziewczyny tym które dostały @, głowa do góry i do roboty!!! Przesyłam mnóstwo słońca i optymizmu. Trzymam mocno kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
mietowy_kot udało się:-) II kreski 24.09.07, 12:25 Cześć Dziewczyny Udało się, test pozytywny, II wyraźne kreski) Ale sie ciesze! Pozdrowionka! i trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
humusia Re: udało się:-) II kreski 24.09.07, 12:29 Wielkie gratulacje!!!! Powodzenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
74agajg Re: udało się:-) II kreski 24.09.07, 18:17 Witam Gratuluje 2 kreseczek i zycze spokojnych 9 m-cy. Nie wiem jak u nas będzie dzisiaj 24 d.c staranka zaczęlismy wczoraj a dzisiaj już przerwa bo mąz wyjechał ((( Ale po poprzednim miesiącu i wielkim rozczarowaniu podchodze do tego trochę spokojniej, najwazniejsze że wczoraj było bardzo miło )) Trzymam kciuki za nas wszystkie i życze slicznych dwóch krech. Odpowiedz Link Zgłoś