panixx 22.08.07, 11:37 Kiedy zaczynacie sie smarowac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aczu82 Re: Balsam na rozstepy 22.08.07, 12:50 Jak tylko zauważyłam, że zaczynają mi rosnąć piersi czyli w 6 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
anecik3 Re: Balsam na rozstepy 27.08.07, 13:44 ja sie smaruje od momentu w ktorym dowiedzialam sie ze jestem w ciazy tzn tak okolo 3 tyg ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
aga29wawa Re: Balsam na rozstepy 22.08.07, 18:55 ja smarowalam sie od poczatku ciazy, im bardizej elastyczna i nawilzona skora tym mniejsze prawdopodobienstwo rozstepow, mnie sie udalo nie mam zadnego (nie zapominajac oczywiscie o indywidualnych sklonnosciach). Odpowiedz Link Zgłoś
minia0000 Re: Balsam na rozstepy 26.08.07, 19:20 Od kilku dni -jestem w 12 tyg. ciąży. Smaruję się oliwką. Odpowiedz Link Zgłoś
stefania123 Re: Balsam na rozstepy 27.08.07, 12:56 Nie na, ale przeciw. Zwykłą oliwka mozna sie smarowac do bólu, ale specjalistyczne kremy już konkretnie od jakiegoś miesiąca. Ja uzywałam -Mustela, Ziaja ( na produkcie jest napisane od któtego miesiaca stosować) Niestety nic nie pomogło, taka moja uroda. Odpowiedz Link Zgłoś
barbie26 Re: Balsam na rozstepy 27.08.07, 13:17 używam kremu przeciwko rozstępom od końca 6 miesiąca. Nie nabawiłam się niczego,ale dopiero jestem w 7mc. Używam kremu chicco mamma donna. Jestem bardzo zadowolona , kupiłam go w sklepie internetowym. Odpowiedz Link Zgłoś
hanulllka Re: Balsam na rozstepy 27.08.07, 14:38 Czytałam, że powinno się smarować od 4 m-ca. Ja smaruje się kremem przeciwko rozstępom Gerbera. Niestety rozstępy mam, ale też przytyłam ponad 20 kg, więc jest to uzasadnione - niestety Słyszałam, że jeśli ktoś ma mieć i tak będzie je miał i żadne kremy nie pomogą (nie wiem czy to prawda) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak_28 do Barbie26 28.08.07, 08:57 Cześć skąd jesteś, bo ja wczoraj kupiłam też to serum Chicco ale nie mogę znieść zapachu. Szkoda mi wyrzucić - może jakoś ci go przekaże? Odpowiedz Link Zgłoś
dziagu Re: Balsam na rozstepy 28.08.07, 13:12 Najlepiej jak najszybciej zacząć smarować brzuch, aby skóra była przygotowana na rozciągnięcie. Mam wielkie skłonności do rozstępów, po wielu wahnięciach wagi mam dość dużo tego paskudztwa, ale teraz jestem w 8 m-cu i ciąża nie spowodowała jeszcze żadnych zmian. Trzeba pilnować wagi, moja siostra przytyła 28 kg jako 18-letnia dziewczyna i teraz ma niezbyt estetyczną pamiątkę na całe życie - cały brzuch, biodra i uda w rozstępach o szerokości nawet 1 cm! Dlatego ja smaruję się od 6 tc, jak tylko się o ciąży dowiedziałam. Aha, słyszałam, że również zbyt ciasna odzież, np. stanik, może spowodować rozstępy, więc i tu trzeba uważać. Odpowiedz Link Zgłoś
de_la_hoya A ja się nie smaruję 28.08.07, 14:12 A ja nie planuję się smarować. Szkoda mi czasu na takie praktyki. Jak ktoś ma skłonność do rozstępów to będzie je miał czego by na siebie nie nakładał... W pierwszej ciąży miałam 4 rozstępy długości ok 1 cm na biodrze. Tak jak się pojawiły tak sobie poszły. W tej ciąży liczę, że będzie tak samo. A jak nie będzie to będę się męczyć po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
aczu82 Re: A ja się nie smaruję 29.08.07, 12:05 Jak to sobie poszły?? Przecież rozstępy są nieodwracalne. Może po prostu Ci się rozjaśniły na tyle, że nie rzucają się w oczy, ale nie wierzę, że zniknęły. Ja nie mam zamiaru po porodzie martwić się czymś czemu mogę zapobiec teraz. Pewnie, że kobiety albo mają skłonności do rozstępów albo nie, ale myślę, że bardziej jest to związane z elastycznością skóry. Krem może nie jest 100% gwarancją, ale ja go używam z przyjemnością. Mam Dax Cosmetics, jest niedrogi, ładnie pachnie i przyjemnie się rozprowadza. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
adypka Od 5tc- stos. balsam Pharmaceris Foliacti 29.08.07, 12:14 w dwóch poprzednich ciązach również go stosowałam zazwyczaj 2x dziennie i zero rozstepów. Goraco POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
mala_wronka Re: Od 5tc- stos. balsam Pharmaceris Foliacti 29.08.07, 19:13 Ja zaczełam się smarować w 4 miesiącu, najpierw ziają, potem gerberem a w tej chwili pharmaceris. Niestety dużo przytyłam 22kg i na początku smarowałam tylko brzuch omijając uda i pośladki i to się zemściło. teraz jestem w 37 tyg. brzusiu mimo, że wielki, gładki, ale pośladki i tył ud nie za bardzotrudno smaruje dalej i uważam, że dzięki temu skóra jest naprawdę lepiej nawilżona i bardziej elastyczna więc może już więcej się nie zrobi a te co są się nie powiększą. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak26.1 Re: Od 5tc- stos. balsam Pharmaceris Foliacti 30.08.07, 19:14 JA UŻYWAM OD 2 MIESIĄCA KREMU MUSTELA I JESTEM BARDZO ZADOWOLONA.JESTEM W 5 MIESIĄCU I NIE MAM ŻADNYCH ROZSTĘPÓW/POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_wronka Re: Od 5tc- stos. balsam Pharmaceris Foliacti 30.08.07, 20:24 nie chcę cię straszyć kasiak, ale ja do końca szóstego miesiąca nie miałam ani jednegocholery pojawiają się na ogół późńiej, ale oczywiście wszystko zależy od idywidualnych predyspodycji. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl oliwka Johnsona 30.08.07, 19:23 poki co tym sie smaruje i brzuch i piersi ale nie ukrywam ze wolalabym cos bardziej specjalistycznego slyszalam ze Mustela jest bardzo dobra ale tez pewnie nie na kazda dziala...no nic jestem doipero w 7 tc wiec zaczekam jeszcze chwile zanim podejme decyje poki co uzywam oliwki zwyklej - tak polecil mi moj gin Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: oliwka Johnsona 30.08.07, 21:13 Od momentu kiedy zaszłam w ciąże ( albo i nawet trochę wcześniej ). Obecnie jestem w 8 m-cu ciąży i nie mam ani jednego. Mam nadzieję że tak już pozostanie. Ps. Teraz używam Musteli, jest świetna ładnie się wchłania i fajnie pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
erkaa Re: Balsam na rozstepy 31.08.07, 09:23 Ja zaczęłam się smarować ok 18 tc. Używam musteli - rozstępów brak. Aktualnie jestem w 27 tc. Oczywiście nie mogę być pewna czy to zasługa kremu czy mojego braku skłonności. Pamiętajcie, że nie wszystkich kremów można używać od pierwszych dni ciąży!!! Wchłaniają się przez skórę i dlatego nie pozostają bez wpływu na maluchy. Odpowiedz Link Zgłoś
fitzgibbons.anna Re: Balsam na rozstepy 10.09.07, 06:57 Smaruje się od 3go miesiąca, teraz jestem w 7ym, poki co rozstępów brak. Nie przytyłam póki co za dużo ale zawsze wydawało mi się, że tendencję do rozstepów mam. Na początku stosowalam oliwkę w żelu, ale powiem szczerze, g..no była warta - jak tylko zaczełam mieć suchą skorę na brzuchu to tak zostało, o potwornym swędzeniu nie wspomnę - miałam ochote wyjść z siebie. Teraz smaruję się kremem z masłem kakaowym - rewelacja. Nie wiem jak powszechnie dostępny jest w Polsce ale jest tańszy niż preparaty "przeciw rostępom" a równie skuteczny. Super się wchłania, nie pozostawia tłustych śladów a wystarcza, że posmaruję się raz dziennie. Przeciwzmarszczkowo tez podobno działa więc wklepuję gdzie się da. Polecam gorąco!!! Odpowiedz Link Zgłoś
izapela3010 Re: Balsam na rozstepy 10.09.07, 10:30 Witam, ja używałam balsamu na roztępy od 4 m-ąca. Polecam Ziajkę sprawdzony przez wiele osób. Cena bardzo przystępna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fobia.1 Re: Balsam na rozstepy 10.09.07, 22:45 niemal od początku, jakiś 6 tydzień. W poprzedniej ciąży używałam BIOTHERMU i jest rewelacyjny, bardzo skuteczny, ładnie pachnie i się dobrze wchłania ale drogi, więc kupuję w bezcłowej na lotnisku, jest sporo taniej. Teraz też się nim smaruję. Odpowiedz Link Zgłoś