makinka27 12.12.07, 22:56 któraś z was tak ma? jak to się stało? chciałyście czy nieplanowane? i czy się cieszysie czy jesteście załamane? ba ja załamka...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ela-e22 Re: Czwarty raz w ciąży-kto jeszcze? 13.12.07, 08:57 Witaj Też tak mam Nieplanowana była 1 i 3 ciąża, pozostałe "wypracowane".Cieszę się i boję zarazem , bo obecne najmłodsze ma 2,5 roku. Pozostałe dzieci mają 18 i 10 lat. Termin mam na kwiecień. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
makinka27 Re: Czwarty raz w ciąży-kto jeszcze? 13.12.07, 12:33 ja tez tylko drugie planowałam, i chciałam 2 dzieci, a wyszło inaczej, jeszcze trzecie to ok, ale teraz wpadka na maksa i też się strasznie boje jak sobie poradze. moje dzieciaki są jeszcze małe 6,4 i roczek i są łobuziakami. ale jeden plus może uda się dziewczynka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: Czwarty raz w ciąży-kto jeszcze? 15.12.07, 12:01 O, teraz zobaczyłam,że masz prawie taką różnice wieku między dziecm i jak my Ja też mam córeczkę-5,5 synka 3,5 i synka 1,5 Prawie rówieśnicy Odpowiedz Link Zgłoś
crazyhope Re: Czwarty raz w ciąży-kto jeszcze? 13.12.07, 15:28 Ja też w ciąży poraz czwarty. Wszystkie dzieci planowane, jedyne czego nie planowałam to komplikacje. Po 3 idealnych ciążach teraz muszę leżeć aż do końca czyli do kwietnia (( Walczę o każdy dzień mojego maleństwa, które skacze w brzuchu jak zając. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.konowrocka Re: Czwarty raz w ciąży-kto jeszcze? 13.12.07, 16:26 makinka27, napisz coś więcej o swojej trójce, proszę. jak sobie poradziłaś przy tak niewielkiej różnicy wieku? było trudno? Odpowiedz Link Zgłoś
makinka27 Re: Czwarty raz w ciąży-kto jeszcze? 13.12.07, 17:02 witam. owszem było trudno i jest. i to czasem bardzo. mąż pracuje całymi dniami a ja sama z dzieciakami.z pierwszym wpadliśmy zaraz przed ślubem, ale nawet się cieszyłam, drugie zaplanowaliśmy żeby była parka i też ok. ale już trzecie było nieplanowane, no ale jakoś pogodziłam się z tą myślą jak się mały urodził to było duzo problemów bo zazdrość moich synków była ogromna i musiałam się roztrajać. teraz już troche lepiej się dogaduja 2 starszaki, ale mały ciągle mi coś psuje i musze ich izolować. no a na codzień to czasem pomaga mi mama. jeden chodzi do zerówki, drugi do przedszkola, a mały w domu. no a teraz jak się okazało że teścik pozytywny to się troche łamie bo nie wiem jak to będzie. jak urodze to chyba musze jakąś poważną decyzje podjąć bo niestety tabletki i prezerwatywy nie są skuteczne. no i porażka. ale jakos musze się pogodzić z tym jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: Czwarty raz w ciąży-kto jeszcze? 14.12.07, 12:36 Makinka słyszałaś o czyms takim jak ANTYKONCEPCJA??? Staram sie zrozumieć wpadające nastolatki choć w dzisiejszych czasach one tez są raczej swiadome, ale Kobieta która jest matką z doswiadczeniem? Zaskoczyłaś mnie tym watkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanieli zapraszamy:) 14.12.07, 19:52 u nas panuje dobra, spokojna atmosfera. i nikt się nie "oburza" na wątki. ps. w "wyborze" nie zawsze chodzi o planowanie z ołówkiem w ręku pozdrawiam. A. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16714 Odpowiedz Link Zgłoś
ela-e22 zabcia35 14.12.07, 22:12 Twój post jest zupełnie zbędny. Nie masz nic na temat , to nie pisz. A tak na marginesie i przy ANTYKONCEPCJI można wpaść, czego i Tobie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
makinka27 Re: zabcia35 14.12.07, 23:22 no właśnie żabcia,jak nie wiesz jak jet to nie pisz. przecież pisałam że mimo stosowanej antykoncepcji wpadłam z trzecim(wina prezerwatywy) i z czwartym(tabletki, starałam się brać regularnie a i tak nie zadziałały) więc musze coś innego wymyślić. dzięki za wsparcie dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanieli :)) 15.12.07, 09:07 wsparcie to dostaniesz na wielodzietnych) i nie tłumaczcie się dziewczyny. to jest wasza sprawa ile macie dzieci. i to jest wasza sprawa, czy zawiodły tabletki, czy nie. osobom postronnym: żabom, jeżom i innym maleńkim zwierzątkom, nic do tego)) Odpowiedz Link Zgłoś
sevilay Re: :)) 15.12.07, 11:57 My mamy czworo planowanych dzieciTo znaczy czwarte w drodze.A nawet ja chciałam więcej Ale teraz po czwartym zamykamy fabrykę bo za dużo mnie kosztuje nerwów ta ciąża. Nie przejmuj się uwagami niektórych Widac nie mają nic innego do roboty. Spokojnie dasz radę.Grunt to dobra logistyka Ja trzymam za Ciebie kciuki a jakbyś chciała pogadac do pisz do mnie na gazetowego Odpowiedz Link Zgłoś
evi85 Re: :)) 15.12.07, 18:59 ja mam jedno - 20 miesiecznego synka a drugie nieplanowane - 4 tydz, powiem Wam ze takiego zaskoczenia jeszcze w zyciu nie przezylam, ale teraz oczywiscie sie ciesze, w sumie zawsze marzylam o 2 dziecku a staranka chcialam rozpoczac latem zeby roznica byla ok 3 latka a bedzie 2,5 - tez dobrze bardzo sie ciesze Odpowiedz Link Zgłoś
sjena1 ehh makinka 19.12.07, 15:41 ty bys widziala jaka to tragedia jak nie mozna miec dzieci ja Tobie zazdroszcze Odpowiedz Link Zgłoś
best.jagooda Re: Czwarty raz w ciąży-kto jeszcze? 15.12.07, 19:42 ja w lutym bede miala 4 dziecko ma byc dziewczynka Maja ma 2 lobuziakow Aleksa i Ksawerego i jedna pania dame Kasie maja po 10 5 3 i nie jest latwo nawet teraz jest bardzo trudno"( Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: Czwarty raz w ciąży-kto jeszcze? 18.12.07, 20:11 Makinka przepraszam ale poniosło mnie trochę.Ja czekam na 4 ciążę której bardzo chcę.Już 4 cykl staran i narazie bez efektu.A zdanie o tym że się zabezpieczałaś pojawiło się dopiero gdy juz ja wysłałam swoj post i byłam przekonana, że lekkomyslnie wpadłaś będąc już Matką z ładnym stażem.Ja przezywam frustracje ze zgoła innego powodu.Mam 2 dzieci, synka straciłam, mam 2 córy.Teraz wypatruje od kilku mscy 2 kresek a tu nic z tego Ku przestrodze powiedz co to za pigułki, których lepiej nie stosować Musisz pamietać że pigułki wchodzą w interakcję z niektórynmi lekami i mogą miec osłabione działanie nawet przy przyjmowaniu ich regularnie. Jeszcze raz przepraszam, nie gniewaj sie na mnie.Trzymam kciuki.Dasz radę))) Odpowiedz Link Zgłoś
makinka27 Re: Czwarty raz w ciąży-kto jeszcze? 19.12.07, 13:55 oki. nie gniewam się już. ja już się pogodziłam z sytuacją i jakoś sobie radze. tobie też życzę żeby wszystko było ok. pozdrawiam. ps.a te tabletki to cezette. nie radze bo są mało skuteczne i jeszcze się żle po nich czułam. Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: Czwarty raz w ciąży-kto jeszcze? 19.12.07, 14:00 MAKINKA kamień z serca Rzeczywiscie Cerazette nie cieszy się dobrą opinią bo wiele kobiet źle się po tym czuje, ale jest to jakaś alternatywa dla karmiących choć jak życie pokazało nie do końca gwarantuje to co powinna. TRZYMAJ sie.Buźka dla Ciebie i Twoich Pisklątek. Dziekuję.Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia30 Re: Czwarty raz w ciąży-kto jeszcze? 20.12.07, 11:00 Witam,moja nie planowana córcia Julia wczoraj skończyła miesiąc.Pozostała trójka to córa 13l.syn 7l.i córa 21miesięcy,jak najmłodsza kończyła roczek to ja zaszłam w czwartą ciąże,bałam się strasznie jak sobie poradzimy,ale jak narazie nie jest zle z tym że mój mąż musiał zmienić pracę i wyjechał do niemiec,przyjeżdża co 2tyg.na dwa dni.Właśnie dziś czekam na niego i zostaje na dwa tyg.ciężko jest samej psychicznie i fizycznie,ale da się przeżyć.Wielką pomoc mam od swojej mamy,która codziennie do mnie przyjeżdża,żeby nie ona to chyba bym zwariowałaPozdrowienia dla Was i dzieciaczków i tych w brzuszkach też Odpowiedz Link Zgłoś
makinka27 Re: Czwarty raz w ciąży-kto jeszcze? 28.12.07, 14:29 jak tam się dziewczynki czujecie? ja już pogodziłam się z tym co mnie spotkało, ale jeszcze czasami łapie doła, zwłaszcza wieczorami jak mam dosyć po całym dniu, a dzieci nie chcą spać. a jak u was samopoczucie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś