dorciaszek 31.12.07, 16:42 Własnie odebralam beta hcg, jestem w 6 tyg i wynik wynosi 5 tys. Pani laborantkamowi ze ok, ale ja juz wole sie upewniec. Czy ono jest prawidlowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorciaszek Re: wynik beta hcg?? 31.12.07, 17:46 DZIEKI!!! Teraz kazda taka wieadomosc mnie maksymalnie cieszy, bo nie dosc, ze 11 miesiecy sie staralismy, to zaarz po zobaczeniu 2 kresek okazlao sie ze mam krwiaka na macicy i ciaza zagrozona. a TERAZ ODPOCZYWAM, LEZE I i takie wiesci mnie ciesza. Niech amlenstwo rosnie, a kriwak mam nadzieje sie wchlonie i juz za 8 miesiecy maluszek piekny i zdrowy bedzie z nami Odpowiedz Link Zgłoś
artdesign84 Re: wynik beta hcg?? 31.12.07, 19:28 to potwierdza tylko ciążę, ale o niczym nie świadczy. musisz sprawdzić przyrost po 48h. Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: wynik beta hcg?? 01.01.08, 14:24 Tak wiem w czwartek mam jechac na ponowne Odpowiedz Link Zgłoś
artdesign84 Re: wynik beta hcg?? 01.01.08, 18:06 to daj znać jak już będziesz miała wyniki. ściskam mocno kciuki!! Odpowiedz Link Zgłoś
madzioszka28 Re: wynik beta hcg?? 03.01.08, 23:37 Co to jest beta hcg?Może jestem ciemna ale to moja pierwsza ciąża,jestem w 13tc,po pierwszym usg,w UK.Czy powinnam się marwić? Odpowiedz Link Zgłoś
hol-cia Re: wynik beta hcg?? 03.01.08, 23:43 jak jesteś już w 13 tygodniu ciąży to nie ma się czym martwić. Bhcg to hormon ciążowy gonadotropina kosmówkowa bodajże. Na samym początku ciąży po jego wartościach a właściwie po przyrostach można ocenić czy ciąża prawidłowo się rozwija, ale to dotyczy tylko pierwszych tygodni ciązy. Właśnie ten hormon jest wykrywany przez testy ciązowe kupowane w aptece. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: wynik beta hcg?? 06.01.08, 13:08 Zrobilam ponowne badanie w czeartek czyli 3 dnia od tego jak mialam 5 tys i wynik 39 tys Pani doktor powiedziala, ze jak najbardziej prawidlowy. Jutro ide ponownie, zobaczymy czy oprzyrost jest regularny, jutro znow na USG - mam nadzieje ze moj kriwak sie choc troche wchlonal, bo marze by nie musiec cale dnie lezec. Jutrotyle rzeczy sie wyjasni, mam nadzieje, ze na pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś