iza-263 02.01.08, 14:59 Dziewczyny jak rozpoznać że to jest to plamienie? I czy może mu towarzyszyc mocny ból jajnika? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
memphis90 Re: plamienie intamplacyjne 02.01.08, 16:16 Generalnie macica to macica, a jajnik to jajnik. Nie ma żadnego racjonalnego uzasadnienia, dla bólu jajnika podczas implantacji. Ale, oczywiście, akurat może się zbiec to razem - zupełnie przypadkowo. Co do plamienia- to ma różny charakter- od brązowych smug na bieliźnie, po wypływ krwi świeżej. Rozpoznanie, ze to akurat plamienie implantacyjne, nie jest na tym etapie możliwe, potwierdzeniem będzie dopiero test ciążowy po terminie miesiączki. Odpowiedz Link Zgłoś
vivianna_82 Re: plamienie intamplacyjne 03.01.08, 10:59 Iza, dawno sie chyba nie pojawiałaś? jakoś nie trafiłam na Ciebie nigdzie... co u Ciebie? coś na rzeczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
iza-263 Re: plamienie intamplacyjne 03.01.08, 11:16 No własnie w końcu mi sie udało unormowac cykl. I zdażyło mi się tak że tuż po @ bardzo intensywnie sie przytulaliśmy. Po jakiś 4 dniach od końca @ czyli w 9 dc miałam plamienia to było 1 stycznia (takie lekkie, troche krwi troche śluzu)do tego bardzo odzcuwałam jeden jajnik tzn. czułam rwanie i nawet dośc ostry ból. Zastanwaiam się czy to może byc TO. Nie chce robić narazie żadnych testów ani bety bo wydaje mi się to o wiele za wcześnie. Czy możliwa jest owulacja tuż po @. Vivianna, jakies nie pisałam bo nie było o czym brałam duphaston, uregulowałam cykl i tyle. W pracy przed świętami cięzki okres. Także starania tez były mierne. A co u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna100 Re: plamienie intamplacyjne 03.01.08, 11:24 Iza moje implantacyjne bylo dokladnie jak opisalas, tylko ze ja je zignorowalam zupelnie i dopiero sobie je przypomnialam jak wyszla mi dodatnia beta mialam je w 25 i 26 dc. trzymam kciuki zeby to bylo to! (cykle tez mialam nieregularne 28-36) Odpowiedz Link Zgłoś
iza-263 Re: plamienie intamplacyjne 03.01.08, 11:28 Ja też mam nieregularne cykle nawet do 38 dni. Zastanwiam się tylko czy mogłam mieć owu już w 9 dc. Odpowiedz Link Zgłoś
vivianna_82 Re: plamienie intamplacyjne 03.01.08, 11:50 hej, u mnie na razie nic minął pierwszy cykl starań, i miałam nawet nadzieję, bo okres się spóźniał, ale przylazłw samą wigilię. Teraz przygotowujemy się do kolejnych staranek dziś 11dc, więc czas pomału zaczynac Powiedz mi Iza - mierzysz temp? jeśli to plamienie miałas w 9dc i do tego ból jajnika, to mi to bardziej wygląda może na owulację na nie na plamienie implantacyjne? bo od owulacji do implantacji musi tez minąć chiwlę czasu, no a przeciez chyba nie miałas owu podczas @? sama nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
iza-263 Re: plamienie intamplacyjne 03.01.08, 12:38 No własnie też mi sie wydaje że to niemożliwe żeby owu byłą podczas @ albo tuż po. Najpierw bolał mnie jajnik a po kilka godzinach krwawienie. Zresztą jajnik boli mnie nadal zakłuje co jakis czas. Tak sobie że może to była owu po kilku godzinach implantacja i tak dalej....Albo zapalenie jajnika albo jakas torbiel albo cos.....ta, jeszcze coś innego Odpowiedz Link Zgłoś
vivianna_82 Re: plamienie intamplacyjne 03.01.08, 17:37 heeej, Ty sobie lepiej żadnych chorób nie wynajduj! z tego co sie mniej wiecej orientuje to implantacja nie jest po kilku godz od owu ale nawet po kilku dniach. W końcu to zapłodnione jajeczko musi przewędrować kawałek zanim się zagnieździ jeżeli miałaś namieszane w cyklach, to może to była właśnie owu... spróbujcie to wykorzystać jeszcze jest czas a nóż a widelec się uda? Odpowiedz Link Zgłoś
iza-263 Re: plamienie intamplacyjne 03.01.08, 20:15 No własnie korzystamy cały, może coś z tego wyjdzie, nadrabiamy poprzedni miesiąc, jakis taki był kiepski. Mierzyłam tempke, 37,2 ale tylko dziś tylko więc to nic nie oznacza. Ale próbujemy ciągle. Mam nadzieje że Tobie tez coś wyjdzie))) Odpowiedz Link Zgłoś
vivianna_82 Re: plamienie intamplacyjne 03.01.08, 20:45 Dzięki to trzymamy za siebie nawzajem kciuki Iza, zapraszam Cię serdecznie do naszego wątku "Grudniowe starania". Co prawda już mamy styczeń, ale razem z dziewczynami zdecydowałyśmy, że nigdzie się nie przenosimy i zostajemy w grudniowych aż do porodów fajnie nam się tam gada i chętnie przyjmiemy Cię w swoje szeregi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: plamienie intamplacyjne 03.01.08, 21:30 Przeczytałam cały wątek i kilka rzeczy mi się nasunęło. 1. Implantacja to proces, który rozpoczyna się między 6 a 12 dniem po owulacji. Dopiero od tego momentu produkowane jest hCG. Najczęściej proces zagnieżdżania zaczyna się między 6 a 8 dniem jednak jak powyżej, równie dobrze może zdarzyć się do 12 dnia po owulacji (w rzadsze przypadki) 2. Plamienie implantacyjne nie musi wystąpić w ciąży 3. Plamienie występujące w cyklu nie musi być plamieniem implantacyjnym a na przykład owulacyjnym 4. Jeśli nie stosujesz objawowo termicznej ani nie miałaś monitoringu to nie masz żadnej pewności, czy to nie owulacja (owulacja może się DOWOLNIE przesunąć w czasie a co za tym idzie - przesuwa się termin wystąpienia miesiączki). Odpowiedz Link Zgłoś
iza-263 Re: plamienie intamplacyjne 04.01.08, 10:51 Czyli na dwoje babka wróżyła, obiecywałam sobie że nie będę pisac wymyślać kombinować, domyślać się, ale nie mogę się powstrzymać, czyli to moje krwawenie i ból jajnika może być objawem owu. Pytanie tylko czy owu może być tuż po @. Słyszałam o takich przypadkach. Dobra koniec tego zapomina o wszystkim, spokojnie czekam i próbuje dalej. Vivianna dołączam do Waszego wątku o grudniowych straniach. Acha i dziękuje Nglka za rzeczową odpowiedz. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: plamienie intamplacyjne 04.01.08, 14:29 A co to znaczy "tuż po @"? Bo jeśli takie plamienie miałaś 6-7 dni po @ to jak najbardziej może być owu ale wówczas nie mam pojęcia jak tym bardziej mogłabyś to powiązać z implantacją? Co to owulacji to jest tylko jedno ograniczenie - występuje na 12-16 dni PRZED miesiączką. Wszelkich innych ograniczeń - brak. To jest może się dowolnie przesuwać w jedną i w drugą (w regularnych cyklach nie przekracza o zazwyczaj 10 dni różnicy) okres i tak nastąpi 12-16 dni później, jeśli nie doszło do zapłodnienia. Odpowiedz Link Zgłoś