Dodaj do ulubionych

Paniczny strach

30.03.08, 12:20
Witajcie.Mam 2,5 letnią córcie a pierwsze dzidzi poroniłam a teraz się starać będziemy o 2 dziecko lecz dostałam "grzybicy pochwy"i muszę sie wyleczyć i dopiero zaczać starania.Wróciwszy do mojego wątku chciałabym sie zapytać mam jedynaków czy maja taki paniczny strach o dziecko i wogóle.Ja o moja córe sie bez przerwy boje teraz chciałabym pojechać na 2 tygodnie za granicę do męza samolotem ale sie boje czy mała nie zachoruje w trakcie lotu i pobytu tam,czy nie za mała jest na takie wycieczki i wogóle taka "obsesja na jej punkcie"Jezeli wy tez tak macie to proszę o odpowiedz ,odrazu lżej mi na sercu bedzie.Zresztą już wiele razy się przekonałam że moge na was liczyć i wam bardzo za to dziękujęsmile
Obserwuj wątek
    • jmama Re: Paniczny strach 30.03.08, 17:47
      Ja mam córeczkę, w czerwcu skończy 2 latka i niegdy nie miałam
      takich obaw. Jeżeli ją z kimś zostawiam to z dziadkami lub moimi
      braćmi. Mała ich zna i bardzo lubi z nimi przebywać. Z tym, że na
      dłużej niż kilka godzin nigdy jej nie zostawiłam, najwyżej na całą
      noc jak byliśmy na weselu.
      • krocia76 Re: Paniczny strach 30.03.08, 18:22
        Basiu a już myślałam że jestem może jakaś nienormalna. Ja też się
        zamartwiam o mojego już 5-letniego synka. Martwię się w zasadzie o
        wszystko i zawsze. Koleżanka mi kiedyś powiedziała że jak będę miała
        drugie dziecko to przestanę się tak bać. Mam nadzieję że tak będzie.
        Pozdrawiam
        • basia9989 Re: Paniczny strach 30.03.08, 20:21
          Dzięki za odpowiedzi.Mi też tak mowią że jak będę mieć 2 dziecko to sie przestanę bac.Niewiem czy akurat to prawda,,rozmawiałam z męzem na ten temat i mowi że wtedy strach bedzie podwojony hi hi.No cóz taka rola nas MAM POLEK.Pozdrawiam was.
          • mjulka Re: Paniczny strach 30.03.08, 22:00
            Hej,
            mnie też ogarniał paniczny strach o moją córcię. Przez pierwsze 3
            lata jej życia nie odstępowałam jej (a ona mniesmile) na krok. Jedyną
            osobą, której ufałam i zdażało mi sie korzystać z jej pomocy przy
            małej była moja mamasmile. W końcu latorośl poszła do przedszkola i tak
            zaczęło się nasze "samodzielne" życie. Dziś ten orzeszek ma 10 lat i
            juz rzadko trzyma się maminej kiecki - a mnie troche przykro.
            Paniczny strach jednak minął wiele lat temu, ale chyba zawsze
            człowiek się zamartwia o swoje dziecię...nie wazne ile lat ono masmile
    • mjaronczyk Re: Paniczny strach 31.03.08, 07:03
      Nie boj sie lotu samolotem i pobytu za granica, tylko wykup ubezpieczenie. Ja
      polecialam z mala i mezem gdy mala miala pol roczku na 2 tygodnie za granice i
      nic jej nie bylo. Choc moja mama zamartwiala sie bardziej ode mnie i proponowala
      zostawienie dziecka z dziadkami. Ostatnio bylam znow w podrozy samolotem z mala
      gdy skonczyla 2 latka. To nie jest straszne, nie jest za mala.......ludzie
      naprawde lataja z mniejszymi maluszkami.
      Pozdrawiam i zycze wiecej wiary.
      • myszkamini Re: Paniczny strach 31.03.08, 08:46
        Ja mam synka który też ma 2,5 roku i tez jestem straszna panikarą, czasami juz
        mnie to denerwuje ale inaczej nie potrafie smile Jedyna osoba z ktora zostawiam
        synka jest moja mama, z tesciowa zostawiam tylko na chwilke ale na wyjście
        gdzieś wieczorem czy na spacer to nikt inny tylko moja mama. Niedługo nadchodzi
        czas pójścia do przedszkola a ja czasami jak o tym pomyśle to plakać mi sie chce
        że bede go musiała zostwic z obcymi osobami, no nadzieje jest na to że zajdę w
        ciąże( bo tez sie staramy o rodzeństwoa dla niego) i do przedszkola nie będzie
        musial iść bo ja posiedze jeszcze w domku smile Co do podróży to chyba wolała bym
        go zabrac ze soba niż zostawiac go w domu !
        • basia9989 Re: Paniczny strach 31.03.08, 19:41
          Dziękuję wam odrazu mi lzej na sercu.Pozdrawiam was

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka