velveciq 14.07.08, 19:56 To nasz pierwszy cykl starań - mam nadzieję że owocny )) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
velveciq Re: Kto jutro [15.07] testuje razem ze mną??? 15.07.08, 08:53 Nikt dziś nie testował???? Bo ja mam 2 kreseczki))) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkahal Re: Kto jutro [15.07] testuje razem ze mną??? 15.07.08, 09:29 GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!! super udało Ci sie za pierwszym razem brawo Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyczna1980 Re: Kto jutro [15.07] testuje razem ze mną??? 15.07.08, 09:38 serdeczne gratulacje )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
cia-za Re: Kto jutro [15.07] testuje razem ze mną??? 15.07.08, 10:30 gratuluje!!!!!!!!!!!!! ) ja 8msc sie staralm le tak bez liczenia i nic wkoncu w czerwcu sie zeneroalam i obliczylam sobie iiiii ualo sie jestem zis 6 tg. pozrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylvie08 Re: a idź mi szczęściaro! ;) 16.07.08, 07:59 Też testowałam 15-go rano (powinnam dostać 14-go) i druga kreska była bardzo blada, ale z tego co czytałam może to oznaczać ciążę. Dla pewności dzisiaj rano zrobiłam betę - wyniki w piątek, już się nie mogę doczekać I tutaj mam pytanie: czy jeśli z bety wyjdzie ciąża to kolejne badanie zrobić w piątek czy np za tydzień znów w środę? Jak często powinno się je robić żeby zobaczyć jak przyrasta? Do ginekologa na razie się nie wybieram, chodzę prywatnie więc nie będę płaciła w sumie za nic, bo i tak chyba jeszcze nic nie zobaczy (jezli już to będzie ciąża to dopiero 3-4 tydzień). Objawów żadnych nie mam, jakiś czas temu przez 2 dni miałam trochę wrażliwsze piersi ale już przeszło. Jedyne co to trochę brzuch mnie boli i to wszystko. Prawdę mówiąc nie nastawiam się na ciążę, w zeszłym roku poroniłam samoistnie w 8 tc, a wówczas od razu z testu wyszły 2 kreski nie budzące watpliwości. Poczekamy, zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
velveciq Re: a idź mi szczęściaro! ;) 16.07.08, 19:42 Jeśli była druga kreska, choćby bardzo blada, to znaczy że jesteś w ciąży - gratuluję))Test może nie wykryć wczesnej ciąży, ale prawdopodobieństwo pomyłki w drugą stronę (tzn. test pokazał ciążę a faktycznie jej nie ma) jest baaardzo nikłe (np. gdy bierzesz jakieś leki po których masz podwyższony poziom beta hcg). Nie bardzo rozumiem po co chcesz powtarzać betę? Ja do ginia wybieram się w ok.10 tc. W pierwszej swojej ciąży, ponad 2 lata temu, też samoistnie poroniłam, ale potem udało się urodzić zdrowego synka. Mam nadzieję że teraz będzie też wszystko ok Daj znać w piątek jak wyniki Odpowiedz Link Zgłoś
maniulka_25 Re: a idź mi szczęściaro! ;) 16.07.08, 20:17 Jesteś w ciąży !!! GRATULACJE !!! W tą stronę testy się nie mylą. Odpowiedz Link Zgłoś
fabiolalast Re: a idź mi szczęściaro! ;) 17.07.08, 15:52 Ja też testowałam 15-go )))) Też wynik pozytywny)) Byłam u lekarza.. i widać mały pęcherzyk)))) 29 idę na kolejną wizytę))) Odpowiedz Link Zgłoś
velveciq Re: a idź mi szczęściaro! ;) 17.07.08, 19:45 GRATULUJę kolejnej Marcowej Mamie Odpowiedz Link Zgłoś
sylvie08 Re: gratulacje 17.07.08, 20:45 Kolejną betę (jutro po odbiorze wyników - mam nadzieję że będą dobre) i następną chcę zrobić żeby zobaczyć jak przyrasta i czy na razie jest wszystko w porządku. Tak sobie pomyślałam, że w przyszły piątek będę miała 3 wyniki i już coś będę wiedzieć (do gina jeszcze nie uda mi się dostać, poczekam do początku sierpnia) to bedzie to taki mój rezent na piątkowe imieniny męża Jeszcze nic nie wie, a nie chciałabym mu znowu dawać płonnych nadziei (chociaż na tym etapie i tak jeszcze są). Bo sobie już dałam nadzieję, że może tym razem się uda... Odpowiedz Link Zgłoś
3-martek Re: gratulacje 17.07.08, 20:55 Odnośnie bety: powinna przyrosnąć o min 66% przez 48h i 117% przez 72h, we wczesnej ciąży. Nieprawidłowy (niższy) przyrost może ostrzec przed pozamaciczną ciążą. Badałam co 48h, takie miałam polecenie gin, rosła o ok 300-400 % przez 48h. Beta daje też inną informację- przy pewnych wartościach powinien być widoczny pęcherzyk w macicy- potem się już bety nie bada, ja skończyłam na wartości 13 tys- potem już tylko usg. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvie08 Re: No i mam betę 18.07.08, 16:34 W końcu odebrałam dzisiaj betę, myslałam, że bedzie już rano i zrobię kolejne badanie, ale dopiero po 15.00 przywieźli. Wynik - 516,0. Zakres jaki mam przy wyniku podany to: 1-2 tydzien 16-156 2-3 tydzień 101-4870 3-4 tydzień 1110-31500 Czyli wynika z tego ze jest to 2-3 tydzien i to by mi sie zgadzalo, wg moich obliczen konczy sie 3 tydzien. Tylko czy to nie za malo aby? Kolejne badanie zrobie dopiero w poniedzialek i zgodnie z tym co napisala 3-martek powinien byc ok 300-400% przyrost. Zobaczymy... Zaluje ze przy poprzedniej ciazy (zakonczonej poronieniem) nie badalam bety bo mialabym jakiekolwiek porownanie czy te 516 to malo czy w sam raz... Musze sie uzbroic w cierpliwosc i poczekac na przyszly tydzien. Tak bym chciala zeby bylo dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
velveciq Re: No i mam betę 18.07.08, 22:00 Sylvie, na pewno nie jest za mało Zróżnicowanie poziomu bety jest bardzo duże, zresztą sama masz podane normy przy wynikach: np. w 3 tygodniu możesz mieć równie dobrze 101, jak i 31 300 (i obydwa wyniki są prawidłowe Tak więc nie ma się czym martwić, najważniejsze jest pozytywne nastawienie, pamiętaj że nastrój mamy wpływa na dzidziusia Będzie dobrze))) Odpowiedz Link Zgłoś