maesstra 20.08.08, 10:26 co to znaczy ze pecherzyk jest pusty? Jak do tego dochodzi? Jak i kiedy można się o tym przekonać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zimka_s Re: pusty pęcherzyk 20.08.08, 12:55 Pusty pęcherzyk oznacza, że ciąża się nie rozwija. Lekarze nawet jakoś to określają, ale zapomniałam. Po prostu oznacza to, że nie pojawia się serduszko. A sprawidzić to można za pomocą usg. Odpowiedz Link Zgłoś
sja75 Re: pusty pęcherzyk 20.08.08, 14:32 nie dochodzi do rozwoju zarodka.moja znajoma na usg tak wystraszyli ale kazali odczekac 2tygodnie i teraz ten "pusty"ma 8miesięcy.lekarz po prostu nie widział echa zarodka. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja0000 Re: pusty pęcherzyk 20.08.08, 14:47 Puste jajo płodowe(pęcherzyk) jest sytuacją, w której z zapłodnionej komórki jajowej nie rozwija się zarodek lub obumiera w pierwszych dniach ciąży. Taka ciąża nie ma szans na przeżycie- po pewnym czasie dojdzie do jej wydalenia, poronienia. Ponoć puste jajo płodowe odpowiada za ponad połowę przypadków poronień w 1 trymestrze. MOżna się o tym przekonać podczas badania usg. Pusty pęcherzyk nie oznacza, że kolejna ciąża zakończy się tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: pusty pęcherzyk 20.08.08, 15:25 ja mialam pusty pecherzykczekali do 10tc zeby pojawil sie zarodek a potem zrobili mi zabieg-nie zawsze jest tak, ze sie sam poroni, niestety moja forumowa kumpela rowno rok temu miala pusty pecherzyk a kilka dni temu urodzila synka a czemu o to pytasz??? Odpowiedz Link Zgłoś
maesstra Re: pusty pęcherzyk 20.08.08, 16:02 dziewczyny dziekuje za odpowiedzi, czesto na forum pojawia się temat ze ktos jest zalamany pustym pecherzykiem i wlasnie zastanawiam sie skad sie to bierze i jak temu przeciwdzialac, staram sie o dziecko i troche mnie to przeraza ze pozytywny wynik testu to dopiero polowa sukcesu... jeszcze musi sie zarodek rozwinac i sie na usg pokazac. ehh. W każdym razie dziekuje za odpowiedzi i zycze "samych pełnych pęcherzyków" Odpowiedz Link Zgłoś