Dodaj do ulubionych

alkohol w ciazy

06.10.03, 21:53
Obserwuj wątek
    • margarettka Re: alkohol w ciazy 06.10.03, 21:56
      witajcie!
      mam takie pytanie, jak to jest u Was z alkoholem w ciazy? Czy w ogole
      zrezygnowalyscie z niego calkowicie? Jestem pierwszy raz w ciazy i poza
      ksiazkowymi zakazami niewiele na ten temt wiem. Czy kieliszek wina od czasu do
      czasu lub male piwo moga zaszkodzic dziecku? Pozwalacie sobie na to,. czy raczj
      preferujecie calkowita abstynencje?
      Z gory dziekuje za odpowiedzi
      Gosia i 18 tyg chlopczyk
      • lastka Re: alkohol w ciazy 07.10.03, 07:56
        Witaj, też zaczęłam 18 tydzień ciąży, jeszcze do niedawna wcale nie mogłam na
        alkohol patrzeć, piwo przyprawiało mnie o dreszcze chociaż przed ciążą
        uwielbiałam je, wino mogło wcale nie istnieć. Od jakiegoś czasu od czasu do
        czasu mam ochotkę na piwo albo lampeczkę winka. Jeżeli mam ochotę na piwo to
        mąż kupuje mi jakąś małą buteleczkę i to słabiutkie ostatnio smakuje mi Miller
        takie małe piwko 0,33 i bardzo słabe. A wczoraj np, miałam ochotę na wino i
        wypiłam pół lampki wina rozrobionego z wodą. Wino piję czerwone tzw, byczą
        krew. Od jednego małego piwa albo lampki wina nic się nie stanie gorzej gdybyś
        piła aż się upijesz albo np, walnęła jakieś dwa mocne piwa. Lekarz mi mowił, że
        jeżeli mam ochotę to mogę wypić, ale nie przesadzać.
        • margarettka Re: alkohol w ciazy 07.10.03, 10:21
          Hej!
          Dzieki za odpowiedz! Ja tez tak wlasnie mysle, ze od rozsadnych ilosci nic sie
          nie moze stac, ale oczywiscie w wiekszosci ksiazek strasza tylko. Ja tez na
          poczatku ciazy przestalam lubic piwo, natomiast wieksza ochota naszla mnie na
          winko. Teraz juz smak na piwo powrocil smile Do tej pory pozwalalam sobie na
          niskoalkoholowego zywca 0,33 l, ktory ma tylko 1 % alkoholu, wiec trudno to w
          ogole nazywac piwem. Teraz czasem wypijam tez mala lampke wina, ale to wszystko
          sporadycznie. W kazdym razie mysle, ze tak jak do wszystkiego trzeba podejsc z
          wyczuciem.
          Pozdrawiam serdecznie
          Gosia
          • aniaop Re: alkohol w ciazy 07.10.03, 10:51
            Moja polozna mawia, ze jesli masz ochote wypic lampke wina, to wypij, znaczy,
            ze organizm tego potrzebuje. Tak samo lampke szampana, a mowila nawet o
            martini. Oczywiscie nie wiecej. Pozdrawiam
    • dollores1 Re: alkohol w ciazy 07.10.03, 11:07
      Witam,
      Ja nie przepadałam za piwem przed ciążą natomiast w trakcie ciąży zaczęłam
      uwielbiać. Nie zdarzyło mi się wypić w ciąży całej butelki piwa ale za każdym
      razem gdy mąż otwiera sobie piwko biorę od niego 2-3 łyki.
      Jeśli chodzi o wino, to nawet ginekolog powiedział mi że jeśli np. jestem
      zestresowana to żebym wypiła kieliszek winka bo działa rozluźniająco i
      rozkurczająco.
    • dona29 nie; 07.10.03, 21:10
      a ja jestem absolutną przeciwniczką alkoholu - daleka jednak od tego,żeby
      kogokolwiek potepiać - każda z nas ma przecież swoje zasadu i swój zdrowy
      rozsądek.Gdybym piła tylko to,na co mam ochotę zapijałabym się coca - colą -a
      to z pewnościa nie ma dobrego wpływu na Dzidzięwinkpozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka