cupidella smutno mi... 13.09.08, 13:37 ... bo dostałam dziś @ zupełnie niespodziewanie i całkiem za wcześnie bo 24 dc!!! Pewnie to przez ten urlop w Grecji, który miał być tym jedynym, owocnym, sprzyjającym zajściu w ciąże... i ten koszmarny ból brzucha!!! buuuuu ;/ i ta pogoda niczym listopadowa czuje, że łapie doła... Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: smutno mi... 13.09.08, 20:52 cupidella, nie trać ducha! załapujesz się przecież nadal na wrześniowo-czerwcowe starania! u mnie 8 dc, 36,25, zaczyna się pojawiać śluz...jutro 2. test owu a niecierpliwość już mnie rozrywa Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjabl79 juz po owulacji 14.09.08, 08:11 witam serdecznie w ten niedzielny poranek u mnie juz po owulacji, bialy sluz z kategorii nieplody juz sie pokazal teraz tylko czekac na efekty za tydzien w pon-wtorek bede testowac!! mam jednak przeczucie ze nic z tego?? a jak u Was, kiedy pierwsza testujaca? Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: juz po owulacji 14.09.08, 09:51 o rany, zanim dojdę do momentu, kiedy będę testować, już dawno padnę z niecierpliwości u mnie 9dc, 36,22, śluz kremowy, zaczynamy starania na całego. Dzisiaj robię 2. testu owu Odpowiedz Link Zgłoś
problemkind Re: juz po owulacji 14.09.08, 13:41 15dc, testy owu nic nie pokazuja, za to inne oznaki owu sie ujawniaja). zeszly cykl trwal 33 dni. to czekanie mnie rozwala) Odpowiedz Link Zgłoś
anetkabuzia Re:owulacja 14.09.08, 19:03 Witajcie dziewczyny i kobiety) Ja zaczynam owu jajniki mi rozsadza ale to normalne, że 2-3 dni mam ochotę wszystkich pogryźć Mój pan twierdzi, że bez kija to lepiej się do mnie nie zbliżać ma racje ale starania ciąg dalszy. Pozdrawiam) Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re:owulacja 14.09.08, 20:03 Witam U mnie dzis 12dc i wlasnie powinna byc owu. W zeszlym cyklu mialam monitoring i wyszlo,ze w 12dc pękł pęcherzyk. Ja mam krotkie cykle (26dc) dlatego owu tak wczesnie. Ale teraz mam ogromny dylemat bo od 3 dni jestem chora - gardlo,kaszel,lamanie itp... i nie wiem czy przy takim przeziebieniu jest w ogole mozliwe aby zajsc w ciaze (( Nie moge nic znaleźć w necie na ten temat. Znalazlam tylko małą wzmianke, ze przy przeziebieniu organizm raczej walczy z infekcja a nie "mysli" o prokreacji wiec pewnie kolejny cykl moge skreslic z marzen o dziecku (((((((( To bedzie juz 6 cykl....Wyć mi się chce.... Odpowiedz Link Zgłoś
keegan Re:owulacja 14.09.08, 20:55 Witaj Biedroneczko, Ty znowu a tarapatach Infekcja nie koniecznie musi od razu przeszkodzić, ważne żebyś leków z typu ibuprofenów nie brała, ale to już pewnie wiesz z naszego forum Zdrówka życzę, trzymaj się, ja wypatruję mojej owu po lekach ale nic się nie dzieje, jutro usg... Odpowiedz Link Zgłoś
problemkind Re:owulacja 14.09.08, 21:42 to zalezy, ja zaszlam w ciaze biorac antybiotyki-mialam zapalenie pecherza. sprobuj babcinych sposobow na to przeziebienie. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjabl79 wilczy głód - chyba nici.... 14.09.08, 22:01 jak zwykle jakis tydzien przed okresem dopada mnie taki apetyt ze nie wazne iz w ciagu 10 min zjem 3x ciastko, 2 x kanapka, jogurt a poprawie to sałatką z tunczyka no i niestety dzis sie zaczelo - jem poprostu wszystko dzien spodziewanej m-czki to nastepny wtorek Oby jednek sie nie pojawila!!! Macie tak moze??? Odpowiedz Link Zgłoś
one-smutasek Re: wilczy głód - chyba nici.... 15.09.08, 08:29 Ja tak mam z tym, że gdzieś tak na 3 dni przed @ wtedy w lodówce nic się nie uchroni...Dopóki @ się nie pojawi jest nadzieja....Trzymam kciuki, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: wilczy głód - chyba nici.... 15.09.08, 08:52 i ja tak mam ale zwykle to się zaczyna w okolicach owu, miałam tak również w pierwszym trymestrze poprzedniej ciąży - zdaje się, że większość kobietek tego nie ma, bo mają mdłości...a te, co ich nie mają, zajadają wszystko, co im wpadnie w ręce Och, jak ja marzę o ciastku Odpowiedz Link Zgłoś
maesstra poniedziałek 15.09.08, 08:59 Witam z początkiem tygodnia, jestem totalnie zdesorientowana, dzis 13 d.c. i d.pa blada, nie mam rzadnych oznak owulacji, ani na testach a na gole oko, nic... idzie sie zalamac, co prawda moze jeszcze za wczesnie... dzis zrobie jeszcze test i jak nie wyjdzie to masakra. Czyżby 2 cykl bezowulacyjny, eee nie może być... Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: poniedziałek 15.09.08, 09:02 dobrze będzie, a iludniowe masz cykle? ja mam 28 dni, a owu dopiero 16-17 dzień...wszystko jest możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
maesstra Re: poniedziałek 15.09.08, 09:24 ostatni był 27-dniowy,dwa wcześniesze 25 -dniowe, a jeszcze wcześniej 28-30 dni, ja się chce wstrzymać do owu żeby dokładnie wycelować w ten dzień, bo chcemy zwiększyć prawdopodobieństwo chłopca i nie chciałabym za wcześnie zacząć starań, ale za późno też nie chce, no i bądz tu mądry i pisz wiersze. Żebym chociaż miala jakieś bóle owulacyjne a ja nigdy czegoś takiego nie miałam i objawy owu to dla mnie abstrakcja... Odpowiedz Link Zgłoś
korallina 10 dc 15.09.08, 08:55 no właśnie...10 dc, 36,09, w południe zrobię kolejny test owu - wczorajszy pokazał całkiem wyraźną drugą kreskę, jednak była jeszcze trochę słabsza od kontrolnej, więc czekam z niecierpliwością. Starania w toku Piszcie co u Was, wrześniowe staraczki część z Was powinna już dizsiaj testować! Ponieważ Patrycja założyła osobny wątek dla testujących, moja statystyka pewnie się już nie przyda, także będę z uwagą śledzić jak Wam psozło w wątku testowym Pozdrowionka dla wszystkich staraczek! Odpowiedz Link Zgłoś
naftalka5 Re: 10 dc 15.09.08, 09:04 U nie 14 dc, własciwie starania powinny byc w toku ale jak zwykle!! akurat w te dni mój M jest padniety. Nie to ze nie chce dziecka, bo bardzo chce. Myśle ze statystyka powinna byc w tym wątku, po co skakac z watku na watek Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: 10 dc 15.09.08, 12:55 dzisiaj kreska na teście owu dużo mneij wyraźna, niż wczoraj, ale to można przypisać ogromnej ilości płynów, jaką dzisiaj się pompuję - no i, jakby nie było, jest dopiero 10 dc. Czyli obstawiam, że w tym cyklu wszystko będzie "po staremu" i owu nastąpi ok 16-17 dnia....ach to czekanie mnie dobija Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Statystyka 15.09. 15.09.08, 09:46 anna11233 @ 16.08. testuje po 15.09. zabaaa1984 @ 17.08. testuje po 16.09. monispj @ 18.08. Testuje po 16.09., duphaston charlie_12 @25.08. testuje po 20.09. madlenka77 @ 24.08. testuje po 21.09.? patrycjabl79 @ 26.08. testuje po 23.09., 4cs, po staraniach halohalohalo @ 26.08. Testuje po 24.09., po staraniach szczesciara08 @25.08. testuje po 24.-25.09. mama_inka @ 27.08. testuje po 24.09. ??, testy owu lilka29 @ 23.08. testuje po 24.09., starania jaaloha @ 25.08. testuje po 24.09., 1cs kinia-81 @ 28.08. ? testuje po 25.09.? mariolka81 @ 27.08. testuje po 26.09. best-mami @ 29.08. testuje po 26.09.? kaamilka @ 30.08. testuje po 27.09. ? xlimonka @ ?? testuje po 27.09. marta773 @ 27.08. testuje po 28.09., starania w toku skorpi2 @ 01.09.? testuje po 29.09.? anetkabuzia @ 02.09. testuje po 30.09.?, starania keegan @ 3.09. Testuje po 1.10., pierwszy cykl na clomidzie, czekamy na wyniki USG naftalka5 @ 02.09. testuje po 1-2.10., starania maesstra @ 03.09. testuje po 1.10.? biedronka1969 @ 3.09. testuje po 1.10.? black_zerina @ 03.09. testuje po 1.10., 10 cs – trzymamy kciuki adgam28 @ 3.09. Testuje po 3.10. miwusia1977 @? Testuje po 3.10., niedługo starania problemkind @ 31.08. testuje po 4.10., testy owu babsee @06.09. Testuje po 04.10.? korallina @ 6.09. testuje po 4.10. one-smutasek @ 08.09. Testuje po 06.10. labretta @ 09.09. Testuje po 08.10., starania lililay @ 08.09., Testuje po 8.10., drugi cs bebe786 @ 9.09., testuje po po 8. 10., testy owu ritta76 @ 12.09., testuje po 11.10. cupidella @ 13.09. testuje po 13.10. imadoki @ 20.09.? testuje po 18.10.? ------------------------------------------------------- anulajc @? Testuje po ?? bartemi @ ?? testuje po ?? chealsyka27 @? Testuje po ?? jamelka24 @? Testuje po ?? kaszalot9 @? Testuje po ?? krzywaa @? Testuje po ?? lena.89 @? Testuje po ?? leniwiec1975 @ ?? testuje po ?? mexx100 @ ?? testuje po ?? mil_ka25 @ ?? testuje po ?? papuga_5 @? Testuje po ?? sam-buka @? Testuje po ?? Dziewczynki, wpisujcie, jak tam Wasze przeczucia i testy ja jestem pozytywnie zakręcona Odpowiedz Link Zgłoś
labretta Re: Statystyka 15.09. 15.09.08, 11:15 Hej @ się skończyła I od razu lepsze samopoczucie mam. Niestety mężówi odechciało się starań i coś zagdauje, żeby się jednak wstrzymać póki nam się sytuacja życiowa nie wyklaruje... Także już sama nie wiem jak to będzie... Może go jeszcze skusze Zobaczymy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anna11233 Re: Statystyka 15.09. 15.09.08, 13:36 Jutro rano testuje. Temp. mi sie na razie trzyma (14 dzień fazy lutealnej - ale mysle ze u mnie ta faza moze i 16 dni miec wiec nic nie wiadomo). Brzuch boli od kilku dni - choc zazwyczaj na @ bolał bezposrenio przed - ale zobaczymy czy to na @ czy na pasożyta Rano zamelduję. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Statystyka 15.09. 15.09.08, 14:42 Korallina jestem pelna podziwu dla ciebie ) jak to wszystko ladnie ulozylas i spisalas...ufff...niezła jesteś!!! A ja dzis bylam na usg (13dc) i coz? Oto wynik: w lewym jajniku zapadniety pecherzyk 13mm, brak plynu w zatoce Douglasa. Nic z tego nie kumam.Moja ginka nie mogla rozmawiac bo przyjela mnie grzecznosciowo w szpitalu i miedzy ciezarnymi Nie wiem czy to oznaczalo ze juz po owu czy owu wcale nie bylo? Troche mnie to przygnebilo Keegen no widzisz ja wciaz pod gorke wiec nie wiem czy doczekam tego dziecka w koncu! Trzymam kciuki za ciebie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zabaaa1984 Re: Statystyka 15.09. 15.09.08, 15:24 U mnie na 99,9% nic z tegoWczoraj pojawił się brunatny śluz, dziś jakies brunatne plamienia, mało tego ale są. A wydawalo mi się ze sie uda-brzuch pobolewał, jajniki zakłuwały jak nigdy wczesniej w trakcie cyklu z wyjatkiem owulacji. Jak prawdziwa @ nie przyjdzie do środy to test zrobię rano w środe od tak dla pewnosci. Gdyby to byly tylko brunatne plamienia to mam jeszcze szanse?Jak myslicie?Do końca nie wierzyłam że nam się za pierwszym razem uda tym bardziej że szczerze mówiąc za bardzo sie nie przyłożyliśmy-bez testów owu bez mierzenia tempki czy obserwacji sluzu ale mimo to jednak się w duchu o tym myśli. Jak nie teraz to za drugim razem moze się uda. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Statystyka 15.09. 15.09.08, 15:45 a ja myślę, że może te objawy to dokładnie co innego bo implantacja daje właśnei taki lekko podbarwiony śluz - chociaż u niektórych to "lekkie podbarwienie" jest na tyle obfite, że mylą je z miesiączką...więc uszy do góry i daj znać, jak test Odpowiedz Link Zgłoś
keegan Re: Statystyka 15.09. 15.09.08, 18:57 u mnie niestety nic z tego nie będzie 13 dc pęcherzyk flaczeje a nie pęka a endo zamiast urosnąć to zmalało, dramat, nie zdążyłam nawet wziąć pregnylu, już na to za późno a w tym cyklu zależało mi bardziej niż kiedykolwiek, tak mi się marzyło drugie czerwcowe ((( ja odpadam ale Wam życzę powodzenia, oby jak najwięcej dwóch kreseczek było! Odpowiedz Link Zgłoś
problemkind Re: Statystyka 15.09. 15.09.08, 19:19 wow, super robota z ta statystyka) Odpowiedz Link Zgłoś
best-mami Re: Statystyka 15.09. 15.09.08, 20:13 Dokładnie ,też mi się spodobała ta statystyka. Dawno tu nie zaglądałam dziś 18dc wg testów owulacyjnych pik LH był w 13 dc i zgodnie z moimi odczuciami i obserwacją śluzu to by się zgadzało. Zobaczymy. Dziś ma temp.37.2 i mam nadzieje że to nie przeziębienie, poza tym piersi strasznie mnie bolą już od owulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
anetkabuzia Re: Statystyka 15.09. 15.09.08, 20:16 Korallina dzięki za nową statystkę. Dzięki niej o niczym nie zapomnimy. Mnie niestety dopadło przeziębienie dzisiaj umieram. Ale starań ciąg dalszy mimo wszystko. Pozdrawiam i życzę udanych nocy) Odpowiedz Link Zgłoś
monispj Re: Statystyka 15.09. 15.09.08, 21:54 Statystyka pierwsza klasa! Podziwiam i gratuluję;O) Testu nie mam co kupować...od wczoraj nie biorę Duphastonu,a dzisiaj już poleciało sporo brązowego,a brzuch boli nieziemsko! Jutro rano biedronka przyleci jak nic:0( I jeszcze się od męża zaraziłam jakimś przeziębieniem! Jesień jest do d..y! Muszę zająć głowę czymś innym! Właśnie zaczynamy wykańczanie domu,teraz kładą tynki,w nast tyg,wchodzi hydraulik,teraz projektuję łazienki, i kiuchnię...trochę mam na głowie,więc jak może wykańczanie mnie wciągnie...to w między czasie zafasolkuję?...no doła łapię! jesień jest do d..y! Podrawiam gorąco i trzymam kciuki za pozostałe:o) Odpowiedz Link Zgłoś
black_zerina Re: Statystyka 15.09. 16.09.08, 09:53 piękna ta lista korallina widzę że masz analityczny umysł wczoraj test owu pokazał II, dzisiaj starania pozdrawiam i dużo słońca życzę Odpowiedz Link Zgłoś
cap-rio Re: Wrzesniowe starania!! 15.09.08, 22:43 witam wszystkie staraczki,ja jeszcze mam @, ale za 3 dni się kończy i rozpoczynamy kolejne staranka, mam nadzieję że pod koniec miesiąca fasolka się pojawi ;p, trzymam kciuki za nas wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
anna11233 Re: Wrzesniowe starania!! 16.09.08, 08:30 Test dzis rano negatywny. @ brak. Brzuch boli. Temp. spadła z 37,03 do 36,83 więc chyba nic z tego. {no chyba ze to przez to ze nad ranem zmarzłam prze uchylone okno] Ale generalnie chyba nie mam złudzeń... Choc moze naiwnie jak nie przyjdzie @ jutro zrobie jeszcze jeden test. Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Wrzesniowe starania!! 16.09.08, 08:44 trzymam kciuki w takim razie! (niedługo mi palce do tych kciuków przyrosną chyba, ale trzymam!!!) ja mam dzisiaj 11 dc, temp 36,07, starania w toku, dzisiaj po południu robię kolejny test owu I myślę pozytywnie i w ogóle itp bo po prostu musi się udać! Odpowiedz Link Zgłoś
one-smutasek Re: Wrzesniowe starania!! 16.09.08, 09:08 Ja też trzymam kciuki z całych sił...U mnie 9 dc więc starania czas zacząć. Postanowiłam, że nie będę się nakręcać....Czy ktoś mi powie jakimi podziemiami poruszać się w wawie żeby nie spotykać ciężarówek???? Odpowiedz Link Zgłoś
maesstra Re: Wrzesniowe starania!! 16.09.08, 09:18 witajcie u mnie wczoraj test owu (kupiony w aptece) pokazał w okolicach godz. 10 2 kreski ale testowa bledsza od kontrolnej, o 18 zrobilam kolejny test tym razem kupiny na allegro za grosze i pokazal tylko jedna kreske, po poludniu pojawil sie śluz plodny co mnie bardzo pocieszylo, że jakies zaminy w organizmie zachodza. Co prawda śluzu było jak na lekarstwo, ale zawsze coś. działania są w toku, rezultaty będą 1 X, oby pozytywne. trzymam kciuki i życzę ciepłego dnia, i ubierać się dziewczyny bo jeśeń przyszla! Szkoda żeby się przeziębić! Odpowiedz Link Zgłoś
black_zerina maesstra: 16.09.08, 09:54 idziemy "łeb w łeb " u mnie wczoraj II na teście owu pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monispj przyleciała biedronka:o( 16.09.08, 10:02 U mnie po ptakach! Tak jak wczoraj pisałam,no i jest! Ale jakoś dziwnie ze spokojem to przyjęłam. Widocznie jeszcze nie czas. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maesstra Re: maesstra: 16.09.08, 11:37 balck_zerina zycze sukcesu w tym wyścigu, nie ma jak zdrowa rywalizacja aaa i oczywiście jeSIeń przyszla, Odpowiedz Link Zgłoś
cap-rio Re: Wrzesniowe starania!! 16.09.08, 10:01 nie nakręcać się, łatwo powiedzieć, trudniej zrobić, jeżeli w głowie ci tylko fasolka :p, ciężarówki nawet w podziemiach kursują :p, wierzę że niedługo do nich dołączymy Odpowiedz Link Zgłoś
one-smutasek Re: Wrzesniowe starania!! 16.09.08, 10:21 Wiem, wiem ale staram się wmówić to sobie ze wszyskich sił po tym jak w poprzednim cyklu wysyłałam męża po śledzie bo psychika tak mi działała, że od momentu rozpoczęcia starań miałam wszystkie objawy ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
cap-rio Re: Wrzesniowe starania!! 16.09.08, 10:51 no ja mam podobnie, już mi ginka powiedziała, żebym sobie pieska kupiła , żeby głowe czymś zająć :p, moja psycha już mi takie figle płatała że nawet po kilka razy w nocy wstawałam na siusiu, co wcześniej mi się nie zdarzało!!!Tak że już przerobiłam wszystkie możliwe objawy ciąży, a pewnie w praktyce się okaże że nic mi nie będzie dolegało :p Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Wrzesniowe starania!! 16.09.08, 11:01 ścieżką rowerową ja wczoraj natknęłam się na "stado" brzuchatek - były na jakichś zajęciach fitness...chłonęłam fluidy właśnie doszły do mnie zamówione testy na allegro za jakieś 2 godzinki zrobię kolejny, zobaczymy, zobaczymy w komplecie 5 testów ciążowych, więc sądzę, że się musi udać Odpowiedz Link Zgłoś
one-smutasek Re: Wrzesniowe starania!! 16.09.08, 13:34 Korallina skoro natknęłaś się na całe "stado" to nie ma innej opcji na bank się zarazisz Odpowiedz Link Zgłoś
kontra24 Re: Wrzesniowe starania!! 16.09.08, 11:04 Chyba nie mam co mieć złudzeń,że tym razem się udało.Objawów jakichkolwiek ciąży brak(zero bólu i napięcia piersi,zero mlecznej wydzieliny, zero mdłości, zero zachcianek kulinarnych itp..). A może jeszcze nie wszystko stracone? Czy można nie miec żadnych ale to żadnych najmniejszych objawów, a być w ciąży? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kontra24 Re: Wrzesniowe starania!! 16.09.08, 11:12 korallina napisała: > można! ). To jeszcze chwilę sie połudzę. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
anna11233 Re: Wrzesniowe starania!! 16.09.08, 11:14 ..a czy mozna miec jeszcze nadzieję gdy w 32 dc temp spadła ze srednich 37 do 36,83? Faza temp. niższych ustalona na poziomie 36,75, wyzszych na 36,95. @ nadal brak. Mozna zaliczyc spadek a podem jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
zabaaa1984 Re: Wrzesniowe starania!! 16.09.08, 15:11 I u mnie nici z tego. Z tych plamien wyszła dziś paskudna @ z bólami tak jak zawsze. Od jakiegoś czasu nawet mi się okresy uregulowały co mnie cieszy.Pierwszy cykl za nami(co prawda nie przykładaliśmy sie za bardzo)drugi się dziś zaczyna.Bez nakręcania. Po @ starania co 2 no max 3 dni tak sobie zaplanowałamA i wybiore się do gina od tak niech mi "przyjrzy" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Wrzesniowe starania!! 16.09.08, 19:27 U mnie tez nici (( Podobnie jak u Keegen pecherzyk na usg zapadniety i brak plynu w zatoce douglasa co oznacza brak owu (( Czyli do spotkania z niektorymi w pazdzierniku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
problemkind Alleluja 16.09.08, 20:09 jajo sie pokazalo-17 dc. do tego zdalam dzis teorie na prawko-na poczatku wrzesnia pierwsze podjescie oblalam-zdaje je po niemiecku- mieszkam w .de, latwo nie bylo) Odpowiedz Link Zgłoś
anetkabuzia Re: Wrzesniowe starania!! 17.09.08, 08:32 Witajcie u mnie dzisiaj 17dc zazwyczaj trwa 28 dni. Starania trwaja ale szczerze mowiac to nie nastawiam się, że tym razem się uda. Chociaż i tak mam taką cichą nadzieję no ale cóż jak nie w tym miesiącu to w innym. Pozdrawiam i życzę udanych starań) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_inka Re: Wrzesniowe starania!! 17.09.08, 08:43 Ja tez sie nie nastawiam.Koło wtorku,środy w przyszłym tygodniu powinna przyjsc @ i pewnie tak będzie. Jakiś mam dołek i nie chce mi się nic.Chyba ta pogoda tak dział u mnie leje od kilku dni. Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
labretta Re: Wrzesniowe starania!! 17.09.08, 09:09 Cześć! To i ja dopisuje się do dzisiejszych dołków... Wczoraj zadzwoniła kuzynka, świeżo po ślubie z radosną nowiną-5tc! I to w pierwszym cs!-nawzajem sobie kibicowałyśmy w staraniach. I się głupia poryczałam Strasznie się cieszę, że się jej udało. W końcu starsza ode mnie, po chemii w dzieciństwie... I tak jej zadroszcze jak się ciesze. Okropna jestem mama_inka pomyśl, że masz już dziecko, więc jest ono jakby nie było dowodem, że wszystko z Tobą i tatuśkiem jest w porządku. Naprawde jest ciężko jak się stara o pierwsze bobo tak jak w moim przypadku Mimo wszystko życzę wszystkim ciepłego i miłego dnia! Ja na poprawe nastroju zorganizuje sobie na wieczór jakieś romantyzmy z mężem Odpowiedz Link Zgłoś
one-smutasek Re: Wrzesniowe starania!! 17.09.08, 10:08 U mnie co prawda starania jeszcze trochę będą w toku bo dziś dopiero 10 dzień cyklu, ale do dołków też się dopiszę... Wczoraj miałam wiadomość o ciąży jednej z koleżanek, to drugi taki news w przeciągu 1,5 miesiąca (ani jedna ani druga tego nie planowały). Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.P owyję jeszcze trochę i wezmę się w garść bo przecież trzeba trzymać kciuki...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama_inka Re: Wrzesniowe starania!! 17.09.08, 15:05 Labrtetta to że mam juz dziecko jest największym szczęściem jakie mnie w życiu spotkało.Niestety fakt że sie urodziłło jedno dziecko nie świadczy o tym że będzie sie mieć kolejne. Od urodzenia Wiki nie brałam tabletek ,gin mówi że jest wszystko ok,zero upławów,dadrzerek itp tylko rodzić. Niestety to trzeci cs i narazie nic nie czuje.Za tydzień powinna być @ więc sie okaże ale nie nastawiam się. Odpowiedz Link Zgłoś
anna11233 Re: Wrzesniowe starania!! 17.09.08, 09:10 Wciąz @ brak. 33 dc. Ale temp. spadła lekko wiec chyba nie ma juz nadzieji na ten cykl. Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Wrzesniowe starania!! 17.09.08, 09:38 12dc, temp 36,47 (co za szok!) rano sie przestraszyłam, bo wczoraj akurat zrobiliśmy przerwę w staraniach ale pnieważ wieczorem byla niezła imprezka, to zapewne alkohol załatwił mi podwyższona temp...zaczekam do 12 co pokaże test owu śluz wodnisty Odpowiedz Link Zgłoś
maesstra Re: Wrzesniowe starania!! 17.09.08, 10:14 hejka, ale mi psychika dziala, jestem juz chyba po najważniejszych dniach starania, terez juz tylko seks-relaks, ale czuje sie normalnie jak w ciąży, dziś rano mialam zawroty glowy, lekkie bole podbrzusza i uwaga myślałam że wyhaftuje w drodze do pracy komuś do ogródka, tak mi było niedobrze. Straszne to było, najgorsze w tym wszystkim jest to że na tym etapie to jest zatrucie pokarmowe... Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjabl79 22 dc 17.09.08, 10:35 witam serdecznie wszystkie starajace sie u mnie to juz 22 dc i zero jakichkolwiek objawow na tak i nie obzarstwo minelo, susza, zero bóli podbrzusza i piersi testowanie we wtorek za tydzien juz nie moge sie doczekac!!! Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_12 Re: 22 dc 17.09.08, 10:50 U mnie 24dc i również zero objawów. Jak @ nie przyjdzie w sobotę to w niedzielę robię test. Też już się nie mogę doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: 22 dc 17.09.08, 11:11 a ja się nei mogę doczekać owu...już tak bym chciała, żeby była i żebym już mogła czekać na test....rany jaka niecierpliwa jestem Odpowiedz Link Zgłoś
cap-rio Re: Wrzesniowe starania!! 17.09.08, 14:50 tak to oczekiwanie jest najgorsze, najpierw na koniec @, potem na owulke, potem na jakiekolwiek objawy, potem na testy... :p mam nadzieję że niedługo wszystkie będziemy oczekiwały dzidziusia! Odpowiedz Link Zgłoś
anetkabuzia Re: Wrzesniowe starania!! 17.09.08, 16:05 Ja na poprawę humorku pojechałam kupić nowe firanki i zapachowe świeczki przyznam szczerze że nie myślałam iż kupowanie firanek może sprawić taką frajdę. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka29 Re: Wrzesniowe starania!! 17.09.08, 16:29 witam po krótkiej przerwie,miałam małe zaległości w śledzeniu forum ale już dziś wszystko nadrobiłam-czytałam i czytalamu mnie po staraniach-zobaczymy jaki będą ich sktuki a w właściwie jeden!niby miałam się nie nastawiać ale tak naprwdę to się nie da tak wcale nie myśleć, choć przyznaję że w tym cyklu znacznie lepiej mi to wychodzi.ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca bo jak dostanę @ to nie wiem jak zareaguję,póki co czekam do środy przyszłego tygodnia.pozdrawiam wszystkie serdecznie i również jak większość "non stop" trzymam kciukiza nas!!! p.s.nauka jazdy już troszkę lepiej ale dłuuuuuuuuuuuga droga jeszcze oj dłłłłłłłłługa. Odpowiedz Link Zgłoś
lililay Re: Wrzesniowe starania!! 17.09.08, 17:45 Hej, u mnie też w tym tygodniu nauka jazdy - na razie teoria. Najgorsze jest to, że po 8-9-10 godzinach w pracy i dwóch na kursie jestem wykończona i nie mam siły na romantyczne zrywy ;/. Na szczęście to dopiero 10 dc, więc jeszcze mam chwilę na regenerację . Odpowiedz Link Zgłoś
naftalka5 Do poniedziałku!!! 17.09.08, 17:49 No więc chciałam sie z Wami pozegnac. Jutro rano lecimy. Starania w toku. Mam nadzieje ze pogoda dopisze. Wracam jako mężatka, aż samej mi ciężko w to uwerzyć Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
cap-rio Re: Do poniedziałku!!! 17.09.08, 18:11 A więc bajecznego ślubu ci życzę, oby wszystko w 100% się udało, obyś z podróży fasolke przywiozła :p Odpowiedz Link Zgłoś
anetkabuzia Re: Do poniedziałku!!! 17.09.08, 19:01 Życzę udanego lotu ale przede wszystkim wszystkiego naj na nowej drodze życia i obyś zrobiła Sobie z Mężem najlepszy prezent jaki możesz zamarzyć czyli małą fasolkę pod sercem) Odpowiedz Link Zgłoś
naftalka5 Re: Do poniedziałku!!! 17.09.08, 20:58 Dziękuje Wam dziewczyny. Własnie sie pakuje, rece mi sie trzesa i łzy w oczach staja. Tez tak miałyscie? Ja sie strasznie stresuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Do poniedziałku!!! 17.09.08, 22:23 ja tak miałam powodzenia, będzie pięknie i bajecznie! Obyś dostała od losu wymarzony prezent Wszystkiego naj! A w poniedziaek poprosimy relację Odpowiedz Link Zgłoś
cap-rio Re: Do poniedziałku!!! 17.09.08, 23:20 ja też tak miałam, po zdjęciach cały stres minął i pozostała tylko wspaniała zabawa :p, wszystko będzie super, zobaczysz, pozdrówka i czekam na relacje Odpowiedz Link Zgłoś
szczesciara08 Re: dziewczyny 18.09.08, 09:57 Wszystkiego naj dla Naftalki5 i jej Męża, szczęśliwego życia... Dziewczyny ja czuje, że cos będzie piersi mnie bolą i podbrzusze,a do @ jeszcze 6 dni. Bieganiem do łazienki bardzo sie nie przejmuję bo w pracy mamy bardzo zimno i po pewnie przez to. coś w tym miesiącu nie wychodzą mam dobrze testy... jeszcze żadna nie ogłosiła dobrych wieści!!! Ale badzmy dobrej myśli pozdrowienia od zmarźlucha Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_12 Re: dziewczyny 18.09.08, 10:25 Myślę że troszeczkę przez aurę za oknem tak oklapłyśmy Odpowiedz Link Zgłoś
one-smutasek Re: Do poniedziałku!!! 18.09.08, 10:49 Wszystkiego, wszystkiego najjjj......dla Ciebie i męża. Niech wasza miłość i szczęście trwa wiecznie, a najpięknieszym prezenetm będą 2 kreseczki za co mocno trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
labretta Re: Do poniedziałku!!! 18.09.08, 13:23 Naftalko duuuuuuuuuużo miłości i jak najszybciej zdrowego owocu tej miłości)))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
problemkind Re: Do poniedziałku!!! 18.09.08, 18:03 Slodkiego, milego zycia Wam zycze!! Odpowiedz Link Zgłoś
anna11233 Re: Wrzesniowe starania!! 18.09.08, 09:40 ...not o u mnie już "pozamiatane" - wczoraj wieczorem przyszła @.Da wszystkich starajacych się i robiących statystykę: mam 29 lat. To 1 cykl starań. Wszystkie wyniki zrobione przed ciazą mam w normie. Maż tez zdrowy. No to do października ..ale będe Was tu podglądac i kibicowac! Odpowiedz Link Zgłoś
maesstra Re: Wrzesniowe starania!! 18.09.08, 10:34 głowa do góry! bedzie dobrze. my czekamy dalej wiec kciuki sie przydadza jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_12 Re: Wrzesniowe starania!! 18.09.08, 10:46 Tak, tak - kciuki się przydadzą, bo ze statystyki wynika, że jestem następna... Odpowiedz Link Zgłoś
marta773 Re: Wrzesniowe starania!! 18.09.08, 10:54 Hej laski u mnie dziś 22dc juz po staraniach i cos czuję że nici z dzidzi. Trochę spraw i wyjazdów nam wypadło w tym cyklu a najgorsze to pogrzeb mojej matki chrzstnej(wyjazd do Warszawy i nocleg tam) w ten najbardziej płodny okres. Zdążyliśmy pokochać sie tylko trzy razy w 15,18 i 20dc. No zobaczymy ale juz wiem że będzsiemy dalej sie starac w październiku. Na razie czekan na @ która powinna pojawić się w okolicach 28 września. Objawów żadnych ,temp.36,8. Pozdrawiam i czekam na lepsze wieści od was. Odpowiedz Link Zgłoś
korallina niecierpliwość max 18.09.08, 11:31 no właśnie, 13 dc, owu już niedługooooo, a ja zdechnę z tej niecierpliwości. Śluz płodny jak najbardziej, coś mi tam bulgocze w brzuchu, jajnik pobolewa, starania codziennie...zobaczymy co pokaże test owu dzisiaj aha temp 36,37, czyli to jeszcze nie to Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Korallina 18.09.08, 11:37 My leb w lebu mnie 14 dc,starania tez codziennie,męzulek postanowił ze bedziemy "cięzko"pracowaci bardzo mu sie podobajak narazie nie widze sladów owulacji ale w tym cyklu powinna byc pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Korallina 18.09.08, 13:02 dzisiaj zrobiła test owu, nie ten z allegro, bo się trochę boję, że kupiłam badziew i nie pokaże - no i mam drugą wyraźną kreskę. Więc ten weekend zapowiada się WYJĄTKOWO GORĄCO Odpowiedz Link Zgłoś
cap-rio Re: Wrzesniowe starania!! 18.09.08, 11:36 czekam z zaciśniętymi kciukasami na wszystkie wyniki staranek, oby było jak najwięcej plusików!!! mi dziś się kończy @, planuje trochę pobaraszkować z mężusiem do końca weekendu, a potem przerwa na zbieranie dobrej amunicji :p, no i zobaczymy co z tego będzie tym razem... Odpowiedz Link Zgłoś
cap-rio Re: Wrzesniowe starania!! 19.09.08, 08:18 no i jak tam dziewczynki, są już jakieś plusiki??? Odpowiedz Link Zgłoś
korallina owu tuż tuż 19.09.08, 09:15 wczoraj zaliczyłam plusik, ale na teście owu najdalej powinnam ją mieć w poniedziałek, więc starania odbywają się często w wątku "majstrowania" pojawił się jeden plusik. Trochę ten wrzesień jest szeroko poisany -aż trzy wątki na ten temat zobaczymy, co nam weekend przyniesie...w poniedziałek wpiszę wyniki forumek z tego i innych wrześniowych wątków, powinno już być trochę wyników Tymczasem - dziewczyny piszcie co u Was! testujecie? Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
one-smutasek Re: Wrzesniowe starania!! 18.09.08, 11:32 anna trzymaj się będzie dobrze...Ja też mam 29 lat to mój 2 cykl starań i mam dziwne przeczucie, że z niektórymi spotkam się w październiku bo coś u nas krucho ze staraniami i ja i mąż lekko podziębieni... Odpowiedz Link Zgłoś
maesstra Re: Wrzesniowe starania!! 18.09.08, 12:28 hej dziewczyny czy ktoras z Was ma jakies bardziej pozytywne nastawienie??? Jakies przeczucia ze jest w ciązy bo na razie to sie wszyscy przymierzaja na pazdziernik heh ... Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_12 Re: Wrzesniowe starania!! 18.09.08, 12:53 Ja mam bardzo pozytywne nastawienie, ale może dlatego że to dopiero 2cs. Przeczuć za to nie mam żadnych, ani żadnych objawów, nawet takich jak przed @. Ale zobaczymy co z tego będzie. Mam plan we wtorek zapisać się na studia podyplomowe na ten rok akademicki. A w weekend dopiero się okaże czy będę je mogła skończyć w terminie, czy trzeba będzie przyspieszyć żeby wyrobić się przed porodem Ale jestem ciekawa... Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Wrzesniowe starania!! 18.09.08, 13:04 i ja mam przeczucie. ALe boję się zapeszyć. Taka natura cóż, w każdym razie trzymam kciuki i mam nadzieję, że to pomoże ;P Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjabl79 brzuch mnie pobolewa... 18.09.08, 13:07 witam serdecznie, od wczoraj dziwnie brzuch mnie pobolewa, tak jak przed okresem ale jednak troche inaczej i jakby wyzej oprocz tego zero innych objawow obzartwo minelo jakies 2 dni temu, teraz jem normalnie oj juz nie moge doczekac sie wtorku!! chociaz mam 5 dni wolnego a do tego pogoda boska (anglia) Pozdrawiam i zycze sloneczka bo wiem ze w Polsce pasudnie i zimno Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka81 Re: brzuch mnie pobolewa... 18.09.08, 14:00 Ja jestm bardzo ale to bardzo pozytywnie nastawiona do tego cyklu. Dziś 23 dc piersi bolą, brzuch również. I chociaż rozum mówi opanuj się, to w główce coś innego. Ale czy napewno to zobaczymy we wtorek 23.09. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zabaaa1984 Re: brzuch mnie pobolewa... 18.09.08, 17:30 Witam U mnie 3dc @ dalej trwa choć już najgorsze dwa dni za mną. Mam nadzieje że w przyszłym miesiącu już z @ się nie spotkamJak się skończy @ to zabieramy się za robote dosyć opindalaniaW tamtym miesiącu tak różnie bylo z przykładaniem się ale teraz juz postanowione- codziennie się starac nie bedziemy bo to podobno nie najlepiej działa,ale co 2 dni. Mam pytanie związane ze szczepionką męża- miał w pracy zaplanowane szczaepienie na grypę czy w takiej sytuacji(chodzi mi o starania) to powinien sie szczepic czy odczekac?Nie wiem czy wogole to ma jakis wpływ ale nie zaszkodzi zapytac.Dzieki za odp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
korallina dopisuję pierwszy plusik do statystyki :) 19.09.08, 09:56 ten zaszczyt przypadł mantiko. Patrzcie dziewczyny - może zarazimy się plusikozą pozytywną ciężarnych kasiab84 @? Testuje po 17.09. opiumaa @? Testuje po 18.09. 4cs na CLO mantiko1 @? Testuje po 18.09., MAMY PIERWSZY PLUSIK! charlie_12 @25.08. testuje po 20.09., pozytywne nastawienie madlenka77 @ 24.08. testuje po 21.09.? patrycjabl79 @ 26.08. testuje po 23.09., 4cs, po staraniach halohalohalo @ 26.08. Testuje po 24.09., po staraniach szczesciara08 @25.08. testuje po 24.-25.09., pozytywne nastawienie mama_inka @ 27.08. testuje po 24.09. ??, testy owu lilka29 @ 23.08. testuje po 24.09., po staraniach jaaloha @ 25.08. testuje po 24.09., 1cs kinia-81 @ 28.08. ? testuje po 25.09.? mariolka81 @ 27.08. testuje po 26.09. best-mami @ 29.08. testuje po 26.09., pozytywne nastawienie kaamilka @ 30.08. testuje po 27.09. ? xlimonka @ ?? testuje po 27.09. marta773 @ 27.08. testuje po 28.09., po staraniach skorpi2 @ 01.09.? testuje po 29.09.? anetkabuzia @ 02.09. testuje po 30.09.?, starania naftalka5 @ 02.09. testuje po 1-2.10., starania i ślub maesstra @ 03.09. testuje po 1.10., pozytywne nastawienie black_zerina @ 03.09. testuje po 1.10., 10 cs – trzymamy kciuki , test owu + adgam28 @ 3.09. Testuje po 3.10. miwusia1977 @? Testuje po 3.10., starania problemkind @ 31.08. testuje po 4.10., owulacja była babsee @06.09. Testuje po 04.10, starania w toku korallina @ 6.09. testuje po 4.10., starania w toku one-smutasek @ 08.09. Testuje po 06.10., starania w toku anulajc @7.09. Testuje po 6.10.? labretta @ 09.09. Testuje po 08.10., starania lililay @ 08.09., Testuje po 8.10., drugi cs bebe786 @ 9.09., testuje po po 8. 10., testy owu ritta76 @ 12.09., testuje po 11.10. cupidella @ 13.09. testuje po 13.10. zabaaa1984 @ 16.09. testuje po 15.10. monispj @ 16.09. Testuje po 15.10. anna11233 @ 17.09. testuje po 16.10., 2cs imadoki @ 20.09.? testuje po 18.10.? biedronka1969 @ 1.10?. testuje po 30.10.?, trzymamy kciuki keegan @ 1.10.? Testuje po.30.10.? trzymamy kciuki ------------------------------------------------------- bartemi @ ?? testuje po ?? chealsyka27 @? Testuje po ?? jamelka24 @? Testuje po ?? kaszalot9 @? Testuje po ?? krzywaa @? Testuje po ?? lena.89 @? Testuje po ?? leniwiec1975 @ ?? testuje po ?? mexx100 @ ?? testuje po ?? mil_ka25 @ ?? testuje po ?? papuga_5 @? Testuje po ?? sam-buka @? Testuje po ?? cap-rio @? Testuje po ?? no i gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
one-smutasek Re: dopisuję pierwszy plusik do statystyki :) 19.09.08, 12:31 Mam nadzieję, że pierwszy plusik pociągnie za sobą całą lawinę kolejnych....Gratuluję!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cap-rio Re: dopisuję pierwszy plusik do statystyki :) 19.09.08, 14:20 gratuluję pierwszego plusika!!!szczęśliwych 9 miesięcy! ja staranka zaczynam za tydzień, a 3 października jestem zapisana na usg dopochwowe, także może już coś wykaże, a jak nie to testuje 12.10., chyba że nie wytrzymam i się pośpieszę :p, dziewczyny, które jednak dostały @ - głowa do góry i nie poddawajcie się!!! fasolinka w końcu się pojawi! Odpowiedz Link Zgłoś
cap-rio Re: dopisuję pierwszy plusik do statystyki :) 19.09.08, 14:22 no i super dokładna statystyka!!! dzięki za czas poświęcony na zebranie wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
anna11233 Re: dopisuję pierwszy plusik do statystyki :) 19.09.08, 15:00 Karolina, dopisz mnie do zestawienia - ze we wrzesniu MINUS a nastepny test 17 pazdzierniak. Nastawienie super optymistyczne. Bede wtedy na wakacjach wiec zamelduje sie z wynikiem po 25 pazdziernika. Moze warto zrobi zestawenie wrzesniowych minusów - bo potem bedzie ładnie widac ile % sie powiodło we wrzesniu. Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: dopisuję pierwszy plusik do statystyki :) 19.09.08, 15:14 właśnie już Cię wpisałam na następny termin, a tego minusa nie chcialam wpisywać, bo minusy takie nieładne są...ale dopiszę anstępnym razem - OK? pozdrawiam, cieszę się dziewczyny, że jesteście, bo gdzie indziej takie fajne wariatki bym znalazła do porozmawiania Odpowiedz Link Zgłoś
anna11233 Re: dopisuję pierwszy plusik do statystyki :) 19.09.08, 15:17 Ok. Super. mnie tam minus nie smuci bardzo, to poczatek staran.. No i przynajmniej w weekend z męzem wina sie napije Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_12 Re: dopisuję pierwszy plusik do statystyki :) 21.09.08, 20:07 U mnie dziś brak dwóch kresek ale też brak @. Jutro zrobię jeszcze jeden test, a we wtorek i tak ide do gina to może zrobię betę jak się @ nie pojawi do tego czasu. Echhh.... myślałam że zachodzenie w ciążę jest trochę łatwiejsze... bo przyjemne to jest na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
kontra24 U mnie po ptakach... 19.09.08, 10:17 Niestety... Choć miesiączka dopiero z 1,5 tyg to już wczoraj podczas USG z powodu mięśniaka dowiedziałam się ,że nie jestem w ciąży.W takim razie będę towarzyszyc co niektórym w pażdziernikowych staraniach Odpowiedz Link Zgłoś
maesstra Re: Wrzesniowe starania!! 19.09.08, 10:27 witajcie piatkowo, mnie weekend pewnie szybko zleci bo mam wesele u kuzynki, także chociaż tyle że nie będzie mi się dłużyło do testowania przez ten czas, potem znowu wpadne w wir pracy i mam nadzieje ze tym sposobem dotre do 1 października. Ostatnim czasem odczuwam bóle podbrzusza, co mnie bardzo niepokoji, ale z dnia na dzień jest coraz lepiej, jej jak ja sie juz nie moge doczekac co wyjdzie, fajnie ze pojawiają sie pierwsze plusiki, a myśle że będzie ich coraz wiecej i więcej, trzymam kciuki, szczególnie że pod koniec miesiąca zaczenimy masowo testować pozdrawiam i jak coś to życze milego weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
zabaaa1984 Re: Wrzesniowe starania!! 19.09.08, 15:30 Witam Mnie tez można dopisać do testowania na 15-16 października. Na razie 4 dc jeszcze 3 i można zaczynaćPozdrawiam i trzymam za nas wszystkie kciuki.Zapewniam że październik bedzie bardziej "urodzajny". Odpowiedz Link Zgłoś
lilka29 Re: Wrzesniowe starania!! 19.09.08, 23:19 ja już zaczynam się niecierpliwić - do 24 już niedługo ale nie wiem czy wytrzymam i czy nie zrobię testu szybciej,póki co mam nadzieję że dam radę.gratuluję pierwszego plusika, oby było ich jak najwięcej. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjabl79 Udao sie????????????????!!!!!!!!!!!!!! 20.09.08, 08:52 dziewczyny, nie wytrzymalam i zrobilam test cyfrowy - czyli dla niepoczytalnych anglikow nie umiejacych odczytac dwoch kresek z wiadomoscia : pregnant (ciaza) not pregnant (nie ma ciazy ) wyszlo: PREGNANT test mozna robic 4 dni przed okresem i tak zrobilam oj mam nadzieje ze szybko mi se potwierdzi ta wspaniala wiadomosc, to nasz 4 cykl staran, mamy synka 2 latka (z maja 2006), tak bardzo chcialabym dziewczynke z czerwca Dam znac gdy potwierdze ta cudowna wiadomosc jutro rano nastepnym zwyklym testem kreskowym Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marta773 Re: Udao sie????????????????!!!!!!!!!!!!!! 20.09.08, 12:08 Gratuluję patycjabl79! Oby więcej takich wieści. U mnie dziś 24dc , temp.37,3. Pozatym żadnych innych objawów oprócz tego, że znowu zaczynam sie objadac jak to zawsze przed @. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjabl79 Re: Udao sie????????????????!!!!!!!!!!!!!! 20.09.08, 12:27 nie bede dziekowac aby nie zapeszyc,jutro juz na maksa oszaleje gdy tylko test kreskowy to potwierdzi, co do objawow wlasnie zaskoczylo mnie to ze nie mialam zadnych,(dzis 26dc) od 2 dni dopiero zaczal mnie pobolewac brzuch - podobnie jak na okres ale nieco wyzej, od tej chwili niemal bylam pewna iz to wlasnie to!! 2 lata temu w ciazy z synkiem mialam tak samo, stad moje pierwsze skojarzenia piersi mnie nie bola i nie bolaly od owulacji, temperatury nie mierze wiec nie wiem 2 dni temu jednak gdy zobaczylam w sklepie ogorki oszalalam i prawie zjadlam jedego na parkingu przed sklepem To wszystko z moich obserwacji, mam nadzieje ze niebawem wszystkie spotkamy sie na czerwiec 2009!!! Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Udao sie????????????????!!!!!!!!!!!!!! 20.09.08, 14:26 Agnieszka, z ogromną radością zapraszam Cię na czerwcowe forum jako pierwszą czerwcóweczkę! no normalnie aż mi w oczach wilgotno, to forum tyle już istnieje i wreszcie pojawi się tam pierwsza czerwcówka! no i ogromne gratulacje! teraz rozsiewaj fluidki (POPROSZĘ DUUUŻO!) Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjabl79 Re: Udao sie????????????????!!!!!!!!!!!!!! 20.09.08, 14:35 oj taka mam nadzieje ze wszystkie z tej dlugiej listy starajacych sie dziewczyn w sierpniu pojda w moje slady karolina,poprosze o linka do czerwowego forum, wyszukiwarka chyba nie dziala a taka mam ochote juz sie dopisac Odpowiedz Link Zgłoś
zabaaa1984 Re: Udao sie????????????????!!!!!!!!!!!!!! 20.09.08, 15:04 Ja również gratuluję!!! i od razu mam pytanie:robiłam dziś(jak wczesniej pisałam) badania na tokso i cytomegalie i juz mam wyniki Pomożecie? cytomegalia IgG-0.2; IgM 8.0; tokso- IgG-3.0 IgM-3.0. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marta773 Do zabaaa1984. 20.09.08, 15:41 Witaj ja tez robilam sobie badania na cytomegalie mnie wyszło tak IgG-7,58 a IgM-0,224. Z tego co wiem powinnaś mieć normy obok wyników u mnie pisze żewynik ujemny poniżej 0,900 a dodatni powyżej 1,100. A normalnie to tak ,jeżeli IgG wyjdzie dodatni to znaczy ze chorowalas na dana chorobe i masz przeciwciala(to dobze-czyli jestes uodporniona),jezeli IgG jest ujemne to znaczy ze nie chorowalas i nie masz odpornosci. Co do IgM jesli dodatni to znaczy ze wlasnie jestes chora a jesli ujemny to nie. Z twoich wynikow przy moich normach wychodzi ze obecnie przechodzisz cytomegalie i tokso ,to raczej nie jest pocieszajace bo chyba nie powinno sie wtedy starac o dziecko. Ale moze masz inne normy niz ja.Mam nadzieję że ci troche rozjaśniłam. Odpowiedz Link Zgłoś
zabaaa1984 Re: Do zabaaa1984. 20.09.08, 16:01 Juz pisze jak jest u mnie: Cytomegalia min 0.0 max 0.4 IgG ja mam 0.2 a IgM mam 8.0 a zapis taki: AU/ml min o max 15-wynik ujemny, 15-30 wynik wątpliwy i >30 wynik dodatni. Co do tokso mam tak: IgG 3.0 min 0.0 max 8.8 IgM mam 3.0 a jest 0-6-wynik ujemny, 6-10 wynik wątpliwy, >10 wynik dodatni. I jak teraz? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Udao sie????????????????!!!!!!!!!!!!!! 20.09.08, 16:13 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=57971 ZAPRASZAM z otwartymi ramionami no kochana teraz tylko te fluidy rozsiewaj Odpowiedz Link Zgłoś
cap-rio Re: Udao sie????????????????!!!!!!!!!!!!!! 20.09.08, 16:28 ja także gratuluję i mam nadzieję że niedługo do ciebie dołączymy!!! pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
marta773 zabaaa1984 20.09.08, 16:47 te normy IgG masz jakies dziwne , wychodzi z nich ze cytomegalie i toksoplazmoze chyba przechodzilas. Z IgM masz juz przejżyściej wynika z nich ze na obie choroby nie chorujesz aktualnie,czyli dobrze. Ja IgG mam rozpisane tak: wynik:7,58 wynik ujemny poniżej 0,9 wynik wątpliwy 0,9-1,1 wynik dodatni powyżej 1,1 tak samo mam rozpisana IgM wynik:0,244 wynik ujemny poniżej 0,900 wynik wątpliwy 0,900-1,100 wynik dodatni powyżej 1,100 Odpowiedz Link Zgłoś
marta773 Re: zabaaa1984 20.09.08, 16:53 Co do tego IgG nie jestem pewna ale po zastanowieniu może to oznaczać że nie chorowałas na żadną z tych chorób.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zabaaa1984 Re: zabaaa1984 20.09.08, 18:27 Dzięki za pomoc.Do lekarza wybieram się w poniedziałek zobaczymy co powie. Ja specjalista nie jestem ale na pierwszy rzut oka też mi sie wydawało że nie choruje aktualnie i że wcześniej też tego nie przechodziłam(chociaż nie wiem co lepsze-mam kota wychodzącego samowolnie już od siedmiu lat, od zawsze go przytulałam i całowałam ale chyba trzeba tego przestać)Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zabaaa1984 Re: zabaaa1984 20.09.08, 18:45 Aha jeszcze jedno mam pytanie do Was dziewczyny:wybieram sie do gina w poniedziałek to bedzie mój 7dc i juz tylko takie znikome plamienia które obyły by sie nawet bez wkładki. Czy moge już wtedy iść?Zależy mi na czasie bo następny termin który ma on wolny jest dopiero za tydzień a gdyby było ok to chcielibyśmy juz zacząć"działac" bo to będa dni płodne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
one-smutasek Re: Udao sie????????????????!!!!!!!!!!!!!! 20.09.08, 19:06 Gratuluję z całego serducha... Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Wrzesniowe starania!! 21.09.08, 10:42 16 dc, temp 36,15, śluz płodny, co wieczór seks no nic mi nie pozostało, tylko trzymać kciuki za żołnierzyki męża Odpowiedz Link Zgłoś
mama_inka Re: Wrzesniowe starania!! 21.09.08, 20:01 A ja mam totalnego doła .Boli jak na @, piersi tez strasznie obolałe. Chyba nic znowu z naszych starań nie będzie Jutro powinna być @ zrobiłam test w sobotę i oczywiście jedna kreska. Wyć mi sie chce bo czuje że nic z tego nie będzie. Były testy owu ,obserwacja śluzu ,seks w odpowiednie dni i nic jutro pewnie wstanę z @. chlip,chlip dobrze że tu można trochę popłakać bo już nie wiem jak tłumaczyć córce że nie mogę urodzić jej siostry. Może po prostu los chce żeby była jedna (((( Odpowiedz Link Zgłoś
halohalohalo Re: Wrzesniowe starania!! 21.09.08, 22:03 Tak wiec melduje, ze... nistety we wrzesniu nic z tego . ale sie nie poddaje i przystepujemy do dziela w pazdzierniku. To bedzie 3 cs... oby sprawdzilo sie powiedzenie 'do 3 razy sztuka'. powodzenia dla Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
naftalka5 Bonsoir! Wróciłam ;) 21.09.08, 23:34 No więc...było bosko Ze starań ehhh... mało co wyszło ;/ Nawet nocy poślubnej nie było... Za dużo wina, wrażeń... Ale nie ma co narzekac. Gratuluje ciężaróweczce i trzymam kciuki za nas wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
korallina 17dc 22.09.08, 07:59 dziewczyny, dzisiaj megadół. Totalny. 17 dc, temp 36,12 - zamiast wzrastać, spadła odrobinę. Owu powinna być dzisiaj najpóźniej, a wychodzi z tego, że będzie najwcześniej jutro. Test owu pokazał pik LH w ciągu weekendu. nic już tego nie rozumiem. Pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
maesstra witam wszystkich w poniedziałek 22.09.08, 08:32 witam poniedzialkowo, u mnie ten miesiąc a dokładnie po staraniach czyli doslownie kilka dni temu jest cyrk na kolkach, co chwile jest mi niedobrze i najgorsze jest to ze zaczynam dochodzic do przekonania ze nie jest to zatrucie pokarmowe, bo przy takowych zawsze moj organizm reaguje dosc gwaltownie, a tu mnie co jakis czas muli. Heh a moze to ciążą schizowa??? Maz sie cieszy ze to na pewno ciaza, w koncu na filmach to podstawowy objaw ciazy ehh oby to byla prawda. Co do określenia momentu owu czy testami czy innymi metodami dla mnie osobiście nadal pozostaje to niezglebiona tajemnica, pomimo usilnych staran. Mnie testy w ogole nie wykazuja 2 kresek, co najwyzej jakas bladzizne, ale w tym cyklu mialam sluz i tym sie zasugerowalam. Jadlam wiesiolek i chyba ociupinke mi pomogl Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: 17dc 22.09.08, 08:34 Korallina,ja ide z Tobą rowniotko i ja mialam chyba na weekend owu.Tzn objawy mialam ewidentne.Cykle tez mam takie jak Ty,wiec wydaje mi sie ze juz po.Moze na wszelki wypadek seksuj sie jeszcze przez najblizsze kilka dni? Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: 17dc 22.09.08, 08:49 No, ja też objawy ewidentne, ale ta cholerna temperatura nie wzrosła. Jestem wściekła. Mam nadzieję, że wszystko jest OK, seksić się zamierzam ile się da, ale mam szczerą nadzieję, że jutro rano termometr pokaże piękny wzrost temperatury... Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: 17dc 22.09.08, 09:06 Wiesz co,a powiedz mi,czy Ty musisz tak opierac sie na metodach pomocniczych?przeciez mniej wiecej wiesz kiedy masz plodne,po co i mierzenie tempki i testy owu?I tak kochasz sie z mezem co dzien i tak.Wiec chyba bez sensu te dodatki?Moze stad sie beirze stres.Sama piszesz,ze jestes wsciekla.Organizm jest niestesty nieprzewidywalny i wydaje mi sie,ze pewnych rzeczy nie da sie zmierzyc ani obliczyc.Trzeba by mu stworzyc warunki idealne i niezmienne,wtedy moze byloby regularnie i jak w ksiązce.Moze odrzuc te metody i po prostu od 11 dc do 20 kochaj sie codziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_inka Re: 17dc 22.09.08, 09:18 Witam ,u mnie nadal mega dolek.Dzis powinna przyjść @ nadal jej nie mam ale rano test i jedna kreska ,niestety.Nie mam już siły . Siedze i rycze. Jak mam wytłumaczyć córce że nie moge zajść w ciąże. Rycze,rycze ((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_12 Re: 17dc 22.09.08, 09:21 U mnie też to samo, kolejny dzień bez @ i bez dwóch kresek... Odpowiedz Link Zgłoś
one-smutasek Czasami jest tak że ... 22.09.08, 10:26 Druga kreseczka pojawia się po kilku dniach od spodziewanej @. Więc głowa do góry. Też mam doła bo moja 6 latka chora na anginę, ma wys. gorączkę, wymioty....pzrez co nie mamy siły i chęci ani czasu na starania więc mnie też czeka październik niestety.......... Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: 17dc 22.09.08, 10:22 opieram się na metodach itp, bo muszę wyjechać i chciałam "wycelować" Z tego co widzę, oczywiście nie da rady. A jużsię takcieszyłam, że owu powinna przyjść w supermomencie. Mam nadzieję, że mimo wszystko jednak jutro pokaże się wzrost temp Odpowiedz Link Zgłoś
labretta Re: 17dc 22.09.08, 10:54 Korallina, im bardziej się będziesz martwić temp. itd. tym bardziej sobie nerwami rozregulujesz cykl Głowa do góry! A tak juz nie na temat- jadłyscie może nowego danio z warzywami? Ohyda Aż mnie odrzuciło. Nie ma to jak klasyka-wanilia Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: 17dc 22.09.08, 11:13 ja miałam straszna ochotę, ale koleżanka spróbowała i wywaliła po jednym kęsie. Więc się wstrzymałam Odpowiedz Link Zgłoś
maesstra Re: 17dc 22.09.08, 11:13 , tez kupilam jako ukryty reklamożerca nowości i zgadzam się z labretta danio z warzywami jest niezjadliwe, łeeee. Odpowiedz Link Zgłoś
cap-rio Re: Bonsoir! Wróciłam ;) 22.09.08, 11:59 no to super, że wszystko się udało!!! A noc poślubną na pewno uda się nadrobić :p Odpowiedz Link Zgłoś
cap-rio Re: Wrzesniowe starania!! 22.09.08, 12:02 ja pod koniec tygodnia zaczynam staranka i trzymam nadal kciukasy za wszystkie niewiadome, oby było na plusik!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lililay Re: Wrzesniowe starania!! 22.09.08, 14:35 Hej, U mnie 15 dc i staranie w toku, właściwie to z powodu wyjazdu mojego M musimy sobie zrobić dwudniową przerwę. Na szczęście M ma wrócić na "apogeum płodności" Nic nie mierzę i nie obserwuję - będzie co ma być. Trzymam kciuki za wszystkie staraczki. Odpowiedz Link Zgłoś
problemkind Re: Wrzesniowe starania!! 22.09.08, 21:55 jest tak jak to forum-w oczekiwaniu. ale nie sadze, zeby wyszlo w tymcyklu. nic to. Odpowiedz Link Zgłoś
chealsyka27 Re: Wrzesniowe starania!! 22.09.08, 22:20 Hey, ja testuje po 8.10..i jestem bardzo pozystywnie nastawiona, chociaz to juz 10cs...! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chealsyka27 Re: Wrzesniowe starania!! 22.09.08, 22:21 Hey, ja testuje po 8.10..i jestem bardzo pozystywnie nastawiona, chociaz to juz 10cs...! Odpowiedz Link Zgłoś
lililay Re: Wrzesniowe starania!! 22.09.08, 22:41 To będziemy testować tego samego dnia, ja też po 8.10 We dwie raźniej Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Wrzesniowe starania!! 23.09.08, 08:17 Witajcie 18dc, temp 36,54, śluz jeszcze płodny, nastawienie pozytywne. Będę testować po 4.10. Kciuki mam już przyrośnięte do dłoni Poza tym - od jutra znikam na parę dni, pojawię się dopiero w przyszłym tygodniu, bardzo proszę, bądźcie ze mną myślami i trzymajcie kciuki za mnie, bo mam straszną tremę, a mój wyjazd jest bardzo ważny Pozdrawiam staraczki, do przeczytania! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_inka Re: Wrzesniowe starania!! 23.09.08, 08:34 U mnie nadal nic nie wiem.Wczoraj na teście jedna kreska.Dziś nie testowałam ale @ nadla brak.Niestety w zeszłym miesiacu było tak samo wiec się nie nakręcam i czekam na @. Jest mi mdło ,wczoraj szarpło mnie na wymioty jak szykowałam śmieci do wyniesienia i to jest inne niż w poprzednich miesiącach. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Wrzesniowe starania!! 23.09.08, 08:43 Ja juz po staraniach.Korallina troche mnie zmartwias ze masz tak pozno owu.Bo cykle mamy takie same i myslalam ze owu tez.Wydaje mi sie ze ja mialam na weekend ale sama juz nie wiem.Im wiecej czytam tym mi gorzej.Kiedys kierowalam sie odczuciami wewnętrznymi(chcice mialam zawsze na owu maxymalną), sluzem, promienną cerą i bolem jajnikow.A teraz wyczytalam o szyjce ze ma byc miekka i sprawdzlam swoją i w tym niby czasie owu wcale ie byla miekka.Stala sie taka wczoraj.I zglupialam.No nic,2 tygodnie i testujemy ps.zawsze na owu szyjka jest miekką? Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Wrzesniowe starania!! 23.09.08, 10:16 Ciebie zmartwiłam? A wiesz, jak zmartwiłam siebie? Spoko, jakoś to będzie, ja sądzę, że owu była w niedzielę, wczoraj najpóźniej, natomiast temp jakoś później wzrosła, zgodnie z tym, co jedna z forumek zaobserwowała w swoim przypadku przy monitoringu. Dzisiaj jeszcze na wszelki wypadek bzykanko i zobaczymy za dwa tygodnie (chociaż jestem więcej niż pewna że testować zacznę "6 dni po zapłodnieniu" ) Co do szyjki macicy, próbowałam ją obserwować, ale nie dało rady, no po prostu żadnej korelacji nie zaobserwowałam i już Odpowiedz Link Zgłoś
szczesciara08 Re: Wrzesniowe starania!! 23.09.08, 11:10 Hej. Jestem w 30 dc, nie wiem co mam myśleć ale rozdądek muwi uspokuj się, myśli krążą. Organizm daje sprzeczne sygnały według niego jutro powinam dostać @, a brzuszek czuje, nie boli tylko coś tam się dzieje, tem. 37 jak zawsze mam 36,5 i piersi mnie bolą od tygodnia, a dziś zauważyłam tak jakś dużo żyłek mi na nich widać. Są większe biustonosz zmiejszył się, czy coś? Mam dobre przeczucia. ale? w niedzile mój ojciec dostał zawału....jest w szpitalu... Odpowiedz Link Zgłoś
one-smutasek Re: Wrzesniowe starania!! 02.10.08, 09:02 Ja chyba oszaleję od tego czekania, ten tydzień strasznie mi się dłuży.Chciałabym już wiedzieć na czym stojędziś 25dc i czuję się nijak... Odpowiedz Link Zgłoś
lilka29 Re: Wrzesniowe starania!! 23.09.08, 21:11 hej!jak pisałam wcześniej tak zrobiłam czyli nie wytrzymałam i zrobiłam test jeden w sobotę i wyszły DWIE KRESKI,ale nie chciałam się cieszyć bo myślałam że za wcześnie, w poniedziałek poszłam na betę ale ja chyba mieszkam na jakimś wygwizdowie, bo Pani z laboratorium powiedziała że robią Betę RAZ w tgodniu-wyobrażacie sobie?więc do apteki i jeszcze raz test i też dwie kreski,@ miała przyjść dziś (jak się domyślacie nie przyszła)w czwartek mam wizytę u lekarza - nie wiem czy już powinam iść czy nie - póki co mam taki mętlik w głowie że przez kilka dni nie wchodziłam na forum.dziś już jestem bardziej spokojna, ale nadal nie mogę do końca uwierzyć w to żę jestem w ciąży i do póki lekarz nie potwierdzi to cała jestem jakaś taka skołowana i SZCZĘŚliwa OCZYWIŚCIE,ale zarazem przerażona.bardzo się cieszę i dziękuję że tu wszystko mogę wam napisać.nadal trzymam kciuki za wszystkie najmocniej jak mogę.chyba jestem TRZECIM PlUSIKIEM!!!.pozdrawiam p.s.patrycjabl79 ciesze się bardzo bo jesteśmy w podobnej sytuacji (ten sam wiek, ty masz wizytę jutro a ja w czwartek, ten sam "gazetowy "termin tylko tyle że moje to pierwsze dziecko i chyba jestem bardzej przerażona,) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_inka Re: Wrzesniowe starania!! 24.09.08, 08:04 Witam U mnie już pozamiatane , wczoraj przyszła @ Ech szkoda mi już słów,nie mam siły. Zapisze sie do strań pazdziernikowych ale nastawiam sie raczej nie będe się starać. Może los chce żeby Wiki była jedna i niech tak zostanie Smutno mi .Rycze Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Wrzesniowe starania!! 24.09.08, 08:44 Lilka29-gratuluje!odnalazłam twoje wpisy i wiem ze to 2 cs.wiec szybko wam poszlo.Gratki raz jeszcze Mama_inka-przykro mi bardzo i rozumiem Twoje rozczarowanie Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka81 Re: Wrzesniowe starania!! 24.09.08, 10:11 Melduje, iż test zrobiony dziś rano pokazał dwie kreseczki. Druga troszkę bledsza od kontrolnej ale jest. To moja druga ciąża, synek na 3 latka. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
one-smutasek Re: Wrzesniowe starania!! 24.09.08, 13:00 Gratuluję w końcu trochę dobrych wieści....U mnie dzisiaj 17 dc więc co ma być to będzie, chociaż nie nastawiam się bo w tym miesiącu w przeciwieństwie do ubiegłego jakoś starania nam marnie wychodziły...Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_12 Re: Wrzesniowe starania!! 24.09.08, 10:30 U mnie nadal @ brak, ale wczoraj była tylko jedna kreska. Dziś rano zrobiłam betę i czekam n a wyniki. Najbardziej się boję, że to nie ciąża (nie mam właściwie żadnych typowych objawów, a to powinien być 5 tydzień) tylko torbiele powracają jak bumerang. To ich sezon, bo w zeszłym roku w październiku miałam operacyjnie usuwane z obu jajników. Echhh... masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
naftalka5 Re: Wrzesniowe starania!! 24.09.08, 12:29 Gratuluje! U mnie dopiero 23dc a od wczoraj piersi bola mnie piekielnie. Nie nastawiam sie bo w tym miesiacu sie nie przyłożylismy, własciwie sluzu plodnego nie zaobserwowałam. Co ma byc to bedzie, w pt ide do gina i wtedy czegos sie dowiem Odpowiedz Link Zgłoś
cap-rio Re: Wrzesniowe starania!! 24.09.08, 13:14 lilka29 gratuluje!!!! szczęśliwych 9 miesięcy Wam życzę :p, mi się już rozpoczął płodny okres a za jakieś 2 dni zaczynamy 4 staranka, mam nadzieje że tym razem się uda, oby!!! trzymam kciukasy za wszystkie staraczki Odpowiedz Link Zgłoś
anetkabuzia Re: Wrzesniowe starania!! 24.09.08, 19:25 Witajcie dziewczyny. Troche mnie tu nie było ale zmieniałam auto i tak jakoś wyszło u mnie dzisiaj 24 dc w sumie to za tydz. powinnam testować chociaż szczerze mówiąc to nie wiem czy to zrobię chyba poczekam po za tym i tak nie będzie mnie w Polsce bo będę w Egipcie. Mam jednak przeczucia, że niec z tego nie będzie i chyba zapisze się na październikowe starania(( Odpowiedz Link Zgłoś
maesstra Re: Wrzesniowe starania!! 25.09.08, 08:22 Witajcie dziewczyny widze ze watek wrześniowy powoli zmierza ku koncowi, czescdziewczyn juz przeskoczyla na pazdziernik czesc zagroszkowala. Ja nadalwiszę w niepewności dzi 23 d.c. u mnie lekkie pobolewania podbrzusza, ale nie wiem czy nie wynikaja z tego ze za bardzo skupiam swoja uwage na jednej rzeczy i sue doszukuje objawow.Na razie zyje w przekonaniu ze sie nam udalo, za tydzien bedzie chwila prawdy, a moze wczesniej sie okaze ze z ciazy nici, hmm zobaczymy. Mam tylko nadzieje ze czas zleci szybko. pozdrawiam wszystkich i zycze milegodnia u mnie swieci sloneczko wreszcie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Wrzesniowe starania!! 25.09.08, 08:38 A ja wczoraj wreszcie siadlam do kalendarzyka z wyliczeniami bo prze staraniami tego nie robilam anie nie wyliczalam dokladnie.I wyszlo mi ze szanse sa mizerne...Poza tym,od 17 dc.(gdzie bylam pewna ze juz po owulacji)wciaz mam duzo sluzu.Zmienil konstsencje ale jest go naprawde duzo i co ciekawe dzis 21 dc i nadal jest.Wczoraj tez poczytalam o wplywie stresu na owulacje i ewedentnie wychodzi mi ze mi sie owu przesunela.Z jednaj strony staram sie nie dolowac i miec nadzieje ze sie udalo,a zdrugiej te twarde wyliczenia pokazuja mi nikłe szanse. Wczoraj tez dostalam pierwszy w zyciu mandat i ie mam dzis najlepszego humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_12 Re: Wrzesniowe starania!! 25.09.08, 10:20 Witam w to piękne jesienne przedpołudnie. Do mnie niestety dziś przyszła @. Z czterodniowym opóźnieniem, ale przylazła. No cóż, zaczynamy 3 cs. Może do trzech razy sztuka? Nawet Shrek dorobił się potomstwa w trzeciej części filmu Tym forumowiczkom, którym się udało, życzę szczęśliwych i spokojnych 9 miesięcy, a z pozostałymi staraczkami do zobaczenia na wątku październikowym. Odpowiedz Link Zgłoś
jaaloha Re: Wrzesniowe starania!! 25.09.08, 13:57 Niestety w tym miesiącu nie udało się, może następny będzie bardziej szczęśliwy. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
marta773 Lista na 25.09.08. 25.09.08, 16:54 Witam , dawno nie widziałam statystyki więc znowu zamieszczam liste zrobioną przezemnie. Proszę nie kasować tak jak poprzednio.Dzięki. szczesciara08 -32dc??? marta773 -29dc best-mami - 28dc kaamilka -27dc problemkind - 26dc skorpi2 -25dc anetkabuzia -25dc naftalka5 -24dc maesstra - 23dc black_zerina -23dc adgam28 -23dc biedronka1969 -23dc keegan -23dc babsee -21dc korallina -20dc one-smutasek -18dc lililay -18dc labretta -17dc bebe756 -17dc ritta76 -14dc cupidella -13dc zabaaa1984 -10dc monispj -10dc anna11233 -9dc imadoki -6dc opiuma -5dc madlenka77 -3dc halohalohalo -2dc mama_inka -2dc charlie12 -1dc jaaloha -1dc --------------------------------------------------------------------- kinia-81 -??? xlimonka -??? miwusia1977 -??? kasiab84 -??? chealsyka -??? Sukcesy!!! mantiko1 -II kreski patrycjabl79 -II kreski lilka29 -II kreski mariolka81 -II kreski Jeśli kogos pominełam to przepraszam. Wszystkim dziewczynom z dwoma kreseczkami gratuluje i życzę spokojnych 9 miesięcy. Dziewczyny z pod kreski odezwijcie się co tam u was, może są jakieś nowe plusiki. szczesciara08 napisz czy testowałaś i jaki wynik mam nadzieję że pozytywny. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesciara08 jestm zła na siebie 26.09.08, 09:01 Mam złe wiadomoości test negatywny a dziś zawitała @.cholernie boli brzuch........... Trace nadziej, a jednocześniej jestem zła na siebie, że tak wcześnie robie sobie nadzieje i potem przeżywam wielkie rozczarowanie. jak sobie z tym poradzić to nie wiem. moja mama nie miała problemów z ciążą a było ich pięć. może o to chodzi one były przypadkowe spontaniczne. a my wbrew naturze chcemy wszytko zaplanować. Mąż zmartwi się , on bierze te nasze próby nieudane jakby na siebie bo u niego w rodzinie były przypadki bezpłodności. znów będzie kilka dni przybity tak jak ja. szczere gratulacje dla ciezarnych pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
cap-rio Re: Wrzesniowe starania!! 26.09.08, 09:37 witam wszystkie staraczki, my właśnie zaczęliśmy okres starankowy i mam nadzieję, że będzie plusik :p, trzymajcie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
kontra24 Re: Wrzesniowe starania!! 26.09.08, 10:34 No,cóż... @ przyszła dziś rano, tak więc 1dc się rozpoczął..Znów nowe nadzieje..Zastanawiam się czy takie nakręcanie aby nie ma negatywnego wpływu, a co się z tym wiąże wchodzenie na to forum. Może by tak potraktować całą te sprawę naturalnie, bez szaleńczego wpatrywania się w swoje ciało..Spróbuję jeszcze ze dwa cs z Wami,jak nie uda się to luzuję(przynajmniej takmyślę). Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy(w co głęboko wierzę) i do zobaczenia w październikowym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
marta773 Lista 26.09.08. 26.09.08, 11:29 Zamieszczam nową listę na dzień dzisiejszy. Dziewczyny sie odezwały więc wprowadzam poprawki. marta773 -30dc best-mami -29dc kaamilka -28dc problemkind -27dc skorpi2 -26dc anetkabuzia -26dc naftalka5 -25dc maesstra -24dc black_zerina - 24dc adgam28 -24dc biedronka1969 -24dc keegan -24dc babsee -22dc korallina -21dc one-smutasek -19dc lililay -19dc labretta -18dc bebe756 -18dc ritta76 -15dc cupidella -14dc zabaaa1984 -11dc monispj -11dc anna11233 -10dc imadoki -7dc opiuma -6dc madlenka77 -4dc halohalohalo -3dc mama_inka -3dc charlie12 -2dc jaaloha -2dc szczesciara08 -1dc kontra24 -1dc --------------------------------------------------------------------- Sukcesy!!! mantiko1 -II kreski patrycjabl79 -II kreski lilka29 -II kreski mariolka81 -II kreski U mnie dzis 30dc czekam na @ bo mam juz wszystkie oznaki jej nadejścia. Temp.od dwóch dni juz tylko 36,9 no i zaczynam miec bóle brzucha i pije wode na potęge, zawsze tak mam 1-2 dni przed @. Poczekamy zobaczymy ale marne szanse. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 Re: Lista 26.09.08. 26.09.08, 12:13 to jeszcze ja się dopiszę 18 dc, 3 cs jeśli będę testować to 8 października (wtedy mam termin @) Odpowiedz Link Zgłoś
halohalohalo Re: Lista 26.09.08. 26.09.08, 13:40 u mnie mala korekta - aktualnie 6 dc, starania za mniej-wiecej tydzien. pozdrowienia dla wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
marta773 Re: Lista raz jeszcze. 26.09.08, 14:01 marta773-30dc best-mami-29dc kaamilka-28dc problemkind-27dc skorpi2-26dc anetkabuzia-26dc naftalka5-25dc maesstra-24dc black_zerina-24dc adgam28-24dc biedronka1969-24dc keegan-24dc babsee-22dc korallina-21dc one-smutasek-19dc lililay-19dc labretta-18dc bebe756-18dc kola2005-18dc ritta76-15dc cupidella-14dc zabaaa1984-11dc monispj-11dc anna11233-10dc imadoki-7dc opiuma-6dc halohalohalo-6dc madlenka77-4dc mama_inka-3dc charlie12-2dc jaaloha-2dc szczesciara08-1dc kontra24-1dc --------------------------------------------------------------------- Sukcesy!!! mantiko1-II kreski patrycjabl79-II kreski lilka29-II kreski mariolka81-II kreski Odpowiedz Link Zgłoś
labretta Re: Lista raz jeszcze. 26.09.08, 16:46 Hej dziewczyny! U mnie starania dobiegają końca... Próbuje podchodzić do tego bez emocji. Trochę wciągnęły mnie sprawy mieszkaniowe wię nie myślę już tak intesywnie. Jak się czujecie przed weekendem? Ja robię dziś wypad do baru ze znajomymi co by się troszkę odstresować. Poza tym jutro ma być ładna pogoda więc sobotę chcę spędzić na działce Pozdrawiam i sukcesó życze Odpowiedz Link Zgłoś
naftalka5 Re: Lista raz jeszcze. 26.09.08, 17:38 Witajcie! U mnie oczekiwania na @, chyba przyjdzie wczesniej bo brzuch mnie boli od 3 dni. Dzisiaj mam podobny plan jak Labretta i to bez meza Jutro niestety praca i porzadki. Ostatni tydzien harówy, od 1 praca w domu i przykladanie sie do staran Miłego weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
chealsyka27 Re: Lista raz jeszcze. 26.09.08, 21:16 Witam U mnie 14dc, 10cs ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marta773 Re:27.09.08. 27.09.08, 13:37 Hej laski u mnie dziś 31dc i jak na razie cisza. Od paru dni boli mnie podbrzusze a raczej kłuje musze czasami brać no-spe. Temp.znowu troche wzrosła i wynosi od wczoraj 37,3. A dzis sama nie wiem co sie stało. Sprzątam sobie w domku i zabrałam sie za kibelek polałam muszle WC duck (zawsze go używam od kilku miesięcy ,nawet ten sam zapach :morski) i jakby mnie coś trafiło zapach był tak intensywny że nie mogłam wytrzymać,zaczeło mnie drapac w gardle i szczypać aż słabo mi sie zrobiła musiałam wyjść i po kilku minutach weszłam z powrotem i dokończyłam ale juz z zamkniętym nosem. Dziwne bo nigdy przedtem nie miałam takich szopek wręcz przeciwnie zapach tego specyfiku podobał mi się. Więc różne myśli chodzą po głowie. Testu na razie nie robie jeżeli @ nie przyjdzie do poniedziałku to wtedy zatestuje. A co u was? Odpowiedz Link Zgłoś
bebe786 Re: Wrzesniowe starania!! 27.09.08, 14:25 hej dziewczyny, u mnie oczekiwanie, jestem w 20 dc. piersi zaczely mnei bolec zaraz po owu, nie wiem co to znaczy, mam nadzieje ,ze cos) za jakis tydzien zrobie test, a w ogole to zastanawiam sie czy nie zrobic badania krwi. Jakos mam przeczucie, ze moze cos wyjsc wiec czemu nie. Jak szybko takie badanie mozna robic? Z tego co mi sie obilo, to juz chyba tydzien po owu? Jakie sa Wasze doswiadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Wrzesniowe starania!! 27.09.08, 19:59 Ja dzis 23 dc i wczoraj dzialo sie ze mną cos dziwnego-okolo 18 zaczelo sie klucie w macicy,ale tak mocne ze az mnie zgielo w poł.Trwalo okolo godziny,potem sluz sie pojawil brązowy.nie wiem co to bylo,od rana boli mnie jajnik ten ktory bolal w tym cyklu.Juz nic nie rozumiem.No coz,jeszcze 7 dni do testu. Odpowiedz Link Zgłoś
kogiel_mogiel Re: Wrzesniowe starania!! 27.09.08, 20:12 Zaczynamy starania o pierwsze dziecko. Jestesmy juz 1,5 roku po slubie. Z zpoczeciem starania czekalismy na gotowosc meza. On nie chcial od razu po slubie. Mam wiele obaw, gdyz jestesmy w bardzo niepewnym momencie zycia - budowa domu, niepewnosc w utrzymaniu pracy. Pierwszy cykl staran rozpoczynamy na luzie - prznajmniej tak sobie tlumacze, choc wiem, ze maz bedzie bardzo rozczarowany gdy sie nie uda od razu. Miesiac temu bylam u ginekologa - mialam podejrzenia o grzybice, wiec stosowalam czopki (musielismy odczekac ) a poza tym nie ma przeciwskazan. Jestem teraz w 6 dc. Milo jest rozmawiac z mezem na temat planowania dziecka. Ja juz wczesniej cos czytalam na forach, wiec moge mu czasami cos opowiedziec. Bardzo sie ciesze a jednoczesnie mam wiele obaw. Bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Wrzesniowe starania!! 28.09.08, 12:00 a u mnie megaoczekiwanie. Jakiś dziwny wykres wyszedł mi w tym miesiącu, testy owu ne pokrywały się specjalnie z resztą oznak, ale pracowaliśmy wytrwale w każdym razie na razie u mnie temp 36,54, 23 dc, śluzu specjalnie nie ma. Zaczynam testowanie "na poważnie" od wtorku - no i mam nadzieję... Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Wrzesniowe starania!! 28.09.08, 19:18 Korallina.w dlaczego tak wczesnie?to bedzie Twoj 25 dc we wtorek,nie za wczesnie?czy myslisz ze jak ma byc to bdzie juz?robisz test czy bete? ja mam jedną oznake,bardzo charakterystyczną.Jesli i tym razem to wymysl mojej fantazji,to od nastepnego miesiąca nie biore na serio juz zadnych ewentualnych oznak ciązy/. ps.drazni mnie potwornie zapach mojego męża.Mialam dokladnie tak samo w 1 trymestrze 1 ciązy.Az mnie odrzucalo.I mam to od wczoraj.Sama juz sobie wmawiam ze to wyobrażnia ale kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Wrzesniowe starania!! 28.09.08, 20:32 a mnie się robi tak dziwnie duszno-gorąco - to b ył pierwszy objaw w poprzedniej ciąży. Ale nic sobie nie mówię, zobaczymy Dziwne zapachy też się pojawiają Odpowiedz Link Zgłoś
adgam28 Re: Wrzesniowe starania!! 28.09.08, 21:40 hej, u mnie cisza. jeszcze tydzień i będę wszystko wiedziała. ale ostatnio mam tyle na głowie że już nie kontroluje swojego ciała i objawów. no więc cisza i 26 dc. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Re: Wrzesniowe starania!! 28.09.08, 09:20 U mnie 17 dc więc starania idą pełną parą. Folik biorę od paru miesiący a teraz kupiłam sobie feminatal. I to wszystko. Nie robię testów owu ani nie mierzę tempki. Jestem z natury nerwowa więc po co mam się niepotrzebnie stresować. Do 20 dc planuję intensywnie popracować a potem to straszne wyczekiwanie.... Dziewczęta moje, wszystko będzie dobrze, wyłączmy myślenie o tym i po prostu skupmy się na działaniach . Tylko jak potem przetrwać to czekanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
anetkabuzia Re: Wrzesniowe starania!! 28.09.08, 11:31 U mnie dzisiaj 28 dc jutro powinna przyjść @ zobaczymy. Jak nie przyjdzie to we wtorek testuje zobaczymy co będzie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cap-rio Re: Wrzesniowe starania!! 28.09.08, 19:28 U mnie dziś 15 dc, staranka w toku, testuje po 13.10, ale już 3.10 mam usg dopochwowe, orientujecie się czy takie usg może wykryć ciąże bardzo wczesną, np. tak do tygodnia??? Odpowiedz Link Zgłoś
maesstra Re: Wrzesniowe starania!! 29.09.08, 08:38 czesc dziewczyny po weekendzie, u mnie 27 dc ten cykl to cigle pobolewania podbrzusza, jutro testuje. Mialam testowac w srode, ale juz nie moge wytrzymac, tymbardziej ze mam duze nadzieje na ciaze. Koniecznie trzymajcie kciuki, a ja dam znac co wyszlo, mam tylko nadzieje ze mnie @ nie uprzedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: Wrzesniowe starania!! 29.09.08, 08:41 Hey no to trzymam kciuki ja dopiero testuje w niedziele o ile mnie @ nieuprzedzi to moj 4 cs, a twoj który napisz co wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Wrzesniowe starania!! 29.09.08, 09:25 dziewczyny, u mnei dzisiaj bóle podbruzsza jak na @ i temp spadła. Nic mi się eni chce i to nie dlatego, że chyba się nie udało, po prostu czyjeś głupie słowa sprawiły, że wpadłam w dołek. No nic, jeśli przyjdzie @, to odpuszczam sobie forum. Na "Oczekiwaniu" było mi naprawdę bardzo przyjemnie, ale uroda internetu jest taka, że wątek czytują nie tylko zainteresowane osoby, ale i te, które uważają nas za głupie czy nawiedzone i naśmiewają sięz nas po cichu. Nie wiedziałam, że to, że mierzymy swoje temperatury, obserwujemy śluz czy nie możemy się doczekać kolejnych faz naszego cyklu, może być objawem nawiedzenia. No cóż, dziewczyny, trzymam kciuki, do przeczytania. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Wrzesniowe starania!! 29.09.08, 09:48 Korallina,ale powiedz co jest śmiesznego w staraniu sie o dziecko? świadczy to przeciez o milosci dwojga ludzi,.Ze chca miec razem najpiekniejszy cud świata.Jesli kogos to msieszy to jest tak mały i żałosny,ze w ogole dziwie Ci sie ze sie tym przejmujesz. Pozrawiam,.Nie przejmuj sie głupimi ludżmi-szkoda nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Wrzesniowe starania!! 29.09.08, 10:07 Masz rację, niestety kurczę przykro mi. Ale przejdzie. Śmieszne w sumie jest to, że skoro coś tak bardzo nas irytuje, to po co to oglądamy i czytamy? Hmm tu chyba pytanie do psychologa Ale, wracając do tematu, czuję, że nadchodzi @. Coś mi się pozmieniało z cyklami, są krótsze, nie wiem, o co chodzi, ale w przyszłym miesiącu "wyłączam się" i mam nadzieję, że się uda bez wspomagania i mierzenia. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
marta773 Lista na 29.09.08. 29.09.08, 10:41 Hej dziewczynki u mnie 33dc @ powinna przyjść w sobote jak na razie cisza. Miałam testować dziś ale się wstrzymam do środy. Zamieszczam poniżej nową liste. marta773-33dc ??? best-mami-32dc ??? kaamilka-31dc ??? problemkind-30dc skorpi2-29dc anetkabuzia-29dc naftalka5-28dc maesstra-27dc black_zerina-27dc adgam28-27dc biedronka1969-27dc keegan-27dc babsee-25dc korallina-24dc one-smutasek-22dc lililay-22dc labretta-21dc bebe756-21dc kola2005-21dc ritta76-18dc cupidella-17dc zabaaa1984-14dc monispj-14dc anna11233-13dc imadoki-10dc opiuma-9dc halohalohalo-9dc madlenka77-7dc mama_inka-6dc charlie12-5dc jaaloha-5dc szczesciara08-4dc kontra24-4dc --------------------------------------------------------------------- mantiko1-II kreski patrycjabl79-II kreski lilka29-II kreski mariolka81-II kreski Mam nadzieję ze wszystkie dziewczymy z górnej listy zobaczą już niedługo II kreseczki łącznie ze mną. Jeszcze dwa dni i będe wiedziała chyba że @ mnie wyprzedzi. Czekam tak długo bo przedostatni cykl trwał u mnie 37dni,byłam przeziębiona i chyba dlatego sie tak wydłuzył,teraz nie jestem ale wole poczekać. Piszczie co tam u was laski a szczególnie u best-mami , kaamilki , i problemkind??? Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Re: Wrzesniowe starania!! 30.09.08, 09:01 Głowa do góry i nie zawracaj jej sobie głupotami ani tym bardziej ludzmi tak żałosnymi, których to forum może (?!) irytować. To jest nasze, staraczkowe forum i każda z nas ma prawodo dzielenia się i emocjami, i uwagami, i problemami, które z tego a nie innego powodu wydają się ważne. I nie opuszczaj nas.... no chyba że po zafasolkowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Wrzesniowe starania!! 30.09.08, 11:39 dzięki, że mogę na Was liczyć. Wczoraj byłam tak przybita tym głupim wydarzeniem, że nawet mój mąż się zaniepokoił. Teraz jak o tym myślę, dalej jest mi przykro (nie wściekam się, tylko właśnie jest mi przykro - zwłąszcza, że jedna z osób, które to tak mile się wypowiadały o mojej osobie specjalnie zmieniła nicka na okoliczność zapisania się do forum rówieśniczego...a druga sama się udziela w jednym z wątków na Oczekiwaniu...), ale doszłam do wniosku, że ludzie są tylko ludźmi, no i co mi tam Boli mnie gardło niestety dzisiaj, brzuch dalej jak na @, ale test był - dziś rano. Dziś mam 25 dc, jeśli temp się nie obniży i @ nie przylezie, to kto wie, może nie wszystko stracone Odpowiedz Link Zgłoś
kola2005 pytanko-pilne 29.09.08, 13:10 dziewczyny, mam pytanko cykle mam 30 dniowe i śluz płodny pojawił mi się dopiero wczoraj (20 dc), dzisiaj jest go zdecydowanie więcej i od wczoraj mam większą chęć na seks ale ostatni stosunek był w piątek i dzisiaj będzie bo M nie było czy mam jeszcze jakieś szanse na zajście w tym miesiącu? sama już nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
kontra24 Re: pytanko-pilne 29.09.08, 13:56 Pewnie,że masz. Owulacja w 20dc to nie taka znowu rzadkość. Może Ci się cykl z jakiegoś powodu wydłużyć.Poza tym istnieje teoria w myśl której kobieta jest płodna nie raz w miesiącu, także nigdy nie widomo... Owocnych starań życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
labretta Re: pytanko-pilne 29.09.08, 22:33 Hej laseczki! Dziś potworny dół. Dopiero 21dc a już poczułam bóle brzucha(((((((( Zawsze tak mam tydzień przed((((((((((( I nikt mnie nie przekona, że to objawy ciąży. I już wiem, ze znów się nie udało i tak mi przykro bardzo. Reszcie oczekujących życzę więcej szczęścia. Pewnie napisze tu jeszcze po @ Wtedy się może pozbieram i znów spojrze pozytywnie na to wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
marta773 II Kreski!!! 30.09.08, 08:01 Hej dziewczyny ,miałam test robić jutro ale nie wytrzymałam i zrobiłam dziś ,tak sobie pomyślałam ,że dziś już 34dc więc powinno coś pokazać. I pokazał piękne dwie kreseczki. Ta druga trochę słabsza od pierwszej ale jest widoczna gołym okiem. Strasznie się cieszę że się udało. Mam nadzieje ze będzie wszystko ok ,jak pisałam mam za sobą poronienie w lutym tego roku. Pozdrawiam i czekam na następne dobre wieści. Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: II Kreski!!! 30.09.08, 08:22 no to supergratulacje. U mnie dzisiaj dziwaczny skok temperatury-37,03. Test negatywny, brzuch pobolewał wczoraj a dzisiaj...bulgocze. A co u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: II Kreski!!! 30.09.08, 08:44 Hey a kiedy ma być @u mnie jak niebędzie do niedzieli to zatestuje ,ale wątpie w to że się udało bo jestem przeziębiona dzisiaj 24dzień cyklu ,4cykl starań . Odpowiedz Link Zgłoś
maesstra Re: II Kreski!!! 30.09.08, 10:35 garuluje dwoch kresek, dobra passe czas zacząć, a u mnie doopa tzn wczoraj nie wytrzymalam i po kupnie testu za namowa meza go zrobilam po poludniu, wyszedl niegatywny. @ nadal brak wiec w sumie jest nadzieja a dzis 28 dc wiec moze sam test zrobilam za wczesnie. Dzis znowu kupie ale mam nadzieje ze wytrzymam do jutra rana i go zrobie. Swoja droga jak w 28 dniu cyklu @ nie dostalam to i tak dobry znak. Chyba ze mi sie tak poprzestawialo i teraz bede dla odmiany miala 30dniowe cykle... No coz jutro zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: I ja dziewczynki kochane:) 30.09.08, 12:04 Tez!!!26 dc.nie wytrzymalam bo wczoraj znowu mną rzucilo jak powąchalam zel pod prysznic mojego męza.Wiec rano zrobilam.I jest !!! slabiutka ale wyrażna.Mam 2 kreseczki To nasz drugi cykl starań był. ps.Juz wiem,ze klucie w macicy w zeszlą piatek to było zagniezdzanieBoze,nie dociera do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
adgam28 Re: I ja dziewczynki kochane:) 30.09.08, 16:59 Gratuluje!!! bardzo wcześnie zatestowałaś. a inne objawy masz? bo u mnie nadal zero objawów i czekam do soboty. pozdrawiam i dbaj o siebie Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: I ja dziewczynki kochane:) 30.09.08, 19:20 Nie mam żadnych innych objawow procz lekkiego pobolwania brzucha i tego odrzucania od zapachu męzowegoTo mnie tylko sklonielo bo jak pisalam wczesnij mialam dokladnie to samo w 1 ciązy. ps.temperature mierzylam sporadycznie w tym cyklu,wlasciwie z ciekawosci i od 2 tygodni zaczela rosnąc i teraz od 4 dni utzrymuje sie na poziomie 37,5. acha-sluzu nadal b.duzo-mleczno bialy,gesty. Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: I ja dziewczynki kochane:) 01.10.08, 08:27 ja się przeziębiłam na maxa. kicha straszna. Dzisiaj 36,73, śluz kremowy, brzuch 2 dni temu bolał mnie tak, że byłam pewna, że już dostanę @, ale jeszcze nia przyszła. Dzisiaj testowałam i nic. Aha, 26 dc, w brzuchu znów jakieś przelewania i bulgotania i troszkę pobolewa. Chyba jutro pójdę do lekarza i wychoruję się porządnie, bo pogoda nie sprzyja leczeniu Do tego mam paskudny nastrój, bolą mnie plecy, ten brzuch pobolewa, w dodatku kilka paskud uczepiło się czerwcowego forum, które założyłam i prowadzę. Więc to jeden z tych dni, które lepiej, żeby się nie pojawiały. I przeczucia co do @ nienajlepsze Proszę o pocieszenie... Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: I ja dziewczynki kochane:) 02.10.08, 08:45 Hey u mnie 26dzień cyklu temp37 nic mnie nieboli ,ale mam dużo wydzielin takich białych gestych a nigdy takich niemiałam jak myślicie co to oznacza już mnie nosi żeby zrobić test wcześniej,ale cykle mam 25-28dniowe . Odpowiedz Link Zgłoś
one-smutasek Re: I ja dziewczynki kochane:) 30.09.08, 17:40 Jak super,że pojawiają się radosne nowinki. Bardzo się cieszę no i nie ukrywam, że trochę też zazdroszczęU mnie 23 dc. @ się zbliża...piersi strasznie bolą...Nawet bym chciała żeby przyszła trochę wcześniej bo od kilku ładnych dni kiepsko się czuję, zaraziłam się od mojej księżniczki i póki co zjadam dziennie 2 główki czosnku z mlekiem i miodem, ale poprawy nie widzę...Gratuluję jeszcze raz wszystkim szczęściarom z 2 kreseczkami, a za całą resztę trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
maesstra Re: wrzesniowe starania 01.10.08, 09:39 czesc, heh, u mnie nadal zadnych oznak czegokolwiek, @ nadal brak, dzis pokusilam sie i znowu zrobilam rano test. Wyszla mi jedna kreska i jakby cien drugiej, taaaka naprawde cieniuska, jakby szara kreseczka i sie nadal zastanawiam czy warto miec nadzieje. No coz czekam bo nic innego mi nie pozostaje... Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: wrzesniowe starania 01.10.08, 09:59 Maesstra, a ktory dzien cyklu masz?U mnie tez wyszla taka cieniutka! potem nosilam go caly dzien w torebce i po poludniu,jak juz wysechl zupelnie to byla bardziej widoczna,ale cieniutka.Dzis ide na bete. ps/.moja tez byla nie czerwona a lwasnie jakby fioloteowo-szara. Odpowiedz Link Zgłoś
anetkabuzia Re: udało się 01.10.08, 10:17 Hey dziwczyny u mnie dzisiaj 31 dc wczoraj testowałam i pojawiły się dwie kreski Dzisiaj lece do Egiptu a po powricie idę do lekarza. Życze powodenia w staraniach korallina nie daj się) Odpowiedz Link Zgłoś
maesstra Re: wrzesniowe starania 01.10.08, 12:09 u mnie dzisiaj 29 d.c. ostatnie 3 cykle trwały 25 25 i 27 dni dlatego zaczelam testować. Te decydujące starania były w moim 13 i 14 dniu cyklu wiec dzisiaj byłby 17 dzien od stosunku, to tak z matematycznego punktu widzenia. Postanowiłam czekać tydzien jesli w ciagu tego czasu nie bede miec okresu uznaje ciaze i ide na bete. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: wrzesniowe starania 01.10.08, 12:27 Maestra-twarda jestesCociaz ja jestem pewna ze jestes zaciążona.Ja wlasnie wrocilam z labu gdzie robilam bete.Dzis jest 27 dc. Gratki dla Anetkabuzia. Odpowiedz Link Zgłoś
maesstra Re: babse 01.10.08, 13:34 ja jestem bardziej sceptyczna zdarzały sie u mnie incydentalnie 35- dniowe cykle ale jeszcze za czasow kiedy sie nie staralismy i @ byla przeze mnie wyczekiwana. Teraz czekam na konkretne wyniki i w zasadzie dopiero opinia gina i usg z biciem serca calkowice mnie uspokoi, choc oczywiscie czekam na II kreski czy bete. Oczywiscie moj malz jest swiecie przekonany ze sie udalo, ja dla pewnosci poczekam jeszcze kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
problemkind Re: babse 01.10.08, 15:23 Gratuluje wszystkim z pozytwnym testem Zaczelam dzis nowy cykl. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_i_kijanka Re: wrzesniowe starania 01.10.08, 10:50 Warto mieć nadzieje dopóki brak@, ja robiłam 21.09 ciąży brak 30dc; 26.09 ciąży brak (chociaż wtedy było coś ale bardziej chyba moja wyobraźnia); 28.09 blada kreska. Wczorja lekarz potwierdziłą ciąże ale niestety plamie. Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: wrzesniowe starania 01.10.08, 11:21 będzie dobrze. Masz wszystkie nasze pozytywne myśli Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Gratulacje!!! 01.10.08, 10:19 Moje gratulacje dla zafasolkowanych!Błogiego lenistwa i spokojnych 9 miesięcy. A ja chyba podłapałam jakś dół...Leje deszcz, zimno a na około sezon ciążowy...gdzie nie wyjdę-czy to sklep, ulica, praca - ciąża. Zazdroszczę, a jak. Nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się to zbyt piękne by mi się udało w tym miesiącu. Obecnie 20 dc i brzuch mnie jakoś tak ćmi ale nie chcę o tym myśleć bo w zeszłym miesiącu miałam wszystkie typowe objawy ciąży (tak mi się przynajmniej zdawało ) i nic. Cóż, czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
gabcio_1 Re: Gratulacje!!! 01.10.08, 12:07 Rozumiem Cię, bo też się tak czuję, gdzie nie spojrzec do brzuszki lub wózki. To mój 9 cykl starań i łapie doła. A jeszcze wczoraj (13 dzień cyklu i miałam owu) mój stary był tak zmęczony, że nie miał sił, więc kolejny cykl starań stracony Trzymam kciuki za wszystkie starające się i za siebie też! Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Gratulacje!!! 01.10.08, 16:50 Odebralam bete.27 dc i mam Beta Hcg 107 Jestem w ciązy. Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Gratulacje!!! 01.10.08, 21:26 babsee, ja chyba zrobię jutro - dzisiaj obejrzałam w dobrym świetle test zrobiony rano i nie wiem, czy to wyobraźnia, ale... a ponieważ jestem totalnie przeziębiona, wolę się upewnić zanim pójdę do internisty Gratuluję! Szłyśmy "łeb w łeb" od początku - mam nadzieję, że nie zostanę w tyle Odpowiedz Link Zgłoś
labretta Re: Gratulacje!!! 01.10.08, 22:56 Dziewczyny, nawet nie wiecie jak budujące ą te wasze blade krechy Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Gratulacje!!! 02.10.08, 08:27 Koralinna-ja tez mam nadzieje ze dalej bedziemy szly razemJa ublagalam w labie zeby mi wyniki zrobily jak najszybciej i panie okazaly sie wyrozumiale,zrobily w ciagu 4 h. Labretta-pytalam Cie po co zalozylas watek o pazdzierniku jak jeszzce jeste nadzieja?wciaż nie ma @?to kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
maesstra Re: Gratulacje!!! 02.10.08, 09:17 babsee gratulacje, narobilas mi apetytu na badanie, u mnie nadal cisza 30 dc i chyba sie wybiore może jeszcze dzisiaj to na jutro bym miala wyniki. Mam juz serdecznie dość czekania, szczegolnie że jestem tak dobrej mysli Na kiedy masz przybliżony termin porodu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Gratulacje!!! 02.10.08, 09:45 Lomatko,zabilas mnie tym pytaniemnie sprawdzalam.Nie dociera do mnie,nie czytam jeszcze nic,nie szukam stronek www.Moze wieczorkiem znajde czas.Ale mysle ze czerwiec bedzieMoja corcia jest z czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
maesstra Re: Gratulacje!!! 02.10.08, 09:49 www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79533.html tu mozesz sprawdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
maesstra jaki koszt beta hcg?? 02.10.08, 10:15 ile srednio placicie za to badanie?? zadzwonilam do lab i powiedzieli 41 zł? a nie mam porownania bo nigdy nie robilam. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: jaki koszt beta hcg?? 02.10.08, 10:26 Strasznie drogo!u mnie qw drogim labie koztuje 33 zl a znalazlam laboratorium przyszpitalne gdzie wlasnie robią od reki i zaplacilam 25 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
labretta Re: jaki koszt beta hcg?? 02.10.08, 18:16 babsee - wątek październikowy założyłam bo się w kalendarzu kartka na październik przekręciła A tak poważnie to czuję się dokładnie tak jak zawsze przed okresem. Pierwszy ból brzucha dokładnie tydzień przed @ (21dc). Piersi mnie nie bolą, żadnych mdłości, tylko ogólne napuchnięcie jak to zwykle przed. Wiec nie zamierzam się nakręcać bo czuje, że się nie udało. Ale Tobie serdecznie gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
korallina Re: Gratulacje!!! 02.10.08, 19:55 dzisiaj miałam nadzieję zrobić betę, ale się koszmarnie rozłożyłam, ostatni raz tak "padłam" 8 lat temu No i dzisiaj poszlam do lekarza, a ten do mnie, że jestem zdrowa i w sumie to mogłam iść do pracy! No po prostu mnie rozłożył na łopatki. Dowiedziałam się również, że istnieje coś takiego, jak wirus w formie placebo, nie jestem lekarzem, więc omijają mnie nowinki medyczne, a ta już na pewno mnie ominęła No cóż, wzięłam jutro urlop i mam nadzieję, że w weekend zobaczę dwie krechy (a bolą mnie plecy i brzuch, więc nie wiem, czy się uda, czy te bladoróżowe kreski to była wyobraźnia) , a wtedy z pewnością wrócą mi siły Odpowiedz Link Zgłoś
skorpi2 Re: Wrzesniowe starania!! 02.10.08, 18:20 Dziś zrobiłam test i pojawiły się dwie kreski. Na razie do mnie jezscze nie dociera. Muszę sie z tym przespać. Mój synuś będzie miał braciszka lub siostrzyczkę, który/a jak wszystko pójdzie zgodnie z planem urodzi się podobnie jak on w czerwcu Odpowiedz Link Zgłoś
marta773 Lista 02.10.08. 02.10.08, 19:04 Gratuluje wszystkim zafasolkowanym ,czekamy na nowe plusiki. best-mami- 35dc??? kaamilka- 34dc??? naftalka5- 31dc??? maesstra- 30dc? black_zerina- 30dc? adgam28- 30dc? biedronka1969- 30dc? keegan- 30dc? korallina- 27dc kawkaranna- 26dc one-smutasek- 25dc lililay- 25dc labretta- 24dc bebe756- 24dc kola2005- 24dc ritta76- 21dc cupidella- 20dc zabaaa1984- 17dc monispj- 17dc anna11233- 16dc imadoki- 13dc opiuma- 12dc halohalohalo- 12dc madlenka77- 10dc mama_inka- 9dc charlie12- 8dc jaaloha- 8dc szczesciara08- 7dc kontra24- 7dc problemkind- 2dc --------------------------------------------------------------------- mantiko1-II kreski patrycjabl79-II kreski lilka29-II kreski mariolka81-II kreski marta773-II kreski babsee-II kreski anetkabuzia-II kreski zaba_i_kijanka-II kreski skorpi2-II kreski Odpowiedz Link Zgłoś
zabaaa1984 Re: Lista 02.10.08. 02.10.08, 21:27 Hej dziewczyny ja odpuszczam w tym miesiącu. Jak wczesniej pisałam pędze do gina w poniedziałek wyleczyć to zapalenie i zaczynam 2cs od przyszłego miesiąca(bo ten to praktycznie sie nawet nie zaczął i dlatego go nie licze). Być może założe jakiś wątek październkowo/listopadowy ale życze Wam żeby te obecne oczekujące na testowanie nie musiały tam się dopisywać(zaglądać owszem ale tylko z ciekawości). Bede Was podczytywac jak tam rezultaty oby jak najwięcej plusików. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś