megi231 Re: Grudniowe testowania. 23.11.08, 16:37 No i jest @ - właśnie przed chwila przyszła o 2 dni za wcześnie , więc troszkę szybciej rozpoczynam swoj 1 dc Teraz tylko czekać az @ sie skończy i do dzieła. Odpowiedz Link Zgłoś
2green Re: Grudniowe testowania. 23.11.08, 19:25 Hej Dziewczęta, u mnie dzisiaj 17dc. Do testowania jeszcze tak dalekoooo. Sama nie wiem czy to moja psychika czy faktycznie odczuwam "te swoje" dolegliwości. Od 3 dni pobolewa mnie podbrzusze ale jakoś tak inaczej(i mam nadzieję, że to nie na @), w poprzednich cyklach mocniej się podniecałam W tym cyklu mam cichą nadzieję na magiczne II kreseczki. Kiedy ten grudzień przyjdzie Ściskam cieplutko w ten zimny wieczór Odpowiedz Link Zgłoś
wepio Re: Grudniowe testowania. 23.11.08, 20:19 Witam zimowo, u mnie 10 dc więc nadchodzący tydzień będzie decydujący. za tydzień też już będę w napięciu oczekiwania na wynik tuz po staraniach. obiecałam sobie nie nastawiać się i nie szukać na siłę objawów. Ale będzie trudno zważywszy na to, że chyba wszystkie nas nakręci mikołaj, święta,trudno też będzie przełknąć ewentualną porażkę... póki co, umiarkowany optymizm pozdrawiam w Odpowiedz Link Zgłoś
viktoria_84 Re: Grudniowe testowania. 23.11.08, 22:36 Cześć dziewczyny! Jak Wam minął weekend? Bo mi bardzo miło i obiecująco Otóż dziś mój 13dc, robiłam test owulacyjny i wyszły dwie kreski W sumie to testy zaczęłam robić już od piątku bo w piątek naszły mnie typowe bóle owulacyjne. Więc w piątek wyszła druga kreska ale prawie niewidoczna, powtórzyłam test w sobotę o tej samej porze i wyszła ciemniejsza druga kreska, ale ciut jaśniejsza od kontrolnej więc jeszcze test wątpliwy ale dziś druga kreska mocniejsza niż kontrolna więc owulacja się zbliża Porządne staranka trwają już od piątku, więc jestem optymistycznie nastawiona A jak u Was?? POZDRAWIAM!! Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 Re: Grudniowe testowania. 23.11.08, 23:33 cześć. dopisuję się do was. to mój 4cs i 26dc. cykle mam 32-35 dni, więc testowanie zaplanowałam na 1 grudnia, chyba będę pierwsza, oczywiscie jak mnie @ nie zaskoczy. mam nadzieję, że nie. w tym cyklu to ze mną jakoś dziwnie. robiłam testy owulacyjne, ale nigdy druga kreska nie była bardziej widoczna jak kontrolna, dałam wiec sobie z nimi spokój, w ogóle tak mniej o tym wszystkim myślałam, mniej się nakręcałam, mam nadzieję, że dało to efekty. a jak myślicie, jak byście zrobiły na moim miejscu? czy w 26 dc w jakim jestem byście się jeszcze trochę "przytulały"(bo może coś się pokićkało i owu jest właśnie teraz, choć nie ma co do tego objawów), czy już zaprzestały, bo podobno przed terminem miesiaczki nie powinno się kochać, bo jesli doszło do zafasolkowania, to moze to w jakiś sposób zaszkodzić, a nawet doprowadzić do poronienia, tak kiedyś słyszałam, ale moze to bzdura.??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
patianiolek Re: Grudniowe testowania. 24.11.08, 10:29 Moim zdaniem to głupota totalna z tym, aby nie współżyć przed @. Przed @ raczej już nie dojdzie do zapłodnienia (no chyba że się przesunęła owulacja), ale współżyć można, nie ma żadnego zagrożenia. Odpowiedz Link Zgłoś
patianiolek Re: Grudniowe testowania. 24.11.08, 10:30 Aha - mało tego - ja 3 lata temu kilka dni przed spodziewaną @ zaszłam w ciążę i mam teraz ślicznego chłopaczka (a też byłam pewna że to już dni niepłodne) Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Re: Grudniowe testowania. 24.11.08, 09:48 Cześć dziewczyny. Dopisuję się do grudniowych starań. Dzisiaj 1 dc, 1 cs. Testować będę w Wigilię. Odpowiedz Link Zgłoś
131313a Re: Grudniowe testowania. 24.11.08, 10:09 czesc dziewczyny!! to i ja sie dopisuje! staramy sie o pierwszego dzidziaka, juz poltora roku. testujem 5-6 grudnia. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
weronika6616 Re: Grudniowe testowania. 24.11.08, 10:22 131313a robiłaś może badania tarczycy? Bo ja z uwagi na swoje nieregularne długie cykle i skąpe miesiączki mam zamiar. Poza tym u mnie tarczyca jest w rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
131313a Re: Grudniowe testowania. 24.11.08, 11:15 weronisiu, robilam i jest oki. ja jestem po wielu badaniach na razie z krwi, usg. teraz jak sie nie uda to jescze jeden cykl wspomagany i beda badac meza. ale mam nadzieje ze nie beda musieli , bo moze kochany Mikolaj przyniesie drugą kreche ( test 5-6 grudnia) Odpowiedz Link Zgłoś
weronika6616 Re: Grudniowe testowania. 24.11.08, 11:32 Tego Tobie i mężowi życzę. Dziwny ten nasz organizm, niby wszystko w porządku a w ciążę zajść nie możemy. Mam nadzieje, że i moje wyniki będą dobre. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asia363 Re: Grudniowe testowania. 24.11.08, 13:18 Hej, Dolaczam sie do Was dziewczyny. Zaczelismy z mezem starania. Dzis jest 16dc, i okolo 9 grudnia, bedzie moje pierwsze testowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
luleko Re: Grudniowe testowania. 24.11.08, 16:16 Ja też będę testować 5-6 grudnia Już sobie zażyczyłam II na Mikołaja, a byłam grzeczna, więc Mikołaj mnie nie zawiedzie W październiku sie nie udało, ale mówi się trudno i płynie się dalej Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
2green Re: Grudniowe testowania. 24.11.08, 20:23 Ja też staram się o pierwszą dzidzię i też mam zamiar testować 5 grudnia Ciekawe czy wytrzymam Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
saramay W dalszym ciągu nic :( 24.11.08, 14:58 Witam O dziecko staramy sie z mężem od 5 miesięcy, i jak na razie bez zadnych efektów. Po trzech misiacach naszych starań udałam sie do mojej pani ginekolog gdzie zrobiłam szereg badań, z ktorych winika ze jestem zdrowa. Próbowałam i w dalszym ciągu próbuje namówic mojego meza na badania, zeby miec pewnosc ze z nim tez jest wszystko w porzadku-jednak z marnym skutkiem Az boje sie pomyslec ze z moim mezem moze byc cos nie tak.Nie wiem co wtedy zrobie.Co mam robic.Poradzcie! Odpowiedz Link Zgłoś
131313a Re: Grudniowe testowania. 24.11.08, 16:22 kochany Mikołaju co wypasioną z reniferami masz gablotę przynieś mi 2 kreski, szóstego, w sobotę tak bardzo cie proszę, zaklinam, na twe zmarznięte uszko chce mieć brzuszek, pod samo serduszko drogi, kochany, jedyny, malutki obyś za rok o tej porze przyniósł małe butki! Odpowiedz Link Zgłoś
megi231 Re: Grudniowe testowania. 24.11.08, 16:32 Super wierszyk) Sama wymyśliłaś?? Super by bylo gdyby Mikołaj lub Gwiazdor spełnił nasze marzenia) Odpowiedz Link Zgłoś
halohalohalo Re: Grudniowe testowania. 24.11.08, 17:07 ja sie podpisuje obiema rakami pod wierszykiem! Mikolaju, badz dla nas dobry, prosimy Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: Grudniowe testowania. 24.11.08, 17:26 Tez mi sie bardzo podoba tez wierszyk! Ale u mnie niestety dzisiaj 1dc, wiec Mikolaj mnie olal Mialam testowac na poczatku grudnia, ale zaskoczyla mnie @ co najmniej 4 dni za wczesnie......ale jest jeszcze szansa, ze zalapie sie na koniec grudnia, a wiec prezent pod choinke Pozdrawiam wszystkie staraczki! Odpowiedz Link Zgłoś
131313a Re: Grudniowe testowania. 24.11.08, 17:33 hihi pod choinką tez moze byc!!! sciskam kciuki!! bedzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Re: Grudniowe testowania. 24.11.08, 18:49 iga.77 napisała: > Ale u mnie niestety dzisiaj 1dc To jedziemy na jednym wózku, ja też dziś 1 dc. Kiedy masz zamiar testować? Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: Grudniowe testowania. 24.11.08, 19:57 Jezeli mnie wczesniej @ nie nawiedzi to bede testowac najwczesniej 22.12, a jesli mi sie uda wytrzymac to 24.12 Dodam, ze choc staram sie prawie dwa lata to nie dane mi bylo jeszcze testowac, bo zawsze mnie malpiszon uprzedzil Odpowiedz Link Zgłoś
2green Re: Grudniowe testowania. 24.11.08, 20:26 jakie słodkie Ja też chcę, ja też ... Odpowiedz Link Zgłoś
myshha Re: Grudniowe testowania. 24.11.08, 19:51 Dziś mój 6 dc, po @ pozostało tylko wspomnienie i mam nadzieję, że następnym razem odwiedzi mnie za jakieś 1,5 roku Mąż uśmiechnięty od ucha do ucha, bo dwa lata temu jak poczynaliśmy synka, kochaliśmy się niemal codziennie. Jak będzie tym razem, zobaczymy. Na pewno jest trudniej: junior w żłobku /ciężko mi z tym bardzo/a w pracy kibel. Cóż, lampka dobrego wina i świat wydaje się piękniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
myshha Re: Grudniowe testowania. 24.11.08, 19:53 Aha, nie stosuję testów owulacyjnych tylko mierzę temp. i obserwuję śluz. Odpowiedz Link Zgłoś
viktoria_84 Re: Grudniowe testowania. 24.11.08, 23:32 Dziś mój 14dc i nastawiłam się na wieczorne przytulanka a tu niestety mój mis przyszedł tak zmęczony z pracy, że zasnął nawet nie wiem kiedy... A wczoraj test owulacyjny wyszedł pozytywny. Więc raczej wątpię aby ten cykl okazał się owocny. Ale jak najbardziej dołączam się do wierszyka do św. Mikołaja Martwi mnie trochę mój śluz, a w sumie jego brak - czy któraś też w fazie owulacyjnej nie ma śluzu rozciągliwego i jak białko kurze?? Odpowiedz Link Zgłoś
labretta Re: Grudniowe testowania. 24.11.08, 23:43 No to się zapisze! W sumie chciałam ten miesiąc odpuścić no ale... kto wie.. może akurat. Planowana @ w Mikołajki Jak nie przyjdzie może zatestuje. 3 mam kciuki za reszte Odpowiedz Link Zgłoś
stelmaria Re: Grudniowe testowania. 25.11.08, 08:02 Dziś u mnie żałoba, @ przyszła niespodziewanie wcześniej, nawet nie zdążyłam zatestować a miałam w planach 3 grudnia. Tak jakoś ciężko na sercu. Dziś 1dc, 9cs jak @ przyjdzie tak wcześnie jak teraz to jeszcze będę testować w Wigilię. Powoli tracę nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
2green Re: Grudniowe testowania. 25.11.08, 09:16 Znam to rozczarowanie Fatalne uczucie buuu. Trzymaj się, nowy cykl nowa szansa Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkahal do testowania coraz bliżej 25.11.08, 09:21 ale jakoś tak czuję że się nie udało nie wiem dlaczego ale tak czuję pozdrawiam i życzę wszystkim pięnych dwóch kreseczek w grudniu Odpowiedz Link Zgłoś
zabaaa1984 Re: do testowania coraz bliżej 25.11.08, 15:29 nie jestes sama...ja też tak czuje. Nie wiem po prostu nie chce mi się wierzyć że mogło się udac i zobacze dwie kreski. To moj dopiero 2cs a jakby tak pomysleć to taki pierwszy "prawdziwy" który można nazwac staraniem. Ehhh ostatnio mój cykl sie wydłużył zawsze miałam co 30-32 dni ostatnio byl 36 i wedlug obliczen niby powinnam dostać jutro. Zaplanowałam testowanie na sobotę dopiero ale i tak nie wytrzymam Juz dostaje obłędu od czekania ((A snilo mi się ze dostałam dziś okresu... jak narazie go nie ma.Ale typowych objaww ciązowych tez nie mam-oprócz bolu w podbrzuszu i kłucia w jajnikach. Piersi nie bolą ale sa jakies takie pełniejsze, mam wzdęcia wieczorne w dzień spac mi się chce a rano jakos nie bardzo i jem duzo słodkiego ale równie dobrze moze to zwiastowac @. To czekanie dobija a najgorzej jeszcze jak do wyniku testowania podchodzi sie tak pessymistycznie...w przeciwieństwie do mojego męża Życzę powodzenia testującym oby jak najwięcej II kresek od razu na duszy człowiekowi się lepiej robi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
patianiolek Re: do testowania coraz bliżej 25.11.08, 15:46 Witam, ja testuję za 2 tygodnie. Teraz mam owulację, czuję napięcie w podbrzuszu i pobolewają jajniki... Podpisuję się pod wierszykiem do św. Mikołaja - naturze trzeba trochę pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
ruufinka Re: do testowania coraz bliżej 27.11.08, 06:59 helloooo kobitki!!!!długo mnie nie było ale jestem jestem i testuje 9 grudnia co prawda już po mikołaju ale co tam może zostawi jeszcze jakiś spóźniony prezencik dla mnie ale dużo nas to super nie będzie sie mam nadzieje nudzić w tym roku reniferkom jak będą do nas jeżdzić z prezencikiem.A tak ogólnie staramy sie o pierwszą fasolkę i powiem szczerze nie idzie nam za szybko ale jakoś się chyba juz z tym wszystkim oswoiłam i cierpliwie czekam jestem już po badaniach hormonalnych , biorę bromergon juz od pół roku więc myślę że lada moment...... pozdrawiam i pędze do pracy papa Odpowiedz Link Zgłoś
szczesciara08 Re: do testowania coraz bliżej 27.11.08, 09:32 hejka. ja mam 28dc dziś pewnie jutro dostane @ jeśli znów nie przesunie mi się o tydzień. A wiecie co mój Małżonek wczoraj zrobił! Gotował pierś z kurczaka. Ja wyszłam na 40 minut. Wróciła. pytam czy gotuje jeszcze a on , że nie. Siedzi przed komputerem i przegląda części samochodowe jak to on. I zaczyna czoś śmierdzieć. mąż mów to mamuśka pewnie na dole coś przypaliła. A to coraz bardziej. I ja do niego na pewno ugotowałeś tą pierś. A on jak się poderwał wpadł do siwej już kuchni. Uchylił okno i złości się łagodnie mówiąc. I wieci co nadal nie wyłączył tego gazu pod sagankiem. smród to dziś rano było jeszcze czuć. A około roku temu też spalił sagan tylko wtedy gotował rosuł ) GŁOWA DO GÓRY DZIEWCZYNY. ja wcale nie myslę że się udało. Prześladuje mnie myśl że dostane @ w nie odpowiednim dniu naprzykład jutro. MIŁEGO DNIA Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenes Re: Grudniowe testowania. 29.11.08, 21:42 Cześć dziewczyny. Je będę testowała 24XII. No jak w mordę strzelił i nie chce wyjśc inaczej To będzie dopiero nasz 3 cykl starań... i cały czas trzymam kciuki żeby był jak najszczęśliwszy. Ktoś jeszcze ma testowanie 24XII? Razem jakoś raźniej. Będzie dobrze dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
lanselotka Re: Grudniowe testowania. 27.11.08, 11:11 u mnie to samo. Mimo całkiem obiecującej tempki w fazie lutealnej dostałam @. Rok temu w grudniu poroniłam w 10tc Teraz to 2dc i 6ms. Tak bym chciała dostać taki specjalny prezent świąteczny w tym roku... Odpowiedz Link Zgłoś
ivi24 Re: Grudniowe testowania. 20.12.08, 12:39 Czesc dziewczyny!!! Jestem nowa na tym forum, dopiero co dołączyłam. Szczerze mówiąc podczytywałam juz sobie wczesniej wasze posty, ale wczorajsza sytuacja spowodowala ze postanowilam sie zapisac. Mianowicie. W tym miesiacu postanowilismy z mezem ze bedziemy sie starac o dzidziusia, niby tak planowanie niby pszypadkiem - co ma byc to bedzie. Jedyne co to zaczelam brac kwas foliowy i zrobilam badania USR, HBS oraz na p/c toksoplazmowy i cytomegali. No wiec zaczelismy nasze starania, "przytulalismy sie z mezem" dokładnie 14 dnia mojego cyklu (zawsze ma 27-28 dniowe) i wczoraj przytrafilo nam sie cos dziwnego. Obecnie jestem w 22 dniu cyklu, wczoraj znow sie przytulalismy i po wszystkim odkrylam ze plamie, pomyslalam ze to niestety okres, choc nie zdarza mi sie zeby wystepowal tak wczesnie, wiec stwierdzilam, no coz sprobujemy innym razem, zroblam jednak dzis rano test ciazowy i wynik negatywny, testowac zamierzalam dopeiro 26 grudnia, bo wtedy powinna wystapic miesiaczka. Dodam jeszce ze dzis po plamieniu nie ma sladu. Troszke mnie brzuch pobolewa, ale tak delikatnie i nie ciagle tj. troche zaboli i przestanie. Czy komus z was przydarzylo sie cos takiego, czy powinno mnie to niepokoic?? Za wszystkie rady juz z gory dziekuje Pozdrawiam serdecznie Ivi24 Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Grudniowe testowania. 25.11.08, 17:06 Witajcie, bardzo bardzo długo się przygladalam forum. taki przyczajony tygrys ze mnie . dzis jednak nadeszla mnie nieodparta ochota cos tu napisac. oczywiscie w temacie . testowac pierwszy raz bede wg moich wyliczen w Wigilie... To beda nasze pierwsze starania. Wszystko sobie poukladalismy, gnizadko, formalnosci (slub byl miesiac temu) i obiecalismy sobie ze jeszcze tylko wyjazd zaliczymy na ktorym zaczniemy nasze starania... akurat na wyjezdzie powinnam miec owu. Powiem Wam ze juz sie nie moge na to wszytsko doczekac. Ja juz dawno chcialam, jedynie mnie moj małżon troszke wstrzymywal. Ale on tez chce, ostatnio nawet bardziej emocjonalnie i inaczej patrzy na dzieciaki, tak slodko... Kurcze naprawde juz bym chciala... Zycze i sobie i Wam wszystkim samych pomyslnych i udanych testowan Odpowiedz Link Zgłoś
viktoria_84 Re: Grudniowe testowania. 25.11.08, 23:06 Hej dziewczyny. Jak tam wasze starania?? Bo ja dziś mam okropny dzień i złapałam wielkiego doła Otóż dziś mój 15dc i szczyt płodności i już od kilku dni planowałam dzisiejszy wieczór, czyli staranka, miało być tak pięknie i romantycznie a wyszła potworna kłótnia i nici z dzidzi tak mi smutno i źle, mój facet tak się obrazi, że już nie mam na co liczyć bo poszedł spać a poszło nam o pierdołe... i to z jego winy Dlaczego faceci są tacy inni??? strasznie teraz bo ten cykl mogę skreślić bo wczoraj też nici ze staranek i dziś też i pewnie jajeczko już umarło. Dziewczyny, tak mi źle Odpowiedz Link Zgłoś
viktoria_84 Re: Grudniowe testowania. 25.11.08, 23:08 p.s. przepraszam, że tak się wyżaliłam na forum Odpowiedz Link Zgłoś
2green Re: Grudniowe testowania. 26.11.08, 09:16 viktora_84 ten wątek jest również po to aby się wyżalić Dla mnie jest to ważne bo nie czuję się przez to osamotniona. Każda ma czasami gorsze chwile. U mnie dzisiaj 20 dc, do testowania już coraz bliżej Jeszcze tylko 9 dni i nie dopuszczam do siebie myśli, że @ przyjdzie Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
viktoria_84 Re: Grudniowe testowania. 26.11.08, 09:45 2green dziękuję. grunt to optymistyczne nastawienie, wiec tak trzymaj. Miłego dnia dziewczyny, oby był lepszy niż wczorajszy... p.s. ja już chyba po owulacji bo temp. wzrosła do 37,06 i od 2dni się tak trzyma. Także ten cykl uważam za stracony Odpowiedz Link Zgłoś
kala.online Re: Grudniowe testowania. 26.11.08, 11:02 viktoria_84 ja mam dzis od samego rana strasznego dola zrobilam test nie wytrzymalam do 2.12 i klapa nic, chociaz zostalo juz tylko 5 dni juz nie dalam rady jestem smutna chce mi sie plakac czoje sie okropnie juz od kilku dni moje piersi sa nabrzmiale jakby mialy peknac nie moge sie dotknac leci ze mnie dziwny bialy gesty sluz nie mam sily na nic wogole ten cykl jest inny jak wszystkie zawsze mnie bolaly piersi 3,4 dni i przychodzila @ dzis mija juz 7 dzien bolu a @ nie ma nalezalam do osob po okresie plodnym do bardzo suchych (ze az maz sie ze mnie smial) a teraz leci ze mnie caly czas bialy i gesty sluz nastawilam sie ze to moga byc juz te objawy a tu dzis test rozwial moje gdybanie i znowu nic teraz mam nadzieje ze szybko zleci mi czas do 2.12 i wtedy zobaczymy czy bedzie @ dodam ze dzis mam 23dc juz tez nie daje rady niemam z kim pogadac wyzalilc sie i teraz siedze sobie i lzy same mi kapia chcialabym z kims pogadac o podobnych problemach bo raczej nikt inny tego nie zrozumie ale zanudzam sory dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
stelmaria Re: Grudniowe testowania. 26.11.08, 11:57 Doskonale Cię rozumiem, miałam testować 3 grudnia a wczoraj nawiedziła mnie @, ryczałam cały dzień, w odróżnieniu od Ciebie nie miałam żadnych objawów, wiedziałam, że cykl stracony ale zawsze jest nadzieja... Test zrobiłaś moim zdaniem za wcześnie, mógł nie wykryć ciąży. Zrób jeszcze raz w terminie @. Wiem, że trudno jest doczekać ale nie trać wiary. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kala.online Re: Grudniowe testowania. 26.11.08, 12:07 dzieki stelmaria ale juz nie moge tego napiecia zniesc ten cykl mam strasznie dziwny nic w nim nie jast jak zawsze(ten bialy sluz te bolace piersi juz 6 czy 7 dni tem caly czas 37,1 37,2) a test nic nie wykryl czytam tu ostatnio bardzo duzo ale juz sie gubie wiem moze i zawczesnie ale juz nie wytrzymuje teraz raczej czekam juz na @ pocieszam sie ze juz zostalo tylko 5 dni moze bede wtedy spokojniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
viktoria_84 Re: Grudniowe testowania. 26.11.08, 12:48 kala.online doskonale Cię rozumiem... W poprzednim cyklu również byłam w niemalże identycznej sytuacji, również miałam dziwne objawy (a może je sobie wmawiałam) i również nie wytrzymałam do terminu @ i zrobiłam test wcześniej i lipa - nic nie wykazał ale dalej miałam nadzieję wmawiając sobie, że zrobiłam test za wcześnie. Czekałam i się łudziłam i jak się cieszyłam, że @ się spóźnia 2dni. Pewna, że się udało zrobiłam test i wtedy jakby piorun mnie poraził prosto w serce - wyszła tylko jedna kreska ale wtedy przelałam łez... to było okropne, wpadłam w wielkiego doła i nawet mój miś nie umiał mnie pocieszyć... I po kilku dniach powiedziałam dość - to dopiero początek naszych starań (bo był to 2cs) więc jeszcze się uda. A wy, ile się już staracie?? Nie zamartwiaj się i głowa do góry, jak nie teraz to w niedalekiej przyszłości się uda! Zobaczysz! Pamiętaj, że nerwy szkodzą naszemu organizmowi a co za tym idzie naszej płodności Więc głowa do góry. p.s. i pamiętaj, że póki @ nie przyszła to jeszcze wszystko może się wydarzyć, choć nie nastawiaj się za mocno aby tak mocno później nie bolało... POZDRAWIAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 Re: Grudniowe testowania. 26.11.08, 18:36 U mnie 29 dc, testuję chyba dopiero 1 grudnia. mam cykle 32-34 dni, chyba nie ma sensu wcześniej, jak myślicie? Jestem dobrej myśli, ale nie zapeszam. trzymam kciuki za siebie i za was dziewczyny. a tym którym się nie udało współczuję, ale uszy do góry, idą święta, a one maja magiczną moc, wieżę w to. pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
whyata 26.11 26.11.08, 15:56 Cześć dziewczyny, dołączam do Was. Cykl starań 8, więc...hmmm... ciężko mi psychicznie, bo koleżanki rach ciach i po 2,3 cyklach zaciążają, a ja taki odszczepieniec. Juz pisałam na innych wątkach, co i jak u nas wygląda, nawet nie mam jakoś specjalnie siły teraz o tym pisać. Dziś 17dc, nie prowadzę obserwacji od dwóch cykli, bo zbyt sie schizowałam i byłam podłamana, kiedy dostawałam @. Tak więc teraz bardziej na luzie, ale nie chcę sie nastawiać zbyt pozytywie. W zeszłym cyklu tak zrobiłam, nawet wmówiłam sobie przekonanie, że "teraz sie udało"... schizke miałam niezłą. Testowanie najwcześniej 12.12. Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Kochane moje! 26.11.08, 12:47 Dziewczyny, piszę by Was wesprzeć i dodać Wam otuchy ale sama prawdę mówiąc mam doła, jakoś mi tak smutno i przykro bo mój cykl chyba też spisuję już na straty. viktoria_84 - dosłownie jedziemy na tym samym wózku. Staranka planowałam zacząć od piątku już (21 listopad i mój 11 dc) ale guzik z tego bo się posprzeczaliśmy, co się na b. rzadko zdarza i to o pierdołę. Były więc ciche dni i zero przytulanka a moje serce pękało mi na pół bo płodne dni a tu nic. W efekcie przytulanka zaczeliśmy od wczoraj czyli od 15 dc ale coś mi się zdaje, że i tak to już za późno i nie liczę w tym miesiącu na II kreseczki . Faceci....wiedzą jak nam zależy, jak to przeżywamy i czasami po prostu odechciewa się wszystkiego, włącznie z nimi. Stelmaria- głowa do góry! Będzie dobrze bo innego wyjścia nie ma, tylko to cholerne rozczarowanie....Kala.online - wydaje mi się, ze ciut za szybko zrobiłaś test bo jeszcze wszystko może się zmienć o 360 stopni . Póki @ nie ma nadzieja jest. A mnie przez cały ten cykl bola piersi a do wczoraj bardzo podbrzusze i dziś o dziwo z brzuchem cisza. Ale co dziwne, wczoraj w 15 dc miałam brązowe upławy a dziś już nic.Nie wiem czy to plamienie owulacyjne... Trzymam za Was wszystkie kciuki. U mnie chyba w tym cyklu nie ma na co liczyć choć do 20 dc będą przytulanka (o ile znów nie popsztykamy się o jakieś głupoty). I jeszcze jedno - kojarzycie tą reklamę (chyba jakiś taryf w TPSA)w której młoda kobieta ze szpitala dzwoni z nowiną, ze jest w ciąży do rodziny? Patrzeć na nią nie mogę. Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
viktoria_84 Re: Kochane moje! 26.11.08, 13:11 ritta76 dziękuję za te słowa. Fajnie jest się komuś wyżalić i ten ktoś pocieszy. A u mnie po wczorajszej kłótni właśnie nastały ciche dni i mimo, że to mój 16dc to lipa aż serce mnie ściska bo wiem, że ten cykl mogę uznać za stracony bo przytulanka były tylko w 12 i 13dc a to za wcześnie bo owulkę miałam 15 czyli wczoraj a mój śluz nie był wystarczająco gęsty i rozciągliwy aby plemniki sobie przeczekały. Tak mi smutno, ale ciesze się, że jesteście!! Oby u Was były II kreseczki. 3mam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kala.online Re: Kochane moje! 26.11.08, 13:29 dziewczyny wielkie dzieki za slowa otuchy troszke mi lepiej jeszcze mi sie troszke placze ale musze zyc dalej moj synek (4 latka)mnie ukocha troszke nadokucza i moze przestane tak myslec a z tym testem to wiem ze za wczesnie ale juz nie dalam rady Odpowiedz Link Zgłoś
stelmaria Re: Kochane moje! 26.11.08, 15:59 To reklama telefonii cyfrowego polsatu też nie mogę na nią patrzeć. @ przyszła tak szybko, że zdążę zatestować jeszcze w tym miesiącu a dokładnie w Wigilię - daj Bóg. A tak na marginesie to w Boże Narodzenie właśnie Bóg zabrał mi mojego aniołka, szpital w święta jest baaardzo ponurym miejscem. Bynajmniej ja tak to wspominam. Dziękuję za słowa otuchy od was wszystkich. 2dc, 9cs mam nadzieję, że szczęśliwy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
labretta Re: Kochane moje! 26.11.08, 16:10 A wiecie,ze to juz 5 cs... Przeleciało, a taka byłam pełna werwy i nadzieji przy 1 cyklu. Teraz juz mniej sie ekscytuje, mniej oczekuje, mnie wierze... Ale mimo wszystko podziałała na mnie magia zbliżających się swiąt i ten MIkołaj szostego grudnia,ze kupilam dzis w aptece test i jak nie przyjdzie @ to zatestuje. Czuje,ze worcila mi plodnosc. Zero sluzu plodnego przez prawie pol roku a tu mila odmiana bo pojawił się ni stad ni zowąd z zaskoczenia Chyba się wreszcie troszkę odstresowałąm. POzdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
saramay Re: Grudniowe testowania. 26.11.08, 18:53 ja równiez bede testowac 9 grudnia -chyba ze pojawi sie znienawidzona przeze mnie @.Oby sie nie zjawiła Odpowiedz Link Zgłoś
myshha Re: Grudniowe testowania. 26.11.08, 20:06 Moja przyjaciółka starała się o dzidziusia ponad rok. Potem poszła na badania i okazało się, że nie ma w ogóle owulacji. Ginekolog uprzedził ją, że kuracja może potrwać bardzo długo i żeby nie nastawiała się na ciążę w najbliższym czasie. A tu zonk: zaszła w 1 cs !! Fakt, mówi, że wyluzowała w tym cyklu i nie myślała o ciąży, więc pewnie coś w tym jest, że psychika może nas zablokować. A faceci, szkoda gadać, chociaż ja nie mogę narzekać na swojego chłopa. On chyba bardziej niż ja chce rodzeństwo dla synka Kobietki, głowa do góry !!! Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 Re: Grudniowe testowania. 26.11.08, 21:40 U mnie 29 dc, testuję chyba dopiero 1 grudnia. mam cykle 32-34 dni, chyba nie ma sensu wcześniej, jak myślicie? Jestem dobrej myśli, ale nie zapeszam. trzymam kciuki za siebie i za was dziewczyny. a tym którym się nie udało współczuję, ale uszy do góry, idą święta, a one maja magiczną moc, wierzę w to. pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
2green Re: Grudniowe testowania. 27.11.08, 09:16 Ja testować powinnam 5 grudnia, jeszcze tylko 8 dni Myślę optymistycznie. Testu jeszcze nie zakupiłam bo boję się, że jeśli będzie czekał w domu to nie wytrzymam i zatestuję wcześniej. Omijam apteki z daleka Magia zbliżających świąt faktycznie nastraja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
whyata Re: Grudniowe testowania. 27.11.08, 10:47 Hej. Dziewczyny. JA tutaj nowa (z listopadówek przybyłam) . No to super, że twoja koleżanka tak szybciutko zaszła w ciążę. Ja swego czasu, to było przez ponad rok, mierzyłam tempkę, to na te kilkanaście cykli raz tylko nie miałam owulacji . No ale wtedy prowadziłam obserwacje, żeby nie zajść w ciążę, a teraz jak na złość nic. Już bym chciała, żeby mąż zakończył kurację sterydową i jego armia żołnierzyków wróciła do pełnej formy Kurcze, wczoraj miałam kłucie w jajnikach i ból w podbrzuszu przy przytulankach, dzisiaj też mnie ciut kłują, ale już mniej. Więc może trafiliśmy w owulkę. Mam taką nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
myshha Re: Grudniowe testowania. 27.11.08, 11:08 A ja od dzisiaj na urlopie. Hurraaa!!! Wczoraj wkurzyła mnie szefowa, bo podsłuchała, jak romawiałam z kolegą, któremu w styczniu urodził się synek a w grudniu będzie miał córkę. Pytałam się go jak sobie radzą i takie tam. Szefowa ze złośliwym uśmiechem spytała się, czy coś planuję bez jej wiedzy ?! No jasne, jeszcze może do sypialni ją zaproszę aby mogła nam pokibicować. Po powrocie z wychowawczego zostałam potraktowana jak stażystka / a mam 5-letni staż/, zero podwyżki,bonów, "zapomniano" o mnie jak robiono choinkę dla dzieci. Tylko jak trzeba było zostać po godzinach, wyszkolić nowych, napisać procedurę, to byłam najlepszym pracownikiem. Na porodówkę trafiłam z raportami w ręku. Szkoda gadać a raczej pisać. Gdyby nie dzidziuś w planach już dawno zmieniłabym zawód. Wyżaliłam się i jest mi lżej Fajnie, że jesteście !! Aha, dziś mój 10 dc, ranna temp podrosła o 2 kreski i pojawił się płodny śluz Ślubny idzie na nockę do pracy, ale chyba po południu przyczaję się na niego Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkahal Re: Grudniowe testowania. 27.11.08, 12:03 witam no ja dziś mam 20dc ale na "wszelki wypadek" jeszcze wczoraj dorwałam męża hihi zobaczymy teraz już tylko czekanie zostało i juz coraz bliżej testuję 6.12 jak @ nie przyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
2green Re: Grudniowe testowania. 27.11.08, 15:03 Agnieszkahal u Ciebie podobnie jak u mnie. Dzisiaj 21dc. Swojego ślubnego też wczoraj dorwałam też na "wszelki wypadek" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
luleko Re: Grudniowe testowania. 27.11.08, 21:04 Ja też na szóstego się zapisuje Odpowiedz Link Zgłoś
olkka1 Re: Grudniowe testowania. 27.11.08, 15:01 Hej u mnie 12dc starania zaczęte.Zobaczymy co z tego wyjdzie.Testować będę 16 grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
whyata Re: Grudniowe testowania. 27.11.08, 15:12 A mnie już zmęczyły starania ...Eeechh - brak kondycji . Jednak przytulanka minimum co drugi dzień muszą być, ale żeby nie przepuścić owulacji płazem, to codziennie się przytulamy. Dziś chyba odpuszczę, no chyba że mężuś będzie w formie, to się skuszę. Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Re: Grudniowe testowania. 27.11.08, 20:14 Witajcie Piękne! Ruufinka - viki84 i ja też testujemy 9 grudnia (czy któraś też testuje tego dnia??wybaczcie jeśli pominęłam) i liczę, że Mikołaj dostarczy spóźniony prezent. U mnie dziś 17 dc i przytulanka w toku. Niestety zaczeliśmy trochę późńo bo dopiero 15 dc i chyba nici z tego no ale póki @ nie ma - szanse są. Od wczoraj jednak mam jakieś brązowe upławy a dziś lekko zaczerwienione...Sa ma już nie wiem czy brać to za plus czy minus. Czas pokaże....Stwierdziliśmy z moim mężem, że jeśli do końca roku nic nam się nie uda to robimy badanka. Mąż swoje i ja swoje. To staranka o pierwsze nasze dziecko, ja mam 32 lata a mój mąż 37 tak więc super młodziakami nie jestśmy . Nie mieliśmy jednak wcześniej instynktu rodzicielskiego i dopiero teraz zapragneliśmy. Ale tak to już jest, że jak się bardzo chce to z tym wychodzeniem ciut gorzej. Działajcie dalej! A jutro piątek! Buziaki. Odpowiedz Link Zgłoś
viktoria_84 Re: Grudniowe testowania. 27.11.08, 20:44 ritta76 jedziemy na tym samy wózku u mnie także dziś 17dc tyle, że od dwóch dni nici z przytulanek mamy ciche dni przez wtorkową kłótnię, także wątpię czy w tym cyklu się uda. Ale wg temp. owulka już była dawno w okolicach 14dc bo temp. już od 3dni jest wyższa. Noi w nocy w niedziele aż obudziłam się z bólu bo tak mnie skurcze owulacyjne złapały. Ale nie nastawiam się... Bardziej teraz przejmuje się tym "cichymi dniami" bo juz za długo trwają A tak w ogóle to dziś co zjem to mi niedobrze ale to pewnie przez te nerwy I obawiam się, że jakąś grzybica się do mnie przypałętała Doradźcie: można używać clotrimazolum maść?? Czy ma ona jakieś negatywne działanie na poczęcie? Odpowiedz Link Zgłoś
megi231 Re: Grudniowe testowania. 27.11.08, 21:01 Dobry wieczór dziewczyny) U mnie jutro bedzie po @ i bardzo dobrze bo w końcu zaczniemy coś działać Testowanie wypadnie mi na ok 22 grudnia z racji że @ przyszła w tym miesiącu troszke wczesniej (miałam testować 24) Bedziemy z meżem celowali w dziewczynkę a co z tego wyjedzie o ile w ogole wyjdzie to zobaczymy Jak narazie to zaopatrzyłam sie w testy owu i czekam cierpliwie na zielone swiatlo i do dzieła) Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 22-24 grudnia 28.11.08, 08:36 Widzę, że u Ciebie też krótkie cykle? Ja też testuję 22-24 grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
megi231 Re: 22-24 grudnia 28.11.08, 08:52 to fajnie że nie bede testowała sama - w grupie zawsze raźniej cykle srednio mam co 30 dni ale ostatni miał 28 Odpowiedz Link Zgłoś
adiimarcel Re: 22-24 grudnia 28.11.08, 09:09 Witam! Czytałam to forum i byłam pełna nadziei że mnie może też się uda w tym miesiacu zobaczyć 2 kreski. Ale niestety. Zrobiłam dzisiaj test i co ujrzałam... jedną gruba krechę. Co prawda @ mam dostać dopiero w poniedziałek-wtorek ale myślę że już by test pokazała gdyby ciąża była. Teraz czekam na @ i robię przerwę na "przegląd techniczny". Wam wszystkim życzę upragnionych 2 kreseczek Odpowiedz Link Zgłoś
myshha Re: 22-24 grudnia 28.11.08, 11:01 Najwcześniej mogę zatestować 17 grudnia, bo wtedy wypada mi termin @, ale poczekam i zatestuję 22-24 grudnia razem z Wami. Na razie nie nakręcam się zbytnio, ale pewnie w połowie m-ca będę doszukiwać się wszelkich objawów ciąży. M. powiedziałam, że sprawdzimy co wyszło z naszych starań dopiero po świętach, i tak się nie zna na tych sprawach, a po cichutku liczę, że zrobię tak, jak w amerykańskich filmach: 24 grudnia położę Mu pod choinkę mały prezencik w postaci dziecięcych bucików Może wyda się Wam to tandetne, ale w pierwszej ciąży to mój ślubny kupił test i kazał natychmiast sprawdzić czy coś wyszło. Tym razem chciałabym rozegrać to inaczej. Ale się rozmarzyłam...... Miłego dnia życzę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Re: 22-24 grudnia 28.11.08, 11:46 No to we 3 będziemy testować! Pierwszy mój plan był 24., ale pewnie nie wytrzymam i zrobię test 22. U mnie @ sie kończy, jestem zwarta i gotowa (owulacje mam koło 10 dnia cyklu) i zobaczymy co nam z tych starań wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 Re: Grudniowe testowania. 27.11.08, 21:02 U mnie dziś 30 dc, testuję w poniedziałek 1 grudnia. trzymajcie kciuki, żeby ta cholerna @ nie przyszła wcześniej. jak już pisałam wcześniej jestem dobrej myśli, nie wiem dlaczego, ale jakoś tak czuję. ostatnio jakoś dziwnie się czuję. jestem ciągle śpiąca, powieki mam takie ciężkie, że szok. chodzę ciągle głodna i bardzo jestem wyczulona na zapachy, przeszkadzają mi niektóre, np. dziś kucharka smażyła rybę, myślałam, że umrę, a przed chwilą mąż robił sobie jajecznicę, koszmar, fuj!!! ale za to mam straszną ochotę na słodycze, choć dotąd za nimi nie przepadałam. no i dziś zdarzyło mi się zjeść krówkę, a zaraz po niej kawałek kabanosa, i wcale mi to nie przeszkadzało. pracuję jako nauczycielka w przedszkolu, od kilku dni zaczęłam się oszczędzać, już nie dźwigam dzieci, nie szaleje z nimi, do zdejmowania krzesełek ze stolików zaganiam najstarsze dzieci, jestem jakaś przewrażliwiona, co? mam tylko nadzieję, że nie na marne się tego wystrzegam. pozdrowienia i buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 Re: Grudniowe testowania. 27.11.08, 21:03 U mnie dzis 30 dc, testuję w poniedziałek 1 grudnia. trzymajcie kciuki, zeby ta cholerna @ nie przyszła wcześniej. jak już pisałam wcześniej jestem dobrej myśli, nie wiem dlaczego, ale jakoś tak czuję. ostatnio jakoś dziwnie się czuję. jestem ciagle śpiąca, powieki mam takie ciężkie, że szok. chodzę ciągle głodna i bardzo jestem wyczulona na zapachy, przeszkadzają mi niektóre, np. dziś kucharka smażyła rybę, myślałam, że umrę, a przed chwilą mąż robił sobie jajecznicę, koszmar, fuj!!! ale za to mam straszną ochotę na słodycze, choć dotąd za nimi nie przepadałam. no i dziś zdarzyło mi się zjeść krówkę, a zaraz po niej kawałek kabanosa, i wcale mi to nie przeszkadzało. pracuję jako nauczycielka w przedszkolu, od kilku dni zaczęłam się oszczędzać, już nie dzwigam dzieci, nie szaleje z nimi, do zdejmowania krzesełek ze stolików zaganiam najstarsze dzieci, jestem jakaś przewrażliwiona, co? mam tylko nadzieję, że nie na marne się tego wystrzegam. pozdrowienia i buziakismile Odpowiedz Link Zgłoś
viktoria_84 Re: Grudniowe testowania. 27.11.08, 23:08 justynowiec84 to wszystko wskazuje, że się udało trzymam mocno kciuki aby weekend upłynął Tobie bez @! Bądź dobrej myśli. Jesteśmy z Tobą. U mnie do testowania jeszcze spory kawałek czasu bo dziś mam dopiero 17dc ale czekam z niecierpliwością. tylko ten grzyb mnie martwi. boję się użyć czegokolwiek aby nie zaszkodzić możliwemu "zagnieżdżaniu się" ja to dopiero jestem przewrażliwiona hehe. Narazie zaparzyłam ziółka i nimi się podmywam. Mam nadzieję, że przejdzie. A jak u Was staranka? Odpowiedz Link Zgłoś
kala.online Re: Grudniowe testowania. 28.11.08, 08:25 witam z samego rana dzis moj 25dc jakos juz nie wierze w to ze mi sie udalo test juz robila ale moze za wczesnie bo w 23dc ale teraz czekam na @jest micaly czas jakos smutno i nic sie nie zmienia (tem caly czas 37,1 bialy sluz juz10 dni piersi bola ale inaczej jak wczesniej bo jak mnie zaczynaly bolec to bolaly cale a teraz glownie sutki nawet stanik czy koszulka bardzo im preszkadza ale juz nie wierze ze sa to objawy ciazowe chyba sie poddalam czekam na @ ma byc 1.12 moze 2 zobaczymy mam jeszcze o was pytanie jak to jest z ta tem czy ona w dniu @ ma sie obnizyc dopiero zaczelam z ta tem i nie jestem jeszcze pewna jak to sie dzieje pozdrowienia i wszystkim zycze tych 2 upragnionych kreseczek Odpowiedz Link Zgłoś
viktoria_84 Re: Grudniowe testowania. 28.11.08, 11:29 kala.online jeśli chodzi o tą temp. to powszechnie jest mówione, że ma spaść na dzień przed @ ale u mnie zawsze spada w dniu @, np. w poprzednim cyklu był spadek temp rano a za ok.12h dostałam @. Ale póki nie masz @ to myśl pozytywnie! Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie dziś świeci ładne słońce Pewnie dla nas aby poprawic nam humorki POZDRAWIAM! Odpowiedz Link Zgłoś
kala.online Re: Grudniowe testowania. 28.11.08, 11:50 viktoria_84 wiesz i u mnie swieci slonce ale jakos na ciaze nie licze liczylam na nia do niedawn ale od wczoraj stracilam nadzieje niewiem dlaczego choc ten cykl wyglada inaczej jak wszystkie do tej pory chyba mnie dopadla chandra juz bym chciala 2.12 wiedzialabym juz napewno i moglabym zaczac znowu starania a wtedy tez testowala bym w grudniu ale na koncu pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
asia363 Re: Grudniowe testowania. 28.11.08, 15:59 Ruufinka - viki84 , ritta, Ja tez testuje 9 grudnia, ale nie wiem czy wytrzymam, jesli @ nie przyjdzie to bede jeszcze bardziej podekscytowana, i chyba zrobie test szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
uliss24 Re: Grudniowe testowania. 28.11.08, 16:15 Witam serdecznie. Dołączam sie i ja do testowań (teoretycznie 6 gr)ale w pierwszej ciąży (mój syn ma teraz 5 lat) też najpierw bolały mnie piersi tak,ze musiałam mieć stanik gładziutki bo wszystko przeszkadzało. Teraz to kolejny 2 cs i już 28 dc i ze wspomaganiem duphastonem. Czy któraś z Was to zażywała? Biorę od 5 dni i okropnie się czuję (jakoś niedobrze) Pozdrawiam najcieplej Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 Re: Grudniowe testowania. 28.11.08, 16:33 co może oznaczać taki jak płodny śluz, ale w 31 dc? chyba nie owulację? boże jaki to wszystko trudne, każdy cykl inny, bądź tu mądry człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
whyata Re: Grudniowe testowania. 28.11.08, 16:53 Hej, Ciężko powiedzieć, niektóre kobiety w objawach ciążowych pisały właśnie o śluzie wyglądającym na płodny (kurze białko). Jeśli prowadzisz obserwacje temp. to powinno ci wychwycić, kiedy powinna być owulacja. U mnie 19dc, więc około owulacji . Do booju, do boju Odpowiedz Link Zgłoś
viktoria_84 Re: Grudniowe testowania. 28.11.08, 17:05 whyata to ile trwają twoje cykle skoro ok. 19dc masz owulacje??? Ja mierze temp. i robiłam w tym cyklu testy owulacyjne i wg tego wyszło mi, że owulacja była 13-14dc a cykle mam 30dniowe. tyle, że już sama nie wiem w co wierzyć bo wg kalkulatora na e-dziecko owulacje miałam w 17dc... Ale temp. skoczyła już 15dc i już od 4dni utrzymuje się na poziomie 37,08-37,1. Co do śluzu pod koniec cyklu to też słyszałam, że potwierdza się u kobiet którym się udało więc justynowiec84 chyba mogę ci już gratulować A co to za lek d.... coś tam?? Co ma za działanie??? Odpowiedz Link Zgłoś
uliss24 Re: Grudniowe testowania. 28.11.08, 18:23 Ten lek to duphaston- fatalnie sie nazywa, albo kojarzy... to syntetyczny progesteron, czy jakoś tak, bo niestety tego mam za mało( tego prawdziwego)...a w drugiej fazie cyklu jest potrzebny. Tylko ma jakieś działanie uboczne bo okropnie człowiek sie czuje. Ma to pomóc na zafasolkowanie... Ach... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
whyata Re: Grudniowe testowania. 29.11.08, 15:45 Sorki, ze dopiero odpisuje, u mnie cykle trwają 31-33 dni, a faza lutealna zawsze 14 ew. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia111 Re: Grudniowe testowania. 28.11.08, 18:28 Hej dziewczynki! Dziś tak sobie myślałam w pracy, mam fajny plan na sobotę kupię sobie dobre winko i zrelaksuję się razem z mężem ale najpierw oczywiście muszę zrobić test gdyż od paru miesięcy staramy się o dziecko.I nie uwierzyłam!!!Jestem! Zrobiła nawet dwa dla pewności.2 kreski... Niesamowite, poczułam radość i przerażenie...Dziewczyny mi się udało i wam się uda (miałam bardzo nieregularne cykle)Powodzenia i nie traćcie nadziei! Odpowiedz Link Zgłoś
viktoria_84 Re: Grudniowe testowania. 28.11.08, 19:32 lilia111 GRATULUJĘ!!!! Cieszę się razem z Tobą Dbaj o siebie i maleństwo. p.s. a w którym dc robiłaś test?? przed terminem @?? pozdrawiam cieplutko waszą juz dwójkę Odpowiedz Link Zgłoś
viktoria_84 www.28dni.pl 28.11.08, 19:41 patianiolek Też jestem na 28dni ale to dopiero moje pierwsze kroczki w tym portalu ale już mi się podoba. Tyle, że jestem tam pod loginem Kasiek_L Zapraszam wszystkie starające się na ten portal. Fajna sprawa, nawet jak tylko przez 30dni darmowych. Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Re: Grudniowe testowania. 28.11.08, 21:32 lila - moje gratulacje!!!! Super! Spokojnych 9 miesięcy. No kochane, teraz pora na Nas! Dziś mój 18 dc i tak na wszelki wypadek chyba do 20 dc coś tam z mężem podziałamy. No i zacznie się odliczanie....Byle tylko nie schizować i nie nakręcać się. No właśnie, tylko jak to zrobić? Miłego weekendu kobitki! Odpowiedz Link Zgłoś
bartemi Re: Grudniowe testowania. 28.11.08, 21:54 Pozwólcie, że dołączę do Was, mogłabym się załapać na 2 testowania - początek i koniec grudnia, ale wygląda na to że @ mnie wyprzedzi jeszcze w listopadzie więc testowanie po świętach, przed sylwestrem (tyle, że z monitu nici bo moja gin jedzie na urlop 12-tego grudnia), Za to staranka mogą być w okolicy moich urodzin, może sprawie sobie prezent urodzinowy Pozdrawiam i życzę skutecznego testowania i równie skutecznego zarażania fluidkami Odpowiedz Link Zgłoś
wepio Re: Grudniowe testowania. 28.11.08, 23:36 Witam o mamo, ale nas dużo się tu zrobiło To mój 15 dc właściwie juz po staraniach - w ty cyklu wczesne(10-13dc) z powodu wyjazdu drugiego udziałowca Ale może jakaś dziewczynka się trafi ( nie jakas tylko trzecia z kolei) Szanse bardzo marne, ale jeszcze szanse. Śluzu płodnego jeszcze mnóstwo, co mnie martwi, że jednak był za wczesny start. A jajnik boli mnie od wtorku z przerwami. Jestem już skołowana całkiem. nie ja jedna zapewne testowanie po 12 Odpowiedz Link Zgłoś
ruufinka Re: Grudniowe testowania. 29.11.08, 08:43 witam w weekendzik!!!! ciesze sie że nie będe sama 9 grudnia ja mam dziś 22dc ale mam cykle około 33 dniowe więc już po starankach i teraz chyba ten najdłuższy okres- cyklu wyczekiwanie. Dobrze że grudzień zawsze taki zabiegany więc powinno szybko zlecieć. Trzeba by było zrobić zanidługo liste i potem mam głęboką nadzieje odchaczać fasolkico myślicie o tym pomyśle? Odpowiedz Link Zgłoś
megi231 Re: Grudniowe testowania. 29.11.08, 12:41 Z ta listą to super pomysł Sama nawet wczoraj o tym myslalam ale z powodu braku czasu nie podjelam sie tego zadania Może któraś cierpi na zbyt dużo czasu i podejmnie sie zrobienia takiej listy?? Odpowiedz Link Zgłoś
ruufinka Re: Grudniowe testowania. 29.11.08, 13:32 Mikołajkowo-świąteczne fasolki lila111 kala.online 2.12 pationiolek 6.12 weronika6616 megi231 22.12 olkka1 16.12 ritta76 09.12 2 green 05.12 wepio viktoria_84 06.12 justynowiec 01.12 jesse_82 22.12 131313a 05.12 asia363 09.12 saramay 09.12 luleko 05.12 halohalohalo 06.12 iga.77 22.12 myshha 17.12 labretta 06.12 stelmaria 24.12 agnieszkahal 06.12 zabaaa1984 mejbi-beji 24.12 whyata 12.12 szcześciara08 lanselotka mampka mu144 22.12 admiimarcel apara-gryfino uliss 06.12 bartemi wepio ruufinka 09.12 jak zapomniałam kogoś i nie wychwyciłam daty testowanek to dopisywać się Odpowiedz Link Zgłoś
luleko Re: Grudniowe testowania. 29.11.08, 20:37 ruufinka dzięki wielkie, ze się wzięłaś za zrobienie takiej listy. Przez to ten nasz wątek będzie ciekawszy, bo będziemy sobie mogły wyczekiwać na kolejne testowanka i oczywiście same pozytywne wiadomości Kto tam pierwszy testuje?? Od poniedziałku zaczynamy Odpowiedz Link Zgłoś
whyata 30.11 30.11.08, 11:26 Ze mną się coś dziwnego dzieje, bo tak od 17dc czuje jajniki, trochę kłują, trochę pobolewają, takie jakieś rozpulchnienie czuję. Pierwszy raz coś takiego czuję. Dziś 20dc i dalej to samo. Dziwne to takie . Jak jeszcze troche będzie to hmm... do lekarza pójdę. No i przytulanek też nie było wczoraj , bo czułam dyskomfort. Odpowiedz Link Zgłoś
adiimarcel Re: 30.11 30.11.08, 12:47 No ja niestety dzisiaj dostałam @ Rozczarowanie ogromne chociaż raczej się tego spodziewałam. Na razie robię przerwę w staraniach a Wam życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
whyata Re: 30.11 30.11.08, 16:11 wiem, co czujesz... ja tez bardzo przeżywałam każdy okres, ze niestety się pojawił. Na szczęście mąż mnie bardzo wspiera i pociesza,już nie traktuję @ jako wagę życia i śmierci, chociaż jakiś zawód zawsze jest. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Re: 30.11 30.11.08, 14:13 U mnie 7dc. Starania rozpoczęte Z synkiem udało się za pierwszym razem i teraz też liczę na natychmiastowy sukces. Zobaczymy 22.12 Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkahal świetny pomysł z tą lista 01.12.08, 07:36 tak od razu poprawia humor jak sie zobaczyłam na niej Odpowiedz Link Zgłoś
mampka Zmiana planów 03.12.08, 10:41 ... testuję wprzyszłym tygodniu nie pod koniec. Luteina przyniosła mi owu, wiec ją "wykorzystaliśmy". @ póki co nie ma, czekamy do wtorku 9.12.) Trzymam kciuki za wszystkie nas Mampka Odpowiedz Link Zgłoś
patianiolek Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 11:03 WItam Dziękuję, że mnie wychwyciłaś, ale ja zamierzam testować nie 6-tego, a 9-tego grudnia najwcześniej Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmadziulek 10 grudzien 29.11.08, 13:33 Hej ja jeśli będę mieć szansę -testuję 10 grudnia i pierwszy raz czuję się tak spokojna... Co ma być to będzie. Powoli zaczynam czuć święta... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 lista 29.11.08, 13:50 o! z ta lista to swietny pomysl Widze, ze sporo nas tutaj i nawet niezla grupka testuje w tym samym czasie co ja. Bedzie razniej! Poki co, czekam na staranka. U mnie dzis 6dc, jeszcze troszke plamie, ale mysle, ze juz wieczorkiem moge sprobowac uwiesc moja druga polowe Odpowiedz Link Zgłoś
adiimarcel Re: lista 29.11.08, 14:28 Ja już jeden test robiłam (wczoraj rano). Nie wytrzymałam ale wyszedł negatywny Co prawda @ mam planowo dostać 2.12 ale myślę że już by coś test pokazał (podobno bardzo czuły). Jeżeli we wtorek @ się nie pojawi to 3.12 jeszcze raz powtórzę test. Ale wątpię czy będzie mi to dane. Raczej spodziewam się @ niestety Co prawda czuję się jakoś dziwnie (bol brzucha, piersi, muli mnie często, raczej przed @ nie czułam się aż tak źle) ale już raz tak miałam i dostałam @. A byłam pewna że nie dostanę Po prostu sobie wmówiłam więc teraz na wszelki wypadek czekam na @. I tak jestem już nieźle nakręcona o czym świadczy choćby ten test który musiałam, po prostu MUSIAŁAM wczoraj zrobić. Sama z siebie sie śmieję No cóż, życzę Wam wszystkim 2 kreseczek. Odpowiedz Link Zgłoś
whyata Re: lista 29.11.08, 15:18 Z tą listą to świetny pomysł, mnie co prawda na niej nie ma i póki co nie dopisujcie mnie, bo akurat w najbardziej płodne dni nie było staranek,teść pojechał do szpitala i przez to wszystko, nawet nie mieliśmy ochotki na czułości. Także w tym cyklu raczej niet. Pozdrawiam i życzę szybkiego zafasalkowoania. Odpowiedz Link Zgłoś
whyata Re: lista 29.11.08, 15:21 o kurcze! Sorki za post pod postem a jednak jestem na liście, o ja ślepa... nie jadlam sulówek Dla poprawy humoru: www.youtube.com/watch?v=wGtFTRR2Ka0 Odpowiedz Link Zgłoś
bartemi Re: lista 29.11.08, 21:31 filmik a ja nawet nie wiem na kiedy wpisać się z testowaniem, planowałam jutro, ale już wiem, że nie ma sensu bo od 2 dni plamienia choć znając siebie i tak beznadziejnie sięgnę jutro po test, taka forma masochizmu a następny chyba 31.12 (zakończę wątek) i zepsuję sobie sylwestra... Tylko ze wspomagania nici bo mi gin wyjeżdża 12-tego, a w samodzielne majstrowanie już nie wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 Re: lista 29.11.08, 21:45 to chyba ja powinnam być pierwsza. 1.12. powinnam bo nie wytrzymałam i dziś zrobiłam test, bo dziewczyny mnie jakoś namówiły, bo mam jakis taki dziwny sluz jak płodny wygląda i powiedziały mi ,że to moze być objawem ciąży więc nie wytrzymałam, ale niestety wyszedł negatywny, to było dziś rano w 32dc. ale miesiączki nadal nie ma ,a tego śluzu coraz więcej, jak nie pojawi się @ do poniedziałku to jeszcze raz zatestuję, choć nie mam już nadziei Odpowiedz Link Zgłoś
stelmaria Re: lista 29.11.08, 21:55 Super pomysł z ta lista, dzisiaj mój 5dc i zaczynam starania. Jeszcze do Wigilii daleko ale gorączka Świat sprawia, ze czas szybko mija. Zycze powodzenia i trzymam kciuki za testujące przede mną. Odpowiedz Link Zgłoś
megi231 Re: lista 30.11.08, 16:56 U mnie dziś 8dc - po @ zostały juz wpomnienia wiec teraz można przejśc do części najprzyjemniejszej Życze powodzenia wszystkim testującym i trzymam kciuki za pozytywne testy Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Re: Grudniowe testowania. 30.11.08, 19:37 Ruufinka - pomysł z listą super. Chylę czoła, extra robota. Taka lista to zoobowiązuje więc mam nadzieję, że choć 99,9% normy wyrobimy . justynowiec84-nie przejmuj się, zawsze mówię póki @-szona nie ma to nadzieja jest. Żonie mojego kuzyna nie wychodziły żadne testy a lekarz potwierdził ewidentną ciążę!Byle tylko @ się nie pojawiła. A u mnie dziś 20dc i tak dziś plamię, że musiałam włożyć wkładkę. No i podbrzusze mnie boli. Cykle średnio 28/30 dni. Przytulanka były tylko 15,16 i 17 dc i sama nie wiem czy liczyć na coś czy już po zawodach. Takie plamienia mam pierwszy raz. No zobaczymy. Dobrze, że powli rusza machina Świąteczna bo przynajmniej będe zajęta, na dodatek teściowie przyjeżdzają i zostają do Sylwestra (no rewelacja....) więc będe miała co robić Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 Re: Grudniowe testowania. 30.11.08, 20:53 ritta76 bardzo ci dziękuję, za słowa otuchy, mam cały czas nadzieję, że może jednak... dziś 33 dc, a @ nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
2green Grudniowe testowania. 30.11.08, 21:10 Hej dziewczęta. Gratuluję cierpliwości wykonawczyni listySuper sprawa. Nie było mnie od piątku a tu widzę, że nasz wątek eksplodował U mnie dzisiaj 24 dc. Strasznie mnie korci żeby już zatestować. Zostało już tylko 5 dni. Mam nadzieję, że @ się nie przywlecze. Od kilku dni coś mnie "muli", jakoś mi tak dziwnie duszno. Teraz to dopiero dni będę się dłużyłyyyyy. justynowiec84 trzymam kciuki za Ciebie Jeszcze nic straconego. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
viktoria_84 Re: Grudniowe testowania. 30.11.08, 23:49 Cześć dziewczyny Gratuluję pomysłu z listą świetna mobilizacja i podtrzymywanie na duchu super. Ja dziś mam 20dc i dziwnie się czuje pewnie przez stres mam nudności i brak apetytu noi ta przeklęta zgaga od dwóch dni... Najpierw się łudziłam że może, ale wczoraj miałam tak wielki skok temp. że okazało się że dopiero wczoraj wystąpił u mnie skok a ja myślałam że miałam go już dobre 4dni temu. Więc od razu skreśliłam ten cykl bo teraz, żadnych staranek nie było Tak mi się smutno zrobiło Ale za to gorąco 3mam kciuki za was Oby było jak najwięcej II kreseczek Odpowiedz Link Zgłoś
kala.online Re: Grudniowe testowania. 01.12.08, 07:22 witam z samego rana ja juz dostalam @ jest mi smutno i jakos dziwnie mialam testowac jutro ale ona zjawila sie juz dzis czyli norma moge sie zapisac znowu na gudzien tylko tym razem na 28.12 ale w tym cylu nie bede usilnie sie starac i myslec caly czas o tym bo juz mnie to meczy zaczynam 6cs i dzis 1dc pozostalym zycze 2kreseczek Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Cykle monitorowane 01.12.08, 08:26 Dziewczyny jak to u Was wygląda? Ile razy w cyklu chodzicie wtedy na USG/do ginekologa i w którym momencie? Za każdym razem płaccie jak za normalną wizytę, czy macie jakies "zniżki" w związku z częstotliwością wizyt? Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Cykle monitorowane 01.12.08, 09:47 Heja heja dzis juz grudzien takze dziewczyny do dziela A dawno mnie tu nie bylo i widze ze troszke nas tu przybylo i bedzie troszke testowania w ty miesiacu. Lista swietna, fajnie by bylo gdyby byla ulozona w kolejnosci, hehe. My w sobote juz wyjezdzamy w podroz na ktorej bedziemy sie mocno mocno mocno starac Kurcze ale powiem szczerze że ze mnie jest raczej pesymistka. twierdze ze za pierwszym razem napewno sie nie uda, za to moj małżon twierdzi ze pojdzie jak z platka... chcialabym samej sobie zrobic najwiekszy i najlepszy prezent pod choinke... Trzymam za nas wszytskie kciuki!! Odpowiedz Link Zgłoś
viktoria_84 Re: Cykle monitorowane 01.12.08, 09:54 mejbi-bejbi na urlopie jest najwięcej poczęć także widzę to w jasnych barwach i Twój mąż ma raczej rację A gdzie jedziecie?? kala strasznie mi przykro, że ta wredna @ cię dopadła Ale nie łam się w końcu tak jak piszesz możesz jeszcze dostać prezent pod choinkę 3mam kciuki. U mnie dziś 21dc i do testowania aż mnie kusi ale wiem że muszę poczekać. Tyle, że mam w szafce super czułe testy i ciężko walczę by ich nie użyć. Tyle, że raczej jestem pesymistyczna w tym cyklu ale wolałabym juz wiedzieć... Co do lekarza to ja nie chodzę w trakcie cyklu ani na monitoring ani na inne badania. Może jak przez ponad pół roku się nie uda to zacznę ale na razie o tym nie myślę. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Cykle monitorowane 01.12.08, 10:13 Viktoria_84 musisz byc optymistka tak jak innym kazesz byc byc A jedziemy na honeymoon do Italii na (mam nadzieje) ostatnie przed dłuższą przerwa narcarskie szaleństwa. Taki troche powrot sentymentalny bo poznalam sie z moim małżonem we wloszech na nartach i honeymoon tez we wloszech. Az tesciowa w weekend zyczyla ze skoro te wlochy dla nas takie szczesliwe to zyczy nam zeby we wrezsniu oni dziadkami zostali Odpowiedz Link Zgłoś
viktoria_84 Re: Cykle monitorowane 01.12.08, 13:23 a no to super. Włochy i takie romantyczne klimaty super. To na pewno się uda!! 3mam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magd.a84 Re: Cykle monitorowane 01.12.08, 13:25 cześć dziewczyny, ja nie wytrzymałam i zatestowałam dziś. iiiiiiiiiiiiiiiiiii udało się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dwie krechy, ale jestem szcześliwa Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Cykle monitorowane 01.12.08, 13:30 Magda GRATULACJEEEEEEEE jakze sie ciesze z Twojego szczescia dbajcie o siebie pozdrowienia m-b Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Cykle monitorowane 01.12.08, 13:35 Wiktoria tylko szkoda ze nie bede wiedziala co u Ciebie bo widze ze w Mikolaja tescik a ja w Mikolaja wyjezdzam o nieludzkiej godzinie... Ale jak tylko dostep do neta bedzie w hotelu to bedzie chyba pierwsza rzecz jaka sprawdze tylko napisz jak tam rowniez 3mam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkahal magd.a84 01.12.08, 13:41 a który to twój dc jestem ciekawa bo też mam testować 6 tak jak ty planowałas i zastanawiam sie czy tez prędzej nie zatestować może i mi wyjdą już die kreseczki ps. gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
magd.a84 Re: magd.a84 01.12.08, 14:07 To mój 26 dc, przy średnim cyklu trawjącym 30-31 dni. Dziękuję, i Tobie też życze dwuch kreseczek Odpowiedz Link Zgłoś
131313a Re: magd.a84 01.12.08, 14:50 gratuluje!!!! widac nasza madzia pierwszą jest szczesciarą w grudniu!!! oby nam wszystkim sie udalo!! p. S az mnie optymizmem napawa czytanie wątków miesięcznego testowania. bo najpierw sa chwile wątpienia, marzeń a potem przesuwam dalej i .... widać ta dwie kreski, inna dwie kreski - fajnie!!! jeszcze raz gratuluje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magd.a84 Re: magd.a84 01.12.08, 14:59 dzięki dziewczyny, życzę Wam też dwóch kreseczek. Trzymam kciuki za wszyskie Odpowiedz Link Zgłoś
ruufinka Re: magd.a84 01.12.08, 17:09 oooooogromne gratulacje dla magd.a84 zdrowej i radosnej ciąży i grzej nam miejsce w sierpniówki 2009 bo jak tak dalej pójdzie owocnie do końca grudnia to będzie nas sporo czego wszystkim i sobie życze pozdrawiam w pierwszy dzionek naszego miesiąca Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 Re: magd.a84 01.12.08, 17:41 gratuluję. bardzo się cieszę. mam nadzieję, że taka nowina na naszym forum na początku miesiąca wróży szczęście, bardzo bym chciała. u mnie 34dc, @ brak. miałam dziś testować jeszcze raz bo w sobotę nic nie wyszło(1 kreska), ale wstrzymam się do środy, zatestuję więc 3.12, o ile wcześniej nie przyjdzie @. jak na razie nie czuję się jakbym miała jej dostać pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
luleko Re: magd.a84 01.12.08, 15:00 Gratuluje szczęsliwej przyszłej mamie!!!Dobry początek miesiąca mamy. Przyznaje, ze takie posty szczęsliwych kobiet podtrzymują na duchu, bo skoro innym się udaje to w końcu i mi się uda. Ja dzisiaj chyba szczgólnie tego potrzebuje. Tak sobie myśle, to chyba już będzie moj szósty cykl starań i tak bym chciała by się udało, a tu niestety znów czuję się jak na okres. A już sobie myślałam, że rodzince zrobię prezent świąteczny No nic niektóre kobiety na początku też nie miały większych objawów ciąży, więc może i ja do nich należę. Zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
majusik Re: magd.a84 01.12.08, 15:20 Witam wszystkie przyszłe Mamy Formu podglądam od niedawna, a teraz postanowiłam się przyłączyć. Z mężem staramy się o drugie dziecko - synka - 2cs. Testować powinnam 11.12, ale sprawdzę 6.12 w mikołajki. Wszystkie oczekujące dwóch kreseczek pocieszę, że przy pierwszej ciąży nie miałam szczegółnych objawów - dopiero w 8tc pojawiła się ogromna senność i mocniej zaokrąglone piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
2green Re: magd.a84 01.12.08, 20:19 magd.a84 gratuluję. Super nowina. Zainspirowałaś mnie to zakupu testu. Teraz jak nic nie wytrzymam do 5-ego z testowaniem. Buziak Odpowiedz Link Zgłoś
uliss24 Re: magd.a84 01.12.08, 20:32 Magd.a84 i zabaaa1984 Dziewczyny ogromne gratulacje!!!!! Tak pięknie się ten grudzień zaczął, więc MUSI być dobrze!!!! Tak popatrzyłam- całkiem spora grupka czeka na Mikołaja... Ja chyba też nie wytrzymam do tego 6.12. Tydzień dłuuuuuży się okropnie Pozdrawiam najgoręcej WAS WSZYSTKIE!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
patianiolek Re: magd.a84 03.12.08, 11:10 Gratulacje!!! Mgada wyślij nam ciążowe fluidki. To teraz będziemy jedna po drugiej wpisywać wspaniałe wieści a potem spotkamy się wszystkie na wątku "sierpień 2009" Odpowiedz Link Zgłoś
magd.a84 Re: magd.a84 03.12.08, 14:51 Zgodznie z prośbą przesyłam wam ciążowe fluidki Mam nadzieje, że będzie nas coraz więcej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Aktualizacja :) 01.12.08, 16:37 lila111 magd.a84 justynowiec 01.12 2 green 05.12 131313a 05.12 luleko 05.12 agnieszkahal 06.12 Matusik 6.12 halohalohalo 06.12 labretta 06.12 pationiolek 6.12 viktoria_84 06.12 uliss 06.12 ruufinka 09.12 asia363 09.12 saramay 09.12 ritta76 09.12 mmadziulek 10.12 whyata 12.12 olkka1 16.12 myshha 17.12 megi231 22.12 mu144 22.12 jesse_82 22.12 iga.77 22.12 mejbi-beji 24.12 stelmaria 24.12 kala.online 28.12 bartemi 31.12 wepio zabaaa1984 weronika6616 szcześciara08 lanselotka mampka apara-gryfino bartemi wepio Odpowiedz Link Zgłoś
zabaaa1984 Re: Aktualizacja :) 01.12.08, 18:38 Ja testowałam w sobote też II kreski) i jeszcze wpisałam się na listopadowe testowania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
megi231 Re: Aktualizacja :) 01.12.08, 19:53 zabaaa1984 wielkie Gratulacje Super że sie udalo Przesyłaj teraz fluidki ciążowe - tak abyśmy sie pozarażały) U mnie dziś 9 dc i dziś po raz pierwszy stosuje testy owulacyjne - ale jak narazie 1 krecha. Odpowiedz Link Zgłoś
bartemi Re: Aktualizacja :) 01.12.08, 20:30 Gratuluję II kreseczek Megi, zamiast testów polecam obserwację własnego ciała: temperatura, śluz, ja odkąd się obserwuję bez problemu wiem kiedy około owu i z dokładnością do 2 dni kiedy niestety @, powodzenia w staraniach Ja jeszcze nie mogę rozpocząć grudniowych starań, "odchorowałam" niepowodzenie wczoraj a teraz ze zgrzytaniem zębów czekam na @, która się czai za rogiem i wystawia moją cierpliwość na próbę, wrrr Odpowiedz Link Zgłoś
viktoria_84 Re: Aktualizacja :) 01.12.08, 23:41 Gratuluję dziewczyny II kreseczek Ale pieknie się grudzień zaczął. A powiedzcie w którym dc testowałyście?? Miałyście jakieś objawy?? Odpowiedz Link Zgłoś
2green 02.12 02.12.08, 08:53 Cześć Dziewczyny, ja zatestowałam dzisiaj i nic .... Miałam ogromne nadzieje. Pocieszam się tylko, że test zrobiłam za wcześnie Dzisiaj 26dc. Cykle mam różne. Czy mogę mieć jeszcze nadzieję? Strasznie mi smutno: ( Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkahal Re: 02.12 02.12.08, 09:08 ja zatestowałam wczoraj tylko dlatego że szłam do densysty i biorę znieczulenie i wołlałam wiedzieć ale test zrobiłam popołudniu i tez siusiu wylam przed zrobieniem testu 30min prędzej wiec pewnie dlatego wyszła jedna kreska a to był mój 24 dc jak @ nie przyjdzie to będę testować 6 tak jak miałam w planach Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re: 02.12 02.12.08, 09:16 A u mnie test wyszedł pozytywnie w 25dc ale staraliśmy się 5msc i w końcu się udało dzisiaj 8t5d najważniejsze do głowa do góry wkońcu się uda ja wierzyłam i udało się.POzdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
stelmaria Re: 02.12 02.12.08, 09:38 Wielkie gratulacje kawkaranna!!! Pięknie się ten grudzień zaczyna!!! U mnie staranka w toku, wiara czyni cuda więc WIERZMY, że i nam się uda Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re:Kawkaranna 02.12.08, 13:14 Pamietam Cie z pazdziernikowych testowan i wrzesniowych chyba,nie? Szczerze gratulujetrzymaj sie i duzo zdrowia zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re:Kawkaranna 02.12.08, 14:04 Dokładnie zaliczylam testowanie wrzesniowe i w pażdziernikowym wyszły 2 krechy,a co u ciebie babsee ja jestem już na forum lipcowym termin 9lipca.Dziewczyny dziękuje wam też się uda będe trzymać kciukasy i przesyłam ciążowe fluidy.Moja dzidzia na ostatnim usg 1.5cm i wszystko było okey następne w 11tyg.POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
luleko 2green-to za wcześnie:) 02.12.08, 14:51 Wytrzymaj kochana do tego piątego. Ja mam taki sam dzień testowania jak ty i tak się boję rozczarowania, ze nie zatestuję wcześniej. W ogóle to chyba wytrzymam do 6ego, dzień później, a byłby mikołajkowy prezent A ogólnie to mam masę myśli na minutę. Mam uczucie ucisku w macicy i wrażliwe piersi (tempka 37 się trzyma), ale to wszystko mam co miesiąc przed okresem, więc zobaczymy co z tego wyjdzie. A Ty jak się czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
2green Re: 2green-to za wcześnie:) 02.12.08, 17:43 dzięki luleko, takie słowa dodają mi wiary Dzisiaj mam trochę gorszy dzień przez to testowanie. Ja od ponad tygodnia mam takie dziwne bóle w podbrzuszu, piersi też mnie bolą. W sobotę ostro mnie zemdliło. Zastanawiam się czy to nie są moje wymysły. Wczoraj mierzyłam tem. i było 37. Już sama nie wiem. Przyznam, że do dzisiaj byłam bardzo pozytywnie nastawiona. Jak @ nie przyjdzie to zatestuję w piątek. Trzymajcie kciuki za mnie dziewczyny Mocno ściskam Odpowiedz Link Zgłoś
megi231 Re: 2green-to za wcześnie:) 02.12.08, 17:52 Wydaje mi sie że za szybko zrobiłaś test - bedzie dobrze - głowa do góry i myśl pozytywnie) Odpowiedz Link Zgłoś
kawkaranna Re:Kawkaranna 02.12.08, 18:03 To jest usg napisz co i jak ,ja też będe mieć pewnie.Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
whyata zabaaa1984 02.12.08, 10:27 Gratulacje ogromne !!!! Spokojnych 9 miesięcy. Ja chyba przechodzę jakiś kryzys. Wczoraj byłam u koleżanki i przez cały dzień opiekowałam się jej rocznym synkiem, taki kochany, grzeczny, naprawdę tylko sobie takiego dziecka życzyć. ALE, no i właśnie to ale. Wieczorem sobie rozmyślałam i doszłam do wniosku, że ja chyba jeszcze nie mam rozwiniętego instynktu macierzyńskiego. Owszem dzieciaczki są kochane, fajnie jest się nimi zająć, pobawić, wyjść na spacerek, nakarmić itp., ale z drugiej strony przez te 1,5 roku małżeństwa przywykłam do jakiegoś rodzaju samodzielności, niezależności i nie wiem, czy czuję się gotowa na dziecko. Może to strach przed nieznaną zmianą. Tak czy inaczej, podsumowując moje starania w tym cyklu, to przytulanki miały miejce 12,14,15,16,17 i chyba 20dc (+pupa na górze po ) a owulacja pomiędzy 18,19dc. Może nawet lepiej, ze nie było przytulanek w owulacje, teraz, kiedy nabrałam wątpliwości. Pozdrawiam dziewczyny, spokojnie doczekajmy do naszych dni testowań Odpowiedz Link Zgłoś
labretta Re: zabaaa1984 02.12.08, 17:27 Cześć dziewczyny! U mnie 25 dc (cykle30),czekam do soboty 6.12 Tyle się teraz naczytałam przeglądając forum, że najchętniej już dziś bym pobiegła testować, tyle nadzieji we mnie w tym grudniowym testowaniu. W ogóle jak się czujecie? Ja póki co nie mam żadnych objawów ciążowych, tylko przedokresowe. Strasznie nerwowa jestem i czuje napięcie w podbrzuszu... Pozdrawiam i gratuluje pierwszym sierpniowym mamuśkom. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.e Re: zabaaa1984 02.12.08, 19:03 Cześć kobitki to i ja się nieśmiało dopiszę. Zatestuję jutro to będzie 39 dc dwa wcześniejsze testy w 28 dc i 34 dc negatywne. Owulka była prawdopodobnie w 21 dc. Pseudo objawy: wrażliwe sutki i wodnista wydzielina. Jeżeli to nie ciąża to już nie wiem co. Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 Re: zabaaa1984 02.12.08, 21:48 cześć paulina.e. mamy coś wspólnego. też testuję jutro, to będzie mój 36 dc. robiłam test w 32 dc, też wyszedł mi negatywny. zobaczymy jutro. a co do moich objawów, to jakieś dziwne mulenie rano, wilczy apetyt, senność i śluz jakby taki jak w dni płodne. też nie wiem co o tym myśleć. dobrze że nie jestem sama. całusy i powodzenia jutro. trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 paulina.e 02.12.08, 21:49 cześć paulina.e. mamy coś wspólnego. też testuję jutro, to będzie mój 36 dc. robiłam test w 32 dc, też wyszedł mi negatywny. zobaczymy jutro. a co do moich objawów, to jakieś dziwne mulenie rano, wilczy apetyt, senność i śluz jakby taki jak w dni płodne. też nie wiem co o tym myśleć. dobrze że nie jestem sama. całusy i powodzenia jutro. trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
kala.online gratulacje 03.12.08, 07:42 dziewczyny tym co sie juz udalo zobaczyc dwie kreseczki serdecznie gratuluje troszke sie spuznilam ale nie wchodzilam tu od 1.12 chyba bylam troszke zalamana moze jescze jestem troszke ale jakos trzeba funkcjonowac dalej dzis moj 3dc ale obiecalam sobie ze w tym miesiacu nie bede sie doszukiwac niczego chociaz w tym miesiacu mialam wiekszosc objawow jak sie okazalo to bylo na @ i chyba daje sobie wolne w tym miesiacu nie staram sie za wszelka cene zajsc bedzie co ma byc za reszte dziewczyn trzymam kciuki abyscie mialy po dwie kreseczki Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.e Re: gratulacje 03.12.08, 07:54 Ja dziś zatestowałam i oczywiście negatywny - już nie wiem co mam myśleć chyba zrobię badanie z krwi a jak nie to do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
patianiolek Re: Aktualizacja :) 03.12.08, 11:14 chylę czoła za wyłapanie wszystkich testujących Ja tylko poproszę o małą poprawkę - u mnie testowanie nie 6.12 tylko 9.12 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ruufinka Re: Aktualizacja :) 03.12.08, 18:30 lila111 magd.a84 agmesz justynowiec 01.12 2 green 05.12 131313a 05.12 luleko 05.12 agnieszkahal 06.12 Matusik 6.12 halohalohalo 06.12 labretta 06.12 pationiolek 6.12 viktoria_84 06.12 uliss 06.12 ruufinka 09.12 asia363 09.12 saramay 09.12 ritta76 09.12 mmadziulek 10.12 whyata 12.12 olkka1 16.12 myshha 17.12 megi231 22.12 mu144 22.12 jesse_82 22.12 iga.77 22.12 mejbi-beji 24.12 stelmaria 24.12 kala.online 28.12 bartemi 31.12 wepio zabaaa1984 weronika6616 szcześciara08 lanselotka mampka apara-gryfino bartemi wepio Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 08:42 Wszystkim zafasolkowanym moje gratulacje!!!! Dbajcie o siebie i fasolki!. To prawda, że grudzień to chyba magiczny miesiąc . Nie było mnie pare dni bo zaliczyłam lekkiego doła. Dziś mój 23 dc a od 20 dc plamię. Czuję się typowo okresowo, brzuch mnie boli i bardziej niż zwykle piersi - nie są większe ale bardziej obolałe. Będe testować 9 grudnia ale coraz bardziej utwierdzam się, że niestety nici z tego w tym miesiącu. viki84 jak w domku? Zgoda? Odpowiedz Link Zgłoś
131313a Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 09:11 hej! wlsasnie zrobilam tes- negatywny!! nie wytrzymalam do 6. ale test ten czuly 10 mUl/ml wiec chyba juz by wyszedl - dzis 29 dc mam dola okropnego!!! to juz rok i 2 mce jak sie staramy!!! niby wszystko bylo oki, pregnyl, przytulanki, rano po w usg stwierdzona owu, a ciazy jak nie bylo, tak nie ma!!! aleeee mi smutno!! i moj wierszyk do mikolaja nie pomogl buuuyuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
whyata Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 09:41 Spokojnie, może lepiej pójdź zrobić test z krwi. Ja wolę raz zapłacić te 30 pare złotych, niż sikać na kilka testów (co w gruncie rzeczy się zwraca), które pokazują różnie, 29dc to jeszcze moim zdaniem za wcześnie. Idź na bete albo jeszcze poczekaj Odpowiedz Link Zgłoś
131313a Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 09:46 dzieki za pocieszenie, ale jakos tak... mam caly stos beta < 0,100, nie wiem czy chce kolejna taka karteczka. jest 13 dpo, zaplodnione jajko przecie zagniezdza sie 7 dni po zjedzeniu zolnieżyka, wiec beta sie zaczyna wydzielać, wiec gdyby byla to by byla. czytam posty dziewczyn co w dniu spodziewanej @ maja 300, 350. a testy maja czułość 10!!! wiec by wskazaly buuuuuuu tak sobie analizuje, choć to nie jest dobre bo sie nakręcam i jeszcze mi gorzej!!! dobrze ze chociaz tu moge pogadac. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
kassia.only Re: 131313a 03.12.08, 10:04 Kochana Wczoraj i przedwczoraj robilam testy o czulosci 10mlU obydwa negatywne... Jednak moja intuicja podpowiadala, zeby sprobowac innego, przed chwila zobaczylam dwie kreski!!! Dzis moj termin @, a test o czulosci 10mlU wczoraj wieczorem wyszedl negatywny!!! Tak poza tym to witam Was wszystkie dziewczyny, gratuluje Tym, ktorym sie udalo i zycze Powodzenia wszystkim testujacymPOzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
131313a Re: 131313a 03.12.08, 10:12 ooo ja cie!!!! gratulacjeeeeeee!!!!! moze jeszcze nie wyszystko stracone?? choc brzuch tak smyra jak na okres. zobacze wiec 5 rona. mam testy z intenetowej apteki, kupilam 5 wiec jeszcze jeden sie ostał, 5-6 mam dostac @. bo wczoraj ostatnia luteina wiec tak wychodzi. jeszcze raz gratulujeeeeee super!! Odpowiedz Link Zgłoś
kassia.only Re: 131313a 03.12.08, 10:19 Bardzo dziekuje! Ja tez sie czulam jak na @, ale juz przeszloNo widzisz czyli Tobie zostaly jeszcze dwa dni, 3 mam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
myshha Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 10:20 Hej kobietki! Na początku moje serdeczne gratulacje dla przyszłych mamusiek !!A następnie dobra rada dla starających się: dziewczyny, organizm kobiecy /męski chyba też /to nie komputer, że można go zaprogramować jak się chce. Nie zawsze owulacja jest w środku cyklu, mimo, że testy tak wykażą. U jednej zapłodnione jajeczko będzie się zagnieżdżać trzy dni, u drugiej 12... Głowa do góry, jak to któraś z nas napisała: póki nie ma @ - zawsze jest nadzieja!! A teraz trochę o mnie: dziś mój 16 dc, ale owu była tuż po @. Od wczoraj boli mnie brzuch jakbym miała dostać okres i zastanawiam się czy to przypadkiem moja psychika nie płata figla Z doświadczenia wiem, że takie bolące brzuszysko, to jeden z objawów ciąży, bo na @ to chyba za wcześnie. Poza tym jestem okropnie przeziębiona i nic mi się nie chce.Trzymam kciuki za kolejne testowania !! Odpowiedz Link Zgłoś
felice74 Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 10:34 Pozdrawiam,mam okropnego pietra....chyba potestuje 5...jesli sie nie pojawi...dzis 29 dzien...i nic....zwykle cykl trwa u mnie 24 dni...wiec jest nadzieja...glowa do gory! Odpowiedz Link Zgłoś
ruufinka Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 10:35 hejka wszystkim!!!u mnie dzisiaj 26 dc, więc nic specjalnego przy cyklach 32 dniowych , czuje sie najnormalniej w świecie.Supperrrrr że az tylu dziewczynom sie udało a jeszcze ile przed nami MIkołaj będzie pewnie równie szczęśliwy i a dlatych które muszą jeszcze poczekać głowa do góry moze jak nie Mikołaj to Gwiazdka cos przyniesie Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-waga Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 11:22 Witajcie dziewczyny podglądam was od jakiegoś czasu. Dzisiaj już nie wytrzymałam i postanowiłam się ujawnić W domu mam prawie 3 latka więc miesiąc temu postanowiliśmy z mężem rozpocząć starania a drugie dziecko.To jest mój 2cs i 26 dc. Cykle mam nieregularne 28- 34. Dzisiaj rano nie wytrzymałam i zrobiłam test i jak się mogłam spodziewać zobaczyłam jedną kreskę. Brzucho troszkę mnie pobolewa ale nie tracę nadziei, że ten cykl jest stracony. Kiedy pierwszy raz starałam się o dziecko to też nie wytrzymałam do dnia @ i za testowałam jakoś tak 25 czy 26 dc i była jedna kreska a później 32 dc pojawiły się już 2 kreski. Tak że wszystkim starającym sie w podobnej sytuacji życzę nadziei na te 2 kreski Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara56 Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 11:17 jesli nie dostane tej wstretnej @ 10 albo 11 grudnia to 12-stego testuję ale nie robie sobie nadzieji Odpowiedz Link Zgłoś
viktoria_84 Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 11:31 ritta76 już wszystko dobrze z moim misiakiem, szkoda tylko, że kłotnia i ciche dni były w dni płodne i o to obydwoje mamy żal do siebie bo wiem, że ten cykl należy do straconych Chodź temp. waha się wysoko i piersi strasznie nabrzmiały to nie chce się nastawiać ale jednak... A później będzie wielkie rozczarowanie. Ale my dziewczyny takie już jesteśmy. Gratuluję wszystkim zafasolkowanym Przybywa ich i bardzo dobrze, jednak grudzień to zaczarowany m-c! POZDRAWIAM!! Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 12:39 No to super! Wiesz jacy Ci faceci są...musimy czasem (albo i nie ) brać na nich solidną poprawkę. Ja jak pisałam wcześniej od 3 dni plamię i jeżeli przyjąć to za @ to pierwszy raz w historii miałabym cykl 20/21 dniowy z owulacją w 5dc a ja w 5 dc jeszcze plamiłam poprzednią @. Boże....i bądź tu mądry. Podbrzusze mnie okrutnie boli i piersi też. Rozmiarowo bez zmian tylko ledwo na boku leżę...Eh...mówię wam, dlaczego nie ma takiego 'kobiecego mechanika' podkręcił by tu i tam i po sprawie. Kurcze, zjadłabym takie cieplutkie naleśniczki z serem. A Wy? POZDRAWIAM! Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 12:49 Naleśniczki z serem pyyyyyyyszne są Szczególnie, że ja akurat na diecie jestem A co do długości cykli to przed pierwszą ciążą miałam 17-21 dniowe - aż się dziwię,że wogóle w ciążę zaszłam, w 6 dniu cyklu zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
131313a Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 12:56 czytalam ze okres od owu do miesiaczki jest wlasnie tym stalym okresem. trwa 13-15 dni. (od miesiaczki do owu moga byc bardzo duze rozbieznosci). Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 13:02 Kurcze jak ja sie tu wkrecam, normalnie moglabym zamiast pracowac to siedziec i czytac Robi sie to powoli moim nalogiem, hehe, no ale coz... milej z Wami niz z pracka A przy okazji musze Wam cos powiedziec... moj chlopina wczoraj mnie zaskoczyl. Chodzimy po H&M - on po swoim dziale, ja po swoim. Nagle dzwoni do mnie (hehe) zebym przyszla na koniec po lewej. No to ide, a on na dzieciecym i pokazuje mi takie male ciuszki w krówke bosze jak mnie scisnelo... Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 13:14 Chłopina romantyk . I bardzo dobrze . Mój też taki . Szlag mnie trafia dziś w pracy, grzebię jakieś sprawozdanie-jak zawsze na wczoraj- a tu słoneczko na błękitnym niebie dziś o dziwo...Byle do lata i II kreseczek. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 13:19 Jakie sloneczko?? Gdzie?? U nas brzydko i pochmurno. Ale i tak mnie tez trafia. Nic sie nie dzieje, klienci uprzedzeni ze mnie nie ma wiec pozalatwiane juz wszystko przed urlopem a siedziec i tak trzeba ech byle do piatku powodzenia ze sprawozdaniem Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 13:51 No jak to gdzie? W sercu Wielkopolski A urlopiku to zazdroszczę oj zazdroszę Oby był udany i owocny !!! Odpowiedz Link Zgłoś
agulaq Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 15:49 Ten miesiąc niestety muszę odpuścić Mam 15 grudnia usunięcie pieprzyka, będzie jakieś znieczulenie (nie wiem jakie,pewnie coś miejscowego) ale mimo wszystko znieczylenie+stres , nie chce myśleć że mogę być ciąży a żeby coś się miało stać... Ale wciąż Was podczytuje i trzymam kciuki! Zaciążone dziwczyny - gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
luleko Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 16:15 Zaglądam sobie tu dzisiaj w nadziei na dobre wiadomości i się nie zawiodłamZnów mamy dwie kreseczki) 131313a za wcześnie ten test. Wytrzymaj kochana do tego 6ego, zatestujemy razem Ja mam też 29 cyklu, ale boję się jeszcze testować. Te 2-3 dni zlecą raz dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
131313a Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 16:24 no mam nadzieje ze za wczesnie. choc wiesz luleko, ta czulosc 10 mnie zwiodla, ale sprobuje jeszczee raz 6. no chyba ze predzej @ przyjdzie!! trzymAM kciuki za nas wszystkie testujace w grudniu i potem itd itp. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
agmesz Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 16:54 Dzisiaj jest mój 25dc przy 25-28 cyklach i zrobiłam test pojawiła się II kreska blada ale jest Cieszę się bardzo chociaż jestem pełna obaw to będzie moja druga ciąża ,pierwszą straciłam w 8ty 9 miesięcy temu.Jutro pójdę na betę zobaczę czy się potwierdzi.Strasznie się cieszę bo to był nasz 4cs . Tak bym chciała żeby teraz się udałoOczekiwałam w każdym cyklu tego dnia żeby móc zrobić test ale zawsze @ mnie ubiegała w końcu zobaczyłam upragnione II kreski i zaczęłam się strasznie bać co będzie dalej .Powodzenia dla wszystkich testujący i oczekujących aby ten miesiąc okazała się dla was szczęśliwy Odpowiedz Link Zgłoś
pkaneta Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 17:16 Witam wszystkich Ja z takim maleńkim pytaniem - o drugą dzidzię staram się już ponad 5 lat i w tym cyklu miesiączka spóźnia mi się już drugi dzień- zawsze jest bardzo regularna co 28 dni. W dniu dzisiejszym już nie wytrzymałam napięcia i zrobiłam test bobo-test. Po kilku minutach pojawiła się druga kreseczka ale jest o wiele jaśniejsza od tej kontrolnej ale widoczna. I teraz nie wiem czy zrobiłam coś nie do końca tak ( test robiłam po południu) i czy może być on wiarygodny?? Czy może należałoby go powtórzyć?? Boję się kolejnego zawodu i łapię się każdej możliwości i każdej nadzieji- poprostu nakręcam się chyba znowu. Może któraś z Was miała podobna sytuację a jednak okazało się że dzidzia jest?? Będę wdzięczna za jakąkolwiek informację. Pozdrawiam. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
majusik Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 17:24 Witaj Aneta! Prawdopodobnie jesteś w ciąży. Najlepiej zrób badanie krwi beta - koszt ok 30 zł. Mam nadzieję, że Ci się udała. Trzymam kciuki. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
pkaneta Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 17:42 Dzięki majusik ) Zrobię jak najszybciej - dzięki za otuchę )) Odpowiedz Link Zgłoś
labretta Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 17:43 Hej dziewczyny! Dużo szczęścia nowym mamom! Troche źle napisałam w ostatnim poście, dziś 27 dc... i dzień w którym poczułam kila razy swoją macice a tego oabwaiałam się najbardziej. Nadzieje miałam do pierwszego skurczu w brzuszku bo wiem, że jak już brzuchol zaczyna pobolewać to nici z dzidzi. Troszkę się zatem na srtaty spisałam, ale mimo wszystko spróbuje zatestować 6tego jeśli @ nie przyjdzie(( A w ogóle to mnie jeszcze babka w sklepie wkurzyła jak tusz kupowałam i jakiegoś doła załapałam. Mam nadzieje,ze jesteście w lepszych nastrojach. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-lina Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 19:32 czesc dziewczyny, ja tu po raz pierwszy chociaz czasami to forum czytalam...wlasnie zrobilam test druga kreska jest ale bardzo bledziutka.. kupilam drugi ale zrobie rano bo sie za bardzo denerwuje.. chodzi o to, ze ja przez ostatnie miesiace "nie staralam sie ale nie protestowalam" poza tym moj organizm nie dzialal tak jak powinien @ co 37-53 dni i trwaly tylko dwa dni (to po odstawieniu pigulek) myslalam, ze i tak sie nie uda bo i przytulania malo.. i przez to kompletnie o siebie nie dbalam, zle i malo jadlam duzo pilam i palilam... jak myslicie bedzie w porzadku bo panicznie sie boje?... pozdrowienia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
justynowiec84 Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 20:52 dziś było moje drugie podejście, test w 36 dc i nic. kurcze już sobie z tym nie radzę, nie wiem co dalej, miesiączki nie ma, żadnych objawów na @ tez nie, ale widzę,że jest kilka dziewczyn, które mają podobny problem. może to wina testów, te dwa, które do tej pory robiłam były dodane jako gratis do testów owulacyjnych, może są jakieś trefne. w piątek jak wcześniej nie dostanę @ robię jeszcze jeden test, a jak znów nic to beta, albo lekarz, już nie mogę............ Moc życzeń dla zafasolkowanych Odpowiedz Link Zgłoś
uliss24 Re: Grudniowe testowania. 03.12.08, 20:57 Witajcie dziewczyny!!!! Gratulacje mamom zafasolkowanym, super!!!! Spokojnych i szczęśliwych miesięcy!!! Ja nie wytrzymałam i zatestowałam wczoraj - u mnie był 32 dc (ja mam długie cykle 32-33 dni) i nic. Nie ma drugiej kreski. Ach ten urok grudnia. Tak ciężko do tego 6 poczekać... jednak w grupie to raźniej i "szturmem" na Mikołaja... bo to kto to może wiedzieć. Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś