essi23 Re: Imię dla dziewczynki 28.11.08, 19:47 moze Marcelinka,Jaśmina,Klara,Róża? Odpowiedz Link Zgłoś
majapo Re: Imię dla dziewczynki 03.12.08, 23:28 A ja mam w domu Majeczkę, a teraz w styczniu mamy miec siostrzyczkę i tez nie mam pomysłu: podoba mi się Iga , Matylda, Tosia.- ale mężowi nie bardzo.a poza tym ładne: Amelka, Maja, Hania, Zosia, Wiktoria,(ale strasznie duzo teraz), Lena(troche nawiedzone), Natalka ladne. a wg mnie magda -ohyda brr.. Odpowiedz Link Zgłoś
green_naranja Re: Imię dla dziewczynki 04.12.08, 12:43 Lena bardzo ladnie brzmi i funjkcjonuje samodzielnie od Magdaleny. Znajomi nazwali swoje blizniaczki Lidia i Nadia, inni z kolei tez maja dwie corki, starsza i mlodsza-Jasmine i Malwine Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Imię dla dziewczynki 04.12.08, 14:28 Ja bardzo chciałabym dać córce na imię Amelia, myślę, że jej nie skrzywdzę, a podoba mi się bardzo, jednak mąż ma obiekcje, z kolei on chce dac synkowi na imię Franek, jak to słyszę to szału dostaję, takie małe dziecko i Franciszek....nie wiem jak go przekonam bo zaparł się jak osiołek. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliam2 Re: Imię dla dziewczynki 04.12.08, 15:54 Franek, piękne imię. Można mówić Franio. Mój syn miał być Franciszek, no ale mąż dał Wiktor a Franek ma na drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliam2 Będzie Matylda 04.12.08, 15:59 Mąż jednak uległ. Przyzwyczaił się, że mówiłam do brzuszka Matylda. Teraz sam mówi "ale Matylda kopie", "Co u Matyldy dzisiaj słychać" itd. Myślałam, że żartuje i w końcu pytam się go.... "kochanie zostały 2 miesiące do porodu i powinniśmy wybrać już imię, chociaż tak mniej więcej" a mąż na to.... Kochanie ale my mamy przecież wybrane imię MATYLDA. Cieszę się jak gwizdek. Bardzo podobają mi się imiona: Maja, Hania, Antosia, ale u nas dzieci o takich imionach jest od zatrzęsienia. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: Będzie Matylda 04.12.08, 16:12 Jako mama Matyldy gratuluje wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
majapo Re: Będzie Matylda 11.12.08, 14:33 Jako do mamy Matyldy, jak wołasz do niej zdrobniale? Odpowiedz Link Zgłoś
nataliam2 Re: Będzie Matylda 11.12.08, 18:24 Nie wiem jak Emigrantka ale ja chyba nie będę zdrabniać. Synka mam Wiktora i też nie zdrabniam. Tyle jest pieszczotliwych słów: słonko, miśku, kotku.... Ale może Emigrantka ma jakiś pomysł i nam coś podpowie Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 zdrobnienia dla Matyldy 12.12.08, 12:47 Co do zasady mowie do niej Matylda. Zdrobnienia w tym przypadku mozliwe to Mata, Mati, Matek. Moze brzmia troche dziwnie, ale tak sie u nas przyjelo. Wstyd sie przyznac, ale mowie tez do corki Pimpek, Pascalinka, oraz Ninu. Niewiele ma wspolnego z jej imieniem. W kazdym razie na "Matylda" reaguje. Odpowiedz Link Zgłoś
malenka_e650 Re: Będzie Matylda 18.12.08, 14:33 mi się podoba zdrobnienie Matylka a u mnie do daty porodu już tylko 3 tygodnie, a dalej nie wiemy co i jak Najmniejsza nie ma wyboru - musi przynieść imię ze sobą, chociaż nasza starsza córa twierdzi ostatnio, że będzie Agatka, zaczynam się do tej myśli przyzwyczajać Odpowiedz Link Zgłoś
malenka_e650 Re: Imię dla dziewczynki 05.12.08, 20:54 a nam do terminu zostało 31 dni i nie mamy wspólnej koncepcji imienia dla dziewczynki... liczę na to, że popatrzymy na Najmniejszą i będziemy wiedzieć trzymajcie kciuki ) Odpowiedz Link Zgłoś
goskam223wp.pl Re: Imię dla dziewczynki 11.12.08, 14:43 Moja córcia,która urodzi się za tydzień będzie miała na imie Martynka. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_mama Mi się tam matylda kojarzy 11.12.08, 16:12 ..ze stara cycata baba taka jak Maryla Rodowicz.Nie wiem dlaczego Ja byl dala Roksana,albo Oliwia Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: Mi się tam matylda kojarzy 13.12.08, 21:31 A mnie Roksana kojarzy sie z glipia, pusta dziewucha. Widac kazdy ma skojarzenia oparte na wlasnych doswiadczeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
merci77 Re: Mi się tam matylda kojarzy 14.12.08, 12:00 a mi Melania skrót Mela z taką flegmą-śliną wyplutą...sorry,ale takie mam skojarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
malenka_e650 Re: Mi się tam matylda kojarzy 18.12.08, 14:29 mi się to imię bardzo podobało, dopóki ktoś właśnie nie zwrócił mi uwagi na określenie, o którym piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
wyma Re: Mi się tam matylda kojarzy 18.12.08, 05:49 A ja mam wnóczkę Roksankę.Śliczna, mądra i ruchliwa dziewczynka . Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.mirlen7 Re: Imię dla dziewczynki 13.12.08, 20:40 zdecydowanie polecam imie Melania Mel, Mela,Melcia, Melunia Odpowiedz Link Zgłoś
nataliam2 dziewczyny... 14.12.08, 22:01 każdy ma jakieś skojarzenie. Mi się Matylda kojarzy z krową. Mam nadzieję, że nikogo nie urażę, ale tak jest. I co z tego...to ładne imię i takie będzie nosiła nasza córka. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: dziewczyny... 14.12.08, 22:45 dokladnie. ja zawsze bylam dzdzownica Magda, albo gospodynia Magda, ktora plewy swinom zjadla, pomyje wypila, jeszcze glodna byla - a lubie swoje imie mimo ze jest wyswiechtane jak stare dzinsy. Odpowiedz Link Zgłoś
anta1981 Re: Imię dla dziewczynki 14.12.08, 22:36 Ja jeszcze nie iem co będzie ale jeśli byłaby dziewczynka to dałabym jej na imię Agatka Odpowiedz Link Zgłoś
brzem.ienna Re: Imię dla dziewczynki 16.12.08, 14:44 Dla dziewczynki Tatiana a chłpczyk Bartek. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna79 Re: Imię dla dziewczynki 16.12.08, 15:39 A co drogie forumowiczki myślicie o imieniu Patrycja? Może jakieś ciekawe skojarzenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
malenka_e650 Re: Imię dla dziewczynki 18.12.08, 14:39 mi się nie podoba, nie mam w prawdzie żadnych skojarzeń, ale wydaje mi się pretensjonalne i bardzo mało kobiece, takie plastikowe... oczywiście bez urazy, bo każdemu podoba się co innego ( na szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
maggie32-1 Re: Imię dla dziewczynki 20.12.08, 21:20 hej czemu nie Gosia, jakos ich malo teraz.. ja tez bede miec corke..Maria Sophia..(czytac jak po angielsku) bo mojego partnera mam miala na imie Maria i bedzie pasowac do nazwiska..portugalskie..chociaz ja chcialam Emmanualle (Emma) Odpowiedz Link Zgłoś
navajo1 Re: Imię dla dziewczynki 20.12.08, 23:37 Strasznie dużo teraz się słyszy Zuzanny, Tośki, nie mówiąc już o Wiktoriach i Oliwiach. U nas będzie Anastazja, mało popularne a przecież ładne. Zastanawiam się jeszcze nad Klarą. Ostatecznie decyzję podejmę jak zobaczę maleństwo. Warto też pamiętać, aby imię pasowało do dorosłej już kobiety, dla mnie 50-letnia Maja jest trochę groteskowa. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka34 Re: Imię dla dziewczynki 20.12.08, 23:49 Anastazja pojawia sie wbrew pozorom - moja przyjaciolka ma kilkuletnia Anastazje Wlasnie. Gdy chodzi o Klare - dalam mojej corce na drugie to imie. A na koniec - czy Maja np Komorowka jest groteskowa? Odpowiedz Link Zgłoś
ada0406 Re: Imię dla dziewczynki 21.12.08, 02:54 Ja mam corke Marte i drugiej (chociaz jeszcze nie wiem co bedzie, a wtedy bedzie problem z imieniem dla chlopca) chce dac Maja Odpowiedz Link Zgłoś
navajo1 Re: Imię dla dziewczynki 21.12.08, 15:39 jak już ktoś wcześniej pisał, gusta mamy różne i dobrze. Dla mnie Maja jest śmieszna i tyle. A Komorowska sama w sobie nie jest groteskowa, ale w zestawieniu z imieniem dziwnie wygląda. Komuś Matylda chyba, kojarzy się z krową ( kilka postów wcześniej). Dlaczego? Nie wiem, ale tak już jest. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliam2 Re: Imię dla dziewczynki 21.12.08, 20:16 No mi się kojarzy z krową (założycielka wątku) ale i tek dajemy takie imię naszej córce (już postanowione). Chociaż mi się kojarzy tak a nie inaczej, to w gruncie rzeczy podoba mi się to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
dadaaga05 Re: Imię dla dziewczynki 21.12.08, 19:44 my swoją córkę nazwaliśmy Agnieszka Paulina poniewaz nie mogliśmy się zdecydować które z tych imion wybrać Odpowiedz Link Zgłoś
andzia353 Re: Imię dla dziewczynki 21.12.08, 19:50 a moja będzie Karolina ps. mi Matylda też zawsze kojarzy się z krową, chyba dlatego, że dawno dawno temu w programie Zwierzyniec lub jakimś podobym była krowa matylda Odpowiedz Link Zgłoś
idaliaaa Re: Imię dla dziewczynki 21.12.08, 19:59 a moja Aliah o ile to bedzie coreczka Odpowiedz Link Zgłoś
agacia1981 Re: Imię dla dziewczynki 21.12.08, 22:06 nataliam2 napisała: > Hej dziewczyny. > Zostało mi dokładnie 80 dni do porodu, a nie mamy imienia dla naszej córeczki. AGATKA TO NAJSZCZESLIWSZE IMIE DLA DZIEWCZYNY WIEM TO Z DOSWIADCZENIA +KAZDA AGATA KTORA ZNAM TO DZIEWCZYNY W "CZEPKU URODZONE" POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
malenka_e650 Re: Imię dla dziewczynki 22.12.08, 16:26 ech... mam nadzieję, że mój mąż też przekona się do imienia Agatka, w końcu to on będzie rejestrował Najmniejszą w urzędzie; byleby tylko nie dał jej na imię Monika - nie znoszę tego imienia, ostatecznie może być na drugie Odpowiedz Link Zgłoś
krzyszton_kasia Re: Imię dla dziewczynki 22.12.08, 20:18 my mamy córeczkę Olimpię - teraz czekamy na 2go groszka Odpowiedz Link Zgłoś
beti8121 Re: Imię dla dziewczynki 23.12.08, 14:55 nataliam2 napisała: > Hej dziewczyny. > Zostało mi dokładnie 80 dni do porodu, a nie mamy imienia dla naszej córeczki. > Problem ten spędza mi sen z powiek. > Mam dwuletniego syna Wiktora i mąż upiera się nad Wiktorią. > Imion tego typu jest u nas wysyp, tak samo jak Antonin, Amelek, Julii. > Może wy coś wymyślicie. Chciałabym coś ładnego, może starego. > W ogóle nie bierzemy pod uwagę imion typu Dżesika, Andzelika,Samanta, itd. > Mi bardzo podoba się Matylda, ale mężowi niestety nie. Może więc coś wymyślicie > . a MAJA? moja 6 miesięczna córcia ma tak na imie a MATYLDA to śliczne imię mąż sie nie zna pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
magdabdg Re: Imię dla dziewczynki 23.12.08, 19:31 poród za tydzień, a maleństwo będzie Olgą imie nie takie popularne, ale niezbyt udziwnione, jak dla kogos za tarde, to mozna woła Oleńka... ale w razie niespodzianki z pindolem, mamy ustalone - Tomek, tu tradycyjnie, po zmarłym dziadku... pozdrawiam ;* Odpowiedz Link Zgłoś
cysi-a225 Re: Imię dla dziewczynki 07.01.09, 20:08 Dziewczyny a co sadzicie o imieniu TATIANA (Tania,Tatiasza,Tanieczka,Tatia)?Tak bardzo mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_272 Re: Imię dla dziewczynki 07.01.09, 20:40 My mamy Martynkę, teraz będzie Alicja. U nas wszędzie gdzie się nie obejrzę to same Julie, Wiktorie, Weroniki, Leny ( aż 4 wśród znajomych),Zosie. Te imiona kiedyś mi się podobały, teraz już mniej... Również myślałam o Matyldzie, ale mąż nie dał się przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
agacia1981 Re: Imię dla dziewczynki 07.01.09, 21:17 ja juz wiem))jak bedzie dziewczynka-HANIA LUB OLIWKA)))chlopak MAKSYMILIAN(MAKS) LUB FILIP ale po cichu trzymam kciuki za dziewczynke))))))))))pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mahti Re: Imię dla dziewczynki 07.01.09, 21:20 mi sie podoba Tatiana, malo powszechne imie i napewno w klasie nie bedzie 5 takich samych natomiast ja chcialam miec liliane ale mazowi sie nie podoba i raczej nie da sie przekonac. kiedys podobalo mi sie oliwia ale duzo sie juz tych oliwek porodzilo ostatnio przegladalam baze imion i wybralam kilka o to one: aurelia, lidia, elena, laura ale tak na prawde zadne az tak bardzo mi sie nie podoba jak liliana Odpowiedz Link Zgłoś
peliza17 Re: Imię dla dziewczynki 07.01.09, 21:53 Gloria Magdalena lub Gloria Emilia Odpowiedz Link Zgłoś
vial Re: Imię dla dziewczynki 08.01.09, 07:27 my mamy już Anielkę, a taraz ma być Ola, albo Bartosz Odpowiedz Link Zgłoś
kasiali32 Re: Imię dla dziewczynki 08.01.09, 11:48 Ja chciałabym dać na imię mojej córce Zosia. Moja 4,5 - letnia córka chciałaby aby siostra miała na imię Amelka. Będzie pewnie duża dyskusja, ale narazie się nie martwię bo nie znam płci. Tak więc temat się odsuwa. Ale te dwa imiona najbardziej są przez nas brane pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
malenka_e650 Lidia 08.01.09, 12:31 nie macie pojęcia jak się cieszę, że imienia, które w końcu wybraliśmy dla naszej córeczki nie zaproponowała żadna z Was ) Odpowiedz Link Zgłoś
anulkabal Re: Imię dla dziewczynki 08.01.09, 21:45 U nas będzie Hania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś